counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Ілля Несходовський
Ілля Несходовський

Закриття російського ринку для української продукції - це політичне рішення


Якщо Росія з січня 2016 закриє свої ринки для української агропродукції через вступ в дію ЗВТ з ЄС, то Україна понесе значних втрат. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Ілля Несходовський.

«При закритті українського ринку, власних ресурсів Росії не вистачить для того, щоб забезпечити всі своє населення. Незважаючи на запропоновані зараз заходи щодо імпортозаміщення, все одно воно повністю не задовольняє всі внутрішні потреби Росії. Тому це вдарить не тільки по українській економіці, але й по російській і призведе до зростання цін на сільгосп продукцію», - розповів Несходовський.

Експерт підкреслив, що це виключно політичне рішення, без економічного обґрунтування.

«По українському бізнесу це вдарить істотно, бо промислова продукція була зосереджена на Росії. Багато підприємств зараз не працюють. Наші втрати ми вже відчули. Залишалася лише одна група - це сільгосп продукція. Тепер ми теж відчуємо істотні втрати, якщо буде прийнято таке рішення з 1 січня. Ще раніше Росія озвучувала позицію про те, що у випадку якщо з Україною почне діяти ЗВТ з ЄС, то в даному випадку Росія закриє свої ринки або буде застосовувати додаткові збори для української продукції, щоб захистити власний ринок, точніше ринок Митного союзу від українського експорту та реекспорту продуктів, які будуть проходити через Україну на російські ринки», - розповів експерт.

Економіст впевнений, що заява Яценюка прозвучало для того, щоб українські виробники готувалися і перепрофілювали реалізацію продуктів на інші ринки.

«Для нас європейський ринок на сьогодні відкритий. Для нас діє пільговий режим. Єдина проблема - в необхідності прийняття законопроектів, які узгодили б законодавство в частині безпеки харчової промисловості з європейським. Коли такі закони будуть прийняті, то українські товари зможуть виходити на європейський ринок, щоправда ті, які пройдуть відповідну сертифікацію. Що стосується інших ринків, то там вихід простіше - все залежить від загальної торговельної товарної кон'юнктури, яка складається з тих продуктів, які збираються експортувати», - підсумував Несходовський.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 22



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Страхи, комплекси та фобії переслідують багатьох із нас, але вам абсолютно нема чого жити з цим Експерти в гал....
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Енергетика грошей — штука дуже тонка, для керування якої потрібно розуміння її механізму та дії З точки зору е....
більше матеріалів


/-0,29261493682861-/ /-pc-/
Top