counter
Архів Повернутись назад 27 Вересня 2017
27 Вересня
Події Через вибухи в Калинівці евакуйовані 28 тис. осіб Станом на 6:00 середи, 27 вересня, в Калинівському районі були евакуйовані 28,3 тис. jсіб, з яких власним транспортом евакуюється 20 тис. осіб, із збірних евакопунктів - 8,3 тис. осіб. Крім цього, з Центральної районної лікарні було евакуйовано 180 хворих, йдеться в повідомленні ДСНС. У Вінницькому районі провели евакуацію 1366 людей. Розміщення евакуйованого населення здійснюється у Вінницькій районній лікарні. За попередніми даними, дві жінки отримали поранення. Підрозділи ДСНС ліквідували загоряння чотирьох житлових будинків, що виникло через попадання боєприпасів. Закрито руху всіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на трасі Житомир - Могилів-Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 км від Калинівки. Про причини пожежі на складах з боєприпасами ще рано говорити.
Політика Гройсман розповів про ймовірні причини пожежі на складах у Калинівці Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що зараз відпрацьовуються різні версії причин пожежі на складах з боєприпасами в районі Калинівки на Вінниччині. Швидше за все, йдеться про зовнішні чинники. Про це передає прес-служба Кабміну. «Швидше за все, йдеться про зовнішні чинники. Втім, це прокоментують компетентні органи. Зараз головне подбати про безпеку людей, а також максимально швидко подолати наслідки інциденту», - сказав Володимир Гройсман. За його даними, ситуація в регіоні дуже серйозна, але уряд має вже досвід подолання таких ситуацій. «Мобілізовані всі служби, ситуація контрольована, всі працюють, вживається заходів з гасіння загоряння, була мобілізована техніка та особовий склад. Всі зараз роблять усе можливе», - сказав прем'єр.
Події Генштаб не виключає, що вибухи в Калинівці сталися через диверсію У Генштабі України не виключили, що причиною виникнення пожежі на складах з боєприпасами у Калинівці стала диверсія. Про це передає Укрінформ. «Ми не виключаємо інформацію про диверсію, яка була озвучена журналістами. Зараз розглядаються різні версії, в таких випадках не варто відкидати жодну з них», - сказав керівник управління зі зв'язків з громадськістю Генерального штабу ЗСУ Богдан Сеник. За його словами, склад був закритим, режимним об'єктом, тому сторонні люди просто так не могли туди зайти. Версії про диверсію також дотримується журналіст Юрій Бутусов. «Непрямі чинники однозначно дозволяють стверджувати про диверсію РФ як основну версію катастрофи. Калинівка є четвертим складом боєприпасів, підірваним в Україні за останні два роки. Вибухи сталися не в жарку пору року, з високою пожежонебезпекою, а в холодну. Повідомлень про пожежу до моменту вибуху не надходило, місцеві жителі не чули сирен», - пише Бутусов у Facebook
Події Пожежу на складах у Калинівці гасять 1200 рятувальників, літаки та поїзди Ліквідацією наслідків вибухів боєприпасів на складах у Калинівці під Вінницею займаються 1255 осіб, а також 47 одиниць техніки. Про це інформує ДСНС. Пожежу на складі з боєприпасами в Калинівці вже назвали найбільшою в Україні. Звуки вибухів чути аж в обласному центрі, а це мінімум за 20 км від епіцентру. Над містом видно заграву. Користувачі соціальних мереж пишуть про масову втечу місцевих жителів. Найбільше було залучено представників Нацгвардії України - 1000 працівників особового складу. Пожежу також гасять 155 рятувальників. На місці працюють 70 працівників поліції і 30 представників Міноборони. З 47 одиниць техніки 39 належить ДСНС, п'ять, зокрема два пожежних танки Міністерству оборони. «Укрзалізниця» надала три пожежних поїзди. Також до гасіння пожежі було залучено літак.
Події Бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗСУ, поранений один військовий За минулу добу в зоні бойових дій бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню. Про це інформує прес-центр АТО На Донецькому напрямі окупанти вели вогонь по околицях Авдіївки з різних видів гранатометів, стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів. В результаті стрілянини один військовослужбовець отримав поранення. Потерпілий перебуває у військово-медичному лікувальному закладі, його стан здоров'я задовільний. Крім цього, укріплення сил ЗСУ біля Кам'янки і шахти Бутівка обстрілювалися з гранатометів. На Приморському напрямі бойовики застосовували гранатомети на підступах до Мар'їнки, великокаліберні кулемети біля Широкиного, а з озброєння БМП стріляли в районі Гнутового. На Луганському напрямку терористи зі стрілецької зброї обстріляли позиції ЗСУ неподалік Кримського.
Політика Нова редакція закону «Про освіту» набере чинності 28 вересня Парламентська офіційна газета «Голос України» сьогодні, 27 вересня, опублікувала нову редакцію скандального закону «Про освіту», який набере чинності 28 вересня. Згідно з документом, він набирає чинності з дня, який слідує за днем ​​його опублікування, крім ст. 38 та абзацу 3-го ч. 2 ст. 59, абзаців 1-го і 3-го ч. 2 ст. 61, які набирають чинності з 1 січня наступного року; ч. 4 ст. 61 і ч. 10 ст. 78 закону «Про освіту», а також ч. 3 ст. 43 закону «Про загальну середню освіту» (в редакції), які набирають чинності 1 січня 2019 р.; абзац 2-й підпункт 5-й п. 4 розділу «Прикінцеві та перехідні положення», який набирає чинності з 1 січня 2030 року. Парламент 5 вересня ухвалив закон «Про освіту», який, зокрема, регулює питання використання української мови в галузі освіти. 25 вересня закон підписав президент України Петро Порошенко.
Події оформление ленты  У «ЛНР» будуть «віджимати» квартири, у яких нікого не буде вдома Терорист Ігор Плотницкий заявив, що в терористичній організації «ЛНР» пройшла «інвентаризація» житлового фонду, яка виявила «тисячі квартир, що пустують». Ватажок недореспубліки хоче передавати житло, що пустує, «тим, хто має потребу в ньому». Про це пише  Real-Vin. Важко сказати, як це назвуть «офіційно» («націоналізація» або «зовнішнє управління»), але суть не змінюється від цього. «Якщо в попередні роки "віджимали" переважно  бізнес - від шахт до ларьків - то тепер черга дійшла до особистого майна луганчан»,  - пише Денис Казанський. Обурюються навіть сепаратисти: «Повне беззаконня - сказав мій товариш по «ополченню»... Кращого методу зробити населення союзниками «укропів» і не придумаєш. Ворог гірше «кропів». Це головний ворог «російської весни».
Наука і технології оформление ленты  У Дубаї пройшли випробування першого в світі літаючого безпілотного таксі У Дубаї в Jumeirah Beach Park у понеділок, 25 вересня, відбувся тестовий політ першого в світі літаючого безпілотного таксі AAT. Про це інформує Reuters. Гендиректор і голова ради виконавчих директорів Управління з доріг і транспорту Маттар Аль Таєр повідомив, що AAT «має високі стандарти безпеки», зазначивши, що таксі оснащене додатковими аварійними парашутами, дев'ятьма автономними акумуляторними системами, а також системою швидкої зарядки акумулятора. Сказано, що батареї, яка встановлена ​​в прототипі, треба два години для повної зарядки. Крім того, у виробничій версії цей час буде скорочено. Безпілотне таксі має два пасажирських місця. Воно може здійснювати польоти до 30 хв. Відзначається, що AAT можна буде замовити за допомогою мобільного додатка.
Події Через вибухи боєприпасів у Калинівці Президент Порошенко скликає військовий кабінет Президент України Петро Порошенко скликає військовий кабінет вищих чиновників через вибухи військових складів у Вінницькій області. Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі. За його словами, він доручив вищому керівництву причетних органів центральної влади вилетіти в зону НП, а зустріч відбудеться відразу після їхнього повернення в Київ. Сам президент, судячи з усього, залишиться в столиці. "Отримавши доповідь начальника Генштабу і голови СБУ, відразу доручив їм вилетіти на Вінниччину. Хочу відзначити ефективні дії центральної та місцевої влади під час евакуації населення. Окремо хочу подякувати всім волонтерам, які допомагають рятувати людей. Ухвалив рішення скликати військовий кабінет за участю прем'єр- міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, глави СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії і Служби надзвичайних ситуацій відразу після їхнього повернення з Вінниці", написав Порошенко. Нагадаємо, вибухи на військових складах у Калинівці кваліфіковані як диверсія. Щонайменше 2 людей загинули, майже 30 тисяч громадян були евакуйовані з зони лиха.
Політика Київрада виділила 400 млн грн на будівництво Подільського моста Київська міськрада спрямувала додаткові гроші на розвиток транспорту столиці. Вчора, 26 вересня, на пленарному засіданні депутати внесли зміни до бюджету і програми соціально-економічного розвитку Києва на цей рік. Як передає прес-служба Київради, депутати погодили виділення 400 мільйонів гривень на будівництво Подільського моста. 14 мільйонів буде спрямовано на реконструкцію мережі швидкісного рейкового транспорту, а ще 5 мільйонів на тролейбусну лінію від Троєщини до Севастопольської площі. На початку 2017 року повідомлялося, що Київрада виділила 625,3 мільйона гривень на будівництво Подільського моста. За інформацією департаменту КМДА, вартість проекту за кошторисом 2012 року становила понад 7,6 мільярда гривень. Минулого року кошторис було збільшено на 3,6 мільярда, або на 47,5%.
Суспільство Християни святкують Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Легенди та повір'я 27 вересня християни відзначають Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Це свято на згадку про перебування Хреста, на якому був розп'ятий Ісус Христос. За переказами, його знайшла в 4 столітті в Єрусалимі мати імператора Костянтина Великого - цариця Олена. За легендою, за її наказом були організовані розкопки, в ході яких була виявлена ​​печера Гробу Господнього, а недалеко від нього - місце розп'яття і три хрести. Упізнати той, на якому розіп'яли Христа, допомогло диво: хвора жінка, доторкнувшись до нього, отримала зцілення. У ці дні в церквах проходять служіння, а після них селяни приступають до повсякденних справ. Саме свято пов'язують з приходом похолодання і наближенням зими. У це свято дотримувалися посту. Вважалося, що «хто на Воздвиження поститься, тому сім гріхів проститься». Особливо шановані були на столі страви з капусти. За кілька днів до свята селяни починали збирати її врожай. Молодь у свято влаштовувала вечорниці, дівчата читали замовляння на любов. Важливих справ на Воздвиження не починали. Не ходили до лісу, оскільки вважалося, що цими днями ведмідь особливо злий, а лісовик оглядає своє царство.
Суспільство З'явилися вражаючі фото гігантського айсберга, що відколовся від Антарктиди У Мережі були опубліковані видовищні фотографії, як величезний айсберг відколовся від Антарктиди і почав своє «подорож» в світовий океан. Про це інформує The Independent з посиланням на фото з супутника Sentinel-1, які були опубліковані співробітником Делфтського технічного університету Стефен Лермітта в Twitter. Процес відколу гігантської крижини відбувався не один тиждень. Площа айсберга складає понад 250 квадратних кілометрів, а його вага досягає трильйон тонн. Величезний крижаний блок в чотири рази більше, ніж Лондон. Айсберг відколовся від льодовика Пайн-Айленд, що відрізняється найшвидшим темпом танення. Імовірність того, що айсберг розвалиться на шматки, маленька. The wider EW footprint of @ESA_EO 's #sentinel1 gives a nice overview of the drift of iceberg #A68 away from #LarsenC. From-rift-2-drift pic.twitter.com/c6j39bWDBt — Stef Lhermitte (@StefLhermitte) 21 сентября 2017 г.
Політика Військові під Кабміном вимагають скасувати аукціони з виділення земельних ділянок Сьогодні, 27 вересня, біля будівлі Кабінету Міністрів України, де має відбутися засідання уряду, пройшла акція протестів військовослужбовців АТО з вимогою скасувати постанову 413. Про це передає кореспондент АСН. До людей у ​​камуфляжній формі вийшов в.о. голови Держгеокадастру України Олег Цвях. Військовослужбовці виступають проти нового порядку виділення земельних ділянок за допомогою проведення аукціонів, в результаті чого вони залишаються без землі. Нагадаємо, 11 вересня в Запоріжжі учасники АТО в рамках безстрокової акції заблокували парадний і чорний входи в будівлі ГУ Держгеокадастру по області і сказали, що не підуть, поки не будуть виконані їхні вимоги. Військові обурені, що не можуть отримати ділянку землі, і повідомили, що ситуація з виділенням ділянок у регіоні чи не найгірша в Україні.
Суспільство оформление ленты  Засідання Кабміну затримується через вибухи в Калинівці У середу, 27 вересня, затримали початок засідання Кабінету міністрів України через вибухи, що сталися в Калинівці Вінницької області. Про це в коментарі АСН повідомили в прес-службі уряду. Засідання, заплановане на 11:00, затримується через надзвичайну ситуацію. Нагадаємо, увечері 26 вересня на складі боєприпасів у місті Калинівка сталася сильна пожежа. Снаряди розлітаються на відстань 15-20 км. Всі рятувальники були підняті по тривозі, так як у Калинівці живе 20 тисяч осіб. У Вінницькому районі провели евакуацію1366 місцевих жителів, їх розмістили у Вінницькій районній лікарні. За попередніми даними, дві жінки отримали поранення. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прибув у Калинівку і повідомив, що ситуація в місті контрольована. «Мобілізовані всі служби, всі працюють, ситуація контрольована, вживається заходів щодо гасіння пожежі, мобілізована техніка та особовий склад. Зараз усі роблять усе можливе. Кожен підрозділ виконує свої функції - ДСНС, Нацполіція, Міноборони», - сказав прем'єр.
Політика Пентагон звинуватив РФ у порушенні договору про ліквідацію ракет Слідом за Держдепом США Пентагон звинуватив РФ у порушенні Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Таку заяву голова комітету начальників штабів американської армії генерал Джозеф Данфорд зробив під час слухань у конгресі. За заявою, США докладуть зусиль - як оборонних, так і наступальних, щоб РФ не отримала військової переваги. Данфорд зазначив, що Америка і її союзники зобов'язані змусити РФ дотримуватись договору про ліквідацію ракет, а також не допустити військової переваги Росії. «Ми повинні продовжувати переконувати Кремль як безпосередньо, так і разом з союзниками повернутися до  повного контролю виконання положень ДРСМД», - повідомляє Данфорд. Він також додав, що стан справ, при якому Америка дотримується угоди, а Росія ні, неприйнятний.
Політика Окупанти відгородять Крим від України 50-кілометровим парканом Прикордонна служба країни-агресора оголосила конкурс на поставку і монтаж повнопрофільного загородження довжиною 49,5 км в анексованому Криму. Ця інформація міститься на сайті держзакупівель РФ, передає NewsOne. Держава готова укласти контракт на 212,9 млн руб (близько $ 3,7 млн). Джерелом фінансування є федеральний бюджет Росії. Заявки почнуть приймати з 11 жовтня, аукціон пройде 16 жовтня. У документах наголошується, що висота огорожі над землею складе 2,1 м, поглиблення в грунт - 0,3 м. Паркан повинен легко монтуватися і ускладнювати спроби перелізти його. Разом з тим не вказано, де саме зведуть огорожу. Відзначається, що товари мають бути доставлені до 20 листопада, термін виконання робіт - до 20 грудня. Місце доставки - Красноперекопський район на півночі Криму.
Політика Адвокат Януковича попросив оплатити йому поїздку до клієнта в Росію Адвокат екс-президента України Віктора Януковича попросив суд перенесли продовження розгляду справи до того часу поки він не зустрітися зі своїм клієнтом для "узгодження позиції", передає кореспондент АСН із зали Оболонського райсуду Києва. Адвокат Максим Герасько також попросив оплатити йому поїздку за рахунок держави. Водночас представники сторони обвинувача заявили, що Герасько може поїхати до свого клієнта у свій вільний час і суд відхилив це клопотання. На думку головного судді Дев'ятка, у адвоката було достатньо часу з середини серпня, щоб побачитися з Януковичем. Також адвокат попросив вирівняти кількість прокурорів і адвокатів у суді - оскільки, на його думку, "двоє прокурорів на одного - порушує принцип змагальності судового процесу". Однак це його клопотання суд також не задовольнив. У підсумку засідання райсуду було припинено через зайнятість адвоката в іншому процесі. Воно продовжиться 28 вересня о 10-й ранку.
Кримінал ФСБ РФ відправляє бойовиків «ДНР» у Сирію, а свій спецназ - на Донбас Представники Федеральної служби безпеки країни-агресора вербують бойовиків так званих «ЛНР» і «ДНР» для участі у війні в Сирії. Про це повідомив нардеп, координатор групи ІС Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook. «Встановлені й підтверджуються численні факти активної роботи у підрозділах обох «армійських корпусів» «Л/ДНР» оперативних груп ФСБ РФ, з метою вербування бойовиків для участі у збройному конфлікті на території Сирії у складі російських приватних військових компаній», - зазначив парламентарій. Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що з Сирії на Донбас перекинули спецназ ФСБ РФ. Так, на початку вересня в окуповане Сєдове в Донецькій області прибула група спецназу ФСБ РФ з умовною назвою «Град», що входять до групи представників ФСБ РФ, які були на території району в 2014 році, вони брали участь у його захопленні, а також у бойових зіткненнях з підрозділами полку Нацгвардії «Азов». Потім їх перекинули в Сирію.
Події Причиною вибухів на військових складах у Калинівці міг стати безпілотник - радник Порошенка Причиною пожежі і вибухів на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області міг стати безпілотник. Таку думку висловив радник президента Юрій Бірюков на своїй сторінці в Facebook. «Боєць з одного з постів встиг доповісти про дивний звук. Через кілька секунд почалися розриви на відкритому майданчику. Периметр охоронявся надійно, тому так - схоже на безпілотник. І так, СБУ намагалася перехопити. Кажуть, неофіційно, що когось навіть затримали напередодні. Але хтось прорвався», - розповів Бірюков. Він зазначив, що горять відкриті майданчики зберігання боєприпасів, пожежа не зачепила підземні сховища, бетонні ангари і цегляні склади, які залишилися непошкодженими. «Зберігати боєприпаси під відкритим небом - це не наш винахід, це поширена практика. Звичайно, хочеться все глибше. Але це мільйони доларів у будівництво, яких у бюджеті поки немає», - додав Бірюков. За його словами, 48-му арсеналу в Калинівці в 2015 році з бюджету видали 600 тисяч гривень, в 2016 році - 2 млн, в 2017 - 6 млн. Нагадаємо, пожежа і детонація боєприпасів сталися на військовому складі біля селища Калинівка ввечері 26 вересня. За цим фактом порушено справу з попередньою кваліфікацією «диверсія». Як відомо, ще в травні цього року Повітряне командування «Центр» заявило, що ЗСУ збиватимуть усі безпілотні літальні апарати, помічені в місцях дислокації військових об'єктів. У командуванні тоді говорили про неодноразове затримання невідомих при спробі проникнення на територію військових об'єктів, що перебувають під охороною, а також застосування порушниками безпілотних літальних апаратів (квадрокоптера і дронів).
Суспільство Гройсман: Пожежа на військових складах вже локалізується Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну заявив, що пожежа на військових складах вже локалізується. Про це передає кореспондент АСН. «На Вінничині у нас надзвичайна ситуація. Сталося загоряння складів з боєприпасами. Про причини повинні повідомити правоохоронні органи. У нас є інформація. Але її повідомлять правоохоронні органи», - заявив він. Прем'єр нагадав, що особисто виїхав на місце подій. «На даний момент ми локалізуємо ситуацію, хочу сказати, що ми не розгубилися. Кожна служба виконала свою роботу», - підкреслив він. За словами прем'єра, після того, як пожежу буде остаточно ліквідовано, почнеться розмінування території. «Ми сконцентрували сили для цього. На лінії області створено штаб відновлення, який буде займатися, зокрема, відновленням зруйнованих об'єктів і поверненням людей до нормального життя », - додав він.
Політика Пропозиція про надання Україні зброї вже в Білому домі - генерал США Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд рекомендував Білому дому надати летальну зброю Україні для захисту від подальшої можливої ​​агресії Росії. Про це повідомляє «Радіо Свобода». Як заявив Данфорд під час сенатського комітету з питань збройних сил, його пропозиція про збільшення допомоги Україні очікує ухвалення рішення в Білому домі. «На мою думку, з військової точки зору Україна потребує додаткових можливостей для захисту свого суверенітету. Ми маємо зброю, здатну зупиняти броньовані машини, і повинні надати її, щоб вони (українці. - Ред.) могли захистити себе», - заявив генерал. Нагадаємо, Сенат США схвалив проект «Закону про бюджет США на потреби національної безпеки 2018». Цим законом передбачається виділити $500 млн для підтримки України в галузях безпеки і оборони.
Суспільство Окупанти в Криму засудили хворого старого Ільмі Умерова до двох років колонії Підконтрольний окупантам «Сімферопольський районний суд» у середу, 27 вересня, виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Його засудили до двох років колонії-поселення. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Микола Полозов. Оголошення вироку в суді відбувалося без присутності адвоката Ільмі Умерова Марка Фейгіна та захисника Олександра Подрабінека. «Прокурор» окупантів просив для Умерова 3,5 року позбавлення волі умовно. «Російський суд у Криму виніс вирок Ільмі Умерову - 2 роки колонії поселення і 2 роки заборони на громадську діяльність. З урахуванням стану здоров'я Ільмі-аг'а це рівносильно смертному вироку (я ж бо знаю, яка медицина у ФСВП). Непропорційно жорстокий вирок обумовлений лише тим, що Ільмі Умеров - кримський татарин», - підкреслив Полозов. Адвокат висловив побоювання, що Умерова вивезуть із Криму на материк для відбування покарання, щоб утруднити до йому доступ рідних і адвокатів. Нагадаємо, в 2016 році проти Ільмі Умерова порушили кримінальну справу нібито за публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії. 7 червня 2017 року підконтрольний Кремлю «суд» в анексованому Криму почав розглядати справу по суті. Рідні та близькі Ільмі Умерова раніше заявляли, що він хворий на цукровий діабет і хворобу Паркінсона.
Події Повітряний простір у радіусі 50 км від зони вибухів у Калинівці закрито ще на добу «Украероцентр» вирішив закрити повітряний простір у радіусі 50 км від зони вибуху боєприпасів на військовому складі в Калинівці ще на добу. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк у себе в Facebook. «Вчора, 26 вересня, о 23:45, після отримання оперативних даних Українським центром планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху була встановлена ​​заборона використання повітряного простору над складами боєприпасів поблизу Калинівки. Заборона радіусом 50 кілометрів у діапазоні висот від поверхні до верхньої межі повітряного простору діятиме до 2:59 28 вересня», - зазначає Лавренюк. Подальші рішення щодо зміни терміну дії або встановлення заборони будуть вирішуватися в оперативному порядку відповідними службами в залежності від отриманої інформації і розвитку подій. Ця заборона не впливає на польоти державних повітряних суден, які задіяні для проведення рятувальних і пожежних робіт, а також для надання медичної допомоги.
Економіка Держава заборгувала лікарям майже 3 млрд грн зарплати - міністр Кабмін затвердив проект розпорядження про направлення медичної субвенції з державного бюджету в 2017 році для виплати заробітної плати працівникам медичної сфери і охорони здоров'я. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. «Ми пропонуємо виділити 559,2 млн на погашення заборгованості з заробітної платі працівникам установ охорони здоров'я», - зазначила міністр. Вона додала, що в цілому заборгованість із зарплат медичних працівників складає 2,7 млрд грн. «У понеділок у нас була нарада на чолі зі Степаном Кубівим (першим віце-прем'єром. - Ред.). І у нас є план, як покрити цю заборгованість», - запевнила вона. Нагадаємо, 19 вересня маршем у центрі Києва пройшли декілька тисяч медпрацівників, які протестують проти проведення реформи охорони здоров'я в такому вигляді, як її бачить МОЗ, а також проти мільярдних боргів із зарплат. Колона в білих халатах зупинялася біля будівель Кабінету міністрів, Верховної Ради, щоб озвучити свої вимоги: підвищити заробітну плату медпрацівникам, а також залучати представників профспілки до розробки медреформи.
Політика Кабмін виділив 1 млрд 700 млн на об'єкти інфраструктури в регіонах Уряд виділив 1,7 млрд на об'єкти інфраструктури в регіонах. На об'їзну дорогу Дніпра пішло 250 млн грн. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Я окремо хочу сказати. Ми спрямовуємо 1 млрд 700 млн грн на об'єкти (інфраструктури. - Ред.). Які підуть на місця. При цьому окремо хочу нагадати. Я обіцяв виділити кошти на об'їзну дорогу Дніпра, а саме, 250 млн грн під час одного з об'їздів, якщо пам'ятаєте. Тому цим документом ми виділяємо 250 млн на окружну дорогу міста», - заявив він. Прем'єр нагадав, що виділені кошти будуть також спрямовані на завершення будівництва перинатального центру в Луцьку. «Ми виділяємо на це 45 млн грн для наших найменших українців», - підкреслив він. Також будуть виділені кошти місту Хмельницькому для ремонту системи водопостачання. За словами прем'єра, Волинська та Кіровоградська області будуть забезпечені засобами для відновлення культурно-соціальних комплексів. «Як обіцяно, так і зроблено», - сказав він.
Політика У Держдумі вважають новий закон про освіту в Україні етноцидом росіян Невизнана Держдума країни-агресора ухвалила заяву, у якій звинуватила Україну в етноциді російського народу в зв'язку з прийняттям Верховною Радою закону «Про освіту». Про це повідомляє РИА «Новости». У документі російські депутати ухвалили, що український закон є «актом етноциду російського народу в Україні». У Держдумі нагадали, що в Україні з 2020 року система освіти стане україномовною. Вони побоюються, що це призведе до зникнення російськомовних шкіл і класів. Цю постанову Держдума відправить в ООН, Міжпарламентський союз, Міжпарламентську асамблею держав - учасниць СНД, Парламентську асамблею Організації Договору про колективну безпеку (ПА ОДКБ), Парламентську асамблею Організації з безпеки і співпраці в Європі (ПА ОБСЄ), Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) , Генсеку Ради Європи і до парламентів європейських держав. Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила закон «Про освіту», 25 вересня його підписав президент України Петро Порошенко, а 27 вересня він був опублікований у газеті «Голос України». Вперше в Україні всі будуть навчатися українською мовою. Це викликало протести низки сусідніх країн, в яких зовсім немає українських шкіл і української мови в освіті.
Суспільство оформление ленты  Гройсман пригадав вибухи військових складів у Маріуполі і Балаклії Вибух військового арсеналу в Калинівці - не випадковість, а виклик зовнішнього ворога. Про це на засіданні. Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Це арсенал нашого війська! І він зламаний, я думаю, не випадково. Але думаю, що всі, хто мав нести за це відповідальність, мають бути притягнуті до відповідальності. Я думаю, що це принципове питання. Я пам'ятаю Маріуполь, я пам'ятаю Балаклею. Сьогодні вже Вінниця», - заявив він. Прем'єр закликав усіх зробити висновки. «Розумні роблять висновки. Дурні - повторюють помилки. Сьогодні відбудеться засідання військового кабінету на чолі з воєннокомандувачем. Я думаю, що буде проаналізовано ситуацію і будуть зроблені висновки», - додав він. Прем'єр нагадав, що з Резервного фонду вже виділено 100 млн грн. «А далі ми будемо дивитися, щоб кожному допомогти», - сказав Гройсман. Голова Кабміну підкреслив, що «на нас напав ворог - Російська Федерація, і цей ворог буде робити все, щоб нас послабити». «Але якими б не були виклики, ми не панікери. Ми здатні ухвалювати зважені рішення. По-друге, Україна - велика країна... Ми будемо сильнішими, будемо розумними і дамо відсіч усім, хто хоче нас знищити. Ми дамо відповідь на цей виклик», - пообіцяв він. Що відбувається під Калинівкою? Пояснюємо за 40 секунд:#Калинівка pic.twitter.com/ZYhQWuGeYd — DW (українською) (@dw_ukrainian) 27 сентября 2017 г.
Події оформление ленты  ФСБ РФ не може розшифрувати повідомлення Telegram без допомоги Дурова ФСБ Росії відправила представникам месенджера Telegram запит з вимогою розшифрувати дані користувачів за «законом Ярової». Про це заявив засновник сервісу Павло Дуров. Він також опублікував копію протоколу про адміністративне правопорушення, який був складений ФСБ РФ 14 вересня. У ньому сказано, що 14 липня цього року, через два тижні після внесення Telegram до реєстру розповсюджувачів інформації, російська ФСБ відправила запит про розшифровку і дала сервісу Telegram 5 днів на його виконання. Представники сервісу отримали електронного листа 21 липня - через два дні після закінчення терміну. В результаті проти месенджера був складений протокол за ст. 13.31 КоАП. Штраф за цією статтею становить від 800 тис.до 1 млн руб. Павло Дуров повідомив, що складені адміністративні протоколи призводять до судових процесів.
Наука і технології Трамп стане зрозумілішим: Twitter збільшує ліміт слів у повідомленнях Twitter подвоїв ліміт допустимих символів в повідомленнях, щоб дозволити своїм користувачам передавати більше сенсу або емоцій - або, в разі Дональда Трампа, писати більш продумані військові погрози на адресу Північної Кореї, розповідає The Guardian. «Це невелика зміна, але великий крок для нас. Ліміт у 140 символів був вільним вибором, заснованим на 160-символьному ліміті SMS», - сказав виконавчий директор компанії Джек Дорсі, оголосивши про оновлення у вівторок, 26 вересня. Рішення було зроблено на основі дослідження, проведеного соціальною мережею, результати якого показали, що можна передати вдвічі більше інформації за допомогою одного слова (символа) в таких мовах, як японська, корейська і китайська, ніж англійською, іспанською, португальською або французькою. «Наше дослідження показує, що ліміт слів є основною причиною розчарування для англомовних користувачів, ніж для тих, хто пише японською мовою», - сказав менеджер з продуктів Twitter Алізе Розен. Компанія виявила, що тільки 0,4% твітів, відправлених японською, досягли межі в 140 символів, в той час як англійською межі досягли 9% повідомлень. Вона визнає, що у деяких людей є «емоційна прив'язаність» до 140 символів, але сподівається, що нове обмеження задовольнить більшу кількість користувачів. Twitter поки тестує нову функцію серед 328 мільйонів користувачів, перш ніж вирішити, чи варто запускати її для всіх. Деякі користувачі стверджують, що компанія повинна приділяти першочергову увагу інструментам редагування повідомлень або усунення екстремістів, які користуються платформою для розпалювання ненависті. Багато хто звернув свою увагу на Дональда Трампа, який встиг оголосити війну Північній Кореї, використовуючи всього 140 символів у твіті. Угода Twitter забороняє публікувати погрози насильства, але компанія відмовилася прибрати твіт, стверджуючи, що заява Трампа «заслуговувала на увагу ЗМІ», а також є соціально значущою.
Події У Херсоні на передачі хабара затримали чиновника міськради У Херсоні під час передачі хабара в розмірі 1 тисячі доларів затримали голову одного з департаментів міськради. Про це сказано в повідомленні прокуратури Херсонської області. Як повідомляється, керівник одного з департаментів Херсонської міськради передавав хабар начальнику місцевого управління захисту економіки Департаменту захисту економіки Нацполіції України. «Чиновник був затриманий під час передачі другої частини хабара на суму тисячу доларів (перша частина становила дві тисячі доларів). Загальна сума хабара мала скласти понад 12 тисяч доларів і призначалася для безперешкодної реалізації злочинної схеми з розкрадання коштів з бюджету», - сказано в повідомленні. Прокуратура вже провела шість обшуків у службових приміщеннях Херсонської міської ради, а також за місцем проживання чиновника і його спільників. Слідчі заходи тривають.
Суспільство Цькування у школі буде законодавчо заборонено в Австралії У парламенті Південної Австралії був представлений законопроект, що забороняє жорстоке поводження і цькування однолітків у школі. Ухвалення законопроекту було викликано смертю 13-річної дівчинки з Аделаїди Ліббі Белл, яка наклала на себе руки в серпні 2017 року, повідомляє The Daily Telegraph. «Закон Ліббі» був розроблений депутатом від австралійських консерваторів Деннісом Худом і передбачає тюремне ув'язнення терміном до 10 років як покарання за цькування. Худ вважає, що профілактичний і освітній підхід до запобігання знущань зазнав невдачі і прийшов час жорстко відповідати на психологічний терор і фізичне насильство. Статистика відділу освіти за минулий рік показала, що більше 14% школярів Південної Австралії піддавалися знущанням однолітків не рідше одного разу на тиждень. «У нас склалася ситуація, коли діти буквально не хочуть більше жити через щоденні знущання і жорстокість. Я просто не можу більше сидіти склавши руки. Нам потрібна власна законодавча відповідь на цю проблему», - сказав Худ.
Суспільство Кабмін видав регіонам 116 млн грн для придбання квартир учасникам АТО Уряд на засіданні затвердив проект розпорядження про розподіл субвенції з державного бюджету України місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації для отримання житла сім'ям загиблих та інвалідів АТО. Були виділені гроші на придбання 166 квартир, передає кореспондент АСН. «Йдеться про забезпечення військовослужбовців житлом. Про осіб, які брали участь в АТО і сім'ї загиблих. Минулого року було ухвалено постанову 719, якою ми змінили порядок надання житла. Тепер ми виділяємо кошти або членам сімей загиблих, або ж інвалідам війни. І вони за ці кошти своїми силами купували житло», - пояснив міністр соцполітики і праці Андрій Рева. За словами міністра, в 2016 голу за програмою забезпечення житлом учасників АТО було виділено 416 млн грн, що дало змогу купити 616 квартир. У 2017 році були передбачені 327 млн ​​грн, з них передали 212 млн грн, на які купили 265 квартир. «І зараз залишок у розмірі майже 116 млн грн ми спрямовуємо в регіони для придбання ще 166 квартир учасниками бойових дій, для інвалідів війни або сімей загиблих», - сказав Рева.
Події Індійський підліток втопився, поки друзі знімали селфі Студент потонув в озері, поки його друзі робили селфі всього за кілька метрів від нього - очевидно, не звертаючи уваги на те, що відбувається. Вішвас Г, з Бангалора, Індія, загинув у неділю, 24 вересня, під час пікніка зі своїми приятелями, повідомляє The Mirror. В інтернеті з'явилася шокуюча фотографія, на якій його друзі посміхаються в камеру в той час, як на задньому плані його голова занурюється у воду. Сім'я Вішваса влаштувала сидячий страйк на знак протесту проти його смерті за стінами Національного коледжу Бангалора, де юнак навчався. Вони заявили, що викладачі, які відповідають за організацію поїздки, проявили недбалість, яка призвела до трагічних наслідків. Члени сім'ї погодилися припинити страйк тільки після того, як керівництво пообіцяло провести розслідування інциденту і застосувати дисциплінарне покарання щодо працівників, яких визнають винними. Поліція сказала, що професор Гіріш був присутній під час інциденту, але влада коледжу стверджує, що жоден викладач не супроводжував учнів у поїздці. Вішвас загинув в 300-літньому басейні стародавнього храму. Поліція стверджує, що студенти проігнорували попереджувальні знаки, встановлені перед резервуаром, і стрибнули у воду. У поїздці брали участь 25 студентів і жоден з них не помітив того, що сталося.
Кримінал Під Одесою чоловік убив дружину і закопав тіло у городі В с. Каракурт Болградського району в Одеській області 47-річний чоловік убив свою співмешканку. Про це заявили в прес-службі ГУ Нацполіції області. Болградські працівники поліції отримали повідомлення, що зникла 29-річна жінка. Правоохоронці спочатку отруїлися в будинок, де вона жила разом зі своїм чоловіком. Прибувши на місце, поліцейські поспілкувалися з 47-річним господарем будинку, який заявив, що 7 вересня між ним і жінкою сталася сварка. Під час конфлікту чоловік завдав множинних ударів руками і ногами по обличчю і голові кривдниці. Жінка не витримала таких ударів, вона померла від отриманих травм. Чоловік вирішив заховати труп жінки, закопавши її тіло в каналізаційній ямі, яку викопав у городі біля хати. Злочинця затримали в порядку ст. 208 КПК України. Розпочато кримінальну справу за ст. 115 ч. 1 за фактом умисного вбивства КК України.
Події оформление ленты  Учасниця конкурсу краси в Іспанії впала в басейн під час дефіле В Іспанії учасниця конкурсу краси Miss Universe Spain 2017 під час дефіле впала в басейн. Про це повідомляє  Ukr.Media. Дівчина Пілар Мгар не втрималася під час розвороту на дефіле на мармуровій доріжці. Модель виконувала стандартний розворот на 360 градусів, але посковзнулася на дзеркальній поверхні і занурилася в воду. Рятувати дівчину кинувся представник служби безпеки. Мгар намокла і злякалася, але самостійно вистрибнула на бортик басейну. Її суперниці тепло і емоційно підтримали модель. Інцидент завадив дівчині отримати нагороду, титул королеви здобула Софія дель Прадо. Однак завдяки відео Мгар стала популярною, відеозаписи на Youtube подивилися близько 70 тисяч глядачів. Передплатники каналу залишають підбадьорливі коментарі і захоплюються красою дівчини.
Події оформление ленты  Помер відомий український кінокомпозитор Відомий кінокомпозитор, заслужений діяч мистецтв України Вадим Храпачов помер від важкої хвороби. Про це сказано на сайті Національної спілки кінематографістів. Він помер у неділю, 24 вересня, в день 70-річного ювілею. Прощання з Храпачовимпройде в четвер, 28 вересня, об 11:00 у Будинку кіно. Храпачов народився 24 вересня 1947 року в Києві. У 1972 році він закінчив факультет музикознавства Київської державної консерваторії за фахом музикознавства, а через 11 років - Одеську державну консерваторію за класом композиції. Храпачов викладав на кафедрі історії та теорії музики Київського педагогічного інституту. Він є автором симфонічних і камерних творів. У кіно почав працювати в 1973 році. Його перший фільм - серіал «Стара фортеця». Зокрема Вадим Храпачов є автором музики до фільмів «Польоти уві сні і наяву», «Одіссея капітана Блада», «Самотня жінка мріє познайомитися» і «Два гусари».
Події Заборона на польоти в Вінницькій області триватиме ще добу - міністр Заборона на польоти в радіусі 50 км у зв'язку з вибухами на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області триватиме не менше доби. Про це після засідання Кабміну заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент АСН. За словами міністра, «Укрзалізниця» в разі необхідності запустить додаткові поїзди «в обхід». «Ми відразу ж закрили небо в радіусі 50 км над епіцентром. Це обмеження триватиме ще як мінімум добу. Ми будемо уважно спостерігати за перебігом ситуації і якщо буде, скажімо так, зниження рівня загрози, то будемо реагувати і знижувати рівень заборони польотів», - заявив міністр. Омелян також підкреслив, що в разі необхідності «Укрзалізниця» готова надати додаткові поїзди в обхід територій надзвичайної події. «Зараз ми відстежуємо пасажирський трафік і в разі потреби ми готові це зробити», - запевнив він. Нагадаємо, увечері 26 вересня на військових складах у Калинівці сталася пожежа і детонація снарядів. Були евакуйовані майже 1500 місцевих жителів, було порушено кримінальну справу.
Політика МЗС України закликало міжнародних партнерів вимагати від РФ звільнення Умерова У Міністерстві закордонних справ України назвали злочинним і незаконним вирок заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову. Про це в своєму мікроблозі Twitter написала прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца. «Злочинний і незаконний вирок. Розправа РФ над кримськими татарами. Засуджуємо і висловлюємо протест. Ільмі, ми з вами!» - заявила Беца. Вона підкреслила, що українські дипломати вимагають від країни-агресора звільнити незаконно засудженого Ільмі Умерова, а також закликають міжнародних партнерів посилити тиск на РФ з метою звільнення Умерова та інших українських політв'язнів. Вимагаємо від РФ звільнити Ільмі. Закликаємо міжн партнерів посилити тиск на РФ з метою звільнення Умерова та інших укр політв'язнів. — Mariana Betsa (@Mariana_Betsa) 27 сентября 2017 г. Нагадаємо, 27 вересня так званий суд в окупованому Криму засудив заступника голови Меджлісу Умерова до 2 років колонії поселення. Як зазначив адвокат Микола Полозов, враховуючи стан здоров'я кримського татарина, цей вирок буде смертельним.
Кримінал У Харкові батьки били і заморили голодом 3-річного сина У Новобаварського районі Харкова батьки систематично били і морили голодом 3-річного сина. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області. Правоохоронці з'ясували, що увечері 26 вересня в «швидку допомогу» звернулася 26-річна жителька району і повідомила про важкий стан маленького хлопчика - сина її знайомих. Медики терміново забрали дитину в лікарню у вкрай важкому стані, проте хлопчик помер на руках лікарів. Дитина була фізично виснажена, на тілі були численні сліди побиття, переламані ребра вже навіть почали зростатися. Сім'я хлопчика характеризується як неблагополучна, 30-річний батько був раніше судимий. У сім'ї є ще одна дитина - 6-річний хлопчик, його також забрали в лікарню. Поліція не тільки розслідує факт смерті хлопчика, але і роль посадових осіб і працівників соціальної служби в долі цієї родини. Прокуратура кваліфікує факт смерті хлопчика одразу за двома статтями - злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною і завдання тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ст. 166, ч. 2 ст. 121 КК України). Максимальна санкція статей передбачає 10 років позбавлення волі.
Кримінал Прем'єр-міністра Таїланду засуджено до 5 років в'язниці за махінації з дотаціями Колишня прем'єр-міністр Таїланду Їнглак Чинават була визнана винною у злочинній недбалості і заочно засуджена до п'яти років позбавлення волі. Верховний суд Таїланду засудив її за неправильне управління державною програмою дотацій фермерам, які вирощують рис, яка, ймовірно, коштувала Таїланду не менше $8 млрд, повідомляє ВВС. Згідно з висунутим їй звинуваченням, Їнглак сприяла корумпованим чиновникам в отриманні прибутку від «рисової схеми». Чинават була змушена покинути пост у 2014 році, за кілька тижнів до військового перевороту, після чого військові взяли її під варту і оголосили їй імпічмент. Сама Їнглак заперечує всі звинувачення, вона покинула країну до винесення вироку. Попри кримінальну справу і те, що вона втекла з країни, Чинават залишається популярною серед сільського населення і бідних виборців. Судді Верховного суду заявили, що вона була поінформована про фальсифікації в рисовій угоді, але нічого не зробила, щоб їм запобігти. Під час судового розгляду Їнглак стверджувала, що не несе відповідальності за повсякденну роботу схеми, і наполягала на тому, що вона стала жертвою політичних переслідувань. Репортер BBC в Бангкоку Джонатан Хед каже, що «вирок встановлює незручний прецедент, криміналізуючи пПрем'єр-міністра за політику, яка була центральною частиною її передвиборчої кампанії». Передбачається, що зараз Їнглак перебуває в Дубаї разом зі своїм старшим братом - Таксіном Чинаватом, який також обіймав пост прем'єр-міністра Таїланду і якому також було винесено обвинувальний вирок за корупцію в 2008 році.
Події Актор з серіалу «Фізрук» загинув у жахливій ДТП у Москві Молодий актор, 18-річний Єгор Клінаев, загинув внаслідок страшної аварії, яка трапилася в Москві сьогодні, 27 вересня. Хлопець зупинився на своєму авто біля одного ДТП, в якому зіткнулися три машини. Клінаєв вийшов зі свого автомобіля, щоб допомогти постраждалим, і відразу ж був збитий іншою машиною. У загиблого був автомобілем «Тойота», тільки півроку тому він отримав права, пише МК. Як стало відомо, аварія, яка трапилася першою, була не серйозною і в ній ніхто навіть не постраждав. Однак водії не виставили знак аварійної зупинки, через що створювали ризик для інших водіїв. Групу водіїв потерпілих авто, до якої приєднався Клінаєв, не помітив водій «Хонда Акорд». Його машина на повному ходу протаранила натовп, потім - кілька інших автомобілів, зокрема і ті, які вже потрапили в ДТП. Одна машина від сильного удару перекинулася, іншу відкинуло на сусідні смуги і її протаранили вже інші авто. Молодий актор помер на місці. Двоє інших водіїв - у лікарні з важкими травмами.   
Спорт «Шахтар» і «Динамо» дізналися, з ким зіграють на Кубку України Пройшло жеребкування 1/8 фіналу Кубка України. В 1/8 фіналу зіграють 10 клубів української Прем'єр-ліги, 2 клуби з Першої ліги, і 4 клуби з другої ліги. Згідно з результатами жеребкування, матчі проходитимуть між командами: «Зоря» - «Шахтар», «Олександрія» - «Динамо», «Дніпро-1» - «Чорноморець», «Ворскла» - «Олімпік», ФК «Львів» - «Сталь», «Таврія» - ФК «Маріуполь», «Прикарпаття» - «Десна», «Арсенал-Київщина» - «Верес». Матчі будуть проходити 25 жовтня. Як відомо, на всіх стадіях Кубка України команди проводять по одному матчу. Головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран, підопічні якого зустрінуться з «Динамо» заявив, що і не очікував інших результатів. «Останні роки нам за жеребом випадає «Динамо» чи «Шахтар». Головне, що матч відбудеться в Олександрії. Не потрібно нікуди їхати, витрачати на переїзди сили», - сказав Шаран.
Політика Американські бізнесмени з російськими зв'язками жертвували на президентську кампанію Трампа Три американці зі значними російськими діловими зв'язками внесли майже $2 млн у політичні фонди, контрольовані Дональдом Трампом. Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер розслідує конкретний час внесення грошей з боку осіб, які мають зв'язки з Росією, повідомляє ABC News. Якби внески були внесені іноземцем, вони вважалися б незаконними. В цьому випадку гроші перераховані громадянами США, але факт все одно становить інтерес для слідчих, які розглядають чутки про вплив Росії на передвиборну кампанію 2016 року. Огляд записів кампанії Трампа, проведений Центром відповідальної політики для ABC News, виявив великі суми грошей, отримані від двох емігрантів, які народилися в колишньому Радянському Союзі, а тепер мають громадянство США, а також від третього американця, який зараз очолює філію великої російської приватної інвестиційної компанії. Пожертвування почали надходити в Національний комітет Республіканської партії США якраз в той момент, коли Трамп майже отримав республіканську номінацію, і полягали у двох великих подарунках - на загальну суму $1,25 млн. Урядові чиновники повідомили ABC News, що в червні 2016 року в Trump Tower пройшла ще одна зустріч за участю сина Трампа, Дональда-молодшого, його зятя Джареда Кушнера, колишнього голови кампанії Пола Манафорта і російських бізнесменів, зацікавлених в обході американських санкцій. Після зустрічі Манафорт зробив на своєму телефоні загадковий і швидкий запис: «Активні спонсори РНК». Деякі слідчі інтерпретували його як посилання на пожертвування для передвиборної кампанії. Один з бізнесменів - Леонард (Леонід) Блаватник, американський мільярдер, який народився в Одесі, який має американське і британське громадянство. Він вніс на рахунок Республіканського комітету $383 тисячі в кінці квітня 2016 року і перерахував ще $1 млн до фонду інавгурації Трампа. Понад $12 тисяч з цієї суми згодом були спрямовані до фонду правового захисту вже президента Трампа. Тобто пожертвування не було зроблено під час президентської кампанії безпосередньо. Блаватник заробив свої статки у важкій і нафтовій промисловості після падіння СРСР, значно збільшивши свої капітали при Путіні завдяки вигідній нафтовій угоді. Він також володіє відомими західними брендами, такими як Warner Music Group, яку він купив у 2011 році за $3,3 млрд. Решту пожертв було зроблено російським нафтовим магнатом Саймоном Кукесом, який теж має американське громадянство, і американським бізнесменом з Нью-Йорка Ендрю Інтратером, який курирує американський підрозділ російського конгломерату Renova Group. Всі троє чоловіків - Блаватник, Кукес і Інтратер - були публічно пов'язані з Віктором Вексельбергом, якого вважають одним з найбагатших людей у Росії. Вважається, що Вексельберг проводить часті зустрічі з президентом Володимиром Путіним у рамках бізнес-групи, відомої як Російський союз промисловців і підприємців. Фірма Вексельберга Renova Group також жертвувала від $50 тисяч до $100 тисяч Фонду Білла Клінтона.
Політика Через закон «Про освіту» Угорщина може відкликати свого посла з України Через деякі норми закону «Про освіту» Угорщина може відкликати з України свого посла. Таке припущення 27 вересня під час прес-конференції висловив колишній посол України в Угорщині (1992-1998; 2006-2010) Дмитро Ткач, передає кореспондент АСН. «Якщо цього не зробити, то наші відносини будуть дуже поганими. Від угорців можна очікувати чого завгодно. Вони можуть відкликати посла», - вважає він. Колишній посол визнав, що різкі заяви угорських чиновників щодо наміру блокувати всі євроінтеграційні кроки України - це свого роду шантаж. «Вони не знають, що їм робити. Однак це ще не вечір, будуть ще кроки. Ми створили проблему для себе на порожньому місці. І ця проблема вплине і на міжнародний авторитет України, ця проблема вплине і на внутрішньополітичну ситуацію в Закарпатті», - вважає Ткач. Нагадаємо, у вівторок 26 вересня голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина має намір блокувати і ветувати будь-який крок, який буде спрямований на зближення України з ЄС. Такі дії угорська влада пояснює ухваленням Україною нового закону "Про освіту".
Політика Гройсман обговорив з Луценком жахливі умови на КПП на Донбасі Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив прем'єр-міністру Володимиру Гройсману про жахи, які кояться на контрольних пунктах пропуску в ОРДЛО. Про це голова Кабміну повідомив на засіданні, передає кореспондент АСН. «Ми розглядаємо Протокольне рішення Кабміну «Про стан оснащення контрольних пунктів України в'їзду-виїзду на території Донецької та Луганської областей». Йдеться про в'їзд і виїзд з тимчасово непідконтрольних територій. У мене була розмова кілька днів тому з генеральним прокурором України. Він був на цих пунктах. Те, що він мені розповів, не вкладається абсолютно ні в які нормальні умови пропуску на контрольних пунктах», - заявив він. Гройсман закликав забезпечити «фірмовий український стиль, якість і розуміння того, що не можна бути байдужими до людей під час надання послуг». За словами прем'єра, на жаль, на пунктах пропуску не забезпечені найелементарніші умови. «Скрізь антисанітарія. Там люди працюють у таких умовах. Більше того, там люди, які перетинають кордон, діти і люди похилого віку. Я поставив абсолютно чітке завдання міністру з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб: створити всі необхідні умови на цих контрольно-пропускних пунктах. Це принципове питання. Прошу Міністерство фінансів, всі відомства, щоб ви навели там лад», - підкреслив він.
Кримінал Суд заарештував будівлі табору «Вікторія» в Одесі, де загинули 3 дівчинки Приморський райсуд Одеси заарештував без права розпорядження і користування 18 будівель і споруд дитячого табору «Вікторія», де 16 вересня у пожежі загинули троє дітей. Про це повідомляє місцеве видання «Думская». Загалом площа заарештованих будівель становить 4065,4 кв. м. Майно заарештовано, оскільки носило сліди кримінального злочину, а значить - є доказом злочину. Суд зазначив, що рішення було ухвалено через ризики перепланування дитячого табору, пошкодження або знищення доказів, що «надалі ускладнить встановлення істини і проведення необхідних слідчих дій». Нагадаємо, що в ніч на 16 вересня у таборі «Вікторія», де відпочивали 42 дітей, почалася пожежа. Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Пізніше повідомили, що на попелищі знайшли останки третьої загиблої дівчинки. Загинули 8-річна Софія Мазур, 9-річна Настя Кулинич і 12-річна Сніжана Арпентій.
Політика США почали будівництво прототипів «мексиканської стіни» Уряд США оголосив про початок будівництва восьми прототипів майбутньої стіни з Мексикою, однієї з головних передвиборних обіцянок президента Дональда Трампа, який обіцяв побудувати «велику і красиву стіну» між країнами. Бюро митного і прикордонного контролю заявило, що чотири з восьми прототипів будуть зроблені з бетону, а решта - з «альтернативних та інших матеріалів», повідомляє ВВС. Його план полягає в тому, щоб випробувати кілька секцій стіни біля міста Сан-Дієго, Каліфорнія, США. На місці будівництва вже присутні федеральні і місцеві правоохоронні органи. Встановлено огорожу з дротяної сітки. Робочі заклали фундамент у районі Отай Меса, одному з трьох пунктів в'їзду в регіон між американським містом Сан-Дієго і мексиканським Тіхуана. Прототипи будуть до 9 м заввишки і близько 9 завдовжки, очікується, що їх завершать протягом 30 днів. Потім чиновники витратять до трьох місяців на оцінку їх ефективності, зокрема на вимір стійкості майбутньої стіни при спробі руйнування її за допомогою невеликих ручних інструментів. Кожна стіна коштуватиме до $450 тисяч, всі прототипи будуть фінансуватися з федеральних бюджетів. Однак поки що не було досягнуто угоди про $1,5 млрд, які Трамп попросив у Конгресу на будівництво остаточної версії стіни.
Події Вінницька лікарня готова й надалі приймати постраждалих від вибухів у Калинівці - Супрун Вінницька лікарня швидкої допомоги готова приймати всіх постраждалих від вибухів складів боєприпасів. Про це після засідання Кабміну заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. «Вінницька лікарня швидкої допомоги готова приймати постраждалих», - заявила вона. За словами чиновниці, наразі інформація про постраждалих через вибухи в Калинівці залишається без змін. «На цей час є одна постраждала», - сказала Супрун. Нагадаємо, 26 вересня ввечері сталася пожежа і детонація боєприпасів на військових складах Міністерства оборони біля селища Калинівка Вінницької області. Склад забитий боєприпасами різних типів. Сховище відкрите, норми завантаження складу перевищені в кілька разів. Була проведена евакуація місцевих жителів, їх розмістили у Вінницькій лікарні.
Політика оформление ленты  Лавринович прийшов до Апеляційного суду з шістьма адвокатами Колишній екс-міністр юстиції України прийшов засідання в Апеляційному суді Києва одразу з шістьма адвокатами. Про це повідомляє кореспондент АСН із зали суду. Зауважимо, на попередньому засіданні Лавриновича захищав один адвокат. Справа стосується розгляду апеляційної скарги на постанову Печерського райсуду Києва про утримання колишнього міністра під вартою. На початку засідання адвокати попросили суд дати можливість їхньому підзахисному перебувати не за склом, а поруч з ними. Проти цього прохання виступили прокурори і суд його відхилив. Олександр Лавринович перебуває в доброму гуморі. Нагадаємо, Олександра Лавриновича, якому закидають причетність до конституційного перевороту, Печерський суд заарештував до 2 листопада цього року. Його також підозрюють у співучасті в спробі захоплення влади в Україні за змовою.
Суспільство Всі ринки Львова перевірять через масове отруєння людей копченою рибою У Львові комісія з питань надзвичайних ситуацій оголосила про проведення перевірок на всіх ринках міста в зв'язку з масовим отруєнням людей. Про це повідомили в прес-службі міськради. Зараз проходить перевірка лабораторії санітарної експертизи на ринку «Привокзальний», де продавалася отруєна риба. В управлінні Держпродспоживслужби Львова відзначили, що реалізатором була жінка, яка купувала заморожену рибу і в домашніх умовах її коптила. «Вона купила 25 кг такої риби. Ми попросили, щоб вона привезла на дослідження одну рибину. Також ми попросили жінку обстежитися на наявність стафілокока», - розповіли в службі. Були проведені обстеження квартири продавщиці, місця виготовлення та гаража, де вона коптила рибу. У гаражі були антисанітарні умови. Нагадаємо, у Львові 64 людини потрапили до лікарні з отруєннями копченою рибою, яку продавець готувала у себе в квартирі, а коптила в одному з боксів гаражного кооперативу. Жінці загрожує 8 років в'язниці.
Суспільство СБУ проводить обшуки в офісах Служби автомобільних доріг і облавтодорі Миколаєва Працівники СБУ і прокуратури проводять слідчі дії у приміщеннях Служби автомобільних доріг Миколаївської області, в облавтодорі та низки «дорожніх фірм». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко. Губернатор назвав закономірною реакцію правоохоронців на діяльність посадових осіб, які «звикли «працювати» як і раніше». «Неодноразово публічно висловлював своє невдоволення тим, як вибудовувалася робота в САД і облавтодорі. До мене, як до голови Миколаївської ОДА, періодично надходила інформація про можливі махінації з боку посадових осіб цих структур, яку я перенаправив правоохоронцям для перевірки», - зазначив губернатор. За словами Савченка, найбільше владу хвилює питання, яким чином освоювалися кошти на утримання доріг - кому саме, за які роботи і на яких підставах вони перераховуються.
Дозвілля оформление ленты  Зірки «Гри престолів» оголосили про заручини Зірки популярного серіалу «Гра престолів» Кіт Харінгтон і Роуз Леслі побралися. Після величезної кількості спекуляцій у газеті «Таймс» було опубліковано офіційне повідомлення про заручини молодих людей, повідомляє ВВС. Пара познайомилася на зйомках серіалу в 2012 році, де вони грали закохану пару Джона Сноу і Ігрітт. Леслі покинула акторський склад за два роки, а Харінгтон став одним з найуспішніших акторів шоу, з'явившись у всіх семи сезонах популярної телевізійної драми. Минулого року Кіт розповів в інтерв'ю журналу L'Uomo Vogue, що «легко» закохався в Роуз. Він сказав, що його кращі спогади про зйомки телесеріалу - три тижні в Ісландії в 2012 році, коли вони знімали другий сезон. «Тому що країна прекрасна, тому що Північне сяйво чарівне і тому що саме там я закохався. Якщо ви вже вважаєте іншу людину привабливою, а потім вона грає вашу кохану, в неї дуже легко закохатися», - сказав він. Зараз Леслі грає головну роль в американському телесеріалі «Хороша боротьба». Харінгтона можна буде побачити у драмі ВВС «Порох», перш ніж він почне зніматися в останньому сезоні «Гри престолів».
Події Сухопутні війська України посилили охорону військових частин На території військових частин оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ введено посилений режим охорони. Про це повідомили в прес-службі Сухопутних військ ЗСУ. Окремо наголошується, що, за статутом, військові можуть застосовувати зброю. «Будь-яке несанкціоноване проникнення на територію об'єктів військових частин Сухопутних військ ЗСУ тягне за собою відповідальність згідно із законодавством України», - додали у військах. Мирних жителів попросили повідомляти правоохоронцям, якщо вони побачать підозрілих осіб поруч з військовими об'єктами або в місцях розташування військ. Нагадаємо, увечері 26 вересня на артскладах військової частини А-1119 Міноборони під Калинівкозаю, в 20 км від Вінниці, почалася пожежа і детонація снарядів. Місцевих жителів евакуювали, а в радіусі 50 км над епіцентром вибухів закрили повітряний простір.
Економіка В Україні ніхто не дотягне до 25 років пенсійного стажу - експерт До 25 років пенсійного стажу в Україні не дотягне ніхто. Про це на прес-конференції заявив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко, передає кореспондент АСН. «Ніякої пенсійної реформи в Україні не буде. Те, що називають пенсійною реформою, це третя спроба Кабміну за шість останніх років секвеструвати доходи Пенсійного фонду. У підсумку результат виходить взагалі протилежний тому, що спочатку анонсувалося», - заявив він. Експерт зазначив, що ніякого підвищення пенсій очікувати не варто, хоча саме на цьому робить акцент Кабмін. «Пенсії насправді будуть зменшені. При чому на 30%, в порівнянні з нинішнім рівнем пенсій... За чинним законодавством, Кабмін щорічно повинен індексувати пенсії відповідно до Закону про індексацію доходів населення, як тільки змінюються основні показники. Згідно з новим законом, за основу візьмуть три останні роки і рівень зарплати за цей період», - зазначив він. За його словами, в законопроекті приховано підвищення пенсійного віку за допомогою збільшення необхідного стажу. «Якщо закон буде ухвалено, то до 25 років необхідного пенсійного стажу не дотягне ніхто. Тобто, вже в 2018 році за новим законом ніхто не отримає пенсію», - прогнозує Гаврилечко.
Дозвілля оформление ленты  "Меланія теж хотіла б бути з нами". Трамп забув, що дружина стоїть поруч Президент США Дональд Трамп знову осоромився через своє не дуже гарне вміння чітко висловлювати думки. Під час візиту в Форт-Майерс, штат Флорида, під час якого американський президент хотів оглянути наслідки урагану "Ірма", Трамп, судячи з його слів, просто забув, що його дружина Меланія стоїть поруч. «Я просто хочу подякувати всім, від себе особисто, нашого віце-президента і Меланії. Вона дійсно хотіла бути з нами, адже те, що сталося, зворушило її серце», - сказав Трамп, очевидно, забувши про те, що Меланія стояла зліва від нього у зеленій сорочці і білій бейсболці. Залишилося незрозумілим, чи то Трамп забув про дружину, то чи неправильно висловився, але, згадуючи про Меланію, навіть не повернувся в її бік. До честі жінки, вона й навзнаки не дала, що сталося щось дивне.  
Політика У Кремлі згадали, що між Україною та країною-агресором діє договір про дружбу Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що між Україною і країною-агресором досі діє договір про дружбу. Про це повідомляє ТАСС. Коментуючи сьогоднішню заяву невизнаної Держдуми РФ про те, що новий український закон «Про освіту» нібито є етноцидом росіян, Пєсков заявив, що апелювання депутатів Держдуми до чинного договору про дружбу між Україною і РФ є юридично обґрунтованим. «З юридичної точки зору документ залишається чинним, його не було денонсовано. Відповідно, з правової точки зору апелювання до чинного документа де-юре є нормальною практикою», - сказав Пєсков. Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила 5 вересня закон «Про освіту», який був підписаний Президентом України Петром Порошенком 25 вересня. Закон передбачає, що в Україні буде освіта українською мовою, а не мовою країни, що анексувала Крим і влаштувала агресію на Донбасі.
Економіка Не варто чекати підвищення пенсій з 1 жовтня - експерт Пенсіонерам не варто очікувати підвищення пенсій з 1 жовтня. Про це на прес-конференції заявила провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Лідія Ткаченко, передає кореспондент АСН. «Запропонована Кабміном пенсійна реформа, дійсно не розв'язує всіх проблем. По-перше, вже очевидно, що зсуваються терміни пенсійної реформи. Тому обіцяні підвищені пенсії з 1 жовтня Пенсійний фонд не має права виплачувати. Значить, пенсіонери не отримають обіцяного з жовтня», - заявила вона. За її прогнозами, поточного року видатки Пенсійного фонду перевищать 300 млн грн, що не перевищує в цілому навіть 10% загальних доходів, закладених у проекті бюджету на 2018 рік. «Природно, навіть закладена індексація і підвищення пенсій не компенсують реальну інфляцію. Так само навряд чи «коридор» пенсійного стажу в 25 років в результаті взагалі запрацює», - вважає вона.
Суспільство оформление ленты  Художники прикрасили петриківським розписом пансіонат для ветеранів Петриківським розписом прикрасили їдальню у столичному пансіонаті ветеранів праці. Презентований сьогодні об'єкт був створений до Міжнародного дня ветеранів та людей похилого віку - 1 жовтня в рамках соціальної ініціативи UAMAZE. Діяльність проекту «Дивосвіт українського мистецтва» спрямована на популяризацію українського народного декоративного мистецтва. Для майстра петриківського розпису Юлії Рожкової це був перший благодійний проект. До розпису стін вона залучила своїх учнів. «На цьому місці були фотошпалери радянських часів з берізками, такі вже похмурі, вицвілі, - говорить художниця. - Мої однодумці з соціальної ініціативи, які просувають народні мистецтва і оформляють їх у таких сучасних проектах, звернулися до мене з проханням створити панно. Ось результат». Не приховує своєї радості мешканка пансіонату Ганна Чернова: «Ви знаєте, ми приходимо до їдальні як додому. У нас душа тут відпочиває. Такі прекрасні квіти. Приходимо сюди з посмішкою і йдемо з посмішкою». А благодійники та художники найближчим часом розпочнуть роботу над своїм новим об'єктом, дитячим майданчиком біля парку Слави.
Суспільство Поліси «Зелена карта» для поїздок у ЄС знову подорожчають Моторне (транспортне) страхове бюро України з 28 вересня вводить нові тарифи на поліси «Зелена карта» для виїжджаючих за кордон на автотранспорті. Про це передає Інтерфакс-Україна. З п'ятниці вартість страхових сертифікатів «Зелена карта» підвищиться на 3%. Останнє підвищення тарифу було 8 серпня 2017 року на 3,1%. Поліси «Зелена карта» реалізуються з 2009 року двох видів: вся Європа і Білорусь, Молдова і Росія. З 2016 року українські поліси почали діяти на території Азербайджану. Так, поліс на 15 днів поїздок по Європі для легкових автомобілів підвищиться до 765 грн (раніше - 742 грн), для автобусів - 2,874 тис. грн (раніше - 2,790 тис. грн), для вантажних автомобілів - 1,804 тис. грн (раніше - 1,751 тис. грн). На місяць поїздок поліс коштуватиме: для легкових автомобілів - 1,218 тис. грн (раніше - 1,182 тис. грн), автобусів - 3,992 тис. грн (раніше - 3,757 тис. грн), вантажівок - 2,395 тис. грн (раніше - 2,325 тис . грн). Вартість піврічного і річного полісів для легковиків складе 5,406 тис. грн і 6,693 тис. грн відповідно, для автобусів - 13,974 тис. грн і 25,951 тис. грн, для вантажних автомобілів - 11,339 тис. грн і 21,400 тис. грн відповідно.
Економіка Alstom і Siemens створять найбільшу в Європі машинобудівну компанію Французька машинобудівна компанія Alstom і німецький концерн Siemens оголосили про злиття з планами створення найбільшого європейського машинобудівного гіганта. Siemens виробляє міжміські поїзди, які ходять по німецьким маршрутам далекого прямування, в той час як Alstom виробляє французький еквівалент - TGV (французький швидкісний поїзд), повідомляє ВВС. Нова група називатиметься Siemens Alstom і очолить її виконавчий директор Alstom Анрі Пупар-Лафарж. У спільній заяві, фірми оголосили, що їхні підприємства «багато в чому доповнюють один одного» і злиття дозволить клієнтам отримати вигоду через «більш широкого географічного охоплення території». Очікується, що угода допоможе фірмам конкурувати з китайською транспортною компанією CRRC, яка має підтримку від держави. Зараз  Alstom присутній на ринках Близького Сходу і Африки, Індії та Південної Америки, а Siemens - в Китаї, США та Росії. Штаб-квартира групи буде міститися в Парижі, причому половина акцій нової компанії належить Siemens. Французький уряд, якому належить близько 20% акцій Alstom, втратить свою частку в рамках угоди. Він також гарантував збереження робочих місць для службовців компанії на найближчі чотири роки. Фірми заявили, що угоду вже схвалено обома радами управління.
Спорт «Динамо» вирушило на гру з «Партизаном» без Мбокані У середу, 27 вересня, футболісти київського «Динамо» виїхали до Сербії, де проведуть матч другого туру групового турніру Ліги Європи проти белградського «Партизана». Про це повідомляє xsport.ua. Відзначається, що грати з сербами будуть 22 футболістів, серед яких не буде одного з провідних гравців Дьомерсі Мбокані. Через травму Мбокані не допоможе «Динамо» у виїзній грі. Так, головний тренер киян Олександр Хацкевич взяв трьох воротарів: Коваля, Рудько, Бущана, а також захисників: Хачеріді, Віда, Морозюк, Пантич, Кадар, Піваріч, Кендзера. Крім того, в Сербію попрямували півзахисники: Гусєв, Гармаш, Сидорчук, Буяльський, Шепелев, Циганков, Корзун, Гонсалес, Вантух і нападники: Мораес, Бєсєдін, Кравець. Нагадаємо, «Партизан» здобув перемогу в матчі 11-го туру чемпіонату Сербії з рахунком 4:2 на виїзді.
Події Відпрацьовуються 4 основні версії вибухів у Калинівці - ГПУ Слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території військового арсеналу в Калинівці Вінницької області. Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України. «Відпрацьовуються 4 основні слідчі версії вчинення кримінального злочину», - відзначили в ГПУ. Досудове розслідування в цьому провадженні доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки України у Вінницькій області. У свою чергу в Міноборони повідомили, що близько 700 військовослужбовців ЗСУ залучено до ліквідації пожежі та її наслідків на складі боєприпасів. З техніки залучено 4 пожежних танки. В резерві перебуває додаткова техніка, яку в разі потреби буде задіяно в гасінні пожежі. Нагадаємо, увечері 26 вересня на артскладах в Калинівці почалася пожежа і детонація боєприпасів.
Суспільство СБУ не дала купити російські шкільні автобуси для Луганської області У Луганській області місцеві чиновники збиралися закупити за бюджетні кошти шкільні автобуси виробництва країни-агресора. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. Відзначається, що стосовно російського підприємства Україною раніше були введені спеціальні санкції. За інформацією СБУ, тендерний комітет одного з районних відділів освіти оголосив процедуру відкритих торгів із закупівлі шкільних автобусів загальною вартістю 1 мільйон 450 тисяч гривень. Обидва учасники конкурсу подали пропозиції поставок автобусів, виготовлених на заводі країни-агресора. Для участі в тендері автомобілі були косметично модифіковані в Україні для вказання іншої «марки» в документації. Служба безпеки України повідомила про виявлені факти до тендерного комітету, який відхилив пропозиції обох учасників.
Економіка Занадто синхронно: Антимонопольний комітет підозрює у змові продавців автомобільного пального При здійсненні Антимонопольним комітетом України моніторингу ринків світлих нафтопродуктів було виявлено, що з початку вересня 2017 року відбулося зростання цін на бензини і дизельне пальне в роздрібній мережі, про це повідомляє відомство на своєму сайті 27 вересня. За даними АМКУ, за неповний вересень ціни на бензин на заправках зросли більше ніж на 5%. Так А-95 в WOG, ОККО, SOCAR за останні 2 тижні подорожчав на 1,5 грн і вже становить майже 28 гривень. Така ж ситуація і з дизелем. "Синхронність підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти протягом вересня 2017 року може свідчити про наявність у діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій", - заявили в АМКУ. І для з'ясування ситуації спрямували запити про надання інформації в ДФС (про обсяги та вартість імпорту світлих нафтопродуктів для визначення наявності (відсутності) дефіциту пального на вітчизняному ринку), в МЕРТ (про зміну попиту і пропозиції на бензин і дизельне паливо), в Мінпалива ( щодо прогнозованих цін на світлі нафтопродукти і причин, які могли спровокувати підвищення цін на бензин і дизельне пальне), а також - самим продавцям пального, у яких воно коштує дорожче за всіх.
Політика Прикордонники не пустили в Україну євродепутата від "Йоббік" На Закарпатті на кордоні з Угорщиною працівники Держприкордонслужби не впустили в Україну угорку, яка є депутатом Європарламенту і представницею радикальної партії «Йоббік». Про це повідомив прес-секретар ДПСУ Олег Слободян. За його словами, Крістіна Морваї намагалася проїхати на територію України попри заборону СБУ на в'їзд до липня 2019 року. Морваї прибула в пункт пропуску «Лужанка», однак під час паспортного контролю прикордонники виконали доручення СБУ і не пропустили політика в Україну. Морваї на початку війни на Донбасі в 2014 році їздила в так звані «ЛНР» і «ДНР» і висловлювала підтримку місцевим терористам. Їй вручили рішення про відмову в перетині державного кордону, в якому вказані правові підстави щодо обмеження у праві в'їзду в Україну.
Юмор оформление ленты  "Герої" дня: поліція побила і застосувала газ проти жінок біля скандального будівництва АЗС у Києві У місці скандального незаконного будівництва автозаправної станції на вулиці Ревуцького в Києві відбулися зіткнення між поліцією, що охороняє будівельників, які почали рити котлован під каналізацію, і протестуальниками, серед яких були переважно жінки. Відповідне відео виклала в мережу партія "Самопоміч". На відео поліція грубо відштовхує жінок, які протестують проти знищення тільки що висадженого парку. Кілька дівчат не відступають, відбиваючись від поліцейських. Один з поліцейських - кремезний чоловік - раптово починає поводитися вкрай агресивно: одну дівчину на землю. За неї заступається кілька жінок, починається запекла бійка. Слід відзначити, що серед поліцейських були винятково чоловіки. Одну дівчину поліцейські з матюками скрутили і намагалися одягнути наручники. Інші поліцейські розпилювали в жінок сльозогінний газ із балончиків. Нагадаємо, в середині літа мер Києва Віталій Кличко обіцяв, що будівництво заправки буде заморожено. Однак варто було йому виїхати у відпустку - як воно  відновилося і не припинялося до цього часу.
Політика Меджліс вимагатиме заборонити всі російські організації в Україні Меджліс кримськотатарського народу вимагатиме припинення діяльності російських організацій на території України. Про це заявив голова Меджлісу, народний депутат Рефат Чубаров, передає Інтерфакс-Україна. «Наступного тижня я буду ставити перед моїми колегами питання - а що у нас тут, в Україні, робить «Россотрудничество» і афілійовані з ним організації? Чому у нас присутні російські організації, чому ми не можемо їх просто закрити законом або іншими рішеннями? Це, до речі, питання до Міністерства закордонних справ», - сказав Чубаров. За його словами, Меджліс попросить Кабмін України підтримати цю ініціативу, але якщо не знайде підтримки, шукатиме її у політиків. «Россотрудничество» Росії в Україні має бути закрито. Невже це комусь не зрозуміло? Будь-які російські державні структури, які працюють на українській території, не мають на це права», - додав Чубаров.
Кримінал «Київстар» спростовує інформацію про прослуховування його абонентів У «Київстарі» повідомили, що 19 липня 2017 року Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу компанії і визнав незаконною постанову Печерського райсуду від 7 квітня, а також зобов'язав вказаний суд Києва роз'яснити, як виконувати постанову про заборону розпоряджатися носіями інформації з абонентськими даними. Про це АСН повідомили в прес-службі «Київстар». У компанії вважають неправдивою заяву адвоката Олега Бабича, який заявив, що мобільний оператор надав слідчим ГПУ можливість прослуховувати всіх абонентів, а також мати доступ до інформації про розмови і листування клієнтів. Бабич, нагадаємо, повідомив, що Департамент спеціальних розслідувань ГПУ прослуховує всіх абонентів оператора «Київстар», так як Печерський райсуд Києва фактично відкрив доступ слідчим до всього обладнання оператора.Однак у компанії спростували слова юриста і нагадали, що персональні дані абонентів охороняються законом і «Київстар» суворо дотримується цієї вимоги. У «Київстарі» відзначили, що в січні 2017 року рамках розслідування кримінальної справи щодо подій в Україні в січні-березні 2014 року Печерський райсуд наклав заборону розпоряджатися носіями інформації з абонентськими даними на серверах телеком-операторів за певний період часу. Вимога стосувалася телеком-операторів Лайфселл, МТС (Водафон), ТриМоб, Укртелеком, Київстар та інших операторів мобільного зв'язку. У лютому 2017 року «Київстар» звернувся до Печерського райсуду з проханням роз'яснити цю постанову, оскільки вона порушує закон. У липні Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу компанії «Київстар» і визнав незаконною постанову Печерського райсуду.
Події оформление ленты  У сусідньому з Калинівкою селищі вибухами снарядом пошкодило половину будинків У селищі Павлівка, розташованому неподалік Калинівки Вінницької області, майже половина будинків пошкоджена в результаті вибухів боєприпасів на військових складах. Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони. «В результаті проведеної оцінки ситуації в населеному пункті Павлівка виявлено, що згорів один приватний будинок, пошкоджено будівлю місцевої школи, майже половина будинків мають пошкодження вікон і дахів», - відзначили в Міноборони. Людей в Павлівці майже немає, на місці працюють правоохоронці. Місцеві ЗМІ повідомляють, що в чотирьох районах Вінницької області закрили школи і дитсадки. Зокрема, закриті всі заклади в Калинівці. Нагадаємо, увечері 26 серпня близько 22:00 в Калинівці, за 20 кілометрів від Вінниці, сталася пожежа і детонація снарядів на артскладах. Жителів Калинівки та прилеглих сіл евакуювали.
Економіка В.о. голови правління збиткової «Укрзалізниці» отримуватиме 500 тисяч гривень на місяць Кабінет міністрів України затвердив контракт з членом правління - виконувачем обов'язки голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгеном Кравцовим. Це рішення ухвалили на засіданні Кабміну 27 вересня. Відзначається, що Кравцов як член правління матиме щомісячний оклад в 500,2 тис. грн, а в разі виконання обов'язків голови правління він повинен отримувати 471,6 тис. грн на місяць. Йому також буде нараховуватися квартальна премія, яка не може перевищувати трьох посадових окладів. Передбачена і річна премія, яка не може перевищувати 24 посадових окладів. Якщо підсумувати вищесказане, Кравцов зможе за рік заробити більше 37,5 млн гривень, або понад 3,1 млн гривень на місяць (щомісячний оклад 500,2 тис. гривень на 12 місяців, винагороду за виконання обов'язків голови правління 714,6 тис. гривень на 12 місяців, 4 квартальних премії по три місячних оклади (4 * 3 * 500,2 тис. гривень), 1 річна премія в розмірі 24 окладів (500,2 тис. гривень * 24), матеріальна винагорода за ефективне управління майном УЗ в розмірі 10 окладів (500,2 тис. гривень * 10). У Кравцова дві вищі освіти, раніше він працював консультантом International Chamber of Commerce (Національний комітет в Україні), а також у юридичній фірмі «Астерс». На початку 2015 року Кравцов став радником генерального директора «Укрзалізниці».  9 вересня 2017 року призначений в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця».
Політика У Авакова вимагають відставки Муженка через вибухи в Калинівці Радник голови МВС Антон Геращенко назвав відповідальним за трагедію в Калинівці очільника Генштабу Віктора Муженка і запропонував комітету з питань нацбезпеки розглянути звернення до президента Петра Порошенка з пропозицією відправити Муженка та його заступника у відставку. Про це Геращенко написав на своїй сторінці в Facebook. «Те, що відбулося вчора на складі боєприпасів у Калинівці,- це військова катастрофа, відповідальність за яку повинен понести не« фунт »і не« стрілочник », а глава Генерального Штабу ЗСУ Віктор Муженко та його заступник, який відповідає за збереження військових складів», - написав Геращенко. Політик підкреслив, що місце Муженка має зайняти молодий і відповідальний офіцер ЗСУ. Саме нове обличчя повинно очолити реформу армії і флоту. Геращенко впевнений, що головною причиною вибухів у Калинівці є «халатність, недбалість і безкарність вищого військового керівництва». Також він запропонував провести депутатські перевірки дотримання заходів безпеки на військових складах. Нагадаємо, увечері 26 вересня сталися вибухи на артскладах біля Калинівки Вінницької області. Слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території військового арсеналу.
Політика Палестина стала членом Інтерполу попри протест Ізраїлю Інтерпол проголосував за те, щоб визнати Палестину повноправним членом організації, завдаючи значного дипломатичного удару по Ізраїлю, який посилено протистояв прийняттю Палестини, повідомляє The Guardian. Таємне голосування представників Міжнародної поліцейської організації пройшло в Китаї в середу, 27 вересня. Членство Палестини схвалили 75 голосуючих, 24 проголосували проти, 34 - утрималися. «Держава Палестина і Соломонові Острови тепер є країнами - членами Інтерполу», - повідомила організація після голосування. Створений майже століття тому, Інтерпол покликаний допомагати країнам ділитися даними поліцейської розвідки, а також розвивати міжнародне співробітництво у боротьбі з організованою злочинністю, яка перетинає міжнародні кордони, включно з тероризмом і торгівлею людьми. Зараз у ньому налічується 192 міжнародних члени. Палестина отримала статус спостерігача в Організації Об'єднаних Націй в 2012 році і, з тих пір, приєдналася до 50 міжнародних організацій та угод, включно з Міжнародним кримінальним судом і ЮНЕСКО. Ізраїль проводив кампанію проти прийняття Палестини до складу Інтерполу і зробив низку процедурних кроків, намагаючись перешкодити цьому питанню прийти до голосування. Ізраїль виступає проти того, щоб Палестина вступала в міжнародні організації, стверджуючи, що вона не є державою, але питання Інтерполу було особливо чутливим. Влада Ізраїлю поки ніяк не прокоментувала результати голосування. Конституція Інтерполу наполягає на політичному нейтралітеті організації, що забороняє їй втручатися в політичні питання.
Закон і Право Кабмін спростив процедуру отримання аліментів і допомоги при народженні дитини Уряд удосконалив процедуру надання державної соціальної допомоги дітям. Відповідну постанову Кабмін ухвалив на засіданні 27 вересня повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики на офіційному сайті відомства. Документ стосується порядку призначення і виплати державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме. Зміни відбулися відповідно до ухваленого закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення захисту права дитини на належне утримання". Зокрема йдеться про визначення розміру допомоги в разі встановлення судом аліментів у твердій грошовій сумі. Нагадаємо, що, відповідно до закону, тепер на одну дитину можна вимагати виплати аліментів у розмірі 25% доходу батьків, на двох дітей - третину доходу, на трьох і більше малюків - половину доходу платника аліментів. Батьки, чиї доходи невідомі і які отримують зарплату одночасно з декількох місць роботи, повинні заплатити аліменти, які становлять не менше 50% прожиткового мінімуму, тоді як раніше такі виплати становили всього 30% від цього мінімуму. Крім того, постановою спрощено процедуру отримання допомоги при народженні дитини. Зокрема передбачено, що в разі подання заяви для призначення допомоги в електронній формі з використанням цифрового підпису органи соцзахисту населення призначатимуть таку допомогу не пізніше наступного робочого дня після отримання заяви. З 2014 року Кабмін ввів єдиний розмір допомоги в сумі 41 280 грн при народженні дитини.
Суспільство Віртуальна реальність доповнюватиме японські фільми для дорослих Японська кіноіндустрія знімає фільми для дорослих з елементами віртуальної реальності. У кіностудії, розташованій у Токіо, режисер Таро Камбе знімає свій перший фільм з використанням технології віртуальної реальності для створення «повноцінного досвіду присутності», повідомляє Reuters. «Я зняв сотні фільмів для дорослих, але це був мій перший фільм з використанням передових технологій», - сказав 39-річний режисер. Японія є другим за величиною ринком віртуальної реальності в світі після Сполучених Штатів. Індустрія розваг для дорослих і розробники комп'ютерних ігор звертаються до технології ВР у пошуках нових способів розповсюдження контенту. Віртуальні еротичні фільми для чоловіків і жінок були представлені на виставці Tokyo Game Show у четвер, 21 вересня. Voltage - розробник, який створює ігрові програми, орієнтовані на жінок, представив нову гру з елементами ВР «Wedding VR», в якій гравець одягає гарнітуру і йде під вінець з анімованим чоловічим персонажем. Компанія сподівається запустити гру у всюдисущих ігрових центрах Японії. Минулого року Voltage домоглася успіху з додатком, у якому до гравця підходить красива віртуальна людина і нахиляється до нього для поцілунку. Компанія TEGway з Південної Кореї створила гру, в якій користувач відчуває тепло або холод. Технологія ВР залишається в початковій стадії розробки, насамперед через невелику кількість користувачів, які володіють необхідним обладнанням. Деякі аналітики говорять, що індустрія розваг для дорослих сприяла поширенню в минулому нових платформ, таких як VHS, DVD і ранні онлайн-відео. Цілком можливо, що використання елементів віртуальної реальності у створенні еротичних фільмів посприяє поширенню революційних технологій.

Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів




/-1,529363155365-/ /-pc-/
Top