counter
Архів Повернутись назад 21 Листопада 2015
21 Листопада
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Володимир Цибулько Після Майдану люди навчилися контролювати політиків Уявлення людей про політиків та суспільство змінилися після Революції гідності. Люди відчули, що доля країни залежить від них самих, а не від політиків. Також Революція привела до низки реформ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Результати відчутні. Нарешті почали реформувати силові органи, маємо за рік нової урядової команди реформу поліції, реформу вищої освіти, ми маємо фактично реформу держзакупівель і було проголосовано вже системні зміни до системи електронних торгів, що робить ці торги реально конкурентними. Також прийнято біометричний паспорт, проголосовано пакет законів про безвізовий режим. Спрощено велику кількість процедур у Мін’юсті і фактично починають в Україні користуватися електронними документами. Так само розкрито бази даних на власників рухомого і нерухомого майна. Це, вважаю, колосальний крок до законослухняного суспільства в майбутньому», - розповів експерт. Цибулько додає, що ще насправді дуже змінилося ставлення до політики, оскільки люди, які раніше спокійно делегували політикам велику кількість повноважень, тепер навчилися їх контролювати. «Люди відчули, що від них залежить доля держави, а не від обраних ними політиків. Це принципово. З’явилося справжнє розуміння людських свобод. Будь-яка, наприклад, силова структура вже не зможе діяти у спосіб як в авторитарній державі. Все ж таки є підзвітність. У цьому сенсі ми європеїзувалися, хоча рецидиви феодалізації в провінції ще, звичайно, трапляються. Є розуміння, що головне зовнішньополітичне завдання – асоціація з Європою. А це означає, що влада не може відступити від цієї зовнішньої стратегії, вона зобов’язана гармонізувати внутрішнє життя України із життям європейської країни», - розповів Цибулько.
Суспільство Лави бойовиків «ДНР» продовжують рідшати Два колишніх бойовики «ДНР» покинули лави терористів і здалися українським правоохоронцям. Як повідомляє прес-служба СБУ, двоє жителів Мар'їнського району Донецької області під впливом сепаратистської пропаганди приїхали до Донецька, де будували фортифікаційні споруди для одного з незаконних збройних формувань терористів. «Потім їх відправили до навчального центру, де вони мали пройти спеціальну військову підготовку під керівництвом інструкторів з-поміж військовослужбовців РФ. Вони своєчасно зрозуміли помилковість свого вибору, швидко розчарувалися в реаліях псевдореспублікі і вирішили скористатися можливістю повернення до мирного життя», - йдеться в повідомленні. Жителі Мар'їнського району вийшли на зв'язок зі співробітниками СБУ в районі проведення антитерористичної операції і повідомили про свою участь у незаконному збройному формуванні.
Суспільство В Одесі ліквідовано великий конвертаційний центр В Одесі співробітники Служби безпеки України припинили діяльність конвертаційного центру із загальним оборотом понад 200 мільйонів гривень. Як повідомляє прес-служба відомства, нелегальну фінансову структуру створила група жителів Одеської області. Вони виводили в тінь кошти низки підприємств агропромислового комплексу та інших суб'єктів господарювання реального сектора економіки. «Зловмисники створили низку фіктивних комерційних структур і шляхом укладення безтоварних угод переводили гроші в готівку. На замовлення клієнтів конверт виводив гроші і за межі України», - йдеться в повідомленні. Співробітники спецслужби затримали кур'єра у момент отримання ним 250 тисяч гривень від одного з бухгалтерів конвертаційного центру. Під час обшуків правоохоронці вилучили значну суму в іноземній валюті, печатки підприємств з ознаками фіктивності, «чорну» бухгалтерію, комп'ютери з системами клієнт-банк і флеш-носії даних про обсяги здійснених операцій та замовників протиправних послуг. Також було знайдено «план евакуації» службової документації та електронних носіїв інформації у разі «візиту» силовиків. На рахунках фіктивних товариств уже заарештовано майже півтора мільйона гривень. Затримано майже 20 працівників конвертаційного центру, у тому числі двох організаторів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 і ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ангела Бочі Уряд вирішив зменшити доходи, а потім вже подивитись, кому і в якому розмірі урізати фінансування Зараз іде курс на зменшення видатків державного бюджету. Якщо аналізувати обидві концепції податкової реформи, стане зрозуміло, що дохідна частина бюджету у будь-якому разі зменшиться. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила експерт з економічних питань Міжнародного центру перспективних досліджень Ангела Бочі. Вона пояснила, за рахунок чого зменшиться дохідна частина українського держбюджету: «За першою концепцією від Міністерства фінансів ставки на більшість податків будуть у розмірі 20%. А реформа, яка пропонується Комітетом податкової політики Верховної Ради, передбачає істотне скорочення більшості податків. В першому варіанті, коли ми говоримо про Мінфін, скорочення державного дефіциту доходів буде приблизно у розмірі 60 мільярдів гривень. За концепцією від Верховної Ради дефіцит становитиме більше 200 мільярдів гривень». На думку Бочі, за будь-яких умов це покриватиметься за рахунок скорочення видатків держави. «Очевидно, що буде скорочено витрати на утримання державних інститутів, а зокрема, швидше за все, правоохоронних органів, міністерств. Тобто скорочення видатків буде за статтею витрат на утримання державних службовців», - вважає експерт. Реструктуризація зовнішнього боргу, за її словами, теж зменшить статті видатків бюджету, але більшість цих коштів піде на енергетичну реформу країни. «Скорочення доходів бюджету - це дуже позитивний фактор, але у світовій практиці звично скорочувати спочатку видатки, а потім під них підганяти доходи. Натомість наш уряд вирішив зменшити доходи, а потім уже подивитись, кому і в якому розмірі урізати фінансування», - наголосила Бочі.
Суспільство У Луганській області затримали бойовика «Оплоту» У Лисичанську затримано бойовика «ДНР», який прибув на територію Луганської області з метою дестабілізації обстановки і здійснення теракту. Як повідомляє прес-служба Луганського обласного управління Національної поліції, 19 листопада під час несення служби з охорони громадського порядку в м. Лисичанську співробітники батальйону патрульної служби поліції спільно з працівниками Лисичанського відділу поліції зупинили для перевірки документів молодого чоловыка, котрий поводився підозріло. «Під час перевірки документів та побіжного обшуку чоловіка правоохоронці знайшли у нього карту м. Рубіжне Луганської області, на якій було позначено об'єкт із позначками про вибух і схематично вказано шляхи можливого підходу до об'єкта і відступу», - йдеться в повідомленні. Встановлено, що затриманий ніс службу у складі незаконного збройного формування «ДНР» у батальйоні «Оплот» під командуванням Олександра Захарченка. Протягом двох тижнів проходив початкову підготовку на полігоні біля окупованого бойовиками міста Брянка (Луганська область). У складі групи з таких самих, як він, 30 молодих людей його було відправлено до міста Донецьк. Чоловік займався прикриттям пересування військ бойовиків, патрулював Донецьк і брав активну участь у бойових діях у Донецькій області. За даними правоохоронців, він прибув до Лисичанська з наміром скоїти терористичний акт у м. Рубіжне зі своїми спільниками. Наразі співробітники поліції встановлюють спільників затриманого, з яким вони планували скоїти теракт.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Богдана Бабич Кожен Майдан приводить нового «дракона» Після подій Революції гідності свідомість людей змінилася: вони прагнуть змін і не хочуть жити за старою схемою. Втім, аби не повернутись до старої, треба будувати нову систему електронного уряду. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. «З’явилася критична маса людей, які не хочуть в Україні жити за старою схемою, більшість людей розуміє, що немає сенсу боротися з «драконом». Тому що кожен Майдан приводить нового «дракона», який, власне, лише цементує ту систему, яка є. Сенсу боротися з системою я не бачу: вона забирає багато енергії і схожа на боротьбу з гідрою - ти відрубаєш їй голови, а вони відростають знов і цю систему тільки реінкарнують. Я більше схиляюся до думки, що нам треба будувати альтернативну систему. Більш того, вона вже будується. Що я маю на увазі: є зараз непогані ініціативи щодо електронного врядування, урядового самоуправління. Тобто цей інструмент має бути достатньо сильним для розвитку та впровадження електронного громадянства, електронної демократії», - розповіла Бабич. За словами експерта, зараз багато кажуть про необхідність третього Майдану, бо люди не бачать, що система змінилася. «Але я можу сказати з власного досвіду - дві революції відбулося, я спостерігаю за цим усім. І так, тиск справді можливий, тому що гнів людський дуже великий. І люди, які прийшли на крові до влади і навіть починають на цьому заробляти гроші, – це може закінчитися дуже погано. Поки що бачимо поодинокі бійки Параска, або Добкіна побили. Якщо ми підемо такими кроками, то будуть ріки крові, але це кардинально нічого не змінить. Питання в тому, яким чином змінювати систему і створювати альтернативну. Якщо створимо свою, то вона буде набагато активнішою. Ви бачили вибори, які минули? Вони показали, що 70% людей по деяких регіонах не прийшли на вибори. Вони не хочуть ходити на них і обирати владу в такий спосіб. Вибори відбуваються непрозоро, нечесно, а перемагає скупка голосів, споювання людей. Люди хочуть змін. Я бачу перспективу в електронних сервісах, в електронній демократії. У нас 20 мільйонів користувачів, котрі чудово володіють цими навичками. Тому наше майбутнє - йти до системи спільного прийняття рішень і спільної взаємодії», - розповіла експерт. Бабич каже, що кроки до електронного урядування здійснюються і зараз, втім наголошує, що, наприклад, тепер тривають експерименти з електронними петиціями, але це знову ж таки «звертання до старої влади». «Люди які пройшли Майдан і війну, як волонтери, добровольці і громадяни, вже не повернуться до старих схем, у них вже зовсім інші цінності. Вони вже мають відповідальність за Україну. Я думаю, вони є зараз і стануть фундаментом цієї альтернативної системи, яка докорінно все змінить. Варіантів нема: або розпад країни, або ми самі її змінюємо. Відповідальність лежить на тих людях, які вже усвідомлюють свою роль у цій країні, і вони мають активніше рухатися в напрямку змін. Багато хто намагається воювати проти Порошенка, проти генпрокурора. Це не має сенсу. Краще витрати свою енергію на конструктивні дії – створення альтернативної системи, яка візьме на себе функції держави», - підбиває підсумки Бабич.

Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Кухня вважається сакральним місцем, в якому важливо підтримувати порядок та затишок За старих часів до цієї ча....
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Астрологи нерідко порівнюють Знаки Зодіаку чи то з побутовою технікою, чи то з літературними персонажами, чи т....
більше матеріалів




/-1,3248760700226-/ /-pc-/
Top