counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Леонід Ємець
Леонід Ємець

Необхідно змінювати, набираючи нових людей, весь суддівський корпус


Основною проблемою в проведенні судової реформи є опір системи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Леонід Ємець.

«Судді, які сьогодні обіймають свої посади, а також люди, котрі перебувають з ними в дружніх відносинах, - пояснив він, - роблять усе, щоб судова реформа не відбулася».

Політик вважає, що необхідно змінювати, набираючи нових людей, весь суддівський корпус. «Усі судді, які зараз працюють, так чи інакше є співучасниками злочину, - впевнений він. - Усі судді знають, що відбувається в системі, всі між собою пов'язані. І навіть якщо суддя ніколи не брав хабарів, він точно знає, що його колега неодноразово отримував неправомірну вигоду. Він має про це заявити до правоохоронних органів. Якщо не робить цього, несе кримінальну відповідальність. Але таких заяв у нас практично немає. Відповідно хтось є злочинцем, який бере хабарі, а хтось його покриває і таким чином стає співучасником».

Разом з тим парламентарій акцентував, що працюючим зараз суддям не буде заборонено брати участь у конкурсі на заміщення вакантних посад.

«Не допустити їх до конкурсу не можна. Якщо ми впровадимо таку процедуру, зіткнемося з абсолютним її неприйняттям європейським суспільством та Венеціанською комісією, яка чітко визначила, що ми можемо провести перепризначення суддів, але зобов'язані забезпечити всім право брати участь у конкурсі, проходячи відповідні перевірки», - зазначив Ємець.

При цьому, додав народний депутат, необхідно розробити прозорий дієвий механізм відбору кандидатів на посаду судді. «Потрібно враховувати, в якому світі ми живемо, і варто очікувати, що й частина нових суддів виявляться хабарниками. Тому механізм набору кандидатів необхідно розробляти з урахуванням цього моменту, щоб він міг постійно змінюватися, вдосконалюватися», - резюмував він.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 39



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів


/-0,30451703071594-/ /-pc-/
Top