counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Станіслав Николаєнко
Станіслав Николаєнко

Педагоги вже відреагували на дії Росії


У всіх навчальних закладах педагоги вже відреагували на російську агресію і без вказівок Міносвіти. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, міністр освіти і науки (2005-2007) Станіслав Ніколаєнко.

«Це питання вже не один раз піднімалося на нарадах Міносвіти за участю відповідних керівників областей та управлінь освіти. Головне питання на прифронтових територіях - уберегти дітей від того, як кажуть, щоб їм на голову нічого не впало. І це питання часто виходить за межі компетенції директора школи. Я вважаю, що в таких зонах як Мар'їнка, Широкине, треба дітей вивозити і навчати в інтернатному режимі. Що стосується патріотичного виховання, то зараз готується програма загальнодержавного патріотичного виховання та оновлені уроки допризовної військової підготовки. І юнаки, і дівчатка проходять таку підготовку. На це відведено певні години», - розповів Ніколаєнко.

Екс-міністр зазначив, що закон про середню освіту дає право місцевим радам і школам самостійно регулювати навчальний процес. Відповідно там визначено кількість навчальних днів. Що стосується того, чи будуть якісь зміни в підручниках з історії у зв'язку з російською агресією, то екс-міністр освіти зазначив, що підручники перевидаються не так часто.

«Як це в підручниках буде відображатися. Підручники не пишуться щороку. Підручники видаються за держстандартами раз на 10 років - це навчальні плани та інше. Думаю, що зроблять просто в електронній формі - доповнення, розробки, рекомендації історикам. Хоча по-моєму, навіщо рекомендації, якщо у кожного є свої міркування в голові. І вчена рада і педагогічна рада, і історики на своїх методичних нарадах давно вже все врегулювали. І не бачу ніякої необхідності від міністерства освіти вказівок про те, як це робити. Вже давно всі навчальні заклади відреагували. А якщо рекомендації дадуть, то ми їх обов'язково врахуємо. Наші історики, філософи, кафедра культурології вже давно про це говорять. Працюємо не чекаючи вказівок», - зазначив Ніколаєнко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 22



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів


/-0,29696106910706-/ /-pc-/
Top