counter
Архів Повернутись назад 16 Січня 2018
16 Січня
Суспільство Названо продукти, які можуть запобігти розвитку раку грудей Жодна їжа не зможе запобігти раку грудей на всі 100 відсотків. Але є багато продуктів, які підтримують здоров'я і зменшують ризик захворювання. Про це інформує Cosmopolitan. Експерти відзначають, що зайва вага є одним з головних факторів ризику для раку молочних залоз, тому навіть маленька втрата ваги, а також регулювання рівня цукру в крові стануть відмінними кроками для скорочення ймовірності захворювання. Отже, нижче кілька продуктів, які допоможуть залишатися здоровим. Оливкову олію з давніх часів вважають дуже корисною. Відзначимо, що корисні жири, які в ній містяться, знижують ризик раку грудей. Дослідження підтверджують, що додавання в раціон чотирьох чайних ложок оливкової олії знижують ризик захворювання на 68%. Лосось, сардини і макрель - це види риб, які багаті жирними кислотами Омега 3, які запобігають розвитку раку грудей. Омега 3 допомагає також боротися із запаленнями в організмі. Звичайно, чим більше овочів і фруктів рослинного походження, тим нижче ризик захворювання. Цьому сприяють два фактори: антиоксиданти в овочах і фруктах і наявність волокон у них. З овочів слід додати в раціон хрестоцвіті плоди (броколі, цвітна капуста, капуста), цибуля, цибуля-порей, гриби шиїтаке (вид грибів) і часник. Фрукти потрібно вибирати з низьким вмістом цукру - ідеально підійдуть ягоди. Також багато досліджень підтвердили, що є зв'язок між вживанням сої і зниженням ризику раку грудей. Однак є невеликий виняток - якщо носій мутантного гена BRCA2, соя підвищить ризик захворювання на рак грудей.
Наука і технології Першу заморожену людину можуть оживити вже в найближчі 10 років Вчені Мічиганського Інституту кріоніки повідомили, що в найближчі десять років з'являться перші люди, чиї заморожені тіла будуть повернуті до життя. Про це інформує Daily Star. Сьогодні в світі відомо про близько 350 людей, які піддалися заморожуванню. Інститут кріоніки займається процесом людського заморожування, а його президент Денніс Ковальськи сказав, що в наступній декаді вчені зможуть повернути один з трупів, заморожених за допомогою фізики низьких температур, до життя. У грудні він заявив про намір заморозити свою сім'ю і заплатив за це 140 тис. дол. Ковальськи, його 49-річна дружина Марія, а також троє їхніх синів будуть зберігатися після своєї смерті в чані з рідким азотом. В одному з інтерв'ю в грудні екс-парамедик заявив, що процес може дати його сім'ї «другий шанс на життя».
Наука і технології оформление ленты  На півдні Сибіру археологи розкопали гігантський курган давніх скіфів У Росії на півдні Сибіру швейцарські та російські археологи розкопали скіфське поховання, яке, як вважають дослідники, стало найбільшим з відомих скіфських курганів. Про це інформує Archaeological Research in Asia. Діаметр кургану становить 140 м, а саме поховання датується VIII-IX століттям до нашої ери. Перший скіфський курган, в якому поховали знатну людину, був виявлений на початку 1970 років у Тиві (Росія), в долині річки Уюк. У кургані Аржаан-1, діаметр якого становить 110 м, були виявлені залишки могили, виконаної з колод. Її розграбували, але там були знайдені людські останки, кістки жертовних тварин, а також фрагменти кінської упряжі, одягу, прикраси і зброя. Поховання розташоване на одній лінії з трьома іншими курганами аналогічних розмірів. У кургані Аржаан-2 знайдено більше 20 кг золотих предметів.
Кримінал оформление ленты  Затримано банду на чолі із заступником глави «Оппоблока» міськради Миколаєва – Луценко Увечері в понеділок, 15 січня, в Миколаєві поліція і прокуратура затримали на гарячому членів злочинної організації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко. Генпрокурор зазначив, що керував ОЗУ заступник голови фракції «Опозиційний блок» Миколаївської міськради Копійка І.М. Також в діях злочинної організації брав участь син політика – Копійка М.І., помічник, 2 керівники підконтрольних йому підприємств в сфері ЖКГ. «Ця організація систематично протягом 2016-2017 років здійснювала розкрадання бюджетних коштів», - підкреслив Луценко. Зокрема, за його словами, в грудні 2017 року групу викрили в передачі хабара в сумі 250 тисяч гривень співробітнику прокуратури. Луценко додав, що були затримані 5 злочинців.
Політика Екс-командувач ВМС розповів, як повернути техніку з окупованого Криму Влада України не повинна приймати пропозицію президента країни-агресора Володимира Путіна повернути військову техніку з тимчасово окупованого Криму. Ця подія має бути підкріплена міжнародними гарантіями. Про це заявив командувач Військово-морськими силами України в 2014-2016 роках Сергій Гайдук, передає «Крым.Реалии». Гайдук підкреслив, що РФ неодноразово доводила свою ненадійність, тому говорити про повернення можна лише маючи чіткі юридичні обгрунтування на міжнародному рівні. «Україна подала позови в міжнародні інстанції за втраченим під час анексії майном – ось це найголовніше. Взагалі, потрібно зрозуміти, скільки буде коштувати модернізація або утилізація цієї техніки, хто це буде робити, де брати запасні частини, чи є готові фахівці і так далі», - додав колишній командувач.
Суспільство оформление ленты  Вандали в Одесі пошкодили знамениту копію давньогрецької скульптури В Одесі невідомі пошкодили знамениту копію давньогрецької скульптури Лаокоон. Про це повідомили на сайті Одеської міськради. Відзначається, що постраждалу від рук вандалів скульптуру влада має намір відреставрувати. «Після Новорічних свят одесити і гості міста, які побажали сфотографуватися біля знаменитої копії давньогрецької скульптури Лаокоон, побачили непривабливу картину. Частина скульптури, що розташована біля Археологічного музею, була пошкоджена вандалами», - заявили в міськраді. Як зазначив начальник управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міськради Андрій Шелюгін, втрачений в минулому році в результаті акту вандалізму елемент скульптурної композиції «Лаокоон і сини» був виготовлений на замовлення управління. Пошкоджені зараз елементи також будуть замовлені для реставрації. Відновлять скульптуру, коли буде сприятлива погода.
Політика Прем'єр Румунії заявив про свою відставку Прем'єр-міністр Румунії Міхай Тудосе оголосив про відставку в зв'язку з втратою підтримки з боку Соціал-демократичної партії. Про це передає «Радио Свобода». «Я йду у відставку з високо піднятою головою», - заявив Тудос. Як заявили в партії, більшість проголосувала за звільнення Тудосе, який став другим прем'єром, відстороненим від посади за останні 7 місяців. Відставка сталася після того, як він закликав міністра внутрішніх справ Кармен Дану подати у відставку, звинувативши її у брехні. Нагадаємо, в 2017 році соціал-демократи усунули уряд, проголосувавши за недовіру прем'єру Соріну Гріндяну. Так, в лютому 2017 року півмільйона мітингувальників в Румунії вимагали відставки уряду. Тоді маніфестації почалися після прийняття в обхід парламенту постанов уряду про помилування корупціонерів і внесення змін в кримінальне законодавство. Згодом всі члени уряду Румунії, за винятком прем'єр-міністра Соріна Гріндяну, подали заяви про відставку.
Суспільство оформление ленты  У Донецьку з'явилися наклейки з цитатами поета Василя Стуса В окупованому Донецьку невідомі розклеїли по місту наклейки із зображенням фрагментів барельєфа українському поету Василю Стусу. Про це місцеві жителі розповіли «Донбасс.Реалии». Зокрема, наклейки люди бачили на площі Леніна, проспекті Ілліча, вулиці Артема, а також на будівлі філологічного факультету ДонНУ та пам'ятнику Архістратигу Михаїлу. Нагадаємо, в травні 2015 року бойовики демонтували барельєф українському правозахисникові і поету Василю Стусу на корпусі філологічного факультету Донецького національного університету. Барельєф був знищений. Василь Стус (1938-1985 роки) з 1940 року жив в Донецьку. Навчався в педінституті, працював на шахті, учителем в школі, літредактором місцевої газети. Був засуджений і засланий на Урал, де помер в таборі. У 2016 році Донецький національний університет, переведений на підконтрольну територію, був названий ім'ям дисидента.
Суспільство Українці не готові на повну амністію і вибори на Донбасі – опитування Більшість українців не готові на проведення повної амністії і виборів на Донбасі. Про це на прес-конференції заявила директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає кореспондент АСН. «Очевидно, що в цьому році будуть переговори щодо долі Донбасу. Про це свідчить риторика Путіна. Але нам потрібно розуміти: на яких умовах нам захочуть повернути «Троянського коня». І де є ті «червоні лінії», які переходити не варто», - заявила вона. За словами соціолога, громадська думка українців щодо сценаріїв вирішення конфлікту на Донбасі –стабільна. «Як і в минулому році, тільки 18% вважає, що мир на Донбасі можна встановити силовим шляхом. Це стабільна цифра. А абсолютна більшість вважає, що мир потрібно встановлювати шляхом компромісів. Але тут важливо, що 49% вважають, що можна погоджуватися на компроміси. Але компроміси не всі», - сказала вона. Бекешкіна уточнила, що коли соціологи дають список цих компромісів, то громадяни не згодні з багатьма компромісами, які прописані в Мінських угодах. «Особливо наші громадяни не згодні з тим, щоб вибори проводилися на умовах бойовиків. Тільки 12% згодні на такі вибори на умовах бойовиків. І це одна з ключових вимог Росії. Не згодні українці і на повну амністію учасників бойових дій. Тільки 16% згодні на це. Не згодні на формування судів, місцевої поліції і прокуратури в ОРДЛО з місцевих представників. Тільки 17% згодні на цю умову. Також тільки 20% згодні на надання особливих економічних відносин з Росією для цих територій», - підкреслила вона. При цьому більшість громадян згодні з можливістю прийняття нейтрального або позаблокового статусу України як компромісу. «І Схід, і Південь, і Донбас виступають за такий нейтральний статус», - додала експерт. Опитування проводилося 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком окупованих територій.
Політика Порошенка закликають ветувати закон про реінтеграцію Донбасу відразу після прийняття Громадські організації закликають Президента України Петра Порошенка ветувати закон про реінтеграцію Донбасу після його прийняття у Верховній Раді. Про це на прес-конференції заявила голова правління «Схід-SOS» Олександра Дворецька, передає кореспондент АСН. «Цей рік стане великим викликом в частині можливості повернення Донбасу і в частині переговорів на цю тему ... Вже завтра в парламенті буде проголосований у другому читанні та в цілому законопроект №7163, про що сьогодні заявили народні депутати і голови фракцій на погоджувальній раді. Тоді як експерти і представники правозахисних організацій виступають за направлення цього законопроекту на повторне друге читання», - заявила вона. За її словами, основні зауваження до законопроекту стосуються не загальних положень: поняття «країна-агресор», про окупацію і так далі. «Основні претензії співвідносяться з позицією громадян, відповідно до соцопитувань. Зокрема, це стосується можливості надання збройним формуванням і іншим органам влади в зоні конфлікту нових і більш широких повноважень без можливості їх контролювати. Без можливості реагувати правоохоронним органам і прокуратурі на такі порушення місцевої влади. Не визначена термінологія територій, де буде застосовуватися закон. Якщо з окупованими територіями більш чи менш все зрозуміло, то що це за «райони по забезпеченню нацоборони і безпеки» з більш широкими повноваженнями силовиків - так і неясно. Як і не не зрозуміла «зона безпеки», яка буде створена на лінії розмежування. У той же час, права преси та громадських спостерігачів будуть обмежені. Адже вони повинні будуть отримувати спеціальні дозволи, що може створити додаткові проблеми з доступом спостерігачів. Це також може негативно в цілому позначитися на гуманітарній ситуації в регіоні», - вважає експерт. Дворецька підкреслила, що громадські організації закликають президента ветувати закон після його прийняття в парламенті з метою повернення в Раду для його доопрацювання.
Політика Заяву Лаврова в США назвали абсолютним абсурдом Екс-посол США в Україні Стівен Пайфер назвав абсолютно абсурдною заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Росія не порушувала Будапештський меморандум. Своєму думку Пайфер висловив в мікроблозі Twitter. «Це твердження російського міністра закордонних справ Лаврова абсолютно абсурдне. Будапештський меморандум вимагає від Москви не використовувати або не загрожувати будь-якою силою – не просто ядерною зброєю – Українї. Лавров не дурний, він це знає», - зазначив Пайфер. Дипломат США підкреслив, що анексія Криму та війна на Донбасі становлять серйозну проблему в стосунках між країною-агресором і країнами Заходу. «Росія використовувала військову силу проти України для захоплення Криму і провокування конфлікту на Донбасі, що представляє серйозну проблему для відносин між Росією і Заходом», - додав Пайфер. Нагадаємо, 15 січня Лавров заявив, що Україна, допустивши Майдан, сама порушила Будапештський меморандум. Мало того, Росія і далі «поважає» цілісність України, тільки після моменту анексії Криму.
Політика Закон про реінтеграцію Донбасу «сирий», його можуть оскаржити – експерт Закон про реінтеграцію Донбасу – «сирий» і може бути оскаржений після прийняття у Верховній Раді. Про це на прес-конференції заявив аналітик громадської мережі «Опора» Олександр Клюжев, передає кореспондент АСН. «На мій погляд, народним депутатам потрібно продовжити роботу над законопроектом щодо реінтеграції Донбасу. Я вважаю, що сам законопроект – «сирий» з точки зору нормотворчої техніки. Ми не можемо допустити ситуації, коли будуть прийняті певні норми, які в результаті не будуть працювати або будуть спотворені. Якщо говорити про ризики, тобто цілий ряд як політичних ризиків, так і ризиків з дотриманням прав людини», - заявив він. На думку експерта, з точки зору політичних ризиків, це стосується надання президенту додаткових повноважень, які не передбачені Конституцією. «Для мене це критичний нюанс з точки зору легітимності прийняття закону. Адже у тих же опозиційних сил буде можливість оскаржувати такі положення закону. Що в підсумку може призвести до того, що ефект від цього закону буде знівельовано, він буде постійно ставиться під сумнів», - додав він. Клюжев зазначив, що в разі прийняття закону, будуть проблеми з дотриманням прав і свобод людини на окупованих територіях. «Міжнародні правозахисники відзначають про загрозу обмеження окремими чиновниками або міністрами конституційних прав і свобод громадян на цих територіях. Так, в ст.10 цього закону держава передбачає використання режиму воєнного часу без оголошення в правовому полі такого режиму ... В законі є спроба наскоком ввести нову термінологію і обмежити під неї права і свободи людини», - сказав експерт.
Суспільство оформление ленты  Нардепам не дають забути про Аміну Окуєву: в Раді відкрилася фотовиставка У Верховній Раді України проходить виставка фотографій убитого Героя України Аміни Окуєвої, передає кореспондент АСН. У кулуарах парламенту на першому поверсі розмістили експозицію фотографій Окуєвої. Нагадаємо, на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області 30 жовтня 2017 року невідомі розстріляли автомобіль бійця АТО Аміни Окуєвої. В результаті обстрілу вона загинула, а її чоловік Адам Осмаєв був поранений, його життю нічого не загрожує. Аміні було 34 роки в момент смерті. Жінка сповідувала іслам, завжди носила хіджаб: і на фронті, і в повсякденному житті. Після початку війни на Донбасі Аміна в липні 2014 року пішла воювати в складі чеченського батальйону імені Джохара Дудаєва, який згодом перейшов до підрозділу Нацгвардії «Київ-2». Окуєва була фельдшером на фронті. Українка брала участь у запеклих боях під Дебальцевим.
Кримінал На Донбасі ослабла напруга на лінії зіткнення Протягом останньої доби, 15 січня, на лінії зіткнення з російськими терористами на Донбасі дещо послабшала напруга. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО. Українські військові відзначили, що бойовики не можуть зовсім не стріляти, тому вогонь все ще вівся на Луганському напрямі. Тут стріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів біля Зайцевого. На Донецькому напрямі бойовики застосували 82 мм міномети, кулемети і стрілецьку зброю в районі Широкиного. Поблизу Кам'янки позиції ЗСУ обстріляли з гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На інших ділянках перемир'я все-таки дотримувалося і стрілянини не було. Таким чином, за добу сталося 3 обстріли терористами опорних пунктів ЗСУ. Ніхто не загинув і не був поранений.
Суспільство оформление ленты  Під Радою проходить мітинг «Стоп реванш» Під будівлею Верховної Ради зібрався нечисленний мітинг ГО «Вільні люди», передає кореспондент АСН. До 100 людей прийшли під парламент з національними прапорами і жовтими прапорами організації. Поки що рух транспорту біля парламенту вулицями Грушевського - Шовковична не перекрито. Крім того, неподалік, біля стадіону «Динамо», також зібралися близько 100 учасників акції «Стоп реванш». Вони також мають намір рухатися під Раду і вимагати ухвалити закон про деокупацію Донбасу, закон про Антикорупційний суд та інші законопроекти. Акцію організували нардепи від «Народного фронту», зокрема, Андрій Левус і Сергій Висоцький. Беруть участь також представники УНА-УНСО і громадської організації українських націоналістів С14. Всього було заявлено участь до 500 осіб. Додамо, що під стінами парламенту все ще розташоване наметове містечко лідера «Руху Нових сил» Михайла Саакашвілі.
Політика Нардепи розпочали роботу після новорічних канікул із закону про реінтеграцію Донбасу Спікер парламенту Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання Верховної Ради України 16 січня, передає кореспондент АСН. У залі зареєструвалися 345 народних депутатів. «Сьогодні у нас важливий день. На порядку денному розгляд важливого законопроекту, яким Російська Федерація визнається агресором і окупантом наших територій», - заявив спікер, звертаючись до нардепів. Нагадаємо, депутати не засідали в пленарному режимі три тижні. Як відомо, Президент Петро Порошенко 4 жовтня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект №7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Сьогодні Рада планує розглянути в другому читанні закон про реінтеграцію Донбасу. Напередодні перший віце-спікер Ірина Геращенко повідомила, що до президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу подали 675 поправок - як конструктивних, так і деструктивних. Цей документ має закріпити основи держполітики щодо окупованих територій. Росія нарешті визнається окупантом, а «влада» у так званих «ДНР» і «ЛНР» - окупаційними адміністраціями. Керівною і спрямовуючою силою названа армія, а визначення «АТО» зникає. У законі пропишуть критерії винності населення «ЛДНР» у співпраці з окупантом. Всього передбачено 19 тяжких злочинів, за які не передбачено навіть амністію, обумовлену іншим законом - про продовження особливого статусу Донбасу.
Суспільство Vodafone просить СЦКК і владу України допомогти відремонтувати кабель у «сірій» зоні Загальний центр з контролю і координації (СЦКК) прийняв до розгляду звернення Vodafone про доступ до ушкодженого кабелю, через якого зник зв'язок на окупованій території Донбасу. Про це заявила начальник відділу зв'язку з громадськістю компанії Vodafone Вікторія Рубан, передає «Радіо Свобода». За словами Рубан, у СЦКК повідомили компанії, що звернення взято в роботу. «Ситуацію можна розв'язати, якщо нам забезпечать фізичний доступ до кабелю хоча б у сірій зоні. Якщо нашим бригадам буде забезпечений більш-менш безпечний доступ, то ми зможемо відремонтувати кабель і це розв'яже проблему зі зв'язком якщо не для всіх абонентів, то для більшої їх частини», - розповіла Рубан. Вона уточнила, що Vodafone не має прямих контактів з російськими терористами, тому звертається до української влади щодо сприяння. У прес-службі компанії заявили, що поки ситуація зі зв'язком на непідконтрольних Україні територіях залишається без змін. Доступу до місць пошкоджень мережі, зокрема в зоні АТО, до сих пір немає. Поки залишилися без відповіді запити до Луганської та Донецької ОВЦА, які просять забезпечити пропуск ремонтних бригад до «сірої» зони. Нагадаємо, 11 січня зв'язок Vodafone зник на непідконтрольних територіях Донбасу. У компанії повідомили про пошкодження оптоволоконного кабелю. Vodafone - останній оператор мобільного зв'язку, який працював на непідконтрольних територіях Донбасу.
Політика Працівники СБУ і ГПУ прийшли в компанію «Укргазвидобування» Співробітники СБУ і ГПУ прийшли в ПАТ «Укргазвидобування». Про це повідомила прес-секретар компанії Лариса Поліщук на своїй сторінці в Facebook. «Сталість - ознака класу, завершилися чергові свята і у нас в «Укргазвидобуванні» знову представники ГПУ та СБУ. Поки не знаємо, з якої саме справи вони прийшли, очікуємо інформацію», - написала вона. Нагадаємо, 19 грудня суд Києва дозволив прокуратурі почати заочне розслідування щодо народного депутата Олександра Онищенка. У жовтні Спеціальна антикорупційна прокуратура України звернулася до суду за дозволом на заочний судовий процес щодо Онищенка. Нардепа підозрюють в організації схеми розкрадання коштів при видобутку і продажу газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування». В результаті дій нардепа і компанії державі завдали збитків на суму близько 3 млрд гривень.
Економіка Французи вимагають, щоб Росія повернула борг у 53 млрд євро, списаний Леніним Близько 400 тисяч французьких громадян звернулися в Міжнародну федеральну асоціацію власників російських позик з вимогою про повернення Росією боргів, списаних у 1918 році за наказом Володимира Леніна. Про це повідомляє Radio France Internationale (RFI). Французи наполягають, що Росія не повернула 15 млрд франків (зараз еквівалентно 53 млрд євро), які в XIX столітті інвестували в залізничні компанії РФ. Після рішення Леніна про відмову виплатити борг «сотні тисяч власників російських облігацій збанкрутіли». Зараз відшкодування списаної заборгованості вимагають нащадки власників боргових паперів РФ. Однак у французів мало надій на погашення боргу Росією, оскільки в 1997 році Москва уклала з Парижем угоду, згідно з якою російська сторона виплатила за рахунок закриття царського боргу 330 млн євро.
Політика оформление ленты  Траур у "ДНР": Захарченко заборонив чиновникам і бюджетникам їздити в Україну Так звані депутати самопроголошеної ДНР шоковані і обурюються щодо заборони ватажка бойовиків Олександра Захарченка місцевим "держслужбовцям" їздити на підконтрольну Україні територію. Як написав блогер і журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в соцмережі, "депутати" "ДНР" офігєлі від нового указу Захарченка, який заборонив виїжджати з ОРДЛО в Україну вчителям, лікарям та бібліотекарям".  Він виклав скріншот поста так званого "депутата народної ради ДНР" Анастасії Селіванової. У ньому вона розповіла історію вчителя молодших класів, яка незадоволена "указом" Захарченка №363: "З указом у школі ознайомлюють і пропонують підписати документ, за яким вона, як співробітник муніципальної установи, не може більше виїжджати в Україну. А у неї там мама стара в селі під Червоноармійськом... Потребує догляду. У школі двоє вчителів пенсійного віку написали заяву за власним... в Україні у них діти, онуки і пенсію в Україні заслужену хоч і важко, але отримують", - повідомила Селіванова.   Нагадаємо, відповідно до "указу" Захарченка, з 20 грудня 2017 року діє сувора заборона виїзду на підконтрольну українському уряду територію. Всі "держслужбовці", "службовці органів місцевого самоврядування", працівники підприємств та шахт невизнаної республіки, а також співробітники підприємств державної і муніципальної форми власності не мають права залишати окуповану територію.
Політика Рада почала розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу До законопроекту про реінтеграцію Донбасу подано понад 700 поправок. Про це з трибуни парламенту заявив секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, передає кореспондент АСН. Парламентарій уточнив, що у Верховній Раді було створено робочу групу для доопрацювання законопроекту про реінтеграцію Донбасу до другого читання. «Ми отримали більше 700 правок до нього, зауваження міжнародних партнерів... Комітет також залучав наукових діячів для його доопрацювання. У підсумку законопроект став сильнішим, більш небезпечним для Російської Федерації і посилює позиції України», - заявив він. Зокрема, за словами Вінника, законопроект передбачає норми про визнання РФ агресором і окупантом українських територій. А поняття «ДНР» і «ЛНР» замінюються на «окупаційні служби Російської Федерації».Також передбачені норми про неминучість покарання для бойовиків і колабораціоністів. При доопрацюванні законопроекту були прийняті до уваги рекомендації Агентства ООН у справах біженців і Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні. Робочою групою Комітету до другого читання підготовлено порівняльну таблицю до законопроекту, що містить 673 поправки і пропозиції, що надійшли від більше ста народних депутатів України. За результатами розгляду поправок і пропозицій на засіданні Комітету 300 з них були враховані, 373 - відхилені.
Суспільство оформление ленты  Жалюгідні подачки: Лікар "швидкої" опублікував шокуючі зарплати медиків Лікар "швидкої допомоги" у Києві отримує трохи більше 3000 гривень на місяць. Про це повідомив лікар Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва (швидкої допомоги), голова Всеукраїнського союзу парамедиків Ярослав Вус на свій сторінці в Facebook. За його словами, з 1 січня 2018 року лікареві без категорії на "швидкій" встановлено ​​зарплату в 2307 грн на місяць, працю лікаря 2-ї категорії оцінили в 3471 грн, 1-ї категорії - 3735 грн, а лікаря вищої категорії - в 4000 рівно. Фельдшери отримують на місяць близько 3000 грн, в залежності від категорії, а молодша медсестра - 2000 грн на місяць. При цьому медик пояснив, що саме такою низькою оплатою праці пояснюється дефіцит в Україні хороших лікарів, озлобленість і неввічливість медичного персоналу в лікарнях і на "швидкій". Втім, у коментарях до посту читачі справедливо помітили, що дуже часто пацієнти живуть на таку ж зарплату, однак змушені шукати кошти для "подяки" лікареві в разі хвороби.  Нагадаємо, на старий Новий рік під стінами лікарні швидкої медичної допомоги на вулиці Братиславській у Києві, не дочекавшись допомоги лікарів, помер чоловік без визначеного місця проживання. За словами очевидців трагедії, чоловік був побитий і прийшов за допомогою до лікарні, однак медики через відсутність у потерпілого грошей відмовилися його лікувати. Побитому чоловікові не залишалося нічого іншого, як вийти на вулицю, де він помер.
Суспільство оформление ленты  Подружжя в США утримувало в рабстві 13 власних дітей Поліція Каліфорнії заарештувала подружжя, яке утримувало в ув'язненні 13 власних дітей. Батьками-нелюдами виявилися 57-річний Девід Аллен Терпін і 49-річна Луїза Анна Терпін. Як повідомляє DW, страшна правда про подружжя розкрилася, коли 17-річна дочка зуміла втекти з дому-в'язниці і повідомити в поліцію. Коли копи прибули на місце трагедії, виявили, що деякі з полонених прикуті ланцюгами до ліжок. Нещасних тримали у смердючих затхлих кімнатах без світла. При цьому батьки не змогли дати логічного пояснення такого ставлення до дітей. Примітно, що садисти примудрялися тримати в полоні сімох дорослих чад - їм було 18 до 29 років. Всі колишні бранці мають ознаки недоїдання. Семеро доставлені в лікарню, їм надається медична допомога. Примітно, що сусіди знали, що сім'я, яка живе поруч, - багатодітна. Однак, скільки точно у них дітей - ніхто не знав, бо ті рідко бували на вулиці. Суд уже визначив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю звільнення з внесенням застави розміром 9000000 доларів для кожного. Американські ЗМІ також повідомили, що батьки-рабовласники зареєстрували вдома "приватну школу", в якій навчалося шість учнів, а її директором значився батько сімейства.
Події оформление ленты  Під будівлею Ради спалили прапор РФ і підпалили шини, відбулися зіткнення з поліцією Під будівлею Верховної Ради сталася сутичка протестуючих з правоохоронцями, передає кореспондент АСН. Кілька десятків протестувальників з наметового містечка з шевронами батальйону «Донбас» принесли і підпалили покришки і солому. Після цього разом з шинами спалили прапор РФ. Поліцейські відтіснили мітингувальників і погасили вогонь з брандсбойтів. В результаті сталося зіткнення, так як протестуючі намагалися перешкодити поліції. За попередніми даними, в ході зіткнення постраждав один патрульний поліцейський. Після цього за порушення громадського порядку в поліцію доставили одного учасника акції протесту. Нагадаємо, в Раді сьогодні почали розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Документ буде проголосований у другому читанні і в цілому.
Події На Закарпатті дерево вбило "чорного" лісоруба на очах дітей На Закарпатті незаконно зрубане дерево вбило лісоруба на очах у власних дітей. Про це пише місцеве видання «Голос Карпат». Трагедія сталася о 15-й годині 15 січня. Дерево впало на жителя села Свалявка Перечинського району, від отриманих травм чоловік помер на місці події. За фактом смерті чоловіка, який несанкціоновано і без дотримання правил безпеки рубав дрова в лісовому масиві урочища «Свалявка», поліція почала кримінальне провадження. У поліції зазначили, що 36-річний житель села рубав дерева разом із синами. Меншому хлопчику - 10 років, а найстаршому - 16. Батько загинув на очах дітей. Сини розповіли, що батько бензопилою перерізав частину стовбура поваленого вітром дерева. Однак на чоловіка впала відпиляна коренева система з ґрунтом. Діти відразу ж побігли за допомогою односельчан, проте чоловіка врятувати не вдалося.
Здоров`я Військові дії на Донбасі призвели до епідемії ВІЛ - дослідження Війна на окупованій частині Донбасу призвела до поширення вірусу імунодефіциту людини. Про це сказано в дослідженні, проведеному фахівцями Оксфордського університету, передає «Радіо Свобода». Вчені з'ясували, що в Україні так звана «тиха епідемія» ВІЛ, оскільки половина інфікованих людей не знає про проблему. Крім того, ще 40% людей з тільки-но підтвердженим діагнозом ВІЛ виявили його вже на пізніх стадіях захворювання. «В результаті війни поширення вірусу зі сходу на решту території країни було посилено», - підкреслила співробітник відділу зоології Оксфордського університету Тетяна Васильєва. Вчені дійшли висновку, що є зв'язок між переміщенням близько 1,7 млн ​​біженців і поширенням ВІЛ-інфекції. Відзначається, що в цілому в Україні близько 220 тисяч інфікованих у країні з населенням в майже 45 млн осіб. Станом на грудень 2017 року  на обліку було зареєстровано понад 8 тисяч ВІЛ-інфікованих дітей.
Культура Режисер Міхалков і двоє російських співаків потрапили в «чорний список» Мінкульту Російський режисер Нікіта Міхалков, а також співак Дмитро Фомін, репер Баста (Василь Вакуленко) і білоруський телеведучий Дмитро Шепелєв потрапили в «чорний список» Мінкульту. Про це сказано в наказі №55 відомства від 15 січня. У цьому переліку містяться особи, які створюють загрозу нацбезпеці України. Список склали на підставі даних Служби безпеки. Перебування особи в цьому списку означає введення в дію проти особи певних обмежень. Зокрема, Держкіно не видає держпосвідчення, припиняє демонстрацію фільмів з цим актором або цього режисера. З людиною з «чорного списку» заборонено демонструвати програми, крутити його пісні або музику. Крім того, забороняється проведення гастролей цієї особи, концертів або інших заходів. Станом на 16 січня в чорному списку Мінкульту перебуває 118 осіб.
Політика Поправки не вплинуть на остаточний варіант закону про реінтеграцію Донбасу - нардеп Правки не вплинуть на остаточний варіант закону про реінтеграцію Донбасу. Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради України заявив секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, передає кореспондент АСН. «В цілому фракція БПП підтримує законопроект, підготовлений Комітетом з питань нацбезпеки і оборони. Ця редакція законопроекту до другого читання підтримується фракцією. Але, можливо, щось у результаті ухвалення закону буде переписано, буде доповнено в результаті, враховуючи редагування, які озвучують в залі в під час розгляду», - заявив він. На уточнююче запитання журналістів, про які саме правки і доповнення до закону йдеться, він зазначив, що «поки що сказати складно». Водночас Вінник прогнозує, що на «цілісність закону і загальну його концепцію це не вплине». Нагадаємо, Верховна Рада 16 січня почала розгляд поправок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу, який вніс до парламенту Президент Петро Порошенко. Зараз до законопроекту про реінтеграцію Донбасу подано понад 700 поправок.Законопроект передбачає норми про визнання РФ агресором і окупантом українських територій. А поняття «ДНР» і «ЛНР» замінюються на «окупаційні служби Російської Федерації». Також передбачені норми про неминучість покарання для бойовиків і колабораціоністів.
Економіка оформление ленты  Економіст назвав причини різкого подорожчання євро в Україні Сьогодні об'єктивна вартість євро в Україні вже перевищила 35 гривень. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко в коментарі кореспонденту АСН. "На міжнародних ринках ми спостерігаємо дійсно високий курс в парі "євро-долар". Сьогодні цей курс перебуває на рівні 1,2 долара за 1 євро. Більше того, від початку січня динаміка була десь близько 3% зростання в цій парі, тому різке здешевлення гривні до євро - це об'єктивно, і це не викликано станом самої гривні. Це викликано станом долар-євро", - зазначив економіст. За його словами, курс євро до долара в найближчі тиждень-півтора закріпиться на нинішній позначці, курс європейської валюти до гривні же в цей час, як і раніше, залежатиме від долара. Як пояснив експерт, ослаблення національної валюти викликано насамперед сезонними факторами. Крім того, на курс гривні чинять тиск "глибинні" фактори - майбутні виплати по кредитах на тлі зростаючого торгового дефіциту і незначного припливу прямих іноземних інвестицій. При цьому Устенко нагадав, що питання співпраці з міжнародними фінансовими інституціями досі не вирішене. Нагадаємо, курс євро в Україні, за даними НБУ, на 16 січня склав 35.07 грн, на чорному ринку європейську валюту продають по 34.95 - 35.0 грн. Вчора, 15 січня, курс долара щодо євро, досяг історичного мінімуму за більш ніж три роки. Американська валюта втратила в парі з європейською через можливість більш швидкої жорсткості грошово-кредитної політики в єврозоні, ніж передбачалося раніше.
Культура оформление ленты  Міс Тернопіль стала героїнею кліпу співака зі Швейцарії Українська модель і Міс Тернопіль Еліна Руденко стала головною героїнею кліпу швейцарського співака Pablo ILL. Про це повідомляє місцеве видання 0352.ua. Кліп на пісню Loss знімався в Туреччині. Ця пісня стала новим синглом швейцарського співака. Раніше Еліна стала переможницею конкурсу Міс Тернопіль і гідно представила місто на конкурсі Міс Україна, посівши друге місце з титулом 1-ша віце-міс. Нагадаємо, видання The New York Times визначило 8 найперспективніших моделей на планеті. У цей список потрапив українець Ігор Любченко, який на батьківщині працював таксистом і офіціантом. Киянину всього 19 років і Ігор Любченко вже дебютував на весняно-літніх шоу 2018 у Prada. Також він пройшов по подіуму на показах Balenciaga, Acne Studios і Valentino у Парижі. Киянин підписав контракт з модельним агентством AS Management (Польща).
Суспільство В Україну йдуть дощі, снігопади, хуртовини і сильний вітер Протягом четверга, 18 січня, погода в Україні істотно погіршиться. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Зокрема, на території Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються сильні і дуже сильні снігопади, хуртовини. Сніговий покрив буде висотою до 40 см. Водночас у Києві випаде близько 20 см. Разом з тим в Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях пройдуть сильні дощі з мокрим снігом. Повсюдно, крім західних областей, посилиться вітер до 15-20 м/с. Крім того, в Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях вітер буде досягати 25-28 м/с, на дорогах України ожеледиця. У Києві та області прогнозують мокрий сніг, посилення вітру до 15-20 м/с, хуртовини, місцями налипання мокрого снігу, ожеледиця, 10-20 см снігового покриву. Нагадаємо, в Києві 15 січня 2018 року в зв'язку з похолоданням розгорнуто близько 30 пунктів обігріву.
Політика В Одесі припускають, що мер Труханов із відпустки в Україну не повернеться Мер Одеси Геннадій Труханов перебуває у відпустці до 19 січня, однак, найімовірніше, він більше в місто не повернеться. Про це на своїй сторінці в Facebook написав колишній мер міста Едуард Гурвіц. «Найменше хочеться коментувати ймовірність повернення Труханова з відпустки, у яку він втік ще до закінчення раптового відрядження до Туреччини. Але саме це запитання мені сьогодні ставлять найчастіше. На мою думку, вірогідність неповернення пройдисвіта, який встиг побувати за цей час у Лондоні і Москві, близька до максимальної», - написав Гурвіц. За його словами, Труханов не захоче повертатися до Одесі в зв'язку з завершенням розслідувань у справі про Одеський аеропорт і адмінкорпус заводу «Краян». Гурвіц вважає, що «гастролі цього конкретного персонажа, як мер, підійшли до кінця». Нагадаємо, 23 жовтня детективи НАБУ провели обшуки в кабінеті і за місцем проживання мера Одеси Геннадія Труханова.
Здоров`я В Україні є півмільйона доз вакцин проти кору - Супрун У медичних установах України сьогодні є 516 тис. доз вакцин проти кору, ще 1 мільйон доз буде завезений в країну в квітні. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Сьогодні в Україні є тільки якісні бельгійські вакцини проти кору. У 2016 році ми мали менше 50% вакцинованих проти кору, а зараз маємо 88% вакцинованих. Сьогодні у нас є 516 тис. доз вакцин, у квітні ми очікуємо поставку ще мільйона доз вакцин - вони вже оплачені", - зазначила чиновниця. За її словами, кір прийшов в Україну з Румунії, де також є проблеми з вакцинацією. За 12 місяців в Україні було зареєстровано 4702 випадки захворювання. 75% з них - це діти, причому в 86% випадків хворі не були вакциновані. Ми вакцинували 487 тисяч осіб - і 0 смертей від вакцинації. Як підкреслила Супрун, протипоказання проти щеплень має менше 1%. При цьому вона додала, що специфічного лікування від кору не існує, а найбільш надійним захистом від хвороби є вакцинація, оскільки на 900 випадків хвороби припадає 1 смертельний випадок. Тоді як тільки за останні півроку в Україні від кору померло 4 дітей і двоє дорослих. Нагадаємо, завідуючий лабораторією в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб Громашевського НАМН України Ігор Маричев назвав епідситуацію в Україні досить складною. Вона характерна тим, що хворіють переважно діти молодшої вікової групи. Вже є 6 смертельних випадків: з них 4 дитини віком 2-4, 5 і 17 років. І є два смертельні випадки у дорослих: 44 і 47 років. Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська прогнозує, що після кору Україну може спіткати епідемія дифтерії.
Економіка З ПриватБанку до націоналізації вивели більше $5,5 млрд - Нацбанк ПриватБанк до націоналізації в 2016 році став об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, з банку вивели не менше $5,5 млрд. Про це повідомили в прес-службі Нацбанку з посиланням на дані аудиту, проведеного компанією Kroll. В ході розслідування фахівці Kroll підтвердили, що ПриватБанку було завдано збитків щонайменше в розмірі $5,5 млрд. Зокрема, кредити, які видавав ПриватБанк юридичним особам, використовувалися для придбання активів і фінансування бізнесу екс-акціонерів і груп, пов'язаних з ними осіб в Україні та за кордоном. Таким чином до грудня 2016 75% корпоративного кредитного портфеля видали 36 позичальникам, пов'язаним з колишніми акціонерами і групами афілійованих з ними осіб. Більшість кредитів не погашаються і є простроченими, що призвело до збитків банку мінімум у $5,5 млрд. Детективи Kroll з'ясували, що обсяг операцій і швидкість їх проведення, відсутність обґрунтованого економічного зв'язку між особою, яка погашає кредит, і початковим позичальником, а також широке використання офшорних компаній свідчать про спроби приховати справжнє призначення коштів від регуляторів і інших стейкхолдерів. Всі ці схеми генерувала і реалізовувала окрема секретна структура всередині самого ПриватБанку. У цій структурі працювали «сотні співробітників ПриватБанку». Національний банк планує передати отримані результати дослідження в правоохоронні органи. Нагадаємо, 20 грудня Високий суд Лондона вирішив заарештувати активи Коломойського і Боголюбова в усьому світі. 18 грудня стало відомо, що генпрокурор Луценко зустрічався з Коломойським в Амстердамі.
Здоров`я Медики назвали області України, в яких поки що немає кору У низці областей північного сходу України на сьогодні не зафіксовано жодного випадку захворювання кору, тоді як південно-західні області зберігають лідерство за кількістю хворих. Про це повідомив директор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Протягом 2017 року захворюваність на кір фіксувалася в 24 областях України, за винятком Луганської області. Не зареєстровано випадків захворюваності на кір у 2018 році в Сумській, Харківській, Чернігівській та Київській областях", - зазначив чиновник. За його словами, минулого року в Україні було зафіксовано 5 летальних випадків від кору - всі в Одеській області. Найбільше на кір хворіють в Івано-Франківській області - 1344, Одеській - 1296, Закарпатській області - 637 випадків. У цих же областях зберігається найвищий рівень захворюваності і сьогодні. При цьому він додав, що станом на 14 січня 2018 року в Україні на кір захворіло 1285 осіб, серед них 429 дорослих, спостерігається 1 летальний випадок. Нагадаємо, завідувач лабораторії в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського НАМН України Ігор Маричев назвав епідситуацію в Україні досить складною. Вона характерна тим, що хворіють переважно діти молодшої вікової групи. Вже є 6 смертельних випадків: з них 4 дитини віком 2-4, 5 і 17 років. І є два смертельні випадки у дорослих: 44 і 47 років. Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська прогнозує, що після кору Україну може спіткати епідемія дифтерії.
Політика Депутати встигли розглянути тільки половину з 600 поправок до законопроекту про реінтеграцію Депутати до обіду встигли розглянути половину з більш ніж 600 правок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу в другому читанні. "Ми встигли пройти половину поданих правок", - сказав спікер Андрій Парубій перед закриттям ранкового засідання. Більшість правок, як і наполягав профільний комітет з питань нацбезпеки і оборони, були відхилені. Зокрема, нардепи не підтримали правку Андрія Іллєнка щодо заборони торгівлі з окупованими територіями. Цю пропозицію підтримали тільки 56 нардепів. Нагадаємо, в той же час у самому законопроекті зазначається: "Стаття 10. В'їзд осіб, переміщення товарів на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях і виїзд осіб, переміщення товарів з таких територій здійснюються через контрольні пункти в'їзду-виїзду. Порядок в'їзду осіб, переміщення на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій визначається Кабінетом Міністрів України". В ході розгляду Парубій був змушений продовжити засідання на 15 хвилин. "Я прошу народних депутатів не затягувати процес ухвалення закону. І прошу депутатів не наполягати на тих поправках, де Росія визнається окупантом. Це загальна і узгоджена позиція в законопроекті", - закликав він. При цьому в кулуарах Верховної Ради під час перерви роботи парламенту нардепи прогнозували, що сьогодні на вечірньому засіданні ухвалять закон про реінтеграцію Донбасу в цілому.
Здоров`я Інфекціоніст розповів, коли закінчиться епідемія кору Епідемія кору в Україні спостерігатиметься ще тривалий час, тому вакцинація вкрай необхідна, особливо після контакту з хворим. Про це повідомив головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Якщо зараження кором не відбулося після контакту з хворим, імунітет стане в пригоді і на майбутнє. На превеликий жаль, епідемія кору за тиждень не закінчиться", - зазначив чиновник. За його словами, ризик заразитися кором при контакті з хворим надзвичайно великий: так, 9 з 10 тих, хто контактував, неодмінно захворіють. Тому, за словами Лапія, екстрена вакцинація в такому випадку обов'язкова. І навіть якщо з моменту контакту пройшло більше трьох діб, щеплення від кору допоможе у створенні надійного імунного щита. При цьому медик додав, що сьогодні в світі не створено ліків проти таких хвороб, як кір, тому захистити себе можна тільки за допомогою вакцинації. Нагадаємо, завідувач лабораторії в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського НАМН України Ігор Маричев назвав епідситуацію в Україні досить складною. Вона характерна тим, що хворіють переважно діти молодшої вікової групи. Вже є 6 смертельних випадків: з них 4 дитини віком 2-4, 5 і 17 років. І є два смертельні випадки у дорослих: 44 і 47 років. Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська прогнозує, що після кору Україну може спіткати епідемія дифтерії.
Здоров`я МОЗ обіцяє ліквідувати дефіцит вакцин проти кору в Івано-Франківську Міністерство охорони здоров'я має намір перерозподілити вакцини проти кору на користь тих областей, в яких спостерігається підвищений попит, - як, наприклад, в Івано-Франківській. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Області звертаються до Міністерства охорони здоров'я та ми робимо додатковий перерозподіл від інших областей. Ми вже це зробили для Києва, також буде, коли Івано-Франківськ звернеться до нас", - зазначила чиновник. За її словами, в Києві додаткові дози вакцин надійшли в медзаклади в зв'язку з різким зростанням охочих вакцинуватися.Тепер надійшла інформація про брак вакцин в Івано-Франківську - там залишилося всього 500 доз. При цьому вона додала, що на сьогодні в Україні налічується 516 тис. доз вакцин. Наступна партія надійде в країну тільки в квітні - 1 млн 100 тис. доз, потім - ще мільйон - восени. Також Супрун додала, що на планові щеплення потрібно близько 1 млн доз вакцин на рік, однак в останні два роки країна намагається надолужити провал з 2009 р., збільшивши частку вакцинованих проти кору з 45% до необхідних 93%. Сьогодні цей показник складає 88%. Нагадаємо, завідувач лабораторії в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського НАМН України Ігор Маричев назвав епідситуацію в Україні досить складною. Вона характерна тим, що хворіють переважно діти молодшої вікової групи. Вже є 6 смертельних випадків: з них 4 дитини віком 2-4, 5 і 17 років. І є два смертельні випадки у дорослих: 44 і 47 років. Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська прогнозує, що після кору Україну може спіткати епідемія дифтерії.
Політика Від МОЗ вимагають оголосити епідемію кору У Комітеті з охорони здоров'я вимагають від МОЗ оголосити епідемію кору. Про це на засіданні Комітету з питань охорони здоров'я заявила нардеп "Опозиційного блоку" Тетяна Бахтєєва, передає кореспондент АСН. "Епідемія кору спостерігається у всіх регіонах України. Показники захворюваності вже вище в 45 разів у порівнянні з минулими роками. Якщо не будуть вживатися необхідні заходи, то ситуація погіршуватиметься", - заявила вона. Нардеп закликала колег з Комітету офіційно звернутися до керівництва МОЗ. "Ми вимагаємо від Міністерства охорони здоров'я дати офіційні пояснення: з яких причин не оголошується епідемія. Чому немає необхідної кількості вакцин. З яких причин вже переповнені лікарні, де велика кількість хворих, зокрема з ускладненнями: енцефалітом, запаленням легенів та іншими небезпечними для життя захворюваннями", - сказала вона.
Кримінал оформление ленты  За 10 років із "ПриватБанку" вивели близько 5,5 млрд доларів За 10 років з "ПриватБанку" шляхом шахрайських схем були виведені мільярди доларів. Про це заявила заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, передає АСН. Вона нагадала, що компанія Kroll проводила незалежне розслідування і встановила, що "ПриватБанк" був об'єктом масштабних і координованих шахрайських дій та відмивання грошей. Під час розслідування були спроби перешкодити роботі. Однак завдяки партнерам ця робота була завершена, заявила Рожкова. При цьому вона не відповіла на запитання журналістів, чи встановлено, де зараз перебувають виведені з банку гроші. "Розслідування, проведене компанією Kroll, встановило, що" ПриватБанк "був об'єктом шахрайських дій, які були організованими, відбувалися в особливо великих масштабах, добре координувалися. Це відбувалося протягом 10 років. Це призвело до завдання банку збитків в обсязі 5,5 млрд доларів США. Я не буду вдаватися в деталі, але даю можливість висловитися моїм колегам", - заявив представник компанії Kroll Альфредо Белло, презентуючи аудит "ПриватБанку". Далі слово знову взяла Катерина Рожкова. Вона заявила, що існують докази того, що кредити, які давалися компаніям, пов'язаним з колишніми акціонерами банку, використовувалися для купівлі активів і фінансування бізнесу в Україні та за кордоном на користь колишніх бенефіціарів та пов'язаних з ними осіб. "У банку відбувалося приховування джерел походження грошей. Механізми, які використовувалися для маскування джерел і реального призначення кредитів, мають характерні риси скоординованої схеми відмивання грошей. Також у "ПриватБанку" функціонував так званий "банк у банку". Центральним елементом організованої махінації з кредитним портфелем і виведенням грошей була тіньова банківська структура всередині "ПриватБанку". Ця секретна структура забезпечувала проведення платежів і сприяла руху грошей між компаніями, пов'язаними з колишніми акціонерами по сотнях кредитних договорів на мільярди доларів", - заявила Рожкова. За її словами, в цій тіньовій структурі працювали сотні співробітників "ПриватБанку". Також, за її словами, тіньова банківська структура управляла корпоративним портфелем і рухом фінансів між афілійованими компаніями до колишніх акціонерів банку. "Вона (внутрішня структура. - АСН) забезпечувала здійснення транзакцій за рахунками з метою сховати джерело і справжнє призначення кредитних грошей, створюючи видимість звичайного клієнтського банку і фальсифікуючи звітність", - заявила Рожкова. Також, за словами заступника голови НБУ, до націоналізації, в грудні 2016 року, 95% корпоративного кредитного портфеля було передано сторонам, пов'язаним з колишніми акціонерами банку. В результаті 75% кредитного портфеля банку виявилися в розпорядженні 36 компаній, які пов'язані з колишніми акціонерами "Приватбанку". Більшість цих кредитів не гасяться, що завдало збитків як мінімум в 5,5 млрд доларів. За словами Рожкової, результати цього аудиту вже представлені генпрокурору України, міжнародним партнерам, іншим структурам і послам інших держав. Нагадаємо, сам Ігор Коломойський - колишній власник "ПриватБанку" назвав результати розслідування компанії Kroll "маячнею", заявивши що їх навіть немає сенсу коментувати. "Головне - куди і коли вивели гроші? Все інше - белетристика", - заявив Коломойський в інтерв'ю УП.
Політика У МОЗ розповіли, чому не можуть оголосити епідемію кору МОЗ не може оголосити епідемію кору. Про це на засіданні Комітету з питань охорони здоров'я заявила представник Міністерства Ольга Стефанишина, передає кореспондент АСН."Ми дуже вдячні Комітету за те, що ви порушуєте таке питання. Ситуація з поширенням кору в Україні дійсно складна. І спільно з народними депутатами ми повинні знайти спільні рішення", - заявила вона.За її словами, МОЗ не може оголосити епідемію кору, оскільки, за класифікацією Всесвітньої організації здоров'я, епідемія оголошується, коли зафіксовано 18 випадків захворювання на 100 тис. осіб. "У нас на даний момент 7-8 випадків на 100 тис. Тому ми не можемо на даний момент оголосити про епідемію", - сказала вона.Вона також повідомила, що ще 5 серпня 2017 року було створено оперативний штаб з реагування на поширення кору. "Штаб особисто очолює Уляна Супрун", - повідомила вона.Стефанишина запевнила, що вакцин проти кору, виробництва Бельгії, досить в Україні. Вакцини були закуплені за підтримки ЮНІСЕФ."На 1.01.18 року у нас у наявності було 518 тис. доз. Бувають окремі випадки, коли вакцина відсутня на місцях. Ми просимо відразу ж про це повідомляти", - сказала вона.Вона підкреслила, що наразі вже щеплено близько 60% дітей від загальної необхідної кількості. "І ще у нас у запасах є 516 тис. доз вакцин", - запевнила вона.За офіційною інформацією, за 12 місяців минулого року в Україні було зареєстровано 4782 випадків захворювання на кір.
Суспільство оформление ленты  Аміна: 34 роки, чотири місяці, 25 днів та 17 годин її життя у фото На першому поверсі кулуарів Верховної Ради сьогодні відкрилася фотовиставка пам'яті Аміни Окуєвої, яка загинула від рук кілерів 30 жовтня 2017 року.На експозиції представлено 34 фотографії. Половина з них - чорно-білі аматорські з особистого архіву Окуєвої, на них - події Майдану і її фронтове життя. Решта сімнадцять знімків - кольорові роботи фотохудожниці з Луганська Олександри Лисицької.«Аміна прожила на землі 34 роки чотири місяці 25 днів 17 годин, - каже мама Аміни Окуєвої Ірина Камінська. - Тут 34 фотографії. Рівно стільки років їй було. Тут різні миті її життя, щасливі, трагічні, нещасні. Ви бачите фотографії з Майдану, де вона стоїть із закривавленим щитом, з тих гарячих точок неоголошеної війни на території України, на якій боролася Аміна за свободу. Національною ідеєю України завжди була боротьба за свободу. І національна ідея варта тільки тоді чогось, коли є люди, готові віддати за неї своє життя. І Аміна - людина ідеї - віддала своє життя за свободу України».«Аміна є прикладом боротьби попри все, боротьби за Україну, за її територіальну цілісність, і боротьби за вільну Ічкерію, - бере слово народний депутат Ігор Мосійчук. - Приклад Аміни продемонстрував, що немає чеченців на стороні Росії, є кадировці. Не називайте тих, хто прийшов на нашу землю вбивати українців, чеченцями, це кадировці - вірні собаки іншої собаки, яка служить господареві в Кремлі».Виставка в стінах парламенту триватиме тиждень, після того її побачать Харків, Одеса, Львів. Також у планах організаторів - показати фотографії добровольця в інших країнах, зокрема в Сполучених Штатах.
Економіка Нафта вже не дорожчатиме, але ціни на бензин в Україні зростатимуть через долар - експерт Нафта у світі вже не дорожчатиме, але ціни на бензин і інші нафтопродукти в Україні продовжать зростати через долар. Таку думку висловив директор спеціальний проектів НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН."За грудень істотно зросли ціни на основні нафтопродукти в тих країнах, звідки Україна їх закуповує, - Білорусія, Польща, Литва, Румунія та інші країни західної Європи", - зазначив експерт. За його словами, в країнах ЄС спостерігається подорожчання нафтопродуктів у межах 5-10%, що пов'язано зі зростанням вартості нафти-сировини.Так, виробників нафтопродуктів істотно стурбував той факт, що сировина протягом грудня - початку січня подорожчала на 20%. При цьому він додав, що таке подорожчання нафти стало максимальним з 2014 року. Крім того, на думку Г. Рябцева, відбилося на цінах нафтопродуктів також і підвищення курсу валют, що також суттєво впливає на вартість готової продукції, оскільки 85% її  імпортується з-за кордону.Сукупно ці два фактори дали приблизно +1.20 грн до ціни 1 л бензину, однак роздрібні продавці на заправці закладають у ціну також і цінові ризики, які пов'язані з девальвацією гривні. "Ми отримуємо десь 1,50-1,60 грн підвищення на бензині, з яких більшу частину трейдери вже відпрацювали - за останні 7 днів бензин подорожчав десь на 74 копійки, в середньому. Далі все буде визначатися гривнею", - додав експерт.За його прогнозом, нафта далі не дорожчатиме, оскільки її котирування на сьогодні і так є завищеними, проте фактор росту курсу валют продовжить тиск на вартість бензину та інших нафтопродуктів у мережах АЗС країни. "Як мінімум, до лютого, поки "НБУ не згадає про свої обов'язки і не стабілізує курс", - додав економіст.Нагадаємо, дизельне паливо і бензин почали дорожчати з 7 вересня. Всього з 7 вересня по 16 січня середня вартість бензину марки А-92 зросла на 4,83 грн/л, А-95 - на 4,83 грн/л, А-95 + - на 4,89 грн/л, а ДП додало 5, 34 грн/л. На заправках верхнього цінового сегмента за цей період паливо подорожчало в середньому на 5-6 грн/л, у нижньому ціновому сегменті - на 4-5 грн/л.
Політика З Криму до РФ незаконно перемістили українців, обвинувачених у "тероризмі" Міністерство закордонних справ України протестує проти переміщення шістьох громадян українців з території окупованого Криму до Росії. Про це інформує прес-центр МЗС.Як зазначається, громадян України Еміра-Усеіна Куку, Мусліма Алієва, Вадима Сірука, Рефата Алімова, Енвера Бекирова і Арсена Джеппарова затримали в анексованому Криму за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі. Після цього вони були переміщені в Росію.«Згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, країні-окупанту забороняється здійснювати примусове переміщення людей окупованої країни на територію країни-окупанта. Вчинення державою-окупантом подібних дій тягне за собою його міжнародно-правову відповідальність», - повідомили у відомстві.Таким чином, МЗС вимагає, щоб влада РФ припинили незаконні переміщення українців з Криму, а також терміново повернула їх на територію України.
Політика Штаб МОЗ по боротьбі з кором працював неефективно - Комітет ВРУ Комітет з питань охорони здоров'я Верховної Ради України визнав роботу штабу по боротьбі з розповсюдженням кору неефективною. Про це на засіданні заявила глава Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, передає АСН."Потрібно визнати, що робота оперативного штабу МОЗ - неефективна. Це означає, що робота оперативного штабу повинна бути переглянута", - заявила вона. Богомолець висловила невдоволення тим, що представник Міністерства охорони здоров'я з'явився на засідання Комітету не підготовленим, через що нардепи не отримали вичерпної інформації про ситуацію з епідемією кору."Ми просимо МОЗ підготувати офіційний лист з відповідями на всі наші запитання і в триденний термін надати їх Комітету в письмовому вигляді", - сказала вона.
Події Червоний Хрест: у зіткненнях під Радою постраждали 20 осіб В результаті зіткнень під стінами українського парламенту, які відбулися 16 січня, постраждали 20 осіб. Про це інформує прес-служба Червоного Хреста в Україні в соцмережі Facebook.Відзначимо, що сьогодні, 16 січня, Рада розглядає поправки до проекту закону про реінтеграцію Донбасу - №7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над окупованими територіями в Луганській і Донецькій областях».Під час зіткнень поліцейські застосували сльозогінний газ. Загони реагування Червоного Хреста надали першу допомогу постраждалим. «У нас було приблизно 20 постраждалих від сльозогінного газу. Як завжди, термальною водою промивали їм очі. Передавати їх лікарям швидкої не довелося», - заявив волонтер загону швидкого реагування Нацкомітету Червоного Хреста Федір Петров.
Політика Порошенко прибрав термін «інвалід» із законодавства Сьогодні, 16 січня, президент Петро Порошенко підписав закон, що регламентує вилучення із законодавства України терміна «інвалід». Про це інформує прес-служба глави держави.Закон України № 2249 - VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» був прийнятий Верховною Радою 19 грудня минулого року. Документом вносяться зміни в 37 законів, в положеннях яких є слова «інвалід», «інвалід війни» і «дитина-інвалід». Всі вони будуть замінені словами «особа з інвалідністю», «особа з інвалідністю внаслідок війни» і «дитина з інвалідністю» відповідно.«Таким чином, документ приводить норми законодавства у відповідність до положень Конвенції Організації Об'єднаних Націй про права людей з інвалідністю. Крім цього, вводячи термін «особа з інвалідністю» в ужиток, акцент робиться саме на людині, а не на його інвалідності»- сказано в повідомленні.
Суспільство Вульгарний і схиблений. Чергового голлівудського красеня звинуватили в домаганнях Актори та члени знімальної групи телевізійної драми "Доктор Блейк" виступили зі звинуваченнями в сексуальних переслідуваннях з боку їх колеги - актора Крейга МакЛаклана, Вони заявили, що актор поводився недоречно на знімальному майданчику.Головний герой серіалу «Доктор Блейк» приставав до чоловіків, натякаючи на те, що любить мастурбацію, а також - до жінок, натякаючи їм на оральний секс. Одна з жінок-членів знімальної групи розповіла, як одного разу актор засунув банан собі між ніг і намагався тикнути його в обличчя актрисам і режисерові. Інша жінка заявила, що була свідком того, як актор проти волі засовував руку дівчини-костюмера собі в ширінку.Але в заяві компанії, яка знімала серіал, йдеться, що офіційних скарг на поведінку актора вона не отримувала. Виконавчий директор Стюарт Мензіс заявив, що компанія, однак, призначила незалежного слідчого, щоб поговорити з усім акторами і командою, що працювали в серіалі і надати звіт про інцидент.
Суспільство "Кримська няша" Поклонська звернулася з дивним проханням до ГПУ Т.зв. «Депутат» нелегітимної в Україні Держдуми Наталія Поклонська направила в Генпрокуратуру заяву з проханням почати розслідування щодо низки політиків, а саме, Петра Порошенка, Арсена Авакова та Олександра Турчинова за «геноцид». Про це Поклонська повідомила у себе в Facebook. «Я звернулася із заявою в Генпрокуратуру України з проханням розслідувати випадки геноциду українського народу за політичними поглядами і мовною ознакою, який здійснюється з 2013 року членами злочинної націоналістичної організації, яка вчинила державний переворот і збройне захоплення влади в 2013 - 2014 роках за мовною ознакою», - написала «няш-прокурор» Поклонська. До цієї дивної заяви вона додала, що перерахувала «злочини» проти України, які були здійснені посадовими особами. Поклонська чекає, що у ГПУ «вистачить мужності дотриматися вимог закону».
Здоров`я оформление ленты  Лікарі розповіли, чому не можна закривати ніс і рот при чханні Якщо збираєтеся чхати, навіть перебуваючи в тихому місці, не затикайте собі рот або ніс, як роблять багато, прагнучи не створювати шум. Лікарі радять чхнути так, як задумала природа, інакше - не уникнути біди. 34-річний житель Британії, ім'я якого не називається, провів два тижні в лікарні через травму, яку завдав сам собі заткнувши ніс і рот під час чхання, розповідає CNN. Після чиха чоловік відразу відчув дивний хрускіт, потім біль охопила горло і шию. Все в цій ділянці опухло, голос змінився. Примітно, що сам чоловік працює ЛОР-лікарем. Як встановили лікарі, коли під час чхання чоловік затиснув ніс і рот, то повітря, яке має вийти назовні, залишилося всередині і під величезним тиском його бульбашки проникли в м'язи людини та інші тканини. Сканування показало прошарки з повітря в ретрофарингеальній ділянці і велику хірургічну емфізему в ділянці шиї перед трахеєю. Іншими словами, намагаючись втриматися від чхання, чоловік зробив собі маленьку дірку в горлі. Коли ви чхаєте, це захисний рефлекс вашого тіла, щоб позбутися подразника, який потрапив у ваш ніс. При чханні повітря в легенях і носі може розвивати швидкість понад 100 км на годину. Тож не дивно, що раніше через неправильне чхання вже фіксувалися проблеми з синусом, пошкодженням середнього і внутрішнього вуха, інфекцію вуха і розірвана барабанна перетинка.
Наука і технології Сонячну електростанцію побудують у Чорнобилі У Чорнобилі на одній з вулиць з'явиться сонячна електростанція. Фонд держмайна оголосив конкурс на оренду ділянки. Про це вчора, 15 січня, заявив заступник голови Фонду Дмитро Парфененко у себе в Facebook. За його інформацією, вулиця здається в оренду на 30 років. Майданчик розташований поруч із командно-диспетчерським пунктом і КПП Лелів на вулиці Кірова. Оціночна вартість становить 11,5 млн грн (без ПДВ). За інформацією Парфененка, ділянкою зацікавився інвестор, а регіональне відділення Фонду у Київській області зараз збирає заявки від інших потенційних інвесторів. Якщо заявників виявиться більше двох, то відділення Фонду оголошуватиме конкурс на право оренди, в якому переможець буде визначений запропонованою ціною оренди. Фонд має ще кілька проектів з передачі земель на території ЧАЕС в оренду - для будівництва «сонячних ферм».
Суспільство оформление ленты  Канадець набив собі тату "Антонова" і зустрічає наші літаки з прапором України Максиму Ричардзу-Ревту було всього два роки, коли його всиновили іноземці та перевезли з дитячого будинку у Львові до Канади. Він не розмовляє українською, але каже, що любить Україну і особливо - наші літаки. Два місяці тому Макс зробив тату з зображенням тризуба і логотипу українського виробника літаків "Антонов". "Антонов - компанія, через яку я закохався в авіацію. Як можна не любити Ан-124 і Ан-225 (літаки  "Руслан " і "Мрія". - Ред.)! І це тату - нагадування, чому я люблю авіацію і чому вибрав її для своєї подальшої кар'єри. А тризуб в моєму тату змушує мене пишатися тим, звідки я родом", - розповів пан Ричардз-Ревт BBC Україна. Макс зараз працює в аеропорту Торонто агентом з обслуговування літаків на пероні. І з особливими почестями зустрічає українські літаки - завжди з національним прапором. Його історію розповів в соцмережі керівник авіаперевезень ДП "Антонов" Євген Ківа. Як пояснив канадець, він зустрічає українські літаки з синьо-жовтим прапором, щоб їх не плутали з російськими. За словами пана Ревта, спочатку у нього був маленький прапорець, потім він придбав більшого, а тепер зовсім великий. А проводжає український екіпаж Максим фірмовим тортом із зображенням українських літаків. "Цей хлопець ще й підготував ось такого прекрасного солодкого красеня для нас. Чи можна бути ще більш закоханим в наші літаки??? Макс, красно дякую тобі і пишаємося", - написав у Facebook Євген Ківа.
Дозвілля Тонкий лід: як рятувати того, хто провалився і не втопитися самому Рятувальники Миколаєва опублікували перелік правил, які збережуть життя і здоров'я, якщо ви вирішили відпочивати взимку біля водойм. А зараз саме той час, коли водойми почали покриватися льодовим покриттям. Однак воно дуже небезпечно! Так рибалкам слід пам'ятати ряд таких правил: - не можна пробивати поруч багато лунок- не можна збиратися на льоду великими групами;- не можна пробивати лунки на переправах;- не можна ловити рибу у вимоїн;- потрібно завжди мати при собі мотузку довжиною 12-15 м. Якщо ж сталося так, що ви провалилися під лід. Перш за все не піддавайтеся паніці, намагайтеся не збивати дихання, триматися на плаву, уникаючи занурення з головою в воду. - намагайтеся вилізти на лід, наповзаючи на його край грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги- намагайтеся якомога ефективніше використовувати своє тіло, збільшуючи їм опорну площу на льоду- вибравшись на лід, перекотіться і відповзайте в той бік звідки Ви прийшли, де міцність льоду вже перевірена. Якщо під лід провалився інша людина - як її врятувати:- крикне їй, що ви поспішаєте на допомогу, кличте на допомогу інших людей чи викличте рятувальників за телефоном- наближайтеся до ополонки поповзом, широко розкинувши руки, найкраще підкласти під тіло лижі, дошку, фанеру;- Чи не підповзаючи до самого краю ополонки, подайте потерпілому палицю, лижу, шарф, мотузку, санки чи щось подібне і витягніть його з води на лід;- витягнувши потерпілого на лід, разом з ним поповзом повертайтесь назад.
Події Замах на Окуєву і Осмаєва: підозрюваний не визнає провину Підозрюваний в першому замаху на екс-добровольців АТО Аміну Окуєву і Адама Осмаєва не визнає свою провину, а також відмовляється співпрацювати зі слідством. Про це розповів його адвокат Олексій Дубина в інтерв'ю Українській правді. Він повідомив, що підзахисний, який проходить у справі як Олександр Дакар, зі слідством не співпрацює. "Наша позиція така: нема чого співпрацювати з ними, вони на нього вже повісили ярлик "чеченського кілера", - каже Дубина. Адвокат повідомив, що Дакар дійсно був в машині Осмаєва і Окуєвої, але не стріляв в них. «Він не збирався нікого вбивати. Він не мав ніякого наміру. Ні в кого не потрапляв і не стріляв», - каже Дубина. За його інформацією, зараз слідство зупинено, правоохоронці встановлюють особу підозрюваного. За даними адвоката, прокуратура направила офіційний запит до Росії, щоб з'ясувати справжнє прізвище Дакара.
Політика У МЗС Польщі хочуть очистити відомство від московських випускників Яцек Чапутовіч, Міністр закордонних справ Польщі збирається звільнити співробітників відомства, які отримували свою освіту в Московському інституті міжнародних відносин (МДІМВ). Натомість він планує набрати нових співробітників, навіть якщо це знизить рівень кваліфікації установи, інформує Еспресо. Яцек Чапутовіч, працюючи ще на посаді заступника міністра, скоротив вимоги до дипломатів Польщі та працівникам консульської служби, а також звільнив директора дипломатичної академії Артура Харазіма. За даними джерела, однією з причин звільнення екс-глави польського МЗС Вітольда Ващиковського стало його небажання міняти персонал в Міністерстві. Він виступив проти звільнень і прийому на роботу у відомство осіб без дипломатичного досвіду.
Дозвілля оформление ленты  У Кім Кардашьян і Каньє Уеста народилася третя дитина. У світської левиці Кім Кардашян і її чоловіка Каньє Уеста напередодні - 15 січня народилася третя дитина. Їх сурогатна мати народила «здорову» дівчинку о 12.47 ранку 15 січня вагою 7 фунтів 6 унцій. Про це зірка оголосила в повідомленні на своєму веб-сайті під назвою «Вона тут! Ми такі закохані. Ми з Kanye раді повідомити про прибуття нашої здорової, красивої дівчинки", - написала Кім. «Ми неймовірно вдячні нашій сурогатної матері, яка здійснила наші мрії. Вона дала нам найбільший подарунок, який може бути. Спасибі і нашим чудовим лікарям і медсестрам за їх особливу турботу ", - написала зірка. Кім Кардашян зважилася на сурогатне материнство через ускладнення зі своїми двома попередніми вагітностями. У той же час вона раніше заявляла, що зважитися на сурогатне материнство не просто. «Будь-хто, говорячи або думаючи, що це просто легкий вихід, помиляються. Це важко, тому що ви не контролюєте ситуацію". Подружжя також зізналося, що їм важко пояснити процес сурогатного материнства своїм дітям. Вони досі не вирішили, як познайомлять цю жінку зі своїми дітьми. На фото Дейлі Мейл - сурогатна мати Кардашьян.
Політика Україні безкоштовно дістанеться летальне озброєння від США Україна безкоштовно отримає летальне оборонне озброєння, про поставки якого адміністрація американського президента прийняла рішення в кінці 2017 року. Про це повідомляє посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю РБК-Україна. «Дійсно в 2017 році Адміністрація президента США прийняла рішення надати Україні додаткові оборонні можливості. Поки що подробиць, як це буде зроблено, немає. У США, як і в Україні, є певна процедура - для реалізації рішень ми повинні повідомити Конгресу, як це буде зроблено. Тільки після проходження цієї процедури, ми приступимо до реалізації», - говорить Марі Йованович. На питання, чи будуть це поставки від уряду Америки або від приватних комерційних компаній, посол сказала, що мова йде про допомогу уряду. «Ми говоримо зараз про оборонну допомоги, яка надається від уряду США Україні. Комерційні контракти і комерційні продажі - це інше питання», - каже вона. Йованович уточнила, що наша країна отримає озброєння абсолютно безкоштовно.
Політика Глава ДФС Києва могла підробити довідку учасника АТО для уникнення люстрації Начальник ГУ ДФС в столиці Людмила Демченко згадується в ряді кримінальних справ. Про це «Нашим грошам» стало відомо з ЄРДР. Серед іншого згадується про справу від липня 2015 року, яку веде прокуратура міста Краматорськ. «Те, що в ньому фігурує Людмила Демченко, підтверджує постанову Краматорського міського суду, згідно з яким прокурор міста Станіслав Опря отримав доступ до даних про вхідні та вихідні дзвінки sim-карти Демченко», - сказано в повідомленні. Як стверджує видання, в рамках цієї справи встановлено ряд службових осіб Головного управління ДФС Києва, які застосували підроблені довідки учасників АТО, щоб уникнути люстрації, в тому числі начальник ГУ ДФС в Києві. Відносно Людмили Демченко було встановлено, що вона нібито працювала медсестрою в зоні АТО, але фактично була в санаторії, який розташований в Конча-Заспі. Справа була внесена в ЄРДР за ознаками злочину, яке передбачено ч.1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України», - сказано в повідомленні.
Політика Краще ви до нас: в ГПУ відреагували на лист Поклонської Колишнього «прокурора» окупованого Криму Наталю Поклонську запросили до Шевченківського районного суду Києва, щоб обговорити теми держзради і заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Про це інформує керівник прес-служби відомства Андрій Лисенко у себе на сторінці в Facebook. «Поза всяких сумнівів і застережень представники Генеральної прокуратури України із задоволенням поспілкуються з екс-«прокурором» окупованого Криму Наталією Поклонською на тему заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу і державної зради, а також сформулюють ексклюзивні відповіді на її питання, якщо вона прибуде за адресою: 03057 Київ, вул. Дегтярівська, 31-а. Законні підстави для цього є», - пише він. Раніше ми повідомляли, що «няш-мяш» Поклонська з дивним проханням звернулася в Генпрокуратуру України.

Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Проти енергетичного вампіризму існує багато способів захисту: це і амулети, і обереги, і візуалізації та змови....
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Загадкові та потайливі люди завжди викликають інтерес у оточуючих Астрологи виділяють п'ять Знаків Зодіаку, як....
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Існує безліч способів ворожіння, завдяки яким ви можете дізнатися про своє майбутнє Однак багато хто з них зас....
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
більше матеріалів




/-2,0610148906708-/ /-pc-/
Top