counter
Архів Повернутись назад 18 Вересня 2017
18 Вересня
Наука і технології В Україні створено унікальний гібрид мотоцикла і велосипеда Українські розробники розробили унікальний проект - гібрид мотоцикла і гірського велосипеда Delfast Ebike, запас ходу якого більше, ніж у знаменитого електромобіля Tesla 3. Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. «Вітчизняна компанія Delfast представила гібрид мотоцикла і гірського велосипеда - Delfast Ebike. Скоро його можна буде побачити на Interbike International Expo в Лас-Вегасі. Унікальним цей проект робить запас ходу Delfast Ebike в 380 кілометрів, більше, ніж в електрокарі Tesla 3. Крейсерська швидкість Ebike становить 45 км/год, а максимальна - 55 км/год», - розповів український прем'єр. Відзначимо, що доступні на ринку аналоги українського електробайка на одному заряді можуть проїхати від 30 до 80 кілометрів, а автомобіль Tesla Model 3 в базовій комплектації має запас ходу в 346 кілометрів.
Події оформление ленты  Пожежа в таборі Одеси: школярка врятувала вісьмох маленьких дітей Під час пожежі в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі дівчинка Катерина Ной зуміла вивести з будівлі вісьмох маленьких дітей. Про це повідомив депутат Одеської міськради Олександр Іваницький, передає «Одесская жизнь». За його словами, рятуючи інших, дівчинка сама отримала сильні опіки. Зараз вона перебуває в реанімації дитячої обласної лікарні на Слобідці з опіками ніг і верхніх дихальних шляхів. У той момент, коли Катю доставили в лікарню, вона знепритомніла. «Ця дівчинка - герой, її батьки - великі люди, які виховали Людину з великим серцем! І у нас є майбутнє з такими людьми! Катя Ной врятували з палаючого корпусу, вісьмох дітей від 8 до 10 років», - розповів депутат. Нагадаємо, пізно ввечері 15 вересня в результаті сильної пожежі в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі загинули три дівчинки, що жили в одній кімнаті. Їх зачинили на ключ. Ще троє дітей були госпіталізовані в лікарню. За словами медиків, їхньому життю нічого не загрожує.
Кримінал Замах на депутата Миколаївської міськради виявився жартом близьких людей Поліція розкрила справу про замах на депутата Миколаївської міськради від «Опоблоку» Дмитра Жвавого. Про це заявили в прес-службі Нацполіції Миколаївській області. За інформацією правоохоронців, вибуховий пристрій, який депутат знайшов у себе в автомобілі 30 серпня, не становив загрози вибуху. В ході оперативних дій правоохоронці встановили і опитали підозрюваного у встановленні пристрою. В результаті з'ясувалося, що «справа носить побутовий характер». Підозрюваний належить до кола близьких людей Жвавого, він «розкаявся у вчинених діях». У поліції підкреслили, що повністю знято питання причетності справи до депутатської, громадської та будь-якої іншої публічної діяльності депутата. «Його життю і життю його родини нічого не загрожує», - додали правоохоронці.
Політика Тіллерсон нагадав Лаврову про виконання Мінських угод У Нью-Йорку пройшла неформальна зустріч держсекретаря США Рекса Тіллерсона з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Зустріч проходила у постійному представництві РФ при ООН, передає Інтерфакс-Україна. Розмова тривала 45 хвилин. Як зазначила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, сторони обговорили взаємодію щодо сирійської кризи та інші аспекти ситуації на Близькому Сході і на півночі Африки, а також реалізацію Мінських угод на Донбасі. У свою чергу голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що одним із приводів зустрічі Лаврова і Тіллерсона могло бути засідання щодо реформи ООН, яке відбудеться у понеділок, 18 вересня. Нагадаємо, раніше командир сил оперативно-тактичного угруповання «Луганськ», легендарний генерал-майор Олег Мікац заявив, що українська армія зараз здатна швидко звільнити окуповані Донецьк і Луганськ від проросійських бойовиків, але міжнародне співтовариство сприйме такі дії як порушення Мінських угод.
Події Шторм «Марія» перетворився на ураган і йде на спустошені «Ірмою» райони Шторм «Марія» в Атлантичному океані перетворився на ураган першої категорії. Про це увечері 17 вересня повідомили в Національному центрі ураганів США. Експерти відзначають, що «Марія» може через добу стати великим ураганом, а через 48 годин - ураганом четвертої категорії. Раніше шторм «Марія» з'єднався з ще одним тропічним штормом - Лі, який сформувався 16 вересня у східній частині Атлантичного океану. Однак Лі не зміг набрати великої сили і, швидше за все, скоро ослабне до тропічного циклону, не досягнувши суші. Зараз ураган «Марія» перебуває біля Карибських островів і за 100 км від Барбадосу. Штормові попередження випустили в країнах Антигуа і Барбуда, Сент-Кіт і Невіс, Монсеррат, Гваделупа, Домініка і на островах Саба, Сінт-Естатіус тощо. Таким чином, спустошені ураганом «Ірма» райони знову можуть опинитися в ураганних умовах у вівторок або середу.
Події На Західну Україну обрушився шторм, що раніше вбив 8 осіб у Румунії На Західну Україну у неділю, 17 вересня, обрушився шторм. Сильний поривчастий вітер валив дерева і зруйнував будівлю шахти №9 ДП «Солотвинський солерудник». Про це повідомили в прес-службі ДСНС у Закарпатській області. Зокрема, за даними рятувальників, повалене дерево перекрило залізничні колії біля села Білин у Рахівському районі. У зв'язку з цим було затримано рух поїзда Рахів - Коломия. Крім того, ураган повалив дерева в багатьох населених пунктах, пошкодив лінії електропередач і покрівлі приватних будинків і соціальних об'єктів. «Станом на 20:30 практично весь Рахівський район знеструмлений, крім того без світла залишається ряд сіл Тячівщини», - відзначили в ДСНС. У селі Білин вітер повністю зніс дахи на трьох приватних будинках і ще на кількох пошкодив. У цей час у Румунії вісім людей загинули і близько 70 доставлені в лікарні в результаті ураганного вітру, швидкість якого місцями досягала 100 км/год. Переважно постраждало місто Тімішоара - третє за величиною в Румунії. Там вітер валив дерева і зривав дахи будинків. Пошкоджено багато ліній електропередач і канали водопостачання. Рятувальники просили румунів не виходити на вулиці без крайньої необхідності.
Суспільство До берегів Латвії припливли три військові кораблі Росії Поблизу кордонів Латвії були помічені три російські військові кораблі. Про це повідомив прес-центр латвійських Національних збройних сил в своєму акаунті в Twitter. «В особливій економічній зоні Латвії ідентифіковані російські військові кораблі: «Андромеда», «Кілектор 1» і «Біра», - розповіли у відомстві. ВС Латвії підкреслили, що «Біра» пройшов за декілька кілометрів від територіальних вод країни. LV ekskl. ekonom. zonā bruņotie spēki 17.09. identificēja 3x Krievijas BS kuģus: ANDROMEDA, KILEKTOR 1, BIRA. — NBS (@Latvijas_armija) 17 сентября 2017 г. Нагадаємо, Росія і Білорусь з 14 по 20 вересня проводять спільні військові навчання «Захід-2017». У рамках цих навчань 16 вересня близько 20 кораблів і суден забезпечення Балтійського флоту Росії вийшли з пунктів постійного базування в Балтійське море. Кораблі об'єдналися в кілька тактичних угруповань і перебувають у готовності виконати свої завдання. У складі угруповань - малі ракетні і протичовнові кораблі, ракетні катери, корвети, тральщики і різні допоміжні судна.
Політика Кіпр заробив мільярди на продажу паспортів ЄС олігархам України і РФ Українські і російські олігархи, обвинувачені в корупції, купили сотні паспортів Євросоюзу у Кіпру. Про це повідомляє видання The Guardian. «Російські олігархи мільярдери і члени української еліти, яких звинувачують у корупції, отримали паспорти ЄС по так званій схемі «золотих віз», - з'ясували журналісти. Відзначається, що з 2013 року влада Кіпру заробили понад 4 млрд євро, даючи громадянство ЄС багатим людям. Завдяки Кіпру олігархи і їхні сім'ї отримали можливість жити в Європі в обмін на гроші й інвестиції. Тільки минулого року було випущено більше 400 паспортів за цією схемою. Згідно зі схемою «золотої візи», заявник вкладає 2 млн євро у приватну власність або 2,5 мільйона євро в бізнес або державні облігації. У Європарламенті вирішили до кінця року провести обговорення про необхідність вимагати від країн, які надають громадянство ЄС в обмін на інвестиції, проведення необхідних безпеки перевірок заявників.
Кримінал У Миколаєві серед білого дня обікрали автомобіль депутата У Миколаєві злодій обікрав автомобіль депутата Миколаївської міськради Лариси Веселовської. Про це політик повідомила «Новинам-N». Інцидент трапився в неділю, 17 вересня, о 16:00. Веселовська припаркувалася біля супермаркету «Сільпо» на вулиці Чкалова. В авто вона залишила сумку, телефон, а також всі документи, ключі від будинку і офісу, блокнот з важливою інформацією і 9 тисяч гривень. За словами очевидців, невідомий чоловік неслов'янської зовнішності в сірому джинсовому костюмі, в сірій кепці, з рюкзаком за плечима розбив скло автомобіля, дістав речі депутата і попрямував у двори. Двоє чоловік, які побачили це, спробували зупинити злодія, але той дістав ніж і пригрозив їм розправою. Чоловіки не стали ризикувати, і злодій зник. Депутат також обурилася, що з моменту крадіжки і наступні півгодини ніхто зі свідків не міг додзвонитися в поліцію. Вона просила всіх очевидців повідомити правоохоронцям всю відому інформацію.
Політика Україна і США відмовилися від російських миротворців на Донбасі Україна і США відмовилися працювати за текстом проекту резолюції країни-агресора про розміщення російських миротворців на Донбасі. Про це заявив постпред Росії при ООН Василь Небензя, передає ТАСС. «Ми пропонували роботу за текстом цього проекту, але делегації України і Сполучених Штатів після першого обговорення сказали, що вони далі по тексту працювати не готові, у них будуть суттєві зауваження, а можливо, в українців буде і контрпроект з питання про розміщення миротворчої місії на Донбасі», - повідомив Небензя. За його словами, в України готовий альтернативний проект про миротворців на Донбасі. Нагадаємо, 5 вересня президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що наявність миротворців ООН пішла б на користь розв'язання конфлікту на Донбасі. Однак, на його думку, миротворці повинні розміщуватися тільки на лінії зіткнення сторін і охороняти місію ОБСЄ. Цю ідею категорично відкинули влади України. У Держдепартаменті США заявили, що мандат миротворців ООН повинен поширюватися на всю окуповану територію Донбасу до кордону з РФ. 20 вересня президент України Петро Порошенко представить своє бачення миротворчої місії під час сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.
Суспільство Створено реєстр суїцидів серед ветеранів АТО на Донбасі В Україні створено реєстр суїцидів серед військовослужбовців і демобілізованих із зони конфлікту на Донбасі. Про це на прес-конференції повідомила голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, передає «Інтерфакс-Україна». Реєстр створили на базі Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології Міністерства охорони здоров'я України. «Всі дані передаються до Інституту судової психіатрії, в базі вже більше 100 анкет, портретів ветеранів, які наклали на себе руки», - сказала Богомолець. Вона підкреслила, що багатьом  не було і 30 років. Деякі загинули, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, за допомогою вогнепальної зброї. Також Богомолець зазначила, що більшість з них не мали роботи. Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що після повернення зі служби на Донбасі понад 500 військових покінчили життя самогубством.
Події Поліція США застрелила студента, який відмовився кинути ніж Поліція в американському штаті Джорджія застрелила студента і ЛГБТ-активіста. Щодо інциденту буде проведено незалежне розслідування, передає ВВС. Загиблий Скаут Шульц не ідентифікував себе ні з жіночою, ні з чоловічою статтю і був президентом студентської ЛГБТ-групи «Альянс гордості». За словами правоохоронців, в поліцію надійшов дзвінок про те, що Шульц «озброєний ножем і пістолетом» на території гуртожитку Технологічного інституту Джорджії в Атланті. На відео, знятому свідками події, можна почути, як Шульц вигукує слова: «Стріляй у мене!» При цьому продовжуючи рухатися в бік поліцейських. В результаті один з них відкрив вогонь. 21-річний Шульц був застрелений після того, як відмовився підкоритися кільком поліцейським командам і кинути зброю. Мати Шульца стверджує, що поліція не мала застосовувати вогнепальну зброю. Жінка впевнена, що поліцейські могли застосувати електрошок або ж перцевий спрей, щоб уникнути летального результату. Незважаючи на початкову заяву, що у Шульца в руках був пістолет і ніж, на відео видно, що він був озброєний лише ножем. Студент факультету комп'ютерної інженерії помер у лікарні того ж вечора. Жоден поліцейський не постраждав. ЗМІ не повідомили прізвище офіцера, який відкрив вогонь. Мати Шульца - Лінн - пізніше розповіла журналістам, що Скаут, який народився під ім'ям Скотт Шульц, був політично активним студентом. Вона додала, що у нього спостерігалися численні розлади психіки, такі як депресія. Також він неодноразово намагався накласти на себе руки.
Події Гройсман: Пожежу в дитячому таборі в Одесі розслідуватимуть кращі фахівці МВС Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову і голові Національної поліції Сергію Князеву направити групу з кращих слідчих для розслідування загибелі дітей у дитячому таборі «Вікторія» в Одесі. Заява Гройсмана опублікована на його сторінці в Facebook. Голова Кабміну підкреслив, що всі, хто винен у загибелі дітей в Одесі, повинні понести жорстке покарання, незалежно від посад. Група слідчих повинна виявити всіх, «чиї дії або бездіяльність» привели до трагедії. «Халатність, безвідповідальність, особливо, якщо в їхній основі корупція, не можуть мати ніяких виправдань!» - підкреслив прем'єр. Нагадаємо, 15 вересня близько 23:30 в дитячому таборі «Вікторія» почалася пожежа, вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому перебувало 52 дитини. Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку спочатку розшукували, проте пізніше були знайдені останки ще однієї людини. Двоє дітей 2006 р.н. були госпіталізовані. Їхній стан оцінюється як задовільний.
Суспільство В Україні буде створена Національна дитяча рада В Україні буде створена Національна дитяча рада. Про це на прес-конференції заявив уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, передає кореспондент АСН. «Ми маємо забезпечити дієвий механізм захисту наших дітей. У першу чергу, це стосується дітей-сиріт, дітей, які виховуються в інтернатах. Оскільки наразі ситуація така, що кожні три дні помирає одна дитина в інтернаті, кожні три дні ми маємо плюс 250 дітей в інтернат закладах, інтернат система – згубна для дитини, руйнує сім'ї в поколіннях, шкідлива для суспільства, а сироти-випускники не готові до життя в соціумі», – заявив він. Тому, за його словами, вкрай важливо забезпечити такий інституційний механізм, який би дав можливість участі дітей у прийнятті рішень на рівні держави, що безпосередньо впливатиме на їхнє життя для запровадження дітоцентричної політики в цілому. «Для цього нами прийнято рішення про створення Національної дитячої ради при уповноваженому Президента України з прав дитини, яка сприятиме розвитку політики участі дітей у прийнятті рішень, що безпосередньо їх стосуються, врахуванні найкращих інтересів дитини під час впровадження реформ, які націлені на забезпечення прав дитини», – сказав він. У свою чергу всесвітньо відомий мотиваційний оратор Нік Вуйчич висловив свою підтримку та підтвердив важливість врахування думки дітей та молоді. «Кожна дитина має право виражати свої думки, бачення та мрії. І ми маємо їм у цьому допомагати», – наголосив він.
Кримінал оформление ленты  Колишні співробітники "Кобри" і відділу по боротьбі з наркотиками викрадали елітні авто Поліція в неділю, 17 вересня, провела спецоперацію із затримання організованої групи, яка спеціалізувалася на незаконному заволодінні транспортними засобами марки Toyota. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін. Було затримано групу осіб, які до 2009 року працювали в підрозділах БНОН (Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків) та спецпідрозділі ДАІ «Кобра». Під час обшуків було виявлено один з викрадених автомобілів, а також документи на різні марки автомашин, спеціальні пристрої та обладнання для викрадення авто. Аброськін уточнив, що поліція вже встановила причетність учасників групи до скоєння крадіжок автомашин преміум-класу в 4-х регіонах. Один з членів групи був затриманий в одному з гаражів, де на «відстої» містився викрадений автомобіль. Там же був увімкнений і прилад, який глушив сигнал, що подавався системою безпеки автомобіля.
Події На кордоні з РФ затримали фігуранта справи про розкрадання коштів рефінансування НБУ На кордоні з РФ правоохоронці затримали фігуранта справи щодо розкрадання коштів рефінансування Нацбанку України. Про це сказано в повідомленні СБУ в Facebook. Як зазначається, підозрюваний був причетний до виведення понад 510 млн грн з однієї з банківських установ. За допомогою спільників він привласнив також 35 млн грн рефінансування НБУ. Крім того, підозрюваний від імені банку уклав низку сумнівних угод, за якими установа була доведена до неплатоспроможності. «Після визнання банку банкрутом розрахунки з вкладниками здійснював Фонд гарантування вкладів фізосіб за рахунок коштів бюджету на суму 540 млн грн», - повідомили в СБУ. Фігуранта кримінальної справи оголосили в розшук, понад три роки йому вдавалося переховуватися. Працівники СБУ разом з прикордонниками затримали злочинця на пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області під час спроби виїхати з України з паспортом громадянина Росії. Суд обрав щодо затриманого запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Політика Рада за тиждень завершить дві реформи і візьметься за третю - Парубій Верховна Рада повинна завершити судову реформу, ухвалити пенсійну і почати медичну вже цього тижня. Про це на погоджувальній раді заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Хочу підкреслити, що минулого тижня ми почали розгляд реформ. Перший тиждень був успішним, коли ми розглядали освітню реформу. Завдяки позиції депутатського корпусу ми знайшли компромісне формулювання... Це був дуже хороший приклад, коли Верховна Рада може знаходити компромісні рішення», - заявив він. Спікер нагадав, що парламент минулого тижня почав розгляд судової реформи, зокрема, законопроект про внесення змін до низки кодексів. «У нас є 4383 поправки до цього законопроекту. Але ми змогли пройти тільки 700 поправок. Я закликаю депутатів і голів комітетів до більш інтенсивної роботи», - сказав він. Також, на думку спікера, цього тижня депутати повинні приступити до розгляду пенсійної і медичної реформ. «Я думаю, що у нас є шанс завершити цього тижня розгляд судової реформи... А також ми повинні розглянути пенсійну реформу, вже немає далі часу, щоб затягувати її розгляд... У нас є шанс почати розгляд медичної реформи », - додав Парубій.
Політика В Україні до 40 тис. грн можуть підвищити штрафи за п'яне водіння Штраф за водіння в нетверезому вигляді в Україні хочуть підвищити до 40 тис. грн. У Раді був зареєстрований проект закону №6679, в якому пропонують посилити боротьбу з п'яними водіями, повідомляє Громадське. Законопроектом № 6679 пропонується надати поліції право проводити систематичні перевірки водіїв на стан сп'яніння. За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, алкоголь є однією з найчастіших причин дорожньо-транспортних пригод. У законопроекті сказано про те, що в зоні проведення перевірки встановлюється відповідний знак і зупинка/розворот транспортного засобу перед ним передбачає обов'язковий огляд водія на стан сп'яніння. Рішення про перевірку і її деталі (вибірка, місце) буде ухвалюватися керівником патрульної поліції.
Політика Facebook передав прокуратурі США дані про рекламні оголошення з Росії Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер і його команда тепер володіють інформацією про російськомовні рекламні оголошення, які публікувалися на Facebook під час президентських виборів 2016 року. Компанія надала інформацію після того, як прокуратура США отримала ордер на обшук, повідомляє CNN. Facebook надав владі копії оголошень, а також пов'язану з ними інформацію, яку він виявив на своєму сайті. В наданій інформації ідеться про російську веб-бригаду, яка купувала рекламу, і про те, як ця реклама була націлена на американських користувачів Facebook. Все це дасть Мюллеру повнішу картину про те, хто стоїть за рекламними оголошеннями. Facebook раніше не надавав копії оголошень членам Сенату і комітету розвідки Палати представників США на тій підставі, що це порушує їхню політику конфіденційності. Політика Facebook говорить, що, відповідно до Федерального закону, компанія може надати вміст облікового запису тільки у відповідь на розпорядження суду. Минулого тижня представник компанії повідомив Конгресу, що вони ідентифікували 3 тисячі рекламних оголошень, які публікувалися на сайті з червня 2015 року по травень 2017 року. Всі вони були пов'язані з підробленими обліковими записами. Ці рахунки, в свою чергу, пов'язані з прокремлівською веб-бригадою, відомою як Агентство інтернет-досліджень. Сенатор Марк Ворнер, головний демократ у комітеті з розвідки Сенату, розповів CNN минулого тижня, що треба провести повноцінне розслідування, щоб з'ясувати всю повноту використання Росією американських соціальних мереж. Ворнер також заявив, що його комітет може викликати Facebook, Twitter та інші соціальні мережі в Сенат для «певного роду публічних слухань». За повідомленнями, в Facebook все ще не впевнені, що виявили всі рекламні оголошення, куплені Кремлем. Можливо навіть, що невиявлені рекламні оголошення можуть все ще перебувати на просторах соціальних мереж сьогодні. «Ми продовжуємо працювати з відповідними слідчими органами», - заявили в Facebook.
Політика До Нацради з захисту дітей увійдуть чиновники і діти До Національної ради з захисту дітей увійдуть не тільки чиновники, а й самі діти. Про це на прес-конференції заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, передає кореспондент АСН. "Уряд вже прийняв документи для інституційного реформування інституту захисту дітей, але найголовніше, для нас дуже важливо, щоб голос дітей був почутий", - заявив він. Він нагадав, що дружина президента Марина Порошенко також бере активну участь у захисті дітей в Україні, забезпеченні їхньої інклюзивної освіти. "Сьогодні ми презентували початок роботи Національної ради дітей і молоді, до якої входитимуть, зокрема, безпосередньо самі діти, які будуть доносити свою позицію. Я хочу подякувати Ніку Вуйчичу за те, що він своїм прикладом надихає кожного з нас, кожну дитину", - сказав він. У свою чергу всесвітньо відомий мотиваційний оратор Нік Вуйчич висловив свою підтримку ідеї створення ради. "Сьогодні день, який дуже надихає. Важливо, що Україна показує, як вона любить дітей. Національна рада дітей - це прекрасний концепт і план на довгий час. Це план на багато-багато років. Це наша надія і надія на наступні покоління. Я зустрічав багато дітей, які, навіть живучи в сім'ї, стикаються з багатьма проблемами, вони піддаються насильству. Тому ми повинні допомогти дітям бути щасливими, мати великі можливості бути включеним в процеси суспільства", - розповів він. Вуйчич додав: "Я вірю, що Україна має всі можливості "світити яскравіше". І навіть показати приклад Заходу", - вважає він.
Кримінал Марокканець і українці «нагріли» саудівського принца на півмільйона доларів Заможний бізнесмен із Саудівської Аравії втратив майже півмільйона доларів під час земельної афери, яку влаштували йому шахраї з України. Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець. Принц Саудівської Аравії звернувся в поліцію Києва зі скаргою, що в Україні йому продали декілька десятків гектарів землі. Він мав намір розвивати рекреаційний бізнес, однак дізнався, що його документи - фальшивка. Правоохоронці з'ясували, що у себе на батьківщині принц познайомився з уродженцем Марокко, який вже отримав громадянство України, а раніше навчався тут у ВНЗ. Той запропонував саудівцю свою допомогу в розвитку бізнесу в Україні. Він допоміг принцу купити великі ділянки землі в курортних регіонах або просто в красивій місцевості, де побудувати готелі, санаторії та розвивати міжнародний туризм з національним українським колоритом. Принц, який не знав мови, доручив марокканцеві ввести свої справи в Україні. Як з'ясувало слідство, марокканець залучив до афери кількох українців, які виступали в ролі власників землі і нотаріусів. Вже встановлено чотирьох осіб - це жителі Київської, Львівської та Миколаївської областей. З ними саудівця возили Україною, показували ділянки і «оформляли документи». Принц випадково в літаку розговорився з дівчиною-українкою, яка виявилася перекладачкою з арабської. Вона й повідомила принцу, що всі його документи - фальшиві, а в Україні діє мораторій на продаж землі і заборона на продаж сільськогосподарських угідь іноземцям. За словами Максимець, 37-річний уродженець Королівства Марокко був затриманий під час отримання грошей за чергову земельну ділянку і заарештований. Йому інкримінують шахрайство в особливо великому розмірі. Кілька років він ніде не працював, але непогано жив на гроші за нібито продані 20 гектарів землі в Київській області (Сухолуччя біля Київського моря), вісім гектарів у Львівській та два гектари в Черкаській областях.
Суспільство Парубій: Смерті дітей в Одесі - злочинна недбалість Смерті дітей в Одесі - це результат злочинної недбалості. Про це під час погоджувальної ради заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Закликаю всі відповідальні органи провести об'єктивне розслідування. Закликаю і народних депутатів взяти участь у розслідуванні трагедії, щоб у майбутньому уникнути подібних трагедій в Україні», - заявив він. Парубій висловив співчуття рідним загиблих дітей. «Це жахлива трагедія, яка не повинна повторитися. Вічна пам'ять!» - сказав Парубій. За його словами, те, що сталося, - приклад злочинної недбалості. «На жаль, все, що сталося в таборі, - це приклад злочинної недбалості. Уже відомо, за словами рятувальників, що не спрацювала пожежна сигналізація, а пожежна водойма була порожня», - зазначив спікер парламенту. У свою чергу голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко нагадала, що «президент перерізав політичну стрічку під час відкриття цього табору». Вона закликала провести розслідування трагедії і покарати всіх винних. За її оцінками, треба провести перевірки всіх таборів, адже «подібні трагедії можуть відбутися по всій країні».
Події Відомий співак Соткілава помер після боротьби з раком Популярний артист, оперний співак Зураб Соткілава в понеділок, 18 вересня, помер у віці 80 років в Москві. Зірка довгий час боровся з важкою онкологічною хворобою. Як повідомляє гендиректор Большого театру Володимир Урін, народний артист СРСР страждав від важкої недуги. «Сконав Соткілава Зураб Лаврентійович, чудовий артист Большого театру. У нього була важка хвороба, з якою він до кінця боровся », - повідомив Володимир Урін. За твердженнями близьких виконавця, самопочуття Зураба Соткілави було нормальним незадовго до смерті. Після операції він почувався непогано, і була надія, що все налагодиться. Однак, всупереч очікуванням, сьогодні співак помер. Про його захворювання стало відомо ще два роки тому. У Соткілави діагностували пухлину підшлункової залози.
Політика «Бюджетна ніч» цього року відміняється - Денисенко Цього року не буде так званої «бюджетної ночі». Про це на брифінгу в ході погоджувальної ради заявив представник Кабміну в парламенті Вадим Денисенко, передає кореспондент АСН. «Хочу заспокоїти всіх скептиків. Проект бюджету вже оприлюднений на сайті парламенту. Ніхто його відкликати не збирається. Фактично роботу над ним вже розпочато в комітетах... Я думаю, що у нас є всі можливості ухвалити бюджет і в цьому році жодної бюджетної ночі не буде», - заявив він. Денисенко нагадав, що в проекті бюджету на 2018 рік «вперше закладено зростання на 15% доходів загального фонду бюджету без підвищення податків, а тільки за рахунок зростання економіки», - сказав він. З його слів, мінімальну зарплату в проекті бюджету 2018 року закладено на рівні 3723 грн, що на 500 грн вище, ніж зараз. І зростання мінімальної зарплати також буде забезпечене за рахунок зростання ВВВ на 3%. Також представник Кабміну прогнозує, що вже в четвер парламент остаточно ухвалить судову реформу і перейде до розгляду пенсійної.
Культура Окупанти в Криму зруйнували унікальний палац «Ластівчине гніздо» Країна-агресор почала проведення незаконних розкопок і буріння скелі, на якій стоїть пам'ятник національного значення України, палац «Ластівчине гніздо». Про це йдеться в звіті ЮНЕСКО за січень-червень 2017 року, передає прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. У відомстві підкреслили, що окупанти проводять у Криму незаконні археологічні дослідження і розкопки. В ЮНЕСКО підкреслили, що українська влада не давала дозволу на проведення таких робіт. Зокрема, з квітня проводяться роботи на території між Цементною слобідкою і автотрасою Керч - Феодосія. Це пов'язано з будівництвом під'їзних доріг до майбутнього Керченського мосту. Всі будівельні роботи вже призвели до знищення фрагмента стародавнього Тиритацького оборонного валу, який окупаційна влада планує зруйнувати повністю. Тільки в 2017 році Мінкультури країни-агресора видало 13 дозволів на проведення археологічних розкопок в окупованому Криму і 2 дозволи на проведення робіт на території Севастополя. В ЮНЕСКО підкреслили, що це є грубим порушенням Гаазької конвенції 1954 року про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту. Конвенція і Перший протокол до неї забороняють проведення будь-яких археологічних розкопок на окупованій території, а також будь-які зміни культурних цінностей. Наприклад, на початку нинішнього літа місцеві ЗМІ написали, що підрядник розпочав буріння Аврориної скелі, на якій стоїть «Ластівчине гніздо». Як пояснив заступник директора палацу-замку Олександр Левін, ці роботи дозволять у подальшому зміцнити обрив на випадок землетрусів. Мовляв, палац під час землетрусу може впасти. Українській владі тільки залишається збирати докази для початку кримінального переслідування так званих псевдо-археологів, які проводять незаконні розкопки на окупованій території України. На сьогодні до списку незаконно діючих осіб включено 33 вчених з різних інститутів Російської академії наук. У звіті ЮНЕСКО також зазначається, що будь-які заходи РФ в окупованому Криму, спрямовані на зміну юрисдикції щодо об'єктів культурної, промислового і технічного спадщини України, є прямим порушенням суверенних прав України і загальновизнаних норм і принципів міжнародного гуманітарного права.
Події У Харкові невідомі жорстоко побили засновника антикорупційного центру У Харкові невідомі скоїли напад на засновника антикорупційного центру Євгена Лисичкіна. Про це передає видання «МедіаПорт». «Двоє невідомих вчинили напад на співзасновника громадської організації «Харківський антикорупційний центр» Євгена Лисичкіна біля його будинку. Напад було скоєно в понеділок, 18 вересня, вранці у дворі будинку 23 на вул. Коцарській», - сказано в повідомленні. За інформацією видання, активіст викликав поліцію. Крім того, потерпілий запам'ятав, як виглядав один з нападників. «У дворі біля п'ятиповерхового житлового будинку на нього напали двоє людей. Стояв чоловік з квітами, відводив погляд. І метра за два-три я зрозумів, що тут нездорове щось. Він вдарив, я встиг підставити руку. Не встигнувши обернутися, отримав удар ззаду від другого, якого я не бачив взагалі», - сказав Лисичкін. За його інформацією, він встиг відскочити, але після цього його вдарили по голові шість-сім разів. Після цього він впав і злочинці почали погрожувати активісту, що, якщо той «кудись хоч раз залізе, вб'ють».
Суспільство оформление ленты  Netflix знімає фільм про життя ув'язнених в українських колоніях Про українську пенітенціарну систему буде знято фільм. Зйомки проводить американський стрімінговій відеосервіс Netflix. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов. «Зйомки документального фільму компанії Netflix про пенітенціарну систему України. Протягом тижня знімальна група американської кінокомпанії працюватиме над тим, щоб показати всьому світу, в якому стані сьогодні перебуває система», - підкреслив міністр. За його словами, фільм покаже випробування, з якими щодня зустрічаються ув'язнені та працівники СІЗО. Головний герой стрічки пройде шлях ув'язненого з моменту потрапляння в колонію до моменту звільнення. Нагадаємо, після того, як з'ясувалася інформація про тортури в Одеському СІЗО після вбивства працівниці, Міністерство юстиції розпочало реорганізацію Пенітенціарної служби України. Основними завданнями реорганізації є повне оновлення керівного складу, підвищення зарплати службовцям до 7 тисяч грн, привести площу утримання ув'язнених до європейських вимог, конкретні антикорупційні рішення в питаннях тюремного провадження, харчування, рішення про УДЗ.
Політика То риболовля, то полювання. Путін так «зайнятий», що не встигає на сесію ООН Графік президента країни-агресора Володимира Путіна не дозволив йому взяти участь у сесії Генасамблеї ООН. Про це заявив прес-секретар лідера Кремля Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс-Україна.  «Дійсно, цього року графік президента не дозволив йому взяти участь у сесії Генасамблеї, і він це робить не щороку. Тому тут немає нічого незвичайного», - сказав прес-секретар. За словами Пєскова, цей факт ніяк не вплине на ставлення Путіна до ООН. «Російська позиція щодо ООН, щодо її лідируючої ролі в світових справах, керівної ролі ООН і Ради Безпеки в світових справах - добре відома. Президент Путін неодноразово підтверджував свою прихильність цій лінії», - сказав чиновник. Російську делегацію в Нью-Йорку очолює міністр закордонних справ Сергій Лавров. Він уже провів зустріч з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном. Зазначалося, що в ході бесіди вони обговорювали виконання Мінських угод на Донбасі. Говорячи про проект країни-агресора про розміщення їхніх «миротворців» на Донбасі, Пєсков заявив, що «йдеться про місію ООН, яка забезпечувала б безпеку співробітників місії ОБСЄ, що працює на Донбасі». «Зараз все залежатиме, наскільки конструктивну позицію займуть і Київ, і США», - додав він. Однак раніше постпред РФ в ООН Василь Небензя вже повідомив, що США і Україна відмовилися від російської резолюції щодо миротворців на Донбасі.
Події оформление ленты  На Донеччині поліцейський-хабарник протаранив машину слідчих під час погоні Сьогодні, 18 вересня, слідчі прокуратури Донецької області разом зі співробітниками СБУ на отриманні хабара викрили заступника начальника сектора превентивної діяльності Торецького відділення поліції Бахмутського відділу ГУ НП по області. Про це повідомляє прес-служба Донецької прокуратури. В прокуратуру звернувся чоловік з інформацією, що на нього тиснуть співробітники поліції, вимагаючи систематичного надання хабарів за неперешкоджання підприємницькій діяльності, а також нескладання адміністративних протоколів. Слідчі прокуратури задокументували два факти отримання хабара працівником поліції на суму 3000 і 5000 тисяч грн. В ході передачі неправомірної вигоди правоохоронець намагався сховатися від слідчих, в результаті влаштував ДТП, протаранивши їхнє авто. Дії поліцейського були кваліфіковані за ст. 368 ч. 3 (отримання неправомірної вигоди) КК України. Вирішується питання про його затримання і повідомлення про підозру.
Політика У БПП звинуватили місцеву владу Одеси в страшній трагедії в таборі У БПП звинувачують місцеву владу Одеси в страшній трагедії в дитячому таборі. Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "В Одесі сталася трагічна і безпрецедентна подія. Від імені фракції ми висловлюємо співчуття батькам, діти яких загинули", - заявив він. Герасимов зазначив, що в процесі децентралізації місцевої влади мерам на місцях були передані великі повноваження. Але вони не виконують свої обов'язки. "Трагедія сталася через недбалість і безвідповідальність місцевих чиновників", - сказав він, закликавши провести розслідування, а винних - притягнути до відповідальності. У свою чергу представник президента в парламенті Ірина Луценко повідомила, що Генпрокуратура вже веде розслідування. "Президент зібрав нараду силовиків, де було дано чітку вказівку - провести ретельне розслідування і визначити винних у цій трагедії. Це можуть бути і керівники місцевих органів самоврядування, це можуть бути і керівники міністерства, може, соціальної політики, кому підпорядкований напрям по вертикалі, може, і керівників самого табору. Але для того, щоб прізвища називати, треба провести розслідування. Доповідаю, Генпрокуратура вже проводить розслідування, вже визначені перші напрями і перші винуватці, прізвища визначено. З ними ведеться відповідна робота", - сказала Луценко.
Політика Прокуратура і поліція жорстко покарають Саакашвілі і Ко за прорив кордону - Луценко Прокуратура і поліція жорстко покарають Саакашвілі і Компанію за прорив державного кордону України. Про це на брифінгу під час погоджувальної ради заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "Політики і громадські організації, які прорвали кордон і завели Михайла Саакашвілі, - це безпрецедентна подія. Адже щодня у нас на Східному кордоні, де 420 км - не контролюють наші прикордонники, де надходить зброя і підтримка сепаратистів, такий прорив на Західному кордоні - це порушення Конституції ", - заявила вона. Луценко зазначила, що вже ведеться розслідування і всі, хто порушив закон, буде притягнутий до відповідальності. "Буде обов'язково серйозне розслідування як поліцією, так і Генеральною прокуратурою України", - сказала вона.
Події оформление ленты  Ураганний вітер зніс майданчик, на якому проходив концерт Злати Огнєвіч У місті Городок Хмельницької області в неділю, 17 вересня, сильний вітер зніс сценічні конструкції і дах сцени, на якій виступала відома співачка Злата Огнєвіч. Про подію співачка повідомила на своїй сторінці в Facebook. «Той випадок, коли людина безсила проти природи... Так чудово починався вечір і так несподівано він завершився!.. Улюблена моя командо, спасибі, що не піддалися паніці і тримали оборону проти урагану до останнього! (Та й не тільки оборону, а частково декорації і елементи сцени)» - написала Огнєвіч. Концерт проходив на відкритому майданчику і під час виконання хіта «Танцювати» почався неймовірний вітер і сценічні конструкції почали падати. Через кілька хвилин місто було повністю відключено від світла, а Огнєвіч закінчувала концерт вже на одній з головних площ. Після повного відключення електроенергії публіка на площі скандувала Златі «молодець», сподіваючись, що концерт триватиме, однак наслідки стихії довелося ліквідовувати довго. Нагадаємо, ураган у Румунії призвів до пошкодження ліній електропередач, повалив дерева, позривав дахи. В результаті розгулу стихії загинули 8 осіб.
Економіка У Кабміні хочуть переглянути умови ЗВТ з ЄС Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціює перегляд умов зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом для її поглиблення, зокрема питання митного союзу, а також додаткових механізмів. Про це передає прес-служба Мінекономрозвитку. «Зараз вже зрозуміло, що умови вільної торгівлі треба переглядати. Переговори щодо створення ЗВТ з ЄС завершилися давно, і тепер умови доступу товарів до ринку України і Євросоюзу «застарілі», - повідомляє торговий представник України Наталія Микольська. За її словами, є необхідність провести детальний аналіз поглиблення торгівлі з Європейським Союзом, а також визначити оптимальний формат співпраці в короткостроковій і довгостроковій перспективі - в рамках ЗВТ (з переглядом) або митного союзу з Євросоюзі, а також вивчити ризики і терміни. «Важливо, що зараз ми дивимося на вільну торгівлю в трьох вимірах: вільна торгівля, додаткові інструменти та інвестиції. Серед інструментів, які зараз працюють, можна відзначити Промисловий діалог з Євросоюзом. Ми завершуємо приєднання до конвенції ПанЄвроМед. Активно ведуться торгові місії з українським експортерами в Євросоюзі. Це відкриває додаткові можливості вільної торгівлі з ЄС», - зазначила Микольська.
Економіка Урагани переконали: США може переглянути вихід з Паризької кліматичної угоди Джерела з адміністрації Трампа говорять про можливість зміни позиції американського президента про Паризьку кліматичну угоду. Ймовірно, заяви були зроблені через те, що питання глобального потепління буде обговорюватися на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку цього тижня, повідомляє The Guardian. Державний секретар США Рекс Тіллерсон та радник з національної безпеки Герберт Макмастер обидва вказують на те, що США відкриті для переговорів про те, щоб залишитися в епохальній міжнародній угоді. Нагадаємо, що Дональд Трамп оголосив про вихід з угоди в червні 2017 року, поставивши США на один щабель з Сирією і Нікарагуа - двома іншими країнами, що не підписали угоду. «Президент сказав, що він відкритий для того, щоб знайти слушні умови, на яких ми можемо взаємодіяти з іншими в питанні, яке до цього часу залишається складною проблемою. Ми хочемо бути продуктивними. Ми хочемо бути корисними», - сказав Тіллерсон в інтерв'ю. Посилаючись на комісара з питань клімату Європейського союзу Мігеля Каньєте, Wall Street Journal повідомив, що офіційні особи Трампа не відмовляться, якщо їм запропонують повторну участь. Йохен Фласбарт, державний секретар Міністерства довкілля Німеччини, заявив: «Паризьку хартію не може бути переглянуто. Публічні обіцянки, закріплені шляхом підписання, можуть оновлюватися, але не змінюватися. Зрештою, справжніх умов угоди все одно недостатньо для зниження температур на 2°C». Нагадаємо, тільки за останній місяць на США обрушилися кілька руйнівних ураганів. Загальний збиток від них обчислюється мільярдами доларів. Однак раніше Трамп заявляв, що урагани ніяк не вплинули на його рішення залишити Паризьку хартію.
Суспільство оформление ленты  Нік Вуйчич: У слов'янських країнах діти страждають від незахищеності Всесвітньо відомий мотиваційний оратор Нік Вуйчич приїхав в Україну. Крім свого виступу в Києві для широкої публіки, Нік на запрошення Уповноваженого президента з прав дітей для участі у круглому столі з випускникам інтернатів України і презентації Національної ради з прав дітей і молоді України. Вуйчич розповів її учасникам про особистий досвід, що знає, як це - боротися за життя кожного дня. Він наполягає на тому, що країна перш за все повинна забезпечити і захистити права своїх дітей, адже, навіть живучи в сім'ях, вони піддаються насильству, зокрема сексуальному. "Це неприпустимо. Важливо, що Україна звертає увагу на проблему захисту прав дітей. Потрібна ціла стратегія і план для захисту дітей... Я також зустрічав багато людей, які, навіть живучи в сім'ях, не були щасливі. Якщо ти живеш у родині, це ще не означає, що ти будеш щасливий. Тому дітям, зокрема з обмеженими можливостями, ми повинні допомогти соціалізуватися. Мені пощастило, що у мене була сім'я, яка мене любила. Але в слов'янських країнах поширена проблема, коли діти не захищені", - каже Вуйчич. Водночас він упевнений, що Україна має всі шанси показати кращий приклад у захисті прав дітей: "Суть у тому, щоб усі в суспільстві показали можливість дарувати любов один одному. Ми також сподіваємося, що багато дітей-сиріт знайдуть нові свої будинки. І я дуже радий тут бути", - виступав він. Нагадаємо, Нік Вуйчич за 16 років виступив у 57 країнах світу перед мільйонами слухачів. Зустрівся з 13 президентами, зокрема Європарламенту, Німеччини, Бразилії, Китаю виступав у 8-ми парламентах світу. Ніколас Джеймс Вуйчич - австралійський мотиваційний оратор, меценат, письменник і співак, народжений з синдромом тетраамелії - рідкісним спадковим захворюванням, що призводить до відсутності всіх чотирьох кінцівок.
Політика Парубій: Рада повинна ухвалити пенсійну реформу до 1 жовтня Рада повинна прийняти пенсійну реформу до 1 жовтня 2017 року. Про це спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив на брифінгу після погоджувальної ради, передає кореспондент АСН. «Я сподіваюся, розраховую, що ми зможемо на цьому пленарному тижні пройти всі правки і прийняти рішення щодо судової реформи та на цьому тижні також розглянути пенсійну реформу, адже ухвалення пенсійної реформи є однією з вимог МВФ, до 1 жовтня закон повинен бути ухвалений», - заявив він. Він нагадав, що до законопроекту про пенсійну реформу запропонована 2151 правка. «І якщо доведеться, я буду пропонувати депутатам, щоб ми працювали довше, ніж передбачає пленарний день, щоб ми змогли принаймні ці дві реформи цього тижня розглянути й ухвалити щодо них рішення», - сказав Парубій.
Політика Операції більше 150 тис. грн повинні підтверджуватися документально про джерело доходів - Климчук Банківські операції понад 150 тис. грн повинні підтверджуватися документально про джерело доходів. Про це на прес-конференції заявив юрист Олександр Климчук, передає кореспондент АСН. "Людям, коли вони приходять у банк, дають анкету, де треба вказати інформацію, підтвердивши джерело доходу. Люди вже звертаються до юристів та адвокатів, обурюючись, що до нас повернувся СРСР, коли у людей вимагають більше інформації... Тепер клієнти документально повинні підтвердити всі свої доходи, наприклад, якщо захочете оформити депозит", - заявив він. Водночас, з його слів, у відповідній постанові НБУ, якою запроваджено нові правила, розмито вказані документи підтвердження доходів. "Це може бути і розписка про те, що ви, наприклад, взяли в борг ці гроші. Сам банк вже буде встановлювати: наскільки ці документи підтверджують дохід. Тепер, згідно із законом, всі операції в банку понад 150 тис. грн мають бути документально підтверджені. Якщо ви хочете здійснити операцію в 10 тис., до вас не повинно виникати запитань", - пояснив він.
Події оформление ленты  У Дніпрі два водія не поділили дорогу, один влаштував стрілянину У Дніпрі водій автомобіля марки Mercedes влаштував стрілянину по автомобілю Skoda. Про це повідомили в місцевому виданні dnepr24.com.ua. Потерпілий у результаті стрілянини водій повідомив, що обидва автомобілі їхали врівень до світлофора. При цьому Skoda стояла на смузі, а Mercedes перебував зліва. Водій більш дорогої іномарки вимагав, щоб його пропустили, сигналив, але коли не домігся свого, витягнув пістолет і відкрив вогонь. Потерпілий водій вибіг з машини і терміново звернувся в поліцію, яка затримала зловмисника. Водій Mercedes підтвердив, що стріляв з травматичного пістолета, на носіння якого в нього є відповідний дозвіл. Нагадаємо, неповнолітній хлопець у Миколаєві обстріляв трамвай після сварки з контролером. Контролер звернувся в поліцію, і інспектори на вулиці зупинили схожих за описом юнака і дівчину.
Політика У «Самопомочі» скаржаться, що їх перетворюють на еквілібристів Від народних депутатів вимагають за кілька днів ухвалити ті закони, які в інших країнах розглядають місяцями. Про це на брифінгу в рамках погоджувальної ради заявив голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, передає кореспондент АСН. «Від парламенту хочуть, щоб він був еквілібристом. Те, що в нормальних країнах розглядається місяцями, від нас вимагають ухвалити за кілька днів... Тому ми до кінця будемо відстоювати кожну правку в так званій судовій реформі, в змінах до кодексів, щоб там не з'явилися норми, які будуть забезпечувати захист олігархів» , - заявив він. Березюк також підкреслив, що за так званою пенсійною реформою також «ховають обман». «Вони прикриваються вимогами МВФ. Але сьогодні у МВФ є тільки одна жорстка вимога - створення Антикорупційного суду, що абсолютно не вигідно цій олігархічній кліці», - сказав він. Голова фракції «Самопоміч» також розкритикував проект бюджету на 2018 рік, де передбачено збільшення витрат на армію без громадського контролю за використанням цих коштів. «Без такого контролю це буде величезною чорною дірою», - вважає він.
Політика Тимошенко вимагатиме зібрати в Раді екстрене засідання через зростання цін Під час погоджувальної ради голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що вимагає зібрати в Раді екстрене засідання через зростання цін. Про це передає кореспондент АСН. «Ми вимагаємо негайно розглянути в парламенті факт екстреного зростання цін на продукти харчування і товари для людей. Адже останнім часом ціни стрімко зростають. Це прямий наслідок неконтрольованої емісії гривні в НБУ, що випускає папірці, абсолютно не підкріплені зростанням економіки. А Валерія Гонтарева продовжує у кулуарах керувати Нацбанком під керівництвом президента Порошенка», - заявила вона. За її словами, фракція «Батьківщина» виступає проти пенсійної і медичної реформ влади і голосувати за них не буде, адже «їхня справжня мета - скорочення населення України». «Влада змішала в один закон осучаснення та індексації пенсій, чого вже вимагають чинні закони. Влада цією пенсійною реформою і замаскувала значне погіршення стану українських пенсіонерів. До того ж пенсійною реформою пропонується підвищити на 10 років трудовий стаж для виходу на пенсію - до 35 років. Також пропонується скоротити коефіцієнт нарахування пенсій з 1,35 до 1, що на 35% зменшить реальне нарахування пенсій. Це не пенсійна реформа - це великий обман», - сказала вона. Політик також впевнена, що треба негайно ухвалювати окремі закони про скасування 15% податку на пенсії працюючих пенсіонерів. Коментуючи медичну реформу, Тимошенко назвала її "зачисткою всій мережі лікувальних установ у селі і маленьких містах" і великою корупцією. «З усіх місцевих бюджетів забиратимуть гроші, які завжди витрачалися на медицину. Проте в центрі буде створена велика годівниця, очолювана оточенням президента, яка на корупційній основі розпоряджатиметься 97 млрд грн. Буде скорочення мережі лікарень, лікарів, медичних сестер, буде впроваджена практично стовідсоткова платна медицина без обов'язкового медичного страхування. Це не реформа! По суті, це продовження стрімкого скорочення населення України», - сказала вона. Також Тимошенко розкритикувала судову реформу. «Це не реформа, президент просто забирає судову систему в свої руки. Кожен, хто за це проголосує, буде тією більшістю, яка сьогодні згуртувалася навколо Порошенка. Нам потрібно подивитися на цю більшість і знати її поіменно», - сказала вона.
Суспільство оформление ленты  Ветерани АТО проводять мітинг у Запоріжжі після бійки з маршрутником У Запоріжжі ветерани АТО проводять мітинг в центрі міста і на 15 хвилин перекрили проїзд транспорту, в результаті чого утворилася пробка. Вони вимагають виконувати закон України, за яким бійців АТО повинні безкоштовно перевозити по місту, передає місцеве видання 061.ua. Приводом для мітингe стала недавня бійка між водієм маршрутного таксі і ветераном, який втратив в АТО руку. У понеділок, 18 вересня, під стіни Запорізького міськвиконкому вийшли близько сотні ветеранів АТО, членів їхніх сімей, волонтерів на знак протесту проти відмови місцевих приватних перевізників перевозити бійців АТО безкоштовно. Бійці вимагають від міськвиконкому виробити механізм, який би забезпечував перевезення ветеранів. Вони в ультимативній формі заявили, що має бути притягнутий до відповідальності водій маршрутки, який відмовився перевозити воїна АТО. Мало того, бійці вимагають адміністративної відповідальності для перевізника і розриву з ним договору про перевезення пасажирів. Депутати пообіцяли мітингувальникам розглянути наболіле питання про пільгові перевезення ветеранів АТО вже на поточному тижні - 21 вересня. Нагадаємо, конфлікт стався між водієм 76-ї маршрутки і учасником АТО Святославом-Андрієм Грушевським. Водій відмовився його провозити безкоштовно через відсутність сидячих місць, в салоні були і пасажири, які стояли. Після словесної перепалки АТОвець вдарив водія ногою по обличчю, зав'язалася бійка. Як відомо, маршрутник отримав перелом носа в трьох місцях, забій м'яких тканин обличчя, йому довелося зашивати губу.
Політика «Народний фронт» закликав до кінця тижня ухвалити пенсійну реформу «Народний фронт» закликає до кінця тижня ухвалити пенсійну реформу. Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. «Осінь реформ в українському парламенті почалася дуже успішно і триває... Наша фракція вважає неприпустимим умисне подальше затягування розгляду важливих питань і законопроектів, що роблять представники так званої об'єднаної опозиції з «Опозиційним блоком». Цього тижня треба ухвалити пенсійну реформу, щоб уже з наступного місяця, жовтня, пенсіонери отримали підвищені пенсії», - заявив він. З його слів, «Народний фронт» в цілому підтримує філософію пенсійної реформи уряду Володимира Гройсмана. Також Бурбак зазначив, що фракція вітає внесення проекту бюджету на 2018 рік у парламент, де має бути передбачено збільшення видаткової частини на оборонну сферу. «Ми закликаємо не затягувати процес ухвалення важливих рішень».
Події У Києві затримано лжемінера-рецидивіста У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який повідомив про нібито закладену бомбу в державній установі на Майдані Незалежності. Про це повідомляє відділ комунікації поліції столиці. У понеділок, 18 вересня, об 11:00 в Печерське управління поліції зателефонував чоловік і зажадав відправити до стели на Майдані Незалежності наряди патрульної поліції, щоб запобігти вибуху державної установи. Але після приїзду слідчо-оперативна група не виявила небезпечних предметів, евакуація співробітників не знадобилася. Правоохоронці з'ясували, що дзвінок про лжемінування надійшов з вуличного таксофона в Печерському районі від 53-річного жителя Запоріжжя. У 2014 році чоловік притягався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин. Мотиви вчинку він пояснити не зміг, для з'ясування обставин його доставили до територіального управління поліції. Зараз вирішується питання про відкриття кримінальної справи за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України.
Культура оформление ленты  Дві нові роботи Бенксі з'явилися в центрі Лондона Мурали, натхненні майбутньою виставкою робіт Жана-Мішеля Баскія, містяться на стінах центру виконавчих мистецтв Барбікан у Лондоні, де пройде виставка. Сам Бенксі підтвердив справжність робіт на своїй сторінці в Instagram, повідомляє The Guardian. Перше зображення, ймовірно, пародія на саму виставку, так як Баскія був спочатку художником графіті. На ньому зображено колесо огляду з людьми, що стоять у черзі в касу. Замість кабін на колесі намальовані корони, поширені в деяких творах Баскія. Другий малюнок називається: «Портрет Баскія, якого зустрічає столична поліція». На другому малюнку Бенксі видозмінив картину самого Баскія «Хлопчик і собака на пожежі» 1982 року - один з найвідоміших творів художника. До неї Бенксі додав поліцейських, які обшукують і допитують хлопчика, поки собака за цим спостерігає. Ймовірно, він хотів показати, що чорношкірі люди до сих пір стикаються з поганим ставленням з боку поліції. Баскія - один з перших відомих чорношкірих американських художників - помер від передозування героїну у віці 27 років у 1988 році. Бенксі часто робить політичні заяви за допомогою своїх картин. Минулого тижня він пожертвував 205 тисяч фунтів стерлінгів, отриманих від продажу своєї останньої роботи, благодійній організації, яка агітує проти торгівлі зброєю.
Політика Парубій не підписав скандальний закон про освіту через доопрацювання комітетом правок Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій на брифінгу після погоджувальної ради повідомив, що ще не підписав закон про освіту через доопрацювання комітетом всіх проголосованих поправок. Про це передає кореспондент АСН. «У п'ятницю я проводив попередні консультації і, незважаючи на те, що законопроект дуже об'ємний і була величезна кількість поправок, які були проголосовані, вони потребують технічного вичитування», - заявив він. Спікер зазначив, що була досягнута домовленість, щоб профільний комітет буде сьогодні до вечора допрацював остаточний текст законопроекту. «Можу сказати публічно, що невідкладно, як тільки з комітету надійде закон до голови Верховної Ради України, я його підпишу і відправлю на підпис президенту України», - пообіцяв він.
Політика Ісландія проведе позачергові парламентські вибори через насильство над дитиною 28 жовтня 2017 року Ісландія все-таки проведе позачергові парламентські вибори. Про це заявив президент країни Гвюдні Йоуханнессон у понеділок після того, як минулого тижня в країні розгорівся скандал з батьком прем'єр-міністра, повідомляє Reuters. Скандал розгорівся через повідомлення про те, що «Партія Незалежності», лідером якої є прем'єр-міністр, намагалася приховати лист, написаний його батьком, Бенедиктом Свейнссоном, у якому він намагається допомогти другу, засудженому за зґвалтування дитини, очистити його репутацію. Свейнссон у листі радив другові, засудженому до п'яти років в'язниці в 2004 році за багаторазове зґвалтування своєї падчерки протягом 12 років з п'ятирічного віку, відновити його «честь». В Ісландії є процедура, яка дозволяє злочинцями, які відбули покарання, повністю стерти згадку про судимості з судового реєстру. Через скандал одна з партій у правлячій коаліції покинула уряд 15 вересня 2017 року. Це змусило прем'єр-міністра Бьярні Бенедиктссон оголосити перевибори. Цеі уряд пропрацював лише 9 місяців. Попередній уряд Ісландії було розпущено після «панамського скандалу», так як колишній прем'єр-міністр ховав доходи в офшорах.
Події Іллічівський суд визнав невинними обвинувачених у справі про події 2 травня Іллічівський міський суд Одеської області визнав невинними обвинувачених у справі про події 2 травня 2014 року (у частині подій на Грецькій площі). Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Зараз зачитування вироку триває. Суд визнав неспроможними докази обвинувачення в організації та участі обвинувачених у масових заворушеннях, які потягли за собою тяжкі наслідки (травми і смерть людей). В Одесі 2 травня 2014 року під час масових заворушень загинуло 48 осіб, ще понад 200 отримали поранення. Більшість загинули під час пожежі в Будинку профспілок. Правоохоронні органи почали близько десятка кримінальних справ, які стосуються різних фактів. Найбільш резонансна з них - справа про події на Грецькій площі, де відбулися зіткнення між проукраїнськими і проросійськими активістами.
Події США хоче закрити посольство на Кубі через звукову атаку Адміністрація Дональда Трампа розглядає можливість закриття посольства США в Гавані, Куба, після низки незрозумілих інцидентів, які завдали шкоди здоров'ю американських дипломатів. Посольство США в Гавані лише недавно відновило свою діяльність після майже 50-річної перерви в дипломатичних відносинах двох країн, повідомляє The Daily Telegraph. У деяких з 21 потерпілого, серед яких дипломати і їхні сім'ї, лікарі підтвердили повну втрату слуху або струс мозку. У решти спостерігалися симптоми нудоти, головний біль і дзвін у вухах. Постраждалим не вдається сконцентруватися, а також вони не можуть згадати деякі слова. Деякі жертви відчували вібрацію або чули гучні звуки, які загадковим чином було чутно тільки в певних частинах кімнати, через що слідчі розглядають можливість «звукової атаки». Інші не чули нічого, але пізніше вони стали скаржитися на ті ж симптоми. Рекс Тіллерсон, Держсекретар США, одного разу вже назвав ці події «нападом на здоров'я», але Державний департамент США з тих пір використовував лише термін «інцидент», підкреслюючи, що все ще не знає, що саме сталося. Куба заперечує свою причетність до подій, але підкреслює, що готова допомогти в розслідуванні. «Ми оцінюємо таку можливість», - сказав Тіллерсон про можливе закриття посольства. «Це дуже серйозна проблема, адже здоров'ю людей було завдано шкоди. Ми направили деяких з цих людей додому. Питання перебуває на розгляді».
Суспільство оформление ленты  Бійка зі стріляниною на Рівненщині закінчилася вбивством У селі Грабунь в Рівненській області сталася стрілянина, в результаті чого одна людина загинула, ще одна була поранена. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції по області. «Сьогодні, 18 вересня, близько першої години ночі в поліцію надійшло повідомлення від працівників «швидкої допомоги», що на вулиці села Грабунь констатували смерть чоловіка з вогнепальним пораненням», - сказано в повідомленні. Відзначається, що п'яний 20-річний житель с. Дроздинь напередодні ввечері приїхав у с. Грабунь до своєї дівчини, де у нього стався конфлікт з місцевими жителями. В результаті інциденту постраждав присутній підліток, за якого заступився 22-річний односельчанин і завдав у відповідь гостю тілесних ушкоджень. У свою чергу, хлопець зателефонував знайомим і через якийсь час більше десятка молодих людей на мотоциклах приїхали в с. Грабунь. Вони відразу вирушили до будинку кривдника і почали бити вікна, тому господар дістав мисливську гладкоствольну рушницю і вистрілив у їхній бік. В результаті стрілянини вогнепальне поранення черевної порожнини отримав 23-річний житель с. Дроздинь, який стояв осторонь і участі в сутичці не брав. Лікарі «швидкої допомоги», які прибули за викликом, лише констатували його смерть Крім того, вранці з дробовим пораненням ліктя і коліна в лікарню доставили 17-річного жителя с. Дроздинь. За цим фактом розпочато кримінальну справу, 22-річному чоловікові повідомили про підозру у вчиненні вбивства і затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Правоохоронці вилучили незареєстровану рушницю.
Політика Економіст розповів, коли Фінмоніторинг перевірить ваші витрати Економіст розповів, коли Фінансовий моніторинг перевірить ваші витрати. Про це на прес-конференції заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, передає кореспондент АСН. «В отриманні субсидії контролюються витрати, а насамперед  доходи. Раніше було так: якщо ваш дохід перевищує 50 тис. грн, то ви не маєте права на субсидію. Якщо ви подаєте на субсидію, то ви повинні довести, що у вас немає витрат понад 50 тис. грн», - заявив він. Фінмоніторинг може вирахувати ваші платежі тільки, якщо стосовно вас відкрито кримінальну справу. «Адже кожен день вони отримують мільйони файлів, тому дивляться крізь пальці, не перевіряючи ваші витрати. Тільки в разі, якщо стосовно вас відкрито кримінальну справу, тоді всі файли щодо вас піднімуть і перевірять», - пояснив він.
Події АМКУ оштрафував на 19 млн грн оператора Lifecell Антимонопольний комітет України оштрафував мобільного оператора Lifecell на суму в 19,466 мільйона гривень за недостовірну інформацію про умови тарифікації дзвінків. Про це повідомив глава АМКУ Юрій Терентьєв у себе в Facebook. За його даними, йдеться про посекундну тарифікацію: «АМКУ ухвалив рішення у справі проти відповідача ТОВ «Лайфселл» щодо комунікації умов тарифікації дзвінків (ст. 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції»). Відповідач у комунікації зі споживачами повідомив, що тарифікація «посекундна». Разом з цим фактична тарифікація відбувається в розмірі повної вартості хвилини за кожну першу секунду хвилини, що почалася», - пояснює Терентьєв. На оператора було накладено штраф на суму 19 млн 466 тис. 840 грн. У той же час в компанії заявили, що оскаржать це рішення в законному порядку.
Економіка Ліміт у 150 тисяч. НБУ зобов'язав банки перевіряти походження грошей своїх клієнтів Якщо раніше клієнти вибирали банки, то тепер фінустанови будуть вирішувати, можуть вони обслуговувати конкретного клієнта чи ні. З вересня в Україні почала діяти постанова Національного банку України №42, що передбачає проведення банками реальної оцінки ризиків, пов'язаних з операціями клієнтів. Тепер фінустанови зобов'язані перевіряти не тільки паспорт та ідентифікаційний код клієнта, а й вимагати від нього підтвердження джерел походження коштів. «Простіше кажучи, якщо банк не розуміє, звідки у безробітної і бездомної людини на рахунку мільйон доларів, він повинен спочатку з'ясувати походження цих коштів, а вже потім дозволяти чи ні клієнту проведення операцій», - пояснив директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза. Банки будуть вважатимуться співучасниками злочинів Підтвердити походження коштів клієнти можуть, наприклад, наявністю офіційних документів про отримання спадщини, продажу майна, довідки про доходи тощо. Якщо подібного підтвердження немає, банк не має права допустити відповідну операцію або ж може заблокувати рахунок клієнта, на якому лежать "підозрілі" гроші, поки не з'ясує їх походження. Ця процедура стосується лише операцій на суму понад 150 тис. грн. «Новий підхід НБУ до оцінки ризиків покликаний запобігти участі банків у схемних операціях, які, на жаль, в банківській системі не рідкість», - вважає Береза. При цьому він навів приклад, коли в одному з банків, який зараз вже визнаний неплатоспроможним, працівники дозволили 116 громадянам зняти з рахунку 225 млн грн. Подібна ситуація сталася ще в одному банку, де 42 людини перевели в готівку відразу 132 млн грн. «Причому і в першому, і в другому випадках більшість громадян, які знімають гроші, були "мільйонерами з трущоб" - безробітними, бездомними і раніше судимими. Упевнений, що банки розуміли, хто і навіщо прийшов до них за мільйонами, але обмежилися формальною перевіркою паспортних даних клієнтів», - зазначив директор департаменту фінансового моніторингу НБУ. Для того, щоб клієнтам якомога м'якше пояснити, чому працівники банку вимагають надати інформацію про рівень доходів, в установах проводять для своїх менеджерів відповідні тренінги. Раніше, 12 липня, набрала чинності ще одна важлива постанова НБУ, яка передбачає, що банки повинні ретельно вивчати історію кожного клієнта, який купує валюту для перерахування за кордон. Перевіряти подібні операції установи зобов'язані лише в разі, коли сума, яку клієнт планує перерахувати за кордон, перевищує 150 тис. грн в еквіваленті. Подібні перевірки не передбачені для операцій з перерахування грошей на лікування або навчання за кордоном, оплату транспортування в Україну хворих або доставку з-за кордону тіл померлих, або ж інші соціальні потреби. Експерти відзначають, що в цьому випадку головне, щоб банки в боротьбі за клієнта не вдавалися до нечесної конкуренції, наприклад, займаючись потуранням, перевіряючи джерела доходів не дуже ретельно. Але і тут Нацбанк все продумав. НБУ передбачив відповідальність за неякісний фінансовий моніторинг, а іншими словами, приховування інформації про клієнтські рахунки. У разі виявленого порушення установу оштрафують на 0,01% статутного капіталу банку. Підтвердити джерело доходів стало простіше? Проте правозахисник Олександр Дядюк вважає, що насправді ця постанова реальний контроль банків тільки зменшує, оскільки дуже розмиває всі критерії контролю і робить підхід банків суб'єктивним. Адже тепер працівники установи самі визначатимуть, яку саме інформацію має надати клієнт для оцінки його фінансового стану. «Банки менше за всіх зацікавлені в здійсненні такого контролю. Бо коли ви приходите в банк і хочете покласти гроші на депозит, а банк починає ритися у вашій інформації, то це відлякує клієнтів. Якщо великі банки більш жорсткі в цьому питанні, то малі, які борються за кожного клієнта, намагалися їх утримати, тому вони зроблять усе, щоб не помітити якихось злочинних ознак надходження цих грошей», - вважає правозахисник. Дозволити їм це зробити може та ж постанова, в якій не вказано чітко, які саме документи для підтвердження законності отримання коштів потрібно подати в банк. У документі просто написано - "надати підтверджуючі документи". «Це дає як банкам, так і клієнтам можливість варіювати. Це можуть бути як прості цивільні договори, наприклад позичив у когось. Він може прийти в банк з договором позики або ж просто показати розписку», - уточнив юрист Олександр Климчук. Такі неточності можуть створити недобросовісну конкуренцію серед банків і ґрунт для зловживань, вважає ще один юрист Василь Мірошниченко. «Деякі банки будуть навіть приймати заяви, в якій клієнт обґрунтовує, що він кошти накопичив, а інші установи такі заяви не приймуть», - зазначив він. У свою чергу президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що ці зміни - це "подарунок" для так званих банків-«мийників» і послаблення для держбанків. «Мийниками» називають ті банки, через які здійснюється легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом. «Невже ви думаєте, що «мийник» не принесе 10 печаток і не наштампує довідку про доходи, що людина отримує зарплату в 150 тисяч гривень? Більше того, довідку про доходи можна надати і за попередні періоди, але не сказано, за які саме», - додав економіст. Ще один легальний спосіб приховати незаконно зароблені гроші - покласти їх у банківському сейфі. Скільки б ви туди не поклали, ніхто цього моніторити не буде, оскільки, згідно з законодавством, банк надає вам не фінансову послугу, а лише місце в своєму сейфі.
Події Суд заарештував директора табору «Вікторія» У Київському райсуді Одеси сьогодні, 18 вересня, відбулося засідання у справі про пожежу в дитячому таборі «Вікторія». Про це пише місцеве видання УСІ. Директору табору Петросу Саркісяну обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Прокурор вимагав для обвинуваченого утримання під вартою, а адвокат директора табору просив для свого підзахисного покарання у вигляді домашнього арешту, а також застави в розмірі 300 тис. грн. Петрос Саркісян не визнає свою провину. Адвокат оперує тим, що в 2011 році Саркісяну була зроблена операція на серці із заміни клапана, і на момент вручення повідомлення про підозру він перебував у реанімації. За словами Саркісяна, будинки в таборі були не на балансі комунального закладу, а на балансі міста. У підсумку директору табору «Вікторія» було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб.
Події Двох виправданих суддями фігурантів «справи 2 травня» в Одесі затримують за підозрою в сепаратизмі Двоє обвинувачених у справі про події 2 травня 2014 року, які відбулися на Грецькій площі в Одесі (обвинувачення за ст. 294 ч. 2 «масові заворушення» КК України), яких раніше сьогодні виправдали судді Іллічівського міського суду, не можуть вийти з будівлі суду через підозруи в причетності до сепаратизму в Миколаєві того ж року. Про це інформує Інтерфакс-Україна. Мінімум двом обвинуваченим у справі про події 2 травня 2014 року, а саме громадянину Росії Євгену Мефьодову та громадянину України Сергію Долженкову, якого слідство раніше вважало організатором масових заворушень, правоохоронці не дають вийти з будівлі міського суду. Зараз вони звинувачуються в сепаратизмі. Мати Долженкова Тамара підтвердила, що зараз їм «висувають звинувачення» за статтею, яка пов'язана з сепаратизмом в зв'язку з участю затриманих у низці акцій в Миколаєві навесні 2014 року.
Політика оформление ленты  Саакашвілі прийшов на свій суд у синій вишиванці і напророкував відхід влади Позбавлений українського громадянства колишній одеський губернатор Михайло Саакашвілі прийшов на засідання Мостиського районного суду Львівської області, де розглядають матеріали про перетин ним разом з прихильниками українського кордону в ПП "Шегині", у синій вишиванці. На початку виступу Саакашвілі заявив, що є громадянином України, але пишається і тим, що він грузин. Своє бачення ситуації Саакашвілі почав викладати з подій тримісячної давності і з того моменту, як і коли у нього відібрали українське громадянство. Почавши виступати українською мовою, він відразу ж перейшов на російську. Колишній громадянин України заявив, що "Порошенко за добу поміняв членів комісії, яка ухвалювала рішення про позбавлення його громадянства... що це вигідно Путіну та Іванішвілі". Також Саакашвілі згадав, що "в 1996 році КДБ України проти нього порушено кримінальну справу за антирадянську пропаганду... що він планував ще Помаранчеву революцію і був одним з лідерів ще однієї". Згадав він і про вбитого Георгія Гонгадзе. Також Саакашвілі заявив, що "цієї влади вже скоро не буде і він не помиляється в таких прогнозах". Також Саакашвілі сказав, що "нинішній прем'єр Гройсман не отримав навіть середньої освіти", але у нього є претензії до тієї людини, яка призначила людину без освіти на пост прем'єра". Саакашвілі наполягає, що незаконний перетин кордону - це не кримінальний злочин, а адміністративний і ті, хто вимагає покарати його і прихильників за КК, - порушують закон. В кінці виступу розповів про те, як "феноменально його зустрічають у всіх містах" його прихильники, а також заявив, що тільки дивом на кордоні обійшлося без жертв і що влада, намагаючись його затримати, "взяла в заручники людей і дев'ять вагітних жінок". Трансляцію суду веде агенство УНІАН.
Події Літаки РФ порушили повітряний простір Литви Два російські військово-транспортні літаки "Іл-76" під час російсько-білоруських навчань "Захід" порушили повітряний простір Литви. Про це повідомили в литовському міністерстві закордонних справ, пише видання Delfi. Відзначається, що в понеділок, 18 вересня, в МЗС Литви був викликаний російський посол Олександр Удальцов, якому була вручена нота про порушення повітряного простору країни. Також литовські дипломати вимагають, щоб російська сторона якнайшвидше надала пояснення у зв'язку з цим інцидентом і вжила необхідних заходів, щоб у майбутньому такі інциденти не повторювалися. Уточнюється, що 16 вересня ввечері два літаки, що летіли з основної частини Росії в Калінінградську область, увійшли в повітряний простір Литви і пробули в ньому близько 2 хвилин. Активна частина російсько-білоруських навчань "Захід-2017" проходить 14-20 вересня.
Політика ЗМІ опублікували список українських олігархів, яким Кіпр видавав паспорти Засоби масової інформації опублікували список олігархів з України і РФ, яким уряд Кіпру з 2013 року видав паспорти в обмін на грошові інвестиції. Про це інформує видання Guardian. У списку опинилися Геннадій Боголюбов, а також його екс-партнер по бізнесу Ігор Коломойський, які заснували «ПриватБанк» і були його найбільшими акціонерами, поки банк не був націоналізований українським урядом в 2016 році. За словами адвоката Боголюбова, підзахисному було надано кіпрський паспорт у 2010 році «в результаті того, що той вніс істотні інвестиції в країну і повністю виконав вимоги законодавства в той час». Представник Ігоря Коломойського заявив, що «йому (Коломойському. - Ред.) було надано громадянство Кіпру на знак визнання його інвестицій в країну". У списку перебуває також Костянтин Стеценко, керуючий партнер Invest Capital Ukraine. Як вказується, Стеценко був уповноважений консультувати українського президента Петра Порошенка щодо продажу кондитерського бізнесу. Крім того, у списку опинився Костянтин Григоришин - найбільший інвестор компанії Energy Standard Group. Серед олігархів РФ, що виявилися у списку, власник «палацу Путіна» під Геленджиком Олександр Пономаренко, а також засновник, комерційний директор компанії «Северстальтранс» і екс-член Експертної ради РФ Микита Мішин.
Закон і Право Важливі зміни: патрульних наділили додатковими повноваженнями Відтепер патрульна поліція України уповноважена здійснювати контроль за безпекою дорожнього руху під час пасажирських і вантажних перевезень, їх супроводження та оформлення всіх необхідних на це документів. Про це сказано в повідомленні Національної поліції України, опублікованому на офіційній сторінці в Facebook. Уточнюється, що зміни в повноваженнях патрульної поліції набрали чинності з 17 вересня. Зокрема, до компетенції патрульних відійшли такі функції, пов'язані з наданням послуг у сфері безпеки на дорогах України як: підготовка і видача технічних умов на розміщення об'єкта дорожнього сервісу та МАФів; узгодження реконструкції та ремонту доріг, залізничних переїздів, комплексів дорожнього сервісу та інших споруд; організація супроводу і забезпечення безпечного руху транспортних засобів спеціального призначення; узгодження пропозицій щодо схем проїзду і маршрутів руху громадян у місцях виконання дорожніх робіт або ж під час проведення масових заходів; видача у встановленому порядку дозволів на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні; здійснення контролю за безпекою дорожнього руху під час надання послуг з перевезення пасажирів або вантажів. Крім того, патрульна поліція буде надавати послуги з розробки та видання в установленому порядку дозволів та погоджень маршрутів руху транспортних засобів під час перевезення небезпечних вантажів. Інформація про адміністративні та інші додаткові послуги частково вже розміщена на офіційному сайті департаменту патрульної поліції.
Політика оформление ленты  Суд за позовом Авакова проти Саакашвілі перенесли, бо відповідачу не дійшов лист Розгляд справи за позовом про захист честі, гідності та ділової репутації міністра МВС Арсена Авакова до екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі, перенесли на 21 листопада. Таке рішення сьогодні, 18 вересня, схвалив Дніпровський районний суд Києва, пославшись на те, що відповідач не отримав повістку з необхідним пакетом документів, передає кореспондент АСН. «Так як у суду відсутні відомості про вручення судової повістки відповідачу, і це відбувається вперше, то суд відкладає розгляд справи», - озвучила рішення суддя Наталія Арапіна. «Матеріали суд має відправляти за місцем реєстрації або за місцем знаходження відповідача, що вказано в позовній заяві, - говорить Дмитро Салатюк, адвокат Михайла Саакашвілі. - Оскільки ми її не отримали, нам невідомо, яке саме місце знаходження було зазначено Аваковим і куди саме направив суд. Можливо, якась адреса, яка вже не є його адресою, наприклад, в Одесі. Тому ми зараз отримаємо матеріали позовної заяви і з'ясуємо, в чому там справа». Директор Департаменту юридичного забезпечення МВС України Денис Горбась пояснює журналістам причину позову: «Наскільки я зрозумів з матеріалів позовної заяви, предметом є спростування твердження про те, що у міністра Авакова подвійне громадянство», - говорить він. Нагадаємо, у двох політиків - давні напружені стосунки і навіть ворожнеча. Так 14 грудня 2015 року на засіданні Національної ради реформ політики влаштували публічну суперечку в присутності Президента України. Сварка зайшла так далеко, що Петро Порошенко екстрено закрив засідання.  Відповідачем у справі виступає не тільки Саакашвілі, але і представники телеканалу і ведуча ZIK Тетяна Даниленко. Юрист телеканалу ZIK Лідія Дмитрусь сказала, що позов - абсурдний, оскільки висловлювання прозвучало в прямому ефірі і канал ніяк не міг його передбачити. Нагадаємо, позови про захист честі проти Саакашвілі також подали нардепи Сергій Пашинський та Андрій Іванчук, тимчасово відсторонений від обов'язків голови ДФС Роман Насіров і заступник директора ОПЗ Микола Щурик.
Політика Генерал НАТО впевнений, що Росія готується до війни Старший командувач НАТО попередив, що Росія може «серйозно готуватися до великої війни» в той момент, як вона проводить "великі військові навчання" у Східній Європі. Генерал Петро Павел, глава Військового комітету НАТО, сказав, що «відсутність прозорості в діях Кремля» під час проведення військових навчань «Захід 2017» може призвести до «ненавмисних наслідків, у вигляді потенційних пригод під час навчань», повідомляє The Daily Mail. Павел сказав, що його головна проблема пов'язана з чисельністю військ. У той час як Москва стверджує, що в навчаннях беруть участь тільки 13 тисяч солдатів, Павел вважає, що це число перевищує 100 тисяч осіб. Навчання «Захід 2017», що проводяться цього року переважно в Білорусі, пройдуть до 20 вересня 2017 року. Незважаючи на запевнення Москви про те, що «НАТО не вважається ворогом» і що «навчання не націлені на НАТО», у генерала є побоювання з цього приводу. «У нас висока концентрація військ у Прибалтиці. У нас висока концентрація військ біля Чорного моря, і статися може що завгодно через людську або технологічну помилки», - сказав Павел. «Ми повинні бути впевнені, що такий ненавмисний інцидент не переросте в конфлікт». Павел виступив на щорічній конференції військових начальників НАТО в албанській столиці Тирана, де обговорювалися боротьба з тероризмом, ситуація на Західних Балканах і нова стратегія США щодо Афганістану. Говорячи про Балкани, Павел сказав, що проблеми в регіоні можуть відбуватися через радикалізм, організовану злочинність, міграцію, економічні проблеми або «злісний вплив з боку Росії». «Ми не конкуруємо з Росією за Західні Балкани. Ми насамперед зосереджені на стабілізації та безпеці на Балканах», - сказав він.
Політика Санкції в дії: «віце-прем'єру» Криму не дали виступити в ОБСЄ Влада Польщі заблокувала доступ на нараду ОБСЄ у Варшаві «віце-прем'єру Ради міністрів» анексованого Криму, «постпредові» півострова при президенті Росії Георгію Мурадову. Про це передає РИА Новости. Мурадов на літаку прилетів для участі в конференції з прав людини, яку щороку організовує Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини. У чиновника був з собою дипломатичний паспорт, який дозволяє безперешкодно дістатися місця проведення конференції. Однак він змушений був затриматися в аеропору на дві години. «Мені повідомили, що погоджують питання з вищим керівництвом, так як я перебуваю в списку санкцій Європейського Союзу, незважаючи на те що я приїхав не в Польщу, а в міжнародну організацію - ОБСЄ», - сказав Мурадов. В результаті йому повернули паспорт і він зміг в'їхати на територію Польщі. Але час виступу в ОБСЄ був пропущений, і замість Мурадова доповідь про дотримання прав російськомовного населення в країнах ЄС зачитав його помічник.
Події оформление ленты  Дочку ховають заживо: мати не вірить, що її дитина загинула під час пожежі в таборі Мати дівчинки, яка зникла після пожежі в таборі «Вікторія» (Одеса) не вірить, що її дочка загинула і повідомила, що влада намагається «зам'яти» справу і переконати всіх у тому, що дитина померла. Про це передає волонтер Олена Боляк, пише Politeka. Зокрема, жінка повідомила, що в ході пожежі загинули дві дівчинки, а третя - 8-річна Софія Мазур ще вважається зниклою безвісти. Мама дівчинки заявила, що є інформація, що дівчинка жива. «За словами жінки, справу намагаються «зам'яти»: «Вони хочуть поховати, заплатити і забути. Але ми віримо, що вона жива!». Батьки попросили поширити фотографію дитини і допомогти в пошуках. Сьогодні мали робити експертизу ДНК. Однак зробити так і не змогли - забракло біоматеріалу», - сказала жінка. Крім того, вона нагадала, що в Одесі тривають пошуки ще однієї дитини - Сніжани. Вона попросила не плутати дітей.
Політика Колишній керівник «Укрзалізниці» втік з України - Омелян Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що колишній голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун втік з України. Про це він сказав в інтерв'ю Liga.net. "Чи буде звіт Балчуна про результати роботи? Імовірність при цьому уряді нульова. Реально він втік з країни», - заявив міністр. За словами Омеляна, колишній очільник «Укрзалізниці» не проводив реформ на підприємстві, а став «домовлятися» з політиками: "Його ловили то в одній партії, то в інший, то у одного політичного боса, то в іншого. Це неправильний підхід". Нагадаємо, 9 серпня уряд підтримав рішення про звільнення Войцеха Бальчуна з посади голови правління ПАТ "Укрзалізниця". Піти з посади поляк вирішив за власним бажанням. Тимчасово виконуючим обов'язки голови правління УЗ призначили першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова. Нагадаємо, раніше АСН підраховувала, скільки отримують за свою роботу топ-менеджери державних компаній. Серед інших ми підрахували, що Бальчун отримував на місяць майже півмільйона гривень заробітної плати.
Кримінал оформление ленты  Вкрадене рефінансування. На кордоні затримали банкіра, підозрюваного в розкраданні півмільярда гривень У Харківській області правоохоронці затримали фігуранта справи про привласнення 35 млн гривень рефінансування Національного банку України і виведенні в офшори більше 510 млн грн з одного банку. Як повідомили в прес-центрі СБУ, чоловік намагався виїхати в Росію за паспортом громадянина РФ. Затримання відбувалося в пункті пропуску «Гоптівка». У свою чергу в прес-службі Держприкордонслужби відзначили, що прикордонники відділу «Дергачі» Харківського загону виявили автомобіль марки Opel 2011 року випуску з невідповідними документами. Водієм авто виявився 41-річний громадянин РФ, який надав для перевірки свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу - однак його номер не співпадав з номером кузова машини. Як вкрали півмільярда за добу За інформацією СБУ, затриманий на кордоні підозрюваний разом зі своїми спільниками три роки тому уклав від імені банку, в якому працював, низку фіктивних угод, за якими фінансова установа була доведена до неплатоспроможності. Після визнання банку банкрутом розрахунки з вкладниками здійснював Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за рахунок бюджетних коштів в сумі 540 млн грн. При цьому банкір 35 мільйонів гривень рефінансування Нацбанку присвоїв відразу собі. Як тільки цей факт став відомий правоохоронцям, чоловіка оголосили в розшук, проте він більше трьох років успішно переховувався від органів досудового слідства, поки його не затримали 17 вересня. Суд обрав злочинцеві запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Виведення грошей з банку «Київська Русь» Правоохоронці не називають ні імені підозрюваного, ні банку, в якому він працював і обікрав. Однак, якщо порівняти названі слідчими суми і ті, що фігурують у повідомленнях раніше, то підозра падає насамперед на колишнього менеджера банку "Київська Русь". В кінці серпня цього року стало відомо, що поліція підозрює керівництво банку «Київська Русь» в розтраті 500 млн гривень рефінансування Національного банку. Згідно з постановою Печерського райсуду Києва, поліція встановила, що банк надав кредити підконтрольним фіктивним суб'єктам підприємницької діяльності. «За рахунок отримання кредиту рефінансування від НБУ на загальну суму близько 500 млн гривень ПАТ «Банк «Київська Русь» в період 2013-2015 років шляхом видачі ризикованих кредитів підконтрольним підприємствам з ознаками фіктивності, не маючи гарантій повернення, розтратило кошти у великих розмірах», - повідомили в суді. Як з'ясувало слідство, активи банку виводили через банки Австрії. Для виведення коштів також використовувалося схемне кредитування юридичних осіб та прийняття в заставу за кредитами сміттєвих цінних паперів. Крім того, станом на 1 серпня 2017 року вкладникам банку в рамках гарантійної суми виплатили компенсації на 2,14 млрд гривень (96,7% запланованих виплат). Ще в грудні 2014 року видання Forbes Україна написало статтю про схеми виведення українських грошей через європейські банки, що прийшли на зміну "сірим" офшорам. Одна з найбільш поширених схем - розміщення грошей українських банків на кореспондентських рахунках в банках з Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейну. Під заставу цих коштів банк видає кредити третім особам на території ЄС або в Україні. Далі фінанси списуються в рахунок погашення зобов'язань третіх осіб, наприклад, кіпрських компаній. Згідно з даними джерел Forbes в НБУ, за цією схемою були виведені сотні мільярдів гривень низки банків, які вже перебувають під управлінням Фонду гарантування вкладів. У Національному банку України цю інформацію ніяк не прокоментували, а у Фонді гарантування вкладів не виключили міжнародних судових процесів за участю компаній - третіх осіб, на які видавалися кредити, під які в підсумку проходило списання з кореспондентських рахунків в банках ЄС, зокрема і австрійський банк Meinl Bank AG. Мільярдні збитки від рефінансування НБУ Ще в квітні цього року директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомляв, що слідчі перевіряють законність витрачання коштів на рефінансування і причетність до цього процесу керівництва Національного банку України. За його словами, збитки обчислюються мільярдами гривень. Ситник підкреслював, що в справі фігурує керівництво НБУ, яке пов'язане з виділенням низці комерційних банків мільйонів на рефінансування. Він уточнив, що в НБУ проводяться обшуки, проте також залучаються матеріали з-за кордону, так як більша частина грошей пішла в офшори і в іноземні банки. Обшуки в НБУ проводилися 29 березня. Тоді повідомлялося, що були вилучені необхідні слідству документи в рамках розслідування кримінального провадження за фактами зловживання посадовими особами НБУ службовим становищем в період з 2015-го по 2016 роки, які спричинили тяжкі наслідки для державних інтересів.

Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
більше матеріалів




/-1,8376708030701-/ /-pc-/
Top