counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

 Сергій Власенко
 Сергій Власенко

Не можна створити справедливий суд у державі, орієнтованій на корупцію


Не можна створити справедливий суд у державі, орієнтованій на корупцію. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Сергій Власенко.

«Ми трохи заговорюємо проблему. Її примітивують. Не можна створити справедливий суд у державі, яка за своєю ментальністю і в цілому орієнтована на корупцію », — заявив він.

Власенко впевнений, що подолати корупцію можна після зміни ментальності суспільства. «Якщо суспільство переламає свою корупційну орієнтованість — тоді все буде добре. Розумію, що багатьом у зв'язку з бюрократичною тяганиною і складністю певних процедур легше «вирішити» питання і забути. Але цим ми свідомо руйнуємо основи держави. І тоді дивуємося — чому це суд корумпований? .. Та тому, що вчора була дана хабар даішнику або ще комусь», — додав парламентарій.

«Більшість суддів не готові щось змінювати. Судді самі не хочуть незалежності. Їм легше сидіти, розуміти, що він виконав команду одну, а в інших п'яти випадках гроші заробить, але його ніхто не чіпатиме. Було обговорення в Комітеті правової політики Закону «Про забезпечення права на справедливий суд» (який, до речі, ухвалено з брутальними порушеннями всього, що тільки можна було прийняти, і ніяким чином не вплине на формування незалежної системи). Першими мали слово судді. Вони говорили: який хороший закон, він дає нам можливість отримувати квартири, брати кредити. Я вже не витримав, сказав, що це закон не про кредити і квартири, а як змусити ухвалювати законні рішення. Потрібно змусити суддю бути суддею», — акцентував Власенко.

Крім того, він порадив суддям, які не хочуть виконувати чиїсь вказівки, сміливо відмовляти.

«Я їм кажу: хлопці, посилайте їх нафіг. Дзвонять вам звідкись — з Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів — посилайте їх нафіг, чого ви боїтеся», — розповів він.

Також парламентар звернув увагу на стан юридичної освіти сьогодні.

«У нас за різними оцінками близько 10 тисяч суддів. Їх варто було б усіх прибрати, замінити новими. Але питання: як, коли і хто. Кілька років тому більше 600 вузів випускали фахівців у галузі права. І я закінчив юридичний факультет Львівського університету в 90-х роках, коли було чотири юридичних центри, а сьогодні є люди з дипломом Інституту Поплавського. І вони юристи, і я юрист... У нас викладали що не професор, то ім'я. Зараз є вузи з незрозуміло яким викладацьким складом», — пояснив він.

«Ще одне. Що зробив Віктор Янукович руками Андрія Портнова в 2010 році? Кілька речей, щоб зламати систему і підпорядкувати її собі. Перше — знищили роль Верховного Суду. Друге — створили свою Вищу раду юстиції. І третє — створили такі пенсійні умови, що за період з літа 2009 року до початку 2010-го із судової системи звільнилося близько 1,5 тисячі суддів. Тобто 15% досвідчених людей. А на їх місце набрали молодь переважно з Донецька і Луганська, яка не має жодних моральних принципів. Вони знищили інституційну пам'ять, чого не можна допускати. Нам потрібно знайти баланс, порядних людей залишити і набирати нових, молодих», — резюмував він.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів


/-0,3028199672699-/ /-pc-/
Top