counter
Архів Повернутись назад 24 Квітня 2015
24 Квітня
Політика Депутати вимагають зняти недоторканність із Геннадія Боброва Народні депутати передали в Генпрокуратуру вимогу порушити кримінальну справу проти колишнього регіонала, народного депутата Геннадія Боброва - за вбивство майданівця Василя Сергієнка в Корсунь-Шевченківському. Про це заявила народний депутат Тетяна Чорновол після зустрічі із заступником генпрокурора Володимиром Гузирем. За її словами, після Майдану Сергієнко був замучений і вбитий, і депутати очікують подання на зняття депутатської недоторканності з Геннадія Боброва. Крім того, вона зазначила, що депутати вимагають притягнути до відповідальності народного депутата Олександра Онищенка - за розграбування «Укргазвидобування» підконтрольними йому фірмами. «Я можу сказати, що він є менеджером Януковича і «смотрящим» за Мінекології і зараз до нього теж дуже багато запитань», - зазначила Тетяна Чорновол. Вона нагадала, що в 2006 році, коли Василь Джарти став міністром екології, почалося розграбування відомства за ліцензії, які передавалися кишеньковим фірмам. «Коли змінився уряд, ці фірми були переписані на Онищенка, щоб приховати те, що це фірми Януковича, бо на зміну тодішньому уряду прийшов уряд Тимошенко», - сказала Чорновол. «Тому ми очікуємо подання на зняття депутатської недоторканності і з Онищенка, оскільки його фірми продовжують грабувати державну компанію», - резюмувала Тетяна Чорновол. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура за заявою народних депутатів розслідує справу про вишки Бойка.
оформление ленты  Блог: 
Події Оксана Сироїд Сьогодні міліція не виконує жодної поліцейської функції Україна повинна орієнтуватися на західну модель реформування правоохоронної системи. Таку думку «Аналітичній Службі Новин» (АСН) висловила віце-спікер Оксана Сироїд. «У всьому світі Міністерство внутрішніх справ не має нічого спільного з поліцією. Як правило, це Міністерство внутрішньої політики, а не поліції. Тому очолювати поліцію не може міністр. На чолі відомства повинні стояти кадрові професійні поліцейські», - сказала Сироїд. На думку народного депутата, відбір поліцейських повинен проходити на конкурсній основі. «Вони повинні мати свою конкурсну систему відбору, свою систему проходження служби, дисциплінарної відповідальності та механізм звільнення», - каже Оксана Сироїд. Ще одна важлива відмінність поліції від міліції - у поліцейських не повинно бути широкого переліку звань. «Якщо подивитися на західну модель поліції, то там є два або три звання. Поліція - виключно прикладна робота, і не можна в поліції дослужитися до генерала», - висловлює свою думку віце-спікер. Як зазначила Сироїд, головним завданням представників національної поліції має стати просте забезпечення правопорядку. «А на сьогоднішній день наша міліція не виконує жодної поліцейської функції», - вважає народний депутат.
Політика Порошенко затвердив програму співробітництва Україна - НАТО Президент України Петро Порошенко затвердив річну національну програму співпраці Україна - НАТО на 2015 рік. Про це йдеться в указі президента № 238/2015, опублікованому на сайті глави держави. В указі говориться, що Кабінету Міністрів України доручено забезпечити координацію діяльності центральних органів виконавчої влади з виконання річної національної програми. Також центральним органам виконавчої влади за участю інших державних органів необхідно подати до 10 січня 2016 року Кабінету Міністрів України звіти, а Міністерству закордонних справ України - інформацію про виконання річної національної програми. Державному комітету з телебачення і радіомовлення України, Міністерству закордонних справ України, Міністерству оборони України, іншим центральним органам виконавчої влади за участю інших державних органів доручено забезпечити регулярне інформування громадськості про хід та результати виконання програми.
оформление ленты  Блог: 
Політика Григорій Немиря Росія не зможе довго ігнорувати міжнародне право Один з інструментів для звільнення українських полонених у Росії, який має використовувати Україна, - це Міжнародний кримінальний суд. Таку думку «Аналітичній Службі Новин» висловив голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, народний депутат України від ВО «Батьківщина» Григорій Немиря. «Держава повинна захищати кожного свого громадянина. Випадок, як із Надією Савченко, є непоодиноким. Є й інші люди (силою вивезені з України, під слідством у РФ. - Ред.). Справі Савченко було надано широкий міжнародний розголос, і зараз до її звільнення долучені світові лідери, міжнародні організації. Безумовно, рішення її справи вирішить питання й інших людей», - зазначив він. За словами Немирі, звільняти полонених у Росії можна за допомогою міжнародних правових, політичних інструментів. «Один з інструментів, які Україна повинна застосовувати, - це Міжнародний кримінальний суд. Справа злочинів проти людяності, військових злочинів - прерогатива саме такого суду. Україна підписала Римський статут, але поки не ратифікувала. Дуже важливо зробити це, приєднатися до Міжнародного кримінального суду, звернутися в офіс його прокурора», - переконаний голова Комітету Верховної Ради України з прав людини. Що стосується того, що Російська Федерація часто ігнорує міжнародне законодавство, Немиря зазначив, що це не може тривати вічно. «Це до часу. І, наприклад, ордер на арешт, якщо він виписаний прокурором Міжнародного кримінального суду, не має строків давності», - підсумував він.
Політика Розгляд справи екс-мера Штепи перенесли через неявку свідків Судове засідання у справі скандального колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи перенесли на 19 травня через те, що не з'явилися свідки, повідомив Укрінформ. Розгляд справи переніс Червонозаводський райсуд Харкова. Екс-мера звинувачують у сепаратизмі. Поки свідчення дали два свідки сторони обвинувачення. До цього на засіданнях свідчення дали чотири свідки. Всього ж їх повинно було бути 10, але приїхати на розгляд справи змогли не всі, розповіла держобвинувач Олена Кравченко. На засіданні 23 квітня два свідки підтвердили, що Штепа знала про захоплення міста, але нічого не зробила. Крім того, вони показали, що мер закликала допомагати загарбникам. Штепу затримали 11 липня минулого року. Її підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України.
Політика оформление ленты  Депутат розповів, як Ахметов шантажує Україну Останні акції протесту в Києві шахтарів - це частина єдиного плану щодо захисту інтересів компаній Ріната Ахметова на енергоринку. Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав народний депутат Мустафа Найєм. За його словами, таким чином олігарх намагається призупинити будь-які дії з реформування ринку електроенергії, щоб зберегти статус-кво монополіста. Народний депутат стверджує, що менеджмент компаній Ріната Ахметова розробив план заходів, спрямованих на те, щоб перешкодити реформі енергетичного сектора. Як зазначає депутат, закликами відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина та акціями протесту шахтарів Ахметов намагається зберегти монопольне становище на ринку вугілля і змусити державу визнати підвищення цін на вугілля, що видобувається компаніями Ахметова. Найєм написав, що це потрібно Ахметову для того, щоб компенсувати зростання курсу долара і виплатити кредит у розмірі трьох мільярдів доларів. «Іншими словами, Рінат Ахметов змушує платників податків розділити з ним втрати ДТЕК через підвищення курсу валют і допомогти виплатити відсотки за кредитом. А щоб прохання про допомогу виглядало переконливіше, в Києві з'являються шахтарі, котрі страйкують проти невиплати зарплат та банкрутства галузі», - написав Найєм.  
оформление ленты  Блог: 
Політика Олег Березюк Андрій Мірошник може дозволити собі такий відпочинок Глава партії «Самопоміч» Олег Березюк прокоментував покупку своїм підлеглим дорогого туру на відпочинок. Він вважає, що депутат може це собі дозволити, повідомив кореспондент «Аналітичної Служби Новин». «Андрій - молода вільна людина, яка ніколи не працювала у державній владі. Він має романтичний погляд на життя, був успішним бізнесменом. Відбувся в житті. І бізнесмен не на державних грошах. Тому ми будемо поважати заяву, яку він зробить найближчим часом», - сказав Березюк, натякнувши таким чином, що цей депутат може собі дозволити такий відпочинок. Переписку свого підлеглого з якоюсь Ольгою Березюк не став коментувати. «З цього питання заяву повинен робити саме сам депутат», - зазначив лідер «Самопомочі». Нагадаємо, що фотокореспондент Богдан Бортаков у Раді зняв, як депутат від «Самопомочі» і секретар Комітету ВР з ветеранів та інвалідів Андрій Мірошник у залі парламенту вів переговори про покупку туру на Мальдіви. Такий тур для народного обранця із сім’єю становить понад 10 тисяч євро, що при спеціальному курсі 22,75 грн/ євро (як написано в смс) обійдеться депутату та його родині в 234 тисячі гривень.
Політика Депутат Мірошник, що купував у Раді дорогий тур на Мальдіви, відмовився від мандата Народний депутат від «Самопомочі» Андрій Мірошник склав свої депутатські повноваження, про це повідомили на офіційній сторінці у Facebook у партії «Самопоміч». «Я вважаю, що бідний політик не побудує багатої України. Тим більше її не збудують політики, які прикидаються бідними. Я повертаюся до своєї улюбленої справи - телекомунікаційного бізнесу. Прошу вибачення в усіх виборців, які вважають мою поведінку недостойною честі їх представляти», - написав у заяві Мірошник. Нагадаємо, що фотокореспондент Богдан Бортаков у Раді зняв, як депутат від «Самопомочі» і секретар Комітету ВР з ветеранів та інвалідів Андрій Мірошник у залі парламенту вів переговори про покупку туру на Мальдіви. Такий тур для народного обранця із сім’єю становить понад 10 тисяч євро, що при спеціальному курсі 22,75 грн/ євро (як написано в смс) обійдеться депутату та його родині в 234 тисячі гривень.
Політика Яценюк: Потрібно готуватися до нової фази агресії на Донбасі Україні потрібно готуватися до нової фази російської агресії на сході країни. Про це, виступаючи у Верховній Раді, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Іде неймовірна концентрація зброї і техніки терористів. Російська військова агресія далека від того, щоб зупинитися. Ситуація дуже складна. Росія не хоче миру. Ми і парламент України зробили все, щоб виконувалися Мінські домовленості. Але з боку Росії немає ніякого розуміння щодо деескалації ситуації. Нам необхідно готуватися до подальшого протистояння за мир», - сказав він. За його словами, для досягнення миру одних дипломатичних методів мало, ще Україні потрібно мати сильні Збройні Сили. «Дипломатам тоді набагато легше говорити», - додав він. Крім того, прем'єр зазначив, що Україна буде і далі просити західних партнерів надати озброєння для захисту від російської агресії. «Наші західні партнери повинні почути - сьогодні Україна бореться не тільки за себе, але й за мир і стабільність в ЄС, у всьому світі», - заявив глава уряду.
Економіка Прем'єр відзвітував про зростання доходів місцевих бюджетів У першому кварталі 2015 року доходи місцевих бюджетів зросли на 35% порівняно з аналогічним періодом 2014 року. Про це, виступаючи у Верховній Раді, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент «Аналітичної Служби Новин» (АСН). «За три місяці результат є. Якщо порівняти перший квартал поточного року та перший квартал минулого року, то доходи місцевих бюджетів зросли на 35%», - сказав він. Прем'єр зазначив: для того щоб тривала ця тенденція, потрібно завершити політичну і конституційну децентралізацію. За його словами, органам місцевої влади потрібні реальні повноваження - необхідно передавати не тільки відповідальність, але й права. «Місцеві власті повинні розуміти, що несуть відповідальність за все, що відбувається в їхньому місті, селі, районі», - підкреслив Яценюк.
Політика Міністерства підуть під держсекретарів Ухвалення в першому читанні законопроекту «Про державну службу» на пленарному засіданні Верховної Ради 23 квітня 2015 року більше нагадувало лотерею, ніж традиційну законотворчу діяльність. Чи вдасться ухвалити законопроект — ворожили до останнього. Адже в кулуарах депутати говорили про необхідність реформувати держслужбу, а коли справа доходила до безпосереднього голосування, голосів не вистачало. Перші три спроби запалити зелене світло новому устрою держслужби не увінчалися успіхом. Експерти Реанімаційного пакета реформ розгорнули справжню лобі-кампанію в кулуарах Верховної Ради: чи не кожного депутата окремо переконували, просили проголосувати за документ. Підсумок — рятівною соломинкою для «потопаючого» законопроекту стали свободівці. Їхні голоси стали вирішальними. Закон удалося затвердити на межі — зелені кнопки «за» натиснули тільки 226 депутатів (граничний мінімум для ухвалення рішень). Чому, здавалося б, формальне рішення — ухвалення закону в першому читанні (до другого читання документ може бути кардинально переписаний. — Авт.) — наштовхнулося на таку скелю депутатської протидії? Як негласно говорили депутати з досвідом, «система ще не готова до змін». А зміни документом пропонувалися радикальні. «Цим законопроектом ми пропонуємо впровадити відкритість державної служби. Що це означає? Створюється єдиний веб-портал, на якому будуть розміщені всі вакантні посади, в тому числі і найвищі управлінські позиції: на заступника міністра, на глав держслужб. Здобувач подає резюме, проходить конкурсний відбір і приступає до роботи на держслужбі, — розповідала АСН про нововведення керівник робочої групи ВРУ з розробки Закону про держслужбу Олена Шкрум. — Таким чином, ми відійдемо від призначень за партійними квотами, дамо шанс працевлаштуватися молоді — відмовляємося від необхідності мати досвід роботи в конкретному департаменті або органах держвлади». За словами народного депутата, передбачається, що конкурсний відбір проводитиме спеціально створена при відомстві конкурсна комісія. Вона діятиме на постійній основі. До її складу увійдуть 12 осіб: представники президента, Кабміну, Верховної Ради та громадянського суспільства. «Ми розраховуємо, що саме активісти та експерти стануть тим стрижнем, який буде дотримуватися, щоб найкращий кандидат був обраний на держслужб», — говорить Шкрум. Друге нововведення — законом передбачається кар'єрна держслужба. «Зараз молоді люди і професіонали не бачать сенсу йти на держслужбу — крім маленької зарплати, немає перспектив кар'єрного зростання. У законі передбачено механізм переатестації співробітників, який дозволяє їм рухатися кар'єрними сходами. Як варіант — проводити внутрішні конкурси на заміщення високих вакантних посад», — розповідає Шкрум. Ухвалений законопроект спрямований і на скорочення кількості співробітників держслужби. За словами розробників цього документа, є домовленість із Радою Європи та Єврокомісією щодо того, що кількість співробітників в українських міністерствах має бути скорочена на 30%. Ще на третину хочуть омолодити держслужбовців, влити в держвідомства свіжу кров. «Законопроектом передбачено створення інституту державних секретарів. Найвища посада в кожному органі держвлади — держсекретар (міністр і його заступник — політичні фігури. — Авт.). Ця людина обирається на конкурсній основі. Якщо порівнювати роботу держсекретаря з автомобілем, то він (держсекретар. — Авт.) відповідає за справність авто, його якість (професіоналізм), а міністр — керує автомобілем», — додає експерт Реанімаційного пакета реформ, один із розробників законопроекту «Про держслужбу» Денис Бродський. До того ж держслужбовців передбачається розділити на 3 категорії: категорія «А» — вищий корпус державної служби, категорія «Б» — керівники підрозділів, категорія «В» — інші посади державної служби, а також закріпити 9 рангів держслужбовців. Законопроект забороняє державним службовцям перебувати в політичних партіях і агітувати за них. Але, скоріше за все, поки документ дійде до другого читання, ця норма зникне — держслужбовцям залишать право мати партквиток. «Законодавець повинен врахувати, що держслужбовець, крім того, є індивідом, які має власні погляди, зокрема політичні, свобода вираження яких гарантується як Конституцією України, так і нормами міжнародного права. Встановлення заборони на членство в політичних партіях та участь у передвиборній агітації всіх категорій державних службовців виглядає зневажливим і може розглядатися як обмеження свободи вираження поглядів, яка гарантована на підставі ст.10 Європейської конвенції із захисту прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950 р.» , — сказано у висновках Головного науково-експертного управління Верховної Ради. На визначення «революційної» претендує норма законопроекту, якою закріплено, що держслужбовець має право перед виконанням наказу від керівництва, в законності якого він сумнівається, отримати вимоги у письмовому вигляді і звернутися до вищестоящих органів для його узгодження. Коли Верховна Рада зможе ухвалити остаточний текст Закону «Про державну службу» — питання відкрите. За словами Олени Шкрум, можливо, знадобиться місяці три-чотири для напрацювання змін до документа, їх обговорення в експертних колах. А потім почнуться парламентські бої за його затвердження. На суб'єктивну думку кореспондента АСН, народні депутати поки не демонструють реальної політичної волі відійти від радянської системи держслужби і відмовитися від телефонного права при працевлаштуванні до органів держвлади. Олена Галаджій, АСН
Події Аваков: На травневі свята порядок охоронятимуть 42 тисячі міліціонерів по всій Україні Заходи безпеки на травневі свята посилять, 42,5 тисячі правоохоронців стежитимуть за спокоєм у містах України. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков під час години запитань до уряду, повідомили в прес-службі відомства. Аваков повідомив, що правоохоронці проводять превентивні заходи безпеки, оскільки в МВС припускають, що під час травневих свят можуть бути провокації і буде нагнітатися ситуація. «На 2 травня припадає річниця трагічних подій в Одесі. Будуть забезпечені посилені заходи безпеки... У зоні особливої уваги правоохоронців також Львів, Тернопіль, Рівне. Всього по Україні залучать 42,5 тисячі міліціонерів, нацгвардійців та представників громадських організацій», - повідомив Аваков. Міністр заявив, що в заходах братиме участь близько 1,2 мільйона осіб.
оформление ленты  Блог: 
Події Українських військових почнуть краще годувати Президент Петро Порошенко підписав закон, завдяки якому підвищиться якість харчування українських військовослужбовців, повідомили в прес-службі глави держави. Закон називається «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації харчування особового складу Збройних Сил України». Рада ухвалила його 9 квітня. Відповідно до закону в дію вступить певний механізм. «Вводиться механізм передачі військовими частинами закріпленого за ними рухомого та нерухомого майна, необхідного для організації харчування особового складу ЗСУ в стаціонарних та польових умовах, в користування на безоплатній основі на умовах позики переможцям процедур закупівель, які надають послуги з харчування військовослужбовців, з обов'язковим поверненням цього майна після закінчення терміну дії договору про закупівлю послуг з харчування», - сказано в повідомленні прес-служби. 
Економіка У ДТЕК відповіли на звинувачення депутата Компанії ДТЕК невідоме джерело походження документа, опублікованого народним депутатом Мустафою Найємом. Про це повідомляє прес-служба компанії. У компанії зазначили, що ДТЕК багаторазово говорив про «непрофесійні, згубні для енергетики України рішення керівництва галузі». «Спроби відвести громадську увагу від відповідальності чиновників за розвал галузі не повинні прикриватися політичними спекуляціями і дискредитацією 130-тисячного колективу гірників та енергетиків ДТЕК», - ідеться в тексті повідомлення. При цьому в прес-службі зазначили, що компанія готується до різних сценаріїв розвитку подій - провокацій, силового впливу, посилення регуляторного та економічного тиску. Нагадаємо, сьогодні народний депутат Мустафа Найєм у своєму блозі написав, що останні акції протесту в Києві шахтарів - це частина єдиного плану щодо захисту інтересів компаній Ріната Ахметова на енергоринку, а також опублікував документи, що доводять це твердження.
Політика Борис Філатов: Краще нехай будуть іноземні фахівці, ніж вітчизняні злодії Народний депутат Борис Філатов — особистість яскрава. Він завжди сміливо і колоритно коментує ті чи ті події. Багато чого знає. До того ж його ім'я часто називають, обговорюючи можливість переформатування чинної парламентської коаліції. За спинами парламентарії пліткують: Філатов буде координатором переформатування. «Аналітична Служба Новин» (АСН) попросила самого фігуранта обговорень прокоментувати ці розмови. Думки парламентарій висловив настільки яскраво, що не захотілося їх скорочувати. Публікуємо повну версію розмови політика з АСН. — Борисе Альбертовичу, найперше дозвольте запитання про можливість переформатування парламентської коаліції. Це обговорюють. Навіть кажуть, що ви будете координатором цього процесу. — Хто це говорить таке? — Ваші колеги, за спиною. — Що значить — «координатором переформатування»? Дивіться, об'єктивно йдуть відцентрові процеси, а не стрімкі. Тому важко назвати причини. — Подейкують, що в червні можливе переформатування. — Це як у Томаса Гоббса Bellum omnium contra omnes — війна всіх проти всіх. Причин багато, але давайте на них особливо не загострювати увагу. Все це зрозуміло. Юлія Володимирівна (Тимошенко, — Прим. авт.), напевно, мріє стати прем'єр-міністром. Петро Олексійович (Порошенко, — Прим. авт.) намагається руками Юлії Володимирівни підбадьорити Арсенія Петровича (Яценюка, — Прим. авт.). Це — кубло. І вся країна має можливість спостерігати за всіма подіями у прямому ефірі. Спочатку Олег Валерійович склав свої повноваження (координатора коаліції, — Прим. авт.). А потім він сказав, що, напевно, таки залишиться. Та водночас вже Юлію Володимирівну ніби повинні були призначити. Ну, загалом, ось таке відбувається. Однозначно, вважаю, коаліція переформатується. Як? Ніхто не розуміє. Є такий сигнальний маячок. Це законопроект № 2300, що забороняє перехід із фракції у фракцію. — Закріплення депутата за фракцією — імперативний мандат? — Фактично так. Це те, що не вдалося зробити ні Віктору Медведчуку, ні Леоніду Кучмі, ні Юлії Тимошенко, ні Віктору Януковичу. Голосів у залі під цей законопроект немає. Його постійно намагаються протягнути. Та як хитро й підло вони це роблять! Вже поставили б його на голосування: провалили б — і відклали це питання в довгий ящик. А так, одного разу його поставили, до того ж, порушуючи регламент, він висвітився на табло, і вже треба було за нього голосувати. А Гройсман (в останній момент, — Прим. авт.) зняв його. 23 квітня його повинні були внести до порядку денного, але його не було. Це дуже показовий маркер в цьому плані. Є люди, зокрема й Президент та лідери великих фракцій, які хочуть зацементувати чинне, досить потворне становище. А є ті, хто не хоче цього: зокрема мажоритарники, опозиційно налаштовані депутати, позафракційні і, як я їх називаю, «фракцієпозбавленці», групи «Відродження» та «Воля народу». Враховуючи позиції щодо законопроекту, про який ми говорили, можна зрозуміти: парламент переформатується. У кожного з депутатів, які не хочуть за нього голосувати, є десь в голові запасний варіант, думка стартонути кудись. — Який вихід із цього становища? Глухий кут? — Чому глухий кут? Я не бачу в цьому нічого страшного. Насправді коаліція була створена неприродно. Ми ж пам'ятаємо, як усе було. До прикладу, Арсеній Петрович говорив: «Я більше взяв голосів». А Петро Олексійович: «Ні, не ти. Ми більше взяли, у нас є ще мажоритарники». Вони довго торгувалися. Насправді треба було відразу за рахунок цих гіперфракцій зліпити нормальну коаліцію. І не залучати туди умовно дрібніші. А вони створили велику коаліцію, яка є не функціонуючою. І нині, зверніть увагу, у «Народного Фронту» вже не 22%, а 3% (рейтинг, — Прим. авт.). Однозначно, це не відображає електоральний вибір народу. Тому вона скрізь і тріщить. Ходять розмови, що частина (депутатів, — Прим. авт.) хоче перетягнути до себе Порошенка і частину — подарувати Тимошенко. З іншого боку, в мене є колеги, дуже порядні люди (називати їх не хочу), і вони кажуть: «Ми на це все дивимося, але як не тепер, то у четвер плюнемо на все і підемо окремо працювати. Адже все, що відбувається всередині «Народного Фронту», нам не подобається. Зокрема позиція Мартиненка, Іванчука». Спрощуючи, якщо враховувати відцентрові тенденції у Верховній Раді, то вони існують не лише в парламенті, а й всередині кожної із фракцій. І нічого страшного в тому я не бачу, що буде нова коаліція з частини «Народного Фронту», патріотично налаштованих позафракційних депутатів з тієї ж Радикальної партії, з тієї ж «Самопомочі». Знову ж, Блок Петра Порошенка може дуже швидко посипатися. І ви чули про тенденції в «Ударі», про те, що 40 осіб з «Удару» вже майже «на вихід»? 40 чи ні — питання. Може бути 30. Що буде? Що було — бачили, що буде — побачимо. Але точно не треба говорити, що я все це задумав. — Наскільки реальні дострокові вибори парламенту? — Такі прогнози існують завжди. Є вони й нині. Все залежатиме від того, які відбуватимуться події. Якщо, умовно, Петро Олексійович подивиться і зрозуміє, що ніби виходу немає, доведеться оголошувати дострокові вибори. Все залежить від багатьох факторів: це і зовнішня загроза, і внутрішньополітична ситуація — у разі її погіршення треба буде каналізувати народний гнів. Замість того щоб шахтарі бігали по вулицях, сказати: «Ми вибори оголосили, йдіть на виборчі дільниці». — Активно в кулуарах обговорюють і майбутні призначення в деяких відомствах. Кажуть, що портфелі активно ділять і сваряться? — Звичайно, ділять і сваряться. Це ж видно і по телевізору. Подивіться, що відбувається в сесійній залі. — Є інформація, що кандидатури іноземців розглядають знову. — З одного боку, може це й непогано. З іншого, однозначно розуміємо, що це якесь зовнішнє управління. — Прості люди, обговорюючи призначення іноземців, зчаста обурені. — А простим людям треба пояснювати, що це — менеджери без корупційного минулого. Петро Перший — не найкращий приклад. Але були різні періоди, коли залучали іноземних фахівців. Вважаю, що краще нехай будуть іноземні фахівці, ніж вітчизняні злодії. Ви ж розумієте: той, хто дає гроші, повинен пильнувати їх. Невже американці, Євросоюз можуть дати гроші, щоб вся ця публіка їх розікрала? звичайно, вони будуть нав'язувати якихось своїх контролерів. — Правда, що Військову доктрину пишуть американці і грузини? — Не знаю. Доктрину не можуть писати американці і грузини. Вона базується на тому, хто є потенційним супротивником. У нас і так зрозуміло, яка це країна-агресор. Думаю, доктрину ми напишемо самі. А на стандарти НАТО давно потрібно переходити. Дмитро Ярош каже, що це не просто данина моді. Вони реально універсальні, життєздатні. — Ваш прогноз, що буде на сході України? — Я цього не знаю. Плани Путіна знає Путін. — А як зараз почуває себе Дніпропетровськ і область? — Як-як? У відчаї. — Чому? — Тому що новий губернатор — Чебурашка. Все. Поки що. Мені час до зали.
Політика Савченко пред'явили остаточне обвинувачення Українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко звинуватили в пособництві у вбивстві двох і більше осіб, у пособництві в замаху на вбивство двох і більше осіб, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб, незаконному перетині кордону Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ. За даними слідства, під час військових дій поблизу Луганська в червні 2014 року Надія Савченко, дізнавшись координати розташування групи російських журналістів та інших цивільних осіб під Луганськом, передала їх українським збройним формуванням. «Потім саме за цими координатами був проведений артилерійський обстріл, в результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також могли постраждати й інші цивільні особи, що знаходилися поруч», — йдеться в повідомленні прес-служби. Після цього, за версією слідства, Савченко без документів під виглядом біженки перетнула кордон Росії. При перевірці документів в одному з населених пунктів вона була затримана для встановлення особи. Як повідомляється, слідство має «неспростовні докази» у вигляді власноручних записів Савченко, що підтверджують її причетність до коректування вогню, дані балістичної експертизи фрагментів осколків, вилучених із тіл загиблих, фото- і відеоматеріали місця загибелі журналістів, у тому числі безпосередньо артилерійського обстрілу, а також дані, отримані з космічних супутників. За інформацією СК, матеріали кримінальної справи відносно Савченко виокремлять в провадження із загальної кримінальної справи про застосування заборонених засобів і методів ведення війни.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Затверджено план заходів до річниці закінчення Другої світової війни Уряд затвердив план заходів, присвячених святкуванню 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі і 70-ї річниці закінчення Другої світової війни. Про це повідомляє прес-служба міністерства культури України. За інформацією прес-служби, 8 травня відбудеться меморіально-мистецька акція «Перша хвилина світу». 9 травня відбудеться марш військових оркестрів та прийняття присяги новобранцями на вірність Батьківщині на території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років». «Цього року церемонія покладання вінків, квітів до пам'ятників і меморіалів буде проходити двічі: 9 травня і 2 вересня з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі і 70-ї річниці закінчення Другої світової війни», - повідомляє прес-служба Кабміну . Крім того, протягом травня-червня будуть організовані виставки та науково-практичні конференції, присвячені історичним подіям Другої світової війни.
Суспільство Керівники «Київводоконалу» незаконно збагатилися на 18 мільйонів Посадові особи комунального підприємства «Київводоканал» за два останні роки привласнили 18 млн гривень. Про це «Аналітичної Службі Новин» (АСН) повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ. «З загальної суми заборгованості, що перераховували абоненти каналізаційних мереж, керівники підприємства перевели на рахунки фіктивних фірм 18 млн гривень за «колекторські» послуги, які фактично не надавалися», - йдеться в повідомленні. Як повідомили у відомстві, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
оформление ленты  Блог: 
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути увагу на свої комунікаційні навички Будьте ясн....
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість можуть досягти нових висот Ви можете в....
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
У стресовій ситуації буває непросто взяти себе в руки та мислити об'єктивно Впоратися з таким станом вийде, як....
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Впоратися з матеріальними труднощами і вигнати бідність зі свого життя під силу кожному Ефективні та прості об....
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Ми живемо у вік технологій, але навіть не підозрюємо наскільки небезпечними можуть бути побутові прилади Щоб д....
більше матеріалів




/-0,82970690727234-/ /-pc-/
Top