counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Борис Кушнірук
Борис Кушнірук

Треба бути готовими до нової хвилі агресії, вона неминуча


Санкції проти Росії не є інструментом покарання. Втім, Україні вони дають одну перевагу - час, який наша країна повинна використовувати для розвитку збройних сил, проведення реформ, щоб бути готовою до наступної хвилі російської агресії. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Борис Кушнірук.

«Самі по собі санкції менше впливають на ситуацію для Росії в порівнянні з впливом цін на нафту. Самі ж росіяни думають, що американці і європейці хочуть знищити Росію. Але насправді вони фактично роблять усе, щоб вона збереглася. Бо розвал Росії буде катастрофою, коли розпадається така велика країна, яка переповнена хімічною, бактеріологічною і ядерною зброєю. Тому санкції швидше стримують. Якщо ситуація не зміниться, то їх може бути посилено. Але на них не треба дивитися як на інструмент покарання Росії, це ілюзія. Це скоріше стримування агресії. Головне в них - питання часу. Україна має час, який вона отримала в результаті підписання Мінських угод. Найважливіше, що для нас є в домовленостях, - це час. Головне, що є можливість для України вигравати час для наших збройних сил, для економіки, для розвитку можливостей протидії зовнішній агресії», - розповів економіст.

За словами Кушнірука, ще незрозуміло, чи будуть і надалі продовжуватися санкційні обмеження. Цілком можливо, що вони взагалі припиняться. Але на той час Україна має бути готова, щоб РФ було занадто дорого вести агресію проти нас.

«Чи будуть продовжені санкції - не знаю. Коли я чую, що говорять, що Мінські угоди погані або хороші, то завжди наголошую, що вони мають внутрішні суперечності і це унеможливлює їх виконання. Для того, щоб їх виконати, потрібно, щоб Путін хотів їх виконати, а він цього не хоче. Не виключаю, що думки в Європі можуть розділитися і санкції припиняться. Але Україна повинна вже бути на тому рівні, коли для Росії стало б надто дорогим задоволенням продовжувати агресію. Треба проводити реформи, посилитися і бути готовими до нової хвилі агресії. Вона неминуча, але питання в тому, що вона може прийти не тільки в Україну, а, наприклад, у Казахстан, Білорусь, Прибалтику. Головне, щоб ми були готові протидіяти ворогу», - резюмував Кушнірук.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 20



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів


/-0,25446915626526-/ /-pc-/
Top