counter
Архів Повернутись назад 25 Квітня 2017
25 Квітня
Політика оформление ленты  Терорист Гіркін: Ле Пен продовжить ту ж політику, що була до неї На «революцію» у Франції Марін Ле Пен не здатна, тому для Росії її перемога на виборах не має жодного значення. Про це заявив терорист, екс-«міністр оборони» так званої «ДНР» Ігор Гіркін. На своїй сторінці в «ВКонтакте» терорист підкреслив, що навіть якщо Ле Пен виграє вибори президента Франції, вона буде змушена продовжувати таку ж політику, яку вели всі її попередники. «Запитують про моє ставлення до Марін Ле Пен, її шанси на перемогу і т.д. Що сказати? (...) В цілому - я їй співчуваю. Але зовсім ніякого інтересу до її політичній кар'єрі не відчуваю. Просто тому, що для Росії (і навіть для РФ) її перемога або поразка не має практично ніякого значення», - заявив Гіркін. Терорист також сумує, що «навіть пристойного «піару» після скандалу з «Трампнашем» на подібного роду «тріумфи хитрого плану Путіна» більше не побудуєш».
Політика У Росії відповіли Великій Британії на заяви про право завдати ядерного удару Заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич заявив, що Росія може стерти Велику Британію з лиця землі «у відповідь ядерним ударом». На своїй сторінці в Facebook Клінцевич прокоментував слова міністра оборони Великої Британії Майкла Феллона про те, що Лондон має право на превентивний ядерний удар. «В кращому разі цю заяву слід розглядати як якийсь елемент психологічної війни, що постає в цьому контексті в особливо огидному вигляді. А інакше зовсім погано, бо виникає закономірне запитання: проти кого Велика Британія готова превентивно застосувати ядерну зброю? Якщо проти ядерної держави, то Велика Британія, що володіє не найбільшою територій, буде буквально стерта з лиця землі ударом», - повідомив російський сенатор. Він вважає, що час величі Британської імперії «безповоротно минув». Разом з тим сенатор не згадав про колишню «велич» Російської імперії. Нагадаємо, Феллон повідомив, що прем'єр-міністр Тереза ​​Мей може віддати наказ завдати ядерного удару «в разі потреби». Міністр зазначив, що відповідний наказ може бути віддано, навіть якщо для самої Британії загрози ядерного удару немає.
Суспільство оформление ленты  Протест у Мелітополі: чоловік плавав у величезній калюжі посеред вулиці на надувному матраці У Мелітополі місцевий житель влаштував акцію протест, плаваючи на надувному матраці у величезній калюжі посеред проїжджої частини на вулиці Іллі Стамболі. Багато перехожих знімали це на відео. Місцевий житель періодично падав з матраца в холодну брудну воду, але піднімався і плив далі. Таким чином чоловік висловив протест проти дій місцевої влади, яка при будівництві цієї вулиці не передбачили зливовідвід, і вже 25 років жодного разу не ремонтувала дорогу, передає РІА «Мелітополь». Журналісти відзначили, що ремонт дороги заплановано тільки на другу половину 2017 року. Це сталося тільки після протестів місцевих жителів. У коментарях багато хто підтримує акцію чоловіка, зазначаючи, що в цю калюжу варто було б загнати і місцевих депутатів.
Суспільство Знеструмлений не тільки Луганськ, а й уся «ЛНР» - «Укренерго» Вночі у вівторок, 25 квітня, була повністю відключена від електропостачання непідконтрольна Україні територія Луганської області. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Національної енергетичної компанії «Укренерго» Всеволод Ковальчук, «цієї ночі повністю припинено енергопостачання на тимчасово неконтрольовану територію Луганської області». У соцмережах жителі так званої «ЛНР» повідомляють, що ввечері у понеділок, 24 квітня, Луганськ залишився без світла. Разом з тим після півночі подача електроенергії відновилася. Нагадаємо, раніше ватажок бойовиків так званої «ЛНР» Ігор Плотницький обіцяв не знеструмлювати підконтрольні Україні населені пункти Луганської області. «Якщо Україна так піднімає офіційно питання, то нехай вони не забувають, що в разі, якщо вони вимикають, то, по-моєму, три або чотири села на тому боці будуть живитися вже від нашої електрики», - заявив Плотницький.
Політика Російські хакери атакували сервери компанії кандидата в президенти Франції Макрона Хакери, пов'язані з російською військовою розвідкою, атакували сервери кампанії кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона. Як повідомляє Reuters з посиланням на дослідницьку компанію з безпеки Trend Micro, у фахівців компанії є докази атаки групи хакерів Pawn Storm. Відзначається, що на сайті компанії Макрона намагалися встановити шкідливу програму, використавши для цього електронну пошту. У Росії поспішили спростувати свою причетність до останньої кібератаки. Разом з тим дослідники Trend Micro назвали дії хакерів аналогічними тим, які відбувалися в 2016 році проти кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, а також у квітні і травні 2016 року проти канцлера Німеччини Ангели Меркель. Нагадаємо, за результатами першого туру президентських виборів у Франції лідирують Марін Ле Пен і Еммануель Макрон.
Події оформление ленты  У Києві на вулиці ніхто не підійшов до жінки, у якої стався інсульт У Солом'янському районі Києва близько години перехожі "не помічали" жінку, яка сиділа на тротуарі по центру дороги. Як повідомили журналісти dtp.kiev.ua на своїй сторінці в Facebook, з'ясувалося, що жінці стало дуже зле, вона сіла на дорогу. Лікарі діагностували у неї інсульт. «Байдужість - наше все. У Києві близько години всі проїжджали і проходили повз бабусю з інсультом. Їду на пл. Кривоноса. На тротуарі бачу людину в неприродній позі. Навколо нікого. Паркуюся, паралельно викликаючи швидку і поліцію, біжу на місце. Літня жінка, дихає, пульс достатній, слр не потрібно, ступор, судоми, на подразники реагує мляво, на контакт не йде. Сечовипускання. Акуратна, чистий одяг, запаху алкоголю немає», - розповіли журналісти. Медики, що приїхали, госпіталізували жінку в найближчу лікарню. Після цього продавчиня з ятки повідомила, що жінка близько години сиділа на асфальті.
Суспільство Влада Києва відзвітувала: місто готове до «Євробачення-2017» Київ готовий до проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення». Про це на брифінгу 25 квітня заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков, передає кореспондент АСН. «Місто Київ абсолютно готове в травні до Євробачення-2017. Київ був готовий, Київ готовий і Київ буде готовий!.. Хто буває біля станції метро «Лівобережна», бачить, який обсяг робіт відбувається: ремонт доріг... забезпечення знижених бровок для людей з обмеженими можливостями, проводяться роботи з озеленення, заміни стовпів. Нагадаю, що, згідно з розпорядженням Київміськадміністрації, не буде обмежено пересування людей, транспорту на Лівому березі, де розташований концерт хол», - заявив він.Він підкреслив, що нічого і ні для кого з точки зору нормального життя не зміниться. «Умови безпеки будуть забезпечені так, щоб не перекривати проїзд по Микільській слобідці, ні в мікрорайони, де проживають люди», - підкреслив він.
Суспільство Хрещатик завтра перекриють для проведення «Євробачення» Хрещатик з 26 квітня перекриють для підготовки і проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017». Про це на брифінгу заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков, передає кореспондент АСН. «Вже завтра, 26 квітня, о 00:00, відбудеться перекриття вулиці Хрещатик, де буде головна локація - Містечко Євробачення. Буде перекрито територію від Богдана Хмельницького до Прорізної», - сказав він.Також, за словами чиновника, для забезпечення безпеки і для виконання вимог Євробачення, для відвідування п'яти основних локацій Євробачення потрібно буде показати документи, що засвідчують особу. У свою чергу Діана Попова, яка очолює департамент у КМДА з підготовки Євробачення заявила, що в цілому в Києві працюватиме п'ять таких фан-зон. Одна з них - на Софіївській площі, де кожен зможе побачити й історичне минуле України і всім відомі каштани. Друга локація - Контрактова площа, пронизана українським духом, сувенірами, виконавцями. Третя локація - Поштова площа, де буде представлена ​​ретроспектива всіх виконавців Євробачення. Четверта локація - Троїцька площа, де буде феєрія-бар музичних мотивів з французьким канканом і італійською оперою. П'ята локація - в Музеї Київська Фортеця, де наші воїни і Герої України зможуть долучитися до свята. «Через мистецтво ми хочемо достукатися до європейської спільноти, показати і нагадати, що в нашій країні триває війна. Саме тут 14 травня буде благодійний прийом, куди будуть запрошені всі посли», - зазначила вона. При цьому вона підкреслила, що пряма трансляція з концертного холу буде тільки на центральній локації. «Трансляція з конкурсу «Євробачення» буде тільки з Євровілиджа на Хрещатику. На всіх інших локаціях пройде більше 11 концертів за два тижні», - додала Попова.
Події оформление ленты  У Борисполі двоє молодиків побили поліцейського за вимогу не буянити У Борисполі двоє молодих людей побили дільничного офіцера поліції, який зробив їм зауваження і зажадав припинити розпивати алкогольні напої і порушувати громадський порядок. Підігріті горілкою хлопці накинулися на поліцейського з кулаками, передає прес-служба Нацполіції Київської області. Надзвичайна подія сталася біля залізничного вокзалу міста. Правоохоронці, які прибулі на місце бійки, затримали хуліганів і доставили у відділ поліції для оформлення матеріалів. Найактивнішим виявився 23-річний місцевий житель. Лікарі діагностували у дільничного закриту травму голови і струс головного мозку. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Україна поки що думає, чи відключати електрику «ДНР» - Тука Питання про припинення електропостачання так званої «ДНР» розглядається, але не стоїть так гостро, як в «ЛНР». Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука. Заступник міністра підкреслив, що з окупованими територіями немає господарських відносин, тому неможливо говорити про терміни погашення заборгованості за поставлену в «ЛНР» електроенергію, передає телеканал «112 Україна». На питання про те, чи збираються відключити окуповану Донецьку область, Тука сказав: «Заборгованість Донецької області становить 5,8 млрд, а з них трохи менше 500 млн - це заборгованість споживачів на неконтрольованій території (...) Питання можливого відключення розглядається, але не стоїть так гостро, як у Луганській області». Він уточнив, що останнім часом з «ДНР» також перестала приходити оплата за електрику. Тука додав, що існує ймовірність негативних наслідків відключення світла в «ЛНР». «Єдина лінія електроживлення, яка залишилася неушкодженою і завдяки якій подається електроенергія зі Щастинської станції на всю територію Луганської області, ця лінія електроживлення в декількох ділянках йде просто по лінії розмежування. Щоб знешкодити цю лінію, досить просто зробити влучний постріл по ізолятору зі снайперської гвинтівки», - резюмував заступник міністра.
Суспільство Під час «Євробачення» по Дніпру курсуватимуть річкові трамвайчики До пісенного конкурсу «Євробачення» по Дніпру пустять пароплави. Про це на брифінгу заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков, передає кореспондент АСН. «Буде введено такий цікавий вид транспорту з Правого берега на Лівий берег. З району Поштової площі почне курсувати річковий трамвайчик на Лівий берег, щоб забезпечити транспортування людей в концерт-хол», - розповів Резніков. За його словами, закінчуються роботи з укріплення причальної стінки, щоб маленькі пороми могли паркуватися на Лівому березі. «Єдине, що ми ще не знаємо остаточного маршруту поромів через танення снігів. Ми не знаємо, яким буде рівень води у Дніпрі. Тому не знаємо, будуть це маленькі чи великі пороми, які не пройдуть під мостами. Тому від цього залежатиме час такої поїздки», - додав він. Чиновник підкреслив, що навіть поїздки тривалістю в 50 хвилин по Дніпру, особливо у вечірній час, коли все буде підсвічуватися, однозначно стануть привабливими для гостей Києва.
Політика Хакери, які атакували штаб кандидата в президенти Франції Макрона, пов'язані з ГРУ Хакери, які атакували штаб кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона, який переміг у першому турі виборів, пов'язані з ГРУ, про це повідомляє Reuters.  ЗМІ посилаються на заяву експерта охоронної компанії Файко Хаукборда, який виявив докази того, що хакерська група Pawn Storm пов'язана з російським Головним розвідуправлінням. За його словами, "цифрові відбитки пальців" хакерів об'єднують атаку на Макрона з кібернападами на Національний комітет Демократичної партії під час виборчої кампанії кандидата в президенти Глларі Клінтон. Також експерти стверджують, що їхній почерк схожий з особистостями, причетними до атаки на партію канцлера Німеччини Ангели Меркель в квітні-травні 2016 року. Хакери з Pawn Storm публікують вкрадені документи не відразу, а вичікують зручний момент.
Суспільство Бойовики планують постановочне зіткнення з «українською ДРГ» Російсько-окупаційні війська мають намір влаштувати постановочну відеозйомку відходу «української ДРГ» біля населеного пункту Сокольники. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. «Українські військовослужбовці отримали оперативну інформацію з планування противником постановки бойового зіткнення за участю нібито української ДРГ на околицях села Новогригорівка з подальшим відходом «групи» на територію, підконтрольну Збройним силам України», - повідомили в штабі. Цю зйомку бойовики хочуть представити пізніше спостерігачам ОБСЄ, щоб покласти провину за вибух автомобіля місії ОБСЄ на Донбасі на ЗСУ. Нагадаємо, вранці 23 квітня автомобіль місії ОБСЄ підірвався на міні в Луганській області. Надзвичайна подія сталася в районі села Пришиб, що перебуває під контролем бойовиків так званої «ЛНР». Загинув один спостерігач місії ОБСЄ - громадянин США, ще двоє отримали поранення.
Події оформление ленты  У Дніпрі у відомої журналістки вкрали сумочку з документами та грошима У понеділок, 24 квітня, в Дніпрі на заправці пограбували журналістку телеканалу «1+1» Ольгу Павловську. Як повідомила журналістка на своїй сторінці в Facebook, вона залишилася без сумки, в якій були документи, ключі та гроші. «Ніколи, ніколи не зраджуйте звичкам і не почувайтеся в безпеці навіть на освітлених заправках, коли навколо натовп людей. Залишилася без сумки, а разом з нею і без всіх документів, грошей, електронного ключа від машини і улюбленого годинника», - розповіла вона. Павловська зазначила, що з поліцією обійшла найближчі смітники, сподіваючись знайти хоча б документи. Але цього не сталося. За словами поліцейських, з великою часткою ймовірності, у зловмисника був спільник на авто. «Дівчата, сумки краще носити під пальто», - сумно додала журналістка.
Суспільство оформление ленты  У Бурятії провели турнір з боротьби, присвячений благополуччю Путіна У Бурятії провели міжнародний турнір з національної боротьби Бухе барілдаан, який був присвячений богині «Біла Тара - Сагаан Дара Ехе». Вважається, що ця богиня протегує вищих ієрархів Росії, а сам турнір був проведений за здравіє і благополуччя президента РФ Володимира Путіна, передає Baikal daily У турнірі брали участь команди з Забайкальського краю, Іркутської області, Республік Саха (Якутія), Тува, Хакасія. Були також представники Монголії. В цілому брали участь більше 1000 борців. Переможцям у кожній ваговій категорії видали медалі із зображенням богині, дипломи та грошові призи. Причому юнаки отримали срібні медалі, а чоловіки - золоті. Серед глядачів також були розіграні цінні призи - жеребець, бичок, вівці бурятської породи, щеня породи «хотошо», холодильник, iPhone і телевізор.
Політика Відповідь США: Північна Корея провела великі артилерійські навчання У районі порту Вонсан Північна Корея провела найбільші артилерійські навчання. Це стало відповіддю на прибуття до Корейського півострова авіаносної групи США. Навчання пройшли на північному сході країни, передає агентство Yonhap. Офіційно стрільби приурочили до 85-річчя заснування армії КНДР. За попередніми даними, на навчання може прибути лідер КНДР Кім Чен Ин. Нагадаємо, військово-морські сили США і військові кораблі Японії проводять спільні навчання в акваторії Тихого океану поблизу берегів Корейського півострова. 23 квітня влада Північної Кореї заявила, що готова потопити американський авіаносець «Карл Вінсон», який перебуває в Японському морі. На це в Пентагоні попросили КНДР утриматися від провокаційних заяв і дестабілізуючих дій.
Політика Мін'юст представив нового головного люстратора України Мін'юст вибрав головного люстратора України. Як повідомляє прес-служба відомства, конкурс на посаду директора Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції виграла Анастасія Задорожна. Її заступником призначили Олександру Чіковані. Також на конкурсі вибрали двох фахівців департаменту - головного спеціаліста відділу правового забезпечення та науково-аналітичної роботи, ним став Сергій Козиренко, і провідного спеціаліста відділу інформаційно-аналітичної роботи та взаємодії з громадськими інститутами - Вікторія Білак.При цьому вакантними залишаються ще кілька посад у відомстві - заступник директора департаменту - начальник відділу забезпечення реалізації закону про люстрацію, начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та взаємодії з громадськістю, головного і провідного фахівців. Нагадаємо, раніше Анастасія Задорожна була директором люстраційного департаменту.
Суспільство До 8 травня гарячу воду відключать відразу в п'яти районах Києва Компанія «Київенерго» знову почала проводити випробування тепломереж, тимчасово припинені через аномальні холоди. У компанії повідомили, що до 8 травня вимкнуть гарячу воду відразу в п'яти районах Києва. Так, з 24 квітня по 8 травня постачання гарячої води буде припинено для 299 житлових будинках, 11 лікувальних установах, 15 дитячих садках, 13 школах і 85 відомствах у Святошинському районі. Крім того, без гарячої води залишаться 80 житлових будинків, 2 лікувальних заклади, 6 дитячих садків, 4 школи і 22 відомства в Оболонському районі. У Подільському районі випробування торкнуться 5 житлових будинків та 4 відомств. Також будуть відключені 29 житлових будинків, 3 дитячих садка, 2 школи, 6 відомств в Голосіївському районі. Відзначається, що з 25 квітня по 8 травня випробування тепломереж проводитимуться від районної котельні «Микільська Борщагівка». На цей період постачання гарячої води буде припинено для 511 житлових будинків, 6 лікувальних установ, 35 дитячих садків 22 шкіл, 140 відомств у Святошинському районі і 4 житлових будинків і 4 відомств у Солом'янському районі.
Суспільство СБУ відкрила кримінальне провадження проти журналістів за статтею «Диверсія» їСлужба безпеки України звинуватила журналістів телеканалу ZIK у спробі зняти режимний об'єкт у Рівненській області. За цим інцидентом було відкрито кримінальне провадження за статтею «Підготовка до диверсії», повідомили в прес-центрі СБУ. У службі зазначили, що запобігти можливій диверсії допоміг місцевий житель, який помітив у контрольованій зоні поблизу військової частини групу невідомих осіб з технічними засобами для зйомок і квадрокоптер. Побачивши, що відбувається, чоловік зв'язався з командиром частини. Військові, що прибули на місце, затримали журналістів і терміново викликали працівників СБУ і Нацполіції. Як пізніше пояснили журналісти, вони виконували редакційне завдання зі зйомки лісового масиву і місцевого туристичного об'єкту «Тунель кохання». За результатами огляду місця події СБУ внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального злочину за ознаками приготування до диверсії по ч. 1 ст. 14 і ст. 113 Кримінального кодексу.
Політика Гройсман Авакову: "Ніхто не повинен "кошмарити" бізнес" Гройсман поставив завдання МВС: ніхто не повинен "кошмарити" бізнес. Про це на колегії Міністерства внутрішніх справ України 25 квітня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Окремо хочу підкреслити, що наше завдання, все що стосується економічного блоку роботи, зробити все, щоб бізнес не відчував жодного зайвого тиску в своїй роботі. Нам вдалося в 2016 році досягти економічного зростання... Ті, хто роблять національний продукт, мають бути захищені... більше ніхто не повинен дозволяти кошмарити бізнес", - заявив він. Гройсман зазначив, що регулярно проводить зустрічі з бізнесом."Можу визнати, що сьогодні серйозних нарікань з боку бізнесу немає", - додав він.За оцінками прем'єра, це говорить про нормальну взаємодію бізнесу і правоохоронних органів.
Політика оформление ленты  Ляшко побував на допиті в НАБУ у «рожевощокого» Холодницького Лідер Радикальної партії Олег Ляшко прийшов на допит у Національне антикорупційне бюро, куди його викликали в рамках розслідування кримінальної справи щодо його незаконного збагачення. Як повідомив політик на своїй сторінці в Facebook, всі провадження Генеральної прокуратури і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проти нього і його команди - помста президента Петра Порошенка «за нашу позицію». «Чому проти Порошенка справи не порушують, хоча в інтернеті про нього стільки публікацій, за них вже і розстріляти можна було, а не тільки провадження  відкрити», - заявив Ляшко. Він також додав, що на допити починає ходити відразу після того, як виникає критика влади. «Я впевнений, що жодна з цих справ нічим не закінчиться, бо ніяких правопорушень ми не робили. А рожевощокий Холодницький, який незаконно отримав з рук Порошенка звання генерала, рано чи пізно відповідатиме за виконання політичних замовлень», - пригрозив Ляшко.
Політика У справі Вороненкова «є зрушення» - голова Нацполіції На колегії Міністерства внутрішніх справ України глава Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що в розслідуванні вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова «є зрушення», повідомляє кореспондент АСН. «Є позитивні зрушення щодо встановлення осіб, причетних до скоєння умисного вбивства колишнього депутата Державної Думи Росії Вороненкова», - заявив він. При цьому чиновник не озвучив конкретну інформацію щодо встановлених осіб. Нагадаємо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненко був убитий у центрі Києва 23 березня. Охоронець політика поранив кілера, який після кількох операцій помер у лікарні. Вбивцею виявився українець Павло Паршов, який раніше служив у батальйоні «Донбас». Генпрокурор України Юрій Луценко заявляв, що у Російської Федерації було два мотиви для вбивства Вороненкова. «По-перше, колишній депутат Держдуми Росії планував найближчим часом створити в Києві Центр опору, щоб викривати корупцію в ФСБ РФ. (...) По-друге, вбивця мав стосунки з проросійськими бойовиками, які зараз перебувають на неконтрольованій Україною території», - заявив Луценко.
Економіка Нацполіція вимагає додатково більше 4 млрд грн на утримання Нацполіція вимагає додатково більше 4 млрд грн на утримання з держбюджету. Про це на колегії Міністерства внутрішніх справ України 25 квітня заявив Глава Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє кореспондент АСН. "Держбюджетом на 2017 рік передбачено видатки на фінансування Нацполіції в розмірі майже 16,6 млрд грн. Цього явно недостатньо для їх фінансування. Це забезпечує нормативну потребу тільки на 39%", - заявив він. За підрахунками Нацполіції, мінімальна додаткова потреба у фінансуванні поліції на 2017 рік становить 4 млрд 159 млн грн. "Наприклад, сьогодні поліція забезпечена нафтопродуктами тільки до липня, патронами - до травня, уніформою тільки, на жаль, окремі підрозділи поліції. В більшості обласних центрів і міст поліцейські не переодягалися", - повідомив Князєв.
За кордоном В Іспанії проходить АТО: затримали 9 осіб У результаті антитерористичної операції в провінції Барселона були затримано дев'ятьох осіб. Як повідомили в поліції Каталонії, АТО пройшло в декількох населених пунктах провінції о 05:30 за київським часом. Правоохоронці вже провели 12 обшуків і затримали вісьмох вихідців із Марокко віком від 31 до 39 років. Також був затриманий один іспанець. За даними поліції, частина затриманих «була пов'язана з деякими заарештованими в Брюсселі» після терактів, передає ТАСС. Всіх затриманих підозрюють у причетності до терактів у бельгійській столиці в 2016 році. В Іспанії зараз встановлено четвертий рівень терористичної загрози з п'яти можливих. З 2015 року за підозрою в зв'язках з терористами було арештовано більше 200 осіб. Нагадаємо, теракти в Брюсселі сталися 22 березня 2016 року, тоді прогриміло два вибухи в міжнародному аеропорту, а потім ще один на станції метро «Мальбек». Загинули 32 людини, більше 300 були поранені. Відповідальність на себе взяли терористи ІДІЛ.
Суспільство Конфуз на колегії МВС: Аваков попросив Дєєву розповісти "про розбите серце" Під час засідання колеги МВС у Києві трапився несподіваний конфуз. Міністр МВС Аваков "рознервувався", хто буде працювати в органах, якщо їхнім робітницям "розіб'ють серце". Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков попросив свого заступника Анастасію Дєєву, яка збиралася розповідати про роль жінок у роботі правоохоронних органів, дотримуватись регламенту під час виступу, передає кореспондент АСН. Дєєва вийшла на трибуну, почавши розповідь про важливість рівності жінок і чоловіків в органах внутрішніх справ. З її слів, важливим результатом є той факт, що 27% жінок - вже працюють у складі нової Національної патрульної поліції. Раптово міністр Аваков зазначив: "У нас у ДСНС мало жінок. А якщо розбити серце? Хто працюватиме?" - несподівано для всіх випалив він. Однак, Дєєва явно не розгубилась. "Можна про розбите серце?" - перепитала вона у Авакова, продовживши розповідати про гендерну реформу. "Ми ставимось до гендерної політики дуже серйозно", - продовжила заступник Авакова. Слід зазначити, що під час виступу підопічної Авакова прем'єр-міністр Володимир Гройсман та голова Нацполіції Сергій Князєв дуже уважно стежили за нею. Нагадаємо, свого часу навколо опублікованих у Мережі відвертих фото Дєєвої вибухнув величезний скандал.
Суспільство Через півроку лави поліцейських поповнять 5 тисяч нових співробітників МВС через півроку в містах та селах на вулиці вийдуть 5 тисяч нових поліцейських. Про це на колегії Міністерства внутрішніх справ України 25 квітня заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, передає кореспондент АСН. «Є 5 тис. осіб зараз, які прийшли до нас на роботу, ми їх вчимо. Через 4-5 місяців вони вийдуть на вулиці наших міст і селищ», - заявив він. Він зазначив, що введення нової системи відбору кандидатів на службу в поліцію, істотне збільшення зарплат «дозволило тільки в першому кварталі зменшити некомплект на 5 тис. поліцейських». У свою чергу, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман нагадав, що завдяки економічному зростанню в 2016 році, вдалося фактично вдвічі збільшити грошове утримання представників МВС, прирівняти його до Міністерства оборони України.
Політика Росія зібралася постачати електрику в «ЛНР» Окупованій частині Луганської області буде поставлятися електрика з Російської Федерації. Про це заявив повпред РФ у контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов. «Відповідно до дій влади України урядом РФ було прийнято рішення про забезпечення електропостачання з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки», - сказав Гризлов, передає Інтерфакс. У Росії усвідомили, що в зв'язку з війною, яку розгорнула Росія на Донбасі, жителі окупованих терористами районів не можуть оплатити електроенергію, тому це питання «буде обговорено завтра на контактній групі і її економічній підгрупі». Крім того, Гризлов висловив побоювання, що з'явилося «все більше і більше ознак того, що офіційний Київ хоче реінтеграції Донбасу тільки на словах». Нагадаємо, Національна енергетична компанія «Укренерго» в ніч на 25 квітня відключила не підконтрольні Києву території Луганської області від енергопостачання.
Події У Харкові п'яний патрульний відкрив вогонь по людях У Харкові п'яний патрульний поліцейський у свій вихідний день відкрив вогонь по людях, з якими у нього виник конфлікт. Як повідомили в прес-службі Нацполіції в Харківській області, ввечері в понеділок, 24 квітня, на вулиці Гвардійців Широнінців 36-річний чоловік поводився зухвало і хуліганив. Парубок був у стані алкогольного сп'яніння. Поліцейські, що прибули на місце, побачили, як порушник зробив один постріл у землю з травматичної зброї. Зброю негайно було вилучено та направлено на експертне дослідження. «Під час поверхневого огляду у затриманого чоловіка поліцейські знайшли посвідчення поліцейського Управління патрульної поліції в місті Харкові. Інформація щодо працевлаштування громадянина підтвердилась. Чоловік дійсно є працівником патрульної поліції Харкова, в день інциденту у нього був вихідний», - додали в поліції.
Суспільство МОЗ дозволив українським лікарям використовувати при лікуванні міжнародні клінічні протоколи З п'ятниці, 28 квітня, українські лікарі зможуть використовувати у своїй практиці міжнародні клінічні протоколи лікування. Про це під час прес-конференції заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, повідомляє кореспондент АСН. «Підписаний наказ є перш за все дозвільним. Ми дозволяємо грамотному лікареві застосовувати міжнародні стандарти лікування. Тим самим ми визнаємо доказову медицину, ми визнаємо медицину Європи, Америки, Австралії», - зазначив він. Лінчевський уточнив, що зараз лікарі зобов'язані лікувати пацієнтів, спираючись виключно на українські клінічні протоколи, а за застосування міжнародних методів лікування медика можуть навіть покарати. «До сих пір, незважаючи на прогрес західної медицини, наш лікар був змушений до букви виконувати українські протоколи, які дуже часто містили і корупційну складову, і деякі елементи середньовіччя, забобони, недосконалості пострадянської медицини. Тепер цей наказ захищає лікаря, що впроваджує кращі міжнародні знання і практики в Україні», - зазначив заступник міністра. За його словами, це рішення також буде стимулювати виробників лікарських засобів реєструвати в Україні медпрепарати, які застосовуються в міжнародній практиці.
Суспільство Кіберполіція виявила вже 926 груп самогубств в Україні Кіберполіція України встановила вже 926 груп самогубств, які призвели до 4 самогубств дітей. Про це на колегії Міністерства внутрішніх справ України 25 квітня заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє кореспондент АСН. "На сьогодні поліцією відкрито 35 кримінальних проваджень та встановлено 4 факти самогубства, пов'язаних з діяльністю так званих груп смерті", - заявив він. Кіберполіція виявила вже 926 груп самогубств, з яких вже 600 заблоковані, і виявлено понад 10 спроб самогубств. Ця робота триває. З його слів, в першу чергу, це закриті групи - "Синій кит", "Море китів", "Тихий дім", Ф-57, Ф-58, "Розбуди мене о 4:20". "Їх можна продовжувати. Діяльність побудована на принципі впливу на підсвідомість шляхом розміщення гнітючого контенту, картинок в сіро-біло-чорному спектрі, музики психоемоційного характеру, відеозаписів актів самогубств", - сказав Князєв.
Політика Гройсман пообіцяв звільнити трьох неефективних очільників Нацполіції Гройсман пообіцяв звільнити трьох неефективних глав Нацполіції. Першим полетить голова Нацполіції Одеської області. Про це на колегії Міністерства внутрішніх справ України 25 квітня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "За результатами першого півріччя прошу скласти рейтинг областей і керівникам тих трьох, які будуть внизу, потиснути руки і попрощатися", - сказав Гройсман.У відповідь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попередив про звільнення голови Одеської поліції. "Ми дивимося на схему: є червоні, є зелені області... Ми дивимося, що у всіх цих схемах у нас Одеський регіон, наприклад, є червоним. Нижче середнього. Ми розуміємо, що призначили Головіна туди без року тиждень, але питання є" , - сказав Аваков. Слід зазначити, що глава Нацполіції України Сергій Князєв під час доповіді про результати роботи за перше півріччя зазначив: "Досить складна оперативна обстановка залишається на територіях Дніпропетровської, Запорізької, Львівської, Одеської, Харківської, Черкаської областей, Києві та Київській області. Разом з тим низький рівень викриття підрозділами карного розшуку організованих злочинних груп перш за все в Дніпропетровській, Львівській, Чернігівській, Чернівецькій областях".
Події У Маріуполі бійці «Азова» намагалися напасти на студентів-іноземців У Маріуполі в неділю, 23 квітня, між бійцями одного з добровольчих підрозділів і студентами-іноземцями стався конфлікт. Про це передає прес-служба Головного управління НП в Донецькій області. За інформацією відомства, конфлікт стався в Лівобережному районі Маріуполя на футбольному полі. Інформація вже внесена в журнал Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення, а також інші події. Місцеве видання 0629.ua пише, що бійці «Азова» прогнали студентів-іноземців з футбольного поля. Об 11:00 ранку біля бази полку «Азов» чоловік з друзями грав у футбол на стадіоні. З ними було вісім темношкірих студентів. Близько 12:00 з воріт бази «Азова» вийшли близько 10 осіб, одягнених у камуфляжну форму, в руках у деяких були кийки. «Вони звернулися до нас, російськомовних, і заявили: «Якщо вони (афроамериканці) зараз не підуть звідси, вони не підуть взагалі», - каже очевидець. Студенти побігли в роздягальню, але агресивно налаштовані бійці «Азова» пішли за ними. Іноземці вибігли з території поля. Очевидець стверджує, що люди в камуфляжі намагалися їх наздогнати навіть за межами спортмайданчика. Також студенти не забрали свої речі, вони були змушені ходити по місту в футбольній формі.
За кордоном оформление ленты  У Болівії дівчина невдало стрибнула з моста, розбившись об землю Спроба прилучення до світу екстриму, яка була зроблена туристкою з Болівії минулими вихідними на дорозі Санта Крус - Кочабамба, закінчилася трагедією. Телеканал «360» опублікував відео невдалого стрибка з мосту. Місцевий житель із сім'єю прийшов на старий міст, щоб подивитися на любителів банджі-джампінгу - стрибків на канаті з висоти. Атракціон був організований професіоналами - компанією Andean Treck, представники якої готували до стрибка чергову шукачку гострих відчуттів. Після закінчення передстартової підготовки дівчина зробила крок з перил, але щось пішло не так і вона впала на землю. За даними очевидця, які наводить видання la Razon, після падіння дівчина пролежала на землі майже півгодини і не ворушилась, подаючи слабкі ознаки життя, після чого її госпіталізували. Незабаром зі ЗМІ стало відомо, що дівчина померла. Однак організатори стрибків сказали, що дівчина почувається добре і її ось-ось покажуть громадськості.
Суспільство оформление ленты  В Україні залишилося менше 2 тис. лосів. Міністерство екології дозволяє відстрілювати Активісти, озброївшись рогами і копитами, вирушили на розмову з міністром екології та природних ресурсів України Остапом Семераком. ЇЇ предмет - знищення лосів на території України. «Ми вимагаємо, щоб міністр Семерак вніс лося в Червону книгу, - каже Володимир Борейко, директор громадської організації «Київський еколого-культурний центр». - Ситуація з цими тваринами дуже гостра, у нас їх залишилося менше двох тисяч. Тим часом щороку Міністерство екології дозволяє відстрілювати близько 300 особин. За фактом на одну ліцензію доводиться кілька смертей. Тобто, за найскромнішими підрахунками, це тисяча на рік. Незабаром ми можемо залишитися без цієї красивої тварини. Активісти для порівняння наводять кількість лосів у сусідній Польщі, де їх близько 15 тисяч, або Білорусі - там їх аж 30 тисяч голів. «На вимогу громадськості в грудні ми провели засідання, на якому обговорили, як бути з лосем, вносити його до Червоної книги чи ні. Потім Інститут зоології дав нам науковий висновок за кількістю особин. Дійсно, стан лося зараз важкий. Міністр екології та природних ресурсів підписав наказ. Але Міністерство юстиції побачило, що у нас немає погодження з Мінагрополітики. Виявилося, що Мінагрополітики проти того, щоб лося заносити в Червону книгу на 25 років. Зараз наказ відкликається і буде повторно розглядатися. Найближчим часом ми хочемо запросити до себе представників Міністерства агрополітики і почути їхні аргументи. Комітет лісового господарства та його мисливські угіддя перебувають у підпорядкуванні у Тараса Кутового. Це що, міністр повинен побити іншого міністра», - обурюється заступник начальника управління охорони рослинного і тваринного світу Микола Мовчан.
За кордоном У Петербурзі п'ять осіб протягом 5 років ґвалтували вихованців дитбудинку У Петербурзі було затримано п'ятьох осіб, які підозрюються в нарузі над вихованцями дитячих будинків, серед підозрюваних - заступник директора установи, а також директор школи, передає прес-служба СКР міста. «В результаті проведення слідчих дій і оперативно-розшукових заходів слідчі спільно з поліцейськими затримали заступника директора, двох випускників, родича співробітника дитячого будинку, а також директора школи при дитячому будинку», - сказано в повідомленні відомства. У прес-релізі повідомляється, що було порушено кілька кримінальних справ за ст. 132 ч. 3 (насильницькі дії сексуального характеру) КК РФ. Вирішується питання про арешт підозрюваних. За інформацією слідства, з 2005 по 2010 р. в одному з дитячих будинків, який розташований у Кіровському районі Петербурга, угруповання систематично здійснювало насильницькі дії сексуального характеру щодо чотирьох вихованців дитбудинку 1991-1995 років народження.
Закон і Право оформление ленты  З'явилося відео успішних випробувань українського ракетного комплексу «Вільха». Крутіше, ніж "Точка-У" Конструкторське бюро «Луч», яке працює в Київ, повідомило про успішні випробування нового ракетного комплексу «Вільха». Підприємство розмістило відео стрільб на своїй сторінці в Facebook . У конструкторському бюро запевняють, що цей новий комплекс за своїми характеристиками обійшов інший ракетний комплекс - "Точка-У". Нагадаємо, останній може вражати цілі за 120 км. Конструктори з гордістю підкреслюють, що всі деталі "Вільхи" зроблені в Україні - це, зокрема, і нова система управління, нове ракетне пальне і бойова частина.Головна особливість "Вільхи" - під час польоту траєкторія може коригуватися за рахунок імпульсних двигунів. І при цьому ракета може нести різні бойові частини в залежності від призначення.  
Суспільство Князєв розпорядився активізувати підготовку правоохоронців до забезпечення правопорядку на Євробаченні Голова Нацполіції доручив активізувати підготовку правоохоронців до забезпечення правопорядку Євробачення-2017. Про це на колегії Міністерства внутрішніх справ України 25 квітня заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє кореспондент АСН. «Окремо хочу сказати про підготовку до міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017, який відбудеться у столиці. Практично всі питання підтримки громадської безпеки покладаються на Нацполіцію. Основне навантаження, безумовно, лягає на столичну поліцію. Хоча до цієї роботи залучені поліцейські з усіх регіонів України», - заявив він. Він нагадав, що до початку пісенного конкурсу залишилося менше двох тижнів. «І тому я вважаю, що поліції слід перейти до практичної роботи. А саме: керівникам відповідних департаментів МВС і Головному управлінню Нацполіції Києва слід відкоригувати чисельність сил і засобів, які залучатимуться до забезпечення правопорядку», - додав він. Князєв зажадав від керівників структурних підрозділів Нацполіції «активізувати роботу щодо належного виконання поставлених завдань», - додав він. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман також поставив завдання «забезпечити належну підготовку ... Ви повинні захистити людей. Для мене найголовніше питання - люди мають почуватися спокійно».
Економіка Активно зростаюча "первинка" збила ціну на вторинне житло в Україні Ринок первинної нерухомості "тисне" на вторинне житло, знижуючи 1 кВ м аж до $500. Про це на прес-конференції 25 квітня заявив президент Асоціації фахівців з нерухомості України Юрій Піта, передає кореспондент АСН. "За перший квартал 2017 року ми отримали досить цікаву інформацію від Мін'юсту щодо операцій з нерухомістю. Ринок нерухомості у таких країнах, як Україна, в цілому відображає тенденції, що відбуваються в країні, економіку... Адже нерухомість - глобальний показник, досить дорогий ресурс. Тому цифри і показники дають багато відповідей на запитання про те, що відбувається в країні", - заявив він. Він підкреслив, що "2016 рік і початок 2017 року пройшли під якимось спокоєм, не можна сказати, що у нас штиль, але гучних подій, які впливають на ринок нерухомості, не було. Спостерігається стабільність курсової політики. Курс долара не росте, відзначається тенденція до стабілізації курсу долара. Аналогічно закінчилася чистка банківської системи", - сказав він. З його слів, первинний ринок "тисне" на вторинний. Є приклади, коли 1 кВ м первинної нерухомості в столиці продається за 12,5-13 тис. грн. "Такої практики, щоб 1 кВ м коштував $500, не було ніколи... Через це на вторинному ринку нерухомості спостерігався спад вартості, як у сегменті дорогої, так і середньої за ціною. 2017 рік цю ж тенденцію продовжив. Ціни не зупинилися. Якесь падіння цін на нерухомість триває. Цьому є кілька причин. Передовсім через будівельний бум, який досить активний як у столиці, так і інших містах, навіть обласного значення, як Луцьк, Рівне, Хмельницький. Якщо раніше ціна на первинному ринку була стабільною, зрозумілою. То зараз ми спостерігаємо різке зниження вартості об'єктів, зокрема по Києву. Мережеві забудовники пропонують цікаві умови розстрочки, кредитування тощо. Це впливає на вартість нерухомості на вторинному ринку", - пояснив він.
Події оформление ленты  У столиці знайшли вкрадений із бібліотеки Вернадського «Апостол» 1574 року В центре Киева, на ул. Саксаганского, сотрудники полиции задержали банду, похитившую из библиотеки им. Вернадского «Апостол» 1574 года. Также была обнаружена похищенная книга. Об этом передает телеканал 112 Украина, ссылаясь на источник в правоохранительных органах.  Книга была похищена в мае 2016 года. В течение всего времени проводились следственные мероприятия, и полицейские смогли выйти на след преступников. В пресс-службе прокуратуры Киева подтвердили эту информацию. Как пишет «КП в Украине», трое подозреваемых были задержаны в одном из ресторанов на ул. Саксаганского. У центрі Києва, на вул. Саксаганського, працівники поліції затримали банду, яка викрала з бібліотеки ім. Вернадського «Апостол» 1574 року. Також була виявлена ​​викрадена книга. Про це передає телеканал 112 Україна, посилаючись на джерело в правоохоронних органах. Книга була викрадена в травні 2016 року. Протягом всього часу проводилися слідчі заходи, і поліцейські змогли вийти на слід злочинців. У прес-службі прокуратури Києва підтвердили цю інформацію. Як пише «КП в Україні», троє підозрюваних були затримані в одному з ресторанів на вул. Саксаганського.
Суспільство Голова Нацполіції заявив, що боротьба зі злочинністю істотно покращилась Боротьба зі злочинністю - істотно покращилась. Про це на колегії Міністерства внутрішніх справ України 25 квітня заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє кореспондент АСН. "У короткі терміни нам вдалося змінити ситуацію по боротьбі зі злочинністю на краще. Тільки за березень поточного року було висунуто підозр у здійсненні злочинів у 19 тис. випадках, що в півтора разу більше, ніж за будь-який місяць минулого року. Головне завдання - утримати такі ж тенденції далі".Він звернув увагу на стан розкриття резонансних злочинів, насамперед умисних вбивств. "У порівнянні з минулим роком, їх розкриття підвищилось до 84%. В абсолютних цифрах зараз ми маємо залишок 79 нерозкритих вбивств, з яких з 32 вбивств ми маємо перспективу затримати злочинців і направити справи до суду", - повідомив Князєв. За його словами, спостерігається поліпшення рівня розкриття злочинів у цілому, а також навмисних вбивств до 84%, тяжких тілесних ушкоджень до 88%, розбоїв - до 58%.
Економіка Ринок вторинної нерухомості у Києві ось-ось обрушиться Ринок вторинної нерухомості близький до падіння. Про це на прес-конференції 25 квітня заявив екс-президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень, передає кореспондент АСН. "Вторинний ринок практично стоїть... Ми можемо сказати, що ми стоїмо на порозі поняття навіть не зниження, а вже падіння вторинного ринку. Ця тенденція почалася з січня поточного року. Адже зниження вартості на 8-10% тільки за перший квартал 17 року - це серйозне зниження", - заявив він. Злидень також нагадав, що відзначається серйозна різниця між реальними розцінками і заявленими. "Це на 10-15% нижче від заявленої вартості вторинної нерухомості і реальними угодами, навіть не зважаючи на торг", - сказав він. При цьому, з його слів, первинний ринок нерухомості "продовжує жити". "Хоча попит активний безпосередньо в Києві, і ще в таких напрямках, як Вишгород, Бортничі, Бровари... Але попит у 30 км зоні знижується, тут ми бачимо масу стимулюючих ходів, таких як: розстрочки і кредити", - додав він .
Закон і Право Українців дозволили лікувати за європейськими або американськими стандартами. Що це означає Українців дозволили лікувати за європейськими або американськими стандартами. 24 квітня Міністерство охорони здоров'я зареєструвало наказ про введення в Україні нових міжнародних клінічних протоколів. «Цей наказ є своєрідним захистом грамотного лікаря. Тепер лікар або установа мають право застосовувати міжнародні протоколи. Досі такого права у них не було», - зазначив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський. Лікарі самі будуть зацікавлені в застосуванні нових протоколів На практиці це виглядатиме так: лікар зможе лікувати пацієнта, застосовуючи чинний український протокол або ж запропонувати людині інший міжнародний метод лікування, а пацієнт буде надавати письмову згоду на таке лікування. Ініціатори наказу запевняють, реформована система охорони здоров'я сама змусить лікарів застосовувати ефективні методи лікування, оскільки в Україні вже з липня вводиться державне медичне страхування, мета якого, щоб гроші, виділені з бюджету, ходили за пацієнтом, а не за конкретними медичними закладами. «До лікарів, які будуть більш прогресивні, які використовуватимуть сучасні медичні протоколи, до них буде приходити більше пацієнтів, і ті медичні установи, де вони працюють, отримуватимуть більше, зокрема за системою державно фінансування», - уточнив міністр юстиції Павло Петренко. Замість вакцинації - мити руки і обличчя з милом Зараз лікарі зобов'язані лікувати пацієнтів виключно спираючись на українські клінічні протоколи, які адаптуються до українських реалій. А за застосування міжнародних методів лікування медика можуть навіть покарати. «Чинні зараз протоколи, на жаль, часто захищали саму систему, а не пацієнта», - зазначив Лінчевський. Зокрема, заступник міністра навів приклад, якщо в світі давним-давно визнано, що профілактика грипу здійснюється через вакцинацію, то в українському протоколі, який був прийнятий вже в 2014 році, зазначено, що для того, щоб не захворіти на грип, треба змащувати ніс оксоліновою маззю, мити дверні ручки і раз на дві-три години мити обличчя і руки з милом. «Це все є протокол №499. І лікар змушений це рекомендувати. А чого варті протоколи, коли рекомендують вимірювати температуру тіла потерпілого, який повісився, давати вітамін С потопельнику. Чого коштував протокол, який змушував застосовувати до дітей з апендектомією препарат, від якого вся Європа відмовилася ще в 80-х роках», - зазначив Лінчевський. Корупція на ліках До того ж в українських протоколах лікування дуже часто вказаний конкретний препарат, а не діюча речовина. «Коли ми відпрацьовували цей проект наказу і знайомилися з попередньою нормативною базою, багато українських протоколів, особливо на локальному рівні, містять торгові назви препаратів, конкретну назву торгового препарату, а не відповідну діючу речовину, яка є в цьому препараті. Це був дуже серйозний елемент, зокрема і корупційний», - додав міністр юстиції Павло Петренко. Тим часом у міжнародних клінічних протоколах вказується саме діюча речовина, і пацієнт вже може вибрати той препарат, який йому підходить або наявний у країні. У МОЗ впевнені, затверджений наказ також буде стимулювати виробників лікарських засобів реєструвати в Україні медпрепарати, які застосовуються в міжнародній практиці і яких досі немає в Україні. За неофіційними даними, в Україні не зареєстровано близько 30% таких ліків. Перекладати українською мовою міжнародні протоколи лікування беруться відповідні медичні асоціації. Тому запевняють, закордонні практики будуть доступні як у розвинених містах, так і в невеликих містечках і селах. При інфаркті українські лікарі чекають, щоб частина серця відмерла Практикуючі лікарі такій новації раді, оскільки вважають, що вона розширює можливості врятувати життя пацієнта в критичній ситуації. Наприклад, у разі, коли у людини стався інфаркт міокарда. «Інфаркт міокарда - це загибель частини серця в результаті різкого закриття артерії. Раніше було так: пацієнтові, який захворів, щось капали, таким чином чекали, щоб якась частина м'яза загинула остаточно. Якщо хворий виживав, його реабілітували. Що ж використовується в європейській практиці: хворий доставляється в клініку, де є технічні можливості відкриття цієї артерії, і лише після цього хворий переводиться в клініку для реабілітації. Саме це заслуга європейських протоколів», - заявив співзасновник Асоціації інтервенційних кардіологів України Максим Соколов. Те ж саме стосується і онкологічного захворювання молочної залози. Протокол лікування раку молочної залози в Україні полягає в тому, що жінці потрібно повністю видалити груди, повністю видалити лімфатичні вузли під пахвою. «Це операція, що калічить і веде часто до ще більшої інвалідизації, ніж сама хвороба. Європейські міжнародні протоколи  давним-давно відмовилися від таких суперрадикальних операцій. У нас жодна жінка не встає з операційного столу після раку молочних залоз без грудей. Ми працюємо за європейськими і американськими протоколами», - сказала головний лікар приватної онкологічної лікарні Алла Вінницька. Що стосується променевої терапії при лікуванні онкології, то у всьому світі вважається, що її ні в якому разі не можна переривати ні на день, і вона має бути закінчена протягом максимум 6 тижнів. Все через те, що кожен день такої перерви призводить до втрати 2% виживання. «А в Україні робиться перший етап, два тижні перерви, а потім робиться другий етап. І це вважається українським протоколом», - додала Вінницька. Лікар впевнена, що при впровадженні нових методів лікування в більшості випадків не знадобляться додаткові витрати, лише тільки увага і знання медиків. Водночас Вінницька вважає, що контроль за лікуванням, навіть при введенні нових методів, має бути на рівні. «Потрібно розділити на якісь обов'язкові заходи, які мають суворо контролюватися самим же МОЗ або ж лікувальними закладом щодо кожного лікаря, і оптимальні, ті, які було б чудово, якби ми могли виконати для нашого пацієнта», - додала вона . Наказ МОЗ набирає чинності з 28 квітня. Але він не є  обов'язковим для застосування, а лише дозвільним.
За кордоном У Саратовській області левиця накинулася на школяра В Енгельсі Саратовської області (Росія) на 15-річного школяра напала левиця. Про це передає обласна прокуратура. «Прокуратурою Саратовської області було розпочато перевірку за фактом госпіталізації 15-річного підлітка з травмами, які були отримані в результаті нападу лева. Згідно з оперативними даними, вчора, 24 квітня, з діагнозом «Укушена рана стегон і правої кисті» в лікарню був госпіталізований неповнолітній житель Енгельса», - сказано в повідомленні. Правоохоронці встановлюють законність покупки тварини і утримання її в домашніх умовах. Власниця левиці розповіла РБК, що у хлопчика «немає укусів». «Маленька подряпина на попі, яку лікарі зеленкою обробили, ні уколів, ні ліків призначено не було. Пошматовані штани ми йому відшкодуємо», - заявила вона.
Закон і Право Як переселенцям оформити прописку, необхідну для отримання паспорта Уже минуло три роки від початку військових дій на Донбасі і анексії Криму, проте юридичні казуси при отриманні необхідних документів уже на підконтрольній території України для тимчасово переміщених громадян до цього часу залишаються. Хтось, виїжджаючи із зони АТО, в поспіху забрав не всі необхідні «папери» з собою, а хтось за цей час вже доріс до того, щоб отримати паспорт. Але, виявляється, зробити це не так і просто. Щоб переселенцю, який прописаний на непідконтрольній території, отримати вже на території, контрольованій українською стороною, документ, що засвідчує особу, потрібно звернутися в міграційну службу з повним пакетом документів. Серед них також має бути форма з ЖЕКу, яка свідчить про те, що підліток прописаний за конкретною адресою. Отримати таку форму переселенцям не завжди видається можливим. Однак юрист Асоціації «Східне партнерство» Денис Шахбаз'ян запевняє, що підтвердити факт прописки можна й іншим шляхом. «Підтвердженням прописки громадянина може бути будинкова книга, в яку він має бути вписаний. Якщо дитину туди не вписували, то потрібен оригінал книги, паспорти батьків з пропискою і свідоцтво про народження дитини. На підставі цих документів міграційна служба має внести прописку в паспорт дитини», - пояснив юрист.
Політика Адміністрація США зацікавлена в посиленні американського бізнесу в Україні Україна активно працює над конкретними пропозиціями про можливість посилення присутності бізнесу США в державі для обговорення даних пропозицій на найвищому рівні. Про це заявив глава Мінфіну Олександр Данилюк після зустрічі з міністром торгівлі США Вілбером Россом. Фокус зустрічі якраз був зроблений на залучення інвестицій в Україну. «У новій адміністрації США зацікавлені в посиленні присутності американського бізнесу на території України. Це загальний інтерес ... », - пише глава Мінфінау себе в Facebook. Данилюк пояснив, що інвестиції США, крім створення робочих місць, приносять також передові технології, які підвищують конкурентоспроможність економіки України, і сприяють посиленню політичних зв'язків між двома державами.
За кордоном оформление ленты  «Найкрасивішого злочинця» депортували з Англії в США Джеремі Мікс, який прославився ц соцмережах як «найкрасивіший злочинець ц світі», був депортований з Великої Британії в Америку. Про це інформує Daily Mail, 32-річний Джеремі Мікс приїхав в Лондон, де повинен був знятися для обкладинки журналу. Але співробітники прикордонслужби Британії заборонили йому перетинати кордон. «Він не був заарештований, його депортували з Великої Британії. Співробітники прикордонної служби не дозволили Міксу в'їхати в країну. Він сильно засмучений. Його провели в літак», - заявила його дружина Джим Джордан, яка летіла разом із Міксом. Він прославився після того, як у 2014 році, коли був затриманий за незаконне зберігання зброї, поліція Каліфорнії розмістила його знімок у Facebook. Після цього користувачі соціальної мережі прозвали Мікса «найкрасивішим злочинцем у світі».  

Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
більше матеріалів




/-1,5175018310547-/ /-pc-/
Top