З кінця січня 2017 року хлібобулочні вироби в залежності від регіону і сорту подорожчають на 15-20%. Про це в коментарі ASN повідомив президент Всеукраїнської асоціації пекарів Володимир Череда.
Він зазначив, що ціни на хліб не переглядалися з грудня 2015 року. З тих пір суттєво зросла в ціні собівартість виготовлення продукту. Так зокрема зерно та борошно за рік виросло в ціні на 14-22%, олія та дріжджі – на 8%, сіль – на 17%, уточнив президент асоціації пекарів. Та найбільше подорожчали електроенергія - на 29% та газ – на 26%.
«Витрати на транспорт зросли на 16.5% і мінімальна зарплата виросла на 15%. А ще хлібопекарна галузь України в питанні формування ціни прив’язана до курсу євро. Ми працюємо повністю на імпортному обладнанні, всі запасні частини, масла, розходні матеріали ми купуємо за валюту», - зазначив Череда.