counter
Архів Повернутись назад 23 Червня 2016
23 Червня
Події За добу бойовики 46 разів обстріляли позиції сил АТО За минулу добу зафіксовано 46 обстрілів позицій сил АТО. Про це повідомляє штаб антитерористичної операції. Так, на Донецькому напрямі під мінометним вогнем противника опинилися опорні пункти сил АТО поблизу Пісків, Авдіївки, Верхньоторецька, Троїцького і Зайцевого, позиції ЗСУ біля Невельского, Кам'янки, Новоселівки-2 і Троїцького бойовики обстріляли з артилерії. Крім того, на Маріупольському напрямі по позиціях поблизу Водяного російські окупанти вели вогонь з 82-мм мінометів, неподалік Талаківки, Тарамчука і Широкиного - з 120-мм мінометів. На Луганщині під мінометним вогнем противника опинилися опорні пункти поблизу Новозванівки, поруч із Новоолександрівкою вівся обстріл з кулеметів і гранатометів. Неприцільно вогнем із 122-мм самохідних артустановок ворог намагався спровокувати відповідь сил АТО.
Політика Стало відомо, про що говорили Єлісєєв і Нуланд Заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв зустрівся з помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Як повідомляється, співрозмовники детально обговорили стан імплементації Мінських домовленостей і скоординували підходи щодо подальших кроків, спрямованих на досягнення стійкого миру на Донбасі. «Особливу увагу було приділено питанням забезпечення виконання положень Мінських домовленостей в сфері безпеки, перш за все забезпечення сталого і реального припинення вогню, виведення російських військ і техніки, припинення поставок російського озброєння і військ через неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону», - йдеться в повідомленні . Крім того, Єлісєєв і Нуланд підтвердили безальтернативність політико-дипломатичного шляху деокупації Донбасу і повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.
Політика За останні місяці в Криму у кримських татар було проведено близько 250 обшуків За останні місяці зареєстровано близько 250 обшуків у кримських татар на території окупованого Криму. Про це заявив народний депутат Мустафа Джемілєв під час доповіді про порушення прав людини в Криму на Комітеті з правових питань та прав людини під час засідання ПАРЄ, написала на своїй сторінці в Facebook народний депутат Світлана Заліщук. За словами Джемілєва, обшуки проходять під приводом пошуку забороненої літератури. «Затримані не знають, що таке заборонена література, але існує список з близько трьох тисяч найменувань. За знайдену заборонену релігійну літературу можуть позбавити волі на десять років», - сказав Джемілєв. Крім того, він повідомив, що затримання відбуваються під приводом участі в «несанкціонованій» акції 26 лютого 2014 року на території Криму, коли ще не було проведено «референдум». «Затримують не тільки тих, хто є членом Меджлісу, але й виборців. Тобто, по суті, кожен кримський татарин, який брав участь у голосуванні, за логікою окупаційних військ, може бути екстремістом», - зазначив Джемілєв.
Суспільство оформление ленты  Жителі будинку в Красногорівці 710 днів живуть під обстрілами Жителі багатоповерхового будинку в Красногорівці живуть під обстрілами вже 710 днів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав начальник Донецького обласного управління Національної поліції В'ячеслав Аброськін. За його словами, під час останнього обстрілу бойовиками снаряди прилетіли практично в центр Красногорівки, у багатоповерховий житловий будинок на Суворова, де продовжують жити люди, а поблизу працюють школа і дитячий садок. «Спілкувався з місцевими жителями. Зараз у Красногорівці продовжують жити близько трьох тисяч осіб. Жодне з підприємств не працює. Люди живуть за рахунок соціальних виплат, гуманітарної допомоги та періодичних заробітків. Настрої в місті різні. Але бажання у всіх спільне - припинення обстрілів і якнайшвидше настання миру», - написав Аброськін.
Суспільство У Кіровограді працівників військкомату і «Укрпошти» затримано на хабарах У Кіровограді викрито у хабарництві одного з керівників Кіровоградського міського військового комісаріату та чиновника місцевої дирекції «Укрпошти». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, майор через кума-посередника вимагав від місцевого жителя 43 тисячі гривень за допомогу в ухиленні від призову на військову службу. Правоохоронці затримали майора-хабарника і посередника в момент передачі грошей. Крім того, чиновник «Укрпошти» вимагав від підрядника, який виграв тендер на поставку комплектуючих до оргтехніки та ремонт комп'ютерів, «відкат» у розмірі 30 відсотків від суми контракту - 186 тисяч гривень. «Гроші повинні були перерахувати на картковий рахунок в одному з банків міста. І після отримання 50 тисяч гривень вимагача затримали», - йдеться в повідомленні. В обох випадках відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Політика Яценюк збирається з'їздити в США і зустрітися з Байденом 27 - 30 червень 2016 року колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк здійснить візит до Вашингтона на запрошення Білого Дому. Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо. За її словами, візит буде присвячений підтримці курсу реформ в Україні, а також питанням міжнародної безпеки та консолідації світової протидії російській агресії. Яценюк проведе зустрічі з міністром торгівлі США Пенні Прітцкер, фінансів - Джейкобом Лью, сенаторами Річардом Дурбіним, Робертом Коркером, Джоном Маккейном, іншими ключовими представниками Демократичної і Республіканської партій, а також із першим заступником виконавчого директора Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном. Крім того, 28 червня відбудеться зустріч Арсенія Яценюка з віце-президентом США Джозефом Байденом.
Суспільство Напівпорожній російський «гумконвой» із порушенням правил перетнув кордон Сьогодні російська сторона вкотре в односторонньому порядку здійснила оформлення так званого «гуманітарного конвою». Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. У прес-службі підкреслили, що переміщення так званого «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та узгоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей. Українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. «Всього сьогодні в період з 7:10 до 7:55 через російський пункт пропуску «Донецьк» на в'їзд в Україну пішла колона «гумконвою» у складі 45 автомобілів. Під час візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки нібито перевозили продукти харчування, медикаменти та будматеріали і рухалися в напрямі Луганська. Також вже традиційно авто йшли напівпорожніми», - йдеться в повідомленні.
Події Бойовики в Луганській області стріляють із забороненої зброї, поранено двох військових Учора ввечері, 22 червня, в напрямі околиць міста Попасна терористи неодноразово відкривав вогонь з гранатометів різних типів, 120-мм міномета. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації. Як повідомляється, увечері бойовики з 120-мм мінометів і САУ вели вогонь в напрямі села Троїцького Попаснянського району. Також вони обстрілювали позиції українських військовослужбовців біля села Новозванівка Попаснянського району з 120-мм мінометів, САУ, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. «Під час обстрілу двоє наших військовослужбовців отримали поранення», - йдеться в повідомленні. Водночас у Станично-Луганському районі бойовики обстріляли село Комишне з 120-мм мінометів.
За кордоном У Польщі планують ексгумувати тіло Качинського та інших жертв Смоленської катастрофи Польські прокурори заявили, що проведуть ексгумацію останків польського президента Леха Качинського та інших жертв авіакатастрофи в небі над Смоленськом у квітні 2010 року. Про це повідомляє Радіо Свобода. Так у Польщі спробують знайти нові докази, щоб визначити причини падіння літака. Попередній уряд Польщі прийняв російську версію про помилку пілота як основну версію трагедії, але зараз правляча партія «Право і справедливість» на чолі з братом-близнюком Леха Качинського Ярославом передбачає можливість вибуху на борту. 22 червня в прокуратурі Польщі заявили, що документи аутопсії, отримані від Росії, є неповними, а в деяких випадках помилковими і не допомагають пояснити причину аварії. Літак Качинського розбився 10 квітня 2010 року в густому тумані на підході до аеропорту Смоленська. Загинули 96 осіб, зокрема президент Качинський із дружиною, голова польського Центробанку, військові чиновники і депутати парламенту.
Політика Вчора Нуланд зустрічалася з Порошенком Вчора, 22 червня, заступник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд зустрілася з Президентом Петром Порошенком та іншими високопосадовцями. Про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні. Як повідомляється, Нуланд також зустрічалася з головою Верховної Ради Парубієм, заступником голови адміністрації Президента України з питань зовнішньої політики Єлісєєвим і Міністром закордонних справ Клімкіним, щоб обговорити порядок денний реформ і виконання Мінських угод на підтримку «нормандського формату». «На консультаціях співрозмовники ретельно зосередилися на вимогах безпеки в Мінських домовленості напередодні подальшого візиту американської делегації до Москви 23 червня. Американська сторона привітала тверду прихильність українського керівництва до повного виконання Мінських домовленостей і підкреслила, що санкції щодо Росії повинні залишатися чинними для просування цієї мети», - йдеться в повідомленні.
Суспільство На Львівщині відбудуться масштабні військові навчання З 27 червня по 8 липня у Львівській області на Яворівському полігоні пройдуть українсько-американські військові навчання «Репід Трайдент 2016» за участю понад 1800 військовослужбовців з 14 країн світу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони. До навчань буде залучатися бронетехніка, заплановані навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуться польоти вертольотів армійської авіації. Керівництво Львівського гарнізону і командування міжнародних військових навчань звертається до мешканців навколишніх населених пунктів Яворівського району Львівської області та громадян, які планують свій відпочинок у цій місцевості, з проханням поставитися з розумінням до певних обмежень і незручностей, пов'язаних з проведенням навчань і посиленими заходами безпеки з боку військових. «Мешканців також просять не проводити збір ягід і грибів на території полігону - деякі зони в цей період вважаються закритими», - сказано в повідомленні.
Суспільство Прокуратура повідомила «Гіві» про підозру Головна військова прокуратура України повідомила про підозру ватажкові незаконного збройного формування «Сомалі» Михайлу Толстих, також відомому як «Гіві». Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Толстих інкримінується вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації, керівництво такою групою і участь в ній) ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 (співучасть у веденні агресивної війни) ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 (співучасть у порушенні законів і звичаїв війни, а саме жорстоке поводження з військовополоненими) ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Зокрема, йому інкримінується те, що він з травня 2014 по січень 2015 року, перебуваючи в Слов'янську, Іловайську і Донецьку, організовував і особисто здійснював збройні напади на представників сил АТО, а також жорстоке поводження і тортури щодо полонених військовослужбовців ЗСУ. «З огляду на те, що «Гіві» ховається на території Донецької області, найближчим часом планується звернутися до суду для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування», - йдеться в повідомленні.
Події Місія ОБСЄ потрапила під обстріл у районі АТО Експерти наглядової місії ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл біля населеного пункту Водяне за 94 км від окупованого Донецька. Про це свідчать дані звіту від 22 червня, оприлюдненого на офіційному сайті міста, пише РБК-Україна. «О 11:18 СММ діяла в режимі пішого патруля і розмовляла з подружньою парою біля їхнього будинку, коли на село впали сім мінометних снарядів, імовірно, калібру 82 мм», - йдеться в повідомленні. Представникам СММ і Збройних сил України разом з українським членом Спільного центру з координації та контролю (СЦКК) вдалося сховатися в будинку. Як зазначаэться у звіті, спостерігачі ОБСЄ негайно зв'язалися з членами дзеркального патруля СММ в контрольованому «ДНР» Комінтерновому (за 23 км на північний схід від Маріуполя), який супроводжував представник ЗС РФ в СЦКК, щоб забезпечити припинення вогню.
Суспільство оформление ленты  СБУ затримала автомобіль, на якому із зони АТО вивозили боєприпаси Працівники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали перевізника, який переправляв до Харкова арсенал зброї та боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Правоохоронці затримали автомобіль жителя Харківщини на блокпосту на в'їзді до обласного центру. «Під час огляду позашляховика працівники спецслужби виявили дві гранати «РГД-5» з запалами, понад вісімсот патронів різного калібру, зокрема бронебійно-запальні, магазини до автомата Калашникова, порох, холодну зброю та прилади для плавлення куль», - йдеться в повідомленні. СБ України встановила, що арсенал везли в Харківську область із району проведення антитерористичної операції. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.
Події Під час обстрілу Авдіївки поранено мирного жителя В результаті нічного обстрілу Авдіївки поранення отримав місцевий житель. Про це повідомляє прес-служба Донецького обласного управління Національної поліції. «Сьогодні вночі бойовики завдали артударів по житловому кварталу прифронтової Авдіївки. 57-річний місцевий житель отримав осколкове поранення стегна, а будинки, розташовані на вулицях Лермонтова, Сєдова, Орджонікідзе, отримали значні пошкодження. Поліцейські обходять постраждалий район і надають допомогу громадянам», - ідеться в повідомленні. Зараз потерпілого госпіталізовано, йому надано необхідну медичну допомогу. «Інформація про інші руйнування уточнюється. На місці працює слідчо-оперативна група поліції, документує всі факти нічного обстрілу і надає необхідну допомогу місцевим жителям», - відзначили в поліції.
Економіка Нацбанк знизив облікову ставку до 16,5% Правління Національного банку України прийняло рішення про зниження облікової ставки до 16,5% річних з 24 червня. Про це на прес-конференції повідомила голова відомства Валерія Гонтарева, пише 112. «Сьогодні управління НБУ прийняло рішення знизити облікову ставку до 16,5% річних. Таке рішення відповідає як поточним тенденціям інфляційного розвитку, так і оцінками НБУ щодо досягнень інфляційних цілей на поточний і наступні роки», - заявила вона. Гонтарева зазначила, що вже третій місяць поспіль покупка валюти перебуває на однознаковому рівні. «Ще рік тому вона була за 60%. У травні вона сповільнилася до 7,5% в річному вимірі, а за перші п'ять місяців індекс споживчих цін виріс на 5,2%. Така траєкторія уповільнення інфляції відповідає нашим очікуванням і цільовим показникам на кінець року», - зазначила Гонтарева.
Економіка Україна розраховує, що засідання щодо нового траншу МВФ відбудеться в липні Українська сторона розраховує, що наступний транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) складе мільярд доларів. Про це 23 червня під час прес-конференції повідомила голова НБУ Валерія Гонтарева, РБК-Україна. «Транш, найближчий, який ми очікуємо отримати, складе мільярд доларів», - заявила Гонтарева. За її словами, чергове засідання ради директорів МВФ щодо українського питання має відбутися в липні, але точну дату поки не оголошено. Крім того, голова НБУ повідомила, що підписання Меморандуму про співпрацю з МВФ також очікується найближчим часом. При цьому вона підкреслила, що всі узгодження меморандуму з МВФ з боку НБУ виконані. «Я вважаю, що ми вже готові і будемо підписувати (Меморандум) найближчим часом», - заявила Гонтарева, зазначивши, що НБУ готовий до підписання відповідного документа в будь-який час.
Суспільство У Львові затримано організаторів каналу переправлення в Європу мігрантів Працівники Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали у Львові організаторів каналу нелегальної міграції до країн Західної Європи іноземних громадян. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, двоє жителів Львівщини протягом 2014-2016 рр. переправили до Євросоюзу не менше 15 нелегальних мігрантів з Російської Федерації та країн Центральної Азії. Працювали зловмисники під прикриттям туристичної фірми. «Зловмисників затримали в офісі турфірми при отриманні ними 125 тисяч гривень від іноземця за виготовлені для нього підроблених загальнодержавного і закордонного паспортів», - йдеться в повідомленні. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) і ч. 3 ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України. Тривають обшуки за місцем проживання затриманих.
Події В Ізмаїлі кількість постраждалих від вірусної інфекції зросла майже до 600 осіб Кількість постраждалих у результаті спалаху вірусної інфекції в Ізмаїлі зросла до 597 осіб. Про це на своїй сторінці в Facebook написав мер Ізмаїла Андрій Абрамченко. «За минулу ніч у лікарні Ізмаїла госпіталізовано п'ять осіб (четверо - діти), з ранку до 12 години - дев'ять. Намітилася тенденція зниження кількості хворих. Якщо у вівторок, 21 червня, в лікувальні установи міста зі скаргами на симптоми розладу шлунково-кишкового тракту надійшло 97 осіб, то наступного дня, в середу, 22 червня, - 54. За весь же період спалаху вірусної інфекції в лікарні Ізмаїла та Ізмаїльського району госпіталізовано 597 осіб, з них 342 - діти», - написав він. При цьому він зазначив, що прийнято рішення про доплату медичним працівникам, які працюють в особливих умовах.
Політика Ігор Лапін Интервью
Ігор Лапін: Мусимо здобути гібридну перемогу, ось і вся математика
Фонд державного майна України виставив на продаж пакет акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ). Ця приватизація має стати лакмусом для держави. Дасть чітко зрозуміти, чи готова Україна до цивілізованих умов ведення бізнесу або ж головними важелями та аргументами залишаються близькість до влади, «договорняки» та схеми. Знову ж таки в умовах гібридної війни важливо не допустити вдалої атаки Росії на економічному фронті. Про те, що відбувається на приватизаційному фронті, перспективи відкриття гучних кримінальних проваджень, а також про методи перемоги у гібридній війні в інтерв’ю «Аналітичній службі новин» (АСН) розповів виконувач обов’язків голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, народний депутат від фракції «Народний фронт» Ігор Лапін. — Пане Ігорю, історія приватизації Одеського припортового заводу триває не рік і не два. Весь час її супроводжують скандали, підкилимні домовленості та бої олігархів. Що зараз відбувається? — Нині маємо чимало зацікавлених у тому, щоб ОПЗ не приватизували. Їм важливо, щоб далі можна було сидіти на потоках, отримувати чималу вигоду за державний кошт. Зокрема, це так звана група «Приват» Ігоря Коломойського — фірма «Нортіма». А друга сторона — Дмитро Фірташ. І тут нагадаю, що його компанія вже звернулася до суду нібито для захисту своїх прав щодо боргів, сформованих ОПЗ перед підприємствами Group DF. Переконаний, борги ці були створені штучно для того, щоб ОПЗ продавали за безцінь. (Борг у розмірі понад 193 млн доларів, сформований у вересні-грудні 2013 року, коли компанія Ostchem була єдиним постачальником газу для підприємства і ексклюзивним продавцем аміаку і карбаміду, виробленого Одеським припортовим заводом. У травні 2016 року очільник Фонду держмайна Ігор Білоус заявляв у інтерв’ю АСН, що борги і суди не зупинять приватизацію ОПЗ. - Авт.) — Як оцінюєте умови конкурсу? — Дійсно, ми бачимо низку неврахованих питань, які містилися в умовах від 2009 року. Не побачив чіткого переліку, які саме об’єкти входять у ОПЗ, і вимог щодо виконання конкретних заходів із переоснащення виробництва та впровадження прогресивних технологій. Немає графіка щодо розміру інвестицій, розписаного у сумах по роках.  Незрозумілі зобов’язання майбутнього інвертора щодо забезпечення розвитку об’єкту у розрізі підвищення економічних, соціальних, фінансових, технологічних чи екологічних показників згідно з бізнес-планом. Не побачите ви нічого там також про доступ нового власника до дешевого ресурсу природного газу. А це означає, що є ризик не отримати реального інвестора, готового заплатити і працювати. Як забезпечуватиметься доступ до Одеського порту, незрозуміло. Знову ж таки умови транзиту мусять виконуватися, а на них нема акценту. Трубу ж просто не можна заглушити, зупинивши аміакопровід. Тоді зруйнується комплекс. Не побачив я також висновків Антимонопольного комітету України про включення чи виключення ОПЗ із переліку монополістів. (Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолодження і перевантаження аміаку. - Авт.) Жодного слова й про те, що робити з боргом Фірташа. Хоча як юрист вважаю за доцільне передати цілісний майновий комплекс іншій юридичній особі, іншому державному підприємству. А тоді приватизувати. А Фірташ нехай собі далі судиться. І потім ми розбиратимемося в кримінальному процесі, як виник цей борг. Адже, нагадаю, компанія Фірташа купувала газ по 210 доларів, а потім через офшорну прокладку продавала його ж ОПЗ вже по 498 доларів. І так нарощувалася сума аж до 200 мільйонів доларів. Це чистий кримінал. І питання технічне. Його мають вирішувати в НАБУ і ГПУ. Хтось мусить сісти. Нині маємо чимало зацікавлених у тім, щоб ОПЗ не приватизували — Хто саме має бути ув’язнений за борги Фірташу? — За покупку дорогого газу державним підприємством має відповідати як мінімум очільник, який підписував контракт. Директор ОПЗ Валерій Горбатко на цій посаді вже більше двадцяти років сидить. Чому так довго? Висновок у мене один: посада за людиною зберігається при всіх владах попри будь-які скандали, бо корупційна валіза для різного рівня чиновників залишається, просто її носять іншим. І ще, якщо хтось забув, Фірташ теж є громадянином України. Має відповідати перед нашою державою. Якщо у цій схемі є інші учасники — вони теж повинні понести відповідальність. Трубу ж просто не можна заглушити, зупинивши аміакопровід. Тоді зруйнується комплекс — Мали б мати гучні справи, а натомість є нарощення відчуття безкарності? — Правоохоронні органи недопрацьовують. І це факт. Подивімося на кошти, виділені на НАБУ, та порівняємо їх із кількістю кримінальних справ. Скільки їх? Сім? «Хороший» показник за півроку роботи органу, до якого була така висока довіра. — Брифінгів для ЗМІ зате багато. — Лише брифінгами довіру не втримаєш. Люди на Майдан виходили заради справедливості, а не слів. Можу вітати активність Генпрокурора Юрія Луценка, який звітує про затримання. Але хочу побачити, чим усе закінчиться. Корупційна валіза для різного рівня чиновників залишається, просто її носять іншим — Затримати і втримати - то різні речі. Ви про це? — Звісно. Тут як на війні. Захопити місто можна, а як його втримати, якщо нема тилів. — Повернімося до конкурсу щодо ОПЗ. Ми зараз все ж маємо низку ризиків, аж до так званої «адресної приватизації», «договорняків». Чи не так? — Ймовірність «договорняка» цілком і повністю відкидати не можна. Але зараз є шість потенційних іноземних інвесторів. Умови конкурсу затверджені. Критикувати можна все. Та це не значить, що маємо припинити приватизацію ОПЗ. Цей об’єкт треба віддати інвестору. Держава не є ефективним менеджером. ОПЗ з кожним роком все більше втрачає у ціні. А якщо не вкладати у його розвиток гроші, то виникнуть ще і серйозні екологічні проблеми. Такі об’єкти мають ресурс. ОПЗ працює 38 років. Правоохоронні органи недопрацьовують. І це факт — Але ви відзначили, що умови прописані неідеально. І водночас стверджуєте, ОПЗ треба продавати. — Поясню. Так, з одного боку виглядає, що треба добряче проїхатися танком по Фонду держмайна. Але коли бачимо ризики непроведення приватизації, то розуміємо: жорсткими умовами можна загнати потенційного інвестора в глухий кут. Бізнес відсахнеться і втече. Держава матиме головний біль у вигляді такого об’єкту, а на потоках сидітимуть далі Валерій Горбатко та «іже з ним» (наближені до Коломойського. - Авт.), Фірташ та інші. Нагадаю, що серед вигодонабувачів протягом періоду з 2010 до 2015 року є компанія Agrofertrans Ltd (за якою стоїть Горбатко). Компанія Agrofertrans Ltd викупила у ОПЗ продукції (аміак і карбамід) в обсязі 4 мільйони тон на 1,7 мільярда доларів. Збиток, нанесений державі, оцінюється мінімум у 150 мільйонів доларів. Серед компаній-прокладок бачимо NF TRADING AG (вигодонабувач Фірташ), Nitora Commodities AG, Fertilife Trading Ltd, SUNFERT S.A. (їх пов'язують із Горбатком). Також зверніть увагу на те, як реалізується зараз продукція ОПЗ. Це відбувається здебільшого через так звані «прокладки», тобто через приватні компанії-посередники. На них припадає більше 90% прибутку. Дивимося податкові декларації - і бачимо мільярди доларів США. У середньому заробіток компаній-покупців з кожної тони (на різниці ринкової і оплаченої вартості) з 2010 по 2015 рік склав з аміаку 35,82 долара за тону, карбаміду - 25,01 долара за тону. Трошки математики: загальна шкода для держави склала щонайменше 262 мільйонів доларів. І це тільки зараз говоримо про продаж продукції не за ринковими цінами. Реальні збитки набагато вищі. — Та все ж опоненти продажу підприємства стверджують, що Одеський припортовий — стратегічний об’єкт і мусить залишатися у власності держави, яка зобов’язана стати ефективним менеджером і отримувати прямі прибутки. — Давайте рахувати. Ось скажіть, якщо ціна на газ для держави понад 200 доларів. А енергоресурси — це понад 85% від вартості продукції (якщо говорити про аміак). Виходить, що ми мали б продавати аміак мінімум по 260 доларів, в той час як на світовому ринку ціна складає 240 доларів. Ще сюди додаємо, що при вітчизняному державному менеджменті цікавіші традиційно були не об’єкти, а потоки. І що лише 6% прибутку йшло реальним трейдерам. А знаєте, що нині ОПЗ не працює на повну потужність, оскільки є загальна тенденція падіння ціни на продукцію? То про що говоримо? —  А якщо його куплять конкуренти, щоб елементарно знищити суперника на ринку, приміром, збанкрутувавши ОПЗ? — Є такий ризик. На те він і конкурс, щоб відсіяти «інвесторів», які просто хочуть очистити ринок під себе. Має бути інвестиційне зобов’язання цього не робити. До того ж банкротувати не вигідно. Що тоді з «перевалкою» через аміакопровід робити? Хто тоді забезпечуватиме транзит? Українська ділянка магістрального аміакопроводу Тольятті — Горлівка - Одеса — це більше тисячі кілометрів. — Горлівка? Вона ж нині непідконтрольна Україні. — Так. І це ще один складний момент, ризик, який не на користь інвестиційної привабливості ОПЗ. — То «друзі» з Росії можуть зруйнувати його? — Росіяни зацікавлені в функціонуванні аміакопроводу. Якби було вигідно — вже б зробили. Вони не дозволять сепаратистам пошкодити аміакопровід. Тому ніхто ту ділянку труби не чіпатиме. — Чому ви у цьому впевнені? Вони роблять усе, що хочуть. — Альтернативної труби немає. Бізнесмени рахують тільки гроші. Ось і все. — Росія намагається зайти на конкурс щодо ОПЗ. Як зможе? — Визначити, хто кінцевий бенефіціар, має Фонд держмайна. Якщо РФ зайде на конкурс — будуть наслідки. — Уявімо, ми дізнаємося, що за переможцем стоїть РФ? — Думаю, у такому випадку торги мають бути визнані недійсними без повернення коштів. У нас є закон України, який забороняє РФ заходити до нас. Нехай ризикнуть. Пограємося. У нас є закон України, який забороняє РФ заходити до нас. Нехай ризикнуть. Пограємося — А стартова ціна ОПЗ у 13,175 мільярда гривень — це мало чи багато? — Ми можемо довго сперечатися, скільки ОПЗ коштує. Особисто я вважаю, що дорожче. Та заплатили 37 мільйонів гривень за оцінку ОПЗ фірмі, яка має ім’я і довіру потенційних покупців. Виходячи з реалій сьогодення — для старту вартість нормальна. —  Думаєте, ця спроба приватизації ОПЗ буде вдалою, а не черговою? — Так. Бо якщо ні, це стане додатковим важелем для розгойдування ситуації групою «Приват» та іншими та здешевлення вартості об’єкту. — Скажіть, чи має важелі впливу на ситуацію з ОПЗ Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації, яку ви зараз очолюєте? — Рішення Комісії має рекомендаційний характер. Ми можемо на його основі ініціювати інші процедури, приміром, щодо порушення кримінальних справ. Знову ж таки питання стає публічним, висвітлюється у ЗМІ. Відзначу, на засіданні Комісії ми заслухали усі сторони. І Фонд держмайна, і керівника заводу. Була оголошена позиція фірми «Нортіма» депутатом Олександром Дубініним. Ми сформулювали перелік питань у проект рішення. — Та рішення Комісії не прийняте? — Ні. Кворум не збирався двічі поспіль. Чому? Сподіваюся, це не для того, щоб унеможливити прийняття рішення. — Ви будете далі у статусі «в.о» чи можете стати повноправним головою? — Раніше Комісію очолював Борис Філатов, який став мером Дніпра. Як розумію — це квота позафракційних. Як далі буде, не знаю. Та ще додам, що серед членів Комісії є спільна думка — держава бездарний менеджер.  Ми зацікавлені, щоб на приватизацію виставлялися і інші об’єкти, а не лише ОПЗ. — У плані з приватизації на 2016 рік прописано 17 мільярдів гривень прибутку. ОПЗ його не перекриває поки. То далі буде? — Це все відносно. Якщо курс стрибне, гривня здешевшає, то може й перекрити. З плановою економікою ми вже жили за Союзу. Тому головне тут інше. Частину державної власності варто виставляти на продаж негайно. Та є стратегічні підприємства, які потрібно ретельно готувати до приватизації. Все треба скрупульозно прораховувати. З плановою економікою ми вже жили за Союзу — Ви за повну приватизацію? — За велику. Приміром, у нас багато противників приватизації землі. Її ж ніхто не вивезе. Але приноситиме доходи. — І буде виснажена часником, рапсом і соняшником… — У тім і справа, що ні. Бо є інвестиційні зобов’язання. Приміром, мій законопроект про паспортизацію чорноземів у Раді «забанили». Аграрне лобі у нас потужне. Та нагадаю, колись у Штатах було багато чорноземів, а тоді пішла ерозія ґрунту. Нам потрібні запобіжники. Зробити експертизу до продажу і перевіряти. Якщо інвестор недобросовісно використовує землі, йому можна буде сказати «до побачення» без відшкодування коштів. Ще один момент. Поки нема відкритого ринку землі, її розкрадають «у законний спосіб». І не гребують ні лісами, ні сільськогосподарською землею. Забирають безплатно. І виступають проти приватизації. Бо, звісно, нащо платити і брати на себе зобов’язання, не виконавши які втратиш і землю, і гроші, заплачені за неї. Поки немає відкритого ринку землі, її розкрадають «у законний спосіб» — Та ми маємо війну. РФ воює не тільки зброєю, а й інформаційно та економічно. — Так. І ще буде велика війна. — Тобто? — Подивіться трохи вперед. Все видно. У Путіна три головних болі, які він може зняти лише війною. Це вибори в Держдуму. Треба віддавати зовнішні борги. А навесні 2018 року у них вибори президента. І якщо хтось думає, що Путін піде на вибори, то сильно помиляється. Йому легше говорити: «Які вибори?! Війна йде!» Нам треба розуміти, що гібридна війна вимагає гібридних методів. Ось зверніть увагу, як усе відбувалося. Путін захопив перші голови на окупованих територіях через свої ЗМІ, тоді  витіснив гривню, ввів рубль, а також товари російські. Ми можемо криком кричати про повну ізоляцію Донбасу від нас. Та в такому випадку має бути лінія фронту, кулемети, паркан — відгородилися і нехай собі там розбираються. Або з Плотницьким і Захарченком почати вести переговори, давши Путіну можливість стверджувати аргументовано, що в нас громадянська війна. Я хочу бути мером Луганська. Не зможу балотуватися, то нехай гуляють зі своїми виборами ще років десять Ідемо далі. Путін хотів «Совєтскій лагєрь» і незалежність від України. Говорить тепер про відновлення регіонів за наш кошт та вибори за його правилами на Донбасі. Якщо це відбудеться, доведеться сказати, що Путін виграв гібридну війну. Тому ми маємо або вести стандартну війну і поставити паркан по Сіверському Донцю. Сказати: «Ото ваше, а сюди, сєпари, не лізьте!». Або, якщо ж ми хочемо забрати своє, то мусимо думати, як повернути туди гривню і українські товари. Припинити закуповувати ахметовське вугілля. (І це ще одне питання до НАБУ, як то й шахти Ахметова і ТЕЦ, які теж працюють на Рината Леонідовича. Вже мовчу, що вугілля чомусь коштує як африканське — 90 доларів замість 40). А щодо виборів, то я хочу бути мером Луганська. Не зможу балотуватися, то нехай гуляють зі своїми виборами ще років десять. Нам нехай віддадуть мізки: наші політичні партії, наші ЗМІ, а їхні глушимо. Поки немає цього всього — нема про що говорити. Отож, ми мусимо здобути гібридну перемогу. Ось і вся математика.
Події У Луцьку зі стріляниною затримали чоловіка, який напав на поліцейського з ножем У Луцьку чоловік з ножем напав на начальника місцевого управління патрульної поліції Олександра Вовченка. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції. За інформацією правоохоронців, вночі 23 червня Вовченко зі своїм заступником патрулював вулиці міста. Увагу працівників патрульної поліції привернув натовп біля одного з готелів. «Це були діти, які в супроводі дорослих зібралися біля туристичного автобуса, щоб їхати в подорож. Переконавшись, що все гаразд, начальник із заступником повернувся до свого автомобіля. Раптом двері Hyundai Sonata відкрив невідомий чоловік з собакою, схожим на вівчарку, і скомандував Олександру Вовченку вийти з машини. Отримавши відмову, громадянин схопив ніж і кинувся на начальника управління», - йдеться в повідомленні. Його заступник попередив нападника, що стрілятиме, проте це не подіяло, так само, як і попереджувальний постріл з травматичного пістолета в повітря. Тоді поліцейському довелося двічі вистрілити в громадянина, перш ніж той кинувся навтьоки. «За кілька метрів Олександр Вовченко наздогнав і затримав втікача. На місце події викликали підкріплення і «швидку». Попередньо, нападник отримав легке ушкодження шиї. Його госпіталізували. Лікарі запевнили, що загрози життю немає. Неподалік місця події знайшли ніж», - відзначили в поліції.
Суспільство У парку Флориди приспали алігатора, що напав на дитину Влада Флориди упіймала і приспала алігатора, який затягнув під воду дворічного хлопчика в комплексі Disney World, йдеться в повідомленні природоохоронного управління штату. Як пише BBC, в управлінні впевнені, що приспали саме того алігатора, який напав на дитину. При ідентифікації рептилії влада керувалася допомогою експертів і співробітників управління, які мають значний досвід роботи з укусами алігаторів. До уваги бралися такі дані, як описи свідків, близькість до місця атаки і розміри тварини. Операцію з пошуку алігатора припинено. Представник природоохоронного управління додатково підтвердив виданню People, що алігатора приспали. За час розслідування інциденту в парку упіймали шістьох алігаторів. 15 червня сім'я з трьома дітьми відпочивала в парку Disney в передмісті Орландо. Дворічний Лейн Грейвс зайшов у воду на метр, і на нього напав алігатор. Тварина потягнула дитину під воду. Батько намагався його врятувати, але не зміг. Згодом тіло хлопчика виявили в озері.
Суспільство оформление ленты  У Запорізькій області поліцейський обклав злодіїв «даниною» Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили оперуповноваженого одного з відділень Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, який обклав «даниною» місцевих злодіїв. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, капітан поліції, розслідуючи випадки крадіжок особистого майна громадян, викривав злодіїв. «Але замість притягнення їх до кримінальної відповідальності вимагав певний відсоток з отриманого злодіями доходу. За умови сплати третини кримінального заробітку він дозволяв зловмисникам і надалі здійснювати крадіжки», - йдеться в повідомленні. Поліцейський був затриманий поблизу відділення при отриманні п'ятнадцяти тисяч гривень «данини». Також задокументовано ще кілька епізодів вимагання поліцейським грошей від злодіїв. Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  В Одеській області на хабарі затримано одного з працівників ДФС На хабарі затримано начальника відділу СУ ФГ ГУ ДФС в Одеській області. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. Зловмисник вимагав та отримав неправомірну вигоду від представника підприємства в розмірі майже 115 тисяч гривень за закриття кримінальних проваджень і не перешкоджання діяльності підприємства. Як повідомляється, він був затриманий під час отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі трьох тисяч доларів США. Розмір неправомірної вигоди, отриманої їм напередодні, становить 1600 доларів США. В даний час проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин скоєного кримінального злочину, а також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Суспільство Україна готує екстрадицію «злодія в законі», якого розшукують в Угорщині За клопотанням Київської місцевої прокуратури №1 суд застосував екстрадиційний арешт строком на 40 діб для громадянина Російської Федерації, «злодія в законі» Серго Глонті на прізвисько «Гуга», який з 2014 року перебуває в міжнародному розшуку. Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар Генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган. За її словами, чоловіка, який вже був неодноразово судимий, правоохоронні органи Республіки Угорщина розшукували за скоєння злочину на території цієї країни. «Затримання 44-річного кримінального авторитета відбулося 21 червня в одному з київських ресторанів. Відповідно до постанови суду Глонті перебуватиме під вартою в Київському слідчому ізоляторі. Зараз вирішується питання про його екстрадицію», - написала Сарган.
Політика Третина кандидатів на проміжних виборах до ВР - безробітні З 378 кандидатів у народні депутати, які зареєструвалися на проміжні вибори 17 липня 2016 року, 133 - тимчасово непрацюючі особи. Про це повідомляє прес-служба Комітету виборців України. Як повідомляється, найбільше безробітних, майже половина зареєстрованих кандидатів, в окрузі №114 на Луганщині - 48 з 108 осіб. «В окрузі №27 (Дніпропетровська обл.) тимчасово не працюють 23 кандидати з 61, в окрузі №206 (Чернігівська обл.) - 28 кандидатів з 75; в окрузі №151 (Полтавська обл.) - 18 кандидатів з 48. В інших округах кількість безробітних кандидатів менша: по шість осіб в округах №183 (Херсонська обл.) і №85 (Івано-Франківська обл.) і 4 в окрузі № 23 (Волинська обл.)», - йдеться в повідомленні. У КВУ зазначили, що, відповідно до Закону «Про вибори народних депутатів України», кандидат, який балотується в одномандатному окрузі в порядку самовисування для реєстрації повинен внести грошову заставу в розмірі десяти розмірів мінімальної заробітної плати. Тобто 14 500 грн. «Велика кількість безробітних серед кандидатів у народні депутати може свідчити про їхню технічність. Зокрема, такі кандидати можуть бути використані зацікавленими особами для встановлення контролю над дільничними виборчими комісіями», - підкреслили в КВУ.
Суспільство Затримано жителя Одеси, якого підозрюють у тому, що він допоміг екс-генпрокурору привласнити 69 мільйонів гривень Затримано жителя Одеси за підозрою в співучасті в заволодінні екс-генпрокурором 69 млн гривень державних коштів, призначених для ремонту будівель Генеральної прокуратури України. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Як повідомляється, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів, в тому числі особливо тяжких, зокрема в пособництві заволодіння посадовою особою, яка займала особливо відповідальне становище, грошовими коштами в особливо великих розмірах, у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, в особливо великому розмірі, а також в організації фіктивного підприємництва. До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. «Проведено обшуки в місті Одесі за місцем проживання підозрюваного і в офісних приміщеннях, в яких розташовувався організований ним «конвертаційний центр», - ідеться в повідомленні.
Політика Вища рада юстиції готується звільнити низку суддів Під час засідання 23 червня 2016 року Вища рада юстиції розглянула матеріали щодо внесення подань про звільнення суддів із посад за загальними обставинами. Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції. За результатами розгляду ВРЮ вирішила внести подання до парламенту про звільнення у зв'язку з поданням заяв про відставку таких суддів: - Безуматова Михайла Вікторовича - з посади судді Олександрівського районного суду Кіровоградської області; - Бобровського Валерія Васильовича, Гальянову Ірину Григорівну, Задніпровського Олега Олексійовича - з посад суддів апеляційного суду Харківської області; - Зайця Володимира Степановича, Липського Дмитра Володимировича - з посад суддів Вищого адміністративного суду України; - Лугову Наталію Петрівну - з посади судді господарського суду Сумської області; - Мартиненка Олександра Васильовича - з посади судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду; - Шевченко Вікторію Валентинівну - з посади судді апеляційного суду Харківської області; - Павлюченка Сергія Васильовича - з посади судді Лозівського міськрайонного суду Харківської області; - Паринову Ірину Костянтинівну - з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Водночас ВРЮ залишив без розгляду заяви Шапки Володимира Васильовича про звільнення з посади судді апеляційного суду Луганської області та Очеретного Сергія Степановича про звільнення з посади судді апеляційного суду Харківської області, оскільки зазначені судді відкликали подані раніше заяви. Крім того, ВРЮ відклав розгляд питання про внесення подання про звільнення Маслія Володимира Івановича з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв'язку з поданням заяви про відставку. Також ВРЮ вирішила внести подання Президенту України про звільнення Бундукова Сергія Васильовича з посади судді Антрацитівського міськрайонного суду Луганської області за власним бажанням. Також ВРЮ вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення Кравчука Віктора Авксентійовича з посади судді господарського суду Волинської області та Тертичного Віталія Григоровича з посади судді Львівського окружного адміністративного суду в зв'язку з досягненням 65 років. Під час засідання 23 червня 2016 року Вища рада юстиції розглянула матеріали щодо внесення подань про звільнення суддів з посад за загальними обставинами.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ігор Курус Політики змушують виборців приймати емоційні рішення Найбільшою проблемою в Україні є недовіра до влади з боку суспільства. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Українського центру прямої демократії Ігор Курус. «Безвідповідальність «накрила» всі органи влади і місцевого самоврядування. За останні 25 років громадяни втратили довіру до основних інститутів держави, а електоральна демократія, під час якої громадяни нашої країни можуть позбутися безвідповідальних політиків, - не працює. Під час виборів політики за допомогою маніпуляційних піар-технологій залишають громадянину єдину опцію - делегувати у владу людей, яким виборець не зовсім довіряє, але вважає їх меншим злом», - розповів експерт. Курус зазначив, що українська демократія ще не на тому етапі розвитку, коли громадянське суспільство, виборці, ЗМІ можуть забезпечити відповідальність політиків. Самі ж політики нехтують думкою українців і не піклуються про свою репутацію в проміжку між виборами. «В Україні знищено поняття політичної репутації. Нинішні політики так само, як і попередні - не переймаються через свою репутацію. Їм байдуже, що про них думає виборець в період між виборами. Вони керуються політичною чи бізнесовою доцільністю і масово нехтують думкою громадян, розраховуючи виключно на законодавчі та піар-технології. Так, через постійну зміну виборчого законодавства, гречку і брехня політики змушують виборців приймати емоційні рішення і таким чином уникають політичної відповідальності. На моїй пам'яті було лише кілька випадків, коли політики, що розчарували виборців, були «покарані». Згадаймо Олександра Мороза, який вступив у більшість із «регіонами», що стало початком кінця його політичної діяльності. Віктор Ющенко поплатився за те, що не виконав обіцянок Майдану. Але це поодинокі випадки. Інші уникають такої відповідальності, змінюючи партійні бренди, залучаючи до виборчих списків популярних діячів, змінюючи виборчі системи тощо. У демократичних країнах політична відповідальність настає не тільки під час виборів. Там громадяни мають можливість достроково відкликати безвідповідальних мерів, депутатів, які не виконують своїх обіцянок, таким чином підвищуючи значимість репутації політика, а не передвиборчих технологій. Однак наші політики рухаються у протилежному напрямі. Скажімо, ініціативи Президента Порошенка щодо недоторканності депутатів призведуть до ще більшої «незалежності» депутатів від виборців, але повної залежності від бажання Президента і його Генпрокурора. Закон №3700 про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України», який було ухвалено 16 лютого цього року, дає можливість партії відкликати кандидатів у депутати вже після виборів. Недарма його назвали законом про «партійне рабство». Це ініціативи, які дозволяють депутатам не думати про політичну відповідальність, репутацію, але дають можливість Президенту та лідерам партій ефективно контролювати цих політиків. Ці ініціативи політично безвідповідальні, а їх ціною може бути побудова в Україні президентської чи партійної диктатури за прикладом Москви», - підсумував експерт.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Горбач Партії не повинні створюватися для участі в одному циклі виборів Політична відповідальність в Україні існує, але вона дуже ослаблена. Головна проблема полягає в тому, що вона до того ж і не закріплена інституційно. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач. «Політична відповідальність у нас є, просто вона серйозно ослаблена інституційної слабкістю Української держави як такої і слабкістю політичних інститутів. Ось у Януковича, наприклад, відповідальність настала, у Ющенка - теж, коли він балотувався на другий термін, але отримав дуже мало підтримки. У Яценюка також була політична відповідальність, його фактично силою громадської думки і громадського тиску змусили подати у відставку. Але проблема в Україні полягає в тому, що ця відповідальність не закріплена інституційно. Вона не спирається, наприклад, на внутрішньопартійну демократію, коли всередині партії можна було б регулювати ці питання, зокрема і добровільних відставок політиків у результаті якихось проступків. Це те, що є в західних демократіях, коли самі однопартійці контролюють своїх лідерів, своїх самовисуванців від партії, бо вони з ними конкурують всередині партії, зокрема за посади, вплив, за внутрішню владу», - розповів політолог. Горбач зазначив, що цей внутрішній інституційний контроль особливо підкреслює політичну відповідальність. Це якраз те, чого немає в Україні, і те, чого нам не вистачає. «Але для цього потрібно, щоб народ не просто мав довгу пам'ять, а щоб політичні інститути функціонували в довгостроковому режимі, в довгостроковій стратегії. Потрібно, щоб партії не створювалися задля участі тільки в одному циклі виборів. Політичні партії повинні бути стабільними системоутворюючими політичними інститутами. Тоді все функціонуватиме інакше, ніж зараз», - підсумував експерт.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,060024023056-/ /-pc-/
Top