counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Олександр Охріменко
Олександр Охріменко

Українці просто не платитимуть за послуги ЖКГ


Єдиний вихід для українців - не платити за комунальні платежі, бо нічим. Попри деяке підвищення соцстандартів ситуація докорінно не зміниться, адже це неістотне підвищення. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Українці будуть довго терпіти. Терплять уже багато років. Досвід такий є - терпіти. Зараз, навіть якщо підвищать соцстандарти, - цього замало. У нас зараз дуже істотний розрив: такі тарифи, як у Європі, а зарплати - як в Африці. Якась частина українців поїхала на заробітки і правильно зробила, однозначно. Якась частина пішла працювати в тіньову економіку. Хтось, звичайно, став більше займатися натуральним господарством. Тих, хто не платить за послуги ЖКГ, насправді дуже багато, але їх навіть сварити нема за що, адже всі прекрасно розуміють, що окремі люди не платять за комунальні послуги не тому, що вони не хочуть, а тому, що немає грошей. Ця ситуація дійсно є, і, на жаль, поки вона не зміниться», - розповів економіст.

Також Охріменко зазначає, що, крім підвищення соцстандартів, на нас чекає і чергове подорожчання комуналки.

«Підвищення тарифів ще буде, у нас, відповідно до вимог Міжнародного валютного фонду, це станеться восени. Це вже заплановано. Крім того, є ще проблема - курс долара все-таки виріс, і, якщо зіставити торішню і нинішню весну, стане ясно, що аграрії будуть засівати - засаджувати поля, і хоч ціна на нафту впала, зиску від цього жодного. Бо нафта подешевшала, а мінеральні добрива подорожчали. Значить, буде більше витрат на посівну, а відповідно, збирати урожай буде дорожче - і зерно теж буде дорожче. Звідси дорожче м'ясо, молоко. Що стосується того, що НБУ проводить девальвацію... Так практично провокується зростання цін на всі продукти харчування. Тобто, швидше за все, в таких умовах українці просто не платитимуть за послуги ЖКГ, це дійсно прогнозовано. Але якісь заворушення навряд чи виникнуть», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 44



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів


/-0,35508894920349-/ /-pc-/
Top