counter
Архів Повернутись назад 24 Жовтня 2017
24 Жовтня
Події ЗСУ дали жорстку відсіч путінським окупантам на Донбасі За минулу добу незаконні збройні формування 22 рази порушили режим перемир'я. Про це сказано в заяві прес-центру штабу АТО в Facebook. «У районі бойових дій у кінці минулого дня обстановка залишалася напруженою, але повністю контрольованою ЗСУ. Після 18:00 бойовики продовжували обстріл позицій сил АТО в усіх напрямках із застосуванням піхотного озброєння», - сказано в повідомленні. Військові ЗСУ 15 разів жорстко відповідали на провокації путінських найманців з озброєння, яке не заборонено мирними домовленостями. В результаті зіткнень один український боєць отримав поранення. На донецькому напрямі ввечері окупанти з різних видів великокаліберних кулеметів і гранатометів били по опорних пунктах ЗСУ неподалік Зайцевого, Кам'янки, Авдіївки, Луганського та Верхньоторецького. В кінці дня під кулеметним вогнем опинилися захисники шахти Бутівка і Майорська. З цієї зброї на приморському напрямі терористи обстріляли позиції української армії біля Новоолександрівки і Кримського.
Події За погром у суді у справі Коханівського відкрили кримінальну справу В результаті погрому в приміщенні Святошинського райсуду Києва, де вчора оголосили перерву в розгляді клопотання прокуратури про обрання стосовно екс-командира батальйону ОУН Миколи Коханівського запобіжного заходу, правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею про пошкодження майна. Винуватцям загрожує до п'яти років позбавлення волі. Про це повідомляє заступник голови Нацполіції України, начальник ГУ поліції в Києві Андрій Крищенко в ефірі телеканалу 112 Україна. «Зараз усе спокійно. Особи, що закрилися всередині, перебувають там, разом з ними Микола Коханівський. Поліцейські біля будівлі суду унеможливили вивести його і влаштувати втечу з-під варти. Термін ще не втратив чинності, затримали на 72 години за статтею 208 КПК. Термін закінчується лише сьогодні. Суд переніс засідання, рішення суду не було, постанови щодо обрання запобіжного заходу теж», - сказав Крищенко. Розпочато кримінальну справу за статтею 194 Кримінального кодексу України (пошкодження майна). Винуватцям загрожує до 5 років позбавлення волі.
Події Прихильники Коханівського розгромили залу суду і розпалили у дворі багаття Люди, які захопили і зруйнували приміщення Святошинського районного суду Києва, продовжують утримувати барикади. Про це передає ТСН, Зараз на місці ситуація досить спокійна. Після невдалого штурму працівниками поліції представники Миколи Коханівського, виключеного з ОУН, ночували в залі. Вони розпалили багаття у внутрішньому дворі суду. Біля багаття вони намагаються грітися. Слід відзначити, що приміщення суду утримують близько 30 осіб. Вони очікують продовження суду, який вчора не визначив запобіжний захід Коханівському. Як відомо, затриманий брав участь у стрілянині біля станції метро "Академмістечко". Правоохоронці на місці інциденту виявили у траві травматичний пістолет ПМР, а також стріляні гільзи калібру 9 мм. У постраждалого - дотичні поранення в спину і ногу, йому надали допомогу на місці. Затриманий вважає, що його повинні були відпустити, так як минув час після вручення підозри. Суддя вирішив відправити Коханівського в слідчий ізолятор.
Події оформление ленты  Водій маршрутки влаштував ДТП у Києві і тримав пасажирів у заручниках У Святошинському районі столиці водій маршрутки влаштував ДТП і відмовився випускати пасажирів з салону. Про це передає видання «Інформатор». Водій маршрутного таксі після неодноразових порушень ПДР спровокував ДТП, після чого відмовлявся випускати пасажирів з салоні. За інформацією джерела, протягом всієї поїздки водій поводився неадекватно, постійно порушував правила і в підсумку на вул. Палладіна він вирішив не стояти в заторі і почав об'їжджати його, але під час маневру «підрізав» фургон, збивши оглядове дзеркало. Після скоєння ДТП водій маршрутки намагався домовитися з водієм фургона про компенсацію збитку. Результатів переговорів пасажири чекали в салоні. Водій погодився випустити людей тільки після погроз викликати поліцію.
Політика оформление ленты  Підтримка України сьогодні - безпека завтра. The Washington Post опублікувала статтю із закликом дати нашій країні зброю У друкованому номері американського видання The Washington Post з'явився матеріал, в якому міститься заклик надати військово-технічну допомогу Україні в ім'я світової безпеки в майбутньому. Цю інформацію розмістили у себе на сторінках у соцмережі посол України в США Валерій Чалий і посольство США в Україні. Стаття називається "Підтримка України сьогодні - це вклад у безпеку завтра». У ній перераховуються останні приклади співпраці України і США у сфері оборони, а також вказується на суттєвий прогрес у зміцненні могутності наших ЗСУ.  Водночас стаття говорить, наскільки важливо зараз надати допомогу країні, яка більше трьох років стримує агресію Росії "захищаючи Євроатлантичний регіон від військ Кремля". Також американська газета розповідає про наших воїнів-героїв.
Події оформление ленты  Відомий український поет випав із вікна в Харкові Відомий український поет Артем Полежака 23 жовтня в Харкові потрапив до лікарні з травмою голови. Про це пишуть друзі Полежаки на його сторінці в соцмережі Facebook. За їхніми даними, Артем випав з вікна. «Після в поїздки в зону АТО, а потім до батьків у село Артем не відпочив як слід. Він присів покурити на підвіконня і підсковзнувся або задрімав - в результаті випав з вікна. Був тверезий. Швидку викликав хтось тільки через кілька годин, коли посвітлішало», - йдеться в повідомленні. Артему йодом помазали голову і «як бомжа кинули на цілий день, навіть не обробивши всі рани». Друзі виявили його в лікарні лише ввечері. Стан стабільний, він прийшов до тями. «Все обстеження, МРТ сьогодні тільки, так як без нагляду рідних і грошей ніхто не вдарить палець об палець», - пише друг Полежаки. З якого поверху випав поет, невідомо.
Політика На НАБУ і Лещенко подали в суд через оприлюднення інформації про Манафорта Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом народного депутата Борислава Розенблатта до Директора НАБУ Артема Ситника і  народного депутата Сергія Лещенка. Про це йдеться на сторінці суду. Неназваний позивач просить суд визнати протиправними дії голови Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника про розголошення та поширення інформації про громадянина США Пола Манафорта, який на той момент був головою передвиборного штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа, про наявність його імені і підписів у так званій " чорній бухгалтерії Партії регіонів". Нагадаємо, ця інформація містилася в матеріалах досудового розслідування. На думку позивача, ці дії можна розцінювати як втручання у виборчі процеси США в 2016 році, що завдало шкоди інтересам України. Також позивач просить визнати протиправними і дії народного депутата від БПП Сергія Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України, яке було здійснено шляхом поширення інформації про Пола Манафорта.
Суспільство Гвардійці різних штатів США співпрацюватимуть із ЗСУ - Муженко Гвардійці різних штатів США мають намір розширювати співпрацю зі Збройними силами України. Про це повідомив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко. Муженко в ході робочого візиту в США зустрівся в Пентагоні з керівником Бюро Національної гвардії США генералом Джозефом Ленгієлом. Голова Генштабу зазначив, що раніше з ЗСУ вже співпрацювали гвардійці Каліфорнії, а тепер «представники й інших штатів хочуть розширювати співпрацю з ЗСУ». «Це стосується перш за все гвардійців зі штату Огайо і Нью-Йорк», - написав Муженко на своїй сторінці в Facebook. За його словами, за 10 років Національна гвардія США трансформувалася з корпусу резерву Збройних сил у повноцінний резервний вид військ. Муженко уточнив, що досвід США показує, що корпус резерву і підрозділи територіальної оборони ефективні тільки під єдиним військовим командуванням.
Події Крищенко: Після штурму Святошинського райсуду затримано 30 осіб Начальник ГУ НП у Києві Андрій Крищенко заявив, що в результаті подій у Святошинському райсуді, де другий день розглядається питання про призначення запобіжного заходу щодо комбата Добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського, були затримані 30 осіб. Про це передає телеканал 112 Україна. «Була загроза зриву засідання суду. 30 осіб були затримані і доставлені в Шевченківське районне управління поліції», - повідомив він. За інформацією начальника столичної поліції, зараз «усе спокійно». «Особи, які блокували Святошинський райсуд уночі, продовжили робити це і вдень і створювати загрозу нового зриву засідання суду про обрання запобіжного заходу Коханівському", - зазначив він. Крищенко сказав, що в зв'язку з цим було ухвалено рішення застосувати підрозділ поліції. «30 осіб затримано. Вони доставляються в Шевченківське районне управління поліції», - додав керівник поліції Києва.
Політика Україна ризикує втратити до 3% ВВП через "Північний потік-2" - посол США Будівництво «Газпромом» (РФ) газопроводу «Північний потік-2» через Балтійське море завдасть Україні значної шкоди, що складе до 3% валового внутрішнього продукту (ВВП). Про це повідомляє посол США в Україні Марі Йованович, передає Інтерфакс-Україна. «Північний потік знизить транспортування газу через територію України. Це може привести до втрат до 3% ВВП», - сказала вона під час конференції Oil & Gas у Києві. До реалізації проекту «Північний потік-2» вартістю близько 10 млрд євро «Газпром» і його партнери збираються приступити вже в квітні наступного року. Як передбачається, 1200-кілометровий газопровід прокладуть через Балтійське море. Він з'єднає РФ і Німеччину, минаючи території України, Польщі та країн Балтії. Його потужність буде вдвічі більше, ніж у першого «Північного потоку», а будівництво мають завершити до кінця 2019 року.
Події оформление ленты  Коханівському в Святошинському суді зняли штани В Святошинський суд Києва, де сьогодні обирають запобіжний захід лідеру ОУН Миколі Коханівському, прибули медики "швидкої допомоги", оскільки підозрюваному стало погано. Двоє лікарів виміряли тиск затриманому. Також Коханівському наклали на лоб пов'язку, оскільки у нього був явний слід від удару. Водночас присутній у залі суду народний депутат Ігор Мосійчук почав вимагати вивести пресу з зали, оскільки "Коханівському буду знімати штани, щоб зробити укол". Однак медики інформацію про те, чи потрібні Коханівському якісь ін'єкції, не підтвердили, заявивши, що їм треба оглянути пацієнта. Оскільки преси в залі суду було занадто багато і швидко вийти їй було просто нікуди, суддя дозволила конвою разом з медиками вивести Коханівського в сусідню кімнату для огляду. У засіданні суду оголошено перерву. Нагадаємо, Коханівського цими вихідними затримала поліція за стрілянину посеред вулиці. Напередодні його соратники влаштували погром у Святошинському суді.
Політика Окупація Росією призведе Донбас до вимирання - експерт Російська окупація призведе Донбас до вимирання. Про це на презентації дослідження "Окупований Донбас: економіка, демографія, групи впливу. Стратегії для України", проведеного спільно Центром вивчення Росії та окупованих територій, а також виданням "Деловая столица" заявив народний депутат України, представник уряду у Верховній Раді України, керівник центру вивчення Росії та окупованих територій Вадим Денисенко, передає кореспондент АСН. "Населення ОРДЛО зараз становить не більше 3 млн 200 тис. осіб. Російська окупація призвела до того, що ці території масово покидали жителі. Емігрували переважно молоді люди віком до 40 років, сім'ї з дітьми", - заявив він. Молодих людей на окупованих територіях залишається в середньому вдвічі менше, якщо порівнювати з іншою територією України. І кількість молодих людей тут становить не більше 10%. І на третину більше тут перебуває літніх людей - 28% від усього населення. "Це говорить про те, що молодь просто виїхала з цих територій", - зазначив він. Згідно з висновками дослідження, після російської окупації демократичні тенденції на Донбасі різко змінилися. Причому в бік погіршення. "Російська окупація загнала місцеве населення в демографічну спіраль виродження і вимирання".
Політика Дострокових виборів в Україні не буде - Порошенко Президент Петро Порошенко повідомив, що дострокових виборів в Україні не буде. Про це він заявив у вівторок, 24 жовтня, на засіданні Ради регіонального розвитку. «До початку планового виборчого циклу з виборів президента і Верховної Ради України залишилося менше року. Дострокових виборів не буде», - сказав він. Раніше Президент також виключав проведення дострокових виборів. Зокрема, Петро Порошенко зазначив, що на сьогодні зростання місцевих бюджетів відбувається в умовах війни на Донбасі, коли практично 6% ВВП витрачається на фінансування сектора оборони і безпеки. «Дехто хоче накопичити гроші для того, щоб цинічно скуповувати голоси. Вибори ще не скоро. Я підкреслюю: не скоро. Виборчий сезон почнеться тільки в 2019 році, відповідно до законодавства», - зазначив Порошенко.
Суспільство НАЗК внесло припис Кличку щодо гендиректора «Київзеленбуду» Національне агентство України з запобігання корупції ухвалило рішення про внесення припису меру Києва Віталію Кличку про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів та інших порушень закону. Про це повідомили в прес-службі НАЗК на сторінці в Facebook. Крім того, розпорядження внесено щодо гендиректора «Київзеленбуду» Михайла Наконечного. НАЗК встановило, що Наконечний порушив вимоги ч. 1 ст. 36 закону України «Про запобігання корупції». Чиновник не передав належні йому підприємства та корпоративні права - ТОВ «Київська свічкова фабрика» - в управління іншій особі. Правоохоронці з'ясували, що посадовець, який вступив на посаду 31 серпня 2016 року,  мав протягом 30 днів після призначення зробити це, однак не зробив, чим вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією. НАЗК вимагає проведення службового розслідування щодо Наконечного. Відзначається, що припис НАЗК обов'язковий до виконання. Про виконання припису керівник органу зобов'язаний повідомити НАЗК протягом 10 робочих днів з дня його отримання.
Кримінал оформление ленты  Порушення координації і пам'яті: Коханівського з суду відвезли в лікарню "швидкої допомоги" Святошинський районний суд Києва, який розглядає запобіжний захід для лідера добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського, оголосив перерву в засіданні до 15:00 в зв'язку з тим, що затриманому знадобилася медична допомога. Як повідомила на своїй сторінці в соцмережі Анна Сінькова, Коханівського відвезли в лікарню швидкої допомоги на вул. Братиславській у Києві. Лікарі, за її словами, наполягають на госпіталізації Коханівського. Однак суддя - проти цього. Також народний депутат Ігор Мосійчук, який був присутній на засіданні, повідомив на своїй сторінці в соцмережі, що у Коханівського "при огляді в суді медики відзначили порушення координації і пам'яті - ймовірно,  йдеться про черепно-мозкову травму". Напомним, Коханивский получил травмы в драке со спецназом, который штурмовал зал суда, где он с соратниками забарикадировался с минувшего вечера. Лидера ОУН задержали на прошлых выходных за драку со стрельбой.  
Суспільство В Італії заплатять €2 тисячі охочим оселитися в місті Кандела Мер міста Кандела в Італії запропонував заплатити людям, які захочуть оселитися в ньому. Про це повідомляє CNN. Це рішення було ухвалене через катастрофічне зменшення чисельності населення містечка. Мер Нікола Гатта наголосив, що в 1960-х туристи називали місто маленьким Неаполем, так як там завжди були натовпи туристів і торговців. Тепер же, за рішенням градоначальника, будуть платити 800 євро для одинаків, 1200 євро для подружжя, 1500 і 1800 євро для трьох членів сім'ї і понад 2000 євро сім'ї з 4 або більше осіб. Також влада пропонує податкові пільги з утилізації відходів, пільги на рахунки та інші бонуси. Від новоприбулих вимагають орендувати будинок у місті і мати роботу з зарплатою не менше 7500 євро на рік. Шість сімей з північної Італії вже оселилися в цьому містечку. Ще п'ять - подали заявки на переїзд.
Події оформление ленты  Нардеп Мосійчук у Святошинському суді влаштував істерику з матюками У нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука в будівлі Святошинського райсуду Києва сталася істерика. Відео продемонструвало видання «Страна». Соратник Олега Ляшка в люті кричав на конвоїра: «С*ка, ти що наробив? Застрелься, дурню!» При цьому у нардепа було перекошене обличчя, політик почервонів, витріщив очі й у нього почала трястися голова. Свою фразу він повторив кілька разів. Нагадаємо, вранці 24 жовтня спецпризначенці в Святошинському райсуді затримали близько 30 активістів, у деяких на обличчях була кров. Всіх відвезли в Шевченківське управління поліції. 23 жовтня Святошинський райсуд Києва почав обирати запобіжний захід лідеру добровольчого руху ОУН Миколі Коханівському. Пізно ввечері суд вирішив перенести засідання на 24 жовтня. Вночі прихильники Коханівського влаштували погром у суді. Вони розгромили приміщення і звели барикади з меблів, щоб перешкодити вивезенню Коханівського в ІТТ.
Економіка На одне місце - три людини. Робочі у великому дефіциті В Україні за підсумками третього кварталу 2017 року на одне робоче місце претендують 3 особи. Найменша конкуренція серед фахівців технічних і робочих сфер, яких не вистачає на ринку праці. Такі дані опитування роботодавців і працівників, яке провів експертно-аналітичний центр HeadHunter Україна. Інформацію оприлюднила 24 жовтня під час онлайн-конференції провідний фахівець центру Катерина Криворученко, передає кореспондент АСН. «Найбільше в третьому кварталі цього року роботодавці шукали працівників у сфері «Інформаційні технології», «Продажі та виробництво». У другій категорії висока плинність кадрів спостерігається постійно», - зазначила експерт. За її словами, більш активно займалися пошуком співробітників роботодавці з Києва, Харківської, Одеської та Дніпропетровської областей. А ось серед претендентів уже традиційно найбільш затребуваною є високооплачувана робота. Так на одне вакантне місце в категорії «Вищий менеджмент» аж 13 охочих. Чимало претендентів і в юридичні відділи. Так на одну посаду юриста претендують 6 осіб, а на вакансію, яка не вимагає досвіду роботи, - 5 осіб.
Політика Луценко назвав мітингувальників під Радою колорадами і зрадниками Протестувальників під будівлею Верховної Ради фінансують з-за кордону. Про це в ході Ради регіонального розвитку в Києві заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає Інтерфакс-Україна. «Як влучно сказав народ: «Зборище колорадів». Ці люди, які оголосили себе «Майданом», природно, Майданом не є», - підкреслив Луценко. За словами генпрокурора, під Радою готувався «силовий переворот, який затіяла групка людей». Він уточнив, що це 150-200 осіб. «Оголосивши себе єдиними праведниками, вони вимагають від держави робити те, що вони за підтримки фінансів з-за кордону - і свого часу я це доведу - силовими методами, за допомогою придбання автоматичного нарізної зброї, підготовки спеціальних збройних «схронів», хочуть нав'язати Українській державі», - заявив Луценко. Далі генпрокурор додав, що переворот готував «авантюрист», екс-президент Грузії і лідер «Руху Нових сил» Михайло Саакашвілі і його прихильники. Нагадаємо, 17 жовтня біля парламенту почалася акція протесту. Учасники акції розбили наметове містечко. Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував відео від 23 жовтня, на якому екс-нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що на його прохання українські бізнесмени дали 150 тисяч грн на фінансування одного намету мітингувальників під Радою.
Суспільство Прикордонники пояснили порядок в'їзду громадян РФ в Україні з 2018 року Минулого року в Україну в'їхали понад 1,5 млн росіян, а в 2017 році - майже 1,4 млн. Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ повідомив голова ДПСУ генерал-лейтенант Петро Цигикал, відповідаючи на запитання щодо процедури перетину кордону України громадянами РФ . «Поки росіяни перетинають кордон за закордонними паспортами. Однак зараз ми розглядаємо питання, щоб з 1 січня був введений біометричний контроль, ми будемо знімати відбитки пальців. У нас є 157 міждержавних і міжнародних пунктів пропуску. Сьогодні нам виділили 300 мл грн для закупівлі сканерів, облаштування створення складної системи і робочих місць», - зазначив Цигикал. При цьому він додав, що «відносини з іноземцями з ЄС будуть трошки інші» - на кордоні буде апаратура, яка зможе зчитувати їхні біометричні паспорти. «У громадян РФ, оскільки у них біометричних паспортів немає, ми будемо брати відбитки пальців і створювати власну базу. Інформація буде передаватися в СБУ, Міграційну службу, поліцію та інші структури», - повідомив Цигикал.
Економіка У Нацбанку розповіли, коли в Україні стануть доступними кредити Кредитні ставки в Україні зменшаться через 1,5 року. Про це повідомив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб, передає прес-служба регулятора. «Процентні ставки за депозитами в інвалюті перебувають на історичному мінімумі, у гривні - на найнижчому рівні за останні 6 років. Це призведе і до здешевлення кредитів - через рік-півтора історичний мінімум і за кредитними ставками буде оновлений», - зазначив Сологуб. За словами чиновника, в 2017 році почало відновлюватися споживче кредитування, зараз цей сегмент має найбільший потенціал зростання завдяки низькому борговому навантаженню на населення. За даними НБУ, в 2016 році почало зростати нове кредитування в іпотечному сегменті. Зате відновлення корпоративного кредитування, за оцінками регулятора, буде відбуватися повільно, а основний потенціал нового кредитування - в сегменті середнього бізнесу.
Політика оформление ленты  Богословська розповіла, що у Тимошенко в офісі є окремі кабінети з чаклунами Політик Інна Богословська в інтерв'ю виданню "Гордон" розповіла, що у лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко в офісі виділені окремі приміщення, в яких нібито працюють люди, які займаються окультизмом. За словами політика, цю інформацію вона отримала від товаришів по службі Тимошенко. "Розповідали, що багато років там були спеціальні кабінети, в яких сиділи подібного роду люди. Ставлять всякого роду захисти тощо. На мою думку, це ... я людина віруюча і вважаю, що все, що стосується чорної магії і окультизму, - це погана історія, і вважаю, що ті, хто вдається до цього в політиці, - це люди, небезпечні для суспільства", - сказала Богословська. Водночас Інна Богословська повідомила, що не тільки Тимошенко вдається до послуг окультистів. "Багато людей у ​​владі так чи інакше вдаються до послуг всяких медіумів, ворожок, чорних магів... Це не від великої сили і не від великого розуму. Це теж від комплексів", - сказала політик. Нагадаємо, минулого року група Radiohead випустила кліп на пісню «Burn the Witch», яка увійшла в новий альбом музикантів. При цьому багатьом українцям здалося, що в кліпі використовували образ Тимошенко.
Спорт оформление ленты  У Греції запалили вогонь ХХIII зимових Олімпійських ігор У Греції пройшла Церемонія запалювання Олімпійського вогню ХХIII зимових Олімпійських ігор, які розпочнуться в Пхенчхані в Південній Кореї 9 лютого 2018 року. Подію транслюють на офіційному Youtube-каналі Олімпійських ігор. Церемонія запалювання вогню проходить в Олімпії - батьківщині Олімпійських ігор, на руїнах храму богині Гери. Традиційно факел у давньому храмі запалили за допомогою сонячних променів та спеціального дзеркала. Естафета олімпійського вогню до 31 жовтня пройде територією Греції. Вогонь пронесуть на 2195 км грецької території, його відправлять до Акрополя 30 жовтня. З 1 листопада естафета з вогнем продовжиться вже в Кореї, де протягом ста днів 7500 факелоносців пронесуть вогонь провінціями країни - господарки змагань. Олімпійські ігри 2018 року пройдуть у Південній Кореї з 9 по 25 лютого.  
Кримінал оформление ленты  На Київщині розшукують убивць двох учасників АТО Правоохоронці Київської області розшукують людей, які вбили учасників бойових дій в зоні АТО. Про це повідомили в прес-центрі Нацполіції області. Так, за даними правоохоронців, вночі в місті Кагарлик між рідними братами і компанією молодих людей сталася бійка. Під час неї один з нападників вихопив ніж і поранив старшого, 33-річного брата. Другий, 31-річний брат також отримав поранення в грудну клітку, обох госпіталізували. Однак старший помер на операційному столі. У цій справі відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства, яке передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі. Крім того, Броварським відділом поліції розшукується підозрюваний у скоєнні тяжкого злочину - Ростомян Левон Гагікович, 07.11.1986 року народження. Він підозрюється у вбивстві 36-річного місцевого жителя, учасника АТО. Бездиханне тіло останнього, з численними колото-різаними ранами виявили правоохоронці біля одного з Броварських кафе близько 4-ї години ранку 21 жовтня. За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження.
Політика Ксенія Собчак назвала Крим українським Телеведуча Ксенія Собчак повідомила, що з точки зору міжнародного права Крим є українським. Про це вона сказала під час прес-конференції в Москві, передає УНІАН. «Відповім прямо, що дійсно вважаю на цю тему, я не буду ухилятися і йти від цього запитання. З точки зору міжнародного права Крим - український. Крапка. Давайте далі розмовляти», - сказала Ксенія Собчак. При цьому, за її інформацією, як буде далі і як триватиме життя на півострові - «дуже важливо, так як завтра вони повернуться в Україну, там дійсно велика кількість російських людей, які підтримують це». Собчак додала, що «ми (РФ) порушили наше слово, порушили Будапештський меморандум 1994 року, ми обіцяли і не виконали цю обіцянку». Телеведуча зазначила, що «це велика проблема» і тема буде активно обговорюватися під час її президентської виборчої кампанії, щоб «шукати якісь виходи».
Події оформление ленты  Поліція зламала двері квартири, в якій батьки зачинили двох малюків Столична поліція врятувала двох малюків, яких батьки зачинили  майже на дві доби самих. Про це повідомила поліція на своїй сторінці в соцмережі. Батьківські байдужість і недбалість ледь не призвели до жахливої ​​трагедії, написали в поліції. "Малюки плакали, звали маму, скаржилися, що другий день нічого не їли, і просили забрати їх звідти. Оскільки йшлося про небезпеку життя дітей, інспектори зламали замок і відчинили двері квартири, щоб звільнити дітей", - повідомили в поліції. Після того як поліцейські зайшли в квартиру, виявилося що всередині - хлопчик і дівчинка. 4-річний Микита і 2-річна Вікторія - були налякані, виглядали недоглянутими і просилися до мами. Інспектори викликали швидку допомогу і передали малих лікарям. Зараз їхньому життю і здоров'ю нічого не загрожує. Про долю горе-батьків поки нічого не відомо.
Кримінал Ватажок «ЛНР» і «міністр МВС» влаштували сварку на засіданні Ватажок терористів так званої «ЛНР» Ігор Плотницький і так званий «міністр внутрішніх справ «ЛНР» Ігор Корнет посварилися на засіданні «народної ради «ЛНР». Про це повідомляє «Цензор». За даними журналістів, причиною сварки стали дії українських ДРГ. «Міністр» заявив про затриманих диверсантів з України, а також розкриття замаху на «замміністра «ДНР». У відповідь Плотницький заявив, що не було попереджено низку диверсійних актів і замахів на лідерів терористів, зокрема, на нього самого. Корнета почав звинувачувати ще один «депутат» Володимир Санкін, який заявив, що «міністр» живе в чужій квартирі і не пускає законну власницю в її будинок. При цьому всі документи на квартиру у неї є. «Влітку 2014 року багато жителів Луганська, в зв'язку з бойовими діями, були змушені покинути своє житло. Повернувшись додому, деякі власники стикалися з такою проблемою, що їхнє житло було зайнято невідомими особами. Так, мешканка міста Луганська Квірцова Ніна Василівна з'ясувала, що в її будинку проживаєте ви - міністр внутрішніх справ», - сказав «депутат». «Міністр» пообіцяв розібратися.
Політика Експерт назвав ефективний механізм деокупації Донбасу Створення демілітаризованих економічних зон - механізм деокупації Донбасу. Про це на презентації дослідження "Окупований Донбас: економіка, демографія, групи впливу. Стратегії для України", проведеного спільно Центром вивчення Росії та окупованих територій і виданням "Деловая столица" заявив народний депутат України, представник уряду у Верховній Раді України, керівник Центру вивчення Росії та окупованих територій Вадим Денисенко, передає кореспондент АСН. "Найгіршим сценарієм для України була б відмова від окупованих територій. Хоча це провокують деякі політики. Це звільнить Росію від санкцій з боку Заходу і фактично "благословить" її на анексію Криму. Але не принесе Україні миру", - заявив він. За його словами, при такому сценарії Кремль буде впевнений у своїй безкарності. І в будь-який момент нападе знову, щоб відірвати від України нові території. "Також поганим сценарієм для України було б консервування нинішньої ситуації і статусу-кво. Оскільки Захід не може продовжувати санкції вічно. Кремль активно працює над тим, щоб зруйнувати стабільність G-7 і країн ЄС... Тому насправді заморожування конфлікту на Донбасі неможливо. Ситуація тут принципово відрізняється від  Придністров'я, Абхазії і Південної Осетії. Оскільки Придністров'я не має територіальних претензій до Молдови, як і Абхазія і Південна Осетія до Грузії. А "ДНР" і "ЛНР" мають територіальні претензії до України. Більше того, Кремль може об'єднати їх у "Новоросію" або "Малоросію", щоб вони претендували на половину території України від Харкова до Одеси або навіть на всю Україну", - зазначив він. Саме тому важливою є роль проекту закону "Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях". "Україні потрібні сценарії, які б забезпечили поетапне повернення окупованих територій. Поетапність можлива не тільки в часі, а й просторі. Зокрема, як новий інструмент деокупації можна використовувати такий інструмент, як демілітаризовані економічні зони", - підкреслив він. Основними принципами створення таких зон має стати повна деокупація, відновлення діяльності місцевих органів влади, легітимних на грудень 2013 року. А також підтримання правопорядку місіями ОБСЄ. "Створення демілітаризованих економічних зон може стати гібридною формою деокупації непідконтрольних територій".
Економіка Більше третини компаній в Україні скоротили свої штати У ІІІ кварталі 2017 року понад третини співробітників заявили про скорочення штату в компаніях, де вони працюють. Перш за все, змінювався склад робочого персоналу і фахівців з продажу. Такі дані опитування роботодавців і працівників, яке провів експертно-аналітичний центр HeadHunter Україна, оприлюднила 24 жовтня під час онлайн-конференції провідний фахівець центру Катерина Криворученко, передає кореспондент АСН. Зокрема про істотне скорочення штату заявили 34% опитаних, ще 41% респондентів відзначили, що розмір штату залишився приблизно таким, яким і був, а 25% - відзначили, що в компанії набирали нових співробітників. «Якщо говорити докладніше про набір персоналу, то більше третини компаній закрили позиції, які з'явилися в результаті звільнення співробітників. 23% відкривали вакансії тільки зі стратегічних напрямів», - зазначила Криворученко. При цьому 18% роботодавців позначили, що провели набір персоналу з усіх бізнес-напрямків. Про відкриття однієї-двох вакансій відзначили 14% опитаних. Інші роботодавці повідомили, що у них відсутня можливість набирати нових співробітників.
Політика НАБУ знайшло у Розенблата нові докази у «бурштиновій справі» Докази, знайдені під час обшуку нардепа Борислава Розенблата в аеропорту Києва 19 жовтня, можуть бути використані у кримінальному провадженні. Про це повідомили в прес-центрі Національного антикорупційного бюро на своїй сторінці в Facebook. Розенблата обшукали просто в літаку авіакомпанії WizzAir в аеропорту «Київ». У НАБУ відзначили, що не дали політику вивезти в Німеччину матеріали, важливі для розслідування «бурштинової справи». За словами детективів, докази є допустимими і можуть використовуватися в кримінальному провадженні. Нагадаємо, парламентарій підозрюється в організації незаконного видобутку бурштину на українському Поліссі. 18 липня суд зобов'язав Розенблата носити електронний браслет і не виїжджати з Києва і Житомира без дозволу слідчого. НАБУ опублікувало відео обшуку Розенблата в літаку авіакомпанії WizzAir. Розенблат заявив, що намагався виїхати до Німеччини за дипломатичним паспортом, який отримав після звернення до спікера Верховної Ради.
Події оформление ленты  Вбивати треба: соцмережі бурхливо відреагували на побоїще в суді Користувачі соцмереж активно почали обговорювати штурм будівлі Святошинського райсуду в Києві, де раніше забарикадувалися прихильники комбата «ОУН» Миколи Коханівського. Нагадаємо, десятки правоохоронців увірвалися в приміщення суду через вікна і почали силою виводити активістів, ті спробували дати відсіч. Під час бійки постраждало двоє правоохоронців. Також травми отримали кілька журналістів - Сергій Лефтер (УНІАН), Дмитро Реплянчук ( «Громадське ТБ»), Кирило Мілішев («Страна»). Користувачі соцмереж активно обговорюють штурм райсуду. Багато хто шокований поведінкою поліції, які били всіх підряд. Є люди, які дійсно радіють тому, що побили активістів і журналістів. Деякі користувачі закликали до розправи з активістами: «Треба викидати з верхніх поверхів, тільки так з мерзотниками».
Політика оформление ленты  З України видворили 3 громадян Грузії - ГПУ З України видворено трьох громадян Грузії. Це сталося 21 жовтня, повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України. У ГПУ наголосили про законність такого рішення. Відзначається, що іноземців примусово вивезли до Грузії, яка з квітня 1999 року є членом Ради Європи, з 10 січня 2007 року відмовилася від застосування смертної кари і гарантувала недопущення катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, покарань. У ЗМІ зазначалося, що йдетьс про Михайла Абзіанідзе, Давида Макішвілі і Георгія Рубашвілі, які мали довідки про право постійного проживання в Україні. Як раніше заявив нардеп Юрій Дерев'янко, силовики незаконно викрали їх із застосуванням фізичної сили, тортур і примусу, вивезли з України до Грузії. Нардеп уточнив, що троє грузинів колись працювали в команді екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі.
Кримінал Рада суддів поскаржилась у ГПУ на Коханівського за шістьма статтями Голова Ради суддів України звернулася з листом до Генеральної прокуратури України про притягнення винних у розгромі Святошинського суду Києва, де розглядалася справа керівника добровольчого батальйону ОУН Коханівського, до відповідальності та внесення до реєстру відомостей про скоєння злочинів, передбачених шістьма статтями Кримінального кодексу УкраїниНа сторінці прес-центру Ради суддів перераховуються такі статті:- ст. 376 втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або домогтися винесення неправосудного рішення;- ст. 377 погроза або насильство щодо судді,- ст. 341 захоплення державних або громадських будівель чи споруд;- ст. 342 опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу;- ст. 345 погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу;- ст. 194 умисне знищення або пошкодження майна. Нагадаємо, напередодні прихильники Коханівського, якому мали обирати запобіжний захід за стрілянину і бійку, зайняли приміщення Святошинського суду Києва. Вони не пускали в приміщення правоохоронців, а коли ті спробували штурмувати приміщення, влаштували погром. Внаслідок зіткнень постраждав і сам Коханівський, його відвезли в лікарню "швидкої допомоги" з травмою голови.
Суспільство Facebook розділить стрічку новин на дві частини Компанія Facebook Inc зараз тестує поділ своєї стрічки новин на дві частини. Будуть відокремлені комерційні та особисті пости. Про це пише Reuters. Це нововведення вже перевірили на користувачах Болівії, Камбоджі, Гватемали, Сербії, Словаччини та Шрі-Ланки. У компанії відзначили, що один канал буде орієнтований на друзів і родину, а другий - на вподобані користувачем сторінки. Таким чином, може виникнути умова, що користувачі будуть платити за появу їхніх рекламних оголошень у стрічці, яка призначена для друзів і сім'ї. Один з користувачів у Словаччині зазначив, що «якщо ви хочете, щоб ваші повідомлення у Facebook були помічені в старій стрічці новин, то вам потрібно заплатити». Однак у Facebook запевнили, що зараз не планують примушувати комерційні сторінки платити за всі їхні повідомлення.
Кримінал оформление ленты  Водій, який збив на смерть шість осіб у Харкові, знову затриманий на п'яному водінні Андрій Полтавець, який був засуджений за ДТП на трамвайній зупинці в Харкові в 2009 році, вчинену в стані алкогольного сп'яніння, в результаті якої загинуло шестеро людей, через два роки після умовно-дострокового звільнення (УДЗ) знову був притягнутий до відповідальності за водіння напідпитку . Про це передає Інтерфакс-Україна. «Визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 130 ч. 1 КУпАП. Накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 10 200 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік», - сказано в постанові суду. Увечері 24 серпня водій а/м Mitsubishi Lancer був з ознаками алкогольного сп'яніння. Він відмовився проходити огляд на стан сп'яніння за допомогою приладу «Драгер», а також в медустанові. У судовому засіданні чоловік визнав свою провину в повному обсязі. Нагадаємо, 2 травня 2008 року а/м Mitsubishi L200, яким керував Полтавець, вилетів на трамвайну зупинку. В результаті ДТП загинули шестеро людей, зокрема двоє дітей. Експертиза встановила, що водій перебував у стані сп'яніння. Його засудили до 10 років позбавлення волі. Чоловік відбував покарання в Крюківській виправній колонії, що в Полтавській області. У вересні 2015 голи він вийшов на свободу зо УДЗ. Раніше АСН розповідала про найкривавіші ДТП в Україні, в число яких входить і аварія, влаштована Полтавцем.  
Політика «Віце-прем'єр» Криму звинуватив Собчак у бажанні пропіаритись Так званий «віце-прем'єр» Криму Дмитро Полонський заявив, що телеведуча Ксенія Собчак хоче пропіаритись, заявляючи, що Крим - окупована українська територія. Про це передає «Газета.ру». «Перш ніж робити такі заяви, потрібно професійно розбиратися. Це загальновідомий факт. Не потрібно бути великим фахівцем у галузі міжнародного права або юристом, щоб знати, що референдум, який відбувся в 2014 році в Криму, відповідав абсолютно всім нормам міжнародного права», - висловив свою думку Полонський. Він однак не уточнив, чому все світове співтовариство не визнало цей референдум і звідки фото «зелених чоловічків» у момент голосування. На його думку, «обговорювати ці речі - це не що інше, як черговий політичний хід, бажання на хвилюючій усіх темі пропіаритись». Нагадаємо, раніше Собчак, яка оголосила про плани брати участь у виборах президента Росії в березні 2018 року, назвала Крим українським з точки зору міжнародного права.
Політика Раду попросять зняти недоторканність з нардепа Соболєва - Луценко Можлива подача подання до Верховної Ради про скасування депутатської недоторканності нардепа від «Самопомочі» Єгора Соболєва. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає Інтерфакс-Україна. «Як тільки у нас будуть факти, які прямо свідчать про провину народного депутата, безумовно, я не можу виключити і подання про скасування депутатської недоторканності», - сказав Луценко. Генпрокурор уточнив, що вина нардепа обтяжується тим, що він «позиціонує себе як організатор всього, що відбувалося під стінами парламенту». Як відомо, раніше Соболєв побив ветерана АТО, який брав участь у мітингу під Радою. Луценко здивувався, що організатори акції і нардепи не вибачилися за дії тих, хто бив правоохоронців і колишніх учасників АТО. «Невелика група екстремістів - від 150 до 200 осіб, які, займаючись абсолютно безпідставним оскаженілим популізмом, пробують нав'язати державі свої вимоги», - підкреслив Луценко. Він додав, що, за його інформацією, ці люди закуповують зброю, і Національна поліція вже затримала людей «з оточення цієї вузької групи екстремістів під час закупівлі зброї».
Закон і Право оформление ленты  Українці трудяться навіть у дорозі на роботу. Чи будуть вважатися ці години робочими? Через постійні затори жителі великих міст все більше часу проводять в дорозі на роботу. А є й такі професії, які вимагають постійного пересування по місту. Кілька годин на день добираються на роботу і жителі передмість і маленьких містечок-сателітів, які працюють у мегаполісах. І все це - даремно витрачений час. У таких ситуаціях альтернативою може виступати пропозиція вважати час, витрачений на дорогу до місця роботи, робочими годинами. Європейським судом з прав людини в 2015 році було визнано, що час, який фахівці, професійна діяльність яких пов'язана з виїздами, є робочим. Це стосується, наприклад, торгових представників, слюсарів, соціальних працівників та представників інших професій. Тепер ця норма застосовується практично у всіх країнах Євросоюзу. В Україні ж на законодавчому рівні вона не закріплена. Тому прописати, що «час у дорозі - теж робочий час», можна тільки в трудовому договорі, укладеному між роботодавцем і працівником. Але самі українці не однозначні в питанні, чи варто це робити. Згідно з опитуванням, яке провів експертно-аналітичний центр HeadHunter Україна, 57% респондентів вважають, що час, витрачений на дорогу до роботи, не повинен зараховуватися як робочий. Про необхідність подібного нововведення сказали 43% опитаних. Дані опитування оприлюднила 24 жовтня під час онлайн-конференції провідний фахівець центру Катерина Криворученко, передає кореспондент АСН.   При цьому, згідно з дослідженням, 34% українців зазначили, що дорогою на роботу ведуть робочу комунікацію по телефону, а 23% - відповідають на листи у пошті. Ще 19% сказали, що, сидячи в маршрутці або метро, читають новини, пов'язані зі своєю професійною сферою, а 16% відзначили, що переглядають професійну літературу. 5% опитаних навіть примудряються готувати доповіді або презентації дорогою на роботу. «Водночас третина респондентів не займається робочими питаннями в дорозі. Так що не дивно, що більшість не бачить гострої необхідності у введенні обліку робочого часу, починаючи з дороги на роботу», - додала Криворученко.  
Кримінал У лікарні Житомирської області померла дівчина, яку побили за борг у 500 гривень У лікарні Житомирської області померла 17-річна дівчина Олена Жураховская, яку побили через борг у 500 гривень. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. За інформацією правоохоронців, 18 жовтня дівчину доставили в реанімацію, її знайшли непритомною на вулиці під будинком. Через кілька днів вона померла. З'ясувалося, що ввечері 17 жовтня в будинок, де проживала дівчина з матір'ю, зайшли дві жінки і чоловік. Вони вимагали борг і почали бити дівчину, та вискочила з дому, щоб її не били. Наступного дня ці люди знову зустрілися з Оленою, було спільне розпивання алкоголю, після чого дівчину знову почали бити. Коли потерпіла втратила свідомість, її залишили лежати на вулиці, де її і знайшли перехожі. На момент госпіталізації у Олени була закрита черепно-мозкова травма, набряк головного мозку та загальне переохолодження тіла. Її били ногами і цеглиною. Проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального провадження за ст. 121 КК України. Жураховську били молоді люди віком від 21 до 24 років. Щодо однієї особи зараз обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Подібні дії караються тюремним ув'язненням на термін від 7 до 10 років.
Політика Саакашвілі відповів Луценку: Я маю право на постійне місце проживання в Україні Екс-президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі заявив, що не отримував жодних документів, які б заперечували його право перебувати в Україні. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. Політик заявив, що кілька тижнів тому його адвокати подали позов до суду про бездіяльність Міграційної служби і повне ігнорування запитів. «Цього четверга, 26 жовтня, у Львівському окружному адміністративному суді відбудеться слухання у цій справі», - додав Саакашвілі. За його словами, згідно зі ст.16 і ч.4 ст.17 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», його статус в Україні «повністю легальний». «Я особа, яка має постійне місце проживання на території України, користуюся усіма правами громадянина і депортувати з території України мене не можна», - написав політик. Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив про відмову Державної міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця. Тому, на думку Луценка, відсутні будь-які спеціальні обставини, які могли б унеможливити депортацію або екстрадицію Саакашвілі.
Суспільство Генштаб: У Білорусі є війська Росії На території Білорусі є війська країни-агресора. Про це заявив начальник управління верифікації Генерального штабу ЗС України Андрій Гудзь, передає Інтерфакс-Україна. За словами Гудзя, складно встановити кількість військовослужбовців РФ, які могли залишитися в Білорусі після проведення військових навчань «Захід 2017». «Російські війська на території Білорусі є. У Відні заступник начальника Генштабу, начальник головного оперативного управління Республіки Білорусь генерал-майор Муравейко озвучив, що створено угруповання, спільне білорусько-російське, чисельністю 12 тис. осіб. З них 5 тисяч 800 - представники РФ», - сказав він. Гудзь уточнив, що іноземні інспектори підтвердили наявність військ країни-агресора в Білорусі. Він додав, що в ході інспекції міжнародними спостерігачами військових частин, залучених до навчань, Білорусь показала такі війська частково.
Події оформление ленты  Під час кориди бик проткнув горло матадорові, але всі пожаліли тварину У Мексиці на благодійному турнірі кориди бик проткнув рогом горло матадора. Незважаючи на те, що в сутичці з 500-кілограмовою твариною 35-річний Артуро Масіас був серйозно поранений в шию, після огляду лікарів він повернувся на арену і продовжив бій з биком, "помстившись" йому. Криваве шоу закінчилося смертю рогатого звіра, повідомляє Independent. Самого ж матадора доставили в лікарню, його стан оцінюється як стабільний. Благодійна корида проводилася для збору грошей постраждалим від недавнього землетрусу, який стався на південному сході країни і внаслідок якого загинуло понад 300 осіб. Після того, як кадри з кривавої події були розміщені в Інтернеті, користувачі висловили своє невдоволення. Більшість не розуміють, як можна організовувати благодійні збори на таких кривавих заходах. Також люди пишуть гнівні коментарі щодо самої кориди як жорстокого виду розваг. «Жахливий момент, коли бика мучать до смерті і цим насолоджується безсердечна аудиторія», - написав один із користувачів. Відзначимо, що в Іспанії, Франції та Португалії щорічно проводиться близько 6 тис.корид, на яких гине близько 30 тис. биків. Також корида поширена у країнах Латинської Америки.
Події На інформсистему аеропорту «Одеса» здійснили хакерську атаку Інформаційна система Міжнародного аеропорту «Одеса» піддалася хакерській атаці. Про це повідомили в прес-службі аеропорту на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що всі служби аеропорту працюють у посиленому режимі. «Приносимо свої вибачення пасажирам за вимушене збільшення часу обслуговування», - повідомили в прес-службі. Як повідомили в Мінінфраструктури, в зв'язку з отриманням низки повідомлень про зростання кіберзагрози, вживається заходів щодо підвищення інформаційної безпеки. Однак сайт міністерства також тимчасово не працює, так само, як і старий сайт Державної авіаційної служби України. Нагадаємо, 12 жовтня СБУ попередила про нову масштабну кібератаку. Тоді наголошувалося, що атака можлива на держструктури і приватні компанії. «Атака може бути здійснена з використанням оновлень, зокрема загальнодоступного прикладного програмного забезпечення. Механізм її реалізації буде подібний кібератаці, проведеній у червні 2017 року», - заявили в спецслужбі.
Події Кількість отруєних газом у школі Ужгорода зросло В одній зі шкіл Ужгорода невідомі розповсюдили газоподібну речовину, в результаті чого отруєння одержали 11 дітей. Про це повідомили в прес-службі міськради Ужгорода. Відзначається, що інцидент стався сьогодні близько 11-ї години. Газ поширили на першому поверсі будівлі школи, характерний запах швидко поширювався на верхні поверхи. Школярів вивели з будівлі, в лікарню були госпіталізовані 11 осіб. Всі діти скаржаться на першіння в горлі, запаморочення, нудоту, потемніння в очах. У трьох школярів симптоми виражені сильніше, ніж у інших, вони зараз перебувають у палаті інтенсивної терапії. Решта дітей - у звичайних палатах, їхньому життю нічого не загрожує. Зараза правоохоронці з'ясовують, хто розпорошив газ. За попередніми даними, це був вміст газового балончика.
Кримінал оформление ленты  "Ви звільнені і будете сидіти". Гройсман публічно відправив у відставку голову Держгеокадастру Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку, на якому був присутній також і Президент України Петро Порошенко, публічно відчитав і відправив у відставку в.о. голови Держгеокадастру Олега Цвяха. Останній також був присутній у залі. Він почервонів і мав ошелешений вигляд.  "Пане Цвях. З цієї хвилини ви відсторонені від виконання своїх обов'язків. Завтра я звернуся в ГПУ і НАБУ, щоб порушити проти вас і проти всіх ваших районних керівників справи. Ви будете сидіти", - заявив Гройсман. Також прем'єр попросив сьогодні ж доповісти йому про конкретні факти і назвати імена "смотрящих" від Держгеокадастру в регіонах. Він повідомив, що знає про скарги місцевої влади на дії Держгеокадастру. Раніше АСН розповідала що чиновники Держгеокадастру штучно блокують виділення земельних ділянок учасникам АТО.
Спорт Збірній України дозволили зіграти матч з командою Словаччини у Львові Збірній України з футболу дозволили у Львові провести товариський матч проти команди Словаччини. Гра відбудеться 10 листопада на «Арені Львів», повідомляє офіційний сайт ФФУ. Матч розпочнеться о 20:00. Цей дозвіл було отримано від FIFA, яка в 2013 році заборонила проводити офіційні матчі у Львові протягом 5 років через поведінку фанатів. Зокрема, були заборонені ігри у Львові відбіркового циклу Чемпіонату світу 2018 року. Восени 2013 року Дисциплінарний і Апеляційний комітети ФІФА ухвалили рішення, згідно з яким збірну України було покарано проведенням одного матчу відбору ЧС-2018 без глядачів і забороною грати на стадіоні "Арена Львів" на час цього відбіркового турніру через поведінку вболівальників під час зустрічі збірних України і Сан-Марино 6 вересня 2013 року у Львові. Нагадаємо, заборона була введена після рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино. Говорилося про расистські та дискримінаційні прояви, вивішування неонацистських прапорів, імітацію жестів мавп.
Політика Саакашвілі закликав прихильників і опозицію з'їжджатися під Раду Екс-президент Грузії, екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі закликав усіх своїх прихильників приєднатися до нього на площі перед Верховною Радою. Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає Інтерфакс-Україна. «Я прийняв рішення переміститися до протестувальників на площу перед Радою», - заявив Саакашвілі. Він також закликав лідерів опозиції - мера Львова Андрія Садового, лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка - приєднатися до нього. «Хочу закликати лідерів опозиції - Садового, Гриценка та всіх інших - прийти до нас, прийти до мене», - сказав політик. Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що учасників протесту під будівлею Верховної Ради фінансують з-за кордону. За словами генпрокурора, під Радою готувався «силовий переворот, який затіяла групка» в 150-200 осіб. Генпрокурор додав, що переворот готував «авантюрист» Саакашвілі і його прихильники.
Культура оформление ленты  Катування та моторошні страти. Глядачі шоковані після фільму "Порох" від ВВС Показана у прайм-тайм на каналі BBC драма "Порох" (Gunpowder) шокувала частину глядачів реалістичністю сцен страт, тортур і смерті. Однак на телеканалі заявили, що фільм демонструвався після 21:30 з попередженням про те, що він не призначений для перегляду дітей, повідомляє Independent. Представник каналу, втім, став на захист сцен жорстокості, сказавши, що "представлені кадри жорстокості засновані на історичному факті і відтворюють те, що відбувалося під час тих історичних подій". Фільм "Порох" складається з трьох частин і оповідає про те, як герой Кіта Гарінгтона - Роберт Кейтсбі, лідер сумнозвісної Порохової змови, намагається вбити короля Джеймса I, розмістивши вибухівку під Палатою лордів. Серед найжахливіших сцен, як описують глядачі, тортури молодого священика, якого підвішували, четвертували і шмагали, перш ніж його обличчя занурилося в смолу. Також вразили глядачів сцени страти оголеної жінки, яку розчавили кам'яною плитою.
Дозвілля оформление ленты  Названо три рослини, які ідеально чистять повітря і гарантують здоров'я Вже давно доведено, що наявність живих рослин у приміщенні сприятливо впливає як на емоційний, так і на фізичне здоров'я людини. Рослини зменшують стрес, тривогу і допомагають очистити повітря від забруднень. Крім цього, деякі з них здатні допомогти перемогти простуду, головний біль і безсоння. Вчені NASA і Американського коледжу провели дослідження і назвали трійку кімнатних рослин, які найкраще впливатимуть на ваше здоров'я. Пальмове дерево або мадагаскарська долоня є лідером з ефективності очищення повітря. Також вчені підтвердили, що рослина добре зволожує повітря, тому вона незамінна для людей, схильних до застуд і в яких є проблеми з дихальними шляхами. Ще однією з кращих рослин для очищення повітря представники NASA назвали Алое Вера. Вона безперервно виробляє кисень. Крім цього, рослина поглинає такі шкідливі хімічні речовини, як бензол, який міститься у пластмасових елементах меблів і декору, і формальдегід, що міститься у лаках і підлогових покриттях.І третьою рослиною, яку, згідно з дослідженнями, бажано мати у себе в спальні, є Англійський плющ. Вчені з Американського коледжу алергії, астми і імунології виявили, що він видаляє 78% повітряної цвілі всього за 12 годин.Але не тільки у приватних приміщеннях варто тримати рослини. Наукові дані показують, що, коли офіс заповнений зеленню, робітники більш продуктивні, а хворі навіть думають, що краще переносять біль, якщо в палаті є рослина.
Події оформление ленты  У Чернігові шукають чоловіка, який з тролейбусної зупинки полетів на вертольоті Правоохоронці розшукують чоловіка в Чернігові, який на вертольоті полетів з кінцевої зупинки тролейбусів у мікрорайоні Масани. Про це повідомили в прокуратурі Чернігова, передає УНІАН. Відзначається, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом порушення правил безпеки руху повітряного транспорту. Приватний вертоліт 21 жовтня приземлився на поле біля зупинки, забрав пасажира та полетів у невідомому напрямі. У поліції зазначили, що поліцію після приземлення гелікоптера поблизу зупинки громадського транспорту викликав місцевий житель, але до моменту прибуття патрульних вертоліт вже полетів. Нагадаємо, в селі Софіївська Борщагівка на околиці Києва на ґанок приватного будинку впала запчастина вертольота, що пролітав повз. Припускають, що це було колесо, яке забув зняти пілот.
Політика Правоохоронці не будуть застосовувати силу до протестувальників під Радою - СБУ Правоохоронні органи не мають наміру застосовувати силу до учасників акції протесту під будівлею Верховної Ради України. Про це заявили в прес-центрі СБУ на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що була спроба провокації за допомогою появи помилкових повідомлень про нібито замах на президента України Петра Порошенка за участю лідерів протестів. «Розсилка фейкової новини про попередження замаху на президента України здійснювалася з поштового сервера однієї з сусідніх країн з підміною реальної адреси прес-служби», - розповіли в СБУ. Працівники спецслужби додали, що, попри всі бажання організаторів «масових» протестів у центрі столиці, правоохоронці не збираються застосовувати силу до їх учасників. «З такими лідерами вони самі незабаром розійдуться», - додали в СБУ. Нагадаємо, раніше екс-президент Грузії, екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі закликав лідерів опозиції і своїх прихильників збиратися під Радою.
Суспільство З нового року у Києві можуть закритися 29 коледжів і технікумів 29 коледжів і технікумів Києва перестануть існувати з 2018 року. Про це на прес-конференції заявив член ГО «Київське студентське антикорупційне суспільство» Максим Юзипчук, передає кореспондент АСН. «Пріоритетним напрямом нашої роботи є боротьба з корупцією у сфері освіти. Надзвичайно важлива тема бюджетного фінансування на 2018 рік вищих 29 навчальних закладів 1-2 рівнів акредитації, які фактично можуть не отримати фінансування наступного року», - заявив він. За словами Юзипчука, ці виші не отримають необхідні 271 млн гривень у 2018 році, оскільки вони просто не передбачені в державному бюджеті. «Тому є вся ймовірність, що ці 29 вишів 1-2 рівнів акредитації просто перестануть існувати. Ми розцінюємо це як вандалізм щодо студентів, цих навчальних закладів і викладачів, які там працюють», - сказав він. Він зазначив, що в першу чергу скорочення фінансування торкнеться технікумів і ліцеїв. Так, викладач Київського будівельного технікуму Олена Кислицька додала, що з 1 січня 2018 року їх переводять з державного фінансування на місцеве. Вона нагадала, що переведення ПТУ на місцеве фінансування вже призвело до закриття таких навчальних закладів, до невиплат зарплат викладачам і скорочення педагогічних колективів. «Ми не хочемо переходити на місцеве фінансування, адже це призведе до знищення наших закладів», - прогнозує Кислицька. Представники громадських організацій та викладачі вимагають від уряду переглянути показники фінансування бюджету і не допустити закриття вищих навчальних закладів 1-2 рівнів акредитації.
Наука і технології оформление ленты  "Конкурент" Термінатора: в РФ моторошного робота навчили відповідати на два питання Губернатор Ленінградської області РФ Олександр Дрозденко показав робота, який вміє відповідати на два запитання. Відеодемонстрацію робота чиновник розмістив на своєму YouTube-каналі. Дрозденко похвалився роботом на зустрічі з головою Законодавчих зборів регіону Сергієм Бебеніним. Губернатор повідомив, що проект бюджету області на 2018 рік піде в Закзбори «через спеціального посланника». У цей момент показали робота, який одягнений у костюм, з голови стирчать дроти. Також у робота є антропоморфні вуха, в пам'яті у нього зберігається бюджет. Відповісти робот може тільки на два запитання: який дохід бюджету Ленобласті повинен бути в 2018 році і який буде відсоток дефіциту. Відзначається, що робота створювали в «творчій лабораторії робототехніки» університету інформаційних технологій, механіки і оптики Санкт-Петербурга.
Події оформление ленты  Прихильники Коханівського наламали в Святошинському суді меблів на півмільйона Збитки від заворушень, які влаштували прихильники керівника добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського в Святошинському райсуді Києва, оцінюються в більш ніж 500 тисяч гривень. Про це повідомили в прес-службі Державної судової адміністрації. Відзначається, що голова Ради суддів України звернулася з листом до Генеральної прокуратури з проханням про притягнення винних осіб до відповідальності за шістьома статтями Кримінального кодексу. У судовій адміністрації підкреслили, що інакше як погромом назвати події 23-24 жовтня в суді неможливо. Нагадаємо, Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний «Рем») виник конфлікт, який переріс у бійку зі стріляниною. 23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Однак увечері прихильники Коханівського забарикадувалися в залі засідання в Святошинському райсуді. Вранці 24 жовтня у відповідь на ці дії правоохоронці пішли на штурм приміщення, вимкнувши світло і закидаючи в приміщення гранати зі сльозогінним газом. Під час зіткнень в хід пішли меблі та інші предмети. Було затримано понад 30 осіб.
Суспільство Ніхто не несе відповідальності за холодні батареї в будинках - експерт За холодні батареї в будинках ніхто не несе відповідальності. Про це на прес-конференції заявив аналітик ГО «Громадський аудит» Максим Котенко, передає кореспондент АСН. «Згідно з нормативними актами, подача тепла здійснюється при температурі менше 8 градусів протягом трьох днів на вулиці. Місцева влада повинна ухвалювати рішення самостійно про подачу тепла. Але до 1 жовтня всі системи мали бути готові до опалювального сезону», - нагадав експерт. Найбільш проблемним питанням, за його оцінками, в цьому опалювальному сезоні будуть не затримки з підключенням опалення, а борги за ЖКП. «Оскільки якщо порівнювати борги на липень 2016 року, то вони становили 12,4 млрд грн. То вже на липень 2017-го вони склали 27,2 млрд грн», - додав Котенко. «Що ж стосується холодних батарей до цього часу в деяких будинках, то це можна пояснити тим, що через великі борги ЖЕКи просто не проводять балансування батарей, не проводять запуск і перевірку мереж. В результаті населення з драконівськими платіжками залишається один на один. Їм не вмикають тепло, а платіжки надсилають. Пені за неякісну подачу послуги в Україні немає. Тому люди будуть змушені обвивати пороги, вимагаючи справедливості», - резюмував експерт.
Політика Декларації голови і посадових осіб СБУ оприлюдненню не підлягають - суд Окружний адміністративний суд Києва відмовив громадській організації «Центр протидії корупції» у задоволенні позову і постановив, що електронні декларації голови і посадових осіб Служби безпеки України оприлюдненню не підлягають. Відповідне рішення було ухвалене 24 жовтня, повідомляє прес-служба суду. «При розгляді адміністративного позову суд побачив конфлікт між захистом державної таємниці та зберіганням даних декларантів. Суд прийшов до висновку, що цей конфлікт має бути розв'язано шляхом затвердження відповідного порядку», - сказано в повідомленні. Уточнюється, що узгодження порядку зберігання даних про декларанта з усіма установами, що мають доступ до державної таємниці, триває досі. Саме цим колегія суддів виправдала те, що СБУ поки зберігає е-декларації своїх співробітників у себе в спосіб, який був їй доступний.
Політика Навіщо Путін хоче контролювати Україну, потрібно запитати у Сталіна - Washington Post Газета Washington Post опублікувала велику статтю, в якій викладає суть і мету, яку переслідує Росія, атакуючи Україну. Автор статті порівнює нинішні події в нашій країні з тими, що відбувалися на початку минулого століття, під час революцій і за часів страшних сталінських репресій. У лютому 2014 року з російської військової бази у Севастополі прийшли люди, озброєні й одягнені в камуфляж, вивезли броньовані вантажівки і розійшлися по всьому українському Криму. Через кілька годин вони зайняли держадміністрації і телевізійні станції. Протягом декількох днів вони організували місцевих головорізів і злочинців, щоб створити "тимчасовий уряд". Вони провели контрольований ними ж референдум і заявили, що жителі регіону хочуть, щоб він належав Росії, нагадало видання. Водночас журналісти констатували, що весь час, поки росіяни захоплювали Крим, російські політики, журналісти та інтернет-тролі "свідомо приховували вторгнення в густій ​​хмарі брехні". "Анексія була названа повстанням проти «нацистів» і «фашистів» у Києві, які влаштували державний переворот; насправді проросійський президент України втік із країни після того, як наказав своїм військам стріляти в людей, які виступили проти його корумпованого і авторитарного правління. Президент Росії Володимир Путін виголосив емоційні промови і оголосив про приєднання Криму в березні 2014 року. Потім була гіперпатріотична російська переможна кампанія, що вихваляла повернення «Кримшу» - нашого Криму", - пише видання. Необхідність контролювати Україну сягає корінням у часи КДБ. Турбулентність в Україні дестабілізувала Москву не раз. І цим пояснюється параноя і жадібність Путіна щодо Києва, кажуть західні журналісти. Потім вони згадують страшні сталінські репресії і Голодомор, під час якого померло щонайменше 4 мільйони українців. Сталін знав, вихід України може призвести до загибелі всього Радянського Союзу. Тому головна мета всієї репресивної машини була спрямована на те, щоб зламати волю країни до незалежності. Через 100 років історія повторюється - режим у Москві розглядає український національний рух як внутрішню загрозу. І робить усе для того, щоб зломити Україну. Але Сталін зазнав невдачі, хоча і вбив частину українського народу і цвіт його інтелігенції. Національне прагнення відродилося в 1960 роках, а в 2000 роки з'явилося нове покоління українських інтелектуалів і активістів, пише іноземне видання. Зрештою путінська Росія не Радянський Союз, а сучасна Україна не його республіка. Це - суверенна держава з її власними громадянськими лідерами та політиками, власними засобами масової інформації та власною армією. Українці тепер можуть написати свою історію і самі вирішити, чи підійде цей цикл насильства до кінця.

Позитивні установки на кожен день: залучаємо щастя та успіх
Позитивні установки на кожен день: залучаємо щастя та успіх
Позитивні установки здатні творити справжні чудеса Цей простий спосіб створити гарний настрій і залучити в сво....
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів




/-1,5833668708801-/ /-pc-/
Top