counter
Архів Повернутись назад 28 Квітня 2016
28 Квітня
Суспільство СБУ ліквідувала конвертаційний центр із оборотом у більш ніж 100 мільйонів гривень У Києві та Дніпропетровську працівники Служби безпеки викрили конвертаційний центр із щомісячним оборотом понад 100 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі СБУ. «Організатори обслуговували майже п'ятсот підприємств з різних сегментів економіки. Дилери надавали клієнтам послуги з мінімізації податкових платежів, фіктивного формування ПДВ і «класичного» переказу коштів через безтоварні операції. Під час декількох обшуків в офісах «конверта» і місцях проживання організаторів співробітники спецслужби вилучили понад сто печаток фіктивних фірм, комп'ютери з встановленими системами «клієнт-банк», «чорну бухгалтерію», яка доводить здійснення фінансових операцій. У зловмисників також виявлені реєстри видачі готівки і формування штучних податкових платежів клієнтам», - сказано в повідомленні. На рахунки фіктивних фірм за рішенням суду було накладено арешт на чотири з половиною мільйона гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.205 та ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України.
Суспільство Дію рішення, що забороняє Шустеру працювати в Україні, призупинено Державна служба зайнятості призупинила дію рішення про анулювання дозволу на роботу Савіка Шустера в Україні. Про це повідомляє прес-служба відомства в Facebook. Рішення призупинено до з'ясування обставин. Його прийняли після письмового звернення Шустера до керівництва служби. «Беручи наказ №54, Київський міський центр зайнятості діяв у межах своїх повноважень виключно в рамках правового поля. Разом з тим хочу зазначити, що служба зайнятості - це вже не стара архаїчна структура. Ми перебуваємо в стані реформи і завжди відкриті для будь-кого. До мене надійшла заява громадянина Шустера і, реагуючи на цей документ, ми припиняємо дію наказу до з'ясування обставин. Таким чином, на сьогодні дозвіл на застосування праці громадянина Канади Шустера №43388 дійсний до з'ясування обставин», - заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко. Нагадаємо, що Шустеру анулювали дозвіл на роботу і це пояснили наданням недостовірних даних. За їхніми даними, Шустер подав довідку про відсутність судимості в той час, коли проти нього було відкрито кримінальне провадження.
Суспільство Тандіт: Нам усе важче і важче вести переговори щодо обміну заручників Українській стороні все складніше і складніше вести переговори з бойовиками щодо обміну полоненими. Про це заявив радник глави СБУ Юрій Тандіт, передає 112 Україна.   «Нам усе важче і важче вести переговори. Зазвичай вони проходять не в публічному режимі. На жаль, цю тему багато політиків використовують для власного піару», - зазначив він. При цьому речник підкреслив, що останні переговори з бойовиками зірвалися. «Дійсно, можу підтвердити те, що зірвалися переговори. Ми були оптимістично налаштовані на те, що перед великими святами, перед Великоднем, все-таки будуть звільнені наші заручники. Ми для цього зробили все, в рамках Мінських домовленостей виконуючи шостий пункт. Ми пішли назустріч тим, хто вів із нами переговори і готові були в будь-який момент передати тих, про кого говорили раніше», - сказав він.
Політика Макеєва написала заяву про відставку з посади заступника міністра фінансів Олена Макеєва написала заяву про відставку з поста заступника міністра фінансів. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook. «Написала заяву про звільнення з посади заступника міністрів фінансів. Більше року я мала честь працювати в команді висококласного менеджера і справжнього професіонала своєї справи Наталії Яресько. «We will win as a team and loose as individuals» (C). Ця фраза вже не один рік є однією з найулюбленіших, адже я впевнена, що успіх будь-якого починання прямо залежить від команди, яка спільними зусиллями працює для досягнення поставленої мети. Такою командою для мене стали Оксана Маркарова, Артем Шевальов, Роман Качур. Разом з ними нам вдалося реалізувати велику кількість ініціатив, які дозволили стабілізувати економічну ситуацію і закласти надійний фундамент для подальших економічних реформ. Я дуже ціную і поважаю своїх колег із міністерства за наполегливу працю, відданість і професіоналізм, завдяки яким іноді вдавалося зробити неможливі речі», - написала Макеєва в соцмережі. Вона також побажала успіхів новому міністру фінансів Олександру Данилюку.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ангела Бочі Потрібно максимально зменшити контакт митника з платником Реформування митниці має вестися швидкими темпами, але в три місяці укластися не вдасться. Для реформ потрібен мінімум рік. Також треба максимально впроваджувати прозорі електронні сервіси, які допоможуть зменшити контакт митника з платником. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила експерт з економічних питань Міжнародного центру перспективних досліджень Ангела Бочі. «Реформи повинні бути швидкими. Чим довше їх затягують, тим вони менш ефективні. Це показує досвід багатьох країн. Однак три місяці для реформи митної служби - це замало. Реальні строки реформування - до року. Необхідне створення максимально сприятливих умов для прозорого ведення зовнішньоекономічної діяльності, а митні органи в цьому відіграють одну з ключових ролей. Крім того, відповідно до Угоди про асоціацію, Україна повинна також реформувати контролюючі органи шляхом проведення максимального впровадження прозорих електронних сервісів, які допоможуть зменшити контакт митника власне з платником», - розповіла економіст. Також вона позитивно оцінює ідею попереднього уряду щодо передачі управління митницею іноземним компаніям. «Є досвід Болгарії, Албанії, де цей інструмент ефективно використовується і було зростання надходжень до бюджету якраз за митними платежами. Інше питання, наскільки можливо кардинально міняти взагалі систему митних інспекторів, яка є досить корумпованою. Необхідно шукати нові кадри, які зможуть ефективно виконувати роботу. Також важливим є питання оплати праці, яка зараз на досить низькому рівні. Це, звичайно, впливає на їхні корупційні ризики, тому підвищення зарплати має бути втілено шляхом скорочення кількості працівників митної служби та впровадження нових електронних сервісів. З цього потрібно починати реформу», - підсумувала експерт.
Політика У США заявили про повне дотримання Україною Мінських угод Україна вже виконала більшу частину своїх зобов'язань відповідно до Мінських угод, тоді як Росія і підтримувані нею сепаратисти досі не виконали свого слова. Про це під час брифінгу у Вашингтоні заявив заступник представника Державного департаменту США Марк Тонер, передає Укрінформ. «Обидві сторони повинні виконати свої зобов'язання, взяті в Мінську. Україна вже зробила кілька серйозних кроків для дотримання свого слова, втім, ми до цього часу чекаємо, поки так само вчинять підтримувані Росією сепаратисти», - сказав Тонер. Він зазначив, що постійні порушення режиму припинення вогню і присутність російських військ на сході України - приклади невиконаних обіцянок Москви і підтримуваних нею сепаратистів. «Тут ідеться не про обмін в форматі «око за око», а про досягнення прогресу обома сторонами. Ми вже побачили, як український уряд просувається. Втім, подібного рівня прогресу від сепаратистів та Росії до цих пір не було», - зазначив заступник спікера Держдепу.
Суспільство Суд дозволив затримати командувача Чорноморського флоту РФ Суд дав дозвіл на затримання командувача Чорноморського флоту Російської Федерації Олександра Вітка. Про це повідомили в прес-службі ГПУ. Це рішення було надано за клопотанням Головної військової прокуратури. «Слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва клопотання прокуратури задоволено в повному обсязі та надано дозвіл на затримання командувача Чорноморського флоту Російської Федерації О. Вітка», - сказано в повідомленні. Підозру Вітку в скоєнні низки тяжких злочинів проти України Головна військова прокуратура оголосила 18.04.2016, було вручено повістку про явку до слідчого органу 25.04.2016. Але він не з'явився. Тоді було подано клопотання до суду про дозвіл на затримання командувача Чорноморського флоту РФ віце-адмірала Вітка з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Володимир Цибулько Імпульсом для реформи повинна стати уніфікація митних тарифів Для успішної реалізації реформи митниці в короткі терміни слід провести уніфікацію митних тарифів. Крім того, потрібно ввести електронне урядування в цій галузі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Цілком реально за три місяці провести реформу митниці. По-перше, імпульсом для неї може бути уніфікація митних тарифів. Тоді не буде щілин в митних відомствах, коли в разі неможливості пройти одну митницю просто перебазовуються на іншу і знаходять там більш вигідні умови. По-друге, необхідно ввести дзеркальне відображення митних документів відправників товарів. Також має бути максимально електронне урядування в цій галузі. Зробити це цілком реально», - розповів економіст. За словами експерта, саме це дозволить відійти від людського фактора, електронне управління мінімізує особисту роль чиновника, замість нього просто працюють певні процедури. «Одним із завдань уряду буде також введення автоматичного повернення ПДВ», - зазначив Цибулько.
За кордоном Гаазький трибунал зацікавився доповіддю про злочини РФ на Донбасі Доповідь про злочини росіян на Донбасі в 2014 році, яку 22 квітня було передано до Міжнародного кримінального суду (МКС), викликала інтерес у Гаазі. Про це написала на своїй сторінці в Facebook депутат Сейму, заступник голови комісії нижньої палати парламенту Польщі у закордонних справах Малгожата Госевська. «Заяву про підозру скоєння низки злочинів, передбачених Римським статутом, а також доповідь з доказовим матеріалом на 500 сторінках прийнято з великим інтересом. Зустріч (з представниками бюро прокурора МКС) тривала півтори години, а конкретна розмова стосувалася, насамперед, методології, яку застосовували в ході роботи зі збору доказів злочинів та ідентифікації злочинців», - зазначила Госевська. За її словами, тривалість зустрічі, а також детальний характер питань з боку представників суду дають підстави вважати, що «справу сприйнято дуже серйозно». «Зараз матеріали будуть вивчені з юридичної і фактичної сторін. На підставі цього бюро прокурора прийме рішення у справі про початок слідства проти осіб, зазначених у доповіді», - підкреслила Госевська. Вона додала, що після початку розслідування доказову базу можна буде доповнювати, наприклад, інформацією чергових свідків. Госевська повідомила, що подала документи за сприяння польського представництва в Гаазі.
Суспільство оформление ленты  СБУ запобігла провокаціям на травневі свята Служба безпеки України викрила у Львові групу осіб, яка готувала провокаційний «першотравневий марш» від імені одного з ліворадикальних угруповань. Як повідомляє прес-служба СБУ, під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та агітаційні матеріали, спрямовані на організацію і проведення маршу з антидержавними закликами. Відкрито кримінальне провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Також викрито угруповання, яке в соцмережах називало себе «антифашистський опір Львова» і готувало провокації на 9 травня. Зловмисники готували і поширювали матеріали, які популяризують тоталітарний режим з використанням комуністичної символіки. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.
Події У Києві поліція затримала «мінера» дитячого майданчика Поліція Києва виявила «мінера», який повідомив про те, що залишив на дитячому майданчику вибуховий пристрій. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Києві. «В Солом'янське управління поліції м. Києва звернувся місцевий житель і повідомив, що до його дочки на мобільний телефон подзвонив незнайомець і сказав: дитячий майданчик біля їхнього будинку заміновано. На місці події фахівці відповідних служб оглянули майданчик і прилеглу територію. В результаті вибухонебезпечних речовин або предметів не виявили», - йдеться в повідомленні. За цим фактом слідчі почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України. Працівники Солом'янського управління поліції через деякий час встановили «жартівника». Ним виявився 11-річний школяр. Мобільний телефон, з якого було здійснено дзвінок, вилучено. За ст. 259 Кримінального кодексу України правопорушнику загрожує до шести років позбавлення волі. З огляду на, що особа, яка вчинила злочин, є малолітньою, відповідальність за його протиправні дії нестимуть батьки, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст. 184 - невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей). Крім того, до неповнолітнього будуть застосовані відповідні превентивні заходи.
Суспільство ГУР: Сурков сприяє виділенню понад 1,1 мільярда рублів для терористичної «ДНР» Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про те, що найближчими днями так звана «ДНР» отримає понад мільярда рублів на «соціальні потреби». Надходженням цих грошей на територію квазідержави курирує особисто помічник президента РФ Владислав Сурков, передає прес-служба Українськоі військової розвідки. «30 квітня 2016 року очікується надходження для соціальних потреб т.зв. «ДНР» 1,1 мільярда російських рублів, виділених за сприяння радника президента РФ Владислава Суркова. З огляду на заяви керівництва «ДНР», на соціальні потреби населення передбачається витратити тільки 200 мільйонів рублів», - йдеться в повідомленні. Також в ГУР відзначають, що для розподілу суми, що залишилася (на задоволення особистих потреб російських і місцевих чиновників), очікується прибуття Владислава Суркова в місто Донецьк під приводом «участі в травневих святах».
Суспільство Розвідка повідомляє про бойове зіткнення між військовими РФ і кавказцями в так званій «ЛНР» Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про те, що кілька днів тому на полігоні відбулися бойові зіткнення між військовими РФ і представника північнокавказьких народів у так званій «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба відомства. «26 квітня 2016 року під час проведення бойового злагодження у 2-й окремій мотострілкової бригаді (Луганськ) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ на полігоні «Успенський» відбулися зіткнення між кадровими російськими військовослужбовцями і набраними за контрактом громадянами Росії з числа жителів Північного Кавказу», - йдеться в повідомленні. У ГУР відзначають, що спостерігаються випадки навмисного пошкодження озброєння і військової техніки. З метою запобігання та нейтралізації можливого конфлікту на міжнаціональній основі командуванням російських окупаційних військ вжито додаткових заходів безпеки. «До складу 4-ї окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ введено підрозділ 46-ї окремої бригади оперативного призначення (Грозний) Федеральної служби військ національної гвардії РФ. Також керівництво полігону в два рази збільшило кількість нарядів військової поліції і комендатури. Ситуація на полігоні взята під особливий контроль командувачем корпусу генерал-майором ЗС РФ Є. Никифоровим», - йдеться в повідомленні.
Політика Синові Джемілєва відмовили в УДЗ і знову нав'язують російське громадянство Астраханський обласний суд відмовив в умовно-достроковому звільненні (УДЗ) синові лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсеру Джемілєву. Про це в своєму Тwitter повідомив адвокат Микола Полозов. За словами адвоката, наступним кроком захисту стане оскарження цього рішення в Європейському суді з прав людини. Полозов підкреслив, що відмова від УДЗ Хайсеру Джемілєву була очікуваною, в той час як несподіванкою стала спроба нав'язати його підзахисному російське громадянство. «Несподівано інше. За базами даних екс-ФМС, Хайсер Джемілєв записаний громадянином РФ, хоча в 2014 році офіційно відмовлявся від громадянства Росії. У рішеннях російських судів Джемілєва теж вказано громадянином України. Але в колонію прийшли документи на оформлення йому паспорта Росії», - зазначив Полозов.
Події оформление ленты  На Харківщині СБУ знешкодила злочинну групу вимагачів У Харкові Служба безпеки України спільно з поліцією і прокуратурою ліквідувала міжрегіональну організовану злочинну групу, члени якої майже рік тероризували приватних автоперевізників. Про це повідомляє прес-центр СБУ. «До складу банди входили п'ять жителів Харкова віком від 43 до 58 років, кожен із яких був раніше судимий і відбував покарання за різні злочини. Члени угруповання в змові з представниками луганського криміналітету «обкладали даниною» підприємців, які здійснюють пасажирські перевезення на тимчасово окуповані території Луганської області. Протягом тривалого часу вони вимагали гроші від водіїв і диспетчерів, погрожуючи їм насильством, знищенням чи пошкодженням майна», - йдеться в повідомленні. Також харківські бандити разом із луганськими злочинцями ввели схему розкрадання коштів державного бюджету, призначених для фінансування пенсій та інших соціальних виплат переселенцям. «Кримінальні доходи використовувалися для формування «общака», з якого утримувалися злочинці в тюрмах, а також організовувалися акції непокори в установах пенітенціарної системи Харківської області. Частина коштів спрямовувалася на підконтрольні терористам «ЛНР» території», - підкреслюється в повідомленні. Працівники СБУ спільно з бійцями батальйону поліції громадської безпеки особливого призначення затримали трьох членів злочинного угруповання за вимагання. Того ж дня за місцями проживання було затримано двох організаторів цієї банди. «У бандитів вилучено близько 160 тисяч російських рублів, $150 тисяч, більше 50 тисяч гривень, ювелірні прикраси, списки перевізників, які платять данину, паспорта, пенсійні посвідчення, банківські картки для отримання соціальних виплат, вогнепальну зброю та гранати. Крім того, виявлено «общак» криміналітету та наркотики», - сказано в повідомленні прес-центру СБУ. Затриманим членам угруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання, що завдало майнової шкоди у великих розмірах) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Невідкладні слідчі дії тривають.
Політика Безсмертний вийшов із переговорів у форматі Мінського процесу Представник України в підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний вийшов з Мінського процесу. Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Європейська правда». «Я вже не поїду. Принаймні сподіваюся на це. Я вирішив для себе і поінформував усіх причетних - від тих, хто бере участь у технологічному забезпеченні процесу, і до Президента - що завершую цей етап у своєму житті», - сказав він. Безсмертний  заявив, що далі братиме участь у волонтерстві. «Що стосується перспектив переговорів, то як може бути інакше, якщо політична підгрупа зараз працює всупереч навіть Мінським домовленостям? Адже спочатку всі домовилися про те, що група почне працювати тільки після того, як компонент безпеки буде розв'язано. А на практиці перші пункти «Мінська» не виконані. Тому у мене питання: про що тоді ми говоримо?» - зазначив він.
Економіка Олексій Вадатурський Интервью
Олексій Вадатурський: Аграрії профінансують покращення інфраструктури портів великої Одеси, а потім їх передадуть у концесію олігархам
Раніше одного з найкращих топ-менеджерів України, Героя України, гендиректора компанії «Нібулон» Олексія Вадатурського можна було частіше побачити у Києві на бізнес-тусівках. Останні роки це рідкість. «Мене дуже втомлює Київ, не люблю це місто. Воно «з'їдає» найдорожче — мій час. Тому я нечасто останнім часом тут буваю. Якби ще користь якась була від цих зустрічей. А так чиновники ніби слухають бізнес —  а роблять усе одно по-своєму, як «продиктують» спонсори». Не встигає договорити, як розмову перехоплює один, другий, третій пошановувач бізнес-таланту Олексія Опанасовича. Розмова не складається,  переносимо її на кінець форуму. Під час спілкування помічаю цікаву деталь — Олексій Опанасович говорить виключно українською попри те, що запитання від співрозмовників звучать переважно російською. — Олексію Опанасовичу, яка ваша рідна мова? Наскільки пам'ятаю, раніше ви спілкувались російською... Коли перейшли на українську і чому? — З позаминулого року. Я Герой України і маю спілкуватись українською. — Але ж Героєм України ви стали не рік тому? — Так, справді, коли мене нагороджували, я розмовляв російською. Востаннє спілкувався українською, коли навчався в школі. Але кілька років тому прийняв для себе рішення перейти на українську. Зважаючи на події на Сході, я не міг інакше. До речі, наслідуючи мене, син і онуки теж зараз активно вивчають мову країни, в якій живемо, навчаємось і працюємо. Мою ініціативу підтримав і колектив компанії. Зараз усі «нібулонівці» спілкуються українською, навіть ті, хто жодного слова в своєму житті не промовив українською. Зважте, що все відбувається у російськомовному Миколаєві. — Не важко? — Ні (посміхається)... — Чому сьогодні ви тут, на цьому форумі? — Мене запросили, бо «Нібулон», по суті, сьогодні є головним інвестором у річковий транспорт та річкову логістику в Україні. За час існування компанія інвестувала в логістику 1,6 мільярда доларів США. З них мільярд — у річкову. Ми збудували 2,5 кілометра гідротехнічних споруд, причали, флот із 50 суден на власному суднобудівному заводі і з українського металу. У найближчі роки плануємо створити ще п’ять підприємств і перевозити внутрішніми водними шляхами до п’яти мільйонів тонн вантажів. Зараз намагаємось переконати уряд у потребі створення належних умов для залучення інвестицій у природну альтернативу автошляхам – в українські річки. А сьогодні це 1500 кілометрів рівної, без вибоїн та ям, екологічно чистої дороги, в ремонт якої не потрібно щороку вкладати 20 мільярдів гривень. Якщо немає грошей, можна залучити до цього приватників. Але при цьому створити їм сприятливі конкурентні умови для розвитку. Бо сьогодні річковий транспорт неконкурентний у порівнянні, наприклад, із залізницею. Якщо собівартість перевезення тонни вантажу з Кременчука у Миколаїв залізницею обходиться бізнесу у 197,34 грн/т, то річкою — у 249, 82 грн/т, автошляхами — у 342,72 грн/т. Тож навіть при підвищенні ціни на прогнозовані 15% (до 226,94 грн/т) на залізничні перевезення з 1 травня річковий транспорт не буде конкурентним. Хто піде інвестувати у річку за таких умов? — Але ж ви інвестували? І, як я розумію, продовжуватимете? — Назад дороги немає. Головне, аби не заважали. Ми інвестували не стільки завдяки, як усупереч. Держава не надто прислуховується до голосу бізнесу з цих питань. Нам знадобилось два роки, щоб Мінінфраструктури схвалило шість із 23 наших пропозицій із покращення інвестиційного клімату на річці. Знадобилось п’ять років для отримання 47 різного роду дозволів на роботи з днопоглиблення, які «Нібулон» проводить за власні кошти та власними техзасобами. І хоча зараз нам встромляють палки у колеса «кишенькові» громадські організації, нас підтримує громада трьох десятків сіл, розташованих уздовж берегів Південного Бугу. Вони відчують переваги для себе від реалізації інвестпроекту, серед яких і можливість використання річкового пасажирського транспорту. Нам знадобилось два роки, щоб Мінінфраструктури схвалило шість із 23 наших пропозицій із покращення інвестиційного клімату на річці і п’ять — для отримання 47 різного роду дозволів на роботи з днопоглиблення Південного Бугу Після днопоглиблення до 2,20-2,40 м судноплавними стануть 134 км Південного Бугу. В середині червня закінчимо будівництво надсучасного перевантажувального термінала у Вознесенському районі Миколаївщини, а також несамохідних суден на власному суднобудівному/ремонтному заводі. Тож уже з кінця червня офіційно розпочнемо річкові перевезення Південним Бугом. А в перспективі по ньому можна буде перевозити до мільйона тонн зернових і мільйон тонн будматеріалів, видобутих на північних кар'єрах. Отже, з автошляхів Миколаївщини буде знято 50 тисяч вантажівок. Водночас 16 проблемних питань й досі лишаються нерозв’язаними. Виникають і нові. — Наприклад? — Приміром, досі не прийнято рішення щодо лімітуючих ділянок суднового ходу Дніпра. Б'ємось, щоб знизили тариф на суднозаходи у Миколаїв, який є найдорожчим серед портів світу. За 20 млн доларів, які компанія переплачує за суднозаходи, можна було б відремонтувати дороги як мінімум у області. Натомість фінансуємо днопоглиблення портів великої Одеси, а Мінінфраструктури ініціює впровадження додаткової плати — вантажного збору для річкових перевізників. Яким він буде і які підходи використовуватимуться при його формуванні? Поки що ніхто не каже. За таких умов річка Дніпро не скоро стане другою Міссісіпі. І це тоді, як уже сьогодні, крім прямих витрат, кладемо у бюджет по 50 гривень за кожну перевезену річкою тонну. При загальних обсягах перевезень — у три  мільйони тонн на рік — це 150 млн грн. Цього, на мою думку, достатньо, щоб привести Дніпро у належний стан. По суті, дії держави можуть призвести до того, що аграрії профінансують покращення інфраструктури портів великої Одеси, а потім їх передадуть у концесію олігархам. За 20 млн доларів, які компанія переплачує за суднозаходи, можна було б відремонтувати дороги як мінімум у області Багато незрозумілого є в питанні приватизації та концесії, і немає жодних гарантій, що моє чи інші підприємства, створені до ухвалення закону, продовжуватимуть ефективно працювати. Розвиток річкової інфраструктури і логістики не вигідні портам — Південному, Одесі, Іллічівську. Бо вона забере їхні вантажі. До того ж документ порушує багато законів вищої юридичної сили. Тож нині ми у постійному діалозі з Мінінфраструктури. Якщо ці питання будуть розв’язані, то, безперечно, й надалі інвестуватимемо у річкову логістику. І у найближчі 2-3 роки суттєво збільшимо річкові перевезення. Ми патріоти України і розуміємо значимість цього проекту. Я впевнений, що ми виступаємо першопрохідцями, але за нами підуть й інші. —  Яка ваша думка щодо ініціативи Мінінфраструктури з побудови «хмарного» порту в районі Дніпро-Бузького лиману? — Сама назва відповідає реаліям того, який порт хоче збудувати Мінінфраструктури. Інколи виникає враження, що ця ідея була анонсована, щоб відволікти увагу громадськості від вирішення дійсно важливих питань, на кшталт питання днопоглиблення Дніпра. Що перевалювати у «хмарному» порту — вугілля і шлаки? І навіщо будувати його на території, де заповідники, екологічно чиста зона і гарна природа? Це перспектива для контрабандистів, але не для розвитку економіки України. —  Кілька років тому ви хотіли інвестувати у власний парк зерновозів, бо на ринку бракувало вагонів. Чому досі не реалізували своїх планів? — Насправді в Україні вистачає зерновозів, але вони неефективно використовуються. Якщо «Нібулон» вкладається у три дні, транспортуючи зерно з центральної України в Миколаїв і назад у центральну Україну (один повний оберт), то іншим на це потрібно 8-10 днів. Через відсутність правил гри для відправників зерна і для отримувачів у портах вагони банально використовуються як склади. І за це ніхто не несе відповідальності! Якби всі працювали так, як ми, то наявних зерновозів було б більш ніж достатньо.   Я й досі готовий інвестувати у зерновози, але за рівних прав обігу для державних і приватних вагонів. Бо нині я плачу за перевезений в один бік вантаж так само, як плачу таксисту. Якщо я куплю вагони, то платитиму двічі: один раз — везучи зерно до порту, інший — з порту до місця довантаження. І я вже буду неконкурентний з тими, хто задарма їх орендуватиме у залізниці.   — А яка потреба «Нібулона» у вагонах? —  200 вагонів вистачило б. — Скільки це у грошах? — Помножте на 70 тисяч доларів за вагон. — 14 млн доларів? Солідно! За скільки часу готові вкласти такі кошти? — Поки немає правил гри, не варто про це й говорити. — Ваш син — Андрій Олексійович — народний депутат, і він ініціює скасування експортних мит для насіння соняшнику. Ви підтримуєте цю ідею? — Так. Це дуже болісна тема для всіх агровиробників. Коли він піднімає її у парламенті,  починається ґвалт. Адже при знятті мита олійники втратять 10% вирощеного, або мільйон тонн насіння соняшнику. У грошах це 400 мільйонів доларів (при ціні 350-400 дол/тонна) або мільярд гривень (при курсі 25 грн за долар). Саме стільки агросектор недоотримує через мито. З чим, власне, й боремось. На відміну від ринку зерна, де працює багато гравців, на ринку насіння соняшнику задіяно лише 5-8 компаній. Так вони ще й отримують 30-відсотковий бонус у вигляді 10-відсоткового експортного мита та 20% відшкодування ПДВ. Це ставить їх у нерівні умови з аграріями та будь-якими іншими експортерами.   — Не боїтеся, що скасування мита призведе до тотального вивезення насіння соняшнику у Європу на переробку. І що тим самим ми обезкровимо внутрішнє виробництво олії, залишивши його без сировини? А також до подорожчання сировини та олії? — Ні, цим ми не погубимо галузь. Просто 5-8 компаніям, які щороку ділили між собою  мільярд гривень, доведеться зменшити свої апетити і маржу. Від цього виграють аграрії, які вирощують соняшник. Їхня дохідність зросте, і з'явиться ринок. Ціна зросте як мінімум на 10%. 5-8 компаніям, які щороку ділили між собою мільярд гривень, доведеться зменшити свої апетити — Зараз у Європі стоїть чимало незавантажених заводів з виробництва олії якраз через дефіцит сировини…Тому загроза таки є... — Допускаю, що на першому етапі достатньо було б напівміри, щоб подивитись, як зреагує ринок. Приміром, до нового року жити з митом, щоб був час для закупки насіння для внутрішнього виробництва. А після нового року – «будь здоров», працюй у ринкових умовах та дай вільний вивіз соняшнику на експорт. Тоді люди, які притримають соняшник, зможуть продати його дорожче і без мита.   — На ринку кажуть: «Вадатурські взялись за соняшник, бо зернових для експорту залишилось не так багато»... — Це неправда. Ми не вперше піднімаємо це питання. І не щоб заробити самим, а щоб було по-справедливості. Свого часу ми були найбільшим експортером олії з України, але з 1996 року почали займатися всіма культурами і перейшли в сільгоспвиробництво. — Але якщо буде зняте мито, експортуватимете насіння соняшнику? — Ми й зараз експортуємо соняшник власного виробництва. — Може, все ж таки краще експортувати олію, аніж сировину? — Можна, але аграрій, який на полі працює, не отримає мільярда гривень. — Недоотримає й Україна, яка замість продуктів із доданою вартістю експортуватиме сировину... — За 400 млн доларів, які отримає олійно-жирова галузь, в Україні можна було б збудувати ще 5-6 олійноекстракційних заводів. Де вони? Де ці капіталовкладення в Україні? — Скільки плануєте проекспортувати зернових цього маркетингового року згідно з Меморандумом з Мінагропродом? — 4,5 млн тонн. Сьогодні працюємо за узгодженим графіком. На 1 травня експортуємо 3,700- 3,750 млн тонн. — Братимете участь у ринку землі, якщо він відкриється? — Так. Але я не прихильник ринку землі, поки немає чітких правил гри на ринку та відповідної законодавчої бази для цього. — Скільки плануєте купити гектарів за умови зняття мораторію на продаж? — Я не скупа людина (сміється). Мені достатньо того, що в мене є (зараз орендний зембанк «Нібулона» — 82,5 тис. гектарів). Міжнародні фінансові структури ставляться до відкриття ринку досить насторожено. Кажуть: «Знаємо тебе як експортера, займайся й далі торгівлею, зменшуй частку агровиробництва. Що тобі дає агросектор? Мізерну частку доходу і високі ризики». Банкіри, коли дають кошти, думають насамперед за тебе. І часом мають рацію. Я постійно згадую випадок, коли «Нібулон» 1998 року був першопрохідцем в Україні з отримання кредиту Світового банку. Паралельно нам давала кредит у розмірі п’яти мільйонів євро одна німецька компанія, яка в останній момент відмовила. Тоді я був дуже розчарований. Вони ж пояснили це великими ризиками України. І їхній прогноз справдився. Ми взяли кредит, а в грудні 1999 року курс долара виріс до 5,3 грн. Тоді я банкірам щиро подякував. Бо це змусило мене підтягнути пасок, переглянути інвестиційну програму і жити за коштами. З банками я розрахувався у чітко визначені терміни. Втім, якщо згадати тодішню інфляцію, можна сказати, що вона була жорсткішою, ніж 2014-2015 років. — До речі, а де один із найбільших зернотрейдерів тримає свої гроші, в офшорах? — Ні. — Невже? — Не вірите? Перевірте! Коли знайдете, прийдете і плюнете мені в обличчя. — Але ж за кордоном рахунки у вас є? — Ми працюємо з 15 західними банками, фінансуємось,зокрема, ЄБРР. Нас кожен квартал  перевіряє аудиторська компанія. Мені б ніхто не дав коштів, якби у мене були якісь тіньові схеми, вілли, літаки або інші предмети розкоші. — Цьогоріч ви виграли від девальвації гривні? — За нинішньої ситуації на валютному ринку, коли одного дня за долар «правлять» 25,6 грн, другого — 26,7, третього — 25, 4, програють усі: і експортери і імпортери. — Але ви ж валюту зберігаєте в іноземних банках? — Та не зберігаємо. У нас є західна компанія – «Нібулон SA», офіси якої є в Швейцарії та Нідерландах. Ми не ховаємось. Вона має українське ім’я – «Нібулон». Їй вже 14 років і вона має гарну кредитну історію. Нам навіть на цю компанію дає кредити ЄБРР. Бо вона теж у нас прозора. У мене не лишається грошей на депозитах ні в західних, ні в українських банках. Вони всі в інвестиційних коштах, в економіці, в будівництві, в розвитку компанії. Хіба якщо у п'ятницю не встигли розрахуватись чи якщо у понеділок вранці треба розрахуватись, то залишаємо гроші на рахунку. Під час розмови Олексій Опанасович час від часу поглядає на годинник... Зізнається, що ще має зустріч. Наостанок обіцяє трохи згодом розповісти про перспективні плани компанії, які  «Нібулон» почне реалізовувати вже у найближчі місяці.
За кордоном МЗС України попередило про небезпеку поїздок у РФ Міністерство закордонних справ України порекомендувало українцям при плануванні поїздок в Російську Федерацію реально оцінювати ризики і ретельно зважувати необхідність у здійсненні таких подорожей. Про це повідомили в прес-службі МЗС України. «Міністерство закордонних справ України із занепокоєнням відзначає, що тривають випадки безпідставного затримання громадян України на території РФ, відсутність гуманного ставлення до українців з боку російських правоохоронних органів, їхню несумісну з людською гідністю поведінку, застосування до наших співвітчизників неприпустимих методів фізичного і психологічного впливу, в тому числі - тортур», - йдеться в повідомленні. Зокрема, в прес-службі відомства зазначили, що останнім часом почастішали випадки затримання/арешту громадян України, серед особистих речей яких нібито виявлені сторонні предмети, в т.ч. наркотичні речовини, «підкинуті» третіми особами при їхньому в'їзді або перебуванні на території РФ. «У зв'язку з цим, щоб уникнути неправомірного позбавлення волі в подібних випадках, необхідно проявляти пильність і уважність у контактах зі сторонніми особами, в т.ч. з посадовими особами РФ, уповноваженими проводити митний, паспортний і всі інші види контролю», - сказано в повідомленні. З урахуванням зазначеного, МЗС рекомендує громадянам України при плануванні поїздок в Російську Федерацію реально оцінювати існуючі ризики та існуючі загрози і ретельно зважувати необхідність у здійсненні таких подорожей.
За кордоном Військово-повітряні сили Придністров'я приведено в бойову готовність Сили Протиповітряної оборони (ППО) невизнаної республіки Придністров'я виведені на вогневі позиції і приведені в бойову готовність. Як повідомляє молдавський сайт noi.md, зроблено це «в зв'язку з безперервними порушеннями повітряного кордону літальним апаратом іноземної держав». Як повідомляється, придністровські сепаратисти звинувачують Румунію в тому, що її літальні апарати Diamond DA-42 Twin Star нібито «порушили» повітряний кордон. За словами лідера сепаратистів Євгена Шевчука, вильоти «здійснювалися з ініціативи молдовської сторони протягом семи днів з Румунії - міста Ясси, велася аерофотозйомка території Придністров'я, в тому числі військових об'єктів». За його словами, придністровська сторона зробила досить різкі заяви з цього приводу, ініціювала проведення екстреного засідання Об'єднаної Контрольної Комісії (ОКК), проте кінцева мета не була досягнута. На неодноразове звернення Придністровської делегації в ОКК про неприпустимість польотів над територією Придністров'я «молдовська сторона ніяк не відреагувала і в односторонньому порядку продовжувала здійснювати санкціонування цих польотів над територією Зони безпеки, в тому числі над територією Придністров'я».
Політика Безсмертний: Для виборів на Донбасі потрібно від трьох до п'яти років Роман Безсмертний, який у четвер вийшов з політичної підгрупи на переговорах в Мінському форматі, вважає, що проведення безпечних місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу можливо не раніше ніж через 3-5 років. Про це політик розповів в інтерв'ю виданню «Європейська правда». «Будь-хто, хто розуміє цей процес, знає, що виборів на окупованих територіях не буде ні цього, ні наступного року. Щоб підготувати громадську думку, вирішити питання безпеки, забезпечити демілітаризацію, демобілізацію, відновити хоча б по мінімуму суверенітет, потрібно від трьох до п'яти років», - стверджує парламентер. За словами Безсмертного, заяви політиків, в тому числі європейських лідерів, про можливе швидке проведення виборів не мають під собою підстав. «Я спочатку був здивований тим, що 90% учасників цього діалогу, за винятком окремих представників української сторони, розраховували на реактивну швидкість цього процесу. Я і сьогодні, провівши купу часу на самітах і зустрічах, не можу зрозуміти, звідки ця сверблячка», - додав він.
Події У Кіровоградській області поліція заарештувала злодія, який вкрав декілька сотень тисяч гривень У місті Гайвороні Кіровоградської області поліція заарештувала злочинця, який вкрав у місцевої жительки сумку з грошима на загальну суму в 250 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції України в області. Подія трапилася 27 квітня близько 11 години ранку. 18-річний житель районного центру, надівши маску і прихопивши з собою зброю, вчинив напад. Ймовірно, хлопець заздалегідь планував розбій, адже для його здійснення він придбав підручні засоби в іншій області. Знав він і про те, що місцева жителька може мати при собі значні кошти. «Правоохоронці вилучили у зловмисника речові докази - сумку жінки з грошима. За попередніми даними, потерпіла втратила близько 250 тисяч гривень. Поліцейські встановлюють точну суму викраденого. Також у хлопця було вилучено предмет, схожий на пістолет під патрон Флобера, і гумову маску», - йдеться в повідомленні. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від восьми до 15 років з конфіскацією майна. Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, з'ясовується питання про повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального злочину.
Політика Чубаров застерігає Захід від зняття санкцій проти РФ Західні санкції проти Росії можуть бути зняті тільки після деокупації Криму, інакше їхній ефект буде імітаційним. Таке переконання висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу народний депутат Рефат Чубаров, передає Укрінформ. «Ми розуміємо, що санкції приймалися послідовно, і, дійсно, перші були в зв'язку з Кримом (вони дуже незначні і несуттєві). Більшими за своїми наслідками були санкції, які приймалися в зв'язку з подіями в Донецькій і Луганській областях», - сказав Чубаров. «І ми не думаємо, що постійне наполягає на тому, що, мовляв, з виконанням Мінських угод будуть зняті санкції, які були накладені в зв'язку з військовими діями на Сході, відповідає інтересам України. Ми вважаємо, що санкції можуть бути зняті тільки після деокупації Криму», - підкреслив він. Лідер Меджлісу визнає, що сьогоднішня позиція багатьох західних політиків, в тому числі в Німеччині, полягає в тому, що питання санкцій проти Росії «має розглядатися крок за кроком». «Але ми вважаємо, що це є імітацією процесу і від цього не буде жодного ефекту», - підкреслив Чубаров. Водночас він сказав, що кримські татари вдячні за реакцію світової спільноти на заборону Меджлісу. Такі прояви підтримки «як камені викладаються в основу тих майбутніх підходів, які змусять Росію піти з Криму», - впевнений Чубаров.
Економіка Молдова ввела мито на ввезення м'яса і молочних продуктів із України Республіка Молдова ввела тимчасові мита на ввезення з України молока і молочних продуктів, м'яса і цементу і встановила квоти на імпорт цих продуктів. Прийняте сьогодні урядом рішення передбачає застосування митних зборів у торговому режимі з країнами СНД до 31 грудня 2016 року, повідомляє Молдпрес. Як повідомляється, за допомогою введення мит влада намагається захистити внутрішній ринок від масового імпорту молочних продуктів з України. За даними Міністерства економіки, обсяг імпорту молочних продуктів з України в 2015 році значно зріс. Імпорт молока, сметани, йогурту, кефіру збільшився в 1,5 разу, сиру - на 33%, а ковбаси і т.п. - в 14 разів. Відповідно до сьогоднішнього рішення уряду, мито на імпортовані з України молоко і молочні продукти, м'ясо і цемент складе 10-15%.
Економіка Порошенко прокоментував нові ціни на газ Президент Петро Порошенко назвав рішення уряду про встановлення нових цін на газ «потужним антикорупційним кроком». Про це він заявив під час зустрічі з представниками бізнесу, повідомляє прес-служба глави держави. «Всім відомо, що робилося на різниці цін - відбувалися махінації, щоб завищити обсяг споживання. Це - для населення, а це - для теплокомуненерго. На цьому наживалися ділки, і прикривалося це все політиками», - підкреслив Порошенко. За словами Президента, важливим є прийняття чесного і щодо людей, і щодо бізнесу рішення стосовно тарифів, оскільки воно формує «правильний підхід до енергозбереження та диверсифікації енергопостачання, до питань енергобезпеки та боротьби з корупцією в нафтогазовому секторі». Водночас Порошенко наголосив на необхідності підтримки незахищених верств населення.
За кордоном У Москві з'явилися вкрадені купюри з окупованих територій Донбасу У Москві в значних обсягах з'явилися купюри, вкрадені з банкоматів і банківських сховищ Донбасу і Луганської області. Про це повідомляє Forbes з посиланням на джерела в банківських установах та правоохоронних органах. Зокрема, один із банкірів розповів виданню, що до нього звернулися люди, які попросили поміняти декілька мільйонів євро, помічених синьою фарбою. Ще один розповів, що до нього зверталися особи, які просили з дисконтом поміняти 50 млн гривень в зіпсованих банкнотах. Пошкодження фарбою банкноти - це один із способів знищити готівку в разі надзвичайної ситуації, як, наприклад, на Донбасі. Такі гроші є неплатоспроможними. Проте бойовики видавали пошкодженими купюрами допомоги і зарплати громадянам, які нічого не підозрюють, які залишилися жити на окупованих територіях.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Кость Бондаренко Внутрішня криза в ЄС назріває все сильніше У ЄС все більше назріває внутрішня криза, викликана не тільки можливим виходом Великої Британії з Євросоюзу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко. «Криза в ЄС назріває не тільки через ситуацію з Британією. Є багато протиріч. Є країни PIGS - Португалія, Італія, Греція та Іспанія. Це ті країни, у яких проблемні бюджети і вони потребують дотації з центру. Вони - головний біль Європи тому, що мають такі ж права, як Франція, Велика Британія і Німеччина, але вимагають постійно дотацій. Зараз також існують країни, які всіляко протиставляють себе Брюсселю. Це перш за все Чехія, Угорщина і Польща. Так звана Вишеградська група, яка перебуває в конфронтації з Брюсселем за принципом «не вчіть нас жити». Крім того, в Європі, можливо, наступного року у Франції і Німеччині прийдуть до влади і посилять своє представництво євроскептики. Вони будуть всіляко дистанціюватися. Плюс голландський референдум, результати якого прив'яжуть до референдуму в Великій Британії, - це ще один фактор кризи», - розповідає політолог. Як іще одну причину кризи Бондаренко називає регіональний сепаратизм, зокрема це Корсика і Каталонія, які вимагають незалежності. «А сепаратистський рух на Криті - ще міцніший, там взагалі хочуть виходити з ЄС, створювати державу. Є багато факторів, які говорять, що не все так просто в Європі. І ще одне протиріччя - це те, що в ЄС ніяк не можуть між собою домовитися прихильники євроатлантичної системи вільної торгівлі - вільна торгівля з США або вільна торгівля від Лісабона до Владивостока. У першому випадку вона більш вигідна США, оскільки Європа стане ринком збуту. У другому випадку - це вигідно Європі, бо тоді Росія стане ринком збуту. Між ними також постійно відбуваються рокіровки. А Україна стає заручницею таких рокіровок», - підсумував експерт.
Суспільство Порошенко пропонує підвищити зарплати суддям Президент України Петро Порошенко запропонував Кабінету міністрів вивчити питання про збільшення грошового забезпечення суддів, а представників бізнесу закликав надати пропозиції щодо змін у судовій реформі. Про це він сказав за підсумками зустрічі з лідерами українського бізнесу і міжнародних компаній, що працюють в Україні, повідомляє прес-служба глави держави. «Петро Порошенко закликав представників бізнесу надати свої пропозиції щодо змісту закону про судоустрій, які сприятимуть повному перезавантаженню судової системи, в робочу групу, яка працює над судовою реформою. Президент також звернувся до уряду з пропозицією розглянути питання про збільшення грошового утримання суддів», - йдеться в повідомленні прес-служби. Він підкреслив, що тести для суддів «хороші, але на зарплату в дві тисяч грн ніхто не прийде - це марна надія. Ми тільки дискредитуємо реформу (судову. - Ред.)». Порошенко також зазначив, що якщо судова реформа не відбудеться, то судді, які вросли в свої крісла, сидітимуть і їх звідти не дістанеш.
Політика Скадального заступника міністра Канцурака відсторонили від посади на час службового розслідування Сьогодні, 28 квітня, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак відсторонив заступника Віктора Канцурака від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування. Про це повідомляє прес-служба Мінекології та природних ресурсів. У Мінекології нагадали, що Віктор Канцурак 26 квітня звернувся до Семерака із заявою про проведення службового розслідування у зв'язку із заявами представників громадських організацій про можливі факти корупції. «Відповідні документи були передані прем'єр-міністру України в установленому порядку», - повідомляє прес-служба відомства. Семерак також зазначив на Facebook, що міністерство «звернулося до громадських активістів з проханням про надання фактів, які, на їхню думку, свідчать про корупційні діяння Віктора Канцурака». «Ці матеріали будуть ретельно вивчені і перевірені в ході службового розслідування, процедуру якого я почав ще у вівторок. Про таке розслідування до мене як міністра звернувся сам Канцурак. На час перевірки його буде відсторонено й від виконання обов'язків», - написав Семерак. Нагадаємо, що у вівторок Володимир Гройсман призначив заступника міністра міністра екології, який був фігурантом великого корупційного скандалу.
Суспільство Правоохоронці припинили діяльність великого конвертаційного центру У Кіровограді Служба безпеки України спільно з фіскальною службою ліквідувала конвертаційний центр, «філії» якого працювали на території Кіровоградської, Черкаської, Київської та Вінницької областей. Як повідомляє прес-служба СБУ, група зловмисників, серед яких один із колишніх керівників Кіровоградської облдержадміністрації, створила незаконну схему проведення фіктивних фінансово-господарських операцій. Вони надавали реально діючим підприємствам послуги з незаконного зменшення податкових зобов'язань та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а також переказ коштів у готівку. «Загальний обіг коштів «конверту» від початку року склав приблизно 250 мільйонів гривень. Тільки за останні дні ділки надали «послуг» з ухилення від сплати податків підприємствам реального сектора на суму понад 20 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні. В ході спільної операції одночасно припинено діяльність філій конвертаційного центру в Броварах, Борисполі, Умані та Кіровограді. Під час обшуків правоохоронці вилучили з незаконного обігу 41 печатку підконтрольних «конверту» підприємств, 20 електронних цифрових підписів керівників фіктивних суб'єктів господарювання, сім одиниць вогнепальної зброї і понад 600 патронів до неї, «чорнову» бухгалтерію, офісну техніку. Зараз накладено арешт на 35 банківських рахунків. Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.
Політика Омбудсмен просить Авакова звільнити Киву Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з пропозицією прийняти адекватне рішення про звільнення з займаної посади начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Іллі Киви. Про це повідомляє прес-служба омбудсмена. Лутковська вже зверталася до голови Національної поліції України з проханням вжити заходів для припинення недотримання Іллею Кивою принципів, на яких будується діяльність правової держави, і недопущення їх порушення в майбутньому. «У соціальній мережі Facebook Кива активно висвітлює свою діяльність на посаді начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України. Відповідно, всі його висловлювання і розміщена ним на вказаному інтернет-ресурсі інформація вважаються офіційними, тобто такими, які ілюструють позицію конкретного органу влади в тій чи іншій ситуації. Як відомо, така діяльність Киви І.В. вже давно породила в суспільстві негативну реакцію і обурення, яке посилюється відсутністю адекватної реакції з боку керівництва цієї посадової особи», - йдеться у зверненні. Водночас Лутковська зазначила, Кивою порушувалися принципи, закріплені законодавством у сфері захисту персональних даних, наслідком чого стало порушення права низки осіб на презумпцію невинуватості. Зокрема, йдеться про поширення недостовірної інформації, що стосується персональних даних Масі-Мустафи Найєма.
Політика У Чорноморському флоті Росії стверджують, що Вітко не отримував повідомлень від прокуратури Командувач Чорноморського флоту РФ адмірал Олександр Вітко не отримував жодних повідомлень від військової прокуратури України. Про це ТАСС повідомив представник прес-служби Чорноморського флоту. «Змушені ще раз констатувати, що командувач Чорноморського флоту адмірал Олександр Вітко не отримував жодних послань, повідомлень і підозр від військової прокуратури України. Це було озвучено командуванням флоту через прес-службу доступною більшості російською мовою ще 22 квітня, і за п'ять минулих днів нічого докорінно не змінилося», - сказав представник ЧФ. Раніше повідомлялося, що головна військова прокуратура оголосила і вручила підозру командувачу ЧФ РФ віце-адміралу Олександру Вітку у скоєнні особливо тяжких злочинів проти України.
Економіка Порошенко поставив завдання новому голові Херсонської області Головними пріоритетами роботи нового голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва є економічне зростання і питання безпеки Херсонської області. Про це заявив Президент Петро Порошенко, представляючи Гордєєва, повідомляє прес-служба глави держави. Порошенко зазначив, що з початком роботи нового уряду з'явилися всі можливості підтримати аграрний комплекс Херсонщини. Президент визначив головні завдання нового голови Херсонської області - створення нових робочих місць, залучення інвестицій, перш за все в аграрну галузь, допомога підприємствам у пошуку альтернативи і компенсації втрат від економічної агресії і закриття російського ринку для української продукції. «На сьогодні у нас має бути чітко визначено декілька пріоритетів - економічне зростання. Війна більше не є виправданням того, що у нас криза в економіці», - зазначив Петро Порошенко.
Суспільство Експерти НАТО приїхали в Україну з перевіркою Експерти країн - членів НАТО відвідали з робочим візитом базу бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України у Вінницькій області, фахівці оцінили готовність літака аеромедичної евакуації Ан-26 «Віта» і медичного персоналу групи аеромедичної евакуації. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони. Під час візиту експерти НАТО ознайомилися з можливостями медичних бригад щодо здійснення аеромедичної евакуації та встановленим на літаку Ан-26 «Віта» медичним обладнанням. «Крім того, в контексті проведення майбутньої самооцінки 2-го рівня зарубіжні колеги провели низку консультативних брифінгів за методиками перевірки на тактичному рівні підрозділів повітряних сил НАТО і медичних підрозділів організації», - йдеться в повідомленні. Варто зазначити, що в разі успішного проходження всіх перевірок за стандартами НАТО підрозділ аеромедичної евакуації Збройних Сил України зможе брати участь у операціях із врегулювання криз під проводом Альянсу.
Економіка Порошенко: Україна залучає іноземних інвесторів до управління морськими портами Зараз Україна залучає потужних іноземних інвесторів для управління морськими портами. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час відвідання Херсонської державної морської академії, повідомляє прес-служба глави держави. Він нагадав, що під час офіційного візиту до Японії він запросив японських інвесторів в один із портів на Чорноморському узбережжі. Також Президент наголосив на необхідності проведення реформ і боротьби з корупцією в морській галузі. «Упевнений, коли ви закінчите морську академію, ситуація в портах буде кардинально іншою. Не буде корупції на митниці, ми подолаємо корупцію в портах, і це дасть можливість скористатися транзитним потенціалом, яким славиться наша країна», - звернувся Порошенко до учнів академії.
Події У Франції відбулися зіткнення протестувальників із правоохоронцями Демонстранти, які виступають проти проведення реформи трудового законодавства, у четвер вступили в зіткнення з поліцією у кількох містах Франції. Про це пише РИА Новости з посиланням на France Presse. Протестні акції в зв'язку з новою реформою трудового законодавства відбулися в четвер у кількох містах у західній, північній частині країни і в Парижі. У французькому місті Нанті поліція застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників, які використовували каміння, фарбу і димові шашки. У Гаврі сотні демонстрантів заблокували кілька головних автомагістралей, що ведуть до міста. У Парижі, за даними поліції, в зіткненнях з силами безпеки брали участь близько 100 молодиків у масках. Один поліцейський отримав поранення в результаті заворушень.
Події На Херсонщині при обробці цибулі хімікатами отруїлося 17 осіб У Каховці Херсонської області під час обробки хімікатами цибулі отруїлося 17 людей. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. За інформацією правоохоронців, до чергової частини Каховського відділу поліції надійшло повідомлення з лікарні, що в місті Каховка на території агропромислової бази отруїлися 17 людей. «Постраждалих доставлено в лікарню з діагнозом: отруєння вуглекислим газом або хімікатами. Проводиться токсикологічна експертиза, яка визначить причину отруєння», - йдеться в повідомленні. Правоохоронці встановили, що громадяни отруїлися під час обробки цибулі. Зараз шість осіб перебувають на лікуванні, іншим надано необхідну медичну  допомогу і відпущено додому. Стан здоров'я постраждалих задовільний. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 271 Кримінального кодексу України «Порушення вимог законодавства про охорону праці».
Суспільство Кадиров заявив, що Чечня - єдине місце в світі, де переможено тероризм Т.в.о. голови Чечні Рамзан Кадиров назвав Чеченську Республіку єдиним місцем у світі, де повністю знищено тероризм. Про це Кадиров сказав журналістам на туристичній виставці «Візит Чечня», пише ТАСС. «Чечня - єдине місце в світі, де перемогли тероризм. Ми виграли боротьбу у терористів, очистили від них територію і не даємо їм можливість знову відродитися», - сказав Кадиров. На його думку, ще недавно в Чечні було те ж саме, що зараз відбувається в Сирії. «Були у нас і абу-валіди, і хаттаби, абу-умари та інші, які досконало знали російську мову і військову стратегію. Це були навчені досвідченими фахівцями працівники спецслужб. Ми перемогли не просто купку терористів, ми виграли у тих інститутів - західних, європейських - які їх навчали, які розробили стратегію розвалу Росії через Чечню», - зазначив глава регіону.
Суспільство У Житомирській області працювала нарколабораторія У Житомирській області ліквідовано лабораторію з виготовлення синтетичних психотропних речовин. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, організатор підпільного виробництва амфетаміну замовляв необхідні реактиви і компоненти через Інтернет. «Зловмисник синтезував наркотик невеликими партіями (в середньому до 50 грамів за раз) у підсобному приміщенні орендованого приватного будинку в одному з сіл Коростишівського району. В процесі виготовлення амфетаміну він дотримувався необхідних заходів особистої безпеки і користувався респіраторами», - йдеться в повідомленні. Під час обшуку було вилучено близько 30 грамів щойно виготовленого психотропу, спеціальне обладнання, хімічні речовини і прекурсори, при поєднанні яких наркоділок отримував амфетамін, пристрої для фасування наркотиків, а також арсенал незареєстрованої зброї: три пістолети і гладкоствольну рушницю.
Політика НАБУ не знайшло фактів впливу Кононенка на Абромавичуса Детективи Національного антикорупційного бюро не знайшли фактів впливу народного депутата Ігоря Кононенка на колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса. Про це пише ZN.UA із посиланням на відповідь Генеральної прокуратури України на депутатський запит лідера фракції БПП Юрія Луценка. «За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів для оголошення підозри виконавчому директору НАК «Нафтогаз України» Пасішнику за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 КК України (втручання в діяльність державного діяча. - Ред.), який з метою незаконного призначення на посаду заступника міністра, усвідомлюючи протиправність своїх дій, реалізуючи свій задум, тиснув на Айвараса Абромавичуса», - сказано в листі. При цьому зазначається, що доказів тиску Абромавичуса на Кононенка не виявлено.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,6940472126007-/ /-pc-/
Top