counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Василь Вовк
Василь Вовк

Терористам і Росії треба висунути ультиматум, за його невиконання - повна блокада Донбасу


Переговори в Мінську вже зжили себе. Переговори в такому форматі всі свої функції виконали ще в 2014 році, тому у них немає жодних перспектив. Тепер необхідно Росії і терористам висувати ультиматум, аби вони здавалися. У разі невиконання умов необхідна цілковита блокада Донбасу. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив екс-начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

«Люди, які «підсіли» на Мінськ, це і влада Росії, України, Німеччини, Франції, їм складно відмовитися від цього процесу, шукати щось нове, нові формати. Тому вони продовжуватимуть його, що, на жаль ні до чого не приведе. Всі питання, які можна вирішити, я маю на увазі звільнення наших заручників, можливі й в інших форматах. У такому разі переговори ведуться окремо. Їх регулює Медведчук, і лише з його подачі можуть бути ті чи інші звільнення, нехай не розповідають, що там якусь роль грає Мінськ. Як Медведчук скаже, як вирішить Путін, так і буде - відпустять когось чи ні», - розповів експерт.

За словами Вовка, Мінські переговори - це ширма для наших чиновників, щоб бути на слуху і піаритися.

«Весь 2015 рік Мінськ був фейковим. Він лише дозволяв зберегти те, що було досягнуто в 2014 році. Тоді були обміни, ми віддали 200 з чимось сепаратистів, у яких руки були не в крові. Звільнили їх з-під варти. Ми виконали свої зобов'язання, а вони (бойовики. - Ред.) сказали, що всіх полонених, які у них є і які будуть у майбутньому, вони віддаватимуть. Але вони своїх зобов'язань не виконали, тому зараз мають звільнити всіх наших заручників. Умова одна - звільнити. Про що зараз у Мінську домовлятися? Про те, що бандити і бандугруповання продовжують стріляти? Вони і стрілятимуть, і це триватиме, доки патрони не закінчаться, доки Росія не припинить постачати туди зброю і боєприпаси», - упевнений Вовк.

Експерт розповів, що основне завдання цих переговорів було в тому, щоб зупинити масштабні воєнні дії і масові вбивства людей. І цей пункт було виконано.

«Не бачу жодних перспектив у Мінську. Ось Гризлов прилетів до Києва і поговорили. Нехай полетить помічник Порошенка до Москви і поговорить там. Ми повинні розуміти, що і Франція, і Німеччина, в першу чергу, орієнтуються на Росію, а не на нас, хоч би скільки ми про це мріяли і говорили. Вони бояться розгортання широкомасштабних воєнних дій. А всі інші інтереси у них на боці Росії. Зараз важливі точкові домовленості і потрібно визначатися: чи то говорити із Заходом і забути про Росію, чи то говорити з Росією, чи то говорити з Росією за участю Заходу. Це був би оптимальний варіант, хоч би яким непопулярним він здавався серед населення, оскільки воно говорить: «Із бандитом Путіним не говорити». Хоч чорт, хоч біс, але він президент сусідньої держави Росія, яка і регулює і напружує ситуацію на сході країни», - зазначає екс-начальник ДСУ СБУ.

Також він вважає, що у жодному разі не можна допустити, щоб особливий статус Донбасу «протягли» у змінах до Конституції непомітно від людей.

«Про це треба забути і сказати прямо народу, що ми жодних змін щодо особливого статусу Донбасу робити не будемо. Так хоче народ України. Ми повинні розуміти, між ким там зараз відбуваються переговори. ОБСЄ як спостерігач, Росія як спостерігач. Якщо брати навіть за розсадженням, як там сідають (я був учасником цих переговорів), то Росія сидить ближче до сепаратистів. ОБСЄ сидить ближче до нас. Вони нібито нас контролюють, а Росія контролює терористів. За великим рахунком, переговори ведуть напівофіційні особи з боку України, а інша сторона - це напівбандитами, напівтерористи з боку «ЛНР» та «ДНР». Тож ми зараз переговори ведемо із терористами. А з терористами переговори вести не можна», - упевнений експерт.

Вовк переконаний, що потрібно вести переговори або з ОБСЄ або з Росією, за умови відсутності терористів. Також єдиним ефективним методом буде ультиматум.

«Ми ж хочемо встановити контроль за нашим кордоном, до чого тут терористи? Це наш кордон з Росією, а не з терористами. І не терористів з Росією. Наступний крок у влади має бути таким: оголосити ультиматум, що треба здатися протягом місяця, протягом 10 днів відпустити всіх заручників, залишити територію України тим, хто скоїв злочини або здатися. У разі невиконання цих умов закриваємо лінію розмежування і повністю припиняємо будь-які комунікації, поставки, пересування товарів. За цей час хто бажає піти туди - будь ласка, ідіть; хто сюди - приходьте до нас. Протягом місяця все закрити і забути про Мінськ, нормандський формат і т.д. Якщо ця влада думає про те, щоб урятувати Україну, то вона має вчинити саме так. Не можна відкладати», - розповів фахівець.

На його думку, завдання терористів - повністю захопити Донбас. А завдання Росії - це Харків, Луганськ, Донецьк, Запоріжжя, Херсон, Миколаїв та Одеса.

«Що більше ми тягнемо переговори, то більше ми даємо терористам і Росії часу на виконання цього плану. Треба висунути ультиматум і закрити кордон. Нехай вони там собі борсаються. Ще треба зміцнити наші кордони. Якщо не буде ультиматуму, то ми ризикуємо тим, що втратимо найближчим часом повністю Донецьку і Луганську області. А потім будемо хвилюватися за інші регіони. Потрібно вибирати між поганим і дуже поганим - це крайня необхідність. Це шкідливо, непопулярно, погано, але заподіяна шкода від цілковитої блокади менша за ту, якій вдасться запобігти. Ми адже таким чином запобігаємо розпаду і знищенню України. Так, нехай зустрічаються в Мінську: їдять деруни і п'ють чай, але не треба прив'язувати врегулювання ситуації до Мінська», - підсумував Вовк.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 52



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів


/-0,38262104988098-/ /-pc-/
Top