counter
Архів Повернутись назад 29 Травня 2017
29 Травня
Політика Президент ПА НАТО: РФ повинна повернутися до офіційно визнаних кордонів РФ повинна повернутися до офіційно визнаних кордонів, повідомляє в інтерв'ю агентству IPN президент ПА НАТО Паоло Аллі, передає Грузія online. За словами президента ПА НАТО, той факт, що сесія Парламентської асамблеї Північноатлантичного альянсу проводиться в Тбілісі, є дуже символічним і важливий. За його даними, це означає, що Парламентська асамблея НАТО і Альянс твердо підтримують Грузію, а також її євроатлантичні прагнення. За оцінкою Паоло Аллі, події і процеси, що відбуваються в регіоні, важливі для західних країн. «Стабільність Грузії важлива не тільки для неї і регіону, а й усіх західних країн. Те, що зараз відбувається в регіоні, дуже важливо, якщо враховувати агресивну поведінку РФ в Грузії, Молдові й Україні. Такі конфлікти становлять небезпеку для всіх. Наш посил у тому, що ми підтримуємо Грузію, а також її територіальну цілісність. Російська Федерація повинна повернутися до офіційно визнаним кордонів», - сказав Аллі.
Наука і технології Вірус WannaCry створили в Гонконзі, Тайвані або Сінгапурі Вірус-вимагач WannaCry (WCry), що заразив комп'ютери в 150 країнах, швидше за все був створений у Гонконзі, Сінгапурі, півдні Китаю або Тайвані. Про це повідомили експерти компанії Flashpoint (США), яка працює в сфері кібербезпеки, у себе на сайті. За інформацією аналітиків компанії, які провели лінгвістичний аналіз, було встановлено, що практично всі тексти викупу були перекладені за допомогою Google Translate і лише три версії - англійською та китайською мовами (спрощена та традиційна), швидше за все, були написані людиною, а не за допомогою машинного перекладу», - сказано в повідомленні. Також експерти Flashpoint виявили, що англійська мова була використана як вихідний текст для машинного перекладу іншими мовами. Збиток від хакерської атаки із застосуванням вірусу WannaCryptor 2.0 (WannaCry) склав майже один мільярд доларів.
Суспільство Каннський кінофестиваль: названо всіх переможців Основну нагороду Каннського кінофестивалю цього року - «Золоту пальмову гілку» - отримав фільм режисера Рубена Естлунда під назвою «Квадрат». Про це сказано в офіційному Twitter кінофестивалю в Каннах. Переможцями стали: Крім того, приз журі дістався режисерові Андрію Звягінцеву за фільм «Нелюбов»; Гран-прі: «120 ударів на хвилину» у режисера Робена Кампайо. Кращим режисером була визнана Софія Коппола (фільм «Фатальна спокуса»). Премію «Кращий актор» отримав Хоакін Фенікс (фільм «Ти ніколи тут не був»), а «Краща актриса» Дайян Крюгер за роль у фільмі «З нізвідки». Приз за кращий сценарій отримали стрічки «Ти ніколи тут не був» Лінн Ремсі і «Вбивство священного оленя» Йоргоса Лантімоса. 70-й ювілейний Каннський кінофестиваль пройшов з 17 по 28 травня на Лазуровому березі у Франції.
Події оформление ленты  В Одесі через концерт Лободи відбулися бійки До нічного клубу «Ібіца» в Одесі, де вчора, 28 травня, мав відбутися концерт співачки Світлани Лободи, прийшла юрба активістів з вимогою скасування виступу. Як передає Думская, представники деяких патріотичних організацій вимагали припинити виступ, а також «вигнати співачку, бажано з позбавленням українського громадянства». Причиною такого протесту став той факт, що Лобода часто виступає в Росії. Акція йшла мирно, поки у натовп не почали кидати димові шашки і петарди. Працівники поліції спробували провести особистий огляд двох чоловік, але вони відмовилися і зав'язалася бійка. Невідомі застосували сльозогінний газ. Організаторам довелося скасувати концерт Світлани Лободи. Поліція склала протокол за статтею 173 «Дрібне хуліганство» КУпАП. Затриманих в результаті бійки немає.
Політика Макрон на зустрічі з Путіним підніме питання агресії РФ проти України Президенти РФ і Франції у понеділок, 29 травня, проведуть переговори в Парижі, на порядку денному яких буде і питання України. Про це інформують в канцелярії президента Франції Еммануеля Макрона, передає  Радіо Свобода. Напередодні візиту Макрон повідомив, що з повагою ставиться до Російської Федерації, але не поступиться позицією Володимиру Путіну. «Треба поговорити з Росією, бо є низка міжнародних питань, які не будуть вирішені без жорсткого діалогу з росіянами», - заявив Макрон. Серед складних питань, які стоять перед президентами двох країн, ймовірне втручання Кремля у президентські вибори у Франції, підтримка сирійського президента Башара Асада у війні в цій країні, а також агресія РФ проти України. «Я буду вимагати цього в своїх переговорах із РФ», - додав президент Франції.
Політика Суд сьогодні продовжить підготовче засідання щодо державної зради Януковича Оболонський районний суд Києва 29 травня, у понеділок, продовжить підготовче засідання у справі про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича. Засідання розпочнеться о 10-й годині. Нагадаємо, на попередньому засіданні адвокати попросили продовжити їм термін ознайомлення зі справою. Зараз будівля суду посилено охороняється, одну з прилеглих до неї вулиць перекрито. Самого Віктора Януковича на суді не буде, як повідомляли раніше - з Ростова-На-Дону він також не планує включатися. Адвокати екс-президента України Віктора Януковича раніше попросили суд Києва визначити, під юрисдикцією якого суду на території Російської Федерації буде перебувати приміщення, з якого буде здійснюватися трансляція, і чи прирівнюється участь у судовому засіданні по відеоконференції до прямої участі з усіма правами та обов'язками.
Суспільство Польща звинуватила Україну у величезних чергах на кордоні У Прикордонній службі Польщі повідомили, що відповідальність за величезні черги на кордоні лежить на Україні, передає Укрінформ. Основною причиною черг названі авто українців з польською реєстрацією, які через кожні п'ять днів мають перетинати кордон. «На українському кордоні працюють вісім наземних пунктів, але прикордонний рух не ділиться рівномірно по всіх пунктах, враховуючи фатальну дорожню інфраструктуру з боку України. Основна інтенсивність прикордонного руху, а відповідно і черг, генерується українцями, які мають авто, зареєстровані за межами країни», - сказали в Прикордонслужбі Польщі. Станом на 30 листопада минулого року в Польщі зареєстровано понад 60 000 автомобілів, співвласниками яких є українці. «Тільки ці авто можуть генерувати майже 4,5 млн перетинів кордону, тобто більше половини всього руху легкових авто на кордоні з Україною», - сказали польські прикордонники.
Політика Чубаров розповів, кого треба депортувати з Криму після звільнення Глава Меджлісу кримського татарського народу Рефат Чубаров повідомив, що окупований Крим повернеться до складу України раніше, ніж думає Москва. Про це він заявив в інтерв'ю Апострофу. Відповідаючи на запитання, наскільки ймовірно, що Крим повернеться до складу України за нашого з вами життя, Чубаров заявив: «Тут я завжди і дуже впевнено говорю: це станеться набагато раніше, ніж цього хотіли б у Москві. Це буде за нашого життя. Ми повернемося до Криму - інакше бути не може». За словами Чубарова, Росія порушила міжнародне право і принципи, які були встановлені після Другої світової війни. «РФ порушила свої зобов'язання, зокрема договір з Україною. Тут і так очевидно, що Крим - це земля України», - зазначив Чубаров. Він вважає, що історія Російської імперії та Радянського Союзу показала, що в Москві не можуть управляти великими територіями. За його словами, після звільнення Криму від окупації РФ півострів повинні будуть покинути люди, які заселилися туди після 20 лютого 2014 року. «Люди (ким би вони не були), заїхали до Криму всупереч українському законодавству після 20 лютого 2014 року, можливо, 27 лютого, можливо, 16 березня того року, коли було проведено нібито «референдум», - всі, хто оселився на півострові з окупаційних часів, зобов'язані виїхати. Їм краще просто виїхати», - сказав Чубаров.
Політика ПА НАТО закликає Росію вивести війська з Абхазії і Південної Осетії Парламентська асамблея НАТО закликала РФ відкликати визнання незалежними окупованих регіонів Грузії - Південної Осетії та Абхазії - і вивести збройні сили з цих територій, передає IPN. Про це йдеться в проекті декларації ПА НАТО, яку асамблея може ухвалити сьогодні, 29 травня. У проекті декларації сказано, що РФ має виконати зобов'язання щодо Грузії, а також дотримуватися міжнародного права. ПА НАТО закликає Російську Федерацію поважати незалежність, територіальну цілісність і суверенітет Грузії в її міжнародно визнаних кордонах, а також відкликати визнання окупованих районів держави як незалежних країн і вивести з зазначених територій свої збройні сили. Асамблея НАТО закликає РФ утримуватися від будь-яких агресивних і провокаційних кроків щодо Грузії, а також сприяти доступу міжнародних спостерігачів з прав людини в регіони Південної Осетії та Абхазії.
Політика оформление ленты  Саакашвілі нагадав голові райради про те, що той йому "ноги лизав" Під час перепалки між депутатом Кілійської райради Павлом Бойченком і колишнім одеським губернатором Михайлом Саакашвілі, яка трапилася у Вилковому, куди колишній губернатор приїхав перевірити хід дорожніх робіт, перший звинуватив Саакашвілі в піарі, а той у свою чергу нагадав, як Бойченко "перед ним плазував і лизав ноги", при цьому звертаючись до нього "милий". Колишній губернатор, прибувши на будівництво дороги, заявив, що це саме він "вибив" коштів на ремонт. У той же час місцевий депутат написав на своїй сторінці у соцмережі, що з такою кількістю хамства й агресії він давно вже не стикався. "Людина, яка обіцяла багато, але не зробила нічого", - написав Бойченко на своїй сторінці в Facebook, виклавши відповідне відео, передає РИА Новости.  Нагадаємо, в листопаді 2016 року Саакашвілі пішов у відставку з поста губернатора Одеської області.   
Суспільство оформление ленты  У Лободи прокоментували зрив концерту співачки в Одесі Концерт української співачки Світлани Лободи, який мав пройти в Одесі минулої неділі, був скасований з міркувань безпеки глядачів і виконавиці. Про це заявили в прес-службі співачки Лободи. Відповідне рішення менеджмент артистки прийняв після того, як 28 травня перед концертом відбулося загострення ситуації, а також того, як з боку агресивно налаштованих молодих людей, які пікетували концерт, в бік глядачів застосували сльозогінний газ, петарди і димові шашки. Нагадаємо, в поліцію надійшло кілька повідомлень про мінування будівлі, в якій мав відбутися концерт. Продюсер Лободи Нателла Крапівіна прокоментувала подію. «Друзі! Ми скасували вчора концерт в клубі "Ібіца" в Одесі через чергові провокації і реальну загрозу вашій безпеці. Сценарій залишається колишнім. Все ті ж персонажі. Сьогодні мені не хочеться навіть акцентувати увагу на тому, хто ці люди і які організації вони представляють. Головне, що це українці і це страшно», - сказала Крапівіна.
Закон і Право Кабмін підвищив зарплати працівникам апаратів судів Кабінет міністрів України підвищив посадовий оклад голів апарату Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Державної судової адміністрації, Верховного суду та вищих спеціалізованих судів, який складатиме 13 тис. грн. Відповідну постанову Кабмін затвердив 24 травня. Згідно з документом, перші заступники апаратів зазначених органів отримуватимуть 12 тис. грн, а заступники - 11 тис. грн. Водночас керівникам апаратів апеляційних, окружних адміністративних, господарських судів та територіальних управлінь Державної судової адміністрації встановлено оклад у 9,4 тис. грн, місцевих судів - 7,6 тис. грн. Їхні заступники отримуватимуть 8 850 грн і 7100 грн відповідно. Найменший є оклад секретарів і спеціалістів місцевих судів, всього 2 тис. грн. У документі уточнюється, що посадові оклади державних службовців секретаріату зазначених вище органів, відповідно до цієї схеми, підвищуються на 10%. У Кабінеті міністрів вважають, що підвищення рівня матеріального забезпечення працівників апаратів судів, а також створення умов для професійного виконання ними посадових обов'язків дозволить забезпечить дотримання гарантій незалежності судової влади.
Дозвілля оформление ленты  У штаб-квартирі Amazon працівникам дозволили брати собак з собою на роботу. Як це виглядає Найбільший онлайн-рітейлер Amazon на території своєї штаб-квартири в центрі Сіетла відкрив тематичний собачий парк, в якому можуть перебувати тварини не тільки працівників компанії, але і жителів довколишніх будинків. Всього, за даними Amazon, у штаб-квартирі в Сіетлі зареєстровано 4000 собак, приблизно 500 з яких щодня приходять на роботу разом зі своїми господарями. Тому не дивно, що в компанії вирішили облаштувати місце, де улюбленці працівників проводитимуть час, поки їхні господарі розробляють нові сервіси для клієнтів. Щоб песики не нудьгували в парку, площа якого понад 90 квадратних метрів, дня них обладнали безліч різних платформ, на які можна підійматися, встановили собачі фонтанчики і майданчики для бігу. На території парку собаки можуть гуляти без намордників. Крім місця для прогулянок, в Amazon діє низка бонусів для працівників із собаками. Також на рецепції при вході для домашніх улюбленців завжди знайдуться ласощів. У компанії створили навіть окрему сторінку на сайті, де розповідають про собаче життя у штаб-квартирі Amazon. Для тварин компанія влаштовує різні заходи, як то конкурс собачих костюмів на Гелловін. Таку увагу домашнім улюбленцям компанія приділяє неспроста. В Amazon вважають, що тварини на робочому місці роблять своїх господарів щасливішими, а відповідно, працівник буде ефективніше і більше працювати.  
Економіка Київ від парковок щомісяця отримує до 2,4 млн грн. А може - в п'ять разів більше До бюджету Києва від парковок щомісяця надходить 2-2,4 млн грн. Про це на прес-конференції 29 травня заявив в.о. директора КП "Київтранспарксервіс" Валентин Касапчук, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ми забезпечуємо надходження в бюджет столиці у вигляді паркувального збору в розмірі - 2-2,4 млн на місяць... Це більше на 1,5 млн грн (щомісяця)", - заявив він. Але для виведення паркувального бізнесу на європейський рівень, за його оцінками, потрібна системна реформа. Тому спільно з експертами Реанімаційного пакета реформ і громадськими активістами в столиці буде проведено експеримент на 5 парковках у центрі столиці, де працюватимуть нові паркувальники, а сплатити за парковку можна буде безготівково. "Ми проведемо навчання та інструктаж нових паркувальників, які повинні знати законодавство і вміти спілкуватися з людьми. Я впевнений, що за підсумками експерименту ми випустимо новий еталон паркувальників. Експеримент не обмежується тільки 5 парковками і трьома місяцями літа. Ми будемо поширювати цей досвід і на інші парковки столиці", - пообіцяв він. При цьому, за оцінками експерта "РПР для Києва" Михайла Серебрякова, бюджет Києва сьогодні все одно недоотримує десятки мільйонів гривень через корупцію в сфері парковок. "За нашими підрахунками, одне паркувальне місце в центрі столиці має приносити 80 грн на день. Але в реальності в бюджет потрапляє в п'ять разів менше... Тому необхідна електронізація всієї системи, коли інформація про паркування автоматично потрапляє в загальну систему, а кошти від парковки вже не можна "покласти собі в кишеню"... На жаль, нинішній статус-кво, коли кошти не потрапляють до бюджету, вигідний як чиновникам, так і громадянам. Але це непопулярне, але необхідне рішення назріло давно, його треба приймати" , - вважає він.
Події У Дніпрі конфлікт біля супермаркету закінчився стріляниною У Дніпрі минулими вихідними біля супермаркету стався конфлікт між кількома чоловіками, в результаті чого один з них був поранений з травматичного пістолета. Про це інформує відділ комунікації поліції Дніпропетровської області, передає Інтерфакс-Україна. «Конфлікт між двома чоловіками і постраждалим стався в суботу, 27 травня, о 23:25 біля супермаркету на Набережній Перемоги в Дніпрі. В ході словесної перепалки один з нападників дістав з сумки пістолет і зробив два постріли в бік потерпілого, після чого чоловіки втекли з місця інциденту», - сказано в повідомленні. Були викликані працівники Нацполіції і швидкої допомоги. Поліцейські з'ясували і доставили у відділення двох 24-річних чоловіків, у яких було вилучено два спецзасоби травматичної дії та набої. У постраждалого 40-річного чоловіка проникаюче поранення грудної клітки, а також непроникаюче поранення спини.
Політика Чорногорія дорікнула РФ за втручання у справи країни РФ «істотно втрутилася у внутрішні справи» Чорногорії, а також спробувала перешкодити наміру республіки вступити в НАТО. Про це повідомляє голова МЗС Чорногорії Серджан Дарманович, передає Радіо і телебачення Чорногорії (RTCG). «Російська Федерація втручалася в наші внутрішньополітичні питання відкрито, на що ми дивилися без схвалення. РФ в останні 2-3 роки проводить політику сфер інтересів, а також виступає проти розширення НАТО. Ми вирішили свої головні цілі визначати самі і були здивовані, як суттєво Росія втрутилася і ми, звичайно, захищалися», - сказав Дарманович. Минулого тижня голова МЗС Чорногорії сказав, що його держава не бачить у РФ «приклад демократичної системи» і що Кремль намагається «перешкоджати і послаблювати НАТО, а також розділяти Євросоюз».
Економіка У Києві влаштують експеримент з паркувальними майданчиками. Дорого і безготівкою У Києві влаштують експеримент з парковками. Про це на прес-конференції 29 травня заявила експерт "РПР для Києва", представник ГО "Разом проти корупції" Оксана Величко, передає кореспондент АСН. "Паркування для киян сьогодні є уособленням корупції. Зараз повністю відсутня відповідальність за несплату парковки. У паркувальників немає механізмів і важелів притягнення до відповідальності за несплату парковки. Тому велика частина водіїв взагалі не платить. Друга проблема - відсутність електронних пристроїв для оплати парковки. з 400 парковок у місті Києві лише 87 обладнані пристроями безготівкового розрахунку. І не всі з них працюють. Третя проблема - тарифи, які не є європейським . Якщо в Європі в центрі міста парковка коштує близько 10 євро на годину, то в Україні - 10 грн на годину або неофіційно 20 грн на день. Ще одна проблема - неефективність адміністрування паркувальних місць... Все це потрібно виправляти", - заявила вона. Тому в Києві спільно з "Київпарктранссервіс" громадські активісти проведуть експеримент з 6 червня протягом 3 місяців літа. "На 5 парковках Києва працюватимуть нові паркувальники, які отримуватимуть офіційну зарплату - 7 тис. грн на місяць... Парковки будуть оснащені електронними пристроями безготівкового розрахунку. За підсумками експерименту ми побачимо: скільки реально коштів має надходити до бюджету", - сказала вона. Громадські активісти закликають депутатів ухвалити закон про відповідальність за несплату за паркування. "Ми також вважаємо, що тариф за паркування, як мінімум у центрі столиці, треба підняти. Оскільки тариф у 5-7-10 грн - не обґрунтований... Бідні люди повинні їздити на метро або залишати свої авто біля метро, ​​а ті, хто приїжджатиме на своїх авто в центр, має платити більше. З цими пропозиціями про підвищення тарифів ми будемо звертатись до київської влади", - сказала вона.
Політика Екс-сенатор США: Twitter став головною проблемою Трампа Якщо постійно писати в мікроблозі Twitter, то не залишиться часу на нормальну роботу. Про це заявив екс-сенатор США Рік Санторум, коментуючи пристрасть президента США Дональда Трампа до цієї соцмережі. Санторум підкреслив, що адміністрація Трампа могла б нормально працювати, якби президент припинив писати в Twitter, передає CNN. «Коли ти пишеш в Twitter щодня, скаржишся на ЗМІ, скаржишся на ставлення до себе, у тебе просто не залишається часу, щоб нормально працювати», - сказав Санторум. Також колишній сенатор зазначив, що Трамп нормально працював тільки в зарубіжному турне, під час якого майже не писав у соцмережі. Нагадаємо, раніше журналісти CNBC з'ясували, що на iPhone у Трампа встановлено лише один додаток - і це Twitter. На iPhone є стандартні програми, такі як карти, погода і музика, але те, що Twitter є єдиним скачаним додатком, показує, наскільки важлива соціальна мережа для Трампа. У Трампа у Twitter 12,7 мільйона передплатників, він написав майже 34 тисячі твітів.
Події оформление ленты  У лісі Закарпаття браконьєр підстрелив 9-річного хлопчика, який збирав гриби Біля села Поточок в лісі Закарпатській області браконьєр з рушниці підстрелив 9-річного хлопчика, який збирав гриби. Про це повідомили в прес-службі  Нацполіції області. Інцидент стався 28 травня. Дитина була доставлена ​​в лікарню, де їй діагностували вогнепальне наскрізне поранення лівого передпліччя. Завдяки щасливому випадку рана не важка і хлопчикові вже зробили перев'язку і відпустили додому. Правоохоронці вже встановили особу стрілка - це 47-річний житель села Поточок. У нього забрали мисливську рушницю «ІЖ» 12-го калібру і 6 патронів. Поліція підозрює, що чоловік є браконьєром і випадково вистрілив у хлопчика. Сам підозрюваний усе заперечує, його рушниця відправили на експертизу. За цим фактом поліція почала кримінальне провадження за ст.128 Кримінального кодексу.
Політика Очільник ПА НАТО розповів, що означає для інших країн вступ Чорногорії до Альянсу Вступ Чорногорії в НАТО дуже важливий для Грузії, а також  інших «держав-аспірантів», оскільки це буде сигналом, що двері Північноатлантичного альянсу відкриті. Про це повідомив на засіданні сесії ПА НАТО у Тбілісі її голова Паоло Аллі, передає Сегодня. За його даними, ніякий тиск ззовні не завадить цим державам досягти такої мети. Щодо конкретно Грузії, то, як сказав Аллі, республіка заслуговує членства в Альянсі. «Грузія дійсно заслуговує членства в НАТО. Останні 15 років асамблея завжди підтримувала євроатлантичний вибір Грузії, а також її шлях до інтеграції. Ми разом працювали з колегами в парламенті Грузії, щоб створити основу для членства. Також ми працювали над підтримкою в парламентах наших країн, з нашими урядами, щоб Грузія змогла вступити в НАТО», - зазначив голова ПА Північноатлантичного Альянсу.
Політика оформление ленты  Перед вбивством екс-депутата Держдуми РФ Вороненкова його водія викрали ФСБшники - Максакова Перед вбивством екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова його водій був викрадений ФСБшниками у Білорусі. Про це заявила вдова Вороненкова, також російський екс-депутат Марія Максакова. В інтерв'ю телеканалу ZIK Максакова повідомила, що перед убивством її чоловіка їхній водій перетнув кордон Білорусі, але на блокпосту в Гомелі його зупинили, під'їхали два автобуси з ФСШбниками і викрали водія.Далі Максакова повідомила, що водія вивезли до Брянської області, де 12 годин допитували, не годували і не давали спати. «Коли в результаті Влад все-таки перетнув кордон України і приїхав цього ж самого ранку до Києва, у Дениса було таке відчуття полегшення, що він зміг, приїхав водій», - розповіла вдова. «Після цього мені будуть говорити, що наші російські спецслужби або ФСБ не мають жодного стосунку до всього того, що сталося? Після того, що вони були настільки всередині всього цього», - додала Максакова. Нагадаємо, Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу про вбивство громадянина РФ Дениса Вороненкова. Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва. Кілером виявився громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він був завербований російськими спецслужбами. Вороненков давав свідчення у справі про держзраду Віктора Януковича і про захоплення Криму.
Суспільство СБУ не дало купити російські автобуси на 30 млн гривень Служба безпеки України запобігла закупівлі пожежного аеродромного автомобіля і 16 шкільних автобусів російського виробництва. Про це повідомили в прес-службі відомства. Автобуси хотіли закупити чиновники Закарпаття за бюджетні кошти України. Для цього в регіоні оголосили тендери. Однак при перевірці документації правоохоронці з'ясували, що переможці торгів планували продати Україні техніку російських виробників, щодо яких діють економічні санкції. СБУ поінформувала тендерні комітети про виявлені порушення, після чого закупівля російської автотехніки була скасована. Нагадаємо, 16 травня президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким було значно розширено список юридичних та фізичних осіб Росії, щодо яких діють санкції. У список увійшли 468 юрособи, зокрема соціальні мережі «ВКонтакте» і «Одноклассники», а також сервіси «Яндекс» і Mail.ru. Пізніше Кабінет міністрів України підтримав пропозицію посилити економічні санкції щодо Російської Федерації.
Суспільство Лобода прокоментувала скасування свого концерту в Одесі Співачка Світлана Лобода вперше прокоментувала вчорашнє скасування концерту, який мав відбутися вчора в Одесі в нічному клубі «Ібіца». Про це вона написала у себе в Instagram. «Друзі! Вчора був скасований концерт в Одесі в «Ібіці» через провокації і реальну загрозу вашій безпеці. Для нас єдиним пріоритетом завжди буде ваша безпека. Було дуже багато молодих людей і дітей. Коли в них почали кидати димові шашки і петарди, ми вирішили скасувати концерт», - пише Лобода. За її словами, в будь-якій країні, де запановує режим, в першу чергу гине культура. «На жаль, ми опинилися на цьому рубежі. Поки ми не навчимося поважати свободи і права один одного, ми не станемо не те що частиною Європи, нас чекає страшна деградація у всіх напрямах життя і галузях. Одеса, ми тебе любимо», - резюмувала співачка.
Політика Порошенко звільнив заступника командувача Нацгвардії України Президент Петро Порошенко звільнив заступника командувача Нацгвардії Валерія Рудницького. Відповідний указ був опублікований на сайті президента України. «Звільнити Валерія Івановича Рудницького з посади заступника командувача Національної гвардії України і зарахувати його в розпорядження командувача НГУ», - сказано в повідомленні. За часів колишнього президента Віктора Януковича Валерій Рудницький обіймав уже посаду заступника командувача Внутрішніх військ МВС України. Але в квітні 2014 року тодішній в.о. президента України Олександр Турчинов призначив його начальником управління Служби безпеки в Донецькій області. Але вже через місяць Олександр Турчинов звільнив Валерія Рудницького з посади голови СБУ в Донецькій області, після чого призначив його заступником командувача НГУ, яка була відтворена на базі ВВ МВС України.
Суспільство Російських пропагандистів у Версалі залишили без ноутбуків і зарядних пристроїв У прес-центрі Версаля стався стрибок напруги в мережі, в результаті у російських журналістів, які прибули в Париж для освітлення зустрічі президента Франції Еммануеля Макрона і лідера Кремля Володимира Путіна, згоріла апаратура. За даними Інтерфакс-Україна, у представників російських пропагандистських ЗМІ згоріли ноутбуки та зарядні пристрої для телефонів. Причиною став збій в електромережі. Працівники палацу пояснили те, що трапилося, «застарілістю комунікацій» у Версалі. Разом з тим технічні служби палацу пообіцяли оперативно усунути несправність. Однак оплачувати вартість апаратури, що вийшла з ладу, ніхто не збирається. Зараз у прес-центрі Версаля працює більше 200 журналістів. Нагадаємо, президенти Франції і РФ в понеділок, 29 травня, проведуть переговори в Парижі, на порядку денному яких буде і питання України. Напередодні візиту Макрон повідомив, що з повагою ставиться до Російської Федерації, але не поступиться позиціями Путіну. «Я буду вимагати цього в своїх переговорах з РФ», - додав президент Франції.
Суспільство Терорист Ходаковський: Якщо РФ ослабне остаточно, нас зімнуть за дві секунди Терорист Ходаковський заявив, що якщо РФ ослабне остаточно, то їх «зімнуть за дві секунди». Подальше існування терористичної організації «ДНР» повністю залежить від розвитку ситуації в РФ. Про це  Олександр Ходаковський, організатор терористичного батальйону «Восток», заявив на своїй сторінці в соцмережі. «Моя позиція чітко визначена: виживання сьогодні залежить повністю від стабільності РФ... Варто тільки Росії ослабнути остаточно і нас зімнуть за дві секунди», - пише терорист. За його словами, псевдореспубліка потребує допомоги Росії, але «просити допомоги ми можемо лише у тих, хто в змозі допомогти». Нагадаємо, Ходаковський - екс-працівник СБУ, який з перших днів гібридної війни Росії проти України зрадив присязі і став одним з лідерів бойовиків Донбасу.
Політика Суд відмовив захисту в перенесенні розгляду справи про держзраду Януковича Оболонський райсуд Києва у понеділок, 29 травня, відмовив захисту в перенесенні підготовчого засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича. Захист попросив перенести засідання, оскільки на сьогодні в Апеляційному суді столиці призначено слухання скарги про зміну підсудності справи. Про це передає телеканал 112 Україна. «Якщо суд ухвалить рішення про зміну підсудності, то справу відразу буде передано на розгляд іншого суду. Але суд не поспішає нікуди, ми втретє збираємось на підготовче засідання, щоб сторони обвинувачення і захисту могли реалізувати свої права. У справі оголошено перерву до 14:00», - заявив Владислав Дев'ятко, головуючий суддя. Нагадаємо, сьогодні Оболонський райсуд столиці продовжив підготовче засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.
Суспільство оформление ленты  Компанія Rolls-Royce створила найдорожчий у світі автомобіль зі скляним дахом На замовлення клієнта компанія Rolls-Royce спроектувала і випустила унікальне купе Sweptail вартістю близько $ 13 млн. Автомобіль створений у єдиному екземплярі. Складалося нове авто під конкретного замовника. Основою конструкції стали моделі Phantom I Round Door by Jonckheere 1925 і три автомобілі 1934 року. За бажанням замовника компанія створила двомісне купе з панорамним дахом у стилістиці Rolls-Royces того ж періоду, передає carmagazine.co.uk. Передня і задня частина кузова нагадує яхту, спереду і ззаду також встановлені зроблені вручну з алюмінію цифри 08. Для купе зроблений особливий скляний дах на всю довжину даху, в Rolls-Royce відзначили, що це найбільший і найскладніший у роботі скляний дах за всю історію автомобільної промисловості. Інтер'єр купе Sweptail також виконаний вручну з дорогих матеріалів контрастних кольорів. В обробці застосовані дерево, шкіра, алюміній і титан. Особливістю автомобіля є вбудований у центральну консоль держатель для пляшки шампанського, що вироблене у рік народження власника Rolls-Royce Sweptail, і двох кришталевих келихів.
Політика Суд над Януковичем може затягнутися на 10 років - експерт Суд над Януковичем може затягнутися на 2-3, а то і 10 років. Про це на прес-конференції 29 травня заявив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, передає кореспондент АСН. «Сьогодні в Україні судять не тільки Януковича, це спроба поставити юридичну багатокрапку всьому, що сталося в країні три роки тому, починаючи з Майдану, анексії Криму, закінчуючи Донбасом. Але в будь-якому випадку в Україні крапку у справі Януковича поставлено ​​точно не буде. Тому крапку однозначно ставитимуть міжнародні суди», - заявив він. Немає сумніву, на думку експерта, що це буде дуже тривалий процес в Україні. «Можливо, доведеться пройти три інстанції, включно з касаційним процесом. Вже сьогодні ми бачимо, як судовий процес розшаровується на кілька процесів: звинувачення в державній зраді, процесуальні порушення. Ймовірно, що весь процес тягнутиметься в декількох судах України. Тому в кращому випадку суд над Януковичем може затягнутися на 2-3 роки, а в гіршому - на 10 років. Оскільки в наявності є всі ознаки політичного втручання в процес», - не виключив він. Експерт зазначив, що юридичні результати суду «в будь-якому випадку будуть піддаватися політичним звинуваченням і сумнівам у легітимності».
Суспільство оформление ленты  Працівники «Керченського металургійного заводу» влаштували мітинг, вимагають від окупантів зарплати У понеділок, 29 травня, в Керчі проходить мітинг працівників «Керченського металургійного заводу». Заводчани вимагають від окупантів виплатити їм борги із зарплати. Мітинг почався о 13:00, в ньому беруть участь близько 200 працівників заводу, передає Керчь.ФМ. На завод прибув депутат невизнаної російської Держдуми Костянтин Бахарєв і глава адміністрації міста Сергій Бороздін. Представники окупантів пообіцяли заводчанам, що з 1 червня запустять цех емальованого посуду. Однак «чиновники» повідомили, що зарплати працівникам видадуть упродовж 1,5 місяця. Це викликало бунт серед людей. Нагадаємо, завод фактично не працює з березня місяця після того, як туди прийшли озброєні невідомі люди, змінили охорону й вивісили списки осіб, яким дозволено доступ на підприємство.  
Події оформление ленты  На Вінниччині учасники бойових дій запалили шини під сільрадою Інцидент стався в селі Козятин Козятинського району Вінницької області. Причиною протесту став земельний конфлікт з органом місцевого самоврядування, передає Укрінформ. «Нещодавно наша сім'я взялася переоформляти спадщину. Біля сільради будинок і земельну ділянку. Землю видали ще в 1947 році. Але коли дійшло до оформлення права власності, то голова сільради заявила, що ця земля не наша, а земля сільської громади і там буде дитячий садок. Зараз голова сільради відмовляється спілкуватися з нами», - цитують журналісти дружину військового НГУ Аліну Ковальчук. Учасників бойових дій, які прийшли до місцевої влади, щоб підтримати побратима і сім'ю загиблого бійця, не пустили в приміщення. Тоді вони розбили вікна, після цього вийшла секретар і заявила, що сільського голови немає, мовляв, та у відпустці з 15 травня, але документів, які б підтвердили її слова, жінка показати не змогла. Тоді жителі села попрямували додому до сільського голови, але жінка не вийшла до них і викликала поліцію. Після цього учасники АТО повернулися до сільської ради і підпалили шини біля входу в приміщення. На місці працюють правоохоронці Козятинського відділення поліції в кількості 15 осіб. Розпочато розслідування інциденту.
Політика Путін відповість Макрону щодо листів рідних українців, утримуваних в РФ Президент Росії Володимир Путін буде готовий дати відповіді Франції в зв'язку зі спрямованим президенту країни Еммануелю Макрону листом від родичів громадян України, які відбувають покарання або перебувають під слідством в Росії, сказали в Кремлі. Про це передає Інтерфакс-Україна. «В цілому це не питання двосторонніх відносин РФ і Франції. Але якщо ця тема буде піднята французькою стороною, то я не сумніваюся, що президент Володимир Путін дасть вичерпні пояснення», - заявив журналістам прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. За інформацією ЗМІ, низка правозахисників і родичів громадян України, які перебувають під слідством або відбувають ув'язнення в Росії, написала відкрите звернення до французького президента, де закликала його вимагати звільнення громадян України під час зустрічі з Володимиром Путіним.
Політика Суд над Януковичем не матиме наслідків - експерт Суд над  екс-президентом України Віктором Януковичем не матиме жодних наслідків. Про це на прес-конференції 29 травня заявив політичний експерт ГО «Слово і діло» Валентин Гладких, передає кореспондент АСН. «Незалежно від рішення суду в справі Януковича, воно не матиме якихось реальних наслідків. Я слабо собі уявляю повернення Януковича в Україну, якщо він виграє цю справу. Так само я слабо уявляю собі, що Януковича реально покарають і притягнуть до відповідальності в разі вироку про визнання провини», - заявив він. Гладких нагадав, що всі нинішні політики під час Майдану і виборів президента, Верховної Ради, місцевих виборів активно використовували цю тему. Однак продовжують використовувати ті ж методи в управлінні державою. «Політики постійно обіцяли притягти до відповідальності «злочинний режим». Але чим далі, тим більше «злочинний режим» стає риторичним. Адже його злочинність так і не доведена юридично. Особисто я не ставлю під сумнів злочинність режиму Януковича, але від нинішньої влади ми нарешті повинні отримати юридичні підтвердження цього. Тим більше, чим нинішній режим, де на посади призначають своїх, починаючи від синка Пашинського, Дєєвої в МВС, відрізняється від режиму Януковича, де призначили дочку Джарти? Нічим», - підкреслив він. Експерт упевнений, що як раніше, так і сьогодні «безкарно наживаються за державні кошти. Нічого не змінилося".
Політика оформление ленты  Матіос з'ясовує, що «нюхає» Горбатюк Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці в Facebook заявив, що начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк «завалив усю роботу», так як «не здатний працювати». Матіос опублікував гіфку, заявивши, що саме так працює і Горбатюк. «Завалив усю роботу, бо не здатний (крім як язиком) працювати. Майже трирічний піар на крові, траля-ля по телефону в усіх синхронах телеканалів і постійний «дивний» злив матеріалів кримінальних проваджень на сторону собі подібним політиканам... і не тільки їм. Це і є його основна «прокурорська» робота», - написав Матіос. Нагадаємо, раніше Горбатюк заявив, що Матіос і керівництво Генеральної прокуратури України перешкоджають розслідуванню злочинів проти Євромайдану. «Матіос, напевно, хотів би, щоб у розслідуванні злочинів проти Євромайдану був провал. Але це не так. Результати є і досить вагомі, робота триває. І далі вони будуть, результати щодо притягнення винних до відповідальності. Водночас слідство постійно стикається з перешкодами у розслідуванні цих справ. На жаль, ці перешкоди виходять, зокрема, від керівництва Генеральної прокуратури, зокрема і від Матіоса», - заявив Горбатюк в ефірі одного з українських телеканалів.
Суспільство До введення санкцій СБУ мала претензії до «Яндекса» До введення санкцій проти російських компаній Служба безпеки України мала претензії до «Яндекса». Про це стало відомо виданню «Вести». Відзначається, що працівники СБУ в суді просили дозволити доступ до однієї з поштових скриньок організатора «хресної ходи» у Києві в липні 2016 року. У «Яндексі» відмовили СБУшникам, пославшись на те, що не мають доступу до інформації, яка цікавить правоохоронців. Минулого року організатори «хресної ходи» співали в Україні гімн російської імперії «Боже, царя храни», тримали в руках відповідну символіку. Щодо них відкрили справу про посягання на територіальну цілісність України. Обставини організації цієї «ходи» можна було з'ясувати, отримавши доступ до поштової скриньки на «Яндексі». У компанії тоді заявили, що «Яндекс» і «Яндекс-Україна» є різними юридичними особами. Згідно з постановою Печерського райсуду, спецслужбі в клопотанні було відмовлено. Нагадаємо, 29 травня в офісах компанії «Яндекс» у Києві та Одесі проводять обшуки працівники СБУ.
Суспільство «Блокбастер» із затриманням «податківців» закінчиться нічим - експерт Епопея з затриманням «податківців» закінчиться нічим. Про це на прес-конференції 29 травня заявив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, передає кореспондент АСН. «Гучне затримання податківців я б назвав операцією «шок і трепет». Коли спочатку протягом року товариство тримається в шоці, коли постійно генеруються інформаційні приводи, які нічим не закінчуються: когось ловлять просто з грошима, возять їх туди-сюди в наручниках, а потім такий фінальний акорд - «трепет», коли літають вже навіть вертольоти, люди в наручниках. Такий собі справжній блокбастер. Цей фінальний акорд просто мав позитивно відтінити виступ генпрокурора у парламенті. Не більше», - заявив він. Експерт звернув увагу на те, що депутати до останнього «трималися в шоці, адже напередодні була заява генпрокурора про можливе зняття недоторканності з низки парламентаріїв». Був також і економічний аспект всієї цієї спецоперації, зазначив Бортник. «Покарати і притягнути до відповідальності за справи трирічної давності навряд чи вийде. Адже вся доказова база часів Януковича, найімовірніше, давно знищена. Але немає сумніву, що ці люди продовжують грати серйозні ролі в фінансовій системі. Вони до цих пір продовжують контролювати частину економічних потоків. Тому у них є що як мінімум віджати. Тому треба дивитися: наскільки збідніють ці люди, які потоки у них відібрали? Упевнений, що вся ця епопея і справи з часом у будь-якому випадку розсиплються», - прогнозує він. Бортник зазначив, що всі затримані виявилися просто «слабкими жертвами». «Але з іншого боку Генпрокуратура тим самим підриває до себе довіру. Адже в суспільстві є запит на те, щоб вони ловили дійсно велику рибу. Якби Генпрокуратура ловила так само і чинних податківців, а не «попередників», то всі б їм аплодували. Однак зведенням рахунків з якимись «попередниками» вже нікого не здивуєш».
Події оформление ленты  У Києві прорвало трубопровід у Голосіївському районі: пошкоджено 4 автомобілі і будівлю На проспекті Голосіївському, 27 у Києві прорвало трубопровід діаметром 800 мм. Потужний тиск гарячої води пошкодив 4 автомобілі і вікна будівлі, передає прес-служба «Київенерго» на своїй сторінці в Facebook. У компанії підкреслили, що труби в цьому районі експлуатуються з 1979 року і вичерпали свій 25-річний нормативний ресурс, через що і стався прорив. Зараз правоохоронці проводять слідчі дії, після яких комунальники почнуть ліквідовувати прорив трубопроводу. Пошкодження вже локалізовано, витік води зупинено. У «Київенерго» пообіцяли, що збитки постраждалим від інциденту будуть компенсовані. «Споживачі, які забезпечуються гарячим водопостачанням від цієї тепломагістралі, на час проведення гідравлічних випробувань тимчасово відключені від ГВП згідно з графіком», - додали в компанії.
Здоров`я оформление ленты  Переселенцям з інвалідністю не дають групу, а безкоштовні ліки доводиться купувати. Чому так Медична допомога перебуває на третьому місці серед нагальних проблем, з якими стикаються переселенці на підконтрольній Україні території. Такими є результати дослідження, проведеного громадською організацією «КримСОС», які 29 травня під час прес-конференції оприлюднив аналітик громадської організації Юрій Даценко, передає кореспондент АСН. «Проаналізувавши звернення в нашу організацію, ми побачили, що переселенці найбільше потребують юридичних консультаціях, гуманітарної та медичної допомоги. Це означає, що медицина є однією з найважливіших проблем для внутрішньо переміщених осіб», - зазначив він.  Зокрема активісти проаналізували 393 звернення в організацію щодо медицини за період з січня 2016 по січень 2017 року і опитали 27 відібраних випадковим чином внутрішньо переміщених осіб. Серед актуальних проблем переселенці назвали оплату ліків, лікування та операцій, а також допомогу в лікуванні онкологічних захворювань.  36% опитаних внутрішньо переміщених осіб заявили, що платили за ліки та медичні послуги, які до переїзду на підконтрольну територію вони отримували безкоштовно. «Це відбувається тому, що місцеві бюджети поки формуються без урахування кількості переселенців», - пояснив Даценко. Переселенці ж, які мають хронічні захворювання, найбільшою проблемою називали оформлення чи переоформлення інвалідності. Щоб оформити групу інвалідності, внутрішньо переміщена особа вимушена звернутися до лікаря, пройти стаціонарне лікування в медичній установі, потім отримати висновок лікаря, який має розглянути медико-соціальна експертна комісія. Вона й ухвалює рішення, чи давати групу інвалідності і яку саме. «Але дуже часто переселенці не мають навіть коштів, щоб пройти стаціонарне лікування, щоб отримати цей висновок. Тому без оформлення або переоформлення групи пенсію з інвалідності вони не отримують. Відзначимо також, що спостерігається тенденція позбавлення переселенців груп інвалідності після проходження експертної комісії. І це велика проблема, бо це їхнє основне джерело доходу», - зазначив аналітик «КримСОС».  За даними Українського центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями Міністерства охорони здоров'я, за період з березня 2015 року по грудень 2016 року за медичною допомогою звернулися 1017 ВІЛ-інфікованих переселенців. З них отримують антиретровірусну терапію 679 осіб, решта 338 її не отримують. Більшість ВІЛ-інфікованих переселенців проживають у Києві, Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Згідно з даними дослідження, найчастіше внутрішньо переміщені особи відвідують саме державні медичні установи, проте відзначають, що в приватних лікарнях сервіс, якість послуг, що надаються, і ставлення медичного персоналу до хворих набагато краще. Частина опитаних людей вважає, що через статус переселенця в державних лікарнях до них було упереджене ставлення. Проблемою залишаються і так звані добровільні страхові внески в державних лікарнях, без оплати яких, як правило, не обслуговують у медичній установі. Загалом, за даними Міністерства соціальної політики, станом на 15 травня 2017 року в Україні офіційно зареєстровано 1 582 565 внутрішньо переміщених осіб зі Сходу і Криму. У Міністерстві охорони здоров'я зізналися, система охорони здоров'я на контрольованій території не була готова до такої кількості додаткових пацієнтів.
Суспільство В Україні припинили розповсюдження програм на SMART-телевізори для перегляду заборонених каналів Росії Працівники СБУ в Харкові попередили поширення в Україні програмного забезпечення для перегляду заборонених телеканалів Росії. Про це повідомили в прес-службі відомства. В СБУ відзначили, що поширення ПЗ було організовано працівниками оптово-роздрібної мережі, яка займається реалізацією побутової електротехніки. «Менеджмент однієї з розгалужених оптово-роздрібних мереж, яка реалізує побутову електротехніку, організував встановлення додаткового програмного забезпечення на SMART-телевізори. За додаткову плату покупцям пропонували «перепрошити» телевізор, щоб отримати можливість вільно переглядати телевізійні пропагандистські канали країни-агресора», - підкреслили в СБУ. За нову послугу фірма отримувала 1,9 тисячі гривень.  Нагадаємо, в Києві на вулиці встановили намет, в якому пропонують всім охочим «всього за 50 гривень» встановити на мобільні телефони додатки, що дозволяють обійти заборону російських соцмереж.
Події У селі на Київщині молодий злочинець жорстоко побив і пограбував 70-річну пенсіонерку У селі Стайки Кагарлицького району Київської області 35-річний злочинець жорстоко побив і пограбував 70-річну пенсіонерку. Про це повідомили в прес-службі поліції області. Зловмисник увірвався ввечері 28 травня в будинок до літньої жінки, жорстоко побив її, зірвав з шиї золотий ланцюжок і каблучку з пальця. Після нападу жінка розповіла про те, що сталося, сусідові, а той викликав правоохоронців. Протягом кількох годин поліцейські затримали зловмисника в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Ним виявився 35-річний односельчанин потерпілої. Речові докази вилучено. Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує позбавлення волі строком від 4 до 6 років.
Події У Москві вирує ураган, а в Самарі й Оренбурзі випав сніг У Москві вирує ураган. У місті повалено дерева, стався збій у русі поїздів, на дорогах 7-бальні затори. За попередніми даними, жертвами урагану стали 4 людини. Так, першою жертвою став чоловік, на якого поривом вітру відкинуло зупинку на Кіровоградській вулиці. На Ломоносовському проспекті на 21-річного хлопця впало дерево, чоловік загинув. Двоє людей загинули в Академічному районі міста. Крім того, в Домодєдовському районі на 33-му кілометрі траси М-4 дерево впало на автомобіль, поранення отримали двоє осіб. У Державтоінспекції Москви закликали автомобілістів не паркуватися під деревами і рекламними щитами. Також у соцмережах відзначають, що через дерево, яке впало на шляху «Аероекспреса», стався збій у русі поїздів. Вирвані з корінням дерева вже викликали збої в роботі метро. Городяни розповідають, що ураган налетів раптово, сила вітру така, що в деяких районах впали будівельні крани. Разом з тим, в Самарській області вночі 29 травня похолодало відразу на 30 градусів, на півночі регіону випав сніг. В області очікуються заморозки до мінус 2 градусів і дощ. Снігопад був помічений і в сусідній Оренбурзькій області.  Піщана буря, аж крани падають
Політика Маккейн: Росія небезпечніша, ніж терористи ІДІЛ Дії Росії набагато більше загрожують глобальній безпеці, ніж терористи «Ісламської держави». Таку думку висловив сенатор США Джон Маккейн. За словами сенатора, терористи ІДІЛ «можуть робити жахливі речі», проте «саме росіяни були тими, хто намагався зруйнувати основні принципи демократії, а саме цим і стала б зміна результатів виборів у США», передає DW. Маккейн зараз перебуває в столиці Австралії, де він отримав нагороду за підтримку союзу цієї країни з США. Нагадаємо, раніше Маккейн заявив, що міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову не місце в Овальному кабінеті Білого дому біля президента США. Він назвав Лаврова «маріонеткою головоріза і вбивці, що використовував російську прицільну зброю для того, щоб бомбити шпиталі в Алеппо, який порушує права людини, вторгається в Україну і відбирає Крим».
Суспільство Під час обшуків у «Яндекс.Україна» вилучили сервери та документи - СБУ Працівники СБУ під час обшуків в офісах компанії «Яндекс.Україна» в Києві та Одесі вилучили серверне обладнання та документацію, які будуть передані для проведення експертизи. Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська. За її словами, в ході експертизи перевірять факти збору, накопичення і передачі російській стороні персональних даних громадян України. Експерти також проаналізують перенаправлення трафіку українських користувачів на російські сервери, передає Інтерфакс-Україна. Гітлянська уточнила, що СБУ підозрює керівництво «Яндекс.Україна» в державній зраді. За її словами, менеджмент компанії незаконно збирав, накопичував і передавав в РФ персональні дані українських громадян, зокрема особисті дані, рід занять, спосіб життя, житла, проживання, роботи, дозвілля, джерела і розміри доходів, номери телефонів, електронних адрес і акаунтів у соціальних мережах. Зокрема, серед громадян, інформація про яких передавалася в РФ, є працівники правоохоронних і спеціальних органів, військовослужбовці Збройних Сил України, інших підрозділів, що беруть участь в антитерористичній операції на сході України, працівники органів державної влади і управління. Нагадаємо, президент Петро Порошенко указом від 15 травня 2017 року ввів у дію рішення РНБО України від 28 квітня цього року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів». Цим рішенням серед іншого вводяться санкції проти російських соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також компаній «Яндекс», «Мейл.ру» і їхніх сервісів.
Події У Києві придбаною в супермаркеті рибою отруїлися три людини, одна померла Придбаною в супермаркеті рибою отруїлися троє киян. У всіх постраждалих виявили зараження ботулізмом, одна людина померла в лікарні. Про це повідомили в Держпродуктспоживслужбі Києва. У службі повідомили, що за два дні сталося три випадки отруєння рибою. Так, одна покупка була зроблена в Мегамаркеті на вулиці Горького, дві - в Магеллані. «Один з отруєних помер у лікарні 27 травня. Двоє інших - в задовільному стані», - розповіли «Корреспонденту» в ДПСС. В супермаркетах провели перевірку і з'ясували, що риба реалізовувалася без супроводжуючих документів. У 2017 році на ботулізм захворіли 6 осіб. Нагадаємо, раніше у Львівській області семеро дітей отруїлися алкоголем. Всіх дітей помістили в лікарню, проте двоє перебувають у дуже важкому стані. Як розповіли в департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА, інцидент стався в селі Романів Перемишлянського району.
Дозвілля оформление ленты  Топ-5 найбільш очікуваних кінопрем'єр червня 1. Диво-жінка. Прем'єра в українських кінотеатрах - з 1 червня. Режисер - Петті Дженкінс. У головних ролях: Галь Гадот, Девід Тьюліс, Робін Райт, Кріс Пайн, Конні Нільсен. Старий добрий образ з коміксів знайшов нове втілення. Цього разу автори вирішили розповісти глядачам, ким була Диво-Жінка раніше. Виявляється, звуть її Діана, вона - принцеса амазонок, непереможний воїн. Але коли на берегах її світу, відгородженого від зовнішнього, розбивається американський літак, а пілот розповідає їй про жахи війни, яка бушує в зовнішньому світі, Диво-Жінка вирішує вступити у війну. Вона вирішує, що її призначення - побороти фашизм..  2. Його собаче діло. Прем'єра в Україні - 8 червня. У головних ролях: Брюс Вілліс, Джейсон Момоа, Джон Гудман, Томас Міддлдітч, Фамке Янссен, Адам Голдберг, Елізабет Рьом, Стефані Сігман, Вуд Гарріс, Кел Пенн. Режисери - Марк Каллен, Робб Каллен, вони ж - і сценаристи. Дія фільму розгортається в Лос-Анджелесі. Професійне і особисте життя головного героя зіпсувалося, бо його улюбленця - барбоса Бадді вкрали бандити і вимагають від чесного детектива виконувати всі їхні вказівки. Але одночасно на героя Брюса полює ще і банда вимагачів боргів. Якщо додати, що в фільмі Вілліс знявся і оголеним, то інтрига стане ще більше. 3. Тачки 3. І знову найзнаменитіший гонщик всіх часів Блискавка МакКвін у справі! Він все ще переможець всіх гонок, але перемоги даються йому з великими труднощами, і він відчуває, як у спину дихають суперники. Блискавку МакКвіна чекають захоплюючі пригоди, де він зустріне нових друзів, а також зрозуміє, що не тільки швидкість і потужність мотора роблять гонщика чемпіоном. Режисер - Брайан Фі, в прокат в Україні фільм виходить з 15 червня. 4. Трансформери: Останній лицар. Це вже п'ята частина знаменитого фільму про робоботів. Режисер - Майкл Бей. У головних ролях: Лора Геддок, Марк Волберг, Джемма Чан, Джон Гудман, Ізабела Монер, Ентоні Гопкінс, Джош Дюамель, Стенлі Туччі, Софія Майлс, Сантьяго Кабрера. Люди ведуть війну з Трансформерами, але Оптимус Прайм зник! Ключ до порятунку світу людей ховається в далекому минулому Прайма, адже він причетний до того, що земля опинилася на грані загибелі. Як завжди команда рятувальників виглядає вельми еклектично - Кейд Єгер, Бамблбі, англійський лорд і професор з Оксфорда. Вистоїть лише один світ: їхній або людський. Прем'єра фільму - 22 червня. 5. Нікчемний Я. 3-тя частина. Чи потрібно описувати мульт, герої якого у попередніх двох серіях смішили до кольок? Мабуть - ні, але будьте готові, гряде третє пришестя. Багатодітний суперагент, фатальна красуня, міньйони, звичайно, а ще - неочікуваний братик головного героя. Вони будуть правити світом, обіцяють творці мультфільму. Прем'єра в Україні - 29 червня.  
Суспільство Одеська влада стали на бік «вигнаної» Лободи Патріоти мали право висловлювати свій протест, однак не повинні були зривати виступ співачки Світлани Лободи в Одесі. Таку думку висловив голова Одеської ОДА Максим Степанов. «У нас є закон. Ми не живемо в якійсь банді, ми живемо в державі, в якій існує закон .. Так, ти маєш право висловити своє ставлення, наприклад, до того чи іншого артиста, але не порушуючи закон і не створюючи якісь труднощі для людей, у яких інша точка зору. І не повинно бути силового впливу», - заявив Степанов, передає 048.ua. Нагадаємо, напередодні активісти в Одесі зірвали виступ Лободи в нічному клубі «Ібіца». Після зриву концерту співачка поїхала на катері від розлюченого натовпу. Крім того, між працівниками поліції й активістами сталася невелика бійка. До слова, раніше активісти пропонували взагалі закрити "Ібіцу". Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що Лобода, "Время и Стекло", "Гриби" отримали російські музичні нагороди телеканалу RU.TV.
Події оформление ленты  У Кремля зірвало дах, а Медведєва «замурувало» в Горках Ураган, що вирує у Москві, зірвав дах на Сенатському палаці в Кремлі. Відео та фото руйнувань, що стались у місті, публікують користувачі соцмереж. На відео видно, що вітром зірвало частину даху палацу. Крім того, повалені буревієм дерева перекрили виїзд з підмосковних Горок, де перебуває прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв. Разом з тим, у прес-службі Центрального регіонального центру МНС РФ повідомили, що зливи з градом та поривчастим вітром триватимуть у Центральній Росії ще два дні. Нагадаємо, за попередніми даними, жертвами урагану стали 9 людей. Так, першою жертвою став чоловік, на якого поривом вітру відкинуло зупинку на Кіровоградській вулиці. На Ломоносовському проспекті на 21-річного хлопця впало дерево, чоловік загинув. Двоє загинули в Академічному районі міста.
Закон і Право Депутати пропонують у 2017 році дати по 1 млрд грн на «Молодіжне кредитування» і «Доступне житло». Хто їх отримає Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Цим документом парламентарії пропонують відновити фінансування таких державних житлових програм, як забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки та програму будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки. Програми призупинили ще в 2014 році Фінансування цих житлових програм із загального фонду державного бюджету було зупинено ще в 2014 році. Водночас місцеві бюджети за три останні роки тільки нарощують фінансування таких програм. Загалом з 2013 року з місцевих бюджетів усіх рівнів було виділено на реалізацію місцевих житлових програм майже 356 млн грн. Лише в 2017 році ця сума склала 157,4 млн грн. Зараз бажання отримати молодіжний кредит на житло, за даними Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», виявило близько 8 тис. осіб. Хоча насправді цифри набагато більші, запевняють депутати, просто більшість молоді не впевнені в отриманні допомоги від держави. Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, за період 2011-2016 років чисельність молодих людей  ​​віком 14-34 роки зменшилась більш ніж на 2 млн осіб. Не в останню чергу причиною цього є і проблема з придбанням житла. На кожну програму по 1 млрд грн Автори законопроекту вважають, що вирішити цю проблему допоможе надання пільгового довгострокового кредиту на будівництво або придбання житла для молоді. Такі кредити надаються під досить низькі процентні ставки в порівнянні з банківськими пропозиціями. Крім того, якщо молода сім'я має дітей, вона отримує кредит з нульовою ставкою, якщо в сім'ї двоє дітей, то держава погашає 25% тіла кредиту, якщо троє і більше - 50% кредиту. Ще однією категорією громадян, які потребують нагального вирішення житлового питання, є більше 1,5 млн переселенців з Донбасу і Криму, а також учасники бойових дій в зоні АТО і сім'ї військовослужбовців і добровольців, які загинули на сході країни. Для цих категорій громадян законом «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» надається державна підтримка в розмірі 50% вартості будівництва або придбання доступного житла або пільгового іпотечного житлового кредиту. Однак таке відшкодування можливе лише за умови відновлення фінансування Державної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки. Тому депутати пропонують виділити на молодіжне кредитування і програму доступного житла з державного бюджету по 1 млрд грн. Майже 5,5 тис. громадян отримають житло «Таким чином, відновлення фінансування вищевказаних програм допоможе вирішити одну з найгостріших соціальних проблем сучасності, одночасно дозволить інвестувати в економічний розвиток країни - прискорити розвиток житлового та житлово-комунального сектора економіки, збільшити обсяги будівництва в країні в цілому і не допустити зменшення робочих місць, а також забезпечити залучення інвестицій в цю сферу», - йдеться в пояснювальній записці. За прогнозами нардепів, відновлення фінансування програми доступного житла в зазначеному обсязі дозволить забезпечити житлом майже 3,5 тис. громадян, побудувати майже 217,5 тис. кв. м житла та інвестувати в будівельну галузь 2,5 млрд грн. Це в свою чергу допоможе створити майже 6 тис. робочих місць у будівельній галузі та дозволить залучити в суміжні галузі 15 млрд грн. Цифри за програмою молодіжного кредитування дещо скромніші. За прогнозами авторів документа, фінансування цієї програми в обсязі 1 млрд грн дозволить забезпечити власним житлом 2 тис. громадян, побудувати майже 125 тис. кв. м житла та інвестувати в будівельну галузь понад 1 млрд грн.  

Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
більше матеріалів




/-1,7281339168549-/ /-pc-/
Top