counter
Архів Повернутись назад 14 Грудня 2016
14 Грудня
За кордоном Екс-співробітник Uber звинуватив компанію в стеженні за користувачами Учора, 12 грудня, Уорд Спангенберг, після одинадцяти місяців роботи в службі безпеки сервісу Uber, подав позов на компанію, де вказав, що вона використовує внутрішню систему відстеження пасажирів для таємного спостереження за «політиками на високій посаді, знаменитостями і своїми знайомими». Про це інформує видання Reveal. У позовній заяві колишній співробітник компанії стверджує, що персональні дані користувачів Uber, зокрема ім'я, місця початку і закінчення поїздки, маршрут, тип гаджета, з якого було зроблено замовлення, адреса електронної пошти тощо, зберігаються в незахищених базах на зразок Google Sheets. Це призвело до того, що співробітники сервісу почали використовувати доступ до особистої інформації для відстеження певних особистостей - зірки або колишні дівчата, дружини або бойфренди. З повним текстом позову англійською можна ознайомитися тут.
Політика Сьогодні Аваков представить нову стратегію державної міграційної політики Кабінет міністрів України в середу, 14 грудня, розгляне на своєму засіданні нову стратегію державної міграційної політики. Згідно з порядком денним засідання уряду, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков буде представляти проект указу Президента про Стратегію державної міграційної політики України на період до 2025 року. У пояснювальній записці до документа наголошується, що нова стратегія покликана посилити увагу до міграційних проблем, направити і згуртувати суспільство з метою їх вирішення, забезпечити взаємозв'язок міграційної політики з іншими сферами діяльності держави, перехід від політики реагування у відповідь на зовнішні і внутрішні чинники в сфері міграції, які вже мали місце, до більш активної, цілеспрямованої політики.
Економіка В Україні сигарети і горілка знову виростуть у ціні Верховна Рада України розглядає зміни до Податкового кодексу щодо підвищення акцизів на алкоголь і тютюн. Вже в 2017 році вартість пачки сигарет зросте на 30%, а пляшка горілки коштуватиме дорожче на 20%, передає Znaj.ua. Зростання вартості на цю продукцію буде головним наближенням до норм європейського законодавства, де вона дорожче в рази. У нас в країні акцизи на сигарети повинні бути в 6 разів вищі. Також зростання цін скоротить вживання тютюнової продукції. «У 2008 році українці викурили 125 млрд сигарет, в 2015-му - 73 млрд штук. Ми стали палити менше, а підвищення акцизів - корисно для країни», - говорить глава українського центру контролю над тютюном ГО «Життя» Андрій Скіпальський. За його словами, що в 2008 році бюджет України отримав від продажу сигарет 3,5 млрд гривень, а в 2015 - 22 млрд гривень.
Політика Тимошенко і Порошенко лідирують у президентському рейтингу з незначним відривом Український президент Петро Порошенко і лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко отримали б найбільшу підтримку українців на президентських виборах, якби вони проводилися найближчим часом. Про це свідчать результати соціологічних досліджень, які були проведені Центром соціальних і маркетингових досліджень «СОЦИС» та соціологічною групою «Рейтинг». Згідно з результатами опитування, які були опубліковані 14 грудня в агентстві Інтерфакс-Україна, на наступних виборах Порошенка підтримали б 14,7% опитаних, Тимошенко - 14,6% респондентів серед тих, хто планує брати участь у голосуванні і вже визначився з виборів. Далі в президентському рейтингу йде керівник фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко (10% голосів), лідер партії «За життя» Вадим Рабинович (9,2% респондентів), лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко (9,2%).
Події Одеський блогер наклав на себе руки на Прикарпатті Біля озера Забуте в Івано-Франківській області було знайдено тіло одеського блогера Максима Ліпатова. На своїй сторінці в соціальній мережі він написав передсмертний пост, який був опублікований 12 грудня, пише ВГороде. «Це відкладений пост. Якщо він опублікувався, значить, мене більше немає... Я намагався стати нормальним, чесно намагався. Але у мене розлад особистості (точніше кажучи, моя особистість до кінця не сформувалася, а в 28 років пізно щось міняти). Довго цього не розумів, поки не почав стикатися з такими ж хворими, як і я. Ми небезпечні. До того ж до мене приходить розуміння, що я не зможу побудувати міцну сім'ю з коханою, народити і виховати дітей, тому що я не нормальний. Прошу не звинувачувати нікого в моїй смерті. Еволюція робить своє, непристосовані вимирають. Я це усвідомив і йду сам», - пише блогер. Брат загиблого, Михайло, підтвердив смерть блогера.
Економіка Блокування закону про спецконфіскацію не зірве плани Кабміну щодо підвищення мінімалки до 3200 грн Блокування закону про спецконфіскацію не зірве плани Кабміну щодо підвищення мінімалки до 3200 грн.  Про це перед засіданням Кабінету міністрів 14 грудня повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент АСН.  "Закон про спецконфіскацію не мав жодного відношення до мінімальної зарплати (з 1 січня 2017 року, як планує Кабмін у бюджеті на наступний рік, в розмірі 3200 грн. - АСН). Спецконфіскація мала відношення до загальних доходів бюджету... Це не впливає на соцвиплати",- заявив Рева. При цьому він визнав, що кошти після прийняття цього закону планувалося направити на силові структури, тому постраждає в першу чергу сектор оборони.  "Ці гроші планувалося спрямувати на покращення матеріально-технічних забезпечення. Тому те що закон заблоковано дуже прикро. Будемо далі працювати з депутатами, переконувати, що його потрібно підтримувати",- наголосив він.   
Політика Можливо, Україні підійде норвезький формат співпраці з ЄС Безвіз з ЄС просто затягують. А відмова Нідерландів ратифікувати угоду про асоціацію - проблема, вважає політолог Володимир Фесенко. "Не варто плутати процеси щодо безвізового режиму з ЄС і угоди про асоціацію України і ЄС. Якщо щодо безвізового режиму процес затягнувся, причому з вини ЄС, і голосування буде на початку 2017 року, то позиція Нідерландів щодо угоди про асоціацію з Україною - складніша" , - заявив він. Фесенко нагадав, що стосовно угоди про асоціацію з Україною в квітні року, що минає, в Нідерландах пройшов референдум, де третина, тобто хоч і меншість від усіх громадян, але все-таки проголосували проти її ратифікації. Це пов'язано як з міграційними процесами в самому ЄС, так і з наближенням виборів у Нідерландах. "Вони стали заручниками свого" нідерландського "популізму... Є також підозри, що ті, хто ініціював там референдум, ініціативні групи, були пов'язані з Росією. Але все це в підсумку серйозно вдарило по Україні". Політолог звернув увагу на те, що "угода про асоціацію України і ЄС вже діє! Але виникає тоді неоднозначна і суперечлива ситуація: що робити, якщо угода діє, але вона не ратифікована до кінця? Ця ситуація заплутана і незрозуміла. Якщо по безвізу, в принципі, все зрозуміло, це рішення просто затягують. То щодо угоди про асоціацію ситуація більш заплутана. І я не знаю, як вийти з цієї ситуації, не знаю, як із неї вийдуть у самому ЄС. Не думаю, що всі члени ЄС і сам Брюссель готові будуть піти на перегляд угоди про асоціацію з Україною. Але це вже не проблема України, це вже проблема Брюсселя", - вважає він. За оцінками експерта, якщо ЄС все-таки піде на те, щоб переглянути угоду про асоціацію з Україною, то ситуацію не варто драматизувати. Навпаки, потрібно почати поводитися як Нідерланди, почати торгуватися, раціоналізувати процес євроінтеграції і нарешті позбутися всіх ілюзій європейської інтеграції. У цій ситуації, на думку Фесенка, для України був би прийнятний "норвезький варіант". Він нагадав, що Норвегія не входить у ЄС, але має ЗВТ з ЄС в низці вигідних для її економіки сфер.
За кордоном У Кремлі не стали коментувати можливе розміщення військової бази США на Курилах Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відмовився коментувати інформацію про те, що на двох островах південних Курил можливе розміщення американських військових баз, в разі якщо вони будуть передані Японії, передає РИА Новости. «Зустріч секретарів Рад безпеки РФ і Японії Сетаро Яті і Миколи Патрушева була непублічною, її підсумки РФ не коментує», - заявив Пєсков. За даними японської преси, якщо Курильські острови будуть перебувати під суверенітетом Японії, на них буде поширюватися договір безпеки між Японією і США. «Я хотів би в цьому контексті, напевно, нагадати думку, яку висловив президента Путін в інтерв'ю японським ЗМІ, яка зараз широко обговорюється, який говорив про те, що ми, безумовно, не можемо абстрагуватися від наявності певних союзницьких зобов'язань із Японією при розгляді різних чутливих питань у наших двосторонніх відносинах», - продовжив спікер Кремля.
Політика оформление ленты  Гройсман повідомив, що засідання уряду тепер проводитимуть «по-новому» Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про оновлення обладнання та програмного забезпечення для роботи засідань Кабінету міністрів. Про це він заявив під час засідання уряду у середу, передає кореспондент АСН. «Нам потрібно підвищувати прозорість нашої роботи, роботи уряду і нашу технологічність», - сказав глава уряду. Більше того, за його словами, «треба зменшувати витрати на операційну діяльність уряду». «Впровадження нових технологій дає нам можливість бути відкритими, прозорими, оперативними, швидко приймати рішення необхідні. І для цього ми впроваджуємо повноцінне електронне урядування в уряді. Сьогодні ми маємо вже нове устаткування для роботи засідань Кабінету міністрів, в тому числі фіксації прийняття рішень, текстових частин, впровадження повноцінного електронного документообігу. І все це буде сприяти і зменшенню витрат і відкритості нашої діяльності», - сказав Гройсман.  
За кордоном В Алеппо поновилися бойові дії Вранці в середу, 14 грудня, після оголошеного напередодні припинення вогню в Алеппо знову почалися бойові дії, повідомляє Reuters. За даними агентства, нові зіткнення почалися на тлі затримки з евакуацією утримуваних повстанцями районів через нові умови Ірану, який є одним з головних союзників сирійського режиму Башара Асада. Проопозиційний телеканал повідомив, що планова евакуація зараз може бути відкладена до четверга. За інформацією російського Центру примирення ворогуючих сторін у Сирії, повстанці східного Алеппо порушили домовленості з сирійською владою про їх виведення з міста і відновили бойові дії вранці, їхню атаку було відбито. «Виведення бойовиків планувався близько 6:00 за місцевим часом пасажирськими автобусами через коридор в кварталі Салах-ед-Дін. Після прибуття транспорту до раніше обговорених місць з боку бойовиків почався обстріл колони», - наводить ТАСС повідомлення центру.
Політика У 2017 році Україні знадобиться $5 млрд кредитів. Хто дасть? Днями голова Національного банку Валерія Гонтарева повідомила, що сподівається на отримання четвертого траншу фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду вже не до кінця цього року, а в січні-лютому 2017 року. "Ми сподіваємося, що на початку наступного року відбудеться засідання директорів ... Сподіваємося на початок наступного року. Десь в січні-лютому. Точніше не можу сказати", - сказала Гонтарева. Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою обсягом фінансування 17,5 млрд доларів у вересні 2016 року. Нашій країні  було надано третій транш у розмірі 1 млрд доларів. Два попередні транші ми отримали в 2015 році. Вимоги МВФ, які стопорять надання четвертого траншу обсягом 1.3 млрд доларів - це прийняття державного бюджету на 2017 рік і досягнення першими 40 банками необхідного рівня капіталізації і реальна боротьба з корупцією. МВФ не припинить співпрацю, але і гроші дасть не скоро Очікування глави Нацбанку щодо виділення четвертого траншу МВФ більш оптимістичні, ніж прогнози закордонних і українських експертів. Так Міжнародне рейтингове агентство S & P Global Ratings спрогнозувало, що чергова фінансова допомога від основного кредитора країни надійде в першій половині 2017 року, повідомляє УНІАН. «Наші рейтинги відображають припущення, що уряд продовжить виконання умов програми МВФ і буде підтримувати відносини з партнерами. Наступний транш МВФ, а також пов'язана з ним допомога зовнішніх організацій-донорів, швидше за все, надійдуть в першій половині 2017»- повідомили в агентстві.   Подібні очікування і у експертів Міжнародного фонду Блейзера. Виконавчий директор фонду Олег Устенко прогнозує, що до літа 2017 року програму співпраці України з МВФ буде поставлена ​​на паузу. Хоча експерт також не виключає що в рамках цієї програми МВФ Україна може більше взагалі не отримати жодного траншу. «Ця програма в кінці 2018 року спливає і до того часу є ризики взагалі ... вона начебто буде існувати, але грошей ти за неї отримувати не будеш», - вважає Устенко. МВФ незадоволений рівнем тіньової економіки та корупції в Україні На думку експерта, затримка в наданні наступного траншу обумовлена ​​тим, що в МВФ вважають, що в Україні не проводяться реформи і немає реальної боротьби з корупцією. Особливо представників Міжнародного кредитора шокували результати електронного декларування українських чиновників, вважає Устенко. «Ви уявіть, що ви сидите в Вашингтоні і слухаєте милі розповіді з приводу того, що країна намагається просунутися по шляху проведення реформ і у вас просять видати решту 10 мільярдів. І тут бабах і ви бачите результати електронного декларування. І виникає відразу питання: «У вас же корупція там неймовірна!». У МВФ існують оціночні параметри - рівень тіньового сектору в країні 50%. Це означає, що «в тіні» виробляється рівно стільки, скільки «на світлі». На світлі 90 мільярдів доларів і в тіні 90 мільярдів. Складно припустити, що корупційний податок становить 20%? Не складно. 20% від 90 мільярдів, 18 мільярдів доларів. Ти взагалі про що просиш ?!», - порахував експерт. Без програми МВФ Україні більше ніхто не дасть грошей Але тут проблема глибша, вважає Устенко. Якщо в Україні буде згорнута програма МВФ, то у неї не буде ніякого іншого грошового ресурсу, оскільки жодна інша міжнародна інституція не дасть грошей. Такої ж думки дотримується і керуючий партнер компанії Capital Times Ерік Найман. Він не виключає, що припинити надавати фінансову допомогу Україні може ще одна держава-донор. А посприяти в цьому може сама ж українська влада. «Нова адміністрація президента (США. - Ред.), мабуть, висуне більш конкретні вимоги українській владі і, цілком можливо, українська влада не захоче на них відповісти, тому що там буде більше прагматизму, менше «бла-бла шоу», менше відсилання, що у нас агресія, я думаю, там будуть вимагати конкретику. А конкретика передбачає деолегархізацію, а деолегархізація - це самим собі на голову наступити», - заявив Найман. Тимчасове припиненням фінансування України з боку МВФ і США відразу відіб'ється на показниках країни в міжнародних рейтингах. «Якщо ви подивитесь на прес-релізи рейтингових агентств, то вони там пишуть, що все - завдяки програмі МВФ. І ось вони навіть вникати не будуть у наші проблеми, вони побачать, що МВФ «на паузі», і відразу напишуть - зниження рейтингу до рівня ССС», - додав Устенко. У 2017 році Україні потрібні близько 5 млрд доларів зовнішніх кредитів А ось для України така затримка у фінансуванні міжнародними організаціями вкрай негативно позначиться на економіці. І в першу чергу ускладнить задачу обслуговування зовнішніх боргів і їх виплати. У 2017 році Україна повинна виплатити за зовнішніми боргами 3,6 млрд доларів. «Мінімальна потреба України у зовнішньому кредитуванні знаходиться на рівні близько 5 мільярдів доларів. Без цих 5 мільярдів доларів підтримувати фінансову стабільність в країні буде вкрай важко», - вважає Устенко. На офіційному ж рівні представники Міжнародного валютного фонду не висловлюються щодо довгострокової відстрочки виділення фіндопомоги Україні. Але разом з тим у Фонді поки і не визначилися з датою засідання по Україні і не виключають, що обговорення програми реформ і, як результат, прийняття рішення про виділення нашій країні четвертого кредитного траншу відбудеться вже в новому році.
Політика Гройсман назвав мітинг під Кабміном «флешмобом» Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий доповів, що за проплаченою акцією під будівлею уряду стоїть «спиртова мафія» Чеботарьова, передає кореспондент АСН. «Що там за флешмоб проходить зараз біля Кабінету міністрів на вулиці?» - спитав прем'єр-міністр Володимир Гройсман у міністра АПК Тараса Кутового, маючи на увазі акцію протесту за відставку міністра АПК. Міністр Кутовий повідомив, що акція протесту насправді проплачена, не має жодного відношення до профспілок АПК. За його словами, насправді за акцією протесту стоїть ОЗУ «лешиків», яке заробляло на продажу «чорного спирту» та виступає проти приватизації «Укрспирту». Але завдяки діям міністерства щодо перевірок в «Укрспирті»  «250 млн грн на місяць додатково з'являються у підприємства в результаті детінізації». «За чотири місяці відбулася детінізація, яка в рік за нашими підрахунками додатково буде давати 5-6 млрд грн. За цим стоїть такий собі пан Чеботарьов, який перебуває у розшуку правоохоронців, який мав відношення також до організації тітушок на антимайдані, а також, за певною інформацією, перебуває зараз у Росії... Але мене жодні флешмоби не зламають», - попередив Кутовий. Заслухавши міністра АПК, голова уряду Володимир Гройсман подякував Кутовому, наголосивши, що правоохоронні органи мають відреагувати на подібні «хороводи, які вже стали професійними», а також покласти край будь-яким тіньовим схемам у спиртовий галузі.  
Політика оформление ленты  У мережі скандал. "Кордівці" починають обшук із криками "Двері, бл ... ть!" У мережі вибухнув черговий скандал, пов'язаний з діяльністю поліції. Адвокат Сергій Тарасюк на своїй сторінці в соцмережі опублікував записи з відеокамер спостереження, на яких зафіксовано, за його словами, обшук однієї з IT-компаній. Те, що передбачувано мало бути звичайним обшуком, перетворилося на розгром і залякування співробітників компанії, а представники поліції, а це, за словами адвоката, був «КОРД», вели себе неадекватно і на початку обшуку навіть не попередили співробітників про те, що будуть проводити обшук за санкцією суду. На початку обшуку один зі спецпризначенців, намагаючись відкрити двері, відриває ручку, б'ється в двері кулаками вигукуючи: «Двері, бл...ть, двері!!!», потім спецпризначенець кілька хвилин також із матами, молотом і ломом борються з неприступними дверима. Зрештою «кордівці», які увірвалися в офіс, тягають за грудки співробітників, обшукують їх, зокрема і дівчат, відбираючи все, що трапляється під руку, заявив адвокат. Сергій Тарасюк повідомив, що представники поліції заклеїли відеокамери скотчем, погрожували співробітникам, залякували людей, змушували підписувати протоколи, винесли з будівлі особисті речі співробітників. Адвокат публічно пообіцяв засудити поліцейських і слідчих за неадекватну поведінку. Обережно, на відео - ненормативна лексика.   Нагадаємо, на початку грудня в селі Княжичі між співробітниками держохорони і представниками КОРДу сталася перестрілка, в якій загинуло п'ятеро людей.
Політика У НАБУ повідомили про перенесення допиту Охендовського Підозрюваний у справі «чорної каси» Партії регіонів голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський в середу вранці, 14 грудня, не прибув на допит в Національне антикорупційне бюро з особистих причин. Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра. «Вчора під час повідомлення про підозру голові ЦВК було вручено повістку про виклик на допит. Сьогодні він не з'явився з особистих причин, допит перенесено за погодженням з детективами», - розповіла вона. Нагадаємо, що 13 грудня детективи НАБУ повідомили Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України («Одержання хабара у великому і особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище»). За даними слідства, голова ЦВК отримав з «чорної каси» регіоналів як мінімум $161 698.
оформление ленты  На Донбасі поранені четверо українських військових На Донбасі за минулий вівторок, 13 грудня, четверо військовослужбовців Збройних Сил України та один прикордонник отримали поранення. Про це на брифінгу 14 грудня повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко «За минулу добу в результаті бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, четверо отримали поранення. Також один співробітник Держприкордонслужби отримав легке поранення в результаті обстрілу КПВВ «Станиця Луганська» з боку бойовиків. Йому надали медичну допомогу на місці і його життю нічого не загрожує», - заявив Лисенко. За даними Міноборони, бойовики знизили кількість збройних провокацій і обстрілів по всій лінії зіткнення майже втричі - з 42 обстрілів за 12 грудня до 15 за 13 грудня. Переважна більшість провокацій супроводжувалася вогнем із заборонених мінометів і артилерії.  
Політика Катастрофа MH17: У ГПУ заявили про встановлення близько 100 осіб, причетних до трагедії Слідство на сьогоднішній день встановило близько 100 осіб, причетних до катастрофи пасажирського Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом. Про це на брифінгу в середу заявив перший заступник генпрокурора України Дмитро Сторожук, передає Інтерфакс-Україна. «У рамках слідства встановлено близько сотні осіб, причетних до трагедії... На сьогодні ми не оголошуємо, хто є підозрюваним або свідком, бо роль кожної людини ще не встановлена», - сказав представник ГПУ. За його словами, в кожній країні, яка входить в міжнародну слідчу групу (Україна, Нідерланди, Бельгія, Австралія і Малайзія), встановлюється програма захисту свідків, так як для встановлення обставин і причин авіакатастрофи дуже важливі свідчення людей. Нагадаємо, що 17 липня 2014 року в небі над Донбасом зазнав аварії пасажирський авіалайнер Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Згідно з оприлюдненими результатами розслідування спільної слідчої групи, падіння літака було викликано вибухом бойової частини, встановленої на ракеті, випущеної російським зенітно-ракетним комплексом «Бук» на окупованій проросійськими бойовиками території біля селища Первомайське Донецької області.
Політика Гройсман про людей з інвалідністю : «Ми люди чи нелюди?» Прем'єр дав доручення раді з питань інвалідів "нарізати" до кінця тижня завдання.  Про це на засіданні уряду 14 грудня заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.   "До кінця тижня я прошу, зберіть раду інвалідів, наріжте завдання. Бо не можна бути такими черствими... Відношення до інвалідів показує: ми люди чи ми нелюди? Я думаю, що ми люди", - сказав Гройсман.  Прем'єр нагадав, що 29 грудня відбудеться засідання уряду, де буде розглянуто питання щодо затвердження плану підтримки інвалідів.  У свою чергу, міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив: "З 1 березня 2017 року передбачено відновлення щорічного перерахування страхових виплат тим, хто постраждав на виробництві, що були зупинені з 1 січня 2016 року. Це стосується 220 тис. потерпілих на виробництві".  З 1 січня 2017 року буде встановлено новий рівень мінімальної пенсії тих, хто отримав інвалідність у результаті нещасного випадку на виробництві на рівні на 1 грудня 2016 року за втратою працездатності.  Органи Пенсійного фонду вже проводять перерахунок.         
За кордоном Суд Амстердама зобов'язав Україну компенсувати 111 тис. євро за зберігання «скіфського золота» Окружний суд Амстердама ухвалив, що Україна повинна компенсувати витрати в розмірі 111 тис. євро за зберігання «скіфського золота» в музеї Алларда Пірсона, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Telegraaf. «Україна повинна виплатити суму в 111 тис. євро, яку музей Алларда Пірсона витратив на зберігання і інвентаризацію скарбів Криму», - йдеться в повідомленні. За даними видання, протягом наступних трьох місяців «скіфське золото» буде зберігатися в музеї Амстердама, поки йтиме процес оскарження. Нагадаємо, що 14 грудня окружний суд Амстердама визнав, що вивезене в 2014 році на виставку в Нідерланди з кримських музеїв «скіфське золото» належить Україні. «Скіфське золото» вивезли на виставку в Амстердам з музею Криму в лютому 2014 року.
Політика оформление ленты  Адвокати заявляють, що прокурори у справі про побиття студентів домовилися з «екс-беркутівцями» Колишній «беркутівець», який після Революції Гідності продовжив роботу на одному з керівних постів Національної поліції, Андрій Дідюк, був звільнений з посади в листопаді 2016 року. Про це він заявив у коментарі журналісту АСН під час засідання Шевченківського суду, який розглядає справу щодо побиття студентів під стелою на Майдані Незалежності в Києві 30 листопада 2013 року. Таким чином він підтвердив інформацію начальника столичної поліції Андрія Крищенка, який раніше заявив, що Дідюк з листопада не працює в поліції. Нагадаємо, раніше адвокати Небесної Сотні заявили, що на їхній запит в МВС заявили, що Дідюк нібито продовжує працювати в поліції. Під час суду адвокат потерпілої сторони Олександр Башук заявив відвід групі прокурорів, заявивши, що ті, вступивши в змову з адвокатами обвинувачених «екс-беркутівців», саботують процес. Однак суд не задовольнив це клопотання. Також адвокат потерпілої сторони заявив, що його хотіли допитати під час суду як свідка, в той час як КПК забороняє такі дії. Після засідання суду з потерпілими зустрівся заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк. Нагадаємо, саме після побиття спецназом мирної акції студентів 30 листопада 2013 року в Києві почалися масові протести, які переросли у повстання проти режиму екс-президента Віктора Януковича.
Політика Гройсман доручив провести міжнародний аудит Фонду держмайна Кабінет міністрів України відкладе прийняття всіх рішень Фонду державного майна питань через проведення аудиту його діяльності. Про це на засіданні уряду 14 грудня заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.   «Є комплексна пропозиція: перевірити, як і наскільки ефективно Фонд державного майна керує підприємствами. Ми зараз подумаємо, хто буде перевіряти... Я думаю, що під це можна залучити міжнародні аудиторські компанії. Під це я знайду гроші», - сказав Гройсман.  Також голова уряду додав, що на час перевірки треба зупинити усі рішення ФДМ, бо «вони там направо-наліво продають державне майно».  Гройсман дав доручення першому віце-прем'єру Степану Кубіву прийняти рішення та визнати механізм проведення міжнародного аудиту Фонду держмайна. 
Суспільство В Україні запроваджують 12-річну шкільну освіту Кабінет міністрів на засіданні 14 грудня схвалив політичну пропозицію Міністерства освіти і науки запровадити 12-річну шкільну освіту, передає кореспондент АСН. «11-річна система навчання в європейських країнах збереглася тільки в Росії, Україні і Білорусії... В нову українську школу, яка навчатиме компетентностям, в перший клас діти підуть в 2018-19 навчальному році, тому що ця школа має сенс тільки тоді, коли це буде новий зміст, нові методики викладання компетентнісного навчання, навчальні матеріали», - заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич. За словами міністра, випускний 12-й клас буде в 2029-2030 навчальному році.  «Початкова школа - 4 роки, як базовий період, адаптаційний цикл і 3-4 класи, потім - базова середня школа, яка буде називатися гімназією, там 5 років, де 5-6 класи мають свої особливості, 7-9 - свої, профільна середня школа (3 роки) - два цикли», - пояснила міністр освіти і науки Гриневич. При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що реформа освіти та перехід на 12 років навчання обговорюється ще з тих часів, як він вчився у школі. Тому, на думку Гройсмана, треба швидше реалізовувати відповідну реформу.   Згідно з проектом, формула нової школи складається з декількох компонентів: новий зміст освіти, засноване на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві; орієнтація на потреби учня в освітньому процесі; партнерство між учнем, учителем і батьками; децентралізація та ефективне управління, що надасть школі реальну автономію; справедливий розподіл державних коштів, яке забезпечує рівний доступ усіх дітей до якісної освіти.  
Суспільство У Мін'юсті озвучили передбачувану дату повернення «скіфського золота» в Україну Міністр юстиції України Павло Петренко спрогнозував, що «скіфське золото» повернеться з Нідерландів до Києва в кінці 2017 року, передає Інтерфакс-Україна. «Я розраховую, що всі бюрократичні процедури, які пов'язані зі скаргами, пройдуть швидко. За моїми прогнозами, якщо справа буде рухатися в нормальному режимі відповідно до процесуальних кодексів Нідерландів, то до кінця наступного року ми можемо побачити цю колекцію вже в Києві», - заявив міністр. Нагадаємо, що 14 грудня окружний суд Амстердама визнав, що вивезене в 2014 році на виставку в Нідерланди з кримських музеїв «скіфське золото» належить Україні. Україна також повинна компенсувати витрати в розмірі 111 тис. євро за зберігання «скіфського золота» в музеї Алларда Пірсона. Експонати кримських музеїв з колекції «Крим - золотий острів у Чорному морі» вивезли на виставку в музей Алларда Пірсона в Амстердамі в лютому 2014 року.
Суспільство У Приватбанку назвали чутки про націоналізацію спланованою атакою У Приватбанку прокоментували чутки про можливу націоналізацію установи. Про це пише перший заступник голови правління фінустанови Олег Гороховський на своїй сторінці в Facebook. За його даними, ця ситуація «зрежисована, так само як і всі попередні». «Сама по собі націоналізація не має для клієнтів і вкладників ніяких наслідків, так як просто призводить до зміни власників. Якби Україна хотіла нас націоналізувати, то держава діяла б «без шуму і пилу». Однак тут все по-іншому: використовуючи нерозуміння людьми суті націоналізації, починає розганятися паніка, щоб це привело до неплатежів і зупинки Приватбанку. Йдеться не про націоналізацію, а про сплановану атаку на установу. Ми, на жаль, знаємо, хто замовник і чиїми руками це все реалізовується», - пише Гороховський. За його словами, в портфелі банку - 80% строкових депозитів і прибігти в паніці за грошима раніше строку не вийде.
Політика Конкурс на голову ДБР не призупинятимуть заради Горбатюка Адміністративний суд Києва відмовив у прийнятті ухвали про призупинення конкурсу на посаду голови Державного бюро розслідувань. Про це кореспонденту АСН повідомив голова департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк. «Нам відмовили у скороченому розгляді, у прийнятті ухвали про призупинку конкурсу в рамках забезпечення позову. Суддя у середині вересня призначив перше засідання аж на 22 листопада. Це -затягування, як і те, що двічі представники конкурсної комісії не з’являлися у суд. Може статися так, що рішення суду буде через пів року. І що тоді? Під мене ДБР проводимуть конкурс вже з діючим головою? Це - маячня», - сказав він. Нагадаємо, Горбатюку конкурсна комісія відмовила у праві взяти участь у конкурсі на голову ДБР, мотивувавши це тим, що він має недостатній досвід роботи. Горбатюк звернувся до суду з цього питання.
Економіка Чому Китаю, який хоче ЗВТ з Україною, наша країна не потрібна Китайцям насправді не цікавий український ринок, а підписанням угоди про Зону вільної торгівлі з Україною ця країна має намір вийти на ринок Європейського союзу. Про це в коментарі АСН заявив виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко. «У китайців є логіка розвитку «шовкового шляху». Для них він іде через територію України. Ось чому китайці вкинули цей інформаційний посил щодо підписання ЗВТ. Чи не тому, що для них цікавий український ринок, не тому, що тут робоча сила коштує 200 євро на місяць, а в Китаї, в містах - 700 євро, а тому що це може бути для них платформою для виходу до тих, хто для них цікавий. Кінцева мета це Європейський союз », - упевнений Устенко. Нагадаємо, на початку листопада під час візиту в Україну посол КРН Вей Ду заявив, що Китай ініціює створення зони вільної торгівлі з Україною і сподівається на активізацію української сторони в цьому питанні.
Суспільство МВС і суди саботують розслідування побиття студентів на Майдані Головні причини повільного розслідування справ щодо побиття студентів на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада 2013 року - брак слідчих, упереджені судові рішення і саботаж з боку керівництва МВС. Про це повідомив голова департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк під час зустрічі з потерпілими по справі побиття студентів, передає кореспондент АСН. Він розповів, що після скорочення департаменту спецрозслідувань замість 3 слідчих справу веде один. «Має бути більша кількість слідчих, має бути сприяння з боку керівництва МВС щодо внутрішніх розслідувань і встановлення винних у дисциплінарних порушеннях. Якщо суди і задовольняють наші клопотання про відсторонення, то від МВС в апеляційні суди ідуть скарги, щоб відновити їх на посаді. Є такі випадки. А МВС до вироку суду навіть не хоче фіксувати у підозрюваних порушення інструкцій. Є несприяння з боку керівництва МВС розслідування. Наприклад, Апеляційний суд звільнив з-під варти беркутівця Бєлова, який підозрюється у причетності до трьох вбивств і 20 вогнепальних поранень. А вчора печерський суд не зважив на аргументи прокурорів щодо збільшення об’єму обвинувачення і залишив його на нічному домашньому арешті», - заявив Горбатюк.  
Економіка Позиції України в Стокгольмському суді з «Газпромом» сильні - Насалик Українська сторона має сильні позиції в Стокгольмському суді, де розглядається перегляд газових контрактів з російським газовим монополістом «Газпромом». Про це в інтерв'ю журналістам за результатами засідання уряду 14 грудня заявив міністр палива та енергетики Ігор Насалик, передає кореспондент АСН.  «Слухання у Стокгольмському суді ще не завершилися. Коли вони завершаться, то тоді всі сторони нададуть свої аргументи... Росіяни запропонували працювати на базі діючого газового договору, чи це можливо? Звичайно, що ні. Я не можу коментувати рішення Стокгольмського суду. Але всі так говорять, я особисто спілкуюся з НАК «Нафтогаз», всі так розглядають, що наші позиції достатньо сильні», - заявив він.  Відповідаючи на питання, чи може Україна втратити $30 млрд, він сказав: «Навпаки, Україна отримає... Якщо ми виграємо суд, то це відобразиться на якості газу».  Наскільки може знизитися ціна на газ у разі, якщо Україна виграє, він додав, що «це мають рахувати економісти».  Він також запевнив, що у будь-якому випадку «транзит газу буде забезпечений». 
Суспільство У Києві почався великий турнір зі сквошу Стали відомі учасники турніру зі сквошу PARETI Squash Open 2016, реєстрація на який завершилася напередодні, 13 грудня. Організатори оголосили перші турнірні пари серед професіоналів. На корти Sport Life Squash Arena вийдуть: англієць Роберт Даддс проти голландця Роша Бахроса, українець Артур Сікора гратиме проти новозеландця Бена Гріндрода, фін Джамі Айджанен гратиме з німцем Янніком Омлором тощо. Нагадаємо, з 13 до 17 грудня в Києві на кортах Sport Life Squash Arena проходить міжнародний турнір зі сквошу, який традиційно проводиться під егідою Професійної асоціації сквошу і за підтримки Федерації сквошу України. В цілому в PARETI Squash Open 2016 беруть участь близько 200 спортсменів, які грають у професійних і аматорських категоріях турніру. Генеральний інформаційний партнер турніру - інформагентство Інтерфакс-Україна.
За кордоном У Польщі викрито злочинців, які переправляли українців до Британії Прикордонники Польщі викрили злочинне угруповання, яке займалося незаконним перевезенням громадян України до Великої Британії, повідомляє Польське радіо. Українцям підробляли документи, з якими ті могли виїжджати до Англії. В афері звинувачуються троє жителів Нижньосілезького воєводства. Про це виданню повідомила спікер Надодрянського загону польської Прикордонної варти, майор Ірена Скулинець. В управлінні злочинним угрупованням підозрюють 50-річну жінку з м. Згожелець і двох чоловіків з Болеславського повіту. «Поліція обшукала кілька місць у Болеславському і Згожелецькому повітах. Там вони виявили 98 польських посвідчень особи, українські та польські закордонні паспорти, а також водійські права, заяви про намір доручити виконання роботи іноземцю. Також були вилучені мобільні телефони, ноутбуки і SIM-карти», - заявила спікер. Громадяни України, користуючись виданими заявами про намір доручення іноземцеві виконання роботи в Польщі, отримували візи в посольстві в Україні. Після віз вони приїжджали до Польщі, звідки, за допомогою підроблених документів виїжджали до Великобританії.
Події оформление ленты  Бандити кинули в машину МВС молоток і вибухонебезпечний пристрій: поранено полісмена Увечері у вівторок, 13 грудня, в Рівненській області стався озброєний напад на місцевого підприємця, в результаті злочинці викрали один мільйон гривень і поранили підприємця і співробітника МВС України. Про це повідомили в поліції Рівненської області. За даними поліції, 36-річний житель Нетішина, приватний підприємець, разом з дружиною рухалися автомобілем Форд у Рівне. Поблизу Села Гільча-1 вони вимушено зупинилися, і в цей час їм перегородив смугу руху ВАЗ 2106. Із салону вийшли четверо невідомих чоловіків у масках - вони почали стріляти по Ford, завдали тілесних ушкоджень чоловікові і забрали сумку з грошима в сумі один мільйон гривень У цей час, як розповіли в поліції, повз на службовому автомобілі проїжджали троє працівників сервісного центру МВС. «Щоб попередити злочин, співробітники сервісного центру зупинилися біля постраждалих. У цей момент розбійники намагалися втекти на автомобілі ВАЗ 2106. Поблизу села Гільча-1 в лобове скло службової машини полетів молоток, вибухонебезпечний пристрій, а потім пролунали постріли. Зловмисники залишили свій транспортний засіб і зникли», - розповіли в поліції. В результаті поранення отримав начальник територіального сервісного центру №5641. Двоє чиновників, які перебували в автомобілі, не постраждали. 36-річний приватний підприємець з Нетішина після надання медичної допомоги від госпіталізації відмовився. За фактом розбою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 4 статті 187: Кримінального кодексу України. По тривозі піднято весь особовий склад Здолбунівського та Острозького відділів, групи реагування патрульної поліції, залучені всі сили і засоби для затримання нападників.  
Політика оформление ленты  Платинові заступники міністрів. Звідки беруться величезні зарплати в КМУ Підопічні Володимира Гройсмана за підсумками 2016 року зможуть отримати до 40 тис. грн у вигляді "стимулюючої виплати". В середньому ж заступник міністра в уряді отримує близько 18 тис. грн. Відповідні надбавки і стимули обіцяють ввести для всіх охочих у виконавчій вертикалі з 2017 року. Про такі плани з впровадження "європейських стандартів" для «цінних кадрів», у нашому випадку - заступників міністрів і фахівців у виконавчій вертикалі влади, розповів АСН віце-прем'єр Геннадій Зубко після засідання Кабміну 14 грудня. Звідки виник інтерес Власне, приводом для того, щоб поцікавитися: хто скільки отримує в Кабміні, стала чергова порція інформації про молоду заступницю Арсена Авакова з питань євроінтеграції Анастасію Дєєву. Преса повідомила, що Дєєва отримала 28 тисяч грн заробітної плати. Так як міністр Аваков на засідання Кабміну 14 грудня не з'явився, журналісти АСН поцікавилися в інших міністрів - скільки і за які заслуги отримують їхні заступники. Головний енергетик країни - за 15 тис. грн   Так, міністр палива та енергетики Ігор Насалик на запитання АСН про те, яка зарплата у його заступників, посміхаючись сказав: "Ой, я не знаю. У мене зарплата 15 тис. грн. Я відмовився від премій і надбавок. Знаєте, мені взагалі було дуже сумно читати, що я нібито поїхав відпочивати. Думаю, що всі бачили цю інформацію. Але це не так. Зараз у мене десь в районі 12-15 тис.". На уточнення про причини незнання розміру зарплати у безпосередніх заступників Насалик подумав і відповів: "Знаєте, у мене просто насправді немає практично заступників! Немає в мене заступника з євроінтеграції (як Дєєва у Авакова. - АСН), немає держсекретаря. Заступника з питань електроенергії мені теж не призначили. У мене фактично з п'яти покладених заступників, є тільки два! Можете собі уявити? Скільки вони отримують? Ну, чесно. Я не дивився. Я ж не підписую ці документи. Але я думаю, що менше, ніж я. Хоча. Знаєте. Може, й більше!" У цей час Насалик зупинив віце-прем'єра Геннадія Зубка, який пробігав повз. "А скільки отримує ваш заступник?" - запитав він у Зубка. Зубко обіцяє заступникам «підвищення в рази» Віце-прем'єр охоче розповів АСН про те, що Міністерство регіонального розвитку розробляє оригінальні кейси. А саме, за його словами, з 1 травня 2016 року не пощастило зберегти рівень зарплат в міністерстві на рівні до 1 травня, а з вересня місяця практично для всіх ввели 50% премій. «Під кінець року ми забезпечимо додаткові виплати. Скільки це буде, я обов'язково розповім. Це будуть суттєві гроші. Від 25 до 40 тис. грн працівникам, які бездоганно працювали, виконали свої коефіцієнти ефективності. Сьогодні заступник міністра може отримувати 18 тис. грн. Думаю, що потрібно говорити не тільки про заступників міністрів, а про головних спеціалістів. Найголовніше - це реалізація реформи. Після введення нами преміювання такий фахівець додатково отримує 4 тис. грн. Заробітна плата зросла до 8 тис. грн. Думаю, що це вже ті гроші, на які ми можемо залучати професіоналів, проводити конкурси", - сказав він.  «До кінця 2016 року, коли буде підписаний наказ про стимулюючі виплати, ми покажемо всю, так би мовити, маршрутну карту, як все відбувалося, як відбувається саботаж, як люди на хотіли працювати за показниками: процесного і проектного менеджементу ... Це дуже цікавий досвід, ми його будемо імплементувати всім бажаючим ", - роз'яснив Зубко. Міністр освіти: "Пишіть листи" Міністр освіти і науки Лілія Гриневич також зізналася, що не знає про заробітки своїх підлеглих. "Не можу сказати зараз. Я напам'ять не знаю їхніх зарплат. Думаю, що вам варто написати інформаційний запит. Ми дуже відкриті, даємо всю інформацію!" - сказала вона. На запитання про те: скільки отримує сама Гриневич, міністр також порадила писати, писати і ще раз писати в її міністерство.
Політика Україна вимагатиме пояснень, чому представник ФСБ РФ веде таємні переговори в Мінську Українська сторона в Тристоронній контактній групі поставить питання перед ОБСЄ та російською стороною про те, що представник Росії веде паралельні переговори про звільнення заручників не в рамках групи. Про це «Українській правді» повідомили співрозмовники в ТКГ. «Українська сторона 21 грудня поставить питання до Гризлова (представник РФ у Тристоронній контактній групі) і в ОБСЄ про те, як вони ставляться до того, що російські представники ведуть паралельні переговори», - повідомив співрозмовник видання. За його словами, така людина на ім'я Андрій у підгрупі є. Він називається представником Міністерства з надзвичайних ситуацій РФ, «хоча потім стало очевидно, що він представник ФСБ», додало джерело. Співрозмовник підтвердив, що 7 грудня, коли нардеп Надія Савченко зустрічалася з ватажками бойовиків, цей представник Росії на ім'я Андрій прийшов на засідання із запізненням на 30 хвилин.
За кордоном У Росії визнали, що «скіфське золото» належить Україні, а не музею Криму Директор Музеїв Кремля Олена Гагаріна вважає обгрунтованим рішення окружного суду Амстердама про повернення «скіфського золота» Україні, оскільки предмети належать державі, а не музею, передає Інтерфакс-Україна. «Дуже важливо розуміти, що весь музейний фонд - це власність держави, а не майно окремо взятого музею або іншої установи культури. В даному випадку, коли предмети були вивезені з території України і належали Україні як державі, це рішення видається мені цілком обгрунтованим», - пояснила директор. Нагадаємо, що 14 грудня окружний суд Амстердама визнав, що вивезене в 2014 році на виставку в Нідерланди з кримських музеїв «скіфське золото» належить Україні. Експонати кримських музеїв з колекції «Крим - золотий острів у Чорному морі» вивезли на виставку в музей Аллард Пірсона в Амстердамі в лютому 2014 року.
Економіка САП через суд хоче розірвати угоду з Фірташем по ЗТМК Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала до Господарського суду Києва позовну заяву з вимогою розірвати угоду про заснування ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» і повернути комбінат повністю у сферу державного управління. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник САП Назар Холодницький. За даними керівника САП, інвестор в особі офшорної компанії TOLEXIS TRADING LIMITED свідомо не виконує зобов'язання, взяті на себе в рамках договору про заснування ТОВ «ЗТМК». Холодницький підкреслив, що незважаючи на те, що частка держави в ТОВ «ЗТМК» становить 51% (контрольний пакет), фактично підприємство було передано в управління наближеного до інвестора менеджменту, яким більшість із залучених інвестицій у розмірі $110 млн розтрачені на погашення раніше створених заборгованостей ДП «ЗТМК» за енергоносії і перед кредиторами, пов'язаними з DF Group. За його словами, ці гроші повинні були піти на фінансування модернізації виробництва в 2013-2015 рр. «У подальшому ці кошти були виведені з України шляхом перерахування на рахунки офшорних фірм. При цьому, на модернізацію виробництва фактично було виділено лише 20 млн грн», - заявив він.
За кордоном Президент Туреччини оголосив про національну мобілізацію проти терористів Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про «національну мобілізацію проти всіх терористичних організацій», повідомляє Hurriyet Daily News. «Як лідер Турецької республіки, відповідно до статті 104 нашої конституції, я оголошую національну мобілізацію проти РПК [Робоча партія Курдистану], ІДІЛ [Ісламська держава], FETO [організація проповідника Фетхуллаха Ґюлена], РНВПФ [Революційна народно-визвольна партія-фронт] і всіх інших терористичних організацій, незалежно від їх назв, аргументів або методів», - сказав Ердоган. За словами президента, Туреччина не може залишити безпеку виключно в руках сил безпеки, тому він закликав усіх громадян допомогти. «Всі, хто володіє інформацією про діяльність цих організацій, повинні негайно інформувати наші сили безпеки», - сказав турецький президент.
Політика У Мінрегіонрозвитку збираються заохочувати співробітників преміями до 40 тисяч гривень Віце-прем'єр Геннадій Зубко анонсував до кінця 2016 року істотне фінансове заохочення для працівників Міністерства регіонального розвитку. Про це він заявив 14 грудня після засідання Кабінету Міністрів, повідомляє кореспондент АСН. «Під кінець року ми забезпечимо додаткові виплати. Це будуть суттєві гроші. Від 25 до 40 тисяч гривень працівникам, які бездоганно працювали, виконали свої коефіцієнти ефективності», - сказав Зубко. Він уточнив що сьогодні заступник міністра може отримувати 18 тис. грн, а головний спеціаліст - близько 4 тис. грн. Хоча, за словами Зубка, з вересня ця сума зросла, оскільки в Міністерстві регіонального розвитку "практично для всіх ми ввели 50%» премій. «Після введення нами преміювання, такий фахівець додатково отримує 4 тис. грн. Заробітна платня зросла до 8 тис. грн. Думаю, що це вже ті гроші, на які ми можемо залучати професіоналів, проводити конкурси", - сказав віце-прем'єр.
Політика Порошенко про переговори Савченко з ватажками «Д / ЛНР»: «Жодної користі ні їй особисто, ні Україні» Президент України Петро Порошенко заявив, що переговори народного депутата Надії Савченко з ватажками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» не несуть користі ні їй особисто, ні Україні. «Мені шкода, адже ця людина пройшла через великі випробування, і я думаю, що такі кроки не несуть користі ні їй, ні країні», - цитує Інтерфакс-Україна заяву Ппезидента,  зроблену 14 грудня під час поїздки в Івано-Франківську область. Нагадаємо, що 7 грудня Надія Савченко їздила в Мінськ і зустрічалася з ватажками «ДНР» і «ЛНР» - Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. За даними ЗМІ, зустріч Савченко з ватажками терористів була організована Федеральною службою безпеки Росії за підтримки посольства РФ в Мінську. Основна мета візиту Савченко - змусити українську владу піти на прямі переговори з бойовиками.
Політика ЗМІ дізналися про умови припинення безвізу для України Європейський Союз може призупинити дію безвізового режиму для громадян України у разі, якщо будуть скасовані або припинені реформи. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на схвалений країнами ЄС документ щодо нового механізму припинення безвіза. Згідно з документом, Європейська комісія повинна моніторити виконання зобов'язань тих третіх країн, громадяни яких звільнені від візових вимог унаслідок успішного завершення діалогу з візової лібералізації. У випадку України, за даними видання, увага буде прикута до моніторингу реформ перш за все у сфері протидії корупції. «Протягом 7 років після вступу в силу візової лібералізації для такої країни Єврокомісія повинна регулярно звітувати перед Європарламентом і Радою ЄС - щонайменше раз на рік, або коли ЄК визнає такий звіт необхідним, або коли Європарламент або Рада ЄС будуть запитувати про нього», - йдеться в документі.
В Україні затримано велику банду наркоторговців: вилучено зброю та 1 млн грн В Україні було знешкоджено злочинну групу, що займається збутом небезпечних наркотиків на території Дніпропетровської, Миколаївської та Київської областей, а також Києва. Про це інформує прес-служба Нацполіції України. За даними Поліції, від підозрювані від продажу наркотиків отримували 70-100 тис. грн на день. Поліція провела спеціальну операцію, в рамках якої було скоєно десять оперативних закупівель для фіксації злочинної діяльності угруповання. Під час обшуків, що були проведені одночасно за всіма адресами проживання підозрюваних у різних областях України, було виявлено та вилучено: 300 грам метадону, 200 грамів амфетаміну, гроші і майно на суму один мільйон гривень, а також зброю і боєприпаси. Всього було затримано шістьох підозрюваних, організатор і збувальники. Розпочато кримінальну справу за ст. 307 ч. 2 КК України.
За кордоном Європарламент виступив за введення додаткових санкцій проти Росії Європейський парламент закликав лідерів Європейського Союзу передбачити можливість уведення санкцій проти нафтогазової, високотехнологічної і збройової галузей Росії для стримування російської агресії в Україні. Про це йдеться в доповіді ЄП з питань спільної європейської зовнішньої політики і політики в галузі безпеки, підготовленій напередодні саміту ЄС 15 грудня в Брюсселі, передає РІА Новини. Як зазначено в доповіді, Європарламент «наполягає на тому, щоб Євросоюз зберіг за собою можливість поетапного введення подальших санкцій, зокрема, щодо високотехнологічної продукції нафтогазового сектора, секторів інформаційних технологій і озброєнь» у разі, якщо Москва продовжить порушувати норми міжнародного права щодо Україна. У доповіді також наголошується, що санкції на адресу РФ є ефективним засобом стримування подальшої агресії Росії в Україні. Крім того, як зазначається в тексті документа, зняття санкцій обумовлено повним виконанням РФ Мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Сході України.
Політика Скайп-конференція зі звільнення заручників не відбулася, - Геращенко У середу, 14 грудня, не відбулося заплановане раніше засідання в режимі відеоконференції гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з питання звільнення заручників. Про це представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, народний депутат Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook. «Сьогодні скайп-конференція не відбулася, ми пропонуємо провести її в четвер, узгодити всі позиції, знайти компроміс, звільнити людей. Якщо є бажання звільнити людей - буде і час на скайп-конференцію, це очевидно», - заявила вона. Геращенко підкреслила, що українська сторона запропонувала передати бойовикам 228 осіб в обмін на 42 українських заручників, яких утримують терористи «ДНР» і «ЛНР». «Ми зробили пропозицію передати 228 тих, кого питали ОРДЛО, і негайно забрати всіх, кого підтверджує ОРДЛО. Щоб до новорічних свят були вдома люди по обидва боки лінії зіткнення», - заявила нардеп.
За кордоном «Він досягає того, чого хоче»: Forbes учетверте назвав Путіна найвпливовішою людиною у світі Президент Росії Володимир Путін учетверте очолив рейтинг найвпливовіших людей на планеті, складений авторитетним американським журналом Forbes. «Уже четвертий рік поспіль Forbes називає президента Росії Володимира Путіна найвпливовішою у світі людиною. Від батьківщини до Сирії і виборів президента США, російський лідер, як і раніше, досягає того, чого хоче», - йдеться в повідомленні видання. На другому місці рейтингу Forbes - обраний президент США Дональд Трамп. Канцлер Німеччини Ангела Меркель закриває трійку найвпливовіших людей у світі. Крім того, в оновлений рейтинг уперше ввійшли прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей (13-е місце), президент Філіппін Дутерте Родріго (70-е місце)  та ін. Всього до рейтингу Forbes увійшли 74 людини з різних країн і сфер діяльності.
За кордоном США прискорять перекидання своїх військ до Польщі Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич і командувач військами США в Європі генерал Бен Ходжес домовилися прискорити перекидання американських військових, які будуть дислоковані на території Польщі, країн Балтії та в Румунії в 2017 році, повідомляє «Радіо Польща». «Наприкінці січня солдати американської бригади вже перебуватимуть на території Польщі. А у квітні сили бойової батальйонної групи будуть розміщені в Ожиші, неподалік від Сувалкського перешийка», - заявив Мацеревич. У свою чергу Ходжес заявив, що частина військової техніки і спорядження американських солдатів перебувають уже на шляху до Польщі. «Зараз, у грудні, ми вже готові до того, щоб американські війська попрямували до Польщі, де почнуться дії з відлякування ворога», - додав американський генерал.
Безробітний британець спустив $ 2 млн випадкового кредиту на стриптизерок, наркотики і сувеніри Безробітний британець Люк Бретт Мур вийшов сухим з ​​води, уникнувши покарання за те, що витратив близько 2 мільйонів доларів, які йому дісталися внаслідок банківської помилки, повідомляє Мirror. Люк оформляв у банку кредит на житло, однак незабаром зрозумів, що банк не обмежив йому суму, яку він може знімати з рахунку в кредит. Замість того, щоб повідомити у банк про помилку, британець пустився берега - купував дорогу нерухомість, гоночні авто, сувеніри з автографами суперзірок. Але найбільшою його пристрастю було відвідування нічних клубів, де він просаджував десятки тисяч доларів на стриптизерок, алкоголь і наркотики. Коли ж банк помітив помилку, то подав до суду на гуляку. У 2012 році Люк був заарештований поліцією і пізніше визнаний винним у отриманні фінансової вигоди шляхом обману, за що отримав 4,5 року позбавлення волі. Але після апеляції це рішення було скасовано. Суд вирішив, що у британця не було жодних юридичних зобов'язань інформувати банк про помилку.
Економіка ГПУ: Чиновники Міноборони закупили несправні вертольоти на 12,7 млн гривень Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом придбання чиновниками Міністерства оборони України не придатних для використання у військових цілях вертольотів. Про це повідомили в Генеральній прокуратурі України. У повідомленні наголошується, що чиновники для потреб Збройних Сил України закупили у приватного підприємства і взяли в експлуатацію вертольоти, які виявилися не придатними до використання у військових цілях і за своїм технічним станом і обладнанням узагалі не можуть виконувати завдання за призначенням. «У ході слідства встановлено, що ці вертольоти вже були реалізовані Міністерством оборони України даному підприємству в 2010 році як надлишкове військове майно, не придатне до використання. Зазначеними діями «спритними ділками» державі завдано збитків на суму близько 12,7 млн ​​гривень, а військовим чиновникам загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі», - додали в прокуратурі. Військовим чиновникам інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) КК України.
За кордоном Європарламент закликав посилити підтримку України для недопущення ескалації на Донбасі Європейський парламент закликав країни-члени Європейського Союзу посилити військову підтримку України внаслідок російської агресії на Донбасі. Про це йдеться в доповіді ЄП з питань спільної європейської зовнішньої політики і політики в галузі безпеки, підготовленій напередодні саміту ЄС 15 грудня в Брюсселі, передає РІА Новини. Зокрема, мова йде про постачання Україні «адекватних оборонних систем з метою недопущення ескалації військових дій на сході України». Також у доповіді наголошується на необхідності трансформувати в постійно діючу структуру ЄС робочу групу з протидії російській пропаганді East STRATCOM, виділивши його відповідні людські та фінансові ресурси для кращого функціонування. Нагадаємо, що ЄП також закликав лідерів ЄС передбачити можливість введення санкцій проти нафтогазової, високотехнологічної і збройової галузей Росії для стримування російської агресії в Україні.
Суспільство оформление ленты  У «Шоколадному будинку» показали предмети мистецтва, які виставить на аукціон відомий дім У Центрі мистецтв «Шоколадний будиночок» відкрилася передаукціонна виставка живопису, монет та антикваріату. «Основа колекції - живопис, - говорить директор аукціонного дому «Арсані» Микола Зінченко. - Живопис умовно можна розділити на кілька блоків. Це класичне мистецтво - межа кінця ХІХ і початку ХХ століття, українське мистецтво радянського періоду, живопис художників-емігрантів, зокрема паризька і нью-йоркська школи, представлені роботи майстрів, які виїхали безпосередньо з України і творили там. Крім того, представлено сучасне українське мистецтво і Contemporary Art. Усі роботи унікальні». Найдорожча робота - полотно Костянтина Маковського «Портрет циганки» 1871 року. Цей аукціонний лот стартує від суми 320 тисяч умовних одиниць. «Це робота музейного рівня. Не кожен музей може похвалитися такою. Це робота топового рівня, для топових колекціонерів. Я вважаю, вона варта цих грошей. Тому що є приклади продажу Костянтина Єгоровича і за три мільйони доларів. Цю роботу колекціонери оцінили саме так». Ще одна дорога робота - ікона «Успіння пресвятої Богородиці» в срібному окладі, написана маслом у Росії в 1848 році. Її початкова ціна - 125 тисяч доларів. На аукціоні також представлені і живописні роботи, які оцінюються у 400-800 доларів. Наприклад, «Небо над містом» сучасної художниці Тетяни Король або «Вертикаль» професора Української академії мистецтв Володимира Буднікова. Організатори сподіваються на гідні продажі, але кажуть, що головна мета - гідно презентувати свій аукціонний будинок у Києві. «До цього ми п'ять років проводили свої заходи в Харкові», - продовжує Зінченко.
Суспільство Створений у КПІ наносупутник запустять у космос в березні 2017 року Фахівці НТУУ «КПІ» в рамках міжнародного проекту QB50 створили наносупутник для наукового, освітнього і технологічного застосування під назвою PolyITAN-2. Супутник був відправлений до Нідерландів для виконання фінального комплексу робіт, запуск запланований на березень 2017 року. Про це повідомляється на сайті Аерокосмічного товариства України. PolyITAN-2 - це наносупутник, вага якого всього 1,9 кг. Назву було отримано з комбінації слова «політехнічний» і абревіатури «технологічний автоматичний наносупутник». Це робот, який здатний сам підзаряджатися і транслювати дані про нижні шари атмосфери - іоносфери і термосфери на великих відстанях. Запуск місії запланований на 9 березня наступного року американською ракетою-носієм Atlas-5, яка доставить на МКС вантажний корабель Cygnus.
Суспільство У Києві встановили інформаційне табло контролю швидкості автомобілістів У Києві для водіїв було встановлено «розумне» інформаційне табло контролю швидкості. Про це передає управління безпеки дорожнього руху ДПД Нацполіції України. «Днями на вул. Олени Теліги в столиці запрацювало інформаційне табло «зворотного зв'язку». Принцип роботи полягає в постійному вимірюванні швидкості руху автомобілів в одній смузі руху з виведенням у режимі реального часу результатів на екран», - сказано в повідомленні. У разі фіксації перевищення обмежень швидкості виміряне значення виводиться на табло червоним кольором, в інших випадках (при швидкості від 40 км/год до 60 км/ч) - зеленим. Так водії дізнаються про швидкість свого транспортного засобу і чинні обмеження швидкісного режиму на цій ділянці. Повідомляється, що зараз використання такого табло не передбачає притягнення до адміністративної відповідальності, тому перевищення швидкості залишається на «совісті» водія.
За кордоном В Арктиці зафіксовані рекордні температури Вчені з США заявили про рекордні темпи потепління в Арктиці за останні кілька років. Деякі частини Арктики в середньому на 11 градусів Цельсія були тепліші, ніж у кінці XX століття, так як регіон зазнав «екстремальних температурних аномалій», інформує Independent, посилаючись на американський Національний інститут з дослідження океанів і атмосфери. У доповіді сказано, що середньорічна температура повітря над поверхнею суші була «найвища за час спостережень», на 3,5 градуса Цельсія більше рівня 1900 року. Рівень морського льоду впав до найнижчого рівня з початку супутникових спостережень у 1979 р. Ці показники вказують на найбільш теплу погоду в Арктиці за десятки тисяч років. «Температурні аномалії були зосереджені на Шпіцбергені, Алясці і в центральній Арктиці», - сказано в доповіді.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,9806170463562-/ /-pc-/
Top