counter
Архів Повернутись назад 19 Квітня 2016
19 Квітня
Події На маріупольському напрямку бойовики застосували артилерію Минулої доби в районі проведення антитерористичної операції зафіксовано 46 обстрілів з боку бойовиків. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, з мінометів калібру 120 мм і 82 мм незаконні збройні формування вели вогонь на донецькому напрямку в районах Авдіївки, Красногорівки, Новгородського і Невельського. На маріупольському напрямку, крім мінометів, бойовики застосували ствольную артилерію поблизу Березової і Новотроїцького. «Активність кремлівські загарбники проявили в районі Мар'їнки. У сутінках та в нічний час вони 15 разів використовували проти українських воїнів своїх снайперів, вогонь з озброєння БМП, стрілецької зброї, гранатометів і мінометів», - ідеться в повідомленні. Також із забороненої зброї зафіксовано обстріли позицій сил АТО біля Славного, Тарамчука і Широкиного. А зі зброї меншого калібру - в районах Станиці Луганської, Верхньоторецька, Трьохізбенки та Гранітного.
Політика Парубій вимагає скликання Ради безпеки ООН через заборону Меджлісу Заборона Меджлісу кримськотатарського народу - це прояв російського фашизму. Про це на ранковому засіданні Ради заявив спікер Андрій Парубій. «Наші кримськотатарські брати оголошені екстремістською організацією. Вперше після закінчення епохи диктаторів Сталіна і Гітлера цілий народ оголошують екстремістами. І це прояв російського фашизму. 18 травня 1944 року Сталін підписав указ, який привів до страшної трагедії кримськотатарського народу. 18 квітня 2016-го російська влада забороняє Меджліс. Дії Росії ще раз підтверджують, що ця країна - це тюрма народів», - наголосив Парубій. Він додав, що у кримськотатарського народу немає іншої батьківщини, окрім України і Криму. Глава парламенту звернувся до міжнародних організацій з проханням відреагувати на цей злочин, а до українського МЗС - розглянути можливість скликання Радбезу ООН з цього питання.
Події СБУ викрила розкрадання 20 мільйонів гривень в «Укрпошті» Під час обшуків у п'яти містах України співробітники Служби безпеки України (СБУ) вилучили документацію та електронні носії з доказами організації корупційного механізму посадовими особами державного підприємства «Укрпошта», через їхні дії бюджет країни недоотримав понад 20 мільйонів гривень. Про це повідомив прес-центр СБУ. «Співробітники Служби безпеки України викрили корупційну схему, організовану посадовими особами державного підприємства «Укрпошта», - йдеться в повідомленні. Двоє керівників регіональних і глава однієї з центральних дирекцій підприємства розробили механізм заробітку на корпоративних клієнтах «Укрпошти». «Чиновники зареєстрували фірму-прокладку, через яку брали платежі кількох великих комерційних структур, до держпідприємства надходило лише 10% від сплаченої підприємцями суми», - заявили в СБУ. Правоохоронці встановили, що через дії посадових осіб «Укрпошта» недоотримала понад 20 мільйонів гривень за розсилку кореспонденції. Під час обшуків у п'яти містах України співробітники спецслужби вилучили документацію та електронні носії з доказами організації корупційного механізму та економічних збитків, завданих державному підприємству. Відкрито кримінальне провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України, зараз ведеться слідство для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання грошей «Укрпошти».
Суспільство Суд переніс розгляд справи «діамантових прокурорів» на 10 травня Голосіївський суд у вівторок, 19 квітня, продовжив розгляд справи «діамантових прокурорів» і одразу оголосив перерву до 9:30 10 травня. Про це повідомляє НБН. «Ми встановлюємо такий порядок досудового слідства: допит свідків, вивчення документів, аудіо, відео, речових доказів, допит свідків захисту, а потім допит обвинувачених», - заявив головуючий суддя Дмитро Валігура. «Якщо можна, просимо оголосити перерву для того, щоб ми забезпечили явку свідків», - сказав прокурор. За його словами, звинувачення розраховувало на те, що спочатку на засіданні досліджуватимуться матеріали справи. На наступному засіданні планується допит чотирьох свідків: народного депутата В'ячеслава Константиновського, заявника В'ячеслава Гуся, Олександра Кириленка, Юлії Бараневич. Ще одне засідання у цій справі відбудеться о 9:30 18 травня. На цьому засіданні планується допит Дмитра Бойчука і Валентина Рака.
За кордоном Міноборони Азербайджану: Військові Вірменії порушили режим припинення вогню 121 раз Вірменські збройні сили протягом минулої доби 121 раз порушили режим припинення вогню на різних напрямках фронту. Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони Азербайджану. «Вірменія впродовж минулої доби 121 раз порушила режим припинення вогню на різних напрямках фронту», - йдеться в повідомленні військового відомства Азербайджану. У ньому також зазначили, що відповідно до оперативної обстановки ЗС Азербайджану завдали 126 вогневих ударів по позиціях і окопах Вірменії. Нагадаємо, що 2 квітня 2016 року Вірменія і Азербайджан заявили про загострення ситуації в зоні карабаського конфлікту. Міноборони Азербайджану повідомило про обстріл з боку ЗС Вірменії, а вірменське військове відомство - про «наступальні дії» з азербайджанського боку. За даними Управління ООН з координації гуманітарних питань на 4 квітня, внаслідок загострення конфлікту в Нагірному Карабаху загинули 33 людини, понад 200 постраждали.
Події У Запоріжжі евакуювали 150 осіб через повідомлення про мінування Через помилкове повідомлення про мінування підприємства в Запоріжжі правоохоронці евакуювали 150 осіб. Про це повідомили в прес-службі ГУ НП у Запорізькій області. «Вчора, 18 квітня, об 11:13 до Хортицького ОП ГУ НП у Запорізькій області надійшло повідомлення від невідомого про те, що одне з підприємств, розташованих на території району, заміновано. За вказаною адресою терміново прибули слідчо-оперативна група Хортицького ОП, фахівці вибухотехнічної та кінологічної служб ГУ НП», - ідеться в повідомленні. На час огляду було евакуйовано 150 працівників установи. Територію ретельно оглянули. Жодних вибухонебезпечних предметів та речовин знайдено не було. О 14:30 роботу підприємства було відновлено. Слідчим Хортицького відділення Ленінського відділу поліції ГУ НП у Запорізькій області відомості внесено до ЄРДР і розпочато досудове розслідування за ознаками ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Здійснюється комплекс слідчо-оперативних заходів із встановлення особи зловмисника. Псевдомінеру загрожує до шести років позбавлення волі.
Суспільство У Криму проводять обшуки ще у двох кримських татар У Криму проросійські силовики проводять обшуки у фотографа Леньяри Абібулаєвої та Руслани Люманової. Про це повідомив уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на свій сторінці у Facebook. «Російські силовики в окупованому Криму увірвалися з обшуками до відомого кримського журналіста Миколи Семени, колишнього кореспондента української газети «День», а також до житла Леньяри Абібулаєвої, визнаного фотомайстра Криму», - написав він. Водночас, за словами журналістки Лілії Буджурової, обшук також проводили у Руслани Люманової. «У Миколи вилучили техніку. На комп'ютері знайшли статті, написані для «Крім.Реалії». Обшук закінчено, поки що Семену вивозять на допит, імовірно, до ФСБ. Зв'язок по телефону з ним перервався», - написала Буджурова.
Суспільство ЗСУ з початку року отримали близько 300 одиниць озброєння та військової техніки Збройні сили України з початку року отримали близько 300 одиниць озброєння та військової техніки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України. «За минулий тиждень українська армія отримала шість радіорелейних станцій і 30 тисяч 60-міліметрових мінометних пострілів. У зв'язку з державним оборонним замовленням цього року для Збройних сил України поставлено вже близько 300 одиниць озброєння і військової техніки та 58 тисяч боєприпасів», - йдеться в повідомленні. Сьогодні, 19 квітня, на брифінгу в Українському кризовому медіацентрі начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк зазначила, що цьогоріч на виконання державного оборонного замовлення і річного плану закупівель Міноборони уклало 89 контрактів та додаткових угод на 3 мільярди гривень. Загалом планується укласти 221 державний контракт.
Суспільство оформление ленты  Поліція Харкова розпочала розслідування щодо подій на форумі Опозиційного блоку Поліція розслідує події, що відбулися після антикризового форуму «Опозиційного блоку» в Харкові, за двома статтями Кримінального кодексу. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Харківській області. Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене законодавством за скоєння вищевказаних кримінальних злочинів, - позбавлення волі на строк до 4 років. Також, додали у прес-службі, складено три протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Одного з учасників заходу доправлено до лікарні.
Суспільство У Рівному розпочала роботу патрульна поліція У Рівному запрацювала нова поліція, присягу українському народові склали 193 патрульних. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook. «У Рівному стартувала патрульна поліція. 193 патрульних Рівного присягнули на вірність українському народові. Від сьогоднішнього вечора спокій жителів цілодобово охоронятимуть 20 патрульних екіпажів. Кожен з нових поліцейських витримав колосальний конкурс - 26 осіб на місце. Під час жорсткого інтенсивного навчання було відраховано ще 100 осіб», - написав він. Аваков зазначив, що середній вік патрульних - 25 років. З них 26 дівчат, 81% - з вищою освітою, 22 людини пройшли АТО, з-поміж них - «кіборг» Андрій Лисничук, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Крім того, Олександр Матюх, Юрій Іванов і Тарас Цьопа воювали під Саур-Могилою, вирвалися з полону, повернулися і вирішили служити в поліції; Миколу Харчука за його ратний подвиг нагороджено орденом Данила Галицького. Начальником управління патрульної поліції Рівного призначено учасника Революції гідності рядового поліції Сергія Мерчука.
Суспільство Справу ще одного колишнього беркутівця щодо розгону Майдану передано до суду Генеральна прокуратура України відправила до Печерського суду Києва обвинувальний акт стосовно колишнього виконуючого обов'язки заступника командира роти спецпризначення «Беркут», причетного до силового розгону активістів Майдану в 2013 році. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. «18 квітня до суду відправлено обвинувальний акт щодо колишнього в.о. заступника командира роти «Беркута» однієї з областей, який внаслідок недбалого ставлення до своїх службових обов'язків 1 грудня 2013 року на вулиці Інститутській у Києві не припинив злочинні дії своїх підлеглих, які застосували насильство до двох мітингувальників пенсійного віку, хоча він міг і зобов'язаний був це зробити», - зазначається в повідомленні. У ГПУ наголошують, що такі дії призвели до тяжких наслідків для потерпілих, а саме - отримання тілесних ушкоджень і втрати ока одним з учасників мітингу. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.
Суспільство Порошенко хоче скоротити кількість керівників у силових відомствах Президент України Петро Порошенко заявив, що хоче скоротити кількість керівного складу в силовому секторі. Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook. «Сьогодні Україна здійснює масштабні реформи сектора безпеки та оборони. Ми оновлюємо не лише техніку, а й, у першу чергу, командний склад. Молоді командири довели своє право керувати армією на полі бою», - зазначає Порошенко, додаючи, що при аналізі співвідношення помітні диспропорції серед посад старшого офіцерського складу до молодшого офіцерського складу. Порошенко зазначив, що євроатлантична модель управління військовими формуваннями передбачає максимальну передачу повноважень до середньої і низової ланок. «Саме тому я звернувся до Міноборони, МВС, СБУ, Прикордонної служби, Нацгвардії, Зовнішньої розвідки, УДО, Держслужби з надзвичайних ситуацій провести аналіз співвідношення посад вищого офіцерського складу до загальної чисельності військовослужбовців і надати пропозиції щодо зменшення кількості начальницького складу», - повідомив він.
Суспільство ГПУ задоволена вироком для ГРУшників Генеральна прокуратура України позитивно оцінює вирок суду російським військовослужбовцям Євгену Єрофєєву і Олександру Александрову у вигляді 14 років позбавлення волі. Про це заявив виконуючий обов'язки генпрокурора Юрій Севрук, передає «Українська правда». «Прокурор просив 15 років, а їм дали 14», - сказав він. Також в.о. генпрокурора Севрук пояснив, що просити довічне ув'язнення для росіян було неможливо тому, що вони скоїли лише одне вбивство. Як відомо, захист Єрофєєва і Александрова має намір оскаржити вирок. Нагадаємо, що вчора Голосіївський районний суд Києва засудив до 14 років позбавлення волі російських військовослужбовців Головного розвідувального управління Генерального штабу збройних сил Росії - капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова.
За кордоном Міністр оборони Польщі заявив про підготовку України до воєнної агресії Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич упевнений, що недавні інциденти в Балтійському морі за участю російських військових свідчать про те, що Російська Федерація готується до агресивних дій. Про це він заявив в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita, повідомляє Польське радіо. «Триває систематична підготовка до агресії. Тут нема чого приховувати. Зараз саме час говорити про це відкрито, аби не потрапити в ту саму пастку, що й раніше. Захід, у тому числі уряд Туска, раніше казали, що все добре і в найближчі 20 років війни в Європі не буде. Створювалися ілюзії з приводу того, що Росія стане членом НАТО, а нас називали божевільними», - розповів Мацеревич. Він також наголосив, що дії Кремля можна було передбачити, бо Росії не сподобався план зі зміцнення східного флангу НАТО. За словами Мацеревича, мета дій Москви - створити відчуття, що Балтійське море належить Росії, а «для НАТО - це закрита зона». «Я очікував таких дій з російського боку. Я казав про це генсеку НАТО під час нашої останньої зустрічі», - додав міністр оборони Польщі.
Події На Житомирщині сталася ДТП: двоє загиблих, двоє поранених 19 квітня в райцентрі сталося зіткнення автомобіля «Мерседес» з автобусом сполученням Львів - Київ, унаслідок якого водій і один з пасажирів легковика загинули на місці пригоди, ще двох у тяжкому стані було доправлено до лікарні. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Житомирській області. «Близько 5:15 до чергової частини Коростишівського відділу поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася на вул. Перемоги. На місце пригоди виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Національної поліції в області та місцевого відділу», - йдеться в повідомленні. Попередньо встановлено, що близько 5:00 водій автомобіля «Мерседес 250 ТД», рухаючись у напрямку центру міста, не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автобусом. Внаслідок ДТП водій легковика, як з'ясувалося, 32-річний старший сержант поліції, і один з його пасажирів, 29-річний киянин, загинули на місці. Ще двох пасажирів «Мерседеса», особи яких встановлюються, з тяжкими тілесними ушкодженнями госпіталізовано до районної лікарні. На місці пригоди також працюють представники Управління кадрового забезпечення ГУ НП і відділу внутрішньої безпеки. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
Політика ГПУ порушила справу за фактом незаконної заборони Меджлісу Генеральна прокуратура України порушила справу за фактом незаконної заборони Меджлісу кримськотатарського народу в анексованому Росією Криму. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. «Прокуратура Автономної Республіки Крим (перебуває в Києві) здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо здійснення незаконно створеної прокуратури Республіки Крим та її дій, спрямованих на протиправну заборону діяльності представницького органу - Меджлісу кримськотатарського народу», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, що спікер ВР зажадав скликати Раду безпеки ООН через заборону Меджлісу. 18 квітня 2016 року міністерство юстиції РФ внесло Меджліс кримських татар до списку громадських об'єднань і релігійних організацій, діяльність яких припинено у зв'язку зі «здійсненням ними екстремістської діяльності».
Політика У автора видання «Крим.Реалії» знайшли «екстремістські матеріали» Під час обшуку за місцем проживання одного з авторів інтернет-видання «Крим.Реалії» співробітники ФСБ вилучили комп'ютерну техніку та носії інформації, а також інші документи, що свідчать про підготовку статті «екстремістського характеру». Про це повідомляє «прес-служба прокуратури Криму». За версією «прокуратури», автор публікації, розміщеної на сайті інформаційної служби, цитував висловлювання, які закликають до проведення у відношенні півострова та його жителів ізоляційних заходів, що включають бойові операції. Читайте також: У Криму за висвітлення блокади півострова проти журналіста порушили кримінальну справу Крім того, на підставі постанов Київського районного суду м. Сімферополя проведено обшуки за місцем проживання низки інших авторів, які надають свої матеріали для опублікування на новинному інтернет-порталі «Крим.Реалії».
Політика Гройсман розповів про пріоритети роботи уряду данському прем'єр-міністру Для нового уряду України пріоритетом залишається курс на євроінтеграцію, проведення реформ та поліпшення ситуації в державі. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з прем'єр-міністром Королівства Данія Ларсом Льокке Расмуссеном, повідомляє Укрінформ. «Нашим пріоритетом залишається європейська та євроатлантична інтеграція. Ми повинні відновити економічне зростання країни, ми будемо поглиблювати і прискорювати реформи в сферах юстиції та боротьби з корупцією», - сказав Гройсман. За його словами, влада має намір сконцентруватися на відродження національної економіки. «Хочу наголосити, що пріоритетом розвитку є питання, пов'язані з розвитком сільського господарства», - додав Гройсман. Український прем'єр зауважив, що одне з головних завдань для уряду - поліпшення умов ведення бізнесу. Гройсман зазначив, що візит Расмуссена - без перебільшення історичний, оскільки вперше прем'єр Данії відвідав Україну, а також тому, що це перша міжнародна зустріч нового уряду нашої країни, який взявся до виконання своїх обов'язків лише минулого тижня. У клубі Кабінету Міністрів почалися переговори урядових делегацій України та Королівства Данія. Очікується, що після закінчення переговорів Гройсман та Расмуссен зроблять заяви для ЗМІ.
Політика Порошенко заявив, що узгодив з Путіним план щодо звільнення Савченко Президент України Петро Порошенко і президент РФ Володимир Путін узгодили план зі звільнення української льотчиці Надії Савченко. Про це Порошенко заявив під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Данії Ларсом Расмуссеном, повідомляє 112 Україна. «Я неодноразово заявляв, що готовий задіяти всі важелі, які є в моєму розпорядженні як президента України, для якнайшвидшого повернення Надії Савченко та інших громадян України на Батьківщину. І я наголошую, що коли йдеться про людське життя, потрібно відкинути будь-яку політику і забезпечити якнайшвидше повернення. Саме тому я ініціював цю розмову з Путіним. Вона була з моєї ініціативи на основі попередніх напрацювань. Мені здається, нам вдалося узгодити певний алгоритм звільнення Надії», - повідомив Порошенко. Також, за його словами, було досягнуто певного прогресу в питанні звільнення інших українців, які перебувають у РФ. «За результатами вчорашньої розмови можливі деякі зрушення в питанні звільнення й інших українських громадян. Зокрема, я порушив питання критичного стану здоров'я Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, і також сподіваюся на те, що російська сторона продемонструє певний прогрес. Більше інформації я, на жаль, не можу розкрити», - повідомив Президент України.
Суспільство Тетерук: Надання Григоришину українського громадянства покаже, що дорожче для української влади Одержання російським олігархом Костянтином Григоришиним українського паспорта стане образою героїв АТО, які захищали Україну без українського громадянства. Про це сказав народний депутат від фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, передає прес-служба партії. «Російське слідство підозрює, що олігарх ухилився від сплати податків на суму понад 10 млн. доларів. Однак, якщо порахувати, скільки грошей Григоришин незаконно заробив в Україні, сума буде набагато більш вражаючою», - зазначив народний депутат. Він нагадав, що, за оцінками експертів, лише в 2015 році Григоришин збирався здійснити в Україні масштабні корупційні оборудки на суму понад 7 мільярдів гривень. «Майже весь бізнес Григоришина зосереджений в Україні. І якщо в Росії невелика частина його підприємств заборгувала понад 10 млн. доларів податків, то можна лише здогадуватися, на скільки Григоришин щорічно обкрадає бюджет України. Правоохоронні органи давно вже мали ретельно вивчити схеми роботи олігарха, адже досі це цікавило переважно громадських активістів», - зазначив Андрій Тетерук. Він наголосив, що надання українського громадянства Григоришину за таких умов є неприпустимим. «Люди в буквальному сенсі цього слова проливали кров за Україну і досі не можуть отримати паспорт із тризубом через низку бюрократичних перешкод. Отримання українського паспорта Григоришиним означатиме, що Україна не цінує своїх захисників і гроші олігарха для влади є набагато ціннішими, ніж кров бійця-патріота», - резюмував народний депутат.
За кордоном За підсумками Варшавського саміту буде оголошено про новий пакет допомоги з боку НАТО Україні Україна може подати в майбутньому заявку на членство в НАТО, але це станеться пізніше, коли Київ та Альянс будуть до цього готовими. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, пише Укрінформ. «Як сказано у декларації Бухарестського саміту, «двері НАТО для України відчинені». І рішення буде прийнято на політичному рівні, коли і НАТО, і Україна будуть готовими. Я сьогодні відкрито заявив Північноатлантичній раді, що ми знову порушимо це питання. Але це станеться в майбутньому. І ми працюємо над цим. Але нині офіційної заявки не буде», - заявив заступник міністра закордонних справ України. Говорячи про перспективи і результати участі України на рівні глави держави у Варшавському саміті НАТО 8-9 липня, Пристайко зазначив, що українська сторона чекає на політичну підтримку з боку союзників, а також перспективи прогресу щодо тісної співпраці між Україною і НАТО. Пристайко також наголосив, що за результатами Варшавського саміту очікується оголошення про новий всеосяжний пакет допомоги з боку Альянсу для України.
Суспільство Прокуратура зайнялася розслідуванням ДТП за участю авто патрульної поліції Столична прокуратура почала розслідування за фактом ДТП за участю машини патрульної поліції біля станції метро «Дорогожичі». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва. «Слідчим управлінням прокуратури міста Києва за даним фактом порушено кримінальне провадження за ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України», - йдеться в повідомленні. Раніше повідомлялося, що в Києві біля станції метро «Дорогожичі» автомобіль патрульної поліції збив жінку. За версією поліції, на вулиці Олени Теліги дві жінки перебігали дорогу в невстановленому місці: в результаті одна з них, 58-річна киянка, потрапила під колеса патрульного Renault Duster, який рухався з увімкненими проблисковими маячками. Пізніше в Мережі з'явилося відео, на якому видно, як патрульна поліція збиває жінку, котра переходить дорогу по пішохідному переходу.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Палій Меджліс не зможе відновити повноцінну роботу без деокупації Криму Повноцінне відновлення нормальної роботи Меджлісу кримськотатарського народу без деокупації анексованого півострова є неможливим. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт з питань євроатлантичної інтеграції Олександр Палій. «Єдиним форматом розв’язання цієї проблеми є повна деокупація півострова. Всі решта припущень щодо цього - деталі. Нам слід розуміти, що РФ - це тоталітарна держава, в якій неможлива справедливість і правда, робота громадських та недержавних організацій. Адже ключова думка в діях російської влади - це знищити будь-який опір», - сказав експерт. На думку політолога, процес позбавлення представницького органу кримських татар права на розв’язання своїх проблем поставить питання деокупації півострова на перше місце. «Звичайно, заборона діяльності Меджлісу кримськотатарського народу ускладнить життя татарам. Однак я думаю, що на перспективи деокупації це абсолютно ніяк не вплине, оскільки процес звільнення незворотній. Вважаю, що не лише тиск Києва та кримських татар, а й потужна міжнародна ізоляція змусить РФ розпочати процес звільнення півострова», - наголосив Палій. Експерт додав, що сьогоднішні обшуки у журналістів продемонстрували тенденцію до зникнення незалежних ЗМІ у Криму. «У РФ немає і найближчим часом не буде свободи слова. Росія фактично повторює дії нацистської Німеччини і Радянського Союзу. Нинішня політична ситуація показує, що сил у країни-агресора стає дедалі менше», - резюмував Палій.
Суспільство У СБУ показали, що думають громадяни України про лідера бойовиків Захарченка Глава прес-служби СБУ Олена Гітлянська опублікувала на своїй сторінці у Facebook скрін-шоти зі сторінки онлайн-конференції, яку збирався провести з жителями Харківської області ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко. За словами Гітлянської, «для людини, яка намагається контролювати лише кілька вулиць у Донецьку, потуги вийти на рівень міжрайонної політики - це справді вчинок». «Служба безпеки вирішила допомогти Захарченку поспілкуватися з харків'янами... Тому ми створили дзеркало сторінки онлайн-конференції і відправили її всім адміністраторам проросійських і нейтрально налаштованих груп у соціальних мережах», - повідомила вона. На наведених фотографіях жителі Харківської та Донецької областей украй негативно висловилися на адресу бойовиків, часто з використанням ненормативної лексики. «СБ України отримала близько 3 тис. запитань і коментарів. Переважна більшість (понад 98%) дуже нецензурно відгукується як про «ДНР/ЛНР», так і про Олександра Захарченка», - написала Гітлянська.
Політика Нідерланди відхилили пропозицію про скасування ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС Голландський парламент відхилив ініційовану Соціалістичною партією (СП) пропозицію щодо скасування ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС та Україною. Відповідне рішення прийнято під час голосування в головному законодавчому органі країни, пише ТАСС. Пропозиція не змогла набрати достатньо голосів, навіть незважаючи на те, що на прохання Соціалістичної партії голосування відбувалося не за партійним принципом, як зазвичай, а поіменно, тобто помічник спікера парламенту назвав кожного депутата на прізвище, а той мав сказати «за» чи «проти». Депутат від СП Гаррі ван Боммель, який є одним з головних противників асоціації в її нинішньому вигляді й ініціатором пропозиції, зазначив, що «вкрай розчарований результатом голосування».
Політика Геращенко спростував інформацію про проведення в Одесі маршу на честь дивізії СС «Галичина» ВО «Свобода» не планує проводити в Одесі марш на честь 73-ї річниці створення дивізії СС «Галичина». Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він нагадав, що сьогодні низка ЗМІ поширила інформацію про те, що нібито одеська організація партії «Свобода» 28 квітня збирається провести марш у пам'ять про 73-тю річницю створення дивізії СС «Галичина». «Щойно в залі парламенту говорив про цю «новину» з колегами - депутатами від партії «Свобода» Юрієм Левченком, Андрієм Іллєнком, Олександром Марченком та Михайлом Головком. Жодного рішення партія «Свобода» з цього питання не приймала. Жодного маршу не планувалося і не планується. Спроба створення інформаційної провокації не вдалася», - написав Геращенко.
Політика У профільному міністерстві відреагували на обшуки у кримських журналістів Затримання відомого українського журналіста Миколи Семени, Леньяри Абібулаєвої та Руслани Люманової, обшуки в їхніх будинках, а також у будинках ще кількох журналістів у Криму - черговий прояв зневаги до всього світу, який бореться за демократію, свободу слова і розвиток. Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, повідомляє прес-служба міністерства. «Затримання, арешти, політичні розправи, кримінальні справи щодо журналістів, а також спроби звинуватити непідконтрольних окупантові журналістів в екстремізмі і сепаратизмі - підступна політика вбивства будь-якої форми свободи на півострові», - йдеться у повідомленні. Зазначається, що Міністерство інформаційної політики України звернулося до Генеральної прокуратури АРК і України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ України, а також до міжнародних організацій, у тому числі представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, з проханням вжити відповідних заходів і невідкладно відреагувати на чергові правопорушення. «Світ має дати жорстку оцінку подібним діям, особливо на тлі російської пропаганди, яка створює власну картину кримських подій і запевняє світ у тому, що всі жителі Криму насолоджуються життям у «рідній гавані», - заявив Стець.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Владислав Старинець Рівень життя кримчан впав як мінімум удвічі Рівень життя в окупованому Росією Криму впав як мінімум удвічі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економіст Владислав Старинець. «Ситуація на півострові досить суперечлива. Однак ми бачимо зменшення кількості туристів за останні два роки, як з України, так і взагалі. Крім того, все це відбувається на тлі девальвації рубля в РФ. З іншого боку, заява влади Росії про надходження інвестицій у півострів не в’яжеться із заявами самих кримчан, котрі нічого подібного не бачать. За моїми підрахунками, рівень життя на півострові впав як мінімум удвічі, тому що в РФ відбувся обвал національної валюти з 30% до 65%, а також зменшення доходів самих кримчан через малий потік туристів», - зазначив експерт. На думку Владислава Старинця, керівництво РФ не зможе здійснювати розробку та будівництво переправи через Керченську протоку, бо у Росії немає технологічного рішення проблеми щодо створення такого великого інфраструктурного об'єкта. «Основна проблема - закладення фундаменту цього мостк, через специфічні ґрунти та підземні валуни. Як РФ вирішуватиме цю проблему технологічно - мені важко сказати. Але навіть якщо вона й вирішиться, то вартість цієї переправи буде по-справжньому «золотою». Простіше буде транспортною авіацією доправляти до Криму все необхідне, ніж по мосту», - зауважив економіст. На думку експерта, причина падіння рівня доходів на півострові безпосередньо пов'язана з витісненням дрібного та великого бізнесу не тільки через складну систему податків, а й через відсутність здорової конкуренції. «Фактично варто зазначити, що кримчани не очікували такого. І для того є кілька причин. По-перше, в РФ практично скрізь є касові апарати. Тобто такої кількості готівки і бізнесу, як в Україні, в Росії немає. Коли наш вітчизняний кримський бізнес зіткнувся з російською системою оподаткування, підприємці були вкрай неприємно здивовані. По-друге, в РФ існують великі мережі торгової реалізації, які моментально прийшли на кримський ринок і фактично витіснили малий та середній продуктовий бізнес, що також позначилося на рівні доходу кримчан», - резюмував експерт.
Суспільство Поліцейських, які збили жінку біля метро «Дорогожичі», усунули від служби Патрульних поліцейських, які стали учасниками ДТП біля столичного метро «Дорогожичі», усунено від несення службових обов'язків. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції. За інформацією правоохоронців, наразі встановлено, що потерпіла переходила дорогу по пішохідному переходу. «На дозвільний чи заборонний сигнал світлофора йшла жінка - встановить слідство. Зараз патрульних - учасників пригоди усунули від несення службових обов'язків. Вони співпрацюють зі слідством і готові дати необхідні свідчення», - йдеться в повідомленні. Сьогодні, 19 квітня, у Києві біля станції метро «Дорогожичі» автомобіль патрульної поліції збив жінку. За версією поліції, на вулиці Олени Теліги дві жінки перебігали дорогу у невстановленому місці: в результаті одна з них, 58-річна киянка, потрапила під колеса патрульного Renault Duster, який рухався з увімкненими проблисковими маячками. Пізніше в Мережі з'явилося відео, на якому видно, як патрульна поліція збиває жінку, котра переходить дорогу по пішохідному переходу.
Суспільство оформление ленты  Протест на «зебрі» Родичі полонених, військових і цивільних, перекрили рух на Повітрофлотському проспекті в Києві, таким чином вимагаючи якнайшвидшого звільнення своїх близьких з ув'язнення у так званих ДНР і ЛНР. До полудня до посольства РФ підходять декілька жінок. З сумок і пакетів вони дістають фотографії молодих чоловіків. Це сини, чоловіки і батьки, які кілька місяців, а то й років перебувають у полоні у терористів у Донецьку і Луганську. Місцезнаходження деяких відомо, деякі вважаються зниклими безвісти. «На сьогоднішній зустрічі з Іриною Геращенко та представниками СБУ нам сказали, що до червня будуть намагатися звільнити всіх. Але домовленості з тією стороною раз у раз зриваються - вона весь час змінює вимоги. Зараз готується обмін у форматі 25 наших людей на 50 їхніх. Поки Україна ще не готова віддавати всіх, але процес узгодження триває», - каже Вікторія Пантюшенко, дружина танкіста Богдана Пантюшенка, який потрапив у полон у січні 2015 року біля Донецького аеропорту.   Тим часом матері і дружини полонених пропонують Вікторії підписати звернення до президента РФ. Щоб передати його, вони і прийшли до дипломатів. У ньому прохання про сприяння у звільненні чоловіків і синів. Мовляв, є прямі докази, що серед проросійськи налаштованих бойовиків є і громадяни Росії, які утримують і українських військових, і цивільних. Ранкову зустріч із Геращенко і представниками СБУ організував нещодавно створений рух матерів і рідних учасників АТО. «Ми створили цю організацію, щоб допомагати мамам хлопців, які перебувають у полоні, вважаються зниклими безвісти», - каже її голова Алла Макух. Її син Олександр рік провів у руках терористів і був звільнений 20 лютого. Сьогодні мама солдата говорить, що готова навіть налагодити зв'язки з родичами людей, які воювали на тому боці і зараз перебувають у полоні в Україні, щоб здійснювати контроль за умовами утримання полонених. За акцією спостерігають декілька десятків поліцейських. І коли жінки з портретами починають рухатися в бік найближчого пішохідного переходу, йдуть за ними.   Протестувальники намагаються перекрити дорогу. Ступають на неї на зелене світло, а коли спалахує червоне, не поспішають залишати проїжджу частину. Їм допомагає це зробити поліція, нагадуючи про адміністративні порушення. Щоб не порушувати правил дорожнього руху, а дорогу перекрити, йдуть до «зебри» неподалік. Починають ходити по ній із боку в бік. Водії не витримують. Вони сигналять і сваряться через відкриті вікна. Жінки пропускають тільки «швидкі». Виникають перепалки. Поліція не втручається. Правоохоронці лише намагаються регулювати рух і раз у раз повторюють, що досвід показує, що можуть бути і бійки, і наїзди. Матері полонених звинувачують людей у ​​формі, що ті не діють.   Поліція тим часом чекала підкріплення. Але воно не знадобилося. Матері і дружини полонених українців залишили проїжджу частину. В СБУ ж родичам пообіцяли, що вже незабаром може відбутися обмін у форматі 25 на 50.

Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе більш енергійним та пристрасним, що допоможе....
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
більше матеріалів




/-1,342719078064-/ /-pc-/
Top