counter
Архів Повернутись назад 21 Липня 2016
21 Липня
Події За добу зафіксовано 70 обстрілів з боку бойовиків За минулу добу бойовики 70 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. На Донецькому напрямі з забороненої Мінськими угодами 122-мм артилерії бойовики били по Авдіївці, Семигір'ю, Кодемі, Кам'янці. З 120-мм і 82-мм мінометів - по Дачі, Новгородському, Зайцевому і Авдіївці. Також міномети 82-мм бойовики застосовували в Майорську і Троїцькому. З гранатометів і великокаліберних кулеметів вони обстріляли укріплення в Авдіївці, Новгородському, Луганському і Зайцевому. «На Маріупольському напрямі зафіксовано 31 випадок порушення режиму тиші. Зокрема, з 122-мм самохідних установок і 120-мм мінометів були обстріляні опорні пункти в Водяному і Талаківці. Крім того, міномети калібру 120-мм і 82-мм ворог застосовував в Широкиному і Красногорівці. Біля Мар'їнки і Гнутового працювали снайпери», - йдеться в повідомленні. У Луганській області в Новоолександрівці і Станиці Луганській ворог шість разів обстрілював українських військових з гранатометів і стрілецької зброї.
Суспільство Порошенко відзначив бійців АТО державними нагородами Президент Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами військовослужбовців, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції. Як повідомляє прес-служба глави держави, Президент підписав відповідний указ. Зокрема, орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджено старшого лейтенанта Юрія Назарука, який з березня 2015 року бере участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей. «У червні 2016 року особовий склад розвідувальної групи під командуванням Юрія Назарука виконував завдання із затримання диверсійно-розвідувальних груп терористів у районі села Водяне. Під час проведення операції трьох терористів було вбито і вісьмох взято в полон зі зразками озброєння та особистими документами», - йдеться в повідомленні. Крім того, орденом «За мужність» III ступеня нагороджені Іван Тутейко, Анатолій Маркус і Юрій Карпов.
За кордоном оформление ленты  У зіткненнях біля захопленого відділу поліції в Єревані постраждали понад 50 осіб За медичною допомогою після зіткнень біля захопленого відділу поліції в Єревані, які відбулися ввечері 20 липня, звернулася 51 людина. Про це повідомляє «Медуза». «З 51 людини, яка звернулася в медустанови, 28 - поліцейські», - йдеться в повідомленні міністерства. Кілька десятків людей, які брали участь у зіткненнях, були доставлені в поліцію. У свою чергу, лідер опозиційної «Громадянської угоди» повідомив, що близько 15 членів партії, які брали участь в акції, були «піддані приводу в поліцію». Чи затриманий хтось із демонстрантів, поки не уточнюється. Увечері 20 липня поліція розігнала демонстрантів, які зібралися біля захопленого в Єревані відділу поліції, вимагаючи не проводити штурм. Учасники мітингу, як повідомлялося, почали кидати у працівників правоохоронних органів каміння, а поліція застосувала у відповідь сльозогінний газ і димові шашки. Перед початком розгону поліція кілька разів закликала демонстрантів «припинити незаконну акцію».
Суспільство оформление ленты  Ліквідовано конвертаційний центр, через який фінансувалися бойовики У Києві та Харкові працівники Служби безпеки України припинили діяльність веб-конвертаційного центру, через який перераховувалися і переводилися в готівку кошти, які використовувалися, зокрема, і для фінансування терористичних організацій «ДНР/ЛНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, організатори «прокручували» гроші клієнтів через спеціально створені веб-сервіси і ресурси кількох небанківських платіжних систем. «Серед клієнтів нелегального бізнесу були структури з тимчасово окупованих терористами територій. Кошти, частина яких йшла на фінансування незаконних збройних формувань, ввозили в «ДНР/ЛНР» через територію Росії», - йдеться в повідомленні. Під час обшуків в офісах зловмисників у Києві і Харкові правоохоронці вилучили понад 20 мільйонів гривень, майже 200 тисяч доларів США та понад 120 тисяч євро. Працівники СБУ також виявили «чорну бухгалтерію», комп'ютерну техніку, мобільні гаджети, банківські картки, реквізити доступу до веб-сервісів, які підтверджують здійснення нелегальних фінансових операцій. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Вранці практично порожній російський «гумконвой» перетнув державний кордон Сьогодні російська сторона вкотре в односторонньому порядку здійснила оформлення 54-го «гуманітарного конвою». Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. «Переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей. Тому українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій», - йдеться в повідомленні. За інформацією прикордонників, всього сьогодні в період з 6:30 до 7:05 через російський пункт пропуску «Матвіїв Курган» на в'їзд в Україну пішла колона в складі 54 автомобілів. Під час візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки перевозили продукти харчування, медикаменти, спортивний інвентар та музичні інструменти. Також вже традиційно авто йшли практично порожніми, вони були завантажені не більше ніж на 35%.
Суспільство оформление ленты  У мера Бучі Анатолія Федорука ГПУ проводить обшуки Генпрокуратура проводить обшуки в будинку мера Бучі (Київська область) Анатолія Федорука. Про це в Facebook повідомив нардеп від БПП Володимир Ар'єв. Міського голову підозрюють в махінаціях із виділенням землі. «З шостої ранку Генпрокуратура проводить обшук у сумнозвісного мера Бучі Анатолія Федорука у справі схематозного викрадення 900 гектарів лісу в Київській області. Його подільник, ще більш сумнозвісний мер Ірпеня Володимир Карплюк - той, який захоплював владу в Коцюбинському і організовував побиття активістів, - о третій годині ночі виїхав із країни», - написав Ар'єв. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган теж написала на своїй сторінці в Facebook про обшуки. «Обшуки в Ірпені та Бучі. І, так, високі паркани не зупиняють», - написала Сарган усоцмережі.  
Суспільство оформление ленты  У МЗС озвучили рекомендації для українців, як поводитись у Туреччині під час режиму НС Український МЗС опублікував рекомендації для українців, які збираються їхати в Туреччину. Про це сказано в повідомленні прес-служби українського зовнішньополітичного відомства. 21 липня в Туреччині рішенням президента було введено надзвичайний стан терміном на три місяці. «Режим надзвичайного стану в Туреччині передбачає обмеження на пересування, проведення мітингів, демонстрацій, зборів; вибіркові перевірки документів; припинення розважальних заходів; заборону на в'їзд окремим особам; посилення контролю над ЗМІ; конфіскацію майна без спеціального дозволу. У зв'язку з цим посольство України в Туреччині закликає українців, які планують відвідати або вже перебувають у Туреччині, завжди мати при собі документи, що посвідчують особу. Крім того, громадянам України рекомендується виявляти підвищену пильність, уникати мітингів і демонстрацій, тривалого перебування в транспортних терміналах, адміністративних будівлях, виконувати вимоги правоохоронних органів і місцевої влади, стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні і місці перебування», - сказано в повідомленні. Також в МЗС опублікували номера телефонів, які українці можуть використовувати у разі затримання, потрапляння в ситуацію, яка становить загрозу життю і здоров'ю. Громадяни України в таких випадках повинні невідкладно звертатися в посольство України в Туреччині за номером телефону: +90 533 307 72 32 e-mail: emb_tr@mfa.gov.ua або в Генеральне консульство України в Стамбулі за телефоном: +90 530 612 55 77 e-mail: gc_tr@mfa.gov.ua або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57.
Суспільство оформление ленты  У пенітенціарній службі розповіли, що сталося в колонії під Києвом Державна пенітенціарна служба спростовує інформацію про втечу ув'язнених з Ірпінського виправного центру. Про це повідомляє прес-служба ДПтСУ.Як повідомляється, під час вечірньої перевірки засуджених працівникові установи здалося, що один із засуджених перебував під дією наркотичних речовин. «До останнього була застосована фізична сила, що викликало обурення основної маси засуджених. Вони зібралися біля чергової частини і висловили невдоволення шляхом розбиття вікон. На місце події прибули працівники обласного управління та апарату ДПтС України, завдяки яким вдалося припинити масову непокору засуджених», - йдеться в повідомленні. За інформацією прес-служби, усі засуджені перебувають на своїх місцях. Раніше повідомлялося, що на вечірню перевірку в колонію не з'явилися троє засуджених.
Суспільство оформление ленты  США звинуватили українця у створенні найбільшого піратського сайту Міністерство юстиції США заявило про порушення кримінальної справи проти 30-річного жителя Харкова Артема Вауліна, який у середу, 20 липня, був заарештований у Польщі за звинуваченням у порушенні авторських прав і відмиванні грошей. Як пише DW, Ваулін, імовірно, є власником піратського інтернет-сайту Kickass Torrents або Kat, який надавав для скачування фільми, відеоігри, телевізійні програми, музику, вартість яких оцінюється в більш ніж один мільярд доларів. За заявою міністерства юстиції США, Каt, який працював на ринку з 2008 року, останнім часом затьмарив Pirate Bay і аналогічні торрент-портали, ставши найбільшим у світі джерелом піратського медіапродукту. Kickass Torrents, згідно з експертними оцінками, перебуває на 69 місці серед найбільш відвідуваних сайтів Інтернету. При цьому портал працював 28 мовами і отримував основний дохід від реклами, обсяг якої досягав 22,3 мільйона доларів на рік. Влада США вже заявила, що має намір домагатися видачі Артема Вауліна.
Суспільство оформление ленты  В Алчевську і Стаханові люди вийшли на мітинг проти бойовиків На Донбасі в зоні АТО жителі Алчевська та Стаханова вийшли на мітинг, обурені мародерством і насильством бойовиків. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook. «20 липня 2016 року жителі населених пунктів Алчевськ і Стаханов проводили стихійні мітинги, протестуючи, зокрема, проти численних фактів мародерства, насильства і грабежів з боку військовослужбовців 6-го окремого механізованого полку (Стаханов), 4-ї (Алчевськ) і 7-ї (Дебальцеве) окремих мотострілкових бригад 2-го АК ЗС РФ, що пов'язується з активізацією навчань з'єднань і частин корпусу на полігоні «Перевальський» поблизу Ісаковського водосховища. Обурення місцевих жителів викликав черговий резонансний злочин, а саме спроба з боку новоприбулих військовослужбовців 7-ї омсбр, громадянин Росії Навєрхова і Баєва, пограбувати і зґвалтувати літню жінку, важких наслідків якого вдалося уникнути тільки завдяки пильності та небайдужості її сусідів», - сказано в повідомленні. Також трохи раніше - 19 липня 2016 року в Макіївці був затриманий «військовослужбовець» 11-го окремого механізованого полку (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ Денис Морозов, який підозрюється у вбивстві сім'ї місцевого підприємця і пограбуванні його квартири.
Суспільство оформление ленты  У розпорядження військових надійшли нові бойові машини, здатні збивати повітряні цілі (відео) «Укроборонпром» передав військовим партію бойових машин «Дозор-Б». Про це повідомляється на сайті головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Партія з 10 бронемашин «Дозор-Б» виготовлена ​​і успішно прийнята військовими представництвами в Харкові і Львові. Машина здатна захистити життя 10 військових від бронебійних куль, осколків осколково-фугасних снарядів, хімічних і радіаційних атак. Вона оснащена кулеметною установкою БПУ-12,7 з приладом нічного бачення, а також кулеметом НСВТ-12,7 з оптичним монокулярним перископічним прицілом. У повідомленні також наголошується, що «Дозор-Б» здатний вражати живу силу, легкоброньовану техніку і вести ефективний вогонь по повітряних цілях, що летять на дозвукових швидкостях.
Суспільство оформление ленты  У Польщі запустили автостраду, що сполучає Україну і Німеччину У Польщі ввели в експлуатацію останній відрізок автостради А4, яка проходить від східного до західного кордону країни. Про це повідомляє zaxid.net. Будівельний консорціум фірм Budimex-Strabag повідомив, що траса відкрита з середи, 20 липня. Йдеться про 41-кілометровий відрізок від Ярослава до Жешува. «О 10:00 перші автомобілі вже поїхали автострадою. Деякі роботи, які не стосуються безпосередньо дороги, триватимуть ще до 20 жовтня. Йдеться про облаштування з'їздів і водостоків», - йдеться в повідомленні. Читайте також: Між Львовом та Івано-Франківськом побудують дорогу за півмільярда Траса починається на кордоні з Львівською областю, поблизу митного пункту «Корчова» (на українському боці - «Краківець») і йде через Жешув, Краків, Катовіце, Ополе, Вроцлав, Легницю до кордону з Німеччиною.
Суспільство оформление ленты  У ГПУ за півроку викрили понад 300 правоохоронців-хабарників За півроку понад 300 працівників правоохоронних органів були викриті у хабарництві. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. «У скоєнні корупційних злочинів викрили 140 працівників Національної поліції України, 86 - Державної фіскальної служби, зокрема 37 - митної, по 36 - Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, 12 - Служби безпеки України. Вжито заходів щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності. В цілому слідчими підрозділами правоохоронних органів протягом І півріччя 2016 року в суд з обвинувальним актом направлено 893 кримінальних провадження про корупційні злочини, органами прокуратури - 464», - сказано в повідомленні. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 1131 кримінальний корупційний злочин. Органами прокуратури здійснювалося досудове розслідування в 589 кримінальних процесах, або по кожному другому з початих.
Суспільство оформление ленты  На Харківщині у інкасаторів вкрали 2,4 мільйона гривень У Харківській області в Куп'янську з інкасаторського авто «ПриватБанку» невідомі особи викрали 2,4 мільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба банку. «Об 11:05 під час планової інкасації торгової точки на інкасаторський автомобіль «ПриватБанку» здійснили збройний напад два невідомих злочинці в масках, озброєні стрілецькою зброєю. Під загрозою застосування зброї злочинці змогли заволодіти транспортним засобом, який через дві хвилини був виявлений працівниками служби безпеки банку і поліції неподалік місця злочину», - сказано в повідомленні. Водій і екіпаж авто не постраждали. З машини були викрадені 2,4 млн гривень в банкоматних касетах, призначених для завантаження банкоматів. «Це значно знижує шанси грабіжників уникнути  відповідальності. «ПриватБанк» виплатить винагороду в розмірі 100 тис. грн за інформацію, що допоможе затримати злочинців», - сказано в повідомленні.
Політика Помічник генпрокурора розповів, що знайшли під час обшуку у мера Бучі Під час обшуку у мера Бучі Анатолія Федорука були знайдені документи, які підтверджують дані про різні злочини: починаючи вирубкою лісів і закінчуючи незаконним будівництвом. Про це заявив помічник генпрокурора Валерій Карпунцов, пише Укрінформ. За його словами, найближчим часом до суду буде подано клопотання про обрання щодо Федорука запобіжного заходу. Він зазначив, що обшуки в приватних і службових приміщеннях Федорука і мера Ірпеня Володимира Карплюка тривають. При цьому вилучені документи сортуються за видами злочинів. Читайте також: У мера Бучі Анатолія Федорука ГПУ проводить обшуки «Знайшли документи, які підтверджують дані про різні злочини: починаючи вирубкою лісів і закінчуючи незаконним будівництвом», - повідомив помічник генпрокурора. Водночас він додав, що Карплюк сьогодні разом із сім'єю вилетів з України з аеропорту «Бориспіль».
За кордоном оформление ленты  Данилюк: Україна чекає третій транш МВФ у серпні Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що Міжнародний валютний фонд ухвалить рішення про виділення Україні третього траншу в серпні. Про це він заявив журналістам під час форуму «100 днів уряду: перші оцінки і подальші очікування», передає РБК-Україна. «Якщо воно (засідання. - Ред.) в липні не відбувається, а, схоже, що ми дійсно вже за графіком просто не встигаємо в липні, значить, воно буде одразу після повернення керівництва фонду з відпустки», - сказав Данилюк. Міністр прокоментував і курс гривні, він вважає що курс не зміниться в разі, якщо Виконавча рада МВФ не встигне розглянути «українське питання» до кінця липня. «Я не бачу ніяких передумов для того, щоб курс зараз якось реагував на це. У нас ситуація з резервами досить стабільна, вони ростуть, тому я не бачу ніяких передумов для зміни курсу », - сказав Данилюк.
За кордоном оформление ленты  У Туреччині призупиняється дія Європейської конвенції з прав людини Туреччина тимчасово призупиняє дію Європейської конвенції з прав людини у зв'язку з введенням режиму надзвичайного стану. Про це повідомив віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш, пише Медуза. Водночас він запевнив, що основні права і свободи громадян не будуть ущемлені. Він нагадав, що Франція після терактів у Парижі теж ввела надзвичайний стан і скористалася статтею 15 Європейської конвенції з прав людини. Ця стаття дозволяє відмовитися від виконання зобов'язань «в разі війни або iншої надзвичайної ситуації, яка загрожує життю нації». При цьому не дозволяється порушувати статтю про право на життя «за винятком випадків загибелі людей внаслідок правомірних воєнних дій». За словами Куртулмуша, надзвичайний стан у Туреччині діятиме від одного до півтора місяця. Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган ввів режим надзвичайного стану строком на три місяці.
Події оформление ленты  Кількість тих, хто отруївся шаурмою в Ізмаїлі, зросла до 70 осіб В Ізмаїлі станом на 12:00 21 липня кількість постраждалих в результаті отруєння шаурмою зросла до 70 осіб, з них 13 дітей. Про це повідомляє прес-служба Одеського обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, 20 липня близько 17:05 до чергової частини Ізмаїльського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в інфекційну лікарню міста Ізмаїла за лікарською допомогою з симптомами харчової токсикоінфекції та гострої кишкової інфекції звернулася 41 особа, з яких 9 дітей і 32 дорослих. Встановлено, що всі госпіталізовані громадяни купили в одному з закладів міста шаурму. Читайте також: В Ізмаїлі більше 40 сіб отруїлися шаурмою За цим фактом порушено кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. 
Суспільство оформление ленты  Порошенко випробував систему захищеного відеоконференцзв'язку Президент Петро Порошенко відвідав Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ), де ознайомився з можливостями сучасної комунікаційної технології захищеного зв'язку. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Так, Порошенко випробував систему захищеного відеоконференцзв'язку, зателефонувавши голові Чернігівської обласної державної адміністрації, який поінформував Президента про поточну ситуацію в області. «Президент зазначив, що використання захищеного конференцзв'язку розширює можливості ефективної координації та взаємодії з регіонами України, і сказав, що «в умовах війни інформація, яка буде передаватися цими каналами зв'язку, буде захищена від тих вух, для яких ця інформація не передбачена» , - йдеться в повідомленні. Главі держави також було продемонстровано виїзні вузли зв'язку і засоби урядового польового зв'язку.
Події оформление ленты  Нещасний випадок у Волинській області: загинула чотиримісячна дитина У Волинській області в результаті нещасного випадку загинула чотиримісячна дитина. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, трагедія трапилася вчора вночі в селі Кортеліси Ратнівського району. «Напередодні мати з двома дітьми прийшла в гості до своїх батьків. Жінка разом із батьками вживала алкогольні напої. Вночі, коли всі спали, бабуся почула плач дитини і забрала її до себе на ліжко. Прокинувшись вранці виявили, що дитина мертва», - йдеться в повідомленні. Згідно з лікарським свідоцтвом про смерть, причиною смерті дитини стало удушення тілом сторонньої людини. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 119 КК України (вбивство через необережність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.
Суспільство оформление ленты  ГПУ перевірить СБУ на предмет порушення працівниками спецслужби прав затриманих осіб Військові прокурори перевірять заяви міжнародних організацій Amnesty International і Human Rights Watch про тортури людей і випадки порушення прав осіб, які утримувалися в приміщеннях Служби безпеки України. Про це під час зустрічі з представниками правозахисних організацій заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє прес-служба ГПУ. Під час зустрічі увагу було приділено питанням насильницьких зникнень людей, порушення прав громадян під час їх утримання під вартою, нелюдського поводження з ув'язненими, озвучених представниками міжнародних організацій. «Зокрема правозахисники повідомили про окремі випадки порушення прав громадян щодо осіб, які утримувалися в приміщеннях Служби безпеки України. Анатолій Матіос повідомив, що військові прокурори об'єктивно перевірять кожен озвучений у дослідженні випадок і нададуть їм оцінку. Іноземним партнерам запропоновано в подальшому проводити цю роботу у форматі відкритого і прямого обміну інформацією для невідкладного реагування правоохоронних органів України», - йдеться в повідомленні. Водночас головний військовий прокурор закликав міжнародні організації невідкладно після отримання інформації інформувати Генеральну прокуратуру України про відомі їм факти порушень.
Суспільство оформление ленты  У Київській області працювала нарколабораторія Працівники Служби безпеки України в одному з населених пунктів Бориспільського району Київської області припинили діяльність нарколабораторії з виготовлення амфетаміну. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, нелегальне виробництво було розміщено в господарській будівлі на території приватної присадибної ділянки. «Під час обшуків правоохоронці вилучили лабораторне обладнання, хімічні речовини і рідини, які використовуються для виготовлення психотропних речовин, і майже сорок грамів готового амфетаміну», - йдеться в повідомленні. Крім того, працівники спецслужби встановили особу організатора наркобізнесу. Киянин 20 липня у столиці намагався збути партію амфетаміну працівникові Головного управління Нацполіції в Києві. Працівники СБ України проводили операцію із затримання зловмисників, але продавцю вдалося втекти, спровокувавши дорожньо-транспортну пригоду в Дарницькому районі. З автомобіля, який наркоділок кинув в центрі Києва, правоохоронці вилучили залишки речовини, схожої на амфетамін.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Сергій Таран Якщо країна хоче мати незалежну зовнішню політику, її основою має стати національна армія Якщо країна хоче мати незалежну зовнішню політику і встояти під час епохи безладу, то її основою має стати національна армія. Зі світової кризи безпеки України має зробити для себе висновки - зокрема розраховувати тільки на власні сили і працювати над тим, щоб самостійно забезпечити безпеку своїм громадянам. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог Сергій Таран. «Світові тенденції зараз означають, що світ проходить епоху пертурбації. Для України може бути два висновки - перший: не треба ніколи сподіватися на те, що нам хтось допоможе, тому основний акцент має бути на розвитку внутрішніх сил. Адже навіть такі потужні країни, як США або Велика Британія, які завжди нам допомагали, не гарантують того, що вони це робитимуть і надалі. Я вже не кажу про інші країни. Другий: в основі можливості країни мати незалежну зовнішню політику лежить національна армія і тільки в другу чергу - економіка. Тому Україна повинна мати можливості для забезпечення власної безпеки. Тоді у нас буде більш передбачуване майбутнє в світі, який змінюється», - розповів політолог. Він також зазначає, що проблеми з нестабільністю на Близькому Сході завжди існували, регіон був нестабільним ще з радянських часів. Таран наголошує, що останнім часом просто змінилися акценти. «Близький Схід завжди був нестабільний, в регіоні час від часу відбувалася дестабілізація. Раніше це були Лівія, Єгипет, потім Сирія, зараз своя ситуація в Туреччині. Єдине, що треба розуміти, що це не завжди буде так. Бо нафта - один із найважливіших світових ресурсів, який багато в чому визначав політику, втрачає свою вагу, хоча і не одразу. І тоді в цьому регіоні буде значно менше гравців. Ми повинні ставитися до цих подій абсолютно спокійно, цей процес завжди був. Питання лише в тому, наскільки ми готові інвестувати у власні ресурси, які нам гарантували б збереження власної незалежної зовнішньої політики», - резюмував експерт.
Події оформление ленты  Бойовики з танка обстріляли Красногорівку Сьогодні в районі проведення антитерористичної операції зафіксовано 20 ворожих обстрілів позицій української армії. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Зокрема, на Донецькому напрямі, порушуючи Мінські угоди, російські окупаційні війська з 120-мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів обстрілювали захисників Авдіївки. Міномети калібру 82 мм ворог застосував у Майорську і Пісках, а великокаліберні кулемети - в районі Троїцького і Нижнього Лозового. «На Маріупольському напрямі з 82-мм мінометів, гранатометів, зенітних установок і стрілецької зброї противник двічі вів вогонь по Красногорівці, а згодом - застосував танк. Також із гранатометів окупанти стріляли по наших укріпленнях у Гнутовому, з великокаліберних кулеметів під Мар'їнкою та стрілецької зброї - поряд із Павлополем», - ідеться в повідомленні. На Луганщині з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї було обстріляно Станицю Луганську. Також гранатомети ворог застосував під Новозванівкою.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Олександр Дем'янчук Дестабілізація в світі на користь нинішньої російської влади Світова криза останнім часом тільки наростала. Вона викликана проблемами державного управління, міграційними процесами, економічними складовими і зростанням відкритості світу, до якої не були готові ні в світі, ні в Європі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук. «Кризова ситуація поступово наростала і накопичувалася. Це пов'язано з цілим рядом процесів, які паралельно протікали: і міграційний, і економічний перерозподіл. Зараз взагалі криза державного управління в тому вигляді, в якому вона існувала до цього часу. Поступово на перший план виходять потреби менших груп людей. Держава піклується взагалі про добробут всього суспільства і не дуже звертає увагу на окремі суспільні групи. І якщо раніше громадські групи мали значно менше коштів для того, щоб домагатися задоволення своїх інтересів, то зараз цих самих коштів у них набагато більше, і це, по суті, є одним з джерел тероризму. Ще один фактор - зростаюча відкритість світу. Світ стає все більш відкритим і з цим нічого не поробиш, але ні світ, ні Європа не готові до такої відкритості. Знову ж через те, що національні держави передовсім думають про свої національні інтереси, про інтереси своїх громадян, що цілком зрозуміло і правильно. Але при цьому інтереси іноземців, які приїхали на територію держави або які там живуть, взагалі ж бо ущемляються», - розповів політолог. Дем'янчук виділяє ще один дуже важливий фактор світової кризи - це російський фактор. Втім, він відзначає, що, на жаль, Європа не звертає на нього уваги. «Все-таки Росія для того, щоб відновити свої можливості, намагається дестабілізувати ситуацію. Дестабілізація в світі - на користь нинішньої російської влади. І якщо все це разом узяти, то це свідчить про те, що процеси, які ми спостерігаємо, будуть, на жаль, тільки наростати. Події в Туреччині, які 20 років тому були б виключно справою Туреччини, зараз виходять далеко за її межі. Теракт у Ніцці теж: він зачіпає інтереси Франції, але зачіпає і інтереси всього ЄС. Щоразу ми стикаємося з тим, що будь-які події з локальних поступово стають регіональними або навіть світовими. Очевидно, що зараз настав час лідерам держав світу обговорити цю ситуацію і шукати інші шляхи виходу з кризи», - підсумував експерт.
оформление ленты  Блог: 
Політика Сергій Таран Якість конкуренції на довиборах була невисокою Довибори до Верховної Ради відбулися демократично, але головна проблема в тому, що рівень конкуренції серед кандидатів був дуже низьким. Крім того, одна з головних проблем, які показали ці проміжні вибори, - це змагання регіональних мажоритарних еліт. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог Сергій Таран. «Довибори минули демократично в тих рамках, в яких пропонує нам система виборів. Прийшли представники політичних сил, здобули перемогу, була конкуренція. Але якість цієї конкуренції невисока. Перша проблема - літо, влітку завжди низька явка виборців, а низькі явки завжди означають можливості для фальсифікацій та підкупу. До того ж була аномальна спека, що теж дуже проблемно для людей. І плюс мажоритарна система - вона робить ставку на основні ресурси кандидатів, тому це не змагання політичних партій, це не змагання політичних брендів. Саме тому перемогли ті люди, які представляють регіональні еліти», - розповів політолог. Таран зазначає, що ці довибори показали: українські виборці готові продавати свої голоси і не хочуть змінювати схему голосування. «Наприклад, Івано-Франківськ: це була перемога людей, які будують Буковель, над тими, хто асоціюються з іншим регіональним політичним кланом. Те ж саме і в інших регіонах. Думаю, що це тривожний дзвіночок, перш за все щодо зміни системи і скасування мажоритарної системи. Також це сигнал усім нам, що насправді виборці звикли лише говорити про те, що потрібне оновлення політиків, але самі вони голосують за старими схемами і готові брати гроші за голосування. Це основні уроки виборів. Тут мало політики, а більше видно проблеми самої виборчої системи», - підсумував експерт.
Суспільство оформление ленты  У Запоріжжі затриманий «Пес» із угруповання «Восток» Працівники Служби безпеки України затримали в Запоріжжі бойовика терористичного угруповання «Восток» «ДНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, місцевий житель добровільно вступив у незаконні збройні формування в квітні 2014 року. «Протягом кількох місяців бойовик на прізвисько «Пес» у складі бандформування «Восток»зі зброєю в руках здійснював охорону захоплених будівель СБУ і Національної гвардії в Донецьку. Він також брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районі міжнародного аеропорту «Донецьк», - йдеться в повідомленні. В СБУ відзначили, що, побоюючись за своє життя, він залишив терористів і довгий час переховувався в різних регіонах України. Працівники спецслужби затримали бойовика в Запоріжжі у квартирі родичів, де він переховувався останнім часом. Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.
Суспільство оформление ленты  Черговий бойовик втік із «ЛНР» і сподівається, що суд його виправдає Завдяки програмі «На тебе чекають вдома» до мирного життя повернувся ще один колишній бойовик незаконного збройного формування терористичної організації «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, в 2014 році житель одного з міст Луганщини під впливом російської пропаганди вступив у «народну дружину «ЛНР». Під час перебування в бандформуванні він чергував на блокпосту і охороняв об'єкти бойовиків. «З часом чоловік усвідомив протиправність своїх дій і залишив лави «народних дружинників». Дізнавшись зі ЗМІ про умови програми СБУ «На тебе чекають вдома», колишній бойовик звернувся в правоохоронні органи з відповідною добровільною заявою», - йдеться в повідомленні. Зараз екс-бойовик активно співпрацює зі слідством і сподівається на позитивне рішення суду про звільнення його від кримінальної відповідальності.

Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе більш енергійним та пристрасним, що допоможе....
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
більше матеріалів




/-0,9113609790802-/ /-pc-/
Top