counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Карина Бобко

Стафілокок ?! Слава Богу, не ковід!

09:27, 21.10.2021

Стафілокок ?! Слава Богу, не ковід!

21 століття. Століття розвинених технологій. Люди винаходять "розумні будинки", випускають супер-потужні машини, літають в космос. Прогрес не стоїть на місці. Зараз кожен з нас має можливість скористатися всіма благами цивілізації. Ну здорово ж! Живи та радій. Однак, є те, перед чим багато хто з нас не владні. І це різного роду хвороби.

Не будемо обговорювати питання коронавируса, який новою хвилею вдарила по всій плані, розмножуючись на купу різних штамів. Тут все зрозуміло і так. Лікарі, вчені, дослідники, роблять все можливе, щоб побороти цю гидоту. Але біда не приходить одна.

Днями регіональні центри контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я виявили у 10% протестованих працівників харчоблоків у навчальних закладах золотистий стафілокок.

За 8 днів перевірок фахівці обстежили 9117 осіб, серед яких 3951 - в закладах дошкільної освіти, 4610 - в установах загальної середньої освіти, 44 - в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, 436 - в інтернатах і 76 - в інших установах .По результатами обстежень 940 осіб мають позитивний результат тесту на носійство стафілокока.

Насправді, носіями стафілокока є приблизно одна четверта населення всієї землі. Поки дана бактерія знаходиться в помірній кількості в організмі, вона не викликає ніяких хворобливих або неприємних відчуттів у людини. Але як тільки її кількість починає перевищувати допустиму норму, починається розвиток патологічного процесу. Найчастіше стафілокок починає проходити в більш глибокі шари шкіри через шрами, тріщини та інші ушкодження. Потім вже починає розвиватися шкірний інфекція, а іноді і абсцес. Далі пошкоджуються всі системи організму. Спочатку удар на себе беруть печінка і селезінка, потім опорно-руховий апарат. При запущеній ступеня стафілокока починається менінгіт, ендокардит і септичні стани. Заразитися цією гидотою дуже легко. Хвороба передається при використанні одних і тих же предметів побуту, повітряно-крапельним шляхом, при вживанні не митих фруктів і овочів в їжу і тд.

Організм дорослої людини має досить міцний імунітет, для того, щоб побороти цей вірус без серйозних наслідків. З дітьми ж все набагато сложнее.Деті молодшого віку мають ще не сформовану імунну систему. Вони перші в групі поразки. На жаль, іноді, стафілокок може привести навіть до смерті зараженої людини.

Ця "зараза» не нова. Як боротися з хворобою ясно вже давно. У 95% випадків вчасно розпочате лікування призводить до одужання пацієнта. Ми випускаємо з виду найголовніше. Люди, на хвилі коронавируса, забули про існування інших хвороб. Наче крім ковіда немає нічого навколо. Як допустили до роботи з їжею в освітніх учержденіях людей, що мають стафілококи? Все дуже просто! Головне, що довідка про вакцинації є, а все решта "болячки" не страшні.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 22



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів




/-0,29894518852234-/ /-pc-/
Top