counter
Архів Повернутись назад 24 Листопада 2016
24 Листопада
Економіка У Кабміні обіцяють жорстко карати за помилки в платіжках і вимоги повернути субсидії Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко пообіцяв притягнути до відповідальності постачальників послуг, які будуть розсилати платіжки з завищеними цінами на газ і комуналку, і підприємства, які зажадають повертати субсидії. Про це йдеться в повідомленні українського уряду. «Насправді мене абсолютно як киянина обурила реакція «Київенерго» на справедливе зауваження уряду... Йшлося про те, що жителям понад 700 будинків, які обладнані лічильниками тепла, замість того щоб їм було нараховано платіжки за фактом споживання послуг, застосували технологію, ніби у них лічильників немає. І в результаті більше 700 будинків (а це - 10% житлового фонду Києва) отримали завищені в 2-2,5 разу платіжки на ЖКП», - сказав він. За його словами, уряд «не буде сидіти і спокійно спостерігати за такими маніпуляціями». Віце-прем'єр-міністр повідомив, що на наступному тижні п'ять робочих груп поїдуть в області, де виникли найбільш конфліктні ситуації з призначенням субсидій та рахунками за ЖКП. «Зокрема, у нас є інформація, що в Одеській області одне з підприємств направило людям повідомлення про необхідність повернути субсидію за минулий рік. Я вважаю, що це провокація. Це відверте шахрайство. Хочу підкреслити всім громадянам України. Субсидія - це безповоротна допомога», - підкреслив він.
Події Проросійські бойовики 48 разів порушили режим тиші За минулу середу, 23 листопада, на Донбасі російсько-окупаційні війська 48 разів порушили режим припинення вогню. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, бойовики інтенсивно ведуть вогонь з забороненого Мінськими домовленостями озброєння. На Маріупольському напрямку, за даними українських військових, окупанти вели вогонь з мінометів і гранатометів по Мар'їнці, Широкиному, Гнутовму, Водяному, Красногорівці і Талаківці. По Новотроїцькому, Мар'їнці та Павлополі стріляв снайпер. На Донецькому напрямку стріляли по позиціях сил АТО в районі Авдіївки, Зайцевого і Луганського з 120 і 82 міліметрових мінометів, БМП, гранатометів і стрілецької зброї. На Луганському напрямку з тих же видів озброєння окупанти вели вогонь в напрямку Новозванівки, Новоолександрівки, Кримського та Троїцького. По Новоолександрівці також стріляв снайпер.
За кордоном Клінтон обійшла Трампа на 2 млн голосів виборців Кандидат від Демократичної партії США Гілларі Клінтон обійшла республіканця, обраного президента США Дональда Трампа на 2 млн голосів виборців. Про це повідомляє BBC з посиланням на дані аналітиків Cook Political Report. За даними незалежного підрахунку, Дональд Трамп отримав 62,2 млн голосів виборців, тоді як Клінтон - 64,2 млн голосів. Незважаючи на це, президентські вибори виграв Дональд Трамп, який отримав більшість голосів вибірників. Інавгурація Трампа пройде 20 січня 2017 року. Агентство відзначає, що в історії виборів США це п'ятий випадок, коли переможець всенародного голосування програв вибори. Нагадаємо, що в США закликали вимагати перерахунку голосів у ключових штатах через несподівану поразку Гілларі Клінтон і після того, як розвідка США опублікувала звіти про вторгнення хакерів з РФ в регіональні виборчі комп'ютерні системи.
Суспільство На окупований Донбас зайшов 58-й гумконвой із Росії Вранці у четвер, 24 листопада, Росія в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України чергового, 58-го так званого гуманітарного конвою, що складається з 47 автомобілів. Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України. «З 5:55 до 7:10 через російські пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв курган» прослідувало дві колони вантажівок, в цілому 47 автомобілів», - йдеться в повідомленні. Згідно із заявою ДПСУ, при пропуску так званого гуманітарного конвою російська сторона порушила всі існуючі міжнародні та вітчизняні норми. Крім того, представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не були присутні при оформленні вантажів. Представники української міжвідомчої групи «здійснювали лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій». «В ході візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки нібито заповнені продуктами харчування, медикаментами, теплими речами, що були у вжитку, і обігрівачами. Традиційно, машини йшли напівпорожніми, а їхня кількість не відповідала заявленій у попередній ноті МЗС РФ. У документі йшлося про 40 автомобілях, а через кордон прослідувало 47», - заявили в ДПСУ. Як повідомив помічник керівника Держприкордонслужби України Олег Слободян в коментарі агентству Інтерфакс-Україна, при візуальному огляді «гумконвою» у вантажівках не було виявлено жодної продукції військового призначення. «Водночас, вважаю, що Російській Федерації немає сенсу використовувати саме ці гумконвоі для перевезення військових вантажів. У них завдання показати на російському телебаченні картинку про те, що Росія нібито виконує важливу гуманітарну місію в східних регіонах України, які вона сама ж і окупувала», - зазначив представник ДПСУ.
Події оформление ленты  У анексованому Криму за держзраду затримали колишнього офіцера Чорноморського флоту В окупованому Росією Севастополі ФСБ РФ затримала колишнього військовослужбовця Чорноморського флоту за підозрою в шпигунстві на користь України. Про це ТАСС повідомили в Центрі громадський зв'язків ФСБ. «22 листопада Федеральною службою безпеки Російської Федерації в Севастополі затриманий колишній військовослужбовець штабу Чорноморського флоту капітан 2-го рангу запасу Пархоменко Леонід Сергійович», - заявили в ФСБ. На думку ФСБ, колишній військовослужбовець нібито виконував завдання Головного управління розвідки Міністерства оборони України, зокрема збирав і передавав відомості про діяльність ЧФ, які становлять державну таємницю. За цим фактом ФСБ Росії порушила кримінальну справу за статтею 275 КК РФ ( «Державна зрада»). Ведеться слідство.  
Політика Порошенко закликав ЄС продовжити антиросійські санкції Президент України Петро Порошенко напередодні саміту Україна - Європейський Союз закликав до продовження економічних санкцій щодо Російської Федерації. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Welt, передає DW. «Санкції дуже важливі. Я думаю, що під час саміту буде підтверджено, що санкції повинні залишитися чинними до тих пір, поки не буде відновлена ​​територіальна цілісність України, включно з Кримом», - заявив Порошенко. На думку Президента, зустріч на вищому рівні ЄС - Україна також має «стратегічне значення» і закликав Євросоюз до подальшої співпраці. «Ми підходимо до саміту з конкретними очікуваннями. Існує взаєморозуміння про те, як угоди про асоціацію з ЄС можуть бути ратифіковані. Я сподіваюся, що під час саміту ЄС у грудні буде досягнутий довгоочікуваний прорив у цьому питанні», - сказав Порошенко.
Суспільство оформление ленты  У Миколаєві студентам показали фільм з антиукраїнською пропагандою У Миколаївському національному університеті імені Сухомлинського виник скандал через те, що студентам показали провокаційний фільм, знятий нібито про життя людей на непідконтрольних територіях Донбасу. Як повідомляє миколаївське видання Times.mk.ua, фільм показали замість запланованої конференції на тему «Презумпції правоти поліцейського». Під час перегляду в аудиторії були присутні депутат обласної ради Максим Невінчаний, депутати від партії «Опозиційний блок» Артем Грозов і Павло Зоткін. «У сюжеті фільму містилися кадри вкрай неоднозначного змісту, який був схожий на відкриту пропаганду. Природно, такі кадри не залишилися без уваги», - пише видання, зазначаючи, що студенти розцінили фільм як антиукраїнську пропаганду. За даними видання, фільм викликав серед студентів університету невдоволення, вони почали активно виступати з проханнями припинити трансляцію стрічки. А після того, як організатори дали зрозуміти, що не будуть вимикати провокаційний фільм, частина студентів почала залишати аудиторію. Після закінчення заходу стало відомо, що хтось із студентів зателефонував працівникам СБУ, однак все обійшлося без пригод. Організатори пояснили, що цей фільм не є пропагандистським, а був знятий українським режисером для освітлення ситуації, що склалася на Донбасі.  
За кордоном Пілоти Lufthansa продовжили страйк: у «Борисполі» скасували сім рейсів Пілоти німецької авіакомпанії Lufthansa продовжать страйк у четвер, 24 листопада, і в п'ятницю, 25 листопада, передає DW. «Після того, як нинішній страйк майже повністю паралізував авіасполучення на літаках Lufthansa, в п'ятницю припиниться обслуговування рейсів на короткі відстані з вильотом з території Німеччини», - повідомила профспілка пілотів Cockpit. Як повідомили в міжнародному аеропорту «Бориспіль», у четвер, 24 листопада, скасовано рейси компанії Lufthansa Київ - Мюнхен о 06:25 і 15:50, Мюнхен-Київ о 15:00 і 22:35 Київ-Франкфурт о 14:05 і Франкфурт-Київ о 13:15 і 20:35. Нагадаємо, що Lufthansa скасувала 23 листопада 876 рейсів через страйк пілотів. Скасування майже третини з близько 3000 запланованих перельотів призведе до того, що 100 тис. пасажирів будуть змушені перенести поїздку.
За кордоном Шульц оголосив про плани йти на вибори в німецький бундестаг Голова Європейського парламенту Мартін Шульц заявив про плани балотуватися в німецький бундестаг в 2017 році, в зв'язку з чим не буде йти на черговий термін головуючого мандата в ЄП, передає Інтерфакс-Україна. "Я прийняв рішення. Я не буду кандидатом на третій мандат як голова Європейського парламенту", - заявив він. Шульц планує очолити виборчий список Соціал-демократичної партії Німеччини в Північному Рейн-Вестфалії на виборах 2017 року. За його словами, це було непросте рішення, тому що він високо дорожив своєю роботою в Європарламенті на всіх рівнях - євродепутата, голови фракції соціалістів і глави всього інституту - і прагнув до того, щоб європейська політика була «сильнішою і більш помітною, а також впливовішою». Ім'я можливого наступника Шульца на посаді голови Європарламенту поки невідомо.
Суспільство У роки голодомору Україна втратила більше, ніж під час гітлерівської окупації та повоєнної розрухи - дослідження Від війни сталінського режиму зі своїми громадянами у роки голодомору 1932-1933 рр. втрати були більшими, ніж під час гітлерівської окупації 1941-1944 рр. та в умовах повоєнної розрухи 45-го року. Про це йдеться у результатах дослідження Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.Птухи НАН України до Дня пам'яті жертв голодоморів, які презентували під час прес-конференції, передає кореспондент АСН. Так, втрати через надсмертність у 1932-1934 роках становлять 3,9 млн осіб. «Зокрема в 1932-1934 рр. надлишок смертей сягає 3,6 млн серед селян та 0,3 млн у містах. Втрати становлять 16% від чисельності сільського населення і 4% від чисельності міського населення. Із загальної кількості втрат 93% припадає на сільських жителів. Кількість додаткових смертей серед дітей віком до 14 років становить майже 1,7 млн осіб. Внаслідок голодомору передчасно померла кожна сьома дитина, а на селі кожна шоста», - йдеться в результатах дослідження. Характерною особливістю є надзвичайно висока концентрація втрат населення у часі. Зокрема 90% усіх втрат припадає на 1933 рік. При цьому, як зазначають, 88% з усіх втрат 1933 року відбулися в період з березня по серпень 1933 року. Втрати через надсмертність у червні 1933 року (місяць максимальної смертності) збільшилися у 10 разів порівняно з січнем 1933 року. У червні 1933 року від голоду помирало в середньому 28 тисяч осіб за добу. Крім того, підкреслюється, що у 1932-34 роках Україна недорахувалась 600 тисяч немовлят. Порівняльний аналіз втрат населення показує, що втрати сільського населення під час голодомору 1932-33 років істотно вищі, ніж у цивільного населення сільської місцевості у 1941-45 рр. «Якщо у 1932-1934 рр. українське село втратило через надсмертність 3,6 млн, то під час війни на аналогічній території (без західних областей) втрати цивільного населення через надсмертність за попередніми оцінками склали 1,5 млн. Таким чином, втрати від війни сталінського режиму зі своїми громадянами у роки голодомору 1932-1933 рр. були більшими, ніж під час жорсткої гітлерівської окупації 1941-1944 та умовах повоєнної розрухи 1945 року», - зазначається в дослідженні.  
Події оформление ленты  Волонтери розсекретили російського розвідника на Донбасі Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm викрили кадрового розвідника збройних сил РФ, який воює проти України на Донбасі. Згідно з даними розслідування, Сергій Фіногін - кадровий розвідник з 7-ї російської військової бази (в/ч 09332, Гудаута, окупована Абхазія, Грузія) - перебуває у бойовому відрядженні в окупованій бойовиками «ДНР» Горлівці Донецької області України. Як відзначають розслідувачі, перебування найманця на Донбасі видав бультер'єр. Вони виявили на його сторінці в соцмережі завантажене фото від 10 листопада 2016 року, на якому Фіногін вигулює бультер'єра. Ідентифіковано місце прогулянки - Парк культури і відпочинку ім. Горького в Горлівці, з характерними лавами та потрісканим асфальтом. «Є в альбомі й інші знімки з горлівським бультер'єром. Вони відносяться до періоду серпень - листопад 2016 року, в їх числі - фото, завантажене 5 листопада. На ньому Фіногін позує в статутний формі ВС РФ («цифра») з нарукавною нашивкою у вигляді прапора «ДНР», - йдеться в розслідуванні. За даними InformNapalm, в обов'язки російських військовослужбовців, які перебувають у «відрядженні» на Донбасі, входить навчання і бойова підготовка місцевих сепаратистів і російських «добровольців».    
Політика Сьогодні опівночі Єфремов може вийти на свободу. Печерський районний суд м. Києва вже третій день поспіль розглядає клопотання прокуратури про продовження ще на 60 діб терміну тримання під вартою колишнього народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова. Як повідомляє кореспондент АСН, попереднє засідання завершилося сьогодні, 24 листопада, о третій годині ночі. Наразі суд поновив свою роботу. Адвокати Єфремова обрали тактику затягування часу: в перший день розгляду клопотання декілька раз заявляли відводи: прокурору, судді Карабаню і навіть секретарю судового засідання за те, що вона помилково назвала Єфремова обвинувачуваним, а не підозрюваним. Потім адвокати домоглися перегляду у закритому режимі відео з допитами свідків Володимира Медяника та Володимира Ландика. Вчора, 23 листопада, один із адвокатів Євген Солодко виступав понад три години. Також захисники Єфремова клопотали про взяття на поруки Єфремова нардепами Сергієм Ларіним, Юрієм Мірошниченком, Юрієм Мороко. Якщо не буде прийнято ніякого рішення до 00:00 25 листопада, то суд буде змушений звільнити з під варти Єфремова і справа розглядатиметься вже за його участі як особи, не обтяженої жодним запобіжним заходом.  
Суспільство Кримчани, яких насильно мобілізували в російську армію, не є дезертирами - Генштаб Насильно мобілізовані в російську армію мешканці окупованого Криму не є дезертирами. Про це в ефірі «Радіо Крим.Реалії» заявив представник Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов. «Що стосується громадян України, які зараз перебувають на тимчасово окупованій території Криму і отримують повістки, хтось із них призивається до лав збройних сили Росії, то правові наслідки для таких категорій громадян не є фатальними», - заявив він. Водночас українські військові, які порушили присягу, будуть відповідати за всією суворістю закону. «Військовослужбовці українських збройних сил, які зрадили присягу на вірність народу України і у встановлені законом терміни не вийшли на материкову частину України для подальшого проходження служби, є дезертирами. Щодо всіх цих військовослужбовців порушено кримінальні справи», - сказав він.
Події У Міноборони прокоментували затримання «українського шпигуна» в Севастополі Інформація російських ЗМІ про затриманого в окупованому Севастополі нібито українського шпигуна є черговою провокацією російських спецслужб. Про це в коментарі агентству Інтерфакс-Україна заявив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко. «ФСБ Росії в черговий раз вдається до провокації з використанням бази даних, яка міститься на території анексованого Криму. Йдеться про особисті справи колишніх військовослужбовців, які проходили військову службу або в Збройних Силах України, або в ЧФ РФ. Цього разу жертвою провокації став колишній військовослужбовець ЧФ РФ. Нам, насправді, нічого не відомо про цю людину», - заявив він. У свою чергу в Службі безпеки України заявили, що не коментують чергові фейки. Нагадаємо, що в окупованому Росією Севастополі ФСБ РФ затримала колишнього військовослужбовця Чорноморського флоту за підозрою в шпигунстві на користь України.
За кордоном Лавров зізнався, що «нормандські переговори» можуть виявитися «зустріччю заради зустрічі» Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров візьме участь у зустрічі «нормандської четвірки» (Україна, Франція, Німеччина, Росія) 29 листопада в Мінську, повідомляє ТАСС. «Сумніваюся, що до 29 листопада можна буде домовитися щодо всіх параметрів, хоча ми будемо робити для цього все від нас залежне. Зберігається серйозний ризик, що це може знову опинитися зустріччю заради зустрічі. Проте, якщо мої колеги по «нормандського формату» готові піти на такий ризик, поїдемо до Мінська 29 листопада», - заявив голова МЗС РФ. Лавров нагадав, що 19 жовтня на зустрічі в Берліні лідери «нормандської четвірки» домовилися узгодити дорожню карту і затвердити її на рівні міністрів закордонних справ. «Лідери висловили побажання, щоб зустріч міністрів, яка стверджує дорожню карту, відбулася до кінця листопада цього року, проте підкреслили, що зустріч заради зустрічі не потрібна, і що головне - домогтися її змістовного результату, а саме затвердження готової дорожньої карти», - сказав він . Нагадаємо, 21 листопада Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися про проведення в кінці листопада зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки».
Події У Херсонській області прокурор вимагав 35 тис. грн за перекваліфікацію справи У Херсонській області правоохоронці затримали місцевого прокурора під час отримання 35 тис. грн хабара. Про це повідомили в ГУ Національної поліції України. «Чиновник вимагав гроші в сумі 35 тис. грн за перекваліфікацію і спрямування кримінального провадження до суду, щоб у подальшому закрити справу у зв'язку з примиренням сторін», - повідомив в.о. глави НПУ Вадим Троян. Зараз у Херсонській області поліція і НАБУ перевіряють причетність інших працівників прокуратури і суду до факту вимагання та отримання хабара. За цим фактом порушено кримінальну справу за ст. 368 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від восьми до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.
За кордоном Назарбаєв відреагував на пропозицію перейменувати столицю Казахстану на його честь Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв прокоментував пропозицію парламенту назвати столицю Казахстану Астану на його честь. Про це Назарбаєв сказав в ході наради з питання діяльності Нацкомісії з модернізації, передає прес-служба президента Казахстану. «Вчора парламент припустив, що, можливо, потрібно навіть столицю перейменувати моїм ім'ям. Я таких пропозицій нікому не висловлював і не говорив. До 25-річчя всі виступають, пишуть статті. На телебаченні, в інтернеті говоримо про наші успіхи, пишаємося. Дійсно, є чим пишатися: ми зробили багато. Як одна людина, я нічого б не зробив, якби ви не були поруч. І мені щастило взагалі всі 25 років на соратників, яких я підбирав. Вони робили свою справу. Я вважаю, що є команда - ви, які виконуєте, тому - успіх. Одна людина нічого не може зробити», - заявив Назарбаєв. Нагадаємо, що парламент Казахстану запропонував перейменувати столицю Астану на честь президента Нурсултана Назарбаєва.
За кордоном Трамп «твердо» переконаний в необхідності налагодити відносини з Путіним Обраний президент США Дональд Трамп висловив упевненість, що нормалізація відносин з Росією матиме позитивний вплив на весь світ, передає «Голос Америки». Крім того, він переконаний що РФ також зацікавлена ​​в поліпшенні співпраці з США щодо різних міжнародних проблем. «Вони вважали, що це погано, що я хочу налагодити відносини з Путіним, чи що я твердо переконаний, що ми можемо порозумітися з Росією і що це добре. Це здорово, що ми можемо порозумітися не тільки з Росією, але й іншими країнами», - заявив Трамп. Нагадаємо, що Дональд Трампа відмовився від використання терміна «перезавантаження» щодо налагодження відносин з Росією, заявивши, що цей термін був дискредитований невдалими спробами його суперниці на виборах Гілларі Клінтон поліпшити відносини між двома країнами.
Суспільство оформление ленты  Скандального прокурора, який переписав авто на бабусю, покарали «доганою» Генеральний прокурор України Юрій Луценко притягнув до дисциплінарної відповідальності за брехню в декларації заступника начальника департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитра Суса. Про це повідомляє Центр протидії корупції з посиланням на відповідь ГПУ на запит. Зокрема, голова ГПУ виніс догану за «порушення порядку подання декларації» і «подання недостовірних тверджень» в анкеті доброчесності прокурора, а також задовольнив заяву Суса «про дострокове припинення його повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням». Нагадаємо, слідчий Дмитро Сус не вказав в анкеті доброчесності автомобіль преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 тис. грн, який, як з'ясували журналісти, належав його 85-річній бабусі.  
За кордоном Європарламент прийняв резолюцію про припинення переговорів про членство Туреччини в ЄС Європейський парламент схвалив резолюцію рекомендаційного характеру про необхідність призупинити переговори про вступ Туреччини до Європейського Союзу. Про це повідомляє РБК з посиланням на Reuters. Зокрема, в резолюції міститься заклик до Європейської комісії та урядів країн Євросоюзу тимчасово припинити переговори з Туреччиною про вступ її до ЄС через «непропорційну» реакцію турецької влади на спробу військового перевороту. «Європейський парламент рішуче засуджує непропорційні репресивні заходи, вжиті Туреччиною в зв'язку з невдалою спробою державного перевороту», - йдеться в тексті резолюції. Нагадаємо, на початку листопада в Стамбулі, Анкарі та багатьох інших містах Туреччини відбулися зіткнення між поліцією і демонстрантами, які вийшли на знак протесту проти арешту лідерів і депутатів прокурдської Демократичної партії народів.
За кордоном Голова Європарламенту розповів, хто винен у затримці безвізу для України Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що скасування візових вимог для громадян України залежить від здатності країн - членів ЄС домовитися щодо механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму. Про це він сказав перед початком 18-го саміту Україна - ЄС в Брюсселі, передає УНІАН. «У Європейському парламенті ми зробили все можливе, щоб прискорити прийняття рішення. В Європарламенті ми готові. Ми підготували все, ми навіть проголосували у відповідних комітетах, з одного боку, за лібералізацію візового режиму, з іншого - за так званий механізм призупинення. Все, що висить, висить тут, в Раді, а не в Європарламенті. Я сподіваюся, що держави-члени знайдуть рішення», - заявив Шульц. Він додав, що зауваження до механізму призупинення безвізового режиму мають Франція, Бельгія, Німеччина, Італія та інші країни ЄС. «Так що це не залежить від результатів виборів у Франції. Це залежить від здатності держав-членів нарешті домовитися», - заявив Шульц.
Політика Суд відмовив у звільненні екс-регіонала Єфремова Печерський районний суд м. Києва відмовив у задоволенні клопотання про звільнення з-під варти колишнього народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова, передає ЛІГА.net. За словами слідчого судді Володимира Карабаня, термін утримання під вартою Єфремова закінчується о 23:59 24 листопада. Водночас, на думку захисту екс-нардепа, термін арешту закінчився о 7:28 24 листопада. «Я не брав участі у підготовці та проведенні референдуму в Луганській області», - сказав Єфремов у суді. Суд продовжує розгляд клопотання прокуратури про продовження терміну утримання під вартою. Нагадаємо, що Печерський районний суд м. Києва вже третій день поспіль розглядає клопотання прокуратури про продовження ще на 60 діб терміну утримання під вартою Олександра Єфремова. Адвокати колишнього нардепа обрали тактику затягування часу, і якщо не буде прийнято жодного рішення до 00:00 25 листопада, то суд буде змушений звільнити з-під варти Єфремова.
За кордоном Американський сенатор закликав покарати Росію за атаки на США У США вважають, що РФ вчинила злочин, здійснивши кібератаки на американські організації, які могли вплинути на результат президентських виборів. Про це повідомив в інтерв'ю Голосу Америки американський сенатор, старший член сенатського комітету з міжнародних відносин Бен Кардін. За його інформацією, влада США повинна відповідним чином відповісти Російській Федерації на кібаратакі під час виборів у країні. «РФ атакувала США. Атакувала вона мишкою або МіГом - це все одно злочин. Вона атакувала нас у кіберпросторі. Однозначно вони намагалися зірвати вибори президента. І це вимагає відповіді», - сказав Кардін. Також він вважає, що потрібно заборонити американцям інвестувати в державні активи РФ, які приватизуються, і купувати облігації суверенного боргу.
Політика На саміті ЄС обговорять безвізовий режим і санкції на адресу Росії - Цеголко У Брюсселі в четвер, 24 листопада, після закритої зустрічі чотирьох президентів - України, Європейської Ради, Європейської комісії та Європейського парламенту - почалися переговори в розширеному форматі. Про це повідомив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook. «На порядку денному саміту обговорення процесу реформ в Україні, секторального співробітництва в різних сферах, зокрема в галузі юстиції, свободи та безпеки. Серед питань порядку денного також процес лібералізації візового режиму між Україною і Європейським Союзом», - заявив він. Цеголко також підкреслив, що на саміті буде піднято питання продовження санкцій проти Росії через невиконання Мінських домовленостей. «Крім цього учасники саміту на вищому рівні обговорять питання торгового співробітництва, зокрема тимчасове застосування поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі і секторальне співробітництво в сферах енергетики і транспорту», ​​- додав прес-секретар Президента.
Політика Тимошенко прийшла в НАБУ з доносом на Гонтареву і Ворушиліна Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко просить Національне антикорупційне бюро України розібратися з оцінкою активів українських банків, які були визнані Нацбанком неплатоспроможними, передає Інтерфакс-Україна. «Ми підготували заяву про вчинення кримінального правопорушення. Цю заяву сьогодні ми разом з людьми, які представляють громадські організації та об'єднання ошуканих банками людей, будемо передавати пану Ситнику (директор НАБУ Артем Ситник. - АСН) особисто в руки», - сказала вона. «Що роблять з цією половиною трильйона гривень, які забрали у знищених банків і поклали до Фонду гарантування вкладів, очолюваного бізнес-партнером Порошенка Ворушиліним (голова Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін. - АСН ... Вони оцінили активи, які реально коштують 448 млрд грн, всього в 99 млрд грн, це означає, що вище керівництво держави, використовуючи Гонтареву, Ворушиліна, хоче покласти 350 млрд грн у кишеню», - стверджує вона. Крім того, вона заявила про намір у четвер також передати заяву в Службу безпеки України.
За кордоном У РФ запропонували брати відбитки пальців у всіх іноземців Іноземців, які відвідують Російську Федерацію, планують зобов'язати здавати відбитки пальців. Про це повідомляє заступник голови МВС Росії Олександр Горовий, передає ТАСС. Заходи плануються для забезпечення безпеки. Якщо іноземець щось накоїть і залишить свої відбитки, то його простіше буде знайти. «МВС Росії виступило ініціатором щодо проведення з початку 2017 року дактилоскопії всім іноземним особам, які приїжджають на територію Росії. Сьогодні ми повинні в спокійному режимі провести зазначену роботу», - сказав Горовий. За підрахунками МЗС РФ, на території держави працюють майже чотири мільйони українців. Багато хто їздить під час відпусток додому, а потім повертається на роботу. Тому обов'язкова дактилоскопія в Росії може торкнутися сотень тисяч співгромадян.
Політика оформление ленты  В окупований Крим прибула турецька делегація: обіцяють наступного разу привезти Ердогана В окупований Крим з несанкціонованим візитом прибула турецька делегація. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв. «Обідня перерва у будівлі суду (у Сімферополі, де проходить слухання у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. - АСН). Синій бусик привіз турецьку делегацію на покладання квітів, тих, хто сором'язливо відвертав погляди від кримських татар, які стоять тут», - повідомив він. За даними місцевого видання Крыминформ, делегація турецьких політиків і бізнесменів прибула в Крим для вибудовування діалогу з місцевим керівництвом і представниками кримських татар з метою вирішення проблем, що накопичилися. Делегація вже відвідала будмайданчик майбутньої Соборної мечеті в Сімферополі. Під час візиту глава делегації, керівник турецької Асоціації євразійських урядів Хасан Дженгиз пообіцяв зробити все можливе, щоб на її відкритті був присутній президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Він також підкреслив, що турецька влада крок за кроком рухаються до скасування санкцій щодо анексованого Росією Криму.
Суспільство Епідеміолог розповіла, наскільки ефективною є вакцинація від грипу Вакцинація є найкращим засобом попередженням грипу, близько 95% щеплених людей ним не захворіють. Про це під час прес-конференції на тему: «Смертоносний грип: як захиститися від вірусу?» заявила заввідділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко, передає кореспондент АСН. «В світі визнано, що найкращим засобом попередження грипу, це є вакцинація… Ефективність вакцинації дійсно висока – близько 95% людей, які щеплені, не захворіють саме на грип», - сказала Мироненко. Разом з тим, за її словами, завдяки вакцинації, навіть якщо людина захворіла, ускладнень не буває. «І навіть люди похилого віку, у яких реакція на введення  може бути знижена в силу менш активної імунної системи в такому віці, але вони зазвичай від грипу не помирають», - додала вона. Експерт розповіла, що у дорослої людини вакцина одразу починає діяти після введення. «Вона запускає імунну систему, дія спрямована на утворення власних захисних антитіл. Для того щоб рівень антитіл досяг потрібного рівня, дорослим необхідно не менше 10 днів або два тижні. Що стосується дітей до трьох років, які не хворіли ніколи на грип, не були щеплені, тут йде утворення імунітету по так званому первинному типу, тому для цього потрібно більше часу. І таких малих дітей зазвичай щеплюють двічі по півдози з інтервалом в чотири тижні», - пояснила Мироненко. Крім того, Мироненко наголосила, що імунокоретори в західних країнах взагалі не дозволені до використання, тому що це втручання в імунну систему без потреби в різні періоди життя людини. «Стимулювати (імунну систему. - АСН), тому що ми так хочемо, - на заході вважається неприпустимим. Є показання для стимуляції, але це мають бути медичні показання для цього», - сказала вона.
Суспільство Дієтолог розповіла, які продукти треба вживати, щоб зменшити ризик захворіти на грип Харчування відіграє важливу роль у попередженні грипу, зокрема, необхідно більше вживати продуктів, в яких міститься корисний білок та менше солодощів в різноманітних видах. Про це під час прес-конференції на тему: «Смертоносний грип: як захиститися від вірусу?» заявила дієтолог Оксана Скиталінська, передає кореспондент АСН. «Звичайно, харчування відіграє дуже важливу роль, але воно не є панацеєю (від грипу. - АСН), тому що щеплення підтримує весь цивілізований світ, і тому на це також потрібно звернути увагу, тому що багато людей переконані, що лише одним харчуванням вони можуть уберегти себе від грипу», - сказала вона. Дієтолог розповіла, що для зменшення ризику захворіти варто не вживати їжу, яка знижує здатність організму протистояти інфекції, знижує резерв здоров’я. «Це солодощі у всіх виглядах: солодкі напої, солодкі цукерки, тістечка, вироби з білого борошна, різноманітні булочки. Друге – це продукти, які погіршують детоксикаційну функцію печінки – смажена їжа, їжа багата на консерванти. Найкраще, якщо термічна обробка, буде варена. Тобто не смажене м’ясо та риба, а саме варені. Консерванти пригнічують розвиток кишкової мікрофлори, яка є захисним бар’єром проти попадання хвороботворних бактерій в організм», - сказала вона. За її словами, бажано вживати якісний білок. Вона уточнила, що це не ковбаса, сосиски, паштети, а повноцінний білок, який іде на побудову імунних клітин – яйця, кисломолочний сир, риба, птиця, але не смажені, а відварені. «По-друге, це продукти, які зміцнюють кишковий імунітет, це пробіотики, кисломолочні напої, кефір, ряжанка, але без різноманітних наповнювачів, без цукру. І пребіотики – клітковина, які допомагають росту корисної мікрофлори. Це квашена капуста, квашені помідори, огірки, мочені яблука. Також, варений буряк, насіння льону, кава з цикорію, продукти, багаті на вітамін С, мають бути здорові напої – вода з лимонним соком, зелений чай, кава в мірі», - сказала дієтолог.  
Політика Ніхто в ЄС не блокує надання безвізу Україні - Порошенко Президент України Петро Порошенко заявив, що жодна з країн Європейського Союзу не перешкоджає наданню безвізового режиму для громадян України. Про це він заявив на прес-конференції за підсумками 18-го саміту Україна - ЄС у четвер у Брюсселі, передає Інтерфакс-Україна. «Більше немає країн, які б блокували безвізовий режим для України. Таких країн немає. І це абсолютно очевидно», - сказав глава Української держави. Порошенко додав, що ця позиція була підтверджена в ході переговорів із лідерами європейських країн, а також рішенням комітету постійних представників ЄС 17 листопада. Крім того, Порошенко попросив європейських партнерів виконати взяті на себе зобов'язання з питань лібералізації візового режиму. «Це перший саміт, коли не Україні ставлять запитання, а ми, українська делегація, ставимо питання нашим партнерам з Європейського Союзу з проханням своєчасно виконати взяті на себе зобов'язання», - додав він. Нагадаємо, що президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що скасування візових вимог для громадян України залежить від здатності країн - членів ЄС домовитися з приводу механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму. Зокрема, зауваження до механізму призупинення безвізового режиму мають Франція, Бельгія, Німеччина, Італія.
Політика Порошенко поговорив з Трампом про Донбас і Крим Обраний президент США Дональд Трамп піднімав питання агресії Росії на сході України, а також анексії Криму в телефонній розмові з українським президентом Петром Порошенком. Про це повідомив голова Української держави, повідомляє Інтерфакс-Україна. «Протягом останнього тижня я і президент Туск спілкувалися з новообраним президентом США, паном Дональдом Трампом. Ми телефонували одне одному... Підтверджую вам, що питання агресії РФ і анексії Криму було поставлене президентом Трампом в моїй розмові з ним по телефону», - заявив Петро Порошенко на спільній прес-конференції з президентом ЄС Дональдом Туском, головою Європарламенту Мартіном Шульцем і президентом ЄК Жан-Клодом Юнкером у Брюсселі. Порошенко додав, що не може розголошувати подробиці розмови з Трампом, зазначивши, що у нього була можливість надати обраному президенту США вичерпну інформацію про останні події на сході України і в Криму.
За кордоном ЄС збереже санкції проти Росії - Туск Європейський Союз продовжить дію санкцій на адресу Росії до повного виконання Мінських угод. Про це на прес-конференції за підсумками 18-го саміту Україна - ЄС заявив голова Європейської Ради Дональд Туск, повідомляє Інтерфакс-Україна. «Євросоюз буде зберігати санкції щодо Росії до повного виконання Мінських угод», - сказав він. Туск підкреслив, що ЄС буде і далі робити все для підтримки суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України. «Ми не залишимо Україну одну», - заявив він. Водночас Президент України Петро Порошенко на прес-конференції висловив надію, що рішення ЄС по антиросійським санкцій буде прийнято до грудневого саміту ЄС «Ми рішуче засуджуємо затягування Росією виконання взятих на себе зобов'язань в рамках Мінського процесу. І ми констатували, що санкції повинні залишитися до тих пір, поки Росія не виконає в повному обсязі мінські домовленості і поки не будуть відновлені суверенітет і територіальна цілісність України, включно з Кримом. Я очікую, що до грудневого саміту ЄС ця позиція буде чітко підтверджена », - сказав він.
Економіка оформление ленты  СБУ прийшла з обшуками в приватний термінал у порту «Південний» В Одеській області Служба безпеки України почала обшуки в офісах приватного морського терміналу, що належить російському бізнесменові, а також в квартирах і будинках його керівників. Як пояснили в СБУ, обшуки проходять в рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України за підозрою в заволодінні $6 млн корабельних зборів. Оперативники вже вилучили невраховану валюту, а також печатки офшорних компаній. «У 2015 році компанія відомого російського бізнесмена, якому належить термінал, незаконно оформила права на отримання частини коштів від портових зборів, які на той час надходили в ДП «Адміністрація морських портів України». Це стало можливим через незаконне оформлення прав власності на частину акваторії Аджаликського лиману, який, згідно з Конституцією, є власністю українського народу», - пояснили в спецслужбі. За інформацією Укрінформу, оперативники СБУ проводять обшуки та інші слідчі дії в офісах групи стивідорних компаній «Трансінвестсервіс» в селі Визирка Лиманського району та на території терміналів в порту «Південний».
Події За "сліпу кулю" прокуратура інкримінує поліцейському умисне вбивство Адвокати патрульного поліцейського Сергія Олійника, якого підозрюють у навмисному вбивстві пасажира автомобіля БМВ, який переслідувала патрульна машина в лютому 2016 року, заперечують докази прокуратури про те що насправді вбивства з необережності не могло бути. Про це на прес-конференції заявили адвокати Олійника Ростислав Пукало та Віталій Музика, повідомляє кореспондент АСН. Прокуратура стверджує, що Олійник, нібито маючи задум вбити потерпілого стріляв з табельної зброї, який призвів до смертельного сліпого вогнепального поранення потерпілого. Натомість адвокати наполягають на тому факті, що пасажира авто вбила рикошетна куля. Адже куля увійшла в напрямку знизу вгору через задні ліві двері автомобіля біля порога, потім потрапила загиблому в поперек і пробила серце. Адвокат полісмена заявив, що прокуратура упереджено ставиться до Олійника і його захисників, ігнорує майже всі клопотання, подані адвокатами, і наполягає на пришвидшенні початку розгляду справи у суді. Захист наполягатиме на проведенні ще однієї, повторної балістичної експертизи, яка, на думку адвокатів, має спростувати аргументи прокуратури про навмисне вбивство. Також адвокат двох інших поліцейських, які є потерпілими в іншому кримінальному провадженні — стосовно водія БМВ Храпачевського, Тетяна Зелькіна заявила, що київська прокуратура демонструє прихильність до старих міліціонерів і упередженість до поліцейських. Вона навела приклад, що ще в травні 2015 року в Києві стався інцидент на мосту Патона, де працівники патрульно-постової служби переслідували легковий автомобіль, випустили по ньому чергу з автомата, поранивши двох осіб в цій машини. За цим фактом прокуратура не порушувала впровадження. Натомість у випадку з Олійником прокуратура вимагає максимального покарання. В свою чергу народний депутат та член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що, виходячи з доказів захисту, не може бути мови про навмисне вбивство.  
Суспільство оформление ленты  В Інституті національної пам'яті показали не зламаних Голодомором Інститут національної пам'яті підготував до річниці Голодомору добірку історій про 15 людей, які зуміли реалізуватися, незважаючи на травму пережитого в 1932-1933 роках. Виставка «Голодомор не зламав» відкрилася сьогодні в Національному музеї жертв Голодомору. «Це особистості, яких голод не зламав, - сказала заступник директора музею Юлія Коцур. - Вони пережили трагедію 1932-33 років та всупереч всім негараздам не тільки залишилися живі, але і змогли реалізувати себе як особистості. Це вони змінили не тільки українську, а й світову культуру». Всього 15 плакатів. З них дивляться обличчя видатних українських вчених, мистецтвознавців, художників, літераторів, перекладачів. Серед них: письменник і перекладач Василь Барка, який змалював страшні події 1932-1933 років у романі «Жовтий князь», оперна співачка Євгенія Мірошниченко, художниця Катерина Білокур, яка пережила Голодомор 1946-1947 років і створила полотно «Цар колос». А ще дисидент Левко Лук'яненко, письменник Анатолій Дімаров, літературознавець Іван Світличний, лікар і письменниця Нонна Ауска.За словами організаторів, коли проект тільки починався, було багато претендентів. «Але ми разом з експертами Інституту національної пам'яті не могли взяти 200 і більше людей, тому постаралися вибрати 15 - найбільш яскравих, щоб будь-який відвідувач музею, побачивши плакат, сказав:« О, я знаю цю людину, але не знав, що вона пережила Голодомор». Їхній приклад - це приклад того, що нам всім теж не можна здаватися в цей важкий час, - каже Юлія. - Треба позитивно мислити і намагатися якось змінити передовсім себе, потім країну».
Події Кількість постраждалих від отруєння на фестивалі перевищила 100 осіб Число постраждалих у результаті отруєння учасників фестивалю «Перлина Кам'янця», який проходив у місті Кам'янець-Подільський, значно зросло. До лікарів за медичною допомогою звернулися 109 осіб, зокрема 94 дитини і 15 дорослих. Про це інформує прес-служба Держпродспоживслужби. "Число зареєстрованих звернень постраждалих за медичною допомогою за місцем проживання: Київ - 13 осіб (11 дітей, двоє дорослих), Київська область (Бровари) - 19 осіб (15 дітей, троє дорослих), Дніпропетровська область - 11 осіб, всі діти; Одеса - 8 осіб (6 дітей, двоє дорослих), Харківська область - 14 осіб (11 дітей, троє дорослих), Сумська область - 20 осіб (19 дітей); Львівська область - 8 осіб (6 дітей, двоє дорослих), Івано-Франківська область - 15 осіб (13 дітей, двоє дорослих), Миколаївська область - (один дорослий)", - йдеться в повідомленні.
За кордоном Легендарна «Косинка» вперше вийшла для iOS і Android Компанія Microsoft випустила додаток з пасьянсом «Косинка» для мобільних операційних систем iOS і Android, повідомляє CNews. Додаток містить сучасну колекцію пасьянсів та інших популярних ігор Microsoft: Klondike («Косинка»), Spider («Пасьянс-павук»), Freecell («Солітер»), Tripeaks і Pyramid. Разом з тим є також платна підписка за $1,99 на місяць без реклами. Версії ігор для iOS і Android вже доступні для скачування в App Store і в Play Store. У системних вимогах для власників Android-пристроїв значиться версія ОС 4.4 або більш пізня. Для пристроїв на iOS потрібно iOS 8.0 або більш пізня версія. Крім iPhone, ігри доступні для iPad і iPod touch. Ця гра протягом 25 років була надзвичайно популярна на Windows і тепер вперше стала доступна за межами системи. «Косинка» входила до складу Windows, починаючи з версії 3.0, випущеної в 1990 році. У системах Windows 8 і Windows 10 пасьянс «Косинка» розкладали 119 млн людей.
Політика Суд продовжив утримання Олександра Єфремова у СІЗО Апеляційний суд міста Києва, на якому розглядалася апеляційна скарга захисників Олександра Єфремова на рішення Печерського суду про тримання його під вартою, постановив тримати підсудного у СІЗО до 22 січня, повідомив кореспондент АСН з зали суду. За 2,5 години до закінчення терміну тримання Єфремова під вартою, він відмовився від усіх своїх адвокатів, попередньо попросивши у них вибачення. "У мене не залишається вибору, я прошу вибачення у своїх адвокатів і відмовляюся від їхніх послуг", - сказав він. Нагадаємо, інтереси Єфремова у суді захищали Олександр Лисак, Євген Солодко і Олександр Мельников. Натомість до зали суду зайшов адвокат Рибін, відомий захистом росіян Єрофєєва та Александрова. Єфремов заявив, що відмовився від адвокатів на знак протесту проти того, що суддя Володимир Карабань не задовольняв їхні клопотання адвокатів. Зокрема Єфремова обурило те, що суддя не зобов'язав прокурора Павла Кожухівського надати виписку з  кримінального провадження.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,7972638607025-/ /-pc-/
Top