counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Щоб вона запрацювала, треба дати антикорупційній ініціативі президента механізм реалізації!

Щоб вона запрацювала, треба дати антикорупційній ініціативі президента механізм реалізації!

Одним з тих, хто жваво відгукнувся на питання всеукраїнського опитування Володимира Зеленського був громадський діяч та меценат Ігор Зубицький із славнозвісної династії лікарів-травників Зубицьких. Зокрема, він запропонував реалістичний механізм ефективного покарання корупціонерів. АСН дізналася подробиці.

«Я вважаю ідею президента щодо всеукраїнського опитування дуже своєчасною і потрібною ініціативою, яка дасть можливість побачити та зрозуміти відношення нашого суспільства до ключових проблем. Але одна справа це підняти важливі питання, і зовсім інша – розробити і запровадити реальні механізми реалізації заявлених намірів», - розповідає Ігор Зубицький.

- Особисто мене більше всього із президентського списку хвилює питання боротьби із корупцією та забезпечення невідворотності покарання для хабарників і рейдерів. Дуже важливо зробити так, щоб суди не заважали правосуддю, бо у нас часто судова влада покриває злочинців. Можливо, в цьому питанні має допомогти судова реформа Зеленського - і я сподіваюсь, що в нього вистачить  бажання і політичної волі довести її до кінця,- вважає меценат.

- Ігор Данилович, Ви маєте якісь конкретні пропозиції до влади?

- Так, в мене є кілька слушних ідей, як ускладнити життя корупціонерам. До того ж відмічу, що корупція в державному секторі має тісний зв'язок та дзеркальне відображення у рейдерстві, яке розквітає у приватному секторі. Хто захистить приватний сектор, який майже беззахисний перед державними корупціонерами та, за статистикою, майже щодня потерпає від спроб рейдерських захоплень? Тому одним із важливих кроків має бути створення єдиної бази даних підприємств, ділянок, нерухомих об’єктів, активів та інших форм власності, які або потерпають від рейдерів, або були вже захоплені ними. Це має бути щось на кшталт Opendatabot, куди мають вноситись відомості, документи, заяви, скарги та рішення по тим чи іншим об`єктам. Така база має ускладнити рейдерам проводити свої оборудки,  як-то: швидкий перепродаж вкраденого майна, незаконне чи помилкове переоформлення прав власності, застава такого майна під кредит та інше. Взагалі, маю чимало антикорупційних пропозицій, які я викладу більш детально трохи згодом.

- Знаємо, що у Вашій родині була дуже неприємна історія з рейдерським захопленням? 

- Так, це стосувалося кількох підприємств мого батька Данила Зубицького, які були у родинному володінні, але після його смерті підступно захоплені рейдерами за підробленими документами. Дуже прикро, коли людина, як мій батько, все життя витрачає на досягнення своєї мрії, ніколи не використовуючи зв’язки чи державні переваги, а потім справу життя забирає Raider. Зокрема, мова йде про будівлю поліклініки Зубицьких, яку збудував мій батько і яка була таємно і цинічно захоплена рейдерами на державних посадах. (на фото)

Щоб вона запрацювала, треба дати антикорупційній ініціативі президента механізм реалізації!

 Але я з оптимізмом дивлюсь у майбутнє, то ж буду вдячний всім, хто поділиться зворотнім зв’язком та своїми історіями про рейдерські захоплення в Україні. (igor.zubytskyi@gmail.com, https://www.facebook.com/igorzubitskiy)  Black list зараз як ніколи потрібен для країни, як і антикорупційна ініціатива діючої влади. Але, щоб вона запрацювала, треба дати антикорупційній ініціативі Зеленського механізм реалізації!

Марія Світлицька, для АСН

Теги: корупція, рейдерство, Ігор Зубицький, президент Володимир Зеленський, всеукраїнське опитування




Переглядів: 20


Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів


/-0,22862505912781-/ /-pc-/
Top