counter
Архів Повернутись назад 22 Вересня 2017
22 Вересня
Політика Нардеп Поляков вніс 608 тисяч гривень застави Підозрюваний в отриманні хабара народний депутат Максим Поляков вніс заставу в 608 тисяч гривень. Про це заявив керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає УНІАН. За словами прокурора, Поляков відмовився носити електронний браслет. В результаті Холодницький пообіцяв нардепу, що САП стягне з нього заставу. «Він не захотів цього робити, тому з нього стягнули заставу в 300 тисяч гривень у дохід держави. І призначили новий заставу», - сказав Холодницький. Нагадаємо, 7 вересня Солом'янський райсуд Києва зарахував заставу в 300 тис. грн в дохід держави. Також суд призначив нову заставу в розмірі 608 тис. грн. 19 червня були затримано 7 осіб, причетних до вимагання й отримання хабарів за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину в Україні. У справі встановлено ймовірну причетність двох нардепів - Максима Полякова та Борислава Розенблата. 21 липня суд обрав запобіжний захід Полякову у вигляді застави в розмірі 304 тис. грн. 4 серпня Поляков не дозволив надіти на себе електронний браслет, а 17 серпня суд продовжив запобіжний захід Полякову до 17 жовтня.
Політика оформление ленты  Луценко на весіллі сина використовував службові автомобілі ГПУ - журналісти Службові автомобілі Генеральної прокуратури України обслуговували весілля старшого сина генерального прокурора Юрія Луценка. Про це журналісти проекту «Схеми» в своєму розслідуванні. Захід охороняли працівники Управління державної охорони і снайпери, а біля місця весілля стояли автомобілі ГПУ, які перекрили дві з чотирьох смуг дороги. Службовий же автомобіль відвозив візажиста нареченої. Пізніше службове авто використовували для транспортування подарунків молодятам. Разом з тим у ГПУ запевнили, що присутність автомобілів прокуратури «жодним чином не свідчить про їх використання в особистих цілях, а обумовлюється необхідністю забезпечення державної охорони генпрокурора і членів його сім'ї». Сам Луценко заявив, що зйомки програми закінчилися нападом на журналіста співробітників Управління держохорони, які охороняли захід. Нагадаємо, 16 вересня журналіст Михайло Ткач повідомив, що під час зйомок на нього і оператора напали співробітники УДО. Журналісти підписали спільну заяву, в якій вимагають від влади гарантій безперешкодної діяльності.
Політика Австралія надовго продовжила санкції проти Росії Уряд Австралії прийняв рішення продовжити санкції проти громадян і компаній, відповідальних за загрозу суверенітету і територіальної цілісності України. Про це повідомляє Укрінформ. Як повідомив посол України в Австралії Микола Кулинич, Австралія зайняла принципову позицію щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. «Рішення уряду Австралії про продовження санкцій проти РФ - це не результат тиску, а продовження системного підходу, розуміння, що російська політика являє загрозу для цілого світу, зокрема для Австралії», - підкреслив посол. Санкції Австралії спрямовані проти громадян і підприємств країни-агресора, а також окупованого Криму і ватажків «ЛДНР». Термін санкцій продовжений на наступні три роки або до виконання Росією своїх зобов'язань за Мінським угодами. Нагадаємо, раніше Рада ЄС офіційно продовжила на півроку «адресні» санкції проти РФ.
Політика Кім Чен Ин погрожує провести випробування «найпотужнішої» водневої бомби У відповідь на погрози США в КНДР заявили про можливе випробуванні найпотужнішої водневої бомби в Тихому океані. Про це заявив міністр закордонних справ Північної Кореї Лі Ен Хо, передає агентство Yonhap. Лідер КНДР Кім Чен Ин обіцяв вжити  «наджорстких заходів» щодо США. За словами Лі Ен Хо, це може бути найпотужніший вибух водневої бомби в Тихому океані. Міністр підкреслив, що лідер КНДР ще не ухвалив рішення й у відомстві не знають, чи буде цей наказ відданий. Нагадаємо, США прийняли нові санкції проти КНДР. За словами президента США, такі ж санкції вводить Китай. Центральний банк країни припиняє всі фінансові операції з Північною Кореєю. Після цього Кім Чен Ин назвав поведінку американського президента Дональда Трампа психічно неврівноваженою.
Суспільство У Луцьку пройшли обшуки в обласній організації «Опоблоку» У Луцьку правоохоронці провели обшуки в офісі обласної організації партії «Опозиційний блок». Про це передає УНІАН. За інформацією управлінні Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, обшуки 21 вересня відбулися також у житловому комплексі «Луцька рів'єра». Цей комплекс пов'язують з головою Волинської обласної організації партії «Опоблоку» Олександром Башкаленком. Дозвіл на обшуки дав суд у рамках кримінального провадження, яке стосується бізнес-діяльності Башкаленка. Сам політик підтвердив інформацію про обшуки, проте від коментарів відмовився. Нагадаємо, 14 вересня суд зобов'язав поліцію перевірити фінансування «Опозиційного блоку». Згідно зі звітом політсили, добровільні внески від юридичних осіб у 2016 році склали 11,7 млн ​​гривень. Однак під час журналістського розслідування вдалося з'ясувати, що деякі фірми-донори були зареєстровані «у віртуальному офісі» в перукарні, а інші - на рибному держпідприємстві.
Кримінал Депутат міськради Умані обклав «даниною» всіх торговців, які обслуговують хасидів Одного з депутатів міської ради Умані та його помічника затримали на отриманні хабара. Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України. «Зловмисники вимагали гроші у місцевих підприємців за безперешкодну торгівлю під час іудейського свята «Рош-Гашана». Працівники СБУ задокументували, що чиновник вимагав у власника малого бізнесу 300 доларів США за «дозвіл» на комерційну діяльність в період масового перебування хасидів-паломників в Умані», - відзначили в СБУ. За словами правоохоронців, депутат брав «данину» з більшості торгових точок, орієнтованих на обслуговування хасидів. Чиновник був затриманий біля центрального стадіону міста під час отримання хабара. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.
Політика Порошенко попросив генсека ООН тиснути на Росію через права людини в Криму Президент України Петро Порошенко провів зустріч з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, під час якої попросив його про застосування додаткових заходів з метою змусити Росію виконувати резолюції Генасамблеї ООН у ситуації з правами людини в Криму. Про це повідомили в прес-службі глави держави. «У контексті виконання резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації з правами людини в Криму Президент України наголосив на необхідності вживання міжнародною спільнотою додаткових заходів з метою змусити Росію виконувати зазначений документ», - відзначили в прес-службі. На думку Порошенка, Росія повинна забезпечити безпечний і безперешкодний доступ до окупованого півострова існуючим регіональним і міжнародним моніторинговим організаціям в галузі прав людини. Нагадаємо, раніше Президент США Дональд Трамп захоплено відреагував на зустріч з українським колегою Петром Порошенком. «Це чудово мати сьогодні в Нью-Йорку зустріч з президентом України Петром Порошенком», - повідомив американський президент.
Суспільство Під Харковом під час розкопок знайшли давній курган У місті Люботин Харківської області під час розкопок було знайдено один з найстаріших курганів у басейні річки Сіверський Донець. Про це повідомило видання Город Х. На думку істориків, знайдений не похоронний курган, а якесь культове місце, можливо - храм. Як зазначив директор Слобожанської археологічної служби Віталій Окатенко, в Люботині дуже багато різних курганів, але, на жаль, на них або побудовані садиби, або розміщені кладовища, тому досліджувати їх неможливо. «У цій місцевості вдалося вивчити лише чотири кургани. Найбільший - Дуншовський курган, де похована свита монарха. Його висота 7,5 м. Ще є два кургани по 5 метрів. Днями ми закінчили розкопки на четвертому кургані. Він розташовується фактично в городах у людей. Курган набагато скромніший за масштабами - в діаметрі 30 метрів і заввишки 1,5 метра. До речі, спочатку його висота була в 2 рази більше», - розповів археолог. Окатенко додав, що нове відкриття є історично цінним, так як дозволить вивчити традиції предків. «Будова кургану не нагадує могилу, це, скоріше, жертовний пам'ятник. Вхід у нього складається з трьох колон. Також був виявлений стовповий склеп, керамічний посуд - залишки грецької амфори, віночок амфори з Мілета кінця 7 - почала 6 століття до нашої ери, горщик, черпак», - розповів Окатенко.
Політика НАТО: Підтвердилися підозри, що Росія не повідомила про реальний масштаб навчань «Захід-2017» Виправдалися підозри щодо масштаб російсько-білоруських навчань «Захід-2017»: маневри виявилися масштабніші, ніж оголошували в Міноборони країни-агресора. Про це повідомила офіційний представник НАТО Оана Лунгеску, передає DW. За словами Лунгеску, Росія навмисно знизила масштаби навчань в офіційних даних, щоб не запрошувати спостерігачів від НАТО. «Для повної оцінки потрібно кілька тижнів, але вже зараз зрозуміло, що масштаб і географічне охоплення навчань «Захід-2017» виявилися істотно більшими, ніж початкові заяви», - додала чиновниця. У НАТО заявили, що навчання проходили в Білорусі, Калінінграді, Ленінградській області і в акваторії Балтійського моря, як було заявлено офіційно, а також в Арктиці, на Далекому Сході, в Чорному морі недалеко від кордону з Україною, а також в Абхазії, про що росіяни промовчали. Нагадаємо, навчання закінчилися 20 вересня. 21 вересня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що в останній день військових навчань «Захід-2017» країна-агресор відпрацювала умовне завдання масованого ракетно-ядерного удару з залученням сил і засобів усіх трьох компонентів ядерної тріади.
Події оформление ленты  На Житомирщину обрушився "апокаліптичний" град гігантського розміру У Бердичеві, та інших селах Житомирської області 21 вересня під час грози випав град неймовірних розмірів. Місцеві жителі в соціальних мережах постять фотографії та відео надзвичайного погодного явища. Так користувач Володимир Мельников показує відразу кілька величезних крижин, які ледве вміщаються в долоні дорослої людини. На даний момент не відомо, чи є постраждалі. Градини були розміром з куряче яйце, а деякі шматки льоду - розміром з блюдце. Місцеві жителі відзначають, що в деяких будинках розбиті вікна і покриття на дахах, пошкоджені припарковані автомобілі. За попередніми, крім Бердичева, постраждали ще села Чуднов, Тетерівка, Крижопіль і Довжик. Місцева влада поки не змогли підсумувати навіть приблизну вартість завданих стихією збитків. Негода в Житомирській області почалася 21 вересня близько 20:00, неймовірна буря тривала цілих 20 хвилин.
Економіка Підвищені пенсії пенсіонерам видадуть «трохи пізніше» - нардеп Пенсіонерам підвищені пенсії на руки видадуть «трохи пізніше». Про це в інтерв'ю журналістам заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент АСН. «Ми повернемося до розгляду пенсійної реформи вже 3 жовтня. Я сподіваюся, попри те, що ми почнемо розглядати пенсійну реформу на початку жовтня, це дозволить підвищити пенсії вже з жовтня поточного року. Але, можливо, саме фізичне отримання пенсій відбудеться трохи пізніше», - заявив він. При цьому Гончаренко знову звинуватив «Батьківщину», «Самопоміч» та «Опозиційний блок» в умисному затягуванні розгляду судової реформи. Через це нардепи коаліції не змогли перейти до розгляду пенсійної реформи цього тижня. Парламентарій також нагадав, що сьогодні в Раді заслухають проект державного бюджету на 2018 рік. «Це об'ємний документ», - сказав він. При цьому Гончаренко впевнений, що «самих депутатів у парламенті сьогодні буде небагато, тому результативних якихось рішень чекати не варто».
Політика Трамп закликав Порошенко боротися з корупцією Президент США Дональд Трамп закликав президента України Петра Порошенка продовжити боротьбу з корупцією і поліпшити бізнес-клімат. Про це заявили в Білому домі після переговорів двох лідерів. «Президент Трамп привітав реформи в Україні, які сприяли економічному зростанню і обороноздатності країни, і закликав президента Порошенко продовжити роботу з ліквідації корупції і поліпшення бізнес-клімату», - сказано в повідомленні. Трамп також заявив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, президенти обговорили шляхи досягнення миру на Донбасі. Нагадаємо, в своєму мікроблозі Twitter Трамп бурхливо порадів зустрічі з Порошенком. Він зазначив, що радий бачити українського лідера в США. У свою чергу Петро Порошенко сказав, що Україні важлива підтримка США в питанні розміщення миротворців на Донбасі.
Суспільство Актриса Сальма Гайєк пожертвує $100 тисяч постраждалим від землетрусу в Мексиці Мексиканська актриса Сальма Гайєк пожертвує $100 тисяч на рятувальну операцію, яка проводиться в Мехіко після руйнівного землетрусу, в результаті якого загинуло близько 300 осіб і було поранено 2 тисячі людей. Про це повідомляє The Independent. 51-річна актриса опублікувала відеозвернення в Instagram. Вона зізналася, що пожертвує велику суму, а також, що вона сама пережила землетрус 1985 року, що спустошив столицю Мексики. «В результаті землетрусу 1985 року в Мехіко мене евакуювали з мого будинку. Багато друзів загинуло, зокрема мій дядько, який був мені дуже, дуже дорогий. Я пережила наслідки катастрофи такого масштабу, і це жахливо. Я починаю збір грошей на сайті CrowdRise, щоб спробувати допомогти сім'ям, які зараз переживають цей кошмар у Мексиці», - сказала Гайєк. Автор серії книжок про Гаррі Поттера, Дж. К. Роулінг, також попросила людей пожертвувати гроші постраждалим. У своєму мікроблозі Twitter вона написала: «Жахливі кадри з Мексики. Я була там тільки в минулому місяці. Ви можете пожертвувати організації Oxfam, як зробила я, тут: http://bit.ly/2wxjMff».
Економіка Увесь склад Кабміну представляє проект бюджету-2018 у напівпорожній Раді У Верховній Раді України розпочалася презентація проекту Державного бюджету на 2018 рік. Про це в рамках години запитання до уряду заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН. «Уже другий рік поспіль ми вчасно вносимо проект бюджету на розгляд парламенту... Своєчасність та дотримання термінів - це наша принципова позиція. Бо це забезпечує прозорість бюджетного процесу та додає довіри. Забезпечує час для ознайомлення з бюджетом народним депутатам», - заявив він. Данилюк зазначив, що консультації на рівні комітетів і депутатських фракцій щодо проекту бюджету на 2018 рік уже розпочато. «Ми сподіваємося на конструктивний діалог з парламентом», - додав він. Міністр запевнив, що поданий проект бюджету на 2018 рік «реалістичний і це бюджет розвитку економіки». Додамо, що в сесійній залі під час ознайомлення з проектом бюджету присутній увесь склад уряду на чолі з прем'єром Володимиром Гройсманом. Однак традиційно в п'ятницю більшість народних депутатів не перебувають у сесійній залі парламенту.
Політика Луценко підписав підозру нардепу Довгому Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату Олесю Довгому. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає Інтерфакс-Україна. Довгому інкримінують винесення земельних питань на розгляд Київської міської ради з грубим порушенням регламенту - зловживання службовим становищем на посаді секретаря Київради. Дії Довгого, на думку генпрокурора, привели до виведення в 2005 році земель заказника «Жуків острів» з власності громади Києва площею близько 100 га. «Ми вважаємо, що це свідчить про зловживання службовими обов'язками секретаря Київради Довгого, що призвело до тяжких наслідків, а саме: виведення з власності київської громади землі на нормативно-грошову оцінку понад 81 млн грн», - заявляв раніше Луценко. Довгого мають намір притягнути до кримінальної відповідальності за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу. Однак сам нардеп вважає, що його намагаються притягти до відповідальності за рішення колегіального органу, яким є Київрада. Нагадаємо, 11 липня 2017 року Верховна Рада задовольнила подання Луценка про дачу згоди на притягнення Довгого до кримінальної відповідальності. 14 липня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький повідомив, що стосовно Довгого почали проводити слідчі дії.
Суспільство На освіту в 2018 році Кабмін виділив 218 млрд гривень Кабінет міністрів передбачив у проекті Державного бюджету виділення 218 млрд гривень на освіту в 2018 році. Про це у Верховній Раді в рамках години запитання до уряду заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН. «На 2018 рік видатки зведеного бюджету на освіту заплановано в розмірі 218 млрд грн. Це на 18% більше, ніж минулого року», - заявив він. За словами міністра, також у 2018 році планується подальше збільшення заробітної плати вчителям. «А саме, частка збільшення зарплати на 25%, що враховано в проекті бюджету, додатково передбачено 6,7 млрд грн», - сказав Данилюк. Нагадаємо, раніше парламент ухвалив закон для старту освітньої реформи. Деякі сусідні з Україною країни обурені тим фактом, що освіта в Україні переходить на українську мову. Зокрема, президент Румунії навіть скасував свій візит до Києва. Однак слід зазначити, що в Україні 99 румунських шкіл, в той час як у Румунії немає жодної української школи.
Події У Херсоні з 5-го поверху обірвався ліфт з двома дітьми У Херсоні працівники поліції розслідують падіння ліфта з двома дітьми з 5-го поверху. Про це інформує прес-служба ГУ Нацполіції по Херсонській області, передає УНІАН. За даними джерела, напередодні о 20:49 в Корабельне відділення поліції міста надійшло повідомлення, що на вул. Лавреньова, 22 у другому під'їзді з 5-го поверху зірвався ліфт, в якому були діти. Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце НП, встановила, що в ліфті були 12-річний та 15-річний хлопчики, жителі цього будинку. Діти їхали вниз, коли на 5-му поверсі ліфт зірвався і зупинився на 2-му поверсі. Було викликано швидку допомогу, а також проведений огляд постраждалих, але від госпіталізації вони відмовилися. Подія була зареєстрована в ЄРДР за частиною 1 ст. 367 «Службова недбалість». Санкція статті передбачає штраф від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до 2-х років, або обмеженням волі до 3-х років.
Політика Гройсман пообіцяв звільнити всіх «дармоїдів» в АМКУ Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді пообіцяв, що звільнить усіх «дармоїдів» в Антимонопольному комітеті, передає кореспондент АСН: «Українська Державна фіскальна служба оголосила тендер на закупівлю сканерів, які перебувають на всіх кордонах нашої держави. Так, вдумайтеся, Антимонопольний комітет вчора або позавчора скасував взагалі цей тендер», - обурився прем'єр. Гройсман переконаний, що дії АМК не можна назвати по-іншому, як злочин проти держави. «Злочин проти надходжень до держбюджету, це злочин, який прикриває контрабанду, не дає ефективно боротися з нею», - підкреслив він. Прем'єр пообіцяв, що буде розмовляти з керівництвом Антимонопольного комітету. «І якщо я побачу змову, про що сьогодні говорить вся країна, то я буду ставити питання про звільнення керівника АМКУ з усіма його дармоїдами, щоб навести лад у держзакупівлях», - пообіцяв він.
Економіка ВВП України протягом трьох років виросте до 11% У 2018 році Кабмін виділить на лікування смертельно хворих дітей вдвічі більше, ніж поточного року. Про це передає кореспондент АСН. "Цей бюджет на 2018 рік є реалістичним, збалансованим і прозорим. І розрахований на перспективу з чіткими пріоритетами. Таким, що дає можливість ефективно використовувати бюджетні кошти", - заявив він. Міністр підкреслив, що уряду вдалося забезпечити зростання економіки. "За нашими прогнозами, зростання ВВП за наступні три роки збільшиться більш ніж на 11%. Також буде зменшена інфляція до 5%. Це результат серйозних і структурних реформ за останні три роки", - сказав він. Також, зі слів Данилюка, одним з основних завдань Кабміну є зниження дефіциту бюджету. "Нашим завданням в борговій політиці є зниження дефіциту бюджету до 2% ВВП в 2020 році, що в свою чергу дозволить знизити боргове навантаження з нинішніх 66% до 55%", - зазначив він. При цьому, згідно з розрахунками, загальний обсяг державного боргу на 2018 рік складе 1 трлн 999 млрд 347 200 000 долл. і складе 61,5% від ВВП. Гарантований державою борг складе 747 млрд 551,0 млн грн. Державний і гарантований державою борг, як очікується, складе 84,6% від ВВП.
Кримінал оформление ленты  Банда на Харківщині збирала «податки» з фермерів, погрожуючи їхнім сім'ям У Харківській області була затримана група зловмисників, яка півроку тероризувала підприємців, змушуючи платити «данину». Про це повідомляє прес-служба СБУ. Правоохоронці з'ясували, що четверо молодих людей 6 місяців працювали на зборі «данини». Двоє з них раніше вже відбували кримінальні покарання за насильницькі злочини. «Бандити, погрожуючи фізичним насильством і знищенням майна, змушували підприємців платити «данину» за неперешкоджання законній комерційній діяльності», - відзначили в СБУ. У одного фермера бандити вимагали 360 тисяч гривень, при цьому погрожуючи знищенням сільськогосподарської техніки та фізичною розправою над членами його сім'ї. Оперативники спільно з спецпідрозділом поліції «КОРД» затримали учасників угруповання. В ході обшуків у них вилучили майже 150 тисяч грн, 2 бойові гранати, холодну зброю.
Політика Порошенко: Трамп пообіцяв надати оборонну допомогу Україні Американський президент Дональд Трамп пообіцяв надати технічну та оборонну підтримку Україні для протидії агресії Росії. Про це в інтерв'ю FOX Business  повідомив президент Петро Порошенко. «Сьогодні президент США Дональд Трамп заявив, що готовий підтримати Україну, зокрема у військово-технічному співробітництві», - зазначив глава держави. За його словами, підтримка буде обмежена оборонною зброєю. Видання відзначає, що вперше за багато років президент Америки направить військову допомогу в східноєвропейську країну. Крім того, в інтерв'ю Петро Порошенко звинуватив президента РФ Володимира Путіна в підбурюванні населення Криму і Донбасу до повстання проти України, що в підсумку призвело до бойових дій. «Путін абсолютно непередбачуваний», - зазначив Порошенко.
Події У школі Луганська діти масово отруїлися російською «гуманітаркою» У так званій «ЛНР» зафіксували масове отруєння дітей продуктами харчування з країни-агресора, які надходять у вигляді так званої «гуманітарної допомоги». Про на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», нардеп Дмитро Тимчук. «З метою економії «бюджетних» коштів ватажками «ЛНР» було видано вказівку т.зв. «Міністерству освіти ЛНР» перевести заклади освіти на продукти харчування, що надходять з РФ (зокрема у вигляді так званої «гуманітарної допомоги»), які в переважній більшості складаються з неякісних або прострочених продуктів», - розповів Тимчук. За його словами, виконання постанови призвело до того, що 15 вересня в школі №38 у Луганську зафіксовано факт захворювання на сальмонельоз 5 учнів і 3 представників персоналу. «Ця ситуація замовчується представниками «органів влади ЛНР». Батькам дітей і персоналу лікарні, в якій перебувають хворі, наказано не поширювати інформацію про отруєння в школах», - зазначив Тимчук.
Політика Прем'єр пообіцяв підвищити пенсії наприкінці жовтня попри саботаж Ради Гройсман пообіцяв підвищити пенсії в кінці жовтня попри саботаж Ради. Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді після представлення проекту бюджету на 2018 рік міністром фінансів, передає кореспондент АСН. «Окремо хочу підтвердити, шановні друзі. Абсолютним пріоритетом на наступному пленарному тижні, пізніше наступного вівторка пленарного тижня, ви повинні зробити все, щоб ухвалити пенсійну реформу», - заявив він. За словами прем'єра, це дасть можливість підвищити пенсії в жовтні. "Хоч і в останні дні. Але встигнути в жовтні підвищити пенсії. Ми це зробимо і зробить Міністерство соціальної політики і Пенсійного фонду. Ми будемо працювати 24 години на добу, щоб кожен пенсіонер з 9 млн. отримав підвищену пенсію".
Політика У Росії вже відмовляються від миротворців на всій території ОРДЛО У РФ прораховують ризик після надання Україні летальної зброї від Америки, а розміщення миротворчої місії ООН на всій території Донбасу вважають неприпустимим. Про це повідомляє офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, коментуючи зустріч глав США і України, передає УНІАН. «Вже осінь 2017 року, і ми бачимо, як слова «летальна зброя» використовуються «президентом миру» практично щодня. Я вважаю, що це привід замислитися, в якій ситуації зараз перебуває Україна. Щодо того, прораховуємо чи ні. Звичайно, прораховуємо розвиток ситуації», - зазначає Захарова. За її даними, «зараз у стінах ООН розробляється і опрацьовується російський проект резолюції щодо участі миротворчих сил організації». «Дуже багато спекуляцій на цю тему було, багато спекуляцій було в українських ЗМІ про те, що миротворці будуть розміщуватися на всій території Донбасу», - сказала вона. «Миротворці будуть розгортатися на лінії конфлікту, де перебувають спостерігачі ОБСЄ, щоб забезпечувати їхню безпеку. Не більше і не менше. Двоякі міркування неприпустимі - тут треба бути гранично чіткими», - зазначила Захарова.
Політика Росіянам рекомендують отримувати візи США в Києві Росіяни можуть отримувати американські візи в посольстві США в Києві. Про це заявило посольство США в Україні в повідомленні на своєму офіційному сайті. «Особи, які зазвичай проживають у Росії, але які не можуть звернутися за візою в США своєчасно, можуть подати заяву в Києві», - відзначили в посольстві. Разом з тим наголошується, що заявники не зобов'язані бути резидентами України для отримання візи, але повинні фізично перебувати в Україні під час подачі заяви на візу та отримання візи. «Всі заявники повинні вказати місцевий адреса в Україні - адреса готелю, родичів, офісу - під час запису на співбесіду. Зверніть увагу, що заявник або його представник повинні сплатити візовий збір в Райффайзен Банку в Україні до призначення візового інтерв'ю. Якщо віза схвалена, видача паспорта можлива тільки в межах України», - додали в посольстві. Нагадаємо, Сполучені Штати Америки з 23 серпня припиняють процедуру видачі неімміграційних віз по всій Росії. Однак це не стосується жителів анексованого країною-агресором Криму. Рішення було викликано скороченням чисельності співробітників американської дипломатичної місії в Росії.
Суспільство оформление ленты  У Києві десятки велосипедистів провели акцію на честь Дня без авто Десятки велосипедистів з'їхалися сьогодні в центр Києва, щоб відсвяткувати День без авто, а також підтримати флешмоб «На велосипеді на роботу». Учасники різного віку на байках усіляких моделей заповнили простір біля Лядських воріт. Велосипедисти закликали киян звернути увагу на переваги пересування мегаполісом на двох колесах. «Я щодня на велосипеді їжджу на роботу, - говорить учасниця флешмобу Євгенія. - Для мене це, перш за все, здоровий спосіб життя, прекрасний настрій, позитив, яким я заряджаюся зранку ». День без автомобіля відзначають у всьому світі 22 вересня. Людям пропонується не використовувати приватний автомобіль, а сісти на велосипед, проїхатися на громадському транспорті або пройтися пішки. Марина Блудша, медіакоординатор Асоціації велосипедистів Києва, розповідає, що флешмоб «На велосипеді на роботу» збігається з Днем без авто. «Учасники своєю присутністю показують, що велосипед може бути повноцінним транспортом у Києві. Але є один нюанс. У Києві він буде таким зручним і швидким транспортом лише тоді, коли будуть створені умови для руху велосипеда - повноцінна велосипедна інфраструктура». «Якщо Київрада схвалить проект велоконцепції і виділить гроші з міського бюджету для її реалізації, то Київ отримає шанс стати по-справжньому європейським містом, в якому у людей буде можливість їздити на велосипеді безпечно», - продовжує Марина. До слова, перший День без автомобіля був проведений у Швейцарії в 1973 році. Тоді через паливну кризу керівництво країни закликало громадян відмовитися від авто на чотири дні. Сьогодні він відзначається у більш ніж п'яти тисячах європейських міст. Київ приєднався до цієї акції з 2011 року.
Політика Гройсман попросив за кілька місяців якісно доопрацювати бюджет на 2018 рік Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді попросив за кілька місяців якісно доопрацювати бюджет на 2018 рік. Про це він повідомив після представлення проекту бюджету на наступний рік міністром фінансів, передає кореспондент АСН. "Ми внесли в абсолютно законні терміни - 15 вересня - проект державного бюджету для відкритої, професійної та якісної дискусії. Ми готові у відкритій дискусії провести кілька місяців з експертами, щоб вийти на якісний документ економічного зростання 2018 року", - заявив він. За словами прем'єра, проект бюджету на наступний рік передбачає низку пріоритетів. "Це і оборона, і освіта, і охорона здоров'я, і ​​соціальний захист, і модернізація капітальних вкладень і української інфраструктури... Я закликаю всіх нас бути максимально відповідальними в цьому процесі", - закликав він депутатів.
Політика оформление ленты  Курятину мільярдера Косюка без проблем завозять в окупований Крим У мережі піднімається скандал навколо сфотографованої на переправі в порту "Кавказ" фури з написом і логотипами торгової марки "Наша Ряба", яка, як відомо, належить українському мільярдерові і раднику Президента України Юрію Косюку. Фото, на якому фура з відповідними логотипами заїжджає на паром, опублікував відомий блогер RoksolanaToday&Крим. На світлині - жартівливий підпис, що ймовірно це - гуманітарна допомога для жителів півострова. Примітно, що при цьому на фурі стерто українське слово "піклуючись", зауважив блогер блогер Сергій Наумович. Переправа,порт КавказА НАША РЯБА в Крым с гуманитарной миссией едет? Или я чего не понимаю? pic.twitter.com/FZN5UJCS7P — RoksolanaToday&Крым (@KrimRt) 21 вересня 2017 р. Нагадаємо, три тижні тому прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення АМКУ розібратися з неймовірно високими цінами на куряче м'ясо в Україні. У магазинах його вартість на той момент перевищувала 110 гривень за кілограм філе. До цього часу офіційних висновком АМКУ не дав. Однак у торгових мережах вартість філе знизилася до 90-95 грн за кілограм.
Кримінал оформление ленты  Поліція зловила шахрайку, яка ошукала наївних любительок "ювелірки" майже на мільйон Правоохоронці затримали шахрайку в Корюківському районі Чернігівської області, яка створювала псевдо інтернет-магазини і продавала довірливим покупцям нібито ювелірні прикраси відомого бренду. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції. У поліції зазначили, що знають про 10 постраждалих, а також, що вартість одного замовлення стартувала від 80 тисяч гривень.Оперативники встановили, що злочинною діяльністю жінка зайнялася в серпні 2016 року. Вона публікувала значно нижчу ціну на прикраси, ніж вони коштують насправді. Отримавши від постраждалих 100% передоплату, жінка «зникала» так і не відправивши замовлення покупцеві. За місцем проживання шахрайки і в її особистому автомобілі були проведені обшуки. Були вилучені платіжні картки, на які ошукані люди перераховували гроші. Під час проведення слідчих дій жінка повідомила поліцейським, що сама була обманута постачальниками з Китаю. За інформацією оперативників, її свідчення спростовуються хронологією вчинення злочинів. Досудове розслідування розпочато за фактом вчинення шахрайських дій (ст. 190 КК України).
Суспільство оформление ленты  У центрі Москви встановили бюст Сталіна і Леніна У Петроверигському провулку у центрі Москви був встановлений бюст Йосипа Сталіна. Його розмістили на відкритій Алеї правителів, організованій Російським військово-історичним товариством. Про це повідомляє пропагандистське видання Лайф. На алеї також були встановлені бюсти Миколи II, Хрущова, Леніна, Андропова, Брежнєва, Горбачова, Черненка і Єльцина. «Від Рюрика до Єльцина», - коментує один з організаторів заходу, маючи на увазі, що на новій алеї будуть встановлені всі правителі РФ. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков не став коментувати відкриття на Алеї правителів пам'ятника Йосипу Сталіну. Він адресував питання в Російське військово-історичне товариство, яке було ініціатором проекту. «Якщо йдеться про керівників країни в різні періоди історії - це інша справа. Так як я не володію інформацією, було б неправильно мені щось говорити», - зазначив Пєсков.
Кримінал У Держдумі РФ з виставки вкрали хамон У невизнаній Україною Держдумі РФ перевіряють відомості про зникнення окосту з виставки-презентації Ставропольського краю, що пройшла на Охотному ряду . Про це Інтерфаксу повідомило джерело в управлінні держслужби і кадрів. «До нас надійшли відомості про те, що під час виставки Ставропольського краю в Держдумі з 11 по 15 вересня був несанкціоновано винесений один з експонатів - окіст, хамон», - зазначили у відомстві. Окремо наголошується, що окіст викрали невідомі, а співробітники ДД РФ до крадіжки не причетні. Виставка-презентація Ставропольського краю пройшла в холі між старою і новою будівлями нижньої палати парламенту з 11 по 15 вересня. Експозиція включала в себе натуральні продукти: виноград, яблука, груші, м'ясні і молочні вироби, вироблені в Ставропольському краї. Крім того, для частування була запропонована чорна ікра.
Події У «Борисполі» митники затримали чоловіка, який перевозив 12 кг бурштину У ПП «Бориспіль» працівники митної служби затримали партію бурштину в 12 кг, яку намагалися незаконно вивезти в Китай. Про це інформує прес-служба ДФС у Facebook. «Працівники Київської митниці ДФС у ПП «Бориспіль» виявили партію бурштину вагою понад 12 кг, яку незаконно намагався вивезти до Китаю громадянин України», - сказано в повідомленні. За інформацією відомства, для проходження митного контролю чоловік обрав спрощену систему - «зелений коридор», Це означає відсутність у пасажира предметів для декларування та обмежених або заборонених для переміщення через митний український кордон. Дві дорожні валізи з бурштином середніх і великих фракцій, розфасованим у поліетиленові пакети, були виявлені в багажному відділенні терміналу за допомогою технічних засобів митного контролю. Як зазначається, складено протокол про порушення митних правил. Бурштин був вилучений до винесення рішення судом у справі.
Кримінал оформление ленты  СБУ перекрила канал постачання продуктів терористам «ДНР» і «ЛНР» СБУ спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування в так звані «ДНР/ЛНР», гроші від яких спрямовувалися на фінансування тероризму. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Правоохоронці з'ясували, що для здійснення нелегальних поставок організатори використовували схему так званого «перерваного транзиту» через Росію. Для цього були зареєстровані 15 фіктивних підприємств, які закуповували продукти в Україні й нібито «експортували» їх у країни Близького Сходу через митницю країни-агресора. Після перетину російсько-українського кордону вантажівки з товаром слідували у «ЛНР» і «ДНР». Від початку 2017 року зловмисники транспортували продукції на понад 50 млн грн. За інформацією СБУ, частина грошей йшла безпосередньо на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків. У Харкові обшукали за місцем проживання фігурантів справи, у злочинців, крім усього іншого, вилучили документи, що свідчать про незаконне отримання з бюджету відшкодування податку на додану вартість у розмірі понад 6 млн грн за «експортні поставки».
Політика оформление ленты  Не допомогло. Іран у відповідь на промову Трампа в ООН представив чергову ракету Іран представив нову потужну ракету, в той час як президент Хасан Рухані пообіцяв збільшити бойові можливості країни у відповідь на погрози з боку президента США Дональда Трампа, повідомляє The Independent. Рухані заявив, що Іран не буде питати у когось дозволу «захищати» себе. Невдовзі Революційна гвардія Ірану оголосила про створення нової балістичної ракети з дальністю польоту до 2 тисяч км, здатної утримувати відразу кілька боєголовок. Діапазон ракети означає, що вона може дістати до Ізраїлю - обидві країни давно налаштовані вороже один до одного. Ці кроки були зроблені всього через кілька днів після агресивної промови Трампа в ООН, в якій той розкритикував Іран, а також припустив, що розірве ядерну угоду 2015 року. Він також сказав, що ядерна угода з Іраном є «ганьбою», звинувативши країну в створенні «небезпечних» ракет. Виступаючи на параді, присвяченій війні Ірану з Іраком, Рухані заявив: «Ми будемо нарощувати нашу військову міць як стримуючий фактор. Ми посилимо наші ракетні можливості». Рухані також сказав, що Тегеран продовжить підтримку «пригноблених народів Ємену, Сирії та Палестини», посилаючись на роль Ірану в війнах в Ємені та Сирії, і підтримку палестинських збройних угруповань, таких як ХАМАС.
Політика Під Львовом закінчилися військові навчання Україна - НАТО Rapid Trident На львівському полігоні в п'ятницю, 22 вересня, закінчилися навчання Rapid Trident-2017 року з НАТО, які почалися 8 вересня. Про це інформує прес-служба Міноборони. На церемонії закриття, яка пройшла на стадіоні військового містечка «Центральне», вишикувалися військові всіх країн, які брали участь в нинішніх маневрах. «Два тижні навчання були сповнені подій, які вимагали від нас вміння швидко приймати рішення, а також брати відповідальність, постійно здобувати знання і практичні навички, діяти разом, йти пліч-о-пліч до спільної мети. Мета залишається незмінною - навчитися професійно виконувати обов'язок як справжні захисники і воїни, досягати взаєморозуміння і навчитися діяти спільно в інтересах безпеки і миру на планеті», - сказав полковник Сергій Литвинов на церемонії закриття. Полковник ЗС США Девід Джордан подякував учасникам за їхній внесок у розвиток партнерства між арміями держав-учасниць.
Події Франція може відмовитися від участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року Міністр спорту Франції, Лора Флессель, заявила в четвер, 21 вересня, що Франція, ймовірно, пропустить зимові Олімпійські ігри 2018 року в місті Пхенчхан, Південна Корея, через проблеми з безпекою, повідомляє Bleacher Report. Флессель сказала в інтерв'ю, якщо «безпека не може бути гарантована, французька команда залишиться вдома». Напруга в світі продовжує зростати, в той час як Сполучені Штати і Північна Корея міряються ядерним потенціалом. Проте рішення ще не ухвалено, про що Флессель ясно дала зрозуміти, сказавши: «Час ще є». Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у четвер схвалив кілька додаткових санкцій на адресу Північної Кореї, щоб звести до мінімуму її ядерну загрозу. Трамп також закликав світову спільноту припинити фінансові відносини з агресором для створення умов повної ізоляції. Зимові ігри 2018 року відбудуться в лютому. Очікується, що Франція досягне значних успіхів, так як вона посіла восьме місце в загальному заліку медалей (15) на зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі, Росія.
Політика Полторак підписав наказ про звільнення в запас строковиків, які відслужили встановлений термін Очільник Міноборони України генерал армії Степан Полторак підписав наказ №484 від 19 вересня цього року «Про звільнення в запас військових строкової військової служби в жовтні-грудні 2017 року». Про це сказано на офіційному сайті оборонного відомства України. Згідно з інформацією, військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти магістра або спеціаліста, будуть звільнені в запас у жовтні-листопаді цього року, а інші військові строкової служби - у жовтні-грудні 2017 року. Командувачам всіх видів ЗСУ, командувачу ВДВ, керівникам структурних підрозділів МО, і Генштабу ЗСУ, військ оперативних командувань, начальнику ГУ оперативного забезпечення, тилу ЗСУ, керівникам установ та організацій, командирам військових частин безпосереднього підпорядкування було дано вказівку забезпечити звільнення в запас військових, які вислужили встановлені строки строкової служби, а також військову дисципліну і дотримання статутних взаємовідносин між солдатами.
Події оформление ленты  Багато постраждалих, жодного цілого будинку. Влада обіцяє компенсувати збитки від аномального граду на Житомирщині Місцева влада радить постраждалим 21 вересня внаслідок аномального граду в Житомирській області документувати збитки і писати заяву на компенсацію. На даний момент точну суму загальних збитків не називають представники влади жодного населеного пункту, так само як і не відома точна кількість постраждалих внаслідок стихії. На щастя, внаслідок урагану немає людських жертв. У той же час місцевий депутат і журналіст Валерій Шелепа пише, що збиток, завданий градом, величезний: "40 пошкоджень електромережі. Розпочато обстеження шкіл і лікарень. У міськраді сотні людей пишуть заяви на матеріальну допомогу", - написав він. За його словами, мінімальний розмір допомоги, який наразі становить 1600 грн., можливо, рішенням сесії міськради буде збільшено. Зараз у Бердичеві проходить сесія міськради, в ході якої оцінюється попередній розмір збитків від аномального граду. За даними управління ДСНС у Житомирській області, стихія залишила без електропостачання 7 населених пунктів: 3 - в Бердичівському та 4 - в Ємільчинському.
Події У житловому будинку під Києвом на даху прогримів вибух У Боярці Київської області в ніч на п'ятницю, 22 вересня, на даху будинку стався вибух невстановленого предмета, постраждалих і серйозних ушкоджень будівлі немає. Про це повідомили в ГУ Нацполіції по області. Як пише Інтерфакс-Україна, під ранок п'ятниці в будинку на вулиці Газовій місцеві жителі почули хлопок і подумали спочатку про проблеми газового обладнання. В результаті з'ясувалося, що спрацював невідомий вибуховий пристрій. «Поки важко сказати однозначно, що саме це було. В результаті вибуху на даху будинку залишилося невелике ушкодження. Постраждалих немає», - відзначили в прес-службі. При цьому у відомстві зазначили, що це 30-квартирний житловий будинок, не до кінця заселений. У квартирі, над якою прогримів вибух, ніхто не живе. У поліції зазначають, що не йдеться про вибух снаряда, так як пошкодження від вибуху незначні.
Економіка Uber у Лондоні тепер - поза законом. Дії компанії становлять загрозу для суспільства У п'ятницю, 22 вересня, лондонська влада позбавили компанію Uber ліцензії на роботу, рішення набуде чинності 30 вересня 2017 року. За підрахунками, тільки в Лондоні на компанію працюють більше 40 тисяч водіїв, які тепер будуть позбавлені заробітку, повідомляє Reuters. Лондонський орган регулювання транспорту повідомив, що дії компанії становлять ризик для громадської безпеки, і він не відновить її ліцензію. Тепер у компанії є 21 день для оскарження рішення, а поки вона може продовжувати роботу до завершення процесу апеляції. Uber, на частку якого припадає третина приватних транспортних засобів на лондонських вулицях, заявив, що буде оскаржувати рішення. Лондонські водії таксі неодноразово критикували Uber за те, що він нехтує правилами безпеки і позбавляє їх джерел доходу. Американська фірма також зіткнулася з критикою з боку профспілок і законодавців і була залучена до юридичних битв через порушення прав трудящих. Компанія раніше була змушена покинути кілька країн, включаючи Данію та Угорщину, вона зіткнулася з судовими розглядами в декількох штатах США й інших країнах по всьому світу. Мер Лондона Садок Хан підтримав рішення позбавити Uber ліцензії, сказавши: «Всі компанії в Лондоні повинні грати за правилами і дотримуватися високих стандартів, особливо, коли йдеться про безпеку клієнтів».
Наука і технології оформление ленты  Інновації по-російськи: в РФ створили антишпигунський смартфон «Тайгафон» У РФ було створено так званий протишпигунський смартфон. Гаджет називається «Тайгафон» і був розроблений дочірньою компанією «Лабораторії Касперського» - InfoWatch. У п'ятницю, 22 вересня, відбулася офіційна презентація смартфона. Про це пише Країна. «Тайгафон» орієнтований на великі організації, а його головною функцією, за словами творців, буде захист корпоративної секретної інформації. Наразі витоки все частіше відбуваються як з комп'ютерів, так і з мобільних пристроїв. Користувач може не підозрювати навіть, що його телефон заражений шпигунським ПО. Тому InfoWatch розробили свою прошивку на базі ОС Android, яка повністю сумісна з системою захисту від витоків даних. У прошивці можна буде налаштовувати політику конфіденційності як для кожного телефону окремо, так і відразу для всіх смартфонів у компанії. У пристрої можна буде заборонити відправляти або отримувати повідомлення, вести Відео- або аудіозйомку та інше. У «Тайгафоні» можна заблокувати все, крім здійснення дзвінків. Місцезнаходження пристрою буде постійно відслідковуватися. У разі втрати з нього можна буде стерти всі дані віддалено. Експерти сказали, що телефон за технічними характеристиками нудний і має не найкращі показники, тому звичайний користувач навряд чи купить його.
Культура оформление ленты  Співачка Аліна Гросу знялася в еротичній фотосесії 22-річна українська співачки Аліна Гросу зважилася на відверті зйомки для чоловічого журналу MAXIM. Про це вона натякнула у себе в Instagram. Співачка опублікувала в соціальній мережі два пости. На першому - невелике відео з Аліною Гросу, де вона відправляє шанувальникам повітряний поцілунок «Знали б ви, в якій зйомці мені зараз треба взяти участь. Я передчуваю, що ця осінь буде дуже спекотною, якщо не погодою, так сюрпризами від мене», - пише Аліна. Слідом за цим вона опублікувала фото, на якому співачка одягнена в білосніжний халат з написом MAXIM. З-під халата видніються лямки бюстгальтера й оголені ноги Гросу.   Знали бы вы, в какой съёмке мне сейчас предстоит принять участие Предчувствую, что эта осень будет мегаЖаркой, если не погодой, так сюрпризами от меня Публикация от ALINA GROSU (@alina_grosu) Сен 20 2017 в 4:10 PDT
Події оформление ленты  Батько всіх монстрів. В Австралії вбито одного з найбільших крокодилів у світі Масивний морський крокодил, який вважається одним з найбільших у Квінсленді, Австралія, був знайдений застреленим у четвер, 21 вересня. Тепер експерти побоюються, що його загибель може привести до того, що інші крокодили стануть агресивнішими, оскільки самці почнуть боротися за домінуюче становище, замість загиблого "короля монстрів", повідомляє The Guardian. Поліція і офіцери державної екологічної служби розслідують загибель 5,2-метрової рептилії, яка була виявлена ​​з кулею в голові на річці Фіцрой в Рокгемптон, Австралія. Крокодил був доставлений на прилеглу крокодилячу ферму Курана, де він буде похований після розтину. За оцінкою, крокодилові було 80-100 років. Власник ферми Джон Лівер сказав, що п'ятиметрового крокодила не бачили в Квінсленді близько 20-30 років. Вважається, що рептилія була мертва протягом декількох днів, перш ніж місцевий житель помітив її плаваючою в річці, і повідомив співробітників з охорони навколишнього середовища. Передбачається, що крокодила застрелили з великокаліберної гвинтівки. Майкл Джойс з Департаменту по охорони навколишнього середовища і культурної спадщини Квінсленда сказав, що тепер самці крокодилів будуть більш агресивними, оскільки боротимуться за домінуюче положення. Він закликав людей бути обережними.
Політика Порошенко: Для введення миротворців на Донбас необхідна згода РФ Для введення миротворців ООН на територію Донбасу потрібна згода РФ у Радбезі ООН. Про це повідомив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу Fox Business. «Нам потрібна для вирішення про введення миротворчої місії ООН згода п'яти постійних членів Ради безпеки, включаючи РФ. Нагадаємо, що у Російської Федерації є підпис під Будапештським меморандумом, коли Україна відмовилася від третього за величиною ядерного арсеналу - тоді нам гарантували суверенність і територіальну цілісність України», - сказав Порошенко. Крім цього, глава держави зазначив, що Україна наполягає на введенні миротворчого контингенту на всю окуповану територію, в тому числі неконтрольовану ділянку українсько-російсько кордону. Раніше повідомлялося, що Володимир Путін зауважив розміщення «блакитних касок» на Донбасі цілком доречним.
Кримінал На фальшивій експертизі сейсмостійкості Запорізької АЕС ділки заробили 18 млн. грн СБУ і поліція викрили багатомільйонну угоду при проведенні робіт з вивчення сейсмічної стійкості обладнання Запорізької атомної електростанції, повідомляє служба на своїй сторінці в соціальній мережі. Правоохоронці встановили, що півтора року тому посадові особи «ЗАЕС» уклали договір з приватною структурою на проведення робіт по виконанню розрахунків сейсмічного впливу на обладнання і трубопроводи реакторних відділень двох енергоблоків атомної станції. При цьому звіти про виконану роботу підрядників було складено з численними порушеннями. Вони не проходили експертизу і не узгоджувалися в державній інспекції ядерного регулювання. При цьому керівництво станції виконання раюот підтвердило і гроші за них перевело підряднику. Таким чином, недобросовісні підприємці отримали 18 мільйонів гривень. За висновком профільних експертів, розроблена ними документація не відповідає державним вимогам, а експлуатація обладнання ЗАЕС на основі цих розрахунків могла призвести до виходу з ладу енергоблоків. Слідство триває.
Суспільство Не будь як Трамп. Леонардо Ді Капріо пожертвує $ 20 млн на боротьбу з глобальним потеплінням Леонардо Ді Капріо оголосив про те, що виділить $ 20 млн благодійним організаціям по боротьбі з глобальним потеплінням, а також зробив кілька їдких висловлювань на адресу американського президента Дональда Трампа, повідомляє The Independent. Голлівудський актор направить гроші через свій благодійний фонд у 100 різних природоохоронних організацій. Таку заяву він зробив на Конференції з питань клімату в Єльському університеті, штат Коннектикут, США, повідомляє Independent. Вона проходила серед безлічі подій Нью-Йоркській кліматичного тижня Генеральної Асамблеї ООН. Він сказав, що зустрічався з президентом США, перш ніж той вступив на посаду, щоб запропонувати план по боротьбі зі зміною клімату. «Ми говорили про те, як у Сполучених Штатів є потенціал очолити світ у виробленні екологічно чистої енергії, а також у дослідженнях і розробках у цьому напрямку. Для того, щоб це сталося, нам потрібна тільки політична воля», - прокоментував зустріч актор. Трамп стверджував, що Паризька хартія є «несправедливою» по відношенню до американського робытника, що працює в металургійному, вугільному та виробничому секторах. Проте, план Ді Капріо зосереджений на «економічному потенціалы «екологічних» робочих місць». Ді Капріо назвав позицію адміністрації Трампа щодо навколишнього середовища «впертим невіглаством». Фонд актора з 2008 року виділив гранти в розмірі $ 80 млн різним організаціям по боротьбі зі зміною клімату по всьому світу.
Події Журналіста Миколу Семену в Криму засудили до 2,5 років умовно Залізничний «районний суд» окупованого Сімферополя в п'ятницю, 22 вересня, оголосив вирок кримському журналісту, автору Радіо Свобода і «Крим.Реаліі» Миколі Семені. Про це пише видання «Крим.Реаліі». «Журналісту було призначено покарання у вигляді 2,5 років умовно з випробувальним терміном на три роки, а також і забороною займатися публічною діяльністю», - передає джерело. Напередодні Семена виступив у суді з заключним словом і повідомив, що якщо йому буде винесено обвинувальний вирок, то це відіб'ється на всій журналістиці в РФ. Прокурор 18 вересня зажадав для Семени покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном три роки, а також із позбавленням права займатися будь-якою громадською діяльністю протягом трьох років. Микола Семена звинувачується окупаційною «владою» в публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ провела обшук, а в травні минулого року йому було пред'явлено офіційне звинувачення, що журналіст опублікував на сайті Крим.Реаліі статтю.
Події Рух транспорту між Кременчуком і Горішніми Плавнями перекрито через пожежу і задимленість Рух автомобілів між м.Кременчук та Горішні Плавні (колишній Комсомольськ) в Полтавській області було тимчасово обмежено через сильну задимленість у результаті пожежі, що сталася в лісовому масиві. Зараз об'їзд здійснюється через село Дмитрівка, повідомляє прес-служба поліції Полтавської області у себе на сторінці у Facebook в п'ятницю. «В результаті пожежі в лісовому масиві поблизу с. Придніпрянське в Кременчуцькому районі та через сильну задимленість прилеглої території рух автомобільного транспорту від Кременчука до м. Горішні Плавні було тимчасово перекрито. Об'їзд здійснюється через с. Дмитрівка», - сказано в повідомленні Пожежні намагаються локалізувати пожежу, однак гасіння ускладнюється сильними поривами вітру. Оперативні служби порекомендували населенню с. Придніпрянське, розташованого біля лісового масиву, дотримуватися правил особистої безпеки.
Суспільство Семибальна напруга. Українці дуже злі на владу, але до масових протестів поки що не готові Найближчим часом в Україні не варто очікувати масових протестів, однак напруженість у суспільстві залишається стабільно високою. Згідно з даними соціологічного опитування, яке в липні цього року провів Інститут соціології НАН України, 61% українців оцінюють рівень соціальної напруги в країні як високий. «Оцінка населенням ситуації, яка склалася в країні, як напруженої, з роками дещо зменшується. Але з іншого боку, вона залишається досить високою, так як за 10 бальною шкалоюі рівень напруженості громадяни оцінили в 7 балів», - зазначила 22 вересня під час круглого столу завідувач відділом соціальної психології інституту Олена Злобіна, передає кореспондент АСН. Найвищий рівень напруженості спостерігається в південних регіонах країни, найнижчий - у західних. Разом з тим, людей, які стали вірити в краще майбутнє, стало більше порівняно з минулим роком. Так, у 2017 році оптимістів стало на 5% більше в порівнянні з 2016 роком. Всього їх серед опитаних 21%. Разом з тим, частка тих, хто вважає, що ніякого поліпшення не відбудеться, в порівнянні з 2016 роком зменшилася на 11% і становить 48%. «На питання, що найбільшою мірою впливає на зростання напруженості, з величезним відривом населення називає бойові дії на Сході України. Хоча безпосередньо життя більшості людей, які брали участь в опитуванні, це не стосується. Але кожен день переживання того, що в країні йдуть військові дії, створює сильну психологічну напруженість», - зазначила науковець. Загалом 68% опитаних назвали бойові дії на Сході країни головним фактором, який призводить до зростання напруженості. Близько половини людей вважають, що на напруженість у суспільстві впливає зростання безробіття, а також підвищення тарифів і зростання цін. Також вважають факторами зростання напруженості корупцію - 44% населення, безкарність і свавілля чиновників - 41%, недовіра до влади - 34%. Трохи більше чверті українців називають джерелом напруженості недоступність і низьку якість медичного обслуговування. «З цього випливає, що реальні питання проблем для українців менш важливі, ніж дії влади», - зазначила Злобіна. Винними в такій ситуації українці вважають представників влади. 74% провину покладають на бездіяльність Президента, Уряду та Верховної Ради, 52% - на політиків, 42% - олігархів. Близько 30% пов'язують зростання напруженості з діяльністю керівництва РФ. Реальна боротьба з корупціонерами, поліпшення матеріального становища та умов життя людей, досягнення реального прогресу в ситуації на Донбасі, на думку більшості опитаних, допоможуть істотно зменшити рівень напруженості в суспільстві. Разом з тим більшість українців не вірить у те, що вплинути на це може негайна зміна влади або протести населення. 21% українців готові вийти на вулиці З огляду на це протестні настрої в країні дещо згасли. За даними опитування, налаштовані брати участь у протестах 21% опитаних, не готові брати участь - 56%. При цьому найменше бажаючих протестувати на Донбасі, всього 11%. Але, як зазначила старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України, директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, прямої залежності від готовності брати участь у протесті і реальних протестів немає. «Вербальна готовність до протесту у нас була високою протягом усього часу існування України. На мою думку, найнижчий показник у 20% тих, хто готовий брати участь у протесті, - це теж високий показник. Наприклад, у всіх протестах часів Помаранчевої революції і Революції гідності брали участь 15% населення, і цього вистачило», - додала вона. Разом з тим вчена констатує, що після Революції Переваги в 2015 році, коли обвалилася гривня, 40% громадян висловили готовність брати участь в протестах, але цього так і не відбулося. Чи готові протестувати заради справедливості Згідно з останнім опитуванням, 16% громадян готові виходити на вулиці заради боротьби за справедливість, ще 13% - через неможливість терпіти важке життєве становище. Але для того, щоб спалахнув масовий протест, потрібно, щоб хтось зібрав людей. Однак соціологи констатують - реальних лідерів сьогодні в країні немає. Партіям поки довіряють тільки 6% опитаних. «Періодично населення виходить на мітинги за вождями. Але в Україні їх уже набралося стільки, що вони тільки перемішуються. Зараз найбільш рейтингових представників політичних партій підтримують в межах від 1,5 до 10%», - зазначив заступник директора Інституту соціології НАН України Микола Шульга. Це при тому, що перед обома революціями були лідери, яким населення довіряло і які мали підтримку понад 30%. Війна на Сході і бідність населення стримують протестний вибух Крім цього, на думку завідувача відділом розвитку політичної системи НІСД Петра Бурковського, стримує протестні настрої в країні ще і війна. Він вважає, що розуміння зовнішньої загрози згуртовує людей із загостреним почуттям справедливості і високим рівнем критичного мислення. «Саме ця категорія людей може ініціювати, організувати і очолити протестні напрямки. Однак серед них є розуміння того, що не дивлячись на всі гострі суспільні проблеми, не дивлячись на їх актуальність, існує серйозна зовнішня загроза - агресор, який тільки і чекає внутрішнього ослаблення. Тому ці люди поки намагаються тримати себе в рамках», - додав Бурковський. В першу чергу, вчений говорить про волонтерів, яким за даними опитувань найбільше поки довіряють українці. Разом з тим, він не виключає, що бойові дії можуть і прискорити протестний вибух за умови, що війна вийде за межі АТО. Ще одним фактором, який стримує протестні настрої, Бурковський називає бідність. «Бідність пригнічує протестні настрої, люди щодня займаються питаннями виживання, і це їх відволікає», - вважає вчений. Масових протестів в найближчим часом не буде У будь-якому випадку ніякі соціальні проблеми, швидше за все, не виведуть людей на вулиці. На думку Ірини Бекешкіної повинен бути фактор, який раптово обурить масу людей одночасно. «Перед Помаранчевою революцією - це фальсифікація виборів, а перед Революцією гідності - побиття студентів. Поки влада поводиться обережно. Ми бачимо, що як не провокували, але на кордоні нікого не били (перетин кордону Михайлом Саакашвілі - АСН), таких наказів не віддавали », - пояснює вона. Тому очікувати масових протестів найближчим часом не варто, каже науковець. Однак радикальні збройні протести в країні виникати таки можуть. І це, на думку Бекешкіної, найбільша загроза, яка може виникнути. Опитування було проведене Інститутом соціології НАН України у співпраці з Благодійним фондом «Інтелектуальна перспектива» з 3 по 25 липня 2017 року за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення. Опитування проводилося у всіх областях України, методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондентів. Всього було опитано 1800 чоловік. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Події На Балі через загрозу виверження вулкана терміново евакуюють туристів На острові Балі в Індонезії через загрозу виверження вулкана Агунг проводиться евакуація туристів. Про це повідомляє ситуаційно-кризовий центр МЗС Росії (ДСКЦ). «В Індонезії через збільшену активність вулкана Агунг на о. Балі відбувається евакуація тисяч туристів і жителів», - сказано в повідомленні, яке було опубліковано в Twitter ДСКЦ. За інформацією російських туроператорів, евакуація, яка зараз ведеться на Балі, стосується тільки місцевого населення в північній частині острова. У туристичних районах, які знаходяться на півдні Балі, спокійна ситуація. Про це повідомили в Асоціації туроператорів Росії, передає Інтерфакс-Україна. Всього, за інформацією туроператорів, на о. Балі можуть перебувати близько 100-150 російських туристів. Чи є там громадяни України, поки невідомо.
Суспільство Соціологи назвали найбільшу загрозу для суспільства найближчим часом В Україні найближчим часом не варто очікувати масових протестів, однак у країні можуть виникати радикальні збройні протести. Таку думку 22 вересня під час круглого столу висловила старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України, директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає кореспондент АСН. «І це найбільша загроза, яка може виникнути», - зазначила вона. Що стосується масових протестів, то, на думку Бекешкіної, передумови для їх виникнення є, але вони повинні підкріпиться фактором, який раптово обурить масу людей одночасно: «Перед Помаранчевою революцією це фальсифікація виборів, а перед Революцією Гідності - побиття студентів. Однак поки нинішня влада поводиться обережно». Крім цього, згідно з соцопитуванням, проведеним Інститутом соціології НАН України в липні цього року, тільки 6% опитаних довіряють тій чи іншій партії. А це означає, що реальних лідерів, які б могли зібрати на вулиці людей, немає, вважає заступник директора Інституту соціології НАН України Микола Шульга. Він додав, що немає в країні і особистісних політиків, яких би масово підтримували громадяни. За його словами, найбільш рейтингових представників політичних партій підтримують сьогодні в межах від 1,5 до 10%.
Культура Бабкіна, Сігал, Шура, Гришковець і Панін потрапили до «чорного» списку Мінкульту Мінкульт за поданням СБУ вніс 27 осіб до списку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. До переліку потрапила російська співачка Надія Бабкіна, режисер Євген Гришковець, а також «друг Путіна» Стівен Сігал. Про це сказано в наказі міністерства №921 від 20 вересня 2017 року, який було опубліковано на сайті відомства. Крім них, до «чорного списку» також увійшли російські співаки: Єгор Булаткін (Єгор Крід), Павло Кравцов (Кравц), Іван Дем'ян, Стас П'єха, Натан Міров (Natan), Ірина Тюріна (Ірина Нельсон), Вадим Новік (Біллі Новик) , Олександр Медведєв (Шура), Давид Нурієв (Птаха), Валерій Юрін, російська оперна співачка Ірина Богачова, відеоблогер Руслан Віхлянцев (Руслан Усачов), актори Станіслав Говорухін, Олексій Панін, Людмила Чурсіна, Дмитро Пєвцов, Василь Ланов, Віра Кузьміна, Андрій Мерзлікін, Олександр Василевський та інші.
Суспільство Ейфелеву вежу в Парижі з моменту її відкриття в 1889 році відвідали 300 млн. чоловік Основну пам'ятку Парижа - Ейфелеву вежу - з 1889 року відвідали понад 300 мільйонів чоловік. Про це повідомили в п'ятницю в компанії SETE, що займається обслуговуванням туристичного об'єкта, передає Інтерфакс-Україна. З цієї нагоди 28 вересня 2017 року біля Ейфелевої вежі заплановано святкові заходи. Там очікується світлове шоу і виступи музикантів. Всім відвідувачам туристичного об'єкта буде запропоновано зробити фото з головною визначною пам'яткою Парижа, які потім будуть розміщені на спеціальній стіні у вигляді напису - «300 мільйонів спасибі». Ейфелева вежа для відвідування була відкрита 1889 року. Спочатку її будували як тимчасову споруду для Всесвітньої виставки, яка пройшла у французькій столиці в тому році. Її висота - 324 метри, вона вважається найбільш відвідуваною платною пам'яткою на планеті.
Суспільство В Україні зараз - найнижчий рівень протестних настроїв за останні 17 років На даний момент брати участь у протестних акція готові 21% українців. Не мають наміру виходити на мітинги 56% людей. Такі дані соціологічного опитування, проведеного в липні цього року Інститутом соціології НАН України. Результати опитування показали, що 16% громадян готові виходити на вулиці заради боротьби за справедливість, ще 13% - через неможливість терпіти важке життєве становище. Також дослідження показало що в 2017 році зафіксований найнижчий рівень протестних настроїв за останні 17 років. «На мою думку, найнижчий показник 20% тих, хто готовий брати участь у протесті, - це теж високий показник. Однак прямої залежності від готовності брати участь у протесті і реальних протестів немає. Наприклад, у всіх протестах часів Помаранчевої революції і Революції Гідності брали участь 15% населення, і цього вистачило», - зазначила 22 вересня під час круглого столу старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України, директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає кореспондент АСН . Вона додала, що в 2015 році після Революції гідності, коли істотно обвалилася гривня, 40% громадян висловили готовність брати участь у протестах. Але тоді люди не вийшли на вулицю.
Події У Донецькій області почали вибухати склади з боєприпасами На складах боєприпасів у районі села Малоянісоль у Донецькій області сталися вибухи. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції регіону. "Близько 16:20 на складах боєприпасів у районі села Малоянісоль прогриміли вибухи... За попередніми даними, пожежа виникла в полі. Зараз рятувальники борються з вогнем", - сказано в повідомленні. На даний момент постраждалих або жертв немає. Інформації про постраждалих немає. Правоохоронці з'ясовують причину, яка призвела до детонації. За попередньою версією - хтось підпалив поля поруч зі складами. Тим часом на сайті Міноборони повідомили, що евакуюють особовий склад однієї з дислокованих у Донецькій області військових частин, на складі якої в Нікольському районі області через палаючі поблизу поля почали детонувати боєприпаси. "Зараз відбувається евакуація особового складу та вживаються заходи щодо локалізації пожежі", - йдеться в повідомленні.
Кримінал Заповзятливий шахрай примудрився продати чужі урожай і квартиру за 23 млн. грн У Києві шахрай, втершись у довіру місцевого жителя, підробив документи і продав його квартиру. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. Відзначається, що у вересні минулого року чоловік познайомився з жителем столиці, який проживав у власній квартирі в центрі міста. Втершись у довіру до киянина, аферист спочатку попросився тимчасово пожити у нього, а потім, зробивши копії паспорта власника житла і правовстановлюючих документів на квартиру, виготовив підроблені документи. Все це шахрай робив для того, щоб продати житло. Він вклеїв свою фотографію в підроблений паспорт і продав квартиру майже за 5 млн грн. Але на цьому «заробітки» зловмисника не закінчилися. Його затримали у Вінницькій області за підозрою в заволодінні урожаєм зерна місцевих фермерів на загальну суму близько 18 млн грн. Відносно шахрая Київська прокуратура направила до суду обвинувальний акт. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Кримінал оформление ленты  На Прикарпатті жорстоко згвалтували шестикласницю В одному з сіл Коломийського району Івано-Франківської області 19 вересня було згвалтовано 11-річну дівчинку. Про це повідомили в секторі комунікації ГУ Нацполіції області. Подія сталася між 15 і 16 годинами, коли шестикласниця поверталася додому зі школи. Про злочин у поліцію заявив батько потерпілої. Підозрюваний у зґвалтуванні був затриманий через півтори доби. Це 20-річний житель сусіднього села. Молода людина готувалася до злочину заздалегідь. Він мав при собі скотч, який купив у магазині напередодні злочину, щоб заклеїти рот своїй жертві, щоб та не кричала. За словами заступника начальника ГУНП по області Ігоря Бабюка, коли злочинець побачив, що зі школи йде дівчинка, він сховав у кущі велосипед, а сам, підійшовши до жертви, взяв її за руку і потягнув у кущі.
Здоров`я Знайдено антитіло, здатне боротися з ВІЛ Вчені створили антитіло, яке вражає близько 99% штамів ВІЛ і запобігає інфікуванню вірусом у приматів. Дослідження проведено Національним інститутом охорони здоров'я США спільно з фармацевтичною компанією Sanofi, повідомляє The BBC. Міжнародне товариство боротьби зі СНІДом заявило, що це «захоплюючий прорив». Випробування на людях почнуться в 2018 році, в ході яких буде відомо, чи може антитіло запобігти або ж вилікувати інфекцію. Людським тілам так складно боротися з ВІЛ через неймовірну здатність вірусу до мутації і зміни свого зовнішнього вигляду. Ці різновиди ВІЛ - або штами - можна порівняти зі штамами грипу під час епідемії. Таким чином, імунна система бореться одразу з величезним числом штамів ВІЛ. Але після багатьох років поширення інфекції невелика кількість пацієнтів виробила потужну зброю, яка називається «нейтралізуюче антитіло широкого спектру дії». Воно атакує щось важливе для життєздатності ВІЛ і може вбити велику кількість ВІЛ-штамів. Вчені об'єднали три подібних антитіла в ще більш потужне «триспецифічне антитіло». Вони намагалися використовувати його для лікування ВІЛ-інфекції або для запобігання зараження. В результаті, близько 99% штамів було вбито, і це при дуже низьких концентраціях антитіл. Експерименти на 24 мавпах показали, що жодна з тварин, яким було введено «триспецифічне антитіло", не заразилася вірусом. У дослідженні брали участь учені з Гарвардської медичної школи, Науково-дослідного інституту Скріппса і Массачусетського технологічного інституту.
Економіка В Україні 100% яблучний сік коштує вже дорожче, ніж у Туреччині і Польщі У деяких сусідніх європейських країнах яблучний сік прямого віджиму, який на 100% складається з яблучного концентрату, коштує на 40% дешевше, ніж в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. «Яблука, як і пшениця, продукт суто український, але у наших сусідів його можна купити дешевше», - зазначив він. Так, 1 літр 100% яблучного соку в Польщі коштує 18,3 грн, в Туреччині - 22 грн, а в Україні - 26,5 грн. «Польща є найбільшим конкурентом України з вирощування яблук. Але за рахунок конкуренції за рахунок ПДВ на продукти в 7% і при зарплаті учетверо більшій, ніж в українця, поляк може купити яблучний сік на 40% дешевше», - написав він. Дорошенко уточнив, що трохи дорожче цей продукт продається в естонських та литовських магазинах. Там його вартість складає 30 грн за літр, у Румунії - 35,6 грн, а в Угорщині - 42,7 грн.
Наука і технології оформление ленты  Porsche представив супер-яхту за $ 16 млн Компанія Porsche випустила свою першу супер-яхту, яка обійдеться власнику в $ 16 млн. Яхта йде в комплекті зі спа-басейном, обідньою зоною на свіжому повітрі і місцем для розміщення чотирьох гостей, повідомляє The Daily Mail. Компанія випустить всього сім яхт, гарантуючи, таким чином, що власники отримають у користування практично унікальний плавзасіб.  За умови, звичайно, що у них буде достатньо грошей, щоб його оплатити. Німецький автовиробник каже, що човен призначено для «любителів автомобілів і власників яхт, які цінують швидкість, стиль і нашу філософію інтелектуального виконання». Внутрішньою обробкою займався італійський дизайнерський будинок Minotti, вона включає кухонні стільниці з мармуру та обробку з тонкої шкіри. Човен пофарбовано фарбою металевого кольору, а корпус має відмінну вигнуту форму.  Двигуни потужністю 1,650 кінських сил забезпечують максимальну швидкість у 21 вузол, в той час як гібридні двигуни забезпечують пробіг 3400 морських миль. Приголомшливий корабель було представлено у Віареджо, Італія, і тепер відправиться в Монако на щорічну виставку яхт, яка пройде з 27 по 30 вересня.
Економіка оформление ленты  Парадокси і чудеса ринку: АМКУ ще нічого не зробив, а курятина подешевшала на третину 6 вересня, коли вже вартість курячого філе перевищила 110 гривень за кілограм, прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення Антимонопольному комітету перевірити причини неймовірно швидкого зростання цін на м'ясо в країні. Нагадаємо, тільки за три останні місяці воно подорожчало мінімум на 25%. При цьому очевидних і прямих причин для цього економісти не бачать. Через два тижні АМКУ так і не видав жодного пояснення, крім туманного і розмитого припущення про те, що курятина дорожчає через збільшення вартості зерна та прискорення темпів експорту м'яса за кордон. Немає досі ні рішень, ні висновків АМКУ, ні будь-яких проміжних заяв. Втім, для комітету, який перебуває в підпорядкуванні Кабміну, це звичайний темп роботи. Головна стратегія - тягнути питання, поки не забудеться або стане не актуальним зовсім. Проте поданий керівництвом країни в простір сигнал почули виробники і продавці курятини. Без будь-яких команд від АМКУ або висновків вони істотно знизили ціни на свою продукцію. Найдешевше придбати філе в магазині "Ашан" - майже 60 гривень за кілограм. Але це з урахуванням ваги кістки. А ось найдешевше м'ясо філе без кістки продається, за нашими спостереженнями, в магазинах мережі "Еко-Маркет" - близько 80 гривень і "Новус" - близько 84 гривень за кілограм. Прикметно, що це філе позначено як "продукт власного виробництва" в "Еко-маркеті" і не вказано виробника в "Новусі". У той же час "Новус" продає куряче філе виробника "Наша Ряба" за значно вищою ціною - практично по 100 гривень за кілограм. Десь посередині між трьома колегами балансує "Фоззі" - в цій мережі куряче філе продається майже по 89 гривень. Всі ціни ми взяли на сайтах магазинів станом на 22 вересня 2017 року.   Таким чином, у мережі деяких магазинів куряче філе вже можна придбати на 30 гривень дешевше, ніж це було лише два тижні тому. Так що ж за диво сталося на нашому ринку, щоб так здешевити м'ясо? Зерно не подешевшало, менше м'яса в ЄС ми вивозити не стали, газ, електрика і мінімалка залишилися колишніми. Що там ще називають виробники в якості аргументів нескінченного і абсолютно безкарного жонглювання цінами? Напрошується висновок, що і спочатку для підвищення вартості м'яса настільки не було ніяких причин. Зате була можливість - інертний АМКУ, Кабмін, який скасував регулювання цін на соціально важливі продукти, і європейські ринки, які дарують нашим виробникам оманливе відчуття переможця. Над власним народом. Мовляв, не зможуть бідняки купувати дороге тут - відвезуть все в ЄС. Власне, для того, щоб у місцевих виробників не починалося "експортно-монопольної" хвороби, і повинен був працювати АМКУ і весь Кабінет Міністрів. Птахівникам і в 2018 році дістанеться чимало держпідтримки Незважаючи на повну некерованість монополій, і в наступному році уряд продовжить їх дотувати. У проекті держбюджету на 2018 рік уряд дав лише один мільярд гривень на підтримку фермерства. При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що ця підтримка буде здійснюватися «не в інтересах агрохолдингів, а в інтересах фермерських господарств». Але це - лише напівправда, як і кабмінівська ілюстрація до розподілу аграрних грошей, наведена нижче. В ній кудись "загубився" цілий мільярд гривень. Справа в тому, що на розвиток усього аграрного сектора уряд збирається виділити аж 7,3 млрд. грн. З них тільки 1 млрд. грн. планують направити на розвиток невеликих фермерських господарств, 2,3 млрд - дадуть виробникам тваринницької продукції, які без перебільшення вже перебувають на межі розорення. Ще цілих 2 мільярди гривень в 2018 році буде витрачено на державні дотації (у 2017 році було стільки ж). Нагадаємо, в 2016 році велика частина виділених на дотації аграріям коштів дісталася саме виробникам курятини, піднявши бурю обурення інших учасників галузі. Особливо обурювалися ті ж тваринники. Через це у 2017 році виплати пташників обмежили не більше ніж 50% від загальної суми дотацій. Хоча все одно викликає питання той факт, що процвітаюча, та до того ж і монопольна галузь, яка грається з цінами на продукцію як їй заманеться, отримує від держави більше, ніж не менш важливі тваринники і молочники. У 2016 році в Україні було вироблено близько 1 мільйона тонн курятини. А її експорт за кордон зростав рекордними темпами. На іноземні ринки наші виробники вивезли майже четверту частину виробленого. То який сенс дотацій в даному випадку?

Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Страхи, комплекси та фобії переслідують багатьох із нас, але вам абсолютно нема чого жити з цим Експерти в гал....
більше матеріалів




/-1,8480658531189-/ /-pc-/
Top