counter
Архів Повернутись назад 21 Лютого 2018
21 Лютого
Суспільство Білоруску оштрафували за георгіївську стрічку на антені На Волині була оштрафована громадянка Білорусі за публічну демонстрацію забороненої георгіївської стрічки. Про це передає «Радіо Свобода». Протокол про правопорушення був складений при перетині нею кордону в прикордонному пункті Доманове у Волинській області. Георгіївська стрічка була прикріплена до радіоантени Volkswagen Passat. За рішенням суду, мешканка білоруського Кобрина виплатить штраф у розмірі 850 грн і ще 353 грн судового збору. Якщо іноземка відмовиться виплатити встановлений судом штраф, з неї примусово стягнуть подвійну суму штрафу - 1700 грн. Нагадаємо, раніше в Яремче Івано-Франківської області оштрафували трьох туристів з Білорусі, які приїхали на відпочинок у Буковель із забороненою георгіївською стрічкою на лобовому склі автомобіля. З 2017 року в Україні заборонено публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки як символу агресії Росії проти українського народу.
Суспільство Стало відомо, чому не можна пити сік на голодний шлунок Якщо ви вживаєте на голодний шлунок фруктові соки, то це негативно позначається на мікрофлорі кишечника. До цього висновку прийшли вчені з Інституту інтегративної геноміки Льюїса Сіглера. Результати дослідження були опубліковані в журналі Cell Metabolism. В ході час експерименту експерти давали піддослідним мишам пити сік і нектар натщесерце. Як було встановлено, в такому стані тонкий кишечник не може розщеплювати фруктозу: вона потрапляє в товсту кишку і пошкоджує мікроорганізми, які не можуть впоратися з вуглеводами. Це стосується пакетованих і свіжих соків. За інформацією вчених, 90% фруктового цукру засвоюються в тонкому кишечнику. Експерти радять вживати соки в невеликих кількостях і після прийому їжі. Таким способом можна уникнути «перевантаженості» травної системи, а також не нашкодити мікрофлорі кишечника.
Політика Держдеп не зміг підтвердити відправку комплексів Javelin в Україну Офіційний представник Держдепу США Хізер Нойерт вагається з відповіддю на питання про терміни відправки протитанкових ракетних комплексів Javelin в Україні. Про це вона повідомила на брифінгу. «Ще одним пунктом в списку дій адміністрації проти уряду РФ, ймовірно, може бути рішення про відправку Javelin в Україні. Це сталося вже? З точки зору термінів, вони вже там?»- запитує один з журналістів. Нойерт відповіла, що у неї такої інформації немає. «Мені треба перевірити, я не впевнена. Навіть якщо вони поставлені, я не впевнена, що ми змогли б підтвердити це», - говорить Нойерт. В кінці січня спецпредставник Держдепу США у справах України Курт Волкер заявив, що США почала підготовку до передачі ЗСУ американських протитанкових ракетних комплексів Javelin.
Події оформление ленты  Поліцейські зняли самогубцю з пішохідного моста у Дніпрі Полісменам вдалося вмовити жінку спуститися з високих арок пішохідного моста у Дніпрі, повідомляє столична поліція на своїй сторінці в соцмережі. Про жінку, яка піднялася на міст до Монастирського острова, повідомили очевидці. Екіпаж патрульних миттєво прибув на місце події. Один патрульний викликав швидку допомогу та рятувальників, а інший поліз до жінки нагору. Понад півгодини патрульний Денис Махнач умовляв жінку в червоній куртці спуститися вниз. "Жінка реагувала спокійно. На запитання, чому вона тут перебуває, спочатку сказала, що хотіла помилуватися краєвидом, - розповідає патрульний, - втім, потім жінка зізналася, що у неї в родині проблеми. Я почав відволікати її і вмовляти спустися вниз". Патрульному таки вдалося спустити нещасну вниз. Вона добровільно поїхала в дільницю для з'ясування обставин події.
Політика Порошенко раптово передумав приходити в суд над Януковичем і попросив конференц-зв'язок Всупереч безпрецедентним заходам безпеки в Оболонському районному суді, сторона захисту просить допитати свідка Петра Порошенка в режимі відеоконференції. Про це заявив прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко на початку засідання суду, передав кореспондент АСН. За його словами, про це попросив представник Адміністрації президента України, посилаючись на ускладнення роботи суду в зв'язку з заходами безпеки. Допит, за його словами, буде проведено в будівлі АПУ з трансляцією в залі засідання суду. У свою чергу, сторона захисту - в особі адвоката Віктора Януковича Віталія Сердюка - заявила, що "6 кордонів правоохоронців" на шляху до суду і без того ускладнили вже роботу суду, тому стороні захисту не слід "ганьбити" главу держави і викликати його в суд особисто. Також захист обурився з приводу того, що підготував для Порошенка щонайменше 200 запитань, але швидше за все їх не вдасться поставити через обмежений час. Суд пішов на нараду з цього питання. Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки, оскільки президент Петро Порошенко дасть свідчення як свідок у справі про державну зраду екс-президента Януковича.
Політика У Польщі опозиція представила поправки до "антибандерівського" закону У Польщі партія Громадянська платформа, яка перебуває в опозиції до нинішньої влади, вчора, 20 лютого, в польському Сеймі представила проект поправок до закону про Інституті національної пам'яті. Про це інформує Onet.pl. Глава опозиції Польщі Гжегож Схетина повідомив, що історична політика країни «не може писатися під диктовку Кремля, який хоче посварити нас з головними союзниками і сусідами». «Ми складаємо поправки в закон про інститут національної пам'яті, які виправляють помилки попередніх поправок. Парламент Польщі повинен відреагувати на цю ситуацію. Заява державного секретаря США Рекса Тіллерсона, рішення Ради, зрештою жорстка заява прем'єр-міністра Ізраїлю Бенджаміна Нетаньяху - це все показує, де ми є зараз і до чого призводить ця бездумна політика уряду», - зазначає Схетина. Проект спрямований президенту Анджею Дуді.
Події В Одеській області через ускладнення кору померло двоє маленьких дітей В Одеській області продовжує збільшуватися сумна статистика смертності від кору. За останні кілька днів лікарі зареєстрували дві смерті від ускладнень кору, про це заявили в прес-службі Одеської ОДА. Одна з померлих - п'ятимісячна дитина. «На жаль, через кір люди продовжують помирати попри високий рівень вакцинації серед дітей. Від запалення легенів помер п'ятимісячна дитина, яка перебувала у «Міському спеціалізованому будинку». Дитина страждала від пороку серця і синдрому Дауна. Я розпорядився перевірити дитячі лікувальні заклади, щоб встановити, як відбувається зараження, а також вжити необхідних заходів», - повідомив глава обласного управління охорони здоров'я В'ячеслав Полясний. Ще один смертельний випадок стався через передачу хвороби від матері дитині. В інфекційну лікарню Одеси з кором надійшла вагітна, яка за власною ініціативою незабаром пішла з лікарні. Її дитина померла відразу після пологів і лікарі встановили, що причиною є захворювання на кір.
Політика Порошенко будуть допитувати у режимі конференц-зв'язку. Захист Януковича проти Суд у справі Януковича ухвалив рішення допитати Порошенка в режимі відео-конференції. Про це заявив суддя Владислав Дев'ятко в ході засідання суду, передав кореспондент АСН. "З огляду на те, що стороною захисту наведені обґрунтовані аргументи на користь допиту в режимі відеоконференції, клопотання сторони обвинувачення прийняти і організувати допит свідка Порошенка в режимі відеоконференції", - зазначив суддя. За його словами, допит буде проведений в будівлі АПУ 21 лютого о 14:00. При цьому він додав, що допит буде проводиться за участю секретаря Оболонського райсуду. У свою чергу, сторона звинувачення повідомила про необхідність робити технічні перерви в ході допиту для того, щоб глава держави зміг виконувати свої прямі обов'язки і здійснювати заплановані телефонні переговори з іноземними політиками. Сторона захисту при цьому нагадала, що засідання суду було заплановано заздалегідь, тому подібні "відлучки" глави держави неможливі. На думку адвоката Віталія Сердюка, допит Порошенка треба перенести на більш зручний для президента час, оскільки у захисту до нього понад 200 запитань. Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки, бо президент Петро Порошенко дасть свідчення як свідок у справі про державну зраду екс-президента Януковича.
Політика У Люксембурзі сказали, що Угорщину можуть виключити з ЄС Політика уряду Угорщини може коштувати Будапешту членства в Євросоюзі. Про це повідомив глава МЗС Люксембургу Жан Ассельборн в інтерв'ю місцевому виданню Magyar Nemzet. Журналісти поспілкувалися з люксембурзьким дипломатом після того, як глава угорського МЗС Петер Сійярто назвав його «ідіотом». За інформацією Ассельборна, політика Угорщини кидає виклик принципам ЄС. Скандал почався після того, як в інтерв'ю виданню Der Tagesspiegel Ассельборн розкритикував законодавчу ініціативу Угорщини Стоп Сорос, що припускає заборону неурядових організацій, що підтримують міграцію. Ассельборн повідомив, що Євросоюз повинен покарати Угорщину, активізувавши ст. 7 союзного договору, який позбавить Будапешт права голосу в Раді Європи. У відповідь на Сійярто сказав, що «екстремістські ліберали» хочуть наповнити Європу мігрантами, а Ассельборна він обізвав «ідіотом», який ненавидить Угорщину.
Політика Гройсман визнав: 45% українців хочуть покинути країну 45% українців хочуть покинути країну. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, відкриваючи засідання Кабміну, передає кореспондент АСН. "Сьогодні багато хто говорить про те, що українці виїжджають за кордон. Шукають там іншу долю, роботу. Нещодавно я познайомився з одним матеріалом у ЗМІ, де написано, що 45% громадян України виїжджають за кордон з метою пошуку більш високооплачуваної роботи. Наступні 32% - це люди, які шукають іншої якості життя, 13% - заради своїх дітей. Тобто весь комплекс причин пов'язаний з майбутнім і справедливістю життя", - заявив він. За словами прем'єра, справедливість - це відсутність корупції, епідемій, нормальна зарплата і пенсія, високий рівень безпеки."Але ми точно знаємо, що сьогодні за 26 років нашої Незалежності мало хто приділяв увагу створенню цього майбутнього країни", - констатував він. Гройсман заявив, що "постійно думає" над тим, як поліпшити життя українців. "Порядок денний насичений важливими питаннями. Є низка питань, які сьогодні можна виділити. Зокрема, освіти, соціальної справедливості, які сформовані за порядком денним. Найголовніше, що нам потрібно зробити в країні, це повернути соціальну справедливість щодо українських громадян. І відчуття успішного майбутнього. Це дві ключові речі, які впливають на якість життя і очікування", - заявив він. Прем'єр підкреслив, що "постійно думає над цим".
Політика Суд у справі Януковича: Єльченко показав у суді копію "листа" до Путіна Лист зі зверненням Віктора Януковича до Російської Федерації з проханням ввести війська в Україну містив підпис президента. Про це заявив постпред України в ООН Володимир Єльченко в ході засідання суду, передав кореспондент АСН. "Там є лист з підписом", - зазначив він. За його словами, завірену копію листа четвертого президент України Віктора Януковича до російського президента Володимира Путіна з проханням ввести війська на територію України в січні 2017 року на запит до секретаріату. При цьому копію документа було передано суду. Варто відзначити, що сам свідок Єльченко близько години чекав початку допиту через з'ясування питання про спосіб допиту свідка Порошенка. Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки. Це було зроблено, оскільки очікувалося, що президент Петро Порошенко дасть свідчення як свідок у справі про державну зраду екс-президента Януковича. В результаті було ухвалено рішення провести допит глави держави в режимі відеоконференції.
Політика Пенсії військовим з 1 січня збільшено на 1,5 тис. грн Кабмін підняв пенсії військовим у середньому на 1,5 тис. з 1 січня 2018 року. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, відкриваючи засідання Кабміну, передає кореспондент АСН. "Хочу торкнутися ще однієї теми. Теми пенсій військовослужбовцям. Ми почали в минулому році після початку загальної пенсійної реформи дискусію, ще в листопаді минулого року, про підготовку нового закону щодо пенсій військовослужбовцям. Це надзвичайно важливий закон, який один раз і на багато років, десятиліть, відновить справедливість щодо українських військових", - заявив він. Гройсман підкреслив, що пам'ятає свою обіцянку підвищити пенсії військовим з 1 січня 2018 року. "І повірте, з 1 січня, кожен день пам'ятаю з моїми колегами по уряду про це. Але, на превеликий жаль, дискусії щодо підготовки цього консолідованого закону ще тривають... Ми ще не можемо знайти компроміс, щоб у парламенті без популізму розглянути цей закон. І дискусії можуть ще тривати місяць і два", - попередив він. При цьому Гройсман повідомив, що для уникнення необґрунтованої критики сьогодні уряд прийняття рішення про підвищення пенсій військовим. "Ми приймаємо рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям. У середньому, як я і обіцяв ще кілька місяців тому, це підвищення становитиме 1,5 тис. Грн. Це в середньому. Також я обіцяв, що ця пенсія буде піднята з 1 січня. І я виконую в черговий раз свою обіцянку. з сьогоднішнього дня почнеться робота над перерахунку пенсій з 1 січня ", - сказав він. При цьому глава уряду закликав продовжити роботу над законопроектом. А рішення про підвищення пенсій буде підписано вже сьогодні і виплати почнуться з урахуванням перерахунку з 1 січня.
Політика "Не грайтеся з зарплатою вчителів". Гройсман пригрозив чиновникам Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пригрозив керівникам на місцях. Про це він повідомив, відкриваючи засідання Кабміну, передає кореспондент АСН. "Питання освіти має бути ключовим. І недарма з першого дня нашої роботи ми почали підвищувати зарплати вчителям. В минулому році на 50%, цього року - на 25%. Ми вперше в цьому році будемо інвестувати 1 млрд грн на розвиток початкової школи . Ми взяли на себе чіткий обов'язок, щоб кожна дитина мала можливість прийти в дитячий садок і там отримувати базові знання", - заявив він. Гройсман зазначив, що уряду - складно. І не все залежить особисто від голови уряду. Але Кабмін продовжить політику, щоб українці поверталися на батьківщину і вчили своїх дітей тут. "Бо немає кращої країни, ніж Україна!" - упевнений він. Прем'єр також підкреслив, що на місцях "деякі граються із зарплатами вчителів... "Я прошу всіх голів районних і обладміністрацій не гратися! І платити вчителям сповна! А Міністерство освіти я прошу моніторити ситуацію", - попередив він.
Політика Росія в лютому 2014 року ігнорувала запитання українського посольства про війська в Криму - Єльченко Російська Федерація ігнорувала питання українського посольства про війська в Криму, які спрямовувалися в кінці лютого 2014 року. Про це заявив постпред України в ООН Володимир Єльченко в ході засідання суду, передав кореспондент АСН. "Моя позиція полягала в тому, щоб повернутися до нормального двостороннього діалогу між Росією і Україною", - зазначив він. За його словами, 24 лютого як посол України в РФ відправляв офіційні листи представникам української влади, зокрема в.о. президента, з пропозицією провести широкі переговори з російською стороною і відновити діалог з РФ, який був перерваний ще в середині лютого 2014 року. Водночас українська сторона пропонувала РФ припинити агресивні дій, перш за все в Криму, і повернутися до нормального діалогу. "На наші запити про те, що роблять російські війська в Криму, ми відповіді не отримали. Вони фактично ігнорувалися російською стороною", - додав чиновник. При цьому він додав, що під час своєї роботи в українській місії в Москві він був присутній при зустрічах Віктора Януковича з Володимиром Путіним. Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки, бо президент Петро Порошенко дасть свідчення як свідок у справі про державну зраду екс-президента Януковича. За клопотанням сторони звинувачення, допит глави держави пройде в режимі відеоконференції.
Суспільство У Roshen підтвердили торгівлю з Придністров'ям Кондитерська фірма Roshen, що належить президенту Петру Порошенко, зараз веде торгівлю з компанією "Шериф" із Придністров'я попри спірний статус регіону. Про це заявив президент корпорації В'ячеслав Москалевський, передає Радіо Свобода. «Ну так, звичайно, торгуємо. І не тільки ми. Справа в тому, що з ними ми торгуємо як з резидентами Молдови», - говорить він. На зауваження журналістів, що Придністров'я є сепаратистським регіоном, Москалевський відповів: «Взагалі те, що він сепаратистський, мені невідомо. Це вже відбувається 10 або 20 років». «Ми відправляємо товар у Молдову, а виходить, що в Тирасполь. Те, що зараз у Молдові обмірковують, як існує Придністров'я в Молдові, для мене це питання, розумієте? Я не один же такий. Це тільки молдавани зараз спохватилися, а так ця практика існує років 20», - додав Москалевський.
Дозвілля оформление ленты  Для тих, хто втомився від "фотошопа". Спокуслива крихітка Ешлі Грехем повернулася Неймовірна красуня Ешлі Грехем, яка перевернула всю індустрію моди з ніг на голову, ставши першою повною моделлю, яка прикрасила обкладинку спортивного журналу в 2016 році, через  два роки  довела - вона - не випадковість у світі моди. У новій фотосесії для того ж журналу дівчина на фото еротично згинає спину, демонструє свою спокусливу фігуру у крихітному купальнику і при цьому не соромиться своїх недоліків. Вона з гордістю говорить, що у неї є і "целюліт, і розтяжки, як у багатьох жінок, і це робить її лише більш унікальною та природно.". 30-річна Ешлі позує для фото на райському пляжі, вологий пісок покриває її сідниці і ноги. "Що може бути природніше з сідниці з невеликими розтяжками? Або целюлітом?" - написала дівчина, цитуючи слова з відомого скандального хіта Кеннріка Ламара "HUMBLE": "Я так задолбался від фотошопу. Покажи мені щось справжнє, покажи мені щось справжнє, як дупа з розтяжками", - співає Ламар. Наскільки природною вийшла Ешлі, судіть самі.  
Економіка Рева обіцяє, що до 2020 року пенсія військовослужбовців зросте вдвічі На початок 2020 року пенсія військовослужбовців зросте вдвічі. Про це на засіданні уряду заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає кореспондент АСН. "На ваш розгляд виноситься проект постанови Кабміну про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб. Цей проект рішення був підготовлений на виконання доручення прем'єр-міністра України Міністерством соціальної політики за участю силових відомств і з урахуванням тих зауважень, які були озвучені", - заявив він. Рева визнав, що повне розв'язання проблеми пенсійного забезпечення військовослужбовців можливо тільки з ухваленням закону. "Але люди не повинні бути заручниками наших внутрішніх процедур за погодженням. Відповідно, всі обіцянки, які були дані, мають бути виконані. Тому рішення Кабміну передбачає поетапне підвищення пенсій військовослужбовцям з урахуванням можливостей бюджету, починаючи з 1 січня 2018 року", - сказав міністр . З його слів, протягом двох років: 2018-2019 років - пенсійне забезпечення буде збільшуватися в кілька етапів. "З 1 січня 2018 року підвищення складе в середньому не менше 1,5 тис. грн. По закінченню (Прим.: двох років) ця цифра може подвоїтися. Тобто вже з 1 січня 2020 року пенсійне забезпечення виросте майже вдвічі. Крім того, ми врахували норми перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС відповідно до вимог закону про Національну поліцію. Тут ми теж знайшли взаєморозуміння, щоб люди були забезпечені", - сказав Рева.
Суспільство Європейський суд зняв санкції з опального бізнесмена Сергія Клюєва Європейський суд вирішив, що остання хвиля санкцій, яка була введена проти бізнесмена Сергія Клюєва, брата колишнього глави АП часів Віктора Януковича Андрія Клюєва, Радою ЄС в минулому році, була незаконною. Про це передає Європейська правда, посилаючись на прес-службу Суду ЄС. За останні роки Суд Євросоюзу неодноразово ухвалював рішення про скасування санкцій, введених проти екс-чиновників. Але це рішення стало першим, коли під сумнів було поставлено чинні санкції. Оприлюднене сьогодні ставить під загрозу продовження обмежувальних заходів щодо інших посадових осіб, чию провину Україна не змогла довести. Рішення було винесено за скаргою, яку подав Клюєв в 2015 році - вона стосувалася хвилі санкцій, що діяли до березня 2016 року. В ході розгляду скарги до неї було додано документи з нових санкційних хвиль, зокрема - останньої, яка була введена в березні минулого року. Підстави обмежень не змінилися за цей час - депутат Сергій Клюєв перебував під економічними обмеженнями (заморожування активів у Європейському Союзі) через подання про «зловживання публічними засобами».
Політика Російський МЗС підтверджував наявність військ РФ у Криму в березні 2014 року - Єльченко Російське Міністерство закордонних справ (МЗС) в особистій розмові підтверджувало наявність військ РФ в Криму в березні 2014 року. Про це заявив постпред України в ООН Володимир Єльченко в ході засідання суду, передав кореспондент АСН. За його словами, перед закінченням роботи в Москві в середині березня 2014 року було запрошено за особистою ініціативою старшого секретаря МЗС РФ Григорія Карасіна. Там на запитання, чи є російські війська в Криму, непрямо російський чиновник підтвердив цю інформацію. "У його очах я прочитав відповідь "так", - пояснив Єльченко. При цьому він додав, що на запитання, чому російське МЗС не відповідає на запити української сторони, той відповів "така наша лінія". Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки, бо президент Петро Порошенко дасть свідчення як свідок у справі про державну зраду екс-президента Януковича. За клопотанням сторони звинувачення, допит глави держави пройде в режимі відеоконференції.
Політика Аваков: Рішення Кабміну про підвищення пенсій військовим - "болючий компроміс" Рішення Кабміну про підвищення пенсій військовим було своєрідним болючим компромісом. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає кореспондент АСН. "МВС підтримує цю постанову. Ми розуміємо, що це болючий компроміс і болюче рішення з урахуванням нашого бюджетного наповнення. Але ми йдемо крок за кроком. Тому йдемо далі. І прошу якомога швидше приступити до виплат", - заявив він. При цьому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив надію, що на РНБО проект закону про підвищення пенсій військовим все-таки буде розглянутий: "Для мене питання підвищення пенсій - номер один!.. Рішення ухвалено, і ми рухаємося далі". Нагадаємо, сьогодні Кабмін підняв пенсії військовим в середньому на 1,5 тис. грн з 1 січня 2018 року. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман
Дозвілля оформление ленты  10-річний хлопчик-трансвестит уперше взяв участь у Тижні моди в Нью-Йорку 10-річний хлопчик Десмонд Наполес з Брукліна в Нью-Йорку, більш відомий під ніком Desmond is Amazing - «Десмонд чудовий», вперше взяв участь у Тижні моди і вийшов на великий подіум в межах показу колекції осінь-зима 2018 року епатажного бренду Gypsy Sport. Нагадаємо, 10-річний хлопець прославився тим, що організував Haus of Amazing - клуб для «drag kids». Drag Queen - сленговий вираз, що використовується для позначення артистів (зазвичай чоловіків), які використовують жіночі образи. Самі по собі такі клуби не є чимось новим у Нью-Йорку, але те, що клуб організувала 10-річна дитина - це щось екстраординарне! Примітно, що Drag Queen далеко не завжди є геями або транссексуалами чи трансвеститами. Головною відмінністю Drag Queen від трансвеститів є те, що метою переодягання служить саме розвага глядача, а не спроба виглядати людиною іншої статі. На модному ж показі в Нью-Йорку Десмонд був безперечною зіркою шоу. Хлопчик непохитно справлявся з переживаннями і тримався на подіумі гідно, пишуть репортери.
Економіка Міноборони вимагає і далі допрацьовувати Закон про підвищення пенсій військовим Міноборони виступає за продовження роботи над законом з підвищення пенсій військовим. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент АСН. "Хочу сказати, що питання військових пенсіонерів - надзвичайно чутливе і його треба розв'язувати. Я підтримую пропозицію про необхідність продовження роботи над підготовкою проекту закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців. Щоб він був новим, сучасним і справедливим", - заявив він. Полторак зазначив, що сьогодні військові пенсіонери не повинні почуватися  людьми, яким не підвищили пенсію: "Тому я пропоную ухвалити постанову Мінсоцполітики, але прошу з доопрацюванням і врахуванням пропозицій Міноборони". Раніше АСН писала про повний перелік вимог військових пенсіонерів до Кабінету міністрів. Також ми повідомляли, що військові пенсіонери вимагали  відправити у відставку міністра соціальної політики.
Події У Києві затримано наркодилера, який ховав метадон у повітряних кульках У Києві працівники поліції затримали 33-річного чоловіка, який продавав метадон, розфасований у повітряні кульки. Про це інформує прес-служба поліції столиці. Інспектори Шевченківського управління поліції затримали зловмисника на місці злочину на вул. Котовського. Місцевий житель підозріло поводився. В ході огляду у нього було виявлено сім пакетів з наркотичною речовиною. Під час обшуку за місцем проживання працівники поліції вилучили ще 36 пакунків із наркотиками. За висновком дослідження експертів, вилучена речовина є метадоном (наркотик). «Також було встановлено, що в 2017 році чоловік був затриманий працівниками управління поліції в метрополітені за зберігання наркотиків», - каже начальник сектора дільничних офіцерів поліції Шевченківського управління Олександр Яківець.
Політика Супрун: Ректора Національного університету ім. Богомольця відсторонили від посади законно Ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерину Амосову відсторонили від посади законно. Про це в інтерв'ю журналістам за підсумками засідання Кабміра в.о. глави міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. "Ми усунули пані Амосову від виконання обов'язків. Тут немає ніяких підводних каменів. Це нормальний робочий процес. І тепер ми хочемо дочекатися результатів перевірки, щоб побачити, як йшов навчальний процес, що там відбувалося", - заявила вона. Вона нагадала, що Міністерство охорони здоров'я вирішило відсторонити ректора Національного медичного університету (НМУ) ім. О.Богомольця Катерину Амосову від виконання обов'язків. Згідно з повідомленням Міністерства охорони здоров'я у вівторок, рішення про відсторонення Амосової ухвалено через зрив призначеного на 20 лютого в НМУ іспиту "Крок 1. Стоматологія" через конфлікт між університетом і Центром тестування при МОЗ. Також Супрун підтвердила, що Міністерство охорони здоров'я створило комісію для всебічного вивчення ситуації і вирішило усунути від виконання обов'язків директора Центру тестування при МОЗ Ірину Булах. За її оцінками, це "ніяк не вплине на навчальний процес і складання іспитів". При цьому, як раніше повідомляли ЗМІ, сама Амосова вважає таке рішення "зведенням рахунків" і його опротестовує. При цьому конфлікт розвивається на тлі трагічного самогубства іноземної студентки, якій не допомогли в університеті у важкій життєвій ситуації.
Політика оформление ленты  "Взяв кадило з серпом - і створив "Християнських соціалістів". Нова партія Добкіна порвала мережі Нова партія Михайла Добкіна, про створення якої політик похвалився нинішньої ночі, природно, порадувала його шанувальників і друзів. Однак викликала справжній шквал насмішок і негативної реакції у соціальних мережах. Зокрема, багато хто трактував поєднання букв ХС - як "харківські сепаратисти", нагадавши Добкіну скандальну діяльність за часів Революції Гідності. Нагадаємо, нове творіння Добкіна називається «Християнські соціалісти». Політик показав у мережі фото стяга партії з золотими буквами, доповнивши його побажаннями гарного вечора своїм читачам. "Михайло Добкін заснував партію «Християнські соціалісти». Більш переконливого доказу, що Бога немає, і не придумаєш. Від сьогодні список найтяжчих гріхів християн виглядає так: 1) спалювання відьом 2) створення Добкіним партії", - написав користувач Руслан Тарасов. "Верховних соціалістів у нас тепер троє: Каплін, Кива і Добкін. Може, влаштувати між ними криваву лютневу соціалістичну революцію? І нехай в живих залишиться лише один. Його, знесиленого, можна буде добити томиком Маркса", - написав Євген Кузьменко. "Добкін взяв кадило з серпом - і створив партію "Християнські соціалісти". Ленін перекинувся у Мавзолеї від такого нудного обличчя чергового "соціаліста". Це ще крутіше Киви-"соціаліста". А "християнський соціалізм" змусив нігті Ілліча рости ще швидше від праведного гніву за такий тролінг соціалізму. Ну все - "лівій" ніші в Україні прийшла остаточна смерть. Бо в "ліві" увірвався Добкін - "гібридний соціаліст". Або "гібридний християнин". Хоча яка різниця у випадку з Добкіним..." - пише Дмитро Корнійчук.
Політика Данилюк розповів про завершення співпраці з МВФ і про наступний транш Україна не погодила з МВФ питання щодо газу і антикорупційного суду. Про це міністр фінансів Олександр Данилюк заявив в ході прес-конференції після засідання Кабінету Міністрів України. "Минулого тижня була технічна місія МВФ, яка працювала за кількома неврегульованими питаннями. І ми дуже хотіли, в принципі, щоб ми досягли згоди з усіх питань. Але хочу сказати, що ми досягли серйозного прогресу з кількох питань. І зараз робота триває . Місія повернулася до Вашингтона. Ми продовжуємо з цих питань працювати. Цей візит допоміг нам просунутися, але ще потрібно доопрацювати з двох ключових питань: щодо енергетичної реформи і з антикорупційного суду. Тобто робота триває", - заявив він. Щодо можливих термінів надання наступного траншу МВФ, міністр фінансів не дає конкретних прогнозів. "Я ніколи не говорив про квітень. Я говорив про те, що в квітні ми можемо виконати умови. Є ще деякі процедури всередині самого фонду. Зараз я б не робив якихось прогнозів: буде це травень або червень. Для нас головне - це знайти спільну позицію з МВФ. Це ключове. Щоб це дозволило успішно нам разом рухатися далі", - сказав він. Данилюк нагадав, що чинна програма співпраці з МВФ закінчується в квітні наступного року.
Політика Суд у справі Януковича: Порошенко підтвердив, що їздив до Криму 27 лютого 2014 року Як уповноважений народний депутат Петро Порошенко їздив до Криму 27 лютого 2014 року для проведення переговорів про збереження суверенітету України. Про це повідомив сам президент Петро Порошенко під час засідання суду, передав кореспондент АСН. "Сенс моєї заяви полягав у тому, що Крим має залишатися українським і ми не повинні допускати провокацій", - зазначив глава держави. За його словами, всі питання, що турбували в той час кримчан, він пропонував обговорити в ході засідання спеціальної робочої групи. При цьому він додав, що напередодні зателефонував голові Верховної Ради Криму Володимиру Константинову. Водночас, спроба Порошенка потрапити в будівлю Верховної ради Криму "була заблокована" правоохоронцями і "зеленими чоловічками", що складалися з російських військ. Також під час пересування його супроводжували кілька "провокаторів", які намагалися його вдарити, зачепити і натиснути. Вночі наступного дня він повернувся в аеропорт для вильоту на материкову частину України. Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки, бо президент Петро Порошенко дасть свідчення як свідоку справі про державну зраду екс-президента Януковича. За клопотанням сторони звинувачення, допит глави держави пройде в режимі відеоконференції.
Економіка Данилюк обіцяє вивести ринок лотерей з тіні Ринок лотерей буде виведений з тіні. Про це міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив в ході прес-конференції після засідання Кабінету Міністрів України. "Міністерство фінансів намагається вже не перший рік врегулювати це питання. Чому це питання актуальне? Тому що у нас в Україні існує абсолютно нелегальний бізнес лотерей. Він не є легальним, але він усюди! Будь-які азартні ігри негативно впливають на наших громадян. Що ми бачимо зараз? Жодної копійки не платять до бюджету, хоча там обороти - сотні мільйонів доларів. Жодної копійки!" - заявив він. Він нагадав, що Кабмін намагався з різних боків підійти до питання, однак жодного ефекту це не дало. Однак уряд здаватися не збирається, заявив міністр. "Намагалися змінити закон, але в парламенті ніяк не можуть домовитися щодо закону. А знаєте чому? Тому що багатьох влаштовує статус кво, в тіні. Тому я не спостерігаю спроб просування. Як ми не просуваємо закон, він не йде в парламенті. Тому ми розробили нові ліцензійні умови, які зобов'язують ліцензіатів: заплатити за ліцензії, а також сплатити регулярні платежі в бюджет. Таким чином ми легалізуємо цю сферу", - упевнений він.
Економіка Укргазбанк і ПриватБанк продадуть у 2020-2022 рр. Укргазбанк і ПриватБанк продадуть у 2020-2022 роках. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН. "Стратегія банківської системи передбачає також наступні зміни. Нам необхідно зменшити частку присутності держави в банківському секторі до 24% з 55%, які є сьогодні. Зокрема, це стосується Укргазбанку і ПриватБанку, які мають бути повністю продані в 2020 і 2022 роках відповідно" , - заявив він. У свою чергу, в ході обговорення питання на засіданні Кабміну народний депутат Михайло Головко зазначив, що продаж державних банків може привести до збільшення частки російського капіталу, що підірве українську безпеку. У відповідь прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що в парламенті вже ухвалені закони, які прямо забороняють участь російських інвесторів у процесі приватизації українських об'єктів.
Політика Порошенко відзвітував, чому не прийшов особисто до суду над Януковичем Особисто прийти до Оболонського районного суду для надання свідчень главі держави завадили міжнародні зустрічі і публічні заходи. Про це заявив президент Петро Порошенко під час засідання суду, передав кореспондент АСН. "З повагою до суду, я готовий розкрити частину свого графіка. Сьогодні зранку у мене відбулася нарада з керівництвом Збройних сил щодо імплементації підписаного вчора закону про реінтеграцію Донбасу. Завершилося це о 13:40", - зазначив глава держави. За його словами, о 15:30 відбудеться міжнародна зустріч з керівництвом зовнішньополітичного відомства Данії, а після цього передбачено один публічний захід і два міжнародних. При цьому він додав, що, на його думку, подібна інформація не належить до компетенції адвоката Віталія Сердюка, який поцікавився, що завадило Порошенку особисто прибути в суд. Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки, бо президент Петро Порошенко дасть свідчення у справі про державну зраду екс-президента Януковича. За клопотанням сторони звинувачення, допит глави держави пройде в режимі відеоконференції.
Політика Порошенко на суді: Я не бачив документа про припинення повноважень Януковича В кінці лютого 2014 року не було голосувань у парламенті щодо  припинення повноважень президента Віктора Януковича, тоді як народні депутати підтримали постанову про покладання повноважень глави держави на Олександра Турчинова. Про це заявив президент Петро Порошенко під час засідання суду, передав кореспондент АСН. "Мені не відомий документ про припинення повноважень президента Януковича, мені відомо, що в зв'язку з самоусуненням президента його повноваження були покладені на голову Верховної Ради", - зазначив глава держави. За його словами, сам, будучи народним депутатом, голосував за відповідну постанову, в результаті якої в.о. глави держави на початку 2014 року став Олександр Турчинов. При цьому він додав, що підставою для рішення про те, що четвертий президент Віктор Янукович самоусунувся, в кінці лютого 2014 року стала відсутність того на своєму робочому місці. Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки, бо президент Петро Порошенко дасть свідчення  у справі про державну зраду екс-президента Януковича. За клопотанням сторони звинувачення, допит глави держави пройде в режимі відеоконференції.
Політика Після запитання адвоката про Мальдіви суд достроково припинив допит Порошенка У зв'язку з неправомірними запитаннями сторони захисту суд у справі про державну зраду Віктора Януковича достроково припинив допит свідка Петра Порошенка і закрив засідання. Про це заявив суддя Владислав Дев'ятко в ході засідання суду, передав кореспондент АСН. "Петре Олексійовичу, я змушений припинити допит, подякувати вам, що ви поставилися відповідально до повістки, яку вам суд направив минулого тижня", - зазначив суддя. За його словами, сторона захисту злякалася допиту даного свідка або ж навмисно спровокувала дострокове припинення допиту Порошенка. Перед цим сторона звинувачення опротестувала цілу низку запитань сторони захисту щодо нюансів законодавства, що дозволяють достроково припиняти повноваження глави держави. Останнім стало запитання адвоката Віталія Сердюка про те, чи можна було припинити повноваження глави держави протягом зимової відпустки Порошенка на Мальдівах, "коли ніхто довгий час не знав, де він перебуває". Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, перед засіданням в Оболонському райсуді Києва були посилені заходи безпеки, так як президент Петро Порошенко дасть свідчення у справі про державну зраду екс-президента Януковича. За клопотанням сторони звинувачення, допит глави держави пройде в режимі відеоконференції.
Суспільство У Польщі почалися масові облави на нелегальних працівників Прикордонна служба Польщі почала масові перевірки фірм на предмет нелегального працевлаштування іноземців. Про це повідомляє «Польське радіо». За словами прикордонників, найчастіше жертвами нечесних роботодавців стають громадяни України. Іноземці працюють без дійсних документів, іноді навіть без візи. Перевірки почалися з Гданська, де агентство нелегально працевлаштувало 134 іноземців, з них 126 громадян України та 8 громадян Білорусі. Санкції загрожують не тільки незаконно найнятим працівникам, а й нечесним власникам. Власники агентства будуть платити штрафи в розмірі до 30 тисяч злотих (близько 240 тисяч гривень), нелегально працевлаштовані українці і білоруси будуть змушені покинути територію Польщі. Нагадаємо, в Польщі більше 300 тисяч українців платять внески до фонду соціального страхування - це найвищий показник в історії.
Наука і технології Porsche припинив виробництво дизельних автомобілів Концерн Porsche припинив виготовлення останніх дизельних моделей - Macan S Diesel і Panamera 4S Diesel. Про це повідомляє видання The Verge. Компанія тепер буде виробляти електрокари і гібриди. Таке рішення в Porsche ухвалили у зв'язку зі зміною попиту і посиленням норм викидів шкідливих речовин. У компанії відзначили, що не будуть повністю відмовлятися від двигуна внутрішнього згоряння, але подвоять суму, виділену на електрифікацію моделей. Передбачається, що до 2025 року кожен четвертий автомобіль Porsche стане електрокаром. Нагадаємо, з 2015 року в ЄС і Північній Америці відбуваються скандали через викиди, що виробляються дизельними двигунами Volkswagen. В цей же час Porsche повністю відмовилася від продажу дизельної моделі Macan у США, тепер його заборонили і в Європі. Першим серійним дизельним Porsche був кросовер Cayenne 2002 року. Згодом дизельні двигуни з'явилися і на інших моделях марки.
Економіка Банк Ахметова надаватиме послуги через «Укрпошту» «Укрпошта» і Перший український міжнародний банк (ПУМБ) Ріната Ахметова домовилися про надання фінансових послуг для клієнтів банку через систему поштового оператора. Про це повідомили в прес-службі «Укрпошти». «Тепер банківськими послугами ПУМБ можна скористатися через мережу «Укрпошти». Жителі невеликих міст і сіл у відділеннях «Укрпошти» отримають інформацію про можливості скористатися банківськими послугами банку ПУМБ, а працівники банку за результатами консультації з клієнтом запросять його при необхідності у зручний для нього час на зустріч до найближчого відділення банку», - розповіли на пошті. Відзначається, що до проекту вже підключені відділення «Укрпошти» у Дніпропетровській, Львівській, Сумській, Хмельницькій, Харківській, Волинській та Кіровоградській областях. Нагадаємо, ПУМБ був заснований у 1991 році, головний акціонер - олігарх Рінат Ахметов. Станом на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів ПУМБ займав 7-ме місце (42,3 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в Україні. «Укрпошта» є монополістом поштового зв'язку України. Мережа компанії складається з 11,5 тисячі відділень по всій країні.
Суспільство Кабмін визначив перелік базових знань і вмінь учнів початкової школи Кабмін затвердив новий державний стандарт початкової освіти в Україні. Про це на засіданні уряду заявила міністр освіти України Лілія Гриневич, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ми розглядаємо один з ключових документів для реформи нової української школи. Ми починаємо реформу з початкової освіти. Сьогодні Кабмін затверджує державний стандарт освіти для початкової системи. Це перелік тих очікувань: що наші діти повинні вміти, знати, якими компетентностями володіти після закінчення школи", - заявила вона. Гриневич зазначила, що в розробці державного стандарту освіти для початкової освіти використовувався найкращий досвід 7 провідних країн за участю міжнародних експертів. Використовувався й український досвід, зокрема система Сухомлинського. З її слів, стандарт передбачає підготовку навчальних програм, коли сам учитель зможе готувати свої власні авторські програми навчання на основі державного стандарту. Основними показниками якості отриманого початкової освіти стануть вільне володіння учнями українською мовою, здатність спілкуватися на рідній мові, визначення простих математичних залежностей в навколишньому світі, формування допитливості, усвідомлення основ екологічного природокористування, оволодіння основами цифрової грамотності та інше. Стандарт визначає базовий навчальний план із зазначенням дисциплін та необхідного для їх вивчення кількості годин. Навчальні плани розроблені з урахуванням мови викладання і особливостей освітніх потреб в спеціалізованих класах і школах.
Суспільство Мін'юст створив у кожній області штаби зі стягнення аліментів У кожному регіоні України відкрили штаби, які будуть контролювати стягнення аліментів. Про це заявив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, повідомляє прес-служба Мін'юсту. Шкляр зазначив, що штаби будуть моніторити виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів. «При всіх головних територіальних управліннях юстиції створено регіональні штаби з координації, моніторингу та контролю за виконанням органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів», - зазначив чиновник. В обов'язки штабів також входить проведення роз'яснювальної роботи щодо застосування законодавства, що регулює порядок стягнення аліментів. Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявляв, що в Україні зареєстровано щонайменше 3 млн дітей, що мають неповні сім'ї і отримують аліменти.
Події оформление ленты  У Донецькій області затопило укріплення ЗСУ У Донецькій області укріплення ЗСУ були залиті брудом через прорив пульпопроводів на вуглепереробних підприємствах міста Торецька. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області. Тепер прокуратура розслідує факт забруднення земельних ділянок. Прорив пульпопроводів трапився на початку лютого, в результаті стався розлив шламової пульпи на території загальною площею 1364 м2. Відзначається, що були забруднені 8 земельних ділянок у прифронтовому Торецьку. На них розташовані оборонні укріплення Збройних сил України. Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що в середньому в зоні проведення бойових дій на Донбасі самогубство щотижня здійснюють два-три військовослужбовці. При цьому він зазначив, що ведення статистики суїциду серед військових не належить до компетенції військової прокуратури.
Суспільство оформление ленты  Стриптиз і порнографія на похоронах. Китайський уряд оголосив війну дивним звичаям Китайський уряд вкотре намагається побороти досить дику традицію, яка культивується в глибинці і сільській місцевості, - стриптиз на похоронах. Міністерство культури Китаю заявило, що має намір викорінити "стриптиз та  інші непристойні, порнографічні та вульгарні вистави" на похоронах, весіллях та традиційних китайських новорічних громадських гуляннях. Побороти цей культ уряд намагається з 2006 року. Водночас деякі експерти говорять, що еротичні шоу віддають данину плодючості. "Відповідно до інтерпретації культурної антропології, свято походить від поклоніння репродукції. Тому еротичний виступ на похоронах - це просто культурний атавізм", - говорить професор Куанг Хайян. Цього разу уряд налаштований рішуче. Відкрито гарячі лінії, за якими за фінансову винагороду можна буде донести на  сусідів, які "нагрішили". Китайців і раніше часто звинувачували в духовному занепаді і матеріалізмі. Так інформаційне агентство X inhua повідомило в 2015 році, що екзотичні виступи підкреслюють «атрибути сучасного життя в Китаї, завдяки яким марнославство і снобізм переважають над традиціями». Селяни все частіше намагаються демонструвати свій статус і доходи, виплачуючи кілька разів на рік величезні гонорари акторам, співакам, комікам і стриптизеркам, які розважають скорботних, пише Telegraph.
Кримінал оформление ленты  Двоє поляків підпалили офіс угорців на Закарпатті - Москаль Офіс Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) в ніч на 4 лютого спробували підпалити двоє поляків. Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає місцеве видання «Закарпатський кореспондент». Правоохоронці встановили, що підпалом займалися Адріан Марглевськи 1996 р.н., житель Кракова, і Томаш Рафал Шимков'як, 1993 р.н., житель Бидгоща. Обидва громадянина Польщі є послідовниками праворадикальної організації «Фаланга», члени якої брали участь в бойових діях на Донбасі на боці  російських терористів. За словами Москаля, іноземці приїхали на Закарпаття через ТОВ «Ужгород» на словацько-українському кордоні, де оселилися в хостелі на вул. Толстого в Ужгороді. Губернатор зазначив, що було дві спроби підпалу: перша - о першій годині ночі 4 лютого з фото- і відеофіксацією для звіту; і друга - о 4-й ранку. Перед другою спробою поляки купили на одній з АЗС бензин у пластиковій тарі. Вранці рейсовим автобусом іноземці виїхали за межі України через ПП «Ужгород». «Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міжнародний розшук. Для нас важливо, щоб злочинці були притягнуті до відповідальності і засуджені», - підкреслив Москаль.
Суспільство Список дефіцитних професій в Україні поповнився несподіваними позиціями Кабмін додав 6 професій у перелік професій загальнодержавного значення. Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти. Згідно з рішенням уряду, підготовка з дефіцитних спеціальностей тепер відбуватиметься за кошти держбюджету. До переліку додали такі професії: зварювальник, машиніст дорожньо-будівельних машин, монтажник систем утеплення будівель, слюсар механоскладальних робіт, слюсар-інструментальник, слюсар-ремонтник. У держбюджеті на 2018 рік закладено майже 120 млн гривень для підготовки кадрів за цими професіями. З них потреба в коштах на підготовку фахівців становить 103,7 млн ​​грн, решта 16 млн будуть використані на підготовку з доданих професій. Дефіцитні професії визначили, провівши у вересні-жовтні 2017 року моніторинг найбільш затребуваних на ринку праці професій. До нього приєдналися місцеві органи управління, роботодавці, Мінсоцполітики, центри зайнятості, ДК «Укроборонпром». Перелік професій загальнодержавного значення раніше містив 19 професій, зокрема, токар, фрезерувальник, монтер колій, слюсар із ремонту дорожньо-будівельних машин і тракторів, верстатник широкого профілю тощо.
Політика Захист Януковича хоче повторно викликати на допит Порошенка Захист четвертого президента Віктора Януковича на суді не встиг поставити всі заплановані 200 питань і хоче повторно викликати нинішнього президента Петра Порошенка. Таку думку висловив адвокат Януковича Віталій Сердюк після завершення засідання суду, передав кореспондент АСН. "Ми будемо заявляти клопотання про повторний виклик і допит як свідка Петра Олексійовича Порошенка. Вважаємо, що допит свідка Петра Порошенко не відбувся - це була лише його перша частина", - зазначив адвокат. За його словами, розуміючи, що запитань у сторони захисту буде багато, суд - "не без прохань самого Порошенка" - зробив усе, щоб завершити допит достроково і не дати стороні захисту поставити всі заплановані питання. При цьому Сердюк додав, що захист не готовий до того, щоб завтра, 22 лютого, викликати своїх свідків до суду, оскільки не чув про це раніше, а з боку звинувачення були допитані не всі свідки.
Економіка У 2018 році у Києві та області може зупиниться кожне 10-те будівництво - експерт У поточному році в Києві та Київській області може зупинитися кожне десяте будівництво. Таку думку висловив голова ради Експертної міжгалузевої асоціації України Анатолій Топал на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Уже в 2018 році в Київському регіоні може зупиниться близько 8-10% будівництв через недофінансування. Це загроза дуже велика", - зазначив експерт. За його словами, ринок первинної нерухомості України увійшов у стадію перевиробництва. Водночас у багатьох успішних комплексах сьогодні продаються квартири, які будуть здаватися в експлуатацію тільки в 2020 році. При цьому він додав, що влітку 2017 року ринок нерухомості України вийшов на докризовий рівень, проте восени забудовники його благополучно подолали. В результаті, в січні-лютому 2018 року будівельні компанії підвищили ціни на квадратні метри на 7-12% від рівня листопада 2017 року, що пояснили зростанням цін на ринку будматеріалів. Крім того, забудовники переманили частину потенційних покупців із вторинного ринку, де через відсутність іпотечного кредитування угод стає все менше. Нагадаємо, ціни на житло в Україні продовжують падати і вже наблизилися до критично низького рівня. Деякі забудовники вже продають квадратні метри практично за собівартістю. Такі дані оприлюднив Нацбанк України у грудневому "Звіті про фінансову стабільність".
Культура Лобода до 23 лютого заспівала у Кремлі пісню про пацюка Опальна українська співачка Світлана Лобода на святі в Кремлі заспівала пісню «Крыса-ревность». Про це повідомили користувачі в Instagram. Лобода брала участь у концерті «Про що співають чоловіки», який, мабуть, присвячений темі 23 лютого в країні-агресорі. Великий концерт проходив у Кремлі. Лобода показала відео з виступу, в одному ролику вона виконує кавер-версію композиції «Крыса-ревность» з репертуару російського співака Григорія Лепса. Для заходу співачка одяглася в брючний костюм. Нагадаємо, раніше виконавиця спростувала інформацію про пластичну операцію носа, яку вона зробила нібито під час своєї відпустки в США. Також Лобода опублікувала своє фото з шикарним бюстом і написала, що цей знімок вочевидь викличе хвилю чуток, що вона ще й збільшила собі груди.   Публикация от Leonid Tulyakov (@leonardo724) Фев 20, 2018 в 9:02 PST   Публикация от Ekaterina (@isakovich_ekaterina) Фев 20, 2018 в 9:58 PST   Публикация от @_m.zh._ Фев 20, 2018 в 11:22 PST
Політика Порошенко призначив новим головою "Укроборонпрому" мільйонера Павло Букін призначений новим головою "Укроборонпрому". Про це глава держави України Петро Порошенко заявив під час представлення нового керівництва державного підприємства. "Я дякую за роботу колишньому главі Роману Романову та бажаю плідної праці новому керівникові концерну Павлу Букіну," - заявив президент. Глава держави висловив упевненість, що "Укроборонпром" на чолі з новим керівником "відкриє новий етап своєї історії і стане першим українським державним промисловим об'єднанням, яке пройде міжнародний аудит". Президент нагадав, що ухвалення в лютому державного оборонного замовлення відкриває додаткові можливості і ринки. Навіть у ситуації, коли Україну всіляко намагаються дискредитувати її прямі конкуренти. Нагадаємо, раніше Павло Букін був главою "Укрспецекспорту". На цій посаді він отримував, мабуть, рекордні зарплати в Україні. Так у 2017 році за один з місяців він заробив один мільйон 99 тисяч 785 гривень. Інформацію про зміну майнового стану він вказав на початку серпня в електронній декларації. Поправки до фінансової звітності Букін вносить щомісяця.Так, 4 липня держчиновник вказав зарплату - 786 тисяч 284 гривні, а 6 червня - 194 тисячі 625 гривень, а в травні - 1 млн 13 тисяч 998 гривень.
Кримінал Помічник конгресмена був звільнений за припущення, що жертви стрілянини у школі - актори Помічник конгресмена від Флориди був звільнений після того, як повідомив у ЗМІ свою скандальну версію перестрілки у школі цього штату. Так він висловив думку, що деякі з учнів цієї школи, які стали свідками трагічних подій, - не ті, за кого себе видають. Помічник конгресмена заявив журналістам, що свідки вбивства 17 учнів і вчителів, які нині закликають до посилення контролю над вогнепальною зброєю, - просто актори. Бенджамін Келлі, помічник республіканського державного представника Шона Гаррісона, відправив електронного листа журналісту газети «Тампа-Бей Таймс», у якому стверджувалося, що двоє учнів, які дивом вижили, не ті, за кого себе видають. 61-річний чоловік написав: "Обидві дитини на зображенні не учні, а актори, які подорожують з однієї кризової ситуації в іншу".
Економіка Ринок оренди житла у Києві перегрітий: на одного орендаря припадає 45 квартир Ринок оренди житла в Києві перегрітий настільки, що на одного орендаря припадає 45 квартир. Таку думку висловив аналітик консалтингового агентства SV Development Сергій Костецький на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Якщо в минулому році на одного потенційного орендаря було близько 30 пропозицій, то зараз вже близько 45 квартир доводиться на одного потенційного орендаря", - зазначив експерт. За його словами, значну частину квартир на первинному ринку  нерухомості купують люди, які хочуть інвестувати кудись гроші, але не мають гострої потреби в нових оселях. Відповідно, вони "нагрівають" ринок орендного житла. На сьогодні, на думку Костецького, нерухомість - це найбільш розумне збереження і примноження коштів - насамперед за рахунок оренди. При цьому він додав, що як тільки з'явиться якийсь гідний об'єкт для інвестицій - наприклад, банківські депозити - інвестори підуть з ринку нерухомості і у забудовників стане набагато менше грошей. Нагадаємо, ціни на житло в Україні продовжують падати і вже наблизилися до критично низького рівня. Деякі забудовники вже продають квадратні метри практично за собівартістю. Такі дані оприлюднив Нацбанк України у грудневому "Звіті про фінансову стабільність".
Суспільство Російський монополіст не дає відновити український зв'язок на Донбасі - Клімкін Окупанти на Донбасі не дають провести ремонт обладнання для відновлення українського мобільного зв'язку в Донецькій області через монополію цього ринку російським оператором. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з главою МЗС Данії Андерсом Самуельсеном, передає «Громадське ТБ». «Ми протягом останніх місяців намагаємося врятувати мобільний зв'язок, щоб люди могли ним користуватися. Ми не отримали жодного дозволу на безпечний ремонт мобільного зв'язку. Ви знаєте чому? Тому що окупаційна адміністрація затягла туди якогось російського провайдера, і вже зараз його картки продаються в п'ять-сім разів більше, ніж до цього звичайні послуги українського оператора», - сказав міністр. За словами Клімкіна, всі рішення окупантів на Донбасі не ведуть регіон у Росію, а ведуть його «у нікуди». «Там сьогодні реальна мафіозна структура заробляє на трафіку, починаючи від вугілля і до всього іншого, і розпилює на металобрухт реально те, що є власністю України і українських компаній», - додав міністр.
Політика Порошенко вважає, що наша "оборонка" впоралася з викликами війни Оборонпром впорався з держзамовленням. Про це глава держави України Петро Порошенко заявив під час представлення нового керівництва Укроборонпрому. "На мою думку, були виконані дуже важливі завдання. У 2014 році, коли більшість підприємств оборонпрому не працювали, значна кількість була за межею банкрутства, а трирівневий режим у 2015 році, який я поставив як завдання, викликав великі труднощі. Але оборонпром з коліс перейшов на дво- і трирівневе виробництво. Була організована модернізація і ремонт. Робота в цілому велася на надзвичайно важливому рівні, вважає глава держави. "Хочу підкреслити, що за ці 3,5 року була зроблена величезна і важлива робота. Можу констатувати, що підприємства оборонпрому майже на 100%, мене може поправити Степан Полторак, виконали державне оборонне замовлення. Перейшли від ремонту і модернізації до випуску новітнього озброєння... Коли в інших країнах у мирний час це займає 10 років, у нас це займає 6-8 місяців", - сказав глава держави. Президент подякував екс-главі Укроборонпрому за виконану роботу. А глава наглядової ради компанії Згуровський, зі слів президента, вже робить "усе для найбільшого зближення компанії з наукою".
Суспільство Меморіал Героям Небесної Сотні будуватимуть за бюджетні та благодійні гроші "Меморіал Героям Небесної Сотні Революції Гідності" побудують за бюджетні та благодійні гроші. Про це на прес-конференції заявив міністр культури України Євген Нищук, передає кореспондент АСН. При цьому міністр відмовився назвати суму, яку дала держава на ці цілі. "Вчора у нас була презентація переможців фінальної стадії першого етапу конкурсу на "Меморіал Героям Небесної Сотні Революції Гідності". Для міністерства, як замовника, дуже важливо було, щоб цей процес був на дуже якісному рівні. Щоб він був дуже прозорим. В силу тих чи інших обставин, щоб не був зірваний", - заявив він. Міністр зазначив, що в усьому процесі постійно брали участь родичі загиблих Героїв, сім'ї загиблих і поранених, а також учасники Революції Гідності. "І це перша практика в українському масштабі з проведення такого конкурсу", - підкреслив він. Нищук зазначив, що найближчим часом буде поведений тендер для визначення підрядників, сформовано ТЕО, визначено кошторис. "У бюджеті для цього є виділені кошти. Тому ці гроші передбачені. Поки що ми не можемо говорити про конкретні цифри. Якщо в процесі року, завершення проекту, необхідні будуть додаткові кошти, вони будуть виділені. Плюс кошти на комплекс можуть бути виділені не тільки з державного бюджету, а й благодійних фондів і приватних осіб. Зокрема, президент вже надавав 3 млн грн у рамках організації конкурсу", - розповів міністр. Зокрема, сам конкурс проводила німецька компанія, яка виграла тендер, яку представляє Бенжамін Хоссбах. Він підтвердив, що конкурс проходив на високому рівні і абсолютно прозоро. В результаті перша премія визначена. Проект-переможець конкурсу - це Архітектурне бюро MIstudio і авторський колектив: Ірина Волинець (Львів/Україна), Марія Процик (Роттердам/Нідерланди) - архітектори. Проект переміг у номінації "Меморіал Героям Небесної Сотні". І тепер з 20 до 25 лютого громадяни можуть надсилати пропозиції щодо вдосконалення проекту-переможця. Їх, за згодою автора, врахують у завданні на проектування. За задумом архітекторів, Меморіальний комплекс Героям Небесної Сотні має бути простором, що допомагає зрозуміти історію української боротьби за майбутнє, але при цьому бути вільним від політичних амбіцій, соціальних і економічних викликів. Криволінійна форма комплексу відображає "нелегкий шлях боротьби народу за свободу". На початку шляху, з боку Майдану та Хрещатика, помістять меморіальну стелу, яка аркою вріжеться у пагорб. На ній будуть нанесені імена Героїв Небесної Сотні. На бруківці встановлять світлові квадрати - символ продовження шляху. По обидва боки алеї висадять 107 лип - в пам'ять про кожного Героя Небесної Сотні. У віддаленій точці алеї, де зараз стоїть каплиця, буде місце тиші і мовчання. Символічним кінцем меморіального шляху буде сад, який створить місце відпочинку між майбутнім Музеєм Революції Гідності та Міжнародним Центром Культури і Мистецтв. Пагорби на Алеї Героїв Небесною Сотні пропонують засадити білими квітами, а вздовж пішохідних стежок - встановити лавки. При цьому Ігор Пошивайло - генеральний директор «Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності» додав, що задоволений результатом конкурсу. Нагадаємо, Міжнародний відкритий архітектурний конкурс проектів на кращу проектну пропозицію по об'єкту "Національний меморіальний комплекс Героям Небесної Сотні - Музей Революції Гідності" (м.Київ) був оголошений 23 жовтня 2017 року. У конкурсі визначені дві номінації: "Меморіал Героям Небесної Сотні і Музей Революції Гідності". Конкурс у номінації "Меморіал Героям Небесної Сотні" є одностадійним. А конкурс у номінації "Музей Революції Гідності" є двостадійним. І результати цього конкурсу будуть визначені в липні 2018 року.
Економіка Експерт назвав небезпечні хитрощі забудовників при продажу квартир Щоб продати більше квадратних метрів у споруджуваних будинках, забудовники придумали низку рекламних вивертів. Таку думку висловив голова ради Експертної міжгалузевої асоціації України Анатолій Топал на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Головна хитрість - це коли вони пишуть: купити квартиру у споруджуваному будинку. А купити квартиру у споруджуваному будинку неможливо - її ще немає. Ви можете поділитися своїми грошима з забудовником і робити разом із ним бізнес, за який, якщо буде вдалим, - ви щось отримаєте", - зазначив експерт. За його словами, крім того, ціна квадратного метра в 8-9 тисяч гривень у Київській області також є "рекламним ходом", оскільки нове житло за такі гроші не може бути побудовано фізично. "Ви повинні розуміти, що такі квартири з'являться, в кращому випадку, через два роки", - пояснив експерт. При цьому він додав, що більш низьку ціну забудовник може запропонувати тільки в разі одномоментного розрахунку за квартиру. Нагадаємо, ціни на житло в Україні продовжують падати і вже наблизилися до критично низького рівня. Деякі забудовники вже продають квадратні метри практично за собівартістю. Такі дані оприлюднив Нацбанк України у грудневому "Звіті про фінансову стабільність".
Суспільство В американців і Трампа траур: помер баптистський проповідник У США помер Біллі Грем, який був одним з найвпливовіших баптистських проповідників. Про це повідомляє NBC News. Грем помер близько 8-ї ранку за місцевим часом у власному будинку в Монреазі, штат Північна Кароліна. Проповідника оточували близькі люди, йому було 99 років. Грем був духовним наставником багатьох американських президентів. За своє життя він виголосив проповіді близько 215 млн осіб у 185 країнах. Він також регулярно виступав по радіо, телебаченню і в інтернеті. Також Грем написав понад 20 книжок, включно з мемуарами 1997 року Just as I Am, які стали бестселером New York Times. У 50-60-х роках він підтримував Мартіна Лютера Кінга, за якого вносив застави після арештів на демонстраціях. «Великий Біллі Грем мертвий. Таких, як він, більше немає! За ним тужитимуть християни і всі релігії. Дуже особлива людина», - написав у Twitter президент США Дональд Трамп. The GREAT Billy Graham is dead. There was nobody like him! He will be missed by Christians and all religions. A very special man. — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 21 февраля 2018 г.
Економіка Холодний новобуд: українські забудовники жорстко економлять на матеріалах Українські забудовники жорстко економлять на будматеріалах, а органи державної влади їх не контролюють. Таку думку висловив аналітик консалтингового агентства SV Development Сергій Костецький на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Зараз забудовники економлять буквально на всьому, і держава ніяк не може їх проконтролювати. Вона дивиться, що будинок побудований відповідно до проекту, всі зазори враховані, є благоустрій, але ніхто не дивиться на якість матеріалів, з яких зроблені будівлі", - зазначив експерт. За його словами, до кризи забудовники мали "зазор" у 200-300%, тому будували будинки з вентильованими фасадами "європейської якості", використовували більш якісну арматуру, відводили більше площ під місця загального користування. При цьому він додав, що ті будинки, які зараз запроваджуються в експлуатацію, особливо монолітно-каркасні, які наповнюються шлако-блоками, які не використовувалися протягом довгого часу, "дадуть про себе знати" вже через п'ять років. Слабкими місцями таких об'єктів, на думку експерта, є теплопровідність і енергозбереження. Нагадаємо, ціни на житло в Україні продовжують падати і вже наблизилися до критично низького рівня. Деякі забудовники вже продають квадратні метри практично за собівартістю. Такі дані оприлюднив Нацбанк України у грудневому "Звіті про фінансову стабільність".
Суспільство Апеляційний суд випустив з-під варти бізнесмена Димінського Апеляційний суд у справі про смертельну ДТП випустив з-під варти бізнесмена і президента ФК «Карпати» Петра Димінського. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив його адвокат Микола Лисий. Суд скасував постанову Печерського райсуду Києва від 18 грудня про утримання Димінського під вартою. За словами Лисого, 8 лютого 2018 року Печерський суд скасував постанову ГПУ про закриття справи проти охоронця Димінського Андрія Борща, який раніше заявив, що був за кермом авто, яке потрапило в ДТП. Нагадаємо, 19 серпня 2017 року сталась ДТП у Львівській області, в результаті якої загинула 31-річна жінка. Охоронець бізнесмена Андрій Борщ заявив, що за кермом був він. Але брат загиблої запевняє, що аварію спровокував саме Димінський.Пізніше поліція закрила справу проти охоронця. Однак мати загиблої в ДТП з авто Димінського заявила про відкликання претензій. У грудні 2017 року поліція подала в Інтерпол документи на оголошення в міжнародний розшук Димінського.
Суспільство 5 знаків Зодіаку, для яких 2018-й стане найкращим роком у коханні У рік жовтого Собаки пощастить в амурних справах далеко не всім знакам, навіть тим, які славляться своїми любовними пригодами - таким як Стрільці, Леви або Водолії. Тож не дивно, адже в цьому році багато людей, чиї почуття і таланти були приховані, зможуть явити їх світові і отримати визнання. Отже, перед нами п'ятірка щасливчиків - знаків, яким в любовних справах в 2018 році пощастить, як нікому іншому. Водолій Все, що ви дізналися про кохання за останні два з половиною роки, потрібно почати застосовувати в реальному житті. 2018-й буде роком, коли ви по-новому подивитеся на відносини. Люди, з якими ви зустрінетеся, навчать вас новому, допоможуть побачити світ під іншим кутом зору. Ви навчитеся розглядати кохання як складову головоломки, яку все ж можна розгадати. Якщо ви перестанете вибирати партнера, який вимагає під нього підлаштовуватися, а почнете шукати того, хто прийме вас таким, яким ви є - знайдете щастя. Шанси зустріти саме таку людину в цьому році у вас є, пише  Ukr.Media. Скорпіон Проаналізуйте - як вас недооцінили в минулих відносинах, як минулі любовні невдачі поранили вас, змусивши закритися від нових відносин. У 2018 році очікуйте нових зв'язків, які дозволять зрозуміти вашу власну цінність як особистості. Ви більше не будете відчувати тиск минулого, відчуєте повною мірою себе коханим, потрібним і зрозумієте, що заслуговуєте на увагу. У цьому році ви відкриєте себе для турботу і любов. Велика ймовірність весілля. Козеріг Сатурн повернувся у ваш знак, а значить, вам доведеться переглянути важливість кохання. У цьому році ви зрозумієте, що в любові не треба нічого доводити. Що потрібно просто жити і насолоджуватися кожним моментом. 2018 рік може подарує вам партнера, який прийме вас таким, яким ви є, з усіма перевагами і недоліками, і ви відповісте йому взаємністю. У цьому році ви відчуєте особливу трансформацію почуттів, відчуєте, як вони стають глибшими і яскравішими. Навчіться відмітати дрібниці.  Риби Цього року вже не ви будете служити коханню, а воно вам. Протягом останніх двох років Сатурн ставив палки в колеса у вашій романтичної сфері. Партнери вас вимотували, радості стосунки не приносили. Можливо, ви опинилися в залежних партнерських відносинах. Але в 2018 році Всесвіт дасть вам те, чого ви потребуєте. Замість того, щоб все планувати і розставляти по поличках, просто віддавайтеся на волю долі і подивіться, що буде. Лев Цього року кохання змусить вас забути про гордість. Іноді доведеться просити людей про допомогу і змиритися з тим, що ваш партнер не всесильний. Якщо ви не зламаєтеся під тиском обставин, то цього року станете мудрішими в коханні. У 2018 році ви отримаєте нові уроки в коханні і відносинах. Ви досягнете успіху, приручивши свою пpиcтрасть і навчившись терпінню і пробаченню.
Економіка Мінфін вже продумав план, як дістатися до грошей кожного українця Мінфін планує знизити частку готівки, розширити кредитування через держбанки і виставити на продаж чотири основних банки країни. Про це міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив після засідання Кабінету Міністрів України, передає АСН. "Стратегія банківського сектора, прийнята сьогодні на засіданні уряду, це не ефемерний документ. Це бізнес стратегія для банківського сектора, це чітко прописані завдання, які ми будемо намагатися досягти. Згідно з цими критеріями, ми будемо оцінювати роботу керівництва банків: наскільки вони досягнуть ці результати . Що це дасть для людей? Це завдання для всіх чотирьох (державних) банків. Ми хочемо, щоб банківські послуги були більш доступні, щоб більше людей були охоплені банківськими послугами. Завдання для цих державних банків - дійти до кожного!", - заявив він. Данилюк зазначив, що нова стратегія передбачає перехід на новий рівень надання банківських послуг. Але по суті - це спроби взяти під контроль великий обсяг готівки в країні, яку Мінфіну складно контролювати. "У нас великий рівень готівки, яка в принципі не прозора. А перехід на банківські транзакції роблять цю сферу більш прозорою. Це додає захисту споживачів і клієнтів. Перше - доступність і прозорість. Друге - це доступність кредитування, адже сьогодні в державних банках зосередилися 70% всіх проблемних кредитів. Це впливає, як на фінансове становище наших банків, так і можливість встановлювати привабливі ставки. Тому ми будемо пропонувати бізнесу, в першу чергу - малому та середньому, громадянам України, більш привабливе кредитування", - розповів він. За рахунок продажу кількох банків Кабмін планує суттєво поповнити бюджет. "З кожного банку ми плануємо отримати серйозні надходження. По кожному банку в стратегії ми прописали очікувані суми надходжень до бюджету. Це наші очікування. Реальна ситуація може відрізнятися. Я б хотів, щоб вона була кращою, ніж ми очікуємо. Наприклад, по ПриватБанку в 2022 році ми очікуємо чистий прибуток від нього на втраті 8,4 млрд грн. Рентабельність власного капіталу на рівні 25%. Що стосується Ощадбанку, то Кабмін планує вийти в 2022 році на чистий прибуток - 4,7 млрд грн. І рентабельність власного капіталу - 15%. Це теж досить привабливі показники для ринку. І інвестори братимуть участь в цьому процесі", - упевнений він. Почати процес Кабмін планує з продажу Укргазбанку, який зараз вже готовий до приватизації. "Ми зараз співпрацюємо з міжнародною фінансовою корпорацією, щоб разом підготувати банк до приватизації, щоб він став прикладом ефективної приватизації. На сьогодні банк уже отримав 300 млн доходів. Ми не прогнозуємо цифру до 2022 року, оскільки плануємо його продати в цьому або наступному році" , - сказав він. Також міністр запевнив, що мова не йде про збільшення частки російських інвесторів в українському банківському секторі, що заборонено законом. В ході обговорення питання журналісти уточнили: як Мінфін планує забезпечити гарантії депозитів українців в державних банках, з огляду на плани з приватизації. На що Данилюк відповів, нагадавши про існування Фонду гарантування вкладів фізосіб.
Політика оформление ленты  Прикордонники заборонили Саакашвілі в'їжджати в Україну протягом 3 років Начальник Мостиського прикордонного загону прийняв рішення про заборону екс-президенту Грузії, екс-голови Одеської ОДА, лідеру «Руху Нових сил» Михайлу Саакашвілі в'їзд в Україну до 13 лютого 2021 року. «Тут сказано, що начальник Мостиського прикордонного загону заборонив мені в'їзд в Україну на три роки... Ні, давайте називати речі своїми іменами: мене вислав з країни знавіснілий від страху барига, що його і його банду повідганяють від корита, і він чомусь думає, що протримається ще три роки», - написав Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook. Політик уточнив, що на думку влади – він є двигуном народного протесту, бо позбувшись Саакашвілі вони позбудуться народного гніву. «Чергова дурна помилка. Люди роздратовані відсутністю реформ, відсутністю змін, тотальною брехливістю і злодійкуватістю влади. А Саакашвілі – всього лише один з мільйонів таких незадоволених», - підкреслив він. Нагадаємо, 12 лютого Саакашвілі затримали в київському ресторані «Сулугуні» і вислали на літаку до Варшави. Саакашвілі взяли на території Польщі згідно із заявою про реадмісію. Пізніше політик полетів в Амстердам, де отримав посвідку на проживання.
Економіка У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб буде проведено аудит У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб буде проведено аудит. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає АСН. "Фонд гарантування вкладів фізичних осіб має сотні мільярдів активів. Тому я даю доручення Міністерству фінансів забезпечити системний аудит Фонду", - заявив він. Прем'єр додав, що в рамках прийняття нової стратегії розвитку банківського сектора, необхідно сформувати стратегію розпорядження активами Фонду: "Щоб в тому числі вся країна знала: які є активи, як вони продаються, скільки вони коштують і так далі. Тому даю протокольне доручення Мінфіну", - сказав прем'єр, звертаючись до міністра фінансів Олександра Данилюка. Нагадаємо, Мінфін тим часом планує знизити частку готівки, розширити кредитування через держбанки і виставити на продаж чотири основних банки країни.
Суспільство оформление ленты  Гірники трьох шахт Донецької області оголосили голодування Працівники трьох шахт ДП «Селідоввугілля» оголосили голодування в приміщенні Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. За його словами, гірники вимагають видати їм всі борги по зарплатах і підвищити тарифні ставки. Крім того, шахтарі просять «повернути вкрадені запаси» і виділити кошти на технічне переоснащення та забезпечення матеріалами ДП «Селідоввугілля». Вони пообіцяли керівництву країни страйк і голодний бунт в рамках законодавства України. Нагадаємо, гірники чотирьох шахт ДП «Селідоввугілля» з 14 лютого проводять акцію протесту, вимагаючи видати їх зарплати. 16 лютого їм переслали 365 млн грн бюджетних коштів на погашення заборгованості. Однак залишається заборгованість в 504 млн грн. Три шахти «1-3 Новогродівська», «Котляревская» і «Україна» продовжують простоювати. Запрацювала тільки одна шахта – «Курахівська».
Суспільство Японець відсудив своїх 13 дітей у сурогатних матерів Заможний японський бізнесмен Мітцутокі Сігеті через суд повернув собі права батьківства над 13 дітьми, яких народили йому сурогатні матері з Таїланду. Про це передає ВВС. Навколо 28-річного Сігеті розгорівся скандал, який в ЗМІ назвали «дитячою фабрикою». З'ясувалося, що в 2014 році в елітній квартирі Бангкока знайшли 9 немовлят віком від 2 тижнів до 2 років. За дітьми доглядали 24 няні. Влада країни взяла на себе опіку над дітьми, а японця змусили покинути Таїланд. Однак він подав до суду на Міністерство соцрозвитку і відсудив права на своїх дітей. «Заради щастя і майбутніх можливостей, які ці 13 дітей отримають від свого біологічного батька, у якого немає історії поганої поведінки, суд постановив, що всі 13 народжених за допомогою сурогатного материнства, є законними дітьми позивача», - підкреслили в суді. Разом з тим, справа стала поштовхом до заборони в Таїланді сурогатного материнства на комерційній основі для іноземців.
Суспільство Репера в Іспанії засудили до 3,5 років в'язниці за пісні про короля і тероризм Іспанський репер Хосе Мігель Аренас Бельтран, який виступає під псевдонімом Valtonyc, отримав 3,5 роки в'язниці за пісні про тероризм і королівську сім'ю. Про це пише The Washington Post. Рішення в справі репера приймав Національний суд, який підтримав Верховний суд. Репера визнали винним у погрозах, прославлянні тероризму, приниженні жертв терактів, а також образі монархії. Зокрема, на думку суддів, репер підтримує терористичні організації ЕТА і GRAPO, образив колишнього короля Хуана Карлоса і членів його сім'ї, погрожував політикам. Бельтран же стверджує, що його тексти знаходяться під захистом законів про свободу вираження поглядів та що реп повинен бути провокаційним. Свої композиції він поширював в інтернеті. Музикант не дуже відомий, але його справа викликала суперечки в іспанському суспільстві на тему свободи слова.
Спорт Усик може провести бій з кривдником Кличка – менеджер Чемпіон світу за версією WBO і WBC у важкій вазі Олександр Усик може провести бій з чемпіоном світу за версіями WBA Super, IBF, IBO в суперважкій вазі Ентоні Джошуа, який виграв у Володимира Кличка. Про це заявив менеджер Усика Егіс Клімас, передає «Новое время». Говорячи про те, чи буде наступний бій Усика проти російського чемпіона WBA і IBF Мурата Гассієва в фіналі Всесвітньої суперсерії його останнім у важкій вазі, Клімас заявив, можливий реванш з латишем Майріс Брієдіс. «Ми також можемо битися в цій же вазі проти британця Тоні Белью у нього на батьківщині або Девіда Хея. В ідеальному випадку після цих трьох поєдинків ми захочемо зустрітися на рингу з Джошуа, чому ні?»- підкреслив менеджер. Усик раніше заявляв, що готовий до реваншу з Брієдісом, проте його цікавить фінансовий аспект. Якщо українця влаштує пропозиція, то він готовий провести зустріч. Також Усик зізнався, що його мрією є бій з Ентоні Джошуа. З Гассієвим Усик боксуватиме 11 травня.
Суспільство оформление ленты  Мільярдер будує в Техасі величезний годинник за $42 млн На гроші мільярдера Джеффа Безоса в Техасі почали створення величезного механічного годинника, який зможе прослужити людству 10 тисяч років. Про це Безос повідомив в своєму мікроблозі Twitter. Вартість проекту – $42 млн. Годинник буде 152 метра заввишки, всі деталі в них – механічні. Годинник працюватиме завдяки зміні денного та нічного температурних циклів, синхронізовані вони будуть по сонячному полудню. Ідея проекту належить інженеру Денні Хіллісу, який озвучив її журналу Wired в 1995 році. Він запропонував створити символ, який дасть привід задуматися про довгострокове майбутнє людства і планети. Останні кілька років інженери створювали величезні деталі для годинника і бурили шахту для нього в горі. 21 лютого вони почали збірку механізму. Годинник зможуть вільно побачити будь-які відвідувачі. Однак найближчий аеропорт знаходиться в декількох годинах їзди на машині, а щоб дістатися до конструкції потрібно спочатку піднятися на 600 метрів вгору над долиною на гору Сьєрра Дьябло.
Економіка М'ясо за рік в Україні подорожчало на 40% - експерт Вартість м'ясного кошика в середньому в Україні за рік зросла на 40%. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. За його словами, на кінець січня 2018 року вартість склала 529 гривень, що на 152 гривні більше, ніж рік тому. В кошик входять всі види м'яса і ковбаса, які підлягали моніторингу держави. Таким чином, сюди увійшли свинина, яловичина, сало, куряча тушка, філе, варена ковбаса 1-го сорту. «Всі види м'яса подорожчали за рік від 29% до 80%, а саме: сало – на 80%, свинина – на 55%, ковбаса варена – на 34%, курка в тушці – на 31%, філе курки – 30%, яловичина – на 29%», - написав Дорошенко. Свинина за рік зросла на 39 грн, сало додало до ціни 32 грн, яловичина – 26 грн, ковбаса і філе курки – по 21 грн, курка в тушці – 13 грн. Експерти відзначають, що продуктова інфляція сприяє підвищенню загальної інфляції в Україні. Ця тенденція не зміниться до кінця 2018 року.
Події У Дніпрі намагалися спалити будинок судді разом з людьми – Асоціація суддів У Дніпрі в неділю, 18 лютого, близько 150 невідомих з державними та червоно-чорними прапорами на чолі з депутатом облради і адвокатом мало не спалили будинок судді Бабушкінського райсуду. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила Асоціація суддів господарських судів. Відзначається, що активісти в гучномовець погрожували судді, вимагали прийняти рішення по кримінальній справі – звільнити з-під арешту обвинуваченого. Справа цієї людини буде розглядатися завтра, 22 лютого. «Після цього невідомі почали кидати у двір будинку запалені «фаєри» з метою підпалу і знищення особистого майна судді», - заявили в асоціації. Суддя вважає, що невідомі скоїли злочини проти правосуддя: погрожували вбивством судді, здійснювали замах на умисне знищення майна судді, втручалися в його діяльність.
Культура оформление ленты  Скрипка на благодійному концерті зібрав гроші на церкву в Волновасі Популярний український співак, лідер групи «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка разом з лідером групи «Чорні черешні» Юрієм Поліщуком зіграли благодійний концерт в Луцьку. Про це артист написав на своїй сторінці в Facebook. Скрипка зазначив, що концерт пройшов у вівторок, 20 лютого. Він зазначив, що разом з Поліщуком «допомагав лучанам зібрати понад 300 тисяч гривень на будівництво нового храму в місті Волноваха». Судячи з фото, в залі був аншлаг. Нагадаємо, раніше українські співаки разом з Олегом Скрипкою до Дня Збройних Сил України презентували новий кліп - «Марш Нової Армії», присвячений борцям на Донбасі захисникам батьківщини. Крім військового оркестру та самого Скрипки в кліпі знялися: Тарас Чубай, Сергій Фоменко, Іван Леньо, Тарас Компаніченко, Сергій Танчинець і Сергій Василюк.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-2,0705540180206-/ /-pc-/
Top