counter
Архів Повернутись назад 28 Грудня 2017
28 Грудня
Політика Сльози і щастя. Звільнені з полону українці прибули до Києва У столиці зустріли 74 колишніх військовополонених. Президент України Петро Порошенко з'явився на плацу в супроводі звільнених, звернувшись до людей: "Слава Україні! Героям - Слава! Подивіться, як Київ зустрічає вас!", - сказав він. Більше 100 чоловік скандували: "Герої!", "Слава Україні!". Багато хто прийшов з плакатами, квітами і національними прапорами. При цьому рідні не могли стримати емоцій. Побачивши своїх рідних, вони кричали: "Брат!", "Син!". Багато хто вигукував імена рідних. Деякі не стримували сліз, передає кореспондент АСН. Президент України Петро Порошенко заявив: "У першу чергу, я хочу звернутися до родичів тих, кого сьогодні звільнили з полону. Наша команда виконала слово, яке вам дала. Ми обіцяли, що привеземо синів, дочок, ваших батьків і дітей. Ми обіцяли, що привеземо їх звільненими. Сьогодні це здійснилося. Хтось чекав на це більше трьох років", - заявив він.
Політика Екс-в'язень: люди на Донбасі не задоволені ситуацією там Політичний екс-в'язень Ігор Козловський, який разом з іншими звільненими прибув до Києва повідомив журналістам, що люди на Донбасі не задоволені ситуацією там, передає кореспондент АСН. "Люди там, навіть якщо і мають проукраїнські погляди, бояться їх висловлювати. Там тоталітарна система. Там мікс 37 року", - заявив він. Він розповів, що насправді люди на Донбасі "незадоволені ситуацією там, зараз там ситуація насправді змінилася". При цьому Козловський додав, що йому важко згадувати час, проведений в полоні. З його слів, в самому полоні з ним "поводилися по-різному ... Були різні ситуації", - сказав він. Також Козловський зазначив, що надзвичайно радий бачити серед зустрічаючих в Борисполі його студентів. Ігор Козловський - український вчений і громадський діяч, відомий у всьому світі фахівець з релігійних, духовних і психофізичних систем. Кандидат історичних наук. Президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних відносин.
Політика оформление ленты  Стало відомо хто і чому відмовився повертатися до "своїх" під час обміну полоненими 23-річний уродженець Миколаєва, який заразився ідеями "руського миру", і переметнувся в "ДНР" на початку війни навідріз відмовився повертатися з українського полону назад до терористів. На початку війни молодий чоловік потрапив в полон, а тепер навіть не думає про повернення до минулого, відмовився від обміну. Він не захотів брати участь в обміні навіть незважаючи на те, що йому в Україні загрожує 8 років позбавлення волі. Він не зізнався за що, але коли у нього запитали, чи він воював на окупованій території — він сказав, що ні, - сказано в повідомленні телеканалу "Прямий". Також Лариса Сарган — прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка повідомила про жінку, яка відмовилася повертатися в Україну. За її словами, полонена має проукраїнську позицію, але в Донецьку залишилася, щоб підтримати своїх родичів.
Політика Німеччина і Франція підтримують боротьбу України в подальшому звільненні заручників Німеччина і Франція підтримують боротьбу України в подальшому звільненні заручників. Про це президент України Петро Порошенко заявив у військовому аеропорту "Бориспіль" під час зустрічі колишніх військовополонених, передає кореспондент АСН. "Поки ми були в повітрі, ми отримали сигнали від президента Франції і канцлера Німеччини. Вони також сказали, що приєднуються до нашої боротьби. І будуть робити все, щоб прискорити звільнення наших хлопців і дівчат, які знаходяться в заручниках", - заявив він. Президент подякував Україні за підтримку в цей важливий день, коли "вдруге народилися 74 українця", - додав він. У свою чергу, посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон також зазначила, що для всієї світової спільноти сьогодні важливий день. "Від імені президента Макрона, ми бажаємо всього найкращого сім'ям тих, хто сьогодні повернувся", - сказала вона. Посол підкреслила, що Республіка Франція "підтримує територіальну цілісність і суверенітет України".
Політика Порошенко: При обміні полоненими не був виданий жоден громадянин Росії Президент Петро Порошенко повідомив, що під час обміну полоненими з бойовиками ОРДЛО не був виданий жоден громадянин РФ. Про це він заявив в коментарі виданню «Страна» в аеропорту «Бориспіль», де цієї ночі зустріли українських бійців, що повернулися з полону . За інформацією глави держави, росіян, які сидять в наших тюрмах, спеціально не видавали — їх планують обміняти на українців, які перебувають у в'язницях Росії. «Буде докладатися ще більше зусиль, щоб витягнути українських громадян з російських в'язниць, з окупованого Криму — і заради цього ми не віддали сьогодні жодного росіянина. Більше 15 громадян РФ, які перебувають в наших в'язницях, потрібні для повернення додому Сенцова, Сущенка, Клиха, Кольченка, Карпюка та багатьох інших», - каже президент.
Суспільство Путін: У супермаркеті Петербурга був здійснений теракт У Санкт-Петербурзі в середу, 27 грудня, був здійснений теракт. З такою заявою виступив президент Росії Володимир Путін, передає РИА «Новости».. Лідер Кремля доручив директорові ФСБ Олександру Бортнікову при затриманні терористів дотримуватися закону. «Але в разі загрози життю і здоров'ю наших співробітників, наших офіцерів діяти рішуче, в полон нікого не брати, ліквідувати бандитів на місці», - зазначив Путін. Нагадаємо, увечері 27 грудня в камері схову супермаркету «Перекресток» вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Бомба була начинена вражаючими елементами. Потужність вибуху оцінили в 200 грамів у тротиловому еквіваленті. Постраждали 13 осіб, 6 залишаються в лікарнях. Порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство кількох людей. Варто зазначити, що до моменту, поки Путін не назвав вибух терактом, у ЗМІ РФ писали про «хлопок» і «кількох постраждалих», не кажучи про «вибух» і більше десяти поранених.
Кримінал У Львові невідомий із пістолета розстріляв двох чоловіків Увечері в середу, 27 грудня, у Львові сталася стрілянина. Про це передає місцеве видання 032.ua. За словами представника Нацполіції у Львівській області Світлани Добровольської, інцидент стався близько 22:00 на вулиці Відкритої біля гаражів. Поліцейські, які прибули на місце, з'ясували, що вогнепальні поранення, попередньо з травматичного пістолета, отримали двоє львів'ян віеом 39 і 48 років. Постраждалі були госпіталізовані до лікарні. Зараз у поліції намагаються встановити особу зловмисника, який поранив двох людей. Відкрито кримінальне провадження за статтею 296 (ч.4) КК. Нагадаємо, біля магазину «Брусничка» на вулиці Калиновій у Дніпрі чоловік відкрив стрілянину. Між двома чоловіками виник конфлікт на побутовому ґрунті. Під час сварки один з чоловіків вистрелив іншому в око з травматичного пістолета.
Події Запорізькому віце-меру вручили підозру У Харківській області прокуратура оголосила про підозру у справі фіктивних тендерів щодо 30-річного заступника голови Запоріжжя. Як повідомили в прес-службі обласної прокуратури, у суд було подано клопотання про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави в розмірі завданих збитків, а також про відсторонення його від посади. «Прокуратура оголосила про підозру четвертому фігуранту справи про запорізькі фіктивні тендери, який підозрюється за ст. 191 ч. 5 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за змовою групою осіб, у великих розмірах)», - сказано в повідомленні. У прокуратурі повідомили, що, за попередньою інформацією слідства, підозрювані з іншими особами розробили схему заволодіння державними коштами. У 2017 році було проведено понад 10 тендерів через «ProZorro» на реконструкцію та ремонт освітлення парку відпочинку в Мелітополі, багатопрофільного ліцею та спортмайданчиків у Запоріжжі. Але тендери фактично не відбувалися.
Суспільство Гроші закінчилися: в банкоматах Києва почалися проблеми з готівкою Жителі Києва повідомляють про перебої в роботі банкоматів держбанків - «ПриватБанку», «Укрексімбанку" і "Ощадбанку". Про це пише «Страна», посилаючись на слова очевидців, які заявили про повальну відсутність грошей у банкоматах біля станції метро "Академмістечко". У середу, 27 грудня, важко було зняти кошти і в центрі столиці - на вул. Саксаганського, Леонтовича та Льва Толстого. Кияни також повідомили, що порожніми були банкомати біля станції метро "Чернігівська". У прес-службі «ПриватБанку» повідомили, що це може бути пов'язано з ажіотажем перед новим роком. Перед святами людям дають зарплату, яку вони відразу переводять у готівку для покупок. «Як правило це пов'язано зі зняттям заробітних плат. Якщо в географії банкомату дуже багато зарплатних карт, то в пік виплат йде зняття. Графік інкасації враховує ці піки. Однак у передноворічний період люди можуть знімати більше, ніж планувалося», - говорить голова прес-служби фінустанови Олег Серга.
Культура оформление ленты  Сестра Меган Маркл засмутилася через заяви принца Гаррі Сестра Меган Маркл - Саманта - сильно засмутилася через сова принца Гаррі, що у його нареченої нарешті з'явилася сім'я, якої ніколи не було. Про це Гаррі заявив на Різдво. 52-річна єдинокровна сестра Меган Маркл Саманта написала в своєму мікроблозі Twitter, що у Меган велика сім'я, яка завжди була з нею поруч. «Коли батько і Дорія (мати Меган. - Ред.) розлучилися, ми зробили все для того, щоб у Меган тепер стало два будинки», - підкреслила Саманта. За її словами, Меган не почувалася відчуженою, просто була дуже зайнята. «У неї є сестра, брат, тітки, дядьки, двоюрідні брати і сестри і наш чудовий батько. А її заміжжя лише зробить цю сім'ю ще більше», - написала Саманта. Нагадаємо, в ході святкування Різдва Гаррі сказав, що все пройшло чудово і Меган була з королівською родиною. «Моїй родині дуже сподобалося проводити з нею час. Ми чудово відпочили разом з моїм братом, його дружиною та їхніми дітьми», - заявив він. Раніше джерела відзначали, що у Меган і Саманти не найкращі відносини. Старша сестра прикута до інвалідного крісла і не раз натякала на те, що у нареченої принца Гаррі важкий характер.
Суспільство Син Боярського запропонував не втрачати святкового настрою попри теракт Син знаменитого актора Михайла Боярського, депутат невизнаної Держдуми РФ Сергій Боярський побажав усім росіянам не втрачати святкового настрою, незважаючи на теракт, що стався 27 грудня . Про це він заявив у своєму мікроблозі Twitter. «Отже, все ж теракт. Бажаю всім постраждалим якнайшвидшого одужання і закликаю всіх бути пильними, не втрачати святкового настрою і з розумінням поставитися до підвищених заходів безпеки у місцях масового скупчення людей у новорічну ніч. Фахівцям удачі в полюванні на нелюдей», - написав депутат. Нагадаємо, увечері 27 грудня в камері схову супермаркету «Перекресток» вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Бомба була начинена вражаючими елементами. Постраждали 13 осіб, 6 залишаються в лікарнях. 28 грудня президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що в магазині було здійснено теракт. Итак,всё же теракт. Желаю всем пострадавшим скорейшего выздоровления и призываю всех быть бдительными, не терять праздничного настроения и с пониманием отнестись к повышенным мерам безопасности в местах массового скопления людей в новогоднюю ночь. Спецам удачи в охоте на нелюдей. — Сергей Боярский (@sergeyboyarskiy) 28 декабря 2017 г.
Події оформление ленты  У "бізнесмена" на Донбасі вилучили пального на 500 тис. грн У Донецькій області в рамках операції «Акциз-2017» спецпідрозділ «Фантом» виявив і вилучив понад 14 т бензину марки А-92, дві тонни дизельного пального, а також технологічне обладнання, що забезпечує його реалізацію. Про це передає управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС в Донецькій області. Як було встановлено, на території промзони Бахмута в орендованих складах місцевий житель здійснював незаконне зберігання та збут паливно-мастильних матеріалів (ПММ) без необхідних дозвільних документів. Пальне невідомого походження продавалося за цінами нижче ринкових лише перевіреним покупцям. Обмежене коло клієнтів дало можливість проіснувати бізнесу майже шість місяців. Вартість вилучених цінностей становить близько 500 тис. гГрн.
Економіка Рівень бідності за рік скоротився на 15% - Рева Рівень бідності в Україні протягом 2017 року скоротився майже на 15%. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Протягом лише одного року, за даними нашої Держслужби статистики і за методикою, якою користуються міжнародні організації, рівень бідності у нас знизився з 54,5% до 39,4%, зокрема серед працюючих осіб - з 45,4% до 26,9%", - зазначив міністр. За його словами, серед причин скорочення рівня бідності - як підвищення соціальних стандартів, так і підвищення в середньому заробітної плати по країні на 37% протягом 2017 року. При цьому  Рева додав, що протягом року були підвищені виплати особам з інвалідністю та дітям-інвалідам. Після підвищення мінімальної зарплати розмір щомісячних виплат для окремих категорій соціально незахищених громадян підвищився до 3380 грн, а прожитковий мінімум з 1 грудня досяг 1700 грн. Нагадаємо, мінімальна заробітна плата в Україні в 2018 році підвищиться на 17%.
Економіка Чверть найдорожчих автомобілів України припадає на Київ Чверть найдорожчих автомобілів в Україні, що належать приватним особам, зареєстровані в Києві. Про це повідомили в прес-службі  Державної фіскальної служби. «За січень - листопад 2017 року в місцеві бюджети надійшло понад 121,4 млн грн транспортного податку з фізичних осіб. Більше цього податку сплатили фізичні особи в Києві - майже 34,9 млн грн, Харківській області - понад 21,6 млн грн, Дніпропетровській області - майже 13,5 млн грн», - відзначили у фіскальній службі. Більше за інших зустрічалися податки на автомобілі марок Mercedes-Benz, BMW, Lexus, Audi, Land Rover, Range Rover. Власниками легкових автомобілів - об'єктів оподаткування в 2017 році був 7131 громадянин. У їхній власності перебувало 7494 об'єкти оподаткування. Нагадаємо, відповідно до Податкового кодексу, об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких пройшло не більше 5 років (включно) і середня ринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати.
Події оформление ленты  На Донбасі затриманий танкіст «ДНР», якого «здала» мати Співробітники поліції затримали члена збройного формування «Оплот», який спробував перетнути лінію розмежування разом зі своєю матір'ю через КПП «Новотроїцьке». Про це повідомила прес-служба поліції Донецької області в Facebook. В ході проходження пункту пропуску правоохоронці почули, як жінка, яка слідувала з окупованого Донецька, сказала, що у неї є пільги, бо її син - командир танка. У зв'язку цим був зупинений чоловік, який її супроводжував, для подальшої перевірки. «Як з'ясувалося, 50-річний чоловік воював на боці терористів у складі бандформування «Оплот». У 2014-2015 роках він був на передових позиціях в с. Ясне, біля окупованого Докучаєвська, звідки бойовики обстрілювали українські села», - зазначили правоохоронці. Він керував танком Т-64. Завданням чоловіка було стріляти по українських військових і надавати силову підтримку піхоті окупантів.
Події Російського олігарха затримали в Польщі з фальшивим паспортом В аеропорту Варшави був затриманий російський олігарх Андрій Черняков, який перебуває в міжнародному розшуку за фінансові злочини. Про це повідомляє Onet.pl. Чернякова прикордонники затримали з фальшивим закордонним паспортом Румунії. «Мандрівний під час прикордонної перевірки при виїзді з Польщі представив підроблений румунський паспорт. Прикордонники з'ясували, що затриманий є громадянином Росії. Після перевірки виявилося, що його розшукують російські правоохоронні органи за фінансові зловживання», - повідомив глава Навіслянського відділу Прикордонної служби Польщі Кшиштоф Гжех. Росіянину висунуто звинувачення в підробці документів, і він погодився понести покарання у вигляді 6 місяців позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки. Правоохоронці РФ готують подання про екстрадицію Чернякова в Росію. Черняков керував великою будівельною компанією «Космос». У РФ йому інкримінують розтрату 11 млрд рублів ($ 300 млн), які його компанія позичила в банку «Москва».
Суспільство Рева розповів, як переселенці отримуватимуть субсидії на орендоване житло Мінсоцполітики має намір змінити порядок призначення субсидій для тимчасово переміщених осіб, які проживають у найманому житлі і не можуть підписати договір оренди. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Ми домовилися внести зміни до порядку призначення субсидій, і тим внутрішньо переміщеним особам, які переїхали на підконтрольну територію України, але не можуть підписати договір про оренду житла - такі випадки нерідкі - ми будемо надавати можливість отримувати субсидію по декларації", - зазначив міністр. За його словами, незабаром переміщеним особам без прописки достатньо буде подати до органів Мінсоцполітики декларацію про склад сім'ї, місце проживання і доходи. Після перевірки соціальним інспектором цієї інформації комісія розглядатиме можливість надання такої субсидії. При цьому Рева додав, що переміщених осіб треба підтримувати, оскільки вони залишили свої оселі "не від хорошого життя". Нагадаємо, субсидії на послуги житлово-комунального господарства стануть основним ризиком Державного бюджету в наступному році, на думку голови Комітету економістів України Андрія Новака. На його думку, закладених у бюджеті коштів буде вкрай недостатньо, і, за аналогією з роком, що минає, статтю витрат доведеться кілька разів збільшувати.
Політика Звільнити українців-політв'язнів може тільки Путін - Пєсков Влада країни-агресора виключила обмін незаконно засуджених у РФ українців в рамках Мінських угод. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає ТАСС. За словами Пєскова, політв'язнів у РФ не вважають полоненими. «Що стосується низки осіб, які засуджені тут, у Росії, то, безумовно, вони не можуть вважатися полоненими або утримуваними особами. Вони засуджені в Росії за російським законодавством», - розповів представник Кремля. Він уточнив, що всі питання помилування «обговорюються на вищому рівні, і все залежить від тих рішень, які ухвалює глава держави». Нагадаємо, 27 грудня Українська сторона повернула окупантам 273 терористів, а натомість отримала 73 полонених. Разом з тим на території країни-агресора перебувають незаконно засуджені Олег Сенцов, Станіслав Клих, Микола Карпюк та багато інших українців.
Події У Міноборони пообіцяли зміцнити кордон у відповідь на плани РФ продовжувати мілітаризацію У Міноборони України будуть зміцнювати кордон і нарощувати оперативні спроможності армії у відповідь на намір РФ розвивати біля них військову інфраструктуру. Про це передає УНІАН. Так Міноборони прокоментувало заяву глави оборонного відомства Росії Сергія Шойгу, що розвиток військової інфраструктури, зокрема біля кордонів з Україною, буде пріоритетом для російської армії. «Безумовно, Україна буде приділяти першочергову увагу зміцненню своїх кордонів», - сказано в повідомленні начальника управління комунікацій і ЗМІ МО України полковника Олексія Чорнобая. За його інформацією, «враховуючи, що зараз понад 400 км кордону залишаються не контрольованими Києвом, одним з основних завдань, яке треба розв'язати, є розгортання миротворчої місії ООН, яка зможе взяти під контроль неконтрольовану ділянку кордону».
Здоров`я Вітамін D і кальцій не захищають від переломів - дослідження Американські вчені провели нове дослідження, в ході якого дійшли висновку, що вітамін D і кальцій не захищають від переломів. Результати дослідження опублікували в Journal of the American Medical Association. Під час роботи були проаналізовані результати 33 клінічних досліджень. У них взяли участь більше 50 тис. осіб старше 50 років. У всіх роботах результати прийому кальцію і вітаміну D порівнювалися з результатами прийому плацебо, або контрольна група не приймала жодних домішок. З'ясувалося, що ні кальцій, ні вітамін D не знижують ризик переломів. Результати також не залежали від статі пацієнтів, дозування домішок та інших факторів. Учені поки не знають, можливо, потрібна більш висока доза кальцію або вітаміну D. Однак поки що вони рекомендують не зловживати продуктами, багатими кальцієм і вітаміном D - це може призвести до проблем з нирками та іншими органами. 
Суспільство Візьмуть будь-якого: роботодавці стали менш вимогливими через трудову міграцію У зв'язку з відтоком робочих кадрів за кордон українські роботодавці використовують всі способи для пошуку працівників і навіть підвищують їм зарплату. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу, передав кореспондент АСН. "На 6% зросла кількість працевлаштованих осіб. Всього було працевлаштовано 742 тисячі осіб, 45% з них були працевлаштовані без надання статусу безробітних", - зазначив міністр. За його словами, на 11% в році, що минає, зросла кількість роботодавців, які співпрацюють з Держслужбою зайнятості, всього їх - 177 тисяч, також у поточному році зросла на 11% і кількість вакансій - майже до мільйона. При цьому Рева додав, що в зв'язку з безвізовим режимом істотно скоротилося навантаження на одне робоче місце в Україні. Через це роботодавці активізувалися і  співпрацюють із Держслужбою зайнятості, також вони змушені підвищувати зарплату співробітникам. Нагадаємо, мінімальна заробітна плата в Україні в 2018 році підвищиться на 17%.
Політика У 2018 році очікується серйозне подорожчання електроенергії Середньорічна оптова ринкова вартість електроенергії наступного року складе 1561,99 гривень за 1 МВт/год. (без ПДВ). Цей прогноз опублікувала Нацкомісія, яка здійснює регулювання у сфері комунальних послуг та електроенергетики. Згідно з інформацією, в першому кварталі 2018 року оптова ринкова вартість виросте на 9,5% і складе 1495,46 гривень за 1 МВт/год. (без ПДВ). У другому кварталі майбутнього року очікується додаткове підняття ціни на 6,1%. Очікується, що з другого по четвертий квартал оптова ринкова вартість становитиме 1586,69 гривень за 1 МВт/год (без ПДВ). У разі зміни показників, які використовуються при розрахунку прогнозованої ринкової ціни, НКРЕКП перегляне додатково прогноз з 1 квітня наступного року.  Нагадаємо, не тільки електрика виросте в ціні в 2018 році. Фахівці раніше попереджали, що газ на вимогу МВФ неминуче подорожчає на 24-26%. Також АСН розповідала, що долар, комуналка, продукти і бензин подорожчають в Україні в 2018 році. Також з осені в Україні почали дорожчати ліки. Зросте в ціні і горілка.
Кримінал Крисіна, який керував бандами тітушок, відпустили, бо прокуратура не звинувачувала його у вбивстві Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Линник пояснив, чому відпустив на свободу Юрія Крисіна, який створював і керував групами тітушок-вбивць. За словами судді, підозрюваному у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія Крисіну прокуратура не висувала звинувачень у вбивстві - а тільки "в хуліганстві і легких тілесних..." Як повідомляє "Громадське", суддя на зустрічі з активістами пояснив, що діяв у межах висунутого обвинувачення. "Про те, що Крисін збирав людей, в обвинуваченні не зазначено. Я не можу вийти за межі висунутого обвинувачення". Примітно, що сам Крисін підтвердив цей факт. "Але в обвинуваченні цього немає. Також немає і статті про умисне вбивство або замах на умисне вбивство. У звинуваченні було тільки про хуліганство і легкі тілесні", - сказав суддя Линник. Нагадаємо, 22 грудня Шевченківський райсуд Києва засудив до 4 років позбавлення волі умовно Юрія Крисіна. Активісти заявляють, що саме Крисін завдав смертельного удару журналісту. Це викликало справжню хвилю обурення в суспільстві, а адвокат матері Веремія Вікторія Дейнека заявила, що у Крисіна досі є покровителі у правоохоронній системі.
Політика Мінсоцполітики розповіло, коли повністю монетизує пільги на послуги ЖКГ Через кілька місяців Міністерство соціальної політики України планує ввести монетизацію пільг на послуги житлово-комунального господарства. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Ми плануємо в 2018 році перейти на монетизацію пільг щодо житлово-комунальних послуг. Орієнтовно ця дата будет 1 липня 2018 року", - зазначив міністр. За його словами, також Мінсоцполітики розробляє постанову для монетизації пільг у міському пасажирському транспорті. При цьому Рева додав, що якщо експеримент з пільгами на житлово-комунальні послуги буде успішним, і кошти, заплачені людям, повернуться у вигляді своєчасної оплати послуг, то практика монетизації буде поширюватися і на субсідіантів. Нагадаємо, субсидії на послуги житлово-комунального господарства стануть основним ризиком Державного бюджету в наступному році, на думку голови Комітету економістів України Андрія Новака.
Політика оформление ленты  Повернення на Батьківщину. Найбільш зворушливі кадри зустрічі звільнених заручників Пізньої ночі 27 грудня у Києві приземлився військовий Іл-76 зі звільненими з полону на борту. Напередодні на кордоні з окупованими територіями Донецької області відбувся обмін, в результаті якого Україні вдалося повернути 73 осіб - військових і цивільних, незаконно утримуваних терористами на Донбасі. Деякі з них пробули в неволі майже три роки. У зоні АТО колишніх полонених зустрічав особисто Президент Петро Порошенко. Він же прилетів із ними до Києва. Тим часом у військовому аеропорту Борисполя сім годин на рідних чекали сім'ї, друзі, активісти і небайдужі кияни. Вони принесли квіти, прапори і повітряні кульки. Попри холодну і мокру погоду прильоту борту вже на початку нової доби дочекалися сотні людей. «Вітаємо тебе, Україно! Слава Україні! Друзі, подивіться, як вас зустрічає Київ. Сьогодні знаменний день. Для таких днів варто жити. Сьогодні ви, ми з вами зробили диво - 73 українці повернулися додому нашими з вами зусиллями. Вони все зараз бачать. І в Майорську, де перетинали лінію зіткнення, і в Харкові, де їх зустрічали з військовими почестями, і тут, де люди чекають з 17-ї години», - сказав Порошенко. Він пообіцяв, що докладе максимум зусиль для звільнення військових і цивільних, які залишилися в ОРДЛО.
Суспільство Печаль Поклонської: балерина Матильда була вагітна від Миколи II Балерина Матильда Кшесінська була вагітна від цесаревича Миколи Романова, згодом імператора Миколи II. Про це повідомила директор Держархіву РФ Лариса Рогова, повідомляє «Лента.ру». Рогова відзначила, що в архіві знайдено справжній фрагмент зі щоденника балерини, в якому та пише про свою вагітність. «Я теж зрештою вилетіла з саней у сніг і сильно забилася. Якби не це нещастя, я стала б скоро матір'ю. Тільки згодом, коли була старша, я зрозуміла, що тоді втратила. Говорили потім, що у мене були діти від Спадкоємця, але це була неправда. Я часто шкодувала, що не мала», - написано в щоденнику балерини. Нагадаємо, 26 жовтня в РФ вийшов у прокат фільм «Матильда», присвячений долі балерини Матильди Кшесінської, в яку був закоханий майбутній імператор Микола II. Головну роль зіграла Михалина Ольшанська з Польщі, Миколу II - німецький артист Ларс Айдінгер. Фільм дуже критикували в РФ, він викликав суспільний резонанс. Більше за інших проти стрічки виступала так звана депутат невизнаної Держдуми РФ Наталія Поклонська. За її словами, фільм ображає почуття віруючих.
Суспільство З 2018 року людям з інвалідністю дозволять вибрати візок і виготовлять його за півтора місяця У 2018 році Мінсоцполітики забезпечить людей з інвалідністю більш якісними засобами реабілітації і скоротить термін їх очікування до півтора місяця. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу, передав кореспондент АСН. "З 1 січня ми переходимо на нову систему забезпечення засобами для реабілітації людей з інвалідністю. Ми не будемо більше фінансувати, зокрема і державні підприємства, наперед. Ми будемо оплачувати виготовлення засобів для реабілітації за фактом", - зазначив міністр. За його словами, з 2018 року люди, які потребують засобів реабілітації, звертатимуться до органів Мінсоцполітики, де їм будуть підбирати необхідний апарат за різними характеристиками. Таким чином, людина з інвалідністю зможе самостійно вибрати його модель. Коли вибір буде виготовлений, представник Міністерства відправить запит виробнику, який протягом 20 днів повідомляє про можливість виконати замовлення. У разі позитивної відповіді з ним підпишуть договір. Далі, після виготовлення засобу, його приймають у присутності самої людини з інвалідністю, тільки після цього Мінсоцполітики розрахується з виробником. При цьому Рева додав, що така система дозволить скоротити термін очікування засобів реабілітації до 45 днів. Як нагадав міністр, сьогодні люди з інвалідністю чекають візків по 8 місяців. Нагадаємо, з 1 грудня 2017 року відбулася чергове збільшення соціальної допомоги людям з інвалідністю.
Суспільство Лікарі розповіли про стан звільнених заручників: зараз у них ейфорія, але скоро прийде спад Усі звільнені з полону заручники почуваються задовільно. Про це заявили лікарі Головного військового шпиталю, передає кореспондент АСН. Всього бажання обстежитися і пройти лікування виявили 24 військових, повідомили у шпиталі. З 24 пацієнтів - 18 госпіталізовані до терапевтичного відділення і шість - у хірургію. «На щастя, стан усіх госпіталізованих пацієнтів задовільний. Зараз їх обстежують. У пацієнтів беруть аналізи загальні крові, сечі, біохімічні аналізи, здійснюють ультразвукове обстеження та томографію», - повідомили у шпиталі. Військові лікарі обіцяють вже через день-два закінчити обстеження. Також лікарі більш детально розповіли про шістьох пацієнтів, які потребують хірургічного втручання . «Всі вони абсолютно стабільні. Не вимагають оперативного лікування просто зараз. Через день-два закінчиться їх обстеження і ми відпустимо їх на свята до сімей. А після свят вони повернуться до нас для проходження реабілітації та, якщо це буде необхідно, хірургічного лікування», - заявив провідний хірург Головного військового шпиталю Ростислав Гибало. Він також повідомив, що у двох пацієнтів є в тілі старі осколки й у одного - куля. Після свят їх видалять, оскільки вони не вимагають оперативного втручання. Також лікарі розповіли і про психологічний стан звільнених із полону людей. За словами начальника управління психологічного забезпечення ЗСУ Сергія Грилюка, до звільнення заручників фахівці готувалися ґрунтовно, вивчаючи досвід зарубіжних країн. «Нам досить успішно вдалося попрацювати з представниками сімей військових. І зараз ми працюємо з військовими. Практично кожному військовому та членам їхніх сімей забезпечено психологічний супровід. На сьогодні у них практично у всіх стан ейфорії. Він може тривати до 10 днів. Потім прийде спад і усвідомлення того, що з ними відбувалося і які могли бути наслідки. Але зараз можна сказати, що у всіх у них стан стабільний, як на те, що людям довелося пережити. Я просив би вас (журналістів. - Ред.) більш тактовно ставити їм запитання, щоб залишити поза увагою дуже болючі теми», - сказав він. Також психолог сказав, що в деякому сенсі звільнені відчувають сором через свій стан, і попросив журналістів не називати їх полоненими, оскільки вони були заручниками. Також він заявив, що навіть сам факт того, що людей роками тримали в закритому приміщенні, вони не знали про своє майбутнє, не знали, чи житимуть завтра, є фактом моральних тортур. Також у військовому шпиталі уточнили, що до них доставили для надання допомоги саме військових, всім цивільним особам надається аналогічна допомога з боку Адміністрації президента.
Суспільство Метро у Києві продовжить роботу до 3-ї години новорічної ночі У новорічну ніч метрополітен у Києві працюватиме на три години довше. Про це повідомили в прес-службі підприємства на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що в ніч з 31 грудня на 1 січня роботу кожної станції буде продовжено на три години. «Останній поїзд відправиться з кожної станції в різний час. З центру міста - близько 3:15. Додаткові години роботи додаються до звичайного розкладу кожної станції, розміщеному на вході і на платформі», - розповіли в метрополітені. Нагадаємо, в ніч на 1 січня 2018 року температура повітря в Україні очікується від 2 градусів тепла до 2 градусів морозу, вдень 1 січня передбачається 0... +5 градусів. Синоптик Наталка Діденко зазначила, що істотних опадів не буде. Однак у Рівненській, Житомирській, Чернігівській областях та в північних районах Київської області можливий невеликий дощ із мокрим снігом.
Спорт «Шахтар» у 2018 здійснить низку гучних трансферів Футбольний клуб «Шахтар» має намір укласти кілька гучних угод на початку 2018 року. Про це у своєму мікроблозі Twitter повідомив журналіст Ігор Бурбас. Він уточнив, що ведуться переговори як про продаж, так і про покупку футболістів. Джерело Бурбаса зазначило, що якщо угоди відбудуться, то резонанс в Україні вони викличуть навіть більший, ніж феноменальний перехід Неймара з Барселони в ПСЖ влітку 2017 року за 222 млн євро. Бурбас нічого не розповів про майбутні трансфери, проте раніше ходили чутки про те, що тренерський штаб «Манчестер Сіті» розглядає можливість придбати бразильського півзахисника «Шахтаря» Фреда. Крім того, «Інтер» і «Арсенал» цікавилися Бернардом. Водночас тренерів «Шахтаря» зацікавила гра колумбійського легіонера «Карпат» Хорхе Карраскаля.
Суспільство оформление ленты  Для бездомних у Франції відкриють ресторани, де готуватимуть зі списаних продуктів У Парижі і Неаполі будуть відкриті 2 ресторани, в яких для бездомних та малозабезпечених готуватимуть їжу з продуктів, які списали в супермаркеті. Про це пише The Straits Times. Ідею втілить у життя знаменитий італійський шеф-кухар Массімо Ботура. Їжа буде безкоштовною і її видаватимуть бездомним і малозабезпеченим жителям. Ресторани назвуть Refettorio (з італійського «трапезна») і розмістять на околицях міста. Готуватимуть за рецептами Ботури та інших відомих кухарів. На відміну від безкоштовних їдалень у цих закладах працюватимуть справжні офіціанти і розноситимуть їжу за столики. Це обмежить кількість одночасних гостей до 96 осіб, але кухар заявив, що це допоможе людям повернути свою гідність і контроль над своїми життями.
Політика Луценка обурило закриття САП справи проти нардепа Довгого Закриття справи проти народного депутата Олеся Довгого обурило генпрокурора Юрія Луценка. На своїй сторінці в Facebook  він заявив, що буде відкрито нове провадження. «Рішення процесуального керівника в кримінальному провадженні про його закриття на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК у зв'язку з неможливістю встановити достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпання можливості їх отримання викликає і подив, і обурення», - написав Луценко. Він підкреслив, що насправді є докази провини Довгого, на підставі чого Верховна Рада і зняла з нардепа недоторканність. «Якщо САП хотіла зібрати більше доказів, то за 5 місяців це мало бути зроблено. 1438 га землі незаконно вкрали, але САП не може довести - хто», - уточнив Луценко. За його словами, сьогодні прокуратура Києва зареєструвала нове провадження у справі земель заказника «Острів Жуків». Нагадаємо, Луценко 21 червня вніс до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з нардепа Довгого. В його діях знайшли ознаки зловживання службовими обов'язками з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок природно-заповідного фонду - заказника «Острів Жуків», загальною площею 44,25 гектара. Прокуратура активно розслідує земельні оборудки часів мера Києва Леоніда Черновецького. Олесь Довгий в той час був секретарем Київської міської ради.
Суспільство Порошенко підписав законопроект про медреформу в Україні Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів». Про це глава держави повідомив у своєму мікроблозі Twitter. «Підписавши Закон про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення, я підтримую необхідність реформи охорони здоров'я, важливість дотримання права кожного громадянина на якісну медичну допомогу», - підкреслив Порошенко. Він висловив переконання, що 2018 рік стане вдалим для реформування медицини в Україні. Нагадаємо, згідно з положеннями медичної реформи, українці зможуть відвідувати лікарів вузьких спеціальностей безкоштовно тільки з направленням від дільничного або сімейного лікаря, або сплативши вартість консультації з власної кишені. Платні візити запровадять протягом 2019 року. Для отримання консультації лікарів широкого профілю (сімейних, дільничних або педіатра) в державних поліклініках громадянам України треба підписати спеціальний документ - Декларацію - зі своїм лікарем. Вузького фахівця пацієнт вибере сам, візит до нього оплатить держава. Підписання декларацій з лікарями вузьких спеціальностей не потрібне. При цьому пацієнт зможе самостійно вибирати вузького спеціаліста або установу, в якій хоче обслуговуватися. Твердо переконаний, що 2018-й стане вдалим роком для впровадження медичної реформи, вдалим для кожного лікаря та пацієнта. Ситуація у сфері охорони здоров’я не може залишатися такою, якою вона є тепер. І рішучими кроками ми цю ситуацію змінимо pic.twitter.com/ED6ddC5aA0 — Петро Порошенко (@poroshenko) 28 декабря 2017 г.
Суспільство Турботу про сиріт і самотніх людей похилого віку держава перекладе на місцеві громади Держава має намір скоротити кошти, що виділяються на утримання дітей-сиріт та одиноких людей похилого віку в спеціальних установах. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Ми повинні зацікавити територіальні громади, щоб вони не направляли дітей до інтернатних закладів", - зазначив міністр. За його словами, тепер місцева влада буде отримувати на кожного сироту кошти, необхідні для виплат його прийомним батькам. Таким чином, в разі, якщо місцевий голова не знайде дитині прийомну сім'ю, він буде змушений шукати додаткові кошти в своєму бюджеті для утримання дитини в інтернаті - тобто доплачувати різницю між цими виплатами та вартістю її утримання в інтернаті. Таким же чином Мінсоцполітики планує забезпечити житлом і опікунами самотніх людей з інвалідністю та ветеранів, яких зазвичай поселяють у будинки для людей похилого віку. На сьогодні, за словами чиновника, в державі склалася ситуація, коли система інтернатних закладів працює сама на себе, і кошти йдуть на утримання самих установ (87% виділених коштів), а не на дітей (отримують всього 13% коштів). Виходить, що вартість перебування дитини в інтернаті вдвічі вище, ніж щомісячні виплати прийомним сім'ям. "Наше завдання - зробити так, щоб послуги надавалися в громаді, створити їй стимул", - підкреслив Рева. Нагадаємо, за останні п'ять років кількість дітей в українських інтернатах зросла на п'ять тисяч, тоді як самих інтернатів стало менше на чверть.
Кримінал Бориспільський прокурор незаконно відібрав Bentley у іноземців Прокурора Бориспільської прокуратури звинуватили у незаконній передачі автомобіля Bentley вартістю 890 тисяч грн особам, які не були його власниками. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Київської області. Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо прокурора, якого підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів. В ході досудового розслідування було встановлено, що прокурор видав Bentley, що належить юридичній особі-нерезиденту, особам, які не були власниками автомобіля і не мали права їм розпоряджатися. Мало того, з'ясувалося, що цей автомобіль перебуває в розшуку по лінії Інтерполу.Зараз місцезнаходження вказаного автомобіля невідомо. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади.
Політика Суд заарештував цінні папери та майно медіа-холдингу Курченка Печерський райсуд Києва наклав арешт на цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна «бухгалтера» сім'ї екс-президента Віктора Януковича, бізнесмена Сергія Курченка. Про це сказано в рішенні суду. Прокурор і слідчі ГПУ клопотали про арешт власності UMH, кінцевим бенефіціаром якої є Курченко. Правоохоронці мотивували своє клопотання тим, що ці активи пов'язані з розслідуванням злочинів, скоєних Януковичем, і присвоєнням майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем організованою групою в особливо великих розмірах, легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом. Крім того, в ГПУ наполягали на ризику втратити ці активи, а також на незаконність їх походження. Суд задовольнив клопотання і наклав арешт на корпоративні, інтелектуальні права, а також на частину нерухомого майна, що належить холдингу. ГПУ в ході розслідування встановила, що в структуру групи компаній Український медіа-холдинг входять понад 55 юросіб. Саме на корпоративні права цих підприємств, акції та майно суд і наклав арешт. Датою набрання рішенням суду чинності відзначається 15 грудня. Нагадаємо, в медіахолдинг Курченко входять такі ЗМІ:  Сайти: Korrespondent.net, Forbes.net.ua, Football.ua, Bigmir)net, I.ua, Tochka.net, Dengi.ua, KP.ua, Аргументы и факты, Tv.ua, Vgorode.ua, iSport.ua, Gloss.ua.   Радіо: Ретро FM, Авторадіо, Наше радіо, Радіо П'ятниця, NRJ, Lounge FM, Джем FM, Голос Столиці,  Друковані видання: Кореспондент, Теленеделя, Футбол, Комсомольская правда, Аргументы и факты, За рулём. 
Кримінал Російська ДРГ підірвалася на власних мінах на Донбасі Російське окупаційне командування використовує новорічне перемир'я для інтенсивного застосування диверсійно-розвідувальних груп. Про це на брифінгу заявив спікер Міноборони Дмитро Гуцуляк. «Активізація дій противника в районах хаотичного встановлення російськими інженерними підрозділами мінно-вибухових загороджень призводить до зростання втрат серед розвідувальних підрозділів агресора», - розповів Гуцуляк, посилаючись на дані розвідки. Він уточнив, що за добу при спробі перетнути лінію зіткнення вибухнула на власних мінах диверсійно-розвідувальна група російських окупаційних військ. Нагадаємо, працівники поліції затримали члена збройного формування «Оплот», який спробував перетнути лінію розмежування разом зі своєю матір'ю через КПП «Новотроїцьке». В ході проходження пункту пропуску правоохоронці почули, як жінка, яка слідувала з окупованого Донецька, сказала, що у неї є пільги, оскільки її син - командир танка.
Кримінал У метро кияни впіймали грабіжника, вирвав із рук жінки телефон На станції метро «Мінська» кияни не дали втекти грабіжнику, який вихопив телефон із рук жінки. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. Інцидент стався вдень 28 грудня. Відзначається, що 49-річний чоловік відібрав у жінки телефон і вибіг з вагона метро. Однак далеко втекти він не зміг, його затримали свідки пригоди, люди одразу ж викликали поліцію. «Під час поверхневого огляду чоловіка поліцейські виявили у нього чужий мобільний. Затриманий зізнався, що відібрав телефон у пасажирки метро», - розповіли правоохоронці. У чоловіка раніше вже були проблеми із законом, він відбував покарання за правопорушення, пов'язані з незаконним обігом наркотиків. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.
Події Під Львовом «швидка допомога» зіткнулася з потягом, є постраждалі У четвер, 28 грудня, близько 12:30 на залізничному переїзді в селі Давидів Львівської області автомобіль «швидкої допомоги» зіткнувся з дизельним потягом сполученням «Львів - Ходорів». Про це повідомили в прес-службі поліції Львівської області в Facebook. На момент ДТП в автомобілі «швидкої» перебувало чотири людини - троє отримали тілесні ушкодження, з них двох госпіталізували. Зараз поліцейські встановлюють обставини ДТП, вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Нагадаємо, житель міста Дахау (Німеччина) залишився в живих  після того, як його переїхали машиністи двох приміських електричок. У суботу, 23 грудня, 24-річний чоловік, який перебував у стані алкогольного сп'яніння, впав із залізничної платформи на колії, де не був помічений машиністами двох поїздів, які прямували повз.
Суспільство оформление ленты  Український зрадник став капітаном нового російського фрегата Командиром нового фрегата ВМФ Росії "Адмірал Макаров» став капітан другого рангу Григорій Бреєв, який зрадив Україну навесні 2014 року. Про це пише одеське видання «Думская». Бреєв був на церемонії підняття прапора на фрегаті, яка пройшла в середу, 27 грудня, на суднобудівному заводі «Янтар» у Калінінграді. Фрегат включили до складу 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту РФ з базуванням в окупованому Севастополі. Нагадаємо, Бреєв народився в 1979 році в селищі Кирнасівка Вінницької області, з 1996 року служив у ЗСУ, закінчив Академію військово-морських сил імені Нахімова. Командував корветами «Луцьк» та «Тернопіль», був заступником командира Севастопольської військово-морської бази. У березні 2014 року зрадив Україну і переметнувся до росіян. Щодо нього відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 408 КК України (дезертирство).
Події оформление ленты  П'яний салюту не товариш. Поліція закликає до обережності з феєрверками Поліція закликала громадян у гонитві за яскравими спецефектами на Новий рік не забувати про безпеку. Щоб уникнути непередбачуваних наслідків, попросила дотримуватися основних правил придбання та використання піротехніки. Також у поліції уточнили, що з року в рік, незважаючи на попередження, кількість жертв необережного і неграмотного користування піротехнічними виробами зростає. Правоохоронці також нагадують, що торгувати піротехнічними виробами можна тільки при наявності відповідних документів. На кожен товар має бути сертифікат відповідності вимогам безпеки. Вибираючи той чи інший піротехнічний виріб, обов'язково зверніть увагу на інструкцію з використання - вона повинна бути українською мовою. Також на упаковці повинен вказуватися термін придатності і вікові обмеження використання товару. Заради безпеки забороняється запускати петарди, салюти або ракети всередині приміщення і поблизу будівель і новорічних ялинок. Не можна зберігати піротехніку поблизу приладів опалення, розбирати її або переробляти готові вироби. Працюючи з піротехнічними виробами, небезпечно поруч курити, а також перебувати у нетверезому стані. Свій ролик поліція проілюструвала відео невдалого запуску салютів у підмосковному містечку Видне, зняте в 2012 році. Там під час запуску салютних установок кілька перекинулися і  розстріляли відпочивальників, серед яких були і діти.
Події оформление ленты  АТОвці блокували автовокзал у Дніпрі, вимагаючи виконання закону У Дніпрі ветерани АТО блокували роботу автовокзалу і зажадали розібратися з відмовою продавати пільгові проїзні квитки учасникам бойових дій на Донбасі. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook  Родіон Кудряшов. За його словами, причиною акції послужив інцидент, що відбувся 27 грудня, коли в касі автовокзалу АТОвцю за посвідченням учасника бойових дій (УБД) відмовили у продажу пільгового квитка. Касир і черговий диспетчер відмовилися продати квиток, посилаючись на те, що програма працює некоректно і немає можливості надрукувати пільговий квиток. Після чого АТОвець викликав патрульну поліцію. Однак співробітники автовокзалу відмовилися коментувати ситуацію правоохоронцям. У четвер, 28 грудня, ветерани АТО провели акцію, щоб розібратися з причиною ситуації, що склалася, в адміністрації Дніпровського автовокзалу. Як відомо, відповідно до закону України №3551, ветеран АТО з посвідченням УБД не просто має право на безкоштовний проїзд, а й на придбання квитків позачергово. 
Політика Суд над Януковичем: свідок розповів, хто наказав стріляти у Майдан Колишній голова кримського відділення "БЮТ" Андрій Сенченко, який проходить свідком на суді у справі про державну зраду Віктора Януковича,  даючи свідчення, повідомив, що, за його даними, колишній командувач Внутрішніми військами Станіслав Шуляк віддав снайперам наказ стріляти по мітингувальниках на Майдані, передає кореспондент АСН. За словами Сенченка, наказ був мотивований тим, що мав вестися вогонь, "якщо хтось із бійців похитнеться", тобто їм буде завдано якоїсь шкоди. За словами Сенченка, він, перебуваючи вранці у дні Майдану на вулиці Садовій (розташована між комітетами Верховної Ради і будівлею Кабміну), особисто бачив, як "з правого під'їзду Кабміну вийшла група  хлопців у чорній формі. У руках у них були довгі футляри". За словами Сенченка, в цей момент він зустрічався на вулиці з першим заступником командувача ВВУ Сергієм Конопляником. Той розповів йому, що Шуляк дав наказ снайперам виходити на Європейську площу. "Ми спостерігали, як вони спускалися вниз. Була команда - якщо хоч хтось похитнеться в шеренгах Внутрішніх військ, стріляти на поразку в мітингувальників", - розповів Сенченко.
Події У дитячих садках у Києві дітям замість масла давали сурогат - КМДА У дитячий садок №166 на Березняках у Києві замість вершкового масла поставляли сурогат. Про це повідомили в прес-службі  Київської міськдержадміністрації. В ході перевірки дитсадка по вулиці П. Тичини, 28а після відбору і випробування зразків було виявлено невідповідність вершкового масла вимогам ДСТУ за вмістом масової частки жиру (норма - 72,7%). Крім того, масова частка немолочних жирів у вершковому маслі становить 62% від загальної частки жиру. У Держпродспоживслужбі відзначили, що йдеться про масло солодковершкове селянське «Попільнянське», виробник - ТОВ «Андрушівський маслосирзавод». Як повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков, цей же постачальник забезпечує «маслом» всі навчальні заклади Дніпровського і частину Дарницького районів. У Держпродспоживслужбі повідомили, що це вже другий подібний випадок у Києві, а за вказаним фактом у дитячому садку на вул. П. Тичини матеріали вже передані в правоохоронні органи. «У минулому році прокуратура проводила розслідування щодо аналогічного випадку в Оболонському районі. Тоді постачальник забезпечував 62 навчальних заклади», - додав голова Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.
Економіка оформление ленты  ДТЕК Ахметова від підвищення тарифів на теплову енергетику заробить мільярди Народний депутат Сергій Лещенко заявляє, що наслідками підвищення тарифів на теплову енергетику стануть надприбутки для компанії ДТЕК, що належить олігархові Рінату Ахметову. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі. Також нардеп звинуватив, що таке рішення пролобіювали ставленик президента Петра Порошенка в комісії з регулювання тарифів. "Всупереч застереженням про кримінальну відповідальність, призначенці президента Порошенка підняли руки «за» і виконали свою місію. Отже, від нашого імені вони постановили скинутися Ахметову і його тіньовому партнеру з ініціалами ПАП. Сьогоднішнє рішення про підвищення тарифів на теплову енергетику виллється в додаткові 10 млрд грн ДТЕК у 2018 році", - написав нардеп. Нагадаємо, сьогодні АСН розповідала, що середньорічна оптова ринкова вартість електроенергії в наступному році складе 1561,99 гривень за 1 МВт/год. (без ПДВ). Цей прогноз опублікувала Нацкомісія, яка здійснює регулювання у сфері комунальних послуг та електроенергетики.
Кримінал Тренує найманців для Донбасу. Що відомо про генерала, який віддав наказ стріляти у Майдан Станіслав Шуляк, ім'я якого сьогодні на суді щодо державної зради Януковича назвав свідок Андрій Сенченко, є уродженцем Росії. Він народився в 1962 році в Свердловську (нині - Єкатеринбург, Росія). Закінчив Рязанське вище військове командне училище зв'язку, служив у повітряно-десантних військах збройних сил СРСР. Потім - у Національній гвардії України, ВДВ, Службі безпеки України - підрозділ спеціального призначення СБУ «А», Управлінні державної охорони України. У 2000 році закінчив Національну академію оборони України. У 2012 Шуляк році був призначений Начальником Головного управління - командувачем внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України. В цьому ж році отримав військове звання генерал-лейтенант. 28 лютого 2014 ГПУ направила подання до МВС України і СБУ щодо негайного затримання осіб, причетних до масових вбивств активістів у центрі Києва у період з 18 по 22 лютого 2014 року. У цьому списку був і Станіслав Шуляк. На той час голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що ще до трагічних подій на Майдані в лютому 2014 Станіслав Шуляк сприяв "утворенню закордонних диверсійно-терористичних груп на території Луганської та Донецької областей, зокрема займався мобілізацією найманців на території Ростовської області в Росії». Також військовий експерт Дмитро Тимчук на своїй сторінці в соцмережі написав в 2014 році, що Шуляк в окупованому Криму керує підготовкою найманців для війни на Донбасі. Терористів готують у навчальних таборах спецслужб Росії.
Події оформление ленты  У Німеччині українська фура протаранила автомобіль поліції, загинула жінка На автобані 61 біля Фірзена в Північній Рейн-Вестфалії (Німеччина) українська фура протаранила автомобіль поліції. Про це пише місцеве видання Augsburger Allgemeine. Відзначається, що у фури були українські номери, керував вантажівкою 48-річний українець. У поліції підкреслили, що водій був п'яний. В результаті ДТП загинула 23-річна жінка-поліцейський, ще два співробітники отримали важкі поранення. Українця заарештували, в його крові виявлено більше двох проміле алкоголю. Інцидент стався в ніч з 27 на 28 грудня. За інформацією правоохоронців, увагу водіїв 40-тонний автомобіль привернув ще в Нідерландах, вони і попередили німецьких патрульних про дивну машину. Правоохоронці з проблисковими маячками чекали фуру на дорозі, але вантажівка на повній швидкості врізалася в патрульних і протягнула легковик ще 200 метрів.
Економіка Порошенко назвав умови, за яких Україна купуватиме російський газ Президент України Петро Порошенко назвав умови, за яких стане можливою закупівля Україною російського газу. Про це він повідомив під час робочої поїздки в Одеську область. Глава держави нагадав, що Україна виграла суперечку з РФ в Стокгольмському арбітражі. «20 років Україна була на голці корупції і залежності від Російської Федерації щодо газу. Пам'ятайте, як ми зустрічали попередні Нові роки? Весь час були переговори щодо постачання газу, весь час звинувачували Україну - то газ крадемо, то транзит не можемо забезпечити. Що сталося за останні два роки - ми є енергетично незалежними», - заявив Порошенко. Лідер України зазначив, якщо російський газ буде дешевшим, чесним і не корупційним, тільки тоді наша країна його купуватиме. Порошенко уточнив, що зараз у України справедливі ціни на газ. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціну на поставку природного газу від «Газпрому» в Україну в 2018-2019 роках прирівняють до вартості газу на ринку Німеччини. Україна отримує за транзит російського газу в 2-3 рази більше, ніж платить Росії за продаж газу.
Економіка оформление ленты  Експерт: За два роки тарифи на електроенергію будуть підвищені на 150% За два роки тарифи на електроенергію будуть підвищені на 150%, тобто в рази від чинних розцінок. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив голова Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус. Нагадаємо, зараз пересічні споживачі платять в середньому по 90 коп/кв, споживаючи до 100 кіловат на місяць, і 1,68 грн/кв, споживаючи понад 100 кіловат на місяць. Проте ухвалений восени Закон "Про ринок електроенергії" говорить, що тарифи на електрику для населення і промисловості мають бути однаковими. "Після сьогоднішнього рішення про підвищення тарифів для промисловості на 16,2% (вони на фото) тарифи для населення треба буде підняти вже на 150%. Це вже після того, як один раз ліквідували перехресне субсидування і підвищили тарифи для населення на 280% . Пункт 3 Прикінцевих та перехідних положень: "Регулятору до дати початку дії нового ринку електричної енергії забезпечити відсутність перехресного субсидування між різними категоріями споживачів", - написав Герус. Також він нагадав, що компанія ДТЕК "своє вугілля в тарифи закладає вже на 160% дорожче, ніж це було в 2015 році". Герус забезпечив свій пост ілюстрацією майбутніх цін. На ній вартість кіловата варіюється від 2,2 грн до більше 3 гривень.  
Здоров`я Вчені повідомили, в чому небезпека молока Молоко багато в чому корисне для здоров'я, проте в деяких випадках воно буває вкрай небезпечним. Вчені з'ясували, яку небезпеку може містити молоко, пише The Deccan Chronicle. Зокрема, деякі виробники збільшують вироблення молока у великої худоби за допомогою продуктів зі стероїдами і гормональних ін'єкцій. Іноді тваринам вводять окситоцин – гормон, який потрапляючи в організм людини з молока, може стати причиною раннього статевого дозрівання, гінекомастії у чоловіків і порушення вироблення тестостерону. Вкрай небезпечне молоко з окситоцином при вагітності, адже це загрожує викиднями і вродженими дефектами у дітей. Крім того, гормони з молока (пролактин, лютеїнізуючий гормон, естроген, прогестерон, окситоцин, гормон росту, тиреотропний гормон) здатні викликати гормональний дисбаланс і безпліддя. Ці гормони можуть підсилити вироблення цервікальногослизу, що завадить зачаттю. Однак з цим можна боротися: молоко перед вживанням слід обов'язково прокип'ятити.
Суспільство оформление ленты  Заспівав українську пісню, спалив прапор "ДНР", підтримував армію. Історії звільнених заручників Міністерство оборони України на своїй сторінці в соціальній мережі опублікувало короткі інтерв'ю зі звільненими заручниками Донбасу. Так молодий хлопець з Луганська розповів, що його без суду і слідства з мішком на голові вивезли з будинку і кинули в катівні за те, що він заспівав пісню української групи "Океан Ельзи". При цьому хлопець не шкодує, що заспівав пісню. У молодого чоловіка в Луганську залишилася сім'я, яку він хоче забрати на підконтрольну територію, він сподівається знайти тут роботу. Іншого колишнього заручника, 20-річного Владислава, затримали за те, що він і його друг є ультрас-уболівальниками "Зорі". Терористи знайшли в інтернеті відео на якому вони спалювали прапор "ЛНР" і звинуватили хлопців в роботі на СБУ. В результаті Владиславу присудили 17 років в'язниці. Він заявив, що "змінювати Батьківщину не збирається". Хлопець збирається переїхати в Київ і піти працювати кухарем. Інший полонений — Сергій розповів, що працював в Луганському аеропорту, мав проукраїнські погляди і підтримував українську армію. Але хтось із колег "здав" його терористам. Ті кинули чоловіка в катівню. Сергій збирається знайти роботу, щоб підтримати дружину і маленьку доньку, які залишилися в Луганську. Ще один колишній заручник повідомив, що його протримали в Луганському СІЗО 1,8 роки. Чоловік виглядає дуже виснаженим і змарнілим. Каже, все про що він мріяв — побачити свого маленького синочка. "Просив Святого Миколая, щоб зустріти Новий рік з татом вдома", - задихаючись від сліз і хвилювання тремтячим голосом розповідає 41-річний чоловік. Він повідомив, що збирається піти знову служити в армію, підписавши контракт. Він також розповів про страшні умови утримання в СІЗО. Каже, що у них не було навіть чим укритися вночі. Коли приходила зима — доводилося вкриватися голими матрацами. Людей годували раз на день. За його словами після приїзду ОБСЄ умови утримання поліпшили.
Закон і Право Син Шуфрича отримав рік умовно за ДТП на Bentley Сина народного депутата Нестора Шуфрича, який 26 серпня на переході збив пішохода в Києві, засудили до року умовного покарання. Про це розповів адвокат потерпілого В'ячеслав Лисенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Вердикт суду: визнати Шуфрича винним в скоєнні правопорушення, призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки і звільнити від відбування основного покарання з відстрочкою на один рік", - повідомив він. Відзначається, сторони уклали мирову угоду, в результаті якого Олексію виплатили моральний і матеріальний збиток в розмірі одного мільйона гривень. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд відпустив Нестора Шуфрича-молодшого на поруки батька-депутата, враховуючи вагітність дружини. Раніше ми повідомляли, що син депутата від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича на чужому Bentley в центрі Києва збив 31-річного чоловіка. Потерпілий потрапив в реанімацію, у нього діагностували травми голови, вивихи і перелом ноги.
Економіка Експерт дав невтішний прогноз щодо девальвації гривні в 2018 році Гривня в 2018 році знову девальвує. Про це говорить голова Комітету економістів України Андрій Новак: "Зауваження МВФ до бюджету на 2018 рік - абсолютно логічні. Насамперед це стосується нереалістичності бюджету. Бюджет не реалістичний як щодо доходів, так і дефіциту, який буде однозначно вище, ніж це офіційно закладено", - заявив він. Експерт нагадав, що на поточний рік зростання ВВП закладалося на рівні 3,5%, а за фактом ми маємо не більше 2%. "Інфляція офіційно закладалася на рівні - 8%, а за фактом у нас не менше 12%. Така ж ситуація з курсом гривні, коли закладався показник не більше 23 грн, а за фактом - уже 28. Тобто в поточному році показники виявилася набагато гірші, ніж передбачалося. І це при тому, що нібито в країні були реформи. Але в реальності ні медичної, ні пенсійної реформ насправді не було", - підкреслив він. Економіст прогнозує, що в наступному році нас чекають такі ж негативні процеси: "Це означає, що зростання буде не більше 2%, а інфляція буде з двозначним числом. Запланована і далі штучна девальвація до мінімум 30,1 грн за 1$. При такому курсі інфляція точно не втримається в межах до 8-9%", - додав він. Без коштів МВФ за таких умов вже ближче до 2020 року Україна просто змушена буде оголосити дефолт. Якщо в цей момент не буде нових валютних вливань, кошти для обслуговування зовнішнього боргу становитимуть не менше третини всіх запасів. "Українській владі, виходячи з цих реалій, хоче вона чи ні, просто доведеться виконувати вимоги МВФ", - прогнозує він.
Економіка Ресурсна економіка: експерт розповів, що дало зростання ВВП в 2017 році Зростання показника валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2017 році забезпечили обсяги газу, які пройшли транзитом по газотранспортній системі (ГТС) з Росії до Європи, зерно і сплеск на ринку будівництва нерухомості. Таку думку висловив економічний експерт Всеволод Степанюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Зростання ВВП має дуже негативну характеристику за його структурою. Тобто зростання ВВП відбулося за рахунок таких чинників, як зростання імпорту, зростання будівництва, за рахунок зростання вантажів, що транспортуються територією України - переважно це портові послуги та прокачування газу з Російської Федерації в Європу", - зазначив експерт. За його словами, в свою чергу, ринок нерухомості економіст назвав "мильною бульбашкою", оскільки, незважаючи на активне будівництво, купівельна спроможність падає, і відбудовані квадратні метри не розпродаються. При цьому він додав, що також у році, що минає, було зафіксовано збільшення торгівлі, однак це сталося переважно за рахунок збільшення імпорту. Нагадаємо, на думку виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера Олега Устенка, блокада Донбасу на початку 2017 року забрала від зростання ВВП в поточному році щонайменше 1%. Таким чином, замість запланованих 3% за підсумками року Держстат зафіксував 2%.
Кримінал оформление ленты  Зірвалися з ланцюга. Перед святами українців буквально атакують телефонні шахраї У період передноворічних свят телефонні шахраї в буквальному сенсі зірвалися з ланцюга. Вони поспішають скористатися приглушеною передсвятковими приготуваннями увагою громадян і пускаються буквально в усі тяжкі. Особливо вразливі в цьому питанні люди, які продають щось в мережі в приватному порядку, власники банківських карток. Щоб попередити наших читачів опишемо одну зі схем, яку спробували "застосувати" до одного з наших співробітників. У інтернет-злодіїв нічого не вийшло, але менш пильний громадянин в такій ситуації цілком міг би залишитися без своєї речі або грошей. Наш співробітник продавав на найбільшому в Україні сайті свій ноутбук. Майже відразу після подачі оголошення йому передзвонили. Людина по той бік слухавки задала кілька поверхневих питань про стан товару і, не торгуючись, швидко заявила, що хоче купити і призначає зустріч. На наступний день "покупець" знову передзвонює, уточнює чи взяв продавець ноутбук з собою і чи в силі домовленості про зустріч і продаж. Але дуже скоро шахрай передзвонює і повідомляє, що у нього різко змінилися плани: "Ой вибачте, у мене не виходить. Давайте я замовлю доставку і скину вам гроші на картку", - говорить він. Так що замість "покупця" на зустріч приїжджає "машина доставки" — звичайне таксі. Таксист не наполегливий, але не приховує роздратування від того, що його просять почекати — бо обіцяні гроші на картку продавця все ніяк не надходять. В цей же час шахраї запевняють, що гроші на картку перевели. На продавця всіляко тиснуть і кваплять його — адже машина доставки чекає. Тут же на його телефон приходить смс — текст якої один-в-один повторює повідомлення ПриватБанку про зарахування коштів. Єдина відмінність — смс прийшло з невідомого номера. Відразу ж з номера, з якого прийшла "смс Приватбанку" продавцеві надходить дзвінок. Той, хто телефонує, представляється "службою безпеки Приватбанку". Він уточнює — чи очікує продавець на переказ грошей, а потім заявляє, що гроші надійдуть на його рахунок через 20 хвилин. Звісно, ні через 20 хвилин, ні більше гроші не приходять. При цьому номер з якого телефонують шахраї +380733098576, а номер з якого прийшла СМС і з якого дзвонили представляючись службою безпеки банку — +380919330613. Продавець дзвонить оператору в банк і просить перевірити його рахунок. Звісно, той повідомляє, що ніяких грошей на рахунок продавця не надходило. Той передзвонює шахраям і повідомляє про результати перевірки. Зрозумівши, що їх "афера" не спрацювала, вони кидають трубку і більше не виходять на зв'язок.
Суспільство Як правильно вибрати подарунок на Новий 2018 рік Напередодні Нового року українці беруть в облогу магазини і торгові центри країни в пошуках подарунків для рідних, друзів, колег. Мало щасливчиків можуть знайти час для того, щоб запастися подарунками заздалегідь, ретельно продумавши, що і кому покласти під ялинку. Турботливі можуть заздалегідь поцікавитися у близьких, що їм потрібно і подарувати корисний подарунок або ж подарунок-мрію. Більшість же залишає покупки на останні дні, розраховуючи визначиться з подарунками вже в магазині. АСН склав путівник подарунками для тих, хто тільки збирається в рейд по магазинах і ще не уявляє, що купуватиме. Гаджет У сучасному світі все більше місця в житті людей займають всілякі електронні пристрої. Асортимент українських магазинів техніки виходить далеко за межі мобільних телефонів і пристроїв. Пропонують не тільки мобільні телефони та аксесуари до них, а й "розумні" квіткові горщики (з системою автополиву і цілодобового моніторингу стану ґрунту для відсутніх вдома садівників) або ж смарт-чашку, яка проконтролює кількість рідини, що випивається її господарем, і вчасно нагадає про таку необхідність. Сучасні електронні пристрої можна підібрати для будь-якого члена сім'ї - діти будуть у захваті від знову-таки розумних годинників, 3D-ручки, планшета для малювання. Підлітків зацікавлять подарунки дорожчі - гіроборд, шолом віртуальної реальності або робот. Молодим людям можна подарувати фітнес-трекер, навушники, акустичну систему, медіаплеєр або трекер сну ("розумний будильник"). Практичні господині порадіють розумним кухонним вагам, термометру для кухні або роботу-пилососу. Літні родичі будуть у захваті від електронної фоторамки або "читалки". Прикольний подарунок Практично в будь-якому торговому центрі або на речовому ринку є точки з оригінальними сувенірами і речами з сюрпризом. Це можуть бути як сувеніри, листівки, брелоки, так і цілком практичні речі - футболки, шапки, шарфи і навіть такі товари, дарувати які зазвичай не рекомендується, - шкарпетки або труси зі всілякими химерними принтами і смішними написами. Можна купити вже готову річ, а можна вибрати і зробити на замовлення свій напис, картинку або фотографію. Не варто забувати, що Новий рік - це, перш за все, веселе свято, тому близькі вочевидь оцінять ваш гумор гідно. Подарунок-враження Вибрати подарунок людині, у якої все є, часом, буває дуже складно. В такому випадку може виручити сертифікат на враження - прогулянка на конях, політ на літаку, стрибок з парашутом, квест, чайна церемонія, СПА-процедури, квитки на концерт, виставку, екскурсію або навіть подорож. Звичайно, оплатити півгодинний персональний політ на літаку навіть найдорожчій людині може далеко не кожен, але на візит у картинг-центр або на сеанс масажу має вистачити стандартного бюджету. Івент-агентства пропонують безліч таких сертифікатів, однак ціни на них часом дійсно "кусаються", тому ви цілком можете знайти вподобану вам послугу самостійно, і навіть якщо красивого сертифіката в подарунковій упаковці вам не продадуть, його цілком можна зробити самостійно. Формальний Якщо подарунок призначається колезі або далекому родичу / сусідові / діловому партнеру, він повинен носити суто символічний або навіть формальний характер. Ручка, блокнот, скетчбук, щоденник, листівка, підставка під ручки, брелок, ключниця, пенал, гаманець, обкладинка для паспорта, всілякі холдери, популярні нині розмальовки, затискачі, закладки, чохли (наприклад, для навушників або телефону). Безліч магазинів сьогодні пропонує величезний вибір подібних товарів - від строгих, виконаних у класичній манері, до вкрай креативних. Книжка Людям, які захоплюються читанням, вочевидь сподобається подарунок у вигляді книжкової новинки. Ті ж, хто читає зрідка, оцінять невеликі історії або збірник, наприклад, різдвяних історій або новел. Цілком доречними можуть бути книжки навчальні - пов'язані з хобі або професією людини. Припадуть до смаку будь-кому і альбоми з ілюстраціями на цікаву для адресата тему. Також можна піднести в подарунок модні нині розмальовки "антистрес" з набором ручок. Корисний подарунок Кухонне начиння, побутова техніка, посуд, інструменти для дому будуть доречні в разі, якщо ви точно знаєте, що така річ необхідна людині і вона буде рада їй. Такі подарунки зазвичай цінують практичні люди, які багато часу приділяють домашньому господарству. У Новий рік також будуть доречні і корисні всім "теплі" подарунки - термокружка, теплі рукавиці або рукавички, шарф (краще ніж шапка, оскільки його легше підібрати), плед, теплі капці, светр або шкарпетки. Одяг рекомендується дарувати тільки близьким людям, але тільки за умови, що ви точно знаєте розмір і модель. Подарунок, зроблений власноруч Якщо ж новорічний бюджет вкрай обмежений, завжди залишається варіант з подарунком "своїми руками". Такий подарунок не буде витратним, але неодмінно буде дорогий адресату, особливо близьким людям, які оцінять вашу фантазію, старання і любов. Так, якщо зв'язати або зшити якусь серйозну річ у дні, що залишилися до Нового року, навряд чи комусь вдасться, то невеликий сувенір - ялинку, сніжинку, іграшку або серветку цілком можна встигнути виготовити. Можна спекти печиво, пряники або кекси - їх можна прикрасити оригінальним візерунком або написами і покласти у красиву коробку, знову таки зроблену власноруч. Таким подарунком також може бути листівка - в інтернеті є багато схем їх виготовлення. Дуже особистим буде фотоальбом або рамка зі спільними фото - підібраними за тематикою або хронологією. Можна також супроводити їх веселими написами або побажаннями.
Політика Найбільші провали влади в 2017 році. Думки політологів Рік, що минає, для нинішньої української влади ознаменувався провалом боротьби з корупцією та відсутністю звіту Кабінету міністрів під керівництвом Володимира Гройсмана. Таку думку висловив політолог Руслан Бортник на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Протягом року жоден корупціонер не сів. Більше того, в таких резонансних справах, як справа Насірова, Полякова, Розенблата або молодшого Авакова, - очевидні ознаки того, що влада намагається їх зруйнувати та спустити на гальмах", - зазначив експерт. За його словами, додає розчарування у владі ще й той факт, що уряд Володимира Гройсмана так і не відзвітував за рік виконаної роботи перед Верховною Радою - вперше в історії України, а в самому парламенті відсутня коаліція. "Кожне голосування в парламенті є підсумком базарних, ринкових домовленостей за лаштунками, оскільки у БПП і Народного фронту не вистачає голосів для того, щоб забезпечити коаліцію", - додав політолог. Нагадаємо, на думку українських політологів, президент Петро Порошенко ще зберігає вплив на Верховну Раду і Кабінет міністрів, але проведення законів через парламент дається йому все важче. Так, команда глави держави часто змушена шукати компроміс з іншими політичними силами і "ситуативну більшість" під окремі закони.
Наука і технології Між Землею і Місяцем на величезній швидкості промчав метеорит розміром з автобус Нещодавно відкритий астероїд розміром з автобус промчав між Землею і Місяцем сьогодні - зі швидкістю більше 34 000 км/год. Названий в 2017 році YZ4, астероїд був помічений тільки на минуле Різдво. З огляду на його розміри і швидкість, це означає, що якби його траєкторія перетиналася з орбітою нашої планети, то часу на евакуацію у людей не було б, повідомляє Daily Mail. Астероїд пролетів від Землі на відстані всього лише 224 000 км — досить близько, щоб сприймати його як дуже небезпечний. НАСА називає астероїди «небезпечними», якщо вони наближаються до нашої планети на відстань 7403,00 км. В даний час НАСА працює над створенням космічного корабля перехоплювача, здатного запобігати зіткнення астероїдів із Землею. Тест з невеликим, що не викликає небезпеки астероїдом запланований на 2024 рік. Це перша в історії людства спроба запобігти зіткненню з нашою планетою космічних тіл. Головна мета експерименту — змінити орбіту космічного тіла. Вчені говорять, що нашій планеті є чого побоюватися. Адже наприклад в лютому 2013 року в небі над Челябінськом в Росії вибухнув метеорит довжиною 19 метрів. Сила удару була еквівалентна 500 000 тонн тротилу, і хвиля понад 1000 осіб. На початку цього місяця масивний астероїд під назвою 3200 Phaethon наблизився до Землі приблизно на 10,3 мільйона кілометрів. Нові спостереження, проведені з 15 по 19 грудня, свідчать, що це космічне страховисько має шість кілометрів в ширину. Страшне зіткнення з таким астероїдом здатне знищити все життя на Землі.
Кримінал оформление ленты  У порту Одеси знайшли контейнер з величезною партією нелегальних сигарет Співробітники Державної фіскальної служби разом з колегами з Великої Британії ліквідували канал контрабанди тютюнових виробів з країн Близького Сходу по території України. Про це повідомила прес-служба ДФС України. Як повідомляється, партію нелегальних сигарет виявили в одному з портів Одеси в контейнері. "Надалі товар планували доставити через території України та країн Європи за адресою британської фірми, яка припинила свою діяльність ще в середині року", - йдеться в повідомленні. Правоохоронці вилучили 1795 коробів (897 500 пачок) сигарет без марок акцизного податку, з написами на пачках ForDutyFreeSaleOnly. Вони можуть коштувати 15 млн гривень. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що монгольський дипломат намагався вивезти через Закарпатську митницю понад 10 тисяч пачок цигарок
Здоров`я Вчені знайшли у людини "внутрішні ваги". Але виявилося — вони не у всіх працюють У людини є внутрішні "ваги", які сигналізують про те, що маса тіла перевищена, і які "наказують" скорочувати харчування в зв'язку з цим. Таке дивне відкриття зробили шведські дослідники, виявивши в мозку мишей механізм, який працює точно так само. За словами команди в Університеті Гетеборга, вага тіла реєструється мозком щоразу, коли ми встаємо. Якщо ноги відчувають збільшення ваги, він подає сигнал, який підсвідомо наказує припинити їсти багато їжі. Однак внутрішні ваги не працюють для тих, хто сидить занадто довго, наприклад, службовців, які годинами сидять за своїм столом. В результаті вони їдять більше і набирають вагу швидше. Професор Джон-Олов Янссон, провідний дослідник упевнений, що це відкриття приведе до нового напрямку досліджень ожиріння і, в кінцевому рахунку, допоможе знайти нові методи його лікування. «Простіше кажучи, ми знайшли підтвердження існування внутрішніх ваг. Вага тіла реєструється ногами. Якщо вага тіла має тенденцію до збільшення, сигнал посилається в мозок, щоб зменшити споживання їжі і підтримувати постійну вагу тіла», - резюмував вчений.
Політика Геращенко: Україна готова до серйозних компромісів заради звільнення заручників Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що українська сторона готова до компромісів для продовження процесу звільнення українців, яких незаконно утримують в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО). Про це повідомляє видання "Інтерфакс-Україна". "Ми готові до серйозних компромісів, щоб процес звільнення утримуваних продовжити. Я поки не буду оперувати цифрами і, тим більше, датами, тому що в Мінську ми використовуємо списки Служби безпеки України, в яких досить ще залишається бранців", - заявила перший віце- спікер. Нагадаємо, раніше Геращенко заявила, що Україна почала нові переговори про обмін полоненими з представниками бойовиків "ДНР" і "ЛНР".
Політика США пропонують обміняти заручників "всіх на всіх" Державний департамент США закликає провести обмін затриманими на Донбасі українцями і сепаратистами за формулою "всіх на всіх". Про це йдеться в заяві Держдепу щодо обміну полоненими бойовиками і тими, кого затримала українська влада за сепаратизм. "Цей обмін є кроком до імплементації Мінських угод. Ми знову закликаємо всі сторони повністю виконати взяті ними на себе зобов'язання по Мінським угодами, включаючи реальний обмін затриманими за формулою" всіх на всіх "; повним припиненням вогню; відведенням важких озброєнь; забезпеченням доступу спеціальної спостережної місії ОБСЄ; гуманітарних доступом в зону конфлікту", - йдеться в заяві. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що українська сторона готова до компромісів для продовження процесу звільнення українців, яких незаконно утримують в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) .
Суспільство Актриса з "Справжніх домогосподарок" вимила підлогу своєю домашньою робітницею Актриса Карлтон Елізабет, більш відома за роллю в реаліті-шоу "Справжні домогосподарки", напилася і напала на свою домашню робітницю, вимивши нею підлогу. Про це повідомляє видання TMZ. За інформацією видання, актриса в стані алкогольного сп'яніння буквально "помила підлогу" своєю домашньою робітницею. Спочатку вона сильно штовхнула її, через що жінка впала на підлогу, отримавши серйозні травми. Після чого жінку звільнили. У відповідь постраждала подала на господиню до суду. У позові вона зазначає, що приводом для конфлікту стало її повідомлення чоловікові актриси, в якому вона розповіла, що господиня будинку розбила телевізор бейсбольною битою. За словами потерпілої жінки, актриса часто вживала алкоголь і неодноразово застосовувала фізичне і психологічне насильство.
Політика Глава СБУ пообіцяв перевірити звільнених з полону українців Глава СБУ Василь Грицак заявив, що звільнені з ОРДЛО українські заручники можуть розповісти про інших незаконно утримуваних бойовиками українців. Про це повідомляє видання "Інтерфакс-Україна". За його словами, СБУ опитає звільнених на предмет отримання інформації щодо місцезнаходження інших заручників і тих, хто числиться зниклими безвісти. "Зараз ми обов'язково попрацюємо з тими хлопцями, які повернулися додому, проведемо детальне опитування: де, з ким, в яких місцях вони, можливо, мали контакти з тих людей, хто вважається зараз в полоні або зниклими без вести, а таких, за нашими даними, 402 людини. Можливо, долю деяких з них нам і вдасться з'ясувати", - заявив він. У Грицака запитали, чи буде СБУ перевіряти звільнених українських заручників на предмет їх можливої вербування Росією, на що він відповів: "Так, звичайно, ми будемо їх опитувати относительно обставин їх перебування в полоні. Є таке поняття, як контррозвідувальний опитування, і ми обов'язково його проведемо ". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що українська сторона готова до компромісів для продовження процесу звільнення українців, яких незаконно утримують в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) .

Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
Як зарядитися позитивною енергією
Як зарядитися позитивною енергією
Ми вже неодноразово попереджали вас про негативну енергію Давали поради як позбутися предметів, наділених нега....
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Якщо ви заплуталися в собі або ставите питання про власне призначення, то на відповідь вас може наштовхнути ст....
більше матеріалів




/-2,0491900444031-/ /-pc-/
Top