counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Станіслав Николаєнко
Станіслав Николаєнко

Педагоги вже відреагували на дії Росії


У всіх навчальних закладах педагоги вже відреагували на російську агресію і без вказівок Міносвіти. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, міністр освіти і науки (2005-2007) Станіслав Ніколаєнко.

«Це питання вже не один раз піднімалося на нарадах Міносвіти за участю відповідних керівників областей та управлінь освіти. Головне питання на прифронтових територіях - уберегти дітей від того, як кажуть, щоб їм на голову нічого не впало. І це питання часто виходить за межі компетенції директора школи. Я вважаю, що в таких зонах як Мар'їнка, Широкине, треба дітей вивозити і навчати в інтернатному режимі. Що стосується патріотичного виховання, то зараз готується програма загальнодержавного патріотичного виховання та оновлені уроки допризовної військової підготовки. І юнаки, і дівчатка проходять таку підготовку. На це відведено певні години», - розповів Ніколаєнко.

Екс-міністр зазначив, що закон про середню освіту дає право місцевим радам і школам самостійно регулювати навчальний процес. Відповідно там визначено кількість навчальних днів. Що стосується того, чи будуть якісь зміни в підручниках з історії у зв'язку з російською агресією, то екс-міністр освіти зазначив, що підручники перевидаються не так часто.

«Як це в підручниках буде відображатися. Підручники не пишуться щороку. Підручники видаються за держстандартами раз на 10 років - це навчальні плани та інше. Думаю, що зроблять просто в електронній формі - доповнення, розробки, рекомендації історикам. Хоча по-моєму, навіщо рекомендації, якщо у кожного є свої міркування в голові. І вчена рада і педагогічна рада, і історики на своїх методичних нарадах давно вже все врегулювали. І не бачу ніякої необхідності від міністерства освіти вказівок про те, як це робити. Вже давно всі навчальні заклади відреагували. А якщо рекомендації дадуть, то ми їх обов'язково врахуємо. Наші історики, філософи, кафедра культурології вже давно про це говорять. Працюємо не чекаючи вказівок», - зазначив Ніколаєнко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 22



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів


/-0,28270387649536-/ /-pc-/
Top