Україна приєдналася до країн - виробників нового модного делікатесу - ікри виноградного равлика, вартістю 50 тисяч гривень за кілограм. Про це повідомляє "КП в Україні".
За інформацією видання, делікатес являє собою яйця виноградного равлики. Самих молюсків в Україні вирощують на равликовій фермі "Здравлік" у селі Гречане Дніпропетровської області.
Там вже зібрали перший урожай і планують поставити його замовнику - за ціною в 50 тис. рн за кілограм, тоді як у ЄС 100 грамів делікатесу коштує 200-300 євро. Високу ціну виробники пояснюють досить трудомістким процесом збору ікри.
Так, один равлик виробляє всього 100 ікринок на рік, що важать всього 4 грамів. До того ж ікру необхідно промити від землі, бо равлик відкладає яйце-ікру в спеціальну торф'яну суміш.
Зберігається ікра равлики в консервованому вигляді до 5 місяців або бочковому послі - до 2 місяців. Нагадаємо, як раніше повідомляла ASN, в Україні в зв'язку зі змінами клімату почали вирощувати індійський овоч - бамія, який багатий вітамінами та поживними речовинами.