counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

Сырский оценил ситуацию на фронте: количество потерянных и возвращенных позиций

Сырский оценил ситуацию на фронте: количество потерянных и возвращенных позиций

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський стверджує, що незважаючи на складність ситуації на фронті, українські захисники повертають більше позицій, ніж втрачають.

"Ситуація на фронті справді складна. Але на фронті вона й не буває іншою. Безумовно, щодня вимагає від наших солдатів і офіцерів максимальної напруги сил. Але ми не тільки стоїмо в обороні, а й щодня на різних напрямках самі просуваємося вперед. Крім того, кількість повернутих нами позицій перевищує кількість втрачених. Ворогу не вдалося суттєво просунутися на стратегічних напрямках, його територіальні досягнення, якщо вони і є, то мають тактичне значення. Цю ситуацію ми контролюємо", - сказав він в інтерв'ю Укрінформу.

Сирський також зазначив, що останніми місяцями російська авіація значно посилила свою активність, застосовуючи керовані авіабомби, які завдають ударів по позиціях українських бійців. Крім того, ворог активно використовує артилерійський та мінометний вогонь.

"Ще кілька днів тому перевага ворога за випущеними боєприпасами становила співвідношення близько 6:1", - констатував Сирський.

Він також підкреслив, що українські захисники навчилися воювати не кількістю боєприпасів, а майстерністю використання наявної зброї. Вони ефективно використовують засоби безпілотної авіації, незважаючи на спроби противника зрівнятися з ними у цій галузі.

"Противник продовжує наступальні дії на широкому фронті, намагається за будь-яку ціну вийти на кордони Донецької та Луганської областей, потіснити нас на лівому березі Дніпра в Запорізькій області. На певних ділянках фронту нам вдалося вирівняти ситуацію щодо артилерії, і це відразу позначилося на обстановці Наші артилеристи використовують високоточні боєприпаси для поразки скупчень супротивника навіть за десятки кілометрів від лінії фронту. також на тимчасово окупованих територіях України. Це важливий психологічний фактор", - сказав головнокомандувач.

Сирський повідомив, що лише за лютий-березень поточного року противник втратив понад 570 танків, близько 1430 броньованих бойових машин, майже 1680 артилерійських систем та 64 системи ППО.

"Водночас Сили оборони України продовжують утримувати під контролем ключові висоти та райони оборони. Наша мета - не допустити втрати своєї території, максимально виснажити противника, завдати йому найбільш можливих втрат, сформувати та підготувати резерви для проведення наступальних дій", - наголосив Сирський.

 




Переглядів: 16


Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
Як зарядитися позитивною енергією
Як зарядитися позитивною енергією
Ми вже неодноразово попереджали вас про негативну енергію Давали поради як позбутися предметів, наділених нега....
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Якщо ви заплуталися в собі або ставите питання про власне призначення, то на відповідь вас може наштовхнути ст....
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки — магічні істоти, які рятують своїх господарів від пожеж, передбачають хвороби та катаклізми, забирають ....
більше матеріалів


/-0,32971286773682-/ /-pc-/
Top