counter
Архів Повернутись назад 26 Вересня 2017
26 Вересня
Суспільство Подільський міст зроблять платним для гостей Києва Подільський міст, який з'єднає правий берег і Троєщину, може стати платним для іногородніх. Про це заявив заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає видання kiev.vgorode.ua. «Але тільки для іногородніх. Для місцевих жителів з «карткою киянина» проїзд буде безкоштовним», - уточнив чиновник. За його словами, в департаменті транспортної інфраструктури КМДА розглядають ідею платного проїзду, однак поки не ухвалено остаточне рішення і не встановлені тарифи. «Якщо інвестор вкладе кошти в будівництво моста, він повинен буде повернути свої гроші та ще й заробити. Одним з варіантів його прибутку і може бути плата за проїзд», - сказав Пліс. Добудувати Подільський міст мерія планує до 2021 року, в 2019 році буде 40 років, як будується цей міст. За весь час на нього було витрачено 5 мільярдів гривень.
Політика Порошенко попросив прем'єра Канади надавати ЗСУ супутникові знімки кордону на Донбасі Президент України Петро Порошенко попросив прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо відновити програму, в рамках якої українським військовим надавалися супутникові зображення україно-російського кордону, щоб спостерігати за переміщеннями російських терористів на Донбасі. Про це він заявив в інтерв'ю CBC News. «Тому що це може ефективно допомогти нам реалізувати Мінські угоди, мати докази того, що Росія переміщала свої танки, артилерійські системи, багаторазові пускові установки», - сказав Порошенко. Після зустрічі з Трюдо Порошенко заявив, що «не сумнівається в тому, що це питання буде розв'язано». Нагадаємо, Порошенко і Трюдо під час зустрічі в Торонто підтвердили міцні зв'язки між Україною і Канадою. Зокрема, було відзначено, що Канада підтримує суверенітет України, не визнає анексію Криму і засуджує агресію Росії на Донбасі.
Кримінал Вбивства інкасаторів у Харкові за 11 років пов'язані між собою - поліція Всі вбивства інкасаторів у Харкові, що відбулися за останні 11 років, пов'язані між собою. Про це на прес-конференції заявив новий начальник Нацполіції Харківської області генерал Олег Бех, передає Укрінформ. «Одинадцять років і 17 загиблих - всі ці злочини пов'язані між собою. За цей час злочинець заволодів чотирма автоматами Калашникова і чотирма пістолетами Макарова. Саме така зброя використовувалася при скоєнні цих злочинів», - зазначив Бех. Він уточнив, що у правоохоронців є прикмети вбивці, його ДНК збіглося у низці злочинів, це одна і та ж особа. «Слідство продовжує свою роботу. Я беру це під особистий контроль», - додав Бех. Нагадаємо, з 2001 року в Харкові відбулося 7 нападів на інкасаторські автомобілі, зокрема з грошима або цінними паперами «Правексбанку», «Ощадбанку» і банку «Аваль». Ніхто не були затриманий.
Політика Клімкін: Миротворці ООН на Донбасі зайдуть туди, куди захочуть У разі введення місії ООН на Донбас миротворці зможуть бути там, де вони захочуть, включаю україно-російський кордон. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі телеканалі ICTV, передає Інтерфакс-Україна. Міністр підкреслив, що Україна запропонує проект резолюції Ради безпеки ООН з миротворчої місії на Донбасі, коли погодить позицію з іноземними партнерами. Він уточнив, що українська сторона має проект резолюції, і він узгоджений з друзями України. «Спочатку - загальна позиція з «великою сімкою», з ЄС, Китай теж важливий... Тільки потім ми підемо з нашою резолюцією. Але це буде спільна, а не тільки наша резолюція», - заявив він. Голова МЗС підкреслив, що не може бути ослаблення мандата миротворців. Він додав, що РФ намагалася висувати свої умови введення миротворчої місії, які є неприйнятними для України. Нагадаємо, Україна наполягає на перекритті неконтрольованої частини російсько-українського кордону миротворцями, оскільки РФ саме через неї поставляє зброю, військових і боєприпаси на окупований Донбас.
Суспільство Щороку понад 150 тисяч українок зазнають насильства - нардеп В Україні щороку піддаються насильству понад 150 тисяч жінок. Про це заявила нардеп і представник президента України в парламенті Ірина Луценко, передає прес-служба Блоку Петра Порошенка. «Щороку, і динаміка ця зростає, більше 150, а за останні два роки 165 тисяч жінок страждають від насильства. Це тільки ті, які звернулися і зафіксовані нашими правоохоронними органами, ті, які звернулися до психологів, ті, які звернулися до 28 мобільних бригад, які працюють в Україні на сьогодні», - сказала вона. За словами парламентарія, 3 млн дітей самі є жертвами або спостерігають за домашнім насильством. Луценко підкреслила, що 10 тисяч дітей залишаються на вулиці, їх забирають до притулку, ще 120-150 дітей щорічно стають самогубцями. Політик закликала Верховну Раду ратифікувати Стамбульську конвенцію і проголосувати за підготовлений до другого читання законопроект про запобігання та протидію домашньому насильству.
Спорт оформление ленты  Українці виграли третю медаль на «Іграх нескорених» у Канаді На змаганнях «Ігри нескорених», які проходять в Канаді, 29-річний Олександр Ткаченко отримав «срібло» в забігу на дистанції 400 м. Про це повідомили в прес-службі української команди на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що Олександр Ткаченко родом з Чернігова, працює спортсмен у Національній поліції України. «Своїм прикладом Олександр доводить, що поранення - не привід відмовлятися від занять спортом. Більше того - це можливість почати ним займатися», - підкреслили в прес-службі. Нагадаємо, 25 вересня українець Олег Зимніков приніс Україні перше «золото» на змаганнях, а першу медаль на «Іграх Нескорених» завоював 29-річний офіцер Національної поліції з Луцька Сергій Торчинський - він отримав «бронзу». У Канаді 24 вересня стартували міжнародні спортивні змагання «Ігри нескорених» (Invictus Games). У них беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, отриманими під час виконання службових обов'язків.
Кримінал У справі вбивства голови «Київобленерго» спливли цікаві подробиці У морзі під час огляду тіла убитого очільника «Київобленерго» Івана Полив'яного в одязі чоловіка виявили велику суму грошей. Про це повідомило джерело «Обозревателя» в правоохоронних органах. Відзначається, що на Полив'яному був домашній халат, а руки були зв'язані поясом. Близько 20 тисяч гривень купюрами по 500 грн знайшли в кишені халата. Цей факт може спростувати основну версію вбивства - «звичайне пограбування». Крім того, джерело повідомило, що з будинку Галини та Івана Полив'яних зникли золоті прикраси (хрестик, ланцюжок, обручки) і близько 15 тисяч гривень. Нагадаємо, вбивство сталося ввечері 24 вересня. Подружжя Полив'яних побили четверо невідомих злочинців, які проникли в їхній будинок в селі Білогородка. Господар будинку помер у результаті механічної асфіксії.
Політика оформление ленты  Марина Порошенко зняла "випуск новин" до дня народження чоловіка Президент України Петро Порошенко сьогодні, 26 вересня, святкує своє 52-річчя. Дружина президента Марина Порошенко привітала чоловіка у ролі ведучої ранкових новин. Ролик виставили на сторінці «Фонду Порошенка» в Facebook. У «екстреному випуску новин» перша леді повідомила, що Петро Порошенко «увійшов в історію України,як президент, який відчинив двері до країн Євросоюзу». «Він став першим главою держави, який об'єднав весь цивілізований світ навколо захисту України. Він почав реформи, на які не наважувався жоден політик за всі роки незалежності. Служити своїй країні, бути вірним ідеалам Революції Гідності і вірити в Європейське майбутнє України», - додала Марина Порошенко. Виступили також і діти Президента. У соцмережі користувачі побажали главі держави міцного здоров'я і мудрості.
Політика Гонтарева перебуватиме у відпустці за власний рахунок до рішення Ради - НБУ Голова Національного банку України Валерія Гонтарева з 26 вересня продовжить перебувати у відпустці за власний рахунок до затвердження її відставки. Про це Інтерфакс-Україна повідомили в прес-службі НБУ. «Відповідно до закону «Про Національний банк України» голова центробанку звільняється з посади Верховною Радою за поданням Президента. У зв'язку з цим Гонтарева перебуває у відпустці без збереження заробітної плати до відповідного рішення Президента і парламенту України», - відзначили в НБУ. Також у Нацбанку підкреслили, що Валерія Гонтарева не збирається повертатися до роботи в НБУ. Нагадаємо, 6 квітня Гонтарева подала Президенту України Петру Порошенко заяву про відставку за власним бажанням з 10 травня 2017 року. З 11 травня по 26 вересня вона перебувала у відпустці. Обов'язки голови НБУ виконує перший заступник Гонтаревої - Яків Смолій.
Суспільство Неочікуване відкриття: у Криму тільки в грудні спробують запустити «енергоміст» Названо причину відключень електрики в окупованому Криму. Як повідомили в міністерстві енергетики країни-агресора, об'єкти електромережевого енергомоста Кубань - Крим будуть введені в експлуатацію в грудні 2017 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор Кримського департаменту Фонду «Майдан закордонних справ», відомий журналіст Андрій Клименко. «Ось і розгадка відключень світла в окупованому Криму: «енергохвіст», запущений великим Пу майже 2 роки тому «недоперезапустили», - написав Клименко. Як відзначили в Міненерго РФ, об'єкти енергомоста введені в роботу в режимі пусконалагоджувальних робіт і тільки зараз готуються документи для отримання дозволу на введення в експлуатацію. У проект електромережевого енергомоста Кубань - Крим входить: будівництво підстанцій 220 кВ «Кафа» і 500 кВ «Вищестебліївська», високовольтних ліній (ПЛ) 220 кВ «Кафа - Сімферопольська» (в габаритах 330 кВ) з розширенням підстанції 330 кВ «Сімферопольська», двох двоколових ВЛ 220 кВ «Вищестебліївська - Кафа» з заходом на ВЛ 220 кВ «Камиш-Бурунська» і розширення підстанції «Камиш-Бурунська», ПЛ 500 кВ «Кубанська - Вищестебліївська» (Тамань) з розширенням підстанції 500 кВ «Кубанська» і спорудження кабельного переходу через Керченську протоку. Нагадаємо, президент країни-агресора Володимир Путін запустив першу нитку енергомоста Кубань - Крим 2 грудня 2015 року. Чотири гілки енергомоста почали працювати навесні 2016 року. Однак з тих пір і до сьогодні в Криму продовжують вимикати електрику.
Суспільство МЗС попереджає українців про небезпеку на острові Балі Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям, які перебувають на острові Балі або планують найближчим часом його відвідати, бути обережними через активізацію вулкана Агунг. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу МЗС України. Уточнюється, що в зв'язку з активізацією вулкана, який розташований у східній частині острова, варто бути гранично обережними і не наближатися до вулкану ближче ніж на 12 км. "МЗС рекомендує громадянам України... утримуватися від наближення до зазначеного об'єкту на відстань менше 12 км, проявляти підвищену увагу і обережність під час перебування в цьому районі. Також варто уважно стежити за повідомленнями компетентних органів і місцевих служб щодо розвитку ситуації, зокрема її впливу на розклад руху авіаційного транспорту, який може змінюватися", - сказано в повідомленні. У разі виникнення надзвичайної ситуації українцям треба терміново звертатися в посольство України в Республіці Індонезія на телефон "гарячої лінії" +62-8788-489-0918. Також можна звертатися або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57.
Спорт Гвардіола: У "Шахтаря" завжди була хороша команда У вівторок, 26 вересня, донецький «Шахтар» в рамках другого туру групового турніру Ліги Чемпіонів зіграє проти "Манчестер Сіті" на полі «Етіхад Стедіум». Слід відзначити, що напередодні підопічні Пауло Фонсеки встигли випробувати газон домашнього стадіону МанСіті, а також провели там вечірнє тренування. Гра має дуже важкою для української команди, так як "Манчестер Сіті" лідирує в АПЛ після 6 турів, маючи у себе в активі 16 очок. Вражає результативність підопічних Хосе Гвардіоли, три матчі поспіль в АПЛ Сіті забиває не менше п'яти голів: Ліверпуль (5:0), Вотфорд (6:0), Крістал Пелас (5:0). «Ми розуміємо, що гра буде дуже важкою. Зіграємо проти однієї з кращих команд світу, команди, яка як не можна краще грає саме в атаці. Вони відмінно себе показують в останніх поєдинках. Ми знаємо сильні сторони гравців "Манчестер Сіті" і Гвардіоли, тому чекаємо важкої гри. Ми вивчили гру МанСіті, знаємо їхні сильні і слабкі сторони. Я сподіваюся, будемо готові до гри», - повідомив Фонсека на прес-конференції. Хосе Гвардіола шанобливо відгукнувся про «Шахтар»: - «Я сьомий раз буду протистояти "Шахтарю" як тренер. У "Шахтаря" завжди була хороша команда».
Події оформление ленты  П'ятеро людей, зокрема дитина, постраждали в лобовій ДТП у Вінниці У Вінниці на вул. Брацлавській сталася ДТП за участю автомобілів BMW і ВАЗ-2109, в результаті чого п'ятеро людей отримали травми. Серед постраждалих - 11-річна дитина, передає поліція Вінницькій області. «ДТП сталася близько 07:30 на вул. Брацлавській. Попередньо було встановлено, що водій а/м BMW виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з ВАЗом», - ідеться в повідомленні поліції по області в Facebook. В результаті аварії 11-річна пасажирка ВАЗу отримала травми і була доставлена ​​в нейрохірургічне відділення дитячої обласної лікарні. Водій а/м ВАЗ, водій BMW, а також двоє його пасажирів отримали ушкодження різного ступеня тяжкості. Вони були госпіталізовані. На місці аварії працює слідчо-оперативна група поліції. Встановлюються обставини ДТП. Порушено кримінальну справу за ст. 286 ч.1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).
Економіка Ціни на продукти харчування б'ють рекорди. М'ясо і овочі від початку року подорожчали майже на 50% В Україні від початку року на 90% подорожчали соціальні продукти харчування. За цей час ціна знизилася тільки на гречку та курячі яйця. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Так, за даними Держстату, за останні вісім місяців найбільше зросли в ціні свинина - на 31,5 грн, або 43% і яловичина - на 21,7 грн, або 24%. «Тепер кілограм недорогої свинини можна купити за середньою ціною 103,9 грн, а яловичини з кісткою - 109,8 грн за кілограм», - написав Дорошенко. Соціальний хліб, як білий, так і чорний, від початку року подорожчав на 1,5 грн, або 14%. На 14,4 грн, або 35% за цей період подорожчало сало, на 13 грн, або 31% - куряча тушка, на 13,4 грн - м'який сир, на більш ніж 11 грн - вершкове масло, на 10,2 грн, або 17% - варені ковбаси. «Сьогодні сало коштує в середньому 54,9 грн за кілограм, сир м'який - 95 грн, куряча тушка - 55 грн, вершкове масло - 147,2 грн. А «соціальна» варена ковбаса коштує 71 грн за той же кілограм», - зазначив експерт. Більш ніж на 20% подорожчали овочі. Рекордсмен у цьому плані морква, яка виросла в ціні на 90% і коштує зараз в середньому 8,2 грн за кілограм. Майже на 50% подорожчала від початку року цибуля, яка зараз коштує 6,8 грн за кілограм. Капуста виросла в ціні на 53% і тепер кілограм можна купити за 6 грн. Подорожчала на 20% і картопля. Тепер вона коштує 6,7 грн за кілограм. «З початку року «променем світла у темному царстві» стали гречка і яйця, ціна на які зменшилася відповідно на 4,7 грн, або 16% і 3 грн, або 15%. Відтепер гречка коштує 24,2 грн за кілограм, а яйця - 17,9 грн за десяток», - констатував Дорошенко. При цьому він зазначив, що середня заробітна плата, за офіційними джерелами, з січня по липень 2017 року зросла на 22%, з 6008 грн в січні до 7339 грн в липні.
Політика оформление ленты  Активісти намагалися "перекупити" мітингувальників партії Рабиновича "За життя" Активісти влаштували акцію під НБУ біля прихильників партії Вадима Рабиновича "За життя". Нагадаємо, вони вже кілька тижнів поспіль вимагають "відставки Гонтаревої і її заступників і поліпшення життя в країні". Активісти пропонували учасникам мітингу перейти на їхній бік і мітингувати в "нормальних умовах, за нормальні гроші". При цьому журналісти АСН неодноразово були свідками суворих умов мітингування - активістів не випускають за певну територію, вимагають не розбрідатися по району, у них немає води і їжі - авоськи з пожитками люди приносять на мітинг з собою. При цьому абсолютна більшість мітингувальників - люди пенсійного і похилого віку. Активісти пропонували всім, хто перейде на їхній бік, виплатити по 50 гривень "авансу" а через півгодини - ще по п'ятдесят. Серед активістів - молодь, переважно юнаки. Однак їхня пропозиція не викликала ажіотажу, відразу перейти на "інший бік" погодилася лише одна людина. Між двома таборами виникла словесна перепалка. Щоб уникнути зіткнень, Нацгвардія розділила їх кордоном.    
Суспільство В Amnesty International передумали: поставок зброї з України до Південного Судану могло не бути Прес-секретар Amnesty International Марія Гур'єва розповіла деталі дослідження про причетність України до незаконного постачання зброї до Південного Судану. Про це повідомляє «Громадське радіо». Гур'єва зазначила, що досліджувалася участь однієї британської компаній в поставках зброї до Південного Судану. «Але в ході дослідження спливли факти того, що українські державні компанії, зокрема «Укрінмаш», підписували через посередників договори з компаніями в Арабських Еміратах і Великій Британії, а ці контракти вели до того, що керівництво Південного Судану повинно було отримати українську зброю», - зазначила вона. За словами Гур'євої, в Південному Судані зараз триває громадянська війна, а країни, які постачають зброю, підігрівають конфлікт, збільшують кількість жертв, сприяють порушенню прав людини. «Поки невідомо, чи дійсно були поставки зброї до Судану. Однією з вимог дослідження було те, що якщо такі поставки не відбулися, то вони мають бути остаточно скасовані », - повідомила Гур'єва. Нагадаємо, раніше правозахисна організація Amnesty International представила звіт, у якому йшлося, що Україна причетна до постачань зброї до Південного Судану. У компанії «Укрінмаш» категорично спростували поставки зброї, хоча визнали, що контракти були підписані.
Політика оформление ленты  США не визнають анексію Криму і після деокупації Донбасу - Волкер США не визнають анексію Криму навіть після того, як країна-агресор поверне Донбас. Про це в інтерв'ю шеф-редактору Української служби «Голосу Америки» Мирославі Гонгадзе заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з Україною Курт Волкер. Частина інтерв'ю Волкера була опублікована журналістами в Facebook. Зокрема, Волкер зазначив, що не бачить різниці між окупацією Криму і окупацією Донбасу. «Це - російське вторгнення і російська окупація. Єдина різниця в тому, що росіяни визнають, що вони анексували Крим. Зрештою, це питання принципу, в реальності це те ж саме. Якщо ми зможемо досягти прогресу в одній сфері - на Донбасі - давайте це зробимо. Давайте досягнемо прогресу, давайте повернемо цю територію. Водночас це не змінює нашу відмову визнавати анексію Криму і легітимізувати дії Росії», - заявив Волкер. Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що президент РФ Володимир Путін повинен або погодиться з США і спробувати розв'язати кризу на Донбасі, або ж приготуватися до того, що йому буде тільки гірше.
Економіка Гройсман: У наступні три роки в Україні очікується економічне зростання Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що в Україні три роки поспіль очікується економічне зростання. Про це він повідомив у вівторок під час Київського інвестиційного форуму, передає «Урядовий портал». «Україна виходить на економічне зростання - тому в 2018 році буде вироблено послуг і робіт більше на сотні мільярдів гривень. Ми повинні зробити все, щоб це зростання було більше 3%, які прогнозуються», - повідомив Гройсман. За його словами, зараз КМУ забезпечив прогнозованість для бізнесу і заклав багато програм розвитку. «Завдання - щоб було легко інвестувати, було легко вести бізнес. Зі свого боку ми запропонували бюджет розвитку (на наступний рік), заклали зростання на три роки, тобто забезпечили прогнозованість для бізнесу і заклали багато програм розвитку - агросектора, будівництва доріг та інфраструктури. Я хочу закликати всіх інвестувати», - зазначив він.
Суспільство Екологічний колапс чекає Україну - експерт Україну чекає екологічний колапс. Про це на прес-конференції заявив еколог МБО «Екологія-Право-Людина» Олексій Василюк, передає кореспондент АСН. «Днями губернатор Хмельницької області Олександр Корнійчук прийняв рішення про ліквідацію департаменту екології, підписавши розпорядження «Про оптимізацію структури обласної державної адміністрації». Аналогічне рішення раніше ухвалено у Вінницькій області. І це вже другий крок по країні, який призведе до істотного погіршення екологічних умов життя населення області», - заявив він. Еколог вважає це рішення є неправильним і недержавним. «Це призведе до того, що в кожній області України буде своя, окрема лінія щодо екологічної політики», - прогнозує він. Крім того, з його слів, розпорядження ухвалено всупереч Постанові КМУ від 2013 року, що  передбачає передачу функцій, що стосуються охорони навколишнього середовища, обласним державним адміністраціям зі створенням відповідних структурних підрозділів. У свою чергу, Володимир Бучко - директор юридичного департаменту Міністерства екології та природних ресурсів України - також вважає, що ліквідація департаментів екології по всій країні несе серйозну загрозу. «Це призведе до екологічного колапсу. Зараз він загрожує двом областям», - додав він. Він пояснив, що ліквідація департаментів призведе до неконтрольованої ситуації видачі дозвільної документації в екологічній сфері для тих чи інших організацій і підприємств. Зокрема це питання безпосередньо торкнеться контролю за утилізацією відходів, викидів тощо.
Політика WhatsApp заблокували в Китаї Служба обміну повідомленнями WhatsApp була заблокована в Китаї. Китайський уряд посилює безпеку напередодні зборів Комуністичної партії, що відбудуться наступного місяця, повідомляє ВВС. У користувачів виникли проблеми з додатком більше тижня тому. Час від часу він повністю блокувався і доступ до нього можна було отримати тільки через віртуальні приватні мережі (VPN), які обходять систему мережевого захисту Китаю. WhatsApp є єдиним продуктом Facebook, якому дозволялося працювати в країні. Сам Facebook і додаток для обміну фотографіями Instagram заблоковані на материку. У липні 2017 року на WhatsApp вже були накладені обмеження, пов'язані з використанням відеочатів і розсилкою фотографій, які пізніше були зняті. Жорсткість онлайн-цензури відбувається перед національним конгресом Комуністичної партії Китаю, який проводиться кожні п'ять років. WhatsApp забезпечує наскрізне шифрування, яке гарантує, що тільки відправник і одержувач зможуть переглядати вміст своїх повідомлень. Наскрізне шифрування передбачає, що навіть творці сервісу - Facebook - не знають, про що йдеться в листуванні клієнтів.
Суспільство оформление ленты  Опалення в Україні можуть увімкнути раніше запланованих термінів - міністр Опалювальний сезон в Україні може початися раніше запланованих термінів. Про це повідомив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко, передає «5 канал». Міністр зазначив, що з 27 вересня очікується різке зниження температури повітря, тому не виключено, що опалювальний сезон розпочнеться раніше, ніж планувалося. Минулого року сезон розпочався 5 жовтня і закінчився 15 квітня. За словами Зубка, готовність до опалювального сезону по Україні становить 97,6%. Нагадаємо, раніше в ДСНС повідомили, що найближчими днями в різних регіонах України синоптики прогнозують заморозки на ґрунті та в повітрі. Вночі 27 вересня у східних областях, а також Чернігівській, Сумській, Полтавській областях, а 28 вересня - в північних, центральних і Запорізькій областях на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки 0-4 градуси.
Політика Україна не буде узгоджувати з бойовиками «ЛДНР» мандат миротворчої місії на Донбасі - Геращенко Україна не буде узгоджувати з терористичними організаціями «ДНР» І «ЛНР» мандат миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це повідомляє перший віце-спікер Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську Ірина Геращенко в ефірі телеканалу ZIK. «І мови бути не може про те, що Україна буде узгоджувати з «ЛДНР», яких не існує в природі, мандат миротворчої місії», - сказала вона. За словами Ірини Геращенко, миротворці отримують мандат, щоб зайти на певну територію, лише в умовах сталого миру. За її словами, жодна країна не буде посилати своїх громадян миротворцями на територію, де відбувається гарячий конфлікт. «Очевидно, що ця місія - не панацея, але це один з механізмів, які нам треба шукати зараз, щоб змусити РФ виконувати мінські домовленості і вийти з української території», - зазначила Геращенко.
Політика Джон Маккейн озвучив своє останнє бажання Сенатор США Джон Маккейн, у якого лікарі діагностували рак головного мозку, повідомив журналістам про свою останню мрію. Про це передає USADaily. «У мене була відмінна життя і багатий досвід. Я хочу, щоб, коли я піду, на церемонії у Військово-морській академії у нас знайшлося кілька людей, які встануть і скажуть: «Цей хлопець, він служив своїй країні», - сказав Маккейн. Політик зазначив, що лікарі дали «дуже поганий прогноз». За його словами, після висновку медиків він став ще більш енергійним і зайнятим, бо «повинен робити все, що в моїх силах, щоб служити цій країні, поки можу». Нагадаємо, Маккейн раніше заявляв, що Росія є більшою загрозою, ніж бойовики терористичної організації «Ісламська держава». За його словами, у терористичних груп немає таких, як у Росії, військових можливостей, технологій і прагнень підтримати свої наміри правити світом.
Події У Рівному через отруєння ліками померла 2-річна дівчинка В обласній дитячій лікарні в Рівному вчора, 25 вересня, від отруєння ліками померла дворічна дівчинка. Про це передає УНІАН, посилаючись на відділ комунікації поліції Рівненщини. Як було встановлено, близько 22-ї години неділі, 24 вересня, дівчинка, перебуваючи сама в кімнаті, випила з флакончика ліки. За словами 38-річної матері, в цей час вона поралася на кухні, а 35-річний батько з 9-річним пасинком вийшли в магазин. Дитину доставили в Рівненську обласну дитячу лікарню. Лікарі провели реанімаційні заходи, але 25 вересня о 01:25 дівчинка померла. Її тіло було направлено для проведення судмедекспертизи. За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за попередньою правової кваліфікацією ст. 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання батьками обов'язків по догляду за дитиною).
Політика Ердоган погрожує перекрити нафтопровід Курдистану Ціни на нафту марки Brent виросли до 26-місячного максимуму, чому сприяла загроза Туреччини скоротити потік сирої нафти з іракського регіону Курдистан, повідомляє Reuters. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у понеділок, 25 вересня, пригрозив відрізати трубопровід, який переганяє нафту з північного Іраку, посилюючи таким чином тиск на Курдський автономний район, який нещодавно провів референдум про незалежність. Трубопровід у турецький порт Джейхан зазвичай перекачує від 500 тисяч до 600 тисяч барелів нафти на добу. Загроза його відключення, в поєднанні зі скороченням поставок на 1,8 млн барелів з країн, що входять в Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) і виробників, що не входять в ОПЕК, викликають стурбованість в зв'язку з можливим підвищенням попиту на нафту. Іракський уряд заявив, що не буде вести переговори з регіональним урядом Курдистану про підсумки референдуму. Як очікується, більшість населення Курдистану проголосує на користь незалежності регіону, результати будуть оголошені цього тижня. «Попри те, що вчора було багато новин про підвищення цін, безперечно, найважливішим фактором став референдум у регіоні Курдистану в Іраку», - йдеться в замітці аналітичної компанії JBC Energy. Ціна на нафту Brent на Лондонській біржі виросла до $59,49, що є найвищим показником з 10 липня 2015 року. Передбачається, що запаси бензину скоротяться на 1 млн барелів, а запаси дистилятів, зокрема мазуту і дизельного пального, - на 2,5 млн барелів.
Кримінал Суд не обрав запобіжний захід підозрюваному в мільйонних розтратах чиновнику, його відпустили Печерський райсуд Києва не розглянув клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу екс-директору ДП «Інформаційні судові системи» Леоніду Богданову. Про це повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає Укрінформ. В результаті Богданов вийшов з-під варти, хоча прокуратура вимагала для нього арешту. «Богданов вийшов з-під варти сьогодні о 4-й ранку, оскільки Печерський суд не розглянув клопотання про арешт», - підкреслив Горбатюк. Нагадаємо, 23 вересня Богданова затримали при спробі потрапити в Росію через пункт пропуску «Конотоп» у Сумській області. Після затримання Богданову повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Богданова підозрюють у заволодіння 6,4 млн грн в 2013-2014 роках шляхом укладання фіктивних договорів поставки програмного забезпечення для систем відеоконференцзв'язку в органах юстиції України.
Політика Угорщина має намір блокувати зближення України з ЄС - міністр Угорщина збирається блокувати і ветувати будь-який крок, який буде спрямований на зближення України з ЄС, після того, як Київ ухвалив новий закон про освіту. Про це повідомляє голова МЗС Угорщини Петер Сійярто, передає видання kormany.hu. «Ми гарантуємо, що в майбутньому Україна постраждає», - зазначив Сійярто. Він назвав «соромом і ганьбою» ухвалення закону про освіту в Україні, згідно з яким у школах національних меншин викладатимуть усі предмети, крім рідної, українською. «Президент України Порошенко сказав про зближення України з Європою, але сьогодні він зробив великий крок у зворотному напрямі. До цього часу  Порошенко говорив про європейську Україну, але з цього моменту можете забути про це», - зазначає міністр. За його словами, Угорщина блокуватиме всі ініціативи, які будуть вигідні Україні, у всіх міжнародних організаціях, особливо в Євросоюзі.
Події «В.о. міністра промисловості і торгівлі» бойовиків «ЛНР» оголосили в розшук У Луганській області прокуратура оголосила в розшук і заочно повідомила про підозру так званому «в.о. міністра промисловості і торгівлі» терористичної організації «ЛНР». Про це передає прес-служба обласної прокуратури. Як було встановлено, в 2016 році українець дав згоду, щоб його призначили на посаду т.зв. «виконувача обов'язків міністра». Зараз він організовує функціонування і діяльність зазначеного «відомства» в різних галузях промисловості. У прокуратурі зазначають, що своїми діями терорист здійснює підривну діяльність проти України і осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Луганської області, на користь терористичної організації «ЛНР». Кримінальна справа розслідується за ст. 258-3 ч. 1 (участь у діяльності терористичної організації) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна.
Суспільство Найбільший алмаз у світі Lesedi la Rona проданий за $53 млн Британський ювелір Лоуренс Графф купив найбільший у світі алмаз Lesedi la Rona вагою 1 109 карат за 53 млн дол. Це набагато нижче торішньої оцінки, передає Financial Times. У червні минулого року алмаз розміром з тенісний м'яч був виставлений на аукціоні Sotheby's. Тоді покупці запропонували 61 млн дол., а голова канадської компанії Lucara Diamond, що виявила його, Вільям Лем розраховував виручити не менше 70 млн дол. Кожен карат Lesedi la Rona коштує 47,8 тис. дол., поступаючись кольоровим і безбарвним алмазам, які були продані на торгах останнім часом. У травні минулого року алмаз Constellation (належав Lucara) вагою 813 каратів був проданий за 63 млн дол., або 77,5 тис. дол. за карат. У квітні 2017 року рідкісний рожевий діамант Pink Star був проданий за 71,2 млн дол., встановивши рекорд ціни на ринку дорогоцінних каменів. Lesedi la Rona є найбільшим алмазом у світі. Він поступається лише видобутому в 1905 році в ПАР алмазу Cullinan, який мав спочатку вагу більше 3106 каратів, але був розколотий на багато частин.
Політика Скандальне інтерв'ю Трампа: займався сексом з першими красунями світу і мацає дружину на публіці У пресу потрапили старі інтерв'ю Дональда Трампа, які він давав задовго до свого президентства. Нещодавно було опубліковано його інтерв'ю з відомим американським радіоведучим Говардом Стерном. В ефірі його програми Трамп зізнався, що мацав свою дружину на публіці, а також похвалився тим, що займався сексом з «одними з найвидатніших жінок в історії», повідомляє The Independent. Записи розмов двох чоловіків, що просочилися в пресу, зроблені в період між 1993 і 2015 рр., розкривають деякі з найбільш нецензурних думок президента про жінок. В інтерв'ю Трамп і Стерн часто оцінюють зовнішній вигляд жінок і діляться різними сексуальними витівками. В одному інтерв'ю, яке анонімно було опубліковано на сайті Factbase, Стерн запитує у Трампа, чи правда, що той «займався сексом з одними з найвидатніших красунь планети». «Правда. З одними з найвидатніших в історії», - відповів Трамп. Пізніше, коли його запитали, чи вимагає він довідки про сексуальне здоров'я у всіх «видатних», з якими спить, він відповів: «Я володію 25% компанії - виробника шин та гуми Goodyear» - посилання на використання презервативів. В іншому інтерв'ю Стерн запитав мільярдера про його третю дружину, Меланію Трамп. «Ви коли-небудь мацали її на публіці?» - запитав Стерн. «Так», - відповів Трамп, перш ніж уточнити: «Я дуже добре вихований, взагалі-то, і майже завжди дотримуюся середини». Кілька разів чоловіки порівнювали Меланію з першою дружиною Трампа, Іваною Трамп. В одному з інтерв'ю Трамп сказав, що чеський акцент його першої дружини був «жахливим» і що він «не міг його винести». Стерн відмовився опублікувати старі записи під час президентської кампанії 2016 року, заявивши, що це буде «зрадою» з його боку. Трамп, тим часом, не раз стверджував, що люди «люблять» його інтерв'ю з Говардом Стерном, якого в Америці прийнято називати «шок-жокей» за те, що він навмисно намагається шокувати своїх слухачів різними провокаційними висловлюваннями. «Я ніколи не чекав, що буду політиком, тому я міг веселитися з Говардом під час радіоінтерв'ю, і всім це подобалося. Людям дійсно це подобається», - сказав Трамп минулого року.
Політика У РФ пригрозили блокуванням Facebook в 2018 році Голова «Роскомнадзора» Олександр Жаров повідомив, що в 2018 році Facebook повинен виконати закон РФ про локалізацію персональних даних або ресурс припинить свою роботу на російській території. Про це передає Інтерфакс. «У будь-якому випадку ми або доб'ємося, щоб закон був виконаний, або компанія припинить працювати на території РФ, як, на жаль, сталося з LinkedIn. Тут немає винятків», - заявив Жаров. Він також додав, що це не унікальний сервіс, є інші соцмережі. У вересні 2015 року набули чинності поправки до закону РФ «Про персональні дані». За ним будь-яка зарубіжна або російська компанія, орієнтована на роботу з користувачами Росії, повинна забезпечувати запис, накопичення, систематизацію, уточнення і зберігання персональних даних росіян з використанням баз даних, що містяться на російській території.
Кримінал Масове отруєння у Львові: продавець сама коптила рибу в своєму гаражі Продавцеві копченої риби у Львові вручили підозру в реалізації недоброякісних продуктів, якими отруїлися 63 людини. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області. «Оголошено про підозру львів'янці, яка приготувала і продавала на одному з місцевих ринків рибу гарячого копчення», - відзначили прокурори. Правоохоронці з'ясували, що жінка сама розморожувала скумбрію і за допомогою спеціального обладнання у власному гаражі проводила гаряче копчення риби. Продукт, виготовлений з порушеннями санітарно-епідеміологічних правил і без документів про якість, продавець збувала на львівському ринку. У продавця забрали на експертизу її рибу. Досудове розслідування триває. Підозрюваній загрожує до 8 років позбавлення волі. Нагадаємо, за даними на сьогодні відомо про 58 госпіталізованих в результаті отруєння. Загальна кількість потерпілих становить 63 людини. Всі постраждалі вживали рибу гарячого копчення, яку придбали в одному з торгових кіосків на ринку «Привокзальний» у Львові. За фактом масового отруєння порушено кримінальну справу.
Суспільство Зброя в Африку потрапляла з ЄС через Україну - OCCRP Радянську зброю переправляли з Європи в Африку і на Близький Схід завдяки українським компаніям. Про це сказано в розслідуванні Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP). Правозахисники заявили, що в схемі поставок озброєнь ключовими були українські компанії. Разом з тим велика частина зброї відправлялася з країн, які зараз є членами Євросоюзу, законодавство якого жорстко регламентує продаж зброї в країни Африки. До журналістів OCCRP потрапили понад 1000 сторінок документів української приватної компанії Techimpex, яка продає, ремонтує та модернізує військову техніку. З'ясувалося, що Techimpex і британська фірма S-Profit обходили ембарго на поставки зброї до Судану і Південного Судану. У OCCRP говорять про документи за 2014-2016 роки. У журналістів є контракти і фінансові звіти. Уточнюється, що Techimpex працює з українськими державними експортерами озброєнь, зокрема з «Укрінмашем», а також з державною службою експортного контролю. Так, за 2 роки Techimpex провела 26 контрактів на поставки зброї на загальну суму $2 29,5 млн. Продавалася зброя з Польщі, Словаччини, Молдови, Болгарії, Угорщини, Румунії та Боснії і Герцеговини. Поставлявся товар на ринки Африки, Близького Сходу і Азії, включно з Ефіопією, Кореєю, Чадом, ОАЕ і Угандою. Нагадаємо, раніше Amnesty International заявила про причетність України до постачань зброї до Південного Судану. В «Укрінмаші» категорично відкинули всі звинувачення.
Події оформление ленты  У нічному клубі Миколаєва АТОвець побився з компанією відпочивальників У Мережі було опубліковано відео масштабної бійки в нічному клубі Миколаєва «Дискус», у якій брав участь учасник бойових дій. Про це інформує видання "Корабелов.Инфо". Бійка між учасником АТО і групою молодих людей сталася 24 вересня вранці в нічному клубі в колишньому приміщенні ДК Металургів. На відеозаписі з камер спостереження видно, як чоловік у смугастій сорочці міцної статури (Ігор Кочнев, учасник АТО) підійшов до барної стійки, а за ним йде компанія хлопців. Починається конфлікт. Біля стійки між сторонами стає товариш учасника бойових дій (у червоній футболці), намагаючись припинити конфлікт. Але йому не вдається. Кочнев зміг перебратися через барну стійку, в нього полетіли склянки, пляшки, потім і самі нападники забігли за стійку, продовжуючи бити бійця. Чоловік зміг відбитися, використовуючи підручні засоби.
Кримінал оформление ленты  У Києві неадекватний чоловік побив дружину і погрожував підірвати гранату в кафе У Солом'янському районі Києва чоловік у неадекватному стані побив дружину, після чого зайшов у кафе і погрожував відвідувачам ножем і гранатою. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. Працівники кафе викликали поліцію. Правоохоронці опитали очевидців події. Пізніше з'ясувалося, що чоловік посварився з дружиною і почав її бити, але жінка втекла на вулицю. Перехожі спробували заспокоїти нападника, однак чоловік був у неадекватному стані. Уже на вулиці він кілька разів ударив дружину кулаком в обличчя, а потім забіг у кафе і почав розмахувати ножем і погрожував кинути гранату. Під час обшуку в квартирі у нападника знайшли корпус гранати РГД-5, частину запалу до неї, паперовий згорток з порохом вагою 600 грамів, рушницю і 28 патронів. Правоохоронці зазначили, що 31-річний чоловік був раніше судимий за скоєння крадіжки. Чоловіка затримали, він спілкується зі слідчими. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.
Суспільство Вперше квартиру в Києві продали за криптовалюту Вперше в Україні офіційно уклали угоду з купівлі нерухомості за криптовалюту. Про це повідомляє AIN.ua з посиланням на Державне агентство з питань електронного уряду. Цей факт став не тільки першим для України, але і першої в світі електронною трансатлантичною угодою з обміну нерухомості на криптовалюту Etherеum. Журналісти з'ясували, що Марк Гінзбург, який проживає в Нью-Йорку, продав квартиру в Києві через свого представника. Власником криптовалюти виступила американська компанія Velton/Zegelman, платформою для угоди став стартап Propy в Кремнієвій долині. Столичну квартиру поміняли на суму в криптовалюті згідно з договором, уклавши смарт-контракт. Після того, як був завізований контракт, криптовалюту перевели на депозит. Після цього юристи підготували необхідні документи щодо угоди купівлі-продажу, замовили акти оцінки нерухомості, виписали доручення сторонам і провели нотаріальну угоду.
Події оформление ленты  На Одещині знайшли мертвого підлітка з простреленим підборіддям В Одеській області було виявлено тіло підлітка, в поліції припускають самогубство. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в Одеській області. Мертвого молодого чоловіка виявили вночі в с. Піщана Балтського району. Правоохоронці, які прибулі на місце інциденту, оглянули тіло загиблого і виявили вогнепальне поранення підборіддя. Біля підлітка лежала мисливську рушницю. Батько загиблого зізнається, що зброя належить йому і він не має реєстрації та дозвільних документів. У Нацполіції сказали, що, за попередніми даними експертів, молодий чоловік наклав на себе руки. Одна з версій - мотивом суїциду є сварка з дівчиною. «За цим фактом було порушено кримінальну справу, передбачену ст. 115 ч. 1 (умисне вбивство) КК України. Ведеться слідство», - сказано в повідомленні.
Політика Україна готова дзеркально чинити з Угорщиною, яка вдається до шантажу, - нардеп Україна готова до дзеркальних заходів щодо Угорщини, якщо Будапешт блокуватиме зближення України з Європейським Союзом. Про це заявив голова української делегації в ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв, передає Інтерфакс-Україна. «Ми по-сусідськи з ними взаємодіяли. Якщо вони не хочуть взаємодіяти по-сусідськи, наприклад, в Раді Європи, кількість українських делегатів утрчі перевищує кількість угорських, і ми можемо вплинути на остаточне рішення щодо Угорщини так само», - підкреслив Ар'єв. За його словами, якщо Угорщина буде вдаватися до шантажу, а не спокійних переговорів, це «ненадійне партнерство». Політик зазначив, що заяви про блокування євроінтеграції України роблять Угорщину ненадійним партнером для всіх. Ар'єв запевнив, що в України є необхідні важелі, а зростання націоналістичних настроїв в Угорщині давно турбує ЄС, що б'є також по іміджу цієї країни в Євросоюзі. «Те, що робить Угорщина, - це шантаж, тому в цьому випадку ми будемо діяти дзеркально щодо Угорщини, якщо вони роблять таке щодо нас», - сказав парламентарій. Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Угорщини заявило 26 вересня про намір країни блокувати зближення України і ЄС через закон про освіту.
Події оформление ленты  Російський експерт через розлучення в прямому ефірі вбив себе укусом змії (18+) Відомий російський експерт зі змій, 31-річний Арслан Валєєв з Санкт-Петербурга, так страждав після розпаду свого шлюбу, що покінчив життя самогубством, давши вкусити себе отруйній чорній мамбі. Колишній працівник зоопарку тримав багато тварин у себе вдома, зокрема і змій. У своєму передсмертному прямому ефірі блогер попросив глядачів зателефонувати його колишній дружині, оскільки він помирає. Сам укус змії і момент смерті не зафіксувала камера, але блогер показав укус змії на своєму пальці. В кінці відео блогер встав зі стільця і ​​відсахнувся від камери, можливо, він пішов до ванної. Як повідомляє видання Dailymail, незабаром він помер. Арслан Валєєв і його дружина Катерина Пятижкіна були відомі в Росії як автори телеканалів на YouTube про змій і їхніх улюбленців рисей. На початку літа подружжя посварилося, так як чоловік звинуватив дружину в обмані. У бійці, що сталася під час сварки, жінка отримала струс мозку і відразу подала на розлучення. У неї вже почалися відносини з новим чоловіком. У шокуючому відео Аслан говорить, що кохає її, просить пробачення. «Я просто залишуся з тобою протягом деякого часу. Про всяк випадок - на моєму мобільному телефоні є повідомлення для Каті... Прекрасно, чи не так? О, чорт візьми, як це... Пока всім... Я не можу повірити, що це відбувається зі мною..." - сказав чоловік і зник з кадру. Це відео не рекомендується до перегляду людям зі слабкими нервами, а також дітям до 18 років Після смерті експерта його друзі заявили, що той не збирався зводити рахунки з життям, а нібито змія вкусила його випадково, коли він намагався пересадити її в інший контейнер. Колишня дружина Валєєва поки ніяк не прокоментувала його смерть.
Події Прокуратура: Екс-голова банку «Старокиївський» заволодів 82 мільйонами Прокуратура Києва разом з поліцією оголосила про підозру екс-голові правління банку «Старокиївський» у привласненні коштів фінансової установи. Про це заявила прес-служба столичної прокуратури. Досудове розслідування встановило, що в 2007-2013 роках колишній голова правління банку «Старокиївський», діючи у змові з іншими службовцями фінансової установи і використовуючи службове становище, шляхом видачі кредитів підконтрольним і підставним особам незаконно привласнив кошти столичного банку на суму майже 82 млн грн. Дії колишнього чиновника були кваліфіковані за ст. 191 ч. 5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального Кодексу України. Раніше прокуратура повідомила про підозру у привласненні майже 82 млн грн колишньому заступнику голови правління банку «Старокиївський».
Політика Трамп відмовився допомагати Пуерто-Рико, сказавши, що острів і так заборгував США Дональду Трампу знадобилося цілих п'ять днів, щоб прокоментувати руйнування, яких завдав ураган «Марія» в залежному від США Пуерто-Рико, де проживають 3,5 мільйона американців. Коли він нарешті це зробив, його коментарі в Twitter були позбавлені співпереживання настільки, що загрожують викликати черговий міжнародний скандал, повідомляє The Guardian. «Техас і Флорида добре справляються, але Пуерто-Рико, інфраструктура якого вже була зруйнована і у якого величезні борги, очікують великі неприємності», - написав він, не пропонуючи додаткової допомоги від федерального уряду для постраждалої території США. Трамп визнав, що «більша частина острова була зруйнована», але уїдливо продовжив, заявивши, що його електромережа вже була «в жахливому стані» і що Пуерто-Рико заборгував мільярди доларів Волл-стріт і банкам, «ситуація, з якою, на жаль, доведеться розібратися». У понеділок, 25 вересня, губернатор Пуерто-Рико Рікардо Роселло висловив подяку колишньому президентові США Джорджу Бушу і колишньому губернатору Техасу Джебу Бушу за їхню підтримку. Більшість пуерториканців не зможуть прочитати твіти Трампа, адже на острові досі немає світла в результаті пошкодження мережі електропередач. Але жителі континентальної частини США вже встигли засудити свого президента за нездатність виявити співчуття.
Політика У Кличка хочуть самостійно евакуювати припарковані авто і штрафувати водіїв Влада Києва попросила Верховну Раду ухвалити проект закону, який дасть їй право проводити примусову евакуацію неправильно припаркованих авто і самостійно штрафувати їх власників у столиці. Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков, передає УНН. Відповідний законопроект може бути ухвалено Радою цієї осені. «Ми мріємо, щоб ухвалення законопроекту пройшло восени 2017 року. На жаль, дивний опір був кілька років, хоча це не закон для Києва, це закон для всіх міст країни, які страждають від трафіку і незаконного паркування», - зазначає Резніков. За його словами, як тільки міста отримають компетенцію штрафувати за неправильне паркування, а також евакуювати автомобілі, «це означатиме, що відразу буде попит на будівництво офіційних паркінгів (підземних або сучасних багатоповерхових). Це відразу дасть інвесторам розуміння, що у нього є трафік, машини, які готові паркуватися на парковках, а це гроші», - відзначили в КМДА.
Політика Громади вимагають заборонити нічний продаж алкоголю по всій Україні Громадські організації вимагають заборонити нічний продаж алкоголю по всій країні. Про це на прес-конференції заявила голова ГО «Центр захисту громадського здоров'я» Юлія Солоха, передає кореспондент АСН. «Ініціативи Київради щодо заборони продажу алкоголю в нічний час - абсолютно позитивні. І Київ не одне місто, де в 2010-11 роках було ініційовано заборону продажу алкоголю в нічний час. Це і Львів, і Суми, і Чернігів, і Харків, і Ужгород, і Мукачеве, і низка інших міст. Така ініціатива виходила в цих містах не стільки від депутатів, скільки від громад через петиції і звернення з вимогою заборонити нічний продаж алкоголю», - заявила вона. Однак тепер в Україні, згідно із законодавством, органи державної влади можуть ухвалювати рішення про заборону нічного продажу алкоголю тільки як рекомендації для місцевої влади. У свою чергу, через суди алкогольний і тютюновий бізнес скасовують рекомендації місцевої влади. «Але така практика щодо заборони нічної торгівлі діє по всьому цивілізованому світу. А статистка показує, що це знижує рівень злочинності в нічний і ранковий час, спонтанних покупок алкоголю. Такі регуляції щодо заборони продажу алкоголю вже довели свою ефективність. Але в Україні відсутня єдина стратегія щодо обмеження продажу алкоголю. Через це ми бачимо лише точкові ініціативи щодо такої заборони», - додала вона. З її слів, українській владі треба використовувати світовий досвід для підготовки комплексної стратегії для повсюдної заборони нічного продажу алкоголю. У свою чергу представник ВГО «Союз захисту підприємництва» Сергій Доротич також закликав українців відмовитися від вживання алкоголю взагалі. Він нагадав, що заборона на продаж алкоголю в столиці не поширюється на автозаправні станції та ресторани, де без проблем можна купити алкоголь у нічний час. «Тому треба застосувати заборону на продаж для всіх суб'єктів підприємницької діяльності. Заборона має бути єдиною для всіх. Це ключовий момент, на якому ми наполягаємо і вимагаємо від АМК звернути увагу на ці факти», - вважає він.
Події Айсберг в чотири рази більший за Лондон відколовся в Антарктиці Гігантський айсберг в Антарктиці нарешті відколовся від шельфового льодовика і почав свою подорож в океані. Протягом декількох тижнів він дрейфував поруч з льодовиком Ларсена. За словами експертів, течії в Море Ведделла повинні тепер спрямувати плавучу верхівку крижаної гори, повідомляє The Independent. Очікується, що айсберг, який важить трильйон тонн,  дрейфуватиме уздовж краю континентального шельфу до тих пір, поки не досягне Антарктичної зональної течії, що рухається на схід. Масивний крижаний блок в чотири рази більше Лондона, але він, як і раніше, становить приблизно половину розміру найбільшого в світі айсберга, який відокремився від шельфового льодовика Росса в 2000 році. Вчені не стверджують, що саме глобальне потепління зіграло певну роль у відколюванні айсберга, хоча зміну клімату вважають причиною руйнування шельфових льодовиків, що оточували його. The wider EW footprint of @ESA_EO 's #sentinel1 gives a nice overview of the drift of iceberg #A68 away from #LarsenC. From-rift-2-drift pic.twitter.com/c6j39bWDBt — Stef Lhermitte (@StefLhermitte) 21 вересня 2017 р.
Події Поліцейський вибухнув на гранаті в Тернопільській області У селищі Велика Березовиця в Тернопільській області прогримів вибух, в результаті чого загинув працівник поліції. Про це інформує прес-служба ГУ НП по області в Facebook. «За попередніми даними, інцидент стався в результаті необережного поводження з вибухонебезпечними предметами. Вибух стався у вівторок, 26 вересня, у селищі Велика Березовиця», - сказано в повідомленні. За інформацією прес-служби, о 12:54 в поліцію надійшло повідомлення про вибух біля одного з приватних будинків. На місце виїхала слідчо-оперативна група і вибухотехніки, які встановлюють деталі інциденту. За попередніми даними, чоловік підірвався на гранаті РГД-5. Ведеться слідство відповідно до ст. 115 ч. 1 КК України. Загиблий - працівник поліції роти особливого призначення ГУНП в Тернопільській області, чоловік 1986 року народження, учасник АТО.
Події В Україні за 20 днів вилучено понад 600 одиниць незаконної зброї і 18 т вибухівки В Україні в період з 6 по 26 вересня 2017 року з незаконного обігу було вилучено 672 одиниці вогнепальної зброї, понад 145 тисяч боєприпасів і 17,7 тонни вибухових речовин. Про це інформує перший заступник голови НП України В'ячеслав Аброськін. Як передає департамент комунікації Нацполіції, всього за цей період було задокументовано майже 2 тисяч кримінальних справ у галузі незаконного обігу вогнепальної зброї та вибухівки. З цього числа протиправних посягань розкрито кожне п'яте. За словами Аброськіна, в рамках заходів, які були спрямовані на недопущення витоку зброї із зони проведення бойових дій, на блокпостах і стаціонарних постах поліцейські перевірили майже 211 тисяч транспортних засобів, вилучили 441 одиницю боєприпасів, шість вибухових пристроїв, шість одиниць вогнепальної зброї і кілограм вибухових речовин. Також за час проведення заходів за місцем проживання перевірено 122,5 тисячі власників зброї, а також 997 об'єктів дозвільної системи.
Політика оформление ленты  Нокаут у київській облраді: депутати посварилися через регламент Під час засідання Київоблради депутата від «Батьківщини» Владислава Хахуліна госпіталізували після бійки. Про це пише Українська правда.   Бійка між депутатами сталася, коли голова обласної ради після довгого обговорення ставила на голосування порядок денний. За словами одного з депутатів Олега Кіщука, кілька депутатів від БПП почали блокувати трибуну. «Депутат від БПП Карлюк підійшов до голови обласної ради та в грубій формі вирвав мікрофон, до нього вийшов депутат Хахулін і попросив не чіпати голову. Але Карлюк просто побив його на це. Хахулін знепритомнів і, за словами медиків, у нього зламана щелепа, струс мозку, вибиті зуби», - додав він. За словами депутата, постраждалого непритомним знесли в медпункт, звідки його госпіталізувала «швидка».
Політика Сильних втрат врожаю через посуху за підсумками цього року не буде - експерт Катастрофічних втрат врожаю через літню посуху за підсумками 2017 року не буде. Про це на прес-конференції заявила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, передає кореспондент АСН. "Поточного року ми прогнозували збір валових зернових дещо менше, ніж минулого. Але за фактом з ранніх зернових ми отримали урожай трохи більше прогнозів. Найбільше цього року від погодних умов постраждала пшениця в Київській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській областях, де з початку травня розвивалася посуха на ґрунті. Тут урожай одержано на 30% менше, ніж в інших областях. Але в будь-якому випадку урожай у нас хороший", - заявила вона. Вона нагадала, що в другій половині літа була посуха по всій Україні. "Цей період збігся з формуванням пізніх культур: кукурудза, соняшник і соя. І на цих культурах посуха позначилася найбільше. Тому, за нашими оцінками, в результаті ми отримаємо урожай кукурудзи на рівні 5,8 т з 1 га, тоді як минулого року цей показник був набагато більше", - зазначила вона. Але в цілому, з її слів, "від катастрофи через посуху врятував мінливістю температурний режим, адже ми спостерігали різкі перепади температур цього літа. Тому у рослин була можливість відновлювати водний баланс у нічний час. Тому особливих катастрофічних втрат врожаю не буде", - запевнила вона.
Події оформление ленты  Загоряння зарядки від смартфона спровокувало паніку в лондонському метро Сьогодні, 26 вересня, в Лондоні було евакуйовано станцію метрополітену Tower Hill через вибух зарядного пристрою для мобільного телефону. Про це передає The Mirror. За інформацією видання, на місце інциденту терміново були викликані пожежні, проте до їх приїзду полум'я було загашено. Лондонські пожежники описали подію як «невеликий вибух» пристрою. Як повідомили очевидці, у пасажира метро в руках щось загорілося і вибухнуло. Чоловік отримав незначні опіки, але це навело паніку в метро. «Потерпілий викинув пристрій з рук на підлогу. Це було схоже на зарядний пристрій, приєднане до телефону », - говорить очевидець. Нагадаємо, 15 вересня в лондонському метро спрацював саморобний вибуховий пристрій. Тоді в результаті теракту постраждали 29 людей.
Економіка 14 назавжди: Експерти кажуть, що скраплений газ ніколи вже не буде коштувати дешевше Через падіння курсу національної валюти, вартість скрапленого газу на автозаправних станція залишиться на нинішньому рівні - 13,5-14,5 грн за літр. Таку думку в коментарі АСН висловив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський. «У нас ослабла гривня. Ми бачимо це по стелах з нафтопродуктами і по ринку скрапленого автогазу. Тобто тепер оператори мають всі підстави сказати: ми знижували ціну, але, як не крути, виходить мінімалка 13 гривень. А якщо гривня ще зрушиться на 50-70 коп. вниз, взагалі ні в кого питань не виникне, скажуть - ми ж імпортуємо», - вважає експерт. Він додав, що продавці скрапленого газу, виставляючи ціну на свій продукт, орієнтуються на вартість найдешевшої марки бензину А-92. А з його слів, ціни на нафтопродукти почали зростати, це означає, що і бензин подорожчає. Раніше в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявляли, що є всі підстави для того, щоб середня роздрібна ціна скрапленого газу становила приблизно 12,2 грн за літр. За спостереженнями журналістів АСН, найнижча ціна на скраплений газ - на заправках мережі ТНК - 13,50 грн. У той час як на інших заправках ціна коливається від 14 грн до 14, 65 за літр.
Політика АП: Законопроект про реінтеграцію Донбасу практично готовий Заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв заявив, що проект закону про реінтеграцію деяких районів Луганської та Донецької областей є «майже готовим». Про це інформує «Інтерфакс-Україна». «Проект закону майже готовий, ми провели консультації з ключовими партнерами, тому для них це не буде сюрпризом. Проект закону є важливим в контексті можливого розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, адже ми не хочемо, щоб РФ брала участь у цих операціях. Ми на законодавчому рівні повинні закріпити цей процес. Я вважаю, що він повинен бути представлений у парламенті, але і якомога швидше проголосований», - повідомив в ефірі «Радіо Свобода». Єлісєєв вважає, що цей документ відповідає зобов'язанням України по Мінських домовленостях, і це буде сприяти політико-дипломатичному врегулюванню конфлікту на Донбасі.
Суспільство Активісти нашпигували дерева цвяхами, протестуючи проти їх вирубки в Пуща-Водиці У столичному лісі в Пуща-Водиці сьогодні  озброєні молотками і цвяхами активісти  провели акцію «Шипування дерев». Захисники природи, бажаючи залишитися невпізнаним, одягли балаклави і почали забивати цвяхи в стовбури дерев - створювати перешкоди для пилки лісоруба. На думку учасників акції, під виглядом санітарної чистки лісу лісове господарство зловживає своїми повноваженнями, спилюючи здорові дерева для продажу. А коли зрізають навіть сухі сосни, ті падають на здорові - відбувається пошкодження кори, після чого пошкоджене дерево готове для наступного спилювання. «Ми бачимо помічені дерева, які збираються спиляти, - каже громадський активіст Денис Пишняк. - Деякі на вигляд дійсно поганенькі, інші - цілком нормальні. Але навіть гнилі дерева можуть бути будиночками для тварин, птахів, комах». Екологи обурені слідами від багаття, в якому спалювалися залишки деревини, що заборонено. Люди в балаклавах запевняють, що такими своїми діями вони не шкодять деревам: «Це як щеплення від віспи. Шпаківні ж прибивають». «Це територія лісу, яку ми вважаємо рекреаційною, заповідною, відновною, якою завгодно, для того, щоб у нас повітря очищалося. Наше бажання, як екологів, щоб тут усе було природним», - каже Денис.
Економіка Мінфін: Україна отримала $ 1,32 млрд від розміщення єврооблігацій Гроші від розміщення суверенних єврооблігацій на 3 млрд доларів з терміном обігу до 2032 року на суму 1,32 млрд доларів сьогодні, 26 вересня, були зараховані на рахунок Державного казначейства. Про це сказано на сайті Мінфіну, передає Інтерфакс-Україна. За інформацією відомства, одночасно закінчено операцію з викупу єврооблігацій з терміном обігу до 2019 і 2020 рр. на суму 1,68 млрд доларів. «Дана транзакція була проведена, щоб зменшити пікове навантаження на держбюджет при погашенні державного боргу в 2019-2020 роках. Надходження від нового випуску, які були зараховані на рахунок Держказначейства, будуть спрямовані на фінансування фонду держбюджету», - сказано в повідомленні. 18 вересня Україна закрила книгу заявок інвесторів на купівлю 15-річних єврооблігацій на 3 млрд доларів під 7,375% річних.
Події Росіяни побилися з персоналом турецького готелю через нелюбов до їхньої країни Російські туристи влаштували дебош у турецькому готелі, заявивши, що причиною бійки став прояв неповаги до них і їх національності з боку бармена і персоналу готелю. Відео бійки з'явилося в Мережі. Інцидент стався в п'ятизірковому готелі Azura Deluxe Resort & Spa Hotel, розташованому в турецькому місті Анталья. Однак коли саме це сталося - точно не відомо. Російські туристи заявили вітчизняним ЗМІ, що хотіли подати скаргу на грубого бармена, але персонал готелю їх не слухав. А навпаки - їх почали бити в тому числі битами і стільцями. За словами однієї з туристок, шестеро людей отримали травми, а одній людині проломили голову. У той же час на відео, яке потрапило в Мережу, видно, що один із службовців готелю отримав серйозну травму. Він закривавлений і намагається затиснути рушником рану на голові. Адміністрація готелю заявила, що однаково добре ставиться до всіх своїх гостей.
Кримінал У поліції назвали головну версію вбивства глави «Київобленерго» На даний момент правоохоронці вважають основною версією нападу на главу «Київобленерго» Івана Полив'яного пограбування з метою наживи. Як пише «Укрінформ», посилаючись на представника поліції Київської області Миколу Жуковича, інші версії з'ясовуються. «Поки основна версія - пограбування з метою наживи. Інші версії ми з'ясовуємо. Можливо, конфлікт виник через те, що чоловік був винен гроші комусь, можливо, це пов'язано із службовою діяльністю. Всі версії ми будемо відпрацьовувати», - заявив Жукович. Прес-секретар зазначив також, що дружина Полив'яного ще не зверталася в поліцію з проханням про надання охорони. Нагадаємо, керівника підприємства «Київобленерго» Івана Полив'яного невідомі вбили в його будинку в с. Білогородка Києво-Святошинського району.
Суспільство Дженніфер Лопес пожертвувала на відбудову Пуерто-Ріко $ 1 млн Американська співачка Дженніфер Лопес пожертвувала $ 1 млн на відновлення Пуерто-Ріко після руйнівних наслідків від ураганів Ірма і Марія. Сама Лопес, батьки якої родом з Пуерто-Ріко, народилася в Нью-Йорку, США. Вона сказала, що перерахує прибуток від своїх концертів у Лас-Вегасі, США, повідомляє The Guardian. На відеоролику, опублікованому на сторінці співачки в Instagram, Лопес розповіла, що їй досі не вдалося зв'язатися з членами її сім'ї, що живуть на острові. Вона є співголовою нью-йоркської кампанії з відновлення острова, і оголосила про своє пожертвування на прес-конференції 24 вересня разом з губернатором Нью-Йорка Ендрю Куомо, який щойно повернувся з Пуерто-Ріко. Вони представили схему, яка допоможе жителям Нью-Йорка пожертвувати товари для постраждалого регіону, а також вона спрямована на надання медичної допомоги нужденним. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що президент США Трамп відмовився допомагати Пуерто-Ріко, сказавши, що острів і так заборгував США. Ця його заява викликала шквал гнівної критики в соціальних мережах.
Економіка Подарунок тіньовикам. Як скасування ГОСТів змінить якість палива на АЗС Скасування обов'язкового застосування державних стандартів якості товарів і продуктів не змінить ситуацію на ринку палива в Україні найближчим часом, розповів у коментарі АСН експерт з енергетичних питань Валентин Землянський. Однак, за його словами, лише тому, що продавці якісного продукту і далі будуть тримати марку, а ті, хто "бодяжитиме" паливо - так і будуть продовжувати продавати другосортний продукт. Минулого тижня уряд ухвалив постанову, в якій вніс зміни до деяких законодавчих актів України, щоб узгодити їх з законом "Про стандартизацію", який парламент прийняв у лютому 2016 року. Нові законодавчі зміни встановлюють добровільність застосування національних стандартів, скасовують необхідність узгодження проектів національних стандартів з державними органами і скасовують галузеву стандартизацію. Таким чином, тепер в Україні можуть використовуватися не тільки національні стандарти, а й міжнародні, які визнаються рівнозначними. Зазначену ініціативу повинна тепер підтримати Верховна Рада. Валентин Землянський вважає, що це рішення на паливному ринку ніяк не позначиться. А все тому, що ще з часів Януковича держава самовільно відсторонилася від функції контролю за якістю палива, позиціонуючи, що відповідальні продавці і так будуть робити це самостійно. Мовляв, ринок сам відсіє недобросовісних гравців. Однак експерти таку позицію називають помилковою і такою, яка суперечить функції самої держави. «Ринок не саморегулююча система. Досвід кожної з європейських країн свідчить про те, що держава завжди бере участь у тому чи іншому вигляді як регулятор, як контрольна функція, тобто вона присутня в будь-якій галузі. Завдання держави - створення сприятливих умов у тому чи іншому секторі. Адже завдання бізнесу - це заробіток, а питання якості для нього вже на 37-му місці», - вважає експерт. Як перейти на те, чого немає? За його словами, коли держава відсторонюється від регулювання будь-яких процесів, у тому числі і на ринку нафтопродуктів, це призводить до цінових коливань. У свою чергу експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев у коментарі УНН уточнив, що перехід на добровільне застосування національних та інших стандартів, яке передбачено змінами Кабміну, можливо лише за наявності технічних регламентів. Ці регламенти встановлюють вимоги до якості і безпеки відповідних товарів. «На ринку нафтопродуктів прийнято технічний регламент у 2013 році, але до цих пір не визначено орган ринкового нагляду. Тобто сам документ є, а ось хто буде перевіряти його застосування - досі не визначено. Тому таке рішення про перехід на добровільне застосування стандартів, на мою думку, було передчасним», - вважає він. На думку Рябцева, відмовившись від радянської системи стандартів, на європейську систему нормативних документів Україна так і не перейшла. Такий вакуум - це подарунок для недобросовісних учасників ринку: «Це дуже влаштовує фінансово-промислові групи, які зараз просто отримали можливість реалізовувати на ринку України все що завгодно і жодним чином за це не відповідати", - вважає експерт. У свою чергу Валентин Землянський впевнений, що на саму якість палива рішення уряду не вплине. Основна частка автозаправних мереж України працюють на імпортному продукті, який у більшості випадків проводиться за стандартами ЄС. «Якщо ви купуєте бензин класу «супер» або «преміум», ви вже живете за європейськими стандартами. Що стосується великих мереж, вони намагаються дотримуватися стандартів якості, тому що це їхня репутація, це їхні клієнти. Особливо в ситуації, коли за три роки у нас ринок упав і вдвічі скоротилася клієнтська база. Тому я не думаю, що хтось спробує поекспериментувати», - вважає Землянський. Тим більше, що сьогодні вибір у споживача досить широкий. Що стосується палива, яке виробляється в Україні, то і тут, на думку експерта, виробники навряд чи почнуть розбавляти ресурс. Землянський вважає, що до цього, як і раніше, будуть вдаватися тільки тіньові гравці. Хоча на ринку таких чимало - 25%.
Політика У Раді назвали розмір мінімальної пенсії після реформи У разі схвалення пенсійної реформи мінімальна пенсія складе 1452 грн. Про це повідомляє голова парламентського комітету з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова, інформує прес-служба комітету. «У разі схвалення депутатами пенсійної реформи з 1 жовтня 2017 року для призначення та перерахунку пенсій буде застосовуватися прожитковий мінімум на 1 грудня цього року. За пропозиціями фракцій, показник збільшено на 79 грн, що відповідає його фактичному розміру з урахуванням інфляції. З 1 жовтня розмір прожиткового мінімуму для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, складе 1 452 грн, а не 1312, як зараз», - зазначає вона. За словами Денисової, згідно з пенсійною реформою надаються гарантії для інвалідів з дитинства, дітей-інвалідів, пенсіонерів, які не мають повного стажу, і людей, які не мають права на пенсію та які отримують на даний момент 949 грн. Число таких осіб - близько 1 млн. осіб. Розмір пенсії для них зросте на 45% і складе 1373 грн.
Наука і технології Відновлення свідомості після пошкодження мозку можливе, - сенсаційне дослідження 35-річний чоловік, який перебував у вегетативному (несвідомому) стані протягом 15 років, виявив ознаки свідомості після застосування новаторської терапії, що включає стимуляцію нервів. Вегетативний стан - відсутність мимовільної ментальної активності, при якому зазвичай зберігаються рухові рефлекси, повідомляє The Guardian. Лікування кидає виклик загальноприйнятій думці про те, що свідомість у пацієнтів, що пробули в даному стані понад 12 місяців, практично не відновлюється. З тих пір, як у результаті ДТП чоловік отримав серйозні травми головного мозку, він абсолютно не сприймав навколишній світ. Але коли йому підсадили імплантат для стимуляції черепного блукаючого нерва, який переміщається в стволовую частину мозку, чоловік подав ознаки свідомості. Він почав відстежувати об'єкти очима, не засинав, коли йому читали розповідь, і його очі широко розкривалися від подиву, коли експерт раптово наближав до нього своє обличчя. Він міг навіть відповісти на деякі прості прохання, наприклад, повернути голову, коли його запитали - хоча це зайняло близько хвилини. Анжела Сірігу, яка очолювала роботу в Інституті пізнавальних наук Марка Жанерода в Ліоні, Франція, сказала: «Він усе ще паралізований, він не може говорити, але він може відповідати. Тепер він більше обізнаний». Блукаючий нерв з'єднує мозок з багатьма життєво важливими органами в організмі людини, він іде від мозкового стовбура вниз по обидва боки шиї до грудей і в область живота. У мозку він безпосередньо пов'язаний з двома областями, які, як відомо, відповідають за пильність і свідомість. Під час операції, яка тривала близько 20 хвилин, невеликий імплантат був розташований навколо блукаючого нерва в шиї чоловіка. Після одного місяця стимуляції блукаючого нерва, увагу пацієнта, його руху і активність мозку значно покращилися, і він перейшов у стан мінімальної свідомості. Записи активності мозку також виявили значні зміни, з ознаками підвищеного електричного зв'язку між частинами мозку, а також значно більшою активністю в областях, пов'язаних з рухом, почуттям і усвідомленням. Подібна стимуляція вже допомогла деяким пацієнтам, що страждають на епілепсію і депресією. Вона дозволила паралізованим пацієнтам відповідати на прості питання «так» чи «ні», а також дала їх сім'ям і друзям можливість дізнатися про бажання і стан їх близьких.
Здоров`я У МОЗ розповіли, що після медреформи сімейні лікарі робитимуть безкоштовно Міністерство охорони здоров'я опублікувало список лабораторних досліджень, які входять у гарантований пакет первинної медичної допомоги, а також обов'язки сімейного лікаря. Про це на сторінці в Facebook повідомляє прес-служба відомства. Отже, в обов'язки сімейного лікаря входить: спостереження за станом здоров'я пацієнтів за допомогою різних досліджень, встановлення діагнозу та лікування найбільш поширені хвороб, травм, отруєнь; супровід пацієнтів з хронічними захворюваннями; надання невідкладної допомоги; спрямування пацієнта для надання йому вже спеціалізованої вторинної або третинної медичної допомоги; проведення профілактики: вакцинація, огляди і дослідження пацієнтів з груп ризику; надання консультацій. Також сімейний лікар може спостерігати вагітність, яка проходить без ускладнень, і стежити за здоров'ям дитини відповідно до вікових особливостей і потреб. Крім того, у нього є право призначити і виписати рецепт на наркотичні засоби або психотропні речовини для лікування больового синдрому. Крім послуг сімейного лікаря, безкоштовно, в рамках первинної медичної допомоги, пацієнт зможе отримати такі результати медичних досліджень: загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою; глюкозу крові; загальний холестерин; загальний аналіз сечі; електрокардіограма (ЕКГ) у стані спокою; мікроскопія мокротиння; швидкі тести на ВІЛ, вірусний гепатит, сифіліс. Сімейний лікар буде призначати ліки і виписуватиме рецепти, а також він оформлятиме довідки і лікарняні листи. Варто зазначити, що лікар первинної ланки медицини на свій розсуд ухвалюватиме рішення про надання окремих послуг за місцем проживання. Зокрема ні вік пацієнта, ні віддаленість його місця перебування від місця прийому лікаря або відсутність у пацієнта засобів на проїзд не можуть бути єдиними підставами для виклику і виїзду лікаря.
Закон і Право Мін'юст опублікував список "чорних" нотаріусів та реєстраторів На офіційному сайті Міністерства юстиції з'явився список реєстраторів і нотаріусів, яким анульовано або обмежено доступ до державних реєстрів. У цьому списку міститься інформація про те, коли і на скільки їх відключили від реєстру або повністю анулювали доступ. Йдеться, зокрема, про доступ до Реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також до Реєстру майнових прав на нерухомість. Тепер кожен громадянин, перед тим як проводити будь-які дії з держреєстрації, зможе перевірити, наскільки сумлінний той чи інший нотаріус або реєстратор. «Це дає можливість самим реєстраторам контролювати свій доступ до реєстру, а також убезпечить їх клієнтів від потрапляння в неприємну ситуацію», - зазначила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова. Зараз у списку налічується 106 реєстраторів і нотаріусів, 13 з яких доступ до реєстрів повністю анульовано.
Суспільство оформление ленты  Однаково добре займається сексом і жартує. У Британії продають унікального робота Секс-робот на ім'я Саманта, у якого «є мозок і він може спілкуватися з вами», надійшов у продаж у Великобританії за 3500 фунтів стерлінгів. Мережа еротичних магазинів Vibez Adult Boutique в Кенті, Великобританія, буде продавати секс-роботів, зразок якого представили в прямому ефірі телепередачі This Morning на початку вересня 2017 року, повідомляє The Mirror. Власниця мережі, Трейсі Уітмор, сказала, що останнє доповнення до асортименту її магазину може перемикатися між сімейним режимом і режимом сексу. Вона розповіла: «Серед секс-ляльок завжди було проблемою знайти реалістичну. Надувні виглядають комічно і коштують від 20 до 100 фунтів стерлінгів.  У Саманти є різні особистості,  у неї є сімейний режим, в якому вона зможе поговорити про різні речі, навіть про філософію. Вона вміє розповідати анекдоти, і випадково перейти в секс-режим вона не зможе». «Люди, які купують цих ляльок, зазвичай самотні, вони шукають спілкування і сексу. Вона навіть підходить парам, які хочуть поекспериментувати в ліжку, але не хочуть, щоб це призвело до ревнощів», - додала Уітмор. Саманта заряджається через USB-кабель і взаємодіє з користувачами за допомогою штучного інтелекту. Компанія Synthea Amatus, що створює ці реалістичні ляльки, продала вже 30 примірників по всьому світу. Її очолює іспанець Серж Сантос, який наразі працює над чоловічою моделлю.
Економіка оформление ленты  П'ята частина Держбюджету: від несплати податків за рік країна втрачає 180 млрд грн Не секрет, що в Україні далеко не весь бізнес чесно і справно платить податки в державну казну. Однак масштаби ухилення від оподаткування просто вражають. Згідно з даними аналітичного дослідження, проведеного Інститутом соціально-економічної трансформації, за рік держава недоотримує від підприємців через різні схеми ухилення від сплати податків більш 180 млрд грн. Відзначається, що найбільші втрати державного бюджету відбуваються через офшорні схеми і сірий імпорт і контрабанду. Загалом через офшорні схеми держава недоотримує до 65 млн грн податків, а через контрабанду - до 70 млрд грн, що разом становить 17,5% бюджету на 2017 рік (771 млрд грн). Але, крім цього, є багато і інших схем, які застосовує український бізнес, для того щоб не платити податки. Експерти інституту на основі статистичних даних державних органів проаналізували 8 найпопулярніших способів ухилення від оподаткування в Україні: офшорні схеми призводять до втрат бюджету в розмірі 50-65 млрд грн; сірий імпорт і контрабанда - 25-70 млрд грн; конвертаційні центри - 12-15 млрд грн; махінації з відшкодуванням ПДВ - 10-12 млрд грн; контрафакт - 10 млрд грн; оформлення штатних працівників як індивідуальних підприємців - 2,5-5 млрд грн; виведення прибутку юрособами через псевдопідприємництво фізичних осіб - 0,7-3 млрд грн; заниження оборотів підприємцями на спрощеній системі оподаткування - 1-1,5 млрд грн. «Наймасштабніші інструменти ухилення від податків застосовуються в Україні великими підприємствами, які домінують в своїх галузях і зазвичай мають політичний захист та імунітет від контролю фіскальних і правоохоронних органів», - вважає експерт Інституту соціально-економічної трансформації Володимир Дубровський. Існують також дрібні схеми ухилення від податків, якими зловживає малий і середній бізнес. Однак масштаби цих зловживань значно менші, бо оборот підприємців на спрощеній системі становить лише 7% сумарного обороту всіх підприємств. «Набір інструментів ухилення від податків в Україні не дуже відрізняється від інших країн. Але є і нетипові явища. Перш за все, це індустрія конвертаційних центрів - "ліцензованих майданчиків», на яких така діяльність не рідко відбувається під прикриттям співробітників правоохоронних органів та податкової служби», - додав експерт Інституту соціально-економічної трансформації В'ячеслав Черкашин. Експерти інституту вважають, що головна проблема в боротьбі із запобіганням ухилення від сплати податків полягає в тому, що власники великих підприємств і надвеликих політичних бізнес-груп мають значний політичний вплив у країні. Більше того, про масштабні зловживання в цій галузі влада і політики практично не говорять, при цьому акцентуючи увагу на ухиленні від сплати податків саме малого бізнесу.

Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів




/-2,4768941402435-/ /-pc-/
Top