counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Володимир Горбач
Володимир Горбач

Партії не повинні створюватися для участі в одному циклі виборів


Політична відповідальність в Україні існує, але вона дуже ослаблена. Головна проблема полягає в тому, що вона до того ж і не закріплена інституційно. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

«Політична відповідальність у нас є, просто вона серйозно ослаблена інституційної слабкістю Української держави як такої і слабкістю політичних інститутів. Ось у Януковича, наприклад, відповідальність настала, у Ющенка - теж, коли він балотувався на другий термін, але отримав дуже мало підтримки. У Яценюка також була політична відповідальність, його фактично силою громадської думки і громадського тиску змусили подати у відставку. Але проблема в Україні полягає в тому, що ця відповідальність не закріплена інституційно. Вона не спирається, наприклад, на внутрішньопартійну демократію, коли всередині партії можна було б регулювати ці питання, зокрема і добровільних відставок політиків у результаті якихось проступків. Це те, що є в західних демократіях, коли самі однопартійці контролюють своїх лідерів, своїх самовисуванців від партії, бо вони з ними конкурують всередині партії, зокрема за посади, вплив, за внутрішню владу», - розповів політолог.

Горбач зазначив, що цей внутрішній інституційний контроль особливо підкреслює політичну відповідальність. Це якраз те, чого немає в Україні, і те, чого нам не вистачає.

«Але для цього потрібно, щоб народ не просто мав довгу пам'ять, а щоб політичні інститути функціонували в довгостроковому режимі, в довгостроковій стратегії. Потрібно, щоб партії не створювалися задля участі тільки в одному циклі виборів. Політичні партії повинні бути стабільними системоутворюючими політичними інститутами. Тоді все функціонуватиме інакше, ніж зараз», - підсумував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 32



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
більше матеріалів


/-0,32288718223572-/ /-pc-/
Top