counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Володимир Горбач
Володимир Горбач

Захід демонструє Росії свою єдність


Санкції проти Росії - впливовий інструмент, оскільки вони вже показали свою ефективність. Продовження санкцій виконало свою основну роль - обмеження економічного зростання Росії, крім того, вони мають і дуже вагому політичну складову. Санкціями світ демонструє єдність у підтримці України. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

«Росія не припинила агресію проти України, але вона її призупинила під дією санкцій. Вже більше року призупинено агресію, не згорнуто, проте призупинено. Санкції тут зіграли вирішальну роль. Обмежено економічне зростання Росії, таким чином зменшено її ресурсну спроможність до продовження зовнішньої агресії в Україні або в іншому місці. Мета - обмеження зростання російської економіки, була досягнута. Частково через санкції, частково через світове падіння цін на нафту і газ», - розповів політолог.

Але він бачить значущість санкційного впливу не тільки в економічному плані, а й у політичному. Збереження санкцій дуже важливо, бо це є одним із проявів єдності західного світу в російсько-українському протистоянні.

«Застосовуючи санкції проти Росії, Захід демонструє свою солідарність з Україною як жертвою російської агресії. З іншого боку, він демонструє свою єдність самому агресору. Показує, що західні уряди не піддалися здебільшого російській пропаганді, що в Україні триває якийсь внутрішній конфлікт, а РФ нібито тут ні при чому. Для України продовження цих санкцій важливо, перш за все, політично. У такій конфігурації ми можемо вистояти у війні з Росією. А ось якщо на Заході не буде єдності, будуть різні позиції, то Україні буде набагато важче, ми залишимося з меншою кількістю союзників», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 10



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів


/-0,37519812583923-/ /-pc-/
Top