Не все, що з'їдає людина, йде їй на користь. Проте з кожним роком різновид шкідливої їжі тільки збільшується. Вчені регулярно проводять дослідження, щоб довести шкоду від деяких продуктів харчування.
Представники наукового товариства з Німеччини вважають, що пальмова олія провокує підвищення цукру в крові і сприяє виникненню хвороб печінки.
Для отримання відомостей був проведений експеримент за участю чотирнадцяти добровольців від 20 до 40 років. Виявилося, що сам по собі організм переносить пальмову олію не так уже й погано. Але підступність полягає в тому, що вона може в організмі накопичуватися і не виводитися.
Нерозчинні речовини глибоко осідають в тілі і чинять негативний вплив на печінку, провокуючи розвиток цирозу, гепатиту та стеатозу печінки.
Ще один небезпечний компонент пальмової олії - пальмітинова кислота. Вона схильна утримувати поганий холестерин в організмі. Коли кількість такого холестерину зростає, підвищується ймовірність настання хвороб серця і судин. Також, пальмова олія може стати причиною діабету і підвищення цукру в крові.
Крім того, така олія пригнічує гормон лептин, який регулює відчуття ситості. Тому у людей, що вживають цей продукт, може з'явитися зайву вагу.
У 2005 році пальмову олію було визнано ВООЗ небезпечним для здоров'я людей. Тому експерти рекомендують виключити його з раціону.
Пальмова олія доцільно замінити більш корисними оліями, наприклад, оливковою. Воно приємне на смак, легке для шлунка і сприятливо впливає на організм, насичуючи його корисними елементами.