counter
Архів Повернутись назад 29 Вересня 2017
29 Вересня
Кримінал оформление ленты  В Одесі підлітки з ножем напали на нацгвардійця, потерпілий в реанімації У ніч на четвер, 28 вересня, троє хлопців віком від 15 до 22 років з ножем напали на військовослужбовця Нацгвардії і його товариша. Зараз військовий і його товариш перебувають у реанімації з численними ранами. Про це інформує поліція Одеської області у себе в Facebook. Інцидент стався в Одесі біля одного з магазинів в Малиновському районі. Як вказується, 22-річний боєць у формі (родом з Одеси, перебував у відпустці) і його друг відпочивали в компанії дівчат, до яких почали чіплятися троє молодиків. Після чого Нацгвардієць з другом заступилися за дівчат. В результаті почалася бійка. Нападники застосували ножі. Нападники втекли з місця злочину. Але їх виявили вже вранці в одному з гуртожитків, у кімнаті було знайдено одяг зі слідами крові, яку передали на експертизу.
Суспільство оформление ленты  Фотографія одіозного Захарченка з сім'єю розсмішила соцмережі Фотографія ватажка терористичної організації «ДНР» Олександра Захарченка з дружиною і дітьми стала найбільш обговорюваною в останні кілька днів. Знімок був опублікований в Twitter блогером Денисом Казанським. На фото, крім Захарченка та його сім'ї, російський пропагандист Захар Прилєпін. Фотографія відразу ж викликала глузування з боку користувачів. Особливо українців порадував фон у вигляді напівзруйнованого п'ятиповерхового будинку з вибитими вікнами. Фото вже прокоментувало декілька сотень людей і їхня кількість постійно зростає. Казанський підписав світлину так: «Щаслива донецька сім'я фотографується з визволителями. Росіє, спасибі». Користувачі соцмережі тут же почали жартувати на цю тему: «Він що - їхній будинок від вікон звільнив?» «Щасливі, мабуть, їм дали квартири в цьому будинку». «Їх звільнили, а діти якісь похмурі. Враження, що їх змусили фотографуватися». «А де батько? У 2014 році прикопали?»
Кримінал оформление ленты  Депутата від УКРОПу розстріляли в Черкасах після зустрічі з Саакашвілі Стали відомі подробиці вбивства депутата в Черкасах. Раніше ми повідомляли, що вчора, 28 вересня, пізно ввечері невідомі розстріляли депутата Черкаської міської ради Михайла Бінусова. Про це інформує «Про все». «Його розстріляли з автомата Калашникова. Депутат помер на місці. Це сталося біля гаражів, біля міського кладовища №2», - сказано в повідомленні. На місце прибуло керівництво ГУ Нацполіції в Черкаській області, СБУ та прокуратури. Михайло Бінусов недавно був призначений в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства в мерії Черкас. Мер Черкас Анатолій Бондаренко, який прибув на місце події, в ефірі телеканалу 112 Україна повідомив, що вбитий раніше повідомляв про те, що планувався замах на його життя. «Він вийшов з ефіру о 22:00 я спілкувався з ним по телефону. Михайло Бінусов повідомляв, що було замовлено вбивство і аварія на мене (Михайлу Біносову. - Ред.)», - сказав міський голова Черкас. Прес-офіцер поліції Черкас Зоя Вовк повідомила, вбивство було скоєно біля гаражного кооперативу. Екс-губернатор Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі повідомив у себе в Facebook, що кілька днів тому він зустрічався із загиблим. «Три дні тому у мене була цікава зустріч з лідерами фракцій міськради Черкаси. На зустрічі був і мій тезка, Михайло Бінусов з «УКРОПу». Він поскаржився, що Черкаси захоплюють бандити і сказали, що всі ми повинні об'єднатися проти них, інакше буде погано. Вчора я дізнався, що його розстріляли невідомі з автоматів біля будинку. У Міши залишилася маленька дитина», - пише Саакашвілі.
Спорт Хацкевич: «Заміни підсилили гру в другому таймі» Олександр Хацкевич прокоментував перемогу київського «Динамо» над «Партизаном». Про це пише sport.ua. На питання, що тренер сказав гравцям на перерві, він відповів: «Я очікував це запитання. Якщо повернутися до «Скендербеу», то треба було завести гравців. Тут, навпаки, треба було заспокоїти. Я сказав, що треба забути, що було в першому таймі і взяти гру під контроль». Також Хацвкевич сказав, чому не грав Хачеріді і чому він не тренувався перед матчем. «Після прильоту у нього (Хачеріді) з'явилися проблеми з горлом. Напередодні він зробив процедури, однак перед розминкою сказав, що не готовий до гри і не може перебувати навіть у запасі», - зазначає наставник «динамівців». Також тренер розповів, чому команда краще грає другий тайм, ніж перший. «Фактор першого гола дуже важливий. У нас був чудовий момент у першому таймі, коли Гонсалес не забив. Але було більше емоцій, ніж розумного футболу. Щодо другого тайму, то заміни підсилили гру, а самі хлопці грали в футбол, який хочеться бачити і надалі», - зазначив Хацкевич.
Суспільство На пішохідному мосту в Києві з'явиться тротуар у вигляді вишивки У Києві закінчують ремонтні роботи пішохідного моста, який пов'язує Труханів острів і правий берег столиці. Тепер на мосту буде полімерне покриття, а на підході до нього буде тротуар у вигляді вишивки, передає телеканал 112 Україна. «60 років тому Пішохідний міст об'єднав правий берег Києва і Труханів острів велосипедною доріжкою. Ремонтні роботи хотіли приурочити до 60-річчя і збиралися завершити в кінці літа приблизно до Дня незалежності. Уже можна побачити, що результат є - доріжка з полімерним покриттям. Це найдосконаліша технологія на сьогодні, вона екологічно безпечна і може витримувати досить високі температури. Також обіцяють змінити перила, вже почали робити це. Піднімаючись на Труханів острів, помітили, що змінили тротуарне покриття, з'явилися плити з вишивкою. Роботи завершуються», - передає видання Раніше київська влада повідомили, що на Труханів острів збудують канатну дорогу. Мер Віталій Кличко пообіцяв, що після проведення інвестиційного конкурсу канатну дорогу побудують максимум за два роки.
Економіка Після багаторічної кризи економіка Греції почала відновлюватися Економіка Греції почала показувати тенденцію до зростання після багаторічної кризи. Про це інформує агентство Reuters. «Економіка Греції перебуває зараз на шляху до зростання. Можна впевнено очікувати зростання темпів приросту економічної активності в найближчій перспективі», - говорить голова Центрального банку Греції Яніс Стоунарас, У зв'язку з цим голова Центробанку попросив кредиторів не відкладати перегляд програми кредитування Греції, так як це може скоротити «можливість стійкого доступу Греції до міжнародного ринку капіталу після припинення програми кредитування». Банкір також заявив, що перешкодою до зростання грецької економіки може стати зміцнення євро, що «негативно позначиться на експорті товарів і на чисельності туристів, погіршивши таким чином прогноз економічного зростання і сповільнить темп виходу з кризи».
Події У ФСБ РФ заявили про ліквідацію великої мережі торговців зброєю з України ФСБ РФ разом з міністерством внутрішніх справ припинила діяльність груп та осіб, які нібито причетні до організації каналів поставок зброї з України. Про це заявила прес-служба російського ФСБ. «У 21 регіоні РФ були проведені обшуки у 62 громадян, які причетні до придбання, виготовлення, модернізації, а також збуту озброєння і його контрабандних постачань з території України», - сказано в повідомленні. В результаті проведених заходів з незаконного обігу було вилучено 181 одиницю вогнепальної зброї: кулемет Калашникова, 10 пістолетів-кулеметів, 11 автоматів, 38 гвинтівок і карабінів, гранати, 121 пістолет і револьвер, зокрема з глушниками, основні частини та комплектуючі для виготовлення понад 200 одиниць зброї, понад 7 тис. боєприпасів різного калібру і 18 кг вибухових речовин. За даними ФСБ Росії, була припинена діяльність восьми майстерень з виготовлення боєприпасів і модернізації цивільних зразків зброї обмеженого ураження під бойові аналоги.
Закон і Право ВРП визначилась зі 111 кандидатами у судді Верховного суду Вища рада правосуддя внесла подання Президенту України на призначення суддів Верховного суду. Зі 120 кандидатів, відібраних Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, до призначення рекомендовано 111 осіб. Їх перелік оприлюднив на засіданні Вищої ради правосуддя голова ВРП Ігор Бенедисюк, передає кореспондент АСН. Водночас Вища рада правосуддя відмовила у призначенні на посади суддів Верховного суду двом кандидатам Володимиру Матюхіну та Тетяні Франтовській. Відносно сімох кандидатів прийняття рішення було відкладено. Нагадаємо, у вересні минулого року набули чинності зміни до Конституції України, які дали старт судовій реформі. Відтоді Верховний суд став вищим судом в Україні. Його склад має бути сформовано із суддів, обраних за результатами відкритого конкурсу. Вища кваліфікаційна комісія суддів відібрала 120 кандидатів, 30 з яких отримали негативні висновки Громадської ради доброчесності.
Політика Суд заарештував майно заводів Коломойського і Боголюбова у справі ПриватБанку Печерський райсуд столиці арештував майно «Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату», «Марганецького гірничо-збагачувального комбінату», «Нікопольського заводу феросплавів» і «Дніпроазоту» (кінцеві бенефіціари Геннадій Боголюбов і Ігор Коломойський) в рамках розслідування розкрадання коштів з «ПриватБанку». Про це сказано в рішенні суду від 14 вересня цього року. За матеріалами суду, арешт був накладений за клопотанням Генпрокуратури, яка розслідує справу «ПриватБанку». Справа була порушена три роки тому. За інформацією прокуратури, посадові особи «ПриватБанку» підозрюються у заволодінні 19 млрд грн рефінансування, виділеного НБУ фінустанові. Слідство встановило, що «ПриваБанк» видав 42 підконтрольним підприємствам кредити в розмірі від $18 до $73 млн під заставу майнових прав на товар. Підприємства уклали сумнівні угоди, здійснивши 100% передоплату і перерахувавши кошти на рахунки нерезидентів нібито з метою отримання товарів.
Суспільство ФСБ РФ затримала в Криму російського військового за шпигунство для України В анексованому Сімферополі працівники ФСБ країни-агресора затримали російського військового за підозрою в шпигунстві на користь України. Про це повідомили на сайті ФСБ. Був затриманий громадянин РФ Дмитро Долгополов, який проходив військову службу в Криму, а також затримано жінку Анну Сухоносову. «Зазначені особи збирали і передавали спецслужбам України відомості про діяльність частин і з'єднань Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю», - заявили в ФСБ. Порушено кримінальну справу за ст. 275 КК Росії «державна зрада». Нагадаємо, 28 вересня кримчани мітингували під посольством країни-агресора в Києві з вимогою звільнити заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова і зупинити геноцид кримськотатарського народу на території окупованого Росією Криму.
Суспільство В Україні катастрофічними темпами всихають ліси В Україні катастрофічними темпами всихають ліси. Про це на прес-конференції заявила заступник голови Держагентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич, передає кореспондент АСН. "Всихання лісів є проблемою не лише для України і Білорусі, але загалом для країн ЄС. Це негативним чином відбивається на біологічній стабільності", - заявила вона.Юшкевич нагадала, що раніше в Україні була проблема всихання смерек у Карпатах. "Тепер уже всихає сосна на Поліссі. За шість місяців 2017 року обсяги всихання досягли річних обсягів 2016 року. А за перші два місяці вони перевищили на 36% показники 2016 року. Тобто проблема всихання лісів в Україні набуває вже загрозливого характеру", - попередила вона. У свою чергу заступник глави Держагентства лісових ресурсів України з питань Києва Тарас Васьків додав, що створений оперативний штаб при Держагентстві з метою моніторингу ситуації. "Якщо на 1 вересня було зафіксовано 142 тис га лісів, які були вражені, то на 25 вересня така площа збільшилася вже до 150 тис. га., тобто 8 тис. за три тижні! Ця патологія і "біологічні пожежі" лісів вже стають фактично екологічною катастрофою", - підкреслив він. За його словами, інформація про катастрофічну ситуацію вже передана президенту і прем'єру з метою ухвалення оперативних рішень для запобігання негативним наслідкам.
Кримінал оформление ленты  Сім'я в Одеській області 14 років тримала в рабстві 3 осіб В Одеській області було виявлено ​​сім'ю, яка 14 років утримувала в рабстві трьох осіб. Про це поінформували  в прес-службі Нацполіції області. Як повідомив правоохоронцям житель Балтського району Одеської області, з 2003 року сім'я, що складається з представників національних меншин, за допомогою насильства змушувала його, а також його сестру і 64-річну матір працювати в своєму домогосподарстві. «Рабів» постійно били, щоб ті були слухняними. У них забрали цивільні паспорти і банківську карту, на яку мати - єдина годувальниця в родині - отримувала пенсію за віком. За 14 років «раби» двічі звернулися за медичною допомогою, однак жодного разу - в поліцію. За фактом звернення поліція почала кримінальне провадження за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Найближчим часом правопорушникам буде повідомлено про підозру і обрано запобіжний захід.
Політика Порошенко порекомендували 111 кандидатів на посади суддів Верховного суду Вища рада правосуддя (ВСП) рекомендувала президенту Петру Порошенко 111 кандидатів на посади суддів Верховного суду. Про це сьогодні повідомляє прес-служба ВСП. Протягом 14-25 вересня ВСП розглянула 120 матеріалів щодо внесення подань президенту України Петру Порошенко про призначення на посади суддів Касаційного господарського, Касаційного кримінального, Касаційного адміністративного та Касаційного цивільного судів у складі Верховного суду України. «29 вересня Вищий рада правосуддя повідомила рішення, яке було ухвалено за результатами розгляду матеріалів кандидатів на посади суддів Верховного суду», - йдеться в повідомленні. Таким чином, президенту було рекомендовано 111 кандидатів на посади суддів Верховного суду України.
Політика оформление ленты  Росія намагалася дискредитувати Україну в Брюсселі за допомогою «блогерів» з Києва Працівники Служби безпеки України попередили спробу проведення в Брюсселі антиукраїнської акції, організованої та профінансованої країною-агресором. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. «Провокатори планували звинуватити українську владу нібито в утисках журналістів і «вільної преси». Для цього в Брюссель виїхало кілька громадян України як «ораторів» круглого столу на тему: «Порушення прав людини, обмеження свободи преси і політичні репресії в Україні», - відзначили в СБУ. Щоб підсилити «ефект», організатори планували пряме включення з Києва, під час якого проплачені «блогери» і «журналісти» повинні підтвердити інформацію про утиски і переслідування. «Блогерів» найняли на «чорному ринку праці» за 100 гривень кожного. «Єдиною широко відомою суспільству особою на цьому фейковому заході була народний депутат України V, VI, VII скликань Олена Бондаренко, яка відмовилася від дачі пояснень правоохоронцям», - підкреслили в СБУ.
Події Вибух на складах у Калинівці: пошкоджено понад 2 тисяч будинків Під час вибухів снарядів на військових складах у Вінницькій області в сусідніх селищах було пошкоджено більше 2 тисяч будинків. Про це повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, передає Укрінформ. «Зараз починається підрахунок збитків, завданих населеним пунктам в зоні ураження. За попередніми даними, в результаті вибухів боєприпасів пошкоджено понад 2 тисячі будинків», - розповів Коровій. Він зазначив, що переважно через влучення снарядів розбиті стекла, вибиті вікна і двері, найбільше постраждали дахи. Повністю зруйновані, згоріли і не підлягають відновленню 16 будинків. Найбільше постраждало село Павлівка, яке розташоване ближче за інші до складів, там пошкоджено до 90% будинків, постраждала місцева школа. У навчальному закладі з 100 пластикових вікон уціліли лише 12. Нагадаємо, увечері 26 вересня на військових складах під Калинівкою спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. У зв'язку з НП було евакуйовано більше 30 тисяч місцевих жителів.
Політика оформление ленты  Затриманий ФСБ РФ «шпигун» раніше служив у ЗСУ і зрадив Україну - Генштаб Затриманий в анексованому Криму співробітниками ФСБ країни-агресора Дмитро Долгополов раніше проходив службу в ЗСУ. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар Генштабу Владислав Селезньов. За словами Селезньова, Долгополов перейшов на службу в російську армію в 2014 році, тільки-но окупанти захопили Крим. «Ще один приклад сумних перспектив зрадників України. Діма Долгополов. Служив у лавах ЗСУ (майор, заступник по роботі з особовим складом в артилерійському дивізіоні 406-ї окремої берегової артилерійської групи в Сімферополі). У 2014-му зрадив присязі і перейшов на службу до окупантів, бо там більше грошей платили», - написав чиновник. Нагадаємо, раніше в ФСБ РФ заявили, що затримали в Криму російського військового за підозрою в шпигунстві на користь України. У ФСБ зазначили, що він має громадянство РФ. Також з'ясувалося, що було затримано жінку Анну Сухоносову, яку також звинуватили в передачі Україні відомостей про окупантів.
Кримінал оформление ленты  Керівництво Одеської виконавчої служби затримали за систематичні хабарі СБУ і прокуратура затримали на великих систематичних хабарах керівництво Головного територіального управління юстиції Одеської області. Як встановило слідство, заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби налагодив справжню схему поборів, які вимагав через своїх підлеглих в учасників виконавчих проваджень. Натомість корупціонер обіцяв розв'язувати питання при виконанні судових рішень на їхню користь. У чиновника діяла своя тарифна сітка: зняття з розшуку авто і передача боржнику на відповідальне зберігання коштували 500-2000 доларів США, в залежності від марки машини; за закриття провадження у формальних підстав - 10-30% від суми боргу. За затягування виконання судового рішення і процедури передачі майна на реалізацію чиновник вимагав до 50% відсотків від суми арештованого майна, а навпаки - за активізацію виконавчих дій - від 10-20% суми стягнення. Також службою безпеки був задокументований той факт, що чиновник вимагав 6500 доларів США за затягування процедур виконання судових рішень зі стягнення грошей з боржників за виконавчими провадженнями. Заступник головного територіального управління юстиції та головний спеціаліст управління були затримані правоохоронцями під час отримання хабара 6000 доларів. Передоплату у вигляді 500 доларів вони отримали раніше. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. З відкритих джерел відомо, що зараз заступником начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби є Денис Боднар.
Економіка У МВФ назвали ключову умову для виділення траншу Основною умовою для виділення Україні нового траншу МВФ за програмою фінансування EFF є ухвалення пенсійної реформи, яка включає скорочення дефіциту Пенсійного фонду. Про це інформує ЛІГА.net, посилаючись на заступника голови департаменту комунікацій МВФ Вільяма Мюррея. «Ми закликаємо парламент і владу забезпечити відповідність ухваленого закону цілям реформи, які були опрацьовані зі Світовим банком і МВФ», - заявив Мюррей. У разі необхідності Фонд готовий співпрацювати з урядом для оцінки цієї відповідності, зазначив він. Доопрацьований проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (№6614) пропонує зміни в 30 законодавчих актів. Закон повинен набути чинності з 1 жовтня цього року - частково, а з 1 січня наступного року - в повному обсязі.
Економіка Більша частина мільярдного боргу із зарплати в Україні припадає на 3 області - Держстат Більше половини боргу по зарплаті в Україні, існуючого на 1 вересня 2017 року, припадає на Донецьку, Луганську і Сумську області. Про це повідомили в Державній службі статистики України. «Більш ніж 3/4 суми заборгованості економічно активних підприємств припадало на промисловість (77,3%). При цьому більше половини боргу утворено в Донецькій (27,4%), Луганській (15,2%) і Сумській (8,4%) областях», - повідомили в Держстаті. Станом на 1 вересня заборгованість із зарплати становила 2335,9 млн грн, з цієї суми 1230,9 млн грн припадало на економічно активні підприємства. Заборгованість працівникам економічно активних підприємств в серпні 2017 року зменшилася на 6,2%. Нагадаємо, раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявляла, що тільки заборгованість із зарплат медичних працівників складає 2,7 млрд грн.
Кримінал оформление ленты  Патрульні стріляли, щоб зупинити п'яних військових у Миколаєві Рано-вранці 29 вересня у Миколаєві патрульні поліцейські затримали п'ятьох військових, які влаштували ДТП у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомило місцеве видання «Новости N». За інформацією патрульних, проспектом Центральним із вимкненими фарами рухався мікроавтобус. Його спробували зупинити, проте водій не відреагував, а збільшив швидкість. Почалася погоня, під час якої мікроавтобус виїхав на зустрічну смугу, далі виїхав на вулицю з одностороннім рухом і поїхав проти нього. На одному з поворотів мікроавтобус врізався в електроопору, зачепивши її. Погоня закінчилася, коли автобус був заблокований поліцією. Всередині перебувало 5 осіб з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Вони чинили опір патрульним, намагалися втекти з місця події. Щоб зупинити чоловіків, правоохоронцям довелося зробити попереджувальний постріл у повітря. У лікарні водієві провели тест на алкоголь, аналіз показав 0,9 проміле. Всі затримані - військовослужбовці 36-ї окремої бригади морської піхоти Миколаєва. Всі були п'яні, їх передали військовій поліції.
Події На АЗС у Києві сталася масова бійка У Дарницькому районі Києва напередодні, 28 вересня, на АСЗ по вул. Ревуцького сталася бійка. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції. «Біля АЗС учасники мітингу влаштували конфлікт з представниками забудовника та зав'язалася бійка. Зараз ведеться досудове розслідування», - сказано в повідомленні. Відзначається, що поліція отримала повідомлення про подію близько 22:00. Виїхавши на місце виклику, правоохоронці з'ясували, що на місці зібралися жителі, які висловлювали своє невдоволення щодо будівництва АЗС, вони намагалися вийти на проїжджу частину, однак правоохоронці завадили їм. «Незадоволені громадяни кинули кілька покришок на дорогу. Невідомий чоловік під час конфлікту пошкодив службовий автомобіль поліції», - сказано в повідомленні. Правоохоронці доставили в управління Нацполіції трьох учасників конфлікту, які чинили опір поліцейським. В результаті бійки до лікарів звернулися двоє громадян. Від госпіталізації вони відмовилися, ще двоє були госпіталізовані.
Політика Через вбивство депутата в Черкасах терміново збирається міськрада У п'ятницю, 29 вересня, о 14:00, в Черкасах скликається термінове позачергове пленарне засідання другої сесії місцевої міськради в сесійній залі Черкаської міської ради. Про це інформує місцева міськрада. Єдине питання, яке сьогодні розглянуть депутати, це - «Про звернення Черкаської міськради до президента, прем'єр-міністра, генпрокурора України щодо ситуації у Черкасах, яке пов'язане з вбивством депутата, чиновника місцевого самоврядування Михайла Марковича Бінусова». Раніше ми повідомляли, що вчора ввечері в поліцію надійшло повідомлення про стрілянину в мікрорайоні «Лісовий». На місці правоохоронці виявили тіло чоловіка. Як незабаром з'ясувалося, з автомата Калашникова був убитий депутат Черкаської міської ради Михайло Бінусов.
Закон і Право Депутати хочуть, щоб більше "спрощенців" використовувало касові апарати Депутати пропонують розширити коло фізосіб-підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, які повинні працювати через касові апарати. Відповідний законопроект, яким пропонується внести правки до Податкового кодексу України та інших законів, парламентарії зареєстрували у Верховній Раді. У пояснювальній записці до документа наголошується, що мета цих змін полягає в тому, щоб вивести з тіні частину великого бізнесу, який використовує своїх працівників, оформлених як фізичні особи - підприємці, для "оптимізації" податків. У липні 2015 року в Податковий кодекс вже були внесені зміни, які зобов'язували застосовувати касові апарати для деяких груп спрощенців. До цього переліку не ввійшли підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування другої і третьої групи і мають оборот до 1 млн грн на рік. «На превеликий жаль, ці зміни призвели до ще більшого «мігрирування» у тінь низки торгових компаній, які активно використовують спрощену систему оподаткування виключно з метою забезпечення тіньового обороту товарів і готівки», - сказано в пояснювальній записці. У ній уточнюється, що, за оцінками експертів, на кінець 2016 року серед усіх зареєстрованих в Україні приватних підприємців близько 65% фактично не ведуть власного малого бізнесу, а просто використовуються як внутрішній офшор третіми особами - реальними власниками бізнесу. З огляду на це автори законопроекту вважають, що найбільш ефективним методом детінізації таких підприємств буде розширення використання касових апаратів. Таким чином, податківці будуть бачити реальні обороти товарів і грошей у підприємствах. Зокрема, змінами до Податкового кодексу пропонується зобов'язати використовувати касові апарати при дистанційній торгівлі, а також при торгівлі у приміщеннях площею більше 100-150 кв. м. Крім того, згідно з документом, незалежно від місця здійснення діяльності касові апарати повинні мати ті групи спрощенців, які використовувалися з метою легалізації тіньового обороту технічно складних побутових товарів, ювелірних виробів, лікарських засобів і підакцизних товарів. Законопроектом пропонується посилити вимоги до ведення облікових книг для ФОП, які зобов'язані мати касовий апарат. Також їх хочуть зобов'язати вести облік отриманих товарів і витрат і, крім цього, вказувати у податковій накладній покупця, якщо той не є платником ПДВ. Водночас фізичні особи-підприємці, які здійснюють діяльність через пункти дрібнороздрібної торгівлі та тимчасові споруди, звільнені від обов'язку використовувати касові апарати. Без змін залишається також діяльність невеликих підприємців, які здійснюють торгівлю на ринках, в кіосках, павільйонах, будівлях невеликій площі. «Контрабанда та ввезення окремих видів товарів під виглядом «для особистого використання» стане економічно невигідною, оскільки продати її за чорний нал стане неможливо. У зв'язку з цим імпортери, виробники і оптові компанії вийдуть з тіні, наповнивши бюджет країни», - сказано в пояснювальній записці. Автори законопроекту вважають, що ухвалення документа дозволить з часом скоротити рівень тіньової економіки на 10-30% щодо нинішнього показника в 51%. А також дозволить збільшити доходи бюджетів до 100 млрд грн і підвищити мінімальну зарплату до 5 тис. грн.
Здоров`я Епідемія кору в Україні: дітей без щеплень не пускатимуть у школи та садочки У трьох областях України стався спалах кору у дітей. Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України. МОЗ ввів запобіжні заходи через спалах епідемії кору. Медики зазначили, що нещеплених дітей не пускатимуть у дошкільні та навчальні заклади в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областей. «Діти, які не отримали щеплення від кору, не допускаються до відвідування дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів», - заявили у відомстві. У міністерстві таким чином намагаються запобігти спалаху інфекції. «Закликаємо батьків у всіх областях України (не тільки там, де реєструються спалахи) вакцинувати дітей, щоб уберегти їх від цього небезпечного захворювання», - додали медики. Нагадаємо, за 7 місяців поточного року зареєстровано 1 386 випадків кору проти 10 за цей же період минулого року.
Події оформление ленты  Через тисняву на залізничній станції в Індії загинуло 22 людини Паніка і тиснява на залізничній станції в Мумбаї, Індія, в ранкову годину пік привели до смерті 22 людей, близько 30 осіб отримали поранення. За повідомленнями, інцидент стався на станції Ельфінстоун, що з'єднує дві основні транспортні лінії міста. Станція була переповнена в зв'язку з сильним дощем, повідомляє BBC. Постраждалих доставили в найближчу лікарню, на місці присутні високопосадовці залізничного департаменту. Критий міст був переповнений, оскільки велика кількість пасажирів, які ховалися на ньому від сильного дощу, намагалася покинути станцію одночасно. Ведеться розслідування інциденту. Індійський прем'єр-міністр Нарендра Моді написав у Twitter: «Мої найглибші співчуття всім тим, хто втратив своє життя через тисняву в Мумбаї. Молитви підносяться до тих, хто отримав поранення».
Кримінал На Донбасі за добу загинуло двоє українських прикордонників У зоні АТО на Донбасі за минулу добу загинули двоє українських прикордонників, ще двоє військовослужбовців ЗСУ отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко. Загиблі військові підірвалися на невідомому вибуховому пристрої на ділянці «Станично-Луганське», вони загинули на місці події. Відзначається, що на Луганському напрямку терористи двічі обстрілювали ЗСУ в Кримському. Крім того, за словами Лисенка, на донецькому напрямку за добу терористи 5 разів порушили перемир'я на ділянці фронту Авдіївка - Піски, важке озброєння не застосовувалося. Найбільш напружена ситуація була на маріупольському напрямі, в Мар'їнці сталися потужні мінометні обстріли з боку противника. Терористи обстріляли житлові квартали, випустили більше 30 мін.
Кримінал У Маріуполі рятувальник ДСНС до смерті забив бездомного молотком У Маріуполі працівник обласного управління ДСНС, який під час сварки завдав чоловікові численних ударів молотком, від яких потерпілий помер, був засуджений до 7,5 року в'язниці. Про це повідомлять прес-служба прокуратури Донецької області. Трагедія сталася 8 травня 2017 року в Центральному районі Маріуполя. «У під'їзді одного з житлових будинків 42-річний фельдшер одного з відділень пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України по Донецькій області, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, в ході сварки завдав молотком численних ударів по голові і тілу потерпілого. В результаті чоловік помер на місці», - сказано в повідомленні. Слідчі встановили, що загиблим виявився 49-річний чоловік, який не мав постійного місця проживання. Обвинувачений визнав свою провину у вбивстві і розкаявся.
Економіка Борг українців за комунальні послуги зріс до 28 млрд гривень Заборгованість українців за житлово-комунальні послуги досягла 28 млрд грн. Про це на прес-конференції заявив директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко, передає кореспондент АСН. «Заборгованість за житлово-комунальні послуги на початку року становила 29 млрд грн. А в середині - 28 млрд грн, тобто після підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн», - заявив він. За його словами, таке несуттєве зниження заборгованості за житлово-комунальні послуги навіть після підвищення соцстандартів говорить про одне - про зубожіння людей. «Фактично заборгованість не падає. Адже 1 млрд - це 3% від загальної заборгованості, і це «ніщо» в порівнянні з 29 млрд грн», - підкреслив експерт. Він сказав, що найбільша складова загального боргу - 11 млрд грн - це заборгованість населення за газ і 9 млрд - за гарячу воду. «Все це свідчить, що про добробут українців говорити не доводиться», - упевнений він.
Політика Джаред Кушнер потрапив під слідство через використання особистої пошти Білий дім почав внутрішнє розслідування щодо зятя і радника Дональда Трампа, Джареда Кушнера, після того, як з'ясувалося, що він і інші високопосадовці використовували особисті облікові записи електронної пошти для листування з робочих питань, повідомляє The Guardian. Посилаючись на чотирьох неназваних чиновників, журналісти повідомляють, що слідчі почали робити добірку листування з особистих акаунтів вищих офіційних осіб, що зберігається на сервері Білого дому. Вперше стало відомо, що Кушнер використовував особисту електронну пошту для розв'язання урядових питань ще минулого тижня. У неділю, 24 вересня, його адвокат Ейб Лоуелл сказав, що в листуванні було менше сотні листів про державні справи і всі вони були перенаправлені на його обліковий запис у Білому домі. Прокуратура досліджує листування, щоб визначити, чи стосується воно розслідування імовірної змови Трампа з Росією під час передвиборної кампанії 2016 року. Також ретельно вивчається, чи розголошував Кушнер секретну інформацію в особистому листуванні. Тим часом CNN повідомила, що в своєму закритому інтерв'ю зі співробітниками комітету з розвідки Сенату Кушнер не згадував про особистий обліковий запис електронної пошти. Представники комітету проінструктували Кушнера про те, щоб той передав всі відповідні документи в комітет, зокрема з особистого облікового запису, а також усі інші електронні листи з месенджерів, встановлених на телефоні, або аналогічних каналів зв'язку, які він міг використовувати або які можуть містити інформацію, що стосується запиту.
Політика "Роскомнадзор" звинуватив CNN у порушенні законодавства РФ "Роскомнадзор" звинуватив американський телеканал CNN International в порушенні російського законодавства про ЗМІ. Заява з'явилася на сайті "Роскомнадзора" в п'ятницю, 29 вересня. Російський регулятор зв'язку і масових комунікацій заявив, що викликав представників телекомпанії для вирішення питання про винесення адміністративного попередження, повідомляє Reuters. За його словами, вони порушили умови ліцензії на мовлення в Росії. Водночас не було уточнено, яких саме порушень російських законів припустився американський телеканал. Однак російський наглядовий орган заявив, що продовжить «систематичний моніторинг» іноземних ЗМІ, зареєстрованих у їх країні. У листопаді 2014 року телеканал заявив про припинення мовлення на території Російської Федерації, але вже в березні 2015 року відновив роботу російського підрозділу, отримавши універсальну ліцензію на мовлення терміном на 10 років.
Суспільство Розмінування біля Калинівки триватиме до грудня - Гройсман Розмінування територій біля військових складів у районі Калинівки Вінницької області може тривати до кінця листопада. Про це після засідання штабу з ліквідації наслідків пожежі та детонації снарядів заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Інтерфакс-Україна. «Для того, щоб 10 тис. га нам обстежити, сьогодні потрібно близько 2 місяців. Найближчі території вже обстежені і розміновані. Робота триватиме до кінця листопада», - сказав прем'єр. За словами Гройсмана, розмінування може завершитися і раніше. Водночас у МВС України повідомили, що поліція Вінницької області отримала близько півсотні повідомлень про виявлення боєприпасів жителями села Калинівки. Крім того, із заявами про крадіжки з будинків у поліцію звернулися шестеро місцевих жителів. За фактами крадіжок порушено кримінальні провадження. 
Наука і технології Toyota і Mazda об'єдналися для створення електромобілів Компанія Toyota оголосила про створення нового підприємства з розробки технологій для електричних транспортних засобів спільно з компанією Mazda. Toyota випустила заяву, в якій повідомила, що нова компанія буде створювати технології для нової лінійки електричних автомобілів, зокрема для міні-автомобілів, легкових автомобілів, позашляховиків і легких вантажівок, повідомляє Reuters. Toyota володіє 90% акцій спільного підприємства, яке буде називатися EV Common Architecture Spirit Co Ltd, в той час як Mazda і японська машинобудівна корпорація Denso, найбільший постачальник Toyota, отримали по 5% акцій в своє розпорядження. Плани ґрунтуються на партнерстві двох фірм, про яке оголосили ще в серпні 2017 року, коли найбільший автовиробник Японії придбав 5% акцій компанії Mazda, а фірми сказали, що будуть спільно розробляти недорогі електромобілі. Незважаючи на те, що Toyota надасть новому підприємству більшу частину фінансової потужності і існуючі ноу-хау в галузі електромобільних технологій, саме інженери Mazda нададуть передові технології, такі, як їхній двигун внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення, представлений минулого місяця.
Економіка Отримати субсидію стане набагато складніше. Хто залишиться без допомоги взимку Нові вимоги ускладнять процес отримання субсидій. Про це на прес-конференції заявив директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко, передає кореспондент АСН.«Система субсидування ЖКП у нас просто не справляється з тим навантаженням, яке викликано різким торішнім підвищенням тарифів. З цього року, як відомо, вводять нові вимоги отримання субсидії, що ще більше ускладнить процес», - заявив він. За словами експерта, тепер необхідно не просто повідомляти про зміну в складі сім'ї, але і доходів через подачу декларації. «Потрібно подавати не тільки нову заяву, але й нову декларацію. Здавалося б, що це дрібниця. Але через цю «дрібниці» тисячі і сотні сімей можуть бути позбавлені субсидії», - пояснив Сергієнко. Він нагадав, що позбавити субсидії тепер можуть за два місяці заборгованості. «Але що таке два місяці? Елементарно, коли людина заплатила в п'ятницю, а банк провів гроші в понеділок. І все! Два таких рази технічних запізнень пошти або Ощадбанку, і ви залишилися без субсидії. Це суто технічний момент. Але він автоматично може поставити сотні тисяч сімей на межу виживання, поставить їх перед вибором: або їж, або платити за житлово-комунальні послуги», - упевнений експерт. Так само дачі і заміські будинки, куди найчастіше переїздять пенсіонери, що залишили житло дітям у містах, передали на баланс місцевої влади в частині надання субсидії. «Гаразд, Київ має кошти і може дозволити собі дотувати пенсіонерів через надання їм субсидій. Але інші міста точно не мають такої розкоші. Пенсіонери просто залишаться без субсидій у цих будиночках», - попередив Сергієнко.
Культура оформление ленты  «З любов'ю, Вінсент» - перший у світі фільм, намальований олійними фарбами на полотні Було б складно вшанувати пам'ять Вінсента Ван Гога з більшим ентузіазмом або відданістю, ніж це зробили режисери Дорота Кобіела і Х'ю Велчман. Саме вони стоять на чолі сенсаційного кінопроекту - фільму «Loving Vincent», який в українському прокаті буде випущений під назвою «З любов'ю, Вінсент». У фільмі вони не тільки створили тисячі нових картин олією в стилі Ван Гога, а й зробили його головним героєм захоплюючого детективного сюжету, повідомляє ВВС. Сто художників з усього світу об'єднали свої зусилля, щоб створити перший у світі фільм, повністю намальований олійними фарбами на полотні. Після того, як всі сцени фільму були відзняті наживо за участю акторів Сірши Ронан, Кріса О'Дауда і Дугласа Бута кожен кадр був відтворений на картині в стилі живопису Ван Гога і пізніше анімований.
Здоров`я ВООЗ назвала величезну цифру кількості абортів у світі. Половина з них загрожувала життю жінок Згідно з дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно у світі проводиться майже 56 мільйонів абортів і майже половина з них є небезпечними. Результати показують, що в період з 2010 по 2014 рік по всьому світу щорічно проводилось 55,7 мільйона процедур з переривання вагітності, з них 17,1 мільйона було небезпечними, бо жінка або приймала небезпечні таблетки, або вибраний спосіб проведення медичної процедури піддавав її здоров'я небезпеці, повідомляє The Guardian. Але ще 8 мільйонів абортів класифіковані в дослідженні як «найменш безпечні», бо вони пов'язані з відчайдушними і небезпечними заходами, від застосування токсичних речовин до хірургічної дроту, за допомогою якого намагаються спровокувати викидень. Дослідження показало, що найменше робиться абортів у країнах, де процедура безпечна, наприклад, в Північній Європі і Північній Америці, де жінки можуть легко купити контрацептиви. Автори пояснюють, що більшість країн у цих двох регіонах «мають менш суворі закони про аборти, високий рівень використання контрацептивів, високий економічний розвиток, рівноправ'я статей і добре розвинену систему охорони здоров'я». У Латинській Америці, де в багатьох країнах встановлено заборону на проведення абортів практично за будь-яких обставин, жінки вдаються до мізопростолу, таблетки, яку можна купити в інтернеті. Якщо вони купують таблетки через телемедичну службу, таку як Women on Web, яка надає інформацію та підтримку, дослідження класифікує це як «безпечний аборт». Але велика кількість жінок купують таблетки в неперевірених місцях. Найбільшу кількість смертей зафіксовано в Західній і Центральній Африці, воно становить близько 450 на кожні 100 тисяч абортів, хоча автори дослідження попереджають, що оцінки смертності засновані на даних, отриманих в різні періоди часу. Вчені кажуть, що жінка може померти в результаті ускладнень після аборту, якщо система охорони здоров'я в її країні не має достатніх ресурсів, щоб надати їй допомогу.
Події У ДСНС підтвердили кількість загиблих в аварії літака в Хмельницькій області У ДСНС підтвердили, що в результаті аварії військового літака в Хмельницькій області загинули двоє пілотів. Про це передає прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій. «У п'ятницю, 29 вересня, близько 12:30 в Красилівському районі біля села Веселівка розбився навчально-тренувальний військовий літак Л-39, що злетів з військового аеродрому в Старокостянтинові. В результаті аварії загинули двоє пілотів», - сказано в повідомленні. Відзначається, що на місці аварії працюють правоохоронці, лікарі, підрозділи ДСНС. У прес-службі Міноборони повідомили, що падіння літака Л-39 Повітряних сил ЗСУ відбулося близько 12:20 під час планових польотів. За цим фактом відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 276 ч. 2 «Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту» КК України.
Кримінал оформление ленты  Екс-охоронця Яроша в РФ посадили в СІЗО за «злочини» Екс-охоронець нардепа Дмитра Яроша зник місяць тому і опинився в російському СІЗО. Про це повідомила мати екс-охоронця Олександра Шумкова - Лариса Шумкова, передає «Українська правда». Мати повідомила, що 26 вересня на домашню адресу надійшов відкритий лист від Слідчого комітету ФСБ РФ в Брянській області, де було сказано, що Олександр Шумков перебуває у Брянському СІЗО. ФСБшники повідомили, що Шумкова затримали 6 вересня за підозрою в «скоєнні злочину» по ч.2 ст. 282 КК РФ - участь в екстремістських організаціях ». Лариса Шумкова підкреслила, що не вірить у те, що син міг добровільно виїхати в РФ. Вона уточнила, що син зник наприкінці серпня, коли не повернувся з роботи. Шумкова звернулася в СБУ, консульського відділу МЗС України і до уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської з відповідними листами. «У СБУ мені сказали, що це не їхня справа, а в МЗС повідомили, що дуже добре, що є лист - оскільки Росія не часто повідомляє про українських полонених. Пообіцяли спробувати дізнатися, що з ним і чи дійсно він там», - сказала мати.
Кримінал Чотирьох працівників держпідприємства двічі за тиждень затримали на хабарі Правоохоронці за тиждень викрили на отриманні хабарів працівників одного і того ж держпідприємства. 29 вересня працівники столичної прокуратури затримали на хабарі в 25 тис. грн директора філії Українського інституту експертизи сортів рослин «Київського обласного державного центру експертизи сортів рослин». Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. Гроші працівник держпідприємства вимагав з підприємця за передачу в користування державної сільськогосподарської техніки. Чиновника затримали в службовому кабінеті відразу після отримання коштів. Оперативники проводять обшуки за місцем проживання і роботи підозрюваного. Нагадаємо, 25 вересня працівники СБУ затримали гендиректора «Центру сертифікації і експертизи насіння і садивного матеріалу» і двох його заступників під час отримання хабара в 10 тис. доларів. Чиновники вимагали 1,5 млн грн від керівника одного з регіональних управлінь за те, щоб він залишився на своїй посаді.
Кримінал Екс-чиновника Фонду держмайна судитимуть за незаконний продаж заводу Прокуратура Рівненської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області, через дії якого було незаконно приватизовано контрольний пакет акцій, що належить державі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області. Встановлено, що в 2007 році чиновник сприяв продажу приватній структурі за заниженою ціною пакетів акцій ВАТ «Рівненський радіотехнічний завод», який належав державі. При цьому колишній керівник фонду держмайна підробив приватизаційний документ. Таким чином, підозрюваний завдав матеріальної шкоди державі на суму 5 млн грн. Уточнюється, що Господарський суд Рівненської області зобов'язав приватну структуру повернути державі контрольний пакет заводу, вартістю 25,5 млн грн.
Економіка оформление ленты  У Коломиї відкрили завод, який вироблятиме деталі для Porsche і Lamborghini Німецька компанія-виробник електрокабелів для авто Leoni відкрила в Коломиї Івано-Франківської області свій завод. Президент України Петро Порошенко був присутній на відкритті заводу, передає прес-служба глави держави. «Уявіть собі, продукція, яка буде вироблятися в Коломиї, буде встановлюватися на Audi, Volkswagen, General Motors, Porsche, Lamborghini та інші елітні марки авто», - розповів Президент. Порошенко зазначив, що зарплата на новому заводі буде складати 8 тисяч гривень, а кількість робочих місць з 800 зросте до 5000 до 2021 року. За словами Порошенка, робочі підприємства отримають унікальний соціальний пакет. За словами глави держави, будівництво компанією Leoni заводу в Коломиї - важлива подія для Івано-Франківської області. «Сьогоднішня подія є свідченням інвестиційної привабливості не тільки області, а й України. Особливо, якщо врахувати, що концерн Leoni - один з найбільших у світі виробників електричних кабельних мереж», - заявив Порошенко.
Події У Маріуполі поліцейські затримали наркоторговця У Маріуполі працівники поліції виявили і затримали наркоторговця. Про це передає Головне управління Нацполіції по Донецькій області у себе в Facebook. Сказано, що під час комплексу заходів з протидії наркоторгівлі оперативники обласного главку поліції отримали інформацію, що 40-річний житель Маріуполя займається збутом наркотиків. Чоловік раніше відбував покарання за зберігання наркотичних речовин, а зараз притягується до відповідальності за організацію наркопритона. Відповідна кримінальна справа вже перебуває на розгляді в суді. «Але нарколюбитель продовжив протизаконну справу. З огляду на минулий досвід він посилив заходи конспірації. Співробітники поліції встановили, що щодня чоловік варив по 20 кубів опію ацетильованого. Він залишав собі дозу, а решту збував по 75 грн за куб. Товар наркодилер продавав тільки перевіреним особам з певного кола», - сказано в повідомленні.
Здоров`я Причиною масових отруєнь є відсутність контролю за якістю продуктів В Україні зафіксовані масові спалахи отруєнь. Про це на прес-конференції заявив начальник Головного управління Держпродспоживбслужби в Києві Олег Рубан, передає кореспондент АСН. "Сьогодні актуальна тема отруєнь в зв'язку з реєстрацією масових спалахів отруєнь серед дітей і дорослих по всіх регіонах України. Це пов'язано з двома факторами", - заявив він. Перший фактор - природний. Він пов'язаний з появою резистентних до антибіотиків збудників паразитарних захворювань. "Вони дуже складно лікуються і діагностуються. Друга причина - зміна сфери відповідальності за безпеку виробництва і поширення продуктів харчування. Згідно із законодавством, на сьогодні виробник повністю несе відповідальність як за виробництво, так і надання послуг. Держава включається в процес тільки в частині контролю та нагляду , що може бути плановим - один раз на два роки. Або ж як позапланові перевірки - без попереджень і узгодження в результаті звернення громадян. Тому сьогодні ми можемо говорити про підвищену солідарну відповідальність ", - сказав він.
Політика АП погодила з партнерами законопроект про окупований Донбас В Адміністрації Президента Петра Порошенка погодили з міжнародними партнерами законопроект про окуповані території Донецької та Луганської областей. Про це повідомило джерело LIGA.net в АП. «Проведені консультації з партнерами. Вони фактично є співавторами проекту», - розповіло джерело.З'ясувалося, що новим законом затвердять термін «російська окупаційна влада», це ж формулювання використовують в судах проти країни-агресора. Джерело уточнило, що для отримання юридичних аргументів, Україна затвердить окупований статус територій Донбасу і покладе всю відповідальність за них на окупанта - РФ. Документ піде на реєстрацію у Верховну Раду найближчим часом. В АП припускають, що законопроект буде ухвалений протягом одного пленарного тижня, бо 18 жовтня закінчується термін дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу. Джерело також уточнило, що в АП розраховують на ефект доміно, що слідом за Україною РФ визнає агресором низка інших держав.
Кримінал оформление ленты  В Одесі дівчина допомогла пограбувати іноземця, з яким познайомилася в соцмережах В Одесі затримали групу злочинців, які вчинили напад на іноземця. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції України. Правоохоронці з'ясували, що злочинці дізналися про іноземця від жительки Одеси, яка познайомилася з потерпілим через соціальні мережі. Тепер поліція перевіряє інформацію про причетність дівчини до скоєння інших аналогічних кримінальних правопорушень. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу. Одному із злочинців вже обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Нагадаємо, в серпні у Києві працівники поліції ввели план «Перехоплення» із затримання автомобіля Audi А4 сріблястого кольору, в якому зникли злочинці, які пограбували двох чоловіків на 5 млн грн.
Події Свідки про літак, що розбився: летів занадто швидко, як реактивний Свідки сприйняли військовий літак Л-39 за реактивний, так як він летів з дуже великою швидкістю. Про це повідомляє «5 канал». Очевидці зазначили, що спочатку думали, що літак зрошує поля. Однак коли він наблизився, то стало ясно, що літак летить з дуже великою швидкістю. «Він шумно летів, як реактивний. Так літають ті, що зі Старокостянтинова. Він впав. Люди чули звуки вибуху і бачили чорний дим. Вітер його швидко розвіяв. Бачили, як з Хмельницького на Берегелі повернули автомобілі поліції. Нібито якась лабораторія. Я не встиг прочитати. Також над полем літав розвідник», - розповів один з місцевих жителів. Нагадаємо, 29 вересня у Хмельницькому впав військовий літак. Два пілоти загинули при падінні. У Міноборони та Нацполіції підтвердили інформацію про катастрофу військового літака.
Здоров`я оформление ленты  Жителі трьох областей вимагали під офісом ЄБРР повернути їм чисту воду і повітря Екологи і жителі сіл Дніпропетровської, Черкаської та Вінницької областей сьогодні, 29 вересня, прийшли до будівлі Європейського банку реконструкції та розвитку. Люди не згодні з діями окремих агрохолдингів, які є клієнтами цього банку. Зокрема йдеться про «Миронівський хлібопродукт», відомий широкому числу споживачів за торговою маркою «Наша ряба». Жителі села Заозерне Тульчинського району Вінницької області говорять про те, що їхня думка про будівництво курників і інших об'єктів агрохолдингом не враховується, а громадські слухання були проведені без них. «А ви б чули, як вони смердять! - обурюється місцева мешканка Оксана Базелюк. - Крім того, в колодязях зникла вода в результаті такої господарської діяльності». «Ми зібралися під офісом ЄБРР тому, що тут має відбутися зустріч виконавчих директорів банку з громадськими організаціями, на яку нам не вдалося потрапити, - каже координатор заходу Владлена Марцинкевич. - Тому прийшли під будівлю. Представники одинадцяти сіл приїхали з трьох областей. Наші вимоги: ЄБРР повинен припинити надавати кредити, які були затверджені в 2015 році для цієї компанії, до тих пір, поки вона не буде дотримуватися міжнародних стандартів. Ми вважаємо, зараз екологічні впливи оцінюються недостатньо. Крім того, ми б хотіли, щоб громада через громадські слухання давала добро на будівництво об'єктів до початку робіт, а не під час». Активісти стверджують, що вже майже три роки звертаються в офіс ЄБРР, щоб той дав можливість їм аргументувати свою позицію.
Здоров`я Україна стала ринком збуту неякісних продуктів Україну перетворили на звалище неякісних продуктів. Про це на прес-конференції заявив голова правління громадської організації "Всеукраїнська асоціація захисту прав споживачів "Споживча довіра" Максим Гончар, передає кореспондент АСН. "Україна йде шляхом гармонізації законодавства з ЄС. Але це тільки декларативно. Адже в частині забезпечення прав споживача є суттєві провали. Наприклад, за реалізацію продукції з вичерпаним терміном придатності передбачається штраф всього в 5 мінімальних зарплат для юросіб, а для фізичних осіб - 3 мінімальних зарплати. Але ж це несе загрозу життю і здоров'ю громадян. Тобто, завод-гігант може щодня кілька разів платити такі штрафи і не нести жодної відповідальності, по суті, за неякісний товар", - заявив він. Друга проблема - це українські ринки: "Минулого тижня ми обстежили ринки в частині продажу сирів. Нами було встановлено, що всі імпортні сири продаються фактично без супровідної документації. Якщо представник ресторану купить цей сир, зробить страву, а хтось отруїться, взагалі не зрозуміло, хто нестиме відповідальність. Україна поступово перетворюється на смітник продуктів. У всіх семи відібраних сирах виробництва Польщі були виявлені нами заборонені жири неприродного походження", - розповів він. Він закликав посилити законодавство і забезпечити більш часті перевірки з подальшими реальними санкціями.
Культура У Нідерландах школярів зобов'яжуть відвідувати виставку Рембрандта За словами голландських ЗМІ, відвідування виставки Рембрандта і перегляд його картини «Нічний дозор», а також відвідування парламенту хоча б один раз за навчальний процес будуть обов'язковими для школярів у Нідерландах. Такі плани будує новий уряд країни, повідомляє The Guardian. Влада також хоче ввести уроки, на яких школярам розповідатимуть про голландський національний гімн, званий «пісня Вільгельма», зокрема про зміст тексту і походження мелодії. Недавні пропозиції, про які повідомляє популярний щоденний таблоїд De Telegraaf, - спроба сформувати нову коаліцію, адже березневі вибори затягнулися пошуками компромісів. Зміни в шкільну програму є одним з питань, на яких сторони досягли згоди. У Нідерландах назрівають громадські дебати про те, що правоцентристська християнська партія називає «голландськими нормами і цінностями» і «голландською ідентичністю». Очікується, що коаліційні переговори триватимуть до 9 жовтня.
Кримінал Спільники терористів «ДНР» входили до громадської ради українського міністерства Андрушівський райсуд Житомирської області засудив двох пропагандистів сепаратистського телеканалу «Новороссия ТВ» на 9 років позбавлення волі. Про це повідомили в прес-центрі СБУ на своїй сторінці в Facebook. За даними правоохоронців, в 2014 році жителі Києва та Бердичева на запрошення «держдіяча» так званої «ЛНР» Павла Губарева приїхали до терористів у Донецьк. Чоловіки надали бойовикам технічну, практичну і методичну консультації для створення і запуску сепаратистського каналу «Новороссия ТВ». Після повернення до Києва зловмисники надавали технічну підтримку каналу терористів. Мало того, в Києві спільники бойовиків позиціонували себе як незалежні активісти та журналісти одного з Інтернет-видання. Вони навіть увійшли до громадської ради одного з центральних органів виконавчої були членами низки громадських рад інших органів державного управління і місцевого самоврядування. Пропагандисти були затримані в Києві в листопаді 2015 року. Суд визнав зловмисників винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 258-2 і ст. 161 Кримінального кодексу України.
Політика Екс-нардепу і його братові повідомили про підозру в причетності до «чорної бухгалтерії» ПР Генеральна прокуратура України повідомила про підозру екс-нардепу і його братові у причетності до «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Про це повідомили в прес-службі ГПУ. Прокурори зібрали докази причетності екс-нардепа до діяльності у складі злочинної організації під керівництвом екс-президента України Віктора Януковича. Колишній парламентарій вів облік і видачу готівки в іноземній валюті, незаконно збагачувався і давав хабарі чиновникам. Відзначається, що під час проведення обшуків за місцем реєстрації та проживання фігурантів справи та інших осіб були виявлені і вилучені цінності, комп'ютерна техніка, документи, що містять відомості, які можуть бути використані як докази. Генпрокуратура не повідомляє імена екс-нардепа та його помічника, яким повідомлено про підозру, однак, як стало відомо агентству Інтерфакс-Україна,  йдеться про братів Євгена та Віталія Калюжних. Обидва колишніх чиновники не перебувають в Україні, джерела припускають, що обидва брати можуть бути на території країни-агресора. Нагадаємо, Віталій Калюжний перебуває в розшуку з 2015 року. Євген був помічником «регіонала» Євгена Геллера в 6 і 7 скликаннях Верховної Ради.
Події оформление ленты  В аеропорту Петербурга провалився трап, жінка з немовлям впала з висоти в 3 метри В аеропорту Пулково в Санкт-Петербурзі під час виходу пасажирів з літака провалилася секція трапа. Жінка з дитиною на руках впала з триметрової висоти, передає Meduza. Як повідомили джерела, постраждала дівчинка, якій не більше 1,5 року. Дитина в результаті падіння отримав черепно-мозкову травму та забій головного мозку. Дівчинка перебуває в реанімації в одній з дитячих міських лікарень Петербурга. Лікарі оцінюють її стан як важкий. У жінки - перелом ноги. Як зазначила прес-секретар Пулково Маргарита Потєхіна, зараз з'ясовують причину події. За фактом події порушено кримінальну справу про надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки (стаття 238 КК РФ). Відзначається, що постраждали пасажири, які прибули в Петербург «Уральськими авіалініями».
Кримінал оформление ленты  Підрив на міні двох прикордонників у Луганській області розслідують як теракт Смерть двох прикордонників при підриві на міні в Луганській області розслідуватиметься як терористичний акт. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Луганської області. Прикордонники загинули на станції «Іллєнко» в Луганській області. Підрив вибухового пристрою стався поблизу залізничної станції, яка розташована за 800 м від кордону з країною-агресором. Вибух прогримів приблизно о 17:00. На місці працюють слідчі СБУ і вибухотехніки. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що спричинив загибель людей). У прес-службі Держприкордонслужби розповіли, що загинули старший прапорщик Дмитро Деде і старшина Сергій Гувір. Обидва були уродженцями Одеської області, в АТО служили з осені 2016 року. До цього вони займали посади в підрозділах Південного регіонального управління ДПСУ.
Суспільство оформление ленты  У Польщі скандал: власник магазину звелів на касі ретельно обшукувати всіх українців У місті Барлінек у Польщі власник супермаркету Bimex Єжи Батель встановив табличку, яка закликала перевіряти кожного громадянина України на касі. Про це повідомили на сторінці у Facebook Центру моніторингу расової та ксенофобської поведінки. В організації зазначили, що про інцидент вже знають у прокуратурі Польщі, посольстві України в Польщі, сповістили і омбудсмена. «Це скандальний приклад дискримінації на основі національності. Ми зробимо все можливе, щоб люди, відповідальні за розміщення цієї таблички, понесли кримінальну відповідальність», - йдеться в повідомленні організації. Фото з табличкою швидко поширилося серед користувачів соцмереж. Громадяни вкрай обурилися і змусили пана Бателя через добу прибрати табличку. Пізніше він визнав, що табличка була помилкою і попросив вибачення у тих, кого вона образила. Батель поскаржився на крадіжки, які відбуваються в його супермаркеті. Він упевнений, що це українці вкрали в його магазині дві сумки.  
Економіка МВФ схвалює: криптовалюта не несе загроз для центробанків Біткойн та інші криптовалюти не є загрозою для світових центробанків. Про це заявила голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає Інтерфакс-Україна. «Багато криптовалют занадто непрозорі для регуляторів, деякі піддаються атакам хакерів. Однак багато з цього обумовлено технічними проблемами, які можуть бути вирішені з часом», - підкреслила Лагард. За її словами, «не дуже розумно» відкидати віртуальні валюти. Лагард підкреслила, що центробанки і фінансові інститути по всьому світу все уважніше стежать за зростаючим ринком цифрових валют, а також придивляються до технології блокчейн, на якій базуються криптовалюти. Нагадаємо, раніше голова американського банку JPMorgan Джеймс Даймон різко висловився щодо біткойнів, назвавши криптовалюти «шахрайством». Однак Лагард вважає, що в результаті люди почнуть віддавати перевагу віртуальним валют, оскільки володіти ними стане «простіше і безпечніше, ніж банкнотами».
Політика Німецька розвідка вважає, що інші країни спробують вплинути на коаліційні переговори Під час виборів у Німеччині не було зафіксовано серйозного іноземного втручання, яке вплинуло б на їх результати, але є ризик, що іноземні держави, включно з Росією, можуть спробувати впливати на підсумки переговорів німецьких партій щодо формування правлячої коаліції, повідомляє Reuters. Про це заявив Буркхард Евен, начальник контррозвідки у Федеральній службі захисту Конституції Німеччини в четвер, 28 вересня. Він сказав, що масштаб втручання в німецькі вибори не порівняти з американськими за обсягом і впливом. Він назвав їх «низькорівневою пропагандою», що проводиться переважно фінансованими Росією ЗМІ, яка «не мала істотного впливу на виборців» і не вплинула на «результати виборів у цілому». З іншого боку, методи пропаганди можуть бути використані іноземними державами, щоб «перешкодити формуванню нового уряду», додав він, маючи на увазі, що продовжуються переговори між німецькими політичними партіями про вступ до правлячої коаліції. «Парламентські вибори в Німеччині... уникли великих атак, але я повинен відзначити, що навіть після виборів такі спроби можливі, наприклад, щоб дискредитувати (посадових осіб) або спробувати вплинути на формування нового уряду», - сказав Евен на конференції в Берліні. Ультраправа партія Альтернатива для Німеччини набрала 12,6%, що забезпечило їй третє місце і 91 місце в Бундестазі. Вона виступала за припинення мусульманської міграції до Німеччини і вигнання більшості мігрантів з країни. Партія також закликала до тісніших відносин між Берліном і Москвою і агітувала не ухвалювати економічні санкції проти Росії у відповідь на анексію Криму. Деякі експерти вважають, що російські розвідувальні служби провели секретну кампанію з метою заручитися підтримкою виборців для АдН напередодні виборів. Російські ЗМІ, такі як Супутник або RT, опублікували велику кількість пропаганди до виборів, стверджує Евен. У підробленій публікації в Twitter, опублікованій від імені Майкла Лінка, говорилося про те, що 3,5 мільйона нових громадян Німеччини (загальна назва для іммігрантів) проголосували за консерваторів Меркель, пославшись на доповідь від спостерігачів ОБСЄ, що «просочилася в пресу». Компанія Facebook заявила в середу, 27 вересня, що в останній місяць перед виборами в Німеччині вона видалила десятки тисяч підроблених акаунтів, щоб соціальна мережа не використовувалася як платформи для маніпуляції громадською думкою.
Економіка ОПЗ планують пустити з молотка в лютому-квітні 2018 року Фонд держмайна України закінчив передприватизаційну інвентаризацію Одеського припортового заводу. Про це 29 вересня під в ході візиту на ОПЗ заявив керівник ФДМ Віталій Трубаров, повідомляє прес-служба фонду. З його слів, тепер можна приступати до оцінки заводу - це ще один етап, який потрібно пройти, перш ніж виставляти ОПЗ на торги. «Матеріали інвентаризації будуть передані оцінювачу, і після отримання її результатів робоча група приступить до формування умов конкурсу з продажу державного пакета акцій заводу», - сказав Трубаров. Він уточнив, що продаж Одеського припортового планується в проміжку лютий-квітень 2018 року. Керівник фонду додав, що Кабінет міністрів зараз шукає можливості для розв'язання питання боргу заводу. «Або ми розбиваємо ці борги, або якось враховуємо в рамках приватизації підприємства», - зазначив він. Нагадаємо, борги Одеського припортового заводу складають 9 млрд грн, або $340 млн. Зокрема 251,24 млн доларів ОПЗ заборгував компанії Ostchem Holding Дмитра Фірташа за поставлений в 2013 році природний газ. Ще 1,5 млрд грн завод винен НАК "Нафтогаз України".
Економіка МЕРТ значно погіршив прогноз зростання економіки та інфляції цього року Зростання ВВП України в 2017 році очікується на рівні 1,8% при інфляції 12,2%. Такий консенсус-прогноз оприлюднило на своєму сайті Міністерство економічного розвитку і торгівлі в п'ятницю 29 вересня. Згідно з ним очікується, що в 2018 році зростання економіки складе, як і закладено в бюджеті, 3%, а ось інфляція буде на 1% вище бюджетних прогнозів і складе 8%. Крім цього, експерти прогнозують, що в 2019 році збільшення ВВП складе 3,6% при інфляції 5,9%, а в 2020 році - 4% при інфляції 5%. Нагадаємо, в бюджеті на 2017 рік показники зростання економіки були закладені на рівні 3%, а інфляції - 8,1%. Водночас на міжбанківському валютному ринку курс гривні за день знизився на 10 коп. - з 26,5 грн за долар до 26,6 грн. Про це дилери комерційних банків повідомили агентству "Інтерфакс-Україна". Тим часом, за даними НБУ, середньозважений курс гривні на міжбанківському валютному ринку цього дня знизився до 26,57 грн за долар. Нагадаємо, раніше в Національному банку України заявили, що цього року інфляція знизиться повільніше, ніж передбачалося. За прогнозами НБУ інфляція до кінця 2017 року складе близько 10%.
Суспільство оформление ленты  На згадку про жертви Бабиного Яру кияни пройшли "дорогою смерті" «Дорогою смерті» пройшли сьогодні, 29 вересня, кияни, щоб вшанувати пам'ять загиблих у Бабиному Яру від рук фашистів. Маршрут повторює шлях, який пройшли 76 років тому перед стратою десятки тисяч безневинних жертв - євреї, цигани, українські націоналістив, радянські  військовополонені, душевнохворі, від перехрестя вулиць Мельникова і Дорогожицької до місця трагедії. «Мені два рочки було, - згадує Раїса Калужинська. - Мене сховали в колодязь, в який набиралася вода у повінь. Мати пішла, щоб добути якусь їжу, а я в цьому колодязі. Вона мені завжди говорила: «Тихіше, німці». І це у мене звучить в голові до цього часу. Коли стала набиратися вода, я почала плакати і кричати. Йшла жінка, яка почула, і вийняла мене з колодязя. Я побігла до сусідів. Коли прийшла мама, побачила, що мене немає, і води повно - знепритомніла». «А всі дорогі мої - дідусь, бабуся, прабабуся лежать у цьому Бабиному Яру. Це моє найдорожче, я крилами лечу сюди», - каже, не стримуючи сліз, жінка. «У 1990 році десятки тисяч євреїв зібралися 29 вересня біля пам'ятника жертвам Бабиного Яру, - говорить головний рабин України Яків Дов Блайх. - Сьогодні в Києві залишилося дуже мало євреїв, які пам'ятають про це, які збираються. Дійсно, історія має значення, це дуже важливо для нас всіх. Бо якщо ми не будемо розповідати історію того, що тут сталося з усіма доказами, то помиляємося. Бо ми дозволимо тоді фашистам продовжувати те, що вони хотіли зробити.
Суспільство оформление ленты  «Миротворець» тролить ФСБ РФ, заявляючи про міжнародне співробітництво Журналісти сайту «Миротворець» жартують про те, що набрала чинності «угода» між ФСБ країни-агресора і центром «Миротворець». На сайті відзначили, що суть «угоди» в тому, що сайт встановлює зрадників, а ФСБ РФ їх ​​заарештовує і саджає у в'язницю. «Контроль за дотриманням положень цієї угоди покладено на СБУ і МВС України. Ось перша ластівка. Відомий спалювач паспорта громадянина України заарештований ФСБ РФ», - написали журналісти. Нагадаємо, в п'ятницю, 29 вересня, ФСБ повідомила, що в окупованому Сімферополі затримано громадян РФ Сухоносову Анну Станіславівну і Долгополова Дмитра Олександровича, який «проходить військову службу» на території окупованого Криму. Як відзначили в Генштабі України, затриманий «шпигун» Долгополов служив у лавах ЗСУ, однак у 2014 році зрадив Україну і перейшов служити до ворогів. На сайт «Миротворець» Долгополов потрапив за відео спалювання українського паспорта. Про цей факт свідчать фотографії.
Дозвілля оформление ленты  Дівич-вечір у стилі «Гри престолів» організували колеги для американської нареченої Майбутня наречена Кейтлін Ревуелта стала королевою, а точніше, Кхалісі, на один день у своєму офісі. Колеги з Humanscale, компанії зі створення офісної техніки, здивували її, влаштувавши дівич-вечір у стилі серіалу «Гра престолів» 27 вересня в Нью-Йорку, повідомляє ABC News. «Я була просто вражена!» - сказала 27-річна Ревуелта. «Я була на зборах, і коли вони закінчилися, почула епічну музику з серіалу «Гра престолів». «Звичайно, я пішла на звук і була вражена побаченим». Її маркетингова команда створила Залізний Трон з крісла Freedom Headrest своєї компанії, спорудили гніздо дракона з яйцями з авокадо, підставку для кексів у формі Чорного замку і пиво «ІП». У них навіть була білява перука і корона, щоб вона могла повністю насолодиться статусом королеви. Графічний дизайнер компанії сказала, що створення трону зайняло більшу частину часу. «Тільки планування трону зайняло близько 2 тижнів, і я працювала над ним протягом 3 днів», - розповіла вона ABC News. «Ми сховали його в нашій шафі, щоб Кейтлін не помітила». Ревуелта є давньою прихильницею «Гри престолів» і сказала, що в її офісі багато людей, які «так само одержимі» хітом телеканалу HBO, як і вона. Співробітники раніше влаштували вечірку з нагоди народження дитини для іншої колеги у стилі Beyonce. Весілля Ревуелти пройде 6 жовтня в Нью-Йорку, головне, щоб воно не стало «червоним весіллям».

Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів




/-1,7565710544586-/ /-pc-/
Top