counter
Архів Повернутись назад 28 Вересня 2017
28 Вересня
Події На в'їзді в Калинівку утворилися кілометрові черги Після того, як жителям Калинівки дозволили повернутися додому, на житомирській трасі, на в'їзді в місто, утворилися величезні кілометрові затори. Про це інформує ТСН. У великому заторі опинилися і фури, і легкові авто. Правоохоронці дозволяли проїзд тільки спеціальній техніці, цивільний транспорт не пропускали. В машинах не одну годину перебували діти і пенсіонери. Найбільше не витримують вимушеного переїзду літні люди, говорять вже не хочуть ночувати десь і ще одну ніч проводити не вдома не будуть. Крім того, вони хочуть переконатися, що з їхніми будинками все добре. Журналісти повідомляють, що люди залишали будинки поспіхом. Дехто в чергах одягнений у домашні халати. Поліція повідомляє, що розмінування не завершено, можуть здетонувати деякі снаряди, але при цьому пішки проходити людям дозволяють.
Події оформление ленты  Мікроавтобус збив трьох дітей на "зебрі" у Житомирі Вчора, 27 вересня, ввечері на пішохідному переході в Житомирі а/м Volkswagen збив трьох дітей. Про це інформує Житомир.info. Як наголошується, інцидент стався на вул. Чуднівській біля спорткомплексу «Динамо». Як повідомили очевидці, водій їхав не дуже швидко, але пригальмувати не зміг. Постраждалих в аварії дітей госпіталізували з важкими травмами. Про це передає прес-служба ГУ НП України по області. «Близько 18:00 години на вулиці Чуднівській в обласному центрі сталася аварія, в результаті якої постраждали троє дітей. Попередньо, водій а/м Volkswagen Т4, місцевий житель, 1949 р.н., рухаючись на виїзд з обласного центру, збив трьох хлопчиків (двоє 12 років, один 13 років), які переходили дорогу на нерегульованому пішохідному переході («зебра») . Всі троє з важкими травмами були госпіталізовані», - заявила заступник керівника прес-служби відомства Ольга Номерчук.
Політика В Україні набрав чинності Закон про освіту Сьогодні, 28 вересня, в Україні набув чинності закон «Про освіту», який викликав хвилю протестів з боку Румунії та Угорщини. Закон був опублікований у виданні парламенту «Голос України» напередодні, 27 вересня. Відповідно до закону, державна мова є мовою освітнього процесу в навчальних закладах. Особам, які належать до корінних народів і національних меншин України, дається право на навчання рідною мовою разом з українською мовою в комунальних закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Крім цього, відповідно до освітньої програми в навчальних закладах можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - англійською, державною, а також іншими офіційними мовами Євросоюзу. Відтепер тривалість навчання в школі складе 12 років. Зокрема зміни торкнуться дитячих садків. Згідно з новим законом «Про освіту», діти старшого дошкільного віку повинні обов'язково бути охоплені дошкільною освітою за стандартами дошкільної освіти.
Події оформление ленты  Слониху, яка розгулювала Одесою, можуть забрати у власника Слониху, яка гуляла центральними вулицями Одеси 21 вересня, можуть забрати у власника через неналежне утримання. Про це інформує місцеве видання Думская. Видовище стало підготовкою до вистави у міському цирку. На прогулянку слона звернула увагу комісія із захисту тварин від жорстокого поводження. Там повідомили, що дізналися, що на вул. Садовій гуляє слон. Вони відразу вирішили перевірити це. На момент приїзду комісії слона на вулиці вже не було, проте зоозахисникам сказали, що його завели в цирк з чорного ходу. Усередині перевіряючі виявили, що тварина утримується в гаражі, який щонайменше втричі менший за норму. Приміщення також не обладнане належним чином. Крім цього, з документів на слона комісії показали тільки ветеринарне свідоцтво, виписане на ФОП Гриценко з Волинської області. Були складені матеріали за фактом жорстокого поводження з тваринами. Хто справжній господар слона, до цього часу невідомо. З чуток, це - громадянин Угорщини. Зараз у департамент екології власник слона так і не звернувся. Якщо цього не відбудеться, далі буде суд і можлива конфіскація», - зазначає зоозахисник Ольга Целінська.
Політика Порошенко ввів у дію рішення РНБО про концепцію реформування держави в умовах НС Президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО України від 13 вересня цього року «Про Концепцію реформування і подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану та в особливий період». Про це інформує прес-служба глави держави. Відзначається, що контроль над виконанням рішення РНБО України було покладено на секретаря Ради безпеки Олександра Турчинова. Так, у відомстві схвалили розроблений Міноборони і поданий Кабміном на розгляд президенту Порошенку проект концепції реформування і подальшого розвитку системи управління країною в умовах НС і в особливий період. Кабінету міністрів було доручено забезпечити реалізацію положень концепції. Уряд повинен щорічно, до 1 лютого, повідомляти про стан реалізації рішення РНБО.
Події Небо над Калинівкою буде закрито до 2 жовтня У зв'язку з вибухами боєприпасів біля смт Калинівка заборонe на використання повітряного простору в небі над населеним пунктом у Вінницькій області було продовжено до 2 жовтня 2017 року. Радіус горизонтальних кордонів було зменшено з 50 до 12 кілометрів. Про це пише у себе в Facebook заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавринюк. «Зміна меж заборони у Калинівці: горизонтальні кордони радіусом 12 кілометрів з центром (49 * 24'32ПШ 28 * 29'46 СД) н.п. Калинівка; вертикальні кордони - від поверхні землі до висоти 4,250 км (FL140). Період дії заборони з опівночі 28 вересня до 23:59 1 жовтня», - повідомляє Лавренюк. Раніше ми повідомляли, що 26 вересня Украероцентр встановив заборону радіусом 50 кілометрів на використання повітряного простору над складами з боєприпасами біля смт Калинівка.
Політика Трамп і Цукерберг посперечалися через Facebook Засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг відповів на заяву американського президента Трампа, що соціальна мережа веде проти нього ворожу політику. «Трамп сказав, що Facebook проти нього. Ліберали сказали, що ми допомогли Трампу (виграти вибори. - Ред.). Обидві сторони засмучуються через контент та ідей, які їм не подобаються. Ось що означає управляти платформою, яка відкрита для всіх ідей», - пише Цукерберг в Facebook. За його словами, останні вибори президента у США стали «першими, в яких інтернет став основним способом спілкування кандидатів з суспільством». «Після виборів я говорив, що ідея використання Facebook для впливу на результат голосування - безумство. Це було зневажливо, я шкодую про сказане», - зазначив Цукерберг. Вчора у своєму Twitter Трамп заявив про підозри у змові між керівництвом Facebook і американськими ЗМІ. «У Facebook завжди займали позицію «анти-Трамп». Мережі завжди були «анти-Трамп», фейковыновини, The Washington Post і The New York Times були «анти-Трамп». Це змова?» - пише президент США.
Економіка Борщовий набір в Україні за рік подорожчав на 240% Борщовий набір в Україні подорожчає до жовтня на 160-180% в порівнянні з минулим роком. Про це на прес-конференції заявив голова Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич, передає кореспондент АСН. "Споживача України насамперед цікавлять ціни на продовольство. І в цьому контексті найбільш складна ситуація і проблемними є овочі. Борщовий набір з липня місяця по жовтень подорожчає в 1,6-1,8 разу. Це 160-180%. Подорожчає картопля, капуста, які в ціні додадуть ще кілька відсотків до жовтня. А в порівнянні з минулим роком - це плюс 240%. Цибуля і буряк - дещо відстають. До нового року тенденція зростання цін збережеться, але незначно "- заявив він. З його слів, подорожчання цих овочів пов'язано зі зменшенням обсягів виробництва. Зокрема, картоплі - на 30%, цибулі - на 35%, капусти - на 45%, менше, а моркви - на 25% менше, ніж минулого року. "Це перший фактор. А другий чинник - це негативні погодні умови. Третій фактор - це податки. Коли 24 млрд грн забрали у аграріїв через скасування пільг з ПДВ. Природно, це вплинуло на ціни", - зазначив він. Також, за його прогнозами, найближчим часом будуть дорожчати помідори і огірки. "Не буде дорожчати в борщовому наборі лише окріп. Все інше дорожчатиме", - упевнений він.
Події Матіос спростував версію про затримання диверсантів біля Калинівки і вказав на недоліки роботи Міноборони Головний військовий прокурор Анатолій Матіос спростував інформацію, яка поширюється в окремих ЗМІ та соціальних мережах про те, що на території Вінницької області було виявлено чи затримано диверсійні групи. Також за словами Матіоса, не виявлено доказів існування якогось безпілотника-підривника. "Диверсійних груп... на території Вінницької області не встановило. Друге: даних про безпілотні літальні апарати слідство, яке почало працювати через півтори години від початку вибухів, не встановило... Ніяких груп, про які говорив радник міністра оборони, ДРГ або тих, кого затримали, або хтось втік, - не було", - передає слова Матіоса агенство Інтерфакс-Україна. Також прокурор вказав на те, що склади погано охоронялися і на них була несправна пожежна сигналізація і не вистачало 50% техзасобів охорони: "Має місце кадрова проблема з працівниками воєнізованої охорони, які мають вкрай низьку заробітну плату, а працюють там переважно люди похилого віку" .
Події У жителя Бердянська вилучили 20 кг наркотиків Працівники правоохоронних органів під час санкціонованого обшуку у 25-річного жителя Бердянська вилучили понад 20 кг наркотичних засобів. Про це передає прес-служба ГУ НП в Запорізькій області. За місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили 27 паперових згортків та пакет з наркотичною речовиною в подрібненому стані (марихуана. - Ред.), три пакети з наркотичною речовиною у вигляді так званих «шишок» у висушеному вигляді (наркотичний засіб марихуана. - Ред.), насіння рослин конопель, а також кущі рослин відбіркового роду конопель і два пристрої для вживання наркотиків Вилучене було направлено на дослідження в міській науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Як було встановлено, наркотики чоловік зберігав для збуту. В діях чоловіка вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 307 ч. 2 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
Події Матіос повідомив про затримання п'яних офіцерів, які охороняли склад з ракетами Напередодні, 27 вересня, в одній з військових частин були виявлені два старші офіцери, які перебували в стані алкогольного сп'яніння. Про це на брифінгу в четвер повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. За його інформацією, правоохоронці затримали двох офіцерів у стані алкогольного сп'яніння, які охороняли склад боєприпасів для ракет Точка-У. «Я хочу сказати одну річ, яка викличе сенсацію, напевно. Вчора в одній з частин, на складах якої зберігаються ракетні постріли для ракет, військова прокуратура та військова служба правопорядку встановила на місці несення служби двох старших офіцери, які були у стані повного алкогольного сп'яніння», - зазначає Матіос. За його інформацією, офіцери здійснювали охорону складів, на яких зберігалися постріли до ракет дальньої дії Точки-У. «Вони вже відсторонені від служби, були складені адміністративні протоколи», - зазначив він.
Суспільство На Харківщині зібрано 20 тонн гумдопомоги для постраждалої Калинівки Харківська область у четвер, 28 вересня, збирається відправити першу партію гумдопомоги для Вінницької області, яка постраждала в результаті пожежі на військових складах у Калинівці. Про це інформує прес-служба Харківської ОДА, посилаючись на голову обладміністрації Юлію Світличну. За інформацією відомства, вже зібрані перші 20 тонн гуманітарної допомоги (продукти харчування, а також предмети першої необхідності). «Ми підтримуємо зв'язок з Вінницькою ОДА і сформували склад гумдопомоги, виходячи з потреби. Цю допомогу ми відправимо вже сьогодні», - говорить Юлія Світлична. За її даними, формується також вантаж будматеріалів, який мають відправити найближчим часом. «Ми маємо досвід ліквідації наслідків такої надзвичайної ситуації, тому готові надати будь-яку консультативну та організаційну допомогу, а також направити експертів», - зазначила Світлична.
Суспільство Жахливі знущання: у притравочних станціях по всій Україні в страшних муках гинуть дикі тварини В Україні продовжують діяти "концтабори" для тварин - притравочні станції для мисливських собак. Про це на прес-конференції заявив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, передає кореспондент АСН. "З метою захисту тварин від жорстокого поводження був розроблений законопроект №6598, який нещодавно зареєстрований у Верховній Раді України. Один з блоків цього законопроекту - заборона так званих притравочних станцій, які діють в Україні до цього часу", - заявив він. У свою чергу, Ася Серпінська, президент Асоціації зоозахисних організацій України, розповіла, що в 2006 році був ухвалений закон щодо захисту тварин. "Але поза сферою закону виявилося існування притравочних станцій. Притравочні  станції в Україні - це контрольно-випробувальні місця, де мисливських собак цькують на звіра. Звіром при цьому може бути як маленьке лисеня, білка, борсук, так і дорослий ведмідь. На цих притравочних станціях відбуваються просто звірства. Слабкі тварини гинуть відразу і без боротьби. Вовка випускають до притравочних мисливських собак з прив'язаною до пащі дерев'яною дошкою, щоб він не міг захищатися, покусати собак. В результаті вовки гинуть в жахливі муках ", - розповіла вона, коментуючи відео, де показують знущання над тваринами в процесі дресирування мисливських собак. З її слів, такі притравочні станції, по суті, штучно створенні людьми, де дикі тварини відчувають жахливі муки з волі людини. Зоозахисники та екологи виступають категорично проти муки тварин у притравочних станціях. "Ці притравочні станції - концтабори для тварин, які треба заборонити", - закликала вона. Зоозахисники вимагають від депутатів ухвалити нову редакцію закону і заборонити роботу притравочних станцій в Україні. У Мережі за пошуковими словами "притравочні станції" можна знайти масу фото, які редакція АСН не публікує, щоб не травмувати психіку читачів. На цих фото - дикі тварини утримуються у жахливих умовах і гинуть у страшних муках, будучи розірваними мисливськими собаками. Такі фото можуть травмувати психіку навіть сильної людини, однак мисливці з гордістю публікують їх, вихваляючись "досягненнями" своїх псів.
Суспільство оформление ленты  В Італії 40-річна жінка одружилася сама з собою 40-річна італійка Лаура Месі вирішила «одружитися сама з собою». Як пише  La Repubblica, жінка організувала грандіозне весілля на 70 гостей. Наречена була одягнена в білу сукню, а стіл прикрашав триярусний весільний торт - все як на справжньому весіллі, тільки без нареченого. «Я переконана, що кожен з нас повинен перш за все любити себе. Казка можлива і без принца», - сказала 40-річна Лаура Месі, яка працює фітнес-тренером. Незвичайне «заміжжя» Лаури не має юридичної сили. Однак її вчинок лежить у руслі тенденції, яка відзначається в країнах по всьому світу і носить назву «сологамія». Ініціатори таких «соло-шлюбів» без нареченої або нареченого кажуть, що церемонії присвячені любові до себе і прийняття себе. Вони домагаються суспільного визнання, яким користуються одружені пари.
Суспільство У депутатів міськради Миколаєва горе: в буфеті все з'їли чиновники Депутат міськради Миколаєва Анатолій Дюмін поскаржився меру міста Олександру Сенкевичу, що йому і його колегам нічим харчуватися в буфеті. Про це повідомляє місцеве видання «Новости N». Під час чергової сесії міськради у четвер, 28 вересня, депутат повідомив, що їжа закінчується після «нальоту» чиновників. «Ми цілий день працювати будемо, якщо тоді я наполягав, щоб харчування в буфеті нормальним було, спасибі вам, сьогодні там все нормально. А зараз інша ситуація склалася: ми сидимо в залі, а в цей момент чиновники міськвиконкому все скуповують - ми виходимо, вже нічого немає. Прошу виправити це становище», - заявив політик. Важливе питання викликало хвилю сміху в залі міськради. Однак мер цілком серйозно відреагував на зауваження депутата Дюміна. Він уточнив, що депутат просто озвучив уголос те, що інші говорять особисто, тому Сенкевич пообіцяв розібратися з чиновниками і буфетом.
Політика Експертиза не встановила сепаратизму в листі Януковича до Путіна - суд Лінгвістична експертиза не знайшла ознак сепаратизму в словах екс-президента Віктора Януковича. Висновок експертизи оголосив під час засідання головуючий суддя Оболонського райсуду Києва Владислав Дев'ятко, передає РБК-Україна. Суддя повідомив, що заклики до зміни кордонів України і повалення її конституційного ладу в інтерв'ю ЗМІ і публічних висловлюваннях Януковича і в листі до президента РФ Володимира Путіна від 1 березня 2014 року немає. Крім того, за словами Дев'ятка, психологічна експертиза не встановила ознак психологічного впливу на Януковича під час відповідей журналістам і в зверненні до Путіна про введення російських військ. У суді заявили, що Янукович виявляв під час інтерв'ю усвідомлення справжнього змісту своїх слів. «Ознак здійснення на нього психологічного впливу з боку сторонніх осіб немає. Всі відповіді на запитання були свідомі», - зазначив суддя. Не знайшли під час експертизи і прямих закликів до початку агресивної війни. Нагадаємо, в Оболонському райсуді Києва розглядають справу про держзраду Януковича. Колишнього лідера держави підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 («Пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України») і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 («Пособництво у веденні агресивної війни») КК України.
Події оформление ленты  30 скелелазів потрапили під обвал у США У середу, 27 вересня, в національному парку Йосеміті, США, стався каменепад, у результаті якого загинув один скелелаз і ще один перебуває у важкому стані. Обвал стався близько 13:55 на популярному серед скелелазів маршруті на скелі Ель-Капітан - найбільшій гірській вершині в Північній Америці, повідомляє ABC News. За словами представників парку, гірська порода розкололася поруч з водоспадом на східному виступі скелі Ель-Капітан, близько 30 скелелазів перебувало на маршруті під час обвалу. Наразі доглядачі працюють над тим, щоб вивезти потерпілого за межі парку, щоб він зміг отримати необхідну медичну допомогу. Зараз сезон альпінізму в національному парку Йосеміті в розпалі, багато скелелазів вибирають маршрути на скелі Ель-Капітан, яка підноситься на 1219 м над Йосемітськоб долиною. Парк залишається відкритим попри інцидент, і доглядачі продовжують надавати відвідувачам послуги.
Події оформление ленты  Колишня повія організувала великий бізнес для надання секс-послуг Працівники поліції Київської області викрили колишню повію, яка створила бізнес з надання сексуальних послуг. Жінка брала на роботу дівчат модельної зовнішності, які займалися проституцією. Про це передає прес-служба НП по області. 28-річна повія з досвідом створила злочинне угруповання, члени якого працювали в різних областях країни. Поліцейські провели 13 обшуків у Києві, Рівному, Харкові та Полтавській області. Під час обшуків було вилучено гроші, комп'ютерну техніку, записні книжки зі списками клієнтів, графіки чергувань повій, диспетчерів, водіїв-охоронців, а також зброю. Диспетчерські офіси працювали в Рівному, Кременчуці та Харкові. У Запоріжжі працював екс-спортсмен, який займався безпекою дівчат. Він також відповідав за дисципліну в колективі і касу. Рекламувала бордель рівнянка.  
Економіка Кабмін пояснив, як будуть розраховувати субсидії на опалення Розрахунок субсидій на цей опалювальний сезон і після нього буде здійснюватися з урахуванням доходів громадян за певні періоди. Про це повідомили в прес-центрі Кабміну на своїй сторінці в Facebook. Так, при розрахунку розміру субсидії на опалювальний сезон 2017-2018 років будуть враховані доходи за I і II квартал 2017 року. Тим часом субсидії на неопалювальний період, який почнеться 1 травня, розрахують за доходами в III і IV кварталі 2017 року. У Кабміні назвали такий підхід об'єктивним. Наприклад, українець, який весь минулий рік працював і отримував високу заробітну плату, а цього року звільнився з роботи і потребує допомоги в оплаті комуналки, повинен отримати субсидію. У відомстві зазначили, що соціально несправедливо було б зважати на минулорічні доходи українців. Також у Кабміні уточнили, що в травні-червні 2017 року виникли затримки з перепризначенням субсидій на літній період, так як фіскальна служба не змогла вчасно надати інформацію про доходи громадян за I квартал цього року. Цього разу уряд врахував подібний факт.
Події оформление ленты  У Києві в університеті, що горів, знайдено останки людини За останніми даними, в результаті пожежі в Національному університеті харчових технологій у Києві, що сталася напередодні, 27 вересня, загинула одна людина. Про це сказано в повідомленні прес-служби Головного управління ДСНС у Facebook. «Під час гасіння пожежі рятувальникам вдалося врятувати чоловіка, 1948 року народження. З огляду на те, що під час гасіння будівлю було знеструмлено, для перевірки місця пожежі 28 вересня було спрямовано пожежно-рятувальний підрозділ, який під час огляду при денному освітленні на попелищі ліфтової кабіни виявив обвуглені останки людського тіла невідомої статі», - сказано в повідомленні. Відзначається, що пожежа сталася в приміщенні на 8-му поверсі корпусу ВНЗ на вул. Володимирській, 72. О 20:04 загоряння на площі 30 м2 було локалізовано.
Суспільство Склади в Україні охороняють люди похилого віку з поганим зором - Матіос В Україні існує проблема з воєнізованою охороною, а на складах працюють люди похилого віку з поганим зором і невисокою мотивацією. Про це на брифінгу заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає ТСН. «Основна проблема, на яку треба вкрай і вже невідкладно, згідно з дорученням президента, звернути увагу, - це кадрова проблема з вартовими воєнізованої охорони, у яких надзвичайно низька зарплата, і переважно воєнізовану охорону здійснюють люди похилого віку, які точно не мають «соколиного» зору», - підкреслив Матіос. Прокурор підкреслив, що на складах у Калинівці Вінницької області було занадто мало охоронців, враховуючи ступінь завантаженості складів. «Фактично на момент вибухів арсенал охороняло кілька передбачених номенклатурою постів зенітного прикриття і 17 працівників воєнізованої охорони. На думку слідства, кількість людей, залучених для охорони цієї бази, не відповідала ступеню її завантаженості», - сказав Матіос.Він також зазначив, що на складі не працювала пожежна сигналізація, а самі охоронці були забезпечені технічними засобами на 50%, хоча Кабмін цього року виділив понад 25 млн грн на протипожежні заходи саме у військовій частині А1119. Так, з резервного фонду було виділено саме для цієї бази більше 16 млн грн, найбільший транш коштів надійшов місяць тому в розмірі 11,5 млн грн. «На цей час було всього освоєно 2 млн грн... Всього на цю базу було виділено понад 25 млн грн тільки на цей рік», - розповів він. Нагадаємо, увечері 26 вересня на військових складах під Калинівкою почалася пожежа і подальша детонація боєприпасів. На складах на момент НП зберігалися 83 тисяч тонн боєприпасів для танків, самохідних мінометів і реактивної артилерії.
Суспільство У п'ятницю і суботу в Україні буде холодно, без опадів, вночі очікуються заморозки Завтра, 29 вересня, над Україною пануватиме холодна і суха повітряна маса, а також відріг північного антициклону. Про це інформує Укргідрометцентр. Цього дня по всій країні - без опадів, вітер буде північно-східний, 5-10 м/с, у південній частині місцями можливі пориви до 20 м/с. Вночі температура 1-6 градусів тепла, на поверхні ґрунту, місцями в повітрі заморозки 0-4 градусів, вдень 11-16 градусів тепла; на Закарпатті та крайньому півдні вночі 4-9 градусів тепла, вдень 13-18 градусів. У Києві очікується без опадів. Вітер буде північно-східним, 5-10 м/с. Вночі температура 1-3 градусів тепла, на ґрунті заморозки 0-2 градуси, вдень 13-15 градусів тепла. За інформацією Центральної геофізичної обсерваторії, в столиці 29 вересня найвища температура вдень була 28,8 градуса тепла в 1900 році, а найнижча вночі на позначці -1 градус морозу в 1977 році. У суботу в Україні буде без опадів. Вітер північно-східний 5-10 м/с, на півдні місцями пориви до 18 м/с. Вночі температура 1-6 градусів тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-4 градуси, вдень 11-16 градусів тепла.
Суспільство Скандал у Франції: у сексі з 11-річною суд не знайшов нічого незаконного Французький суд вирішив, що секс між 11-річною дівчинкою і 28-річним чоловіком був за взаємною згодою, що викликало обурення всієї країни. Чоловік буде засуджений лише за сексуальне розбещення малолітніх, яке передбачає тюремне ув'язнення терміном на п'ять років, а не за зґвалтування, оскільки він фізично не примушував дівчинку займатися з ним сексом, повідомляє The Independent. Дівчинка погодилася піти за чоловіком в його будинок з парку в Монмані, передмісті Парижа. За свідченнями, він сказав, що навчить її цілуватися, але потім зайнявся з нею сексом у своїй квартирі. Сім'я дитини стверджує, що дівчинка була «паралізована» від страху і не могла захистити себе. «Вона думала, що вже занадто пізно, що вона не має права протестувати, що це не буде мати значення, тому вона увійшла в автопілот, без емоцій і без реакції», - сказала мати дитини французькому сайту новин Mediapart. У Франції, якщо під час статевого акту немає вербальних загроз або фізичного насильства, він вважається консенсуальним - за взаємною згодою. Але закон не враховує осіб віком до 15 років, це так званий вік згоди у Франції. У Кримінальному кодексі Франції записано: «Здійснення сексуального злочину проти неповнолітнього віком до 15 років без застосування насильства, примусу, погроз або несподіваної дії карається тюремним ув'язненням терміном на 5 років і штрафом в розмірі €75 тисяч». Адвокат дитини Карін Дібол стверджує, що не має значення, чи пручалася дитина нападкам. Закликаючи до законодавчих змін, вона сказала журналістам: «Сьогодні ми не повинні навіть обговорювати це, коли йдеться про дитину». Група із захисту прав дітей Le Voix de l'Enfant заявила: «Питання про згоду або її відсутності не слід навіть ставити, коли йдеться про жертв зґвалтування, які є неповнолітніми».
Суспільство Жертвами війни на Донбасі у серпні стали 37 мирних жителів - ОБСЄ У серпні на Донбасі жертвами війни з російськими терористами стали 37 цивільних осіб. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє прес-центр організації в Twitter. Хуг уточнив, що в серпні кількість жертв серед місцевого населення Донбасу становила 37 осіб, 7 з них - діти. У більшості випадків люди гинули через підрив на мінах. «Це демонструє нездатність сторін розміновувати або щонайменше захистити або позначити на дорогах міни і боєприпаси, що не вибухнули», - зазначив Хуг. 1/2 #OSCE’s Hug: Civ casualties in AUG – 37 ppl, 19% of them - children; more than half of all civ casualties in AUG -result of mines or UXO — OSCE SMM Ukraine (@OSCE_SMM) 28 сентября 2017 г. Крім того, за словами Хуга, спеціальна моніторингова місія продовжує фіксувати наявність важкого озброєння на лінії зіткнення, лише за минулий тиждень зафіксовано 69 таких випадків. Зокрема, 14 випадків - на підконтрольних Києву територіях і 55 - на окупованій. За його словами, ці порушення спостерігачі фіксують не тільки на лінії зіткнення - таких випадків за тиждень було 283. Спостерігачі бачили 30 танків, 7 самохідних гаубиць, 6 буксируваних гаубиць, 9 мінометів, 6 протитанкових гармат, 56 БМП, 6 вантажівок з зенітною установкою, 14 бронетранспортерів, 3 броньовані ремонтно-евакуаційні машини.
Суспільство Військовим з нового року в 4,5 разу підвищать зарплати - ДПСУ З нового року зарплата військовослужбовців в Україні зросте в 4,5 разу. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив представник Держприкордонслужби Олег Слободян. «Хороші новини для прикордонників і всіх військовослужбовців. З 1 січня 2018 року посадові оклади військовослужбовців збільшаться в 4,5 разу», - повідомив він. Підвищення відбудеться згідно з постановою Кабміну «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», посадовий оклад військових залежатиме від прожиткового мінімуму. Так, оклад водія збільшиться з 530 до 2700 грн, оклад інспектора прикордонної служби I категорії - з 760 до 3350 грн, начальника відділення прикордонного загону - з 1135 до 5810 грн. «Крім того, зростуть оклади за військові звання. Зокрема, за звання «солдат»  платитимуть не 30, а 560 гривень, а за «майора» - не 125, а 1420 гривень», - зазначив він. Слободян також додав, що очікується значне підвищення винагород за участь в АТО. За словами чиновника, постановою Кабміну передбачено виплату одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які підписали свій перший контракт. Це від 8 до 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Політика Турчинов: Відповідальність за вибухи в Калинівці несе генерал Муженко Відповідальність за пожежу і вибухи на складах з боєприпасами в Калинівці Вінницької області несе вся вертикаль керівництва оборони України, починаючи від начальника Генштабу ЗСУ. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає Інтерфакс-Україна. «Україні було завдано найбільшого удару з початку війни. Це удар по нашій обороні, обороноздатності... Це відповідальність, починаючи від начальника Генерального штабу по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону України», - заявив Турчинов журналістам. «Ми показали, що нездатні захистити стратегічні арсенали. Тому виникає питання якості захисту нашої держави. Поки у нас не будуть відповідати найвищі посадові особи, які не виконують свої функції якісно, ​​ми будемо весь час рахувати наші втрати і наші збитки», - додав секретар РНБО.
Суспільство Біля палаючих складів на Вінниччині знову розширили радіус заборони польотів У Вінницькій області знову розширено радіус заборони польотів від епіцентру загоряння на військових складах під Калинівкою. Про це повідомили в Українському центрі планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху (Украероцентр), передає Інтерфакс-Україна. Так, 27 вересня продовжили до 23:59 1 жовтня заборону, введену 26 вересня в радіусі 50 км від поверхні до необмеженої висоти. Однак радіус скоротили до 12 км. Оновлене обмеження було введено до 2:59 2 жовтня в радіусі 40 км з центром у Калинівці і від поверхні до необмеженої висоти. Відзначимо, що аеропорт «Вінниця», розташований у зоні дії заборони, був закритий до 2:59 28 вересня 2017 року. Заборону продовжено і для нього. Нагадаємо, увечері 26 вересня розпочалася пожежа і детонація боєприпасів на військових складах під Калинівкою. Жителі села і сусідніх населених пунктів у 10-км зоні були оповіщені, проводилася їх евакуація.
Суспільство У Києві обмежать рух з Троєщини до метро "Чернігівська" У четвер, 28 вересня, у Києві через проведення ремонтних робіт буде обмежено рух відразу на кількох вулицях лівого берега. Про це інформує прес-служба КМДА, посилаючись на «Київавтодор». «З 12:00 до 18:00 четверга, 28 вересня, через ремонт асфальтобетонного покриття на шляхопроводі на перетині вулиці Шолом-Алейхема з вулиці Братиславською частково буде обмежено рух транспорту в бік від житлового масиву Троєщина до ст. метро «Чернігівська». Про це повідомляє «Київавтодор», - сказано в повідомленні. Крім того, через ремонтні роботи з 20:00 четверга до 6:00 29 вересня буде обмежено рух транспорту на шляхопроводі на перетині Наддніпрянського шосе і вулиці Будіндустрії в бік житлового масиву Корчувате. У «Київавтодорі» попросили водіїв з розумінням поставитись до незручностей.
Наука і технології У Дубаї побудують перше "марсіанське місто" В ОАЕ буде запущений унікальний проект під назвою Mars Science City, який дасть людям можливість краще підготуватися до подорожей на Марс. Про це інформує Tehnot. В рамках проекту буде побудовано модель марсіанського міста площею 1,9 млн квадратних кілометрів. Марсіанське місто побудують у вигляді кулястих споруд, де будуть розташовані лабораторії і наукове обладнання. У місті дослідники шукатимуть способи добування енергії, води і намагатися вирощувати продукти харчування в безплідних місцях. Вартість такого проекту становить приблизно 150 млн доларів. За будівництвом стежитиме відомий архітектор Бьорк Інгельс з Данії. Проект запускається за підтримки уряду ОАЕ. Прем'єр Шейх Мухаммед зазначив, що «ОАЕ підтримують міжнародні зусилля зі створення технологій, що приносять користь людям і будуть основою кращого майбутнього для наступних поколінь».
Кримінал оформление ленты  Поліцейські закрили собою чоловіка, який намагався підірвати гранату в суді Поліцейські в Луганській області, рятуючи людей, закрили собою підсудного, який намагався «підірвати» всіх присутніх. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар управління поліції в Луганській області Тетяна Погукай. За її словами, 27 вересня в Рубіжанському міськсуді після оголошення суддею вироку, яким передбачалося взяття підсудного під варту в залі суду, підсудний показав два кільця від гранат і закричав: «Тримай, дивись, що я тобі даю. Зараз граната випаде з-за пазухи». Поліцейські заблокували підсудного, витягли його в окрему кімнату, де накрили його своїми тілами. До приїзду експертів поліцейські, ризикуючи своїм життям, утримували чоловіка з «гранатами». Однак пізніше з'ясувалося, що в руці у чоловіка дійсно кільця від гранат, але під одягом тільки консервна банка, а не справжня граната. Цей факт буде внесений до Єдиного реєстру з кваліфікацією за статтею 296 «Хуліганство».
Політика З МВФ погодили створення Служби фінансових розслідувань - міністр Мінфін погодив з МВФ проект закону про створення Служби фінансових розслідувань. Про це під час засідання круглого столу заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН. «Міністерство фінансів вже погодило законопроект про створення Служби фінрозслідувань з МВФ. Нагадаю, що створення Служби фінрозслідувань включено в зобов'язання України перед міжнародними партнерами, зокрема в рамках виконання Угоди про асоціацію з ЄС», - заявив він. За оцінками Данилюка, законопроект потрібно вносити в парламент для голосування. «Цей документ розроблений за участю представників Мінфіну. Служба фінансових розслідувань повинна мати функцію ОПД і мати право застосовувати зброю. Відомство також має бути компактним... І зараз є три варіанти підпорядкування Служби фінансових розслідувань: Мінфіну, МВС або Мін'юсту», - зазначив міністр. Данилюк також повідомив, що було ухвалено рішення доручити профільному Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики розробити новий законопроект. «Я не хочу присвоювати те, що у нас є, але я також це розглядаю як величезний ризик втрати часу. У нас часто так відбувається, ми йдемо одним колом, третім і втрачаємо час», - сказав він. «Я вважаю, що той законопроект, який ми розробили, він є достатнім і його потрібно ухвалювати», - впевнений Данилюк.
Суспільство Дослідження: Кожен п'ятий молодий чоловік в Україні - холостяк У віковій групі 25-29 років ніколи не були в шлюбі або не перебувають тепер 20% українських чоловіків. Про це повідомила кандидат економічних наук, провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Людмила Слюсар, передає видання "Експрес". За її словами, виходить, що не одружений кожен п'ятий молодий чоловік цього віку. У 30 - 35 років холостяків залишається менше - 5%. При цьому 12% пар в Україні живуть у незареєстрованому шлюбі. Найчастіше ініціаторами такого способу співжиття є саме чоловіки, особливо ті, які вже мали перший невдалий шлюб. Разом з тим наукові дослідження доводять, що одружені чоловіки живуть довше, ніж розлучені або самотні. Вони рідше вчиняють самогубство, частіше ходять до лікарів, краще харчуються, менше пиячать. У свою чергу сімейний психотерапевт Вікторія Корсун підкреслила, що людина психологічно готова до шлюбу у віці 30 - 40 років. «Якщо чоловік одружується до 30 років, то велика ймовірність розлучення, адже він стикається з економічними і побутовими проблемами, до яких не готовий. А ось чоловіки після сорока, які ніколи не були в шлюбі, вже мають так званий синдром холостяка. Такий чоловік може бути успішним в бізнесі, мати стосунки з жінками, але психологічно не здатний жити з кимось», - додала Корсун. У свою чергу гештальт-терапевт Олена Головіна повідомила, що для кожної людини в житті є важливим такий етап, як «відрив від матері». «Перш ніж одружити на собі холостяка, добре подумайте - потрібен вам чоловік-дитина або бабій. Заміж слід виходити за того, хто дозрів до відповідальності за сім'ю», - сказала вона.
Політика Муженко: Звинуватити мене і моїх підлеглих не вийде Голова Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко повідомив, що його або його підлеглих звинуватити в бездіяльності в ситуації, що виникла в Калинівці Вінницької області, не вийде. Про це він пише у себе в Facebook. «Для тих, хто не зрозумів ще, - звинуватити мене і моїх підлеглих у бездіяльності не вийде. Призначити крайніх теж не вийде», - пише він. Муженко зазначив, що для управління ЗСУ вибудувана чітка вертикаль з Верховним Головнокомандувачем на чолі. Він заявив, що завдяки «злагодженим, вмілим і навіть героїчним діям особового складу 48-го арсеналу пожежу було локалізовано і зупинено о 16:00», що дозволило уникнути втрат серед особового складу і місцевих жителів. «Разом з СБУ, НГУ, ДСНС і Нацполіцією  ЗСУ продемонстрували професіоналізм і згуртованість у розв'язанні проблеми», - зазначає Муженко. Раніше Турчинов повідомляв, що відповідальність за вибухи в Калинівці несе генерал Муженко При цьому він додав, що в ситуації, коли в Україні йде війна, головним об'єктом атаки ворога є ЗСУ як основна опора національної безпеки.
Політика Хакери з РФ допомагають підтримувати сайти щодо референдуму про незалежність Каталонії Російські хакери допомагають підтримувати сайти щодо референдуму про незалежність Каталонії в робочому стані. Про це повідомляє газета El Pais з посиланням на Громадянську гвардію Іспанії. Журналісти уточнили, що після блокування каналів підготовки референдуму веб-сайти залишаються єдиним джерелом інформації щодо списків дільниць для голосування. Як відзначили представники Цивільної гвардії, група хакерів у Росії і країнах-сателітах постійно створюють нові посилання на безліч копій сайту про референдум 1 жовтня, а іспанська поліція не може ці сайти закрити. El Pais підкреслює, що між Росією і Євросоюзом немає угоди у сфері цифрового законодавства. «В останні тижні соцмережі і політичні сайти Росії зробили каталонську кризу трендом, який ставить за мету поглибити протиріччя і послабити не тільки Іспанію, але і весь ЄС», - заявили журналісти видання. В Іспанії вже закрили 144 сайти, пов'язані з референдумом. Конституційний суд Іспанії визнав референдум, запланований на 1 жовтня, незаконним, проте влада Каталонії твердо має намір його провести. 25 вересня поліція викликала на допит 17 осіб, які, імовірно, були відповідальні за розробку сайтів та інтернет-платформ, пов'язаних з проведенням референдуму.
Суспільство Масові арешти представників секс-меншин почалися в Азербайджані У столиці Азербайджану Баку з 22 вересня почали заарештовувати представників сексуальних меншин. Згідно з повідомленнями, за останні 10 днів близько 100 геїв і трансгендерів були заарештовані. Поки відомо лише про одну людину, яку побили просто в поліцейській дільниці, повідомляє The Guardian. Гомосексуалізм не заборонений законодавством у багатій нафтою пострадянській країні, але опитування, проведене минулого року правозахисною організацією, показало, що Азербайджан стоїть на останньому місці серед 49 європейських країн щодо захисту прав сексуальних меншин. «До них і раніше застосовувалися репресії, але цього разу все набагато гірше, з систематичними і широкомасштабними поліцейськими рейдами», - сказав Самед Рахімлі, бакинський адвокат, який надає правовий захист затриманим. Рахімлі зазначив, що йому відомо про 60 випадків під час недавніх рейдів, коли людина була або засуджена до 20-денного тюремного ув'язнення, або оштрафована. Ті, хто зараз перебуває у в'язниці, звинувачуються в опорі поліцейським наказам. «Це звичайне обвинувачення, яке використовується для незаконних арештів в Азербайджані». Він сказав, що ще багато людей може перебувати вартою без висування офіційних звинувачень. Влада Азербайджану заперечує, що арешти пов'язані з сексуальною орієнтацією ув'язнених. Як повідомив Есхан Західов, представник міністерства внутрішніх справ країни: «Ці рейди не спрямовані проти представників секс-меншин. Заарештованими є люди, які демонстративно виявляють неповагу до оточуючих, дратують громадян своєю поведінкою, а також ті, хто, на думку поліції або органів охорони здоров'я, є носіями інфекційних захворювань». Західов не уточнив, що саме може вважатися «дратівливою поведінкою» або «відсутністю поваги». Інші офіційні особи також заявили, що рейди не спрямовані конкретно проти представників секс-меншин. В офіційній заяві сказано, що поліція арештовує людей, які займаються проституцією, і подібних заходів було вжито після скарг місцевих жителів.
Спорт «Динамо» може зіграти з «Партизаном» без Хачеріді У четвер, 28 вересня, «Динамо» і «Зоря» проведуть матчі групового етапу Ліги Європи. Про це повідомляє сайт xsport.ua. Відзначається, що захисник збірної України і київського «Динамо» Євген Хачеріді може не зіграти в матчі Ліги Європи проти «Партизана». Напередодні матчу єврокубка захисник не був присутній на тренуванні разом з основою команди. Також не полетів з командою до Белграда і Дьємерсі Мбокані, у якого також проблеми зі здоров'ям. Поєдинок у Белграді, нагадаємо, пройде без глядачів. Перед ним на прес-конференції тренер господарів поля Мирослав Джукич заявив, що «Динамо» є фаворитом матчу лише на папері, а його підопічний Марко Янкович вважає киян однією з найсерйозніших команд у Лізі Європи. Команді ж Юрія Вернидуба «Зорі» буде протистояти іспанський «Атлетик». Вернидуб напередодні матчу проти «Атлетика» заявив, що вірить у перемогу своїх підопічних на «Сан Мамесі», а його підопічний Артем Сухоцький готується до важкого матчу.
Культура Вдові померлого Хефнера з його статків дістануться "крихти" Журналісти встановили, що третій дружині засновника журналу Playboy Х'ю Хефнера - 31-річній Крістал - після його смерті з накопичених 45 млн дол. дістануться тільки «крихти». Згідно із заповітом Х'ю Хефнера, майже всі його статки буде поділено між його дітьми: синами Девідом, Купером, Марстоном і донькою Крісті. Крім того, частина майна відійде університету Південної Каліфорнії, а також кільком благодійним організаціям. Крістал, як дізналися західні ЗМІ, у заповіті немає. The Sun пише, що ще в 2012 році, перед весіллям, Х'ю Хефнер зажадав, щоб колишня модель підписала шлюбний договір, за умовами якого в разі його смерті нічого не отримує. Ці дані кілька років тому про заповіт Хефнера повідомляло видання US Weekly. Єдине, що Крістал отримає, це прикраси, одяг і деякі особисті речі, куплені за п'ять років шлюбу з засновником Playboy.
Здоров`я оформление ленты  Блогера з Австралії оштрафували на $240 тисяч за брехню про лікування раку Блогера і автора кулінарних книг Бель Гібсон з Австралії оштрафували на $240 тисяч за брехню про те, що вона вилікувалася від раку за допомогою здорового харчування. Про це пише The Independent. Кар'єру письменниці дівчина почала в 2013 році. Вона випустила книжку «Весь стіл» (The Whole Pantry) з «цілющими рецептами». У своїх текстах вона розповідала про те, що у неї рак крові, печінки, матки і селезінки. Жінка відзначала, що лікарі давали їй шість тижнів життя. Пізніше Бель Гібсон заявила, що її рак зник під дією безглютенової і безцукрової дієти, а також альтернативної медицини. Читачі книги спіймали дівчину на брехні і блогер змушена була визнати правду. Вона пообіцяла перевести кошти від продажу книжки на благодійність. Книга була надрукована в авторитетному видавництві Penguin, і видавці також пообіцяли передати 30 тисяч австралійських доларів в австралійський фонд захисту прав споживачів. Книжка і додаток були відкликані, а суддя Федерального суду Дебра Мортімер наказала автору сплатити $240 тисяч за порушення п'яти статей австралійського законодавства.
Суспільство оформление ленты  В Одесі суд звільнив з-під варти на поруки виховательку табору «Вікторія» Апеляційний суд Одеської області звільнив з-під варти і віддав на поруки виховательку дитячого табору «Вікторія» Наталію Янчик. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп Мустафа Найєм. Парламентарій і взяв Наталю на поруки. Раніше Янчик взяли під варту на два місяці без права застави. «Ступінь відповідальності Наталії встановить суд. Але разом з нею відповідальність повинні розділити службові особи обласної адміністрації, які підписували акти прийому-здачі робіт, перевіряли табір перед здачею, а також представники пожежної служби, що встановлювали систему оповіщення. Маю велику надію і проситиму генерального прокурора Юрія Луценка взяти цю справу під особистий контроль», - підкреслив Найєм. Жінку звинуватили в порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило за собою виникнення пожежі, призвело до загибелі трьох дівчаток і завдало матеріальної шкоди в особливо великих розмірах. Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі «Вікторія» почалася в ніч на 16 вересня. Двоє старших дітей вивели з табору 23 маленьких, всього в корпусі перебувало 42 дитини. Мер Одеси повідомив, що у директора табору зупинилося серце і його забрали в лікарню, пізніше поліція затримала директора табору. За попередньою версією, до пожежі в таборі в Одесі міг призвести несправний електроприлад.
Політика Україна "вторглася" в Білорусь на маленькому чотиримісному літаку У Міноборони Білорусі повідомили про порушення Україною повітряного простору 25 вересня. Згідно з поданням відомства, керівнику української дипломатичної місії в Мінську сьогодні, 28 вересня, вручили ноту. Про це йдеться в повідомленні в МЗС Білорусі. Як зазначається, повітряний простір Білорусі порушив український літак DA-42 (двомісний літак, який використовується в приватному порядку, найчастіше - як авіатаксі). Згідно з інформацією, білоруська сторона «чекає офіційних пояснень». У повідомленні також сказано, що білоруська сторона задоволена підсумками проведеного українською Державіаслужбою розгляду, що показав безпідставність озвучених раніше обвинувачень на адресу авіакомпаній Білорусі, які нібито порушили український повітряний простір.
Політика Порошенко: Україна проігнорує думку Держдуми РФ щодо закону про освіту Україна не має наміру реагувати на заяви невизнаної Держдуми РФ щодо закону «Про освіту». Про це на зустрічі з працівниками освітньої сфери заявив президент України Петро Порошенко. «Звичайно ж, ми не повинні і не будемо звертати увагу на ці істеричні заяви Державної думи Російської Федерації, яку давно прозвали в'язницею народу, з якої ми вирвалися і - я підкреслюю - в яку ніколи не повернемося», - сказав Порошенко. Глава держави закликав Міністерство освіти і науки зайняти активну позицію в захисті свого бачення обов'язкових гарантій і прав національних меншин. Прошу, пані Ліліє (міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. - Ред.), щоб ми не були пасивними «ждунами» і активно захищали своє бачення обов'язкових гарантій прав національних меншин», - підкреслив Порошенко. Нагадаємо, новий закон «Про освіту» набрав чинності 28 вересня. Одне з нововведень - мовою освітнього процесу в навчальних закладах України є державна мова. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладів дошкільної та початкової освіти. 27 вересня в невизнаній Держдумі РФ ухвалили заяву, що українська мова в школах - це етноцид росіян. Разом з тим в РФ немає жодної української школи, а директора української бібліотеки судять за екстремізм.
Політика Facebook, Google і Twitter будуть допитані Конгресом США про російське втручання Керівники компаній Facebook, Google і Twitter були запрошені на допит до Конгресу США, щоб допомогти в розслідуванні передбачуваного втручання Росії у вибори 2016 року. Про це американські ЗМІ повідомили в середу, 27 вересня, відповідно до новинного ресурсу Reuters. Керівники комітету розвідки Палати представників підтвердили, що у відкритому слуханні візьмуть участь керівники технологічних компаній, однак відмовилися уточнити їх назви. Працівник Сенату розповів журналістам, що керівники трьох фірм були запрошені також комітетом з розвідки Сенату для участі у відкритих слуханнях, які заплановані на 1 листопада 2017 року. Слухання призначені з метою «краще зрозуміти, як Росія використовувала онлайн-інструменти і платформи, щоб посіяти розбрат і вплинути на наші вибори». Представники Facebook і Google підтвердили, що отримали запрошення від комітету Сенату, але не сказали, чи будуть вони присутні на засіданні. Twitter не відповів на запит про коментарі. Це останній крок з боку американських слідчих для отримання інформації від інтернет-компаній у розслідуванні масштабів передбачуваних спроб Москви зірвати минулорічні вибори в США. Законодавці з обох партій все більше стурбовані тим, що соціальні мережі, можливо, зіграли ключову роль у підривній діяльності Росії.
Суспільство НАЗК перевірить декларацію головлікаря лікарні у Вишгороді, який їздить на Porshe Головний лікар Вишгородської районної лікарні Іван Клюзко не задекларував автомобіль Porshe Panamera. Про це повідомили журналісти видання Bihus.info. Відзначається, що Національне агентство з попередження корупції має намір провести повну перевірку декларації Клюзка. Як повідомляли активісти, на своєму Porsche Клюзко в серпні їздив інспектувати ремонт Димерської райлікарні. Однак в декларації лікаря за 2016 рік автомобіль не значиться. Журналісти поставили лікареві запитання, звідки він взяв гроші на такий дорогий автомобіль. Однак у відповідь Клюзко заявив, що їздить на ньому вже 5 років, адже Porshe 2011 випуску. Крім того, за словами Клюзка, Porsche йому дала подруга. «Він навіть не на мені зареєстрований. У мене є подруга, яка купила авто своєму батькові, а батько живе зараз за кордоном. І вона мені каже: «Надумаєш купити - купиш, не надумаєш - можеш їздити поки на ній, експлуатуй, бо вона у мене згниє!» Ось я на ній їжджу. Не у всіх є такі подруги - але і не всім людям життя рятують, розумієте?» - уточнив лікар. З'ясувалося, що власницею авто є Аїда Ілаєвих, яка працює у фармацевтичному бізнесі категорійним менеджером лікарських засобів у ТОВ «Наша аптека».
Політика оформление ленты  Прикордонники запевняють, що не "залітали» в Білорусь на чотиримісному літаку Патрульний літак DA-42 Державної прикордонної служби України не порушував повітряний простір Білорусі. Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян. Він нагадав, що літак 25 вересня провів плановий політ на ділянках Чернігівського та Житомирського прикордонних загонів. «Органи управління повітряним рухом «Украерорух» спостерігали політ літака. За їхньою інформацією, порушень державного кордону не зафіксовано», - написав він на своїй сторінці в Facebook. Слободян підкреслив, що політ літака спостерігали радіотехнічні підрозділи Повітряних сил Збройних сил України, вони також не зафіксували порушень державного кордону. За його словами, суміжну сторону завчасно було попереджено про виконання польотів відомчим літаком на цих ділянках. Чиновник зазначив, що літак обладнаний сучасною навігаційною системою GARMIN-1000, яка дозволяє екіпажу здійснювати навігацію з високою точністю. Нагадаємо, у четвер, 28 вересня, МЗС Білорусі вручив послу України Ігорю Кизиму ноту в зв'язку з порушенням повітряного простору країни з української сторони літаком DA-42. Було також висловлено сподівання на професійну і конструктивну взаємодію авіаційної влади двох країн.
Політика Китай припиняє торгівлю з Північною Кореєю Китайський уряд оголосив у четвер, 28 вересня, про закриття північнокорейських підприємств, що розташовані на території країни, скоротивши таким чином інвалютні надходження для ізольованої Північної Кореї. Вимушене рішення викликане ухваленими недавно санкціями ООН, повідомляє ABC News. Китай є основним торговим партнером Північної Кореї, тому світова спільнота неодноразово намагалося чинити тиск на Пекін, адже без китайського втручання санкції не принесуть результатів. Згідно із заявою Міністерства торгівлі Китаю, північнокорейські підприємства і фірми з китайськими партнерами мають бути закриті протягом 120 днів після затвердження Радою Безпеки ООН останнього пакета санкцій. Це буде на початку січня 2017 року. Північнокорейські компанії управляють ресторанами та іншими підприємствами в Китаї, допомагаючи забезпечити Північ іноземною валютою. Північнокорейські робочі працевлаштовані на китайських фабриках і інших підприємствах. Китай, який забезпечує основну частину енергопостачання Північної Кореї, в суботу, 23 вересня, оголосив, що з 1 січня 2018 року припинить поставки газу і обмежить поставки нафтопродуктів. Пекін не буде обмежувати поставки нафти, яка становить основну частину китайського енергопостачання Північної Кореї і не підпадає під санкції ООН. Китай також заборонив імпорт північнокорейського вугілля, залізної і свинцевої руди і морепродуктів з початку вересня. Також у четвер Міністерство закордонних справ Китаю закликало до діалогу між урядами США та Північної Кореї, щоб уникнути ядерного конфлікту.
Суспільство оформление ленты  Напівпорожній, без реклами і банкоматів. Фоторепортаж, як Луганськ при "ЛНР" відкинуло на 80 років назад Практично немає громадського транспорту і банкоматів, напівзруйновані будівлі, які після бойових дій у 2014 році ніхто навіть не намагався відновити, порожні вулиці і вокзали. Саме так зараз виглядає Луганськ. Незважаючи на те, що вже три роки як військові дії віддалилися від міста і місцевим жителям чутні хіба що віддалені вибухи боєприпасів, Луганськ все ще виглядає так, ніби війна тут закінчилася лише вчора. Фоторепортаж, зроблений жителем "ЛНР», опублікувало видання "Четверта влада". Луганський автовокзал, з якого виїхати можна переважно в міста, підконтрольні самопроголошеній "республіці", зараз стоїть практично порожній. А до війни це було людне місце. . Замість культового колись ресторану «Корона» облаштували «Воєнторг». Їх у місті останнім часом відкрилося багато. У таких магазинах продаються як нові речі, так вживанні. Купити можна все, що пов'язано з військовим обмундируванням, крім зброї. Громадського транспорту в місті стало менше. Це й не дивно, адже і їздити в ньому стали набагато менше. «Колись тут по Оборонній вулиці ходив трамвай. Тепер немає навіть контактного дроту. Мабуть, цей вид транспорту "молодій республіці" виявився непотрібним. Цікаво, що на території, підконтрольній ДНР, трамваї збереглися, причому не тільки в Донецьку, але і більш-менш великих містах, наприклад, в Єнакієвому. Виходить, навіть Єнакієве тепер багатше за Луганськ?» - констатує автор репортажу.  Зруйновану будівлю, в якій колись містився магазин "Фуршет", після обстрілу в 2014 році до цього часу так ніхто не відремонтував. А у вцілілих торгових центрах та інших магазинах практично нічого не змінилося, тільки ціни - в рублях. Термінали, переобладнані під прийом російських рублів, зустрічаються нечасто, пише житель міста. Проблеми в Луганську і з банківськими картками - їх немає. «Банкоматів і карток у ЛНР немає навіть у "державного банку" - їх тільки обіцяють ввести який рік. Цікаво, що в ДНР картки і банкомати у "республіканського банку" з'явилися вже давно. Виходить, сусідня "республіка" і тут прогресивніша», - порівнює чоловік. Державні «Ощадбанк» і «Приватбанк» перейменували на так званий «Держбанк ЛНР». Фінустанова видає всім зарплати, пенсії, приймає платежі. До кредитів і депозитів, щоправда, справа не дійшла.На багатьох білбордах розміщена переважно різного роду соціальна реклама і пропаганда «ЛНР». Комерційної реклами практично немає. Мабуть, для тих небагатьох підприємств, які ще працюють в Луганську, вона не по кишені. Або ж афішувати свої успіхи перед бойовиками ніхто не хочет.В Луганську, как не дивно, продовжує працювати Український музично-драматичний театр, який виставляє афіші своїх п'єс українською мовою. А ось кінотеатр «Україна» перейменували на «Русь»Змінити назву Луганського національного університету імені Тараса Шевченка у керівництва самопроголошеної республіки рука не піднялася. Навіть якщо окремі діячі «ЛНР» вважають Тараса Шевченка "хрещеним батьком українського націоналізму". Формально університет «евакуйований» у Старобільськ, але більша частина викладачів залишилася в Луганську і тепер працює на «ЛНР».Стадіон «Авангард», на якому до війни проходили матчі українського чемпіонату, зараз стоїть порожній. «Іноді тут проходять матчі якихось команд «ЛНР», але на них майже ніхто не ходить. Луганський футбольний клуб "Зоря", яка цього року пробилася в єврокубки, більше тут не грає. Зірки світового футболу з'являться в Луганську не скоро», - написав автор.У місті є багато будівель, які суттєво постраждали або були фактично знищені снарядами. Але за три роки їх відновлення ніхто не розпочав.
Економіка Рада нарешті почала роботу над законопроектом про криптовалюти Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності почав роботу над створенням законопроекту про визначення статусу криптовалют в Україні, повідомив голова комітету Сергій Рибалка агентству Інтерфакс-Україна. За словами нардепа, обсяг криптовалют вже перевищив $160 млрд, але до цього часу вони є вкрай ризикованим спекулятивним фінансовим інструментом. "Досвід нашого банкопаду і фінансових пірамід зобов'язує нас думати про захист інтересів людей, яких можуть масово обдурити... Збираємо думки, пропозиції і будемо писати проект закону", - зазначив він. Депутати вважають, що величезний IT-потенціал України дозволяє їй претендувати на лідерство саме в цій галузі. Нагадаємо, жодна криптовалюта, зокрема Bitcoin, не має правового статусу в Україні.
Спорт оформление ленты  Киянка встановила рекорд швидкості їзди на велосипеді На відновленому Київському велотреку сьогодні зафіксовано два рекорди. По-перше, було встановлено мінімальний час подолання на велосипеді дистанції 100 кілометрів. По-друге, - максимальна відстань, подолана на велосипеді за одну годину. Головна героїня обох - велосипедистка Олена Новікова. «Настрій дуже гарний, дуже відповідальний», - сказала перед стартом Олена, яка раніше вже встановила 11 світових рекордів на велотреку Velodromo Fassa Bortolo di Montichiari в Італії. «Спасибі всім за присутність тут, - дякує журналістам рекордсменка. - Ви показали мені, що Україна разом зі своїми спортсменами та людьми, у яких є мета і які домагаються успіху». «Олена захотіла встановити рекорд України, зафіксувати його офіційно, в номінаціях, яких ще не було в Україні на відкритому велотреку, - каже організатор події Лана Вєтрова. - На відкритому треку їхати складніше. На критому не має значення ні сила вітру, не температура. Для нас це символічно, що Олена погодилася на встановлення рекорду саме в цьому історичному місці. Ми вважаємо, що ці два рекорди відкриють нову еру нових рекордів на київському велотреку». В результаті більш ніж двогодинної їзди Олена Новікова подолала спочатку 36,1 км за одну годину, а потім був зафіксований рекорд: 100 км за дві години 48 хвилин 17 секунд з середньою швидкістю - 35,7 км на годину.
Політика Вперше ЄС і НАТО почали навчання з протидії гібридним загрозам У четвер, 28 вересня, Євросоюз розпочав перші тестові навчання про перевірку інструментів і механізмів реагування на кризові ситуації, пов'язані з протидією кібер- і гібридним загрозам. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. «Паралельні й скоординовані навчання PACE 17 пройдуть за сценарієм гібридної загрози, що зачіпає ЄС і його держави-члени, і перевірять протягом тижня, до 4 жовтня, їхню готовність реагувати на такі виклики безпеки», - відзначили в ЄС. Навчання перевіряють ефективність інструментів та механізмів ЄС у разі можливого нападу. Крім того, з 4 по 11 жовтня НАТО проведе окремі антикризові навчання (CMX). Під час маневрів протестують ухвалення рішень на стратегічному політико-військовому рівні. У навчаннях буде задіяно військовий і цивільний персонал як у столицях країн альянсу, так і в штаб-квартирі НАТО і стратегічних командуваннях організації. Навчання пройдуть за вигаданим сценарієм кризи, але з пропозицією реалістичних умов. НАТО координуватиме з ЄС свої дії під час паралельних навчань.
Політика Порошенко і Меркель узгодили позиції щодо запровадження миротворців на Донбас Президент Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили введення миротворчої місії ООН на Донбас. Про це повідомили в прес-службі глави держави. Відзначається, що Порошенко і Меркель обмінялися думками щодо розвитку ситуації на Донбасі і стану імплементації Мінських домовленостей. «Зокрема, скоординували підходи до реалізації ініціативи щодо розгортання миротворчої операції ООН на території окупованої частини Донбасу і неконтрольованій ділянці  українсько-російського кордону», - відзначили в повідомленні. Водночас не уточнюється, які саме кроки обговорили лідери країн. Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в разі введення місії ООН на Донбас миротворці зможуть бути там, де вони захочуть, включно з українсько-російським кордоном. Крім того, посол ЄС у РФ Вігаудас Ушацкас заявив, що Європейський Союз не пов'язує введення миротворців ООН на Донбас з поступовим скасуванням санкцій проти Росії.
Політика оформление ленты  Брат нардепа Королевської розвиває туризм в окупованому Криму Старший брат народного депутата Наталії Королевської, соратник лідера Кремля Володимира Путіна Костянтин Королевський розвиває туристичний бізнес в окупованому Севастополі. Про це повідомив телеканал «Незалежне телебачення Севастополя». У квітні Королевський зареєстрував в окупованому Криму ТОВ «Азбука туризму». Співзасновниками контори виступили його ділові партнери Євгенія Скибинська і Павло Сирцов. Ця фірма претендує на 16 природних об'єктів загальною площею 39 га - це лісові і прибережні зони, миси і панорамні об'єкти. Дії Королевського повністю схвалює ставленик окупантів, «губернатор» Севастополя Дмитро Овсянніков. Нагадаємо, Костянтин Королевський з 1997 року працює на впливових посадах у Москві. У 1998 році він керував фінансовим департаментом в Міністерстві аграрної політики, будівництва та житлово-комунального господарства Росії, в 2010-2011 роках - працював заступником міністра регіонального розвитку в уряді Володимира Путіна.
Економіка НКРЕКП: Нормативна база для введення абонплати за газ вже готова. Тепер справа за облгазами НКРЕКП вже підготувала всю нормативну базу для запровадження так званої абонплати за газ. Але наразі "все в руках" ліцензіатів (облгазів. - АСН). Про це в коментарі АСН заявив в.о голови Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк. "Принцип потужностей є таким, що поширюється у всіх країнах Європи. Оскільки він обґрунтований. Комісією підготовлена уся нормативна база. Далі - все в руках ліцензіатів", - заявив він, відповідаючи на запитання, чи буде комісія повертатися до питання введення абонплати за газ. Вовк пояснив, що ліцензіати мають провести відкриті слухання з урахуванням позицій місцевої влади. "Подати нам такі документи. Потім ми ці документи будемо розглядати", - сказав він. Також чиновник запевнив, що поки такі документи не надходили. Нагадаємо, 28 березня НКРЕКП встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл газу як плату за приєднану потужність - так звану абонплату. Однак це рішення отримало такий широкий резонанс, що навіть президент і прем'єр-міністр закликали призупинити його. Після чого Нацкомісія з тарифів скасувала своє рішення, а її голова заявив, що президент затвердив рішення про його звільнення. Нагадаємо, Дмитро Вовк до цієї посади був менеджером російської філії кондитерської компанії Roshen і не займався питаннями сфери енергетики. 
Суспільство Калинівку очистили від вибухонебезпечних предметів - Гройсман Сапери завершили очищення від вибухонебезпечних предметів населених пунктів біля військових складів у Вінницькій області. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook. Він зазначив, що станом на 15:00 очищення завершено. «Люди можуть повертатися!» - написав Гройсман. Однак, як відзначали в Міноборони, станом на 14:00 на території арсеналу в Калинівці періодично місцями спостерігаються незначні задимлення, які оперативно ліквідовуються пожежними розрахунками. «Розмінуванням і ліквідацією вибухонебезпечних предметів на території військової частини і за її межами займаються 35 груп розмінування від Збройних Сил України та Державної служби з питань надзвичайних ситуацій», - підкреслили в прес-службі. Нагадаємо, увечері 26 вересня на військових складах біля Калинівки почалася пожежа і детонація боєприпасів. Вранці 28 вересня вибухи практично припинилися, почалося розмінування 5-км зони. В результаті пожежі на складі боєприпасів постраждали двоє людей.
Політика оформление ленты  Навальний показав хороми головного "холуя Путіна" - пропагандиста Соловйова Опозиціонер Олексій Навальний на своєму каналі YouTube виклав фільм про нерухомість, якою володіє російський пропагандист Володимир Соловйов. За словами політика, "путінський холуй" володіє величезною кількістю нерухомості в Росії та Італії. На початку свого розслідування опозиціонер згадує про те, що Соловйов завжди дуже вдало підлаштовувався під запити політиків і часто міняв свою думку про політику на прямо протилежну. За заявою Навального, Соловйов більше 10 років тому завдяки своїм зв'язкам з мерією Москви задешево купив квартиру в 160 кв. метрів в елітному будинку. Нею він володіє досі. Через кілька років він докупив ще дві квартири в цьому будинку - зараз вони укупі оцінюються в 205 мільйонів рублів. Також у Соловйова є дача в Передєлкіно за 400 мільйонів рублів. А в Італії пропагандист має віллу в місті Комо. Він також є резидентом Італії. Загалом у пропагандиста Соловйова Навальний нарахував нерухомості на 1 мільярд рублів.
Кримінал Терористи підробляють українські паспорти, щоб втекти з «ДНР» На окупованих територіях Донбасу бойовики масово намагаються потрапити на територію України. Про це повідомляє група «Інформаційний спротив». Відзначається, що бойовики все частіше самовільно залишають місця служби. Працівники «органів міліції», які перебувають в окупованому Донецьку, через посередників намагаються отримати «чисті» українські документи. Ті з них, хто числиться в базах правоохоронних органів України, наполягають на отриманні паспортів зі зміненими даними. Нагадаємо, керівництво управління президента країни-агресора поінформувало ватажків так званих «ДНР» і «ЛНР» про необхідність скорочення обсягів «бюджету». Куратори з РФ планують скоротити фінансування «міністерств» охорони здоров'я, освіти і науки, культури, молоді та спорту обох недореспублік.
Події У Хмельницькій області сталося масове отруєння школярів З села Скіпче Городоцького району Хмельницької області в місцеву лікарню госпіталізовано 9 школярів з попереднім діагнозом - гастроентероколіт. Про це повідомили в Нацполіції області. У четвер, 28 вересня, о 14:10 поліція дізналася від фельдшера «швидкої допомоги» про отруєння дітей. Правоохоронці встановили, що в інфекційне відділення Городоцької лікарні були доставлені 9 учнів школи. З отруєнням до лікарів потрапили учні другого, третього, п'ятого і восьмого класів. Відзначається, що стан здоров'я школярів задовільний. Двох дітей лікарі після обстеження відпустили додому. Причина отруєння встановлюється. Нагадаємо, у Львові копченою рибою отруїлися 66 осіб. Рибу виготовляла львів'янка у своєму гаражі, тепер жінці загрожує до 8 років в'язниці за масове отруєння людей.
Суспільство Хай будуть складки, прищики і целюліт! Getty Images заборонив розміщувати у себе ретушовані фотографії моделей Американське фотоагентство Getty Images, що володіє однією з найбільших у світі баз зображень, оголосило про заборону ретушувати світлини моделей на своєму ресурсі. Про це воно сповістило авторів в електронному листі. Цю зміну буде записано в контракті будь-якого фотографа, який публікує свої роботи в базі, починаючи з 1 жовтня, повідомляє Dazed. Фотографів попередили не надавати фотографії, на яких моделі виглядають більш худими завдяки ретуші. Решта змін, зокрема зміна рельєфу шкіри, шкірних висипань, а також зміна форми носа або кольору волосся в художніх цілях, не є порушенням контракту. Заборона перегукується з французьким законом, що набрав чинності нещодавно, який наказує, щоб комерційні зображення, на яких форму тіла або обриси моделі змінили за допомогою ретуші, супроводжувалися написом «ретушована фотографія».
Події Калинівська трагедія демонструє параліч системи цивільної оборони в Україні Ситуація з вибухами боєприпасів у Калинівці показала, що в Україні на державному рівні повністю ліквідована система цивільної оборони та захисту населення при надзвичайній події. Таку думку 28 вересня під час прес-конференції висловив екс-радник міністра з надзвичайних ситуацій України Костянтин Гринчук, передає кореспондент АСН. «Калинівська трагедія вкотре показує наслідки ліквідації і невідновлення вкрай необхідної системи цивільної оборони. Сьогодні Державна служба з надзвичайних ситуаціях настільки обрізана своїми функціями і можливостями, що вона здатна виконувати виключно гасіння пожеж, дрібні аварії на місцевому рівні. Як тільки йдеться про державний - на цьому все закінчується», - вважає він. Експерт зазначив, що за останні роки були створені Міністерство окупованих територій і Міністерство пропаганди, але в той же час була ліквідована Служба цивільної оборони. Гринчук підкреслив, що з 2003 року в Україні було фактично знищено 11 військових арсеналів: «Виникає логічне запитання, а взагалі держава зацікавлена ​​в захисті таких об'єктів, як арсенали». Також експерт додав, що, згідно з законодавством, таке місто, як Калинівка, має бути евакуйоване разом зі своїм майном і худобою за 12 годин, а за чотири години там вже мали бути розгорнуті евакуаційні штаби. В реальності ж вивезені з Калинівки люди наступного ж дня намагалися повернутися додому, щоб нагодувати покинутих тварин. Нагадаємо, 26 вересня біля селища Калинівка, що на Вінниччині, загорілися боєприпаси на військових складах Міністерства оборони. Жителів довколишніх населених пунктів було евакуйовано.
Події оформление ленты  Правоохоронці проводять обшуки у кабінеті заступника міністра Мінсоцполітики - журналіст У кабінетах чиновників Міністерства соціальної політики України правоохоронці проводять обшуки. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Олександр Дубінський. «Тим часом у Мінсоцполітики (там, де вважають, що українці багато їдять) - обшуки. Кажуть - по темі Мінсоцівської парафії визнання вантажів гуманітарною допомогою (схема відходу від податків)», - написав він. За його даними, обшуки проводять у кабінеті заступника міністра Олександра Привалова і начальника управління адміністративного забезпечення. «За даними моїх джерел, працює Прокуратура (можливо, НАБУ). Автогеном розкривають сейфи у заступника міністра - Привалова і начальника управління адміністративного забезпечення», - уточнив журналіст.
Політика У НКРЕКУ немає кворуму, але рішення все одно ухвалюватимуться У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) немає кворуму, однак рішення все одно ухвалюватимуться. Про це під час засідання круглого столу заявив в.о. голови комісії Дмитро Вовк, передає кореспондент АСН. «Як не допустити пробуксовки в реформі? Згідно з календарним планом, графіком роботи Верховної Ради, а також враховуючи, що номінаційна комісія чинна тільки тоді, коли призначена усіма суб'єктами, а не окремо президентом або Верховною Радою, зараз є ризик відсутності кворуму», - заявив він.За словами Вовка, щоб мінімізувати негативні наслідки відсутності кворуму, комісія вже підготувала план і графік ухвалення рішень, підготовлені також зміни в порядок ухвалення рішень, щоб вони були довгостроковими.«Ми сподіваємося, що в грудні номінаційна комісія зможе все-таки направити президенту кандидатів. І такі кандидати будуть призначені. І час, коли буде відсутній кворум, буде мінімізовано», - вважає він. Нагадаємо, в березні після скандалу з підвищенням тарифів на газ президент затвердив рішення про звільнення з посади директора комісії Дмитра Вовка. Цей чиновник до роботи в НКРЕКУ був менеджером російської філії кондитерської компанії Roshen і ніколи не займався питаннями енергетики.
Кримінал оформление ленты  У Кропивницькому шахраї обдурили охочих політати на повітряних кулях У Кропивницькому правоохоронці оголосили підозру шахраям, які обдурили жителів міста на 50 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Придніпровського управління Департаменту кіберполіції Нацполіції України. Наприкінці літа зловмисники розмістили в інтернеті оголошення про організацію польотів на повітряній кулі. Вартість послуги для дорослих становила 700 грн, для дітей - від 500 грн. При цьому заплатити за «відпочинок» шахраї просили наперед, відправивши всю суму на картковий рахунок. Але, здійснивши повну оплату, клієнти так і не отримали послуг, за які заплатили. Таким чином зловмисники ошукали декілька десятків громадян на більш ніж 50 тис. грн. Правоохоронці встановили підозрюваних, якими виявилися жителі обласного центру віком 23 та 24 років. Отримані від постраждалих гроші вони перевели в готівку і розділили між собою. Під час обшуків в оселях підозрюваних оперативники вилучили комп'ютерну техніку, платіжні картки та інші мобільні пристрої. Учасникам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину. Їм загрожує до 3 років в'язниці.
Закон і Право Військовим у 4,5 разу збільшать зарплати в 2018 році З 1 січня 2018 року посадові оклади військовослужбовців збільшаться в середньому в 4,5 разу. Про це на своїй сторінці в Facebook написав помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян. Він уточнив, що ці зміни відображені у відповідній постанові уряду, яку було ухвалено на засіданні Кабміну 31 серпня. Згідно з ним з 1 січня 2018 року посадовий оклад військових буде залежати від прожиткового мінімуму, а це означає, що грошове забезпечення військовослужбовців буде щорічно зростати в залежності від підвищення соціальних стандартів. Крім цього, збільшаться посадові оклади військових. Наприклад, посадовий оклад водія збільшиться з 530 грн до 2700 грн. Оклад інспектора прикордонної служби І категорії з 760 грн до 3350 грн, а начальника відділення прикордонного загону - з 1135 грн до 5810 грн. Також Слободян зазначив, що виростуть і оклади за військові звання. Зокрема за звання «солдат» будуть платити не 30 грн, а 560, а за «майора» - не 125, а 1420 грн. Нова постанова не скасовує надбавки в розмірі 100% посадового окладу за особливості проходження служби військовослужбовцями. Зберігаються надбавки за службу в умовах режимних обмежень і за кваліфікацію. Не відмовилися в Кабміні і від преміювання військових. «Також збережено виплату матеріальної допомоги на оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення та матеріальної допомоги для розв'язання соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує їх місячного грошового забезпечення», - написав Слободян. Документом також передбачена одноразова допомога в розмірі від 8 до 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб військовослужбовцям, які підписали свій перший контракт. Також з наступного року військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення, винагорода буде виплачуватись в розмірі не менше 10 тис. грн, а військовослужбовцям, які виконують завдання в інших місцях проведення АТО, - не менш ніж 4500 грн. Крім цього, постановою скасовано 20 з 36 додаткових надбавок і винагород. Тобто з нового року розмір додаткових виплат становитиме до 40%, в той час як сьогодні він становить до 85% від загального грошового забезпечення.

Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів




/-1,7442939281464-/ /-pc-/
Top