
У Парижі і Неаполі будуть відкриті 2 ресторани, в яких для бездомних та малозабезпечених готуватимуть їжу з продуктів, які списали в супермаркеті. Про це пише The Straits Times.
Ідею втілить у життя знаменитий італійський шеф-кухар Массімо Ботура. Їжа буде безкоштовною і її видаватимуть бездомним і малозабезпеченим жителям. Ресторани назвуть Refettorio (з італійського «трапезна») і розмістять на околицях міста. Готуватимуть за рецептами Ботури та інших відомих кухарів.
На відміну від безкоштовних їдалень у цих закладах працюватимуть справжні офіціанти і розноситимуть їжу за столики. Це обмежить кількість одночасних гостей до 96 осіб, але кухар заявив, що це допоможе людям повернути свою гідність і контроль над своїми життями.