counter
Архів Повернутись назад 20 Лютого 2018
20 Лютого
Кримінал Депутату Держдуми РФ у справі «російської мафії» загрожує 5 років в'язниці в Іспанії Прокуратура Іспанії просить суд посадити депутата невизнаної Держдуми країни-агресора Владислава Резника на 5,5 року до в'язниці. Про це пише РИА «Новости». Резник є депутатом від путінської партії «Єдина Росія». Депутат, а також ще 17 фігурантів проходять у справі про «російську мафію». Для них прокуратура просить від 1,7 року до 5,6 року тюремного ув'язнення і штрафи від €26 тисяч до €100 млн. «Я приїхав на засідання тому, що я ні в чому не винен і довіряю іспанському правосуддю», - сказав Резник. Прокуратура звинувачує 18 росіян, які входять у «Малишківське» і «Тамбовське» угруповання, у відмиванні грошей в Іспанії в 1990-2000 роках. Резника підозрюють разом із дружиною, також під підозрою екс-заступник голови Слідчого комітету Ігор Соболевський і заступник голови ФСКН Микола Аулов. Правоохоронці Іспанії 11 років розслідували цю справу.
Події В ОБСЄ зафіксували понад 600 вибухів на Донбасі Співробітники СММ ОБСЄ на Донбасі зафіксували понад 600 вибухів за минулі вихідні. Про це сказано в звіті місії. «У період з вечора 16 лютого до вечора 17 лютого в Донецькій області ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім періодом, зафіксувавши близько 530 вибухів проти 120 відповідно», - сказано в повідомленні. У п'ятницю, 16 лютого, ввечері в окупованій Горлівці спостерігачі задокументували 21 вибух невідомого походження, а також 17 черг зі стрілецької зброї. «У період з вечора суботи, 17 лютого, до вечора неділі СММ констатувала зменшення числа порушень режиму припинення вогню (в тому числі 90 вибухів), якщо порівнювати з попереднім днем», - йдеться в звіті. Як наголошується, в Луганській області з вечора 16 до вечора проти 17 лютого було зафіксовано зменшення кількості порушень режиму припинення вогню.
Політика Миротворці ООН: МЗС заявив про неприпустимість участі Білорусі МЗС України повідомило про неможливість участі Білорусі в миротворчій місії ООН на Донбасі, так як ця країна є членом Організації Договору про колективну безпеку - військово-політичного блоку на чолі з Російською Федерацією. Про це інформує заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в ефірі 5 каналу. «Наскільки мені відомо, Білорусь не вийшла з ОДКБ і є членом даної організації. Якщо ми виключаємо НАТО, то логічно, щоб держави ОДКБ не брали участь в місії», - говорить вона. За словами Зеркаль, Україна і західні партнери не будуть грати за правилами Росії. «Вони весь час намагаються просувати ідею, що ми повинні вести діалоги з угрупуваннями «ЛДНР». Зрозуміло, що «ДНР» і «ЛНР» не є стороною конфлікту. Це зрозуміло нам і всім нашим західним партнерам», - говорить вона.
Події оформление ленты  Замкнули в кімнаті і морили голодом: в Харкові мати кинула своїх дітей У Харкові місцева мешканка кілька днів тримала під замком своїх дітей. Про це інформує у себе на сторінці в Facebook співробітниця поліції Ляна Теремкова. «Співробітники патрульної поліції виявили двох дівчаток 6-річну Кароліну і 4-річну Анжеліку, які три дні були замкнені в кімнаті і нічого не їли. Дівчата розповіли, що у них є брат Саша 11 років, який закритий в сусідній квартирі з ще одним невідомим хлопцем. Батько дітей давно пішов з сім'ї, а мамі вони не потрібні зовсім» –пише Ляна Теремкова. За її словами, всіх дітей госпіталізували в одну з лікарень міста. За попередніми даними, напередодні, 19 лютого, близько 9:00 ранку наряд поліції виїхав на повідомлення про сварку. На місці поліцейські з'ясували, що бійку влаштували 60-річні жінка та чоловік, які були в стані алкогольного сп'яніння. У цій же квартирі знаходилися бідні діти.
Політика США закликали керівництво України подвоїти зусилля щодо впровадження реформ США закликають керівництво України подвоїти свої зусилля по впровадженню комплексних реформ. Про це сказано в офіційному повідомленні, яке було опубліковано на сайті Держдепу. «Чотири роки тому українці різних верств суспільства і регіонів країни об'єдналися на Майдані, щоб зажадати від уряду визнання вибору громадян України приєднатися до ЄС. Десятки українців - «Небесна Сотня» - віддали життя на Майдані заради своєї мрії про кращу Україну», - сказано в заяві. Держдеп США підкреслив, що Америка й надалі підтримуватиме Україну на тлі агресії РФ. «За останні чотири роки в Україні зробили важливі кроки, але попереду велика робота, щоб виконати обіцянку Майдану і реалізувати потенціал країни. США закликають українських лідерів подвоїти зусилля по здійсненню глибоких, своєчасних і всеосяжних реформ, які необхідні для створення стабільної, процвітаючої, демократичної і вільної країни, на яку заслуговують громадяни України», - сказано в заяві.
Події Депутата Держдуми судять у справі "російської мафії" в Іспанії В рамках судового процесу у справі «російської мафії» прокуратура Іспанії просить засудити 18 осіб, в тому числі депутата Державної думи Росії Владислава Резника, до різних термінів ув'язнення від 19 місяців до 5,5 років ув'язнення, інформує ABC.es. На лаві підсудних опинився депутат нелегітимною в Україні Держдуми Владислав Рєзнік, його дружина Діана Гиндин, а також Юрій Саліков, Хуан Антоніо Унторіа Агустін, Світлана Васильєва, Олена Бойко, Андрій Маленкович, Михайло Ребо, Леонід Хазін, Ігнасіо Педро Уркіло, Леокадія Мартін, Юлія Єрмоленко, Хуліан Хесус Ангуло, Франсиско Окан Пальма, Жанна Гавриленкова, Антоніо де Фортуни, Вадим Романюк і Кирило Юдашев. Михайло Ребо - вирішив піти на угоду зі слідством і погодився зі звинуваченнями іспанської прокуратури, яка запросила два роки позбавлення волі для нього і штраф - 600 тис. євро. Справа стосується 2008 року, коли поліція Іспанії провела «Операцію Трійка» і заарештувала 18 підозрюваних «російської мафії». Росіяни почали відмивати гроші в Іспанії в 1990-х роках, коли багаті громадяни Росії почали купувати розкішні вілли на Коста-дель-Соль і Балеарських островах.
Політика В'ятрович: За три роки в Польщі осквернили 15 українських місць пам'яті З 2014 року Україна веде переговори з польською стороною про легалізацію на території обох держав українських і польських пам'ятників, які були побудовані без дотримання законодавства. В ході переговорів домовилися, що поки узгоджуються варіанти легалізації цих пам'ятних місць, тим, які існують, не буде завдано шкоди. Але, як заявив директор Українського інституту Національної пам'яті Володимир В'ятрович у себе в Facebook, на території Польщі цією домовленістю знехтували. З 2014 по 2017 на польській території сталося 15 актів вандалізму на українських місцях пам'яті, зокрема і на могилах. Виконавцями були невідомі вандали, а потім відповідальність взяли деякі громадські об'єднання, - каже В'ятрович. За його словами, попри це польські правоохоронні органи не виявили винуватців, пам'ятники не відновлені, а влада не засудила вандалізм.
Суспільство Казахстан затвердив поправки у новий алфавіт на латиниці Казахстан затвердив новий латинський алфавіт. У ньому менше букв з апострофом, а також введені дві подвійні літери - "sh" і "ch". Президент країни Нурсултан Назарбаєв вніс зміни в указ, який був підписаний в кінці жовтня 2017 року, пише УНІАН. В оновленій версії без апострофів будуть вживатися букви "о", "u", "y". Нагадаємо, до 2025 року Казахстан має перейти на латиницю. Значна частина населення Казахстану підтримала цю ідею. При цьому низка експертів до публікації офіційного указу сумнівалися в тому, що процес переходу на латинський алфавіт вдасться завершити в намічені терміни. Адже в алфавіті відсутні латинські відповідники для Ї, Ц, Щ, Ь, Ю, Я що залишає невизначеність для правопису таких слів, як "з'їзд", наприклад. Зараз у Казахстані використовується Кирилівська графіка. Навіть після введення нового алфавіту вона буде використовуватися параллельно до 2025 року.
Політика Порошенко: Герої Небесної Сотні віддали свої життя за Україну і перемогли Герої Небесної сотні чотири роки тому віддали свої життя в боротьбі за повернення України в Європу. Про це заявив президент України Петро Порошенко, передав кореспондент АСН. "Уже чотири роки з трагічних подій 18-20 лютого, коли Україна втратила 107 кращих своїх синів і дочок - героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя за те, щоб зупинити свавілля, за те, щоб перемогти - перемогти в боротьбі за Україну. За ці 4 роки багато всього зроблено", - зазначив глава держави. За його словами, тільки за останній рік українці отримали право безвізових поїздок у країни ЄС, Україна повернулася в сім'ю європейських народів, а угода про Асоціацію з Євросоюзом була підписана, ратифікована і набрала чинності. При цьому Порошенко додав, що саме заради підписання цієї угоди з ЄС багато українців і вийшли на Майдан Незалежності в кінці листопада 2013 року. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Економіка Українці все частіше скаржаться на прострочені продукти, якість пального і рекламу Українці все частіше скаржаться на прострочені продукти, наявність сірки в пальному та інші порушення прав споживачів. Про це на прес-конференції заявив голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа, передає кореспондент АСН. "Майже 43% скарг, які ми отримували і стосувалися захисту прав споживачів, були задоволені в 2017 році. На цю сферу не поширювався мораторій на перевірку. При цьому 43%, можливо, не зовсім великий показник, але він достатній. Адже часто споживач не належним чином подає заяви про скарги... При наявності всього пакета документів ми подаємо його на розгляд Мінекономрозвитку і потім починаємо перевірки. Тому 43% - це непоганий показник", - заявив він. З його слів, у 90% випадків скарги у сфері захисту прав споживачів стосувалися відсутності повної інформації про продовольчі товари або ж прострочені терміни придатності. Також за минулий рік служба задовольнила 34% скарг у сфері послуг, 42,5% - у сфері торгівлі непродовольчими товарами. Були проведені перевірки 177 автозаправних станцій, в результаті чого виявлено 61% порушень різного характеру, починаючи з недостатнього переліку документів на станціях, закінчуючи поганою якістю пального, наприклад, наявності в ньому сірки, що прямо негативно впливає на якість. У сфері виконання антитютюнових законів було проведено 230 перевірок, в результаті встановлено порушення у 7% випадків. Щодо рекламних носіїв були проведені перевірки стосовно 12700 тис. випадків, де виявлено більше 2 тис. порушень. "У цьому контексті ми активно працюємо з місцевими органами влади, щоб виключити, наприклад, ту ж сексистську рекламу", - сказав він.
Політика Меморіал Героям Небесної Сотні дозволить Україні назавжди піти від "совка" - Порошенко Меморіал Героям Небесної Сотні символізуватиме майбутнє України і дозволить країні остаточно відійти від Радянського Союзу. Про це заявив президент України Петро Порошенко, передав кореспондент АСН. "Цим меморіалом, цим музеєм ми повинні остаточно відійти від Радянського Союзу і радянських традицій", - зазначив глава держави. За його словами, майбутній меморіал повинен обов'язково дивитися в майбутнє, оскільки саме за майбутнє країни віддали свої життя 4 роки тому герої. При цьому Порошенко додав, що сам він спеціально не демонструвати своє ставлення до проектів меморіалу, хоча якісь із них йому не сподобалися, а деякі дуже сподобалися. На його думку, у виборі важливо врахувати думку родичів загиблих героїв. Водночас глава держави підкреслив, що для нього майбутній меморіал дуже важливий, оскільки сам він пробув на Майдані "з першого до останнього дня" і добре пам'ятає всі важливі події того періоду. "Це місце, де має бути кожен справжній українець", - підкреслив президент. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Політика США нарощують присутність у Чорному морі для стримування РФ - CNN Сполучені Штати посилюють свою військову присутність у Чорному морі для відповіді на аналогічні дії РФ. Про це інформує телеканал CNN, посилаючись на військових американських посадових осіб. Одне з джерел телеканалу повідомило, що недавня відправка есмінців США «Росс» (USS Ross) і «Корні» (USS Carney) в Чорне море стала частиною зусиль зі «зниження чутливості РФ» до військової присутності США в це регіоні. За інформацією двох американських джерел, Росія різко реагує на військові операції Америки в Чорному морі, з огляду на недавню мілітаризацію окупованого росіянами Криму. У НАТО звернули увагу на розміщення РФ підводних човнів біля берегів Криму, повідомляючи, що Альянс не прагне до військової гонки з Росією в регіоні, але зміцнює свої позиції в Південно-Східній Європі.
Політика МОЗ України усунуло Амосову від обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця МОЗ України відсторонило від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерину Амосову. Про це сказано в повідомленні Міністерства у Facebook. Як повідомляється, згідно з графіком, 20 лютого цього року по всій країні у закладах вищої освіти, які готують лікарів-стоматологів, повинен пройти інтегрований ліцензійний іспит «Крок 1. Стоматологія». Але в зв'язку з відсутністю договору між Центром тестування та медичним університетом ім. Богомольця студенти 3-го курсу стоматологічного факультету були позбавлені можливості скласти цей іспит. «Звертаємо увагу, що студенти-стоматологи НМУ ім. Богомольця стали єдиними серед своїх колег з 13 вишів, для яких не відбувся сьогодні ліцензійний іспит», - зазначили в МОЗ. У відомстві повідомили, що листом від 2 лютого зверталися до керівництва інституту з вимогою забезпечити навчальний процес на рівні державних стандартів освіти. За даними на вівторок, 20 лютого, керівництво НМУ не почало процедуру переговорів і не уклало договір з Центром тестування на проведення іспитів «Крок», зірвавши проведення іспиту «Крок 1. Стоматологія». «МОЗ усуває від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову», - сказано в повідомленні.
Політика Порошенко особисто був у парламенті Криму 28 лютого 2014 року Україна буде об'єднаною і вільною від окупантів країною, оскільки за це заплачено тисячами життів. Про це заявив президент України Петро Порошенко, передав кореспондент АСН. "Сьогодні перед пам'яттю героїв Небесної Сотні ми обіцяємо, що Україна буде об'єднаною, і об'єднана Україна звільнить кожен шматочок української землі як на Сході, так і в Криму", - зазначив глава держави. За його словами, також за свободу країни віддали життя 2348 військовослужбовців і ще близько 7 тисяч цивільних. При цьому Порошенко додав, що російська агресія почалася в день перемоги Революції Гідності. Причому Порошенко, за його словами, особисто був у Сімферополі 28 лютого 2014 року, щоб засвідчити порожню будівлю парламенту Криму і довести, що ніхто не голосував за референдум і сценарій наступних подій писався в Москві. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Економіка В Держпродспоживслужбі спрогнозували, коли епідемія африканської чуми піде на спад Кількість захворювань на африканську чуму знизиться на 30-40% в 2018 році в домашньому секторі. Про це на прес-конференції заявив голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа, передає кореспондент АСН. "Ми бачимо суттєву динаміку щодо збільшення кількості захворювань на африканську чуму в 2016 році. Але вже в 2017 році, як у першій половині року, так і в другій, ми бачили істотне зменшення кількості захворювань серед домашніх свиней. В результаті моніторингу, полювання, взяття проб , ми виявляємо випадки в дикій фауні. І статистка показує плюс 31 випадок у другому півріччі 2017 року. Але фактично, якщо говорити з точки зору ефективності боротьби з чумою, це плюс. Чим швидше виявляється вірус, тим ефективніше ми попереджаємо появу вірусу серед домашніх тварин", - заявив він. З його слів, минулого року в січні було зафіксовано 21 випадок захворювання. І всі випадки були зафіксовані серед домашніх свиней. То в цьому році, в січні, зафіксовано 18 випадків, з них тільки 10 - у домашньому секторі, а 8 - серед диких свиней. "Тобто ми фактично вдвічі зменшили кількість випадків африканської чуми в домашньому секторі свиней", - сказав він. За його оцінками, в поточному році мінімум на 30-40% буде зменшено кількість випадків захворювань на африканську чуму в домашньому секторі свиней, що безпосередньо матиме позитивний економічний ефект.
Події ОБСЄ: У Луганську з гранатомета зі 100 метрів розстріляли телекомпанію Члени патруля СММ ОБСЄ зафіксували пошкодження двох радіокабелів, а також одного телевізійного кабелю біля чотириповерхового цегляного будинку телекомпанії. Це сталося в суботу, 17 лютого, в Луганську на вул. Демьохіна, 25, про що сказано в щоденному звіті організації від 18 лютого. Спостерігачі ОБСЄ бачили десять розбитих вікон на південно-західному боці будівлі телекомпанії. Члени СММ визначили, що пошкодження свіжі і вони утворилися в результаті влучення снаряда, який був випущений з ручного протитанкового гранатомета (РПГ-26) з південно-західного напряму. Приблизно за 100 метрів на північний захід від будівлі на платформі, розташованій у парку, спостерігачі в снігу бачили сліди вихлопу. За даними ОБСЄ СММ, це сліди реактивного вихлопу від пострілу з РПГ-26.
Економіка Українців при нарахуванні комуналки обманюють на мільйони - Держпродспоживслужба Житлово-комунальні послуги поставляються українцям з порушенням їхніх прав по всій країні. Про це на прес-конференції заявив голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа, передає кореспондент АСН. "Більшість наших громадян не мають юридичної освіти, але все-таки хоча б поверхово треба розуміти, читати договори з тими компаніями, які надають житлово-комунальні послуги. Дуже часто в договорах надання послуг прописуються автоматично. Потім досить складно довести споживачеві, що він не замовляв таку послугу. Загалом же спектр порушень прав споживачів у цій сфері досить широкий", - заявив Лапа. Зокрема, порушення стосуються недостатності гігакалорій опалення, яке поставляється в будинки. Закінчуючи недостатнім прибиранням прибудинкових територій, за що платять мешканці. "Щодо однієї з київських організацій у нас, скажу м'яко, досить інтелігентна кількість таких скарг. Але ці скарги не обмежуються лише Києвом. Це проблема в цілому по Україні", - зазначив чиновник. Загалом з його слів, комунальні тарифи зросли. І громадяни очікують якісних послуг, за які платять більше, але по факту це відбувається не завжди: "Загальні цифри в частині тарифів за 2017 рік наступні: на 35,1 млн грн - попереджено неправильне нарахування тарифів за результатами перевірки і при наданні допомоги місцевим органам влади при нарахуванні тарифів. На 11,5 млн грн за 2017 рік - зменшено фінансування з бюджету в складі територіальних комісій з питань заборгованості в різниці тарифів".
Суспільство оформление ленты  Стало відомо, як буде виглядати меморіал Героїв Небесної Сотні Переможцями міжнародного архітектурного конкурсу на проект Меморіалу Героям Небесної сотні стали архітектори зі Львова Ірина Волинець і Марія Процик. Про це повідомив голова журі конкурсу "Меморіал Героям Небесної Сотні" Бенжамін Хоссбах, передав кореспондент АСН. "Рішення було одноголосним. Ескіз-переможець був розроблений у Львові, Україна. Це молоді архітектори Ірина Волинець і Марія Поцик", - зазначив архітектор. За його словами, в ескізі проекту-переможця комплекс розділений на дві частини - в одній є схил і арка. У цьому місці можна буде покласти квіти і запалити свічки. У другій же частині буде парк, що передбачає пішохідну зону. Ця частина комплексу буде символізувати відродження і повинна буде створити "відповідний настрій у відвідувачів". При цьому він додав, що при відборі переможця журі керувалося бажанням знайти такий проект, який дозволив би не тільки увічнити пам'ять загиблих героїв, а й подолати страх у майбутніх поколінь для їх пам'яті цих подій. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Суспільство Опитування: багато росіян хочуть відновити відносини з Україною Приблизно 80% росіян розраховують на нормалізацію відносин з Україною. Про це сьогодні, 20 лютого, інформує видання Известия, посилаючись на дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД). На запитання про російсько-українські відносини у майбутньому 44% респондентів висловили впевненість, що «ситуація нормалізується, але відносини вже не будуть дружніми ніколи». Ще 35% вважають, що «рано чи пізно обов'язково будуть дружні і союзницькі відносини». При цьому кожен десятий респондент повідомив, що відносини між Росією і Україною продовжать погіршуватися через прагнення останньої інтегруватися із Заходом. 12% опитаних не визначилися з відповіддю. Однак 40% назвали відносини Києва і Москви напруженими, ще 22% вважають їх ворожими, 13% - прохолодними і 11% - нейтральними. За інформацією ВЦВГД, через чотири роки після Євромайдану за ситуацією в Україні стежать 72% росіян.
Економіка В Україні відновлять планові перевірки закладів громадського харчування Держпродспоживслужба має намір проводити планові перевірки закладів громадського харчування для попередження отруєнь українців. Про це на прес-конференції заявив голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа, передає кореспондент АСН. "Планові перевірки в минулому році (Прим.: закладів громадського харчування громадян) були заборонені законодавством в частині мораторію на ці перевірки. Ми сподіваємося, що мораторій на перевірки в поточному році не буде поширюється на сферу безпеки продуктів і ветеринарію. Щоб ми могли проводити планові перевірки", - заявив він. Що стосується позапланових перевірок таких закладів, то служба їх проводила минулого року. "Один варіант - це скарга споживача. Потім ми подавали документи на Мінагрополітики та починали перевірку. Другий варіант, коли були випадки масових отруєнь. Тоді засідала комісія з техногенних катастроф і за результатами здійснювалися перевірки. У зв'язку з отруєнням суші (Прим.: ресторанів "Євразія" в столиці) була зупинена робота цих закладів до закінчення перевірки, був перевірений персонал... І ця робота, ми сподіваємося, буде продовжена в частині профілактики при плановому контролі таких закладів", - сказав він.
Суспільство оформление ленты  Родичі убитих на Майдані: За чотири роки судова система так і не очистилась Родичі Героїв Небесної Сотні 20 лютого, рівно через чотири роки після розстрілів на вулиці Інститутській, прийшли до стін Вищої кваліфікаційної комісії суддів вимагати, щоб ВККС скасувала зміни до свого положення, що дозволяє залишатися на посадах суддям Майдану. Під час акції члени сімей героїв-майданівців, їхні адвокати і громадські активісти спорудили на сходах ВККС символічний меморіал зі свічок і фото загиблих, нагадуючи членам комісії ціну, яку заплатило суспільство за можливість очистити, зокрема, і судову систему. «За чотири роки, на жаль, судова система практично не очистилась, - каже адвокат Роман Маселко. - Якщо ще хоч кілька беркутівців сидить на лаві підсудних, то 85% суддів, які, по суті, спровокували всі ці події, не тільки не покарані, а навіть не звільнені з роботи і продовжують здійснювати своє кривосуддя, отримуючи величезні зарплати. Ми прийшли вимагати того, заради чого стояв Майдан, і дати можливість принаймні реалізуватися тим обіцянкам, які давав Президент. Щоб ВККС дала належну оцінку цим діям, заблокувала і вичистила судову систему від цих суддів». Після акції меморіал було перенесено у вестибюль ВККС.
Події Аварійна посадка: літак "Київ - Херсон" на півдорозі повернули в "Бориспіль" У вівторок, 20 лютого, літак, який виконував рейс «Київ - Херсон», розгорнули на половині дистанції. Судно зробило аварійну посадку в міжнародному аеропорту «Бориспіль». Про це у себе в Facebook пише одна з пасажирок лайнера, заступник голови парламенту Оксана Сироїд. «Маленький Embraer ледь дотягнув до злітної смуги. Між молитвами, під тужливе завивання двигуна, я думала про національного авіаперевізника, про пілотів, про їхню відповідальність і здоров'я. Про життя, яке ми плануємо дуже ретельно, а воно може опинитися поза наших планів», - пише вона. За інформацією Сироїд, «приземлення було буквальним». На запитання до стюардеси про причини посадки, бортпровідниця відповіла шаблонно: «З технічних причин». Після повернення з кабіни пілотів вона додала: «Несправність системи кондиціонування. До побачення".
Суспільство Мінсоцполітики нарахувало в Україні менше півтора мільйона переселенців Міністерство соціальної політики України повідомило про те, що в країні на обліку стоять 1,48 млн переселенців. Про це йдеться на сайті Кабінету міністрів. "Станом на 19 лютого 2018 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, враховано 1489711 переселенців або 1214266 сімей з Донбасу і Криму", - йдеться в повідомленні. Раніше міжнародна організація міграції ООН заявила, що багато переселенці змушені повертатися на окуповані території. 70% респондентів-переселенців розповіли, що повертаються в свої будинки на окупованих територіях, адже їм не треба платити там за оренду житла. АСН розповідала, що чверть переселенців з Донбасу живе на підконтрольній Києву території в неприпустимих умовах. Також заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявляв, що держава не створила реальних можливостей для верифікації внутрішньо переміщених осіб в Україні, а існуючий спосіб контролю призводить лише до корупції серед працівників соціальної служби.
Політика оформление ленты  Скандал і бійка сталися в Бердичеві під час вшанування Героїв Небесної Сотні У Бердичеві під час вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні трапився скандал і бійка. Траурна церемонія проходила на площі Соборній, біля меморіалу «Слава Героям!». Під час зборів громадськості за участю представників різних конфесій слово взяв представник Московського патріархату. Тільки він почав виступ, як його перебив невідомий літній чоловік. "Ця людина - з Московського патріархату, і вона теж винна в цій війні", - кричав чоловік з чорно-червоним прапором у руках. Незважаючи на те, що кілька людей намагалися його втихомирити, у них це не вийшло. І активіст висловлював свою точку зору весь час, поки виступав представник МП. Втім і священик, незважаючи на гучні крики, виголосив свою промову повністю, закінчивши її фразою "Слава Україні".
Політика В ЄС відмовили Польщі в будівництві стіни на кордоні з Україною У Європейській комісії вважають недоцільним будівництво огорожі на кордоні Польщі з Україною та Білоруссю для боротьби з африканською чумою свиней. Про це інформує RMF FM, посилаючись на свої власні джерела в Брюсселі, повідомляє ЄП. Міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юргель повідомив Брюсселю, що законопроект про паркан на східному кордоні Польщі зараз перебуває на завершальній стадії, а вартість будівництва складе приблизно 150 мільйонів злотих. Довжина огорожі має бути понад 700 кілометрів, а міністр хотів би частково покрити вартість з коштів Євросоюзу. Але ЄК не бачить такої можливості. «Сенс будови наступний: ідея огорожі вздовж кордону між країнами виглядає сумнівно, враховуючи співвідношення ціни на будівництво і користі паркану. Необхідні наукові докази ефективності цієї огорожі в запобіганні поширенню вірусу», - заявив один з представників ЄК.
Закон і Право Горбатюк: "Тітушки" на Майдані діяли спільно з СБУ і "Беркутом" Слідство у справі про розстріли на Майдані Незалежності в лютому 2014 року встановило, що "тітушки" діяли разом з працівниками правоохоронних органів. Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Маємо ситуацію на сьогодні, що перші вбивства не розкриті, тобто не встановлені особи, які їх зробили. Є вже визначення по одному з фактів убивств підрозділи, працівники якого підозрюються в застосуванні зброї", - зазначив чиновник. За його словами, слідство підозрює, що 18-20 лютого 2014 року працівники правоохоронних органів діяли з метою зачистки "майдану" і придушення протестного руху. Причому, за його словами, слідство підозрює у причетності до цих операцій вищого керівництва держави. Більше того, встановлено, що правоохоронці використовували мисливську картеч для вбивства протестувальників, що є цілеспрямованими діями для того, щоб отримати формальні підстави для проведення так званої антитерористичної операції з придушення протесту. Причому, за його словами, разом з правоохоронними органами діяли і "тітушки", які були також озброєні, зокрема і штатною міліцейською зброєю, а також сособистою і нелегальною зброєю. На думку слідства, завданням останніх було витіснити протестувальників з Михайлівської площі у разі, якщо вони почнуть відходити туди. "Цей план об'єднував у собі  працівників Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, низки інших служб, зокрема і так званих тітушок", - додав він. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Кримінал оформление ленты  Каральна медицина: запорожець прийшов до лікарів з тромбом, а вийшов божевільним і без ноги 68-річний житель Запоріжжя Микола Комашко звернувся в лікарню з тромбом у нозі, а через тиждень його виписали без іншої ноги. Тиждень побував у психлікарні, пережив інсульт і втратив іншу ногу. До фатального візиту в лікарню колишній вчений Микола Комашко вів активний спосіб життя, а тепер майже не розмовляє і не рухається, кажуть його родичі, повідомляє місцевий сайт 061. Чоловік після перебування в лікарні №2 виглядає постарілим на більш ніж 10 років, постійно плаче і кричить ночами, скаржиться рідня.   18 жовтня Микола самостійно прийшов до лікарні, а вже наступної ночі у чоловіка стався гострий ішемічний інсульт, який супроводжувався галюцинаціями. Але лікарі діагноз не встановили, навіть не зробили МРТ, а просто відправили хворого у відділення для душевнохворих. При цьому родичам про те, що трапилося, ніхто не повідомив. Дзвінки хворому на мобільний хтось постійно скидав. Дружина з донькою дізналися це тільки коли особисто прийшли в лікарню провідати потерпілого. При цьому дочка повідомила, що у батька була опухла голова і шия, на що завідувачка реанімацією відповіла: "Нічого страшного". Лікарі зрозуміли, що у чоловіка був інсульт тільки через шість днів. Миколу повернули до міськлікарні, а ще через п'ять днів його перевели в хірургічне відділення та ампутували ногу. Миколі Комашку дали першу групу інвалідності. Родичі подали на 2-гу міськлікарню скаргу до Департаменту охорони здоров'я та написали заяву в поліцію.
Події Для армійської техніки намагалися закупити запчастини в РФ - СБУ Працівники Служби безпеки України припинили закупівлю державним підприємством військово-промислового комплексу запчастин виробництва РФ, що були у вжитку. Про це інформує прес-центр відомства. «Оперативники СБУ задокументували, що за результатами торгів контракт на поставку державному ремонтному підприємству запасних частин для бойової техніки ЗСУ отримала компанія, яка спеціалізується на продажу електротехнічної продукції цивільного призначення», - сказано в повідомленні. В СБУ встановили, що ділки збиралися закупити деталі на «вторинному ринку» збуту, бо запчастини, вироблені в Росії, відносяться до продукції контрольованого поширення. Спецслужба повідомила керівництву держпідприємства про ці факти, після чого угоду з комерсантами розірвали.
Закон і Право Горбатюк: Один з підозрюваних у розстрілах на Майдані - чинний начальник у МВС Один з підозрюваних у розстрілах на Майдані - чинний начальник у Міністерстві внутрішніх справ (МВС). Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Встановлено 11 вбивств і більше 500 поранень. За цим фактом ведеться 17 кримінальних проваджень. Всього повідомлено про підозру 14 особам - починаючи з колишнього президента, глави МВС, керівників "Беркута". 6 підозрюваних розшукується, щодо 7 осіб обвинувальні акти спрямовано до суду" , - зазначив чиновник. За його словами, один з підозрюваних зараз знайомиться з матеріалами кримінального провадження. Суд встановив йому термін знайомства до травня 2018 року. За інформацією чиновника, це колишній заступник начальник департаменту громадської безпеки, а зараз - начальник Управління громадської безпеки Національної гвардії МВС. Як зазначив С. Горбатюк, ГПУ веде слідство щодо трьох вбивств на Майдані Незалежності під час масових протестів у січні 2014 року, а також фактів загибелі ще 77 осіб протягом 18-20 лютого. Всього відкрито провадження за 15 епізодами. "Загалом повідомлено про підозру 14 особам", - заявив чиновник. При цьому він додав, що зрушення в розслідуванні залишають надію на розкриття злочинів проти мітингувальників на Майдані, однак з часом розслідування ускладнюється. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Події оформление ленты  У Києві затримано злочинця, який викрав маршрутку і поранив поліцейського У Києві працівники поліції затримали чоловіка, який влаштував стрілянину з гонитвою, поранивши поліцейського. Про це сказано на сайті столичної поліції. Весь цей час злочинець переховувався в Житомирі, а в Київ повернувся з підробленим паспортом. Зараз чоловік перебуває під арештом, йому інкримінують кілька статей КК України. «За нашою інформацією, після викрадення маршрутного таксі злочинець перебрався до Житомира, де продовжив протизаконну діяльність. До подій у Києві чоловік встиг «відсидіти» термін у виправній колонії в Полтавській області. На рахунку зловмисника крадіжки, угони автомобілів, підробка документів, розбої та зґвалтування. За вчинення деяких із них він був у розшуку», - заявив начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін. У кишені одягу поліцейські виявили пістолет і паспорт на ім'я чоловіка, який відбуває покарання у в'язниці, але з вклеєним фото затриманого. Нагадаємо, 2 березня минулого року вранці в поліцію надійшло повідомлення про підозрілого чоловіка з рюкзаком. Коли правоохоронці наблизилися до нього, злочинець кинув сумку і дворами багатоповерхівок побіг на вулицю Андрія Малишка, де він забіг у маршрутку і викрав її. %MCEPASTEBIN%
Політика Суд пояснив, чому відпустив активіста, який підстрелив нацгвардійця Шевченківський суд перерахував причини, за якими 15 лютого відпустив на поруки Олександра Федорченка, який підстрелив поліцейського під час акції протесту через обрання запобіжного заходу для мера Одеси Геннадія Труханова, передає прес-центр суду. Так суддя врахував соціальний статус Федорченка, що він утримує двох дітей, має репутацію як захисника національних інтересів України. Взяв до уваги той факт, що він нагороджений медаллю «За доблесну службу» від 20.08.2015, має позитивну характеристику від голови правління громадської організації «Громадянський Корпус добровольчих Батальйонів». Також довіру судді викликало бажання народних депутатів взяти підозрюваного на поруки. У повідомленні суду наголошується, що взяття Федорченка під варту було б занадто «суворим і невиправданим» покаранням, оскільки не відповідає ступеню ризиків у кримінальному провадженні. Нагадаємо, 15 лютого під Солом'янським райсудом Києва сталася бійка, в якій екс-боєць батальйону «Донбас» з нагородної зброї підстрелив поліцейського. Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обурився рішенням суду відпустити Федорченка на поруки і закликав Кабмін зняти охорону судів. Також Аваков відібрав у ветерана нагородну зброю.
Закон і Право Незаконна АТО, вбивства і матеріальні збитки на Майдані інкримінують 18 особам - Горбатюк Незаконне проведення антитерористичної операції (АТО), вбивства і матеріальні збитки на Майдані в лютому 2014 року інкримінують 18 особам. Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Ці всі наслідки, як і пожежа в Будинку Профспілок, тобто матеріальні збитки, що настали, інкримінуються 18 особам, які ухвалювали рішення за відсутності законних підстав, що відображається в рішенні про підозру, про проведення антитерористичної операції", - зазначив чиновник. За його словами, кількість підозрюваних за всіма епізодами - 31. Серед них - колишній президент, колишній очільник СБУ, колишній глава СБУ в Києві та Київській області, працівники МВС, київської міліції, керівництво департаменту громадської безпеки, низка "тітушок". Обвинувальний акт розглядається в суді вже більше двох років, але дата завершення невідома. Так, у справі було "безпідставно" змінено підсудність, що затягує розгляд справи. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Кримінал оформление ленты  Будівельний скандал. Військова частина віддала 8 га землі у Києві за 150 квартир 195-та Центральна база Державної спеціальної служби транспорту віддала забудовнику більшу частину землі військової частини в Києві в обмін на 150 квартир у будинку, який побудують на цьому місці. І попри те, що договір був засекречений, журналісти програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом» дізналися його деталі. Так на 8 отриманих від військової частини гектарах буде побудовано 10 житлових будинків по 25 поверхів. Тобто всього - 4450 квартир. Нагадаємо, все, що отримує військова частина,  - 150 квартир. У програмі експерт з містобудування висловлює думку, що така кількість квартир - не пропорційна вартості отриманої ділянки землі. За словами експерта, виходячи з приблизної вартості землі і місця розташування ділянки, військовим мало належати щонайменше 12 -15% квартир. Таким чином, насправді військові мали отримати більше 600 квартир, а не 150. При цьому журналісти стверджують, що проект будівництва комплексу не узгоджувався з Кабінетом Міністрів. Примітний коментар керівника Адміністрації державної спеціальної служби транспорту Миколи Малькова щодо цієї ситуації: «У мене 100 осіб там, а території, блін, 14 гектарів. Хто її прибирати буде?»
Події оформление ленты  На комунальному підприємстві Львова охорона побила депутатів міськради У Львові між охоронцями комунального підприємства АТП-1 і депутатами Львівської міської ради сталася бійка. За попередніми даними, депутати намагалися потрапити на це підприємство, інформує Zaxid.net. Це група депутатів, серед яких Любомир Босаневич, Ігор Зінкевич, Ігор Телішевський, Сергій Івах, Мирослав Данилко, Ігор Дякович та інші вирішили перевірити інформацію, що зарплату водіям АТП-1 дають після того, як ті виконають план і виплатять борги. Раніше була опублікована інформація, що директор комунального підприємства дає зарплату за двома відомостями, які є в розпорядженні касирів, якщо водії віддали борг за планом і за перевитрати пального. Тільки при виконанні цих умов люди отримували заробітну плату. Близько 9:30 депутати прибули на АТП-1, що на вул. Авіаційній, 1, але охоронці підприємства відмовилися пропустити їх. Коли депутати спробували силою прорватися через прохідну, зав'язалася бійка.
Закон і Право У судах перебуває понад 250 обвинувальних актів щодо подій на Майдані - Горбатюк В українські суди спрямовано обвинувальні акти щодо подій на Майдані Незалежності лютого 2014 року щодо 252 осіб. Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу, передав кореспондент АСН. "На сьогодні повідомлено про підозру 413 особам - це по всіх правоохоронних органах, 48 вищі чини, 208 - правоохоронці, зокрема щодо незаконних арештів і затримань протестувальників - 16 суддям, 20 прокурорам і 27 слідчим. Загалом направлено обвинувальні акти щодо подій на Майдані щодо 252 осіб, визнано винними 50 осіб, 43 з них мають бути покарані", - зазначив чиновник. За його словами, на сьогодні суд дав дозвіл на проведення досудового розслідування щодо колишнього президента, голови СБУ, його першого заступника. При цьому він додав, що у справах про розстріли було проведено близько 800 обшуків. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Закон і Право У системі МВС досі працюють 12 підозрюваних у злочинах на Майдані - Горбатюк У системі Міністерства внутрішніх справ (МВС) до цього часу працюють 12 підозрюваних у злочинах проти протестувальників під час Революції Гідності. Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Всього 12 осіб продовжують працювати. Це і низові ланки, в реорганизованном колишньому "Беркуті", - зазначив чиновник. За його словами, серед підозрюваних у злочинах на Майдані - троє займають високі посади в структурі правоохоронних органів. При цьому він уточнив, що один з імовірних злочинців працює в Нацполіції, двоє з них - у Національній гвардії. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Суспільство оформление ленты  На алеї Небесної Сотні освятили місце для меморіалу пам'яті На алеї Небесної Сотні навпроти хреста сьогодні освятили територію для меморіалу пам'яті героїв. На місці трагічних подій чотирирічної давнини буде парк Героїв Небесної Сотні з меморіальним комплексом - безпосередньо меморіалом, який буде побудований цьогоріч, і музеєм, проект якого буде затверджений у червні. За задумом авторів проекту, там, де загинули учасники Революції Гідності, має прорости нове життя. «Тут буде споруджено меморіальний комплекс пам'яті, - бере слово батько Героя України Устима Голоднюка Володимир Голоднюк. - У великому європейському місті в центрі Європи стоятиме пам'ятник-реквієм зневаженій Конституції, сплюндрованим надіям. Це буде нагадуванням для всіх нас, щоб ми не допустили злочинної влади, яка була при Януковичі, що розстріляла цинічно перед камерами своїх громадян за те, що вони хотіли жити гідно».
Політика Влада Росії визнала вже десятки поранених найманців ПВК Вагнера у Сирії У Сирії в результаті «недавнього військового зіткнення» поранення отримали декілька десятків громадян Росії. Про це повідомили в прес-службі міністерства закордонних справ країни-агресора. Окремо в МЗС РФ підкреслили, що в «зіткненні» військові РФ «жодним чином не брали участі». Також не застосовувалися штатні технічні засоби, проте є загиблі громадяни Росії і країн СНД. «Є і поранені - їх декілька десятків», - відзначили в міністерстві. Дипломати РФ повідомили, що посприяли поверненню поранених на батьківщину, тепер вони лікуються в лікарнях. Інших подробиць у МЗС РФ не навели. Також наголошується, що представники ПВК «Вагнера» були в Сирії з власної волі і з різними цілями. Нагадаємо, 7 лютого США провели авіаудар у провінції Дейр-ез-Зор у Сирії, за різними даними, загинуло до 300 росіян. Всі вони були найманцями приватної військової компанії Вагнера і до відправки в Сирію встигли повоювати на Донбасі. Офіційний Кремль всіляко заперечує значні втрати в Сирії.
Закон і Право Кулі часів Майдану досі знаходять у стінах будівель у центрі Києва - ГПУ На будівлях на Майдані Незалежності слідство у справі про розстріл Небесної Сотні нещодавно виявило і вилучило близько десятка куль. Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Вирішили провести додаткове обстеження всіх будинків на висоті, щоб знайти додаткові кулі. І така робота проведена, були витягнуті кулі, які придатні для дослідження. Їх десь не менше десятка", - зазначив чиновник. За його словами, на сьогодні призначені експертизи, які, очевидно, дадуть результат для розслідування. При цьому він додав, що альпініст для пошуку додаткових доказів був призначений під час тендеру, який проводило Господарське управління ГПУ. Рішення ж про проведення таких робіт ухвалили слідчі, яким знадобилися додаткові докази. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Події Під Миколаєвом домашні свині з'їли свого господаря У селі Ковалівка Миколаївської області домашні свині з'їли свого господаря. Про це передає місцеве видання «Новости N». Відзначається, що 80-річний пенсіонер розводив в'єтнамських свиней на території домоволодіння. Однієї миті сусіди почали хвилюватися, що давно не бачили літнього чоловіка. Коли вони зайшли у двір, то побачили страшну картину: пошматоване тіло 80-річного пенсіонера знайшли без голови, рук і внутрішніх органів. Востаннє живим дідуся бачили в суботу, 17 лютого. За попередньою версією, чоловікові стало зле, він упав, і голодні свині розтерзали і обгризли його труп. Правоохоронці зазначили, що тіло пенсіонера буде направлено для встановлення причини смерті на СМЕ. Розпочато кримінальне провадження за ст. 115 КК України «Умисне вбивство» з поміткою «нещасний випадок».
Політика оформление ленты  Гройсмана та Парубія зустріли на Інститутській криками «Ганьба» Біля пам'ятника Небесній Сотні на вулиці Інститутській в Києві прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера ВР Андрія Парубія українці зустріли криками «Ганьба». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила журналістка «24 каналу» Леся Виговська. За її словами, Гройсман та Парубій прийшли до пам'ятника, щоб покласти квіти в четверту річницю загибелі активістів під час Євромайдану. Журналістка підкреслила, що Президент України Петро Порошенко приїхав до місця розстрілу ще вранці, коли людей не було. А ось Парубій і Гройсман прийшли, коли навколо був натовп людей. У політиків запитували, коли закінчиться розслідування розстрілу людей, після чого почали лунати крики «Ганьба» і сталася невелика бійка. «Суперечливі почуття - не думаю, що саме їм у спину треба плювати. Точно видно, рівень нетерпимості до влади зростає. І вони це теж добре розуміють. З міміки на обличчях бачила, що розуміють», - сказала Виговська. Сюжет про цю подію починається з 13:55. Нагадаємо, дата 20 лютого була встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні».
Наука і технології Найближчі 10 років з'явиться новий тип енергетики, яка базується на цифрових технологіях Кількість електромобілів по всьому світу до 2035 року збільшиться в 70 разів. Про це на прес-конференції заявив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, передає кореспондент АСН. "Треба виділити ключові тенденції світової енергетики, які спостерігалися останні 10 років. В першу чергу це стосується того, що вся світова енергетика фокусується на боротьбі зі змінами клімату, згідно з Паризькою угодою. Всі передові країни орієнтують розвиток своєї енергетики відповідно до цього договору. Тому серед основних тенденцій можна виділити декарбонізацію, роботу над поновлюваними джерелами енергії, зниження вартості енергії і її акумуляцію і заощадження", - заявив він. З його слів, ці тенденції призведуть вже в найближчі 4-5 років до зменшення вартості енергії і її акумуляції. Будуть також зняті останні перепони для створення поновлюваних джерел енергії. "Виходячи з цього, ми очікуємо масовий перехід на електромобілі. Якщо на сьогодні на дорогах перебуває близько 2 млн електромобілів, то вже у 2035 році ми очікуємо, що ця цифра виросте більш ніж у 70 разів", - упевнений він. Також експерт прогнозує, що в найближчі 10 років весь світ буде спостерігати появу принципово нового типу енергетики, яка буде базуватися на цифрових технологіях. Водночас до 2035 року споживання нафти очікувано може збільшитися на 31%. Але це збільшення споживання буде нерівномірним. І переважно в країнах, що розвиваються.
Економіка Через корупцію ЄС закрив проект з модернізації КПП в Україні Європейський Союз закрив програму модернізації КПП на кордоні з Україною у зв'язку з провалом термінів здачі об'єктів. Тепер владі України треба повернути 30 млн євро, пише Reuters. Проект запустили в 2014 році, планувалося модернізувати 6 українських контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією. За допомогою нових КПП можна було скоротити терміни перетину кордону і спростити процес проходження митних процедур. Як відзначили в ЄС, стався ряд «затримок, помилок, перевитрати коштів за участю місцевих чиновників і підрядників». «Після проведення оцінки ми дійшли  висновку, що проекти не можуть бути завершені в строк. Зараз 6 проектів закриваються, а невитрачені гроші відшкодовуються», - сказав представник ЄС, що побажав залишитися анонімним. На 6 КПП Євросоюз виділяв 29,2 млн євро ($36 млн). Станом на кінець 2017 року жоден пункт не був виконаний.
Політика У Авакова придумали законну причину не охороняти суд: всіх різко підкосив грип У Національній гвардії пояснили зняття охорони з Шевченківського районного суду Києва гострими респіраторними вірусними інфекціями, які підкосили солдатів. Про це голова Шевченківського суду повідомив у листі Вищій раді правосуддя. 19 лютого о 9:30 бійці Національної гвардії, які здійснювали охорону суду, залишили приміщення без пояснення причин. Далі в суд надійшов лист від військової частини з проханням розглянути можливість звільнення від охорони будівлі суду в зв'язку з високим рівнем захворюваності особового складу 4-го стрілецького батальйону ГРВІ. Через 9 годин охорону суду відновили. Нагадаємо, конфлікт між МВС і судами почався з того моменту, коли Шевченківський суд відпустив на поруки ветерана АТО, який стріляв у гвардійця під час заворушень під Святошинським судом. Міністру МВС це рішення суду не сподобалося і він у соцмережі закликав Кабмін зняти всю охорону з судів. Дії Авакова викликали критику з боку представників судової влади. Однак на офіційному рівні на це протистояння поки що ніхто не відреагував.
Здоров`я Кір пішов на спад, але забрав життя ще однієї дитини - МОЗ В Україні намітився спад захворюваності на кір, але підтвердився ще один летальний випадок. Про це повідомив заступник генерального директора з нагляду за інфекційними хворобами Державної установи "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Віктор Ляшко на брифінгу, передав кореспондент АСН. "За оперативними даними, минулого тижня захворіло 827 осіб. Це трохи більше, ніж тижнем раніше, але будемо сподівається, що пік, який був наприкінці січня, ми вже пройшли і динаміка буде поступово знижуватися", - зазначив медик. За його словами, всього з початку року в Україні на кір захворіло 5097 осіб, з них 3464 людини були госпіталізовані в стаціонар. "Підтвердився ще один летальний випадок - померла п'ятимісячний дитина в Одеській області. Померла від ускладнень, які були спровоковані кором", - додав при цьому медик. За його словами, планове щеплення дитині мали зробити у 12 місяців, тому відповідальність за смерть дитини лежить саме на тих, хто свідомо не був щеплений вчасно. При цьому Ляшко додав, що смерті дитини можна було б уникнути за рахунок колективного імунітету, який був би серед населення в разі вакцинації 95-98% жителів країни. Нагадаємо, в рейтингу європейських країн, де зафіксовано найбільшу кількість хворих на кір, Україна посіла третє місце - після Румунії та Італії.
Кримінал Горбатюк: Сто підозрюваних у розстрілах Майдану ховаються в РФ Близько ста підозрюваних у розстрілах протестувальників під час Революції Гідності ховаються в Росії. Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Велика частина осіб, які втекли, - є інформація, що вони перебувають в Російській Федерації. І, відповідно, це дозволяє направляти туди клопотання про екстрадицію, що і було зроблено. І в кожному з випадків була відмова Генеральної прокуратури Російської Федерації", - зазначив чиновник. За його словами, на сьогодні 102 людини оголошені в розшук. Є рішення про внутрішньодержавний  розшук. Водночас, як повідомив Горбатюк, були також звернення в Інтерпол, проте організація відмовила, посилаючись на ознаки політичних переслідувань. При цьому він додав, що стосовно частини розшукуваних (переважно це нижчі ланки "Беркута") Росія відмовила в екстрадиції, посилаючись на те, що не має наміру видавати своїх громадян. Хоча, як зазначив чиновник, відмов від українського громадянства серед розшукуваних осіб не було. Щодо колишніх вищих посадових осіб, як зазначив Горбатюк, РФ відмовляє Україні на підставі підозр у політичному переслідуванні. "Поки позиція РФ не зміниться, залишається один спосіб - притягнення цих осіб до відповідальності та отримання покарань - це так звана заочна процедура. І, відповідно, вживаються заходи щодо цієї процедури, зокрема і для отримання дозволів на проведення спеціального досудового розслідування щодо "беркутівців" та щодо колишнього президента, колишнього голови СБУ і його заступників", - додав чиновник. Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
Економіка Споживання газу в Україні знижується не через економію, а через падіння виробництва - експерт Газові запаси України - другі за обсягом у Європі після Нідерландів. Тому до 2025 року Київ повністю позбудеться газової залежності від Росії. Про це на прес-конференції заявив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, передає кореспондент АСН. "Ми провели аналіз. Україна, як не дивно, є світовим лідером у зниженні споживання енергоносіїв. Щодо газу, наприклад, за останні чотири роки ми знизили споживання практично вдвічі. А саме, до 28 млрд куб м. Але це скорочення споживання відбулося не за рахунок енергозбереження, якихось нових технологій, входження України в так звану четверту промислову революцію, а за рахунок падіння виробництва ВВП через економічну кризу останніх років, а також всім відомих подій", - заявив він. Він також зазначив, що видобуток газу по всьому світу є однією з найбільш привабливих галузей видобутку. І Україна сьогодні має дуже позитивні перспективи. "Зокрема, Україна має другі в Європі запаси газу після Нідерландів. Ці запаси становлять близько 600 млрд куб м. Прогнозні ресурси становлять близько 3,5 трлн куб м. Це дає підстави стверджувати, що Україна до 2025 року зможе наростити видобуток газу до 33 млрд куб м на рік. Таким чином повністю забезпечити себе природним газом і позбутися імпортної залежності", - упевнений експерт.
Політика Конкурс із формування нового складу НКРЕКП почнеться в кінці лютого Конкурс з формування нового складу НКРЕКП почнеться вже в кінці лютого. Про це на прес-конференції заявила член конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Світлана Голікова, передає кореспондент АСН. "23 лютого ми закінчуємо прийом заявок на конкурс. І вже з 26 числа він почнеться. Ми сподіваємося, що будуть цікаві особистості і ці люди прийдуть до складу нового регулятора", - заявила вона. Нагадаємо, раніше у Верховній Раді України неодноразово заявляли про необхідність укомплектування Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Щоб уникнути зриву опалювального сезону, парламент проголосував за внесення змін до закону, розширення повноважень президента в частині призначення членів до складу комісії.
Здоров`я В Україні знову підозрюють дифтерію - медик В Україні зафіксовано чергову підозру на дифтерію. Про це повідомив заступник генерального директора з нагляду за інфекційними хворобами Державної установи "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Віктор Ляшко на брифінгу, передав кореспондент АСН. "Підозра на дифтерію в Івано-Франківській області. Це жінка 69-го року народження, яка зараз перебуває в міській лікарні Івано-Франківська", - зазначив медик. За його словами, результати аналізів хворий двічі не підтверджували наявність дифтерії, однак підозра у лікарів залишається під питанням. При цьому Ляшко додав, що зараз зразки аналізів відправлені в Центр громадського здоров'я МОЗ України. Нагадаємо, в рейтингу європейських країн, де зафіксовано найбільшу кількість хворих на кір, Україна посіла третє місце - після Румунії та Італії.
Події Двох українців у Польщі побили через їхню національність У Варшаві 27-річний поляк побив двох українців в автобусі через їхню національність. Про це повідомляє «Польське радіо». Правоохоронці повідомили, що інцидент стався в районі Воля. Українці дочекалися на зупинці автобус, зайшли в нього і в цієї миті якийсь чоловік штовхнув одного з них. За словами підкомісара Районної комендатури поліції Марти Сулевської, в той момент, коли автобус рушив, поляк напав на українців, почав бити їх кулаками по голові. Одночасно нападник викрикував образи на адресу українців. Водій зупинив автобус, і чоловік вискочив. Пасажири терміново викликали «швидку допомогу», постраждалих госпіталізовано, їм наклали шви. Поліція за гарячими слідами затримала злочинця, яким виявився 27-річний місцевий житель. Йому було висунуто звинувачення у побитті на національному ґрунті з хуліганських спонукань. Тепер поляку загрожує до 5 років в'язниці.
Кримінал оформление ленты  П'ять поверхів під землею. Під Києвом податкова знайшла гігантський підпільний спиртзавод У селі Малі Єрчики Сквирського району Київської області податкова і прокуратура на овечій фермі знайшли і ліквідували підпільний завод, на якому виготовлявся фальсифікований спирт. Причому підпільний - у буквальному сенсі. Виробничі потужності порушники закону розташували під землею на глибині до 5 поверхів. На них контрафактний зарубіжний технічний спирт переробляли на питний. Також у приміщеннях відчувався характерний запах рідини для омивання автоскла, повідомляється на сайті Укрспирту. Правоохоронцями вилучено 15 тис. літрів виготовленої фальсифікованої продукції та обладнання орієнтовною вартістю 6,4 млн грн. Слідство встановлює походження обладнання та власників «виробництва», а також - куди збувався фальсифікат. На українському ринку величезна кількість фальсифікованого алкоголю. Крім великої кількості фальсифікату, українці вживають усе більше неякісних та шкідливих продуктів харчування.
Політика Тепер Росія офіційно - агресор. Порошенко підписав закон про деокупацію Донбасу Президент Петро Порошенко на засіданні Військового кабінету підписав закон про реінтеграцію тимчасово окупованих територій, передає кореспондент АСН. "Сьогодні, 20 лютого, увійде в історію як день трагічний, коли 18-20 лютого Герої Небесної Сотні захистили наше право на майбутнє. 20 лютого, без вичікування ні дня, почалася російська окупація. Почалася вона з незаконної анексії Криму. Навіть медалі собі вигравіювали з написом "20 лютого". і не варто думати, що метою РФ був Крим або Схід нашої країни. Я впевнений, що їхньою метою є, була і залишається вся Україна", - заявив він. Президент нагадав, що агресор не очікував опору українського народу, який зруйнував плани, підготовлені у високих кабінетах Кремля. "Думаю, буде глибоко символічно, якщо саме сьогодні, через 4 роки початку агресії, саме цього дня, 20 лютого, я підпишу дуже важливий закон - Про особливості державної політики та забезпечення державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей", - сказав він. Глава держави зазначив, що в цьому законі чітко закріплений статус "країни-агресора", чітко прописано, що саме РФ окупувала територію України. "І цей закон суттєво підкріплює правову базу використання Збройних Сил України та інших підрозділів для захисту нашої держави", - зазначив глава держави .
Економіка Заступника міністра економіки звинуватили у навмисному зниженні вартості держпідприємств Заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов навмисно домагався зниження ціни на державні об'єкти, які підлягають приватизації. Таку думку висловив екс-голова Фонду держмайна України Олександр Бондар на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Заяви Максима Нефьодова про те, що у нас дуже погані підприємства, їх дуже складно продавати, підводять піар-базу для того, щоб продавати ці об'єкти задешево", - зазначив експерт. За його словами, заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов був ідеологом нового закону про приватизацію, який базується на принципах того, що тепер держмайно можна продавати за будь-яку ціну. Крім того, за його словами, в законі йдеться, що за оцінку і остаточну ціну продажу майна ніхто відповідальності не несе, а все, що буде продано за цією системою, неможливо буде повернути в державну власність і опротестувати. При цьому він додав, що вперше в історії України ідеологом закону про приватизацію виступило Мінекономрозвитку. Нагадаємо, керівник місії МВФ в Україні закликав почати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці і в боротьбі з корупцією. Про це на зустрічі зі спікером ВРУ заявив керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден.
Політика Порошенко обговорив із Меркель введення миротворців на Донбас Президент України Петро Порошенко по телефону обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель можливість введення миротворчої місії ООН на Донбас. Про це повідомили в прес-службі глави держави. Розмова відбулася в четверту річницю розстрілу активістів на Майдані. Відзначається, що Порошенко і Меркель обмінялися думками з питань, пов'язаних з відновленням ефективної роботи Спеціального центру з контролю і координації на Донбасі, і можливості розгортання миротворчої місії ООН в окремих районах Донецької і Луганської областей. Співрозмовники обговорили стан реалізації Мінських домовленостей, наголосивши на необхідності консолідації режиму припинення вогню. Нагадаємо, МЗС України повідомило про неможливість участі Білорусі в миротворчій місії ООН на Донбасі. Білорусь є членом Організації Договору про колективну безпеку - військово-політичного блоку на чолі з країною-агресором. У МЗС додали, що Україна і західні партнери не будуть грати за правилами Росії.
Політика Генштаб і Міноборони подадуть Порошенку кандидатуру командира об'єднаних сил реінтеграції Донбасу Глава держави дав доручення Генштабу та Міноборони подати кандидатуру командира об'єднаних сил для реінтеграції Донбасу. Про це Президент України Петро Порошенко заявив на засіданні Військового кабінету після підписання закону про реінтеграцію тимчасово окупованих територій, передає кореспондент АСН. "Цей закон фіксує наше право, відповідно до ст. 51 Статуту ООН про самооборону. Упевнений, що в цих умовах провідна роль у відсічі агресору лягає на плечі ЗСУ", - заявив він. Глава держави звернувся до керівництва Міноборони і керівника Генштабу. "Тому, Степане Тимофійовичу і Вікторе Миколайовичу, у мене до вас доручення. Найближчим часом чекаю пропозиції про зміну формату на виконання цього закону. Прошу підготувати мені кандидатуру командування об'єднаних сил і представити положення про об'єднаний оперативний штаб", - сказав він. Президент підкреслив, що до 1 квітня 2018 року мають бути закінчені всі підготовчі процедури для реалізації закону. "Україна залишається відданою мирному шляху розв'язання проблеми окупованих територій", - сказав він.
Суспільство Дівчина вдавала з себе вагітну, щоб виманити у хлопця 15 тисяч гривень У Херсонській області дівчина 9 місяців прикидалася вагітною, щоб виманити у хлопця більше 15 тисяч гривень. Про це передає місцеве видання kherson.net.ua. Журналісти з'ясували, що хлопець поїхав на заробітки за кордон, після чого йому зателефонувала 18-річна дівчина, з якою він перебував у відносинах. Кохана розповіла, що вагітна, і попросила спочатку 2 тисячі гривень на аборт. Хлопець вислав гроші, однак дівчина вирішила «залишити дитину». Надалі хлопець регулярно відправляв їй гроші на лікування та інші потреби, а вона відправляла йому знімки УЗД. Через 9 місяців дівчина повідомила, що народила йому сина. Молодий чоловік сказав, що скоро приїде і привезе гроші на подальше життя, а сам зателефонував своїй знайомій і попросив провідати породіллю і малюка. Однак та заявила, що дівчина ніколи не була вагітна. За час «вагітності» хлопець вислав своїй дівчині 15 тисяч гривень. За фактом шахрайства порушено кримінальну справу.
Культура Учасник гурту ТНМК Діля назавжди переїжджає у Францію Знаменитий музикант, екс-учасник гурту ТНМК Едуард Приступа, більш відомий під ім'ям Діля, назавжди переїжджає до Франції. Про своє рішення Діля повідомив на сторінці в Instagram. Музикант зазначив, що в Парижі його чекають рідні. Про свій переїзд музикант оголосив у жартівливій формі - влаштував розіграш домашніх гумових капців. «Я змушений виїхати назавжди до родичів у Францію. У грошах потреби немає, тим більше в Парижі мене чекають інші капці, D&G! А ці - прекрасні, елітні, неймовірно зручні, майже нові, віддам просто так у хороші руки», - написав Діля. Нагадаємо, раніше у фронтмена українського гурту ТНМК Олега Михайлюти (псевдонім Фагот) померла мати. Раніше співак розповідав, що 76-річна мати тяжко хворіла і практично рік самостійно не вставала з ліжка.
Економіка Експерт: Закон про приватизацію писали під українських "кіпріотів", жодних іноземних інвесторів не буде Закон України про приватизацію був написаний під інвесторів, які представляють інтереси українських олігархів. Таку думку висловив екс-голова Фонду держмайна України Олександр Бондар на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ніяких іноземних інвесторів не буде - всі інвестори будуть із республіки Кіпр, як і раніше", - зазначив експерт. За його словами, також відомо, хто стоятиме за так званими інвесторами, які в підсумку придбають ласі державні об'єкти, виставлені на продаж в Україні. При цьому він додав, що не може повірити у бажання державних чиновників догодити іноземним інвесторам. "Передовсім це переживання за самих себе - щоб купити ці об'єкти за безцінь і, головне, щоб ніхто не поніс за це жодної відповідальності", - додав експерт. На його думку, до закону про приватизацію треба внести норму про заборону інвесторам із "сірих зон" брати участь у приватизації. Це, на його думку, дозволить підняти ціну об'єктів і не допустить до приватизації олігархів з України і РФ. Нагадаємо, керівник місії МВФ в Україні закликав почати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці і в боротьбі з корупцією. Про це на зустрічі зі спікером ВРУ заявив Керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден.
Політика Порошенко доручив Кабміну підготувати позов до РФ з відшкодування всіх збитків Україні Кабінету міністрів дано доручення підготувати консолідований позов до РФ щодо відшкодування всіх збитків Україні. Про це Президент України Петро Порошенко заявив на засіданні Військового кабінету після підписання закону про реінтеграцію тимчасово окупованих територій, передає кореспондент АСН. "Цей закон (Прим.: про реінтеграцію Донбасу) - рамковий. Він вимагає подальшого законодавчого забезпечення і  дій ЗСУ та інших силових підрозділів, щоб ми вдосконалили правовий механізм повернення цих територій. Щоб ця робота була продовжена. Дуже важливо, що цей закон передбачає низку дій від уряду. І я підкреслюю, що ми не можемо втратити жодної можливості, щоб підготувати консолідовані претензії до держави-агресора, до РФ щодо повного відшкодування нам всіх збитків, яких нам завдано", - заявив Порошенко. Йдеться не тільки про територіальні, політичні втрати. Але і в цілому, про весь спектр завданих збитків: "Я впевнений, що правову позицію України треба  буде вдосконалити як у частині захисту національних інтересів, так і компенсацій.Зокрема, державних відомств, підприємств і приватних підприємств".
Кримінал Луценко обіцяє передати справи про розстріл Майдану в суди одразу після процесу над Януковичем Цього року справи Майдану перейдуть зі стадії досудового слідства в суди. Про це на брифінгу заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко після зустрічі з сім'ями Небесної Сотні, передає кореспондент АСН. "У нас була тривала і дуже конструктивна, ділова розмова про те, що вже зроблено і що ще належить зробити. Короткий результат. Можна сказати наступне. Найбільша увага до справ Майдану цього року вже буде не на стадії досудового слідства, хоча ще багато чого потрібно зробити, але вже в судових засіданнях", - заявив він. Генпрокурор нагадав, що зараз у суді перебуває одна велика справа проти кількох працівників "Беркута". "Загалом за результатами діяльності ГПУ обвинувальні акти висунуто  252 особам. За 43 - вже винесено обвинувальні акти. Робота в цьому році була досить активною. До суду були відправлені 30 обвинувальних актів. Нові підозри - 43 висунуто,  ще буде довга і серйозна робота", - сказав він. Але головний підсумок цього року, за його словами, це те, що в суд піде справа щодо заочного засудження Януковича, Захарченка. Якименка, Коряка та інших посадових осіб, які віддавали накази розстрілювати активістів. "Після закінчення заочного судового процесу щодо держзради Януковича ми плануємо почати аналогічний процес щодо тих, хто давав накази стріляти в мирних демонстрантів на Майдані", - заявив Луценко. Зараз завершується експертиза стосовно цих осіб. "І 300 томів доказів, плюс експертиза - повинні стати підставою для чергового обвинувального акта. Протягом цього року. І це, швидше за все, найчастіше запитання рідних: хто дав злочинний наказ стріляти?" - сказав він.
Політика Для розкриття справи розстрілу Небесної Сотні немає політичної волі - політолог Для розкриття справи розстрілу Небесної Сотні досі немає політичної волі. Про це в прямому ефірі NewsOne заявив голова центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов, передає кореспондент АСН. "Сам факт, як оперативно були спиляні дерева на місці розстрілу Небесної Сотні, говорить про те, що правда може виявитися політично токсичною. І не варто списувати все на непрофесіоналізм правоохоронців, як часто побутує думка. У правоохоронних органах - достатньо професіоналів. Але створюється інша громадська думка. Очевидно, не вистачає насправді політичної волі для доведення справи до кінця", - заявив він. Золотарьов зазначив, що тільки справа проти "беркутівців", які опинилися на лаві підсудних, триватиме ще не менше 2-3 років: "Чи можемо взагалі тоді уявити, скільки буде потрібно  часу", - додав він. При цьому політолог прогнозує, що справу проти Януковича - навпаки, будуть форсувати. "Вердикт у справі Януковича буде. Безперечно. Він потрібен для легітимації влади. І тим більше напередодні виборів", - сказав політолог.
Політика ГПУ: Цьогоріч почнуться заочні суди над Клименком, Курченком, Ставицьким, Азаровим і Арбузовим В поточному році почнеться заочне засудження Клименка, Курченка, Ставицького у справі Укртелекому. Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко після зустрічі з сім'ями Небесної Сотні, передає кореспондент АСН. "Також цього року буде судовий процес щодо Клименка, у справі якого збитків завдано мінімум на 6 млрд. Грн. Також найближчими днями очікується дозвіл суду про заочне засудження у справі Курченка, де збитки сягають 2,8 млрд у банківській частині, півмільярда - у бензиновій, 2 млрд - щодо зрідженого газу. Вже проведена спецконфіскація ФК "Металіст", де близько $220 млн, Одеського нафтопереробного, триває вивчення питання по Український Медіа холдинг", - заявив він. На стадії ознайомлення - справа щодо Ставицького. І в цьому році почнеться заочний процес і над ним. "Також ми плануємо передати на заочний розгляд справу Укртелекому, Януковича, Азарова і Арбузова. Також на стадії ознайомлення - Лавринович у справі про замах на державний устрій, також активно в суді слухається справа проти Єфремова . Це основні справи, свідками яких українці будуть у суді ".
Суспільство оформление ленты  У Львові відкрили пам'ятник студенту – Герою Небесної сотні У Львові було відкрито пам'ятник 22-річному Ігорю Костенко, який 4 роки тому загинув під час Євромайдану на вулиці Інститутській в Києві. Про це передає «5 канал». Костенко загинув 20 лютого 2014 року. Він був студентом Національного університету імені Івана Франка. Двометровий п'єдестал з бюстом встановили у внутрішньому дворі географічного факультету, на якому він навчався. На відкриття пам'ятника прийшли студенти і педагоги, а також священики. Автор меморіалу – скульптор Володимир Цісарик. Нагадаємо, дата 20 лютого була встановлена ​​днем ​​пам'яті згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні». Сьогодні біля пам'ятника Небесної Сотні на вулиці Інститутській в Києві прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера ВР Андрія Парубія українці зустріли криками «Ганьба».
Кримінал Луценко запевняє, що рідні Небесної Сотні готові чекати ще довго Рідні Небесної Сотні готові чекати ще довго. Про це на брифінгу заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко після зустрічі з сім'ями Небесної Сотні, передає кореспондент АСН. "В принципі, вважаю, що ми зрушили з місця більшість справ. І конкретних виконавців злочинних наказів. Головне, встановили в юридичному сенсі цього слова замовників і організаторів цієї кривавої масакри на Майдані в ці трагічні дні лютого 2014 року", - заявив він. За словами Луценка, більшість подібних справ у всьому цивілізованому світі розслідуються мінімум 1,5-5 років. "Ви можете запитати у самих учасників наради. І більшість учасників наради сьогодні заявили, що розуміють всю складність досудового слідства і готові чекати ще довго. Роки, як вони сказали. Чому вони так сказали? Вони та їхні адвокати прекрасно розуміють, що справа по Беркуту включає 40 потерпілих. Їх усіх треба опитати. Процес йде два роки. І ще навіть не підійшов до допиту свідків. І вони розуміють, що будь-яку справа вбивства, тим більше, масового може тривати роки ". При цьому Луценко зазначив, що в справі Майдану - 1800 потерпілих, тому всі судові процедури повинні бути бездоганні і їх не можна було оскаржити "ні в одній країні світу".
Кримінал Уряд закупив спеціальне обладнання для проведення спецекспертиз в справах Майдану У розслідуванні справ Майдану не варто шукати "зраду", адже є "серйозні результати". Про це в ефірі 112 каналу заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька, передає кореспондент АСН. "Минуло вже чотири роки. З одного боку - час йде швидко, з іншого - це не йде на користь слідству. Але результати є, вони презентовані сьогодні ГПУ, де створено окремий підрозділ. І насправді є серйозні результати. Вручено близько 400 підозр в цих розслідуваннях. Проведено велику кількість експертиз. І Мін'юст зі свого боку надає допомогу в цьому", - заявила вона. Уряд, з її слів, профінансував закупівлю спеціального обладнання, якого не було у нас раніше, для проведення спеціальних експертиз у справах Майдану. Зараз дуже важливо дочекатися судових результатів. Але необхідно зібрати максимум всіх доказів для подання справ в суді. І доведення їх до логічного результату. Тому, на її думку, не варто сприймати тривалий розгляд справ в судах як "зраду". Адже таких справ дуже багато - більше 3600 не тільки за фактами вбивств, але і нанесення тілесних ушкоджень.
Економіка Приватизація дозволить владі нагородити своїх і збагатитися перед виборами - експерт Приватизація об'єктів державної власності дозволить владі нагородити своїх і збагатитися перед виборами. Таку думку висловив політолог Руслан Бортник на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Перша мета - це закріпити за собою ці активи, оскільки навіть після зміни влади ці активи залишаться і дозволять впливати на політичну систему держави і торгуватися з новою владою. Друга мета - це роздати пряники всім, тому що цикл завершується", - зазначив експерт. За його словами, ласі державні об'єкти стануть своєрідним заохоченням людям, які підтримують П. Порошенка. Крім того, на думку Р. Бортника, приватизація ряду об'єктів дозволить нинішній владі сформувати "тіньові фонди" напередодні проведення виборів - як президентських, так і парламентських - за рахунок корупційної складової процесу приватизації. При цьому політолог додав, що ні про яких західних інвесторів в об'єкти української економіки мова йти не може, доки в країні тривають бойові дії і зберігається політична криза. "Максимум, на що ми можемо розраховувати, це гроші українських олігархів, потроху повернуті з офшорів", - додав Р. Бортник. Нагадаємо, керівник місії МВФ в Україні закликав почати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці і в боротьбі з корупцією. Про це на зустрічі зі спікером ВРУ заявив Керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден.
Суспільство В'язниця в США вимагає віддати гонорар ув'язнененого, який написав бестселер У США Кертіс Докінз, що відбуває довічне ув'язнення, написав книгу, яка стала бестселером. Про це пише The Guardian. Докінз знаходиться у в'язниці в Мічигані. Збірка оповідань ув'язнененого про тюремне життя «Готель Грейбар» була опублікована в липні 2017 року. Видавництво Simon&Schuster виписало Докінзу аванс за книгу в $150 тисяч. І тепер права на гонорар Докінза заявило управління в'язниць Мічигану. На думку влади штату, гроші не повинні бути передані родині Докінза, а повинні бути спрямовані на його утримання у в'язниці. У Мічигані закон дозволяє вимагати від ув'язненених гроші за перебування в тюрмі. За рік владі штату вдалося зібрати $3,7 млн ​​з 294 ув'язнених. Витрати на утримання Докінза у в'язниці оцінили в $72 тисячі. Докінз в 2004 році був наркоманом і при спробі пограбування убив одну людину і утримував в заручниках ще одну. Його засудили до довічного ув'язнення без права просити про помилування.
Суспільство оформление ленты  Відповідь Польщі: в Тернополі вивісили прапори ОУН У День Героїв Небесної Сотні в центрі Тернополя вивісили червоно-чорні прапори ОУН. Таким чином влада міста відповіла Польщі на закон про «бандерівську ідеологію, передає ТСН. Рішення про вивішування на офіційних будівлях прапора ОУН було прийнято міськрадою Тернополя 2 лютого. Влада міста прирівняла прапор ОУН до державного прапора. Тепер на всі державні свята на флагштоках будуть майоріти два прапора – синьо-жовтий і червоно-чорний. Нагадаємо, вночі 1 лютого Сенат Польщі ухвалив закон про Інститут національної пам'яті. В Ізраїлі документ викликав бурю обурення. Проти нього висловилися прем'єр-міністр, президент, міністри і депутати кнесету від коаліції і опозиції. Стурбованість викликав даний закон і в США, в Держдепі попередили, що Польща може втратити своїх союзників в особі Ізраїлю і США. На підставі цього закону в Польщі можна сісти у в'язницю за публічне заперечення провини українських націоналістів за злочини проти поляків.
Політика оформление ленты  Трамп заперечує домагання і поцілунки з секретаркою в ліфті Президент США Дональд Трамп категорично заперечує звинувачення 35-річної Рейчел Крукс про сексуальні домагання. Про це пише The Washington Post. Домагання нібито відбулися 12 років тому, коли Рейчел було 22 роки, а Трампу – 59. Жінка розповіла, що працювала в одному з офісів в Trump Tower в січні 2006 року. Вона зазначила, що в фойє будівлі підійшла до Трампа, щоб познайомитися, він поліз до неї з поцілунками. «Він почав цілувати мене в одну щоку, а потім в іншу. Він розмовляв зі мною між поцілунками, питав, звідки я, і чи не хочу бути моделлю. Він не відпускав мою руку, а потім почав цілувати мене в губи», - розповіла Крукс. Також вона зізналася в тому, що Трамп був другою людиною, яка коли-небудь її цілувала. Крукс стала однією з 14 жінок, які звинуватили Трампа в неприйнятній поведінці сексуального характеру. У відповідь Трамп написав 2 повідомлення в Twitter. «Жінка, з якою я не знайомий і, наскільки мені відомо, ніколи не зустрічалися, на першій сторінці фейкових новин The Washington Post стверджує, що я її цілував (протягом 2 хвилин) в лобі-зоні Trump Tower 12 років тому. Цього ніколи не було! Хто це робить в громадському місці, повному охорони і з працюючими камерами», - написав Трамп. A woman I don’t know and, to the best of my knowledge, never met, is on the FRONT PAGE of the Fake News Washington Post saying I kissed her (for two minutes yet) in the lobby of Trump Tower 12 years ago. Never happened! Who would do this in a public space with live security...... — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 20 февраля 2018 г.
Суспільство У Києві 5 людей отруїлися суші «Філадельфія» З 15 по 19 лютого було зареєстровано 5 випадків отруєння в зв'язку з вживанням їжі в закладі громадського харчування. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Києві. «Всі хворі пов'язують своє захворювання з вживанням їжі, придбаної в закладі громадського харчування, всі хворі замовляли і вживали суші «Філадельфія», - зазначили у відомстві. Станом на 19 лютого троє хворих госпіталізовано, двоє людей знаходяться в Ірпінській центральній міській лікарні, а 1 хворий – в Олександрівській клінічній лікарні Києва. Зараз триває епідеміологічне розслідування випадків захворювання. У той же час видання «Інформатор» повідомляє, що всі, хто отруївся їли суші в ресторані «Євразія» на проспекті Перемоги, 84в. Однак в ресторані відповіли, що нічого не знають про отруєння, працюють в штатному режимі і навіть приймають замовлення на доставку суші.
Кримінал оформление ленты  Суд в Сумах звільнив з-під варти чоловіка, підозрюваного у вбивстві дружини Суд в Сумах випустив з-під варти 44-річного чоловіка, якого підозрюють у вбивстві колишньої дружини і нанесенні ножових поранень її коханцю. Про це передає ТСН. Підозрюваного випустили із зали суду без запобіжного заходу. Рідні загиблої і правоохоронці вражені таким рішенням. Дитина пари фактично сирота, так як батька підозрюють у вбивстві матері. Як розповіла мати загиблої жінки, трагедія сталася в квартирі підозрюваного, де раніше жила сім'я. Дружина переїхала після розлучення, але часто бувала в своїй колишній квартирі, а в день трагедії прийшла туди з коханцем. Колишній чоловік напав на них сплячих, перерізав сонну артерію жінці, вона померла на місці, чоловіка вдалося врятувати. Колишній чоловік просидів 2 місяці в СІЗО і несподівано вийшов на свободу. Два суди – першої інстанції і апеляційний – вважають таке рішення справедливим. Слідчий суддя взяв до уваги позитивні характеристики підозрюваного, наявність постійного місця проживання та відсутність судимостей. Квартира підозрюваного 44-річного Володимира Тараповського закрита. Сусіди кажуть про те, що в трагедії винна дружина, яка намагалася відсудити квартиру і провокувала колишнього чоловіка. З урахуванням обставин, при яких чоловік убив свою колишню дружину і поранив її коханця, йому загрожувало до 15 років ув'язнення. Після втечі і укриття від слідства його можуть посадити довічно.
Спорт оформление ленты  На Олімпіаду обманом потрапила фрістайлістка, яка не вміє стояти на лижах На Олімпіаді в Пхенчхані в турнірі з фрістайлу у дисципліні хафпайп виступила спортсменка, яка не вміє стрибати на лижах. Про це передає Newsru.com. Обманом на Ігри пробралася американка Елізабет Суейн, однак виступала вона за Угорщину. Вона не зробила жодного трюку, а просто з'їхала зі схилу, кілька разів легенько підстрибнувши. 33-річна Суейн потрапила в Пхенчхан, використавши лазівку в системі відбору. Щоб отримати ліцензію, вона повинна була потрапити в топ-30 декількох міжнародних змагань, проте дівчина спеціально вибирала ті, де було менше 30 учасниць. Крім того, коли суперниці падали, то Свейн навіть займала не останнє місце. Елізабет закінчила Гарвард, працює в Кремнієвій долині. Вона пробувала себе в скелетоні, а на лижах катається з 25 років.
Суспільство оформление ленты  Жителі Тернополя чекають свої біометричні паспорти по 3 місяці Жителям Тернополя доводиться більше трьох місяців чекати на виготовлення біометричного паспорта. Про це передає місцеве видання 0352.ua. Так, городянка Тетяна Семусь повідомила, що вже три місяці чекає паспорт. «У кого яка ситуація з чергою на біометричні паспорти? Здала 15.11.17 року, пройшло 3 місяці. Глухо. А у вас як, поділіться?» - пише жінка. Користувачі соцмережі розповіли про власний досвід. Нагадаємо, 8 лютого в Києві та Черкаській області затримали 8 посадових осіб Державної міграційної служби, яких підозрюють в корупційній схемі видачі біометричних паспортів. Українцям пропонували зробити біометричний паспорт в найкоротший термін без реєстрації в черзі. Схеми видачі паспортів відпрацьовувалися за завищеними цінами. Так, виготовлення документа позачергово за 22 робочих дня «коштувало» замовнику 3 тисячі гривень, а за 1-2 робочих дні – 11 тисяч гривень.

Золото: енергетика найкрасивішого металу
Золото: енергетика найкрасивішого металу
Споконвіку золото вважалося металом богів, королів, багатих людей Золото досі цінується в усьому світі та є тв....
Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Проти енергетичного вампіризму існує багато способів захисту: це і амулети, і обереги, і візуалізації та змови....
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Загадкові та потайливі люди завжди викликають інтерес у оточуючих Астрологи виділяють п'ять Знаків Зодіаку, як....
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Існує безліч способів ворожіння, завдяки яким ви можете дізнатися про своє майбутнє Однак багато хто з них зас....
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
більше матеріалів




/-2,4396910667419-/ /-pc-/
Top