counter
Архів Повернутись назад 16 Березня 2017
16 Березня
Вчені США визначили ідеальний вік для весілля У США група вчених провела масштабний експеримент, під якого з'ясувала ідеальний вік для укладення шлюбу. Так, на думку вчених, найміцніші шлюби бувають у чоловіків і жінок, які прийняли рішення одружитися приблизно в 23 роки. Відзначається, що в цьому віці люди вже сформувалися як особистості, закінчують навчання, а також мають чіткі плани на майбутнє і, будучи в шлюбі, втілюють свої мрії в реальність, передає news.vash.ua. Експерти повідомили, що шлюби, укладені в більш ранньому віці, розпадаються частіше і тривають дуже недовго. Разом з тим шанси на довгостроковий шлюб збільшуються і за такої обставини, як тривалість знайомства майбутнього подружжя. Чим довше молоді люди знають один одного до весілля, тим вищі шанси на міцний шлюб. Мінімальною тривалістю відносин до шлюбу вчені називають півроку - в разі, якщо майбутнє подружжя знайоме менше, ризик розлучення збільшується в кілька разів. Ще один секрет сімейного щастя - однаковий вік подружжя. Максимальною різницею експерти називають лише один рік.
Суспільство У квітні французи покажуть киянам шоу зі світловими проекціями і трюками Протягом квітня у Києві 14-й раз пройде «Французька весна в Україні». Про це повідомили в Департаменті культури Київської міської державної адміністрації. Так 1 квітня 2017 року на Софійській площі французька компанія Deus Ex Machina представить виставу «Галілео». Гостей очікують акробатичні трюки в повітрі на висоті до 30 метрів і світлові проекції. Всього протягом квітня на фестивалі «Французька весна в Україні» киян і гостей столиці чекають допрем'єрні покази свіжих кінострічок, концерти, виставки, інтелектуальні обміни та інші цікаві проекти. Заходи в рамках «Французької весни в Україні» організовує Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні, мережа Альянс Франсез в Україні за підтримки КМДА. Фестиваль у квітні також охопить Дніпропетровськ, Запоріжжя, Львів, Одесу, Рівне, Харків. Цього року до фестивалю приєднаються Бердичів та Івано-Франківськ.
Суспільство Росія прислала бойовикам на Донбас 62-й «гумконвой» До бойовиків на Донбас прибув 62-й так званий «гуманітарний конвой» від РФ, автомобільна колона сьогодні незаконно перетнула українсько-російський кордон. Як повідомили в прсс-службі МНС РФ, в шляху колона розділилася на дві частини, одна з яких прибула в Донецьк, а друга - на «Матвєєв-Курган». Російський МНС стверджує, що в 40 автомобілях конвою виключно гуманітарний вантаж загальною масою більше 500 тонн. Розвантаження має відбутися в пунктах допомоги Донецької і Луганської областей. Нібито в складі вантажу продукти харчування. Також наголошується, що перевірці піддалися не тільки техніка, але супровідні документи на так званий гуманітарний вантаж. Нагадаємо, що представники української влади і спецслужб неодноразово заявляли, що під виглядом «гуманітарних конвоїв» військове командування РФ доставляє російським військовим і найманцям паливно-мастильні матеріали, нову техніку, а також озброєння і боєприпаси. Назад у Росію ці ж автомобілі вивозять тіла загиблих терористів.
Події оформление ленты  У житловому будинку Запоріжжя згоріла нарколабораторія У Запоріжжі на п'ятому поверсі будинку в квартирі, де містилась нарколабораторія, сталася пожежа. Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції міста. Відзначається, що наркотики готували жителі п'ятиповерхівки на вулиці Іванова. Пожежникам довелося знімати з балкона квартири потерпілих чоловіка і жінку, вони були госпіталізовані в опіковий центр. За даними поліції, в квартирі були сліди і докази того, що там виготовляли наркотики. Патрульні знайшли дев'ять зіп-пакетів, вагою близько 200 грамів, кристалічної речовини жовтого кольору хімічного походження, 10 літрових пляшок з написом «Бензол», пластикову тару з порошкоподібною речовиною червоного кольору хімічного походження, шість банок речовини з написом «Йод» і різноманітне обладнання (скляні колби, гофровані трубки, ваги, мензурки, багато зіп-пакетів для фасування). З тим, що відбувалося в квартирі, розбирається слідчо-оперативна група, яка вже вилучила і відправила на експертизу підозрілі і заборонені речовини.
Політика США не повинні і не можуть довіряти Росії - представник в ООН США не можуть і не повинні довіряти Росії. Про це заявила представник США в ООН Ніккі Хейлі, яка вперше після затвердження на цю посаду відповіла на запитання журналістів. В інтерв'ю NBC News вона підкреслила, що загрозу з боку РФ не можна сприймати легковажно.«Сприймайте це серйозно», - сказала Хейлі, коментуючи інформацію про причетність агентів ФСБ РФ до зламу баз даних Yahoo в 2014 році, що вплинуло на 500 млн акаунтів. «Ми не можемо довіряти Росії. Нам ніколи не можна довіряти Росії», - заявила вона. Водночас Хейлі все ж висловилася на підтримку іммігрантського указу президента США Дональда Трампа, заявивши, що він не є забороною за релігійною ознакою. Нагадаємо, судова влада Сполучених Штатів в середу, 15 березня, висунула звинувачення в хакерській атаці на сайт Yahoo в 2014 році двом співробітникам ФСБ Росії.
Суспільство оформление ленты  П'яний чоловік у Миколаєві пред'явив поліції відразу два українських паспорти На вулиці Космонавтів у Миколаєві працівники патрульної поліції міста затримали жителя іншої області, який перебував у нетверезому стані, повідомили в прес-службі  відомства. Чоловіка, які при ходьбі ледь не падав, правоохоронці затримали о 11:00 в середу, 15 березня. Поліцейські вирішили провести його додому, проте він відмовився, заявивши, що український громадянин може ходити по вулицях у будь-якому стані. Патрульні розповіли, що на прохання показати документи громадянин пред'явив відразу два паспорти, і один виявився з ознаками підробки. «В обох паспортах було вклеєно його фото, але видані вони були різним особам, жителям різних міст, один - 40-річному, інший 45-річному. При цьому один із документів мав явні ознаки підробки. Чоловік розповів, що цей паспорт зробив для нього знайомий, але для чого, він пояснювати відмовився», - йдеться в повідомленні. Патрульні доставили чоловіка до відділення поліції.
За кордоном Євроскептики і противники асоціації з Україною програли на виборах у Голландії На парламентських виборах у Нідерландах лідирує партія чинного прем'єр-міністра країни Марка Рютте. Згідно з результатами опитування на виході з виборчих дільниць, проведеного компанією Ipsos, «Народна партія за свободу і демократію» отримує 31 з 150 місць в парламенті, передає Інтерфакс-Україна. Далі йдуть відразу три партії - ультраправа «Партія свободи» Герта Вілдерса, партія «Християнсько-демократичний заклик» і «Демократи 66», кожна з яких може розраховувати на 19 місць. Дані exit polls показали несподівано низькі результати у «Партії Свободи», яку експерти називали основним суперником Рютте на виборах. Також, згідно з опитуванням, нідерландська соціал-демократична «Партія праці» отримала дев'ять місць. Представник партії назвала поразку «величезним ляпасом для нас усіх», так як зараз у партії 38 місць зі 150. У свою чергу політична партія Нідерландів зеленого і соціалістичного спрямування «Зелені ліві» отримує 16 місць, хоча на цей час у партії лише чотири. На думку експертів, враховуючи розстановку сил, у Нідерландах в найближчі тижні або навіть місяці пройдуть переговори про формування правлячої коаліції. Відзначимо, що багато в чому від нового парламенту і складу нового уряду Нідерландів залежить доля ратифікації Угоди про асоціацію України та Євросоюзу. З огляду на перемогу партії Марка Рютте він втримається в прем'єрському кріслі, а значить - зможе  поставити Угоду про асоціацію на голосування в нижній палаті парламенту. Це було б важко зробити, якби переможцем парламентських виборів стала Партія свободи. Нагадаємо, Угода про асоціацію України з ЄС була підписана в два етапи: політична частина - 21 березень 2014 року, економічна - 27 червня 2014 року. Верховна Рада України і Європарламент ратифікували документ 16 вересня 2014 року. Він набре чинності після того, як ратифікаційні процедури завершать всі 28 членів ЄС. 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбувся референдум про ратифікацію угоди між Україною та ЄС. 61% тих, хто проголосував, висловився «проти» парламентського акту від 7 липня 2015 року. 16 грудня 2016 року уряд Нідерландів затвердив проект повторної ратифікації документа.
Суспільство Дві школярки у Львівській області врятували свого друга від смертельного завдання «синіх китів» У місті Стебник Львівської області дві школярки врятували 13-річного товариша від останнього завдання групи «Синій кит» - від самогубства. Дівчатка з'ясували, що їхній друг Максим написав у соцмережах прощального листа і заліз на дах дев'ятиповерхового будинку. Вони вчасно помітили його останній пост і зателефонували хлопцеві. Максим уже перебував на даху, передає ТСН. Перебуваючи на багатоповерхівці, хлопець не підпускав матір та інших людей, погодився говорити лише з Мартою і Софією, які підійшли до нього і почали говорити йому теплі слова підтримки. Рятувальна операція тривала близько двох годин. Запобігти біді допоміг чай і обман. «Коли та дівчина підійшла з чаєм, вона заступила його, так щоб він не бачив. Наш співробітник в той час підбіг до нього, і вони повалили його на землю», - розповідає інспектор сектора ювенальної превенції Дрогобицького відділу поліції Анастасія Брик. З хлопчиком зараз працюють психологи, він перебуває в лікарні.
Економіка Введення санкцій проти «дочок» російських банків призведе до їх банкрутства - експерт Керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов назвав санкцію, якою українським банкам з російським капіталом забороняється виводити свої гроші за межі України, безглуздою. Таку думку він висловив в коментарі АСН. «Ця санкція - безглузда. Якщо вона буде впроваджена, це призведе до того, що прості українці і фірми, які в цих банках тримають гроші, втратять їх», - вважає він. Експерт упевнений, що вищезгадана санкція, яку планує ввести НБУ щодо п'яти банків, спровокує паніку на банківському ринку. «Розпочнеться криза ліквідності, оскільки почнеться банківська паніка. Є класичний приклад, якщо тільки 10% вкладників заберуть свої кошти, то банк є банкрутом. Жоден банк не може віддати ці гроші відразу, оскільки банк, коли бере гроші у вигляді депозиту, потім використовує ці гроші для надання кредитів. Тому жоден банк не може дозволити собі повернути все», - уточнив Лупоносов. Як наслідок, Україна може втратити 1/5 банківського ринку, вважає експерт. З його слів, саме таку частину ринку займають ті банки, проти який хочуть ввести санкції. Нагадаємо, що НБУ має намір заборонити виводити свої гроші за межі України таким українським банкам з російським капіталом, як Сбербанк, Промінвестбанк, ВТБ, БМ Банк та VS Банк.
Політика Корабель-розвідник Росії був помічений біля бази підводних човнів ВМФ США Розвідувальний корабель ВМФ Росії «Віктор Леонов» побачили біля підводних човнів Військово-морського флоту США. За інформацією телеканалу Fox News, судно було виявлено приблизно за 37 км (23 милі) на південний схід від американської військової бази Кінгс-Бей у штаті Джорджія. Джерела у владних структурах США повідомили журналістам, що корабель повернувся в води біля східного узбережжя США після короткої зупинки для поповнення запасів пального в Гавані. Відзначається, що «Віктор Леонов» залишався в міжнародних водах, оскільки американські територіальні води поширюються на 12 морських миль, що приблизно складає 19 км. Нагадаємо, 16 лютого «Віктор Леонов» був помічений біля східного узбережжя США. Судно пройшло приблизно за 55 км від бази підводних човнів США в штаті Коннектикут. Тоді член палати представників від Коннектикуту Джо Кортні зазначив, що подібні дії «неприпустимі і є агресивними». За його словами, це явна перевірка того, наскільки рішуче налаштована нова адміністрація США.
Суспільство Порошенко нагородив полковника поліції, який брав участь у сутичці з нардепом Парасюком Президент України Петро Порошенко нагородив орденом За заслуги III ступеня полковника поліції Юрія Голубана, який напередодні з трибуни Верховної Ради доповів про конфлікт поліцейських у Донецькій області з блокадниками на чолі з народним депутатом Володимиром Парасюком. Про це повідомили в прес-службі МВС України. У МВС зазначили, що нагороду полковник Голубан отримав «за вагомий особистий внесок у забезпечення правопорядку, захист конституційних прав і свобод громадян, зразкове виконання службового обов'язку та проявлену при цьому мужність». Раніше Голубан служив у спецпідрозділах МВС, СБУ, Міністерства оборони України. У липні 2014 року з пенсії пішов добровольцем в зону АТО, служив у добровольчому батальйоні «Київ-1». Брав участь у бойових діях 2014-15 років у Мар'їнці та Красногорівці, звільняв від бойовиків Мар'їнку під час штурму ворога 3-4 червня 2015 року. Був поранений, в 2015 році переніс складну операцію. З червня минулого року очолює роту поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Донецькій області. Нагадаємо, напередодні голова МВС України Арсен Аваков також нагородив працівників поліції, які намагалися перешкодити блокадникам Донбасу прорватися через лінію розмежування в Донецькій області.14 березня біля Слов'янська правоохоронці зупинили людей, які планували приєднатися до блокади торгівлі з окупантами на Донбасі. З ними був народний депутат Володимир Парасюк. Автоколона все ж прорвалася через блокпост, але близько 22:00 поліція затримала її між Костянтинівкою і Краматорськом у Донецькій області, зробивши попереджувальні постріли в повітря. За фактом нападу на поліцейських відкрито кримінальне провадження. За даними правоохоронців, у конфлікті постраждали 7 працівників поліції. Напередодні, 15 березня у Верховній Раді при закритому засіданні парламенту з трибуни представники поліції Донецької області виклали свою версію конфлікту з Парасюком.
Суспільство Прикордонникам не дали перевірити, що росіяни привезли бойовикам у «гумконвої» Українські прикордонники тільки візуально спостерігали, як 62-й «гуманітарний конвой» з Російської Федерації перетнув український державний кордон. Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України. Відзначається, що вранці російська сторона в черговий раз в односторонньому порядку здійснила оформлення так званого «гуманітарного конвою». «Загалом з 5:45 до 6:45 через російські пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв Курган» на в'їзд в Україну прослідувало 2 колони т. зв. «гумконвою» в складі 40 автомобілів. Вантажівки перевозили переважно нібито дитяче харчування», - сказано в повідомленні ДПСУ. Українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження за проходженням «гумконвою» без виконання контрольних функцій. Прикордонники наголосили, що проїзд «гумконвою» відбувався з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей. Представники української влади і спецслужб неодноразово заявляли, що під виглядом «гуманітарних конвоїв» військове командування РФ доставляє російським військовим і найманцям паливно-мастильні матеріали, нову техніку, а також озброєння і боєприпаси, а назад вивозить тіла загиблих бойовиків.
Політика Студентів та працівників вишів у Росії зганяють на мітинг «за возз'єднання» з Кримом У Томській області Росії студентів і співробітників вищих навчальних закладів зганяють на мітинги «на честь возз'єднання з Кримом». Адміністрація області зобов'язала Томський держуніверситет забезпечити явку на мітинг 18 березня не менше 500 студентів і співробітників вишу. За інформацією радіостанції «Эхо Москвы», документ з відповідним приписом за підписом в.о. замгубернатора Пушкаренка надійшов на ім'я ректора ТДУ Едуарда Галажинського. У документі зазначається, що з метою підтримки загальноросійської акції і патріотичного виховання молоді ректору необхідно організувати участь у заході студентів, викладачів, співробітників вишу в кількості 500 осіб. «Також просимо забезпечити учасників мітингу плакатами (текст гасел додається). Для організації взаємодії з Адміністрацією Томської області просимо визначити відповідального співробітника від вишу і повідомити інформацію за адресою: krasnolutskaya@tomsk.gov.ru в термін до 13.03.2017», - наголошується в документі. Також додається список гасел, які студентам треба написати на плакатах. Всього міститься 31 гасло: Счастливы вместе! Чужого нам не надо, но своего не отдадим! Путин – спаситель Крыма и Севастополя! Спасибо Путину за Крым и Севастополь! ВВП – Вежливо! Вовремя! Правильно! Россия – Крым – единство! Кто любит свое Отечество, тот подает лучший пример любви к человечеству. Я люблю Крым! (варіант із сердечком замість «люблю»).
За кордоном Трамп оголосив "війну" Гаваям за блокування його чергового указу щодо мігрантів Президент США Дональд Трамп висловив невдоволення блокуванням його вже другого указу про мігрантів. Цього разу указ президента США зупинений федеральним суддею штату Гаваї, пише  The Guardian. "Суддя заблокував мій указ про біженців, який був більш полегшеною версією попереднього указу. Його так само заблокував інший суддя. Таке не повинно було трапиться. Це безпрецедентне перевищення судових повноважень. Не думаю, що це було зроблено суддею з політичних причин. Але ми боротимемося, тому що таке рішення показує нас слабкими", - зазначив Трамп. Він додав, що Білий дім при необхідності звернеться до Верховного суду США для скасування цього судового рішення. Нагадаємо, другий закон про мігрантів Трамп підписав 6 березня. Він мав набрати чинності опівночі, 16 березня. Закон на 90 днів забороняє в'їзд в США громадянам шести мусульманських країн: Судану, Сирії, Ірану, Лівії, Сомалі і Ємену.
Суспільство оформление ленты  Аброськін розлючений: львівське сміття дісталося вже майже до зони АТО «Сміттєві каравани» зі Львова доїхали і до Донецької області. Про це заявив заступник голови Нацполіції України, начальник Донецької обласної поліції В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook. Він повідомив, що вночі в четвер, 16 березня, в Покровську затримали 5 фур зі «львівським сміттям». На місці працює слідчо-оперативна група. «А може, Парасюк і компанія заслані сюди для налагодження «Великого сміттєвого шляху»? Мабуть, ближче нічого не знайшли, чим везти сміття за 1200 км», - додав Аброськін. Нагадаємо, Національна поліція України відкрила 11 кримінальних проваджень за фактами незаконного вивезення сміття зі Львівської області, починаючи з жовтня минулого року по ст. 239 ч. 1 (забруднення або псування земель) КК України. Всього було зафіксовано 21 факт перевезення сміття зі Львівської області в інші регіони України. У кожному з випадків водії сміттєвозів намагалися вивантажити сміття в місцях, не передбачених для цього. Вантажівки затримувалися у Вінницькій, Житомирській, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Запорізькій і Черкаській областях.
Політика Російське керівництво до кінця березня продасть «БМ Банк» в Україні і піде з ринку Санкції України щодо "дочок" російських банків негативно позначаться на банках РФ, але також завдадуть шкоди економіці самої України і її громадянам. Про це російським журналістам заявив голова ВТБ (Росія) Андрій Костін, передає ТАСС. "Коли ти вкладаєш гроші в економіку країни і не можеш навіть відсоток назад отримати, то це створює перешкоди для подальшої діяльності російських фінансових інститутів", - заявив голова ВТБ. Костін також назвав рішення про санкції проти українських "дочок" російських банків політичним і таким, що підштовхує банки РФ швидше йти з ринку. Він також повідомив, що ВТБ сподівається до кінця березня закрити операцію з продажу української "дочки" - БМ Банку. Нагадаємо, Національний банк України, виконуючи рішення Ради національної безпеки і оборони України, має намір застосувати санкції проти таких банків з російським капіталом, як Сбербанк, Промінвестбанк, ВТБ, БМ Банк та VS Банк, яким буде заборонено виводити свої гроші за межі України. Однак експерти вважають це рішення запізнілим.
Економіка Сбербанк Росії ввів в Україні нові ліміти для своїх клієнтів Дочірнє підприємство Сбербанку РФ - ПАТ Сбербанк ввело нові ліміти на операції в Україні. Як повідомили в прес-службі банку, з четверга, 16 березня, вводяться в дію нові ліміти щодо грошових переказів з карти на карту: максимальна сума всіх переказів за однією картою відправника/одержувача на день, з урахуванням суми комісії - 30 тисяч грн. Крім того, з 16 березня встановлюються наступні тимчасові обмеження щодо банківських операцій і послуг для фізичних осіб - за поточними рахунками: на видачу готівкових коштів у національній та/або іноземній валюті, а також банківських металів, з поточних рахунків фізичних осіб через каси банку в розмірі 30 000 грн на добу на одного клієнта. Також на здійснення будь-яких безготівкових операцій (перерахувань коштів) з поточних рахунків фізичних осіб в розмірі 30 тисяч грн (або еквівалент в іншій іноземній валюті) на добу на одного клієнта. За картковими рахунками: на проведення будь-яких безготівкових операцій з карткових рахунків в розмірі 30 000 грн/1100 доларів США/1000 євро на добу по одному картковому рахунку клієнта; за операціями зняття готівки з карткових рахунків в розмірі 20 000 грн/750 доларів США/700 євро на добу за одним картковим рахунком клієнта. Виплата (погашення) іменних депозитних (ощадних) сертифікатів для фізичних осіб проводиться тільки через поточний рахунок клієнта. У банку повідомили, що з 15 березня готівку виплачуватимуть за грошовим чеком або на міжбанківські безготівкові перерахування з поточних рахунків для юридичних осіб - 3 млн грн, для фізичних осіб-підприємців - 300 тисяч грн. Також з 16.03.2017 вводяться обмеження по корпоративних картках: на операції зі зняття готівки з карткових рахунків в розмірі 20 000 грн/750 доларів США/700 євро (в залежності від валюти рахунку) на добу по одному картковому рахунку клієнта; на будь-які безготівкові операції з карткових рахунків (зокрема, але не виключно, переказів з карт банку, розрахунків картками банку в торгівельно-сервісних мережах, розрахунків у мережі інтернет тощо) в розмірі 30 000 грн/1100 доларів США/1000 євро (в залежності від валюти рахунку) на добу за одним картковим рахунком клієнта. Нагадаємо, 15 березня РНБО дала НБУ і СБУ добу на ухвалення рішення щодо санкцій проти російських банків. Після цього НБУ запропонував ввести санкції у вигляді запобігання виведенню капіталу за межі України. За даними НБУ, в Україні зараз налічується близько 1,2 млн вкладників Сбербанку.
Політика Російські куратори готують Плотницького до «місцевих виборів» у «ЛНР» В окупованому Луганську відбулася зустріч керівництва «громадського руху «Мир Луганщині», який контролюється ватажком так званої «ЛНР» Ігорем Плотницьким, з російськими «кураторами». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, один «куратор» був представлений як уповноважений представник АП РФ, а другий - Мінекономрозвитку РФ. «Під час зустрічі російські «куратори» наголосили на необхідності подальшого розвитку «державності ЛНР» з перспективою «часткового визнання» цього формування з боку Росії (зміст терміна не пояснювався). У цьому контексті було зазначено важливість підготовки і проведення «місцевих виборів» для «остаточної легітимізації» самопроголошених органів влади «ЛНР», - розповів Тимчук. Нагадаємо, раніше нардеп висловив думку, що у президента РФ Володимира Путіна є два варіанти подальших дій на Донбасі. «Перший - імітувати остаточне оформлення «ЛДНР» у вигляді квазідержавний формувань і тим самим тиснути на Київ - взяти ОРДЛО назад на умовах Путіна. У разі невдачі - придністровський сценарій. Другий варіант, звичайно ж, для Москви значно гірший у порівнянні з видимим нею варіантом виконання Мінських угод, але, як то кажуть, на безриб'ї і ліфчик портупея», - повідомив Тимчук.
Суспільство оформление ленты  Мінфін Бразилії захоплений протестуючими проти пенсійної реформи У кількох містах Бразилії проходить акції протесту проти нової пенсійної реформи. У столиці країни протестувальники захопили будівлю міністерства фінансів. У мітингах беруть участь по декілька тисяч осіб, пише ВВС. У будівлю мінфіну кілька годин тому увірвалися сотні людей. В іншому місті, Сан-Паулу, мітингувальники перекрили дорожній рух. Президент Бразилії Мішель Темер заявив, що внесення змін до пенсійного законодавства необхідно для стабілізації фінансової системи країни і запобігання колапсу самої пенсійної системи. Він пообіцяв, що права нинішніх і майбутніх пенсіонерів не будуть порушені. Однак протестувальники не погодилися з його аргументами. Зокрема, представники опозиції стверджують, що влада карає таким чином простих бразильців, які і без того опинилися у важкій ситуації, а 13 млн з них - 12,6% працездатного населення - не можуть знайти роботу. Нагадаємо, раніше Кабмін Бразилії пропонував підвищити пенсійний вік до 65 років і скоротити пільги деяким категоріям громадян. Це рішення викликало невдоволення серед громадян, оскільки багато хто з них зараз може розраховувати на пенсію з 54 років.
Події оформление ленты  У центрі Києва вертоліт висадив хлопчика, який запізнювався в школу У мікрорайоні Липки в центрі Києва приземлився вертоліт, з якого вибіг хлопчик, який запізнювався в школу. Про це повідомили в групі dtp.kiev.ua на своїй сторінці в Facebook. «На столичних Липках приземлився вертоліт з дитиною, що запізнювалась в школу», - написали активісти. У свою чергу журналіст Володимир Бойко на своїй сторінці в соцмережі зазначив, що вертоліт Robinsin R22 BETA належить ТОВ «Нова авіація України» і значиться в Реєстрі цивільних повітряних суден України під знаком UR-CPC. Директором підприємства є Назар Загороднюк, а власником - підприємець Андрій Пальчевський, який в 2010 році був першим заступником міністра спорту України. Нагадаємо, раніше в Чернігові на центральній площі приземлився вертоліт, який забрав командувача Військово-повітряних Сил генерал-полковника Сергія Дроздова. Для Дроздова вертоліт є «службовим транспортом». Генерал прилетів у місто для участі в урочистостях з нагоди 85 річниці з дня створення Державного науково-випробувального центру Збройних Сил.
Суспільство Рада підтримала законопроект про україномовний контент на TБ Верховна Рада України прийняла за основу законопроект, який встановлює обов'язкову частку україномовного контенту на телебаченні, передає Інтерфакс-Україна. Проект закону №5313 про внесення зміни до деяких законів щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації на засіданні парламенту підтримали 244 народних депутата. Автори законопроекту кажуть, що перед другим читанням документ пройде процедуру підготовки. Зокрема, буде створено робочу групу, яка врахує всі поправки, зокрема і щодо підтримки кримськотатарської мови. Зараз документ пропонує встановити, що для телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення частка передач і фільмів українською мовою має становити не менше 75% протягом доби в кожному з проміжків часу з 7:00 до 18:00 і з 18:00 до 22:00. Для відповідних телеорганізацій регіональної та місцевої категорій законопроект пропонує встановити обов'язкову частку на рівні 50%. Крім того, фільми і передачі, які не є власним продуктом телерадіоорганізації та виконані не державною мовою, повинні бути з субтитрами українською мовою. У пояснювальній записці до законопроекту додається, що його ухвалення «сприятиме захисту національних інтересів, а також ослабленню суспільної напруги, обумовленої використанням російської мови при виробництві телевізійних передач з урахуванням триваючого збройного конфлікту на сході України».
Події Переселенець передавав із Києва бойовикам у Донецьк гроші на проведення диверсій Служба безпеки України викрила в Києві канал фінансування терористів «ДНР». Про це повідомили в прес-службі відомства. За даними СБУ, гроші переводив із Києва в окупований Донецьк переселенець із зони проведення АТО на Донбасі. Кінцевими отримувачами коштів були два представники бандформування «МДБ» на прізвиська «Піонер» і «Німець», в минулому працівники правоохоронних органів України, які перейшли на бік ворога. Гроші використовувалися для планування і проведення диверсійних акцій. Правоохоронці провели у переселенця обшук, під час якого вилучили документи, що підтверджують протиправні дії, комп'ютерну техніку та засоби зв'язку. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Затриманому оголошено про підозру і застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Економіка Гройсман зібрався ліквідувати всі неефективні митниці Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман має намір ліквідувати неефективні українські митниці. Про це він заявив на 13-й щорічній інвестиційній конференції. Гройсман пообіцяв подолати корупцію на всіх митницях України та забезпечити реформування митниці шляхом ліквідації неефективних митниць, передає Укрінформ. За його словами, Кабмін вже знає, які рішення треба приймати, щоб реформувати митницю, однак для цього необхідна підтримка Верховної Ради. Прем'єр також розповів, що Кабміном було сформовано окремий підрозділ, який виїхав для допомоги в роботі Одеської митниці і вчора в.о. керівника Державної фіскальної служби вже показав перші результати діяльності митниці спільно з цим підрозділом. «За 5 днів роботи Одеська митниця виконала план надходжень за один місяць! Уявіть собі, наскільки масштабні корупційні речі були на Одеській митниці, а Одеська митниця - це 50% всього руху товарів по Україні», - підкреслив Гройсман.
Суспільство «Красуню і чудовисько» в Росії порадили не показувати дітям до 16 років «через натяки на гей-орієнтацію» Міністерство культури Росії звернулося до Інституту спадщини з проханням проаналізувати фільм "Красуня і чудовисько". Як повідомив ТАСС директор інституту Арсеній Миронов, приводом для проведення експертизи стало інтерв'ю, яке дав BuzzFeed режисер Білл Кондон, який повідомив, що в цьому фільмі буде присутній гомосексуальний персонаж. За словами російського експерта, його колеги встановили, що «всі ці натяки (на гей-орієнтацію одного з героїв стрічки. - Прим. ТАСС) дитячою аудиторія не зчитуються, тому у нас немає підстав рекомендувати цей фільм заборонити в прокаті". Однак фільму рекомендували встановити віковий ценз "16+". Раніше міністр культури РФ Володимир Мединський заявив, що в фільмі шукали, але не знайшли ознак пропаганди гомосексуалізму.
Події оформление ленты  Наркозалежний киянин вбив матір і два місяці жив у квартирі поряд з її тілом У Голосіївському районі Києва чоловік убив свою матір і два місяці жив з її тілом у квартирі, повідомили в прес-службі столичного управління Нацполіції. У поліцію звернулися мешканці будинку на вулиці Академіка Заболотного. Вони повідомили дільничним про неприємний запах із квартири їхнього сусіда, а також, що якийсь час не бачили 71-річну мешканку будинку. Правоохоронці вирішили перевірити приміщення, однак син зниклої жінки не хотів відкривати двері. Проте працівникам поліції вдалося розговорити молодого чоловіка, і він повідомив, що його мати померла. Тіло матері чоловік поклав на ліжко і накрив кількома ковдрами, а двері в кімнату щільно закрив і заклеїв клейкою стрічкою. Судово-медичний експерт у ході попереднього обстеження встановив, що на тілі жінки є поранення голови. 30-річний син померлої зізнався, що мати весь час його лаяла за те, що він не працював, вживав наркотики і вимагав у неї гроші. Близько двох місяців тому під час сварки чоловік кілька разів ударив жінку молотком по голові, а потім задушив поясом. Наркозалежний киянин затриманий за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та оголошення підозри у скоєнні тяжкого злочину, за який передбачено до 15 років ув'язнення.
Суспільство Держдумі РФ пропонують відбирати автомобіль за повторне небезпечне водіння Президент Асоціації підприємців з розвитку бізнес-патріотизму «Аванті» Рахман Янсуков направив голові комітету Держдуми РФ з державного будівництва і законодавства Павлу Крашенинникову пропозицію ввести конфіскацію автомобіля за повторне небезпечне водіння. Цю ідею Янсуков запропонував оформити у вигляді поправки до другого читання відповідного урядового законопроекту, передає ТАСС. «Просимо вас розглянути питання про можливість введення як покарання за повторне порушення заборони на небезпечне водіння у вигляді конфіскації транспортного засобу як предмета адміністративного правопорушення», - зазначив автор. Раніше Держдума прийняла в першому читанні законопроект, який передбачає за небезпечне водіння на дорогах штраф в розмірі 5 тис. рублів. Раніше парламентарії висловлювалися за те, щоб посилити санкції до другого читання і карати порушників за рецидив обов'язковими роботами, адміністративним арештом або позбавленням водійських прав. Своїми поправками до законопроекту Янсуков хоче покарати «золоту молодь», яка «принципово не збирається дотримуватися правил дорожнього руху, а оплата штрафу для неї наче придбання квитка на «гонки на виживання». Ініціативу Янсукова повністю підтримали у фракції ЛДПР.
Суспільство оформление ленты  Податкова міліція не дала ввезти з «ДНР» в Україну 240 тисяч гривень На пункті пропуску Майорське на Донбасі працівники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» затримали автомобіль, в якому перевозили близько 240 тисяч гривень. Про це повідомили в прес-службі Державної фіскальної служби на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що гроші намагалися ввезти з тимчасово окупованих районів Донбасу. Їх знайшли в автомобілі ВАЗ 21099, яким керував житель Луганська. «Під час перевірки в транспортному засобі під автомобільним сидінням виявлено 222,2 тисячі гривень, $500 і 6,5 тисячі російських рублів готівкою», - розповіли у фіскальній службі. Водій намагався вивезти гроші з «ДНР» в Україну. Як зазначили в ДФС, про цей факт поінформовані працівники Нацполіції. Також фіскали передали їм затриманого водія. Нагадаємо, в середу, 15 березня, Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення у зв'язку із захопленням бойовиками українських підприємств і загостренням ситуації в зоні АТО.  
Політика оформление ленты  Трамп міг би потопити російський корабель-шпигун "Віктор Леонов", але хоче домовитись Російський військовий корабель-шпигун "Віктор Леонов", який знову повернувся до узбережжя американського штату Делавер після дозаправки в Гавані, небезпечно наблизившись до військової бази підводних човнів США, викликав бурхливу реакцію в американських ЗМІ. Так видання Dailystar нагадало, що в лютому, коли корабель вперше наблизився до американського берега президент США Дональд Трамп заявив, що цілком міг би потопити його з 30-кілометрової відстані, але це не кращий спосіб налагодити діалог. "Я думаю, що Путін, ймовірно, припускає, що він не може укласти угоду зі мною більше тому, що політично це буде непопулярно для політика домовлятися. Мені було б набагато легше бути жорстким щодо Росії, але тоді ми не зможемо домовитися", - сказав тоді Трамп, відповідаючи на запитання журналістів щодо російського корабля, який перебував за 30 кілометрів від американської військової бази. "Найбільша річ, яку я міг зробити, це підстрелити цей корабель за 30 миль від берега просто з води", - додав Трамп. Нагадаємо, "Віктор Леонов" перебуває поки в нейтральних фодах за 30 км від берега. Американський кордон від них - за 18 км.
Економіка За п'ять днів роботи при новому голові ДФС Одеська митниця виконала місячний план - Гройсман Новий виконуючий обов'язки Державної фіскальної служби направив до Одеси 17 працівників для наведення порядку на Одеській митниці. Про це на засіданні Кабінету міністрів України в четвер, 16 березня, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Інформую: за 5 днів їхньої роботи, підкреслюю, за 5 днів роботи виконано місячний план надходжень до бюджету», - заявив він. «Уявіть собі масштаби корупції», - підкреслив прем'єр. Гройсман також рекомендував всім забути про корупцію на митниці. «Всі, хто займається корупцією і покриває корупцію на митниці, я закликаю: забудьте! Просто забудьте про корупцію на митниці. Ми цю битву виграємо», - сказав голова уряду. Прем'єр зазначив, що тільки за останні місяці до держбюджету надійшло додатково 1,5 млрд грн митних зборів, які спрямовані на ремонт доріг. «Не кажіть, що грошей на дороги немає. У минулому році їх було менше... Упевнений, що в середньостроковій перспективі ситуація на дорогах буде поліпшена», - додав Гройсман.
Суспільство Кабмін схвалив постанову, яка зробить ліки доступнішими для українців Уряд на своєму засіданні в четвер, 16 березня, схвалив постанову «Про забезпечення доступності лікарських засобів», передає кореспондент АСН. В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун нагадала, що рішення підготовлено у відповідності до концепції реформування її відомства. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що відповідне рішення «зробить ліки доступнішими для наших громадян». Нагадаємо, вчора Уляна Супрун повідомила, що в кінці 2016 року Міністерство охорони здоров'я оголосив тендери на проведення закупівель ліків по бюджету 2016 року, а до осені цього року лікарні отримають всі ліки. Уже в квітні відомство проведе закупівлі медпрепаратів по бюджету 2017 року. Вона сказала, що вже почалися поставки препаратів від СНІДу, хвороби Гоше, мукополісахаридозу, бульозного епідермолізу, муковісцидозу та інших хвороб. Найближчим часом почнуться поставки за програмами донорства крові, ДЦП, ліків від гепатиту С, імуноглобулінів.
Політика оформление ленты  У Кремлі спростовують наявність листа Януковича до Путіна, про який в ООН перед смертю заявляв Чуркін У Кремль не надходив лист від екс-президента Віктора Януковича з проханням про введення військ Росії в Україну. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. «Ніякого листа офіційно в адміністрацію президента РФ не надходило, ніякого подібного листа в адміністрації не реєструвалося», - повідомив він, передає Медуза. Разом з тим про існування подібного листа Януковича заявляв постпред Росії в ООН Віталій Чуркін, який нещодавно помер. Він показав присутнім на засіданні Радбезу ООН цей документ і заявив, що він «уповноважений повідомити», що звернення «отримано» Путіним. У зачитаному Чуркіним зверненні Янукович попросив Путіна ввести російські війська в Україну «для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення». Звернення датоване 1 березня 2014 року, в цей момент Янукович вже перебував у Росії. У свою чергу сам екс-президент України в лютому заявляв, що не звертався до Росії з проханням ввести війська. Янукович додав, що ніякого листа президенту Путіну з цього приводу не було. «Це не лист, а заява, по-перше. По-друге, є закони. Я не зраджував свого народу, я намагався свій народ захистити і зробити це в межах своїх повноважень», - розповів «гарант».
Суспільство Росія вислала на Донбас весь «лепрозорій» - ГУР МО Ряди проросійських бойовиків на Донбасі поповнюють за рахунок звільнених і непридатних до служби військових. Про це повідомили в прес-службі ГУ розвідки Міноборони України. Розвідники повідомили, що прийом на службу до лав бойовиків зараз носить спрощений характер: в частині приймають військових, які мають досвід служби в чеченському та інших конфліктах, але були звільнені за порушення або за станом здоров'я. «Командири підрозділів відзначають, що отримують «молоде поповнення», майже половину з якого становлять особи, які мають вади слуху, зору і мови, притягувалися до кримінальної відповідальності, проходили курс лікування від алкоголізму і наркозалежності», - йдеться в повідомленні розвідників. Крім того, за даними розвідки, продовжує збільшуватися кількість випадків вчинення злочинів військовослужбовцями російських окупаційних військ щодо цивільного населення. Основною метою вчинення злочинів називається збагачення. Зокрема, бойовики 1 АК відкрито займаються мародерством, під приводом перевірки грабують квартири цивільних осіб.
Економіка Кабмін на місяць продовжив надзвичайний стан в енергетиці України Кабмін продовжив надзвичайний стан в енергосистемі України ще на місяць. Про це на засіданні Кабінету Міністрів України від 16 березня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Ми будемо знаходити рішення, сьогодні ми проведемо засідання енергетичного штабу і приймемо рішення про продовження надзвичайних заходів в енергетичній системі. Це вимушений крок. Але ми повинні ухвалити рішення, щоб мінімізувати негативні наслідки в енергетичній системі», - заявив він. Прем'єр зазначив, що продовження надзвичайного стану в енергосистемі України, вимушене. Зокрема через ситуацію на кордоні з непідконтрольними територіями і поставками вугілля. Але, за його оцінками, завдяки своєчасним рішенням Кабміну, ситуація в енергетичній системі в цілому стабільна. «Ніхто не помічає, що ми 500 днів живемо вже без єдиної краплі російського газу. Це інвестиція в нашу незалежність», - нагадав він. Крім того, за словам Гройсмана, сьогодні після обіду відбудеться засідання енергетичного штабу. «Постійно засідає відповідний енергетичний штаб і сьогодні після обіду теж буде засідання такого штабу, який проводить Володимир Кістіон (віце-прем'єр-міністр). Ми будемо знаходити рішення, щоб утримувати ситуацію, а негативні наслідки мінімізувати», - заявив він. За його словами, Україна вийде з цієї ситуації сильнішою, а мета енергетичної незалежності буде досягнута. Нагадаємо, надзвичайні заходи на енергоринку країни були введені рішенням Кабінету міністрів 17 лютого у зв'язку з блокадою поставок антрациту.
Політика Гройсман про інцидент між Парасюком і поліцейськими: Не треба ховатися за мандатом Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає неприпустимою поведінку народного депутата Володимира Парасюка в інциденті з поліцейськими на блокпосту в Слов'янську Донецької області. Про це він сказав в ході засідання уряду, передає кореспондент АСН. «Що відбувалося під час деяких дій особливо недоторканних народних депутатів України? Уявіть собі, стоять українські воїни, що воюють в АТО, які кожен день під обстрілом, які розуміють, що таке війна, які декілька років у таких важких умовах захищають нашу незалежність», - сказав глава уряду. За його словами, ці люди "пройшли все: люстрації, все, що можна пройти, всі випробування і ходять на бойові операції». «Ну, і під'їжджає особа, наділена Конституцією абсолютною недоторканністю, і починає принижувати цю людину ображати, погрожувати. Я дивився ці плівки, записи, він же кричить: "Я народний депутат, я народний депутат!". Тут же ображає, тут же принижує, порушує закон і тут же кричить: "Я народний депутат, мене не чіпайте!". Хочу підтримати дії українських правоохоронців, хочу подякувати воїнам за те, що захищаєте нашу країну і захищаєте кордон - і поліцейським, і Нацгвардії і Збройним силам України. Хочу сказати, що деякі "недоторканні" у багатьох випадках не варті ні честі, ні совісті, ні тих принципів, які для вас є реалією життя. Тому хотів би підкреслити, що дуже важливо, щоб не допустили жодної провокації, проявили абсолютну витримку», - зазначив Гройсман. За його словами, щоб бути вільними, треба бути рабами закону. Він також підкреслив, що народний депутат не повинен ховатися за своїми мандатами.
Політика Мельничук порівняв український парламент з чебуречною і вийшов із коаліції Народний депутат, представник групи «Воля народу» Сергій Мельничук з трибуни Верховної Ради України заявив, що виходить із коаліції. «Пане голово! Через те, що ви систематично порушуєте регламент, ви зробили з парламенту чебуречну. Той безлад, який вчора був. Тому не порушуйте регламент. Це перше. По-друге, я не можу далі перебувати в коаліції, яка веде до такого безладу. Я виходжу з коаліції», - сказав Мельничук, передає Еспресо.TV. Мельничук продемонстрував іншим парламентаріям написану ним заяву. Нагадаємо, раніше Мельничук був командиром добровольчого батальйону «Айдар». Він був обраний до парламенту за списком Радикальної партії, але залишив її і увійшов до групи «Воля народу». Мельничук перебуває під слідством за звинуваченням у заволодінні чужим майном під час подій в зоні АТО. Сам депутат заперечує ці звинувачення.
Політика Міністрів очікують масові догани і навіть звільнення Гройсман попередив міністрів про звільнення на засіданні Кабінету міністрів України 16 березня, передає кореспондент АСН. "Думаю, ми будемо дуже щедрими на такі догани... Хочу попередити: спочатку догана, потім - звільнення. Тому прошу посилити роботу в міністерствах", - заявив він. Прем'єр анонсував, що щомісяця Кабмін буде аналізувати виконання доручень кожним міністерством. "Зараз ми зробимо два попередження двом міністерствам, які не належним чином виконують доручення Кабінету міністрів (прем'єр не назвав конкретні міністерства. - АСН). Шановні колеги, міністри, ми будемо щомісяця розглядати і підводити підсумки. І я вважаю, що буде правильним, щоб кожен, хто має відношення до порушень і недобросовісного виконання своїх обов'язків, щоб ми таких людей притягали до дисциплінарної відповідальності ", - сказав він.
Економіка Пєсков: Кремль захищатиме російські банки в Україні Кремль пообіцяв захищати усіма доступними засобами інтереси російських банків в Україні. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. «Звичайно, будемо при необхідності захищати усіма доступними законними засобами інтереси наших кредитно-фінансових установ», - сказав Пєсков, передає ТАСС. Разом з тим Кремль лякає ситуація в Україні. «Ми дуже стурбовані в зв'язку з ситуацією, яка складається навколо наших банків у зв'язку з обмеженнями, що введені або будуть вводитися стосовно російських юросіб або їхніх дочірніх підприємств», - заявив представник Кремля. Пєсков також додав, що в РФ продовжать «дуже уважно відстежувати ситуацію». Він також повідомив, що керівництво російських банків зможе при бажанні обговорити з президентом Росії Володимиром Путіним на з'їзді РСПП ситуацію з бізнесом в Україні. Нагадаємо, дочірнє підприємство Сбербанку РФ - ПАТ Сбербанк ввело нові ліміти на операції в Україні. Це сталося після того, як 14 березня активісти «замурували» центральне відділення банку в Києві. В інших областях відділення російських банків обливають червоною фарбою і замазують монтажною піною.
Події оформление ленты  Вночі на Лисій горі у Києві спостерігали загадковий вогонь Вночі 16 березня у Києві сталася пожежа в історичній місцевості - на Лисій горі. Про це повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій. Очевидці події виклали в соцмережі відео пожежі, передає «Газета.юа». Як розповіли в ДСНС Києва, повідомлення про пожежу на Наддніпрянському шосе надійшло на початку дев'ятої вечора. У службі зазначили, що горіла суха трава на площі 500 кв. метрів. Загоряння було ліквідовано підручними засобами силами комунальних служб КП УЗН Голосіївського району. Рятувальникам не довелося виїжджати на місце пожежі. Нагадаємо, Лиса гора привертає увагу чаклунів усіх традицій, уфологів і магів, які вважають її місцем сили, регулярно там проводять свої обряди, навіть створили капище. У свою чергу пагорбом, як древнім історичним місцем, цікавляться також екологи, археологи, історики та геологи.
Політика Гройсман пояснив, чому блокада Донбасу не вирішить проблему звільнення полонених Прем'єр Володимир Гройсман в ході засідання Кабміну заявив, що блокада окупованого Донбасу не вирішить проблему звільнення українських полонених, оскільки це питання контролюється в Москві, передає кореспондент АСН. За його словами, іноді українці самі собі заважають робити правильні кроки на благо держави. «Тут би я хотів сказати про блокаду... Хочу підкреслити, що ця блокада відбувалася не в інтересах України. Вона принесла тільки шкоду. Давайте просто замислимось над тим, яка публічна мета була у тих, хто ініціював блокаду. Наприклад, звільнити всіх заручників. Ми ж знаємо, що всі механізми сьогодні задіяні для того, щоб кожен український полонений, заручник був звільнений. Але ми знаємо, що тільки в одному кабінеті в Росії приймається це рішення. До чого тут блокада? Тобто завідомо ставлячи такі завдання або мету, вони розуміли, що це нереально. Але якщо ми подивимося на шкоду, яка відбулася по відношенню до держави, то видно, що в першу чергу, шкода нанесена нашій українській економіці. І саме в той момент, коли ми отримали дуже серйозний шанс на стрімке економічне зростання», - сказав Гройсман. Він наголосив, що як тільки Україна починає відновлення, хтось знаходиться, щоб відволікти від проблем, які накопичувалися роками.
Економіка Порошенко ввів санкції щодо п'яти банків із російським капіталом Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію санкції щодо п'яти банків з російським капіталом, які працюють в Україні. Про це повідомили в прес-службі глави держави. Своїм указом президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» щодо 5 банків. Відзначається, що рішення РНБО було прийнято відповідно до статті 5 Закону України «Про санкції» і з урахуванням пропозицій Національного банку України. Зокрема, санкції терміном на один рік будуть застосовані до ПАТ «Сбербанк», ВАТ «ВіЕс Банк», ВАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (Промінвестбанк), ВАТ «ВТБ БАНК», ВАТ «БМ БАНК».Санкції повинні запобігти виведенню капіталів зазначеними банками за межі України на користь пов'язаних з ними осіб. «Контроль за виконанням рішення покладається на Секретаря РНБО Олександра Турчинова. Указ набирає чинності з дня його опублікування», - наголошується в повідомленні. Нагадаємо, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль готовий усіма законними засобами захищати російські банки в Україні.
Суспільство Позбавленого громадянства вже не вийде притягнути до кримінальної відповідальності за українськими законами Позбавленого громадянства не можна притягати до кримінальної відповідальності за українським законодавством.Про це заявив політолог Кирило Молчанов в ході прес-конференції на тему «Законопроект про подвійне громадянство: порушення Конституції або черговий піар-хід?», передає кореспондент АСН. «На сьогодні я не бачу ні політичної волі, ні бажання, ні навіть механізму імплементувати подібні норми», - сказав він.Експерт підкреслив, що позбавленого громадянства не вийде притягнути до кримінальної відповідальності за українським законодавством в такому випадку.Крім того, він зазначив, що не згоден з необхідністю внесення змін до Конституції для прийняття цього закону.«Я не зовсім згоден, що для (реалізації ініціативи) цього потрібні зміни до Конституції. Там у ст. 4 сказано, що норма про громадянство регламентується законом про громадянство. Але там є жорстке формулювання у 2 статті, що не можна позбавити громадянства громадянина України», - сказав він.
Суспільство Україна на 20-25 років відстає від інших країн у трансплантації органів Україна відстає в розвитку трансплантації органів від інших країн приблизно років на 20-25 з цілої низки причин, заявив головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Трансплантологія» Олександр Никоненко під час прес-конференції, передає кореспондент АСН. «Україна взагалі відома як батьківщина трансплантації... Україна увійшла в історію трансплантації як батьківщина клінічної трансплантації. Але, на жаль, я можу констатувати той факт, що почали ми непогано, були відкривачами. Але на сьогодніповинні чітко сказати, що ми відстаємо у розвитку трансплантації від інших країн приблизно років на 20-25», - розповів він.За його словами, зупиняють цей розвиток ряд причин: - в останні роки практично зупинилася "трупна трансплантація", зокрема через закон про презумпцію незгоди (коли не можна у померлого брати органи, лише за згодою родичів); - відсутнє саме фінансування процесу трансплантації; - відсутність транспланткоординаторів (фахівців).
Політика В СБУ досі не знають, чи є у Насірова британське громадянство СБУ не стверджує, що у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова немає інших громадянств. Водночас у службі заявили, що зараз не мають у своєму розпорядженні таких даних. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. За її словами, подана ЗМІ інформація є спотвореною, передає Укрінформ. У листі-відповіді ЗМІ говориться про те, що СБУ провела перевірку Насірова в серпні 2015 року у зв'язку з наданням йому доступу до державної таємниці. В ході перевірки голова фіскальної служби не повідомляв про наявність у нього громадянства інших країн. «Станом на 11.03.2017 документальні матеріали, які підтверджують наявність у Насірова Романа Михайловича громадянства (підданства) іноземних держав, відсутні», - розповіла Гітлянська. Нагадаємо, раніше прокурор Національного антикорупційного бюро Симків повідомив, що у Насырова є, крім українського, також британський і угорський паспорти. Правоохоронці 6 березня отримали офіційну відповідь від посольства Великої Британії та фотокопію угорського паспорта Насірова.
Економіка Перед банкрутством з «Інтеграл-Банку» через іноземний банк виводили мільйони Керівництво «Інтеграл-Банк» перед оголошенням банкрутства вивело $14,16 млн через австрійський Meinl Bank AG. Про це повідомили в прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Для проведення операції «Інтеграл-Банк» відкрив кореспондентський рахунок в Meinl Bank AG з нарахуванням відсотків на залишок в розмірі 3% річних, при цьому кошти на коррахунку були забезпеченням виконання кредитних зобов'язань перед австрійським банком. У травні 2015 року у зв'язку з невиконанням кредитних зобов'язань Meinl Bank AG списав з коррахунку на свою користь кошти «Інтеграл-Банку» на загальну суму $14,16 млн. Також з'ясувалося, що з січня по травень 2015 року через проведення збиткових форексних операцій з «Інтеграл-Банку» було виведено близько 26 млн грн, 2,35 млн дол. і 230 тис. євро. Крім того, один з акціонерів банку за попередньою змовою з керівниками страхових і фінансових компаній видав 19 кредитів під заставу «сміттєвих» цінних паперів, і станом на 1 лютого 2017 року загальна сума цих кредитів склала близько 140 млн грн. Фонд з'ясував також, що керівництво банку погодило видачу 20 кредитів своїм пов'язаним особам, і на 1 лютого сума цих кредитів склала близько 380 млн грн. Нагадаємо, Нацбанк України від 25 листопада 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного «Інтеграл-банку». З 15 вересня в банку працювала тимчасова адміністрація. «Інтеграл-банк» працював на ринку України з 1994 року і входив до групи невеликих фінустанов за обсягом активів.
Політика Єлизавета II схвалила закон про процедуру виходу Великої Британії з ЄС Королева Великої Британії Єлизавета II схвалила законопроект, який запускає процедуру виходу країни з Євросоюзу. Завдяки закону уряд прем'єр-міністра Терези Мей почне процедуру виходу  Великої Британії з ЄС, яка була прописана в статті 50 Лісабонського договору, пише Independent. Журналісти повідомляють, що це рішення зустріли оплесками в палаті громад. Разом з тим Тереза ​​Мей, швидше за все, дочекається підсумків конференції Шотландської національної партії, яка пройде наприкінці тижня,перш ніж приступити до виходу з Євросоюзу. Нагадаємо, у Великій Британії 23 червня відбувся референдум з питання виходу країни з ЄС. За вихід проголосували 51,9% учасників референдуму, за збереження членства - 48,1%. Прихильники виходу Великої Британії з ЄС здобули перемогу з перевагою в більш ніж 1 млн голосів. Переговори Великої Британії і Брюсселя займуть як мінімум два роки, відповідно, ЄС країна покине не раніше весни 2019 року.
Політика оформление ленты  У будівлі Запорізької ОДА тривають обшуки У будівлі Запорізької обласної державної адміністрації озброєні працівники Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки. Співробітники облдержадміністрації розповіли, що група людей у ​​камуфляжі з написами НАБУ, в балаклавах і з автоматами в руках піднялася на третій поверх будівлі, де розташовані кабінети заступників голови ОДА, передає Інтерфакс-Україна. У прес-службі ОДА підтвердили, що в приміщенні перебувають працівники НАБУ, які проводять слідчі дії. Зараз працівники НАБУ перебувають в одному з кабінетів заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації, і ще кілька озброєних людей в балаклавах чергують на третьому поверсі адміністративної будівлі. За даними ЗМІ, обшук проходить у кабінеті у заступника губернатора Едуарда Гугніна. Також слідчі дії проводяться щодо губернатора Запорізької області Костянтина Бриля. У прес-службі НАБУ пізніше повідомили, що в будівлі Запорізької ОДА ведуться 6 обшуків під процесуальним керівництвом прокурорів САП. «Слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом використання посадовими особами Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області та Запорізької ОДА службового становища з метою одержання неправомірної вигоди для декількох юридичних осіб, що завдало тяжких наслідків державним інтересам та інтересам державних підприємств на суму близько 115 млн грн», - йдеться в повідомленні.
Політика Порошенко ввів у дію рішення РНБО про припинення вантажоперевезень з ОРДЛО Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення в Донецькій і Луганській областях. У документі наголошується, що контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Указ набирає чинності з дня його опублікування. При цьому наголошується, що відповідний документ прийнятий у зв'язку з істотним загостренням безпекової ситуації в районі проведення АТО в Донецькій і Луганській областях, насильницьким захопленням українських підприємств, розташованих на окупованій території, зростанням загроз економічній та енергетичній безпеці нашої держави, спровокованим свідомими діями терористів, ескалацією агресії з боку Росії.
Політика «Свобода», «Правий сектор» та «Національний корпус» підписали спільний маніфест «Свобода», «Правий сектор» та «Національний корпус» підписали «Національний маніфест», який дозволить їм спільно йти на майбутні парламентські вибори, передає кореспондент АСН. Документ підписали лідери політсил – Олег Тягнибок, Андрій Білецький та Андрій Тарасенко. В маніфесті є 20 програмних пунктів, серед яких є законодавче визначення окупованими територіями непідконтрольні частини Луганської та Донецької областей, заборона торгівлі сільгоспземлею, відновлення ядерного потенціалу України. Під час брифінгу після підписання меморандуму лідер «Свободи» Олег Тягнибок заявив, що метою підписання маніфесту не є об’єднання перед черговими чи позачерговими парламентськими виборами. Однак, він не виключив, що ці три політичні сили можуть піти на ці вибори спільно. «Ми не виключаємо нашого спільного походу на вибори, але, відверто кажучи, ми цих питань ще не торкалися, оскільки це не є виборчий процес. Ми не підписали національний маніфест заради виборів. Заради досягнення мети, задекларованої в маніфесті, ми будемо реалізовувати або парламентські, або революційні методи, залежно від ситуації, в якій знаходитиметься країна», - зауважив Тягнибок.
За кордоном оформление ленты  Опубліковані фото і відео з місця вибуху в офісі МВФ у Парижі У Мережі були опубліковані фотографії і відео з місця вибуху в офісі Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Парижі. Нагадаємо, в результаті вибуху постраждала одна людина, співробітник фонду. Журналіст Махмуд Рефаат у себе в Twitter опублікував фотографії і відеоролик з місця вибуху. Сказано, що в руках одного зі співробітників Фонду вибухнув конверт. За інформацією деяких видань, потерпілим виявився 66-річний чоловік, у нього легкі поранення обличчя та рук. Вибух був несильним, в будівлі ушкоджень немає. Але всі співробітники МВФ були евакуйовані, на місці працює поліція. More security forces arriving now to location of the blast at the International Monetary Fund office at avenue d'iéna #Paris, #France #now pic.twitter.com/Mp5Kqmx3zP — Mahmoud Refaat (@DrMahmoudRefaat) 16 марта 2017 г. #france, #Paris the police surrounding the explosion area in the office of International Monetary Fund #NOW where 1 was wounded pic.twitter.com/yGvjVnECh1 — Mahmoud Refaat (@DrMahmoudRefaat) 16 марта 2017 г.  
Політика Законопроект про подвійне громадянство - це ще один піар-хід АП - політолог Законопроект про подвійне громадянство - це черговий піар-хід, і подібних ініціатив ми ще побачимо багато. Про це заявив політолог Кирило Молчанов в ході прес-конференції, передає кореспондент АСН. «Подібні ініціативи з позбавленням громадянства носять глибоко збитковий характер... Тому я думаю, це виключно піар-хід з Адміністрації президента для того, щоб переключити фокус уваги і бути в тренді, як ми вчора спостерігали легалізацію блокади... Я думаю, що подібних ініціатив ми ще побачимо багато», - сказав політолог. «Мені тут не зрозумілий механізм, як вони це будуть виявляти. Це по ідеї: МЗС має направляти запит у посольство або консульство цієї країни і чекати відповідь. Але я далеко не впевнений, що ця інформація буде надаватися. Чи вони з обшуком приходитимуть і шукатимуть паспорти? Незрозуміло, як це все можна буде імплементувати», - підкреслив експерт. За його словами, швидше за все, це такий собі черговий піар-хід.
Політика Кабмін затвердив будівництво другої черги Дністровської ГАЕС Кабінет міністрів України затвердив проект будівництва другої черги Дністровської гідроакумулюючої станції (ГАЕС) у складі четвертого гідроагрегату. Члени Кабінету міністрів України на засіданні 16 березня одноголосно проголосували за розпорядження «Про затвердження проекту» Дністровська ГАЕС. Будівництво другої черги ГАЕС у складі гідроагрегату № 4 «(в адміністративних межах Василівської сільської ради Сокирянського району Чернівецької області)», передає кореспондент АСН. За попередніми розрахунками, цей проект обійдеться в 2 млрд 795,788 млн грн. Потужність агрегату складе 324 МВт в генераторному і 421 МВт в насосному режимі (планується використовувати вже побудовані водосховища і споруди). Дністровська ГАЕС, що повинна складатися з семи гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт (324х7) у генераторному режимі і 2947 МВт (421х7) у насосному, є одним з найбільш тривалих і масштабних будівництв сучасної України. Реалізація першої черги будівництва Дністровської ГАЕС почалася в 1989 році, пуск першого агрегату відбувся в 2009 році, другого - в 2013 році, третього - в 2015 році. «Укргідроенерго» експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. Сумарна встановлена ​​електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 5007,6 МВт (фактична - 5036 МВт). 100% акцій компанії володіє держава в особі Міненерговугілля. У Кабміні повідомили, що рішення прийнято згідно з «Програмою розвитку гідроенергетики до 2026 року», затвердженою розпорядженням Кабміну №552-р від 13 липня 2016 року, передбачає початок будівництва четвертого гідроагрегату в 2017 році, завершення - в 2020-му.
Суспільство Підписи голови ЦВК в «чорній бухгалтерії» Партії регіонів справжні - НАБУ Підписи голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) в так званій «амбарній книзі» Партії регіонів є справжніми. Про це свідчать результати почеркознавчої експертизи, яка була проведена комісією в складі експертів Харківського науково-дослідного інституту судекспертиз імені Бокаріуса та Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Про це інформує прес-служба НАБУ. Такі висновки Національне антикорупційне бюро України отримало 15 березня 2017 року. Експертиза підтвердила, що три записи і чотири підписи були зроблені власноруч головою ЦВК, якого Бюро підозрює в отриманні хабара в особливо великому розмірі. Тобто достовірність підписів голови ЦВК в так званій «амбарній книзі» Партії регіонів була підтверджена вдруге. Спочатку це зробили експерти Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. 13 грудня минулого року голові ЦВК повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 368 ч.3 та ч.4 КК України. Загальна сума хабарів склала $161 698.
Суспільство Як уряд скорочуватиме кількість пільговиків і субсидіантів Кабінет міністрів має намір посилити перевірки пільговиків і субсидіантів. Обґрунтованість надання соціальної допомоги населенню перевірятимуть спеціальні інспектори, а Міністерство соціальної політики створюватиме так звані «сірі списки» одержувачів соцдопомоги, про які АСН вже писала раніше. В Україні видається 48 млн пільг Щороку приблизно 17% ВВП або майже половина податків (40%), які збираються з економіки України, витрачається на виплату соціальних допомог та пенсій. Так в бюджеті на 2017 рік передбачено збільшення видатків бюджету на виплату соціальної допомоги на майже 8,5 млрд грн. Все через те, що в країні дуже широкий спектр надання різних пільг і субсидій. Офіційно Мінпраці загального обліку всіх пільг не веде. Кожне відомство саме веде облік своїх пільг, але робить це дуже приблизно. При цьому грошей на компенсацію їх усіх не вистачає. Також слабо контролюється, чи за призначенням витрачаються кошти, виділені на ці цілі. За словами директора Центру економічних стратегій Марії Репко, в Україні 48 млн одержувачів різних соціальних допомог, при тому що населення становить лише близько 40 млн осіб. Тобто одна людина отримує два-три види соціальної допомоги. «Ми маємо соціальні виплати, з яких 90% йде дуже широким верствам населення, тобто незрозуміло: ця людина бідна чи ця людина багата. Просто вони взагалі не перевіряються. І статистика показує, що приблизно половина з них йде реально багатим, тобто тим, у кого доходи перевищують середній рівень», - зазначила Репко. Нинішні соціальні інспектори неефективні Перевіряти багатих пільговиків повинні соціальні інспектори, які існують в кожному структурному підрозділі щодо нарахування соціальних допомог ще з 2001 року. Але, як зізнаються в Міністерстві соціальної політики, якість їхньої роботи вкрай низька. Конкретних критеріїв, які сім'ї варто перевіряти в першу чергу, в інспекторів немає. «Основними причинами неефективності діяльності соціальних інспекторів є їхнє підпорядкування начальникам структурних підрозділів, в яких призначається соціальна допомога і які вони повинні контролювати, а також завантаженість не властивими їм функціями», - зазначено в пояснювальній записці до законопроекту "Про забезпечення державного контролю при наданні соціальної підтримки ", розробленого Міністерством соцполітики. Саме реалізувавши цей законопроект уряд планує вивести процес верифікації соціальної допомоги на новий рівень. Нові соціальні ревізори приходитимуть до пільговиків додому Пропонується з 1 січня 2018 роки створити соціальну інспекцію, яка здійснюватиме соціальне інспектування громадян, які мають пільги. До її складу входитимуть 550 осіб. Відразу ж як закон набере чинності, будуть створені списки «підозрюваних» пільговиків, яких в першу чергу повинні будуть перевірити соціальні інспектори. Відповідно до законопроекту, соціальні інспектори матимуть право перевіряти дані, які впливають на надання пільги або субсидії, а також їх розмір. Ревізори зможуть перед прийняттям рішення на надання тієї чи іншої допомоги ініціювати обстеження соціальними аудиторами матеріально-побутових умов сімей, а також особисто відвідувати одержувачів соціальної підтримки за місцем проживання. Якщо інспектор з'ясує, що сім'я сховала додатковий дохід або нерухомість, соціальну допомогу скасують, а знову звернутися з проханням надати пільгу або субсидію можна буде тільки через півроку. За невиконання вимог і розпоряджень інспекторів посадових осіб штрафуватимуть. На створення нового інституту соцінспекторів планують витратити 50 мільйонів гривень, 20 млн з яких повинен дати Міжнародний банк реконструкції та розвитку. Вищезгаданий законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді і перебуває на розгляді профільного комітету. У свою чергу в Меморандумі про співпрацю України і МВФ вказано, що відповідний закон парламент має ухвалити до кінця червня 2017 року. Як виявилось, тотальна перевірка українських пільговиків і субсидіантів - це вимога міжнародного донора. У МВФ також наполягають на створенні єдиного централізованого банку даних, який буде містити відомості про всіх одержувачів соціальної допомоги. При нарахуванні субсидії враховуватимуть доходи від депозитів З посиленням перевірки отримувачів пільг та субсидіантів найближчим часом також можуть посилиться й вимоги щодо отримання субсидії. Зараз при нарахуванні субсидії враховують дохід сім'ї, зокрема з минулого року враховуються і доходи від здачі земельного паю в оренду. Це нововведення суттєво вдарило по жителях сільської місцевості, частина з яких втратила субсидії через цю норму. Але для містян Мінсоцполітики теж підготував «сюрприз». Вже з травня цього року при оформленні «знижки» на оплату житлово-комунальних послуг може враховуватись і дохід від банківського депозиту. Раніше про такі наміри заявляв міністр соціальної політики Андрій Рева. Ця норма, швидше за все, більшою мірою, відсіє зі списку одержувачів субсидії вже жителів міст. Водночас економічний експерт Олександр Охріменко впевнений, що в наступному опалювальному сезоні кількість осіб, які отримують субсидії, зменшиться також за рахунок перерахунку мінімальної заробітної плати. "По-перше, зменшиться за рахунок перерахунку мінімальної заробітної плати ... Плюс перерахунок соціальної норми покликаний зменшити загальний розмір субсидій», - сказав експерт. Зараз скасувати субсидію можна з двох причин: якщо субсидіант приховує частину доходу або ж він зробив покупку на суму від 50 тис. грн. протягом 12 місяців з моменту отримання субсидії. Нові нормативи ЖКП уріжуть українцям субсидії Також уряд поступово зменшує соціальні нормативи комунальних послуг, які покриває субсидія, тим самим зменшуючи витрати держбюджету на ці цілі. Зараз субсидію покриває 5,5 кубометра споживання газу на один квадратний метр, за весь спожитий понад цю норму газ українці платять зі своєї кишені. Але з травня цього року цей норматив буде скорочений до 5 кубометрів газу на квадратний метр. Переглянути систему субсидій заради економії бюджетних коштів від уряду вимагає МВФ. У Меморандумі України з міжнародним донором передбачається, що до кінця липня 2017 року українська влада повинна переглянути параметри системи комунальних субсидій та ввести коригування соціальних норм в непікові місяці протягом опалювального сезону. Нагадаємо, що на "комунальну знижку" в бюджеті країни на цей рік передбачено 51 мільярд гривень. Але якщо в цьому опалювальному сезоні субсидію отримували майже 7 млн сімей, то в наступному, за підрахунками Мінсоцполітики, «знижки» оформлять 9 з 15 мільйонів українських сімей. І це при тому, що правила отримання субсидії до цього часу швидше за все суттєво посиляться.
Політика Поліція домагатиметься у ГПУ зняття недоторканності з Парасюка Нацполіція готується звернутися до генпрокурора України Юрія Луценка з проханням внести подання до Верховної Ради про зняття недоторканності і притягнення до відповідальності депутата Володимира Парасюка за неправомірні дії щодо правоохоронців. «Ці факти є неприпустимими. Ми звернемося до генерального прокурора України щодо зняття недоторканності, а також притягнення до відповідальності депутата Володимира Парасюка. Ми не дозволимо принижувати працівників поліції, а також погрожувати їм та їхнім рідним. На кожен випадок буде адекватна і законна реакція Нацполіції", - сказав начальник ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін під час наради з керівним складом Краматорського відділу поліції. Про це передає відділ комунікації поліції Донецької області.
Події У Запоріжжі підполковник поліції викрав з лікарні і задушив людину У Запоріжжі суд заарештував підполковника Національної поліції, який підозрюється в тому, що він викрав і задушив людини. Про це передає прокуратура Запорізької області. В ході досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний, використовуючи службове становище працівника  поліції, разом з невідомими особами викрав з приміщення однієї з лікарень Запоріжжя чоловіка. Після цього він утримував викраденого в автомобілі і потім задушив його. Тіло підполковник вивіз у лісосмугу біля с. Миколай-Поле Запорізького району. Підполковнику поліції було повідомлено про підозру за ст. 115 ч. 2 п. 3, 12 (вбивство за попередньою змовою групи осіб викраденої людини), ст. 365 ч. 3 (перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального Кодексу України. Стосовно затриманого обрано запобіжний захід у вигляді арешту.
За кордоном Санкції за Крим діятимуть, поки його не повернуть Україні - держдеп США У США не визнають підсумки так званого «референдуму» в Криму 2014 року і звинувачують владу РФ в порушеннях прав жителів українського півострова. Про це повідомив в.о. офіційного представника держдепу США Марк Тонер, передає Інтерфакс-Україна. У заяві Тонера сказано, що Америка не визнає «референдуму» 16 березня 2014 року, а також спроби анексії Криму та порушення міжнародного права». «У Російській Федерації організували нелегітимний референдум, де мешканці півострова змушені були голосувати, а збройні іноземні війська окупували їхню землю», - сказав представник держдепу США. «За останні 3 роки окупаційна «влада» РФ в Криму була залучена в кампанії з придушення інакомислення. Спостерігачі з прав людини зафіксували зникнення, позасудові страти, каральні психіатричні госпіталізації і тортури», - сказали в держдепартаменті. «Татари, етнічні українці, незалежні журналісти та проукраїнські активісти постійно піддаються судовому переслідуванню з політичних мотивів і репресіям», - додали у відомстві. У Держдепі США закликали РФ зупинити спроби придушити свободу вираження думок, мирних зібрань, релігії та громадських організацій ». «Санкції, пов'язані з окупованим Кримом, залишаться доти, поки РФ не поверне контроль над півостровом Україні», - заявив Тонер.
За кордоном ЄС відреагував на рішення РНБО щодо Донбасу і чекає пояснень Глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі повідомив, що чекає роз'яснень України щодо рішення про початок транспортної блокади Донбасу, так як це суперечить попередній політиці українського уряду. Про це сьогодні повідомляє «Європейська правда». «Досі влада України щодо території Донбасу використовувала інклюзивний підхід при одночасній боротьбі з контрабандою. Такий підхід забезпечував вирішення гуманітарних проблем жителів Донбасу, а також добре впливав на економічну ситуацію на сході України. Інклюзивний підхід повністю був підтриманий нами, тому вчорашнє рішення РНБО України здивувало нас. Але для формулювання остаточної позиції ми повинні отримати пояснення від українського уряду з багатьох питань. Ми усвідомлюємо, що протягом останніх днів сталися події, через які теперішня ситуація виглядає інакше, ніж було кілька тижнів назад. Йдеться, зокрема, про захоплення сепаратистами українських підприємств. Ми розуміємо, що це змінило ситуацію, яка вимагає реакції уряду України».
Політика Генпрокуратура порушила справи проти Ляшка і Лозового за несплату податків ГПУ порушила кримінальні справи проти Ляшка і Лозового за несплату податків. Про це в кулуарах парламенту на вечірньому засіданні 16 березня заявив голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Сьогодні мені повідомили, що проти мене вже порушили кримінальну справу нібито за несплату податків, хоча мене жодного разу не викликали в Державну фіскальну службу. Мені не висунули жодних звинувачень... Але мені відомо, що вже дали вказівки вилучати всі документи», - сказав він. Ляшко повідомив, що, крім нього, аналогічну справу відкрито проти його колеги по партії - нардепа Андрія Лозового. «Я розцінюю це як політичну помсту щодо мене як лідера «Радикальної партії»... Сьогодні Генеральна прокуратура займається політичними переслідуваннями за вказівками президента... Чому президент Петро Порошенко дав такі вказівки? Я відповім: тому що у другий тур президентських виборів виходжу я і Порошенко», - сказав він.
Політика Трибуну Ради заблокували через антикорупційного аудитора Члени Антикорупційного комітету Ради звинувачують БПП і «Народний фронт» у просуванні «свого» кандидата. На вечірньому засіданні Верховної Ради України 16 березня депутати Комітету з питань боротьби з корупцією на чолі Єгором Соболєвим, Сергієм Лещенком, Мустафою Найємом, Світланою Заліщук та іншими, заблокували трибуну, передає кореспондент АСН. Нардеп Лещенко пояснив, що сьогодні під час обідньої перерви відбулося нелегітимне засідання, яке «підтримало одіозного Найджела Брауна і внесло його на роль «незалежного» аудитора НАБУ», - заявив Сергій Лещенко. Депутат зазначив, що засідання було проведено з порушенням регламенту і ні голова комітету, ні секретар комітету в засіданні не брали участь. Так, ще вранці 16 березня голова Комітету по боротьбі з корупцією Верховної Ради України Єгор Соболєв призначив проведення засідання комітету на 17 березня. «Я отримав звернення членів свого комітету, які делеговані «Блоком Петра Порошенка» і «Народним фронтом». Вони просять призначити позачергове засідання. Згідно із законом, я повинен призначити засідання на вимогу не менш як третини членів комітету. Але при цьому я повинен поінформувати інших членів комітету про проведення такого засідання не пізніше ніж за 24 години», - заявив на своїй сторінці в Facebook Єгор Соболєв. Він також зазначив, що ще минулого року був проведений відкритий конкурс, за результатами якого комітет порекомендував парламенту призначити аудитором НАБУ заступника генерального інспектора Міністерства юстиції США Роберта Сторча. Спікер Андрій Парубій через блокування трибуни оголосив перерву в роботі парламенту.
Політика Рада поки що відклала скандальне питання призначення аудитора НАБУ Влада намагається знищити незалежність НАБУ. Про це на вечірньому засіданні парламенту 16 березня після перерви заявив голова Комітету з питань боротьби з корупцією Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН. "Спікер парламенту вже вдруге всіх нас втягує в аферу!.. Я чекаю всіх членів комітету о 14:15, завтра, після закінчення пленарного засідання. Але всі розуміють, що за цим шахрайством і фальсифікацією документів (рекомендації від комітету по боротьбі з корупцією кандидата Брауна на пост аудитора НАБУ без підпису Соболєва. - Ред.) за всім цим стоїть страх! Страх за те, що після Насірова антикорупційні прокурори прийдуть і за іншими. Але не знищуйте антикорупційний оран! Не кидайте НАБУ!" - заявив Соболєв. Однак спікер Андрій Парубій поставив на голосування питання про внесення до порядку денного питання про призначення аудитора НАБУ. Проте воно набрало всього 205 голосів при 226 мінімально необхідних. Соболєв і його колеги по комітету оплесками супроводжували це рішення, розблокувавши трибуну парламенту.
Політика Депутати зробили перший крок для спрощення будівництва житла Верховна Рада прийняла в першому читанні урядовий проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності», за що на вечірньому засіданні 16 березня проголосували 230 парламентарів, передає кореспондент АСН.   Законопроект представив віце-прем'єр Генадій Зубко пояснив, що закон суттєво спростить умови будівництва:  «Оскільки метою документу є нормативно-правове врегулювання питань, пов’язаних із коригуванням терміну «замовник», скасуванням вимоги щодо необхідності отримання вихідних даних та технічних умов від Державної служби України з надзвичайних ситуацій; підвищення професійного рівня виконавців робіт у будівництві; передбачення законодавчих підстав для затвердження Кабінетом Міністрів України переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію; скасування обов’язкової експертизи з питань міцності, надійності та довговічності щодо об’єктів будівництва І і ІІ категорій складності, які споруджуються на територіях зі складними умовами; визначення правових умов для удосконалення збору даних державної статистичної звітності щодо прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів», - зазначив він.  Прийняття законопроекту сприятиме підвищенню України в рейтингу «Ведення бізнесу», дерегуляції господарської діяльності у будівництві, спрощенню процедур щодо інженерного забезпечення об’єктів будівництва для фізичних осіб.  
Економіка Скільки у підсанкційних російських банків грошей в Україні і що влада з ними робить «не так» Для початку слід позначити, що в буквальному сенсі слова «російських банків» в Україні немає. Всі вони є резидентами України. Також всі віднесені товариством до категорії «російських» установи насправді можна розділити на три види: - ті, у яких у складі акціонерів є "материнські" структури у вигляді російських банків; - ті, у кого в акціонерах є росіяни - фізичні особи (читай, російські олігархи), які оформили пакети акцій на себе особисто. - ті, у кого в акціонерах є росіяни-фізособи, але вони не в більшості. Так ось, останніх двох категорій списку санкцій рішення РНБО якраз і не торкнеться. Воно стосується лише банків, якими володіє держава Росія, а не фізособи. Також у третій категорії в складі акціонерів у деяких банків росіян далеко не більшість. Проте вони отримують на свою адресу не менше нападок і звинувачень в «пособництві країні-агресору», ніж банки з першої категорії. Візьмемо структуру власності Альфа-банку, який в Україні також називають «російським»: - 32,86% акцій - громадян Ізраїлю Фрідман М., - 20,97% - громадянин Ізраїлю Хан Г., - 16,32% - громадянин РФ Кузьмичов О.В., - 12,40% - громадянин РФ Авен П.О., - 9,9% - Alessandro Specchi, Italy Якщо підсумувати - 53,83% акцій перебуває у власності ізраїльтян, а 30% - росіян. Так що формально цей банк, можна сказати, є більше «ізраїльським», ніж «російським». Які банки в "чорному" списку і скільки у них грошей в Україні Сумарний обсяг статутного капіталу ПАТ «Сбербанк», ВАТ «ВіЕс Банк», ВАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (Промінвестбанк), ВАТ «ВТБ БАНК», ВАТ «БМ БАНК», які потрапили до списку санкцій, станом на 01.01.2017 становив 91 млрд гривень. Ця сума становить 30,7% від загального обсягу статутного капіталу всіх платоспроможних банків України і 62,9% - від загального обсягу статутного капіталу банків іноземних банківських груп. Примітно, що минулого року в Україні російські банки нічого не заробили. За підсумком року чотири з них констатували збитки в загальній сумі 15,1 мільярда гривень. Публічне акціонерне товариство "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (ПАТ "Промінвестбанк") Станом на 01.01.2017 99,7151% акцій цього банку належить державній корпорація "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності (Зовнішекономбанк)", Російська Федерація. Статутний капітал ПАТ "Промінвестбанк" станом на 01.01.2017 становить 40,6 млрд грн - це 13,7% від загального обсягу статутного капіталу по платоспроможних банках, або 28,1% - від загального обсягу статутного капіталу банків іноземних банківських груп, що працюють в Україні. 2016 рік ПАТ "Промінвестбанк" завершив зі збитком у розмірі 4,2 ​​мільярда гривень. Публічне акціонерне товариство "ВТБ БАНК" (ВАТ "ВТБ БАНК») Станом на 01.01.2016 99,9944% акцій належить Банку ВТБ (публічне акціонерне товариство), Російська Федерація. Статутний капітал ВАТ "ВТБ БАНК" станом на 01.01.2017 складає 34,2 мільярда гривень. Що становить 11,5% від загального обсягу статутного капіталу по платоспроможних банках, або - 23,6% від загального обсягу статутного капіталу банків іноземних банківських груп. 2016 рік ПАТ "ВТБ Банк" закінчив зі збитками в обсязі 6,3 мільярда гривень. Публічне акціонерне товариство "ВіЕс Банк" (ВАТ "ВіЕс Банк") Станом на 01.01.2017 99,9230% акцій належить Sberbank of Russia (Публічне акціонерне товариство «Сбербанк России»), Російська Федерація. Статутний капітал ВАТ "ВіЕс Банк" станом на 01.01.2017 складає 0,4 мільярда гривень. Це - 0,14% від загального обсягу статутного капіталу по платоспроможних банках України, або 0,29% від загального обсягу статутного капіталу банків іноземних банківських груп, що працюють в нашій країні. 2016 рік "ВіЕс Банк" єдиний з усіх у списку закінчив з таким-сяким прибутком - 64 млн гривень. Товариство з обмеженою відповідальністю "Сбербанк" (ВАТ "Сбербанк") Станом на 01.01.2017 100% акцій належить Sberbank of Russia (Публічне акціонерне товариство «Сбербанк России»), Російська Федерація. Статутний капітал ВАТ "Сбербанк" станом на 01.01.2017 складає 12,5 млрд грн. Це - 4,2% від загального обсягу статутного капіталу всіх платоспроможних банків України, або 8,6% - від загального обсягу статутного капіталу банків іноземних банківських груп. 2016 рік ВАТ "Сбербанк" завершив зі збитком у розмірі 2,8 млрд гривень. Публічне акціонерне товариство "БМ Банк" (ВАТ "БМ Банк") Станом на 01.01.2017, 100% акцій належить Банку ВТБ (публічне акціонерне товариство), Російська Федерація. Статутний капітал ВАТ "БМ Банк" станом на 01.01.2017 складає 3,3 мільярда гривень. Це 1,1% від загального обсягу статутного капіталу по платоспроможних банках України, або 2,3% від загального обсягу статутного капіталу банків іноземних банківських груп. 2016 ВАТ "БМ Банк" закінчив зі збитками в обсязі 1,8 млрд гривень. Що Нацбанк робив неправильно  від початку Більшість опитаних АСН експертів зійшлися на думці, що українська влада схаменулася занадто пізно. Через що значної шкоди буде завдано і нашій економіці, якщо не більший, ніж російській (особливо з огляду на те, що банки з російським статутним капіталом в останній рік працювали собі у збиток в Україні). Так Олексій Лупоносов, керівник Українського банківського порталу, впевнений, що Національний банк ще три роки тому мав почати регулювати ринок банківських послуг, не даючи можливості російському капіталу масово скуповувати українські банки. Він вказує на те, що процес російської експансії почався "не позавчора". «Національний банк давав дозвіл на купівлю українських банків або пакетів дострокової участі в українських банках з російським капіталом. І коли НБУ надавав відповідні дозволи, то, мабуть, він вважав, що це добре для України. І коли ми сьогодні побачили, що офіційно 1/5 ринку банківських послуг належить державі, що має певні територіальні претензії до України (а неофіційно там майже 50% банківського капіталу), то люди почали обурюватися і НБУ був змушений сказати, що він буде вводити санкції», - говорить експерт. За його словами, санкції щодо російських банків є збитковими і, швидше за все, призведуть до того, що гроші втратять прості українці і фірми. «Розпочнеться криза ліквідності, банківська паніка. Є класичний приклад - якщо 10% вкладників заберуть свої кошти, то банк виявиться банкрутом. Жоден банк не може віддати ці гроші відразу, оскільки банк, коли бере гроші у вигляді депозиту, потім використовує ці гроші для надання кредитів. Тому жоден банк не може дозволити собі повернути все», - попереджає експерт. Ілюстрацією правоти експерта є той факт, що з 16 березня Сбербанк тимчасово заблокував видаткові операції за кредитними картами для своїх клієнтів-фізосіб. При наявності заборгованості по карті кредитний ліміт встановлений на рівні поточної заборгованості. Погашення заборгованості здійснюється в стандартному режимі, як і поповнення кредитних карт. Банки кредитували українську економіку Саме банки з російським статутним капіталом, хоч це і сумно звучить, вважалися одними з найуспішніших в Україні. Не в останню чергу тому, що завдяки підтримці материнських структур здатні були надавати кредити. «Ці 5 банків кредитували економіку України. Вони також фінансували певні проекти, які не пов'язані з Україною, але вони давали хоч якісь кредитні кошти. Ця п'ятірка банків надавала так звані овердрафти - беззаставні кредити. Саме це призвело до того, що сьогодні досить багато оборотних коштів, близько 35-40%, перебуває під контролем саме цієї п'ятірки. Якщо сьогодні одночасно припинити роботу цих банків, ці оборотні кошти ми можемо не повернути. А це значить - нова хвиля банкрутств підприємств», - припускає експерт. Яким боком вийде За словами експерта, ситуація може дуже сильно загостритися і завдати нашій економіці непоправної шкоди, так як п'ята частина банківської системи може просто однієї миті "сгорнутися". «Можливо, навіть Путін сьогодні інспірує ці дії, щоб закрити ці банки. Що таке, якщо сьогодні буде закрито 1/5 банківської системи. Путін може дати команду, щоб не проводили докапіталізацію російських банків. Вони втратять ліквідність, далі введуть тимчасову адміністрацію і уряд України буде виплачувати борги росіян коштом самих українців», - каже Лупоносов. За найгіршими прогнозами, якщо буде припинено рух коштів за банківськими картками «чорної п'ятірки», то можуть бути заморожені і кошти на кореспондентських рахунках, що в свою чергу фактично заблокує все економічне сполучення між двома країнами - підприємства України та Росії не зможуть розраховуватись один з одним. Що влада мала зробити Якщо коротко резюмувати, то головна помилка української влади - допуск у практично воєнний час російського капіталу на ринок взагалі. До російського капіталу, що пустив коріння на нашому ринку, швидше за все треба було застосовувати інші заходи, говорить Лупоносов. «У ці банки можна ввести куратора, який би досліджував кожну операцію, кожен рубль. І все! Далі нехай цей банк працює на державу. Куратор повинен робити так, щоб ці банки здійснювали певну державну політику, щоб ці грошові потоки направлялися тільки в інтересах держави», - упевнений експерт. За його словами, для спокою громадськості патріотичні сили повинні отримати контроль над діяльністю банків через певні громадські ради. Зі щотижневої звітністю - куди йдуть гроші, на які проекти, на чиї коррахунки, бути впевненими, що вони не кредитують нікого на непідконтрольній Україні території. «Після переведення цих банків під громадський контроль треба потихеньку робити все для того, щоб знайти інвесторів, які не належали б до Російської Федерації і перекупили б цей бізнес. Але має бути можливість громадського контролю, тоді ситуація стабілізується», - запевняє експерт.
Закон і Право Як і за що у вас можуть відібрати житло. Найпоширеніші приводи У зв'язку зі складним економічним становищем борги українців за кредитами і комуналкою возрастають, адже людям нічим платити. Разом з боргами зростає і занепокоєння громадян - у що виллється для них така заборгованість. У багатьох виникає запитання - чи не можуть вони втратити через заборгованість своє майно? За комунальний борг понад 64 тис. грн можуть забрати житло Як виявилося, забрати квартиру або будинок за борги з оплати комунальних послуг все ж можуть. Відповідно до Закону України "Про виконавче провадження", продати квартиру, будинок або ділянку боржника можливо в тому випадку, якщо сума боргу перевищить суму, рівну 20 мінімальним заробітним платам. Зараз це 64 тис. грн. Заставне житло теж під загрозою Також законні підстави забрати житло у позичальника має банк, якщо квартира або будинок оформлені в іпотеку, тобто віддані в заставу банку в обмін на надані гроші. В такому випадку на них накладається обтяження, яке знімається тільки після повного погашення позики. Якщо прострочення за кредитом складає більше 90 днів, банк має право звернутися до суду з позовом про вилучення заставного житла і подальший його продаж. Забрати квартиру можна тільки за рішенням суду, а на ведення судового розгляду потрібно чимало грошей. Так що якщо у вас споживчий кредит або кредит готівкою, то банк не забиратиме ваше майно. Йому це просто невигідно. Неправильно складена дарча може стати приводом для втрати житла Відсудити квартиру можуть у вас і родичі за умови, якщо ви її отримали в дар. Наприклад, якщо родичі доведуть, що дарувальник складав дарчу, перебуваючи в неадекватному стані, приміром, у нього було психічне захворювання або фізична хвороба, або дарувальник був у стані алкогольного сп'яніння, в такому випадку його підпис не буде гарантом передачі квартири. Тобто дарча не вважатиметься законною. Також оскаржити в суді можна дарчу на житло, яка підписувалася під тиском або за допомогою обману. Родичі можуть подати в суд і в тому випадку, якщо при складанні договору не було отримано письмове підтвердження дружини або чоловіка дарувальника на оформлення дарчої. Найменша помилка в документі теж є приводом звернутися до суду. Взагалі, при бажанні родичі можуть знайти чимало законних способів оскаржити ваше право власності на житло.
За кордоном оформление ленты  Найкрасивіші виверження вулкана Етна на італійському острові Сицилія Вулкан Етна на італійському о. Сицилія - це не тільки найвищий діючий вулкан в Європі (висота 3295 метрів), але й один з найактивніших на планеті. Історичні спостереження за виверженнями вулкана Етна почалися ще 3,5 тис. років тому, і геологічні спостереження налічують сотні тисяч років. Попри те, що останні виверження рідко завдавали серйозної шкоди селам і фермам, місцеві жителі, як і раніше, проявляють пильність за будь-якої активності вулкана. Нагадаємо, сьогодні, 16 березня, під час виверження вулкана Етна постраждало 10 туристів. Нижче представлені найяскравіші виверження вулкана Етна більш ніж за 100 років. 1. На цьому знімку, який був зроблений 16 листопада 2013 року, вулкан Етна вивергає лаву, як видно з Ачіреале, біля сицилійського міста Катанія.  2. Група чоловіків сидить на горі, а в тлі з гори Етна піднімається дим. Сицилія, Італія, між 1880 і 1890 роками.   3. Італійський вартовий спостерігає потік лави поблизу Маскали, Італія. 4. Жителі й туристи дивляться на лаву, яка спускається по схилах гори. Вулкан Етна в 1971 році. 5. Туристи спостерігають за вулканічною лавою Етни на італійському острові Сицилія, рано-вранці 21 липня 2006 року. 6. Вулкан Етна вивергає лаву 26 липня 2001 року. Потік лави досяг автостоянки за 10 метрів від притулку Сапієнца, популярного туристичного місця, що пропонує притулок від негоди. 7. Екскаватор намагається зупинити потік лави вулкана Етна після того, як 26 липня 2001 року він досяг автостоянки біля Сапієнца Ріфуджіо в Ніколозі, Сицилія.  
Суспільство Київська влада заздалегідь попередила, на яких вулицях перекриють рух у День сміху У День сміху з 19:00 до 23:00 буде заборонено рух всіх видів транспорту на вул. Малій Житомирській, Софійській, пров. Рильського, Володимирському проїзду та вул. Володимирській (від вул. Ірининської до вул. Великої Житомирської), повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації. Перекриття вулиць відбудеться в зв'язку з проведенням фестивалю «Французька весна в Україні» на Софійській площі. На час проведення заходу маршрути наземного пасажирського транспорту загального користування, шлях слідування яких проходить через місце проведення Фестивалю, будуть змінені. Відзначимо, що 1 квітня рух транспорту на вул. Хрещатик з 19:00 до 22:00 буде дозволено. Крім того, буде відключено зовнішнє освітлення на Софійській площі і вул. Володимирській. Нагадаємо, що протягом квітня в столиці триватиме низка подій в рамках «Французької весни в Україні». Так, починаючи з 1 квітня 2017 року на Софійській площі французька компанія Deus Ex Machina представить виставу «Галілео».

Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
більше матеріалів




/-1,7435390949249-/ /-pc-/
Top