counter
Архів Повернутись назад 22 Травня 2016
22 Травня
Події Обстрілявши Авдіївку, бойовики розвернули гармати у бік Донецька За минулу добу бойовики 30 разів порушили умови перемир'я, в тому числі застосовуючи важке артилерійське озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, біля Авдіївки бойовики здійснили два потужних вогневих нальоти із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм. Кілька снарядів потрапили в будинки місцевих жителів, в результаті чого будівлі загорілися. «Відразу після обстрілу наших позицій бойовики розвернули свої гармати і вдарили в бік Донецька. У такий цинічний спосіб вони вкотре намагалися звинуватити сили АТО в обстрілі мирних жителів і порушеннях Мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні. Також уночі з передмістя Донецька українських військових неподалік Красногорівки обстрілював ворожий снайпер. Біля Зайцевого і Луганського бойовики здійснили збройні провокації, застосовуючи стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети. Тривають обстріли українських підрозділів і на Маріупольському напрямі. По укріпленнях ЗСУ в районі Широкиного бойовики відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів і 120-мм мінометів. Ускладнилася ситуація і в Луганській області. Під ворожим вогнем опинилися опорні пункти сил АТО неподалік Станиці Луганської, Новозванівки і Трьохізбенки. Там противник вів вогонь із гранатометів різних систем, стрілецької зброї і зенітної установки.
Суспільство оформление ленты  Арсенал майстрів Грузинів, литовців, білорусів, поляків і українців у Дні Європи об'єднало фольклорне свято - фестиваль традиційних культур «Етносвіт». До Києва з'їхалося близько 250 учасників. У просторих залах «Мистецького Арсеналу» пахне соломою і мокрою глиною, десь постукує ткацький верстат, а десь - летить березова стружка. Плетуться дідухи, створюються глечики, тчуться килими і вирізаються ложки і навіть бандури. Кожен із 250 майстрів зайнятий своєю роботою. Багато хто ділиться вміннями з відвідувачами. Кожен охочий може взяти участь у різних майстер-класах.  Ось пані Олена показує, як із листя кукурудзи можна сплести кошик для цукерок. Трохи пізніше пані Марія вчить дітей і дорослих соломоплетінню.  Катерина Качур запрошувала до Києва іноземних майстрів. Вона впевнена: фестиваль повинен створити платформу для культурного обміну та інтеграції українців у європейський простір. Окремий проект присвячений гончарству. Називається - «Простір глини». Це такий собі екскурс в історію універсального природного матеріалу, завдяки якому ми маємо інформацію про різні культурні і цивілізаційні пласти минулого. У дворі розгорнулася головна сцена. На ній виступають фольклорні колективи з усієї України. Тут і відомий бандурист Тарас Компаніченко, і група «Хорея козацька», а також хор із села Лука Київської області. Спів останніх незабаром може стати частиною нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.  А з суботи на неділю на цій же сцені всі могли танцювати до ранку, адже в рамках фестивалю організатори запланували «Ніч танців».
оформление ленты  Блог: 
Політика Віталій Бала Для реформи потрібна політична воля і кадровий склад, здатний її провести Головними факторами в реформуванні судової системи є політична воля її проводити і людські ресурси, які зможуть це зробити. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала. «Питання не в тому, чи зможуть нардепи трьомастами голосів проголосувати, чи не зможуть. У нас дуже багато було проголосовано законів, а от у реальному житті вони істотно змінили ситуацію? - Ні. Які б закони не ухвалювалися, має бути дві складові: бажання це робити - так звана політична воля, і кадровий склад, конкретні люди, які здатні це зробити», - розповів експерт. Бала переконаний, що дуже важливо, аби судова реформа підійшла до загальної моделі змін країни. Повинно бути уявлення про загальну картину, а не просто бездумне голосування, бо «так треба». «Проголосувати за судову реформу, щоб поставити галочку, бо є зобов'язання і рекомендації з боку наших партнерів, - це не допоможе. Питання в тому, чи є системне бачення того, якою буде країна, або бачення судової реформи, чи підійде вона до загальної мозаїки. Ось що головне. Ми можемо прийняти: нагнати депутатів, щоб вони голосували, а потім усі хапаються за голову, що треба щось переробляти. Якщо немає спільного бачення в структурі економіки, державного управління, в формі правління, адміністративного устрою країни, в гуманітарній, соціальній політиці, в судовій сфері, то як можна зараз приймати якісь рішення? Тема порядку денного - це успішна Україна. Щоб її побудувати, складається план, в ньому вже йдуть вирішення всіх перелічених вище питань комплексом. Бо без успішної країни не буде вирішення ні питання Донбасу, ні Криму, ні військової агресії з боку РФ. Все, що сьогодні робиться, нагадує рефлекторні дії. Вони не є такими, які створюють майбутнє для держави. Крім того, все, про що зараз ідеться, ми повинні були зробити два роки тому», - резюмував політолог.
Суспільство Літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 здійснив посадку в Огайо Швейцарський аеронавт Андре Боршберг, який здійснює спільно зі своїм напарником кругосвітній переліт на літаку на сонячних батареях Solar Impulse 2 (Si2), посадив у суботу ввечері свій літальний апарат в американському штаті Огайо. Про це повідомили організатори проекту, пише ТАСС. «Андре Боршберг приземлився в місті Дейтоні після 17-годинного перельоту до Огайо без пального», - йдеться на сторінці проекту в Twitter. Читайте також: Літак на сонячних батареях продовжив кругосвітній політ Si2 вилетів з міста Талса (штат Оклахома) в суботу. Очікується, що зупинка в Огайо не буде довгою. Аеронавти планують зробити ще як мінімум одну зупинку на території США, після чого почнуть переліт через Атлантику. Боршберг і його напарник Бертран Пікар раніше заявляли, що хочуть відправитися в Нью-Йорк, далі - в Європу чи Північну Африку і потім - в Абу-Дабі, де 9 березня 2015 року розпочалася їхня подорож.
Події Під час обстрілу Авдіївки довелося евакуювати представників російської сторони СЦКК Через загрозу життю та здоров'ю під час обстрілу бойовиками з важкої артилерії українських позицій і житлових кварталів в районі Авдіївка довелося евакуювати представників російської сторони СЦКК. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. У ніч на неділю 22 травня проросійські незаконні збройні формування скоїли два потужних вогневих нальоти по позиціях сил АТО в районі Авдіївки. Бойовики застосували артилерійські системи калібру 122 мм, використання яких суворо заборонено. «Щільність вогню була настільки високою, що існувала пряма загроза для життя і здоров'я не тільки місцевих жителів і українських військовослужбовців, але і групи представників Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), до складу якого входили і двоє офіцерів ЗС РФ. Українська сторона зобов'язана гарантувати безпеку представників цієї наглядової місії. Тому під час артилерійського обстрілу група спостерігачів була евакуйована з Авдіївки. Крім того, представники СЦКК від російської сторони мали можливість на власні очі переконатися в грубому порушенні бойовиками НЗФ перемир'я», - йдеться в повідомленні. Керівництво АТО на території Донецької та Луганської областей сподівається, що факт обстрілу буде оперативно відображений в звіті СЦКК і СММ ОБСЄ, після чого буде вжито заходів із притягненя ватажків проросійських бандформувань до відповідальності.
Події У Чикаго за півтори години поранили сімох людей, ще одну вбили Одну людину вбито, ще семеро отримали поранення в результаті стрілянини в Чикаго, американський штат Іллінойс. Про це повідомляє NBC Chicago з посиланням на місцеву владу, пише Лента.ру. Напади сталися ввечері в суботу, 21 травня. Першою поранення близько 18:10 за місцевим часом отримала 28-річна жінка, яка збиралася переходити Саут-Шамплейн Авеню. Вона була доставлена ​​в лікарню в стані середньої тяжкості. Через шість хвилин невідомі на зеленому авто обстріляли 20-річного юнака в районі Брейнард. Його було госпіталізовано в задовільному стані. О 19:02 невідомий злочинець відкрив стрілянину по трьох чоловіках на вулиці на захід від Парку Гумбольдта. 29-річний чоловік був доставлений у лікарню в критичному стані з пораненням спини, ще двоє юнаків отримали менш серйозні поранення. О 19:28 двоє злочинців застрелили 28-річного чоловіка на Саут-Карпентер Стріт. За дві хвилини злочинці на позашляховику обстріляли припаркований автомобіль в районі Вест-Пуллман. Водія авто було госпіталізовано в критичному стані з вогнепальними пораненнями у спину і груди. Ще через вісім хвилин стрілянина сталася в районі Грешем, в результаті важкі поранення отримала 40-річна жінка. Поліції поки не вдалося затримати нікого з тих, хто стріляв.
Події Бойовики активізувались на Луганщині, пошкоджено КПВВ у Станиці Луганській Учора, 21 травня, терористи активізувалися майже по всій лінії зіткнення на Луганщині. Про це повідомляє прес-служба обласної військово-цивільної адміністрації. Так, приблизно з 18 до 19 години бойовики зі стрілецької зброї і автоматичних гранатометів (АГС), протитанкових гранатометів, зенітних установок і мінометів обстріляли с. Новозванівка. Крім того, з 22 до 23 години було обстріляно позиції сил АТО в районі Трьохізбенки зі стрілецької зброї і автоматичних гранатометів. Близько 5 години ранку зі стрілецької зброї і АГС терористи з боку Сокільників обстріляли позиції захисників України поблизу Кримського. «Знову під обстрілом бойовиків опинилися околиці Станиці Луганської. Приблизно з 21:00 до 1:00 під обстрілами зі стрілецької зброї, АГС і великокаліберних кулеметів опинилися КПВВ і залізничний міст. На щастя, внаслідок обстрілів ніхто не постраждав. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано пошкодження споруд КПВВ», - йдеться в повідомленні.
Суспільство Українець намагався провезти через кордон майже 57 тисяч пачок сигарет Учора велику партію сигарет, яку зловмисники намагалися перемістити через кордон, виявили прикордонники спільно з працівниками митниці та СБУ в пункті пропуску «Лужанка» на кордоні з Угорщиною. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. Так, близько 19:00 в пункт пропуску на виїзд із України заїхав мікроавтобус словацької реєстрації під керуванням громадянина України. Під час прикордонно-митного оформлення водій поводився зухвало і відмовився надати транспортний засіб для поглибленого огляду. Далі чоловік, зробивши розворот автомобілем, спробував сховатися від правоохоронців. «Прикордонники затримали авто біля шлагбаума і повернули його до місця проведення огляду, до якого залучили спеціального службового собаку прикордонників. Чотириногий помічник, натренований на виявлення тютюнових виробів, своєю поведінкою вказав на те, що автомобілем, можливо, перевозяться сигарети. В результаті подальшого огляду транспортного засобу було виявлено 56 890 пачок тютюнових виробів із акцизними марками України», - йдеться в повідомленні. Виявлені тютюнові вироби вилучено.
Суспільство Російські окупанти приховують реальні втрати своїх військових на Донбасі Командуванням 1 АК (Донецьк) ЗС РФ спільно з керівництвом так званої «ДНР» організовано системне приховування реальної кількості загиблих і поранених російських військовослужбовців і цивільного населення під час збройних зіткнень. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. За інформацією розвідки, за останній тиждень у районних відділеннях т.зв. поліції «ДНР» в Донецьку порушено близько п'ятдесяти кримінальних проваджень за фактом смерті невстановлених осіб в результаті вогнепальних і осколкових поранень. «За вказівкою командування російських окупаційних військ, усі випадки загибелі перекваліфіковано за статтями кримінального кодексу як наслідок самогубства, хуліганства, побутових конфліктів тощо», - йдеться в повідомленні.
Суспільство На Донеччині затримано велику партію георгіївських стрічок На контрольному пункті пропуску «Зайцеве» прикордонники Краматорського загону спільно з представниками фіскальної служби затримали майже півтисячі георгіївських стрічок. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. Як повідомляється, під час перевірки автомобіля Hundai було виявлено близько півтисячі георгіївських стрічок, обмотаних на російські прапорці. Власниками виявилися дві громадянки, мешканки Луганської та Харківської областей. Крім того, на адміністративному кордоні прикордонники Херсонського загону спільно з представниками фіскальної служби при перевірці в контрольному пункті в'їзду-виїзду «Каланчак» автомобіля Hundai української реєстрації виявили 24 георгіївських стрічки. Водій, громадянин України, який прямував до Києва, пояснив, що він забув їх викласти і за власною ініціативою знищив їх.

Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
більше матеріалів




/-0,71960210800171-/ /-pc-/
Top