counter
Архів Повернутись назад 16 Листопада 2016
16 Листопада
За кордоном оформление ленты  У Каталонії знайдено затонулий корабель часів Римської імперії Експерти Каталонського центру підводної археології разом з компанією Ictineu Submarins знайшли корабель часів Римської імперії, який затонув біля берегів Сан-Феліу-де-Гішольс і Паламос в провінції Жирона на глибині 40 метрів. За даннимм іспанських ЗМІ, що посилаються на заяву Ради з питань культури, про існування корабля було відомо і раніше, але археологічні роботи до цього моменту не велися. За допомогою підводного човна Ictineu-3 фахівці змогли оцінити ступінь збереження затонулого судна і його наукову цінність. Також експерти зібрали необхідні дані для планування майбутніх досліджень. Кампанія велася в портах міст Сан-Феліу-де-Гішольс і Паламос, які служили її базою. Головне завдання місії полягало у виявленні нових археологічних пам'яток, які не внесені до Підводної археологічної карти Каталонії.
Економіка Держаудитслужба виявила на держпідприємствах порушень на 650 млн грн Державна аудиторська служба за січень-жовтень 2016 року виявила 557 фактів незаконного або неефективного використання державних коштів на суму 649,1 млн гривень. Як повідомляє прес-служба відомства, велика частина виявлених порушень пов'язана з придбанням товарно-матеріальних цінностей, робіт і послуг з порушенням процедури державних закупівель (при відсутності належних підстав проводиться закупівля по переговорної процедурі; вносяться зміни в істотні умови договору; переможці процедур визначають учасників, пропозиції яких не відповідають документації конкурсних торгів). Крім того, під час операційного аудиту виявлено факти, які можуть свідчити про приховане кредитування комерційних підприємств. Зокрема, встановлено, що в бухгалтерському обліку державних підприємств враховуються багатомільйонні суми дебіторської заборгованості, яка має ознаки безнадійної. При цьому така дебіторська заборгованість вважається активом підприємства, спотворює вірогідність його фінансового стану і фінансової спроможності. За результатами операційного аудиту держава заощадила 106,2 млн гривень, з яких 91,1 млн гривень склали незаконні витрати, а 15,1 млн гривень - неефективні. Всього за звітний період було перевірено 28 об'єктів держвласності, з яких 14 їхні окремі структурні підрозділи.
Економіка оформление ленты  У Києві на Авторинку запустили новий сервісний центр МВС У вівторок, 15 листопада, в Києві відкрився другий новий сервісний центр МВС, який надає послуги з реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів, говориться в повідомленні відомства. У повідомленні наголошується, що колишнє МРЕВ біля Авторинку на Столичному шосе, 104 перетворилося на двоповерховий сервісний центр МВС, який забезпечений всіма видами необхідного зв'язку. «Сервісний центр МВС на Авторинку був одним з найскладніших і найбільш корумпованих. Зараз це просторий і сучасний двоповерховий сервісний центр, оснащений електронною чергою, електронних інформаційних боксом, у нас є планшет для оцінки якості надання послуг, а також веб-камера, де можна переглянути обслуговування і завантаженість центру. Це вже другий центр в Києві і третій в Україні. Обіцяємо, що такі з'являться всюди по Україні», - розповів керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.
Економіка Києву повернули землі на Оболоні вартістю понад 124 млн грн Київський апеляційний господарський суд зобов'язав комерційне товариство повернути місту дві земельні ділянки на Оболоні. Про це йдеться в повідомленні столичної прокуратури. За даними прокуратури, рішенням суду розірвано договір оренди від 2007 року двох земельних ділянок загальною площею 28,59 га та вартістю понад 124 млн грн. У повідомленні наголошується, що компанія, яка в 2007 році отримала в довгострокову оренду ділянки для забудови, розташовані на вул. Міський в Оболонському районі столиці, систематично не платила за оренду. В результаті заборгованість по оплаті перевищила 1,5 млн грн.  «При таких обставинах Київський апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора про наявність підстав для розірвання договору оренди земельної ділянки та зобов'язав товариство повернути земельні ділянки територіальній громаді міста», - заявили в прокуратурі.
Суспільство За участь у мітингу під НБУ платять по $10 - ОБСЄ За участь у мітингу під НБУ платять суму, яка еквівалентна 10 доларам. Про це сказано у звіті СММ ОБСЄ. Члени місії ОБСЄ в столиці України спостерігали за мітингом біля Нацбанку, який був організований політичною партією «За життя». У мітингу брали участь близько 1200 осіб, переважна більшість з яких, зокрема 70%, жінки похилого віку. Члени ОБСЄ відзначили, що біля натовпу стояло близько 20-30 хлопців, які стежили за тим, щоб демонстрацію ніхто не покинув. Якщо хтось намагався піти, вони запитували, куди ті направляються. Чоловіки зупинили спостерігачів ОБСЄ, заявивши, що вони члени «групи швидкого реагування» політичної партії «За життя». Саме вони і повідомили членам місії, скільки люди отримують за участь у мітингу. Крім цього, на місці присутні близько 100 правоохоронців, які стежили за громадським порядком.
Події Автобус потрапив у ДТП під Житомиром: 14 постраждалих, один загинув В Житомирському районі в результаті зіткнення вантажівки і рейсового автобуса «Бердичів - Житомир» травми отримали понад 15 осіб. На місці ДТП працюють працівники поліції, триває з'ясування обставин, передає прес-служба Національної поліції України у Житомирській області. У середу, 16 листопада, о 07:50 на 16-му кілометрі траси «Житомир - Могилів-Подільський» зіткнулася вантажівка DAF і рейсовий автобус «Еталон». Станом на 9:30 в лікарню було госпіталізовано 15 осіб - водій і пасажири автобуса. За останніми даними, водій автобуса незабаром помер. Лікарі борються за життя пасажира, який сидів найближче до водія. За попередніми даними, винуватцем ДТП став 34-річний водій вантажівки DAF, який в умовах ожеледиці не впорався з керуванням і зіткнувся з автобусом.
За кордоном Претендент на посаду держсекретаря США закликав до надання Україні зброї Колишній посол США в ООН, а також чиновник Держдепу часів президентства Джорда Буша-молодшого Джон Болтон, який є одним з провідних претендентів на пост Держсекретаря США в уряді Трампа, протягом останніх років виступав за озброєння України, а також надання їй перспективи членства в НАТО . Про це передає Голос Америки, посилаючись на The Hill. «У США ще є час відповісти рішуче, заявити про себе з позиції сили. Розчленування України проти її волі є неприпустимим. Вашингтон повинен надати Києву зброю та іншу допомогу, а також відновити план президента Буша про прискорене надання Україні членства в НАТО», - написав Болтон на сторінках видання Los Angeles Times в серпні 2014 року. Також він критикував зовнішню політику президента Барака Обами, використовуючи ситуацію в Україні як приклад провальних рішень Вашингтона.
Економіка Загрози дефолту немає, економіка України зростає - Гройсман Економіка України зростає. Загрози дефолту немає. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 16 листопада заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  "За останній тиждень ми отримали декілька позитивних сигналів. Перший - ми піднялися в рейтингу агентства  Fitch. Ми фактично вийшли з преддефолтного стану", - сказав він.  За словами прем'єра, економіка вже демонструє зростання.  "Ми маємо по кварталу 1,8% зростання. Я розумію, що це ще не є відчутним для українських громадян. Але ми починаємо економічне зростання. Наше завдання - забезпечити економічне зростання, щоб ми мали можливість та сформували ресурси, щоб забезпечити якість життя людей", - сказав він.  Він прогнозує, що наступного року зростання вже буде 3%.  Гройсман наголосив на тому, що економічне зростання дозволяє підвищувати соціальні стандарти:  "Ми робимо перші кроки. Я підкреслюю, ключове, лише перші кроки. Але вже з 1 грудня, через два тижні - мінімальна пенсія в країні зросте на 10%. І це вже друге зростання за рік". 
Економіка У Кабміні визнали помилку з платіжками за опалення У Києві та Одеській області відповідні підприємства виставили неправильні тарифи за користування газом та житлово-комунальними послугами, не врахувавши коригуючі коефіцієнти, тому найближчим часом буде відповідна заява та здійснено перерахунок. Як передає кореспондент АСН, про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко журналістам перед засіданням уряду у середу, 16 листопада. «На жаль, ми маємо неприємну ситуацію, зокрема по місту Києву і по Одеській області. Там, де відповідні підприємства виставили неправильні тарифи за користування газом та житлово-комунальними послугами. Якщо ви звернули увагу, що на сьогоднішній день фактично призупинено надсилання платіжок -  зокрема в місті Києві їх на рівні приблизно 15% тільки розіслали людям, тому що знайшли відповідні помилки і значно були завищені тарифи на житлово-комунальні послуги», - пояснив Розенко. Він висловив сподівання, що після відповідної реакції уряду ці підприємства, що виставили неправильні платіжки, зроблять відповідні перерахунки. За його інформацією, найближчим часом має бути офіційна заява цих підприємств, що справді були некоректно виставлені рахунки. «Зокрема, не був врахований сезонний фактор і що температура не була нижче норми. Відповідні коригуючі коефіцієнти не були застосовані, це є великим порушенням», - додав віце-прем'єр.
Політика Ростовський суд заявив про готовність організувати допит Януковича Ростовський обласний суд готовий організувати допит екс-президента Віктора Януковича в режимі відеоконференції 25 листопада. Про це йдеться в повідомленні російського суду, яке надійшло в середу, 16 листопада, до Святошинського районного суду Києва, передає Інтерфакс-Україна. «Святошинський суд отримав це повідомлення, і тепер справа за Святошинським судом, щоб належним чином організувати відеоконференцію», - заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк. У повідомленні наголошується, що Янукович виступає як свідок у справі за обвинуваченням п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» у вбивствах активістів Майдану. Раніше повідомлялося, що Совєтський суд Ростова-на-Дону не зможе провести допит Віктора Януковича через відсутність системи відеоконференцзв'язку.
Політика Уряд шукатиме диверсантів, які розіслали неадекватні комунальні платіжки киянам Кабінет міністрів на своєму засіданні скасував величезні платіжки за опалення, які надійшли жителям столиці. МВС почне розслідування диверсії. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 16 листопада заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Мене поінформували, що в Києві громадяни та мешканці міста отримали платіжки на опалення з якимись баснословними цифрами. Я доручив віце-прем'єру Кістіону розібратися, що там відбулося. Наскільки я розумію, то він фактично розібрався, що там відбулося", - сказав він. У свою чергу віце-прем'єр Кістіон підтвердив, що кияни отримали "не досить адекватні нарахування... Сьогодні платіжки, які були направлені, будуть переглянуті. А ті споживачі, які не отримали платіжки, для них вони також будуть переглядатися. Це питання буде розглядатися на рівні Київської державної міської адміністрації, щоб у майбутньому ці проблеми не повторювалися", - пообіцяв він. Гройсман сказав, що "якась це дивна помилка у ситуації, коли країну намагаються розхитати, а люди отримують в два-три рази завищені розцінки... Я думаю, що тут може бути питання кримінальної відповідальності за виставлення людям неадекватних розцінок... Думаю, що КМДА та постачальник швидко розібралися". Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив надати йому всі документи для розслідування. А міністр інформаційної політики Юрій Стець додав, що це не помилка. "Люди, отримавши такі платіжки, мали вийти на вулиці. Тому це не помилка. Треба провести розслідування", - закликав він. Прем'єр Гройсман пообіцяв: "Якщо не помилка, то ми покараємо. Розхитувальщики! Краще щось би зробили для країни. Роботи у нас багато. І кожному "шатуну" ми можемо її запропонувати!". 
За кордоном Слідком РФ завів справу на росіянина, який воював у батальйоні «Айдар» Слідчий комітет Російської Федерації завів кримінальну справу стосовно громадянина Росії Дмитра Федотова, який у складі батальйону «Айдар» воював проти російсько-окупаційних військ на Донбасі. Як заявили в СК РФ, провадження порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 359 КК РФ (участь найманця у збройному конфлікті або військових діях). За даними російського слідства, Федотов у квітні 2014 року, залишивши в місті Кінгісепп Ленінградської області свою сім'ю, дружину і двох малолітніх дітей, поїхав до Києва на Майдан. «Перебуваючи на території України Федотов у складі добровольчого батальйону «Айдар» пройшов спеціальну і диверсійну підготовку, зокрема під керівництвом інструкторів з США», - заявили в СК РФ. Громадянин РФ, за даними слідства, воював у складі «Айдара» проти бойовиків «ДНР» в 2015 році з «метою матеріального збагачення». «У рамках кримінальної справи проведено обшуки за місцями проживання підозрюваного, а також його зв'язків в Санкт-Петербурзі, Ленінградській, Архангельській і Омській областях, в ході яких вилучено предмети та документи, які мають значення для кримінальної справи. Слідством вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження Федотова », - йдеться в повідомленні.
Політика Гройсман виступив проти нових майданів Українці мають підтримати економічне зростання країни, а не кидати її «знову у прірву». Про це на засіданні Кабінету міністрів України 16 листопада заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «Сьогодні ми бачимо, як під різними соусами, лозунгами намагаються розхитати ситуацію. Якщо ми візьмемо останні місяці, то побачимо багато тем, на яких хотіли розхитати ситуацію: це аграрний, банківський сектори, тарифи і таке інше. Для чого? У кого є бажання дестабілізувати ситуацію в країні, бо це якісь інтереси. Всі ці причини є абсолютно руйнівними для країни», - сказав він.  «Зараз ми переживаємо третю річницю Майдану, яка зараз буде. То зараз економічне зростання, яке спостерігається, треба підтримати, а не кидати країну знову у прірву», - вважає він.  Гройсман наголосив, що уряд працює сумлінно, є вже позитивні наслідки. «Так. Ми не чарівники... За півроку створити більш потужне зростання було неможливо... Ми виграємо війну за нашу економіку»,- заявив він. 
Суспільство оформление ленты  В Україну повертається тепло - Укргідрометцентр У четвер, 17 листопада, в Україну почне надходити більш тепле повітря з Центральної Європи, в західних областях прогнозується невеликий мокрий сніг і дощ, на дорогах, крім Приазов'я і крайнього сходу країни, подекуди ожеледиця. Про це повідомляє Укргідрометцентр, передає Інтерфакс-Україна. Згідно з прогнозом, у четвер температура вночі 1-6° морозу, в Карпатах до 9° морозу, на крайньому заході та півдні країни місцями 0-3° тепла; вдень від 1° морозу до 4° тепла, в південній частині до 7° тепла. У Києві - без опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° тепла. У п'ятницю, 18 листопада, в Україні без опадів, лише вночі в північній частині, вдень на півночі Лівобережжя місцями невеликий мокрий сніг. Вночі та вранці місцями туман, на дорогах ожеледиця. Вітер переважно південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі від 3° тепла до 2° морозу, в східних областях до 6° морозу; вдень 2-7° тепла, на півдні та Закарпатті до 13°. У Києві - без опадів. Вночі та вранці місцями туман, на дорогах ожеледиця. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 2-4° тепла. Дивіться детальний прогноз погоди на тиждень на сайті АСН.
Економіка Уряд обіцяє електронне врядування Уряд найближчим часом розгляне питання щодо формування електронного врядування. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 16 листопада заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «Окремо хотів би підкреслити, що нам дуже важливо повернути довіру до інституцій Української держави. І тут винні не громадяни, а влада. Своєю інституційною слабкістю, некомпетентністю, корумпованістю... Бо влада системно втрачала довіру громадян, яку нам треба повернути. Тому сьогодні першим питанням ми будемо розглядати питання щодо формування електронного врядування», - заявив він.  Це, на думку прем'єра, дасть змогу оптимізувати кількість чиновників на місцях та забезпечення якісними послугами громадян.  Він нагадав, що ще за прем'єра Арсенія Яценюка було створено Агентство електронного врядування. «На жаль, за ці роки агентство не мало ні фінансові, ні організаційної необхідної підтримки... Тому сьогодні треба прийняти рішення для організаційної роботи агентства, зробити його роботу більш успішною», - заявив він. 
Події оформление ленты  Суддя з Харкова «забула» задекларувати будинок площею понад 600 кв. м Активіст «Автомайдану» Віталій Уманець написав у себе в Facebook про те, що суддя з Харкова не вказала у своїй електронній декларації будинок більше 600 квадратних метрів. «За ідеєю їй загрожує до двох років в'язниці, пише заяву на суддю в НАПКА і НАБУ», - йдеться в повідомленні. Активіст опублікував відеозапис з дрона, на якому показаний будинок судді. «Знайомтеся - суддя Харківського господарського суду Ірина Попович. Вона з чоловіком (екс-прокурор при Януковичі) задекларували: Три земельні ділянки площею 3 га, дві квартири в Харкові (60 і 297 кв. м), п'ять автомобілів. Але Попович «забула» додати до декларації будинок площею 623 м2, в якому подружжя  проживає як мінімум з 2010 року. І ніхто не помітив би, але сьогодні за цю «забудькуватість» передбачено покарання до двох років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.
Політика У Міноборони спростували затримання в Криму «українського диверсанта» У Міністерстві оборони України спростували затримання нібито «українського диверсанта» в окупованому Росією Криму. Про це в коментарі УНІАН заявив спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко. «Спецслужби РФ стали на шлях новаторства, і тепер брехня поширюють не тільки по понеділках, а й по середах. Цього разу це стосується нібито захоплення українських диверсантів, насправді ніякого українського військовослужбовця ніхто ніде не затримував на територіях, які є тимчасово окупованими», - заявив він. Він підкреслив, що українські військовослужбовці перебувають на своїх місцях, а заяву окупаційних властей Криму зроблено з метою «звинуватити Україну і показати світовій спільноті наші нібито агресивні наміри». Нагадаємо, 16 листопада в РФ повідомили про затримання чергового «українського диверсанта» в Сімферополі.
За кордоном оформление ленты  Путін заявив про наміри вийти з Міжнародного кримінального суду Росія заявила про наміри вийти з Римського статуту про заснування Міжнародного кримінального суду після того, як у попередньому розслідуванні прокурор Гаазького трибуналу назвав анексію Криму збройним конфліктом. Про це повідомляє Медіазона з посиланням на відповідне розпорядження президента РФ від 16 листопада. Згідно з розпорядженням, російський президент Володимир Путін погодився прийняти пропозицію Мін'юсту, яку, як зазначається, погоджено з іншими відомствами та Верховним судом, і доручив повідомити генерального секретаря ООН про намір Росії вийти з договору. Нагадаємо, 14 листопада Міжнародний кримінальний суд визнав ситуацію в окупованому Криму рівнозначною міжнародному збройному конфлікту між Україною і РФ. «За останніми даними, ситуація в анексованому Криму і Севастополі рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Росією і Україною. Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого 2014 року, коли Російська Федерація застосувала особовий склад збройних сил країни для отримання контролю над деякими українськими територіями без згоди уряду України», - сказано в документі.  
Політика ГПУ висунула голові Рахункової палати підозру в незаконній приватизації квартири Генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати України відповідно до статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу країни. Про це передає ГПУ в Facebook. Підозра стосується незаконної приватизації нерухомості - квартири. Йдеться про голову рахункової палати Романа Магуту, який підозрюється в незаконній приватизації державної квартири. Про це йшлося в постанові Солом'янського районного суду Києва від 16 серпня 2016 року. Встановлено, що в грудні 2013 року Рахункова палата купила квартири, зокрема двокімнатну квартиру вартістю 1,39 млн грн. Квартира була включена в службові приміщення та надана працівнику Рахункової палати. В результаті її виключили з числа службових і голова палати Роман Магута приватизував її.
Економіка Кабмін хоче продати всі спиртові заводи Уряд пропонує продати всі спиртові заводи. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 16 листопада заявив міністр АПК Тарас Кутовий, передає кореспондент АСН.  "Вашій увазі пропонується закон про демонополізацію засад спиртової галузі. Насправді історичний документ, бо багато розмов навколо підприємств і спиртової галузі. Є факт, що у 2007 році 24% від виробництва спирту експортувалося, на даний момент обсяги експорту мізерні... Сьогодні собівартість виробництва спирту на 20-30% вища, ніж в країнах ЄС. Тому галузь окрім виділення, припинення чорної і сірої зон виробництва, вимагає значних інвестицій та модернізацію", - заявив він.  Закон пропонує розділити всі підприємства на дві групи. "Ми пропонуємо всі заводи до приватизації", - сказав Кутовий.  За його словами, також для стимулювання попиту на ці активи з 1 січня 2018 року "пропонується державним підприємствам заборонити виробляти спирт".  Імпорт спирту буде закріплено виключно за державними підприємствами, а для експорту буде запроваджена повна лібералізація ринку. З 1 січня 2023 року передбачається повна лібералізація спиртової галузі. Тобто виробництвом спирту можуть займатися будь-які суб'єкти приватної форми власності без обмеження виробничих потужностей.  За оцінками міністерства, надходження до бюджету складуть 5-6 млрд. грн на рік. А для тіньового ринку "скоротиться з поточних 45% до 12% на четвертий рік від дії закону". 
Суспільство Через масове пияцтво бойовикам «ЛНР» не виплачують зарплату - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що на окуповані території Луганської області приїхала спеціальна комісія з Москви в зв'язку з масовими випадками алкоголізму серед російських найманців. Про це на брифінгу в середу заявив спікер Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко. «Через масове пияцтво в лавах бандформування «ЛНР», командир так званого «2-го армійського корпусу» наказав припинити виплату зарплати бойовикам. Там працює комісія з Москви», - заявив він. Нагадаємо, що, за даними ГУР, в районі пункту пропуску «Ізварине» на окупованій території з російського боку споруджуються інженерні загородження, а також розгорнуті підрозділи ЗС РФ для боротьби з дезертирством в лавах російсько-окупаційних військ.
Політика Резолюція щодо Криму: Москва підкуповує і шантажує країни ООН Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що Росія намагалася заблокувати прийняття резолюції щодо порушень прав людини в окупованому Криму шляхом тиску і підкупу інших країн - членів ООН. «Ми знаємо від наших друзів - багатьох країн, особливо у віддалених регіонах, що російські посольства в інших столицях або вдавалися до відвертого тиску і шантажу - мовляв, якщо підтримаєте цю резолюцію, то ми виступимо проти вас в конкретних питаннях, або ж до елементарного підкупу. Просто заносилися гроші», - заявив він в коментарі «Укрінформу». За його словами, така дипломатія «віддає» радянським підходом, і вона залишається «звичної системою координат» для країни-агресора. Таким чином Кремлю вдалося «переконати» принаймні 23 країни. Нагадаємо, 15 листопада в Третьому комітеті Генасамблеї ООН була прийнята резолюція «Ситуація з правами людини в АР Крим та місті Севастополь (Україна)», ініціатором якої стала українська сторона. Напередодні делегація Білорусі спробувала заблокувати розгляд резолюції щодо Криму, використовуючи процедуру no action motion. Однак проти ініціативи Білорусі проголосувала 101 країна, утрималися -37, за - 32.
Політика Клімкін сподівається отримати безвіз з ЄС до кінця 2016 року Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що до кінця 2016 року Європейський Союз прийме остаточне рішення про введення безвізового режиму для громадян України. «Я дуже сподіваюся, що це (скасування візових вимог для громадян України. - АСН) буде прийнято до кінця року. Так нам обіцяють. Всі останні розмови саме про це», - цитує заяву голови МЗС агентство «Укрінформ». За його словами, зараз тривають дискусії про створення механізму реагування на міграційні процеси. «В принципі безвізовий (режим. - АСН) для нас і безвізовий для Грузії, оскільки політичне рішення прийнято, буде діяти, як тільки буде прийнятий механізм реагування на міграційні ризики. Тобто ми зазвичай можемо дати якийсь політичний сигнал, але нам потрібен не сигнал, а безвізовий режим, щоб ми їздили без віз», - сказав Клімкін.
Економіка Гройсман: на корупції «Укрспирту» виросло не одне покоління «ділків» та політиків На корупційних справах на державному підприємстві «Укрспирт» виросло не одне покоління «ділків» та політиків.  Про це на засіданні Кабінету міністрів України 16 листопада заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «На «Укрспирті» викормилося не одне покоління ділків, зокрема політичних персон», - сказав він.  Прем'єр наголосив, що уряд вносить до парламенту проект закону щодо приватизації спиртових заводів та лібералізації експорту. «Тому наша пропозиція наступна: ми не збираємося підтримувати корупцію. І той закон, який ми сьогодні внесемо, може бути основою для прийняття рішення в парламенті, щоб ввести абсолютно конкретне середовище та подолати корупцію для запровадження ефективного управління підприємствами», - сказав прем'єр.  У свою чергу, голова профільного комітету Верховної Ради України Андрій Іванчук нагадав, що у парламенті вже не перший раз блокується прийняття закону щодо приватизації спиртової галузі. Але він сподівається, що на цей раз Рада прийме відповідний закон. «І буде покладено кінець корупції у цій галузі», - заявив він.
Економіка «Київенерго» зробить перерахунок платежів за опалення Компанія «Київенерго» зробить перерахунок платежів за опалення в жовтні для 650 житлових будинків Києва. Про це повідомив комерційний директор компанії Євген Бушма, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, перерахунок буде стосуватися тих будинків, де не були зняті фактичні свідчення, а були враховані показники за нормативним нарахуванням. «У цих будинках, це десь від 5% до 6% нашої абонентської бази, такий перерахунок на початку грудня в платіжках буде відображений», - сказав Бушма. Представник енергокомпанії заявив, що в жовтні через низьку температуру повітря, платежі за теплопостачання в будинках без лічильників були вище, ніж в будинках з ними, однак помилки в нарахуваннях не було. Він уточнив, що різниця в нарахуваннях оплати за тепло споживачам без приладів обліку за жовтень обумовлена ​​різною фактичною кількістю днів надання послуги. Нагадаємо, Кабінет міністрів України 16 листопада скасував величезні платіжки за опалення, які прийшли жителям Києва.
Суспільство У Києві в кожному десятому будинку відсутній лічильник тепла У Києві близько 10% багатоквартирних житлових будинків не мають лічильників тепла. Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелеєв, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, приблизно в 700 будинках прилади обліку тепла неможливо поставити з технічних причин. Пантелеєв зазначив, що КМДА на 2016 рік запланувала установку 2,5 тис. будинкових лічильників тепла в будинки, що перебувають в управлінні міста, а також під управлінням житлово-будівельних кооперативів та організацій співвласників багатоквартирних будинків. Як уточнив комерційний директор енергокомпанії «Київенерго» Євген Бушма, на сьогоднішній день близько 9 тис. житлових будинків, в які «Київенерго» постачає тепло, 1,8 тис. будинків не мають приладів обліку.
Події У в'язницях Кропивниччини знайшли багато порушень Прокуратура Кіровоградської області спільно з представниками ГПУ перевірила місця позбавлення волі в Кропивницькому. Про це інформує прес-служба прокуратури області. Було перевірено стан додержання вимог законодавства при здійсненні оперативно-розшукової діяльності та протидії злочинності і режимних вимог під СІЗО та установах виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України в Кіровоградській області. У зазначених установах не було забезпечено належного режиму утримання засуджених, затриманих і ув'язнених. Були допущені численні порушення закону України при організації нагляду та контролю за поведінкою людей, які там містяться. За результатами перевірки, були помічені порушення вимог нормативних актів про порядок приміщення в СІЗО, роздільного тримання різних категорій ув'язнених, термінів їх змісту та інше. Були допущені грубі порушення при формуванні документів на укладених при підготовці відповідних подань до суду для застосування УДЗ (умовно-дострокового звільнення).
Економіка Онлайн-кінотеатр Fs.to обіцяє відновити роботу за тиждень Представники найбільшого в Україні онлайн-кінотеатру Fs.to збираються відновити роботу ресурсу протягом 3-7 днів. Про це йдеться в повідомленні офіційної групи Fs.to в соцмережі Вконтакте. «Кіберполіція вилучила сервера тільки на території України. Але ще в далекому 2013 році ми розмістили деякі сервери і на острові Тонга. Зараз же частина команди полетіла ще в одну країну для розміщення інших серверів, щоб відновити роботу сайту. Нам потрібно 3-7 днів для відновлення сервісу», - заявили в компанії. Нагадаємо, 15 листопада кіберполіція припинила роботу піратського онлайн-кінотеатру в Україні через порушення авторських і суміжних прав. В рамках обшуків в офісних приміщеннях, дата-центрах, квартирах фігурантів справи правоохоронці вилучили сервера, а також інші докази протиправної діяльності веб-ресурсів.
Економіка оформление ленты  Комунальний "шатун". Скасовані платіжки можуть повернути назад Кияни напередодні третьої річниці Революції Гідності й анонсованих нових масових акцій протестів у центрі столиці почали отримувати рахунки за комунальні послуги з "захмарними" розцінками за опалення. Мало того, що тепло в будинках у багатьох увімкнули тільки в другій половині жовтня, рахунки виставили за весь місяць. Здивування викликали також факти, коли на одній і тій же вулиці, в будинках, які розміщених поруч, за однакові за площею квартири люди отримали абсолютно різні платіжки. "Як таке може бути?!" - скаржилася мати двох дітей Марина Савенкова, яка мешкає в одному з колишніх відомчих будинків заводу імені Артема в Шевченківському районі столиці навулиці Татарській. "Наші "сталінські" будинки, яких на Татарці п'ять, відмовилися оснащувати лічильниками. Наші мешканці, серед яких переважно  пенсіонери, що пропрацювали все життя на заводі, писали листи в усі інстанції, зокрема депутатам. Ми отримуємо відписки, мовляв, для встановлення лічильників необхідні "горизонтальні мережі". у старих будинках вони "вертикальні". Щоб встановити лічильник на будинок, потрібно в прямому сенсі слова розрити мережі біля кожного будинку, і для зняття показань з лічильника його не можна заривати! У підсумку за неповні два тижні опалення за трикімнатну квартиру, де працює тільки два стояки, а дитяча кімната залишається другий рік без опалення, попри всі скарги і листи, нам виставили рахунок у 1994 грн. І це не рахуючи світла, якого через обігрівачі "нагоріло" майже на 600 грн!" - скаржилася молода жінка. З її слів, вражає не стільки факт космічний суми за опалення, скільки те, що мешканці будинків за квартири з таким же типовим плануванням і метражем отримали різні рахунки. Її сусідка, наприклад, за таку ж квартиру в будинку поряд, отримала "лист щастя" з рахунком за опалення на 150 грн більше! "Ми вже написали скаргу в "Київенерго", але її у нас не прийняли. Обіцяють все перерахувати. Але знову ж таки це тільки на словах", - додала Марина Савенкова. Кабмін повернув платіжки назад І таких прикладів по Києву і Одеській області, як визнав віце-прем'єр Павло Розенко перед засіданням Кабміну 16 листопада, сила-силенна. "Зараз припинено розсилання платіжок, зокрема в Києві їх на рівні 15% тільки розіслали людям", - зазначив він. Розенко підкреслив, що в платіжках була виявлена ​​помилка, в результаті якої тарифи були значно завищені. Він вважає, що найближчим часом "Київенерго" перерахує вартість послуг і надішле громадянам правильні рахунки. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман відреагував більш жорстко. "Якась дуже дивна помилка, коли дехто намагається розхитати ситуацію і нагнати істерію, з'являються платіжки з подвоєними цифрами... Будемо вважати, що це була помилка, і я б просив, щоб таких помилок з боку постачальників послуг щодо українських громадян не було. Вважаю, потрібно вибачитися, і попереджаю, що якщо ми будемо бачити, що десь у регіонах такі речі відбуваються, ми будемо дуже жорстко карати штрафними санкціями. І, я думаю, тут може бути питання кримінальної відповідальності за виставлення рахунків за неадекватними цінами... Не треба гратися", - попередив Гройсман. Прем'єр назвав "шатунами" тих, хто влаштував таку диверсію. А міністр інформаційної політики Юрій Стець прямо пов'язав акції протестів з розсилкою платіжок з підвищеними цифрами. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив передати йому всі необхідні матеріали, пообіцявши притягнути до кримінальної відповідальності "шатунів". "Київенерго" не може обробити масив платіжок? У Кабміні прямо назвали відповідальних за платіжний хаос. Це "Київенерго" і КМДА. Ще напередодні в "Київенерго" визнали, що розсилання платіжок з неправильними розрахунками можливе через те, що компанія змушена обробляти мільйони договорів. Так, голова наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков стверджує, що системні помилки трапляються через те, що "Київенерго" змушене обробляти мільйони договорів із киянами. "Такого дива, як в Україні, в усьому світі немає, коли постачальник тепла укладає угоду безпосередньо з власником квартири. Як у світі роблять: є власник будівлі, так ось власник будівлі визначає організацію, яка є виконавцем послуг. І вже ця компанія працює з жителями, розподіляє це тепло за різними алгоритмами: якщо є лічильник - за лічильником, якщо немає - за квадратними метрами. А у нас зробили так, що кожну квартиру вивели безпосередньо на "Київенерго". А якщо мільйон договорів, уявляєте, як відразу обробити таку кількість квартир? Раніше це було в ЖЕКах, кооперативах, а зараз це робить "Київенерго", тому можливі такі помилки. Це кардинальна, системна помилка", - зазначає Іван Плачков. Але чи немає тут політики? З огляду на те, що за "Київенерго" стоїть не хто інший, як олігарх колишньої Партії регіонів Рінат Ахметов (до слова, дія договору концесії по "Київенерго" (яке, по суті, належить Києву, але оперативний контроль над яким здійснює команда Ахметова) закінчується в 2017 рік). Кабмін - головний «шатун»? В інтерв'ю АСН Іван Плачков спростував будь-яку політичну підоснову того, що відбувається. "Пан Гройсман може звинувачувати кого завгодно! І буде звинувачувати всіх! Жодної політичної основи немає! Я можу сказати одне. Уряд не тільки не керує паливо-енергетичним комплексом, він не може їм навіть управляти!.. Я хочу звинуватити пана Гройсмана! По перше, це він зробив теплокомуненерго і водоканали постачальниками послуг! По-друге, уряд наприкінці минулого року затвердив формулу, за якою розраховується тепло. Так, у "Київенерго" є проблеми. У нас більше 1 млн договорів, але не "Київенерго" винне", - різко сказав екс-міністр паливо і енергетики. Він повідомив, що зараз вони розбираються, але, можливо, і помилок (в платіжках. - АСН) немає! "Адже встановлена ​​ціна на газ. Прийнято тарифи. Лічильники встановлені, так, не на всі будинки. Плюс потрібно пам'ятати, що ще з травня місяця заблоковані рахунки теплокомуненерго. Тому як ми можемо працювати в таких умовах? Ви б змогли?.. Зараз вони шукають винних! Такого не було ніколи, хоча я десять років як працюю, був і міністром паливо-енергетики, в "Київенерго"... Тепер вони знайшли "шатуна". Я можу сказати, що газу у нас немає, немає вугілля! А у нас вже листопад місяць", - попередив він. Якщо винен Ахметов, нехай влада зателефонує йому У свою чергу член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олексій Рябчин також вважає, що не варто шукати "політичного шатуна". Причина тарифного "хитання" в корені. "На мій погляд, Ахметов і політична сила, яку він фінансує зокрема, яка кричить про "скотиняцтво", не має ніяких проблем з владою! "Опозиційний блок" та інші квазіопозиційні сили постійно голосують разом з провладними фракціями. Якщо винен у цьому Ахметов, нехай влада набереться сміливості, підніме трубку й зателефонує йому, щоб запитати: хто винен у таких тарифах!" - запропонував нардеп в інтерв'ю АСН. На думку Рябчина, не постачальник і не київська влада винні в "хитанні" рахунків на тепло. Це провина Кабміну, яку сьогодні він намагається з себе зняти. "Коли влада взяла на себе політичну відповідальність підвищивши тарифи, тоді НКРЕ (КП) провела їх без будь-якого ринкового обґрунтування. У підсумку почали розсилати платіжки з тарифами, які абсолютно не обґрунтовані ринково. Сьогодні вони намагаються шукати "ворогів", обзивають їх "шатунами" тощо. Але народ у нас розумний. Ми сподіваємося довести в суді нашу правоту, домогтися скасування цих абсолютно необґрунтованих тарифів. А Кабмін просто намагається перекласти відповідальність на "Київенерго" і київську владу. Але винен у "хитанні" сам Камбін" , - упевнений нардеп "Батьківщини".
Події У Києві затримано банду громадян Росії і Литви, яка організувала 18 онлайн-казино У Києві працівники органів викрили діяльність злочинного угруповання, члени якого адміністрували 18 онлайн-казино, орієнтованих на споживачів із країн СНД. За інформацією прес-служби столичної прокуратури, центральний офіс компанії містився в офісному приміщенні на території Дарницького району Києва, де під контролем організаторів - громадян РФ і Литви - працював цілий штат найманих працівників: IТ-фахівці, розробники ігор, веб-дизайнери, адміністратори веб-ресурсів, співробітники колл-центру, фахівці цілодобової онлайн-підтримки, бухгалтерії та інше. Схеми виведення грошей під час гри в онлайн-казино були побудовані із застосуванням банківських установ Росії, а також платіжних систем РФ. Після обшуків за місцем проживання фігурантів було вилучено понад 100 одиниць комп'ютерної техніки, понад 20 мобільних телефонів, флеш-накопичувачі, банківські картки, чекова книжка банку США, паспорти фігурантів російського громадянства і матеріали для оформлення зміни ПІБ. Також, в приміщеннях було знайдено незареєстровану вогнепальну зброю з набоями, наркотики і грошові кошти в сумі 7000 євро та 34,5 тисяч доларів.
Економіка У Київенерго звинуватили Гройсмана в безладі з комунальними платежами Голова наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков в інтерв'ю АСН заявив, що можливі помилки в платіжках за опалення можуть бути через те, що компанія змушена обробляти мільйони договорів за короткий час. "Такого дива, як в Україні, в усьому світі немає, коли постачальник тепла укладає угоду безпосередньо з власником квартири. А якщо мільйон договорів, уявляєте, як відразу обробити таку кількість квартир? Раніше це було в ЖЕКах, кооперативах, а зараз це робить "Київенерго", тому й можливі такі помилки", - зазначає Іван Плачков. При цьому він заявив, що політичного підґрунтя в можливому помилковому розсиланні платіжних квитанцій немає. «Я хочу звинуватити пана Гройсмана! По-перше, це він зробив теплокомуненерго і водоканали постачальниками послуг! По-друге, уряд наприкінці минулого року затвердив формулу, за якою розраховується тепло. Я можу сказати, що газу у нас немає, немає вугілля! А у нас вже листопад місяць", - різко заявив екс-міністр палива і енергетики. Нагадаємо, сьогодні на засіданні Кабміну розсилку величезних платіжок за опалення в Києві порахували диверсією.
Політика У МЗС України прокоментували рішення Кремля вийти з Міжнародного кримінального суду Речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца заявила, що попри наміри Росії вийти з Міжнародного кримінального суду відповідальність за військові злочини рано чи пізно настане. Про це вона заявила у своєму мікроблозі в Twitter. «Росія має намір вийти з Римського статуту. Ще дуже терміново. Особливо в контексті недавньої доповіді МКС (Міжнародного кримінального суду. - АСН), де зафіксовані її злочини. Відповідальність російської сторони за розв'язану агресію проти України обов'язково настане. Рано чи пізно», - заявила представник МЗС. Нагадаємо, 16 листопада Росія заявила про наміри вийти з Римського статуту про заснування Міжнародного кримінального суду після того, як у попередньому розслідуванні прокурор Гаазького трибуналу назвав анексію Криму збройним конфліктом.
Політика Генпрокуратура підготувала повідомлення про підозру Януковичу Генеральна прокуратура України підготувала до вручення підозру екс-президенту України Віктору Януковичу у справі про незаконне позбавлення волі Олександра Драбинка - особистого помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Володимира. «У ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність до вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини. - АСН) В. Януковича, в зв'язку з чим 16 листопада 2016 року у провадженні складено повідомлення про підозру останньому і зараз вживаються заходи щодо його належного вручення», - йдеться в повідомленні ГПУ. За даними слідства, Віктор Янукович разом із колишніми високопосадовцями (Віталієм Захарченком, Вадимом Новинським і Валерієм Коряком) причетні до незаконного позбавлення волі особистого помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира, а саме, архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра.
Політика Клімкін заявив про відсутність прогресу у «дорожній карті» стосовно Донбасу Поки що немає узгодженої позиції з Росією щодо «дорожньої карти» з урегулювання ситуації на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після засідання уряду у середу, 16 листопада. «Були тільки попередні консультації, я вже казав. Були пропозиції щодо 29, щодо 30, тобто якоїсь дати наприкінці листопада, оскільки попередня пропозиція в Берліні пролунала, що зустріч міністрів закордонних справ має відбутися до кінця листопада», - сказав він. «Ми, звичайно, ведемо консультації, ведемо консультації з нашими німецькими і французькими друзями і партнерами. Поки що, звичайно, у нас немає спільного бачення цієї дорожньої карти. Спільного бачення дорожньої карти з Росією я маю на увазі, оскільки той акцент на питаннях безпеки, який потрібен, щоб створити мінімально можливі умови для просування подальшого політичного врегулювання, на сьогодні Росія заперечує. Вона, звичайно,  заперечує проти ключових моментів,  які важливі для того, щоб визначити модальності майбутніх виборів, які мають бути вільними і чесними і відповідати фундаментальним критеріям ОБСЄ... Але будемо послідовно працювати», - додав голова МЗС.  
Суспільство У центрі Києва закінчилися акції протесту У середу, 16 листопада, масові акції протесту під будівлею Національного банку України в центрі Києва завершилися. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, обстановка в центрі столиці спокійна, не відбуваються жодні акції і мітинги біля будівель Адміністрації Президента, Кабінету міністрів. Біля будівлі Верховної Ради лише традиційно мітингують декілька десятків пожежних-чорнобильців. Як і раніше в урядовому кварталі чергують правоохоронці, але їх кількість також зменшилась. На Інститутській, Банковій на інших центральних вулицях стоять кілька міліцейських мікроавтобусів. У поліції повідомили, що до охорони громадського порядку було залучено 2300 працівників поліції і службовців Національної гвардії України. Також до роботи були залучені кінологи і фахівці вибухо-технічної служби.
За кордоном У Німеччині готуються до втручання Кремля в майбутні вибори Голова Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганс-Георг Маасен допустив можливість спроб Росії вплинути на результат парламентських виборів у Німеччині в 2017 році. «Ми побачили минулого року, що в Німеччині на формування громадської думки було здійснено вплив з російського боку. Це може статися наступного року. І ми цим стурбовані», - цитує «Укрінформ» заяву очільника  контррозвідки. За словами Маасена, в ході передвиборної кампанії в США мали місце маніпуляції російських спецслужб, про що також повідомляли і спецслужби Франції. «У нас складається враження, що повинно бути застосовано вплив на формування громадської думки і процес прийняття рішень», - сказав він, назвавши це «частиною гібридної загрози». Кращим засобом протидії Маасен вважає інформування людей.
Суспільство НАБУ побоюється, що голова Рахункової палати може втекти до окупованого Донецька Детективи Національного антикорупційного бюро України побоюються, що підозрюваний у квартирних махінаціях голова Рахункової палати Роман Магута може втекти до окупованого бойовиками «ДНР» Донецьк. «НАБУ не може погодитися з позицією органів прокуратури, освітленій в ЗМІ, про обрання запобіжного заходу голові Рахункової палати України, не пов'язаного з утриманням під вартою. Зокрема, через висоий ризик його втечі на тимчасово окуповані території (м. Донецьк), де підозрюваний і члени сім'ї мають об'єкти житлової нерухомості», - йдеться в повідомленні НАБУ. За даними НАБУ, в період з січня 2014 року по березень 2015 року Романа Магута в інтересах головного контролера - директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко «передав» двокімнатну службову квартиру в приватну власність родича Марії Шулежко. Нагадаємо, 16 листопада генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати згідно зі статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу країни.
За кордоном Депутат: Путіна ніщо не врятує від Гааги Український депутат від партії «Блок Пера Порошенко» Світлана Заліщук вважає, що Путіна нічого не врятує від Гааги. Єдиний шанс уникнути відповідальності, все життя сидіти в РФ, за умови, що режим у Кремлі ніколи не зміниться на демократичний. Про це Заліщук написала у себе в Facebook. «РФ підписала Римський Статут 2000 року, але не ратифікувала. Тому, по суті, не була учасницею Міжнародного Кримінального Суду (МКС), а значить, не видавала б «своїх» у будь-якому випадку. Однак учасниками МКС є 123 країни світу, і якщо Гаага доведе військове захоплення Криму, то Володимир Путін, як головнокомандувач Росії, буде головним відповідальним. Єдиний шанс уникнути відповідальності - це все життя сидіти в Росії, за умови, що режим у Москві ніколи не зміниться на демократичний. Виїзд в одну з країн - учасниць МКС завершиться арештом», - пише Заліщук.
Політика оформление ленты  ГПУ: Нардеп Новинський підозрюється у викраденні Драбинка і перевищенні повноважень Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вадима Новинського. Про це йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури в Facebook. У повідомленні наголошується, що в ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність Вадима Новинського до скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України. Зокрема, йдеться про незаконне позбавлення волі особистого помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира, а саме, архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Олександра Драбинка).
Економіка Експорт України до ЄС росте, але він все ще дешевий, сировинний – експерт Від початку року товарообіг між Україною та країнами ЄС зріс на 1,2 млрд доларів, втім зараз європейські компанії продають нам значно більше товарів, ніж ми їм. Про це за результатами участі у конференції «Угода про асоціацію між ЄС та Україною: перші уроки для України» повідомив аналітик Олексій Дорошенко. За його словами, цього року Україна продала товарів до ЄС на 400 млн дол. більше, а ЄС нам - на 800 млн дол.     «Наш експорт зріс за 9 місяців 2016 року на 4,4%, а імпорт на 7,3%. Найбільше зростав імпорт з найбільш потужних економік Європи, а саме з Швеції на 66%, Франції на 57%, Австрії на 55%, Італії на 46%», - зазначив Дорошенко.   За словами аналітика, від’ємне сальдо дев’яти місяців турбує в контексті того, що відбувається у період економічного спаду. «А коли країна буде зростати – цей розрив може збільшуватись. Тенденція може змінитись, лише коли ми змінимо структури торгівлі – ми сировину, нам – товари. Але для переробки агропродукції нам необхідні інвестиції», - сказав Дорошенко. Водночас він зауважив, що виробники не мають жодної можливості здійснити такий прорив, оскільки внутрішні резерви вичерпано, а кредитування бізнесу давно не працює. Тому, на переконання експерта, навіть у найближчі роки Україна не зможе змінити сировинну тенденцію свого експорту, навіть у випадку зростання світових цін на продовольство.
Суспільство Тимошенко наскаржилася в комітет, що преса її цькує Народний депутат Юлія Тимошенко наскаржилася в парламентський Комітет свободи слова, заявивши, що у пресі проти «Батьківщини» останні три тижні іде «травля». Про відповідне звернення партії «Батьківщина» до комітету з питань свободи слова та інформполітики повідомила на комітеті його голова нардеп Вікторія Сюмар, передає кореспондент АСН. Сюмар зазначила, що «джинса» притаманна українським ЗМІ, але це не є проблема лише «Батьківщини», а багатьох політсил. І додала, що варто на законодавчому рівні вводити поняття «джинси» і «замовних матеріалів», а в школі варто запровадити курс медіаграмотності. Своєю чергою міністр інформполітики Юрій Стець зауважив, що запобіжники від «джинси» мають бути, «але межа між «джинсою» і свободою слова є досить тонкою. Тому ініціативу законодавчу щодо «джинси» мають висловити журналістські кола, а не політики».  
Суспільство оформление ленты  Оприлюднено список пріоритетних робітничих професій в Україні Уряд затвердив перелік з 19 професій загальнодержавного значення, за якими навчання в професійно-технічних училищах буде здійснюватися за рахунок держави. Про це йдеться в повідомленні Міністерства освіти і науки України. «Ці професії - пріоритетні для розвитку економіки країни і підготовка кадрів за ними вимагає державної підтримки. Завдяки цьому рішенню ми не тільки забезпечимо пріоритетні галузі кваліфікованою робочою силою, а й істотно підтримаємо професійно-технічні навчальні заклади», - заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Всього до переліку включено 19 професій: машиніст бурової установки (будівельні роботи); монтажник систем вентиляції, кондиціонування повітря, пневмотранспорту й аспірації; бурильник і помічник бурильника експлуатаційного і розвідувального буріння свердловин на нафту; моторист бурової установки; тістороб; верстатник деревообробних верстатів; живописець; верстатник широкого профілю; токар; фрезерувальник; наладчик верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням; складальник корпусів металевих суден; монтер шляхів; слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів; виноградар; бджоляр; помічник машиніста тепловоза і електровоза. Нагадаємо, що на фінансування цих професій у 2017 році уряд планує витратити 169 млн гривень.   Perelik profesiyi from asn_slide
Політика Порошенко про резолюцію ООН по Криму: «Це перемога всіх українців» Президент України Петро Порошенко назвав спільною перемогою схвалення Третім комітетом Генеральної асамблеї ООН резолюції «Ситуація з правами людини в АР Крим та місті Севастополь (Україна)», ініційованої Україною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави. «Дозвольте мені вважати цю нашу перемогу абсолютно спільною. Щиро розраховую, що під час голосування на пленарному засіданні ООН у нас буде ще краще результат - як результат нашої спільної роботи в ООН», - сказав Петро Порошенко. Він також відзначив внесок української дипломатії, завдяки якій, незважаючи на жорстку протидію РФ, не вдалося зняти це питання з порядку денного. «Дуже важливо, що в цій резолюції було чітко відображено визнання Російської Федерації як окупаційної влади в Криму. Вперше на міжнародному рівні було про це чітко зазначено. Так само, як і було сказано про те, що Крим, Севастополь чітко залишаються територіями України та мають статус тимчасово окупованих», - підкреслив Президент. Нагадаємо, 15 листопада в Третьому комітеті Генасамблеї ООН було прийнято резолюцію «Ситуація з правами людини в АР Крим та місті Севастополь (Україна)», ініціатором якої стала українська сторона. Напередодні делегація Білорусі спробувала заблокувати розгляд резолюції щодо Криму, використовуючи процедуру no action motion. Однак проти ініціативи Білорусі проголосувала 101 країна, утрималися -37, за - 32.
Економіка оформление ленты  Файлообмінник Ex.ua припиняє роботу Найбільший в Україні файлообмінник Ex.ua заявив про припинення роботи в Україні. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на головній сторінці ресурсу. У компанії заявили, що доступ до файлів закриється 30 листопада 2016 року, а пошта mail.Ex.ua найближчим часом буде перенесена на новий домен. «Ми просимо всіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів на Ex.ua до 30.11.2016», - йдеться в повідомленні. Як повідомляє ресурс, рішення про закриття пов'язане з прямими погрозами, шантажем (зокрема й на міждержавному рівні), DDOS атаки, які за останній рік довелося відчути файлосховищу. «Ex.ua працював в правовому полі. Не всім подобалася таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. Ex.ua дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому ресурс не схвалює ту систему розподілу і управління авторськими правами, яка склалася сьогодні. Останні законодавчі ініціативи в сфері нібито боротьби з піратством несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму. Новий закон, який перебуває на підписанні у Президента, робить невигідним його дотримання: він буде діяти тільки проти тих, хто спробує йому слідувати. Він буде стимулювати нехтування авторськими правами. І тому він не вигідний. Він мертвий», - заявили в компанії.  
Економіка Монополізація ринку хліба прискорилась. Продукт дорожчатиме Після щедрого жесту уряду з відпускання у вільне плавання цін на соціальні продукти вельми очікувано вони злетіли вгору. М'ясо курки, яйця, молочка, крупи. І, само собою, - хліб. Більш того, вже цього місяця виробники піднімуть його вартість на 18%, а з нового року - ще на 12%. Чому саме так і чому саме зараз? Президент Всеукраїнської асоціації пекарів (ВАП) Володимир Череда пояснив позицію його галузі... ростом долара. «Формування ціни на хліб прив'язане, як не дивно, за всіма складовими до курсу валют, починаючи з зерна, тобто борошна, іншої сировини - олія, цукор - це теж пряма прив'язка до курсу», - сказав він. Те ж саме, говорить представник пекарів, стосується і комплектуючих для галузі, обладнання, енергоносіїв. Єдине, що у пекарів не рахується в доларах - заробітна плата.Водночас Череда уточнив, що йдеться про підприємства Всеукраїнської асоціації пекарів (засновників та учасників організації близько 70 підприємств). Пекарі стверджують, їхні наміри ніяк не пов'язані зі скасуванням урядом постанови про державне регулювання цін. І те, що відбувається, - закономірна реакція на реалії.Наступного ж року хліб подорожчає і через підвищення урядом мінімальної заробітної плати до 3200 грн. Захист прав споживачів захистив... виробників Управління контролю за регульованими цінами Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів тут же назвало обґрунтованим підвищення цін на хліб.У коментарі АСН там пояснили свою позицію тим, що останнім часом значно подорожчало борошно. А його вартість становить 50-60% витрат на виробництво хліба.Більш того, оператори ринку прогнозують подальше підвищення цін на зерно вже найближчим часом. «Також зростання цін може викликати підвищення цін на пально-мастильні матеріали та енергоносії. Так, національним регулятором в жовтні підвищені тарифи на електроенергію для промислових споживачів в середньому на 10%», - констатували в службі. Підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року, безперечно, вплине на ціну хліба, оскільки витрати на оплату праці є прямими витратами, які включаються в собівартість продукції. «У зв'язку зі скасуванням урядом державного регулювання цін на хліб підприємства повинні формувати ціну в режимі вільного ціноутворення в залежності від попиту і пропозиції», - відзначили в держслужбі. Експерти заявляють про спекуляції Заява про підвищення цін на хліб через коливання курсів валют є більше спекулятивною, зазначають експерти ринку. Водночас вони визнають - вартість витрат на виробництво дійсно зросла.«Це все витрати в гривні, і тут зовнішній фактор дуже мало грає роль. Але ці складові у вартості підвищуються. Тобто за цей рік вже два подорожчання електроенергії відбулося», - сказав економічний експерт Ігор Шевляков. Він пояснює, що зерно в Україні вирощують переважно для експорту, мовляв, його тому й не вистачає і воно дорожчає. Але вартість зерна за кордоном не росте в останні роки, більш того - знижується. «Але, з іншого боку, є девальвація. Тут вони намагаються це пояснити. По-перше, це спекулятивна заява. Вся собівартість - це внутрішні витрати, тобто витрати в Україні. Єдине, що вони можуть імпортувати, це обладнання, частково - газ. Все інше - це виключно внутрішні витрати, які дійсно підвищуються», - зазначив експерт. Чому не дорожчають інші вироби з борошна? Водночас економічний експерт Олексій Дорошенко наводить логічне і просте порівняння, розбиває на корені аргументи хлібників. Він звертає увагу, що зростання ціни на борошно від початку року склало всього 3%. За перші десять днів листопада борошно додало в ціні ще 0,8%, що ніяк не могло призвести до подорожчання хліба на 18%. «Таким чином, якщо хліб складається з борошна, то економічних причин для якогось серйозного стрибка ціни просто немає. І якщо він відбудеться - то держава дозволить заробити ще одному картелю. Для прикладу, макарони при подорожчанні борошна не подорожчали взагалі, бо на цьому ринку є конкуренція», - пише на своїй сторінці в соцмережі експерт. Дорогі наші наХЛІБники Олексій Дорошенко раніше припускав, що ринок хлібовиробництва в Україні буде монополізований в 2017-2018 роках. Однак нинішні події підтверджують, що передбачений ним сценарій розвивається значно швидше. «У нас все швидше йде монополізація ринку хліба, і якщо все буде так продовжуватися, то ми можемо отримати значне зростання ціни на найпопулярніший продукт вже в 2017-2018 рр. Для цього є всі підстави. Але я не думав, що цей сценарій можуть розіграти вже в 2016-му», - повідомив він.

Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
більше матеріалів




/-1,9030718803406-/ /-pc-/
Top