counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Володимир Цибулько
Володимир Цибулько

Після Майдану люди навчилися контролювати політиків


Уявлення людей про політиків та суспільство змінилися після Революції гідності. Люди відчули, що доля країни залежить від них самих, а не від політиків. Також Революція привела до низки реформ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько.

«Результати відчутні. Нарешті почали реформувати силові органи, маємо за рік нової урядової команди реформу поліції, реформу вищої освіти, ми маємо фактично реформу держзакупівель і було проголосовано вже системні зміни до системи електронних торгів, що робить ці торги реально конкурентними. Також прийнято біометричний паспорт, проголосовано пакет законів про безвізовий режим. Спрощено велику кількість процедур у Мін’юсті і фактично починають в Україні користуватися електронними документами. Так само розкрито бази даних на власників рухомого і нерухомого майна. Це, вважаю, колосальний крок до законослухняного суспільства в майбутньому», - розповів експерт.

Цибулько додає, що ще насправді дуже змінилося ставлення до політики, оскільки люди, які раніше спокійно делегували політикам велику кількість повноважень, тепер навчилися їх контролювати.

«Люди відчули, що від них залежить доля держави, а не від обраних ними політиків. Це принципово. З’явилося справжнє розуміння людських свобод. Будь-яка, наприклад, силова структура вже не зможе діяти у спосіб як в авторитарній державі. Все ж таки є підзвітність. У цьому сенсі ми європеїзувалися, хоча рецидиви феодалізації в провінції ще, звичайно, трапляються. Є розуміння, що головне зовнішньополітичне завдання – асоціація з Європою. А це означає, що влада не може відступити від цієї зовнішньої стратегії, вона зобов’язана гармонізувати внутрішнє життя України із життям європейської країни», - розповів Цибулько.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 28



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливе почуття натхнення та романтики Ваша прист....
більше матеріалів


/-0,21875500679016-/ /-pc-/
Top