counter
Архів Повернутись назад 24 Червня 2016
24 Червня
Події За добу зафіксовано 50 обстрілів Протягом минулої доби в районі проведення антитерористичної операції зафіксовано 50 обстрілів. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, біля Широкиного, Лебединського, Чермалика й Талаківки бойовики вели вогонь з мінометів, а біля Мар'їнки, Красногорівки, Новотроїцького, Березового і Гнутового - зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів. Крім того, в районі Талаківки і Водяного обстріли велися з БМП та зенітної установки. Крім того, на донецькому напрямку з гранатометів і 82-мм мінометів обстрілювали позиції українських військових поблизу Ленінського і Верхньоторецького. На Світлодарській дузі вогонь вівся з великокаліберних кулеметів і автоматичних гранатометів, а також з мінометів. Позиції біля Авдіївки обстрілювали з кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів, а також самохідних артилерійських установок. З важких мінометів бойовики обстріляли українських бійців у районі Новоселівки-2. У Луганській області бойовики вели вогонь поблизу Новозванівки і Степового.
Події Внаслідок нічної стрілянини в Києві поранено трьох людей Вчора у Святошинському районі Києва внаслідок стрілянини поранення дістали три людини. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар столичного управління Національної поліції Оксана Блищик. За її словами, правоохоронці отримали сигнал про стрілянину на вул. Пшеничній близько півночі. Прибулі на місце поліцейські встановили, що за вказаною адресою зареєстровано два товариства, між якими триває конфлікт про право власності. «Близько 23:40 на територію двома автомобілями приїхала група осіб (кількість встановлюється). Виник конфлікт, а потім - стрілянина. В результаті двоє чоловіків дістали вогнепальні поранення в шию, а також у пах і праве плече відповідно, ще один - травми тіла. Всі вони перебувають у лікарні, їм надають необхідну медичну допомогу», - йдеться в повідомленні. У поліції зазначили, що до моменту приїзду правоохоронців учасники інциденту втекли з місця пригоди. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) КК.
Суспільство Бойовики готуються до активізації бойових дій Бойовики здійснюють підготовку до активізації бойових дій на сході України. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства оборони. Так, командуванням 1-го АК бойовиків прийнято рішення посилити передові підрозділи на слов'янському, донецькому і волноваському напрямках, у тому числі за рахунок перекидання з глибини оборони до лінії зіткнення додаткових засобів вогневого ураження. 22-23 червня переміщено на напрямки: - н.п. Зайцеве - мотострілецька рота, танковий взвод, вогневі взводи ствольної (два) і реактивної (один) артилерії; - н.п. Авдіївка - мотострілецька рота, танкова рота, вогневі взводи ствольної (два) і реактивної (два) артилерії, протитанковий взвод; - н.п. Опитне - мотострілецький взвод, танковий взвод, вогневий взвод; - н.п. Спартак - мотострілецький взвод, два танкових взводи, вогневі взводи ствольної (один) і реактивної (один) артилерії; - шахта «Бутівка» - мотострілецький взвод, танковий взвод, вогневі взводи ствольної (два) і реактивної (один) артилерії; - н.п. Красногорівка - мотострілецький взвод, два танкових взводи, вогневі взводи ствольної (два) і реактивної (один) артилерії; - н.п. Мар'їнка - два танкових взводи, вогневі взводи ствольної (два) і реактивної (один) артилерії; - н.п. Новотроїцьке - два мотострілкових взводи, два танкових взводи, вогневі взводи ствольної (три) і реактивної (один) артилерії.
Події У Київській області внаслідок ДТП загинули три людини Вчора, 23 червня, внаслідок ДТП у Київській області загинули три людини, ще п'ятьох госпіталізовано. Про це повідомляє Управління превентивної діяльності поліції Київської області. За інформацією правоохоронців, ДТП сталася о 20:20 на 77-му кілометрі автодороги Київ - Харків. 49-річний водій автомобіля Opel Combo, рухаючись у напрямку міста Харків, зупинився на узбіччі дороги біля КП «Березань», аби дізнатися напрямок дороги у працівника поліції. «За секунду в іномарку на швидкості врізався автомобіль Skoda Ockavia, який і вчинив наїзд на міліціонера. За кермом Skoda перебував 34-річний житель Київської області», - йдеться в повідомленні. Внаслідок ДТП водій Skoda Ockavia і двоє його пасажирів загинули на місці пригоди, ще одного пасажира доправлено до реанімації. Також до медичного закладу привезли водія автомобіля Opel Combo і двох його пасажирок. Працівника поліції госпіталізовано з діагнозом «рвана рана обличчя та забій стегна». Наразі правоохоронці з'ясовують усі обставини дорожньо-транспортної пригоди. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
Суспільство Заарештовано чотирьох екс-беркутівців, які працювали в Національній поліції 23 червня слідчі Генеральної прокуратури затримали чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення «Беркут» у Харківській області, яких підозрюють у скоєнні злочинів проти Майдану. Про це на своїй сторінці у Fаcebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган. За її словами, трьом підозрюваним повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України; одному підозрюваному - у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. «Всім підозрюваним за клопотанням прокурора судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів без можливості внесення застави», - написала вона. Крім того, слідчими ГПУ проведено низку обшуків, під час яких знайдено та вилучено зброю та боєприпаси до неї, інші предмети й речі, які мають доказове значення під час досудового розслідування у кримінальному провадженні. «Слід зазначити, що згадані підозрювані працюють у Національній поліції України», - написала вона.
Суспільство Порошенко присвоїв Харківському університету Повітряних сил статус національного Президент Петро Порошенко присвоїв Харківському університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба статус національного. Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко підписав відповідний указ. Під час участі в урочистій церемонії вручення дипломів випускникам університету Президент відзначив вагомі результати діяльності викладацького колективу установи та високо оцінив внесок у підготовку фахівців для Повітряних сил України, подвиги випускників навчального закладу. Президент зазначив, що Харківський університет протягом багатьох років випускав добре підготовані та освічені кадри, які з честю виконують свій конституційний обов'язок і дотримуються присяги. Глава держави нагадав, що понад 200 військових Повітряних сил відзначено державними нагородами за особисту мужність та героїзм.
Суспільство оформление ленты  Вишка для спецназу У Палаці підводного спорту змагались не професійні стрибуни у воду і навіть не аматори, у воду стрибають ті, хто має довести, що перемогти власний страх можливо, аби згодом поповнити лави підрозділу поліції особливого призначення КОРД («Корпус оперативно-раптової дії»). Напередодні хлопцям сказали взяти речі для басейну і не повідомили, що треба буде робити. «Сьогодні вони ще не знають, що стрибатимуть з 10-метрової висоти, - каже головний інспектор відділу контролю оперативної готовності Департаменту організації діяльності КОРД Національної поліції України, підполковник поліції Іван Кулеха. - Ви побачите це з їхньої реакції. Програма п'ятиденних випробувань узагалі тримається у суворій таємниці - про неї знають лише інструктори. Це вправа на сміливість. Техніка не має значення. Стрибатимуть двічі. Один - у невідомість, а другий раз свідомо. Скажу одразу: можуть не всі. Навіть деякі суперпідготовані бійці, які влучають білці в око, іноді не можуть подолати цю перешкоду». Плавки, шльопанці, душ. Претенденти нашвидкуруч переодягаються і готуються. Пальці у них у ранах і мозолях після марш-кидків. Потім побудова і постановка завдання: один стрибок з 7-метрової вишки і два з 10-метрової. Реакція на завдання на якусь мить застигає в очах: ​​хтось спокійно зітхає, хтось нервово погладжує голову. Проте ніхто не відмовляється. Більшість мовчки піднімаються на вишку. Хтось, сконцентрувавшись, налаштовується, хтось хреститься, хтось намагається останньої секунди жартувати і за вказівкою інструктора здійснює стрибок. Стрибає у воду навіть боєць вагою 140 кілограмів. За долю секунди він опиняється не лише у прохолодній хлорованій воді, а й у теплих оваціях побратимів. Біля басейну хлопці, які напередодні ще не були один з одним навіть знайомі, всіх підтримують і підбадьорюють. У Володимира з Полтави стрибок з десяти метрів - перший. «Я з вишки стрибаю вперше, - зізнається він. - Сподобалося. Адреналін зашкалює. Я б ще повторив... багато разів. Боротьби з собою не було. Просто треба було зібратися, налаштуватися, а страшного в цьому нічого немає». «Не можу сказати, що страшно не було. Було! - каже Андрій. - Але весь прикол у тому, щоб цей страх перебороти. Різниця була навіть у стрибках з семи і десяти метрів. Вдруге стрибати було легше - ти вже знаєш, що на тебе чекає». Інструктор Микола, який і сам проходив подібні випробування, каже, що теж стрибав з вишки. «Мені було легко», - запевняє він, адже свого часу практикував стрибки з парашута. Тепер Микола - один з тих, хто оцінює дії кандидатів. «За кожне виконане завдання ставиться бал - або нуль, або одиниця. Наприкінці бали підсумовуються. Враховується і психічний стан. Боєць може бути добре фізично підготовленим, але його психіка в екстремальній ситуації реагує неадекватно. Хтось стрибне з трьох метрів, а на десять не піде». КОРД, до складу якого хочуть увійти всі ці хлопці, - абсолютно новий спецпідрозділ, що формується з колишніх співробітників міліції з «Беркута», «Грифона», «Сокола» і добровольчих батальйонів, які пройшли через події на сході. «За правилами, беруть чоловіків до 35 років, - каже Іван. - Але бувають рідкісні винятки - відбір, наприклад, пройшов нарівні з молодими хлопцями колишній міліціонер 49 років». «Кожен боєць буде готовий виконувати завдання і у повітрі, і у воді, і під водою», - додає Іван. Тому до підрозділу беруть уже фізично підготованих бійців, котрі вміють поводитися зі зброєю. «Самі розумієте, подолати 50-кілометровий марш-кидок у повній амуніції навіть не кожному спортсмену під силу. Перевірено на практиці. Якщо ж нам бракуватиме гідних кадрів, тоді будемо оголошувати зовнішній конкурс, аби до нас ішли непідготовлені хлопці», - продовжує він. Відбір і подальша двомісячна підготовка кадрів відбувається за американською програмою. Стрибки у воду - четвертий етап з п'яти днів випробувань. «Ми їх називаємо «курсом на виживання», - каже Кулеха. - Тобто п'ять діб поспіль люди в умовах обмеження сну, їжі, при максимальних фізичних навантаженнях виснажуються, щоб у цих обставинах можна було побачити, хто є хто, як людина працює в колективі, адже спецназ - колективна робота. Наприклад, якщо хлопці носять колеса вагою 80 кілограмів, то це вправа на індивідуальну витривалість, адже вона виконується в останній день відбору, коли час сну скорочено до мінімуму, а ресурси організму вичерпуються. А якщо претенденти у складі групи трьох-чотирьох осіб носять величезну колоду, то тоді інструктор оцінює, як люди працюють у зв'язці. Може, хтось намагається за рахунок групи виконати завдання, а сам не працює на спільний успішний результат». Проходять претенденти й поліграф, і психологічні тести. Щоб потрапити в КОРД, одного бажання замало - людина має відповідати низці вимог. Перший підрозділ КОРД уже створено. Працює в Києві та Харкові. Цікаво, що з 907 претендентів у Києві перший курс виживання пройшла 61 людина, а бійцями стали лише 39. У Харкові було подано 481 анкету, з них на службу в КОРД відібрано 33 бійці. Загалом до спецпідрозділу заплановано набрати 3076 поліцейських. «Чому не проходять відбір? Деякі вживають наркотики, у когось сумнівна репутація. Але краще вам про це розповість психолог», - каже Іван. «Стрибки у воду - це можливість кожному бійцю подолати свій страх, - каже психолог Олена Вишневська. - Страх - природний. Але у кожної людини є своя межа, яка стопорить перед якоюсь дією. Для цього ми запланували такі стрибки, щоб подивитися, чи готова людина справлятися зі своїм страхом і йти далі. Ви, напевно, пам'ятаєте, як Олександр Македонський перевіряв своє військо на готовність бути воїном - він їх лякав і дивився на реакцію. Якщо людина червоніла, він її брав, якщо блідла і впадала у ступор - ні. Друга є непотрібною на полі бою. Точно так само й тут. Боїться кожен. Важливо розуміти, наскільки людина готова довіритися собі і виконати те, що їй належить. Якщо впорається, то таку людину можна брати на завдання: затримувати небезпечних злочинців, бути в АТО». У руках у психолога аркуш паперу. На ньому - тест. «Він допомагає визначити деякі сфери життя, такі як взаємодія із собою та навколишнім світом, розподіл своїх сил, вміння тримати дисципліну, - пояснює вона. - А ось цей квадрат показує те, що для них зараз актуально. Ми намагаємося використовувати невербальні методики. Виконуючи такі тестові завдання, кандидат не знає «правильної» чи «неправильної» відповіді на поставлене запитання. Але саме такий метод дозволяє по крихтах скласти загальну картинку. Головне - з'ясувати наскільки людина надійна».
Суспільство У Росії ухвалили «антитерористичний пакет» законопроектів Держдума РФ прийняла одразу у другому і третьому читаннях так званий антитерористичний пакет законопроектів, який розробили депутат Держдуми Ірина Ярова і член Ради Федерації Віктор Озеров. Як пише Медуза, ухвалені поправки значно посилюють цілу низку законів. До Кримінального кодексу внесено статтю про неінформування: за «неповідомлення про злочин» саджатимуть на термін до одного року. Ця норма поширюється на такі злочини, як тероризм, захоплення влади і зазіхання на життя державного діяча. У справах про тероризм знижено вік притягнення до кримінальної відповідальності: тепер до неї притягуватимуть з 14-річного віку. У КК вводиться нова стаття про міжнародний тероризм, яка передбачає покарання аж до довічного ув'язнення. «Пакет Ярової» посилює контроль за листуванням. Операторів зв'язку та «організаторів поширення інформації» зобов'язали протягом півроку зберігати зміст повідомлень користувачів, а також надавати державним органам засоби для декодування зашифрованого листування. Кримінальний кодекс також доповнено статтею «схиляння, вербування або інше залучення» до організації масових заворушень. Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Деякі пропозиції Ярової і Озерова було відхилено перед другим і третім читаннями. Перш за все депутати виключили положення, що дозволяють позбавляти громадянства Росії. Таке покарання передбачалося для засуджених за тероризм і екстремізм, а також для людей, які проходять службу в іноземній армії або правоохоронних органах, працюють в іноземних судах або міжнародних організаціях, де Росію не представлено.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олексій Плотніков Референдум у Великобританії матиме опосередковані наслідки для економіки України Референдум у Великобританії може мати опосередковані наслідки для економіки України. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков. «Поки що немає механізму реалізації референдуму у Великобританії. І її вихід з Євросоюзу - перспектива не завтрашнього дня. Для України це має радше опосередковані наслідки. У нас немає серйозного товарообігу з Великобританією. Ми не прив'язані до фунта стерлінгів. Наслідки можуть бути через те, що вихід Великобританії потягне за собою погіршення ситуації в самому Євросоюзі. Це зміни фондових індексів. Курсу євро по відношенню до долара та інші речі, які пов'язані радше з Євросоюзом», - пояснив економіст. Плотніков наголосив, що, звісно, вплив на економіку України може бути, але тільки непрямий. «Для України традиційно перша валюта - долар. Усе обчислюється в доларах. Котирування гривні прив'язані до долара. І ситуація з євро також не є такою критичною, як у разі, якби відбувалися потрясіння з доларом США», - додав експерт.
Політика Стало відомо, про що Нуланд розмовляла із Сурковим 23 червня заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд відвідала Москву для консультацій з російськими офіційними особами щодо ситуації у східній частині України. Про це повідомляє прес-служба посольства США в Росії. Під час зустрічі обговорювалися наступні кроки з реалізації Мінських угод, аби підтримати зусилля «Нормандської четвірки». Російську делегацію очолив помічник президента РФ Владислав Сурков. «Обговорення були дуже детальними, ретельними і конструктивними. Учасники переговорів зосередилися на темі підтримки безпеки в рамках Мінських угод, включаючи питання про те, як швидше домогтися цілковитого припинення вогню, виведення важкої артилерії і забезпечення повного безперешкодного доступу представників ОБСЄ у східну частину України. Крім того, вони ще раз обговорили поточну роботу з реалізації політичних та гуманітарних аспектів Мінських домовленостей на підтримку «нормандського процесу», - йдеться у повідомленні.
Суспільство Викрито посадовців, які розкрадали поверхневий шар земель водного фонду У Києві викрито посадових осіб Державного управління водних ресурсів та Дніпровського басейнового управління, які розкрадали поверхневий шар земель водного фонду. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, добуваючи річковий пісок з використанням важкої техніки, зловмисники руйнували піщану дамбу в Голосіївському районі Києва. Пісок ділки продавали підприємствам столичного регіону, в тому числі і з російським капіталом. «Внаслідок протиправної діяльності посадових осіб державі завдано збитків на 31 млн гривень», - йдеться у повідомленні. Правоохоронці провели обшуки в офісах комерційних підприємств, які перевозили, збували і купували корисні копалини. Під час обшуків вилучено фінансово-господарську документацію підприємств, у тому числі з ознаками фіктивності, комп'ютерну техніку та підроблені печатки контролюючих органів. Триває слідство за ч. 3 ст. 239-2 (незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.
Політика оформление ленты  Прощавай, Британіє? Референдум щодо виходу з Євросоюзу у Великій Британії відбувся. Результати прогнозовані. Євроскептики перемогли. Доки дотепники жартують, що тепер у Євросоюзі звільнилося місце і його швиденько має зайняти Україна, політики та експерти роздумують, що ж буде далі з ЄС і євроінтеграційними цілями нашої країни. Нам своє робить Знаково, що Президент України Петро Порошенко вже зазначив: незважаючи на результати референдуму щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу, держава має захищати спільні європейські цінності. «Шкода, але «нам своє робить». Вірю, що, незважаючи на результат референдуму, Британія залишиться в об’єднаній Європі і захищатиме спільні європейські цінності. Вважаю, що сьогодні нагальний виклик для Європейського союзу – знайти шлях до сердець євроскептиків, аби не дати жодного шансу опонентам європейського інтеграційного проекту та їхнім щедрим спонсорам. Розраховую, що санкції проти Росії як країни-агресора буде продовжено»,  - заявив  через Twitter Порошенко. А прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив сподівання, що Європейський союз збереже свою єдність та відданість європейським, демократичним цінностям, незважаючи на результати референдуму у Великій Британії. Та акцентував, що українці й далі залишаються відданими європейським демократичним цінностям. «Ми з вами вистраждали наш європейський вибір, платимо за нього надзвичайно високу ціну, і сьогодні наші воїни захищають східні кордони Європейського союзу. Тому глибоко вірю в те, що саме ці цінності й далі будуть нас об'єднувати. І переконаний у тому, що Україна й далі боротиметься за єдину, сильну Європу і українці у цьому відіграватимуть одну з ключових ролей і, беззаперечно, надаватимуть нової енергії євроінтеграційним процесам», - наголосив він, відкриваючи засідання уряду у п'ятницю, 24 червня. Зміщення центрів У короткостроковій перспективі це справді ослаблення Європи. Але надалі, швидше за все, посилюватиметься консолідація Європейського союзу, прийматимуться рішення, щоб ЄС стала більш цементованою структурою, де, наприклад, право вето звужуватиметься. Таку думку АСН висловив політолог Олександр Палій, який вважає, що надалі бюрократія ЄС буде оптимізуватися, ставати меншою, але впливовішою, адже ЄС розуміє, що живе в конкретному середовищі. «Це природний процес. У Великій Британії є люди, які мислять стереотипно, бояться розчинення в європейській ситуації. До того ж не виключено, що з часом Британія прийме інше рішення. Чому? Адже коли вирішувалася доля вступу до ЄС у часи Маргарет Тетчер, усі вважали, це остаточно, раз і назавжди. А виявилося, що ні. Знову ж таки, нікуди Британія не подінеться. Замкнутися у своєму англосаксонському світі не вийде. Єдине, що Шотландія та Північна Ірландія однозначно відреагують. Шотландці, зокрема, отримають у ЄС значно більше можливостей, аніж будучи просто британською автономією. А Північна Ірландія бачить приклад сусідньої Ірландії, як ЄС її підтримував економічно, як країна з  аграрної стрімко вийшла в хай-тек, ІТ і так далі», - пояснив він. Палій каже, що для РФ мало що змінюється. «Росія сподівається грати на інтригах між ЄС та Великою Британією. Нав’язати новий порядок денний у Європі, щоб увесь час тривало обговорення вступу/виходу», - акцентує експерт. За його словами, розпускати ЄС ніхто не буде. У ньому багато позитивів для членів. Зокрема, це рух капіталів, вільне переміщення людей через кордони тощо. Чого можна очікувати, то це певного падіння впливу Східноєвропейських країн. Може бути певне зміщення ваги знову у бік Німеччини і Франції. «Німецькі політики у своїх коментарях щодо референдуму дуже спокійні. Німеччина має шанс перетворитися на потужний фінансовий центр, адже раніше цю роль виконував Лондон. Для нас головне, щоб Європа стала більш дієздатною, більш консолідованою. Тоді вона стане й більш впливовою», – акцентував Палій. Подвійний удар У тому, що це ще не згортання європейського проекту, переконаний і політик Андрій Шкіль, який зараз живе у Франції. Він наголошує, що удар, завданий Лондоном по Брюсселю, розійдеться луною і кількість референдумних любителів Кремля збільшиться. Серед позитивів британського референдуму Шкіль назвав кілька моментів. «Це означає, що не буде третьої світової, всі здадуться у полон без бою, а також припиниться потік біженців до ЄС, бо РФ зніме ногу з педалі газу», - сказав він АСН. Та негативів Шкіль перелічив більше. На його переконання, слід чекати, що кількість євроненависників в Україні дорівнюватиме кількості скептиків, а ізоляціонізм США отримає додаткові підстави і введе Трампа у Білий дім. Він вважає, що економіка Британії матиме втрати, але «не палатиме так швидко, щоб знеохотити до виходу інших», тому антиєвропейські союзники Путіна отримають друге дихання і посилять протиукраїнський дискурс. Окрім того, додав Шкіль, перспективи України увійти у ЄС наразі вийшли із зони видимих. «Референдум щодо виходу з Євросоюзу у Великій Британії – нокдаун для ЄС. І чи витримає його євроспільнота і продовжить бій за єдність - залежатиме від багатьох факторів. Але те, що Європа увійшла в процес виживання, – факт», – зазначив він. Вселенська зрада У свою чергу політичний експерт Тарас Чорновіл каже, що хоч референдум – уже доконаний факт, та поки ще нічого не відбулося. «Процедура виходу триватиме приблизно два роки. Про це вже заявлено і у Британії, і в ЄС. Під час цієї процедури прийматимуться політичні, юридичні, фінансові, економічні рішення. Вони достатньо довготривалі. Дуже велика ймовірність, що цілковита втрата права голосу Великобританії в структурах ЄС буде вже на фінальній стадії розподілу повноважень розділення і розлучення. У грудневому саміті, де прийматимуть рішення щодо санкцій РФ, найімовірніше, Великобританія братиме участь і голосуватиме традиційно на підтримку України. І дуже велика ймовірність, що і наприкінці 2017 року Великобританія ще братиме учать у міжнародній політиці Європейського союзу. Що для нас добре і корисно. Адже Британія є досить сильною у підтримці України і супротиву Росії. Не треба очікувати, що відбудуться якісь дуже швидкі дії», - акцентував він у коментарі АСН. Чорновіл зауважив, що зараз говорять про страшну катастрофу, що українська влада не має стратегічного плану, як у цій ситуації поводитися. «Кричать, що це зрада вселенська. Але й у ЄС немає стратегічного плану. Тільки з понеділка, 27 червня, почнуться засідання, розроблятиметься доктрина щодо застосування механізмів можливості виходу країни з ЄС. Наслідки виходу Великої Британії для всіх будуть не надто хорошими, але й не катастрофічними. Британія не є дуже щільно інтегрованою в ЄС, має достатньо самостійну структуру. Вона може діяти окремо. Не входить ні в зону євро, ні в Шенгенську зону. Має відособлену позицію у багатьох питаннях. Завжди собі відвойовувала особливі права. На неї не поширювалися багато зобов’язань, які діють у ЄС. Цілком імовірно, що тут більше програє Британія, ніж ЄС. Уже сьогодні відбулося падіння фунта стерлінгів. Прогнозують серйозні падіння на англійських біржах. Для Європи зараз головне - перебудувати бюджет, розподіл квот», - звернув увагу він. Що головне, наголосив Чорновіл, - Британія втратить у непохитності внутрішньої цілісності: «Нагадаю, свого часу шотландський референдум було програно прихильниками незалежності Шотландії завдяки одному гаслу: «Ми – європейці!» Тобто завдяки Великій Британії шотландці у ЄС. І вихід з Британії не означав, що Шотландія швидко стане членом ЄС, доведеться проходити повноцінну процедуру. А сьогодні це питання знімається. І прекрасне поле для початку процедури виходу Шотландії зі складу Великобританії». Чорновіл прогнозує, що це стане не лише холодним душем для англійців, а й засторогою для низки членів ЄС, що, підтримуючи євроскептичні тенденції, вони можуть втратити цілісність своєї держави. Оскільки, приміром, Іспанія, яка завжди була налаштована досить євроскептично, має територію, котра дуже хоче вийти, – Каталонію. Така сама ситуація є у Бельгії та у інших. Доведеться думати, як зберегтися і посилитися, враховувати наслідки. Кінець – це початок Звісно, результати референдуму щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу вплинуть на весь світ. І багатьом країнам доведеться подивитися на себе через «англійську лупу». Євросоюзу ж – гарно поприбиратись, уважніше придивитися до причин і спонсорської підтримки євроскептичних настроїв на своїх теренах, відчути на своєму хребті загрозу втрати територій. Зрозуміло також, що на певний час увага Європи буде зосереджена на собі, Україну дещо відкладуть. Та згодом цілком ймовірно, що з’явиться більше розуміння того, що ми – не просто територія між ЄС і Росією, а справді європейці, які, прагнучи «офіційного шлюбу» з Європейським союзом, мусять відбиватися і гинути від рук «дружнього сусіда». Хоч би як цинічно це звучало, але нема лиха без добра. Й істинно: своє завжди болить більше, а кінець одного - завжди початок іншого.
Суспільство Слюсарчука звільнили з-під варти Суд звільнив з-під варти Андрія Слюсарчука, відомого як «доктор Пі». Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook його адвокат Ярослав Зейкан. У прес-службі Львівської прокуратури zaxid.net підтвердили, що Андрія Слюсарчука звільнили з-під варти. У четвер, 23 червня, Львівський апеляційний суд змінив йому запобіжний захід на час розслідування з утримання під вартою на особисте зобов'язання. Прес-секретар Львівської прокуратури Мар'яна Гайовська також додала, що за рішенням Рівненського апеляційного суду Слюсарчука мають утримувати під вартою до 8 липня. Наскільки законним було його звільнення - в прокуратурі зараз з'ясовують. Слюсарчук поки що перебуває в СІЗО, на вулиці Городоцькій у Львові. Слюсарчука було засуджено на вісім років за шахрайство. «Доктор Пі» видавав себе за нейрохірурга.
Події Сьогодні бойовики 24 рази обстріляли позиції сил АТО Від початку доби зафіксовано 24 обстріли з боку бойовиків. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, на маріупольському напрямку ворог з мінометів калібру 82 мм обстрілював наші позиції неподалік від Красногорівки, Тарамчука і Чермалика, а з озброєння БМП і гранатометів - під Водяним і Новотроїцьким. На донецькому напрямку по захисниках Авдіївки і Опитного російські окупанти застосовували стрілецьку зброю, кулемети великого калібру і гранатомети різних систем, а поруч із Зайцевим позиції ЗС України потрапили під вогонь 82-мм мінометів. Крім того, по укріпленнях у районі Пісків противник випустив 26 снарядів з 122-мм артустановок. На Луганщині посилилися обстріли сил АТО поруч із Попасною зі стрілецької зброї і автоматичних гранатометів, а біля Новозванівки - з мінометів.
Суспільство У Росії 18-річного хлопця можуть посадити на чотири роки за напис у ліфті Управління Слідчого комітету по Свердловській області завершило розслідування справи про екстремізм щодо 18-річного жителя Єкатеринбурга. Як пише Медуза, хлопця звинувачували у розпалюванні ненависті (стаття 282 КК РФ) за «напис і малюнок екстремістського змісту», зроблені ним у ліфті житлового будинку взимку 2016 року. Авторство напису і малюнка було встановлено під час оперативних заходів за участю ФСБ і Центру протидії екстремізму по Свердловській області. Як зазначається у повідомленні СК, молодик «усвідомлював, що його «наскальний живопис» з огляду на перебування у місці загального користування є доступним для огляду необмеженому колу осіб - як мешканців будинку, так і інших громадян». Справу передано до суду. Хлопцеві загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,99423003196716-/ /-pc-/
Top