counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Ярослав Макітра
Ярослав Макітра

ЄС більше стурбований сирійськими біженцями, ніж Україною


На сьогодні Євросоюз набагато більше турбують питання Сирії. До того ж політична нестабільність, що склалася в Україні, викликає у європейського суспільства сумніви щодо запровадження безвізового режиму. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра.

За словами політолога, виконання вимог ЄС труднощів не становитиме. До моменту, коли питання сирійської міграції буде вичерпано, в Україні вже буде створено Антикорупційну прокуратуру, адже зараз це всього-на-всього питання часу.

«Європа кине всі свої трудові ресурси на допомогу сирійським біженцям, а для українців, на жаль, тепер просто не вистачить робочих місць. Тому можу припустити, що одержання безвізового режиму перестало бути питанням першорядної важливості. Ми можемо поступово і без поспіху виконувати інструкції, дані нам ЄС, і чекати, поки хвиля міграції вщухне і все стабілізується», - говорить Макітра.

Він вважає, що, можливо, незабаром певні обмеження і норми отримання візи послабляться з огляду на виконання Україною інструкцій, але до цілковитого здобуття безвізового режиму потрібно перечекати хвилю мігрантів та стабілізувати політичну ситуацію в країні.

«У першу чергу потрібно залагодити конфлікт на сході, адже це, з одного боку, є основним показником нестабільності, а з іншого, підтверджує, що наша влада не в змозі контролювати ситуацію, що склалася. Наступний крок - вичистити уряд і міністерства від корупціонерів та бюрократів», - наголосив він.

Але поки ми не приборкаємо корупцію, запевняє експерт, жодного реального руху до безвізового режиму з Україною з боку Європи не побачимо. Тим не менш, за словами Макітри, своє лояльне ставлення до України ЄС уже неодноразово виявляв, а міграція сирійців просто дає Україні більший зазор часу для виконання інструкцій.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 29



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів


/-0,27841591835022-/ /-pc-/
Top