counter
Архів Повернутись назад 23 Грудня 2016
23 Грудня
Суспільство Нацрада оштрафувала радіо «Шансон» на 294 тис. грн за пісню про російський флот Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України оштрафувала радіостанцію «Шансон» на 294 тис. грн через трансляцію пісні Дениса Майданова «Тихий океан», повідомив член Нацради Сергій Костинський. «Радіостанція «Шансон» отримала від Національної ради санкцію на штраф (25% від ліцензійного збору = 294 тис. грн) за трансляцію пісні Дениса Майданова «Тихий океан». У трансляції цієї пісні бачимо популяризацію і пропаганду ВМФ держави-агресора», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Зокрема, в тексті пісні присутній такі слова: «Наш пеленг не пуст - боевое дежурство, а море штормит и штормит. Награды и ранги не те на гражданке. Там здешних не встретишь красот. Стена рук и спин настоящих мужчин - российский военный морфлот». Він також зазначив, що Національна рада взяла до відома трансляцію на «Шансоні» пісні про «російський спецназ» Аріни Крамер.
Економіка Коломойський вперше прокоментував націоналізацію «ПриватБанку» Український олігарх, колишній власник банку «ПриватБанк» Ігор Коломойський подякував Кабінету міністрів України і особисто прем'єр-міністру Володимиру Гройсману за рішення націоналізувати «ПриватБанк», який став жертвою свавілля з боку Національного банку України. Про це йдеться в коментарі Коломойського, оприлюдненому на УНІАН. «ПриватБанк» став жертвою свавілля НБУ. У «Приватбанку» був збалансований забезпечений кредитний портфель, підтверджений міжнародним аудитом. Однак НБУ, постійно змінюючи свої власні нормативи, придумував все нові і нові способи штучного зниження капіталізації банку. Потім вони почали розповідати про міфічну діру у 150 млрд грн, 97% пов'язаних кредитів, про те, що всі гроші вкрадені або виведені в офшори. Хоча всі ці цифри вони отримали в результаті довільної зміни облікової політики. Нормальні центробанки допомагають банкам у важкий час, такий як економічні кризи, окупація або війна. Наш же регулятор використовував усі можливі прийоми, щоб дотиснути «ПриватБанк». І, на жаль, у нього це вийшло », - наводяться в тексті слова Коломойського. Олігарх підкреслив, що акціонери банку були змушені звернутися до уряду з пропозицією про передачу «ПриватБанку» державі в зв'язку з масштабною клієнтської панікою, спровокованою насамперед діями НБУ. «Я вважаю, що прем'єр-міністр і його команда проявили справжню мужність, прийнявши це непросте рішення. Якби вони не зважилися на цей крок, це поставило б під загрозу всю фінансову систему України», - йдеться в повідомленні. «Найважливіше, що в результаті прийнятого рішення не постраждали клієнти банку. Як би важко і прикро не було, протягом усіх переговорів ми пам'ятали, що найголовніше - це клієнти «ПриватБанку». Мені смішно чути висловлювання, що Коломойський когось шантажував, погрожуючи обвалити «ПриватБанк». Ми захищали наш банк до останнього, але рівно до того моменту, поки ми не відчули загрозу для клієнтів. А в іншому, історія розставить все по своїх місцях», - заявив він далі. Ігор Коломойський також висловив надію, що новий акціонер в особі держави і нове правління, очолюване Олександром Шлапаком, «буде високо нести прапор« ПриватБанку», знайде спільну мову з усіма клієнтами банку, збереже і примножить його високі стандарти».
Події Проросійські бойовики тричі накрили вогнем з 152-мм артилерії Миронівку За минулий четвер, 22 грудня, російсько-окупаційні війська 22 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, переважно на Донецькому напрямку, повідомили в прес-центрі штабу АТО. У повідомленні наголошується, що на Донецькому напрямку бойовики з артилерії калібру 122-мм і 120-мм мінометів обстрілювали позиції ЗСУ в районі Луганського. З 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів - Авдіївку, Новгородське, Верхньоторецьке та Луганське. «Окупанти двічі намагалися атакувати наші позиції в районі Світлодарської дуги, і обидва рази були зупинені вогнем. Крім того, протягом дня противник тричі обстріляв н.п. Миронівка з 152-мм артилерії», - відзначили в штабі. На Маріупольському напрямку бойовики з 120-ти і 82-мм мінометів обстріляли Красногорівку, Старогнатівку і Водяне. На Луганському напрямку з протитанкових ракетних комплексів і 82-мм мінометів противник вів вогонь по Кримському, з гранатометів - по Попасній і Жовтому.
Події У Генштабі ЗСУ заявили про втрати на Світлодарській дузі У результаті обстрілу бойовиками позицій Збройних Сил України на Світлодарській дузі в Донецькій області є втрати серед українських військовослужбовців, повідомив заступник начальника прес-служби Генерального штабу ЗСУ Владислав Волошин, передає Інтерфакс-Україна. «На жаль, є втрати серед українських військових. Про них буде повідомлено представником Міністерства оборони з питань АТО дещо пізніше. Але кажуть, що вчора бойовики вперше за довгий час вели обстріл з 152-міліметрової артилерії по населених пунктах. Таких обстрілів три - два з них у першій половині дня, а після обіду також обстрілювали населений пункт Миронівський», - зазначив він в ефірі телеканалу «112 Україна». За його словами, за минулу добу найбільше обстрілів було зафіксовано на Світлодарській дузі, що на Донецькому напрямі. Також обстріли продовжилися і в ніч на п'ятницю, 23 грудня. «Ніч також пройшла неспокійно. На 7:00 ранку взагалі в зоні АТО зафіксовано дев'ять обстрілів, шість із них - по наших позиціях на Світлодарській дузі. Перевіряють інформацію про те, що знову бойовики намагалися штурмувати наші позиції», - розповів він.
Події На Світлодарській дузі трьох українських бійців замучили до смерті в полоні - волонтер На Світлодарській дузі в Донецькій області бойовики вбили трьох українських військовослужбовців, які потрапили до них у полон, повідомив волонтер і координатор проекту «СтопТеррор» Семен Кабакан. «Трагічна ситуація на Світлодарській дузі. Трьох наших хлопців немає в живих. Двоє були на полі, забрали їх чи то місцеві бойовики, чи то найманці з РФ, поки невідомо. Бійці були поранені, їх зняли на відео і передали нашим, як підтвердження того, що вони у противника», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Кабакан додав, що українській стороні не вдалося провести обмін через те, що «ворог не захотів і наші не знайшли, з ким говорити, там кожен командир і знайти відповідального за зупинку вогню було нереально». За його словами, українських полонених перевезли в Дебальцеве, знущалися і мучили, в результаті вбили. «Звірячі фото з тортурами і тілами відразу надіслали нам, як підтвердження того, що вони 200-ті», - додав він. Він зазначив, що третій український військовий вважався зниклим безвісти. «Ми подали запит і виявилося, що, за їхніми даними, він у полоні, але підтвердження ми не знайшли. Кілька годин тому третій виявився у нас, кілька пострілів в голову», - розповів волонтер. Нагадаємо, що в Генеральному штабі ЗСУ заявили, що на Світлодарській дузі є втрати серед українських військових.
За кордоном У Держдепі відреагували на слова Путіна про найсильнішу в світі армію Дії Росії в Сирії і на сході України не зробили російську армію найсильнішою в світі, заявив речник Державного департаменту США Джон Кірбі. «Я не думаю, що за всю історію людства коли-небудь були військові, настільки вправні, розумні, сильні, під хорошим керівництвом і забезпечені ресурсами, як збройні сили Сполучених Штатів сьогодні», - заявив він. За його словами, професіоналізм, майстерність і можливості американських військових незаперечні. «Америка має повне право пишатися чоловіками і жінками, які носять форму і захищають її інтереси по всьому світу. І я думаю, я впевнений, що мої колеги з Міністерства оборони сказали б те ж саме», - додав Кірбі. Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін заявив, що сучасна Росія сильніша за будь-якого потенційного агресора.
Економіка В Україні відремонтована максимальна за 10 років протяжність доріг Державне агентство автомобільних доріг України  у 2016 році відремонтувало максимальну за 10 років протяжність доріг. Про це під час години запитань до уряду в парламенті 23 грудня заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент АСН.  «Транспорт єднає людей, інфраструктура - країни. Цього року ми не тільки розпочали реформи, ми маємо їх перші здобутки. Прийнято бюджет, в якому передбачено на 2017 рік 35 млрд грн на ремонт доріг. При чому 2016 року вже відремонтована максимальна  протяжність доріг за останні 10 років», - заявив він. За його словами, прийняті закони про створення Дорожнього фонду та реформування Укравтодору.  «Ліквідовано вже 66% ямковості, майже 22 тис. м розмітки вже нанесено. Встановлено 60 тис. дорожніх знаків - це 110% від запланованого», - наголосив Омелян.
Економіка Разом з «ПриватБанком» держава отримала лижний курорт «Буковель» та літаки - Гонтарева У 2016 році «ПриватБанк» став власником низки активів своїх акціонерів, які перебувають у заставі у Національного банку України, зокрема, лижного курорту «Буковель» і літаків «Боїнг», повідомила голова НБУ Валерія Гонтарева, передає Інтерфакс-Україна. «Влітку цього року багато з тих активів, які у нас у заставі, ми змусили банк взяти на баланс. Вони на балансі, значить, вони (тепер) належать державному банку», - сказала вона. Голова Нацбанку уточнила, що всього на баланс було поставлено тільки 31 млрд грн з кредитного портфеля обсягом близько 170 млрд грн. Крім того, Гонтарева заявила, що перед введенням у «ПриватБанк» тимчасової адміністрації з нього вивели 2,6 млрд грн. За її словами, Нацбанк у зверненні до уряду про націоналізацію «ПриватБанку» пропонував списати пасиви пов'язаних осіб на 32 млрд грн, проте Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вдалося списати 29,4 млрд грн. «З цього випливає, що ці гроші звідти вивели за останні дні», - заявила вона.
Суспільство КСУ скасував обмеження пенсій військовослужбовцям Конституційний суд України скасував обмеження пенсій військовослужбовцям в 2016 році 10 740 гривнями і заборону виплати пенсій військовим пенсіонерам, які працюють у судах, прокуратурі і на держслужбі. Однак «заднім числом» вони ці гроші не отримають: лише за останній тиждень поточного року, передає кореспондент АСН. КСУ оприлюднив рішення за конституційним поданням ВСУ щодо конституційності положень другого речення ч.7 ст.43, першого речення ч.1 ст.54 закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової  служби, та деяких інших осіб». КСУ скасував обмеження пенсій військовослужбовцям на 2016 рік 10740 грн, та визнав незаконною норму про те, що військові пенсіонери, які перейшли працювати на посади, передбачені законами «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про судоустрій і статус суддів», не отримували у поточному році пенсію. Проте, це рішення не означає, що вони отримають гроші «заднім числом» за весь рік, що минає. Як пояснив АСН представник ВРУ в КСУ Анатолій Селіванов, «якби це рішення КСУ мало преюдиціальне значення, то ж ним можна було йти і судитися в районному суді з пенсійним фондом, але преюдиції воно не має, і тому поновлені виплати стосуватимуться лише останнього тижня 2016 року, від сьогодні».
Суспільство Міноборони: Воїни на Світлодарській дузі забезпечені засобами евакуації Українські військові на Світлодарській дузі на Донецькому напрямку забезпечені засобами евакуації.  Про це під час години запитань до уряду в парламенті 23 грудня заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент АСН.  «Я просив би, щоб усі дані, які озвучується на всю країну, були перевірені. На сьогодні особовий склад у зоні АТО, виходячи з наших можливостей, забезпечено засобами евакуації. Цього року ми уклали контракт на 60 автомобілів і планували 40 - на наступний рік», - сказав він.  Щодо порядку забезпечення медичної допомоги у зоні проведення воєнних дій біля Світлодарської дуги, то комісія Міноборони на сьогодні там працює. «Ми готові й надалі при фінансуванні збільшити кількість авіаційного транспорту», - запевнив він.  Депутати наполягали, щоб міністерство провело перевірку стану технічного забезпечення евакуації українських поранених військових із зони Світлодарської дуги. Оскільки є інформація щодо дефіциту автівок та техніки, тому волонтери вимушені самостійно вивозити поранених. 
За кордоном Очільник Міноборони РФ доповів Путіну про звільнення Алеппо Міністр оборони Російської Федерації заявив про завершення операції з виведення повстанців з сирійського Алеппо, повідомляє Інтерфакс. «Операція проходила за вашим дорученням в тісному контакті з колегами з Туреччини та Ірану. Далі повинен слідувати наступний етап. Ми, на мій погляд, впритул підійшли до того, щоб досягти домовленості про повне припинення вогню на території Сирії», - сказав голова Міноборони РФ на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Російський лідер, у свою чергу, заявив, що звільнення Алеппо є найважливішим кроком на шляху нормалізації ситуації в Сирії та регіоні в цілому, і зазначив вирішальну участь в цій операції російських військових. Путін також попросив передати російським військовим у Сирії «найкращі побажання і вдячність за виконану роботу». Він подякував також Міноборони РФ і керівництво Генштабу ЗС РФ за роботу.
Економіка Насалик: Спати можна спокійно, газу вистачить Україна повністю забезпечена енергетичними ресурсами для проходження зимового періоду. Про це під час години запитань до уряду в парламенті 23 грудня заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент АСН.  «Ми забезпечені повністю енергетичними ресурсами. Тому усі споживачі: і промислові, і всі інші споживачі, - зможуть спати спокійно», - сказав він.    При цьому Насалик запевнив, що Україна і надалі буде реформувати енергетичний комплекс: «Ми підтримуємо ідею міжнародних партнерів щодо створення в Україні газового хабу. Але, маючи закон про ринок газу, ми ще не маємо ринку газу». Щодо вугільного сектора, то до 1 січня 2017 року буде покрита вся заборгованість із зарплат перед шахтарями: «В новий рік ми заходимо без боргів по заробітній платі. Але це відкриває проблему необхідності реформування вугільної галузі... Воно передбачає вкладання коштів у вугільну галузь... На наступний рік передбачено 1 млрд грн на реформування».  При цьому за три роки українська теплоенергетика «позбудеться антрацитової вугільної залежності», тобто вугілля, що добувається на непідконтрольних територіях Донбасу. 
Економіка Гройсман пригрозив змусити українців платити податки Митниця через тіньовий бізнес недоотримує десятки мільярдів платежів.  Про це під час години запитань до уряду в парламенті 23 грудня заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «Я абсолютно згоден з тим, що митниця потребує подальших системних змін. Для цього нам необхідні були ресурси. Ми їх закумулювали. Щоб робити зараз технічну модернізацію, щоб абсолютно змінювати роботу самої системи митниці. Ми зробимо спільну робочу групу з депутатами, щоб це була відкрита робота, бо система митниці серйозно вражена корупцією», - заявив він.  Гройсман наголосив, що з серпня кожен місяць митниця  «дає перевиконання на 1,5-2 млрд грн платежів. Але я вважаю, що цього недостатньо. Я вважаю, що десятки мільярдів гривень сьогодні знаходяться в тіні... Але ми зможемо вивести їх з тіні, заставити їх працювати на державу».  Але, за оцінками Гройсмана, реформа на митниці повинна бути «структурною» та системною:  «Для цього є політична воля». 
Події оформление ленты  П'яний розбишака на авто розгромив аеропорт Казані Більше двох десятків російських правоохоронців тривалий час безуспішно намагалися затримати лихача, який на автомобілі вдерся в будівлю аеропорту Казані і ганяв по залах, руйнуючи все на своєму шляху. Відповідне відео на своєму каналі YouTube опублікував користувач Ігор Бігдан. Заїхати на територію аеропорту, а потім - і в саму будівлю йому не завадили ні шлагбауми, ні паркани, ні двері ні сходинки. Незважаючи на те, що, як у результаті з'ясувалося, водій був п'яний, до самого завершення цього відчайдушного ралі автомобіль залишився практично неушкодженим і обійшлося без людських жертв. У будівлі аеропорту ж - розбиті вітражі, пошкоджена система опалення, розбиті меблі. Загальний збиток склав 6 мільйонів рублів. Розбишакою виявився 40-річний місцевий житель Руслан Нігматуллін. І, судячи з відео, затримати його вдалося лише тому, що ганяти аеропортом чоловікові набридло.
Політика Гройсман привітав нардепів з прийдешнім Новим роком Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітав народних депутатів з Новим роком. Про це він заявив під час години запитань до уряду 23 грудня, передає кореспондент АСН. «На завершення, якщо дозволите? Добігає кінця 2016 рік. Він був дуже непростим. Але нам вдалося стабілізувати ситуацію, проявити державницьку позицію в багатьох рішеннях. Сьогодні ми добилися на кінець року і економічного зростання, і макрофінансової стабілізації. Ми фактично закладаємо усі основи для економічного зростання наступного року. Я би дуже хотів, щоб у минуле відійшли тяжкі часи українського громадянина. Для цього треба багато працювати. Але я впевнений, що ми будемо служити вірою і правдою, щоб кожен відчув зміни», - сказав він.  Гройсман звернувся до депутатів у сесійній залі, яких було не більше 200. «Шановні народні депутати! З наступаючим Новим роком! Хочу всіх привітати з наступаючим католицьким Різдвом! Всім миру, добра і злагоди та успіху... Щоб коли ми йдемо по вулиці, ми не відвертали очі. Щоб нам не було соромно за те, що ми робимо» - сказав він.  Нагадаємо, що сьогодні депутати працюють останній день в 2016 році. А фактичні зимові канікули парламентарів будуть тривати до 16 січня, оскільки нардепи вночі під час прийняття бюджету на 2017 рік внесли відповідні зміни до календарного плану. 
Суспільство оформление ленты  До бійцям на Донбас поїхав цілий караван із подарунками від українських міст Мери міст обласного значення та голови районів особисто відправили українським воїнам на Донбас технічну допомогу. Всього 44 вантажних автобуси, заповнених необхідними речами - тепловізорами, обігрівачами, автомобільними шинами, продуктами, а також оберегами, малюнками, листівками, зробленими дитячими руками. «У нас електростанції, теплові гармати, електроінструменти, засоби гігієни, матеріали для утеплення казарм і бліндажів. Є й адресні посилки для березанських військовослужбовців, які служать у цій бригаді, - каже Володимир Тимченко, міський голова міста Березань. - Ми зробили волонтерський запит і в зборі взяло участь все місто. Буквально за тиждень ми зібрали чималу суму грошей, не було проблем. Люди дуже добре до цього поставилися, і підприємці, і бабуся, яка принесла півкілограма меду, щоб передати хлопцям». Однією з перших машин на Схід поїхала машина від Київської області. «Жодної копійки бюджетних коштів не було витрачено, це все - допомога громадян і організацій. Вся технічна допомога передається на баланс військових частин, тому продати або використати цю техніку іншим способом не буде можливості. Все піде виключно на потреби фронту», - запевняє Олександр Гарган, голова Київської обласної державної адміністрації. На церемонії відправлення присутній заступник міністра оборони Олег Шевчук. «Цей крок ще раз підкреслює єдність армії і народу, що український народ разом зі своєю армією захищає свою Батьківщину», - додав військовий.
Політика Гройсман закликає прийняти закон про спецконфіскацію в січні Український прем'єр-міністр Володимир Гройсман наполягає, щоб депутати розглянули законопроект про стягнення на користь держави необґрунтованих активів в перші дні пленарних засідань парламенту в січні 2017 року. «Я наполягаю, щоб ми до цього питання повернулися в перші дні роботи Верховної Ради в січні 2017 року. Повинні зібратися - я готовий взяти в цьому безпосередню участь - обговорити кожну статтю закону і прийняти важливе рішення, яке дозволить ці гроші повернути. Досить спекулювати на цьому питанні. Скільки можна говорити про закони, не читаючи їх?» - заявив прем'єр під час години запитань до уряду, передає Інтерфакс-Україна. Гройсман зазначив, що уряд вніс до ВРУ черговий законопроект про так звану спецконфіскацію. «Ми подали його в парламент. На жаль, з технічних причин не змогли його розглянути вчора», - сказав він.
За кордоном Путін заявив про підтримку формули щодо обміну полоненими «всіх на всіх», але є одне «але» Президент Російської Федерації Володимир Путін висловив підтримку пропозиції Президента України Петра Порошенка обміняти полонених за формулою «всіх на всіх» між Києвом і бойовиками на сході України, передає Укрінформ. «Що стосується звільнення, ми робимо все для того, щоб утримувані з обох сторін особи були звільнені. І чим повнішим буде цей обмін, тим краще. Свого часу Президент Порошенко висловив ідею обміну «всіх на всіх». І я особисто з цим повністю згоден. Але пізніше з'ясувалося, що за цією формулою «всіх на всіх» стоять деякі деталі, які не влаштовують представників Донбасу», - сказав Путін на підсумковій конференції 23 грудня. При цьому він підкреслив, що буде набагато легше домовитися про обмін полоненими, якщо Київ помилує бойовиків, яких «українська влада вважає законно засудженими і не бажає вносити у список на обмін».
Політика У 2017 році протестні настрої посилюватимуться - політолог Протестні настрої будуть посилюватися у 2017 році.  Про це на круглому столі 23 грудня заявив політолог Валентин Гладких, передає кореспондент АСН. «Можна виділити декілька тенденцій, які будуть визначати політичне майбутнє, зокрема прогнози на 2017 рік. По-перше - це погіршення соціально-економічної ситуації та збільшення протестних настроїв. І на майбутнє є всі підстави для того, щоб ці протестні настрої посилювалися. І є підстави для того, що вони можуть вилитися в неконтрольовані масові соціальні протести», - сказав він.  На його думку, всі інформаційні кампанії щодо підготовки так званих планів «Шатун», насправді цілеспрямовано створюються владою для упередження та дискредитації таких масових протестів.   Механізму для легального  вирішення конфлікту та існуючих проблем не вироблено. І якщо його не знайдуть, то все це обернеться соціальним вибухом.  «Треба пам'ятати, що всі політичні сили у нас фактично однаковою мірою дискредитовані. І як тільки ми вийдемо правового поля вирішення конфлікту, ми одразу перейдемо до повноцінного громадянського протистояння. І замість одного «лугандону», ми будемо мати багато таких «лугандонів» по всій Україні, що неможливо допустити».   
Суспільство Суд випустив «тітушку» Крисіна на свободу Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт для обвинувачуваного у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна. Таке рішення було прийнято сьогодні колегією суддів Апеляційного суду, передає кореспондент АСН. Крисін є підозрюваним у низці кримінальних проваджень. Серед яких – у причетності до вбивства журналіста Веремія. Під вартою він знаходився від 16 серпня 2016 року. Запобіжний захід, який було змінено, йому було обрано у праві про напад на АЗС. Нагадаємо, що В’ячеслава Веремія вбили в ніч на 19 лютого 2014 року на вулиці Великій Житомирській у Києві. Група осіб жорстоко побила журналіста та завдала йому вогнепального поранення в спину. 15 лютого він помер у лікарні. За даними слідства, у злочині брали участь п'ятеро осіб.
Політика Експерт назвав головне політичне розчарування року Українці розчаровані в політиці Президента України Петра Порошенка. Про це на круглому столі 23 грудня заявив політолог Олексій Якубін, передає кореспондент АСН. «2016 рік можна назвати роком політичних розчарувань. По-перше, цей рік в черговий раз показав, якщо бізнесмен приходить у політику, він все одно залишається бізнесменом. Розвіяний міф про те, що великий і хороший бізнесмен може - це автоматично хороший політик... Весь рік пройшов у світлі постійних скандалів (починаючи від Panama Papers, закінчуючи «плівками» Онищенка. - АСН)... Зрощування влади і бізнесу все більше призводить до концентрації влади в руках президента. Незважаючи на те, що ми перебуваємо в моделі парламентсько-президентської республіки, концентрація президентської вертикалі колосальна», - заявив він. За його оцінками, така концентрація влади в одних руках призводить «до деформації механізму прийняття рішень, які приймаються найчастіше на догоду економічним інтересам». «На цьому тлі збіднення українських громадян все більше посилюється. І збіднілі громадяни змушені все більше думати про те, як вижити в таких складних соціально-економічних умовах», - додав він. Якубін впевнений, що навіть в умовах, коли політики всіляко намагаються заговорити і замовчати соціально-економічний порядок денний, це не вдасться: «Протестні настрої все одно будуть рости... Питання соціально-економічних аспектів буде основним і визначальним».
Події У Києві озброєні злочинці відібрали у чоловіка третину мільйона гривень У поліцію звернувся чоловік, який розповів, що на нього і його знайомого напали троє невідомих чоловіків у балаклавах, передає Головне управління Нацполіції столиці. Коли правоохоронці прибули на місце, то заявник розповів, що знайомий попросив його позичити гроші. Чоловіки зустрілися біля будинку, сіли в машину і поїхали у справах. Коли вони зупинилися біля відділення банку, знайомий залишив сумку з позиковими грошима на сидінні, вийшов з машини і пішов у відділення банку, а заявник залишився на вулиці. У якийсь момент до автомобіля підбігли троє невідомих у балаклавах і почали розбивати вікна. Погрожуючи пістолетом, вони наказали потерпілому опустити голову, забрали гроші і зникли. У сумці містилось 350 тисяч гривень. Розпочато кримінальну справу за статтею «Розбій» КК України.
Політика Кличко зі скандалом звільнив чиновника міськадміністрації Віталій Кличко звільнив із займаної посади директора КП «Київтранспарксервіс» Артема Шамрая. Мер Києва зазначив, що втратив довіру до цього підлеглого. Про це він заявив під час засідання Антикорупційної ради 23 грудня, передає прес-служба політика. Віталій Кличко передав прокуратурі акт за результатами перевірки діяльності Артема Шамрая. «Всі сподівалися, що ви зробите паркувальну сферу, що ефективно працює. А в «Київтранспарксервісі» - підприємстві, яке ви очолювали, - нічого не зробили! Ми бачимо, скільки мільйонів перебуває в тіні. Скільки столиця недоотримує коштів. Багато чого не було зроблено. Ви втратили довіру», - сказав Кличко. Він відмовився давати час чиновнику, щоб навести лад. «Я звільняю вас з посади у зв'язку з втратою довіри», - заявив мер.
За кордоном Прем'єр-міністр Мальти заявив про звільнення 25 пасажирів із викраденого літака Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат підтвердив, що перша частина пасажирів покинула літак, викрадений невідомими в небі над Лівією. «Перша група пасажирів, що складається з жінок і дітей, звільнена», - заявив він на своїй сторінці в Twitter. Він додав, що загарбники звільнили 25 пасажирів з 118 осіб, які перебували на борту літака. Агентство BBC опублікувало відео, як пасажири виходять із викраденого лівійського літака в аеропорту Мальти. Нагадаємо, що 23 грудня пасажирський лайнер авіакомпанії Afriquiyah Airways здійснював внутрішній рейс з міста Себха в Тріполі, коли був захоплений двома невідомими. Вони зажадали направити літак на Мальту, де лайнер і приземлився.   Passengers begin leaving hijacked Libyan plane at Malta Airport; Maltese authorities say they are women and children https://t.co/GDVBBFNEu4 pic.twitter.com/SCPoZOFMzO — BBC Breaking News (@BBCBreaking) 23 декабря 2016 г.
Політика Гройсман запевнив , що візовий режим для українців — це вже минуле Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман  впевнений , що візовий режим — це вже минуле. Про це  він заявив під час зустрічі зі студентами Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут». “Насправді я вважаю, що візовий режим — це абсолютне наше минуле”, - сказав він. Гройсман нагадав, що Україна виконала всі умови та заходи  для отримання безвізового режиму, і наразі очікується рішення Євросоюзу «У них там є внутрішні питання, які вони зараз ще досі вирішують, але наскільки я розумію за останні дні були прийняті необхідні рішення, що прискорюють цей процес», - додав глава уряду. За його словами, очевидно, що безвізовий режим буде запроваджено у 2017 році, «але яку дату називати». «Будемо чекати відповідь від європейських чиновників», -  підкреслив  Гройсман. Крім того, він наголосив, що у 2017 році продовжиться «капітальний ремонт в країні». «Ми нарешті переходимо до відбудови нашої прекрасної держави», -  сказав Гройсман, додавши, що  серед основних завдань — економічне зростання, дерегуляція, приватизація, цільові програми підтримки,  якісна система управління  та ін.
За кордоном Трамп і Путін зробили заяви про гонку озброєнь Обраний президент США Дональд Трамп заявив, що його не лякає перспектива гонки озброєнь між США і Росією в контексті зміцнення ядерної складової США. «Нехай це буде гонка озброєнь. Ми перевершимо їх у всьому і переживемо їх усіх», - заявив Трамп в інтерв'ю телеканалу MSNBC. Відзначимо, що президент РФ Володимир Путін на підсумковій прес-конференції заявив, що гонка озброєнь вже почалася, коли США вийшли з договору щодо ПРО. «Не ми це придумали, ми змушені відповідати на цей виклик», - заявив він. Нагадаємо, що Трамп заявив, що США повинні зміцнити і розширити свій ядерний потенціал. Представник обраного президента США Джейсон Міллер роз'яснив, що Трамп «мав на увазі загрозу ядерного розповсюдження і нагальну потребу запобігти цьому, зокрема, і серед терористичних організацій і нестабільних режимів і режимів-ізгоїв».
Події Німецька поліція підтвердила загибель українця під час теракту в Берліні - посол Посол України в Німеччині Андрій Мельник підтвердив, що в результаті теракту на різдвяному ярмарку в Берліні 19 грудня загинув один громадянин України. «На жаль, німецька поліція офіційно підтвердила загибель громадянина України в результаті теракту в Берліні 19 грудня ц.р.», - написав він у своєму мікроблозі Twitter. Мельник також висловив співчуття дочці українця, який став жертвою берлінського теракту. Раніше Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що серед загиблих в результаті теракту в Берліні можуть бути двоє громадян України. Нагадаємо, 19 грудня на різдвяному ярмарку в центрі Берліна вантажівка в'їхала в натовп людей. В результаті загинули щонайменше 12 осіб і 48 отримали поранення. Терористичне угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за теракт на різдвяному ярмарку в Берліні. 1/2 На жаль, німецька поліція офіційно підтвердила загибель громадянина України внаслідок теракту в Берліні 19 грудня ц.р. #Breitscheidplatz — Andrij Melnyk (@MelnykAndrij) 23 декабря 2016 г. 2/2 Від імені української держави особисто висловив глибокі співчуття доньці нашого співвітчизника, який став жертвою терористичної атаки — Andrij Melnyk (@MelnykAndrij) 23 декабря 2016 г.
Суспільство Опитування показало, що більшість українців не задоволені діяльністю влади та опозиції Діяльністю українського президента Петра Порошенка повністю незадоволені 56% опитаних респондентів і швидше незадоволені 26%, лише 13% швидше задоволені і 3% повністю задоволені його політикою. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», передає Інтерфакс-Україна. Аналогічні показники невдоволення були зафіксовані щодо голови парламенту Андрія Парубія, при цьому лише 9% швидше задоволені його діяльністю і 1% опитаних повністю задоволені. Діяльністю прем'єра Володимира Гройсмана зовсім незадоволені 53% респондентів і 26% швидше незадоволені. 14% швидше задоволені і 2% повністю задоволені діями. 59% респондентів зовсім незадоволені і 27% швидше незадоволені роботою парламентської коаліції, лише 6% швидше задоволені і 1% повністю задоволені її діями. 51% українців зовсім не задоволені діяльністю парламентської опозиції і 27% швидше незадоволені. Ще 10% скоріше задоволені і 2% повністю задоволені діями опозиції у Верховній Раді. Опитування проводилося 8-18 грудня цього року. Було опитано 2000 респондентів.
За кордоном оформление ленты  Прем'єр Гройсман увійшов до рейтингу найвпливовіших євреїв світу 38-річний прем'єр-міністр України Володимир Гройсман увійшов до списку найвпливовіших євреїв світу, підготовленого за участю Міністерства у справах діаспори Ізраїлю, передає ForumDaily. Український прем'єр посів четверте місце у списку 15-ти найвпливовіших євреїв світу, які залишили помітний слід у році, що минає. «Гройсман - онук єврея, який дивом врятувався під час Голокосту, прикинувшись мертвим в ямі серед розстріляних. Також вказується, що обіймаючи пости мера Вінниці, віце-прем'єра України і спікера Верховної Ради, він ніколи не приховував своїх єврейських коренів і приходив на релігійні свята в синагогу», - цитує видання матеріал, опублікований разом з рейтингом. За даними авторів рейтингу, частина родичів Гройсмана репатріювалася до Ізраїлю і живе зараз у місті Ашдод. Перше місце в рейтингу віддали музиканту і виконавцю Леонарду Коену, який помер восени 2016 року. Також у списку вказані лауреати Нобелівської премії Боб Ділан і Елі Візель.  
За кордоном Бойовики не підтверджують наявність у себе 110 заручників, яких вимагає звільнити Київ Представники окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) не підтвердили наявність у себе 110 українських заручників, яких вимагає звільнити Україна, і повідомляють, що у них утримується удвічі менше заручників. Про це заявила перший віце-спікер парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко. «Сьогодні Володимир Путін знову заявив про «всіх на всіх»... тобто про цивільних, захоплених на окупованих територіях Донбасу за проукраїнські погляди, і українських військових, які захищали свою землю, - на всіх тих, хто скоїв тяжкі злочини проти держави, зокрема важкі вбивства. Цю мантру сьогодні слово в слово повторили представники ОРДЛО. Вони не підтвердили наявність у себе 110 українських заручників, яких вимагає звільнити Мінська група і СБУ, а кажуть, що у них міститься в два рази менше. І вимагають від України негайно передати ОРДЛО 700 осіб і звільнити менше 50», - пише вона в Facebook.
Економіка Чи правда, що українцям відключать центральні телеканали вже в новорічну ніч? Вітання Президента з Новим роком можуть побачити не всі українці - кабельні та інтернет-провайдери погрожують відключити загальнонаціональні телеканали від мережі. Виявляється, перешкодою став новий закон про зміну складу УПУ (універсальної програми послуг), який набере чинності з 1 січня 2017 року. Згідно з цим законом, істотно змінюються правила гри на ринку телеіндустрії. З нового року в список телеканалів, які провайдери будуть транслювати, повинні входити «Національна громадська телерадіокомпанія України» (яка лише в процесі створення), парламентський телеканал «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові і цифрові телеканали, які мовлять в межах однієї області. А ось загальнонаціональні комерційні телеканали будуть виключені зі списку УПУ і повинні будуть укладати договори з провайдерами окремо. Саме тут і виникли проблеми. Телеканали виставили провайдерам умови, за якими ті повинні платити каналу або медіагрупі за кожного абонента. За поки неофіційною інформацією - від 45 копійок до 3 гривень. Провайдери вважають цю цифру завищеною і, ображені тим, що медіагрупи відмовилися від переговорів, просто попередили їх про виключення з пакетів з нового року. Загалом до впровадження нових правил на ринку залишився тиждень, а в переговорному процесі між телеканалами та провайдерами щодо подальших умов співпраці прогресу поки не видно. Провайдери платитимуть каналам за контент Побачивши можливість додаткового заробітку, найбільші медіагрупи поставили питання руба відразу. «Ми хочемо брати гроші з провайдерів, які хочуть використовувати наші телеканали для побудови і ведення свого бізнесу. Якщо провайдер вважає, що наші канали для його абонентів не цікаві, не потрібні, ми ні до чого провайдера не примушуємо», - заявив директор зі стратегічного розвитку StarLightMedia Федір Гречанінов. За даними порталу Mediasat, чотири телегрупи України вже навіть визначилися з вартістю свого контенту для мереж платного ТБ. Так найменше у провайдерів просить «Медіа Група Україна» (Україна, НЛО TV, Футбол 1, Футбол 2) - 45 коп. з абонента за пакет всіх каналів групи на місяць. По 75 коп. з абонента хочуть «1+1 медіа» (1+1, 2+2, ТЕТ, Плюсплюс, 1+1 International, Бігуді, УНІАН ТБ) і StarLightMedia (СТБ, Новий, ICTV, М1, М2, QTV). А ось Inter Media Group (Інтер, НТН, К1, К2, Мега, Піксель, Zoom, Enter-фільм, Інтер +) попросив не багато не мало - 3 грн з абонента. Модель платного телебачення чи вимагання? Але, як виявилося, це ще не всі умови. Провайдери стверджують, що медіагрупи вимагають, щоб усі їхні канали продавалися одним пакетом, а не поштучно і обов'язково потрапляли в соціальний пакет. «Це не модель платного телебачення. Модель платного телебачення передбачає, що за той контент, який користується великим попитом, треба більше платити, дозвольте кабельним операторам самим вирішувати, як ваші шість каналів розкидати по своїх пакетах, або якщо ви хочете грошей, дозвольте їм хоча б не ставити в базовий пакет, а поставити в другий за величиною пакет, щоб вони могли якось виправдати витрати, які їм доведеться понести, для того щоб їх абонент отримав можливість дивитися українське телебачення, зокрема і в новорічну ніч», - вважає голова асоціації "Телекомунікаційна палата України" Тетяна Попова. Більше того, за її словами, це неможливо навіть технічно, оскільки «засунути» в мінімальний пакет телеканали всіх чотирьох медіагруп, при цьому ще й виконати вимогу закону про універсальну програму послуг, фактично неможливо. І відразу ж виникає загроза, що нішевим телеканалам не вистачить місця у кабельних мережах провайдерів. «З новими правилами переформатується ринок, і це може поставити під загрозу розвиток телебачення в Україні, оскільки великі медіагрупи мають ексклюзивне право формування пакетів, які доставляються кінцевому споживачеві, і через ці пакети може не вистачити місця для маленьких телеканалів, які подають суспільно важливу інформацію» , - додав керівник програм нових медіа громадської організації "Інтерньюз-Україна" Віталій Мороз. У 2017 році кабельне та інтернет-телебачення може подорожчати Водночас провайдери не виключають, що такі дії медіагруп можуть вплинути і на вартість пакетів для користувачів. «У провайдерів виросте собівартість послуги як мінімум на ту частину, яку вимагають зараз медіагрупи. Для мінімальної гарантії вони хочуть 10 тисяч абонентів, а дуже багато кабельних операторів, у яких тисяча абонентів. Вони, по суті, будуть платити не 75 коп. з абонента, а в 10 разів більше», - аргументувала Попова. Протестуючи, провайдери пішли на радикальний крок. Так 15 грудня провайдер кабельного телебачення «Ланет» взагалі вимкнув телеканали СТБ, Новий канал і ICTV у Києві, Івано-Франківську та Калуші. «Погоджуватися з ультиматумами олігархічних медіагруп ми не збираємося. Йти в добровільне рабство для нас неприйнятно. Тому найближчим часом відбудеться профілактичне відключення цих каналів, щоб відстежити реакцію і перевірити обладнання. А з 1 січня ті медіагрупи, які не підуть на зміну своїх ультимативних умов, будуть відключені. В IP-мережі контент медіагруп теж буде відключений», - заявив директор компанії «Ланет» Мар'ян Івасюк. Дрібних провайдерів може стати менше Але якщо великі кабельні провайдери можуть таким радикальним чином відстоювати свою позицію, то для інтернет-провайдерів ситуація ще складніша. Представники таких компаній стверджують, що їх взагалі поставили у нерівні умови з кабелем. Наприклад ОТТ-провайдерам, які працюють через інтернет, виставили майже в 10 разів вищі ціни з кожного абонента, не надавши економічного обґрунтування. «Сьогодні є договір, в якому можна поставити свої реквізити, там є загальна сума, і якщо її розділити на нашу базу, то це буде 6 гривень за абонента. Вони кажуть - ми повинні або піднімати ціну, або передомовлятися. А чому у вас завтра не буде бажання підняти ще там на якусь цифру?!» - обурюється засновник OTT-сервісу DIVAN.TV Андрій Колодюк. Таким чином легальних провайдерів заганяють в кут, впевнений Колодюк, оскільки в Україні працює близько 3,5 тисячі провайдерів, які, впевнений засновник ОТТ-сервісу, не платили і не будуть платити медіагрупам. А ось представник невеликого провайдера Василь Печко впевнений, що через такі умови медіагруп малі учасники не зможуть втриматися на ринку. А це дозволить медіагрупам стати монополістами телевізійного ринку. «Йдеться про знищення малих провайдерів, бо нішеві канали переважно транслюються через малих провайдерів (600 провайдерів), а якщо вони закриються, то нішеві канали не зможуть виходити в ефір і медіагрупи отримають монопольне становище», - вважає він. Провайдери вимагають від телеканалів гроші? А ось представники цих же медіагруп впевнені, що контракти, які вони пропонують, вигідні насамперед саме провайдерам. Ось тільки останні, об'єднавшись, хочуть вичавити з телеканалів максимальні гроші, впевнений директором зі стратегічного розвитку StarLightMedia Федір Гречанінов. «У різних провайдерів від 30 до 70% - це соціальний пакет, і провайдери говорять, що канали медіагруп стануть недоступними цим абонентам, якщо тільки медіагрупи не почнуть платити провайдерам за поширення цих каналів. Провайдери об'єднуються і намагаються протистояти медіагрупам. Це як мінімум суперечить антимонопольному законодавству України», - вважає він. За конфлікт медіагруп і провайдерів взявся АМКУ І Антимонопольний комітет останньої миті відреагував. На сайті комітету з'явилася інформація, що АМКУ вивчає принципи пакетування як медіагрупи свого продукту операторам, так і операторами кабельного телебачення - кінцевим споживачам. «Виявлення будь-яких порушень, зокрема встановлення фактів застосування різних умов до рівнозначних угод з іншими суб'єктами господарювання, які ставлять їх у невигідне становище в конкуренції, усунення з ринку або обмеження доступу на ринок тощо, призведе до відкриття справ і застосування Антимонопольним комітетом України санкцій до порушників», - повідомляється на сайті відомства. Поки ж Антимонопольний комітет буде розбиратися, на чиєму боці правда, українцям з нового року дійсно можуть відключити більшість центральних телеканалів. Громадські організації поспішили звернутися до міністра інформаційної політики Юрія Стеця із закликом втрутитися і не допустити цього. Міністра закликали організувати дискусію учасників ринку в стінах профільного міністерства. Чи знайдуть спільну мову медіагрупи і провайдери, ми дізнаємося вже наступного тижня, ну, або побачимо в новорічну ніч.
Суспільство оформление ленты  Гройсман - студентам КПІ: «Ні вам, ні мені ваш диплом не потрібен» Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що дипломи про вищу освіту не потрібні ні йому, ні їм самим. «За великим рахунком, чесно, абсолютно чесно, ні вам, ні мені ваш диплом не потрібен», - сказав він під час зустрічі зі студентами НТУУ КПІ 23 грудня. Після цього в залі пролунали бурхливі оплески. «Вам, вашим батькам і мені потрібні ваші знання і ваш успіх. Я не чую оплесків! І коли ви прийдете на роботу після закінчення університету з дипломом, просто з дипломом вас можуть не взяти. Якщо ви прийдете з дипломом, який підтверджує якість знань, якими ви володієте, ви будете успішні. Ви будете мати хорошу роботу, ви будете мати хорошу заробітну плату, ви будете конкурентними, ви зможете домогтися успіху. Це те що мені потрібно. І я сподіваюся, що це потрібно кожному з вас», - заявив Гройсман. Відео: 112 Україна
Суспільство Справи двох кримських дезертирів Одинцова і Баранова передали в суд У Миколаєві було закінчено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальні акти стосовно екс-військовослужбовців ЗСУ, які зрадили присягу і перейшли на бік країни-агресора. Про це пишуть Факти. За інформацією прес-секретаря Військової прокуратури Південного регіону України Яни Стекачевої, екс-молодший сержант Олександр Баранов та екс-прапорщик Максим Одинцов, проходячи службу в частині військової авіації, дислокованої на території АР Крим, в ході анексії півострова не виконали наказ про прибуття до нового місця служби на материковій частині держави. Військові залишилися на захопленій території, вчинивши дезертирство, в зв'язку з чим були оголошені в розшук. У березні 2014 року на загальному шикуванні особового складу військової частини Баранов і Одинцов відмовилися служити в ЗСУ і повідомили про намір проходити службу в ЗС РФ. Військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України вручила письмове повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 408 ч. 1 (дезертирство), ст. 111 ч. 1 (державна зрада) КК України. Подальшу долю зрадників вирішуватиме суд.
Події Число обстрілів на Донбасі зросло втричі - ОБСЄ Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що за останні тижні кількість порушень режиму тиші на Донбасі зросла в три рази, більшість обстрілів - між Дебальцевим і Світлодарськом на Донецькому напрямку. «Спеціальна наглядова місія констатує, що обидві сторони тримають на території зони безпеки заборонене важке озброєння, що, відповідно до Мінських угод, вже давно має бути відведено. Обидві сторони застосовують заборонені озброєння і обидві сторони порушують Мінські угоди, особливо в частині припинення вогню і відведення важких озброєнь», - сказав Хуг в коментарі DW. Він сказав також, що за інформацією спостерігачів СММ ОБСЄ, в зоні безпеки на Донбасі перебуває три тисячі одиниць важких озброєнь. За словами представника СММ ОБСЄ, головною причиною ескалації конфлікту на Донбасі є те, що обидві сторони перебувають дуже близько один до одного, що викликає постійну напруженість, яка переростає в зіткнення.
Суспільство У Bellingcat розповіли, що завадило українській армії завершити війну влітку 2014 року Аналітики дослідницької групи Bellingcat опублікували інформацію про артилерійські обстріли, які армія Росії вела по території України влітку 2014 року Як повідомив в інтерв'ю «Апострофу» автор доповіді про транскордонні обстріли, учасник Bellingcat Шон Кейс, головні втрати армія України отримала в результаті російських артнальотів, в ході яких застосовувалася широка номенклатура артилерійського озброєння, від 120-мм мінометів до 152-мм гаубиць і 300-мм реактивних систем залпового вогню «Смерч». Перші випадки обстрілу з-за «нуля» представники групи зафіксували 29 червня 2014 року. Кейс вважає, що дії російської артилерії завадили українській армії переможно закінчити війну влітку 2014 року. «На підставі нашої доповіді важко сказати точно, скільки російських військових брали участь у прикордонних обстрілах. Але, за мінімальною оцінкою, 149 артнальотів на сотні кілометрів російсько-українського кордону вимагають участі сотень російських військових. Не було сумнівів, що багато солдатів РФ побічно брали участь у транскордонних атаках, шляхом підготовки, оснащення та підтримки баз, які поставляли знаряддя і боєприпаси», - говорить він. У Bellingcat визначили кілька великих російських військових таборів за двадцять кілометрів від українського кордону влітку 2014 року. «Я можу впевнено сказати, що в цих таборах перебували тисячі російських солдатів», - заявив Кейс.
Політика Порошенко: Трибунал щодо дій Росії у Криму сформований, позов буде розглянутий на початку 2017 року Міжнародний трибунал ООН на початку 2017 року почне розгляд справи за позовом України проти РФ про порушення Конвенції ООН з морського права, повідомив Президент України Петро Порошенко. «22 грудня сформований трибунал, який на початку 2017 року почне розгляд справи за позовом України до РФ», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Президент нагадав, що у вересні МЗС України ініціював суперечку про порушення Росією Конвенції ООН з морського права. За його словами, Україна готова довести в арбітражі, що країна-агресор РФ порушує суверенні права України користуватися гарантованими правами в своїх морських акваторіях і на континентальному шельфі в прилеглих до Криму морських зонах. У МЗС України заявили, що призначені члени трибуналу «мають репутацію справедливих, компетентних, чесних і незалежних експертів в галузі міжнародного морського права». Зокрема, суд буде складатися з таких членів: суддя Пайк (Південна Корея, призначений президентом трибуналу), суддя Бугетайя (Алжир), суддя Гомез-Робледо (Мексика), професор Льов (Велика Британія, призначений Україною) і суддя Голіцин (призначений РФ) . Нагадаємо, що 23 грудня президент РФ Володимир Путін анонсував подачу російського газу до окупованого Криму через два-три дні.
Суспільство Пекарі анонсують подорожчання хліба на 20% вже з початку 2017-го З кінця січня 2017 року хлібобулочні вироби в залежності від регіону і сорту подорожчають на 15-20%. Про це в коментарі АСН повідомив президент Всеукраїнської асоціації пекарів Володимир Череда. Він зазначив, що ціни на хліб не переглядалися з грудня 2015 року. З тих пір суттєво зросла в ціні собівартість виготовлення продукту. Так зокрема зерно та борошно за рік виросло в ціні на 14-22%, олія та дріжджі – на 8%, сіль – на 17%, уточнив президент асоціації пекарів. Та найбільше подорожчали електроенергія - на 29% та газ – на 26%. «Витрати на транспорт зросли на 16.5% і мінімальна зарплата виросла на 15%. А ще хлібопекарна галузь України в питанні формування ціни прив’язана до курсу євро. Ми працюємо повністю на імпортному обладнанні, всі запасні частини, масла, розходні матеріали ми купуємо за валюту», - зазначив Череда.
За кордоном Американська розвідка дізналася про зв'язки Сноудена з російськими спецслужбами Колишній співробітник АНБ і ЦРУ США Едвард Сноуден, що знаходиться в РФ,  контактує з російськими спецслужбами, повідомляє ТАСС з посиланням на розсекречені матеріали доповіді спеціального комітету Палати представників Конгресу США з розвідки. «З моменту приїзду Сноудена в Москву він контактував і продовжує контактувати з російськими спецслужбами», - вважають автори документа. За їхніми даними, Пентагон виявив після початку публікації викрадених Сноуденом документів АНБ 13 проблем, які становлять «високий ступінь ризику». Про які саме ризики йдеться, в доповіді не уточнюється. Проте, на думку членів Конгресу, якщо секретні дані потраплять у руки російських або китайським властей, військам США загрожуватиме небезпека в кожному майбутньому конфлікті.
Суспільство Центр громадського здоров'я з'явиться в Києві У Києві скоро з'явиться міський центр громадського здоров'я. Це комунальне підприємство напередодні на засіданні створили депутати Київради, передає прес-служба відомства. Основними завданнями центру громадського здоров'я будуть попередження інфекційних хвороб (ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, поліомієліту, грипу, гепатиту тощо), пропаганда здорового способу життя, підвищення готовності до ризику спалахів високопатогенних хвороб, проведення оцінки ризиків та відповідних лабораторних досліджень. Створення центру громадського здоров'я в Києві прямо пов'язане з укладенням Україною угоди про асоціацію з ЄС. Підприємство формується на основі вивчення міжнародного досвіду, за зразком американських і європейських центрів контролю та попередження захворюваності.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно ....
більше матеріалів




/-2,6596598625183-/ /-pc-/
Top