counter
Архів Повернутись назад 20 Грудня 2016
20 Грудня
Економіка У Авакова пообіцяли посприяти перерахунку пенсій ветеранам МВС Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков створив спеціальну робочу групу, яка прирівняє посади колишніх працівників органів внутрішніх справ до поліцейських посад, повідомили в МВС України. У повідомленні наголошується, що МВС направило звернення до Міністерства соціальної політики і Пенсійного фонду із закликом зробити все необхідне, щоб визначити порядок проведення перерахунку пенсій колишнім працівникам міліції з огляду на грошове забезпечення поліцейських. «Уже прийняли закон, згідно з яким пенсії ветеранів міліції і МВС повинні індексуватися. Ми повністю підтримуємо цю індексацію відповідно до закону. Адже пенсіонери МВС мали такі ж ризики для життя, які мають поліцейські сьогодні. Тому наша позиція така - ми повинні виконати цей закон», - заявив Аваков.
Події Проросійські бойовики 47 разів обстріляли позиції сил АТО Протягом понеділка, 19 грудня, на Донбасі бойовики російсько-окупаційних військ 47 разів обстріляли позиції сил АТО на всіх напрямках, повідомили в прес-центрі штабу АТО. На Маріупольському напрямку, де зафіксовано найбільше порушень режиму тиші, окупанти з 122-мм артилерії обстріляли Широкине і Водяне. Широкине протягом доби потрапляло під вогонь 120 і 82-мм мінометів, озброєння БМП і танків. Також із мінометів були обстріляні позиції в районі Новотроїцького, Мар'їнки і Талаківки. На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 і 82 мм бойовики вели вогонь по Кримському. З гранатометів - по Новоолександрівці, Лобачевому, Кримському і Станиці Луганській. По Станиці Луганській вогонь вів снайпер. На Донецькому напрямку окупанти з 122-мм артилерії і 82-мм мінометів обстрілювали Луганське. Під вогонь мінометів різних калібрів також потрапила Авдіївка, а поблизу Зайцевого ворог вів вогонь із гранатометів.
За кордоном Кількість загиблих у Берліні зросла до 12 осіб Кількість загиблих у результаті наїзду вантажівки на Різдвяний ринок у центрі Берліна зросла до 12 осіб, травмовано 48 осіб, повідомляє Reuters з посиланням на заяву міської поліції. За даними берлінської поліції, водій вантажівки навмисно врізався в натовп, перевіряється версія теракту. «Слідство вважає, що вантажівка була свідомо спрямований у натовп на різдвяному ринку на площі Брайтшайдплац», - заявила поліція в Twitter. Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мез'єр також заявив, що інцидент в Берліні має ознаки нападу. Поліція повідомила, що у вантажівці виявили мертвого чоловіка - громадянина Польщі, проте не він керував транспортним засобом. Національність підозрюваного водія, який спробував сховатися з місця аварії, а потім був заарештований, поки невідома. Однак, за даними джерел місцевих ЗМІ, поліція затримала вихідця з Афганістану чи Пакистану, який приїхав до Німеччини як біженець у пошуках притулку. Нагадаємо, 19 грудня на Різдвяному ярмарку в Берліні вантажівка в'їхала в натовп людей. Тоді повідомлялося про дев'ятьох загиблих.
За кордоном Китай повернув США захоплений підводний безпілотник Китай у вівторок, 20 грудня, повернув США підводний безпілотний апарат, захоплений флотом ВМС Китаю в Південно-Китайському морі минулого тижня, повідомляє Associated Press. Речник Пентагону Пітер Кук підтвердив, що Китай повернув захоплений безпілотник недалеко від місця його захоплення - в районі Філіппін. Він підкреслив, що Вашингтон вважає захоплення дрона незаконним. «Цей інцидент не узгоджується як з міжнародним правом, так і з нормами професійної поведінки в морі», - сказав він, додавши, що США закликали Китай відмовитися від «подальших зусиль щодо перешкоджання законній діяльності США». У Міністерстві оборони Китаю заявили, що передали безпілотник після «дружніх консультацій». Нагадаємо, у водах Південно-Китайського моря військовий корабель Китаю захопив американський дрон. За словами китайських військових, це було зроблено для того, щоб запобігти можливим проблемам з навігаційною безпекою.
Економіка У «ПриватБанку» ввели обмеження на обслуговування юросіб З вівторка, 20 грудня, корпоративні платежі в націоналізованому «ПриватБанку» тимчасово будуть обслуговуватися з обмеженнями, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення платіжної системи «Приват24» для бізнесу. Згідно з повідомленням, регламент роботи з 20 грудня передбачає, що здійснення видаткових операцій можливо в межах, що не перевищують залишок на рахунках на 19 грудня. Всі кредитні ліміти на рахунках, ліміти гарантованих платежів і бізнес-розстрочки обнулені чи знижені до рівня заборгованості. При цьому всі прибуткові операції обслуговуються без обмежень. «Наприклад, якщо залишок на рахунку на 19 грудня 100 грн, то ця сума стає «незнижуваним залишком»... Якщо після цього на рахунок надійшли 50 грн і залишок зріс до 150 грн, то використовувати для проведення платежів або витрачати з картки можна тільки ці 50 грн», - пояснюється в повідомленні. Нагадаємо, що націоналізований банк «ПриватБанк» з процедурних причин на один день - 19 грудня - зупинив обслуговування клієнтів юридичних осіб. Проведення всіх корпоративних платежів мало розпочатися о 9:00 20 грудня після початку оперативного дня.
За кордоном У Росспоживнагляді заявили, що хтось «підсаджував» людей на смертельну настоянку глоду Голова Росспоживнагляду Анна Попова допустила, що хтось навмисне «підсаджував» людей на косметичний концентрат «Бояришник», після вживання якого загинуло понад 50 осіб в Іркутську, повідомляє ТАСС. «Людина, яку доставили в стаціонар, і вона могла говорити, сказала, що купила таку пляшку вже в четвертий раз. Тобто вона цю продукцію вже тричі  купувала - і все було добре, а зараз всім стало зле. Тобто хтось підсаджував людей на цю речовину - абсолютно очевидно», - заявила вона. За інформацією джерела Інтерфаксу в силових структурах регіону число загиблих від отруєння зросло до 55 осіб. У той же час регіональний МОЗ підтверджує тільки 54 смерті. «Зараз є інформація про 55 загиблих, постраждали від отруєння 94 людини», - сказало джерело. З 28 госпіталізованих із симптомами отруєння метанолом 13 перебувають у вкрай важкому стані. Нагадаємо, що постраждалі вживали дешевий «концентрат для прийняття ванн». Слідчі вже затримали п'ятьох розповсюджувачів сурогатного продукту, з незаконного обігу вилучено понад дві тисячі пляшок концентрату. У місті введено режим надзвичайної ситуації та заборонено торгівлю спиртовмісними товарами.
За кордоном ЗМІ дізналися про націоналізацію активів «Газпрому» в Туреччині Російський газовий монополіст «Газпром» може втратити свій найбільший актив у Туреччині - найбільшого приватного імпортера газу Akfel Holding, повідомляє газета «КоммерсантЪ» з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією. «Турецька влада на початку грудня за підозрами у зв'язках з організацією Фетхуллаха Ґюлена де-факто націоналізувала Akfel Holding - найбільшого приватного імпортера газу в країні, в якому володіють частками «Газпром» і «Газпромбанк», - пише видання. Про те, що влада Туреччини взяла під контроль і змінила раду директорів Akfel Holding, повідомляв ICIS Heren 6 грудня але тоді статус російських інвестицій був неясний. Тепер, за словами джерел "Ъ", близьких до акціонерів Akfel, турецький Фонд страхування вкладів «виконує функції акціонерів». За інформацією «Ъ», в «Газпромі» ситуацію сприйняли вкрай болісно, й очільник компанії Олексій Міллер підняв питання на зустрічі з прем'єром Туреччини Біналі Йилдиримом, який приїжджав до Москви 6 грудня, однак той не прояснив ситуацію.
Економіка Завдяки Prozorro Міноборони зекономило 126 млн грн Міністерство оборони України за рік здійснило закупівлі на 2,6 млрд грн через систему електронних публічних закупівель Prozorro. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони України Олексій Чорнобай, передає кореспондент АСН. «Цього року Міністерство оборони провело 283 процедури закупівлі та підписало 311 договорів на суму біля 2,6 млрд грн за очікуваною вартістю 2,75 млрд. Таким чином економія коштів оборонного бюджету склала понад 126 млн грн, або майже 5%», - зазначив Чорнобай. Також він повідомив, що центральні органи виконавчої влади вже погодили проект указу Президента «Про положення про Генеральний штаб ЗСУ». Він додав, що Генштабу, згідно з цим указом, додатково визначено чотири завдання та 55 функцій. Визначено також принцип: Міноборони формує політику в сфері оборони, а Генштаб її реалізовує. «Відповідно до Стратегічного оборонного бюлетеня України додатково визначено завдання Генштабу щодо планування оборони держави, координації та контролю за виконанням завдань у сфері оборони органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та силами оборони, організації та контролю за здійсненням заходів на підтримку ЗСУ», - зауважив речник Міноборони.
Економіка Верховна Рада внесла зміни до держбюджету-2016 На ранковому засіданні 20 грудня 244 народних депутатів взяли за основу і в цілому проект закону №5482 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо субвенцій на надання пільг і житлових субсидій), передає кореспондент АСН. Закон перерозподіляє витрати державного бюджету (разом і по загальному фонду) на 2 451 619,4 тис. грн. «Законом збільшено на 2451,6 млн грн (або на 6%) субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд і прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот з розподілом між місцевими бюджетами. Законом для збалансування бюджетних показників внаслідок збільшення зазначених витрат зменшено видатки для Пенсійного фонду за бюджетною програмою «Фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, і дефіциту коштів Пенсійного фонду» (код 2506080) на таку ж суму (2451,6 млн грн)», - зазначається в пояснювальній записці. При цьому, відповідно до закону, у разі відхилення офіційного курсу гривні до долара США на 31 грудня 2016 р. від курсу, який застосовувався під час складання державного бюджету, допускається відхилення від граничного обсягу державного боргу та гарантованого державою боргу на такий офіційний курс.
Суспільство Стала відома доля дітей горе-матері Двох малолітніх дівчаток, 20-річна горе-мати яких до смерті заморила голодом їхнього однорічного братика, було передано в патронатну сім'ю. Про це пише Сегодня, посилаючись на уповноваженого Президента з прав дітей Миколи Кулеби. За його даними, 2-річна Аня, за життя якої боролися лікарі, зараз почувається нормально, але їй потрібне постійне спостереження. «Наскільки дівчинка змогла відновитися морально, можна буде сказати тільки через місяць. Зараз їй і новонародженій Софії потрібно якийсь час побути в сім'ї. Чи знайдуть дівчаткам нову сім'ю, вирішить суд. Спочатку батьків треба позбавити батьківських прав», - сказав Кулеба. Зараз 20-річна Владислава (біологічна мати дітей) перебуває в Лук'янівському СІЗО й утримується в загальній камері. Захист жінки вже подав апеляцію до суду, вимагаючи змінити арешт на більш м'який запобіжний захід. «Засідання в Апеляційному суді мало пройти напередодні, але його перенесли на наступний тиждень. Поки не надійшли матеріали справи з районного суду», - додали джерела в прокуратурі Києва.
Економіка Як фракції збираються голосувати опівночі за Бюджет-2017 Заступник фракції БПП Олексій Гончаренко прогнозує, що бюджет на 2017 рік приймуть у вівторок до опівночі. "Я впевнений, що голосів на ухвалення закону вистачить. Нам потрібно 226 голосів, це звичайний закон. Я впевнений, що вони будуть. Тому у мене оптимістичні очікування. Думаю, сьогодні Державний бюджет України буде прийнятий. Мабуть, десь о 00:00, приблизно до кінця цього дня", - сказав Гончаренко. У "Народному фронті" вкотре нагадують про необхідність прийняття закону про спецконфіскацію. Так, голова фракції Максим Бурбак підтвердив, що інші вимоги фракції враховані. Передовсім що стосуються 5% від ВВП фінансування армії і оборонного сектора. "Ми воююча країна і повинні забезпечити підтримку нашої армії, що ще раз підтверджують останні події на фронті", - сказав він. Але в пропрезидентській фракції заспокоюють. Закон про спецконфіскацію ухваленийне буде, і це не створить проблем із прибутковою частиною бюджету. Так, в інтерв'ю АСН нардеп Іван Вінник пояснив: "Немає проблеми з законом щодо спецконфіскації. Витрати бюджету вже збалансовані за рахунок інших джерел... Зокрема що стосується "ПриватБанку". Кошти, необхідні для підтримки банку, передбачені. Природно, це додаткове навантаження на бюджет. Але є домовленість з міжнародними фінансовими кредиторами, щоб нам надали кредит, можливо, під меншу ставку, щоб ми змогли забезпечити націоналізацію "Привату" (за оцінками Мінфіну, близько 148 млрд грн. - АСН)". Але не всі члени БПП дотримуються такої позиції. Так, екс-міністр фінансів і член бюджетного комітету Ради Віктор Пинзеник повідомив, що націоналізація "ПриватБанку" буде коштувати кожному громадянину України більше 3 тис. грн. "Де візьмуть гроші? А братися будуть спочатку кошти ці за рахунок ОВДП, які отоварюються в місці, де грошей неміряно. Називається це місце Нацбанк України", - заявив Пинзеник. Також він вважає, що бюджет 2017 потрібно розглядати в четвер після повноцінного засідання профільного комітету, якого не було. "До вчорашнього вечора ще бюджет не стояв на порядку денному, тому бюджетний комітет не мав можливості розглянути, бо в порядку денному закон про бюджет стояв у четвер. Нічого трагічного не сталося б, якби питання було розглянуто в четвер, а пройшло б повноцінне засідання бюджетного комітету", - заявив журналістам в кулуарах нардеп. Показово, що депутатські групи "Воля народу" і "Відродження" публічно відмовляються коментувати свою позицію. Однак ці групи підтримали голосуванням зміни до Бюджетного кодексу, необхідні для прийняття самого закону. І, як повідомило джерело з БПП, вони будуть голосувати за урядовий бюджет, тому голосів вистачить.Навіть в опозиційній фракції "Радикальної партії" Олега Ляшка теж позитивні прогнози. Так, нардеп Ігор Мосійчук зазначив, що фракція Олега Ляшка в голосуванні за бюджет керуватиметься кількома факторами. "Радикальна партія" наполягає на повній процедурі розгляду. Хочу сказати, що робота буде серйозна, зі свого боку ми наполягаємо на повній процедурі розгляду. Якщо буде знайдено компроміс навколо бюджетоутворюючих законів, то я прогнозую, що сьогодні буде прийнятий бюджет. Потрібно враховувати, що, по-перше, це перший бюджет, який передбачає практично стовідсоткове підвищення мінімальної зарплати, що є надважливим для наших громадян. По-друге, це бюджет воюючої країни. Виходячи з цих двох речей, ми будемо приймати остаточне рішення. Найголовніше для нас, щоб у бюджетоутворюючих законах було передбачено розвиток промисловості, розвиток економіки", - сказав він у кулуарах парламенту. При цьому в "Батьківщині" запевняють, що голосувати за "бюджет мафії" не будуть. Так, у кулуарах Ради голова фракції Юлія Тимошенко повідомила, що не такий страшний бюджет, як супровідні закони до нього. Зокрема, законопроект №5131 про внесення змін до Бюджетного кодексу, який призведе до дефіциту як мінімум у 20 млрд грн на місцевому рівні, через що будуть страждати соціальні сфери: школи, дитячі садки, культурні і спортивні установи, весь житлово-комунальний комплекс, які віддаються на баланс місцевій владі. Другий урядовий законопроект - 5132 - про внесення змін до Податкового кодексу, за її словами, "жахливий" і не відповідає вимогам ЄС, оскільки скасовується пільгова система оподаткування для малих і середніх аграріїв. Цим знищують фермерські господарства. Водночас підвищують акцизи на 30% на дизельне пальне, що призведе до подорожчання всього в аграрній сфері, щоб остаточно добити АПК. Збільшується також рента на транспортування добрив для сільських господарств. "І третій законопроект - 5368 - щодо поліпшення інвестиційного клімату України, який насправді дає нові можливості і відкриває "зелену" дорогу для тіньової мафії офшорів... Для себе вони створять митні безподаткові зони! Безмитні лагуни", - попередила Тимошенко. В "Опозиційному блоці" публічно критикують урядовий бюджет. Так, співголова фракції Юрій Бойко напередодні засідання в черговий раз переконував, що його депутати не підтримають цей антисоціальний бюджет. "Ми наполягаємо на тому, щоб у бюджеті були передбачені статті, які збільшать соціальні виплати нашим громадянам, а не оборонний бюджет, як ми це бачимо... Ми за такий бюджет голосувати не будемо", - запевнив він на погоджувальній раді. Його колега Олександр Вілкул, виступаючи з трибуни парламенту у вівторок, назвав законопроект "бюджетом геноциду". Водночас парламентарії в кулуарах не виключають, що "Опозиційний блок" може поміняти свою позицію останньої миті, якщо голосів БПП, "Народного фронту", депутатських груп і "Радикальної партії Олега Ляшка" не вистачатиме. "Тоді коаліція буде вести переговори з окремими нардепами, щоб на табло було не менше 226 голосів", - сказав співрозмовник АСН. Нагадаємо, що проект бюджету-2017 в порядку денному Ради стоїть сьогодні на 16:00. Депутати готові засідати хоч усю ніч, щоб прийняти закон в цілому.
Події Сили АТО відбили атаку терористів під Світлодарськом Під Світлодарськом Донецької області бойовики російсько-окупаційних військ у вівторок, 20 грудня, атакували позиції Збройних Сил України, українські військові дали відсіч, повідомили в Міністерстві оборони України. «Сьогодні, 20 грудня, о 10:30 на Світлодарському напрямі терористичні угруповання після проведення методичного мінометного обстрілу силами трьох штурмових груп чисельністю по 3-5 осіб здійснили спробу вибити українські підрозділи з займаних позицій. Після адекватної відповіді підрозділів Збройних Сил України ворог був змушений відступити», - заявили в оборонному відомстві. За даними Міноборони, втрат серед особового складу ЗСУ немає, втрати противника уточнюються. Нагадаємо, в неділю, 18 грудня, в районі Світлодарської дуги близько 6 ранку російсько-окупаційні війська почали артилерійський обстріл із застосуванням мінометів і ствольної артилерії. В результаті бойових дій загинули п'ятеро українських військовослужбовців, 16 отримали поранення, контузії і травми.
Політика «Батьківщина» не голосуватиме за бюджет-2017 та «закони мафії» Фракція «Батьківщина» не буде голосувати за ухвалення державного бюджету на 2017 рік та так звані «закони мафії».  Про це в кулуарах Верховної Ради України 20 грудня заявила голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН. «Щдо бюджету ситуація сьогодні дуже складна. В першій половині дня сьогодні будуть прийматися ті закони, які забезпечують ухвалення бюджету... Ті, хто за них проголосує, покаже, що він з мафією... Ми будемо робити усе, щоб такі закони не були прийняті... Ми будемо голосувати проти закону про бюджет на 2017 рік», - заявила вона. З її слів, ідеться про три урядові законопроекти. Проект закону №5131 щодо внесення змін до Бюджетного кодексу. «Говорять, що він вносить зміни на користь місцевих бюджетів. Цим підмінюються поняття. Насправді на місцевий рівень передаються безліч зобов'язань: по житлово-комунальних послугах та інші видатки...  До 20 млрд грн - буде дефіцит місцевих бюджетів», - прогнозує вона. Другий урядовий законопроект  №5132  щодо внесення змін до Податкового кодексу. «Це жахливий законопроект, який не відповідає вимогам ЄС, бо скасовується пільгова система оподаткування для малих і середніх аграріїв. Цим знищують фермерські господарства. Водночас підвищують акцизи на 30% на дизельне пальне, що призведе до зростання цін  усього в аграрній сфері, щоб його остаточно добити. Збільшується рента на транспортування добрив для сільських господарств», - сказала Тимошенко. Третій законопроект № 5368 щодо покращення інвестиційного клімату України. «Який насправді дає нові можливості та зелений шлях для тіньової мафії офшорів... Для себе вони створюють митні безподаткові зони! Безмитні лагуни», - наголосила вона.
Економіка оформление ленты  Порошенко представив новий літак АН-132D, створений за рекордні 1,5 року Президент України Петро Порошенко у вівторок, 20 грудня, представив новий літак АН-132D, створений у рекордно короткі терміни за 1,5 року. Трансляція урочистої церемонії велася на Facebook-сторінці Президента. «Сьогодні день народження у нового літака АН-132D. Створення нового багатоцільового літака АН-132D у такі короткі терміни - справжня перемога! Вітаю з цією перемогою всіх авіабудівників і бажаю новому літаку щастя», - заявив Президент. За його словами, у створенні літака АН-132D брали участь Канада, США, Велика Британія, Німеччина, Франція та інші країни. Замовник - Саудівська Аравія. «Ще одна особливість створення літака АН-132D - це те, що це по-справжньому міжнародний проект, і я щиро дякую нашим партнерам і замовників з Королівства Саудівська Аравія за повномасштабну участь у його реалізації. Упевнений, що цей наш проект стане першим з багатьох спільних бізнес-проектів між нашими країнами», - додав він.
За кордоном Поляку, який кричав: «Смерть українцям», прокуратура висунула звинувачення У Польщі було висунуто звинувачення 30-річному місцевому жителю Адріану Н. за висловлювання погроз стосовно громадян України і за заклик до ненависті на національному ґрунті. Про це інформує Gazetaprawna.pl. Чоловік звинувачується в тому, що саме він на марші в Перемишлі кричав: «Смерть українцям», «Польський Перемишль, польський Львів». Чоловік був упізнаний за двома відеороликами. Сам він звинувачення категорично заперечує і показав на відео іншу людину, яка, за його словами, і вигукувала ці гасла. «З огляду на той факт, що підозрюваний не визнає свою провину, а свідок його впізнав і підтвердив, що кричав він, потрібно буде провести ідентифікацію голосу на записі», - сказали в місцевій прокуратурі. Організатори акції кажуть, що відеозапис є провокацією, і висловлюють сумніви щодо самого запису. Підозрюваному загрожує від трьох місяців до п'яти років позбавлення волі. Він є жителем м. Ропчице, у чоловіка вища освіта.
В Україні похолодає, 20-градусні морози йдуть на схід У найближчу добу в Україні погоду визначатиме поле високого атмосферного тиску, з півночі Європи пошириться холодне повітря, тому в більшості регіонів температура знизитися, особливо в східній частині держави. Про це передає Інтерфакс-Україна. За інформацією Укргідрометцентру, погода очікується без істотних опадів. Вночі та вранці в західній частині України місцями можливий туман. Вітер змінних напрямків, 3-10 м/с. Також на дорогах країни можлива ожеледиця. Температура в західних областях вночі буде -2...-7 градусів морозу, вдень 0... +5 градусів; на решті території вночі -4...-9 градусів, у в східних, Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій областях і в Карпатах -12...-17° , в Луганській і Харківській областях -20...-25°, вдень 1 -8 °. У Києві переважно без опадів. На дорогах очікується ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-10 м/с. Температура вночі -6 ... -8 градусів, вдень -1 ... -3 градусів. На нашому сайті ви завжди можете подивитися прогноз погоди на тиждень.
За кордоном МЗС Росії підтвердило загибель свого співробітника в Москві Міністерство закордонних справ Російської Федерації підтвердило загибель головного радника Латиноамериканського департаменту МЗС РФ Петра Польшикова. «19 грудня в Москві загинув головний радник Латиноамериканського департаменту МЗС Петро Петрович Польшиков. З'ясуванням обставин трагедії зараз займаються російські правоохоронні органи», - йдеться в повідомленні російського зовнішньополітичного відомства. У МЗС РФ підкреслили, що попередньо встановлено, що йдеться про нещасний випадок, не пов'язаний із службовою діяльністю Польшикова. Нагадаємо, що в Москві в ніч на вівторок, 20 грудня, знайдений застреленим у власній квартирі начальник одного з відділів МЗС Росії. Інцидент стався після того, як посла Росії в Туреччині Андрія Карлова застрелили під час відвідування виставки в Анкарі.
Суспільство Україна – одна з найбільш злиденних у світі, ризикує наздогнати Сомалі – експерт Україна разом з Білоруссю – єдині країни в Європі, які увійшли до списку найбільш злиденних у світі.    Про це заявив експерт Українського інституту дослідження екстремізму Руслан Старовойтенко під час прес-конференції на тему   «Бідність – основна загроза безпеці громадян України в 2017 році», опираючись на дослідження Швейцарського інституту, передає кореспондент АСН. «На жаль, Україна разом з Білоруссю - єдині країни в Європі (найбільш злиденні країни світу)», - сказав він. За його словами, в Південній Америці таких країн тільки дві – Болівія та Венесуела. «Фактично ми зрівнялися з країнами, які мають найнижчий рівень добробуту на одну особу… Ми у два з половиною рази живемо гірше, ніж у Молдові станом на 2016 рік. Майже в 20 разів гірше. Ніж в Польщі, більш ніж в 30 разів гірше, ніж в Естонії», - додав експерт. «Україна увійшла до трійки країн разом з Росією та Аргентиною за найбільшим рівнем падіння добробуту. Але варто зазначити, що Україна єдина країна в цьому списку, яка вже в категорії найбідніших країн. Тобто падати вже нема куди. Якщо ми беремо Уганду чи Сомалі, рівень падіння там вже відбувся і кожного року відбувається певна стагнація…. Мабуть, ми вже межуємо зі злиднями», - сказав Старовойтенко. «Якщо темпи падіння збережуться, якщо в нас буде 19% падіння в 2017 році, так само як цього року, то фактично ми вийдемо на рівень Сомалі», - додав він.
Суспільство Петицію про перейменування проспекту Бандери в Києві не розглянуть Навіть попри те, що петиція про перейменування проспекту Бандери на проспект Володимира Великого в Києві набрала потрібну кількість голосів (10 тис. - Ред.), її не розглянуть. У Київській адміністрації повідомили, що більшість підписів була сфальсифікована. «Не залишає чийсь схиблений розум дух Степана Бандери. Що ж, цього разу петиція потрапила в ЗМІ. Але... 19.12.2016 для забезпечення виконання статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» для недопущення підписання електронної петиції без участі громадянина, голоси в петиції, які мали ознаки фальсифікації, були відраховані. Всього з ознаками фальсифікації були заблоковані 6880 голосів. Просто цікаво - невже на Миколу нікуди гроші подіти, ніж спускати на подібне безумство?» - Пише в Facebook заступник голови адміністрації Володимир Бондаренко. Кількість підписів було анульовано і станом на ранок 20 грудня петиція зібрала лише трохи більше 3 тис. голосів. Після того, як жителі столиці спробували дізнатися, як влада дізнається про фальсифікації, чиновник показав статистику: «Спроб проголосувати - 13684, проголосувало - 10069. З однієї IP-адреси за день - 1379. Збіг ПІБ з однієї IP - 184. За маскою E-mail з однієї IP-адреси - 557, IP в BlackList - 11939, користувачі в BlackList - 521 . Всього було накручено голосів - 6880.% наворочених голосів - 68,33».
Суспільство ГПУ викликала екс-депутата Шепелєва, обвинуваченого у співпраці з ФСБ РФ, на допит Генпрокуратура викликала колишнього депутата Верховної Ради України Олександра Шепелєва, який звинувачується у співпраці з ФСБ РФ, на допит і ознайомлення з матеріалами справи. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Згідно з повідомленням відомства, колишній нардеп Олександр Шепелєв викликається 26 грудня цього року о 09:00 ранку в Головну військову прокуратуру ГПУ для участі в проведенні процесуальних дій у кримінальній справі за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст. 27 ч. 3, ст. 14 ч. 1, ст. 115 ч. 2 п. 6, 9, 11, 12, 13; ст. 27 ч. 3, ст. 15 ч. 2, ст. 366 ч. 2; ст. 27 ч. 3, ст. 15 ч. 2, ст. 371 ч. 3; ст. 27 ч. 3, ст. 15 ч. 2, ст. 372 ч. 2 Кримінального кодексу України. Шепелєва також викликають у Головну військову прокуратуру Генпрокуратури для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи 28 грудня 2016 року на 9:00. Екс-депутат Шепелєв розшукується за скоєння низки тяжких і особливо тяжких злочинів, зокрема замах на умисне вбивство, організацію умисного вбивства, привласнення і розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, втечу з-під варти.
Суспільство На 400% зросла кількість українців, які бажають емігрувати, – експерт На 400% зросла кількість українців, які бажають емігрувати в Польщу. Про це заявив експерт Українського інституту дослідження екстремізму Руслан Старовойтенко під час прес-конференції на тему   «Бідність – основна загроза безпеці громадян України в 2017 році», опираючись на дослідження Швейцарського інституту. «За деякими показниками, у нас на 400% зросла кількість людей, які бажають емігрувати в Польщу», - сказав він. Експерт також зазначив, що Україна має найгірші результати по ефективності уряду, демократії і верховенству права, рівню безпеки, соціальній сфері. «Найкращий показник – це рівень освіти… Треба приділити увагу, щоб не відбулося падіння за цим показником», - наголосив Старовойтенко. Нагадаємо, Україна разом з Білоруссю – єдині країни в Європі, які увійшли до списку найбільш злиденних у світі.
За кордоном Постпреди країн ЄС дали «зелене світло» безвізу для громадян Грузії Комітет постійних представників країн Європейського Союзу (Coreper) у вівторок, 20 грудня, схвалив від імені Ради ЄС угоду, досягнуту 13 грудня з Європейським парламентом, щодо лібералізації візового режиму для Грузії, повідомляє Інтерфакс-Україна. «Угода передбачає безвізовий режим для громадян ЄС під час поїздок на територію Грузії і для громадян цієї країни під час поїздок в ЄС на термін перебування до 90 днів протягом 180-денного періоду», - йдеться в комюніке. У повідомленні наголошується, що набрання чинності безвізовим режимом має відбутися в той же час, як і набрання чинності новим механізмом припинення безвізу. Далі рішення про лібералізацію візового режиму для Грузії буде представлено для голосування Європарламенту і Ради ЄС для ухвалення.
Політика Увечері Рада розгляне закон про спецконфіскацію та бюджет-2017 У вівторок, 20 грудня, Верховна Рада після 16-00 почне розглядати зміни до Бюджетного та Податкового кодексів, закон про спецконфіскацію та Держбюджет-2017.  Про це в кулуарах Верховної Ради України 20 грудня заявив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, передає кореспондент АСН.  «Наша фракція, як державницька, буде голосувати за бюджет-2017 року... Наразі комітети допрацьовують зміни до Податкового та Бюджетного кодексів... Питання будуть розглянуті на вечірньому засіданні», - сказав він.  Також Бурбак наголосив, що фракція підготувала законопроект №5557, яким передбачається повернення 1,5 млрд грн, вкрадених режимом Віктора Януковича. «В законопроекті є пропозиція про направлення 50% з цих коштів - на армію, а інших 50% - на соцвиплати. Внесення цього законопроекту до порядку денного буде проголосовано», - запевнив він.  «Скільки все це займе часу, подивимося. Ми готові засідати скільки необхідно. Сьогодні ми маємо прийняти бюджет», - вважає він. 
Суспільство Кількість бідних громадян в Україні досягла 58% - експерт В Україні, згідно з дослідженнями, зафіксовано кількість бідних громадян на рівні 58%. Про це заявив експер­т Українського інстит­уту дослідження екстр­емізму Руслан Старово­йтенко під час прес-к­онференції на тему ­«Бідність – основна з­агроза безпеці громад­ян України в 2017 роц­і», опираючись на дос­лідження Швейцарськог­о інституту, передає кореспондент АСН. «В Україні, згідно з цими дослідженнями, зафіксовано вже кількість бідних громадян на рівні 58%. Це перший рік, коли ми перетнули межу у 50%. Згідно з думками багатьох міжнародних експертів, це дуже небезпечно, тому що в країнах, де кількість бідних громадян перевищує показник у 50%, в них відбуваються масові протести, є додатковий ризик заворушень, безладу, різних маніпуляцій й з боку екстремістів, які можуть залучати до протиправної діяльності», - сказав він. Експерт наголосив, що бідних людей легше залучати до протиправної діяльності. «На це треба звернути увагу і при прийнятті бюджету на 2017 рік, він має відповідати на питання, в який спосіб долати бідність та дбати про підприємництво, щоб були вливання в економіку», - наголосив експерт. Нагадаємо, Україна р­азом з Білоруссю – єд­ині країни в Європі, ­які увійшли до списку­ найбільш злиденних в­ світі.  
Політика оформление ленты  В Україні можуть заблокувати сервіс бронювання готелів Booking через Крим Доступ до відомого сервісу бронювання готелів Booking.com на території України може бути заблокований. Про це пише депутат від фракції «Народний фронт» Георгій Логвинський у себе в Facebook. «Щодо Booking.com було розпочато кримінальну справу «за торгівлю вкраденим», і доступ до сайту на території України може бути заблокований!», - Пише він. «Голландська компанія Booking.com щодня продає проживання на 1,2 млн ночей, в порушення національного законодавства і міжнародного права, введених обмежувальних заходів, не тільки сприяє незаконному в'їзду на окуповану територію (Крим. - Ред.), а також активно співпрацює з бандитською владою самозванців і відкрито рекламує, укладає угоди, продає проживання у вкрадених у нашої країни санаторіях і готелях півострова Крим», - пише депутат. За його даними, «нахабство дійшло до того, що вже продають путівки у «віджаті» у парламенту і АП України санаторії, крадучи гроші у вищих органів державної влади. Відповідно Booking.com є співучасником злочину.
Економіка Експерт: Україні в 2017 році може загрожувати дефолт Бюджет на 2017 рік несе загрози інфляції, і якщо відбудеться подальше падіння гривні, Україна ризикує і масовими банкротствами, і навіть дефолтом держави. Про це заявив експер­т Українського інстит­уту дослідження екстр­емізму Руслан Старово­йтенко під час прес-конференції на тему   ­«Бідність – основна з­агроза безпеці громад­ян України в 2017 роц­і», опираючись на дос­лідження Швейцарськог­о інституту. «Бюджет на 2017 рік несе загрози інфляції. І інфляцію нам не можна допустити ні в якому разі, тобто якщо відбудеться у 2017 році подальше падіння гривні, ми ризикуємо і масовими банкротствами, ми ризикуємо дефолтом держави, ми ризикуємо реальним падінням життя», - сказав він. Старовойтенко нагадав, що закладено 10% зростання пенсій. «І якщо буде гіперінфляція, то, звичайно, що цих 10% не покриють продовольчої корзини, яка і цього року перевищувала реальну інфляцію», - заявив він.
Суспільство Президенту запропонували націоналізувати Roshen На сайті Президента України зареєстрована петиція про націоналізацію корпорації Roshen і торгової марки Roshen. Петиція авторства Наталії Ковальчук зареєстрована 19 грудня 2016 року. За один день петиція набрала 684 голоси з 25 тис. необхідних. «Для забезпечення фінансової стабільності в державі і для вирівнювання доходів і видатків Державного бюджету України пропоную видати указ «Про націоналізацію корпорації Roshen і торгової марки Roshen», - ідеться в тексті петиції. На думку автора, перебування корпорації Roshen в приватній власності завдає іміджевої шкоди Україні перед міжнародним співтовариством і перешкоджає економічному співробітництву з країнами Центральної та Західної Європи, Північної Америки, а також налагодження співпраці з НАТО. Нагадаємо, що увечері 18 грудня Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні підтримав пропозицію Національного банку України про перехід комерційного банку «ПриватБанк» у стовідсоткову власність держави.
Події У Слов'янську затримано жінку, яка залишила своїх дітей замерзати вдома Працівники  поліції Слов'янська виявили мешканку с. Семенівка, яка залишила двох дітей замерзати вдома. Про це інформує прес-служба Головного управління Нацполіції в Донецькій області. Згідно з повідомленням, мати двох дітей, які були напередодні госпіталізовані з обмороженням, розповіла, що залишила вдома хворих дітей з «поважної», за її словами, причини - ще в п'ятницю вона поїхала до подруги на день народження, де провела три дні. В цей час за дітьми дивилися сусіди, які намагалися топити піч, але більшу частину часу в кімнатах було прохолодно. Жінка вже двічі притягалася до відповідальності за неналежне виконання обов'язків з виховання дітей згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення. Цього разу їй загрожує кримінальна відповідальність. Розпочато кримінальне провадження за статтею 166 КК України (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена ​​опіка чи піклування). Затриманій загрожує обмеження волі від 2 до 5 років.
Економіка «ПриватБанк» відновив усі платежі юросіб та ФОП - Мінфін Націоналізований «ПриватБанк» відновив обслуговування комерційних платежів, повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк. «ПриватБанк» відновив платежі фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб, як і передбачалося. Тільки що пройшов перший платіж», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. За його словами, всі платежі, які були ініційовані 19 грудня, будуть виконані протягом сьогоднішнього дня, 20 грудня. І для того щоб здійснити оплату всіх податків і зборів та уникнути штрафів, сьогоднішній операційний день буде продовжений. Нагадаємо, що 20 грудня корпоративні платежі в «ПриватБанку» тимчасово обслуговувалися з обмеженнями. Зокрема, здійснення видаткових операцій можливо було в межах, що не перевищують залишок на рахунках на 19 грудня.
Події оформление ленты  Українець безперешкодно вивіз через наш кордон 100 кг гашишу, але був затриманий російськими митниками Українець зі 100 кілограмами гашишу затриманий правоохоронцями в пункті пропуску «Нові Юрковичі» на ділянці російсько-українського кордону в Брянській області. Про це повідомляє місцевий портал «Город_Брянск24». Наркотики кур'єр перевозив у спеціально обладнаних схованках в своєму позашляховику KIA Sorento. Наркотичні засоби були виявлені в ході огляду автомобіля за допомогою службових собак, які своєю поведінкою показали, що в багажному відділенні автомобіля, імовірно під обшивкою, можлива наявність наркотичних речовин. Після чого було прийнято рішення переглянути автомобіль із застосуванням мобільного інспекційно-оглядового комплексу. В результаті зі схованок було вилучено 320 брикетів, обмотаних скотчем, в яких був гашиш. Загальна вага наркотику склала близько 104 кг. А всю вартість партії в Брянській митниці оцінили у більш ніж 1,5 мільйона доларів. Щодо власника авто, 60-річного громадянина України, порушено кримінальну справу. Якщо його провина буде доведена, то покарання може бути найсуворішим - аж до довічного ув'язнення. Імовірно, ця партія наркотиків мексиканського походження. Гашишні брикети мають текстовий логотип Chapo. Журналісти припускають, що це похідне від прізвиська відомого мексиканського наркобарона El Chapo (коротун). АСН звернулася в ДФС із запитом щодо того, яким чином така величезна партія гашишу могла перетнути державний кордон і чи буде за цим фактом проводитись перевірка і чи порушуватиметься кримінальне провадження.  
За кордоном Росія оцінила будівництво «Турецького потоку» в 7 млрд євро Будівництво газопроводу «Турецький потік», яким планується в обхід України постачати російський газ до Туреччини і Європи, обійдеться в 7 млрд євро, повідомляє Прайм  з посиланням на документ до законопроекту про ратифікацію міжурядової угоди між РФ і Туреччиною. «Інвестиції, необхідні для реалізації проекту в двонитковому виконанні, включно з витратами, які були понесені раніше в рамках реалізації морської ділянки проекту «Південний потік», складають близько 7 млрд євро», - йдеться в документі. Згідно з документом, проектування, будівництво та експлуатацію морської ділянки реалізує Росія, а сухопутної ділянки першої нитки газопроводу - Туреччина. Нагадаємо, що 8 грудня російський газовий монополіст «Газпром» підписав контракт на будівництво першої нитки морської частини газопроводу «Турецький потік». Перша нитка газопроводу буде призначена для турецького ринку, друга - для Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної нитки становить 15,75 млрд куб. газу на рік.
Економіка Омелян сподівається на підписання угоди про «відкрите небо» з ЄС у 2017 році Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сподівається, що угоду про спільний авіапростір між Україною і країнами Європейського Союзу буде підписано в 2017 році, передає Інтерфакс-Україна. «Я сподіваюся, що ми зможемо в цьому трикутнику найближчим часом прийти до спільного компромісу, щоб у 2017 році ця угода була підписана», - заявив він. Міністр підкреслив, що найближчим часом будуть проведені консультації з Іспанією і Великою Британією для того, щоб «чітко внести меседжі з боку України, що цей договір давно вже переріс формат технічний і перейшов у формат політичний». «Як і безвіз, питання "відкритого неба" між Україною і ЄС дуже гостре. Приємно, що обидві столиці з розумінням ставляться до цієї ситуації», - сказав Омелян.
Суспільство НАБУ: Обшуки в ЦВК були законними, детективи нічого не вилучали У НАБУ заявили, що обшуки в приміщенні ЦВК 13 грудня пройшли на підставі постанови Солом'янського суду Києва. Про це передає прес-служба відомства. Згідно з повідомленням, детективи Бюро провели обшуки в приміщенні ЦВК на підставі постанови Солом'янського районного суду столиці у ході досудового розслідування т.зв. «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Обшуки були проведені після повідомлення про підозру голові ЦВК в київському аеропорту Бориспіль. Прес-служба відзначає, що в ході обшуків детективи НАБУ нічого не вилучали і не пошкоджували техніку, про що свідчить підписаний співробітниками комісії протокол за результатами обшуку. Тому звинувачення на адресу детективів НАБУ в пошкодженні комп'ютерної техніки і порушенні законодавства безпідставні.
Політика За бюджет голосувати неможливо - Пинзеник Народний депутат фракції БПП та екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник заявив, що не підтримає державний бюджет на 2017 рік, де передбачено збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 грн. Про це він заявив у кулуарах Верховної Ради України перед початком вечірнього засідання 20 грудня, передає кореспондент АСН.  «Я особисто не буду голосувати за бюджет. Після так званого першого читання бюджет прийшов до нас зовсім інший. Бо змінилася мінімальна заробітна плата у 3200 грн, чого не було під час першого читання... Тому я не знаю, як вони будуть голосувати. Але очевидно, що сьогодні вирішили влаштувати тут новорічну ніч. Чому саме сьогодні? Чому не завтра? У четвер? Тому що коли втома досягає апогею, можна прийняти будь-що», - сказав Пинзеник.  Він наголосив, що на сьогодні ми маємо борг у розмірі 1 трлн 724 млрд грн. «А на кінець наступного року він вже складе - 2,3 трлн. Звідки гроші? Грошей нема... Зокрема, щоб вирішити проблему «ПриватБанку», кожен має заплатити більше 3 тис. грн», - заявив він.
За кордоном оформление ленты  Як виглядає новий АН-132D всередині і чим він хороший «Антонов» завершив будівництво першого дослідного зразка транспортного літака АН-132D. Сьогодні його показали експертам і журналістам. Збірка першого примірника відбувалася в Києві. За оцінками «Антонова», потреба ринку в літаках типу Ан-132 на найближчі 20 років становить близько 900 одиниць. Новий літак здатний цілодобово працювати в різних кліматичних і погодних умовах, сідаючи на аеродромах з різною якістю покриття смуг і навіть на коротких ґрунтових і високогірних. В Ан-132 збережені всі кращі якості попередньої моделі, відрізняється ж він новим рівнем техніко-економічних і експлуатаційних характеристик. Вантажопідйомність збільшена на 23%, дальність польоту - в 2,75 разу більше, ніж у попередника при перевезенні 6 тонн вантажу. Експерти відзначають високу паливну ефективність, а також більш низький рівень шуму та емісії. Урочисте викочування нового літака відвідав Петро Порошенко, який подякував партнерам і замовників з Саудівської Аравії. «Дуже важливо, що в умовах російської агресії проти нашої держави, в умовах, коли елементом гібридної війни стало повне закриття ринків Російської Федерації, ми знаходимо нові перспективні ринки для українських виробників», - сказав Президент. Вже сьогодні відомо, що першу партію АН-132D замовила компанія з Саудівської Аравії. Українські літаки туди прибудуть в першому кварталі 2017 року.
За кордоном Єврокомісія може оштрафувати Facebook Європейська комісія може оштрафувати соціальну мережу Facebook через те, що компанія надала неточну інформацію або таку, що вводить в оману, під час розгляду справи про поглинання WhatsApp в 2014 році, повідомляється на сайті ЄК. «Компанії зобов'язані надати комісії достовірну інформацію в ході злиття компаній... В цьому конкретному випадку, за попередньою думку комісії, Facebook дав нам неправильну інформацію або таку, що вводить в оману, про придбання WhatsApp», - йдеться в повідомленні ЄК. Зокрема, керівництво Facebook повідомило, що воно не змогло б створити надійне автоматичне узгодження між рахунками користувачів обох компаній. Однак у ЄК вважають, що можливість автоматичного узгодження була вже в 2014 році. Facebook може бути оштрафований на 1% від загального обороту компанії в тому випадку, якщо ЄК доведе свої підозри.
Суспільство У Росії марять бомбардуваннями Донбасу своїми ракетами Російський експерт Центру військово-політичних досліджень МДІМВ Михайло Александров відкрито повідомив, що Кремль може застосувати крилаті ракети, авіацію і далекобійні системи «Іскандер» на Донбасі, якщо українські військові порушать перемир'я на сході країни. Заяву Александрова було опубліковано в соцмережах. «Потрібно використовувати момент, коли перемир'я буде масштабно порушено українською стороною. Як тільки сили АТО порушать перемир'я, має розпочатися наступ «військ Донбасу», підтриманий російською авіацією і далекобійними системами - крилатими ракетами, ракетами «Іскандер». Фактично сирійський варіант», - говорить він. За словами російського чиновника, після знищення військової інфраструктури «росіяни знищать головну військову міць Києва, а бойовики зачистять піхоту». Александров сказав, що після «такого сценарію» «зайві потужності нам не завадять».
Політика В Раді роздають «таблиці» до першого бюджетного закону Народні депутати почнуть «бюджетний» розгляд після 17:00. Про це на вечірньому засіданні парламенту 20 грудня заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН.  «Хочу повідомити, що ми маємо висновок комітету щодо першого бюджетного закону - 5131 (проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення складання та виконання бюджетів від 15.09.2016). Вже є 50 примірників, порівняльних таблиць, їх починають роздавати в залі. Та будуть продовжувати роздавати... Колеги, є пропозиція, яка була до обіду, щоб, поки роздають порівняльні таблиці, ми відклали розгляд законопроекту та розглянули 4666 - дуже прогресивний законопроект, щоб ми його розглянули зараз за 15-20 хвилин, прийнятого у першому читанні, щоб потім ми перейшли до розгляду бюджетних питань», - сказав він.  Слід зазначити, що в ложі Кабміну вже почали з'являтися міністри, зокрема, віце-прем’єр-міністр Павло Розенко та віце-прем'єр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе. 
Суспільство У Кремлі може статися палацовий переворот - російський політолог Загроза для Володимира Путіна в тому, що до березня 2018 року в елітах може дозріти розуміння того, що він не забезпечує їхні інтереси. Про це заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю online.ua. «Режим захоче поміняти персональний бренд. Такі режими змінюються, як правило, після палацових переворотів. Підстав достатньо. Це низка зовнішньополітичних поразок, які пропаганда намагається видати за перемогу», - сказав політолог. За його словами, передовсім ідеться про Україну: ідеї «русского мира» і «Новоросії» провалилися. «Новоросія» перетворилася на «Лугандонію» (окуповані райони Донбасу. - Ред.), яку Володимир Путін хоче втюхати назад в Україну. Щоб переключити увагу від Донбасу, полізли в Сирію. Тепер Путіна весь світ називає військовим злочинцем, разом з Асадом», - говорить Піонтковський. Також здача Пальміри показала, що там не комп'ютерна гра, де літаками можна виграти війну. «Сирія стала другим Афганістаном для Росії. Колись це стало однією з причин розвалу СРСР. Кремль вліз на піку гострої фази тисячолітньої війни між сунітами і шиїтами. Причому на боці шиїтських екстремістів - режиму Башара Асада, бойовиків Хезболли, Корпусу вартових ісламської революції. Проти сунітів, до яких належать 80% мусульман і 95% мусульманського населення Росії. Думаючі люди все розуміють», - резюмував він.
Події оформление ленты  У Луганській області автобус зіткнувся з військовим УАЗом: постраждали четверо військовослужбовців У Луганській області у вівторок, 20 грудня, автобус зіткнувся з військовим автомобілем, в результаті четверо військовослужбовців Збройних Сил України отримали травми, повідомили в поліції області. За даними правоохоронців, ДТП сталася близько 09:00 на 117 км автодороги Т-13-02 КПП «Танюшівка - Старобільськ - Артемівськ» у селищі Варварівка Кремінського району. Попередньо встановлено, що 40-річний водій автобуса Mercedes Benz не вибрав безпечну швидкість руху, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв бокове зіткнення з військовим автомобілем УАЗ-3741. Водій і троє пасажирів УАЗ-3741 госпіталізовані в одну з медичних установ області. В автобусі ніхто не постраждав. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Проводиться досудове слідство.
Політика Парламент прийняв у першому читанні законопроект про ТОВ Український парламент прийняв у першому читанні законопроект «Про товариства з обмеженою відповідальністю та додатковою відповідальністю». «За» проект закону №4666 проголосував 271 народний депутат. Реформи, які запропоновані в документі, торкнуться фактично 500 тисяч підприємств (43% юросіб в Україні зареєстровані у формі ТОВ). Законопроект передбачає: - спрощення реєстрації ТОВ; - запровадження інституту корпоративних договорів; - вилучення складу учасників зі статуту і запровадження державної реєстрації учасників; - закріплення можливості формувати наглядову раду, впровадження концепції незалежних членів наглядової ради; - встановлення гнучкого регулювання корпоративного управління в ТОВ; - можливість конвертації боргового зобов'язання підприємства в частку статутного капіталу; - введення процедури виключення учасників товариств лише в судовому порядку.
Політика «Батьківщина» звинуватила Ляшка в готовності «підсобити» владі у підтримці бюджету-2017 «Батьківщина» звинувачує Ляшко в готовності «підсобити» владі за підтримку бюджету-2017. Про це на своїй сторінці в Facebook 20 грудня повідомив народний депутат фракції «Батьківщина» Олексій Рябчин, передає кореспондент АСН. «Коли у БПП і НФ кожен голос на рахунку, а самі вони дають максимум 170-180 голосів, перемогти кнопкодавство немає політичної волі. Сьогодні голосування за бюджет. Кожен голос на рахунку. І хто ж буде підносити «снаряди» коаліціантів? Судячи з ранкового голосування, вже є бажаючі. «Коаліції» не вистачало кілька голосів за «бюджетну ніч» - технічне голосування за продовження засідання до виконання порядку денного. Радикали вирішили підсобити і проголосували картками своїх відсутніх колег», - пише на своїй сторінці в Facebook Рябчин. Так, картка народного депутата Радикальної партії - Andrey Artemenko - голосувала в той момент, коли він був на презентації нового українського транспортника, про що написав у своєму ФБ. А картка Юрія Чижмаря голосувала в той момент, коли він складав іспити на вакантну посаду губернатора, про що свідчить відомість і пост у ФБ його ж колег... Подивіться, як за три хвилини в секторі радикалів знаходяться додаткових 4 голоси - Артеменко, Вовк, Амельченко і Чижмарь, якими і був проголосований законопроект - 229 «за». Якщо перевірити, то картки цих чотирьох депутатів-радикалів сьогодні в залі проголосували тільки за цей законопроект. «Це і є ціна відсутності коаліції, коли доводиться залучати інші фракції і групи для позитивного голосування за всяку ціну. Хтось сумнівається, що кнопкодавлять небезкорисливо? І якщо немає ні совісті, ні принципів і вже кнопкодавлять за таку дріб'язкову річ, як продовження роботи Верховної Ради після 18:00, то що говорити про більш «дохідні» для фракції голосуваннях? Стежимо за бюджетними законами», - закликав він.
Суспільство З 1 січня гіпертоніки, діабетики та астматики можуть відчути дефіцит ліків Введення референтних цін на лікарські засоби з 1 січня 2017 року може спричинити дефіцит цих препаратів в аптеках. Про це в коментарі АСН повідомила виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України Світлана Буніна. За її словами, досі Міністерство охорони здоров’я не опублікувало референтних цін на ті препарати від серцево-судинних захворювань, діабету і бронхіальної астми, на які буде введено референтні ціни. «Це ж не просто наклейку змінити, це потрібно зміни у програму вносити, а якщо вони закупили ці препарат за ціною, яка буде перевищувати референтну ціну, – це теж ризики. Якщо закупівельна ціна перевищуватиме референтну, то власники аптек повинні будуть працювати або собі у збиток, або віддати їх назад дистриб’юторам», - вважає Буніна.   На її думку, логічно, щоб референтні ціни вводились разом із програмою адресної компенсації вартості ліків, яка стартує з 1 квітня наступного року, тоді б аптеки мали час підготуватись до змін.
Політика Верховна Рада прийняла в цілому перший «бюджетний» закон. Парламент на вечірньому засіданні 20 грудня прийняв у другому читанні та в цілому Закон України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (реєстр. № 5131 (доопр.) від  3.11.2016 р.), поданий Кабінетом Міністрів України, за що проголосували 244 народних депутатів, передає кореспондент АСН.  "Місцеві бюджети будуть абсолютно повністю наповнені! Як співавтор децентралізації в країні, я це абсолютно відповідально заявляю, несу особисту відповідальність", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман у парламенті.  Це дасть додатково як мінімум 25 млрд. грн. у місцеві бюджети наступного року, - пообіцяв Гройсман, виступаючи перед депутатами.  При цьому фракція "Батьківщина" виступила категорично проти таких змін, прогнозуючи, що прийняття закону призведе до дефіциту місцевих бюджетів у розмірі не менше 20 млрд. грн у 2017 році.  Голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко зазначила, що такі зміни до Бюджетного кодексу - "один із найбільш цинічних законів, який замість децентралізації знищує місцеві громади", оскільки не передбачає кошти на соціальні програми, переводить на місцевий рівень забезпечення житлово-комунальних послуг, фінансового забезпечення сфери освіти, зокрема, профтехосвіти, а також сфери медичних послуг.  Проти змін до Бюджетного кодексу виступила також фракція "Самопоміч". Так, голова фракції Олег Березюк додав, що "центральна влада не підтримує міста та селища, а вбиває їх".  Як зазначається у пояснювальній записці до нього, розроблено з метою врегулювання питань, пов’язаних із підготовкою проекту закону про Державний бюджет України на 2017 рік, у якому серед іншого проведено розрахунки на основі нових підходів до здійснення видатків на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист населення, що забезпечуються з місцевих бюджетів. Щодо переліку видаткових повноважень у законі пропонується передати на фінансове забезпечення з місцевих бюджетів видатки, що згідно з чинними нормами Кодексу забезпечуються за рахунок субвенцій з державного бюджету, з яких, на: – утримання загальноосвітніх навчальних закладів, крім видатків на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників; – оплату послуг з підготовки кваліфікованих робітників на умовах регіонального замовлення у професійно-технічних та інших навчальних закладах державної та/або комунальної власності (з обласних бюджетів, бюджетів міст - обласних центрів та бюджету м. Києва), крім видатків на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти; – оплату комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я; – надання пільг з послуг зв’язку, деяких інших передбачених законодавством пільг та здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян; Водночас Кабінету Міністрів України надається право створювати державний фонд регіонального розвитку за рахунок коштів загального та спеціального фондів державного бюджету, тоді як на даний час він утворюється у складі загального фонду державного бюджету; – продовжити на 2017 рік дію норми щодо надання права здійснювати утримання дошкільних навчальних закладів та закладів культури з бюджетів сіл, селищ, міст районного значення; – надати можливість здійснювати видатки на утримання навчальних закладів професійно-технічної освіти, що розташовані у містах обласного значення – обласних центрах, у частині підготовки кваліфікованих робітників на умовах регіонального замовлення за рахунок обласного бюджету шляхом надання відповідного трансферту міському бюджету; – визначити 25 грудня року, що передує плановому, граничним терміном затвердження місцевих бюджетів;            
Політика Рада прийняла закон щодо держгарантій «ПриватБанку» Верховна Рада України на вечірньому засіданні 20 грудня проголосувала в цілому за Закон України "Про внесення зміни до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб", внесений як невідкладний, президентом. За що проголосували 276 народних депутатів, передає кореспондент АСН.  Зокрема, "за" голосували: Блок Петра Порошенка, "Народний фронт", "Опозиційний блок", Радикальна партія Олега Ляшка, групи "Відродження" та "Воля народу". Фракція "Батьківщина" хоча і критикувала дії Нацбанку, проголосувала за закон. Лише жоден нардеп "Самопоміч" не натиснув "за".  "Ми не можемо чекати! Наш обов'язок прийняти цей закон, бо це захист наших громадян", - сказав спікер Андрій Парубій.  Представник президента у парламенті Артур Герасимов, виступаючи з трибуни парламенту, зазначив, що закон "розроблено з метою посилення тенденції із подолання кризових явищ у банківській системі України та закріплення прояву волі держави як власника державних банків у забезпеченні захисту інтересів вкладників – фізичних осіб".  Голова фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко, виступаючи з трибуни, заявив, що його депутати підтримують голосуванням закон президента "щодо стабілізації "ПриватБанку", тобто 20 млн. українців. Стабілізація банку та порятунок вкладників, як фізичних, так і юридичних осіб, - це основна мета наразі... Водночас я звертаюся до президента, щоб він невідкладно відправив у відставку Голову Нацбанку Валерію Гонтарєву... А також розмістити усі рахунки Roshen в "ПриватБанку", як зробив ще вчора я", - сказав Ляшко.  Проте нардепи з фракцій "Батьківщина" та "Самопоміч" назвали закон таким, за який "треба буде розраховуватися кожному українцю... Хіба всі порушення не бачив Нацбанк?!", - наголошувала нардеп "Батьківщини" Олександра Кужель.  Законом вносяться зміни до статті 57 Закону України "Про банки і банківську діяльність". Згідно з цією зміною держава бере на себе обов’язок із гарантування відшкодування фізичним особам – вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності із Законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб". При цьому для цих фізичних осіб також зберігаються передбачені Законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами. Прийняття закону сприятиме захисту прав фізичних осіб – вкладників державних банків, а також надасть приклад відповідального ставлення власника банку до забезпечення захисту інтересів клієнтів банку.  
Економіка Товарообіг в аграрній сфері між Україною і Єгиптом досяг $1 млрд За десять місяців 2016 року товарообіг в аграрній сфері між Україною і Єгиптом досяг $1 млрд. Про це заявила заступник міністра агрополітики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає Укрінформ. «За десять місяців 2016 року товарообіг в аграрній сфері між Україною і Єгиптом вже досяг $1 млрд», - заявила чиновниця. За її словами, основними продуктами українського експорту на єгипетський ринок стали зернові та олійні культури. Крім того, додала Трофімцева, в України і Єгипту є потенціал для збільшення обсягу двосторонньої торгівлі. «Ця країна є головними «воротами» для виходу українських товарів на інші африканські ринки. Ми зацікавлені не тільки в диверсифікації товарної структури нашого експорту в Єгипет, а й у збільшенні імпорту необхідної нам якісної продукції з Єгипту», - заявила вона.
Політика Рада збільшила акцизи на тютюн та алкоголь Верховна Рада України прийняла в цілому Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році", за що на вечірньому засіданні 20 грудня проголосували 235 народних депутатів, передає кореспондент АСН.  Прийняття закону зумовлено збільшенням розміру мінімальної заробітної плати на 2017 рік на рівні 3 200 гривень.  Законом вносяться відповідні зміни:  •    в частині податку на додану вартість по суті закріплюється ліквідація "спецрежиму ПДВ" для українських аграріїв:  - рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, які додатково відкриті сільськогосподарським підприємствам, що обрали спеціальний режим оподаткування ПДВ, закриваються з дня наступного за граничним терміном сплати податкових зобов’язань за грудень 2016 року, для платників, які обрали квартальний податковий період – за ІV квартал 2016 року; - реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних, складених сільськогосподарськими підприємствами, що обрали спеціальний режим оподаткування ПДВ, за операціями з постачання сільськогосподарських товарів/послуг, має бути здійснена не пізніше 15 січня 2017 року; реєстрація зазначених податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних не може здійснюватися з порушенням цього терміну. При цьому ставки земельного податку для сільгоспвиробників не збільшаться. Так, голова "Радикальної партії" Олег Ляшко в кулуарах парламенту зазначив:  "Ми ставили вимоги до уряду і зараз частина цих вимог виконана... Зокрема, ми заморожуємо сплату земельного податку для підприємств промисловості, для сільськогосподарських підприємств, для фермерів. Ми обмежуємо земельний податок для промислових підприємств 6% від рівня інфляції, для сільськогосподарських – 0%, щоб вони не сплачували індекс інфляції", - сказав Ляшко. Показово, що під час розгляду закону прямо у сесійній залі відбулася жвава дискусія Ляшка та прем'єра Володимира Гройсмана. Голова Уряду та "радикал" активно обговорювали щось в ложі Кабміну, після чого прем'єр Гройсман був змушений декілька разів підходити до спікера Андрія Парубія.  До голови Ради та прем'єра підходив також і Ляшко, який попереджав, що його фракція не буде голосувати, якщо не врахують його поправки.  Закон вносить наступні зміни: •    акцизного податку:  -    збільшити ставки акцизного податку на алкогольні напої на 20%, на виноробну продукцію та слабоалкогольні напої на індекс споживчих цін 12%, на тютюнові вироби на 30% специфічну та на 3 відсоткові пункти (з 12% до 15%) адвалорну; -    запровадити єдину ставку акцизного податку на дизельне паливо 125,5 Є за 1000 л замість диференційованої ставки 125,5 Є та 95 Є в залежності від вмісту сірки; -    привести коди УКТ ЗЕД, до яких належить паливо пічне побутове у відповідність до Митного тарифу України.    •    в частині екологічного податку та рентної плати:  -    переглянути ставки екологічного податку та рентної плати з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2015 № 558 у 2016 році прогнозовані на рівні 112,0 та 110,4 відсотка відповідно.  Так, враховуючи сфери застосування податків, ставки екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України (крім ставки для стільникового радіозв’язку) з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2016 році збільшені на 12,0 відсотка.  Ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин,  рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням прогнозного індексу цін виробників промислової продукції у 2016 році збільшені на 10,4 відсотка. -    підвищити ставку рентної плати за користування радіочастотним ресурсом для радіозв'язку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації у діапазоні радіочастот 2300-2400 МГц та 2500-2690 МГц з 40,92 до 20 000,00 грн. за 1 МГц;    -    передбачити у діапазоні радіочастот 2300-2400 МГц та 2500-2690 МГц сплату рентної плати за користування радіочастотним ресурсом для стільникового радіозв’язку у розмірі 23085,25 грн. за 1 МГц; -    ввести понижуючі та підвищуючі коефіцієнти до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом для стільникового радіозв’язку та радіозв'язку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації. Підвищувальні коефіцієнти у розмірі 1,4 пропонується ввести за перевищення у одного користувача радіочастотного ресурсу оптимально необхідної ширини смуг радіочастот у відповідних діапазонах для впровадження технологій системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління (LTE) та у розмірі 1,2 за неефективно фрагментовані смуги радіочастот. Разом з цим, у разі вжиття користувачами радіочастотного ресурсу заходів з метою залишення оптимально необхідної суцільної смуги радіочастот пропонується встановити понижувальний коефіцієнт 0,75.  •    в частині рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України:  - збільшити ставку рентної плати з 2,4 долара США за транзитне транспортування однієї тонни аміаку за кожні 100 кілометрів відстані відповідних маршрутів його транспортування до 4,8 долара США. •    у зв’язку із збільшенням у 2017 році розміру мінімальної заробітної плати до 3200 гривень, пропонується переглянути окремі положення Податкового кодексу України, які мають прив’язку до розміру мінімальної заробітної плати. Важливо, що у висновку головного юридичного управління зазначено, що норми закону "не узгоджуються з частиною третьою статті 27 Бюджетного кодексу України, згідно з якою  Закони України або їх окремі положення, які впливають на показники бюджету (зменшують надходження бюджету та/або збільшують витрати бюджету) і приймаються: не пізніше 15 липня року, що передує плановому, вводяться в дію не раніше початку планового бюджетного періоду».
Економіка На заводі Фірташа збираються скоротити 1733 працівників На підприємстві «Азот» в Сєверодонецьку Луганської області, що належить групі компаній Group DF українського олігарха Дмитра Фірташа, збираються скоротити 1733 працівників. Про це повідомили в прес-службі «Східного партнерства». За даними організації, цю інформацію озвучив на сесії Сєверодонецької міської ради голова профкому «Азоту» і Федерації профспілок Луганської області Валерій Черниш. «Це більше, ніж працює на будь-якому підприємстві міста і становить понад 27% нинішнього штату хімічного гіганта. Працевлаштувати таку кількість безробітних в зоні АТО не уявляється можливим, і це може призвести до соціальної напруженості, конфліктів», - йдеться в повідомленні. За даними керівництва підприємства, завод простоює через фактори, що не залежать від них, які не дозволяють забезпечити нормальну роботу. Але попри це, на заводі продовжують виплачувати заробітну плату персоналу, виконувати колективний договір. Відзначається, що депутати міськради прийняли звернення до Президента України, голови Верховної Ради України і прем'єр-міністра України, а також до керівництва Луганської області щодо ситуації, що склалася на ПрАТ «Сєверодонецьке об'єднання Азот».
Політика «Самопоміч» та «Батьківщина» та Пинзеник з БПП заблокували трибуну Ради під час розгляду бюджетних законів Екс-міністр фінансів та народний депутат БПП Віктор Пинзеник в оточенні народних депутатів фракцій "Батьківщини" та "Самопоміч" блокували трибуну на вечірньому засіданні 20 грудня під час розгляду Проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні), передає кореспондент АСН. За словами Пинзеника, цей законопроект був прийнятий з порушеннями регламенту та не може бути винесений на розгляд парламенту. Як раніше наголошувала голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко закон передбачає створення безмитних територій для того, щоб окремі олігархи і далі могли виводити кошти в офшори. Спікер Андрій Парубій повідомив, що законопроект ще не підготовлений до розгляду у другому читанні. Тому його розгляд відклали та перейшли до розгляду законопроекту про створення Державного експортного-імпортного агентства на вимогу Радикальної партії Олега Ляшка. За словами нардепа Сергія Рибалки з Радикальної партії, сьогодні була досягнута домовленість із президентом і прем'єром щодо створення такого агентства.  У той же час в «Батьківщині» назвали таку домовленість щодо створення ще одного агентства підтвердженням корупційних домовленостей коаліції та фракції Ляшка в обмін на голосування за бюджет.
Політика Депутати проголосували закон про забезпечення експортно-імпортної експансії Верховна Рада України на вечірньому засіданні 20 грудня прийняла у другому читанні та в цілому Закон "Про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту", за що проголосували 237 народних депутатів, передає кореспондент АСН.  Зазначимо, що Радикальна партія Олега Ляшка наполягала на прийнятті  закону про створення державного експортно-імпортного агентства до розгляду бюджету на 2017 рік. У фракції "Батьківщина" таку домовленість назвали корупційною.  Законом запроваджується один із механізмів державної підтримки експорту, створення умов для забезпечення реалізації державної політики щодо страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту, покращення показників торговельного балансу та стимулювання розвитку економіки в цілому. Також пропонується визначити: термінологію, щодо впровадження державної підтримки експорту (експортний кредит, комерційний ризик, некомерційний ризик, страхування зовнішньоекономічних контрактів тощо);  основні засади створення державної установи з підтримки експорту; джерела фінансування установи; принципи, на яких ґрунтуватиметься така державна підтримка – добровільність, відкритість, конкурентність, інтегрованість до світового простору;  порядок формування та діяльності органів управління Установи (наглядова рада, правління та їх повноваження) та органів контролю (ревізійна комісія, служба внутрішнього  аудиту); напрями державної підтримки експорту; механізм забезпечення прозорості діяльності Установи та можливості громадського контролю; особливості діяльності Установи (страхування, перестрахування, гарантування) та обмеження в її діяльності; можливість участі Установи у реалізації урядових програм здешевлення вартості експортних кредитів, за умови передбачення відповідних коштів у державному бюджеті; порядок регулювання діяльності Установи (на підставі статуту, що затверджується Кабінетом Міністрів України, та іншого законодавства України, у тому числі нормативних актів Нацкомфінпослуг) тощо. "Реалізація законопроекту дасть можливість сформувати систему державної підтримки експорту, розширити можливості стимулювання діяльності експортерів та пошуку ними додаткових ринків збуту товарів та послуг, розвитку зовнішньоекономічної діяльності, а також залучення інвестицій та створення нових робочих місць в реальному секторі економіки", - зазначено у пояснювальній записці.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,8244440555573-/ /-pc-/
Top