counter
Архів Повернутись назад 19 Грудня 2017
19 Грудня
Наука і технології оформление ленты  На австралійському пляжі знайшли небаченого тюленя На пляжі в місті Ему Парк, штат Квінсленд (Австралія) знайшли останки дивної істоти довжиною близько півтора метрів. Про це повідомляє видання Rockhampton Morning Bulletin. Місцевий житель сфотографував тушу і опублікував її фото на сторінці в соціальній мережі Facebook. Він зазначив, що у істоти є зябра, паща з зубами, а також пласка і кругла голова завбільшки з м'яч для баскетболу. Хвоста не було. Деяким здається, що істота схожа на акулу, а іншим — на тюленя. Колумніст Rockhampton Morning Bulletin Скотт Лінч вважає, що на пляж викинуло мертву темнокрилу сіру акулу. "Такий напрям хвоста не властивий тваринам, у яких є зябра. Це безперечно ссавець — тюлень", - написав у коментарях до посту один з користувачів соцмереж. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на віддаленому пляжі в Алясці (США) викинуло на берег глибоководну загадкову істоту.
Наука і технології Вчені знайшли величезний пузир з магми, що піднімається до поверхні Вчені з Ратгерського університету (США) знайшли під землею на північному сході США величезні маси розплавлених порід, що піднімаються до поверхні. Про це повідомляє видання Science Alert. У дослідженні використовували сітку з тисяч геологічних датчиків. Вчені проаналізували показання і зафіксували на глибині в 200 кілометрів термічну аномалію — пузир діаметром 400 кілометрів, температура якого на сотні градусів вища, ніж порода навколо. Аномалія зачіпає штати Вермонт, Нью-Гемпшир і Массачусетс. В регіоні немає активних вулканів, тому геофізики думають, що вони зіткнулися з недавнім явищем. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що величезний вулкан в національному парку Єллоустон  з'явився на великій відстані від ліній розломів та інших геологічних "гарячих точок" через занурення загиблої континентальної плити під західну частину майбутньої США.
Політика Росія не вивела офіцерів з Донбасу: в «ДНР» звинувачують Україну Представники України зірвали процес переходу лінії конфлікту на Донбасі українськими і російськими офіцерами Спільного центру контролю і координації (СЦКК) режиму припинення вогню. Цю заяву зробив глава представництва терористів «ДНР» Руслан Якубов, пише Inforesist. За його даними, спостерігачі змушені були повернутися до окупованого Донецьк, так як «українська сторона не надала транспорт», а «патрулі СММ ОБСЄ, які здійснювали дзеркальний моніторинг ситуації на КПВВ «Горлівка-Майорськ», де повинен був відбутися перехід російських офіцерів і ЗСУ , покинули місце патрулювання». «Керівництво представників ЗС РФ в СЦКК з метою безпеки прийняло рішення не перетинати лінію дотику. Особовий склад представників Росії в СЦКК, який знаходився на території «республік», повертається в Донецьк», - зазначив Якубов. За його словами, необхідне сприяння в розміщенні офіцерів надасть «представництво «ДНР» в Центрі».
Події оформление ленты  Моторошні кадри: Штаб показав Новолуганське після обстрілів з «Градів» Штаб АТО показав фотографії населеного пункту Новолуганське, яке виявилося обстріляним контрольованими РФ бойовиками. Раніше ми повідомляли, що бойовики відкрили стрілянину з РСЗВ «Град». Про це сказано на сторінці штабу АТО в Facebook. У повідомленні говориться, що вісім мирних жителів отримали поранення, було пошкоджено 37 одноповерхових і двоповерхових будинків, а також десять п'ятиповерхівок. «Снаряди« Граду »потрапили в школу, місцеву амбулаторію і садок. Половина населеного пункту Новолуганське була знеструмлена через пошкодження ЛЕП, частково був пошкоджений і газопровід», - передає штаб, зазначивши, що зараз проходить евакуація поранених. У середу, 19 грудня, в населеному пункті розгорнуть гуманітарний штаб, запрацюють військові польові кухні та пункти обігріву. В районі працюватимуть групи розмінування.
Події Обезголовили жінку. Спливли деталі жахливої ДТП з Нацгвардією Стали відомі подробиці жахливого ДТП за участю вантажівки Національної гвардії в місті Нова Одеса. 45-річній загиблій так сильно понівечело голову, що її складно було впізнати. Про це сказано в сюжеті ТСН. У момент ДТП на зупинці було шість чоловік, п'ятеро з яких встигли відскочити. Загибла хотіла втекти від причепа, але той наздогнав її за зупинкою. Жінку відкинуло на кілька метрів на узбіччя. Загиблою виявилася мешканка сусіднього села. Вона їхала по роботі в момент трагедії. «Я не розумію, чому люди пішли, не надавши жодної допомоги. Людей немає. Кажуть, що було шість людей, куди вони зникли – з'ясовуємо», - каже інспектор служби реагування Нової патрульної поліції Одеси Дмитро Басарабенко. За інформацією інспектора Григорія Глумакова, водій вантажівки зробив екстрене гальмування, в результаті чого причіп обігнав вантажівку, відламався і перекинувся на бік.
Події оформление ленты  Двох вчителів-наркодилерів затримали на Львівщині У Львівській області співробітники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіціі затримали групу наркоторговців, якими керувала подружня пара, що працює вчителями в школі. Про це пише перший заступник керівника НП України В'ячеслав Аброськін у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook. «Найстрашніше, що керувало злочинним угрупованням подружжя, яке працює вчителями в місцевій школі. Пара була затримана «на гарячому» під час чергової партії реалізації наркотиків. В ході обшуків було вилучено 1.5 літра ацетильованого опію, амфетаміни, а також інші наркотичні речовини. Чоловік, який працював учителем історії, після уроків виїжджав до Самбірського та Турківського районів, де особисто збував наркотичні речовини», - пише Аброськін. Також він зазначив, що суд обрав вчителям запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (арешт).
Політика Хто наживається на падінні гривні: Тимошенко в Раді вказала на винних і вимагає відставки Гонтаревої Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко розповіла причини девальвації гривні і зажадала відставки голови НБУ Валерії Гонтаревої, передає кореспондент АСН: "Зараз, в останні дні року, фактично почалася нова велика махінація зі знищення і ослаблення курсу гривні. Я хочу звернути вашу увагу на те , що ніякий ринок не диктує жодного "курсу гривня-долар", - заявила вона. За інформацією Тимошенко, падіння курсу національної одиниці - завчасно підготовлена ​​операція. "Ця абсолютно спланована акція, яка спрямована на те, щоб кілька придворних банків, які близькі до президента, збагачувалися на коливанні курсу і заробляли свої мільярди на інфляції, яка починається в країні і заходить на нове коло з падінням курсу гривні", - впевнена вона . Слідом за цим Тимошенко зажадала відставки Гонтаревої вже в четвер: "Наша фракція вимагає, щоб питання відставки Гонтаревої було внесене у четвер до порядку денного роботи парламенту. Щоб ця особа була відправлена ​​у відставку, а щодо неї щоб було відкрито кримінальну справу за фактами зловживання посадовим становищем і корупції в Національному банку", - заявила вона. Тимошенко впевнена, що голова Нацбанку Гонтарева винна в ослабленні гривні: "У результаті обікрали фактично кожну людину в країні. Якщо на четвер це питання не буде внесено до порядку, це  означатиме, що провладна більшість у парламенті також винна і наживається на падінні курсу гривні, на тіньових маніпуляціях з курсом гривні", - вважає вона. У свою чергу, голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, виступаючи з трибуни, повідомив, що його команда вимагає від президента подати нову кандидатуру на пост голови Нацбанку, який вже сім місяців фактично перебуває в ручному управлінні.
Події Затримано нелюда, який вербував українок у німецькі борделі У Києві працівники правоохоронних органів викрили 29-річного громадянина Ірану, який вербував українських жінок для роботи в борделях Німеччини, а також безпосередньо в порно-бізнесі. Про це повідомляє прес-центр прокуратури міста. «Злочинець через інтернет знайомився з дівчатами і пропонував високооплачувану роботу за кордоном. Оплата становила 140 євро за годину інтимних послуг, половину з яких дівчата мали б віддавати сутенерам. Крім цього, іранець обіцяв їм покрити витрати, які пов'язані з перетином державного кордону», - сказано в повідомленні. Злочинця затримали під час спроби вивезти двох громадянок України до Німеччини через аеропорт «Бориспіль». Під час обшуку за місцем проживання правоохоронці виявили речові докази, які підтверджують протиправну діяльність. Затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі.
Економіка Не дійшло. Ініціаторам оподаткування посилок не приходили скарги від поштових операторів Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради не отримував скарг операторів на нові податкові правила міжнародних посилок. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила голова профільного Комітету ВРУ, депутат від БПП Ніна Южаніна, передає кореспондент АСН. До слова - Ніна Южаніна є одним зі співавторів поправок до закону, відповідно до якого посилки з-за кордону будуть обкладатися митом. Безпосередньо правку про посилки вніс до закону нардеп від БПП Вадим Денисенко. "Протягом останнього тижня комітет не отримував скарг від операторів. Якби були якісь нарікання, я думаю, що ми б отримали такі звернення", - заявила вона. При цьому Южаніна нагадала, що податки завжди платилися і сплачуються з міжнародних посилок, не залежно від вартості: більше чи менше 150 євро. Нагадаємо, раніше найбільші оператори ринку підписали відкрите звернення до Президента з проханням не підписувати введення цих поправок, оскільки їх фізично неможливо реалізувати. Також окремі народні депутати стверджують, що під час ухвалення поправок було допущено низку порушень регламенту Ради, тому зареєстрували законопроект про скасування цих поправок.
Події П'яний чоловік у Харкові потрапив у ДТП на викраденій маршрутці У Харкові п'яний чоловік, скориставшись відсутністю водія в маршрутному мікроавтобусі, викрав його, після чого скоїв ДТП. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Харківської області. Правоохоронці розповіли, що водій, який виявив зникнення автобуса, поскаржився в поліцію. Патрульні знайшли 37-річного чоловіка. В ході розслідування було встановлено, що підозрюваний сів за кермо і поїхав у бік станції метро «Палац Спорту». Не впоравшись з керуванням, чоловік в'їхав в автомобіль. Після чого зловмисник був затриманий правоохоронцями. В результаті ДТП ніхто не постраждав. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Чоловікові повідомлено про підозру, санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.
Події оформление ленты  Небезпечного кримінального авторитета з Грузії затримали під Києвом Працівники поліції затримали грузинського кримінального авторитета, який переховувався за вчинення тяжкого злочину в Київській області. Про це інформує прес-служба  Нацполіції. Як повідомляється, громадянин іншої країни був оголошений у розшук працівниками поліції області за завдання тілесних ушкоджень жителю смт Ворзель. На початку березня цього року в Київській області в одному з магазинів населеного пункту невідомий завдав місцевому жителю ножових поранень. З місця події злочинець зник, а потерпілий був доставлений до лікарняного закладу. В ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до злочину причетний 49-річний уродженець Грузії, відомий у минулому як «злодій в законі», а нині - кримінальний авторитет. Кримінальника затримали на одній з квартир у Київські області. Його доставили в Ірпінське відділення поліції. Там чоловікові повідомили про підозру.
Політика Держбюро розслідувань хоче більше повноважень: підслідними йому стануть НАЗК, КСУ і ВРП Державне бюро розслідувань має намір ініціювати законодавче розширення своїх повноважень. Про це повідомив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми будемо виступати з частковим розширенням суб'єктного складу злочинів, оскільки там зараз відсутні такі посадові особи, як голова Національного агентства з питань запобігання корупції, його заступники та члени, голова Кваліфікаційної комісії прокурорів, його заступники та члени", - зазначив експерт. За його словами, також поки в законодавстві відсутні такі категорії вищих посадових осіб, як голова Верховної Ради Автономної республіки, суддя Конституційного суду, голова, заступники голови та члени Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів і низка інших високопоставлених чиновників. Водночас, за словами Р. Труби, ДБР не буде "опускатися" до голів сільрад, оскільки, на його думку, це не та категорія осіб, щодо яких працівники бюро повинні вести розслідування. При цьому він додав, що щодо підслідності ДБР зараз є розбіжності в законі про бюро в ст.5 і в Кримінально-процесуальному кодексі, ст. 216. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що навколо створення ДБР виникла низка законодавчих колізій - так кілька членів комісії, яка обирала керівництво ДБР, не мають юридичної освіти, а сам Роман Труба не проходив процедуру люстрації. Також відомо, що суд відкрив провадження у справі про скасування реєстрації  Державного бюро розслідувань і призначення першого заступника та заступника директора ДБР.
Політика Засідання Антикорупційного комітету ВРУ скасували через спроби "протягнути кишенькового аудитора НАБУ" Засідання Антикорупційного комітету Верховної Ради сьогодні скасували. Про це в інтерв'ю журналістам в кулуарах Верховної Ради України заявив позафракційний народний депутат і член Комітету з питань протидії та боротьби з корупцією Борислав Береза, передає кореспондент АСН. "Сьогодні засідання комітету не буде! Рішення про проведення засідання комітету сьогодні скасували. Порядок денний, який планувався на сьогодні, переноситься на засідання 20.12.17", - заявив він. Береза ​​розповів, що рішення скасувати засідання було ухвалено після того, як вчора стала відома скандальна повістка. "А саме, коли я оприлюднив інформацію про те, що будуть намагатися вибрати свого, підконтрольного владі, аудитора НАБУ, всупереч нормам регламенту, засідання скасували", - сказав він. Береза ​​нагадав, що раніше комітет, ще на чолі з Єгором Соболєвим, рекомендував двох кандидатів на пост аудитора НАБУ. "І поки парламент не розгляне ці кандидатури, новий конкурс проводити не можна. В іншому випадку це порушення регламенту і закону! Тільки після того, як Рада проголосує за відхилення або затвердження цих кандидатур, можна говорити про новий конкурс", - пояснив він.При цьому Береза ​​не виключає, що завтра на засіданні комітету все-таки спробують "протягнути рішення всупереч регламенту". "З огляду на весь фарс, який відбувається, я цього не виключаю. Але це буде однозначно порушенням регламенту", - додав він.
Події Схуд на 15 кг: Дронова відправлять із СІЗО до лікарні Днями Геннадія Дронова, який є другим учасником смертельної аварії на вул. Сумській у Харкові, відправлять на обстеження в лікарню. Таке рішення ухвалив Київський районний суд під час недавнього засідання щодо продовження терміну його утримання під вартою. Про це пише місцеве видання «Город Х». За інформацією адвоката, рішення про відправку Дронова на лікування було ухвалене ще в ході засідання Київського міськсуду. Але через тиждень підозрюваного не перевели в клініку. «Слідчий повинен доручити експертам провести обстеження. Чекаємо. Скільки він може тягнути? Тиждень-два може, я думаю. В рамках досудового розслідування мій підзахисний повинен пройти медичну перевірку», - сказав адвокат. За його словами, у Дронова погане самопочуття, а належного лікування в СІЗО його клієнт не отримує. «Він схуд кілограмів на 15. І не тому, що голодує, а тому що організм не приймає їжу в стресі», - каже адвокат.
Суспільство Снігопади в Україні: рух транспорту обмежили в 5 областях У 5 областях України було обмежено рух великовантажного транспорту в зв'язку з поганими погодними умовами, дощами і снігопадами. Про це повідомили в «Укравтодорі». Зокрема, рух обмежений у Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській і Вінницькій областях. До Києва фури не пускають зовсім, тому вони скупчилися у великій кількості на проїжджій частині під'їзних доріг до столиці. Крім того, з 09:30 19 грудня обмежено рух вантажівок на трасі М-06 Київ - Чоп у межах Житомирської області. З 10:00 обмежено рух фур на дорогах: М-05 Київ - Одеса, км 143 + 028 - км 274 + 360; М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам'янка, км 513 + 515 - км 578 + 928. У Полтавській області з 10:30 фури не пропускають на дорозі М-03 Київ - Харків - Довжанський на ділянці Пірятин - Лубни. Аналогічне обмеження діє на дорозі М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський, до села Махнівка Козятинського району.
Економіка "Свята" Гонтарева: у БПП кажуть, що банківська система працює нормально і без голови НБУ У БПП вважають, що голова НБУ Валерія Гонтарєва не причетна до падіння національної валюти. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції БПП Іван Вінник, передає кореспондент АСН. "Мені невідомо, хто може очолити Нацбанк. Про це гуляють чутки. Пан Смолій виконує обов'язки голови. Дійсно, Гонтарева не виконує свої функції як голова НБУ вже близько семи місяців. З різних причин. Тому банківська система працює в автоматичному режимі. І курс, який ми бачимо сьогодні в обмінниках, є результатом співвідношення попиту і пропозиції", - заявив він. З його слів, коли пропозиція перевищує попит, курс падає: "І навпаки. В цьому випадку ми спостерігаємо сезонне збільшення попиту на іноземну валюту. Це пов'язано з новорічними святами, сезоном відпусток і збільшенням імпорту, а також зменшенням ділової активності за експортними операціями в зв'язку з Різдвяними святами. Тому те, що ми бачимо в обмінниках, це не результат бездіяльності керівництва Нацбанку, а результат балансу попиту і пропозиції", - упевнений він.Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що нардеп Юлія Тимошенко заявила, що низка наближених до влади банків наживається на падінні національної валюти і подорожчання долара є цілеспрямованою акцією.
Політика Путін: Від терористів є загроза країнам СНД Для країн СНД є загроза з боку терористів у Центральній Азії і на Близькому Сході. Про це заявив президент країни-агресора Володимир Путін, передає РИА «Новости». За словами Путіна, терористи намагаються використовувати ці регіони як плацдарм для експансії, «вербують і навчають тут нових бойовиків, направляють їх для дестабілізації ситуації в інші держави». Лідер Кремля також додав, що національні спецслужби країн СНД повинні співпрацювати в зв'язку з загрозою і ділитися один з одним оперативними й аналітичними даними. Нагадаємо, Центральне розвідувальне управління США повідомило спецслужбам країни-агресора інформацію, яка допомогла запобігти терактам у Санкт-Петербурзі. Після цього президент РФ Володимир Путін зателефонував главі Білого дому Дональду Трампу і висловив подяку за допомогу.
Події Чоловік розстріляв двох хлопців під Харковом У результаті стрілянини в Харківській області двоє молодих людей були доставлені в лікарню, їм знадобилося хірургічне втручання. Про це інформує обласна поліція. Повідомлення про подію надійшло в чергову частину Чугуївського відділу поліції 18 грудня о 21:55 від фельдшера лікарні. «У хлопців були виявлені численні вогнепальні поранення нижніх кінцівок, а також плечового суглоба», - відзначають у поліції. Постраждалі були терміново госпіталізовані в реанімацію місцевої лікарні. Їм знадобилося втручання хірургів. Стан здоров'я 17-річної молодої людини стабільно важкий, 19-річний потерпілий перебуває у важкому стані в лікарні Харкова. «Поранення молоді люди отримали біля смт Малинівка в результаті пострілу 43-річного жителя Харкова з карабіна «Моссберг». Власник зброї доставив поранених до лікарні», - повідомили в поліції.
Політика Процедура видобутку газу в Україні, можливо, спроститься Верховна Рада України ухвалила в першому читанні Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі, за що проголосував 231 народний депутат. Про це передає кореспондент АСН. Перший заступник голови профільного Комітету з питань ПЕК Олександр Домбровський нагадав, що Україна в радянські часи експортувала газ, добуваючи до 70 млрд куб м газу на рік. Сьогодні ж цей показник майже в десять разів менше, що створює загрозу енергетичній безпеці. Однак завдяки політиці уряду Україна вже не купує безпосередньо газ у Росії. Але це не знімає з порядку денного необхідність нарощування власного видобутку для зниження тиску вартості блакитного палива на національну економіку. Згідно з пояснювальною запискою законопроекту, зараз процедура всіх погоджень і відведення землі для видобутку в середньому триває 4 роки і включає 44 узгодження в 16 установах. Це в свою чергу, з його слів, призводить до корупційних зловживань. Документ дозволяє після завершення дослідно-промислової розробки родовищ і введення їх у промислову розробку використовувати землю на підставі договору з її власником або за погодженням із землекористувачем на період зміни цільового призначення та оформлення документів, що засвідчують право користування ними. Зараз не можна облаштовувати свердловину під час оформлення права на земельну ділянку", - наголошується в пояснювальній записці. За допомогою внесення змін до Земельного кодексу депутати мають намір дозволити використовувати землі без зміни їх цільового призначення, застосовуючи механізм сервітуту. Проект закону передбачає дозвіл знімати і переносити ґрунт ыз землі в разі буріння і облаштування нафтогазових свердловин, будівництва або використання об'єктів трубопровідного транспорту. Об'єкти нафтогазової галузі, зокрема свердловини, трубопроводи тощо, мають намір виключити з переліку об'єктів містобудівної діяльності, таким чином приберуть необхідність реєструвати їх як об'єкти містобудування. Пропонується позбавити Державну комісію із запасів корисних копалин (ДКЗ) виключного права на проведення геолого-економічної оцінки. Очікується, що після введення такої зміни в Україні можна буде імплементувати міжнародно прийняту систему оцінки запасів вуглеводнів (SPE-PRMS) і впровадити ринкові механізми в процесі оцінки запасів.
Політика Москаль погрожує набити обличчя заступнику міністра Туці за «сепаратизм на Закарпатті» На Закарпатті немає проблеми сепаратизму. Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає «Гордон». Коментуючи заяву заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки про те, що в регіоні фіксують прояви «м'якого сепаратизму», Москаль заявив: «Сепаратизму на Закарпатті не було, немає і ніколи не буде. Якщо пан Тука через свою недорозвиненість не розуміє, що таке національна символіка і державний прапор Угорщини, нехай не лізе в ті справи, які не пов'язані з його повноваженнями. Ми не вивішуємо тут прапори «ДНР», «ЛНР» або РФ». Голова ОДА додав, що на Закарпатті вивішують ту символіку, яка дозволена законами України. «Неграмотних людей не можна в уряд пускати», - зазначив Москаль. «Закарпаття не було ніким окуповано. Якого хріна він сюди лізе? Я десь його зустріну в Києві і обов'язково йому це все висловлю в літературній формі. Нехай цей ідіот Тука йде і звільняє окуповані території, а не розносить плітки», - підкреслив губернатор. За його словами, угорська громада жодної загрози для України не становить. «Що стосується других паспортів, то в першу чергу це проблема Києва, а вже потім - Закарпаття. Багато з прикордонних сіл працюють в Угорщині лікарями, вчителями, ким завгодно... Я Туці наб'ю морду, якщо він ще раз згадає про Закарпаття», - резюмував Москаль.
Події Член "Самооборони Криму" заарештований в Одесі за підозрою в сепаратизмі Приморський райсуд Одеси заарештував представника незаконного збройного формування «Самооборона Криму» без альтернативи внесення застави. Чоловіка підозрюють у сепаратизмі, інформує УНІАН. Постановою судді від 18 грудня підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці без права внесення застави. Процесуальне керівництво у провадженні здійснює прокуратура АР Крим, справу розслідує Головне управління НП в АР Крим та м.Севастополі. У прокуратурі зазначили, що розслідування проводиться за фактом незаконних дій чоловіка, який, входячи до складу збройного формування т.зв. «Самооборони Криму», для зміни меж території та державного кордону України на початку березня 2014 року надав іншій країні допомогу в проведенні підривної діяльності проти нашої країни. Для розпалювання сепаратистських настроїв серед населення півострова разом з групою невідомих осіб він проводив агітаційну діяльність, яка була спрямована на вихід Криму і Севастополя зі складу України, а також приєднання його до РФ.
Кримінал Звірі в людській подобі: бандити в Харкові забивали людей до смерті за копійки У Харкові судять трьох молодих людей 18-24 років, які грабували і забивали людей до смерті. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов. Він повідомив, що на лаві підсудних перебувають Євген Коробка (23 роки), Євген Луб'яний (18 років) і Артем Зуєв (24 роки). За словами Бутусова, Нацполіція розкрила і передала до суду справу про банду садистів-нелюдів, які калічили і грабували жителів Харкова з жовтня 2016 року по травень 2017. Усіх трьох затримали 12 травня. За цей час їм інкримінують 22 злочини, з 6 тяжкими статтями, найбільшого резонансу набули їхні напади на поліцейського Василя Марковича і лікаря Артема Григор'єва. «Бандити намагалися їх убити, обидва чоловіки після страшних побоїв впали в кому і стали інвалідами. У Марковича вкрали 400 гривень і куртку, у Григор'єва - 5 ящиків морозива і телефон», - зазначив журналіст. Бутусов уточнив, що Маркович вийшов з коми після 5 місяців несвідомого стану в швейцарській клініці, а Григор'єв вже 7 місяців у комі, поки його вивести не вдається. «Тепер негідники на лаві підсудних, вони опізнані багатьма своїми жертвами. Сподіваюся, буде створено достатній суспільний резонанс, щоб нелюди отримали довічне», - резюмував він.
Події Через прорив труби в зоопарку Казахстану загинули понад 50 тварин У Павлодарі в Казахстані минулими вихідними через прорив труби опалення в зоопарку понад 50 тварин загинули. Про це інформує Nur.kz. За інформацією видання, хазяйка зоопарку не раз попереджала орендодавця про незадовільний стан труб опалення, однак ніяких кроків щодо усунення проблеми він не робив. «У цьому будинку ми всього місяць. Прориви були три рази, але всі вони траплялися вднь. Сантехніки, які приходили на місце НП, ставили латки і говорили, що труби для опалення не придатні», - говорить голова зоологічного парку Ольга Горбікова. Вона зазначила, що звернулася за юридичними послугами до адвокатів, оскільки  масова загибель тварин карна справа. «Хазяїн помешкання приїхав, сказав: «Шкода» - і поїхав. Всі тварини були для мене як маленькі діти: я з ними няньчила, доглядала, вкладала душу в них», - зазначає Горбікова. За інформацією ЗМІ, серед загиблих - два єноти-полоскуни, звичайний удав, тигровий пітон-альбінос, ігуана зелена, леопардовий гекон, мадагаскарські таргани, три червоновухих черепахи, шиншила, лісові африканські равлики, а також інші представники фауни.
Події На трасі Київ - Одеса утворилися величезні затори через снігопад На трасі Київ - Одеса зараз утворилися багатокілометрові затори. Фури заблокували проїзд в обидва боки. Про це пише видання od.vgorode.ua. Блокування руху сталася ще напередодні, 18 грудня. За словами водіїв, виною всьому сильний снігопад і ожеледь, які призвели до утворення заторів на дорозі. Очевидці говорять про те, що протяжність затору становить понад 10 кілометрів. Переважно трасу перекрили фури і аварії. Нагадаємо, як повідомили в «Укравтодорі», в 5 областях України було обмежено рух великовантажного транспорту в зв'язку з поганими погодними умовами, дощами і снігопадами. Так, рух обмежено в Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській і Вінницькій областях. До Києва фури не пускають зовсім, тому вони скупчилися у великій кількості на проїжджій частині під'їзних доріг до столиці.
Політика Україна поскаржиться НАТО через сербських найманців на Донбасі Україна звернеться до Парламентської асамблеї НАТО через присутність сербських найманців на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила нардеп Ірина Фріз. Вона заявила, що владі нашої країни потрібно довести до відома всіх міжнародних інституцій про ганебний факт участі сербів на боці маріонеток Кремля проти України. «Готуємо щодо цього звернення від нашої делегації до Парламентської асамблеї НАТО», - підкреслила Фріз. За її словами, дії сербів на Донбасі будуть відповідним чином оцінені міжнародною спільнотою. Так, до 45 відкритих проваджень проти воюючих сербських найманців на Донбасі додадуть таких бойовиків, як Деян Берич на прізвисько «Декі». Раніше в штабі АТО повідомили, що в так звану «ДНР» прибула група снайперів із Сербії. Ватажок групи - Берич.
Політика Місцева влада у прифронтовій зоні займається самопіаром за державні гроші - експерт Місцева влада у прифронтовій зоні на Донбасі займається лише власним піаром, використовуючи при цьому бюджетні кошти, не заглиблюючись у реальні проблеми жителів регіону. Таку думку висловив координатор руху "Сильні громади" Валентин Краснопьоров на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Всі ці геллери, бакуліни використовують ресурс Верховної Ради, яким розпоряджаються в ручному режимі, приїжджають на місця, вибивши у Верховній Раді, голосуючи за бюджет певні кошти, будують від себе спортмайданчики і піаряться. Комунікації з місцевими не відбувається", - зазначив експерт. За його словами, таким чином знищується Державний фонд розвитку, і Євросоюз припиняє фінансову підтримку на розвиток регіонів. Як пояснив В. Краснопьоров, на думку європейських партнерів України, не можна розпоряджатися такими коштами в ручному режимі через парламент. "А ми самі будуємо у себе в центрі місцевих князьків, і вони там далі будуть жити і розвиватися", - додав при цьому він. Нагадаємо, в результаті обстрілу російсько-терористичними військами селища Новолуганське Донецької області постраждало вісім мирних жителів, пошкоджено 38 житлових будинків.
Економіка Долар росте через слабкість промисловості та неправильну економічну політики Долар росте через слабкість промисловості та неякісну економічну політику. Про це з трибуни Верховної Ради України заявив голова Комітету з питань промислової політики Віктор Галасюк, передає кореспондент АСН. "Ситуація з курсом долара і гривні,- це наслідок слабкості промисловості та неякісної економічної політики, яку провадить влада. Це безпосередньо пов'язані між собою питання: фінансової стабільності і розвитку економіки", - заявив він. Галасюк нагадав, що імпорт в Україну становить понад 50%. Тоді як у Китаї і США цей показник менше 20%. "Левова частина цього імпорту - якраз енергоносії. Хоча Україна сама їх може і добувати, і виробляти. Але ми сидимо на голці імпортозалежності, що створює безробіття, міграцію", - сказав він. З його слів, таку залежність поступово можна витіснити за рахунок розвитку української промисловості і нарощування нашого експорту. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що в БПП вважають зростання долара сезонним фактором.
Економіка За кредит під не розпочате будівництво електрички Україна на місяць платити $2 млн Кредит на будівництво Повітряного експреса між Києвом і аеропортом «Бориспіль» обходиться Україні в $2 млн на місяць. Про це розповів заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань, передає «Ліга». Довгань упевнений, що проект слід було б закрити. Кредит у $372 млн був узятий у Китаї. Вже було витрачено $50 млн, але немає ні експресу, ні доларів.Зараз тривають переговори про зміну відсоткової ставки і самого проекту. Контракт уклали ще в 2011 році під 6,5% річних. «Сьогодні ми кредити залучаємо під 2% річних і наполягаємо на зниженні. Китайська сторона поки на це не йде. Максимум, що вони готові дати, - 4,5%. Якщо ставку не буде знижено, ми відмовимося від кредиту і повернемо гроші», - сказав Довгань. Передбачалося, що буде запущена швидкісна електричка, однак уже після того, як взяли кредит, зрозуміли, що вона створить перешкоди в роботі аеронавігаційного обладнання аеропорту. Пропонувався варіант з підземним тунелем, але він значно дорожчий за початковий задум. Другий варіант - пустити в Бориспіль гілку метро. Обидва проекти перебувають на розгляді Кабміну.
Суспільство Студенти з окупованих територій в Україні здобувають вищу освіту низької якості Випускники шкіл з окупованих територій в Україні можуть розраховувати на отримання вищої освіти низької якості. Таку думку висловила голова правління "Схід-SOS" Олександра Дворецька на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Чинна політика щодо вступу до українських ВНЗ студентів з непідконтрольних територій є не дуже вдалою, оскільки вони мають можливість вступати в переміщені вищі навчальні заклади, але вони від самого початку не конкурентні, оскільки у цих університетів низька матеріально-технічна база", - зазначила експерт . За її словами, викладачі переміщених вишів не можуть забезпечити студентам гідний рівень навчання без усіх тих матеріалів, які залишилися в Луганську і Донецьку. "Студенти робляться вигляд, що вони вчаться, вчителі роблять вигляд, що вони вчать", - підкреслила Дворецька. При цьому вона додала, що матеріально-технічна база трохи краще в університеті ім. В. Стуса, який переїхав із Донецька до Вінниці.
Події Окупанти обстріляли захоплене ними ж місто У понеділок, 18 грудня, підрозділи сепаратистів здійснили обстріл Кадиївки (колишній Стаханов, міститься на тимчасово окупованій території. - Ред.) для дискредитації ЗСУ. Про це інформує прес-центр штабу АТО. «Для дискредитації підрозділів ЗСУ, а також ненависті з боку цивільного населення окупованих територій противник відкрив стрілянину по населених пунктах, зокрема Кадиївці», - сказано в повідомленні. У штабі зазначили, що такі провокації були спрямовані на дискредитацію ЗСУ і України в очах світової спільноти. «Найманці і російсько-окупаційні війська, більшість яких складають асоціальні елементи різних національностей, не шкодують життя українців, які від безвиході продовжують проживати в окупованих прифронтових населених пунктах», - зазначають у штабі.
Політика Конкурсний набір у ДБР може початися вже поточного року Конкурсний набір до Державного бюро розслідувань (ДБР) може початися вже поточного року. Таку думку висловив член конкурсної комісії ДБР Денис Монастирський, передав кореспондент АСН. "Конкурс може початися ще цього року, тобто оголошений він може бути ще цього року", - зазначив експерт. За його словами, якщо подача документів буде оголошена поточного року, вона продовжиться до кінця січня. Як пояснив Монастирський, для цього необхідно, щоб директор ДБР підготував кваліфікаційні вимоги. Також потрібен новий регламент і сформульовані терміни хвиль цього конкурсу. При цьому він додав, що в разі, якщо конкурс не вдасться почати до нового року, він буде оголошений не раніше лютого 2018 року. Також член конкурсної комісії уточнив, що ДБР може почати роботу і без 100% штату, тому логічно було б відкрити конкурс на частину посад, обмеживши склад всього бюро 80 ​​працівниками. Нагадаємо, 22 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.
Наука і технології Астероїд із сусідньої сонячної системи має «металеве пальто» - вчені Астероїд Оумуамуа має металеве «пальто» з органічних матеріалів, які не дають йому танути. Про це передає Yahoo.com. Астрономи припускали, що міжзоряні тіла на зразок комет зроблені з льоду. Однак Оумуамуа не відкинув «хвоста» як у комети, з розплавленого льоду і пилу, коли наблизився до сонця у вересні 2017 року. Це дало підстави говорити, що у нього немає льоду на поверхні. Після цього вчені почали заперечувати «кометну природу» Оумуамуа. В ході досліджень з'ясувалося, що об'єкт має півметрове покриття з органічних металів, яке могло захистити його водно-льодову структуру від випаровування при наближенні до Сонця. Є припущення, що астероїд міг подорожувати в космічному просторі роками, поки не досяг нашої Сонячної системи із запаморочливою швидкістю 95 тисяч км/год. Сигналів Оумуамуа не подає. Його вперше помітили біля орбіти Меркурія. Один з дослідників Оумуамуа, вчений з Королівського університету Белфаста Алан Фіцсіммонс розповів, що «пальто», яким покритий об'єкт, складається з вуглецевих з'єднань, щось між вугільним пилом і графітом. Астероїд має кам'яну поверхню, червонуватий відтінок і довгасту форму. Його довжина близько 400 м, а ширина майже в 10 разів більше.
Кримінал Злочинець водив «клієнтів» під міністерства і там «продавав» авто чиновників Житель Київської області обдурив 22 людини. Чоловік показував клієнтам автомобілі чиновників, які стоять під відомствами, і пропонував купити ці авто. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції. Злочинця затримали під час нібито продажу трьох іномарок, за які йому віддали майже 200 тисяч гривень. До правоохоронців звернувся киянин і повідомив, що віддав гроші знайомому за три автомобілі, але підозрює, що співпрацює з шахраями. Заявник надав правоохоронцям особисті дані товариша, а поліцейські встановили, що ця людина більше року ховається від правоохоронців. З'ясувалося, що чоловік сказав своєму «клієнтові», що працює в державній установі, яка продає списані автомобілі, і він нібито може допомогти з покупкою іномарок за ціною, значно нижчою за ринкову. Протягом 2017 року поліцію з аналогічними заявами про шахрайство звернулися 22 людини. Злочинець уникав будь-якої фіксації факту передачі грошей. З деякими «клієнтами» зустрічався для отримання готівки особисто, а з іншою частиною - домовлявся про перерахування грошей на банківську картку. Своїм знайомим правопорушник показував автомобілі на парковці біля відомства, в якому нібито працює, але жоден з покупців так і не отримав іномарку, за яку віддав гроші. Чоловік таким чином привласнив понад 2 млн гривень, а його «жертвами» стали переважно колишні одногрупники, колеги та знайомі. 31-річному уродженцю Київської області повідомлено про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Здоров`я Вчені розповіли про передвісника смерті у жінок Вчені Університету Пенсильванії проаналізували показники здоров'я у 57 417 жінок. Їхній вік переважно складав 67 років. Вчені кожні два роки оновлювали їхні дані і з'ясували, що наявність у добровольців синдрому неспокійних ніг пов'язана з підвищеним фактором ризику смерті у жінок. Як повідомляє РИА Новости, з посиланням на публікацію в журналі Neurology, з'ясувалося, що у випробовуваних, які страждали синдромом, ризик смерті від серцево-судинних захворювань був на 43% більше, ніж у тих, хто його не мав. При цьому зв'язку між СНН і смертністю через онкологію та з інших причин встановлено не було. Синдром неспокійних ніг важко діагностувати. Симптоми найбільш яскраво проявляються вночі - ноги у хворого починають свербіти, відчувається повзання мурашок, печіння, свербіж, тремтіння в литках, стегнах, стопах і навіть, часом, стегнах. Розлад може супроводжувати такі захворювання, як ревматоїдний артрит, діабет або анемія. Але часто синдром вражає молодих і здорових людей. І найчастіше від цієї недуги страждають жінки.
Економіка У найближчі роки Україна віддасть МВФ 7 мільярдів доларів - економіст У найближчі чотири роки Україна має повернути Міжнародному валютному фонду (МВФ) 7 мільярдів доларів. Таку думку висловив економічний експерт Віктор Скаршевський на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У найближчі чотири роки Україна повинна віддати МВФ 7 млрд доларів, що досить істотно для української економіки, причому 700 млн доларів з них - це відсотки за взятими кредитами", - зазначив експерт. За його словами, МВФ заробляє на відсотках понад два мільярди на рік - за всіма кредитами, які він видає. При цьому він додав, що для цієї міжнародної фінансової структури головним критерієм при видачі кредитів залишається можливість країни розплачуватися за боргами. Раніше АСН розповідала, що за 2017 рік Україна виплатила 858,7 млн спеціальних прав запозичення, це близько 1,3 млрд дол. При цьому Україна за поточний рік отримала один транш у розмірі лише 1 мільярда доларів.
Кримінал оформление ленты  Нове шахрайство з покупками в Мережі: iPhone 7 віддали не тому чоловікові Шахраї забрали замість жителя Києва оплачений iPhone 7 у відділенні «Нової пошти». Цю злочинну схему описав сам потерпілий Артем Єфименко, передає «Обозреватель». Смартфон чоловік придбав на OLX за 9 тисяч гривень, там була опція безкоштовної доставки «Новою поштою». Автор оголошення запропонував оплатити товар через транзитний рахунок OLX, однак у відділенні «Нової пошти» товар забрав хтось замість покупця. Чоловік підозрює, що це зробив сам продавець. За словами Єфименка, після цього йому в мобільному додатку прийшло повідомлення про отримання товару і автоматичне відправлення грошей. «Після оформлення угоди продавець просив у мене номер ідентифікації клієнта. Але я відповів, що ніяких даних давати не буду», - розповів він. Смартфон злочинець забрав, показавши на телефоні штрих-код карти ідентифікації клієнта. Єфименко відразу ж звернувся в поліцію. На «Новій пошті» чоловік писав претензію, і компанія відшкодувала йому вартість товару.
Політика оформление ленты  Каракулі і помилки: У Порошенка показали оригінал листа від Саакашвілі 19 грудня прес-секретар президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці в соцмережі опублікував скан листа Саакашвілі до Порошенка, про який так багато говорять останнім часом. У листі до президента колишній губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявляє, що його співпраця з ФСБ - "абсурд і радує ворога України". Цеголко пояснює, що рішення оприлюднити лист було ухвалено "з огляду на коментарі самого Саакашвілі, в яких він маніпулює змістом цього листа". У листі Саакашвілі висловлювався за "деескалацію" був готовий іти на переговори "з уповноваженим  представником". Потрібно зауважити, що лист написано нерівним почерком, з помилками і без розділових знаків. Далі його текст без редагування: "Уважаемый Петр Алексеевич господин президент несмотря на последние события, у меня нет никаких агрессивных намерений Вы знаете меня хорошо и прекрасно понимаете, что винить меня в работе на ФСБ ни только полный абсурд, но еще очень радует врага Украины. Конечно я допускал и допускаю много политически ошыбок, но сейчас как никогда уверен, что надо деэскалировать и не допускать дестабилизации ситуации Готов в любой момент встретиться с полномочным представителем и все обговорить с уважением М".
Кримінал ГПУ: Є докази, що Новолуганське обстріляли з російської зброї Є докази, що 18 грудня близько 17:00 бойовики обстріляли населений пункт Новолуганське в Донецькій області з російської зброї. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко. Він уточнив, що були знайдені уламки снарядів і реактивних двигунів системи «Град», які не належать Україні. Слідчими були виявлені факти присутності Збройних сил країни-агресора на окупованій території. На знайдених уламках є маркування РФ. Нагадаємо, Новолуганське обстріляли з реактивних систем залпового вогню. В результаті обстрілу 8 мирних жителів отримали поранення, постраждали 6 жінок, один чоловік і одна дитина з психологічною травмою. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Через обстріл було пошкоджено до 50 будинків, зокрема школи, дитячий садок і фельдшерсько-акушерський пункт.
Економіка Депутати вимагають у четвер скасувати податкові новації для аграріїв Депутати вимагають у четвер скасувати податкові новації для аграріїв з вивезення олійних культур. Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив вечірнє засідання, де зареєструвалися 356 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Після чого дві фракції - "Самопоміч" і "Батьківщина" - попросили перерву, яку було замінено на виступ від фракцій. Слово взяв голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає кореспондент АСН. "Ми тільки-но повернулися з аграрного форуму. Такої злості, ненависті до депутатів не було давно! .. Люди, які мають 300, 500, 2-3 Га ненавидять тих, хто у них намагається забрати гроші. Аграрії не проти розвитку переробної аграрної промисловості. Але не шляхом, коли у селян забирають гроші! Тому депутати аграрного комітету сьогодні зібралися і зареєстрували проект закону - 7403 (Прим.: проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур). Це - ганебна помилка, коли олігархат тупо забирає гроші у селян. Ми вимагаємо внети цей законопроект до порядку денного , щоб у четвер це знущання над селянами було виправлено", - закликав він . Спікер Парубій зазначив, що "почув пропозицію фракцій".
Політика Народні депутати пропонують ввести кримінальну відповідальність за захоплення будівель профспілок Народні депутати пропонують ввести кримінальну відповідальність за незаконне захоплення будівель профспілок. Відповідний законопроект під номером №7412 внесений до парламенту. Автор закону - народний депутат Сергій Каплін в пояснювальній записці до документа вказує, що цей закон розроблений як реакція на спробу захоплення Жовтневого палацу 17 грудня 2017 року прихильниками Міхеїла Саакашвілі. "Події, які мали місце 17 грудня 2017 року навколо Жовтневого палацу - Міжнародного центру культури і мистецтв профспілок, продемонстрували необхідність посилення захисту будівель і споруд об'єднань громадян, зокрема, професійних спілок, їхніх об'єднань та/або організацій профспілок", - йдеться в документі. Законопроектом пропонується внести зміни до статті 341 Кримінального кодексу України, яким передбачити покарання за захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність об'єднань громадян, зокрема, професійних спілок, їхніх об'єднань та/або організацій профспілок з метою незаконного користування ними або перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ, організацій у вигляді обмеження волі на строк до семи років або позбавлення волі на той самий строк. Нагадаємо, під час Революції Гідності Будинок профспілок, розташований на вулиці Хрещатик, був одним зі штабів революціонерів. Надалі він був спалений дотла спецназом.
Політика Заступник Гонтаревої може очолити НБУ вже в четвер Заступник голови НБУ Яків Смолій може бути призначений головою Нацбанку вже в четвер. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив представник Кабміну в парламенті Вадим Денисенко, передає кореспондент АСН. "Я сподіваюся, що нарешті питання щодо Гонтаревої буде розв'язане. Бо перебування Гонтаревої на посаді голови Нацбанку ні до чого доброго не призвело, нічого доброго не дало курсу національної валюти. Зараз розглядається одна кандидатура на пост голови. Нацбанку - це в.о. голови Смолій", - заявив він. Денисенко підкреслив, що інші кандидатури не розглядаються. "Я так розумію, що станом на сьогодні, це все-таки Смолій", - додав він. Нардеп прогнозує, що Гонтарева навряд чи прийде в парламент зі звітом у четвер. А голосів за її відставку однозначно вистачить. "З явкою депутатів проблем не буд ... Було б правильно, щоб вона відзвітувала. Але я думаю, що у нас не знайдеться часу, щоб заслуховувати її звіт... Я думаю, що буде просто голосування за призначення голови Нацбанку". Також Денисенко підтвердив, що Гонтарева за власний рахунок перебуває кілька місяців у відпустці. Він вважає, що це не є порушенням закону. При цьому нардеп додав, що не знає, де саме весь цей час перебувала Гонтарева і де є зараз.
Події оформление ленты  Затор на Житомирській трасі розтягнувся на 22 кілометри На Житомирській трасі 19 грудня утворився величезний затор довжиною більше 22 км. Про це користувачі повідомляють на своїх сторінках у соцмережах. Зазначається, що причиною величезного затору став безперервний снігопад, а також той факт, що співробітники «Укравтодору» не встигають чистити траси від снігу. Аналогічні затори утворилися вранці і на багатьох інших магістралях. Зокрема, на трасі Київ - Одеса затор в обох напрямах. Найбільш проблемними виявилися під'їзди до столиці, куди обмежили в'їзд фур і вантажівок. Водії вважають, що рішення обмежити в'їзд для великогабаритного транспорту було помилковим. Адже фури, що скупчилися на узбіччях, звузили можливість для проїзду легкових автомобілів. Більше того, при спробі виїхати з узбіччя, завалені снігом від снігоприбиральної техніки вантажівки частенько застрягали, перегороджуючи проїзд вільною смугою.
Суспільство оформление ленты  Британський співак впав у кому після того, як випив води з Темзи У британського співака Даріуса Кемпбелла стався набряк мозку, він впав у кому після того, як випив воду з Темзи. Про це пише The Sunday Post. Музикант випив води в межах кампанії з просування мініатюрного фільтра Fresh2o. Пізніше стало відомо, що фільтр, який використовував артист, помилково не був зібраний до кінця. Лікарям вдалося врятувати чоловіка. Інцидент трапився ще в 2015 році, проте його подробиці спливли тільки зараз. Фільтр, за словами виробників, знищує 99,99% всіх відомих патогенів, вірусів і бактерій, що передаються через воду. Для наочної демонстрації Кемпбелл набрав води з Темзи і випив. До речі, воду він набрав неподалік від місця стоку каналізації. Але в прилад не вставлений основний фільтруючий елемент, тобто, по суті, артист випив небезпечну для здоров'я воду зі звичайної невеликої пляшечки. «Мій батько врятував мені життя. Від відвіз мене у лікарню, і там швидко поставили діагноз «бактеріальний менінгіт», - розповів пізніше співак.
Економіка Державі нічого продавати на закладені в Бюджет 22 мільярди гривень - економіст У держави вже не залишилося активів на заплановані від приватизації 22 млрд гривень, як це передбачено в бюджеті на 2018 рік. Таку думку висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Що потрібно напродавати на 22 мільярди гривень, важко собі навіть уявити", - зазначив експерт. За його словами, за один рік в умовах величезного падіння цін на активи уряд не зможе виручити заплановану суму в результаті приватизації. Так, наприклад, найбільш дорогий об'єкт у списку об'єктів на приватизацію - Одеський припортовий завод - впав у ціні втричі в результаті непроведених конкурсів і сьогодні оцінюється в 200 млн доларів. При цьому він додав, що закон про приватизацію не ухвалений протягом усього року - його залишили на останній сесійний тиждень, однак ухвалений він не буде. Що, втім, не завадило уряду закласти в держбюджет величезну суму зборів у результаті приватизації. Нагадаємо, Україна розраховує отримати два транші від найбільшого кредитора Міжнародного валютного фонду. Про це 19 грудня заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.
Суспільство Знято арешт із майна сина міністра Авакова Апеляційний суд Києва зняв арешт з майна сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра Авакова. Про це передає РБК-Україна. Своїм рішенням суд частково задовольнив скаргу адвокатів. Таким чином, Апеляційний суд скасував рішення Солом'янського райсуду Києва і скасував арешт трьох машиномісць у підземному паркінгу за адресою: м. Київ, вул. Протасів Яр, 8, а також з квартири за адресою: м. Київ вул. Протасів Яр, 8 і квартири в Харкові по вул. Мироносицькій, 22. Прокурор Олександр Снєгірьов розповів, що суд призначив новий судовий розгляд у справі сина Авакова. За словами прокурора, санкція статті передбачає конфіскацію. Снєгірьов не зміг відповісти на запитання про те, коли відбудеться розгляд справи по суті. Нагадаємо, 1 листопада Солом'янський райсуд Києва відпустив Олександра Авакова під особисте зобов'язання. Крім того, суд зобов'язав Олександра Авакова здати закордонні паспорти, носити електронний браслет, а також з'явитися в правоохоронні органи за першої необхідності. НАБУ підозрює Авакова-молодшого, колишнього заступника голови МВС Сергія Чеботаря і представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимира Литвина в розтраті 14 млн гривень.
Культура оформление ленты  «Алісу в країні див» з доповненою реальністю презентували в Києві Незвичайне видання «Аліса в країні див» сьогодні презентували в Музеї історії Києва. Книжка унікальна тим, що її можна не просто читати, а й дивитися короткі мультфільми, а також взаємодіяти з героями. Щоб зануритися в доповнену реальність, треба у телефон завантажити додаток Wonderland. Далі увімкнути камеру, натиснувши кнопку «грати», і навести на сторінку - тоді герої з книжки перетворюються на мультяшних персонажів. А натиснувши кнопку фотоапарата, можна сфотографуватися з анімаційним героєм, після чого поділитися світлиною у соціальних мережах. Ідея з картинкою, що оживає, прийшла до генерального продюсера компанії Live Animations, коли той перебував на виставці в Токіо і був вражений масштабом захоплення молоді грою Pokémon Go. Молоді люди бігали з шаленими очима, дивилися на свої смартфони, не звертаючи уваги на навколишніх. «Не секрет, що діти зараз читати люблять менше, ніж дивитися мультфільми або гратися з телефонами чи іншими гаджетами, - говорить фахівець відділу зі зв'язків з громадськістю компанії Ксенія Габдрахімова. - Тому ми хочемо завдяки цій книжці повернути любов до читання, адже книжка поєднує в собі і традиційний друкований варіант, і мультфільм, і гру. Де герої оживають просто на сторінках книжки за допомогою спеціального додатка». Ілюстрації - робота художниці Євгенії Гапчинської. А книжку за системою лояльності можна придбати протягом місяця, від Миколи Угодника до Старого Нового року, в одній з мереж супермаркетів за 99 грн.
Економіка Субсидії стануть непідйомним тягарем для Держбюджету-2018 - економіст Субсидії на послуги житлово-комунального господарства стануть основним ризиком Державного бюджету наступного року. Таку думку висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Основна проблемна стаття у видатковій частині бюджету, я вважаю, - це непрогнозована сума, яку потрібно буде виділити на субсидії", - зазначив експерт. За його словами, протягом 2017 року додатково на субсидії виділялося майже 12 млрд грн. На думку економіста, наступного року український уряд зіткнеться з аналогічною проблемою, особливо через те, що очікується чергове підвищення тарифів на комунальні послуги. При цьому Новак додав, що в зв'язку з цим закладений розмір дефіциту бюджету в 77 млрд грн на 2018 рік виглядає заниженим. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що підвищені пенсії "з'їсть" зростання цін і вартості комуналки.
Суспільство З'ясувалося, чим займаються сербські найманці в «ДНР» Деян Берич на прізвисько «Декі», який очолив угруповання сербських снайперів, знайшов собі на окупованих територіях наречену. Про це він повідомив виданню kp.ua. Берич розповів, що до війни на Донбасі він був учасником оборони Косова. Після цього він виїхав до Росії і жив у Сочі, працював виконробом у фірмі з установлення вікон. Однак у 2014 році господар фірми обдурив його, залишивши без грошей і даху над головою. І тоді серб пішов воювати з Україною. У тимчасово окупованому Криму «Декі» включили в групу «Північний вітер» для боротьби з диверсантами. Пізніше цю групу перекинули на Донбас, де серб стріляє в «людей зі зброєю» разом з декількома десятками інших сербів. З'ясувалося, що в 2015 році Деян був у полоні у ЗСУ, проте його обміняли на українських військовослужбовців. Деян спочатку поїхав до Ростова, а потім повернувся в «ДНР». У серпні 2017 року «Декі» отримав важке поранення і був відправлений на лікування в Москву.На батьківщині його 19-річному сину Мікі закрили дорогу в державний університет через діяльність Берича на Донбасі. Зі своєю дружиною він розлучився, але в «ДНР» знайшов наречену Ольгу з США.
Економіка Депутати 8 разів поспіль провалили закон про заборону встановлювати загальнобудинкові лічильники газу Рада 8 разів намагалася ухвалити хоча б за основу Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників побутовим споживачам природного газу», передає кореспондент АСН.    Одного разу не вистачило лише одного голосу до 226 для ухвалення рішення. Але в результаті так і не вистачило голосів, щоб навіть направити законопроект на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи. Тому він є відхиленим.    "Це вже погано виглядає. Та говорить про погану дисципліну", - коментував постійне повернення до голосування та провальні результати спікер Андрій Парубій.    Слід зазначити, що законопроект підготувала група народних депутатів з різних фракцій, які вказують, що у багатьох містах України склалася напружена ситуація щодо встановлення лічильників газу побутовим споживачам (населенню), оскільки в Законі України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» не визначено, які саме лічильники газу мають бути встановленні – індивідуальні чи загальнобудинкові.    "Сьогодні люди мають платити лише за те, що особисто спожили! А не платити за сусіда, який варить холодець чи самогон, як це часто у нас буває. Споживач, який економить та заощаджує енергоресурси, не повинен платити за інших! А має платити виключно по індивідуальним лічильниками", - виступав заступник голови Комітету з питань ПЕК та нардеп "Батьківщини" Олексій Рябчин.    Його підтримали депутати з інших фракцій, які розповідали про масові звернення громадян в регіонах, яким припиняють постачання газу через борги сусідів відповідно до показників загальнобудинкових лічильників. Але в результаті голосів за його прийняття так і не вистачило. Депутати фракцій "Самопоміч" та "Батьківщина" прогнозують, що таке рішення призведе до "створення будинкових газових колгоспів".    Хоча законопроектом пропонувалися наступні новації:    -    визначається, що загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлений лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку; -    передбачається, що встановлення індивідуальних лічильників природного газу може здійснюватися на умовах співфінансування побутових споживачів та суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території за рахунок тарифу на розподіл природного газу;  -    встановлюється заборона для операторів ГРМ щодо припинення постачання газу у багатоквартирний будинок у разі ненадання співвласниками такого будинку згоди на встановлення загальнобудинкового лічильника газу.
Політика Мораторій на продаж землі продовжать до 2020 року - експерт Мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні продовжать до 2020 року, оскільки влада не захоче йти на непопулярні реформи напередодні виборів. Таку думку висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Я впевнений, що і далі він буде продовжений, бо в 2019 році нас чекають дві великі виборчі кампанії, загальнонаціональні, - президентська і парламентська, і я собі не уявляю українських політиків, які напередодні цих кампаній проголосують за ринок землі", - зазначив експерт. За його словами, мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення буде продовжено щонайменше до 1 січня 2020 року. При цьому Новак додав, що ні парламент, ні президент не наблизилися до відкриття ринку землі протягом всього 2017 року, тому продовжили мораторій. На думку економіста, ситуація з ринком землі стала однією з причин припинення співпраці з МВФ, оскільки структура ще на початку року дуже активно просувала цей пункт на переговорах із українським урядом.
Суспільство оформление ленты  Ветерани покарали маршрутника, який вважає, що атовців "мало постріляли" Бійці АТО знайшли водія маршрутки Києва, який відмовився підвозити ветерана і заявив, що особисто він солдат на Донбас не відправляв, «мало вас вбили». Відео розмови опублікували в мікроблозі Twitter. Ветерани АТО оточили водія і тримали один одного, щоб не накинутися на нього з кулаками. Періодично чоловіки переходять на нецензурну лексику щодо водія. Раніше повідомлялося, що водій маршрутки №429, що належить Кийтранс-2005, відмовив у проїзді ветерану АТО, інваліду третьої групи. Він нахабно заявив: «Мене не треба захищати». Інші пасажири маршрутки в цій ганебній ситуації змовчали. Нагадаємо, в листопаді у Кривому Розі стався черговий скандал з відмовою водія маршрутного таксі везти атовця як пільговика. Цього разу відмова супроводжувалася ще й суспільними образами на адресу ветерана, його посвідчення водій назвав «фігньою». Ветераны АТО вычислили и слегка проучили ублюдка водителя маршрутки, который заявил: Я вас туда не слал, мало вас поубивали..."Мало дали конечно... pic.twitter.com/U4R8u1gRCr — Киевский
Кримінал Злодій вкрав у закарпатця 330 тисяч гривень, які той ховав у банках У селі Нанковому Хустського району Закарпатської області у місцевого жителя вкрали 330 тисяч гривень, які він заховав у скляні банки. Про це пише місцеве видання «Новини Закарпаття». Відзначається, що невідомий злодій пробрався в закрите підвальне приміщення місцевого жителя. Швидше за все, злочинець знав про схованку. Були викрадені банки з 8 тисячами гривень, 7000 євро і 6000 доларів. Загальна сума вкраденого склала 330 тисяч гривень. Поліція розшукує злодія, який, імовірно, доводиться власнику грошей близьким родичем. Нагадаємо, Україну заполонили фальшиві долари високого рівня підробки. Їх приймають навіть банкомати. З червня 2017 року одне угруповання «нагодувало» термінали в столиці майже на 82 тис. доларів. Зловмисники вносили підроблені купюри через банкомати на картки, оформлені на сторонніх людей, а далі їх переводили в готівку без проблем.
Економіка МВФ відновить діалог з Україною тільки через півроку Прийнятий Державний бюджет на 2018 рік став "останньою краплею", що переповнила чашу терпіння Міжнародного валютного фонду (МВФ), який відновить переговори з українською владою лише через півроку. Таку думку висловив глава Комітету економістів України Андрій Новак на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Державний бюджет на 2018 рік став останньою краплею для того, щоб МВФ відклав переговори з Україною, і такі переговори будуть, в кращому випадку, в кінці першого кварталу наступного року, а, можливо, тільки в середині 2018 року", - зазначив експерт. За його словами, ще на початку поточного року МВФ надав Україні 11 "маяків" для отримання чергового траншу, з яких уряд виконав лише один – пенсійну реформу, і то, лише умовно, оскільки діє, як і раніше, однорівнева пенсійна система. При цьому він додав, що ці 11 пунктів МВФ скоротив до 4-5, залишивши створення антикорупційного суду, земельну реформу, закон про приватизацію і поліпшення системи державного управління. Однак навіть за ним нічого так і не було зроблено, а в плані боротьби з корупцією влада навіть зробила два кроки назад, допустивши конфлікт між НАБУ і ГПУ. Проте, відсутність кредитів Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні не впливає на курс гривні і приплив інвестицій, вважає інший експерт – Віктор Скаршевський: "Нема причинно-наслідкових зв'язків між МВФ і девальвацією, тому що кредити МВФ можуть лише призупинити девальвацію – на тиждень-другий, але не запобігти, тому що девальвація в Україні відбувається абсолютно з інших причин", - зазначив експерт. За його словами, головна причина, яка призводить до знецінення національної валюти в Україні, є погіршення зовнішньоекономічної кон'юнктури, від якої залежить економіка країни. Так, Україна експортує сировину, імпортуючи готову продукцію, перш за все, споживчі товари. Крім того, негативно позначаються непродумані дії уряду, відсутність економічної стратегії і бачення, що буде з економікою країни через 10-15 років. "При такій структурі економіки України просто запрограмована на регулярні кризи", - підкреслив В. Скаршевський. Так, в 2014-2015 роках країна отримала 12,5 млрд доларів кредиту від МВФ, тоді як курс девальвував в три рази. При цьому економіст додав, що теза уряду про те, що відсутність співпраці з МВФ негативно позначиться на поведінці інвесторів щодо України помилкова, оскільки, для потенційних інвесторів важливо стан економіки. Так, 7-8 років тому, при відсутності співпраці зі структурою, прямі іноземні інвестиції в Україну становили 7-10 млрд доларів на рік.
Кримінал Бойовики біля Зайцеве знову застосували «Гради» Російські бойовики на Донбасі провели 21 обстріл позицій сил АТО. Українські військовослужбовці 14 разів відкривали вогонь у відповідь, повідомили в прес-центрі штабу АТО. Опівдні терористи з реактивних систем залпового вогню БМ-21 2Град» обстріляли позиції ЗСУ біля н.п. Зайцеве. Загалом окупанти випустили тут 20 реактивних снарядів. Стрілянина велася також з мінометів різних видів і озброєння БМП. Крім того, з важких 120-х мінометів і всього спектра піхотного озброєння, загарбники вели вогонь поблизу Троїцького, Новотошківського, Новоолександрівки і Новолуганського. Зі стрілецької зброї бойовики порушували перемир'я неподалік Луганського. На Донецькому напрямку окупанти випустили 7 мін 120-го калібру по населеному пункту Водяне. Наслідки обстрілу з'ясовуються. З мінометів різних видів ворог вів вогонь поблизу Павлопіля, Лебединського, Пєсків і Кам'янки. Крім того, з гранатометів противник потурбував захисників Авдіївки і Новотроїцького.
Економіка Не густо: Експерт підрахував, скільки МВФ дасть в кредит Україні в 2018 Україні варто очікувати на черговий кредит від Міжнародного валютного фонду (МВФ) не раніше другого кварталу 2018 року, причому розмір траншу перевищить 2 млрд доларів. Таку думку висловив економічний експерт Віктор Скаршевський на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У наступному році Україна повинна виплатити МВФ 2,4 млрд доларів, тому, я думаю, що приблизно таку ж суму Україна і отримає. Транш дадуть тільки для того, щоб рефінансувати борги", - зазначив експерт. За його словами, МВФ виділить кредит не раніше другого кварталу 2018 року, що буде пов'язано з підвищенням ціни на газ для населення. Так, послуга повинна була подорожчати ще в жовтні поточного року – цього вимагав МВФ і був відповідний урядовий закон, однак Кабмін "саботував" своє ж рішення. На думку економіста, ціна на газ буде піднята по закінченню опалювального сезону в квітні 2018 року, щоб мінімізувати соціальну напругу. При цьому він додав, що протягом останніх двох років Україна отримала від МВФ трохи більше 2 млрд доларів, проте при цьому за той же період вона і віддала структурі близько 1,5 млрд доларів. "Виходить таке собі рефінансування", - підкреслив В. Скаршевський. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що в найближчі чотири роки Україна повинна буде повернути Міжнародному валютному фонду (МВФ) 7 мільярдів доларів.
Події оформление ленты  Британка на АЗС переплутала бензобак і повітрозабірник, автомобіль вигорів повністю У Великій Британії 54-річна Джулін Ніклін вирішила заправити свій автомобіль, однак на заправці переплутала бензобак і повітрозабірник. Про це пише The Mirror. Ніклін на АЗС виконала стандартний набір дій: взяла пістолет бензоколонки, вставила його в автомобіль і нічого не підозрюючи вмикнула подачу бензину. Але жінка переплутала горловину бензобака свого Smart Fortwo з повітрозабірником. В результаті паливо потрапило в салон автомобіля і моторний відсік. Як тільки Ніклін повернула ключ запалювання, автомобіль спалахнув. На щастя, на допомогу поспішив один з очевидців, який допоміг жінці швидко вибратися з палаючого авто. Журналісти знайшли пояснення діям Ніклін. Справа в тому, що на кузові Smart Fortwo Pulse дійсно є два схожих отвори. Так, з лівого боку спеціальна пластикова заглушка прикриває повітрозабірник. З правого боку автомобіля на тому ж місці розташована якраз кришка від бензобака.
Суспільство Експерт розповів, що буде зі столичними інтернатами Закривати інтернати в Україні не будуть, частину з них перепрофілюють на європейський манер. Про це повідомив експерт проекту з реформування інтернатів Володимир Мартинюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Мова не йде про закриття цих установ, а про реформування, перепрофілювання і перетворенні їх в ті установи, які відповідають сучасним вимогам", – зазначив експерт. За його словами, основна мета такого реформування – відійти від створеної ще за радянських часів моделі установ для такого контингенту дітей, де вони були закриті від суспільства, хоч і нагодовані й одягнені. При цьому В. Мартинюк додав, що в ході реформування інтернатів планується створити умови для максимального контакту сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з сім'єю, як це прийнято в розвинених країнах. "Тому це так і називається: сімейноцентристський підхід", - пояснив чиновник. Зокрема, за його словами, реформування дозволить створити найбільш комфортні умови для дітей з обмеженням життєдіяльності – дітей з інвалідністю та дітей, яким загрожує інвалідність. Для них будуть створені можливості для реабілітації, а в кінцевому підсумку – умови для подальшого працевлаштування. На сьогоднішній день, за даними експерта, в Україні лише 10% таких дітей можуть розраховувати на працевлаштування, тоді як в Німеччині 65% таких дітей з обмеженими можливостями. За його даними, в проект з реформування інтернатних установ Світового банку вже включені Київ і Київська область, Одеська та Чернігівська, Закарпатська, Тернопільська області і, можливо, Рівненська область, яка не підписала ще відповідні документи. В Києві участь в проекті візьмуть 26 закладів інтернатного типу.
Економіка Чи не Roshen: Україна збільшила експорт шоколаду в ЄС на третину Заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева повідомила, що українські підприємства за десять місяців цього року експортували на ринки Європейського Союзу більше 10 тис. тонн шоколаду. Про це повідомляє видання "УНІАН". Вона зазначила, що виручка від експорту шоколаду за звітний період склала більше 23 млн доларів. "Шоколад ми вже експортуємо в Європейський Союз, і, за нашою статистикою, за 10 місяців цього року експорт шоколаду в країни ЄС збільшився на 35%. Ми поставили туди понад 10 тис. тонн на суму більш ніж 23 млн доларів. Вважаю, що це непогано, враховуючи, що на європейському ринку шоколад є вельми розкрученим продуктом, і ринок зайнятий великими гравцями", - заявила Трофімцева. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники Євросоюзу будуть суворо контролювати дії української влади, щоб не допустити подальшого ігнорування реформ.
Економіка оформление ленты  Не калорійний газ. Чому блакитне пальне стало помаранчевим і що з цим робити В останній рік все більше українців, особливо ті, які мають приватні господарства, скаржаться на те, що колір горіння газу в їхніх плитах, колонках і котлах змінився з яскраво-синього на жовтий, помаранчевий, деякі навіть говорять про червоний колір. Природно, суть скарги не в кольорі полум'я, а в тому, що, як кажуть громадяни, воно стало набагато гірше гріти. Отже їжа вариться довше і будинок прогрівається теж, в той час як рівень споживання блакитного палива залишається колишнім, а то і зростає. Багато хто викликав додому майстра - почистити "форсунки-трубочки, перевірити, чи все справне", але справі це особливо не допомагало. Полум'я горить так само дивно, а будинок тепліше не стає, пишуть обурені громадяни на форумах. Більшість висновкам майстрів, яких надсилає для перевірок облгаз, не вірить. Дійсно, коли якість послуги контролює той, хто сам надає послугу, чи можна бути впевненим, що все в порядку? Ось і народжуються найрізноманітніші домисли і припущення: в газ "набодяжили" домішки або повітря, або ж він сирий; змішали російський і український, а у них різна калорійність; в газі багато пилу, він брудний тощо. Калорійність газу для українців ніхто не контролює Так що ж відбувається з нашим газом? Незважаючи на те, що облгази стверджують, що все добре, депутати говорять, що проблема таки є. Перш за все - калорійність газу для українців ніхто не контролює, каже народний депутат фракції "Опозиційний блок" Сергій Матвієнков, передає кореспондент АСН. "Ми споживаємо газ, але на жаль, калорійність цього газу сьогодні ніхто визначити не в змозі. Ті поодинокі лабораторії, які були, вони або зруйновані, або не працюють. Щоб вони запрацювали, необхідні колосальні фінансові вливання", - визнає нардеп . Він упевнений, що калорійність газу, який постачають споживачам, істотно нижче, ніж була раніше і не відповідає нормам, проте об'єктивно перевірити цей факт ніхто не в змозі: "Якщо ви звернетеся до будь-якої бабусі, то вона вам скаже: якщо вчора у неї чайник закипав за 15 хвилин, то сьогодні за 30 хвилин. Тобто ця бабуся - краще будь-якого інженера вам відповість про калорійність цього газу. Тому питання з газом потрібно розв'язувати комплексно. Розв'язувати проблему калорійності, обліку, а не тільки норм споживання", - закликав він. Питання про якість газу було піднято в парламенті у рамках обговорення законопроекту «Про внесення змін до Закону України« Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Один з найважливіших його аспектів - заборона на встановлення в будинку без згоди всіх мешканців загального лічильника газу. Щоб ощадливий сусід не зобов'язаний був платити за марнотрата або за того, що взагалі не платить за спожиту послугу. Як відомо, після установки встановлення таких лічильників, жителям будинків почали приходити платіжки часто в рази більші, ніж раніше, що викликало хвилю невдоволення серед українців. Однак, очевидно, 19 грудня голови нардепів були зайнятий святковими думками, оскільки закон, покликаний розв'язати проблему, вони з тріском провалили. Не змогли зібрати голосів навіть з восьмого голосування. Значить, швидше за все, питання захисту прав споживачів газу знову відкладене на невизначений термін. Як пояснюють ситуацію газовики і наш експеримент Почнемо з того, що мінливий колір вогню в газовій конфорці - це завжди погано, незалежно від причин. Однозначно він свідчить про неправильне згорянні газу, а значить - і зміну тепловіддачі. Тільки однорідно синій палаючий газ виділяє максимальну кількість тепла. Як пояснюють зміни кольору полум'я газовики. - Якщо вогонь жовтого, червоного або якогось іншого кольору, що відрізняється від блакитного, значить, до пальника надходить недостатня кількість повітря. Відповідно, при цьому виділяється менше тепла. В цьому випадку газовики радять збільшити доступ кисню в приміщення перед тим, як запалити вогонь. Провітрити, відкрити кватирку, вікно або двері. Мовляв, узимку споживачі часто "запаковуються в будинку з пластиковими вікнами", ось кисень і пропадає (тут варто зауважити, що проблеми з помаранчевим полум'ям виникають у людей і влітку зокрема). - Жовте полум'я в плиті може свідчити про неправильний тиск у трубах. Втім, ніхто, крім тих же газовиків, цей факт визначити не зможе. Так що за бажання можна викликати майстра, який виміряє тиск приладом і скаже, чи в тиску справа. Якщо так, то газовики зобов'язані вжити якихось заходів. - Зміна кольору газового полум'я може свідчити про засмічення газових побутових приладів. В цьому випадку, говорять газовики, може змінюватися не тільки колір газу, але і збільшуватися обсяг споживання через неправильне регулювання газових пальників, їх несправність або засміченості. Для виявлення та ліквідації цих та інших неполадок потрібно знову ж викликати майстра обслуговуючої газової компанії. Начебто все логічно в поясненнях газовиків, але одне "але" - чому раніше ніхто не помічав нічого підозрілого в палаючому газі, а тепер ці проблеми виникли у багатьох і практично в один момент? Деякі згадають старі часи, коли у бабусь у селі газ на їхніх старих плитах горів синім і з характерним свистом. Тоді і плити, і труби, і конфорки - все було старе і зношене, та й провітрювали бабусі не особливо часто, але таких запитань не виникало. Хто винний у тому, що населення незадоволене якістю послуги, а розвіяти сумніви людей нікому? Звичайно, держава. Адже саме вона повинна була попередити можливість зловживань з боку газових монополій. Повинна була, але не зробила нічого. Більше того, аналогічна ситуація зараз склалася і на ринку автомобільного пального, продуктів харчування тощо. Контролюючих органів над ними просто немає. Тому поки що споживачу треба "провітрювати". Якщо не зміниться колір газу, так хоч свіжим повітрям подихати. До слова, так і закінчився наш невеликий експеримент. Ми запалили конфорки в зачиненому приміщенні, а потім - провітрили його. На жаль - помаранчеві вогники в "київському" газі так і залишилися.
Суспільство В англійському місті так і не змогли заборонити нецензурну лайку У місті Рочдейл (Велика Британія) заборонили нецензурну лайку, проте пізніше міськрада відмовилася від заборони через неможливість її дотримання. Про це повідомляє видання ВВС. Заборону запропонували в рамках програми захисту публічних просторів. У програмі також є заборона на жебрацтво і розпивання алкоголю на вулицях. Коли влада міста оголосила, що готують заборону матюкатися, одна з правозахисних груп назвала це "кричущим зловживанням владою". Однак поліція порекомендувала відмовитися від цієї заборони, так як її дотримання неможливо забезпечити. Міськрада прислухалася до думки правоохоронців і відмовилася від неї. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що губернатор Ульяновської області Росії Сергій Морозов підписав указ, в якому використовували нецензурні висловлювання.
Суспільство Селену Гомес звинуватили в доведенні до самогубства дівчинки-підлітка Американець Джон Херндон, дочка якого звела рахунки з життям, хоче закрити телесеріал "13 причин чому" і звинуватив виконавчого продюсера проекту і співачку Селену Гомес, в смерті дівчини. Про це він повідомив порталу Radar Online. За його словами, 15-річна Белла Херндон вбила себе після "марафонного" перегляду першого сезону шоу. "Пам'ятайте, що є підлітки, які проходять через темні часи, і це можуть бути ваші друзі, ваші сестри. Селена Гомес і Netflix повинні розуміти, що не всі можуть це зрозуміти. Деякі люди, які борються з депресією, можуть подивитися це в невдалий час, і цей серіал може стати тригером", - заявив батько дівчини. Як відомо, "13 причин чому" – американський драматичний серіал, який розповідає про самогубство школярки. Через кілька днів її однокласник знаходить коробку на порозі будинку, в якій знаходиться 7 касет, записаних Ханною. Там вона розповідає 13 причин, чому вона покінчила життя самогубством, і він одна з причин.
Суспільство оформление ленты  Товстенькі російські левиці стурбували користувачів соцмереж Надмірна вага левиць з цирку у Владивостоці (Росії) схвилювала користувачів соціальних мереж. На їхню думку, ці "кішки" занадто товсті і це зовсім не їх вина. Однак тренер Віталій Смолянець наполягає, що тварини почувають себе прекрасно і ожиріння немає. Більш того, він засмучений, що за його 20-річну кар'єру, він піддався таким звинуваченням. "Наші тварини старі. Люди теж набирають вагу, коли старіють. Тварини — так само", - розповів він. За його словами, тварини їдять тільки раз в день, а ще отримують додаткову їжу, коли повинні виступати. "Вони народжують і після цього товстіють. Ми доглядаємо за їх здоров'ям. Вони почувають себе прекрасно. Я не бачу надмірної ваги", - сказав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зоопарк у Філадельфії влаштував святкову вечірку для 37-річної ведмедиці Колділокс, яка є найстарішою ведмедицею в американських зоопарках.
Політика Влада Києва не платитиме за патенти Кривопішина Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що місто не платить і не платитиме за використання патенту на "Міську електричку" екс-главі Південно-Західної залізниці Олексію Кривопішину. Про це йдеться на сайті мера столиці. "Інформація про те, що місто нібито платить гроші за використання патенту, отриманого Олексієм Кривопішиним, викликала резонанс в ЗМІ. Зараз ми перевіряємо всю інформацію та обставини отримання цього патенту", - заявив Кличко. За його словами, влада вимагає проведення експертизи. "Можу сказати, що місто не платило і не платитиме за це патент. Ми звернулися в Мінекономрозвитку, яке видавало відповідні патенти, щоб там перевірили реальну новизну і рівень корисних моделей. Якщо новизни в них немає, деклараційні патенти будуть визнані міністерством недійсними", - додав мер. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шевченківський суд Києва поновив на посаді колишнього начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина.
Події оформление ленты  Страшна ДТП в Миколаївській області: Байкер пробив головою "лобовуху" Lada На трасі Миколаїв-Херсон у вівторок, 19 грудня, в результаті зіткнення легкового автомобіля і мотоцикла загинув мотоцикліст. Про це повідомляє місцеве видання Novosti-n.org. Автомобіль ВАЗ-21099 "Лада" їхав з боку Херсона в напрямку Миколаєва. На трасу несподівано виїхав мотоцикл "ІЖ-Юпітер" з коляскою. Водій легковика різко загальмував і намагався зманеврувати вліво, але зіткнення все-таки відбулося. Від удару мотоцикліст вилетів з-за керма і головою влетів в лобове скло автомобіля, а мотоцикл злетів в кювет. В результаті аварії байкер — 27 річний житель села Шевченкове отримав важкі травми. Медики доставили його в лікарню, де він помер від отриманих травм. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Херсонській області сталася серйозна ДТП за участю а/м Daewoo Lanos і мікроавтобуса Mercedes. В результаті аварії три людини загинули.
Політика Генпрокуратура допитала журналіста через розмови з НАБУ Генеральна прокуратура України допитала головного редактора програми "Схеми" (Радіо Свобода) Наталію Седлецьку через спілкування зі співробітниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це вона розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "У цей чудовий морозний день кілька годин провела на допиті в Генеральній прокуратурі. Допитували мене як свідка — з'ясовували, чи була я на оф зе рекорди в НАБУ і що там чула", - повідомила вона. Журналістка зазначила, що має право не говорити про формат off the record і має намір скористатися ним. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Генеральну прокуратуру України надійшла заява про кримінальне правопорушення, яке здійснили детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під час обшуку в Міністерстві юстиції і вилучення документів без постанови суду.

Гороскоп на 20 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні на вас чекає насичений день, повний нових можливостей та завдань Однак зірки радять не поспішати ....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні чудовий день для того, щоб зосередитися на своїх цілях та діяти впевнено Всесвіт підтримує вас у ....
Гороскоп на 20 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні вам доведеться виявити рішучість та впевненість у своїх силах Зірки сприяють активним діям, особл....
Гороскоп на 19 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогоднішній день сприятливий для просування у професійній сфері Можливі нові пропозиції та шанси, які пок....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 19 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні ваша енергія на висоті, і це ідеальний день для роботи над важливими проектами Зірки підтримують ....
більше матеріалів




/-2,0026640892029-/ /-pc-/
Top