counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Ігор Курус
Ігор Курус

Не варто розраховувати, що санкції повернуть Крим або зупинять війну на Донбасі


Санкції проти Росії повинні тривати до тих пір, поки РФ не виконає Мінські домовленості. Економічний тиск вже вплинув на російську економіку, проте не варто розраховувати на те, що санкції допоможуть повернути анексованований Росією Крим або зупинять війну на Донбасі. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив Ігор Курус, голова правління Українського центру прямої демократії.

«Економічний тиск ЄС на Росію потрібно продовжувати до тих пір, поки Москва не виконає свою частину зобов'язань по Мінським угодами. Головна ідея санкцій полягала в тому, щоб змусити РФ і російські компанії відчувати брак капіталу, відрізавши їм доступ до західних ринків. Мета частково була досягнута, оскільки, за оцінкою Центробанку РФ, зовнішній борг за станом на 1 квітня 2016 року становить 516,1 мільярда доларів. Цьому сприяла низька сума нових запозичень на тлі триваючих виплат за раніше залученими зовнішніми боргами. Державні доходи Росії від експорту енергоносіїв у доларовому обчисленні теж скоротилися», - розповів експерт.

Курус зазначає, що санкції проти Росії - це європейсько-американська стратегія, яка повинна змусити Путіна звільнити окупований Крим і припинити фінансувати і підтримувати сепаратистів на сході України.

«Але така стратегія може дати результати в середній або в довгостроковій перспективі. Їхню ефективність ми зможемо побачити лише через кілька років. Хоча перерозподіл російських фінансів із військово-промислового комплексу на соціальні потреби має свої переваги для України. Однак розраховувати на те, що через санкції Росія поверне Крим або припинить війну на Донбасі - не варто. Україні потрібно концентрувати свої зусилля на внутрішньо-економічному зростанні, обороноздатності армії і побудові справедливої держави. Тільки комплекс заходів внутрішньоукраїнського характеру, військової могутності і економічних санкцій проти Росії може дати надію на припинення війни і повернення захоплених територій», - підсумував Курус.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 23



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів


/-0,71393990516663-/ /-pc-/
Top