counter
Архів Повернутись назад 24 Травня 2016
24 Травня
Політика Росія підтримала розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову в «нормандському форматі», під час якої російська сторона висловилася на підтримку поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Під час телефонної розмови Порошенко звернув увагу на погіршення ситуації, зокрема обстріли в районі Авдіївки, що є реальною перешкодою для досягнення прогресу в мирному врегулюванні. Крім того, Президент зазначив, що для деескалації конфлікту на Донбасі Росія має вивести війська з окупованої частини України і припинити постачати туди зброю і найманців. Він також звернув особливу увагу на необхідність відновлення контролю за українсько-російським кордоном. Керівники України, Франції, Німеччини та Росії підтримали ідею розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання. «Під час розмови також було наголошено на необхідності повного виконання Мінських домовленостей, включаючи створення умов безпеки для проведення місцевих виборів у деяких районах Луганської та Донецької областей на основі українського законодавства та норм БДІПЛ/ОБСЄ», - йдеться в повідомленні. Крім того, Петро Порошенко закликав Росію звільнити всіх українських заручників, включаючи Надію Савченко, Геннадія Афанасьєва, Юрія Солошенка. Також глава держави назвав неприпустимим постійне порушення прав кримських татар в окупованому Росією Криму та закликав припинити їх переслідування і негайно відпустити всіх політичних в'язнів.
Події Бойовики майже 50 разів обстріляли позиції сил АТО Минулої доби бойовики 47 разів відкривали вогонь по укріпленнях ЗС України вздовж усієї лінії зіткнення. Як повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції, ввечері противник інтенсивно обстрілював опорні пункти ЗСУ в районі Мар'їнки. При цьому застосовувалася стрілецька зброя, гранатомети різних систем, 82-мм міномети. Кілька разів відкривав там вогонь і ворожий снайпер. На тій самій ділянці бойовики били з 82-мм і 120-мм мінометів по захисниках Красногорівки. «Неспокійно і в Авдіївці. Там бандити продовжили обстрілювати наші позиції з мінометів і гранатометів. На Горлівсько-Світлодарській дузі під ворожим вогнем зі стрілецької зброї та гранатометів опинилися опорні пункти сил АТО неподалік від Зайцевого і Луганського», - йдеться в повідомленні. Крім того, на маріупольському напрямку незаконні збройні формування відкривали вогонь по укріпленнях ЗС України поблизу Широкиного, Березового і Гнутового з великокаліберних кулеметів, гранатометів, час від часу з зенітних установок. А по Лебединському терористи пізно ввечері вдарили з мінометів калібру 120 мм. Також на Луганщині бойовики били з гранатометів по українських військових, які несуть службу на підступах до Станиці Луганської і Новозванівки.
Події Зростає кількість загиблих внаслідок вибуху в житловому будинку Одеси Кількість загиблих внаслідок вибуху в житловому будинку Одеси зросла до двох осіб. Про це заявив керівник прес-служби обласного управління ДСНС Сергій Решетняк, пише 112. «Друга людина, яка загинула внаслідок вибуху в житловому будинку, - це жінка 90 років, власниця квартири, де стався вибух. Потерпілі, чотири людини, перебувають у різних лікарнях міста», - сказав він. За його словами, пожежно-технічна лабораторія взяла зразки наслідків вибуху і встановлюватиме причини. Читайте також: В Одесі в житловому будинку прогримів вибух, є загиблі Водночас у прес-службі ГУ ДержНС в Одеській області повідомили, що внаслідок вибуху і пожежі пошкоджено сім житлових квартир: зруйновано перегородки, вибито балкони, віконні рами та двері, вигоріло домашнє майно на загальній площі 60 кв. м. В одному з готелів розміщено 22 осіб, житло яких стало непридатним.
Суспільство Бойовики у своїх ЗМІ запевняють, що «націоналісти» вбили вже 80 бійців АТО У «ДНР» через підконтрольні бойовикам ЗМІ та соцмережі здійснюється чергова інформаційна операція з дискредитації українських військ. Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, згідно з чутками, в зоні АТО нібито спостерігається протистояння підрозділів ЗСУ з «праворадикальними, націоналістичними збройними угрупованнями» у вигляді «добровольчих батальйонів». «Згідно з поширюваними даними, від рук «націоналістів» уже загинуло щонайменше 80 військовослужбовців ЗСУ. Понад те, подібна інформація міститься і в закритих оперативних даних «військової розвідки ДНР», де вказується, що нібито «особливою запеклістю відзначаються сутички українського десанту і націоналістів», - написав Тимчук. При цьому він зазначив, що «військову розвідку» і пропагандистів бойовиків не бентежить той факт, що «добробати», які фігурують у їхніх повідомленнях, давно увійшли до складу ЗСУ та інших збройних формувань України.
Політика У МЗС відреагували на візит Медведєва до Криму Міністерство закордонних справ висловлює протест у зв'язку з неузгодженим з українською стороною перебуванням на суверенній території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим і Севастополь, глави російського уряду Дмитра Медведєва. Про це йдеться в заяві МЗС, опублікованій на сайті відомства. У заяві сказано, що перебування Медведєва в Криму є відвертим нехтуванням з боку російської влади державним суверенітетом України, свідченням порушення з боку Російської Федерації статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов'язань. «Вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні «органи кримської влади» та її представників, котрі приймають незаконні рішення і чинять протиправні дії», - йдеться в повідомленні. У зв'язку з цим російському зовнішньополітичному відомству відправлено ​​відповідну ноту протесту.
Суспільство Чотирьом керівникам ВПК Росії заборонили в'їзд до України Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну чотирьом керівникам одного з підприємств військово-промислового комплексу (ВПК) Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у листопаді минулого року оперативники спецслужби викрили незаконну діяльність миколаївської фірми, яка спеціалізувалася на розробці конструкторської та технологічної документації для кораблів ВМФ та прикордонної служби ФСБ Росії. «СБУ оголосила директору і головному конструктору установи офіційні застереження про неприпустимість порушення чинного законодавства про відсутність дозволів Державного експортного контролю на право вести за кордоном військово-технічні роботи. Також до миколаївського підприємства було застосовано санкції. Функціонування фірми фактично було припинено», - йдеться в повідомленні. При цьому керівництво російського підприємства ВПК у місті Відрадне Ленінградської області продовжило спроби залучити українських фахівців до роботи. Зокрема, росіяни мали намір особисто прибути до Миколаєва для узгодження деталей можливого відновлення взаємодії з колишніми партнерами. Наразі, після заборони в'їзду в Україну представників російського ВПК, будь-яку співпрацю між сторонами остаточно припинено.
Суспільство Луценко реформуватиме ГПУ за допомогою американця українського походження Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір для реформування ГПУ залучити іноземного фахівця - американського помічника федерального прокурора українського походження Богдана Вітвицького. Про це Луценко написав на своїй сторінці у Facebook. Вітвицького з червня буде призначено головою конкурсної комісії для відбору кандидатів до органу. Луценко зазначив, що в ГПУ узгодили формат створення Генеральної інспекції. «Узгодили з американськими партнерами формат і графік створення Генеральної інспекції, яка виявлятиме перевертнів у ГПУ. Проситиму депутатів уточнити для цього закон. Планую з липня призначити американського помічника федерального прокурора українського походження Б. Вітвицького очолити конкурсну комісію», - написав у соцмережі прокурор. Також він зазначив, що первинну чистку кадрів розпочнуть «ще раніше силами внутрішньої безпеки».
оформление ленты  Блог: 
Політика Євген Магда Політики намагаються набирати очки довкола приватизації ОПЗ На сьогодні влада зацікавлена ​​в тому, щоб провести приватизацію Одеського припортового заводу чесно і прозоро. Таким чином це може позитивно вплинути на імідж уряду і зміцнити його авторитет. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт, директор Центру суспільних відносин Євген Магда. «Навколо Одеського припортового вже сформувався значний політичний шлейф і політки намагаються набирати очки в цій ситуації. Це і Юлія Тимошенко, і Михайло Саакашвілі. Думаю, для уряду принципово важливо провести приватизацію так, щоб це нагадувало приватизацію «Криворіжсталі» у 2005 році. Тут питання навіть не в грошах, а в іміджі. Зараз владі потрібні реальні кроки для зміцнення її авторитету. Будь-який скандал у цій ситуації не піде уряду на користь», - зазначив політолог. За словами експерта, цілком реально, що одну з умов - у торгах не повинні брати участь російські компанії - буде виконано. Магда зауважив, що ОПЗ - це об'єкт стратегічного значення. «Це реально, але мають бути запобіжники проти афілійованих з Росією структур. Розумієте, прихильники Путіна не бігають Києвом у будьонівках та футболках «самый вежливый президент». Тут є певний юридичний механізм, і питання принципу, щоб це рішення було дотримано, адже ОПЗ серед усього іншого ще й об'єкт стратегічного значення», - підсумував Магда.
Суспільство У Полтаві чоловік хотів підірвати відділення поліції У Полтаві чоловік за допомогою гранати хотів підірвати відділення поліції. Про це повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції в Полтавській області. «Телефонний дзвінок на лінію «102» надійшов учора, близько 20 години 30 хвилин. Невідомий чоловік повідомив, що збирається гранатою підірвати адмінбудівлю відділення №1 Полтавського відділу поліції. Під час реагування на це повідомлення наряд патрульно-постової поліції затримав нетверезого чоловіка біля одного з будинків по вулиці Бірюзова. Під час огляду жодних вибухонебезпечних предметів у нього не виявлено», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України.
Суспільство У Міноборони до відповідальності притягнули 400 осіб після аудиторської перевірки Після проведення контрольних заходів внутрішнього аудиту в Міністерстві оборони притягнули до відповідальності близько 400 осіб. Про це під час брифінгу повідомила начальник управління комунікацій і друку МО Оксана Гаврилюк. «Завдяки рекомендаціям, наданим внутрішніми аудиторами за результатами операційних аудитів і попереднього моніторингу ризикових операцій, з початку 2016 року в Міністерстві оборони вдалось запобігти втратам і збиткам на суму понад 64 млн гривень... Також дано рекомендації і застереження щодо підвищення ефективності управління державними фінансовими і матеріальними ресурсами на суму близько 4,5 мільярда гривень. За підсумками аудитів до відповідальності за фінансові порушення притягнуто близько 400 осіб», - розповіла спікер.
Суспільство До 2020 року ВМС отримають 30 нових кораблів і катерів До 2020 року планується кардинально оновити корабельний склад Військово-морських сил і побудувати близько 30 бойових кораблів і катерів. Про це під час брифінгу заявила начальник управління комунікацій і друку Міністерства оборони України полковник Оксана Гаврилюк, повідомляє прес-служба Міноборони. За словами Гаврилюк, відповідно до положень стратегічних документів в оборонній сфері, в Збройних силах України відбуваються заходи з відродження ВМС та бойових можливостей. «Триває нарощування можливостей корабельного складу. На замовлення Міністерства оборони України для українських ВМС побудовано два малих броньованих артилерійських катери, триває виготовлення ще чотирьох», - йдеться в повідомленні. Крім того, Міністерство оборони України уклало державний контракт на будівництво двох десантних катерів. Також, згідно з рішенням міністра оборони України, триває робота з розробки нового патрульного літака ВМС Ан-148мп. Орієнтовний термін прийняття його на озброєння - 2019 рік.
Суспільство Турчинов: Росія значно посилила обстріли українських військових Розмістивши вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і застосовуючи заборонену Мінськими домовленостями важку зброю, російські військові значно посилили інтенсивність обстрілу позицій українських Збройних сил. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО. За словами Турчинова, про системну підготовку до активізації військового протистояння з боку Російської Федерації свідчить також концентрація важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, вздовж лінії розмежування. «Крім того, протягом останнього місяця істотно активізувалося використання російських безпілотних літальних апаратів - як розвідувальних, так і ударних», - сказав Турчинов. Читайте також: За добу Україна зазнала найбільших втрат за останній рік Секретар РНБО наголосив, що безпілотники запускали не лише з окупованої, а й безпосередньо з російської території. «Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної і цинічної дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль», - сказав Турчинов, зауваживши, що «шлях умиротворення агресора замість посилення санкцій та інших реальних дій призводить лише до зростання кількості жертв серед українських військових і мирного населення, а також посилює небезпеку розв’язання Кремлем повномасштабних воєнних дій у Європі».
Суспільство Поліція завершила досудове розслідування заворушень біля будівлі парламенту в серпні минулого року Досудове розслідування у справі про заворушення біля будівлі Верховної Ради 31 серпня 2015 року завершено. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. «Генеральна прокуратура України здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень 31 серпня 2015 року на площі Конституції поряд з будівлею Верховної Ради України. Наразі Головним слідчим управлінням Національної поліції України завершено досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні», - йдеться в повідомленні. Читайте також: Партійний угар на площі Конституції Як зазначили в ГПУ, процесуальним керівником до Головного слідчого управління Нацполіції відправлено доручення про відкриття матеріалів провадження 15 підозрюваним та їхнім захисникам.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Андрій Новак Фінансова поліція - це компетенція органів Державної фіскальної служби Створення окремої фінансової поліції - справа абсолютно непотрібна, особливо в складі Національної поліції. Структура має входити до складу Державної фіскальної служби у вигляді департаменту чи просто підрозділу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак. «Я вважаю, що це вузькоспеціалізована професійна сфера, якою повинні займатися фахівці. Це радше компетенція органів Державної фіскальної служби, і якщо створювати фінансову поліцію, то вона має бути в структурі ДФС. Бо якщо ці функції додати Міністерству внутрішніх справ, не думаю, що там є достатня кількість кваліфікованих працівників у сфері податкових і бюджетних відносин. У нас багато порушень у частині ухилення від сплати податків, також багато порушень на митниці - це заниження митної вартості товарів, контрабанда. У разі створення фінансової поліції має бути три головних напрями розслідувань: ухилення від сплати податків, митниця, використання бюджетних коштів. Третій напрям для роботи нової служби - це порушення з використанням бюджетних коштів, як центрального, так і місцевого бюджетів», - розповів економіст. Новак переконаний, що нічого нового створювати не потрібно, це має бути просто підрозділ, можливо, з якимось особливим статусом у структурі ДФС. Адже бюджет країни поки що «не потягне» витрати зі створення нової структури. «Це внутрішня ситуація Державної фіскальної служби: якщо у них достатньо наявних кадрів, яким можна надати функції, повноваження, то можна створювати фінансову поліцію. Абсолютно нових органів з набором нових чиновників створювати зараз зовсім не потрібно. Стан державного бюджету України нині такий, що ми не можемо дозволити собі такі витрати», - резюмував фахівець.
Суспільство Поліція завершила досудове розслідування у справі про пожежу на нафтобазі під Києвом Головне слідче управління Національної поліції України завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо керівників і працівників нафтобази «БРСМ», розташованої у Васильківському районі Київської області. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. За інформацією правоохоронців, провадження було відкрито за сімома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, дії посадових осіб нафтобази було кваліфіковано слідчими за частинами 1 і 4 статті 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість). Також їм інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах), ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель та споруд). Крім того, йдеться про ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів (ч. 3 ст. 212), а також умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції (ст. 227 Кримінального кодексу). «У рамках кримінального провадження слідчими допитано понад 200 осіб - працівників нафтобази, медичних працівників, пожежних і представників контролюючих інстанцій. Також було призначено і проведено понад 40 судових експертиз, серед яких - електро-, вибухо-, пожежно- та медичні, з безпеки життєдіяльності тощо», - йдеться в повідомленні. Збитки внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та забруднення земельних ділянок становлять понад 56 мільйонів гривень. Як зазначили в поліції, за результатами розслідування повідомлено про підозру директору підприємства, яке є власником нафтобази, і трьом посадовцям інших підприємств-орендарів, працівники яких постраждали внаслідок вибуху. Зараз підозрювані знайомляться з матеріалами провадження. Після завершення ними ознайомлення обвинувальний акт щодо зазначених осіб буде відправлено до суду. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
Суспільство Окупанти не сумніваються в поверненні до Криму «скіфського золота», але «не дуже скоро» Окупаційна влада Криму не сумнівається в тому, що вдасться повернути «скіфське золото» з Нідерландів, але станеться це «не дуже скоро». Про це заявила «міністр культури» Криму Аріна Новосельська, пише ТАСС. «Маркування там стоїть, це фонди кримських музеїв, немає у них прийому жодного проти нас. А всі фонди кримських музеїв сьогодні є фондами РФ. Ось із цим нічого не можна вдіяти - всюди стоїть клеймо кримських музеїв», - сказала вона. Читайте також: Судове засідання щодо скіфського золота відбудеться 5 жовтня При цьому Новосельська зазначила, що не може розкрити всі подробиці судового процесу. «Ми працюємо дуже щільно з міністерством закордонних справ РФ з цього питання і з іншими відомствами - ФСБ, МВС... Тому є обмеження із надання інформації щодо скіфського золота», - пояснила вона. У поверненні експонатів Новосельська не сумнівається. Однак вона вважає, що це станеться «не дуже скоро».
Суспільство оформление ленты  Бойовики намагаються залучити дітей до збору інформації про сили АТО У районі проведення антитерористичної операції покладено край спробі терористів «ЛНР» залучити дітей до збору розвідувальної інформації. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у середині травня на березі річки Сіверський Донець бойовики захопили 15-річного жителя Новоайдарського району. «Під час тривалих нічних допитів із залякуванням і тортурами терористи вибивали з хлопця інформацію про місця розташування бойових позицій, особовий склад і озброєння українських підрозділів біля селища Трьохізбенка», - йдеться в повідомленні. За словами юнака, одним з бойовиків був терорист на прізвисько Клим, а рядовими бойовиками керували російські найманці з Північного Кавказу. Надалі бойовики зажадали, щоб дитина почала шпигувати для них на території, підконтрольній Україні. Після того як хлопець погодився на співпрацю з терористами, його відпустили і він зміг повернутися додому.
Суспільство оформление ленты  У Чугуєві податківці ліквідували підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю У Харківській області співробітники податкової міліції припинили діяльність підпільного цеху з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів), встановлено, що житель міста Чугуїв за місцем свого проживання організував підпільний цех, на якому масово виготовлялася фальсифікована алкогольна продукція. У ДФС зазначили, що горілку виготовляли, змішуючи спирт з водою, а коньяк - змішуючи спирт та воду з додаванням коньячних ароматичних добавок. Надалі продукцію розливали в п'ятилітрові ємності і продавали. «Внаслідок проведеного обшуку було знайдено та вилучено 980 літрів спирту, 415 літрів фальсифікованого алкоголю, а також обладнання, яке використовувалося в незаконній діяльності. Загальна сума вилученого становить понад 200 тисяч гривень», - ідеться в повідомленні. Заходи здійснювалися в рамках операції «Акциз-2016». Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Беца Найкращий варіант - переглянути функції податкової міліції Ліквідувати податкову міліцію, а потім створювати такий самий орган, який підпорядковується вже іншій структурі, зокрема МВС, - нелогічно. Найкращий варіант - це просто переглянути функції податкової міліції. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт з правоохоронної проблематики Олександр Беца. «Створення фінансової поліції ні до чого доброго не приведе. У нас є податкова міліція, підрозділи в СБУ. Якщо ми братимемо за приклад найкращий іноземний досвід, то там уся поліція, яка займається вирішенням питань сплати податків, зосереджена лише в податкових органах. Нам немає необхідності створювати ще одну структуру. Пропонується ліквідувати податкову міліцію і створити фінансову поліцію. Думаю, це просто спроба посилити можливості Національної поліції за рахунок того, що створюється додатковий підрозділ. Але в цьому немає сенсу. Деканоїдзе, коли працювала в Грузії, у них там при населенні 4,5 мільйона можна взяти і об'єднати кілька правоохоронних органів в один, що цілком логічно. Але для такої великої країни, як наша, немає сенсу цього робити. Інакше виникне питання: як можна розібратися з повноваженнями фінансової та податкової міліції, хто за що має відповідати? У нас така сама картина з Антикорупційним бюро: створено один орган, але залишилися ще структури, які займаються тим самим - у прокуратурі частково, в СБУ, в МВС. Але їх має бути уніфіковано і об'єднано», - розповів експерт. Беца впевнений, що створювати дублюючий орган не варто. Необхідно просто переглянути функції нині існуючої податкової міліції. Варіант об'єднання також можливий, але за умови делегування працівників різних структур в об'єднану фінансову поліцію. «Дуже зручний варіант - не створювати фінансову поліцію, а подивитися, які функції потрібно додати податковій міліції, щоб вона виконувала все необхідне. Ми йдемо постійно тим самим шляхом: у нас залишаються повноваження в кількох органах. Якщо буде створено фінансову поліцію, то треба ліквідувати податкову міліцію. Але у податкової міліції є досвід відстеження сплати податків окремими суб'єктами господарювання. Якщо створять фінансову поліцію, то у них такого досвіду не буде. Мені це нагадує, коли була спроба створити Національне бюро розслідувань, тоді пропонувалося від кожного силового органу делегувати представників. Податкова міліція займає ту нішу, яку має займати. Єдиний варіант - залишити податкову міліцію, але переглянути її діяльність. Тому що коли ви бачите, як співробітники цієї міліції вриваються на об'єкти господарювання, відбувається маски-шоу, то це більш театральна, ніж змістовна дія. Однак треба прибрати театральність і перейти до дій», - розповів фахівець.
За кордоном У Брюсселі постраждали близько десяти осіб під час протестної акції У Брюсселі під час антиурядової акції протесту відбулися зіткнення, внаслідок яких постраждали люди. Про це повідомляє Agence France-Presse. Активісти протестували проти соціальної політики бельгійського уряду. «Так, у районі Південного вокзалу - кінцевої точки протестної ходи - близько ста радикально налаштованих маніфестантів, які приховували свої обличчя під шарфами і протигазами, закидали поліцейських пляшками, камінням і петардами, у відповідь силовики застосували проти учасників акції водомети і перцевий газ. Як повідомляє телеканал RTBF із посиланням на правоохоронців, під час зіткнень як мінімум 10 людей дістали поранення, серед них - шеф спецпідрозділу поліції Брюсселя з боротьби із заворушеннями, комісар П'єр Вандерсміссен», - пише ресурс. Загалом же в акції протесту брали участь близько 60 тисяч осіб. Люди виступали проти скорочення бюджетних витрат, вони вимагали не урізати фінансування сфери охорони здоров'я і не вносити правки до трудового законодавства.
Суспільство Українські десантники провели масштабні навчання У Миколаєві відбулося масштабне навчання з висадки повітряного десанту. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України. «Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади високомобільних десантних військ Збройних сил України в Миколаєві пройшли навчання з масового десантування, виконання маршу і штурму об'єкта умовного противника. Захід відбувався на одному з полігонів Миколаївщини, участь у ньому взяли 450 десантників і близько 70 одиниць військової техніки», - сказано в повідомленні. Десантування парашутним способом відбувалося в кілька етапів і одночасно з трьох літаків Ан-26 ПС ЗСУ. «Десантування одночасно такої кількості військовослужбовців було випробуванням як для пілотів військових літаків, так і для десантників. Я задоволений тим, що ми всі впоралися із цим непростим завданням», - сказав командир з'єднання.
Політика оформление ленты  Топ-3 Петра Порошенка Два роки тому Петро Порошенко тріумфально переміг у першому турі президентських виборів. Якби зараз йому довелося знову змагатися за голоси, боротьба була б складнішою. Адже рейтинг Порошенка хоч вищий, ніж у конкурентів, але серйозно впав - більше ніж у п’ять разів. І, як свідчать дані опитування Центру Разумкова, проведеного наприкінці квітня 2016-го, становить уже не 54,7%, а лише 10%. Чому так? Які основні здобутки і провали Порошенка? Що на нього чекає далі? Розбиралася «Аналітична служба новин» (АСН). Закінчення ейфорії Політичний експерт Олександр Палій переконаний, що все-таки Порошенку є чим гордитися. Зокрема, основні здобутки Петра Олексійовича – це втримання державності під час зовнішньої агресії, зміцнення армії, відновлення економічного зростання, яке триває вже півроку. «Втримати державу - це означає врятувати життя від руйнування мільйонам. Багато хто цього ще не оцінив. Армія в нас отримала нормальне забезпечення і добилася серйозних успіхів, навіть ще в 2014 році. Відвоювання двох третин території Донбасу – це, безумовно, заслуга й верховного головнокомандувача», - вважає він Палій каже, завдяки Порошенку нарешті є економічне зростання, яке хоч тільки почалося, але вселяє оптимізм і в державі, і зовні, бо означає: якщо Україна зростає під час війни, то все у нас буде добре. «Це колосальні здобутки, масштаби яких поки що не всі розуміють, бо велике бачиться з відстані», - додав Палій у коментарі АСН. Що ж стосується трьох його головних проблем, то, за словами Палія, це повільність і поступовість судової реформи та реформи прокуратури. «Реформувати все одразу значно легше, ніж поступово окремі сфери - здається, це розуміння тільки зараз приходить до Порошенка. Ще були кадрові помилки, зокрема при призначенні попередніх генпрокурорів. Але були й кадрові успіхи. А головна проблема - що нема посадок «великих акул» попереднього режиму та корупції. Хоча такої кількості арештів корупціонерів, як зараз, у нас ніколи не було. Однак люди хочуть відчути, що справедливість є для всіх, і немає жодних домовленостей і права порушувати закон ні для кого. Ми розуміємо, що іноді політично вигідно (навіть іноді для держави) не садити злодіїв, а тримати їх залежними, але люди не хочуть розуміти такої політики», – каже політолог. Палій вважає, що падіння рейтингів Порошенка зумовлене закінченням періоду ейфорії. «Рейтинг Президента входить у нормальне русло. Виходячи з сьогоднішньої ситуації, Порошенко цілком може виграти наступні президентські вибори, завдяки тому, що люди роздивляться, зрозуміють, що могло бути значно гірше, зрозуміють, хто причетний до витягування країни з катастрофи. А крім того, Порошенку легше через те, що його конкуренти поки що гірші за нього», – пояснив свою точку зору експерт. Він додав, опоненти Порошенка – популісти (Тимошенко, Ляшко і т.д.) і Москва та її агентура - в Україні: «Звичайно, вони зацікавлені в дестабілізації державного механізму. Але зробити це не так просто, коли український народ набрався політичного досвіду, а всі державні інституції функціонують і потроху, зі скрипом, але покращуються». Час на відповіді У свою чергу політолог Євген Магда наголосив, що у нас часто забувають, якими були попередні президенти: порівнюють цього з цим, а не з тим, хто був раніше. А річниця обрання Порошенка Президентом – це нагода подумати і почати втілювати обіцянки у життя. «Суспільство істотно змінилося після 2014 року, після Революції гідності. Зрозуміло, що потрібні відповіді на важливі питання. І треба пам’ятати, що поки що не минуло навіть половини каденції президентської. У Порошенка ще є шанс здійснити необхідні зміни і зрушення», – звернув увагу Магда. Експерт також вважає, що важливим здобутком Порошенка є посилення армії. Та основним є збереження незалежності, загроза втрати якої була достатньо реальною та вагомою. Другий «плюс» - продовження євроінтеграції і усвідомлення широкими верствами населення, що це безальтернативний шлях. «Та тут треба розуміти, що справа не лише у євроінтеграції як такій. А й у змінах усередині країни», - сказав він. Щодо недоліків, то в першу чергу Магда виділив те, що Президент України сприймається як центр політичної влади. «І одна з основних проблем – складність з делегуванням повноважень. Порошенко мало нагадує класичного європейського президента, тому що він активно втручається в політичний процес, не обмежуючись суто представницькими функціями. Відповідно він отримує негативу більше, ніж заслуговує», – вважає експерт. Другою вадою, на думку експерта, є те, що Порошенка було обрано, коли він уже став багатою людиною, що ускладнює його сприйняття людьми: «Виникають скандали - навколо липецької фабрики, офшорів, які є хоч не завжди переконливими, але гучними». Третій недолік, на переконання Магди, те що Україна не стала альтернативним центом впливу на пострадянському просторі і не формує порядок денний так, як могла би це робити. А ось у падінні рейтингів політолог трагедії не бачить, каже, що вони просідають у всіх: «Немає на моїй пам’яті президента зі стабільним рейтингом протягом усієї каденції. Як спортсмен форму, він її набирає до виборів, потім втрачає, потім знов набирає перед новими змаганнями. Тому тут немає нічого екстраординарного». Посилення влади Порошенка його людьми на чолі Кабміну та Генеральної прокуратури України, на думку Магди, може як ще більше знизити довіру до Президента, так і, навпаки, значно підвищити. «Це точка біфуркації. Вони його або вниз потягнуть, або вгору. Якщо наслідки дій уряду будуть позитивними, хай і не завжди популярними, якщо від генерального прокурора матимемо певні натяки на справедливість – це позитив, у тому числі й рейтинговий», - резюмував Магда. Свій до свого Набагато критичніше на президентство Порошенка дивиться політичний експерт Богдана Бабич. Вона стверджує, що до здобутків Петра Олексійовича можемо віднести: збільшення власного капіталу, вибудовування сильної президентської вертикалі, прилаштування своїх родичів на держслужбу (сина - депутатом Верховної Ради, кількох кумів - міністрами). Хоча «з барського столу» трохи перепало й Україні: ось-ось і отримаємо безвізовий режим, маємо нових поліцейських, розпочався процес дерегуляції та скорочення державного апарату. «Петро Олексійович міг дати сигнал суспільству, що готовий жити по-новому. Але він своїми діями показав, що не вірить у державу, яку очолює. Президент навчився на помилках Януковича і тому будує своє «межигір’я» не в Україні, а в Іспанії. І гроші тримає не в Україні, а десь у більш надійному місці», – обурилася вона. Бабич додала, що, на жаль, за два роки Порошенка на чолі держави остаточно провалено деолігархізацію та деофшорізацію економіки: «Президент остаточно довів, що будує олігархічний консенсус, де ведення бізнесу через офшори є звичною практикою. Це означає, що інфраструктурні зміни, перехід до наступного технологічного устрою мають відбутися не завдяки політиці Банкової, а всупереч їй». Другою поразкою Порошенка експерт назвала боротьбу з корупцією та кадрову політику: «Призначення людей за критерієм особистої відданості, втручання «любих друзів» у роботу судів, кришування корупції в прокуратурі та судах, відновлення «телефонного права» - все це ознаки сучасної України». Третій провал, на думку Бабич, - це Мінськ-2, «який фактично ввів Україну в логіку консервації конфлікту на Донбасі та легітимізації сепаратистських утворень». «Є ще криза конституційного процесу та втрата конституційної легітимності, яку можна повернути виключно через перезаснування державності на нових принципах та за новими правилами співжиття. Але це інша історія», - пояснила Бабич свою точку зору. Що стосується прогнозу на майбутнє Порошенка, то експерт зауважила, що сильний і відповідальний державний діяч не дає обіцянок, які не може виконати. Інакше він втрачає політичну перспективу. «Якщо у народу є політична пам’ять, він викидає таких політичних авантюристів на смітник історії. Якщо ні, ми рухаємося за спіраллю», – підсумувала вона. Таємні інгредієнти Наразі експерти відкидають ризик дочасних президентських виборів. Кажуть, нема для них зараз передумов. Але акцентують на необхідності Порошенку і його команді пам’ятати про обіцянки і починати їх виконувати. Адже хоч романтичні очікування пригасли, країні й далі доводиться не тільки боротися з окупантом, повертати території, а й відновлювати економіку, створювати боєздатну армію і справедливу правоохоронну й судову системи тощо. Тут хочеться нагадати Порошенкові його ж слова, сказані ним, коли він уже Президентом звітував торік у Верховній Раді: «Усі, хто протидіє реформам і перешкоджає Україні стати успішною, а саме олігархія, корумпована бюрократія, країна-агресор і його нечисленна п'ята колона, яку ворог намагається підживлювати в Україні, програють». І як порівнював себе з шеф-кухарем під час оцінювання проведення реформ, гучно анонсував, що чимало страв уже в печі, для одних підходить тісто, для інших зібрано всі необхідні інгредієнти, а є й такі страви, що ми з вами навіть і не знали їхнього рецепта. До речі, «рецепти з Банкової» дійсно переважно таємні. Їх ховають від широкого загалу, обговорюють кулуарно. А наближені до Порошенка люблять діяти агресивно, роблячи все для концентрування влади в одних руках, за що по них часом доводиться давати Заходу. А позитивні зміни в житті країни - це й далі найголовніше, бо без цього говорити про якісні реформи та  перетворення не доводиться. 
Суспільство У Росії спростували інформацію про втрату чотирьох бойових вертольотів у Сирії Всі російські бойові вертольоти в Сирії виконують планові завдання, втрат серед особового складу немає. Про це заявив офіційний представник міноборони РФ - генерал-майор Ігор Конашенков, пише ТАСС. Раніше низка ЗМІ з посиланням на компанію Stratfor повідомили про те, що на авіабазі в районі Тіаса (провінція Хомс) нібито знищено підрозділ російських вертольотів і два десятки вантажівок. «Всі російські бойові вертольоти, що перебувають у Сирійській Арабській Республіці, виконують планові завдання зі знищення терористів. Жодних втрат серед особового складу російської авіабази немає», - сказав Конашенков. За його словами, «авторство чуток про знищення підрозділу російських бойових вертольотів і двох десятків вантажівок належить пропагандистам ІДІЛ», які марно намагалися «продати» цю нібито новину близько десяти днів тому.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,0869190692902-/ /-pc-/
Top