counter
Архів Повернутись назад 19 Жовтня 2017
19 Жовтня
Події оформление ленты  Одна з постраждалих у харківській ДТП на сьомому місяці вагітності - ЗМІ Одна з пішоходів, в яких в'їхав автомобіль Lexus у центрі Харкова, виявилася на сьомому місяці вагітності. Вона в дуже важкому стані. Про це повідомляє видання Insider. Як повідомляється, п'ятеро пішоходів загинули на місці. Решта постраждалих госпіталізовані, троє з них - у реанімації в тяжкому стані. Одна з постраждалих - на сьомому місяці вагітності, вона в найважчому стані. За кермом Lexus перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева. За інформацією NewsRoom, Олена Зайцева - прийомна дочка харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ "Група - Тайфун". Проте наголошується, що попри резонанс, після свідчень водія Volkswagen Touareg, який зіткнувся з Lexus, винуватець ДТП може виявитися іншим. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в середу ввечері в Харкові автомобіль в'їхав у групу людей, які стояли на тротуарі і чекали зеленого світла. В результаті аварії загинули шестеро осіб, ще 11 отримали поранення. Пізніше повідомлялося, що водій автомобіля Lexus, який протаранив натовп пішоходів у центрі Харкова, регулярно порушував правила дорожнього руху.
Коронавірус оформление ленты  Як Попелюшка: Американка зустріла в нічному клубі ефіопського принца і вийшла за нього Громадянка США Аріана Остін вийшла заміж за ефіопського принца Джоела Меконнина, якого випадково зустріла в нічному клубі 12 років тому. Про це повідомляє видання The Independent. Як повідомляється, Аріана познайомилася з принцом в нічному клубі Pearl в Вашингтоні, тоді їй було 21 рік. Принц підійшов до неї, коли вона стояла разом з подругами і сказав, що дівчата схожі на моделей з реклами джина Bombay Sapphire. Він пообіцяв Аріани, що вона буде його дівчиною. У 2014 році він вирішив зробити їй пропозицію. Але коли він прийшов до неї додому, то так наполегливо стукав у двері, що дівчина вирішила, що до неї ломляться грабіжники і не відкрила двері. Потім він прийшов знову і тоді вже все вийшло вдало. Весілля пройшло за обрядом ефіопської православної церкви. Церемонію проводили 13 священиків. 35-річний Джоел Меконнина, іменований принцом Йоелем, є правнуком останнього імператора Ефіопії Хайле Селассіє, який стався з династії біблійного царя Соломона. Нагадаємо, внучка імператора Японії принцеса Мако, стане простолюдинкою після того, як вийде заміж за колишнього однокурсника Кей Комура.
Події Поліція не розглядає версію теракту в кривавому ДТП у центрі Харкова Смертельна дорожньо-транспортна пригода в центрі Харкова сталося через порушення правил дорожнього руху. Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції в області Олег Бех. "На перехресті вул. Сумської і провулка Мечникова автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка 49 років. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар вул. Сумської і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і молодий хлопець), інші були доставлені в медустанови", - заявив він. За його словами, дівчина-водій була затримана і проходить медичний огляд. ДТП розслідується за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України.На питання, чи розглядають версію теракту, Бех відповів: "Ні, таку версію ми не розглядаємо". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в середу ввечері в Харкові автомобіль в'їхав в групу людей, які стояли на тротуарі і чекали зеленого світла. В результаті аварії загинули шестеро людей, ще 11 отримали поранення. Пізніше повідомлялося, що водій автомобіля Lexus, який протаранив натовп пішоходів у центрі Харкова, регулярно порушував правила дорожнього руху.
Події Поліція назвала прізвища загиблих і постраждалих у ДТП в Харкові У Нацполіції Харківської області повідомили прізвища п'ятьох загиблих у ДТП в центрі міста, що сталася 18 жовтня. Як зазначили правоохоронці на своїй сторінці в Facebook, дві дівчини з числа потерпілих перебувають у реанімації у вкрай важкому стані. Також з'явилася інформація, що серед постраждалих - дівчина на 7-му місяці вагітності, її намагаються врятувати лікарі. «Вагітна жінка доставлена ​​в обласну лікарню, інша постраждала - у відділення політравми харківської лікарні», - зазначають правоохоронці. Поліція оприлюднила список тих загиблих і поранених, чиї прізвища змогли з'ясувати. Так, загинули: Євтєєв Олександр Сергійович, 27 років; Кобисєва Ніна Львівна, 28 років; Умаєва Олена. Доставлені в лікарню: Берченко Олена Ігорівна, 25 років; Неудачин Юрій Юрійович, 24 роки; Нестеренко Оксана Василівна, 36 років. У свою чергу мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв надати допомогу всім постраждалим і сім'ям загиблих. «Харківська Міська Рада і я особисто висловлюємо співчуття родинам загиблих. Обіцяю вам нашу допомогу в організації похорону. Всім, хто постраждав в результаті цієї аварії, міська влада допоможе в лікуванні», - написав він у себе на сторінці в соцмережі. Нагадаємо, відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. ДТП на Lexus влаштувала 20-річна дочка харківського бізнесмена.
Кримінал В Україні торгівля людьми зросла втричі - поліція Протягом 9 місяців 2017 року поліцією було виявлено 263 кримінальних правопорушення, пов'язаних з торгівлею людьми або незаконним позбавленням волі. Цей показник майже в три рази більше, ніж за весь 2016 рік, повідомили в прес-службі Нацполіції. За даними правоохоронців, у 120 кримінальних провадженнях особам оголошено про підозри. Досудове розслідування закінчене за 107 кримінальними провадженнями цієї категорії. До суду направлено три кримінальні провадження щодо членів організованого злочинного угрупування, які діяли в сфері торгівлі людьми. ОЗГ діяли в Дніпропетровській, Донецькій і Закарпатській областях. В ході досудового розслідування встановлено 281 потерпілого від торгівлі людьми. Серед них - 156 жінок, 106 чоловіків, 9 неповнолітніх та 10 малолітніх дітей. У поліції підкреслили, що людьми все частіше торгують не в плані сексуальної експлуатації, а для рабської праці. Рабів змушують виконувати сільськогосподарські роботи, будівництво, примусове жебракування.
Економіка Ціна нафти у світі виросла до $58 за барель Ціна нафти північноморської марки Brent вранці у четвер, 18 жовтня, піднялася вище позначки в $58 за барель. Про це свідчать дані біржових торгів, передає Укрінформ. Зараз ціна нафти склала $58,24 за барель, що на 0,13% вище за рівень закриття попередніх торгів. Зростання цін на нафту в світі відновилося після того, як президент США Дональд Трамп відмовився від продовження сертифікації ядерної угоди з Іраном. Щодо Ірану можуть ввести санкції, які раніше блокували надходження на світові ринки до 1 млн барелів нафти на день. Разом з тим на ціну нафти впливає і загострення ситуації на Близькому Сході. Ринок, як і раніше, стежить за ситуацією в Іраку. Видобуток нафти в Іракському Курдистані в зв'язку з конфліктом скоротилася на 350 тисяч барелів на добу в результаті припинення виробництва на родовищах «Бей-Хасан» і «Авана». Видобуток нафти в усьому Іраку, включно з Курдистаном, у вересні, згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), становив 4,52 мільйона барелів на добу.
Політика Центр протидії корупції не бере участі в насильницькому протесті - Шабунін Центр протидії корупції не має наміру брати участь у насильницькому протесті під Верховною Радою. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова ЦПК Віталій Шабунін. «Ескалація конфлікту з обох сторін зводить діалог між протестувальниками і владою в глухий кут і не сприяє виконанню поставлених нами вимог! Наголошуємо, що Центр протидії корупції не має жодного стосунку до мобілізаційних наметів на Грушевського», - підкреслив Шабунін. Разом з тим, в Центрі закликали правоохоронців не застосовувати силу до протестувальників, а учасників акції - не провокувати насильство. Також Шабунін зазначив, що Центр протидії корупції «не поділяє будь-які інші додаткові вимоги учасників акції, крім озвучуваних організаторами спочатку, а саме: створення антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканності і реформи виборчого законодавства». Нагадаємо, під Верховною Радою триває протест, там встановлені понад 50 наметів і вранці 18 жовтня перебувало до 200 осіб.
Події У МВС уточнили кількість загиблих у страшній аварії в Харкові У харківській ДТП загинули 5 осіб, ще 6 постраждали. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає телеканал «112 Україна». Шкіряк повідомив, що розмовляв з головою Нацполіції Харківської області Олегом Бехом, який уточнив, що загинули 5 осіб. «2 людини перебувають у важкому стані, одна з яких вагітна жінка, що перманентно перебуває в стані коми. Зараз лікарі борються за її життя», - розповів радник міністра. Разом з тим раніше на своїй сторінці в Facebook директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко писав про 6 загиблих. Також Шкіряк зазначив, що проводяться слідчі дії щодо винуватців аварії. «Перевіряється інформація з усіх камер зовнішнього спостереження. Найімовірніше йтиметься про двох винуватців, і «Лексуса», і «Туарега», це попередньо», - підкреслив чиновник. Він уточнив, що водій «Лексуса», яку вже назвали в ЗМІ, - Олена Зайцева - затримана в порядку ст. 208 і найближчим часом суд має обрати запобіжний захід.
Суспільство оформление ленты  Під Радою спокійно і без сутичок В урядовому кварталі і безпосередньо біля будівлі Верховної Ради вранці 19 жовтня спокійно, рух транспорту вулицею Грушевського частково відкрито, передає кореспондент АСН. Автомобілі пропускає Нацполіція при демонстрації посвідчення нардепа, помічника, працівника Апарату ВР, комітетів або преси. Також поліцейські просять продемонструвати багажники авто. Станом на 9 ранку біля метро Хрещатик активно збиралися люди, які шикувалися колонами у супроводі організаторів акції протесту для руху під парламент. На Грушевського і площі Конституції, а також у Маріїнському парку розбито наметове містечко, працює польова кухня, а протестувальники вишикувалися в чергу за сніданком. Активно йде запис у штабі і мобілізаційному пункті. При цьому охорона парламенту вже традиційно посилена. На підходах встановлені металошукачі, працюють кінологи з собаками. Будівлю Ради по периметру охороняє кілька кордонів Нацполіції і Нацгвардії. Додамо, що ніч у Верховної Ради на вулиці Грушевського пройшла спокійно. Вранці активісти прибирають наметове містечко і чекають голосування в парламенті двох законопроектів: про зняття недоторканності з нардепів та про зміни виборчого законодавства. Активісти кажуть, що будуть пускати в парламент всіх нардепів і не будуть випускати в разі негативного голосування. Нагадаємо, в Києві під стінами Верховної Ради 17 жовтня почалась акція протесту соратників колишнього губернатора Одеської області, а нині лідера партії «Рух Нових сил» Саакашвілі і низки інших опозиційних політиків. Організатори та учасники заходу вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити антикорупційний суд. Під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали кілька людей.
Політика Суд дозволив стягнути з усього майна «Газпрому» штраф в 171 млрд гривень Господарський суд Києва дозволив стягнути з російського «Газпрому» штраф у розмірі 171 млрд гривень, поширивши стягнення на все майно боржника. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці в Facebook. Таким чином, суд задовольнив клопотання Антимонопольного комітету України та виконавчої служби Мін'юсту. «Якщо до цих пір можна було стягнути тільки кошти «Газпрому», розміщені в банках, то тепер стягнення поширюється на все майно боржника», - написав міністр. За словами Петренка, рішення суду буде оприлюднено протягом декількох днів. Нагадаємо, в січні 2016 року АМКУ оштрафував ПАТ «Газпром» на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу України. Рішення кілька разів підтвердили українські суди. До лютого 2017 року штраф виріс вже до 172 млрд грн (близько $6,4 млрд) за рахунок пені за його несплату.
Події ДТП у Харкові: дві сестри в реанімації, одній жінці зберегли вагітність У реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги Харкова перебувають дві сестри, які постраждали в ДТП на вулиці Сумській. Про це повідомили в міськраді Харкова, передає Інтерфакс-Україна. Відзначається, що обидві сестри були прооперовані, у обох ушкодження внутрішніх органів і переломи, у однієї з них також складна черепно-мозкова травма. За словами співрозмовника агентства, в лікарні залишаються також ще двоє травмованих у результаті аварії. Вночі в лікарню також привозили водія Volkswagen, в також водія і пасажирку Lexus. «Всі троє оглянуті, від госпіталізації відмовилися», - додали в міськраді. За інформацією прес-служби Харківської ОДА, ще двоє травмованих (в т.ч. вагітна жінка), доставлені в обласну клінічну лікарню, - в нормальному стані. «Вагітність у жінки на 20-му тижні збережена, прогноз хороший», - відзначили чиновники.
Політика «Народний фронт» підтримає скасування депутатської недоторканності - нардеп «Народний фронт» підтримає законопроекти про скасування депутатської недоторканності і відкриті списки партій на виборах. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат Леонід Ємець, передає кореспондент АСН. «Тільки що було засідання фракції. Де ми одноголосно прийняли рішення про голосування фракції сьогодні за законопроект про зняття недоторканності. А також ухвалено рішення одноголосно підтримати два законопроекти про зміну виборчої системи з відкритими списками», - заявив він. Ємець додав, що безпосередньо під час голосування стане зрозумілою реальна позиція насамперед сил, що підтримують протест, щодо скасування недоторканності і переходу до пропорційної системи виборів з відкритими списками. «Тоді ми побачимо, як ті, хто сьогодні проводить протести з цими вимогами, підтримають ці закони», - додав він. Нагадаємо, 17 жовтня в Києві під стінами Верховної Ради почалася акція протесту соратників Михайла Саакашвілі і низки інших опозиційних політиків. Організатори та учасники заходу вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити антикорупційний суд. Під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали кілька людей.
Кримінал оформление ленты  Чиновники вишів Києва за хабар продовжували термін перебування в Україні іноземців У Києві затримані чиновники кількох вищих навчальних закладів, які за хабар незаконно продовжували терміни перебування в Україні відрахованих студентів-іноземців. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. Зокрема, правоохоронці викрили на системному хабарництві заступника декана факультету по роботі з іноземними громадянами Національного медичного університету ім. Богомольця, інспектора центру міжнародного співробітництва та розвитку, сектора по роботі з іноземними студентами Університету державної фіскальної служби України та директора міжнародного центру в Європейському університеті. Працівники вишів оформляли іноземних громадян та іноземних студентів, які були відраховані з навчальних закладів України, на підготовчі курси без фактичного їх відвідування. Таким чином, іноземцям незаконно продовжували термін перебування на території держави. За оформлення 6 місяців таких курсів службовці вищих чиновники вимагали від 600 до 800 доларів. Затриманим особам прокуратура готує повідомлення про підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу.
Кримінал У СІЗО Одеси наклала на себе руки жінка-дітовбивці В Одеському СІЗО вчинила самогубство жінка, яку затримали за підозрою у вбивстві своєї тримісячної дитини. Про це повідомив помічник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк на своїй сторінці в Facebook. Форостяк зазначив, що заарештована жінка порізала собі вени. Коли її співкамерниця відчула, що на неї капає кров, і викликала охорону, жінку врятувати вже не вдалося. Відкрито кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). За словами правоохоронця, загибла перебувала в СІЗО за підозрою у вбивстві своєї тримісячної дитини. Нагадаємо, тиждень тому правоохоронці затримали 28-річну жінку, яка задушила свою дочку. Тіло дитини знайшли в одній з кімнат квартири, і мати зізналася у вбивстві.
Політика оформление ленты  Рада підтримає скасування депутатської недоторканності - Луценко Після голосування за медичну реформу Верховна Рада підтримає президентський законопроект про зняття недоторканності в першому читанні. Інші вимоги протестувальників залишать невиконаними. Про це в кулуарах парламенту заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. «До нас на фракцію сьогодні приїжджав Володимир Гройсман. Була дуже конструктивна дискусія. Ухвалено рішення підтримати фракцією медреформу», - заявила вона. Крім базового законопроекту про медреформу, за її словами, сьогодні в парламенті буде презентовано президентський законопроект про підтримку медицини на селі. За її прогнозами, він також буде проголосований. Луценко нагадала, що сьогодні в Раді розглянуть законопроект президента про скасування недоторканності народних депутатів.«Це питання давно назріло, і ми будемо голосувати за закон», - сказала вона. Відзначимо, що, за процедурою, законопроект про внесення змін до Конституції в частині скасування недоторканності треба буде направити в КСУ і тільки потім для ухвалення в цілому буде потрібно не менше 300 голосів на наступній сесії. Тобто сам процес займе в кращому разі не один місяць. При цьому представник президента запевнила, що друга вимога мітингувальників під парламентом - ухвалення закону про Антикорупційний суд «також буде обговорюватися», але сам закон буде прийнятий до кінця року. «Президент сподівається, що закон про антикорупційний суд буде прийнятий до кінця 2017 року... Такий закон не пишеться на майданах, а в спокійній обстановці, адже він буде працювати не одне десятиліття», - додала Луценко. Також нардеп повідомила, що фракція БПП буде приймати обговорення законопроектів щодо змін виборчої системи на пропорційну з відкритими списками. «Але ми вважаємо, що треба створити робочу групу, яка вивчить це питання і підготує цілісний законопроект», - додала вона.
Політика Каталонія висунула Іспанії нову жорстку умову Буде оголошено незалежність Каталонії, якщо Іспанія відмовиться від діалогу і обмежить самоврядування регіону. Про це заявив лідер Каталонії Карлес Пучдемон, повідомляє видання La Vanguardia. Пучдемон знову направив лист владі Іспанії, в якому наполягав на діалозі і переговорах. Він вимагає, щоб Мадрид не застосовував ст. 155 Конституції Іспанії про обмеження самоврядування. Нагадаємо, раніше уряд Іспанії заявив про намір призупинити автономію Каталонії, якщо Пучдемон не уточнить статус регіону. Прем'єр Іспанії Маріано Рахой і його заступник поставили умову Пучдемону оголосити статус свого регіону до 10:00 ранку четверга, 19 жовтня. Раніше Національна судова палата Іспанії відправила під арешт голову громадської організації Каталонії Omnium Cultural Жорді Куїшара і голову "Каталонської національної асамблеї" Жорді Санчес. Після цього в Каталонії пройшли протести проти арешту сепаратистів.
Кримінал оформление ленты  Прийомна дочка, яка неодноразово порушувала ПДР. Що відомо про харківську вбивцю на Lexus Хоча поліція офіційно не називає ім'я винуватиці кошмарної аварії в Харкові, воно стало відомо громадськості вже через кілька хвилин після пригоди. Це - Олена Зайцева. Вона прийомна дочка. Батько Зайцев Василь Васильович - є президентом ТОВ "Група - Тайфун". Також він - голова правління-генеральний директор ПрАТ «ВТП «Укренергочормет» і лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Судячи з даних, які з'явилися в Мережі, тільки минулого року за цим авто значилося кілька порушень ПДР. Джип збив 11 людей, які почали переходити дорогу по пішохідному переходу. При цьому інші машини, які рухалися в попутному напрямку, зупинилися, щоб пропустити людей, а машина порушника проїхала далі, повідомили свідки. Також очевидці повідомили, що машина порушниці від удару об інший джип Wolksvagen перекинулася і в результаті приземлилася на дах. Свідки трагедії через кілька хвилин перевернули її назад. Раніше АСН повідомляла, що міністр МВС сказав, що суд заарештував Зайцеву на два місяці. Нагадаємо, напередодні ввечері в результаті зіткнення двох автомобілів Lexus збив на пішохідному переході 11 людей. Шестеро з них померли. Серед загиблих - одна дитина.
Політика Депутати таки ухвалили скандальну медичну реформу Після трьох днів розгляду в пленарному режимі і майже 900 правок Рада ухвалила в цілому Закон України "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів", за що проголосували 240 нардепів. Про це передає кореспондент АСН. Показово, що під час голосування за закон у сесійній залі був присутній особисто прем'єр Володимир Гройсман, який активно жестикулював, закликаючи підтримати медреформу. "Ми пропонуємо реформу, головним принципом якої стане те, що гроші "ходитимуть за пацієнтом", - напередодні голосування в Раді заявляла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. У свою чергу, нардеп і екс-міністр охорони здоров'я Олег Мусій закликав не голосувати за закон, оскільки, за його прогнозами, "перехід на так званий гарантований пакет медпослуг призведе до того, що люди на місцях взагалі не будуть отримувати елементарну медичну допомогу". При цьому голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко зазначила, що в результаті так званої реформи в реальності з регіонів спишуть 80 млрд грн, сконцентрують їх в одних руках у центрі, а люди на місцях не отримають ніякої медичної допомоги. "За таку нібито реформу голосувати не можна", - сказала вона. Критично виступив і "Опозиційний блок". Так, нардеп Ігор Шурма зазначив, що закон не можна ухвалювати, адже він скасовує з 1 січня 2020 року державне фінансування комунальних і державних лікарень. "Почитайте! Про це чітко написано в остаточних положеннях закону. До чого це призведе? Люди просто будуть позбавлені можливості елементарної допомоги", - прогнозує він. Після тривалих суперечок і дискусій в остаточній редакції закону враховані норми про гарантії держави на безкоштовну медицину на вторинному і третинному рівнях для дітей до 14 років, а також жінкам під час пологів. У законопроекті визначається "обсяг медичних послуг і лікарських засобів, вартість яких покривається страхуванням і ступінь покриття, закріплюється на рівні закону в державному гарантованому пакеті". В рамках державного пакета держава гарантує повну оплату за рахунок коштів державного солідарного медичного страхування необхідних медичних послуг і лікарських засобів на екстреному, паліативному і первинному рівні, і частково на вторинному (спеціалізованому) і третинному (високоспеціалізованому) рівні, наданих постачальниками медичних послуг. При цьому компонент медичної допомоги на всіх рівнях завжди буде оплачуватися державою в повному обсязі.Застрахованими особами, незалежно від будь-яких додаткових критеріїв, є: • всі громадяни України, • іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, і • особи, які в установленому порядку визнані біженцями або які потребують додаткового захисту. Застраховані особи можуть отримати медичні послуги і лікарські засоби повністю або частково за рахунок коштів державного солідарного медичного страхування в установах охорони здоров'я будь-якої форми власності та у фізичних осіб-підприємців, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, і уклали договори про медичне обслуговування населення. Також у законопроекті вводиться реімбурсація вартості рецептурних лікарських засобів відповідно до призначення лікаря, включених у деталізований опис.
Події оформление ленты  Опубліковано відео моменту зіткнення в Харкові У Мережі було опубліковано перше відео самого моменту зіткнення в Харкові, внаслідок якого загинуло шестеро осіб. Ролик було опубліковано на YouTube-каналі Newsroom Kharkov. На кадрах видно, що а/м Volkswagen Touareg рухався у другому ряду зліва. Водій зупинився на світлофорі, а потім почав рух разом з потоком попутних автомобілів, при цьому іномарка почала швидко набирати швидкість. На перехресті Volkswagen на величезній швидкості протаранив Lexus, який рухався на вулиці Сумській. Від удару машини зникли з поля зору камери спостереження. Раніше ми повідомляли, що суд заарештував молоду дівчину - водія а/м Lexus. Також раніше в мережі з'явилися стоп-кадри з камери спостереження. На першому фото люди стоять в очікуванні на пішохідному переході, а вже через три секунди групу людей змітає машина.
Політика Суд ЄС визнав законним арешт активів сім'ї Януковича Суд Європейського Союзу визнав законним заморожування активів колишнього побіжного президента Віктора Януковича, а також його сина Олександра в рамках санкцій в 2015-2016 роках. Про це інформує "Європейська правда". Йдеться про позов Януковичів, яким вони оскаржили рішення Європейського суду загальної юрисдикції. Вища палата Суду Євросоюзу підтвердила попереднє рішення, визнавши законним європейські санкції у вигляді заморожування активів екс-президента Януковича і його сина Олександра. У рішенні сказано, що «побоювання Віктора Януковича і Олександра Януковича в упередженості судової системи України не можуть поставити під сумнів обґрунтованість звинувачень, які були висунуті проти них щодо конкретних випадків розкрадання держкоштів». Суд також вважає, що позивачі не надали доказів, які могли б поставити під сумнів обґрунтованість звинувачень, винесених щодо них на території України.
Політика оформление ленты  Тарута публічно відмовився від своєї партії «Основа» Народний депутат Сергій Тарута в ефірі програми «Складна розмова» відрікся від своєї партії «Основа». Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Денис Казанський. Він уточнив, що Київ, а також південно-східні області України заповнені рекламою партії «Основа». Однак на телебаченні Тарута заявив, що є «ідейним натхненником» політсили і нічого не знає про її фінансування, не відповідає за неї своєю репутацією. «А в самий розпал програми в студію взагалі увірвалася його помічниця, яка перервала запис і зажадала від ведучої Інни Борзило не ставити депутату запитання щодо «Основи», бо Тарута «не в темі», - підкреслив Казанський. Журналіст іронізує, що в цивілізованих країнах така поведінка означала б «політичну смерть». «Людина соромиться партії, яку сама ж рекламує. Такого я ще не бачив. Це взагалі якесь нове слово в політтехнології... Якщо ці запитання Тарута вважає неприємними, то навіщо взагалі було партію створювати і розміщувати свою фізіономію на бордах? Якийсь незрозумілий треш», - додав Казанський.
Суспільство На Донбас відправили 4 вантажівки з гуманітаркою від Червоного Хреста У середу, 18 жовтня, через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» на неконтрольовану територію Донбасу пішли 4 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України. З них три вантажних автомобілі перевозили продуктові набори загальною вагою 61 т від місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Вантаж призначений для жителів Донецької області. «Також через цей пункт пропуску пішла  одна вантажівка від посольства Швейцарії в Україні з медичним обладнанням загальною вагою майже 1 тонна», - додали в ДПСУ. Нагадаємо, протягом доби, 18 жовтня, в зоні АТО на Донбасі були поранені троє військових ЗСУ. Більше того, 17 жовтня 2 військових ЗСУ загинули в ході боїв на Донбасі, ще четверо отримали поранення. 16 жовтня також загинули 2 українських військових, і ще двоє отримали поранення. Терористи щодня порушують перемир'я, в штабі АТО відзначили, що зараз спостерігається загострення ситуації на війні.
Політика ДТП у Харкові: Омелян запропонував жорсткі заходи для водіїв Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що для попередження смертей і аварій на дорогах, як це сталося в середу, 18 жовтня, ввечері в Харкові, треба посилити штрафи, а також знизити максимальну швидкість руху для автомобілів. Про це Омелян пише у себе в Facebook. За його інформацією, при швидкості руху в 50 км/год у ДТП на дорогах майже виключаються смертельні випадки, тому він пропонує знизити швидкість авто. «Кілька місяців тому ми вийшли з ініціативою обмежити швидкість руху в населених пунктах до 50 км/год. При цій швидкості майже виключаються смертельні випадки, максимум незначний травматизм. Нам сказали: "Не час, політично чутливе питання". Ми наполягаємо - 50 км/год і «драконівські» штрафи за перевищення швидкості, не пристебнутий пасок безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячого сидіння під час перевезення дітей, а також використання мобільного телефону без засобів hands-free. Обов'язкова фото- і відеофіксація порушень, а також «листи щастя», позбавлення прав за їзду в нетверезому стані», - пише Омелян.
Суспільство У представників партії «Успішна Країна» тривають обшуки - ГПУ Проводяться обшуки за місцем проживання осіб, причетних до функціонування схеми легалізації грошових коштів екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури України.Відзначається, що обшуки проводять з метою отримання доказів незаконної легалізації коштів. Обшукують житлові приміщення уповноважених осіб політичної партії «Успішна Країна». Нагадаємо, екс-міністр доходів і зборів Клименко підозрюється в участі в організованій екс-президентом Віктором Януковичем злочинній організації, вчиненні в її складі тяжкого злочину в сфері службової діяльності, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків державі у великому розмірі. 24 травня 2017 року у ході спеціальної операції було затримано колишніх керівників низки обласних управлінь екс-міністерства доходів і зборів. Всі колишні чиновники були затримані за підозрою в організації функціонування т.зв. «податкових майданчиків», пов'язаних з Клименком. За даними слідства, в результаті функціонування цих «податкових майданчиків» державі було завдано збитків на майже 100 млрд грн.
Суспільство оформление ленты  Білоруса не пропустили в Україну через дитячі малюнки в паспорті Громадянин Білорусі не зміг в'їхати в Україну через те, що в його паспорті були дитячі малюнки. Про це повідомили в Державному прикордонному комітеті Білорусі на своїй сторінці Facebook. Білоруса затримали 18 жовтня в пункті пропуску «Нова Рудня». Прикордонники заявили, що 36-річний житель Гомельської області затриманий за порушення режиму державного кордону. «Виїжджаючи в Україні, чоловік надав прикордонникам паспорт, у якому одна зі сторінок була повністю «прикрашена» дитячою творчістю: малюнками сонця, лісу, будинку. Сам він зізнався, що раніше вже отримував попередження про необхідність заміни паспорта, але його проігнорував», - розповіли прикордонники. Паспорт жителя Калинковичів був вилучений, через кордон його не пропустили. Нагадаємо, 18 жовтня на кордоні зі Словаччиною було затримано трьох нелегальних мігрантів з країни-агресора, Туреччини і Вірменії.
Політика Радикали блокували трибуну парламенту і вимагають посилити покарання за порушення ПДР Після першої перерви в роботі Ради депутати фракції Радикальної партії Олега Ляшка заблокували трибуну. Про це передає кореспондент АСН. "Немає слів, щоб висловити співчуття сім'ям загиблих у вчорашній страшній аварії. Шестеро невинних людей, які стали жертвами мажорки, очевидно, вона і права купила. Такими жертвами в 2016 році були більше 3 тис. українців, а цього року майже 2,5 тис. українців загинули на дорогах. Велика частина загинула через п'яних водіїв... за роки незалежності загинули 160 тис. водіїв... Бездіяльність за поведінку таких п'яних водіїв лежить на нас", - заявив Ляшко в оточенні нардепів своєї фракції. Голова Радикальної парті звернувся до спікера з "ключовою вимогою", щоб сьогодні було розглянуто законопроект 7064. "Ми зареєстрували його сьогодні. Суть його проста. Упіймали п'яним за кермом, позбавили прав на все життя, плюс п'ять  років в'язниці. Якщо вчинив п'яним ДТП, то 10 років в'язниці".
Суспільство На Донеччині за тиждень вилучили майже 10 тисяч пачок сигарет «ДНР» У Донецькій області працівники спецпідрозділу «Фантом» вилучили 9500 пачок сигарет виробництва так званої «ДНР». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. За його словами, вилучення проводилося у період з 9 по 15 жовтня. Вартість знайдених сигарет - 281,1 тисячі гривень. «Ще три факти реалізації такої «продукції» задокументували вже цього тижня - у Костянтинівці та Торецьку - на загальну суму 24 тисячі гривень», - підкреслив Жебрівський. Він уточнив, що за виявленими фактами складено адміністративні протоколи за статтями 164 і 164-5 КУпАП (порушення порядку здійснення господарської діяльності та зберігання і транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного збору встановленого зразка). Губернатор зазначив, що заходи з вилучення сигарет «ДНР» були посилені, в зв'язку з цим сигаретами перестали торгувати в магазинах, а більше в автомобілях.
Події Сім'ям загиблих і постраждалих у Харкові виплатять компенсацію Сім'ям постраждалих і загиблих у результаті ДТП в Харкові виплатять компенсацію. Про це заявив заступник мера міста Ігор Терехов, передає прес-служба Харківської міської ради. За його словами, сім'ям постраждалих і загиблих в ДТП буде надана матеріальна допомога з коштів бюджету міста по 20 тис. грн. «Напередодні сталася страшна трагедія. Шестеро людей загинули. За дорученням Геннадія Кернеса ми візьмемо витрати на їхній похорон на себе і, якщо знадобляться якісь витрати, будемо допомагати сім'ям. З моменту ДТП у нас був організований штаб, ми займалися локалізацією трагедії, допомогою постраждалим», - сказав Терехов. За словами заступника, міська рада здійснюватиме громадський контроль розслідування трагедії. Терехов додав також, що зараз комунальні служби продовжують свою роботу на місці аварії в Харкові. Крім того, там була виставлена ​​муніципальна охорона.
Економіка Метро на Троєщину будуватимуть від аеропорту «Київ» Четверта гілка Київського метрополітену буде проходити від аеропорту «Київ» (Жуляни) і до житлового масиву Троєщина. Про це заявив заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає «Центр транспортних стратегій». Передбачається, що гілка буде довжиною 18 км, на ній буде 13 станцій. Проект обговорювався з інвесторами з Китаю. «Попередня вартість проекту $2 млрд, 85% з них буде забезпечувати китайська сторона (кредит 20 років під 2% річних). 15% проекту фінансувати за рахунок КМДА», - розповів Кубів. За словами міністра, з аеропорту «Київ» можна буде дістатися метрополітеном майже в будь-яку точку міста. Перед інвесторами Кабмін і київська влада зобов'язалися запустити проект і довести його до кінця. Найближчим часом, за словами Кубіва, запрацює робоча група з представників компанії, МЕРТ, Київського метрополітену, які складуть текст остаточної угоди. «Після підписання ми зможемо почати будівництво», - додав віце-прем'єр.
Події Влада РФ підозрює Гриба у підготовці теракту в школі Сочі Влада Росії звинувачує українця Павла Гриба, який зараз перебуває в СІЗО Краснодара, в підготовці теракту в школі. Як стверджують слідчі, він нібито запропонував своїй знайомій з Сочі підірвати бомбу на лінійці в школі. Про це інформує Коммерсант. Влада Росії вважає, що Павло Гриб був затриманий співробітниками ФСБ 25 серпня 2017 року Смоленської області на вокзалі м. Ярцево після оголошення його в розшук в РФ. Як зазначається, спецслужби РФ затримали Гриба 25 серпня (наступного дня після перетину ним кордону Білорусії) і не допустили до нього ні адвоката, ні представників МЗС України. Білоруська сторона лише 31 серпня підтвердила факт перетину Грибом кордону при в'їзді до Білорусі 24 серпня. Вже 7 вересня з'явилася інформація, що викрадений ФСБшниками українець перебуває в СІЗО Краснодара.
Культура оформление ленты  Ді Капріо помічений на прогулянці з українською топ-моделлю Відомий голлівудський актор Леонардо Ді Капріо був помічений під час прогулянки по Нью-Йорку в товаристві топ-моделі Аліни Байкової й з України. Фото парочки оприлюднила газета DailyMail. Разом з іще одним популярним актором Тобі Макгваєром і ще однією дівчиною компанія неспішно гуляла Нью-Йорком і пила каву. За інформацією ЗМІ, 28-річна українка Байкова та 42-річний Ді Капріо сміялися і обмінювалися поглядами. Аліна народилася в Кропивницькому, у небагатій родині. Після школи вона працювала офіціанткою, а потім їй запропонували спробувати свої сили в модельному бізнесі. Модель позувала для Hermes, Zuhair Muуad і Calvin Klein, а ще для кількох обкладинок для Vogue Australia, Elle Russia, Vogue Italia Beauty, Harper's Bazaar Ukraine, лукбук Armani, а також брала участь у показах брендів Christian Dior, Stephane Rolland Couture, Etam, Hugo Boss та інших.
Події Трагедія в Харкові: прокуратура уточнила статус підозрюваної Щодо учасниці страшної аварії, яка сталася напередодні в Харкові, готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Про це йдеться в повідомленні обласної прокуратури. «Водій автомобіля Lexus був затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Зараз готується клопотання до суду про обрання їй запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», - повідомили в прокуратурі. Раніше голова МВС України Арсен Аваков повідомляв, що суд заарештував учасницю аварії в Харкові. Але пізніше голова МВС підправив свій пост у Facebook і дані про арешт. Смертельна ДТП сталася напередодні ввечері на перетині вул. Сумської та пров. Мечникова. В результаті ДТП шестеро людей загинули, ще п'ятеро постраждали. За інформацією слідства, за кермом Lexus була 20-річна студентка ХНУ ім. Каразіна Олена Зайцева.
Політика Нардепа Розенблата затримали у київському аеропорту Народного депутата Борислав Розенблата затримали в київському аеропорту «Жуляни» під час спроби вилетіти до Німеччини. Про це передає Еспресо.TV. За даними джерела, при собі у депутата були діаманти і золото. Як відомо, Розенблата підозрюють в організації незаконного видобутку бурштину та лобіюванні ухвалення відповідного законопроекту і судових рішень. Рада дозволила зняти недоторканність з нардепа, але не підтримала рішення про його арешт. Слідство спирається на матеріали прихованого відеоспостереження за Розенблатом, отримані без окремого дозволу парламенту, що може бути використано стороною захисту на користь політика. Нагадаємо, 18 липня суд зобов'язав Розенблата носити електронний браслет і не виїжджати з Києва і Житомира без дозволу слідчого. Розенблат одягнув браслет 19 липня, а 17 жовтня народний парламентарій заявив, що у нього закінчився термін дії запобіжного заходу.
Події оформление ленты  У Франції на 101-му році життя померла відома актриса На 101 році життя у Франції померла відома французька співачка і актриса, володарка почесних премій і нагород Даніель Дар'є. Про це інформує радіостанція RTL. 1 травня цього року вона відсвяткувала свій 100-річний ювілей. За інформацією президента асоціації «Друзів культурної спадщини Буа-Ле-Руа» Франсуази Ван Віттенберг, актриса померла напередодні, 18 жовтня, в комуні Буа-Ле-Руа (департамент Ер) на півночі Франції. Одна з популярних актрис 1930-1960 років минулого століття Даніель Дар'є народилася в Бордо, однак росла в Парижі. У 14 років вона зіграла свою першу роль в музичному фільмі «Бал» (1931). Популярність прийшла після фільму «Меєрлінг» 1936 року, в якому Дар'є виконала роль Марії Вечери в парі з Шарлем Буає. Більш молодому поколінню вона відома за роллю бабусі в комедії Франсуа Озона «8 жінок» 2001 року.
Політика У Кремлі не вважають дискредитацією РФ участь Суркова у відкритті пам'ятника «іхтамнєтам» У Кремлі не вважають негожою участь помічника президента країни-агресора Владислава Суркова у відкритті пам'ятника захисникам Донбасу в Ростові-на-Дону. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Він зазначив, що Сурков таким чином не дискредитує Росію в очах міжнародної спільноти, передає «Газета.ру». Відповідаючи на відповідне запитання, він заявив: «Ні, ми так не вважаємо». «Все-таки ми вважаємо, що йдеться про те, що герої, як кажуть автори пам'ятника, захищали людей на Донбасі від агресії екстремістських елементів, які йшли з боку України. Власне, ви знаєте, які події спровокували все те, що відбувається і продовжує відбуватися на південному сході України», - сказав Пєсков. Нагадаємо, 16 жовтня Сурков відвідав відкриття пам'ятника героям Донбасу в Ростові. Поруч також перебував лідер терористів так званої «ДНР» Олександр Захарченко.
Політика У Раді дали старт обмеження депутатської недоторканності Рада прийняла в першому читанні президентський законопроект щодо недоторканності нардепів, за що проголосували 337 нардепів.  На ранковому засіданні 19 жовтня нардепів проголосували за проекту Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)", який був внесений в парламент президентом 17 жовтня як невідкладний відразу після початку акцій протесту в урядовому кварталі.  Представник президента в парламенті Ірина Луценко представила законопроект, наголосила на необхідності вдосконалення положень Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України. "Законопроектом пропонується викласти статтю 80 Конституції України у новій редакції, що скасовує положення, за якими народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності.Передбачається, що Закон набере чинності з 1 січня 2020 року", - зазначено у пояснювальній записці.   Нагадаємо, що процедура внесення змін до Конституції складна. Та потребує висновку КСУ та голосування в цілому не менше 300 голосами не раніше весни 17 року, тобто наступної сесії.    Автор альтернативного законопроекту Юрій Левченко - позафракційний нардеп від "Свободи" - наголосив, що "в Раді відбувається справжнє шулєрство, бо група наших народних депутатів раніше за президентську Адміністрацію внесли свій законопроект, який передбачає реальне зняття недоторканність... Якщо ви не припинити цей закон, то народ з вас зніме недоторканність по-іншому, можливо, винесе депутатів з зали ногами вперед!", - попереджав нардеп. 
Події Під Одесою затримали сепаратиста, який поширював пропаганду проти України В м. Березівка ​​Одеської області працівники СБУ затримали місцевого жителя, який через російські соцмережі поширював антиукраїнські матеріали. Про це передає прес-центр СБУ. «Правоохоронці зафіксували, що чоловік постійно розміщував на персональних сторінках антиукраїнські матеріали, в яких містилися заклики до зміни держкордону і конституційного ладу України. Також затриманий популяризував терористичні організації «ДНР» і «ЛНР». Оперативники СБУ задокументували, що інформацію агітатор отримував від куратора окупованих бойовиками територій і поширював за «гонорар», - зазначили у відомстві. В ході обшуку за місцем проживання і роботи затриманого співробітники СБУ вилучили техніку з доказами протиправної діяльності. Розпочато кримінальне провадження за ст. 110 ч. 2 КК України.
Суспільство Британець захистив докторську з групового сексу Райан Скоутс (Ryan Scoats) з Великої Британії, працює в Бірмінгемському університеті, отримав ступінь доктора філософії за те, що захистив дисертацію з групового сексу. Про це інформує New York Post. На думку вченого, дуже мало наукових робіт, які присвячені цьому виду взаємовідносин людей, тому він вирішив займатися дослідженнями у цій галузі. Як передає видання, ідея отримати такий вчений ступінь у Скоутса виникла після особистого досвіду сексу втрьох. Він вирішив вивчити тему, але виявив, що вона не була достатньо досліджена. Занадто мало уваги експерти приділяли статевому акту між двома чоловіками і однією жінкою. Британець заявив науковому керівнику в університеті про обрану ним тему майбутньої дисертації. Кілька місяців він вивчав особливості сексуальних контактів серед людей. Зокрема, він встановив, що чоловіки під час групового сексу фізично намагаються не взаємодіяти один з одним. Вчений вважає, що це пов'язано зі стигматизацією гомосексуальних контактів.
Події Винуватиця ДТП в Харкові відмовилася давати свідчення Київський райсуд Харкова завтра, 20 жовтня, розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу щодо 20-річної місцевої жительки - водія а/м Lexus, яка вчора в'їхала в пішоходів, в результаті чого шість людей загинули на місці. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. «Запобіжний захід буде обрано завтра в Київському районному суді», - заявив начальник ГУ Нацполіціъ по Харківській області Олег Бех під час брифінгу. Він підтвердив також, що дівчина була за кермом позашляховика, який належить її вітчиму. «Це вже підтверджено. Власник автомобіля буде викликаний слідчими для допиту», - зазначив Бех. Начальник слідчого управління Сергій Чиж, який брав участь у брифінгу, заявив, що затриманій надали адвоката з центру правової допомоги, їй роз'яснили її права. Дівчина відмовилася давати свідчення щодо себе, посилаючись на ст. 63 Конституції України.
Дозвілля оформление ленты  "Фронтовичка" Донець прийшла в Раду в сукні Louis Vuitton за 100 тисяч гривень Народний депутат від фракції «Народний фронт» Тетяна Донець прийшла на засідання Верховної Ради у наддорогому вбранні від культового дизайнера, передає кореспондент АСН. Також модниця-нардеп вдягла ботфорти на високих підборах. Народний депутат, як любить говорити спікер Андрій Парубій, «воюючої країни», одягла сукню Louis Vuitton за $3,8 тисячі. За даними модниць, чоботи парламентарія - також з нової колекції LV, вартістю €1,6 тисячі. Відзначимо, згідно з законом, всі речі вартість яких перевищує 25 тисяч гривень, підлягають обов'язковому декларуванню. Нагадаємо, нардеп Донець є дружиною також народного обранця - Дениса Дзензерського. Зараз Донець при надії. Раніше представник Президента в Раді Ірина Луценко також блиснула модним вбранням і брендовими туфлями.
Події Голову сільради і комунальника затримано на великому хабарі під Києвом У Київській області на хабарі затримали голову сільради і директора комунального підприємства, які вимагали 70 тис. грн. Про це сказано в повідомленні Департаменту захисту економіки Нацполіції в Facebook. Як зазначається, цю суму хабарники вимагали за підписання безоплатного договору з розчищення ділянки землі, а також неперешкоджання у вивезенні верхнього шару ґрунту. «У середу, 18 жовтня, оперативники Управління захисту економіки по Київській області та слідчі Києво-Святошинської місцевої прокуратури затримали хабарників при отриманні першої частини неправомірної вигоди в розмірі 35 тис. грн», - сказано в повідомленні. Фігурантам загрожує покарання, яке передбачено ст. 368 м (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
Політика оформление ленты  Раптово: Депутатам у Раді почали роздавати проект Бюджету на 2018 рік Парламентаріям у кулуарах працівники Ради почали роздавати проект Бюджету на 2018 рік. Про це АСН перед вечірнім засіданням розповів позафракційний нардеп Олег Петренко. Він також продемонстрував пачку роздрукованих документів. Документи він отримав на стійці реєстрації в Раді: "Ось, ще гарячий! Тільки роздрукували. На порядку денному проекту бюджету немає, але їхня справа роздати. Ймовірно, будуть голосувати", - зазначив нардеп. Сьогодні також стало відомо, що бюджетний комітет Верховної Ради запропонував прийняти за основу проект бюджету на 2018 рік з умовою його збільшення більш ніж на 2 млрд грн. Депутати запропонували Кабміну підвищити прожитковий мінімум і мінімальну зарплату, виходячи з можливостей і прогнозованого економічного зростання. Нагадаємо, виходячи з плану затвердження Держбюджету, розгляд законопроекту в першому читанні мав відбутися 19-20 жовтня. Потім Кабмін до 21 жовтня - 2 листопада за участю уповноважених представників Бюджетного комітету повинен підготувати законопроект до другого читання .
Події Масове отруєння школярів сталося на Донеччині Масове отруєння школярів віком від 6 до 15 років сталося в Донецькій області. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури в Facebook. «У Краматорську працівники прокуратури встановлюють обставини масового захворювання учнів загальноосвітньої школи», - сказано в повідомленні. За інформацією прес-служби, вчора, 18 жовтня, в інфекційне відділення № 2 Комунальної медустанови «Дитяче територіальне медичне об'єднання Краматорська» зі скаргами на нудоту, слабкість, підвищення температури і порушення роботи шлунково-кишкового тракту були госпіталізовані семеро школярів загальноосвітнього закладу №12. У четвер, 19 жовтня, число хворих збільшилося до дев'яти осіб. Зараз діти віком від 6 до 15 років у стані середньої тяжкості. Всі вони перебувають у стаціонарі під наглядом лікарів. Загрози їхньому життю немає. Встановлюються причини масового захворювання дітей.
Події оформление ленты  Автовійна. Чому в Україні стаються одні з найкривавіших аварій у Європі В середньому автомобільні аварії трапляються в нашій країні кожні три хвилини. За 2016 рік у аваріях загинуло близько 3200 і травмовано понад 32 тисячі людей. За рік аварій стало більше на 2%. За версією поліції, кількість аварій зросла лише формально - оскільки поліція стала фіксувати всі порушення. І якщо раніше порушнику можна було відкупитися за хабар, то зараз цього нібито не відбувається. Експерти вказують ще й на те, що водії стали частіше викликати поліцію на незначні аварії, маючи намір оформити протокол про ДТП, необхідний для отримання страхової компенсації. Як би там не було, але один факт не знаходить жодного логічного пояснення - чому в нашій країні така неймовірна кількість аварій з безліччю жертв. 3-5-6 загиблих в одній аварії. Страшна норма для наших доріг. За загиблими вже давно не оголошують жалобу - кривава автовійна на наших дорогах стала буденністю, тому помолитися перед виїздом варто кожному. Підбірка найкривавіших аварій останнього часу тому підтвердження: - 5 травня 2008 року в Харкові вже траплялося моторошне побоїще, аналогічне тому, що сталося 18 жовтня 2017 року. На вулиці Полтавський Шлях джип на швидкості 110 км/год протаранив трамвайну зупинку. На місці загинуло шестеро людей, серед яких були діти. Водій авто був п'яний. За збігом обставин його Полтавець. За шістьох загиблих він отримав лише 10 років в'язниці. - 2 лютого 2016 року теж в Харкові зіткнулися автомобіль швидкої допомоги і пасажирський автобус №204 - 4 загиблих. Все сталося тому, що водій "швидкої" раптово виїхав на зустрічну смугу. Він і медсестра загинули на місці, в реанімації померли 4-річний хлопчик, якого везли в лікарню, і лікар. - 13 серпня 2016 року на трасі Київ - Одеса автомобіль Opel Vivaro зіткнувся з вантажівкою DAF - вісім загиблих. В результаті катастрофи водій і шестеро пасажирів Opel Vivaro загинули на місці. Одна людина померла в лікарні. Серед загиблих були діти.  - 6 серпня 2017 року на Бориспільській окружній дорозі поблизу АЗС лоб у лоб зіткнулися "ВАЗ" і Opel. На місці загинули шестеро людей - всі з ВАЗ. Потім у лікарні помер ще один учасник аварії. Таких моторошних аварій сотні. Жертв - тисячі. Дій влади для того, щоб зупинити низку масових смертей, можна сказати - "нуль". Штрафи за порушення правил - незначні, можливості превентивно виявляти на дорогах п'яних у поліції досі немає, безліч порушників ПДР продовжують їздити навіть після того, як у них відбирають посвідчення. П'яні за кермом. Неможливо підрахувати Скільки нашими дорогами їздить п'яних і очманілих наркотиками водіїв - не знає ніхто. Через те, що водія не можна зупинити без причини і не так просто змусити пройти алкотест. Цифри статистики, в якій вказується кількість нетверезих за кермом, - це лише ті, яких зупинили за явно неадекватне водіння або виявили нетверезий стан, розслідуючи ДТП, в яке вони потрапили. Всі інші п'яниці, якщо їдуть прямо і не порушують, - можуть не турбуватися про те, що хтось їх перевірятиме. Мотлох на колесах - як позбутися? Радянський союз розвалився, а "шедеври" його автопрому все ще їздять нашими дорогами. У авто на кшталт "Москвича" або "Жигулів" немає подушок безпеки. А що говорити про знос деталей, який у критичній ситуації дасть про себе знати? Однак і сучасні українські авто, такі як багатостраждальний "Ланос", також не обладнані засобами захисту пасажирів і водія. Те ж саме стосується і окремих екземплярів китайського експорту. У разі аварії для людей в таких авто ймовірність отримання каліцтв і навіть смерті в рази вище, ніж в авто з усіма засобами захисту. І хоча власники мало захищених машин стверджують, що їхні недоліки не є причиною аварій, важливо інше - чи є у них шанс вижити, якщо вони опиняться на місці аварії навіть випадково. Чи розуміють люди повною мірою увесь ступінь ризику, сідаючи в такі автомобілі? Навряд чи, а значить - їздитимуть і далі. Що можна зробити? Ввести обов'язковий техогляд за європейськими правилами. Абсолютна більшість таких автомобілів його не пройдуть. Лихачі - наздогнати і посадити Штраф за перевищення швидкості в нашій країні все ще занадто маленький. Ця сума цілком посильна лихачам, враховуючи, що найбільші подібні аварії провокували саме так звані "мажори". Підвищення штрафів, збільшення тюремного покарання за тяжкі наслідки, зобов'язання повною мірою компенсувати потерпілим моральну і фізичну шкоду - все це тільки належить ввести, щоб знизити смертність на дорогах. В Україні вже кілька разів піднімали штрафи за порушення правил дорожнього руху. Однак поки ефективно не приєднається до процесу контролю руху дорожня поліція, чекати поліпшення не варто. Поліція досі змушена ходити навколо порушника "навшпиньках" - правоохоронці не знають, як їм діяти в разі неадекватної поведінки порушників, як їх зупиняти і затримувати, якщо вони не бажають підкорятися і загрожують безпеці інших громадян. Приклад - останній гучний випадок зі "зламаною" рукою громадянки, яка, розвернувшись подвійною суцільною, вирішила ігнорувати поліцію і відмовилася надавати посвідчення. Другий приклад - трагічна гонитва в Києві, коли поліцейські намагалися зупинити очманілий BMW і підстрелили його пасажира. В результаті той помер, а поліцейський, що зробив фатальний постріл, вже кілька років перебуває під судом. Правила гри мають бути чітко визначені - поліція повинна мати змогу виконувати свої обов'язки і бути впевненою, що, зробивши це, не опиниться в результаті "цапом-відбувайлом". А громадяни повинні розуміти, що в разі непокори по них можуть навіть відкрити вогонь і що втікати просто немає сенсу. І від поліції і від суду. Пішоходи - в найбільшій небезпеці Жахлива за своєю безглуздістю і кількістю жертв ДТП в Харкові показує ще одну глобальну проблему - пішоходи взагалі ніяк не захищені від автомобілів. Фактично, перебуваючи поруч із дорогою, люди постійно піддаються смертельній небезпеці. У 2016 році недоумкуватий водій у Києві поплутав педалі і замість загальмувати перед авто, що підрізало його, натиснув на газ. Машина на величезній швидкості протаранила зупинку громадського транспорту. Загинула жінка, багато людей отримали травми. Тільки за останні роки в Україні сталося близько двох десятків аварій, в яких водії таранили саме зупинки громадського транспорту. А досить було б поставити перед зупинками і пішохідними переходами захисні відбійники. Що зберегло б життя сотням невинних людей.
Події оформление ленты  Під Києвом зникала 12-річна дівчинка, поліція просить про допомогу У Київській області працівники поліції розшукують 12-річну дівчинку, яка раніше сама вже неодноразово залишала місце проживання. Про це передає прес-служба обласної поліції. У вівторок, 17 жовтня, близько 21:00 в Бородянський відділ поліції звернулася мати дівчинки і сказала, що цього дня її дочка Аліна Чала 2005 року народження пішла гуляти і не повернулася додому. Жінка зазначила, що це не перший випадок, коли її дочка зникає, так як вона прагнула до самостійної і дорослого життя. Сім'я живе в селі Берестянка. Поліцейські виїхали на місце і з'ясували, що дівчина вчиться в 6-му класі місцевої школи. В той день у школу вона не пішла через погане самопочуття і залишилася вдома з мамою. Дівчину бачили увечері того дня у Києві біля станції метро «Святошин». Її прикмети: зріст 170 см, статура середня, обличчя овальної форми, довге русяве волосся, очі зелені. Дитина була одягнена в коротку темну куртку, темно-сині джинси і кросівки. Поліція просить допомоги у жителів Києва та області в пошуках дівчинки.
Політика Удар по Ахметову: суд вирішив націоналізувати "Укртелеком" Господарський суд Києва за позовом Фонду державного майна (ФДМ) ухвалив розірвати укладений в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу 92,79% телекомунікаційної компанії "Укртелеком" з ТОВ "ЕСУ". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". Але рішення суду не набрало чинності, вже подана апеляція. "ЕСУ" не згоден з рішенням суду першої інстанції і продовжить захист права власності на акції "Укртелекому" в апеляційному суді", - повідомили в компанії. У компанії відзначили, що таке рішення суду не зіпсує роботу "Укртелекому". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Києва подала позов до Господарського суду міста про повернення столиці 12,7% акцій "Київенерго", 61% - "Київгазу" і 67% - "Київводоканалу", які 10 років тому передали до статутного капіталу "Київенергохолдингу ".
Події Вітчим харків'янки про ДТП: "Вона не винна, її просто кинуло" Вітчим Олени Зайцевої, яка була за кермом а/м Lexus, що влетів у натовп людей у ​​Харкові, повідомив, що його падчерка не винна в аварії. Про це бізнесмен, президент ТОВ «Група - Тайфун», гендиректор і голова правління ПрАТ «ВТП «Укренергочормет» Василь Зайцев повідомив у коментарі сайту KHARKIV Today. «Вона водить машину два роки, і за цей час ніяких порушень не було у неї. Це мій автомобіль, я взяв його в кредит п'ять років тому. Кредит виплачений», - зазначив він. За словами бізнесмена, 20-річна дівчина була тверезою і їхала з подругою. «У нашій сім'ї горе. Дитина добу не їсть. Нам не дали поспілкуватися досі, її відразу закрили в СІЗО», - говорить Зайцев. Чоловік вважає, що провини його падчерки у ДТП немає, так ка «її просто кинуло». «Її вдарили, розумієте. Автомобіль вщент. Її кинуло просто. Ну як Touareg їхав... незрозуміло, як він так ударив її», - додав чоловік.
Економіка оформление ленты  Дешевої свинини немає і не буде. Чому виник м'ясний дефіцит і скільки насправді коштує кілограм м'яса АСН підрахувала - скільки насправді коштує кілограм м'яса, і з'ясувала, що вигідніше - купувати його в магазинах або ростити самому. Питання актуальне як ніколи - за даними Держстату, за вересень ціна свинини зросла на 1,5%, а всього з початку року цей вид м'яса подорожчав на 43%. Разом з м'ясом дорожчає і національний продукт - сало. Причому - рекордно. За вересень ціни зросли на 17% і досягли близько 60 грн за кг. Але і це ще не межа. Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Томич прогнозує, що до кінця року м'ясо і молочні продукти подорожчають ще на 10-25%. На його думку, дорожчати продукти тваринництва будуть і в 2018 році. Знищено все, крім виробництва курятини «Це пов'язано з тим, що у нас тваринництво практично знищено, крім курятини. На внутрішньому ринку свинину ми вбили - перший фактор це африканська чума, другий - цінова політика, третій - ліквідація пільг по ПДВ. Ці три чинники призвели за останні два роки до скорочення більш ніж на 20% поголів'я свиней», - зазначив він. Поголів'я свиней у країні скорочувалося протягом останніх чотирьох-п'яти років і, як наслідок, на початок 2017 року було найнижчим з 2010 року. Вже зараз, за ​​даними Асоціації тваринників України, внутрішній ринок свинини відчуває дефіцит на 35%. Величезну лепту в цю статистику внесла епідемія африканської чуми, яка «лікується» тільки тотальним винищенням тварин в осередках зараження. Внаслідок хвороби з початку 2017 року в Україні вже було знищено понад 26,5 тис. свиней. Найбільше страждають від подібних «забійних» протиепідемічних заходів прості домашні господарства. За даними Держстату, на початок 2017 року, в порівнянні з початком минулого року, втрати приватного поголів'я 8%, а в сільськогосподарських підприємствах скорочення склало всього 4%. Селяни більше не здають свиней на м'ясокомбінати. Вигідніше з'їсти самому Низькі закупівельні ціни на м'ясо - один з головних фактор скорочення поголів'я свиней, особливо у приватних домогосподарствах. Останні 20 років простежується тенденція до їх зниження щодо витрат на вирощування тварин. АСН опитала жителів сіл з Рівненської та Полтавської областей - наскільки «прибутковим» зараз є бізнес з продажу свиней, і з'ясувалося, що бізнесу як такого вже немає. Селяни, які тримають свиней, не збираються здавати їх перекупникам або на м'ясокомбінат. Вони купують морозильні камери і забезпечують себе цінним продуктом на весь рік. І ось чому це вигідно: Ми підрахували витрати за двома способам вирощування - на біодобавках і на натуральному кормі. Отже, щоб виростити свиню вагою в 120 кг на спеціальних кормових добавках, у народі їх називають "премікси", доведеться витратити в середньому 5400 грн. На біологічно активної їжі порося досягає "їстівного" віку за півроку. За цей час воно з'їдає півтонни зернових, які зараз обійдуться в середньому 2500 грн, і 50 кг біодобавок на 1400 грн. Також враховуємо і вартість самої тварини - в середньому це близько 1500 грн. Приблизно 200 грн доведеться витратити ще на щеплення і необхідні вітаміни.   Натуральне м'ясо виростити дорожче Трохи більше доведеться витратити, щоб виростити свиню на природних кормах, без біологічних добавок. При такому способі вирощування тварина за 10 місяців, до досягнення ваги в 120 кг, з'їдає майже вдвічі більше зернових - близько 900 кг. Вони обійдуться господареві в 4 тис. грн. Крім цього, за 10 місяців, поки росте свиня, їй згодовують близько 450 кг овочів і "скільки влізе" всякої зелені. Їх селяни вирощують самі, так що навіть не враховують у загальні витрати. Що не дуже правильно, бо для того щоб, наприклад, посадити картоплю, буряк, посіяти гарбуз або траву, а потім зібрати врожай, доведеться витратити чималу суму за весняно-осінню обробку ріллі. Якщо врахувати покупку поросяти і його щепленнями, то вирощування свині на натуральних продуктах обійдеться в середньому 5700 грн.   Виростити і з'їсти - дешевше, ніж купити в магазині  Через скорочення поголів'я свиней закупівельна ціна на них "в живій вазі" в останні місяці пішла вгору. Якщо ще влітку м'ясокомбінати і перекупники пропонували навіть по 25 грн за кілограм у живій вазі, то в середині жовтня селянам пропонують всі 44 грн, а в деяких регіонах вже і по 60 грн за кілограм. З одного боку - зростання це добре. З іншого - в магазинах свинина коштує вдвічі дорожче. Найкмітливіші власники домогосподарств швидко порахували - навіть якщо продати свиню за максимальною ціною, за 60 грн за кг живої ваги, то можна виручити за неї всього лише 7200 грн. Тобто прибуток з однієї тварини складе від 1500 до 1800 грн. Тобто шкурка вичинки не варта. Все більше приватних господарств вирощують свиней виключно для власних потреб, через що поголів'я тварин скорочується стрімкими темпами. Арифметика проста - зі 120-кілограмової свині селяни отримують 40-45 кг високоякісного м'яса і стільки ж сала. Щоб купити їх у магазині, доведеться заплатити 5850 грн - за м'ясо і 2700 грн за сало. В цілому - 8550 гривень. Тобто різниця в вирощуванні порося і в покупці такої ж кількості м'яса - майже 3000 грн. І це не враховуючи того, що у господарів після розбирання туші ще залишаються близько 3 кілограмів печінки, серце і нирки, легені і язик. Свиняча голова завжди переробляється на "сальтисон". Кооперативи врятують село. Коли-небудь Так що недарма президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Іван Томич вважає, що вартість сільськогосподарської продукції в магазинах можна знизити навіть удвічі. І все завдяки кооперативам. У Кабінеті міністрів вже затвердили Концепцію розвитку фермерських господарств та кооперацій. Вона розрахована на три роки і передбачає можливість об'єднання дрібних виробників. Таким чином вони зможуть відстоювати свої права, а можливо, і диктувати умови на ринку. «Монопольність, відсутність доступу на ринок дрібних виробників, вони (селяни. - АСН) працюють через" десяті руки ", я вже не кажу, що їх обманюють при покупці посередники. Це можна зламати, давши можливість об'єднатися і самим виходити на ринок. Тому ми, кажучи про кооперацію, мали чіткий приціл - організація ринку для цих дрібних виробників», - пояснює Томич. У 2018 році на реалізацію Концепції передбачено в бюджеті 1 млрд грн. Ці гроші мають бути витрачені на створення таких кооперативів, придбання необхідного обладнання для них, а також спорудження інфраструктури, вважає експерт. «Сьогодні йде боротьба між фермерами і великим бізнесом. Якщо буде чітка позиція уряду, то в цей мільярд будуть закладені правила прозорої прямої ефективної підтримки дрібного виробника. Тоді будуть плоди. Якщо цього не станеться - буде дискредитація і концепції, і політики підтримки дрібного виробника і остаточне руйнування залишків довіри людей, які живуть у селі і працюють, тримають корову і виробляють продукцію», - зазначив Томич. Однак якщо навіть концепція запрацює, то миттєвого здешевлення продукції не відбудеться. Експерт вважає, що нововведення дасть свої плоди не раніше ніж у 2020 році. І то за умови, що все сказане і обіцяне чиновниками буде виконуватися беззаперечно. А поки урядовці тільки планують виводити село з кризи і сприяти нарощуванню виробництва свинини, прилавки українських магазинів заповнює закордонне м'ясо. За даними Державної фіскальної служби, тільки за січень-квітень 2017 року Україна імпортувала 724 тонни свинини на суму 1,24 млн доларів
Економіка Міністр розповів, скількох людей передпенсійного віку має взяти на роботу підприємство З 2018 року для роботодавців будуть введені квоти з працевлаштування людей передпенсійного віку. Зокрема йдеться про працездатних українців старше 45 років. Таке нововведення передбачає пенсійна реформа. «Людям, які наближаються до пенсійного віку,  важче бути на ринку праці. Ідея полягає в тому, щоб підтримати їх шляхом введення певних квот для роботодавців. Вони будуть зобов'язані приймати цих людей на роботу і забезпечувати можливість набути їм необхідний страховий стаж для отримання пенсії», - зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева. Він уточнив, що на підприємствах з чисельністю працівників від 8 до 20 осіб роботодавець повинен працевлаштувати щонайменше 1 людину, старше 45 років. Якщо на підприємстві працює понад 20 осіб, квота для людей передпенсійного віку становитиме 4% від чисельності працівників. Рева додав, що до тих, хто не виконуватиме цю норму, "будуть використовуватися певні стимулюючі моменти». Як приклад він навів санкції, які зараз застосовуються до роботодавців, які не працевлаштовують людей з інвалідністю. «За кожне створене робоче місце, він (роботодавець. - АСН) в сумі вартості заробітної плати платить у фонд соціального захисту людей з інвалідністю. Щодо людей передпенсійного віку, якою буде система і скільки треба буде платити, продумаємо додаткового», - сказав міністр. Він повідомив, що міністерство вже займається розробкою відповідних підзаконних актів. Нагадаємо, з 2018 року в Україні для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, потрібно мати страховий стаж 25 років. А до 2028 року кожні 12 місяців ця норма буде рости на рік. В результаті через 10 років вийти на пенсію можна буде зі стажем 35 років.

Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливе почуття натхнення та романтики Ваша прист....
Білий приворот від зрад
Білий приворот від зрад
Набути гармонію в особистому житті може кожен Захистити свою сім'ю від зрад допоможе білий приворот
більше матеріалів




/-1,5065870285034-/ /-pc-/
Top