counter
Архів Повернутись назад 19 Вересня 2017
19 Вересня
Події Військові ЗСУ жорстко відповіли терористам на Донбасі, змушуючи дотримуватися тиші За минулу добу російські терористи 14 раз порушували перемир'я. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що наші військові під час 9 обстрілів відкривали вогонь. За даними штабу, основна активність супротивника ввечері фіксувалася в районі Авдіївської промзони, де двічі були обстріляні зміцнення сил АТО з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. «Українські військовослужбовці жорстко відповідали ворогові, змушуючи дотримуватися режиму тиші», - підкреслили в штабі. Крім того, близько 23-ї години російські окупанти випустили 7 мін калібром 82 міліметри неподалік Пісків, а з озброєння БМП відкривали вогонь поблизу Зайцевого. На приморському напрямі найманці застосовували 82-міліметровий міномет і великокаліберний кулемет на підступах до Широкиного. Один обстріл стався і на луганському напрямі, стріляли поблизу Новотошківського близько 23-ї години.
Економіка У Кабміні пояснили, чому заклали в бюджет курс 30 гривень за долар Закладений у Державний бюджет 2018 року курс у 30 гривень за долар не обов'язково буде саме таким. Про це в ефірі «5 каналу» заявив держсекретар Міністерства фінансів Євген Капінус. За словами чиновника, регулятором у цій сфері зараз є Національний банк, який, відповідно, і заклав у бюджет курс - 29,3 грн за долар в середньому за рік, а також 30 грн за $1 на кінець року. «Ці показники ми використовуємо, оскільки національним регулятором є НБУ. Але це не означає, що цей курс обов'язково буде таким. Це означає, що ми на нього повинні формувати відповідні витрати державного бюджету для того, щоб могли їх забезпечити», - зазначив Капінус. Нагадаємо, 15 вересня відбулася презентація проекту держбюджету-2018. У ньому закладено курс 30 гривень за один долар. Верховній Раді пропонують ухвалити бюджет-2018 з дефіцитом в 71,1 млрд  грн.
Спорт Воротар «Баварії» Ноєр знову зламав ногу Голкіпер і капітан «Баварії» Мануель Ноєр отримав травму ноги під час підготовки до матчу 5-го туру чемпіонату Німеччини з «Шальке» 19 вересня і достроково завершив тренування. Про це повідомили в прес-службі клубу Мюнхена. Після травми 31-річного Ноєра відправили в лазарет, де футболіст пройде обстеження. Інші деталі на сайті клубу не повідомили. Деякі німецькі ЗМІ пишуть, що травма Ноєра дуже серйозна - він знову зламав ліву ногу і пропустить кілька місяців після операції, яка відбудеться в найближчі дні. Ноєр вже пропустив фініш сезону 2016/17 і старт нового через перелом у квітні цього року. Він догравав матч у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів проти мадридського «Реала» зі зламаною ногою. Відновився голкіпер лише в кінці літа. У липні Ноєра вибрали новим капітаном «Баварії» замість  Філіпа Лама, який завершив кар'єру.
Події У Казахстані Range Rover зіткнувся з верблюдом, загинули 5 осіб В Алматинській області Казахстану сталася ДТП, в результаті якої загинули 5 осіб. Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Аварія сталася вночі 19 вересня. На дорозі «Західна Європа - Західний Китай» зіткнулися автомобіль Range Rover і верблюд. Як повідомили правоохоронці, автомобілем керувала 43-річна місцева жителька. Після зіткнення з верблюдом авто перекинулося. На місці аварії загинула жінка-водій та троє її пасажирів, ще одна людина померла пізніше в лікарні. Верблюд також загинув в аварії. Зараз з'ясовується, хто власник тварини. Нагадаємо, в Нью-Йорку зіткнулися два автобуси, щонайменше три людини загинули і більше десяти отримали поранення. Як повідомила поліція, інцидент стався о 6:16 за місцевим часом - туристичний автобус врізався у міський маршрутний автобус. Після зіткнення один з автобусів в'їхав у будівлю, в результаті чого сталося загоряння.
Суспільство оформление ленты  У центрі Києва перекрили вулицю Грушевського через протести лікарів Зранку 19 вересня перекрито вулицю Грушевського в Києві. На Майдані Незалежності сьогодні пройде Всеукраїнська акція протесту Профспілки працівників охорони здоров'я України. В рамках заходу заплановано ходу і пікетування Кабміну, Верховної Ради та Адміністрації Президента. У зв'язку з цим у центрі міста вже встановлені рамки металошукачів, а на Європейській площі і площі Слави утворилися величезні затори. Як відзначили організатори акції, молоді лікарі побоюються, що нові правила, які несе в собі реформа охорони здоров'я, позбавлять їх пацієнтів і їм доведеться їхати за кордон. Основні вимоги медиків: збільшення фінансування галузі; підвищення заробітної плати медпрацівників і престижу медичної професії; погашення заборгованості із зарплати.
Події У Дарницькому районі Києва вночі сталася стрілянина Вночі 19 вересня на вулиці Затишній в Дарницькому районі Києва сталася стрілянина. Про це повідомили в групі «Київ Оперативний» на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що стріляли близько 01.45 в гаражному кооперативі, який розташований вул. Затишній, 1А. За попередньою інформацією, четверо невідомих у балаклавах стріляли з травматичної зброї в чоловіка, якому на вигляд 35 років. Чоловік ремонтував автомобіль у своєму гаражі. Після нападу невідомі втекли, а постраждалого госпіталізували з численними пораненнями. Нагадаємо, в Дніпрі водій автомобіля марки Mercedes влаштував стрілянину по автомобілю Skoda. Потерпілий у результаті стрілянини водій повідомив, що обидва автомобілі їхали врівень до світлофора. При цьому Skoda стояла на смузі, а Mercedes перебував зліва. Водій більш дорогої іномарки вимагав, щоб його пропустили, сигналив, але коли не домігся свого, то витягнув пістолет і почав стріляти.
Суспільство оформление ленты  У кількох містах Німеччини пройшли акції протесту проти пропаганди Кремля У неділю, 17 вересня, під будівлею посольства країни-агресора в Берліні пройшла акція протесту проти пропаганди Кремля і втручання у вибори в Німеччині. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив один з учасників акції Борис Райтшустер. Він опублікував фото, на яких один з учасників - російський соціолог та експерт Ігор Ейдман стоїть з плакатом: «Путін не собака?» Інші активісти також тримають плакати російською і німецькою мовами. Вони протестували проти прагнення Кремля маніпулювати російськомовними жителями Німеччини. Відзначається, що цього дня протестні акції відбулися ще в чотирьох містах Німеччини. Крім Берліна, мітинги пройшли також у Штутгарті, Мюнхені та Кельні. Нагадаємо, раніше в німецькому журналі Focus вийшов матеріал про Ангелу Меркель, в якому говорилося: «Sie hat zwar Angst vor Putins Hund, aber keine Angst vor dem Hund Putin». Фразу можна перевести так: «Вона боїться собаки Путіна, але не боїться Путіна-собаки». Пізніше головний редактор видання приніс свої вибачення Кремлю.
Політика Два нардепи увійшли до депутатської групи «Воля народу» Народні депутати Максим Микитась та Олександр Супруненко увійшли до складу депутатської групи «Воля народу». Про це повідомив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій в ході пленарного засідання, передає кореспондент АСН. «Згідно з поданими заявами та відповідно до частини 3 ст. 60 Регламенту Верховної Ради України, повідомляю про входження народних депутатів України Микитася Максима Вікторовича і Супруненка Олександра Івановича до складу депутатської групи «Воля народу», - заявив голова Ради. Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада у другому читанні розгляне проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій. Доповідати щодо законопроекту перед парламентаріями буде голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова. Раніше Парубій заявляв, що парламент повинен ухвалити відразу 3 реформи.
Події оформление ленты  Трагедія в Херсоні: в пожежі загинула жінка і троє її маленьких дітей На вулиці Сагайдачного, 9 в Херсоні сталася пожежа в 2-поверховому житловому будинку. В результаті загинули жінка і троє маленьких дітей, повідомили в прес-службі ДСНС у Херсонській області. Займання виникло близько 4:49 ранку на покрівлі будинку на площі понад 200 кв. м. Вогонь швидко поширився на другий поверх. Пожежні повідомили, що три людини загинули, ще двоє були госпіталізовані до лікарні. Локалізувати полум'я пожежникам вдалося о 7-й ранку. До гасіння були залучені 25 рятувальників і 7 одиниць техніки. У свою чергу керуючий справами виконавчого комітету в Херсонській міськраді Катерина Нандзюк написала, що згорів будинок за адресою вулиця Пилипа Орлика, 33 - на розі вулиць Сагайдачного і Пилипа Орлика. «Повністю згоріли 11 квартир у будинку на Пилипа Орлика, 33. Є загиблі: мати і троє дітей. Батько родини з сильними опіками зараз у лікарні. Люди залишилися зовсім без нічого, стоять ось як вибігали з квартир», - написала Нандзюк у Facebook. Вона уточнила, що загинули діти віком 1 і 7 років. Пізніше вона додала імена загиблих: Майданик Олена (25 років) і її діти Вікторія (5 років), Сергій (7 років) і Вероніка (1 рік). Також, за даними Нандзюк, постраждав один рятувальник, коли витягав людей з пожежі. Його з переломом таза госпіталізували. У Херсоні оголосили дводенний траур, скасували всі розважальні заходи.
Економіка Держстат: Зростання української економіки сповільнилось Зростання валового внутрішнього продукту в квітні-червні 2017 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року склало 2,3%, повідомляє Державна служба статистики. При цьому ще в першому кварталі 2017 року зростання економіки було вище - 2,5%. Водночас уточнююча оцінка зростання щодо попереднього кварталу з урахуванням сезонного фактора залишилася колишньою - 0,6%.  Держстат також повідомив, що номінальний ВВП склав 657 млрд грн. Це означає, що на одну людину заробляється 15,449 тис. гривень, зміна дефлятора - 20%, тоді як у першому кварталі цього року номінальний ВВП був оцінений в 583 880 000 000 грн, і на одну людину було по 13,721 тис. грн. Разом з тим Держстат констатує істотне скорочення інвестицій. За даними служби - вдвіч. Загальний зовнішній борг у другому кварталі 2017 року виріс на 1,05%.
Політика Слідчі ФБР прослуховували Пола Манафорта з 2014 року - CNN Слідчі ФБР, згідно з розпорядженням секретного суду США, з 2014 року прослуховували екс-голову передвиборного штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта. Прослухування проводилося до і після виборів у США. Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на свої джерела. Журналісти відзначили, що деякі розвідувальні дані викликали стурбованість серед слідчих, що Манафорт спонукав росіян допомогти в кампанії Трампа. Це підтвердили відразу три джерела видання. Разом з тим, двоє з них відзначили, що докази не є остаточними. Таємна постанова суду набрала чинності після того, як Манафорт став об'єктом розслідування ФБР, яке почалося в 2014 році. Слідчі з'ясовували діяльність групи консалтингових фірм у Вашингтоні «для колишньої правлячої партії України». Водночас через відсутність доказів прослуховування в якийсь момент минулого року було припинено. Потім ФБР відновило його, після отримання нового ордера, який продовжили принаймні до початку цього року. Джерела повідомили, що другий ордер був частиною розслідування ФБР зв'язків між представниками штабу Трампа і росіянами. Поки ні Білий дім, ні представники Манафорта цю інформацію не коментують. Раніше говорилося про те, що екс-голова штабу Трампа Манафорт отримав від Партії регіонів $17 млн.
Політика оформление ленты  СБУ затримала військового зрадника, який перейшов на бік росіян і служив у штабі на Донбасі 28 червня 2017 року контррозвідка СБУ і управління СБУ у Львівській області затримали одного з високопоставлених найманців - начальника служби ракетно-артилерійського озброєння 2-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі Сергія Миколайовича Семенченка, 3.10.1971 року народження. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав Юрій Бутусов. За його словами, затриманий є громадянином України. Він зрадив Батьківщину на самому початку війни і сподівався зробити кар'єру в російських військах. Йому це навіть частково вдалося - вислужився до штабних посад. Під час затримання у Семенченка знайшли документи про зброю його бригади, списки особового складу. Зараз він дає свідчення про свою службу в російській армії на Донбасі. За словами Бутусова, Семенченко дає детальні описи командного складу найманців і російських офіцерів у складі 2-го армійського корпусу. "Оскільки Семенченко налаштований на співпрацю, скаржитися на свій стан йому не доводиться. Важливий свідок для майбутніх судових розглядів у Європейському суді з прав людини", - написав Бутусов.
Події Опублікована частина листа схопленого в «ДНР» журналіста Асєєва Схоплений бойовиками «ДНР» журналіст Стас Асєєв (Стас Васін) зміг таки передати записку з полону. Про це повідомляє колишній народний депутат Єгор Фірсов. За його інформацією, Стас Асєєв передав записку через адвоката. Фірсов привів у себе в Facebook невеликий уривок, запевняючи, що ті, хто читав Стаса, впізнають його стиль: «Все нормально - не розкисаю психологічно. Займаюся спортом, бігаю на прогулянках. Місця мало, але беру часом. Я намагаюся уявити собі набережну, а також згадати колишній маршрут. Взагалі, спогади тут - окремий вид діяльності». «Так чи інакше, я знав, що одного разу наручники можуть замкнутися, тому був до цього готовий частково. Шкодую тільки про те, що змушую вас проходити через все це...». «Решта листа особиста, а також стосується передач. Можу сказати, що Стас почав писати книжку. Він багато читає і попросив маму передати більше книжок (зокрема і роботи полоненого вченого-релігієзнавця Козловського). Ще Стас попросив подякувати всім тим, хто допомагав поширити інформацію про те, що відбувається з ним. Всі надії Стаса пов'язані тільки з обміном полоненими. Ні на правосуддя, ні на звільнення, як він вважає, шансів немає», - зазначає Фірсов.
Події оформление ленты  Російський вертоліт під час навчань «Захід-2017» влучив у натовп глядачів Під час російсько-білоруських навчань «Захід-2017» військовий вертоліт Ка-52  поцілив у натовп глядачів, які спостерігали за навчаннями стоячи поруч з полігоном. Нагадаємо, полігон «Лузький» розташований біля Санкт-Петербурга, повідомляє 66.ru. Як мінімум 2 людини отримали важкі травми. Імовірно - це журналісти. Згоріли як мінімум два автомобіля. Джерело видання стверджує, що ракети запустилися випадково через збій в вертольоті. "Вертольоти летіли до цілі,«залишалося метрів 500, за завданням на бойовому шляху включаються ланцюги озброєння, вони включили, але там щось коротнуло, і ракети зійшли самі», - пише видання. Поки точно не відомо, коли це сталося - 17 або 18 вересня, оскільки офіційної інформації немає. Але відео трагедії вже потрапило в соціальні мережі. 
Політика Китай і Росія відмовилися від ініціативи Трампа з реформування ООН Росія 18 вересня відмовилася підписувати декларацію президента США Дональда Трампа про реформування ООН для ефективності у вирішенні глобальних криз. З рішенням Трампа погодилися 128 інших країн, передає «Радіо Свобода». На думку представників країни-агресора, будь-які зміни в ООН повинні обговорюватися державами-членами, а не «нав'язуватися» декларацією, яку розробили США. За словами постпреда РФ в ООН Василя Небензі, ООН не вимагає серйозних реформ. «Ми будемо активно працювати над тим, щоб підвищувати ефективність діяльності організації, зокрема шляхом точкового налаштування, не обов'язково глобального реформування. Вона потребує не глобального реформування, а поліпшення роботи і підвищення ефективності. Будь-яка бюрократична організація не може носити застиглу форму і повинна постійно оновлюватися», - повідомив російський постпред. Відзначимо, що декларацію Трампа щодо ООН не підтримав також Китай. Напередодні президент США Дональд Трамп попросив держави - члени ООН підписати декларацію про реформування ООН з 10 пунктів. Виступаючи в штаб-квартирі організації в Нью-Йорку, він заявив, що організація не здатна використовувати на повну свій потенціал, і закликав прийняти «сміливу пропозицію» щодо більш чіткої та визначеної глобальної місії. «Бюрократія гальмує діяльність Організації Об'єднаних Націй», - заявив Трамп.
Події У поліції розкрили деталі розстрілу чоловіка в Києві Чоловік, якого четверо невідомих розстріляли в гаражному кооперативі в Дарницькому районі столиці, отримав поранення грудей і кінцівок. Про це заявили у відділі комунікації поліції міста. Потерпілий орендував гараж, у якому і стався інцидент. Він і проживав у ньому. Вночі у приміщення увірвалися кілька невідомих у балаклавах і без пояснень причин почали кричати на чоловіка і бити його. Якоїсь миті, коли чоловік схопив молоток для захисту, один із нападників почав стріляти. Після кількох пострілів злочинці втекли. Потерпілий викликав самостійно швидку допомогу і працівників поліції. Зараз  41-річний чоловік госпіталізований з пораненням руки, ноги і грудної клітки. Працівники поліції проводять слідчі заходи і розшукують нападників. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 296 ч. 4 (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї) КК Украни.
Суспільство У Горлівці знахабнілі бойовики перевіряють багажники авто патрулів ОБСЄ Терористи організації «ДНР» почали перевірку багажників автомобілів спостерігачів ОБСЄ в окупованій Горлівці. Про це передає LIGA.net, посилаючись на прес-службу місії. «На блокпосту біля Горлівки озброєні терористи «ДНР» зупинили патруль СММ ОБСЄ і попросили відчинити багажник першого автомобіля патруля. Спостерігачі виконали цю вимогу, але відмовилися надати для огляду вміст ящика з інструментами. Патрулю місії дозволили слідувати далі», - повідомили в прес-службі. У Новоазовську (40 км на схід від Маріуполя. - Ред.) бойовики не дозволили патрулю ОБСЄ проїхати в місто. Спостерігачі повідомили про це Спільному центру контролю і координації, отримавши гарантії від СЦКК, що їх пропустять в Новоазовськ, повторили спробу проїхати. Однак ті ж особи знову відмовили СММ ОБСЄ в доступі», - повідомили в прес-службі. 17 серпня окупанти перевіряли багажники автомобілів ОБСЄ в на трасі Н15 біля комбінату у селищі Кременець.
Економіка Авіакомпанія Ryanair скасувала частину рейсів через брак пілотів Акції компанії Ryanair упали в понеділок після того, як ірландська бюджетна авіакомпанія порушила плани сотень тисяч мандрівників, скасувавши польоти через брак пілотів. Ryanair привів у виправдання раптового анулювання низку факторів, включно з відпусткою персоналу авіакомпанії, яку обов'язково має бути надано до кінця календарного року, повідомляє Reuters. Найбільша з перевезення пасажирів авіакомпанія в Європі заявила, що страйк диспетчерів і погодні явища стали причиною скасування її авіарейсів. Однак конкурент компанії - Norwegian Air, недавно заявив, що переманив до себе більше 140 пілотів з Ryanair. Прагнучи зупинити зниження показників ефективності, Ryanair зробили незвичайний крок, оголосивши про скасування від 40 до 50 рейсів на день до кінця жовтня 2017 року. У Ryanair сказали, що скасування було здійснено «для поліпшення показників пунктуальності, яка впала нижче 80% в перші два тижні вересня». Авіаперевізник відправив електронні листи першим постраждалим пасажирам минулої п'ятниці, надавши їм на вибір або повернення вартості квитка, або резерв іншого рейсу. На сайті опубліковані повідомлення про скасування рейсів аж до середи, 20 вересня 2017 року. Цей крок негативно позначився на репутації авіакомпанії, яка наполегливо працювала протягом останніх кількох років для зміни свого іміджу на краще. Нагадаємо, раніше Ryanair звинувачувалася її співробітниками в низькій зарплаті і важких умовах праці.
Суспільство Порошенка просять нагородити двох школярів, які врятували 23 малюків з пожежі в Одесі Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов підписав подання Президенту України Петру Порошенку про нагородження медалями «За врятоване життя» двох дітей, які врятували малюків під час пожежі в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі. Про це Степанов повідомив на своїй сторінці в Facebook. За словами Степанова, маленькими героями є 13-річний Максим Тихончук і 16-річна Катерина Ной. «Вони витягли з вогню у «Вікторії» 23 дітей! Дякуємо. ДЯКУЄМО. Вам і вашим батькам», - написав Степанов. Він зазначив, що звернувся до голови служби ДСНС України Миколи Чечоткіна з проханням підтримати подання. Нагадаємо, пізно ввечері 15 вересня в результаті сильної пожежі в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі загинули три дівчинки, які жили в одній кімнаті. Їх зачинили на ключ. Ще троє дітей були госпіталізовані в лікарню. За словами медиків, їхньому життю нічого не загрожує.
Культура оформление ленты  Даша Астаф'єва показала чуттєве відео з елементами еротики Відома співачка Даша Астаф'єва в рамках проекту STAND'ART презентувала відео свого перформансу в колаборації з Філіпом Коляденком і Костянтином Гордієнком. Місія проекту повинна показати, як у кожній жінці гармонійно поєднується сила творення і дика природа. Творчим натхненником і вчителем українки в її арт-проекті став відомий художник у стилі гіперреалізм Сергій Піскунов. Картина Сергія стала основою цього відео. Даша показала глядачам інший бік художньої майстерності, перетворивши його на перформанс. Режисер Гордієнко і Астаф'єва вирішили зробити акцент не на результаті роботи, а на процесі створення картини. На початку перформансу артистка з'являється в білому легкому сарафані, чистому як полотно. Але в пориві емоцій фарби змішуються, і тіло Астаф'євої стає частиною картини, а також інструментом для її створення. Візуалізація переживань показує красу і силу жінки без глянцю, через пристрасть і живу енергію.
Суспільство Поліцейську академію України очолив голова патрульної поліції Харкова Керівником Поліцейської академії України став колишній начальник патрульної поліції Харкова Вадим Лісничук. Про це повідомили в прес-службі поліції Харкова. «Вадим Ярославович успішно пройшов конкурс на посаду керівника Поліцейської академії і переходить працювати туди», - повідомили поліцейські. Місце Лісничука тимчасово займе Олексій Ніколаєв, який був заступником начальника харківської поліції. Нагадаємо, Лісничук був призначений начальником патрульної поліції Харкова в листопаді 2016 року. До того він працював начальником патрульної поліції Черкас з 1 березня 2016 року. Лісничук був активним учасником Євромайдану, після Революції вступив добровольцем у батальйон «Київ-1», брав участь у боях у  зоні АТО на Донбасі, у звільненні Миколаївки, Слов'янська, пройшов шлях від бійця добровольчого батальйону до командира батальйону «Київ-1».
Події Потужний вибух у Луганську: військовий розповів, чиїх це рук справа Вибух, який стався в понеділок, 18 вересня, ввечері в центрі Луганська, є справою рук невідомих патріотів України, які продовжують залишатися на окупованій терористами території, незважаючи на всі старання упіймати їх. Про це пише «Обозреватель», посилаючись на слова учасника бойових дій, артилериста Андрія Кобзаря. «Я вважаю, що це вочевидь справа рук патріотів України, які продовжують ховатися на захопленій терористами території. Незважаючи на всі старання бойовиків, наших українські хлопців там ще досить. Тому можна не сумніватися, що вибухи будуть там ще не раз», - повідомив Кобзар. Раніше ми повідомляли, що в центрі Луганська біля Українського драматичного театру, де терористи поставили пам'ятник десантної бойовій машині, стався вибух.
Культура У Дніпрі активісти домоглися скасування концерту «кримнашиста» Костянтина Райкіна У Дніпрі був скасований концерт Костянтина Райкіна, який планували провести в ДК «Машинобудівників». Про це повідомляє директор КП «Патріот» Ігор Куликовський на своїй сторінці в Facebook, захід скасував орендодавець. Концерт Райкіна був анонсований на 16 листопада, проте власник палацу культури скасував концерт у зв'язку з тим, що артист публічно підтримав анексію Криму. «Минулого понеділка ми просили орендодавця конструктивно переглянути протягом тижня свою громадянську позицію», - написав Куликовський. За його словами, орендодавець переглянув свою позицію і скасував концерт. У 2014 році Костянтина Райкін публічно зізнався, що «радіє приєднанню Криму до Росії». Відзначимо, що на 15 листопада запланований концерт Райкіна в Києві.
Суспільство Парубій підписав закон «Про освіту» та відправив на підпис Порошенку Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон «Про освіту». Підписання відбулося в ході брифінгу в парламенті, передає кореспондент АСН. «Закон підписаний. І сьогодні служби Верховної Ради передадуть закон на підпис президенту України», - заявив Парубій. Він зазначив, що ухвалена реформа «задавненої системи освіти, яка була створена ще в СРСР». «З того часу мало що змінилося. Я хочу підкреслити, що з ключового питання, яке викликало дискусії, в законі зазначається, що викладання в українських школах буде вестися державною мовою, як у всьому європейському просторі», - додав спікер. За його словами, всім нацменшинам і корінним народам буде надано право отримувати освіту рідною мовою. Однак мовою навчання в українських державних школах буде державна. «Цей закон не тільки для вчителів, викладачів, студентів і учнів. Цей закон стосується кожного громадянина», - резюмував Парубій. Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект №3491-д «Про освіту». Його підтримали 255 нардепів.
Події оформление ленты  Соцмережі киплять: на путінських навчаннях вертоліт обстріляв журналістів Користувачі соцмереж висловили свою думку про інцидент, який стався на навчаннях «Захід-2017». «Навчання проходять у нормальному режимі. Мінімум двоє журналістів перебувають у важкому стані в лікарні. Автомобілі згоріли. Пара штурмових вертольотів Ка-52 виконала навчальну вправу із завдання удару по наземних цілях ракетами «повітря-земля», - пише волонтер Збройних Сил України Роман Сініцин. «Бойові вертольоти авіації Вейшнорії завдали сильного ракетного удару по військовій базі агресора..." - пише блогер Костянтин Машовець. «У тому, що на навчаннях РФ вертоліт ракетами «довбнув» по російських журналістах (ні, не смертельно), є іронія якась. Або вейшнорія. Я ще не вирішив», - пише журналіст Віктор Трегубов. Раніше ми повідомляли, що на російсько-білоруських навчаннях «Захід-2017» сталася надзвичайна пригода. На полігоні під Петербургом вертоліт Ка-52 випадково випустив ракети класу «повітря-земля» у бік журналістів, в результаті чого двоє людей були важко поранені.
Спорт На матчі з Косовом і Хорватією Шевченко викликав у збірну 7 легіонерів До вирішальних матчів відбору ЧС-2018 року з Косовом і Хорватією готуватимуться сім легіонерів. Список легіонерів оголосив головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко. Матч з Косовом відбудеться 6 жовтня, а зі збірною Хорватії - 9 жовтня. До переліку футболістів, які виступають у зарубіжних клубах, увійшли сім осіб, зокрема 34-річний захисник Олександр Кучер. Цей футболіст пропустив останні збори національної команди. Виклик до збірної також отримали Євген Коноплянка («Шальке», Німеччина), Андрій Ярмоленко («Боруссія Д», Німеччина), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Ротань, Едуард Соболь (обидва - «Славія», Чехія ) і Руслан Малиновський («Генк», Бельгія). Нагадаємо, після поразки від Ісландії і перемоги над Туреччиною у відборі на чемпіонат світу 2018 року підопічні Шевченка займають 24-те місце.
Суспільство Сенат США заборонив «Лабораторію Касперського» Сенат США проголосував у понеділок, 18 вересня, за заборону на використання продуктів компанії «Лабораторія Касперського» федеральним урядом, пославшись на те, що компанія може бути пішаком Кремля і становити загрозу національній безпеці країни. Про це повідомляє Reuters. Голосування є останнім у серії невдач для «Лабораторії Касперського» у Сполучених Штатах. Компанія займається антивірусним захистом протягом 20 років і має близько 400 мільйонів клієнтів по всьому світу. Представники компанії рішуче заперечують, що вона причетна до шпигунства від імені уряду Російської Федерації. Голосування було включено як поправка до щорічного законопроекту про витрати на оборонну політику, схваленому в понеділок Сенатом. Американські законодавці і співробітники розвідувальної служби стривожені можливістю кібершпіонажу з боку Москви після президентських виборів 2016 року. Співзасновник і виконавчий директор компанії Євген Касперський неодноразово засуджував звинувачення на адресу його компанії, називаючи їх помилковими, стверджуючи, що йому досі не надали достовірних доказів. Минулого тижня він сказав, що дасть свідчення у справі наприкінці цього місяця, зокрема про безпеку своїх продуктів, але сказав, що йому для цього знадобиться прискорена віза. Законопроект заборонить використання продуктів «Лабораторії Касперського» в цивільних і військових відомствах. Директива, випущена адміністрацією Трампа минулого тижня, поширюється тільки на цивільні урядові агентства, а не на Пентагон. На початку цього року лідери розвідки США заявили, що «Лабораторія Касперського» взагалі не дозволена у військових мережах.
Політика Порошенко: Україна витрачає на оборону більше, ніж за вимогами НАТО Україна виділяє на оборону понад 6% ВВП, а це перевищує зобов'язання для країн - членів Північноатлантичного Альянсу. Про це повідомив президент Порошенко, виступаючи у Військовій академії США Вест-Пойнт, передає прес-служба голови держави. За інформацією Петра Порошенка, військові витрати в Україні перевищили 6% ВВП. «Цифра, яка набагато вище, ніж зобов'язання для НАТО», - зазначив президент. Голова держави оцінив роль Америки в розвитку збройних сил нашої країни. «Ми цінуємо той факт, що США стоять пліч-о-пліч у нашій боротьбі», - зазначає Порошенко. За його словами, сьогодні керівництво і президент США зарекомендували себе міцними і надійними захисниками міжнародного права. «Ваша країна залишається світовим лідером у наданні практичної допомоги ЗСУ», - додав Порошенко. Він також подякував Америці за допомогу в розвитку української армії.
Політика оформление ленты  Саакашвілі під Адміністрацією Президента заявив, що "в цій будівлі є величезний склад готівки" Позбавлений громадянства України лідер "Руху нових сил" Михеїл Саакашвілі у вівторок опівдні влаштував мітинг під Адміністрацією Президента в Києві на вулиці Банковій. За його словами, він планує передати в Адміністрацію свої вимоги до влади, передає кореспондент АСН. Водночас перед АП були зосереджені величезні сили Національної гвардії - близько 1000 військових виставлені кордоном вздовж Банкової, перегородили також дорогу на вулицю Інститутську від метро Хрещатик. Саакашвілі під час мітингу заявив, що влада тисне на нього, "намагаючись екстрадувати до Грузії його рідного брата, наймаючи тітушок і погрожуючи розправою". Водночас Саакашвілі стверджує, що "у нього немає особистого конфлікту з Президентом України і що він буде боротися проти системи, частиною якої Порошенко є". Саакашвілі заявляє, що через своїх соратників-нардепів буде відстоювати скасування недоторканності Президента і депутатів, "щоб поставити їх на місце". Він заявив, що ніякими красивими заявами про перемоги влади, реформи керівництву країни не вдасться прикрити свої промахи і недоробки. "А поки вони як пиляли бабки, так і пилятимуть. Там у них цілий склад готівки, у першій цій будівлі (показує на АП. - АСН). Коли наступного разу ви туди зайдете, ви зацікавтеся. Тут немає великого секрету. Ось коли там не буде грошей для підкупу депутатів і інших, коли там будуть чисті люди, ось тоді я буду як громадянин України спокійно ходити цими вулицями!" - заявив Саакашвілі. Політик не повідомив, чи збирається він зустрічатися з кимось у Києві з високопоставлених осіб. З мітингу Саакашвілі поїхав на автомобілі "Шкода" з одеськими номерами.
Суспільство В Україні завтра похолодає, пройдуть дощі, грози і навіть град У середу, 20 вересня, в західну і північну частини України переміститься вологий і помірно-теплий атмосферний фронт із заходу Європи. На решті території країни погода залишиться теплою і сухою, повідомили в Укргідрометцентрі. У західних, Вінницькій та північних областях в середу очікуються короткочасні дощі, місцями грози, температура вночі 7-12°, вдень 19-24°С. На решті території без опадів, температура вночі 13-18°, вдень 27-32°С. Вночі та вранці у Києві пройде короткочасний дощ, вдень без опадів. Температура вночі 10-12°С, вдень 21-23°С. У четвер, 21 вересня, в західних областях України пройдуть дощі, а в Карпатах - сильні дощі, температура повітря вночі 7-12°, вдень 13-18°. У східних, Херсонській, Запорізькій і Дніпропетровській областях без опадів; температура вночі 13-18°С, вдень 27-32°С. Грози з градом можливі на решті території країни. Температура вночі 10-16°С, вдень 23-28°С, в Одеській і Миколаївській областях до 30°С. Також по всій території країни буде поривчастий вітер 7-12 м/с, в більшості областей пориви 15-22 м/с, на півдні місцями 25 м/с. У Києві - короткочасний дощ, гроза. Температура вночі 13-15°, вдень 26-28°С.
Події У Міноборони РФ спростували повідомлення про обстріл глядачів на навчаннях «Захід-2017» Військові РФ спростували повідомлення, що під час навчань «Захід-2017» з вертольота Ка-52 стався інцидент з випадковим пуском ракети «повітря-земля» по глядачах. Про це інформує Інтерфакс, посилаючись на прес-службу Західного військового округу Росії. «Вчора, 18 вересня, в рамках розіграшу епізоду практичних дій спільного стратегічного навчання «Захід-2017» подій, пов'язаних з роботою армійської авіації, не було», - повідомили в прес-службі МО РФ. «Повідомлення в соцмережах про залпи по журналістах, велике число тяжкопоранених - провокація чи персональна дурість», - відзначили в окрузі. Військові заявили, що на відеокадрах у соцмережах зафіксований інший випадок - тоді екіпажі вертольотів відпрацьовували вправу по ураженню наземних цілей. «Системою наведення одного з вертольотів було здійснено випадкове захоплення цілі. В результаті влучення ракети пошкодження отримав один з вантажних автомобілів без людей», - відзначили в окрузі. Раніше повідомлялося, що в результаті мимовільного пуску ракети двоє людей отримали важкі поранення.
Суспільство Британія втратить 10 тисяч робочих місць через вихід з Євросоюзу Близько 10 тисяч місць у фінансовій сфері будуть перенесені з Великої Британії або створені за кордоном в найближчі кілька років, якщо Британії відмовлять у доступі до єдиного ринку Європи. Reuters провело опитування в фірмах, на яких працює основна частина співробітників сфери міжнародних фінансів. Франкфурт був найкращим місцем для переїзду, за ним ішов Париж. Опитування було проведено в 123 фірмах, таким чином були опитані представники найбільших банків, страхових компаній, приватних інвестиційних компаній і бірж Великої Британії. Майже половина опитаних компаній повідомила, що їм доведеться перемістити персонал або реструктурувати свій бізнес через Brexit, який має відбутися в березні 2019 року. Ще одна третина сказала, що це не вплине на їхню діяльність, а інші зазначили, що ще не визначилися або відмовилися від коментарів. Кількість робочих місць, які потрібно перемістити або створити за кордоном, становить не менше 350 тисяч осіб. Близько 1,1 мільйона осіб працюють у фінансовому секторі Великої Британії. Отримані дані свідчать про те, що Лондон збереже своє місце як головний фінансовий центр Європи, принаймні в короткостроковій перспективі. Однак більшість респондентів заявили, що серйозніші кроки можуть бути зроблені протягом десяти років. Значить, відтік робочих місць буде поступовим і розтягнеться на тривалий термін.
Суспільство Одіозний Захарченко заявив, що вибори президента України в "його" недореспубліці проводитись не будуть Вибори президента України на захопленій бойовиками «ДНР» території проводитися не будуть. Про це повідомляє ватажок недореспубліки Олександр Захарченко. «Цього разу - не пройде. Ми доведемо усьому світові, що українських виборів на «нашій» території не буде. Києву доведеться вибирати - або визнати, що вибори проходять на тій території, яку вони вважають своєю, і визнати свою владу обмежено легітимною, або «визнати» «ДНР» і «ЛНР». Тоді вже можна проводити вибори на «всій території», але тільки своєї держави - без нас», - наводить заяву терориста Захарченка його прес-служба. Він також зазначив, що не дозволить зробити вигляд, що вибори українського президента пройшли на «території» псевдореспубліки, якщо опозиція доб'ється їх дострокового проведення. Захарченко пояснив, чому вважає вибори президента України 2014 року нелегітимними. «Нова опозиція в Києві наполягає на дострокових виборах українського президента і Ради. Якщо ці вибори пройдуть, то ми не допустимо повторення «політичного шахрайства», яке влаштував Київ на виборах у 2014 році. Ми не дозволимо зробити вигляд, що на «нашій території» проходять вибори президента України і Ради. У 2014 році виборів України на «нашій території» не було, але Київ заявляв, що проводить вибори на всій території «колишньої України». Тому ми вважаємо ті вибори незаконними, а владу в Україні - нелегітимною», - заявив терорист.
Події Поліція відкрила справу за фактом пожежі в Херсоні, в якій загинули діти Поліція відкрила справу за фактом пожежі в Херсоні, в результаті якої загинули чотири особи, зокрема троє дітей. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції в Херсонській області на своїй сторінці в Facebook. У поліцію подзвонили близько 4:47 жителі одного з житлових будинків у Корабельному районі. Слідчо-оперативна група встановила, що пожежа почалася в одній з квартир будинку. В результаті пожежі вогнем знищено майже всі 12 квартир будинку. Локалізувати полум'я вдалося близько 7:00. Правоохоронці повідомили, що були знайдені тіла членів однієї сім'ї - жінки, її двох дітей 1 і 8 років. «Проводяться пошуки тіла 5-річної дівчинки. 36-річний батько дітей у важкому стані з опіками госпіталізована в реанімаційне відділення Херсонської обласної клінічної лікарні. Крім того, в результаті пожежі постраждали 43-річна мешканка будинку і 26-річний працівник ДСНС», - відзначили в поліції. Зараз правоохоронці розглядають кілька версій події, серед яких найбільш імовірна - коротке замикання електропроводки.
Політика Клімкін: Моніторинг кордону України з РФ є фактором повного виконання Мінська Забезпечення моніторингу кордону України з РФ є фактором повного виконання мінських домовленостей. Про це повідомив голова МЗС України Павло Клімкін під час зустрічі з генсеком секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером, передає прес-служба міністерства. Відзначається, що зустріч, на якій обговорювалося виконання мінських угод, пройшла 18 вересня цього року в Нью-Йорку (США) в рамках загальних дебатів 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. «Забезпечення постійного моніторингу російсько-українського кордону є обов'язковим фактором повного виконання мінських угод», - повідомив Павло Клімкін. Крім того, співрозмовники також обговорили перспективи розгортання на території України миротворчої операції ООН. Павло Клімкін зазначив, що подібна місія повинна діяти на всій території ОРДЛО, зокрема вздовж неконтрольованої частини кордону України і РФ.
Політика Депутат Київради, соратник Черновецького, вийшов із СІЗО під заставу Депутат Київської міськради, соратник екс-мера Києва Леоніда Черновецького Сергій Кримчак був звільнений з-під варти під заставу в 1,4 млн гривень. Про це повідомив його адвокат Ігор Черезов. Черезов зазначив, що Кримчак залишив СІЗО в понеділок, 18 вересня, передає Інтерфакс-Україна. Нагадаємо, 14 вересня детективи НАБУ повідомили депутату Кримчаку про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 та ч.4 ст.358 (підроблення документів , печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч.2 ст.209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ст.366-1 (декларація недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Слідчі припускають, що в 2010-2011 роках на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин Кримчак організував злочинну схему заволодіння трьома земельними ділянками загальною вартістю понад 3,5 млн грн.
Події В Індонезії протестують через криваві події 1965 року, є постраждалі У столиці Індонезії Джакарті в понеділок, 18 вересня, відбувся мітинг за відновлення прав жертв антикомуністичної чистки 1965 року. Поліція затримала 22 людини, повідомляє Reuters. У зіткненнях були поранені 5 поліцейських. Натовп з близько 200 осіб зібрався біля Фонду правової допомоги в центрі Джакарти, де минулими вихідними був проведений семінар щодо вбивств 1965 року. Журналісти відзначають, що учасники протесту кидали каміння і пляшки з водою, а поліція використовувала водяні гармати та сльозогінний газ, щоб розігнати натовп. Активісти закликали владу охороняти події минулого і «критично ставитися до історії». Комунізм заборонений в Індонезії і ті, хто йому співчувають, сприймаються з глибокою підозрою і ворожістю, особливо з боку націоналістів та ісламістів. Уряд президента Джоко Відодо намагвся відновити в правах жертв кривавої антикомуністичної чистки 1965 року, одного з найпохмуріших періодів в історії країни, але напруга в суспільстві не вщухає. Антикомуністична чистка почалася в кінці 1965 року, коли правлячий генерал Сухарто і військові захопили владу після невдалого комуністичного перевороту. В результаті чистки тоді загинуло близько 500 тисяч осіб. Більше мільйона людей були ув'язнені за підозрою в комунізмі. Жоден уряд до цього часу не визнав цифру загиблих і не приніс вибачення жертвам трагічних подій.
Політика У Путіна відреагували на схвалення Сенатом США передачі Україні летальної зброї У Кремлі повідомили, що передача летальної зброї Америкою для України не сприятиме врегулюванню конфлікту на Донбасі. про це повідомляє УНІАН, посилаючись на прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова. «Ця заява Петра Порошенка (про надання 500 млн дол. - Ред.). Будь-яких заяв з боку США ми не чули з цього приводу. Не знаю, чи є такі заяви», - зазначив Пєсков. Відповідаючи на запитання кореспондента видання, як діятиме Москва, якщо інформація підтвердиться, він сказав, що це двостороннєпитання українсько-американських відносин в частині надання кредиту, а щодо летальних озброєнь, то Кремль «неодноразово заявляв ясну та однозначну позицію». «Таке рішення, звичайно, не сприятиме врегулюванню конфлікту на південному сході України і деескалації напруженості», - зазначив Пєсков.
Події оформление ленты  Пуск ракет по глядачах на навчаннях «Захід-2017» показали з кабіни пілота В інтернеті оприлюднили відео з кабіни військового вертольота Ка-52, який випустив ракети «повітря-земля» по глядачах під час військових навчань «Захід-2017». Ролик можна подивитися в YouTube. «Через збій військової техніки двоє людей опинилися в шпиталі. Найімовірніше, інцидент стався незадовго до візиту на полігон Володимира Путіна», - сказано в описі відео. Нагадаємо, після того, як відео пуску ракет по глядачах було опубліковано в ЗМІ, військові РФ відразу ж виступили зі спростуванням. Вони заявили, що пуск ракет - це розіграш. «Повідомлення в соцмережах про залпи по журналістах, велике число тяжкопоранених - провокація чи персональна дурість», - відзначили в Міноборони країни-агресора. Нібито на відеокадрах у  соцмережах зафіксований випадок, коли екіпажі вертольотів відпрацьовували вправу з ураження наземних цілей.  
Політика Санкції ЄС проти РФ треба буде послаблювати в разі успіху місії ООН на Донбасі - голова МЗС Німеччини Санкції проти Росії крок за кроком потрібно буде послаблювати, якщо місія ООН на Донбасі буде вдалою. Про це повідомляє глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель в інтерв'ю Magdeburger Volksstimme, передає УНІАН з посиланням на прес-службу німецького відомства. За даними глави МЗС ФРН, він запропонував Володимиру Путіну ідею введення миротворчої місії ООН на Донбас ще півроку тому, але до цього моменту той відкидав таку ідею. «Тепер Володимир Путін погодився з пропозицією. Звичайно, ми не дійшли згоди за всіма пунктами, як миротворча місія повинна виглядати. Але РФ зараз робить один великий крок назустріч нам. Ми повинні скористатися можливістю і сказати: давайте домовимося, як повинна виглядати місія ООН. Якщо вдасться таким чином досягти перемир'я, то ми повинні почати послаблювати санкції проти РФ крок за кроком і надати Україні допомогу у відновленні Донбасу. Потрібен новий старт у політиці розрядки з РФ. Росіяни відчинили двері, і ми не можемо зачинити їх, а, навпаки, повинні продовжити їх відчиняти», - зазначив голова МЗС Німеччини.
Події оформление ленты  Підліток витягнув з вогню 15 дітей у таборі «Вікторія» Максим Тихончук зумів врятувати 15 дітей з моторошної пожежі в таборі «Вікторія» в Одесі. Про подвиг 13-річного Максима та Каті Ной, яка отримала опіки і знепритомніла, розповів депутат міськради Олександр Іваницький у себе в Facebook. «Максим Тихончук, 13 річний хлопець, який виніс дітей із п'яти кімнат у таборі «Вікторія». Це 15 життів! Дітей, які спали і не підозрювали нічого. У понеділок він пішов на уроки в школу з обпаленими руками. Сильна, скромна, добра людина, якою можуть пишатися батьки і вся Україна. Тихончук и Катя Ной - наш золотий фонд!» - пише він. Коли сталася пожежа, Максим був в іншому корпусі, але відразу кинувся на допомогу. Щоб вивести дітей, підліток розбив вікна, двері і виводив дітей. За словами його класного керівника, він переживає, що не зміг дістатися до кімнати, де загинули троє дівчат, так як двері в кімнату оплавилися і не відчинялися вже.
Політика Авіакомпанії РФ оштрафували в Україні на 2,72 млрд гривень Державіаслужба України за період введення санкцій проти авіакомпаній, які порушили повітряний простір України і продовжують літати в анексований Крим, застосувала до них понад 20 тисяч штрафів на загальну суму 2,72 млрд грн. Про це повідомили в компанії, передає Інтерфакс-Україна. Санкції проти авіакомпаній країни-агресора введені указом Президента України від 16 вересня 2015 року. За даними Державіаслужби, є більше 40 порушників, зокрема, «Аерофлот», «Вім авіа», «Газпром авіа», «Ред Вінгс», «Росія», «Алроса», «Уральські авіалінії», «Ямал», «Ютейр», «Трансаеро», «224 авіазагін», «Когалимавіа», «Сокіл», «Барс Аеро»тощо. За кожне порушення накладається штраф у розмірі 8 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (136 тис. грн). Факти правопорушень фіксуються на підставі даних автоматизованої системи управління повітряним рухом Aircon 2100. Згідно з Повітряним кодексом України, якщо штраф не сплачено у 15-денний термін з моменту отримання постанови про його накладення, примусове стягнення здійснює Державна виконавча служба. Станом на 15 вересня 2017 року із зазначеної суми в 2,7 млрд грн жодна штрафна санкція не була оплачена.
Суспільство оформление ленты  Тисячі медиків у Києві вимагали підвищення зарплати і доопрацювання медреформи Ходою центром столиці сьогодні, 19 вересня, пройшли кілька тисяч медпрацівників, які протестують проти проведення реформи охорони здоров'я в такому вигляді, як її бачить МОЗ. Колона в білих халатах зупинялася біля будівель Кабінету міністрів, Верховної Ради, щоб озвучити свої вимоги: підвищити заробітну плату медпрацівникам, а також залучати представників профспілки до розробки медреформи. «Я проти такої реформи, як у більшовиків в Інтернаціоналі співається, що ми все зруйнуємо вщент, а потім новий світ побудуємо, - говорить учасник протесту Фелікс Лідерман. - Супрун налякала старі кадри, які вже думають про звільнення, бо не хочуть чекати дедлайну, а нові кадри не створюються. Тому сьогодні ми лікуємо, а що буде завтра, невідомо».
Наука і технології Єврокомісія оголосила про створення Агентства ЄС з кібербезпеки Єврокомісія і високий представник Євросоюзу із закордонних справ, політики безпеки і оборони Федеріка Могеріні запропонували заходи щодо посилення кібербезпеки союзу, щоб забезпечити протидію кіберзлочинності, економічні наслідки від якої в ЄС за останні 4 роки збільшилися в п'ять разів. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. У вівторок, 19 вересня, такі заходи оголосив заступник голови Єврокомісії по єдиному цифровому ринку Андрус Ансіп, член ЄК по союзу безпеки Євросоюзу Джуліан Кінг, а також член Єврокомісії з цифрової економіки і цифрового суспільства Марія Габріель. «Ми все більше залежимо від даних, і це причина, з якої важливо захищати ці дані від будь-яких атак. Кібератаки стали більш частими, витонченими, глобальними і Європа повинна бути в змозі протистояти таким атакам цілодобово у всіх країнах Євросоюзу», - повідомив Ансіп на прес-конференції в Брюсселі. Він повідомив про пропозицію ЄК створити Агентство ЄС з кібербезпеки, яке буде допомагати країнам - членам союзу діяти в зв'язку з кібератаками. Було запропоновано впровадити нову систему сертифікації, яка дозволить «гарантувати безпеку використання товарів і послуг в цифровому середовищі».
Кримінал Під Києвом п'яний чоловік кілька разів зґвалтував 70-річну пенсіонерку Прокуратура Київської області повідомила про підозру чоловікові, який, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, зґвалтував 70-річну жінку. Про це інформує обласна прокуратура, передає АСН. Згідно з процесуальним керівництвом Баришівського відділу Бориспільської прокуратури, було повідомлено про підозру чоловікові в скоєнні кримінального злочину, що передбачений ст. 152 ч. 1 (зґвалтування) КК України. Як було встановлено, 43-річний раніше судимий чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вночі прийшов до 70-річної мешканки одного з сіл Баришівського району. Надалі зловмисник пробрався в кімнату потерпілої і проти її волі зірвав з неї одяг, повалив на ліжко і під загрозою фізичної розправи вчинив численні насильницькі статеві акти. Завдяки вжитим заходам ґвалтівник був затриманий в порядку ст. 208 КПК України. За клопотанням прокуратури підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Політика Нардепи не затвердили жодної із тисячі поправок до судової реформи Народні депутати розглянули тисячу з 4383 поправок до законопроекту «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів», що входить у пакет судової реформи. Про це повідомляє Укрінформ. Відзначається, що «за» кожну з поправок голосувало не більше сотні парламентаріїв. Більша половина місць у сесійній залі була порожня. Нагадаємо, розгляд законопроекту №6232 почався 7 вересня, документ передбачає внесення змін до Господарського, Цивільного процесуального кодексів, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів. Тиждень з 11 по 15 вересня був не пленарним, тому 19 вересня парламентарії продовжили розгляд законопроекту в другому читанні.
Події У Києві затриманий іноземець, який погрожував влаштувати вибух У Києві чоловік у стані алкогольного сп'яніння катався в таксі, дзвонив у поліцію і говорив, що він терорист і планує вибух. Поліцейські разом з СБУ протягом години встановили і затримали жартівника. Про це інформує відділ комунікації поліції міста. «Близько 7:00 в чергову частину Дарницького управління поліції надійшло повідомлення з мобільного телефону від невідомого, який назвав себе «терористом» і заявив про вибух, який він готує», - сказали в поліції. Поліцейські разом з працівниками СБУ оперативно відпрацювали отримані дані і встановили місце, звідки надійшло повідомлення. Потім правоохоронці знайшли і зупинили автомобіль, яким користувався «терорист». У салоні поліцейські виявили чоловіка у стані алкогольного сп'яніння, а водій підтвердив, що пасажир телефонував у поліцію з погрозами вибухів. Потім він влаштував конфлікт через суму оплати за проїзд в таксі. Правопорушника доставили до територіального управління поліції. Це 48-річний громадянин іншої держави, який живе в Києві.
Події Жахлива ДТП у Нью-Йорку. Чартерний автобус врізався в інший бус на повному ходу Чартерний автобус, яким керував водій, звільнений два роки тому столичним транспортним відомством, зіткнувся з міським автобусом на перехресті в Нью-Йорку, США, в понеділок, 18 вересня 2017 року. В результаті зіткнення загинув водій і дві інші людини, 16 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості, повідомляє he New York Times. Just in NEW video showing the second the buses collided in #queens . 3 killed, more than a dozen injured More soon @ABC7NY pic.twitter.com/pWwFrgWS86 — Kemberly Richardson (@kemrichardson7) 18 вересня 2017 р. Водій, 49-річний Реймонд Д. Монг, втратив роботу в 2015 році, після того як його авто зіткнулося відразу з двома автомобілями на автомагістралі, а він втік з місця події. Йому винесли вирок за водіння в стані алкогольного сп'яніння і спробу уникнути арешту і призначили випробувальний термін тривалістю 18 місяців. Автобуси зіткнулися близько 6:15 ранку, про це повідомив представник Департаменту поліції Нью-Йорка. 68-річний Генрі Вдовяк, що проходив повз, опинився в пастці під одним з автобусів і помер на місці події. Серед загиблих також 55-річний Грегорі Лільєфорс, пасажир міського автобуса, і водій чартерного автобуса Монг. Обидва загинули в лікарні. У той час як лівим боком чартерний автобус врізався в міський, іншим боком він зачепив ресторан Kennedy Fried Chicken, що спровокувало невелику пожежу, яка незабаром була ліквідована пожежними. Поліція сказала, що на чартерному автобусі не було пасажирів. Відео, розміщене в соціальних мережах, показує, як чартерний автобус проноситься через перехрестя і врізається в міський автобус, який  завернув на бульвар.
Економіка Тайвань призупинив експорт нафтопродуктів і зрідженого газу в Північну Корею Тайвань призупинив експорт нафтопродуктів і зрідженого газу в Північну Корею, а також імпорт одягу та текстилю з країни-агресора, відповідно до резолюції, прийнятої Організацією Об'єднаних Націй 11 вересня 2017 року. Подібні дії є значною мірою символічним кроком з боку острова, який хоче показати, що є відповідальним членом міжнародного співтовариства, повідомляє Reuters. Тайвань не є членом ООН, оскільки Китай продовжує претендувати на острів, стверджуючи, що він є лише адміністративною одиницею КНР і тому він не може мати офіційних дипломатичних відносин з будь-ким. Але демократичний Тайвань любить показувати, що відповідає міжнародним нормам, незважаючи на відсутність членства в ООН. На додаток до заходів, вказаних у резолюції, Тайвань заявив, що припинить експорт зрідженого природного газу, сирої нафти і нафтопродуктів у Північну Корею з вівторка, 19 вересня 2017 року. Про це йдеться в повідомленні Міністерства економіки острова. Письмові угоди, підписані до 11 вересня 2017 року, будуть чинні до 10 грудня 2017 року, однак для їхньої реалізації необхідно отримати спеціальний дозвіл від торгового представництва. Тайвань і Північна Корея мають незначні торговельні відносини. Експорт у Північну Корею в перші шість місяців цього року склав всього $36 тисяч.
Суспільство За час дії безвізу ЄС відвідали 5,8 млн українців, відмову отримала 61 особа За перші три місяці дії безвізу, з 11 липня 2017 року станом на 11 вересня цього року, країни Європейського Союзу відвідали 5 799 360 громадян України. Про це передає представництво ЄС в Україні, посилаючись на дані ДПСУ. За інформацією Інтерфакс-Україна, з них 1 413 178 українців в'їхали в країни Євросоюзу за біометричними паспортами, зокрема 235 795 громадян - без віз, тобто 87% людей з біометричними паспортами подорожували з візами, а 17% скористалися всіма перевагами безвізу. Згідно з цими даними, число поїздок, здійснених українцями до країн Євросоюзу за три місяці літа, виросло на 10% в порівнянні з аналогічними трьома місяцями минулого року. Відмову у в'їзді в Євросоюз за час дії безвізового режиму отримав 61 громадянин України - 0,026% від загального числа безвізових мандрівників. Головними причинами відмови були перевищення термінів перебування в ЄС в ході попередніх поїздок і відсутність документів, що підтверджують мету і умови перебування в країнах Європейського Союзу.
Політика У Раді знову спробують закрити Російський центр культури в Києві Депутат БПП Ірина Фриз хоче повернути на розгляд Ради законопроект про заборону діяльності Російського центру науки і культури в столиці. Про це вона пише у себе в Facebook. «Діяльність Російського центру науки і культури в Києві має бути негайно припинена», - пише Ірина Фриз. Вона нагадала, що проект закону про заборону діяльності центру вона вносила в парламент ще в 2016 році. «Тоді було висловлено застереження, що ухвалення законопроекту призведе до закриття владою РФ українських культурних центрів на російській території. В результаті проект закону був тимчасово відкликаний», - пише Фриз. Вона вважає, що потрібно повернутися до цього питання, так як діяльність Російського центру науки і культури в столиці України, що включає відправку українських дітей уРосію для їх пропагандистської обробки, загрожує нацбезпеці нашої країни. «Я переконана, що ризики, які пов'язані з закриттям Українського культурного центру в Москві менші, ніж ті, які пов'язані з подальшою роботою Російського центру науки і культури в Києві», - резюмувала депутат.
Кримінал оформление ленты  Харківський хакер через веб-камери підглядав за жертвами, серед яких є й українські політики На Харківщині поліція затримала 23-річного місцевого хакера, який, під'єднуючись до чужих комп'ютерів на правах адміністратора, вмикав веб-камери і таємно підглядав за приватним життям їхніх власників. Причому його жертвами ставали не тільки українці, а й жителі інших країн, передає прес-служба поліції. Чоловік для своїх злочинів використовував шкідливе програмне забезпечення. Під час обшуку його квартири в  Харкові поліцейські вилучили персональний комп'ютер, на жорсткому диску якого містилося шкідливе програмне забезпечення. Всього його жертвами стали близько сотні людей. Оперативники серед інших версій і причин його діяльності розглядають і замовний характер. Так як серед жертв хакера є члени українських політичних партій.  
Події ЗМІ: У Севастополі окупанти ходили по квартирах військових ЗСУ Вчора, 18 вересня, в окупованому Севастополі силовики місцевої «адміністрації» відвідали квартири в будинку №17 по пров. Новікова в Балаклаві, в якому живуть сім'ї військовослужбовців ВМС України, а також військові пенсіонери. Про це передає Крим.Реалії, посилаючись на дружин українських офіцерів, які не зрадили присягу і проходять зараз службу на материковій частині України. За їхніми даними, окупанти обійшли всі квартири будинку і провели бесіди з місцевими жителями. Зокрема, запитували, чи знають вони, що живуть у службовому житлі, цікавилися, скільки людина живе в квартирі і де зараз перебуває голова сім'ї. У мешканців також вимагали показати паспорт і перевіряли реєстрацію. Крім того, окупанти розпитували про сусідів: хто живе, хто виїхав і де перебуває зараз. Жителі заявили, що раніше була спроба виселити одну з сімей з службової квартири, але права на житло тоді вдалося відстояти через суд.
Економіка Швейцарія закриває криптовалютні біржі Фінансовий регулятор Швейцарії закрив криптовалютну біржу, яка, за його словами, була постачальником фальшивої криптовалюти, а також розслідує близько десяти інших можливих випадків шахрайства з віртуальними грошима, повідомляє Reuters. Рішення Швейцарської служби з нагляду за фінансовими ринками (FINMA) відбулося після рішення китайської влади, які закрили криптовалютні біржі в Пекіні минулого тижня. Віртуальні валюти, такі як Bitcoin, які випускаються і зазвичай контролюються їхніми розробниками, не фінансуються державними банками. Прихильники криптовалютного ринку вважають його швидким і ефективним способом управління грошима. Але регулюючі органи і банківські установи все більше стурбовані ризиками шахрайства на зростаючому онлайн-ринку. Джеймі Дімон, виконавчий директор банку JPMorgan, минулого тижня сказав, що біткойн - найпоширеніша криптовалюта - «є шахрайством» і, в кінцевому підсумку, «вибухне». Асоціація «QUID PRO QUO», закрита FINMA, випускала так звані E-Coins протягом року і заробила не менше $4,2 млн від декількох сотень користувачів. Про це FINMA заявив у вівторок. З грошей, які вклали користувачі, FINMA конфіскувала і заблокувала активи на суму близько 2 млн франків. FINMA випустила ще три попередження компаніям через підозрілу активність у галузі криптоконверсії і зараз проводить 11 розслідувань інших можливих підроблених віртуальних валют. Швейцарська фінансова індустрія шукає нові шляхи зростання, адже світова спільнота намагається боротися з ухиленням від сплати податків, в зв'язку з чим банкам все складніше захищати своїх клієнтів, застосовуючи положення про банківську таємницю. Невеликий швейцарський кантон Цуг, що славиться низькими податками, які залучили багатонаціональні компанії, намагається перетворитися на центр віртуальних валютних фірм. Але випадок з «QUID PRO QUO» є прикладом пастки інвестування у криптовалютний ринок, який швидко розвивається, але все ще туманний.
Політика Трамп закликає до поваги і дотримання суверенітету держав, зокрема України Сьогодні, 19 вересня, в Нью-Йорку відкрилася загальнополітична дискусія в рамках 72-ї сесії Генасамблеї ООН. На ній виступлять понад 120 голів держав і урядів, а також голови делегацій і міністри закордонних справ. Про це передає телеканал 112 Україна. Перед початком загальних дебатів генсек ООН представив країнам - членам організації свою щорічну доповідь про роботу ООН. Вперше на сесії Генеральної Асамблеї виступив президент США Дональд Трамп. Світ повинен поважати суверенітет кожної держави - від України до Південно-Китайського моря. Про це Трамп повідомив під час виступу на 72-й сесії Генеральної Асамблеї. «Ми повинні виконати суверенний борг перед людьми, яких ми сумлінно представляємо. Треба захищати свої держави, їхні інтереси, треба виключати загрози суверенітету, починаючи від України до Південно-Китайського моря. Треба відстоювати права поваги до кордонів, до культури і мирної взаємодії», - повідомляє він.
Суспільство Каліфорнія заборонить розводити тварин. Взяти можна буде тільки з розплідників для бездомних Каліфорнія може стати першим американським штатом, який оголосив поза законом так звані «щенячі фабрики» - комерційні розплідники для собак. Новий закон, що забороняє зоомагазинам продавати собак, кішок і кроликів, що не були доставлені туди службою порятунку тварин або з притулків, може бути підписаний найближчим часом, повідомляє The New York Times. Каліфорнійські законодавці ухвалили законопроект у четвер і передали його на підписання губернатору Джеррі Брауну, який до 15 жовтня 2017 року має вирішити його долю. Законопроект, природно, призвів до розбіжностей між захисниками тварин, заводчиками і власниками зоомагазинів. Опоненти заявили, що законопроект позбавить роботи магазини домашніх тварин, в той час як прихильники стверджують, що він покладе край розведенню тварин у жахливих умовах. Американське суспільство із запобігання жорстокому поводженню з тваринами підтримало законопроект, сказавши, що тварини «зазвичай живутьу переповнених вольєрах, в антисанітарних умовах» і «без належного ветеринарного догляду, їжі і води». Дастін Сіггінс, представник Об'єднаної консультативної ради Pet Industry, сказав, що прихильники законопроекту «несправедливо демонізують всіх комерційних заводчиків». Закон набере чинності 1 січня 2019 року. Порушники повинні будуть платити $500 штрафу. У разі підписання Каліфорнія стане першим у країні штатом, що врегулює продаж тварин на державному рівні. При розгляді закону також враховується фінансовий аспект: платники податків Каліфорнії витрачають близько $250 млн на рік на утримання тварин у місцевих притулках.
Події оформление ленты  Ледь не вибухнули: у київській маршрутці на ходу почав витікати бензин В одній з маршруток Києва на ходу почав витікати бензин. Це сталося у вівторок, 19 вересня, інформує Сегодня. За словами очевидців, неприємність сталася з маршруткою №227, яка прямувала від Діагностичного центру зупинки «Кадетський гай». «Близько 14:30 пасажири, які їхали з Мінського масиву, в салоні маршрутки відчули різкий запах, який відчув і водій. На щастя, він вчасно зреагував і зупинив мікроавтобус біля Куренівського парку. Коли водій вийшов подивитися, що сталося, то побачив калюжу бензину під транспортним засобом», - пише видання. Бензин почав витікати з-під маршрутного таксі просто на ходу. Всіх пасажирів висадили, наслідків інциденту вдалося уникнути. Людям повернули гроші за проїзд. На момент події в салоні перебувало близько 20 осіб.
Політика Лукашенко не поїхав в РФ на навчання «Захід-2017» через зухвалу поведінку російських військових - Турчинов Секретар РНБО України Олександр Турчинов зазначив, що кількість реально задіяних у російсько-білоруських навчаннях «Захід-2017» військ і сил набагато більша, ніж було офіційно заявлено, а президент Білорусі Олександр Лукашенко скасував візит в РФ через зухвалу поведінку російських військових щодо громадян Білорусі. Про це повідомляє прес-служба РНБО України, передає Інтерфакс-Україна. «Активна фаза навчань проводиться одночасно на шести військових полігонах РФ і п'яти військових полігонах Білорусі, що дає можливість приховати реальний масштаб залучення до них військ, який сильно перевищує офіційно заявлений. Станом на вівторок, 19 вересня, реальна чисельність учасників заходів, які проводилися в рамках навчань «Захід-2017», оцінюється в 120 тисяч осіб, понад 10 тисяч одиниць бойової техніки, близько сотні літальних апаратів і майже 40 кораблів/підводних човнів різного класу» , - сказав Турчинов. Він зазначив також, що у фінальній частині цих навчань планувалося спільне відвідування президентами РФ і Білорусі одного з полігонів на території Росії. «Але в результаті зростання протестних настроїв в Білорусі, пов'язаних з проведенням навчань« Захід-2017 », через зухвалу поведінку російських військових по відношенню до громадян Білорусі президент Олександр Лукашенко скасував свій візит в РФ і прийняв рішення спостерігати за навчаннями на полігоні в Білорусі », - зазначив Олександр Турчинов.
Економіка оформление ленты  ООН закликає світ відмовитися від пестицидів, але Американська торгова палата просить спростити їх ввезення в Україну Фермерам потрібні нові пестициди - АТП В Американській торговельній палаті і Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» закликали відкрити доступ аграріям до інноваційних продуктів захисту рослин. Іншими словами - спростити ввезення пестицидів, причому новітнього типу - для проведення випробувань на державному рівні. Дві організації закликали народних депутатів підтримати проект Закону №6606 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України». АТП і УКАБ вважають, що це дасть можливість поліпшити умови ведення агрохімічного бізнесу в Україні, дозволять українським аграріям отримувати новітні продукти якомога раніше і своєчасно реагувати на нові виклики в боротьбі зі шкідниками і хворобами, сприяти підвищенню врожайності, якості та безпеки сільськогосподарських культур. ООН у 2017 році засудила застосування пестицидів Звучить красиво, проте у всьому світі вживання пестицидів закликають якраз знижувати, а не збільшувати або розробляти нові. Так у своїй останній доповіді Рада ООН з прав людини стверджує, що незамінність пестицидів у справі забезпечення продовольством  населення планети - це міф. У березні цього року експерти ООН з питань продовольства і забруднення попередили про катастрофічні наслідки використання пестицидів і звинуватили виробників у "систематичному запереченні шкоди" і "агресивної тактики маркетингу". Експерти говорять, що виробники пестицидів блокують введення глобальних обмежень на їх використання. Експерти ООН заявили, що пестициди мають катастрофічний вплив на навколишнє середовище, здоров'я людей та на суспільство в цілому. Хронічний вплив пестицидів пов'язано із захворюваністю на рак, хвороби Альцгеймера і Паркінсона, гормональними порушеннями, вадами розвитку і безпліддям. У Китаї уряд вивчив свої землі на предмет отруєння пестицидами і встановив, що забруднення зробили непридатними для сільського господарства близько 20% орних земель. Попри всі подібні попередження продажі пестицидів в світі ростуть. Зараз вони вже досягають $50 млрд на рік. Експерти ООН радять почати процес підготовки мирової угоди, яка б регулювала використання пестицидів, а також поступово замінювати пестициди на природні методи контролю шкідників. Чи є альтернатива пестицидам? Але ситуація не безвихідна, оскільки нові дослідження французьких вчених та аграріїв показують, що обмеження використання пестицидів не призводить до зменшення врожаю, швидше - навпаки! Їхні висновки неймовірні, проте - це факт: 78% усіх ферм можуть отримувати більший прибуток, якщо перейдуть з пестицидів на інші форми захисту врожаїв. При відмові від інсектицидів результати ще кращі: 94% всіх ферм не втратили б продуктивність, а близько 40% стали б вирощувати більші врожаї. Ніколя Муньє-Жолен з Французького національного інституту сільськогосподарських досліджень, член команди дослідників вказує на те, що їхні результати дуже схожі з висновками експертів ООН. Французи стверджують, що багато фермерів хочуть відмовитися або замінити пестициди, але не мають достатньо інформації про їх альтернативу. Водночас вчені говорять - не всі пестициди повинні бути різко усунені. Їх потрібно поступово замінювати іншими методами - як то сівозміна, механічне прибирання бур'янів, використання резистентних сортів. Нідерланди відмовилися від пестицидів 20 років тому Більше половини своєї території Нідерланди використовують для сільського господарства і садівництва. У країні дуже висока густота населення і мало землі. Однак сучасні технології дозволяють цій країні не тільки забезпечувати саму себе продуктами, а й годувати кілька інших країн. Дивовижний факт: попри розташування практично біля самого полярного кола Нідерланди є найбільшим у світі експортером помідорів. А все завдяки суперсучасним тепличним технологіям. Обсяг виробництва збільшився  завдяки новій сільськогосподарській політиці країни, ухваленій ще двадцять років тому: "Виробляй удвічі більше, витрачай половину ресурсів". З 2000 року місцеві фермери завдяки теплицям скоротили витрати води на полив на 90%. Вони практично повністю відмовилися від застосування пестицидів у теплицях, а з 2009 року нідерландські птахофабрики і скотобази скоротили використання антибіотиків на 60%. То чи не час усьому світу наслідувати приклад Нідерландів? А Україні принаймні почати ефективний контроль над агрохімікатами, які використовуються в нашій країні.
Суспільство оформление ленты  Українську команду провели на "Ігри нескорених" у Канаду У київському Будинку офіцерів сьогодні, 19 вересня, урочисто провели на змагання серед ветеранів збірну українських воїнів. Міжнародний турнір «Ігри нескорених 2017» прийме канадське місто Торонто. На церемонії були присутні віце-прем'єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, представники міністерств оборони і внутрішніх справ, Герої України Ігор Гордійчук і Володимир Жемчугов. «Я дуже пишаюся, що нам з вами вдалося пройти цей непростий шлях, - звертається до героїв Климпуш-Цинцадзе. - Вже післязавтра ви поїдете в Торонто, думаю, що просто отримувати свій час слави, бо всі перемоги, ваші перемоги над собою, ви вже здобули». «Щодня ми гартували волю, гартували тіло, щоб гідно представити Україну. За цей час ми стали сім'єю. Будемо намагатися гідно представити себе, Україну, наших побратимів, всіх тих людей, які зараз не тут, а на фронті, щоб усі побачили, які ми, українці, справжні і нескорені. Хочу попросити, підтримуйте, вболівайте за нас, моліться за нас, а ми будемо вас представляти. Слава Україні!» - сказав командир батальйону «Січ» Олександр Писаренко. На змагання, які пройдуть з 24 по 30 вересня, приїдуть 550 спортсменів-воїнів з 17 країн. Збірна України бере участь уперше.

Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів




/-1,5617361068726-/ /-pc-/
Top